SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse Organisationsnummer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse Organisationsnummer"

Transkript

1 SMC Södermanland Organisationsnummer Innehåll 1. Verksamhetsåret Medlemsantalet Föreningens ekonomiska ställning SMC-anslutna klubbar i länet Styrelsen har bestått av följande personer Styrelsemöten Bidrag/ekonomi Grafisk profil SMC Södermanlands hemsida, Klubbverksamhet Kursverksamheten inom SMC Södermanland Internutbildning Grundkurs (Avrostning), Gruskurs... 4 Gröndals motorbana - KNIX... 5 Touring,Mek/Sevice-kvällar/Start2Ride/Info... 6 MC-Lördag besikta, Monter Balansräkning Resultaträkning Inventarieförteckning Förslag till verksamhetsinriktning för SMC Södermanland Trafiksäkerhetsutbildning Information/service Övrig verksamhet Budget/ekonomi... 13

2 FÖREDRAGNINGSLISTAA SMC Södermanlands ÅRSMÖTE Plats: Arsenalen Härad Tid: 13:00-14:00 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3 Val av två justeringspersoner, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera mötets protokoll. 4 Fastställande av röstlängd 5 Frågor om mötet blivit stadgeenligt utlyst 6 Godkännande av dagordningen 7 Föredragning och godkännande av styrelsens förvaltningsberättelse för det gångna verksamhetsåret. 8 Föredragning och godkännande av revisorernas berättelse. 9 Beslut om styrelsens ansvarsfrihet. 10 Behandling av ärendenn som stadgeenligt framlagts av distriktsorgan nisationens medlemmar, klubbar samt förslag från styrelsen eller riksorganisationen. 11 Fastställande av verksamhetsinriktningen. 12 Fastställande av budget. 13 Val av ordförande för ett år. 14 Val av ledamöter och suppleanter 15 Val av två revisorer för ett år. 16 Val av minst två ledamöter till valberedningen. Sida 2 17 Övriga ärenden. Inga för distriktsorganisationen bindande beslut kan fattas under denna punkt.

3 1. Verksamhetsåret Verksamhetsåret 2013/2014 omfattar perioden t.o.m Medlemsantalet Distriktet har i stort bibehållit medlemsantalet. Under verksamhetsåret ökade vi antalet medlemmar med 292 personer, från 1908 till SMC Södermanland bidrar därmed med ca 3% av SMCs totala medlemsantal. I samband med Knixkörningarr har vi värvat 48 nya medlemmar som nappat på erbjudandet att bli medlem och köra gratis första gången. Dessa blir då medlemmar i det distrikt de hör till beroende på bostadsort. 3. Föreningens ekonomiska ställning Distriktets ekonomi för perioden t.o.m redovisas i bifogad resultat- och balansräkning. 4. SMC-anslutna klubbar i länet Den 25 april 2014 fanns det 10 st SMC-anslutna klubbar i distriktet. 5. Styrelsen har bestått av följande personer Sida 3 Ordförande: Vice Ordförande: Kassör: Sekreterare: Vice sekreterare: Ledamot: Erik Persson Pelle Blomgren Ylva Hesse Erik Nilsson Christerr Karlsson Dennis Lindblom Krister Ahlesten Kristoffer Anderberg webbmaster webbmaster MCT (ersatt av Bengt A/Johan Ö) Suppleant: Cecilia von Hauswolff Daniel Sevdin Jonas Strandell Mikael Eriksson Revisorer: Carina Holmström Bernt Gustafsson Revisorssuppleant Peter Hugsen Valberedning: Johan Öfverbeck Göran Ekman 6. Styrelsemöten Styrelsen har under året haft 12 protokollförda styrelsemöten. Protokollen finns tillgängliga på hemsidan. 7. Bidrag/ekonomi I budgeten som lades för räkenskapsåret räknades med en förlust på kr för året. I stället för en förlust blev det ett tillskott i kassan på kr. Det positiva resultatet beror på ett bra deltagarantal på Knikkörningarna samt att föreningen inte lyckat återinvestera tillräckligt mycket pengar i verksamheten. I t.ex instruktörsutbildningar.

4 8. Grafisk profil Vi har även i år försökt vara noggranna med att följa den grafiska profilen så långt möjligt. Bland annat har det framgått av våra mailsignaturer och våra broschyrer i likhet med tidigare år. 9. SMC Södermanlands hemsida, SMC Södermanland använder sig av hemsidan, Facebook och SMC forumet. På hemsidan finner man information om det som händer i distriktet. Man kan även hitta en presentation av vår organisation i SMC Södermanland samt länkar till våra anslutna klubbar och annat som har betydelse för motorcyklisterna i Södermanland. Under 2014 har webben genomgått lite förändringar för att bli något mer anpassad för mobila enheter, förändringen har slagit väl ut och mottagits positivt. Vår Facebook-sida har använts flitigt under året, antalet som följer oss har stadigt ökat. Hemsidan/Facebook/SMC forumet har under verksamhetsåret löpande uppdaterats av våra webbmasters Christer Karlsson och Dennis Lindblom 10. Klubbverksamhet Någon specifik bearbetning av distriktets klubbar har inte skett under verksamhetsåret. SMC Södermanland har istället valt att informera vi hemsida, facebook och SMC-forumet. 11. Kursverksamheten inom SMC Södermanland. Sida 4 Internutbildning En kurs i L-ABC för funktionärer genomfördes under våren med hjälp av räddningstjänsten i Eskilstuna. Distriktet utbildade under st nya Grundkursinstruktörer GI. Grundkurs (Avrostning) Säsongen började söndagen 13 april med funktionärsavrostning. Följdes sedan traditionsenligt av tjejavrostning tillsammans med SMC Västmanland den 20 april. 45 st och vi har hittills inte haft så många deltagare på vår tjejavrostning. Därtill det största antal vi kände att vi kunde hantera. Veckan efter, den 27 april, hade vi en allmän avrostning öppen för alla. Också denna gick i succéns tecken med deltagarrekord för oss och 45 st deltagare. Gruskurs I år hade vi planerat 4st kurser men endast 2st av kurserna genomfördes. 2st kurser ställdes in pga. för lågt deltagande. Kurserna har utgått ifrån Gröndals motorstadion där det finns en stor grusplan som vi utnyttjat för körövningar.

5 Gröndals motorbana KNIX Sida 5 Knixdagarna började 4 maj och sträckte sig till den 21 september. Den 14 september hade vi körning för samtliga funktionärer, som hade arbetat under säsongen. Denna dag inföll samtidigt som stora funktionärsdagen på Gelleråsen och vi hade bara 13 st deltagande funktionärer men bästa tänkbara sensommarväder och mycket trevlig och utvecklande körning och diskussioner utan det minsta tillbud på banan. Av 12 st. tillfällen genomförde e vi 11 st. knixkörningar och de löpte med tvåveckorsintervall fram till början på juli; därefter fick vi flytta tider p.g.a. tävlingar på banan och vi hade såväl långa uppehåll, som två till tre körningar efter varandra. Ett tillfälle ställdes in, eftersom vi var för få funktionärer för att driva tillfället. Fiket har drivits av SMC Södermanland med varmkorv och ostmackor som huvudingrediens och det har varit omtyckt av de flesta. Låga priser, hög kvalité på varorna och strykande åtgång. Fortbildningen på motorbanann har bedrivits med lektioner och feedback i grön, gul och blå grupp. Röd grupp har rullat, som vad vi kallat sportgrupp, där inga obligatoriska lektioner och övningsuppgifter förekommer utan deltagarna övar på tidigare inlärda färdigheter och skall själva ha definierat en övningsuppgift, som de också skall analysera hur det lyckades efter körpasset. Feedback har givits och obligatorisk samling efter varje körpass. Det har varit en trevlig anda, sammanhållning och mingelbenägenhet deltagare-funktionärer emellan. Gröndalandan vill vi gärna kalla det. Anmärkningsvärt positivt är, att de sista gångerna för säsongen har det kommit många förstagångsåkare. Inga siffror på hur många men introsalen har varit fylld, som om det varit tidigt på säsongen. Funktionärsåtagandena har delats mellan i huvudsak Södermanland och Västmanland men också med god hjälp från Örebro och Dalarna. Vi har värvat 48 st medlemmar till SMC vid inskrivningen till Knixen. Förbokningsmöjligheten av plats har utnyttjats flitigt och har använts av st deltagare vid varje körning. Många gånger upp till 20 st. En enkät med några frågor om evenemanget har skickats ut efter varje körning. Utan att gå in på enkätsvaren i detalj, ty de kan skifta väldeliga, så vad vi tagit åt oss av många svar är, att vi måste så långt möjligt dela in grupperna i sub-grupper med högst fem deltagare/ funktionär för att kunna ge den feedback som efterfrågas.

6 Sida 6 Siffror för säsongen (förra säsongen inom parentes) Knixtillfällen Avrostningar Funktionärskörningar 11 st 2 st 2 st (10 st) (2 st) (2 st) Deltagare knix Deltagare tjejavrostning. Deltagare allmän avrostning. Funktionärskörning. vår Funktionärskörning. höst 463 st 45 st 45 st 29 st 11 st (424 st) (27 st) (29 st) (33 st) (15 st) Funktionärer Har varierat från st (Samma) Incidenter 20 st. Personskador enl. nedan. (9 st) Fördeln. incidenter Grön: 1 st Gul: 3 st En fick göra sjukhusbesök (1 st) (0 st) Blå: 7 st (5 st) Röd: 8 st. En highsider med sjukhusbesökk för axel.(2 st) Avrostning 1 st (0 st) Värvade medlemmar 48 st (58 st) Touring Två turer har vi kört i år, den ena var den 24 maj till Mel s Place utanför Enköping, en mycket uppskattad tur via Björsund och Strängnäs vidare till Enköping därefter uppp till Fjärdhundra och Mel s Place. En annorlunda träffpunkt för oss som gillar 50-talet med 12 deltagare. Den andra turen var Nationalsdagsglasstouring på motorcykelns dag den 6 juni och gick från MC- verkstan i Eskilstuna ner till glassbaren Smultronstället i Söderköping med 18 deltagare. Mek/Servicekvällar/Start2Ride/info Mek.kvällar Vi har haft två Mek/Servicekvällar, en den 27 mars och en 3 april i samarbete med MC-verkstan i Eskilstuna för motorcyklister. Det blev tips om byte/koll av drivpaket, motorolja, tändstift, däck och en hel del annat samt utlottning av presentkort på KNIX-körningar, mycket uppskattade kvällar, med totalt 17 deltagare. Start2Ride Vi hade start2ride söndagen den 18 Maj på förmiddagen innan Knixkörningen. Starttiden var 09:00 och det var en liten kö redan fem minuter i nio! Det var knappa 50 personer i alla åldrar som tog tillfället i akt och provade på MC-körning. Det var Krekolas körskola o MC Verkstan som var våra samarbetspartner. Krekolas ställde upp med 7 hojar o tre lärare, vi (SMC) förstärkte med ytterligare tre instruktörer, MC-verkstan i Eskilstuna hade 3 MC plus folk på plats. Arrangemanget blev mycket lyckat fastän vi höll det i liten skala. Avsikten är att köra igen!

7 Sida 7 MC-lördag hos Besiktas Den 26/4 och 31/5 var SMC Södermanland på plats hos Besiktas och informerade om vårt arbete och kursverksamhet. Monter Den 14-15/ hade vi monter med mc från MC-Verkstan i Gallerian i Eskilstuna och informerade om vårt arbete och kursverksamhet, mycket uppskattat. Den 20/2 hade vi även en monter med mc från MC-verkstan i Tuna Park i Eskilstuna och informerade om vårt arbete och kursverksamhet, mycket uppskattat. SMC Södermanland varit på plats i butiken hos MC-Verkstan i Eskilstuna den 3/5 mellan kl och informerade om vårt arbete och kursverksamhet. Ett nytt rabattställe sedan december 2013, MC-verkstan i Eskilstuna.

8 12. Balansräkning Sida 8

9 13. Resultaträkning Sida 9

10 Sida Inventarieförteckning SMC Södermanland Organisationsnummer Inventarieförteckning Antal Inventarier 1 st Depåtält 1 st Projektor 1 st Projektorduk 2 st Beachflaggor 2 st Banderoller 4 st Pumptermosar 1 st Brandsläckare 8 st Flaggor för KNIX 1st Samsung Galaxy 10 1st izettle betalterminal 1st Container 8 fot Inköpt / Placering Erik Persson Torshälla Gröndal

11 Sida 11 SÖDERMANLAND oktober 2014 Erik Persson Pelle Blomgren Ylva Hesse Erik Nilsson Christer Karlsson Dennis Lindblom Krister Ahlesten Kristoffer Anderberg Cecilia von Hauswolff Daniel Sevdin Jonas Strandell Mikael Eriksson Vår revisionsberättelse beträffande dennana förvaltningsberättelse har avlämnats i Södermanland under oktober Carina Holmström Revisor Bernt Gustafsson Revisor (Originalet med samtliga underskrifter finns förvarad hos sekreteraren i årspärmen och kommer att finnas på årsmötet.)

12 15. Förslag till verksamhetsinriktning för SMC Södermanland Sida 12 SMC Södermanland ska vårda de befintliga medlemmarna och försöka öka medlemsantalet. SMC Södermanlands distrikt bör erbjuda bra kurser för alla motorcyklister som ger säkrare förare i syfte att minska antalet olyckor och dödade mc-förare i trafiken. Trafiksäkerhetsutbildning För att minska antalet dödade och skadade motorcyklister bör SMC Södermanland: bedriva fortbildning i riskmedvetet trafiksäkerhetstänkande bedriva fortbildning i broms- och kurvteknik anpassande för alla mc kategorier För att kunna bedriva fortbildning för motorcyklister bör SMC Södermanland: fortbilda befintliga funktionärerr för att kvalitetssäkra utbildningsnivån rekrytera och utbilda/fortbilda nya funktionärer I samarbete med andra organisationer/intressenter bör SMC Södermanland aktivt söka möjliga områden där motorcyklister kan träna broms-, kurv- och körteknik under säkra former. Information/service SMC Södermanland bör fortsätta att informera om aktiviteter som kan reducera antalet dödade och skadade motorcyklister. Det kan ske genom Länsspalten i MC-Folket, hemsidan samt via lokala klubbar och kontakter med media i länet. SMC Södermanland har ambitionen att: öka och förädla kontakter mellan lokala mc klubbar och mc-handlare för att nå fler motorcyklister finna vägar för att informera fler motorcyklister i länet delta i olika mc-relaterade aktiviteter och träffar i distriktet för att marknadsföra SMC delta i projekt ledda av SMC Riks Övrig verksamhet SMC Södermanland bör vara öppen angående samarbeten för att öka trafiksäkerheten för motorcyklister med de försäkringsbolag, organisationer & föreningar som bedriver sådan verksamhet i distriktet.

13 16. Budget/ekonomi SMC Södermanland har sedan tidigare år ett överskott. I budgeten för 2014/2015 planeras det för en förlust på kr. Sida 13

SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse 2015. Organisationsnummer 818501-0447

SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse 2015. Organisationsnummer 818501-0447 SMC Södermanland Organisationsnummer 818501-0447 Verksamhetsberättelse 2015 Innehåll 1. Verksamhetsåret... 3 2. Medlemsantalet... 3 3. Föreningens ekonomiska ställning... 3 4. SMC-anslutna klubbar i länet...

Läs mer

Internutbildning Grundkurs (Avrostning), Gruskurs... 4 Gröndals motorbana - KNIX... 5 Touring/Start2Ride/Info... 6

Internutbildning Grundkurs (Avrostning), Gruskurs... 4 Gröndals motorbana - KNIX... 5 Touring/Start2Ride/Info... 6 SMC Södermanland Organisationsnummer 818501-0447 Verksamhetsberättelse 2016 Innehåll 1. Verksamhetsåret... 3 2. Medlemsantalet... 3 3. Föreningens ekonomiska ställning... 3 4. SMC-anslutna klubbar i länet...

Läs mer

SMC SÖDERMANLAND. Innehållsförteckning. Verksamhetsberättelse 2018

SMC SÖDERMANLAND. Innehållsförteckning. Verksamhetsberättelse 2018 SMC SÖDERMANLAND Verksamhetsberättelse 2018 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsåret 3 2. Medlemsantalet 3 3. Föreningens ekonomiska ställning 3 4. SMC-anslutna klubbar i länet 3 5. Styrelsen har bestått

Läs mer

SMC Södermanland Organisationsnummer Verksamhetsberättelse 2012

SMC Södermanland Organisationsnummer Verksamhetsberättelse 2012 SMC Södermanland Organisationsnummer 818501-0447 Verksamhetsberättelse 2012 Innehåll 1. Verksamhetsåret... 3 2. Medlemsantalet... 3 3. Föreningens ekonomiska ställning... 3 4. SMC-anslutna klubbar i länet...

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte nr 1, 10 november 2010

Protokoll Styrelsemöte nr 1, 10 november 2010 Protokoll Styrelsemöte nr 1, 10 november 2010 Plats Din Bil, Forskargatan 13, Södertälje. Tid 18.00 22.00 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande 1.1. Närvarande Göran Ekman, Ylva Hesse, Owe Granqvist,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2015-1 Södermanland, 2014-10-15

Protokoll Styrelsemöte 2015-1 Södermanland, 2014-10-15 Sida 1 (5) Protokoll Styrelsemöte 2015-1 Södermanland, 2014-10-15 Plats: Gröndal Tid: 18.00 1 Mötets öppnande 1.1 Närvarande styrelsemedlemmar Erik Persson, Pelle Blomgren, Anna Runarsdotter, Kim Seppälä,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 2014-3 Södermanland, 6 November Plats: Gröndal Motorstadion Tid: 18.00

Protokoll styrelsemöte 2014-3 Södermanland, 6 November Plats: Gröndal Motorstadion Tid: 18.00 Sida 1 (5) Protokoll styrelsemöte 2014-3 Södermanland, 6 November Plats: Gröndal Motorstadion Tid: 18.00 1. Mötets öppnande 1.1. Närvarande styrelsemedlemmar Erik Persson, Pelle Blomgren, Erik Nilsson,

Läs mer

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, vice ordförande samt protokollförare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2019-04-14 Uncle Joe's Visby Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2019-04-14 Uncle Joe s 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet 3 Val av två justeringsmän,

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2018-04-08 Uncle Joe's Visby Dagordning SMC Gotlands årsmöte 180408 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet 3 Val av två justeringsmän, tillika rösträknare,

Läs mer

med SMC Gävleborg i Hagsta,

med SMC Gävleborg i Hagsta, med SMC Gävleborg i Hagsta, 2013-09-01 Förslag till dagordning vid SMC Gävleborgs årsmöte i Hagsta 2013-09-01 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3 Val av två justerare

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2015-09-20 Hesselby Jernvägscafe i Dalhem GOTLAND Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2015-09-20 Plats: Hesselby jernvägscafe i Dalhem 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 20161120 Verksamhetsberättelse för SMC Dalarna 2015 2016 Verksamhetsåret: Verksamhetsåret 2015-2016 omfattar perioden 2015-09-01 2016-08-31 Medlemsantal: Totalt antal medlemmar var den

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2016-10-23 Hesselby Jernvägscafe i Dalhem Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2016-10-23 Hesselby Jernvägscafé Dalhem 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet

Läs mer

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 29/10-16

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 29/10-16 Dagordning SMC Värmlands årsmöte 29/10-16 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, vice ordförande (vid behov) samt sekreterare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare, att jämte ordföranden

Läs mer

SMC GÄVLEBORG ÅRSMÖTE Högbo Brukshotell, Sandviken

SMC GÄVLEBORG ÅRSMÖTE Högbo Brukshotell, Sandviken SMC GÄVLEBORG ÅRSMÖTE 2017 Högbo Brukshotell, Sandviken 2017-02-18 Förslag till dagordning vid SMC Gävleborg årsmöte 2017-02-18 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3 Val

Läs mer

med SMC Gävleborg, kl på Best Western Hotell, Hudiksvall

med SMC Gävleborg, kl på Best Western Hotell, Hudiksvall med SMC Gävleborg, 2018-02-17 kl 13.00 på Best Western Hotell, Hudiksvall Förslag till dagordning vid SMC Gävleborgs årsmöte 2018-02-17 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte nr 4, 14 februari 2011

Protokoll Styrelsemöte nr 4, 14 februari 2011 Protokoll Styrelsemöte nr 4, 14 februari 2011 Plats: Yllevads residens, Trångsund Tid 18.00 22.00 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av Göran Ekman. 1.1. Närvarande Göran Ekman, Ylva Hesse, Bengt Allevad,

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015 Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 oktober 2014 tom 30 september 2015. ORGANISATIONEN Styrelseuppdrag Verksamhetsuppdrag

Läs mer

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-09-20, Tid: kl.18.00 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande öppnar mötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande öppnar mötet och hälsar de närvarande välkomna. Protokoll nr. 8 2012-03-14 Protokoll Fört vid styrelsemöte den 14 mars, 2012. Närvarande: Pia Thulin (ordf.) Tor Berg Hans Gabrielsson Cecilia von Hausswolff (sekr.) Martin Vare Janne Färm Peder Oldenstedt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 20170101-20181231 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 januari 2018 tom 31 december 2018. ORGANISATIONEN Styrelseuppdrag

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 20161001-20171231 Styrelsen lämnar följande redogörelse för det förlängda verksamhetsåret 1 oktober 2016 tom 31 december 2017. ORGANISATIONEN

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2013-01-24 0.1 Styrelsemöte 13:01 Datum 2013-01-24 18.00-19.25 Plats Närvarande Kiruna, Softcenter Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Anna Wester Pia Kyrö Peder

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Protokoll fört vid SMC-Värmlands årsmöte i Bôrgens MC:s klubbstuga i Slottsbron.

Protokoll fört vid SMC-Värmlands årsmöte i Bôrgens MC:s klubbstuga i Slottsbron. Protokoll fört vid SMC-Värmlands årsmöte 2014-10-25 i Bôrgens MC:s klubbstuga i Slottsbron. 1 Mötets öppnande Ordf. Ingvar Pettersson hälsade årsmötesdeltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Protokoll för MASKUS Årsmöte

Protokoll för MASKUS Årsmöte Protokoll för MASKUS Årsmöte 2013-02-09 Plats: Ekelund 1 Mötets öppnande Bella Segerlund hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Val av a) Mötesordförande Bella Segerlund väljs till ordförande för mötet.

Läs mer

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Tid: Lördag17/5 i Flen Närvarande: 24 stycken. 1 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att använda röstlängden vid behov. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE

SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE Skånes Motorcyklister 2011-01-23 Sida 1 (5) SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE 2011-01-23 1 MÖTETS ÖPPNANDE Styrelsens ordförande Karina Svensson öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2 VAL AV ORDFÖRANDE

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 på Gästgivaregården i Hurva. 1 Mötet öppnas. SVK Södras ordförande Cicci Landén öppnar mötet. 2 Justering av röstlängden. Förslag att röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 \ Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 Plats: Klubbstugan i Langviken. 1 Faststallande av rostlangd for motet: Gabriel Molleborg, Christer Karlsson, Rasmus Gustafsson, Mats Gustafsson,

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015

Tallbackens Samfällighetsförening Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tallbackens Samfällighetsförening 2015-02-15 Agenda årsmöte Agenda för ordinarie årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2015 Tid: Torsdagen den 12 mars 2015, klockan 19:00. Plats: Björkestaskolans

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

Nya normalstadgar för SMC Gotland antagna vid extra årsmöte

Nya normalstadgar för SMC Gotland antagna vid extra årsmöte Nya normalstadgar för SMC Gotland antagna vid extra årsmöte 170613. Verksamhetsidé SMC Gotlands distrikt, organisationsnummer 834001-9499 i dessa stadgar kallad Distriktet, är en distriktsorganisation

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb Svenska Lapphundsklubben Södra distriktet Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars 2014. Plats: Svedala brukshundklubb 14 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Marianne Stenström hälsade

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Stig Sjunnesson hälsade medlemmar och gäster välkomna och öppnade årsmötet. Stig Sjunnesson

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 10 september 2018 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 218 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 1 september 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2015-02-18 0.1 Styrelsemöte 15:03 Datum 2015-02-18 18.00-19.00 Plats Office, Kyrkogatan Närvarande Bengt Keisu Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Conny Fredriksson

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 2015 Årsmötesprotokoll för Svenska Ridtravarförbundet 2015 Plats: Sala stadsbibliotek Tid: Lördagen den 21 mars 2014, kl. 15.15. Närvarande: Valery Ahlrot, Kristina Lind, Annika Toth,

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Per-Åke Sörman, kommunalråd, Örebro. CG Larzon, hedersordförande VBF Lolo Gustafsson, revisor. Per Birkefall, ledamot

PROTOKOLL ÅRSMÖTE. Per-Åke Sörman, kommunalråd, Örebro. CG Larzon, hedersordförande VBF Lolo Gustafsson, revisor. Per Birkefall, ledamot PROTOKOLL ÅRSMÖTE Datum: 2018-02-24 kl. 14.00 15.30 Plats: Scandic Väst, Örebro Närvarande: Kenneth Ax, ordförande Marie Andersson, vice ordf./sekreterare Elin Andersson, vice sekreterare Björn Andersson,

Läs mer

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd PROTOKOLL 1 (5) Mötesgrupp, ärende Årsmöte Mötesplats Protokollnummer Mötesdatum Träningsverkstan 2012-05-22 Deltagare Enligt röstlängd Kopiemottagare Mötespunkter 1) Fastställande av röstlängd Gunilla

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna.

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna. BRÖSARPS BYAGILLE PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma Årsstämman den 13 februari 2012 Närvarande 28 personer framgår av bilagd närvarolista. 115 Årsstämman öppnas Byagillets ordförande öppnar årsstämman

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse Årsredovisning 130901-140831 Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2013 t.o.m. 31 augusti 2014 Styrelse Styrelsen har under det gångna

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013 Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 oktober 2012 tom 30 september 2013. 11. Verksamhetsinriktning Förslag

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna.

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. Dvärgpinscherklubbens Årsmöte 12 februari 2012 Stockholm, SLG Nacka Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. 1 Justering av röstlängd Årsmötet justerade röstlängden

Läs mer

SKÅNE E-post: Web:

SKÅNE E-post: Web: 1 Dagordning Distriktsårsmöte 2010 1. Årsmötets öppnande. 2. Val av ordförande samt protokollförare för mötet. 3. Val av justeringsperson, tillika rösträknare, att jämte ordförande justera mötets protokoll.

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Årsmöte. Lördagen den 23 februari 2013 klockan I Sunna båtklubbs klubblokal.

Årsmöte. Lördagen den 23 februari 2013 klockan I Sunna båtklubbs klubblokal. Årsmöte Lördagen den 23 februari 2013 klockan 1400 I Sunna båtklubbs klubblokal. 1 Ordförande Bengt-Göran Koffed öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. 2 Den föreslagna dagordningen godkändes

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer