ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (11)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (11)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden (11) Plats och tid Kompassensskolan Öckerö, klockan Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ingvar Svensson (FP), ordförande Mia Thylander (M), Jörgen Olsen (M) Sarah Hansson (M), Niklas Englund (FP) Michael Sjögren (KD), Jan Utbult (KD) Maria Brauer (S) Stefan Granstav (M), Viveka Elisson (S) Annika Andersson (V) Jan Magnusson, skolchef Marina Emanuelsson, förvaltningsekonom Anna D Brocker, personalchef 86 Thommy Bergström, personalrepresentant Anna Corneliusson, nämndsekreterare Maria Brauer Barn- och utbildningsförvaltningen, onsdag 2 november Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Anna Corneliusson Ordförande... Ingvar Svensson Justerare... Maria Brauer Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för Barn- och utbildningsförvaltningen, kommunhuset protokollet Underskrift...

2 Barn- och utbildningsnämnden BUN 86 Information 1. Information och rundvandring på Kompassenskolan och Högåsens förskola Mötet inleddes med information om verksamheten på Kompassenskolan och Högåsens förskola av rektor Rachel Wanther. Sedan gavs en rundvandring för att bland annat se det nya Allhuset som binder samman förskola och skola. 2. Utbildning om nämndens arbetsmiljöansvar Anna D Brocker, personalchef, informerade om kommunens ansvar som arbetsgivare enligt arbetsmiljölagen, juridiska frågor och rättsliga följder om lagstiftningen inte följs. 3. PDF Expert För att ledamöterna ska få ett smidigt arbetssätt och optimalt kunna använda ipad under nämndsammanträdena har Kommunstyrelsen fattat beslut om att alla användare ska köpa applikationen PDF Expert. Kostnaden för applikationen ska betalas av respektive nämnd.

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 87 Dnr 19/11 Budgetuppföljning Marina Emanuelsson, förvaltningsekonom, informerade om att riktpunkt efter september månad vid en jämn förbrukning är 75 procent. Barn- och utbildningsnämnden redovisar totalt sett efter 9 månaders utfall en förbrukning på 71 procent, tkr. Prognosen för helåret visar på ett negativt resultat med tkr varav ca tkr finns i fördelningsposter. Informationen noteras Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Budgetuppföljning av investeringar, daterad Informationen noteras

4 Barn- och utbildningsnämnden BUN 88 Dnr 38/11 Framtida skollokaler Barn- och utbildningsförvaltningen fick i uppdrag att ta fram två alternativa förslag för skollokaler som kan ersätta Ankaret, Minnestensskolan och Brattelyckans förskola (BUN 53/11). Utredningen och förslagen presenterades för de politiska partierna på måndag 29 augusti kl i Öckerösalen i enlighet med beslut på nämndens sammanträde (BUN 73/11). Enligt det första förslaget ersätts lokalbehoven för Ankaret, Minnesten och Brattelyckans barn och elever genom att Brattebergsområdet omskapas för ca 350 elever i årskurs F-9 och ca 50 barn i tre förskoleavdelningar. De kompletteras med om- och tillbyggnad av Hedens skola för att även erbjuda årskurs 7-9 på Hönö. I det andra förslaget ersätts skollokalerna genom nybyggnation på Brattebergsskolans tomt. Brattebergsskolan fortsätter då att vara den enda kommunala 7-9 skolan. Vid sammanträdet godtog Barn- och utbildningsnämnden förslagen som utgångspunkt för fortsatt arbete och politisk behandling (BUN 82/11). 1. Avveckla skolorna Ankaret, Minnesten och Brattelyckan 2. Genomföra modernisering och om- och nybyggnation av skollokaler anpassade för årskurs F-9 inom respektive Brattebergsområdet och Hedenområdet 3. Föreslå Kommunfullmäktige att godkänna ovanstående inriktningsbeslut Beslutsunderlag Framtida skollokaler - Utredning och förslag på skollokaler som kan ersätta Ankaret, Minnestensskolan och Brattelyckans förskola 1. Avveckla skolorna Ankaret, Minnesten och Brattelyckan 2. Genomföra modernisering och om- och nybyggnation av skollokaler anpassade för årskurs F-9 inom respektive Brattebergsområdet och Hedenområdet 3. Föreslå Kommunfullmäktige att godkänna ovanstående inriktningsbeslut Protokollsanteckning Maria Brauer begär och får till protokollet lämna följande anteckning: Vi i socialdemokraterna och Vänsterpartiet har svårt att ta ställning i denna fråga då vi i nuläget saknar sakkunskap. Dessutom har både uppdraget och förutsättningarna för utredningen varit begränsade till endast två förslag. Det hade varit önskvärt med en fördjupad dialog och ökad kunskap för hela nämnden innan man fattar beslut i så här stora och av princip viktiga frågor. Maria Brauer Viveca Elisson och Annika Andersson.

5 Barn- och utbildningsnämnden BUN 89 IT-strategi för pedagogik i skolan Barn- och utbildningsnämnden är i behov av en IT-strategi i och med att den senaste strategin gällde till och med Utarbeta en IT-strategi med inriktning att påbörja en satsning för en digital helhetslösning för pedagogik i skolan En IT-strategi med inriktning att påbörja en satsning för en digital helhetslösning för pedagogik i skolan ska utarbetas.

6 Barn- och utbildningsnämnden BUN 90 Dnr 6/11 Motion om utredande av förutsättningar att eleverna på högstadiet ska ha en egen dator i skolarbetet Kommunfullmäktigeledamöterna Maria Brauer och Ronnie Bryngelsson (S) har i motion daterad föreslagit följande: På många håll i landet har enskilda kommuner anammat idén om en ny ITstrategi för skolan, vilket ofta innefattar egen dator till eleverna. Vi socialdemokrater vill anpassa skolan till den samhällsutveckling som råder och satsa på en dator till varje elev på högstadiet. Målsättningen är att öka kvaliteten på utbildningen i kommunens skolor. Vi tror att den är spännande och utvecklande för så väl eleverna som pedagogerna att arbeta fram nya metoder och arbetsformer som i sin tur leder till att öka elevernas måluppfyllelse och resultat. Vi socialdemokrater tycker också det är en demokratisk och klassutjämnande fråga. Ingen elev ska vara utan dator för att ens föräldrar inte har råd. Vi föreslår därför kommunfullmäktige besluta att utreda förutsättningar för att eleverna på högstadiet ska ha en egen dator att använda i skolarbetet. Motionen anmäldes vid kommunfullmäktiges sammanträde (KF 68/10) valde Kommunstyrelsens arbetsutskott att remittera motionen till Barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Vid sammanträde fick förvaltningen i uppdrag att bereda ärendet och även ta med skolår F-6 i utredningen (BUNAU 2/11). Förvaltningen har därefter tagit hjälp av GR Utbildning som har genomfört fokussamtal med rektorer och pedagoger angående bland annat förutsättningarna att påbörja en-till-ensatsning (en dator per elev) i kommunen. Förslag till beslut på sammanträdet Jan Utbult (KD): Med hänvisning till nämndens beslut att utarbeta en IT-strategi för en digital helhetslösning för pedagogik i skolan föreslås Kommunfullmäktige anse att motionen är besvarad. Maria Brauer (S): Yrkar bifall till motionen. Beslutsgång Ordföranden ställde förslagen mot varandra och fann att Barn- och utbildningsnämnden bifaller Jan Utbults förslag. Med hänvisning till nämndens beslut att utarbeta en IT-strategi för en digital helhetslösning för pedagogik i skolan föreslås Kommunfullmäktige anse att motionen är besvarad. Reservationer Maria Brauer (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

7 Barn- och utbildningsnämnden BUN 91 Riktlinjer för skolskjuts De regler som ligger till grund för utdelande av busskort till elever är Riktlinjer för skolskjuts, senast reviderade (BUN 71/09), samt beslut tagna (BUN 2/10) och (BUNAU 3/11). Barn- och utbildningsnämnden har lämnat svar till Kommunstyrelsen angående motion med förslag om fria resor till alla elever till och med årskurs nio i Öckerö kommun (BUN 65/10) att yttrande inte kan lämnas förrän Västra Götalandsregionen är ensam ägare av Västtrafik. Eftersom besluten om busskort delvis har fattats som konsekvens av omorganiseringar som inte har genomförts finns ett behov av att se över riktlinjerna. 1. Elever i årskurs F-9 boende på Grötö, Björkö, Rörö, Hyppeln, Knippla, Kalvsund och Fotö som går i annan skola än på hemön ges färdkort för resa med buss inom kommunen och/eller med avgiftsbelagd färja 2. Elever i årskurs F-6 boende på Hälsö som går i annan skola än på hemön ges färdkort för resa med buss inom kommunen och/eller med avgiftsbelagd färja 3. Förvaltningen får i uppdrag att anpassa Riktlinjer för skolskjuts utifrån ovanstående beslut Förslag till beslut på sammanträdet Maria Brauer (S): Yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. 1. Elever i årskurs F-9 boende på Grötö, Björkö, Rörö, Hyppeln, Knippla, Kalvsund och Fotö som går i annan skola än på hemön ges färdkort för resa med buss inom kommunen och/eller med avgiftsbelagd färja 2. Elever i årskurs F-6 boende på Hälsö som går i annan skola än på hemön ges färdkort för resa med buss inom kommunen och/eller med avgiftsbelagd färja 3. Förvaltningen får i uppdrag att anpassa Riktlinjer för skolskjuts utifrån ovanstående beslut.

8 Barn- och utbildningsnämnden BUN 92 Dnr 30/11 Informationsfolder till föräldrar Vid Barn- och utbildningsnämndens sammanträde fick förvaltningen i uppdrag att ta fram kostnadsberäkning och förslag till innehål för en skriftlig folder riktad till nyblivna föräldrar (BUN 21/11). Förvaltningen får i uppdrag att i samverkan med Informationsenheten ta fram underlag för informationsmaterial till blivande föräldrar mm Förvaltningen får i uppdrag att i samverkan med Informationsenheten ta fram underlag för informationsmaterial till blivande föräldrar mm.

9 Barn- och utbildningsnämnden BUN 93 Förskoleplanering Förvaltningen har kontinuerligt informerat om antalet ansökningar till plats i förskola och behovet av ytterligare platser. För att klara lagkravet att erbjuda plats i förskola inom fyra månader har två nya förskoleavdelningar beställts av Öckerö Bostads AB. Önskemålet är att de placeras centralt på Öckerö och att de ska finnas klara för att börja användas i januari Samhällsbyggnadsnämnden tillskrives att Barn- och utbildningsnämnden förordar att de nya förskoleavdelningarna placeras på Brattebergsområdet Samhällsbyggnadsnämnden tillskrives att Barn- och utbildningsnämnden förordar att de nya förskoleavdelningarna placeras på Brattebergsområdet.

10 Barn- och utbildningsnämnden BUN 94 Dnr 1/11 Redovisning av delegationsbeslut Barn- och utbildningsnämnden har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän i enlighet med Barn- och utbildningsnämndens delegationsordning. Besluten ska redovisas till Barn- och utbildningsnämnden. Redovisningen innebär inte att nämnden omprövar eller fastställer delegationsbesluten. Däremot får Barn- och utbildningsnämnden återta lämnad delegation eller föregripa ett beslut i ett enskilt ärende av den som fått beslutanderätten genom att själv ta över ärendet och fatta beslut. Följande delegationsbeslut redovisades: Övergripande ekonomiska/administrativa/juridiska ärenden Besluts- och attestantförteckning, Redovisningen av delegationsbesluten godkänns.

11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 95 Dnr 2/11 Meddelanden Barn- och utbildningsnämnden fick ta del av följande information. Från Skolinspektionen Beslut angående inspektion av elevhälsan vid Hedens skola i Öckerö kommun. Inspektionen har inte identifierat några brister som behöver åtgärdas. Beslut angående inspektion av elevhälsan vid Ankarets skola i Öckerö kommun. Inspektionen har inte identifierat några brister som behöver åtgärdas. Beslut angående inspektion av elevhälsan vid Västergårdsskolan i Öckerö kommun. Inspektionen har inte identifierat några brister som behöver åtgärdas. Beslut angående anmälan om skolsituation för elev vid Ankarets skola i Öckerö kommun, dnr 60/10. Skolinspektionen konstaterar att Öckerö kommun har följt bestämmelserna när det gäller kränkande behandling. Skolinspektionen konstaterar att Öckerö kommun inte följt bestämmelserna när det gäller mottagandet i obligatoriska särskolan och förelägger kommunen att senast 30 december säkerställa att beslut och utredningsunderlag avseende mottagande i grundsärskolan följer författningarnas krav. Protokollsutdrag KF 79/11 Tecknande av överenskommelse med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn under perioden KF 77/11 Motion innefattande förslag om främjandet av barns hälsa KF 76/11 Vision 2025 för Öckerö kommun Informationen noteras.

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 1(13) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 1(13) Plats och tid Rörö Skola, klockan 16.00 18.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ingvar Svensson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-19 1(7) Plats och tid Hälsö skola, Öckerö, klockan 16.00 19.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (12)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (12) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-08-22 1(12) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 18.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-10 1 Plats och tid Lejonet, kommunhuset, kl 08.30-11.50 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Sandros (KD) Helene Berndtsson (M) Alf Benson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-27 1(9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-27 1(9) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-27 1(9) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ingvar Svensson (FP), ordförande Mia

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-09 1 Plats och tid Lejonet, kommunhuset, kl 08.30-11.45 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Sandros (KD) 25-27 Michael Sjögren (KD) Alf

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (9) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-22 1(9) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö klockan 08.30-11.00 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Danielsson (M) Ronnie Bryngelsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-23 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Robertho Settergren (KD) Jörgen Olsen (M) Jennie Wernäng (M)

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-04-27 1(27)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-04-27 1(27) ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-04-27 1(27) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.50 Beslutande Ledamöter Kerstin

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-26 1(8) Plats och tid Öckerösalen, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 12.30 Beslutande Ledamöter Robertho Settergren (KD) Jörgen Olsen (M) Jennie Wernäng

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden (6)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden (6) SAMMANTRÄDES Valnämnden 2018-05-04 1(6) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 09.30-10.50 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Simonsson (S), ordförande Stig Ottosson (M), vice ordförande Johan Hamnebo

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund

Läs mer

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP)

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP) 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 november 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2016-09-21 1(9) Plats och tid Öckerösalen, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.55 med ajournering klockan 08.45 08.50 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (12)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (12) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2016-03-30 1(12) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö klockan 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Robertho Settergren (KD) Jörgen Olsen (M) Jennie Wernäng

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2012-10-18 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 24 oktober 2012 kl 16.00 i Öckerösalen - gemensamt möte med socialnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Studiebesök vid nya skolan kl

Studiebesök vid nya skolan kl 1(14) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 3 mars kl. 16.00-18.30 Studiebesök vid nya skolan kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Stefan Svalö (S) 63-72 Håkan Olsson (S) Krister Nilsson

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-10-27 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-10-27 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-10-27 1(13) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 12.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Claes Magnusson (M) Tommy Andersson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2019-03-20 1 Plats och tid Fotö skola, klockan 08.30-11.50 Beslutande Ledamöter Martina Kjellqvist (KD) Claes Sandros (KD) Michael Sjögren (KD) Helene Berndtsson

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S), Benny Moberg (KD), ej närvarande 16:50-17:40 Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M),

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-22 1(9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-22 1(9) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-22 1(9) Plats och tid Öckerösalen, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 18.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ingvar Svensson (FP), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats och tid Ramslättsrummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16.00, rast klockan 14.50 15.10. Beslutande s Gunnar Nilsson, ordförande kd Per-Olof Hermansson, vice ordförande

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30.

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. 1 (15) Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Mickael Persson (S) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdagen den 13 december 2011, kl 16.30 18.30 på Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Tjänstgörande ersättare Mats Ahlbom (M) Thomas Heed Miskar (FP) Lotta Claussnitzer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(11) Tid och plats 2016-01-21 - i Kommunhuset klockan 13.00-16.35 Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anneli

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Simon Sjögren (KD) Tjänstgörande ersättare Robin Karlsson (FP) Tjänstgörande ersättare 1(11) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ordförande Daniel Markstedt (S) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-05-06 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis

Protokoll 1 (11) Se nästa sida kl i kommunhuset. Sandra Larsson. Loubna Stensåker Göransson (M) Thomas Holmgren (KV) Anslag/bevis Protokoll 1 (11) Plats och tid Selma, kommunhuset i Skurup, 2019-02-11, kl. 18.00 19.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-05-05. Administrativa avdelningen 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 19.40 Ajournering 18.00 18.05, 18.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Maria Gottschalk (SD) Marcus Möller (SD) Kerstin Andersson (S) Sofia Hultberg (C) Linda Camper (S)

Maria Gottschalk (SD) Marcus Möller (SD) Kerstin Andersson (S) Sofia Hultberg (C) Linda Camper (S) 1(12) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, Bjömekullasalen 18.00 19.45 Ajournering 19.00 19.15 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Nils Persson (KD) Gun Friberg (S) Maria

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, kl 16.30-18.45 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Barn-och utbildningsnämnden

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoll. Barn-och utbildningsnämnden ^>.O Barn-och utbildningsnämnden 2017-05-24 1 Plats och tid Centralskolan, kl. 09:00-12:00 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bent Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Maria Röjås (V) Agneta Åhs-Siversen

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen klockan 18.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (5) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Ledamöter Övriga närvarande Justeringens plats och tid Paragrafer 64 Sammanträdeslokal Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl 08.00 12.00 Se

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer