Skapat av (Efternamn, Förnamn, org.) Dokumentdatum Version. Ulrica Sörman/Mats Lindqvist [Dokumentdatum] 1.0 Ev. dokumentid Ärendenummer Projektnummer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skapat av (Efternamn, Förnamn, org.) Dokumentdatum Version. Ulrica Sörman/Mats Lindqvist [Dokumentdatum] 1.0 Ev. dokumentid Ärendenummer Projektnummer"

Transkript

1 FRÅGOR, SVAR, SYNPUNKTER 1 (7) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org.) Dokumentdatum Version Ev. dokumentid Ärendenummer Projektnummer Fastställt av (Efternamn, Förnamn, org.) Dokumenttitel Frågor, svar och synpunkter vid möte rörande Fakturering av avgifter enligt JNB2012 Dokumentet är bilaga till presentationen som visades vid mötet kl Dokumentet innehåller frågor, svar och synpunkter som diskuterades vid mötet Läsanvisning: Om inget annat skrivs så representerar en punkt (t.ex. 1.2) en synpunkt från, eller en fråga ställd av ett järnvägsföretag (JF). Under en punkt är sedan svaren/kommentarerna normalt sett Trafikverkets, annars anges JF. Kompletterande frågor: Vänligen maila till fakturering.jarnvag@trafikverket.se. 1. Förändringar i avgifter 1.1 Tjänstetåg från Hagalund till Stockholm? - Behöver inte rapporteras. Men resandetåg. 1.2 Varför fungerar inte tågkedjor i korttid? - Stöds ej i Trainplan. 1.3 Kräver Trafikverket att JF ska ändra våra system för att hantera enstaka tågnr? - Ja, egentligen, Trafikverket behöver kontroll på varje enstaka tågnummer som enligt våra system finns.

2 FRÅGOR, SVAR, SYNPUNKTER 2 (7) 1.4 Ingen avgift för omledningar. Men om Dlc gör fel får JF faktura? - Ja, men rätt att bestrida. - JF: De rutinerna fungerar inte. - Trafikverket jobbar för att förbättra detta. 1.5 Om det kopplas till ett tåg och JF inte hinner rapportera, går det att komplettera i efterhand? - Ja. 1.6 Varför är vagnsvikt viktigt? - Vagnsvikten används vid avgiftsberäkningar. 1.7 Museitåg finns inte med i ansökningsblanketten. - Trafikverket kontrollerar. 1.8 Inställelse begäran i efterhand? - Ja det går i efterhand, ska vara skriftligt. Man måste kunna följa upp det som gjorts. 1.9 Hur kan Trafikverket bättre följa upp inställelser från JF? - Avbokning/inställelse kommer att ske av JF Via Trafikverkets IT-verktyg Webbansökan. 2. Kvalitetsavgifter dagar. Hur ska JF hinna kolla allt? Varför så lång tid om det inte är större störning, varför ska Trafikverket ha tre dagar på sig? - JF kan kontakta Trafikverket redan dag 0 (noll) om man vill, som man gör i dag. Vi vill ha en bra kvalitet. 2.2 Om ett tåg är 15 min försent kan JF inte begära ny kod? - Kommer garanterat att sänkas under årens lopp när vi ser att det går att hantera. - JF: Men om vi har en massa 19-minuters så blir det jättedyrt? - Ja så är det tyvärr 2.3 Har man ändrat processen hur Trafikledningen rapporterar? I dag enklast att koda JF- ej uppgift, JF ser att det finns massvis av sådana. Ändring annars bli de nedringda. JF- ingen uppgift har blivit den nya Ingen orsak. Lokföraren har inte tid att ringa in och berätta varför han är sen, han kör tåg. Dlc ska ringa o fråga.

3 FRÅGOR, SVAR, SYNPUNKTER 3 (7) - Pågår en utbildningsinsats så det blir en samsyn på hur man använder koderna över hela landet. Ingår vikten av att rapportera rätt. 2.4 JF-kod en rad. Tre nivåer svårare. Det borde vara svårare att sätta en kod på JF än på Trafikverket själv. 2.5 Varför 20 minuter i rapporten? - För att det är modellens tröskelnivåer. - JF: Är det försening till slutstation 20 minuter det räknas på? - Nej. - JF: Så om vi kör ikapp spelar det ingen roll? - Nej, det mäts mellan varje mätpunkt. 2.6 Om man är tidig? 20 min. tidig - och sen tappar det? Hur blir det? - Vi går mot planeringen så det blir ingen avgift. 2.7 SJ- hur mycket pengar rör det sig om. Kan Trafikverket ta ut statistiken? - Ja Trafikverket kan ta ut statistiken. - Finns möjligheter för JF att se statistik i Lupp redan nu- samma uppgifter som kommer på fakturan. - Trafikverket berättade om de tester Trafikverket gör tillsammans med några JF. 2.8 Mejl vid begäran av förnyad bedömning av kod - hur smart är det? - Inte alls. Men Trafikverket hinner inte bygga systemstöd innan T12 start. 2.9 Varför inför Trafikverket modeller som det inte finns systemstöd för? JF får en massa merarbete och kod som ska sättas av Trafikverket. Ersättning för merarbete? - JF förutsätter att deras synpunkter förs vidare från denna dag. JF kan också föra fram denna typ av synpunkter via sina branschorganisationer och/eller direkt till de som skapar avgiftsmodellerna på Trafikverket Det kan vara dåligt väder vid riksgränsen men soligt i Luleå, alltså inom ett och samma trafikledningsområde, hur gör man då vid avstängning av modellen då det krävs två inblandade områden? - Trafikverket tar med sig frågan Går det att retroaktivt stoppa modellen för att undvika alla merförseningar som omfattats? - Ja, det kan Trafikverket göra.

4 FRÅGOR, SVAR, SYNPUNKTER 4 (7) 2.12 Gäller kvalitetsavgifterna museitågtrafik? - Ja Om ett tåg vållar följdförseningar, och om det är eget tåg som blir försenat? - Följdorsaker finns inte med i modellen för närvarande JF: Inför T14 införs nya varianter av avgifterna, måste till en ordentlig diskussion. Hur går samrådsdiskussionerna? Operatörerna måste enas. Modellframtagandet behöver synkas med verkligheten. - Driftforum i dag- Trafikverket/Trafikledning jobbar hårt med det. Kommer mer info kring det. - JF: Fokus är fel, vi har en trafikbild och en infrastruktur som inte räcker till. Inte blir det bättre kvalitet om de inte finns förutsättningar - t ex för störningar. Grunden ligger hos tidtabellskonstruktörerna, felaktigt konstruerade tidtabeller varje dag. 3. Här & Nu 3.1 Få ut en lista istället för att leta tåg för tåg? - Inte planerat för Här och Nu i dag men frågan är vilket verktyg man ska använda. Här & Nu är inte framtaget för statistik. Lupp däremot har alla förutsättningar för att dagen efter ta ut det man behöver, sammanställa och få en bättre översikt. 3.2 Varje gång Trafikverket uppdaterar Här & Nu försvinner alla flikar man gjort. Alla användare måste gå in och ändra och göra om allt på nytt, mycket jobb. Backup? - Den här gången gick det inte att rädda det tyvärr pga. ett handhavandefel. - JF: Ni borde meddela oss att det inte går att rädda det så slipper alla göra felanmälningar. 3.3 Ändra koder i Här & Nu? Hur går diskussioner kring det? - Troligen öppnas möjligheten att ändra koden för nivå två. - JF: När kan det vara implementerat? Det är viktigt för oss. - Info via Marknad till er. Kommer att finnas på plats till t Hur länge kan man se Här och nu? - Tio dagar men Titta på tåg nu hela innevarande tågplan.

5 FRÅGOR, SVAR, SYNPUNKTER 5 (7) 4. Opera 4.1 Kommer kvittensen att skickas även om det inte kommer en rapport? - Får ingen kvittens på att en rapport saknas. 4.2 Om vi skickar in ett tågnr som inte finns i Trainplan, blir det fel då? - Nej. 4.3 Ingen koppling till gammalt tågnr? - Nej. Opera ser det som vilket tåg som helst, och skapar det. Hittar du på ett tågnr som inte finns kommer ett annat tågnr att gå. Det tåg som går och får passager får avgift. 4.4 Du får ingen kunskap om att du skickat in något felaktigt? - Nej. 4.5 Opera lämnar fältet järnvägsföretag tomt så den som först rapporterar på det låser det. 4.6 I adhoc, när vi skapar detaljplan för t ex banarbete. Skapar tågnr i våra system, 6 v innan, sedan får vi nya tågnr men vi kan inte ändra i våra system med kort varsel- vi har ett i vårt och Trafikverket ett annat. - Ja det händer 4.7 När Trafikverket ändrar IP-adress etc. skicka ut info till JF. 4.8 Felanmält flera gånger till Användarstöd IT- och ofta är de väldigt frågande. De verkar inte veta vad man pratar om. 4.9 Alla får kvittens i Opera? - Man kan välja att ha alla eller dem som är fel och specificera mejladresser man vill ha Manualen för Opera som finns på nätet? Gäller den fortfarande? - Gammal. Måste uppdateras. Patrik Fritzing ska ordna detta Flytta tåg som JF har rapporterat, alla vagnar på ett tåg, adhocomledning- vill kunna göra copy-paste. Fungerar inte i dag. Måste finnas snabbare sätt När kommer Opera att ändras så att vi kan samarbeta - vagnar och tåg- flera operatörer på samma tåg.

6 FRÅGOR, SVAR, SYNPUNKTER 6 (7) - Tror vi hinner med att till trafikstart hantera att en operatör har loket och en annan har vagnar. Men än kan vi inte ha flera operatörer med vagnar. - JF: Har ni en vision för det? - Ja det har vi, vi tittar på det JF: Rabatter till dem som rapporterar in? Ris och ros Övrig särskild avgift för utebliven rapportering kräver en massa utredning. Bromsar upp hela fakturaprocessen. Om man fått den på separat faktura kunde man kört ett eget spår för denna. - Trafikverket har lyssnat på branschen som uttryckt att man vill ha så få fakturor som möjligt, och, om en post är fel på fakturan ska man bestrida den posten men betala resten så länge. 5. Självdeklaration 5.1 JF: Alla gamla elfordon finns inte med- schablonmässiga beräkningar. - Mats Ringsén bad berörda JF mejla honom så tittar han på det. 6. Kling Fakturaspecifikation och LUPP 6.1 Behov av mer bred utbildning. - Interaktiv utbildning i LUPP/Fakturaspecifikation är på gång. Förhoppningsvis till trafikstart. - Möjligen expertutbildning nästa år. - Vi hoppas att standardrapporterna ska räcka till. Kom gärna med synpunkter på dem. 7. Övriga frågor 7.1 JF: Vi som kör tåg gillar att fokus på Dlc är att köra tåg inte att sätta koder. - Trafikverket: Vi kommer att ha kvalitetshandläggare som ska stödja dem så att driftledningen kan få fram tåget. Ska förenkla deras uppgift. 7.2 JF: Märkligt att man inte får straff för att man kommer för tidigt, ställer ju också till det. 7.3 Förlängs behörigheterna med automatik i o m nya Trav?

7 FRÅGOR, SVAR, SYNPUNKTER 7 (7) - I år ska de förnyas automatiskt eftersom vi lämnar in lista som JF fått titta på. Men om man får besked om att den håller på att upphöra så kontakta kundservice direkt. Skicka in den vanliga vägen i alla fall om den går ut 30/11. - Behörighetshanteringen skapar mycket värmeutveckling, borde fungera smidigare. Och det är inte ett problem för slutanvändaren utan egentligen på högre nivå i företaget. - Trafikverket tittar på system där användarna själva kan gå in och begära behörighet som sedan godkänns. - JF: Trafikverket ändrar utseendet på blanketten varför måste ni skicka ut den igen istället för att använda uppgifterna till den nya själva? Det borde ni göra själva. 7.4 Borde det inte gå info till kontaktpersonen om alla behörigheter som är på väg ut? Inte till alla användare. - Jo det hade varit bra men alla användare har egna konton. Kundansvariga har haft listor med sig ut för att gå igenom användarna. - Det stod i mejlet från kundansvariga att man bara kunde lägga till folk i listan. - Trafikverket: Nej, det måste fyllas i en blankett med personnummer etc. 7.5 Behörighetsansökan, går inte att lägga in mobilnummer som inte är svenska. Irriterande. - Om formatet i cellen ändras till text fungerar det. 7.6 EDB körorderuttag, skickar ut odefinierade begrepp i avtal, kcu, kolla upp det. Köpa något man inte vet vad det är, JF reagerar kraftigt mot det.

6.5 Verksamhetsstyrning med kvalitetsavgifter. Ny lydelse av text i avsnitt 6.5 och underrubrikerna 6.5.1 6.5.6 tillagda.

6.5 Verksamhetsstyrning med kvalitetsavgifter. Ny lydelse av text i avsnitt 6.5 och underrubrikerna 6.5.1 6.5.6 tillagda. Kapitel 6 er 6.5 Verksamhetsstyrning med kvalitetsavgifter Ny lydelse av text i avsnitt 6.5 och underrubrikerna 6.5.1 6.5.6 tillagda. Trafikverket tillämpar verksamhetsstyrning med kvalitetsavgifter i

Läs mer

ÖVERSYN AV AFFÄRS- REGLER. Linda Thulin Gustaf Engstrand

ÖVERSYN AV AFFÄRS- REGLER. Linda Thulin Gustaf Engstrand ÖVERSYN AV AFFÄRS- REGLER Linda Thulin Gustaf Engstrand 1 Inriktning på ny modell för ersättning vid försenade och inställda tåg som avtalats mellan Trafikverket och Järnvägsföretag/Trafikorganisatör Förenkla

Läs mer

Fakturering av avgifter enligt JNB2012 VÄLKOMNA! INFORMATIONSMÖTE

Fakturering av avgifter enligt JNB2012 VÄLKOMNA! INFORMATIONSMÖTE Fakturering av avgifter enligt JNB2012 INFORMATIONSMÖTE VÄLKOMNA! 2011-11-22 Syftet med dagens möte är att: Informera om de förändringar och nyheter rörande fakturering som kommer i och med JNB 2012 och

Läs mer

Kapitel 7 Trafikverkets allmänna avtalsvillkor

Kapitel 7 Trafikverkets allmänna avtalsvillkor Kapitel 1 Allmän information 1.6 Giltighetstid och avvikelser AVSNITT 1.6.2 AVVIKELSER Avsnittet ges ny lydelse enligt nedan. Om en publicerad järnvägsnätsbeskrivning måste ändras ska samråd ske i god

Läs mer

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-03-20

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-03-20 Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-03-20 Innehåll Ändringar med nytt körordersystem Behörighet och förutsättningar nytt körordersystem webb Support Manual körorder webb Inloggning

Läs mer

1.11 Förkortningar och definitioner. Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering

1.11 Förkortningar och definitioner. Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering Dokumentdatum: 2015-05-18 Ärendenr: TRV 2014/919 Kapitel 1 Allmän information 1.11 Förkortningar och definitioner AVSNITT 1.11.1 FÖRKORTNINGAR Definitionslistan utökas med nedanstående. TTB: Trafikverkets

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

BESLUT. Beslutat av Catrine Carlsson, cplt

BESLUT. Beslutat av Catrine Carlsson, cplt 2 (5) 2018-03-29 Definitioner En definition tillkommer: Transportör: Det järnvägsföretag med vilket resenären eller avsändaren har ingått i transportavtalet eller ett antal på varandra följande järnvägsföretag

Läs mer

Arbetsgång Fakturaspecifikation

Arbetsgång Fakturaspecifikation Arbetsgång Fakturaspecifikation Innehåll INLEDNING... 3 ARBETSGÅNG... 3 SKAPA FAKTURASPECIFIKATION... 4 REDIGERA FAKTURASPECIFIKATION... 8 Ta bort rad... 9 Lägg till rad... 10 Slåsamman/radera rader...

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

1.11 Förkortningar och definitioner. Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering

1.11 Förkortningar och definitioner. Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering Kapitel 1 Allmän information 1.11 Förkortningar och definitioner AVSNITT 1.11.1 FÖRKORTNINGAR Definitionslistan utökas med nedanstående. TTB: Trafikverkets trafikbestämmelser Kapitel 2 Villkor för tillträde

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 1

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Kvartal 1 1 Norrtågs kvalitetsredovisning År 217 Kvartal 1 2 Innehållsförteckning Resandeutveckling... 4 Punktlighet andel tåg som kommer i rätt tid... 9 Orsak till försenade tåg... 1 Regularitet andel avgångar

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

Kapitel 7 Trafikverkets allmänna avtalsvillkor. Den bifogade Reklamationsblanketten, har uppdaterats med motsvarande omformulering.

Kapitel 7 Trafikverkets allmänna avtalsvillkor. Den bifogade Reklamationsblanketten, har uppdaterats med motsvarande omformulering. Dokumentdatum: 2015-06-15 Ärendenr: TRV 2013/1565 Bilaga 3.1 Tillgänglig infrastruktur Ny version. Kapitel 4 Tilldelning av kapacitet 4.2 Processbeskrivning AVSNITT 4.2.2 AD HOC-ANSÖKAN Ny text enligt

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Ack oktober 2017

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2017 Ack oktober 2017 Norrtågs kvalitetsredovisning År Ack oktober Sid 1 Innehållsförteckning En positiv resandeutveckling + 7 %... 3 Punktlighet 88 %... 4 Var orsakar förseningarna?... 6 Regulariteten 92 %... 7 Resandeutveckling

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Användarmanual. Fakturaspecifikation. Trafikverkets system för fakturaspecifikation. Version 1.4, 2010-12-20

Användarmanual. Fakturaspecifikation. Trafikverkets system för fakturaspecifikation. Version 1.4, 2010-12-20 Användarmanual Fakturaspecifikation Trafikverkets system för fakturaspecifikation Version 1.4, 2010-12-20 0 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet

Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänstresan blir kontantlös från och med 1 oktober 2013 Enklare att betala resan, mindre väntande, bättre service och kvalitet Färdtjänsten genomför kvalitetsförbättringar för att minska förseningar

Läs mer

Trafikeringsavtal Tågplan 2016

Trafikeringsavtal Tågplan 2016 Trafikeringsavtal Tågplan 2016 Mellan Öresundsbro Konsortiet (ÖSB) och JFs namn (JF XX) är följande avtal upprättat. Öresundsbro Konsortiet JFs namn c/o Trafikverket Samhälle Adress 781 89 BORLÄNGE Post

Läs mer

Manual för återrapportering (tidsregistrering) i T9k, Tolkvyn

Manual för återrapportering (tidsregistrering) i T9k, Tolkvyn 1(5) 2010-02-24 2010-06-14 2011-12-05 2012-10-01 Manual för återrapportering (tidsregistrering) i T9k, Tolkvyn Om du har frågor kring manualen eller hur man återrapporterar ett tolkuppdrag skall du vända

Läs mer

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS...

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... Information till dig som utför arbete på uppdrag av Helsingborgshem HEJ ENTREPRENÖR! Vi hoppas att du känner dig välinformerad och trygg med de riktlinjer och förhållningssätt

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer]

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] 1 (6) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Leif Lindmark UHae 2013-03-26 2.0 Dokumenttitel

Läs mer

Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR

Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR Effektområde: Operativ trafikering Effektområdet hanterar trafiklednings verksamhet och omfattar styrning och hantering i det operativa rummet. Målet

Läs mer

Störningar i tågtrafiken /ver2

Störningar i tågtrafiken /ver2 Störningar i tågtrafiken 212-1 -- 217-7 217-8-28/ver2 Innehåll Sammanfattning Punktlighet och störningsorsaker under perioden från januari 212 t o m juli 217 i Skånetrafikens tågtrafik Aktuella prestandanyckeltal

Läs mer

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen.

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen. Rutin faktureringar En gång per år i januari - genomför Riksföreningen för företagssköterskor en avisering av medlemsavgifter i samarbete med Vårdförbundets betalningsservice. Ett par månader senare skickar

Läs mer

Systemkrav Infrasystem Väg - Anslutning av NTS-Objekttyp: Högtalare

Systemkrav Infrasystem Väg - Anslutning av NTS-Objekttyp: Högtalare 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Lars Jonsson Uhniö [DokumentID] [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Leif Lindmark UHae 20130326 2.o Dokumenttitel Systemkrav

Läs mer

Enkät om rapportering av förseningar

Enkät om rapportering av förseningar 2006:06 TEKNISK RAPPORT Enkät om rapportering av förseningar BIRRE NYSTRÖM Avd för Drift och underhållsteknik Järnvägstekniskt centrum Luleå tekniska universitet Regnbågsallén, Porsön, Luleå Postadress:

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Uppdaterad /MH

Uppdaterad /MH Uppdaterad 2019-02-05 /MH 1 Rapporteringen är uppdelat på att rapportera inkubatorns egna verksamhet, samt att rapportera för projekten och företagen i inkubatorn. Sista dag att rapportera är: Helårsrapportering

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2016

Information till syvar inför antagningen 2016 Information till syvar inför antagningen 2016 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanen för antagningsåret kommer du också

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör

Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör Trafikeringsavtal för Trafikorganisatör PARTER Öresundsbrokonsortiet Planering Adress Org.nr: XXX Nedan ÖSB Handläggare: Trafikverkets handläggare XXX Adress Post nr Ort Org.nr: XXX Nedan Trafikorganisatören

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

TRAFIKERINGSAVTAL T08 - Mall. Banverkets avtalpart (XX), org nr xxxxxx-xxxx

TRAFIKERINGSAVTAL T08 - Mall. Banverkets avtalpart (XX), org nr xxxxxx-xxxx TRAFIKERINGSAVTAL T08 - Mall Tecknat mellan Banverket, org nr 202100-4003 (BV) 781 85 BORLÄNGE och Banverkets avtalpart (XX), org nr xxxxxx-xxxx Innehållsförteckning 1. Allmän bakgrund, kontaktpersoner

Läs mer

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 1(12) Ekonomiavdelningen Inköpsenheten e-handel 2014-03-25 Till Proceedo-användare Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 Innehåll: Avvikelser mellan order och faktura Verifikationstext ska anges vid kontering i

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Grundvattenbortledning M Bilaga 12. Arbete utanför ordinarie arbetstid

Grundvattenbortledning M Bilaga 12. Arbete utanför ordinarie arbetstid Grundvattenbortledning M 3346-11 Bilaga 12. RUTINBESKRIVNING 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Marie Westin E4FS 2013:0008 Fastställt av Dokumentdatum Version 2013-02-21

Läs mer

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning.

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning. RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Version Kerstin Abrahamsson MX023-LH 1 Roll Dokumentdatum Dokumentstatus Entreprenör 2015-03-23 Gällande Dokumenttitel Spara

Läs mer

SkövdeNät Nöjd Kund Analys

SkövdeNät Nöjd Kund Analys SkövdeNät Nöjd Kund Analys Kvartal 1-2015 med jämförande index 2006, 2008, 2010, 2012 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 303 N=Mätningens

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Ökad kapacitet på Västkustbanan för en bättre tågtrafik

Ökad kapacitet på Västkustbanan för en bättre tågtrafik Ökad kapacitet på Västkustbanan för en bättre tågtrafik Vilka är MTR? Ett av världens största globala järnvägsföretag med mer än 11 miljoner resor varje vardag MTR driver, utvecklar och bygger tunnelbana,

Läs mer

Information till SYV inför antagningen 2019

Information till SYV inför antagningen 2019 Information till SYV inför antagningen 2019 ÖVERGRIPANDE Du kan logga in med din SYV-inloggning under hela antagningsåret. Tidsplanen för antagningsåret finns på vår hemsida under fliken Skolpersonal/Antagningskansli.

Läs mer

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer]

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] 1 (8) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Leif Lindmark UHae 2013-03-26 2.0 Dokumenttitel

Läs mer

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars JonssonUHniö [DokumentID] [Ärendenummer]

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars JonssonUHniö [DokumentID] [Ärendenummer] 1 (7) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Lars JonssonUHniö [DokumentID] [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Leif Lindmark UHae 2013-03-26 2.0 Dokumenttitel Systemkrav

Läs mer

Snabbguide - Att komma iga ng med Tolkportalen

Snabbguide - Att komma iga ng med Tolkportalen Snabbguide - Att komma iga ng med Tolkportalen Syfte med snabbguiden Tolkportalen introduceras under hösten 2015 för landstingets vårdgivare med störst tolkbehov och under 2017 kommer Tolkportalen att

Läs mer

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn september 2015 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning som har stöd i form av endast tillsyn... 3 En utbildning från start till slut...

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2018

Information till syvar inför antagningen 2018 Information till syvar inför antagningen 2018 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort)

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) 2014 12 09 1) Vad är en registrar? En registrar är en ackrediterad återförsäljare av domännamn. Alla som vill ha en.sedomän måste registrera domännamnet

Läs mer

Lathund för ny hemsida IFK Viksjö P01-2

Lathund för ny hemsida IFK Viksjö P01-2 Bakgrund Föreningen har beslutat att samtliga lag inom föreningen skall ha gemensam profil och använda ett (1) system för hemsidor, lagsidor, medlemshantering, administration såväl operativt i lagen som

Läs mer

Beslut om avvikelsemeddelande 6 Järnvägsnätsbeskrivning 2019

Beslut om avvikelsemeddelande 6 Järnvägsnätsbeskrivning 2019 1 (6) 2018-12-14 Diariet Beslut om avvikelsemeddelande 6 Järnvägsnätsbeskrivning 2019 Till detta beslut har tillförts ändringar som inte ingick i samrådsunderlaget för avvikelsemeddelande 6 Järnvägsnätsbeskrivning

Läs mer

Riktlinjer täthet mellan tåg

Riktlinjer täthet mellan tåg RAPPORT Riktlinjer täthet mellan tåg Södra stambanan, Västra stambanan och Västkustbanan Tågplan 2013 Ärendenummer:TRV 2012/ 23775 Dokumenttitel: Riktlinjer täthet mellan tåg Södra stambanan, Västra stambanan

Läs mer

WebitRental Uthyrningssystem. WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se

WebitRental Uthyrningssystem. WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se WebitRental Uthyrningssystem WebIT Design i Kalmar HB www.webit.se Instruktioner INSTALLATION... 3 FRÅN CD... 3 FRÅN NÄTET... 3 KOMMA IGÅNG... 4 FÖRETAGSUPPGIFTER... 4 HYRTIDER... 4 SJÄLVRISKREDUCERING...

Läs mer

Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones

Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones Innehåll Innan du startar...1 Komma igång med programmet MobiTime...1 Ladda ned tidtabeller... 4 Uppdatera tidtabeller...7

Läs mer

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Brevmallar Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Brevmallar Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen Brevmallar Matriks Doc Öppen 2011-04-13 1.0 1 (8) Innehållsförteckning Inledning 3 Använda brevmall 3 Kopiera brev 7 Valmöjligheter under Dokument 8 Öppen 2011-04-13 1.0 2 (8) Inledning Matriks Doc 3 är

Läs mer

Nya konstruktionsregler för Värmlandsbanan

Nya konstruktionsregler för Värmlandsbanan Nya konstruktionsregler för Värmlandsbanan Beskrivning, tillämpning och uppföljning av de nya reglerna TMALL 0141 Presentation v 1.0 Jan Sköld Emma Solinen 2 Värmlandsbanan Laxå Charlottenberg (Cggr) Innehåll

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 4

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 4 Norrtågs kvalitetsredovisning År 215 Kvartal 4 1 Innehållsförteckning Bra resande 215... 3 Ett förbättrat järnvägsunderhåll bidrar till bättre punktlighet... 8 96 % regularitet 215... 1 2 Bra resande 215

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530

Palette. Matchning fakturor mot order - Manual. Version 1.0 / 140530 Palette Matchning fakturor mot order - Manual 1 Innehållsförteckning TIPS:... 3 MATCHA FAKTURA... 4 OM FAKTURARADER FINNS I FÄLT 3... 6 Automatisk ommatchning... 6 Kvar att matcha... 7 Om rader får röd

Läs mer

Fakturaspecifikation. Fakturaspecifikation, export av fil. Användarmanual. Trafikverkets system för fakturaspecifikation

Fakturaspecifikation. Fakturaspecifikation, export av fil. Användarmanual. Trafikverkets system för fakturaspecifikation Användarmanual Fakturaspecifikation Trafikverkets system för fakturaspecifikation Fakturaspecifikation, export av fil Export av detaljspecifikation för faktura Version 1.6, 2018-07-03 0 Utgivare: Trafikverket

Läs mer

RUTINBESKRIVNING 2 (5)

RUTINBESKRIVNING 2 (5) RUTINBESKRIVNING 1 (5) Dokumentdatum TDOK 2015:242 2015-06-15 1.0 Fastställt av Gäller från Ersätter Chef VO Planering 2015-07-01 [Ersätter] Skapat av Susanne Ryd, PLtp Ersatt av [Ersatt av] Inledning

Läs mer

AVIHGT- Avvikande hastighet godståg

AVIHGT- Avvikande hastighet godståg AVIHGT- Avvikande hastighet godståg KAJT-dagarna 25-26 april 2017 Ragnar Hedström 1 Information från Lupp Medelv. 2015-01-02 2015-01-05 2015-01-07 2015-01-08 2015-01-09 2015-01-12 2015-01-13 2015-01-14

Läs mer

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning.

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Med marknadens vassaste system och ett brett spektrum av

Läs mer

God dag. Jag skulle behöva tala med någon assistent eller så, som kan hjälpa mig med ett problem jag har fått. Det gäller sjukpenning.

God dag. Jag skulle behöva tala med någon assistent eller så, som kan hjälpa mig med ett problem jag har fått. Det gäller sjukpenning. TÖI ROLLSPEL F 007 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista sjukpenning inskriven komplettering diskbråck sjukanmälan distriktsläkarmottagning utbetalningskort registerkort nyinflyttad datan personnummer

Läs mer

Information till syvar inför antagningen 2017

Information till syvar inför antagningen 2017 Information till syvar inför antagningen 2017 Du kan alltid logga in med din syvinloggning förutom till exempel vid antagningskörningar då vi stänger webben. Tidsplanerna för antagningsåret finns på vår

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

Fakturaspecifikation. Fakturaspecifikation, export av fil. Användarmanual. Trafikverkets system för fakturaspecifikation

Fakturaspecifikation. Fakturaspecifikation, export av fil. Användarmanual. Trafikverkets system för fakturaspecifikation Användarmanual Fakturaspecifikation Trafikverkets system för fakturaspecifikation Fakturaspecifikation, export av fil Export av detaljspecifikation för faktura Version 1.5, 2013-04-03 0 Utgivare: Trafikverket

Läs mer

Systemkrav Infrasystem Väg - Anslutning av NTS-Objekttyp: ASÖ

Systemkrav Infrasystem Väg - Anslutning av NTS-Objekttyp: ASÖ 1 (8) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Leif Lindmark UHae 2013-03-26 2.0 Dokumenttitel

Läs mer

BESLUT. Beslutat av Catrine Carlsson, cplt. Dokument Titel Giltig from Växlar manövrering med lokalställare, passage när växeln är ur kontroll

BESLUT. Beslutat av Catrine Carlsson, cplt. Dokument Titel Giltig from Växlar manövrering med lokalställare, passage när växeln är ur kontroll 2 (6) 2018-11-23 Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering Bilaga 2 C Föreskrifter TDOK 2013:0601 tas bort från listan. Dokument Titel Giltig from TDOK 2013:0601 Växlar manövrering med lokalställare,

Läs mer

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 INSTRUKTIONER ENTREPRENÖRER 1 (8) Fastställt av Dokumentdatum Version Lina Nilsson 2012-05-22 1.2 Dokumenttitel Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 1. Innehåll 1. Innehåll... 1 2.

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

SNABBKURS Se hur man använder programmen

SNABBKURS Se hur man använder programmen SNABBKURS Se hur man använder programmen Min Kassa Min Räknare Min Plånbok MIN KASSA I Min Kassa kan du undersöka om pengarna du har räcker till det du planerar att köpa. Du kan också skriva ut en minneslapp.

Läs mer

- en ny webblösning för föreningen

- en ny webblösning för föreningen - en ny webblösning för föreningen Broschyren som du håller i din hand ska förhoppningsvis reda ut en del frågetecken kring IdrottOnline Klubb Information från idrotten i Västergötland Detta ingår i IdrottOnline

Läs mer

Systemkrav Infrasystem Väg - Anslutning av NTS-Objekttyp: VDS

Systemkrav Infrasystem Väg - Anslutning av NTS-Objekttyp: VDS 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Leif Lindmark UHae 2013-03-26 2.0 Dokumenttitel

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer]

Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer. Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Lars Jonsson UHniö [DokumentID] [Ärendenummer] Fastställt av Dokumentdatum Version Leif Lindmark UHae 2013-03-26 2.0 Dokumenttitel

Läs mer

Välkommen till oss på Glocalnet!

Välkommen till oss på Glocalnet! Kom igångguide för Kontantkort Välkommen till oss på Glocalnet Grattis till ett smart och lågt val. Med Glocalnet Kontantkort har du full koll på dina mobilkostnader eftersom du betalar i förväg. Samtidigt

Läs mer

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ NKÖPING PRESENTATION En presentation av applikationen Aktivitetsstöd för NÄRVAROREGISTRERING Ett begrepp vi vill försöka använda oss av MEN FÖRSTF RST Finns det några idrottsföreningar

Läs mer

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Användarstöd 1 Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information information som i första hand gäller dig

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning TÖI OLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning Ordlista redogörare arbetssökande överklaga högre instans inskriven på arbetsförmedlingen värnpliktstjänstgöring styrkta uppgifter arbetsgivarintyg kassakort

Läs mer

Riktlinjer täthet mellan tåg

Riktlinjer täthet mellan tåg RAPPORT Riktlinjer täthet mellan tåg Södra stambanan, Västra stambanan, Västkustbanan, Ostkustbanan och Godsstråket genom Bergslagen Tågplan 2014 Ärendenummer:TRV 2013/10852 Dokumenttitel: Riktlinjer täthet

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Följande orsakskoder har en reducerad kvalitetsavgift för tågplan 2013.

Följande orsakskoder har en reducerad kvalitetsavgift för tågplan 2013. 3.2.3.1 - Större förändringar i infrastrukturen Trafikeringssystem E2 på Haparandabanan: Efter inkomna samrådssvar har Trafikverket beslutat att avvakta med att meddela ett definitivt inkopplingsdatum.

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ)

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) Här presenteras ett antal frågor och svar med avsikt att tillhandahålla support till förmedlare

Läs mer

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (8) Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för Enskild rådgivning med besök. Man

Läs mer

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 2

Norrtågs kvalitetsredovisning År 2015 Kvartal 2 Norrtågs kvalitetsredovisning År 215 Kvartal 2 1 Innehållsförteckning Stabilt resande... 3 8 % av alla förseningar är direkt kopplade till infrastrukturen... 8 Regulariteten var 98 % kvartal 2... 1 2 Stabilt

Läs mer

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat )

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat ) Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2011-12-02) Sida: 2 av 19 Innehållsförteckning REVISIONSHISTORIA...3 BAKGRUND...3 LÄSANVISNINGAR...3 WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖR...3

Läs mer

SÄNDLISTA. Järnvägsstyrelsen. Skellefteå Kommun. Skånetrafiken. Malmtrafik i Kiruna AB. Tågkompaniet AB. Green Cargo. Östgötatrafiken SJ AB

SÄNDLISTA. Järnvägsstyrelsen. Skellefteå Kommun. Skånetrafiken. Malmtrafik i Kiruna AB. Tågkompaniet AB. Green Cargo. Östgötatrafiken SJ AB SÄNDLISTA Järnvägsstyrelsen Skellefteå Kommun Skånetrafiken Malmtrafik i Kiruna AB Tågkompaniet AB Green Cargo Östgötatrafiken SJ AB Banverkets webbplats 2/12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Samråd 1, JNB 2009...

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Handbok för administration av konst- och kulturutbildning

Handbok för administration av konst- och kulturutbildning Handbok för administration av konst- och kulturutbildning november 2015 Innehållsförteckning Att administrera en konst- och kulturutbildning... 3 En utbildning från start till slut... 4 1. När utbildningen

Läs mer

Strategier för genomförande av banarbeten

Strategier för genomförande av banarbeten Rapport Strategier för genomförande av banarbeten Spår- och växelbyten Gävle - Åänge Bilaga 1 Beräkningar med Wikibana 2019-03-06 1 (6) TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Trafikverket Postadress: Adress,

Läs mer

Inställningar frånvaronotifiering

Inställningar frånvaronotifiering Inställningar frånvaronotifiering Publicerad 2011-08-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Inställningar frånvaronotifiering 1 Frånvaronotifieringar 3 Bakgrund

Läs mer

RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Entreprenör, Drifttekniker 2014-09-01 Gällande

RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Entreprenör, Drifttekniker 2014-09-01 Gällande RUTINBESKRIVNING MAXIMO (6) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Version Kerstin Abrahamsson MX04-LH Roll Dokumentdatum Dokumentstatus 204-09-0 Gällande Dokumenttitel Syfte Denna lathund har tagits

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan!

Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! Bredbandsbolaget suger, del 2: Den välförtjänta kängan! I en tidigare post Bredbandsbolaget Suger berättade jag lite om Bredbandsbolagets usla support och lovade er en redovisning av de mailkonversationer

Läs mer