AVSLÖJANDET OM ETT HEMLIGT DESIGNUPPDRAG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AVSLÖJANDET OM ETT HEMLIGT DESIGNUPPDRAG"

Transkript

1 AVSLÖJANDET OM ETT HEMLIGT DESIGNUPPDRAG

2

3 HEMTEX DESIGN HOUSE STOCKHOLM Hemtex och Design House Stockholm välkomnar dig till avslöjandet av ett hemligt designuppdrag. För ett år sedan hade Hemtex bestämt sig. De ville åter rikta fokus mot det viktigaste i verksamheten: att erbjuda sina kunder över hela Sverige bra produkter. Hemtex är nordens ledande hemtextilkedja med totalt 172 butiker i Sverige, Finland och Estland. Hemtex har ambitionen att erbjuda god design åt folket. Var du än bor i Sverige ska du ha nära till en butik, som erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter till överraskande bra priser. Hemtex har länge varit bra på att ta fram attraktiva säsongsprodukter, som förändrat uttrycket i butikerna i takt med årstidernas växlingar. Men Hemtex behöver också produkter som har lång livslängd, kära vardagsvaror som håller år efter år. Hemtex ville utveckla fler produkter som skulle utgöra grunden i Hemtex sortiment, typiska Hemtex-produkter som finns kvar under en längre tid. Sådana produkter som skulle kunna bli kända som Hemtex-klassiker. Hemtex kontaktade Design House Stockholm, som accepterade uppdraget. Design House Stockholm fungerar som ett förlag för nutida skandinavisk design. Design House Stockholm arbetar med fler än 60 frilansande formgivare och har både unga och väletablerade talanger i sitt nätverk. Vi har arbetat med följande formgivare: Daniel Östman, Helena Sellergren, Maria Håård, Philip Edis, Nina Jobs, Carina Ahlburg, Ulla Christiansson, Karin Ehrenberg, My Erwander och Alexander Lervik. Vi visar nu ett axplock av de produkter som komma skall. De har tillsammans bidragit med produkter till kommande Hemtexkollektioner. Vissa av produkterna kommer att finnas i Hemtex-butiker redan i jul. Ett mer omfattande sortiment kommer lanseras under 2012, med två större textila program signerade Daniel Östman och Helena Sellergren.

4 H EM T EX R Y DBOH OLM S Hemtex är ett företag med en lång textil tradition. Därför går Hemtex nu en spännande framtid till mötes, med möjligheten att få producera Helena Sellegrens textilier i Sverige, i samarbete med Rydboholms Textil. Rydboholms Textil är en produktionsanläggning med rötter ända tillbaka till 1830-talet, då Rydboholmsbolaget grundades. Sedan dess har där pågått textil produktion, både små- och storskaliga produktioner. Rydboholms Textil producerar 2 miljoner meter tyg årligen på uppdrag av tillverkare, grossister och butikskedjor. De har flera välkända produktioner i sin repertoar, bl.a. Stig Lindbergs mönster för Ljungbergs Textil och Josef Frank för Svenskt Tenn. Design House Stockholm har sedan länge erfarenhet av att arbeta med Rydboholms Textil, eftersom de producerar Stig Lindbergs mönster som Design House Stockholm saluför. Under det senaste året har de tillsammans gjort en serie bäddlinne med Stig Lindbergs mönster Lustgården och Fruktlåda, exklusivt för den japanska marknaden. Produkterna har varit en stor framgång på varuhus som Isetan och Seibu i Tokyo. Vi är glada att få samarbeta med en så kunnig producent som Rydboholms och hoppas att våra kunder kommer att uppskatta den lokalt förankrade produktionen lika mycket som vi gör.

5 FORMGIVARE

6 HELENA SELLERGREN Helena Sellergren är född i Sverige, men lever sedan mer än 20 år i Toulouse i södra Frankrike. Helena är konstnär, som alltmer använder sina bilder i produktionsutveckling för att bygga broar mellan konst och design. Hon är utbildad vid Konstfack,vid ENSAD i Paris och vid Cooper Union i NYC. Helena arbetar huvudsakligen i textila material, där både bilder och texter samverkar för att föra in mönster med starka uttryck i inredning. Hennes koncept handlar om naturens inre språk. Helena Sellergren har haft separatutställningar i både Sverige, Frankrike och i Japan. Helena har också gjort en kollektion för det japanska klädmärket Edwin (Something by Helena Sellergren) som sålts på det välrenommerade varuhuset Isetan och som idag säljs, tillsammans med hennes glaskollektion framtaget av det japanska företaget Hario och hennes handtryckta produkter,på ett tiotal säljställen i Tokyo, Yokohama och i Osaka. Helena presenterar ett helt produktprogram, med bäddlinne, dukar och handdukar. Mindre produkter som kort, servetter och brickor kommer också i samma kollektion. Hon har arbetat med både illustrationer och texter, som i en färgskala från ljust blå till mörk indigo har naturen som inspirationskälla.

7

8 D AN IEL ÖS T M A N Daniel studerade vid Carl Malmstens skola i Stockholm. Han utbildade sig till möbelsnickare 1996, och 2003 öppnade han sin egen designstudio, där han nu arbetar på olika designprojekt. Daniel har utvecklat sitt randiga uttryck i serien Cotton Stripe till en större kollektion av bäddlinne, handdukar och pyjamas. Ränder på längden och tvären skapar tillsammans dynamiska mönster och ränderna återfinns även i väven på frottén. I Cotton Stripe har Daniel lyckats med det svåra, en formgivning så enkel och avskalad men så svar att motstå.

9 ALEXANDER LERVIK Alexander Lervik är född i Stockholm 1972 och började med formgivning som snickarlärling under två år ( ). Han har studerat produkt- och inredningsdesign på Beckmans Designhögskola och har formgivit produkter för företag som Johanson Design och japanska Askul. Alexander Lervik är representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Nasjonal museum i Oslo, Norge och på Röhsska Museet i Göteborg. Alexander Lervik har formgivit en ljusstake i glas och trä. En välbekant form som ger möjligheten att själv bestämma uttryck. Fyll ljusstaken med lingonris, mossa eller gröna blad. De fyra ljusen passar utmärkt i advent, men Alexanders ljusstake är lika bra året runt. Du bestämmer själv vad som är säsongens stil.

10 NINA JOBS Som en av de ledande damerna inom svensk design strävar Nina Jobs efter enkelhet i sin formgivning. Med en bakgrund som grafisk formgivare, studerade Nina produktdesign vid Ecole Nationale Supériuere des Arts Décoratifs i Paris. Hon har också varit ansvarig för flera designutställningar som den svenska regeringen gjort både i Asien och Europa. Nina har gjort en lekfull ljusstake som kan arrangeras efter tycke och smak. Självklart som gjord för advent, men även en uppiggande färgklick för andra säsonger.

11 PHILIP EDIS Philip är utbildad på Beckmans Designhögskola där han tog sin examen 2006, men har också en kandidatexamen som designingenjör från Högskolan i Skövde. Han driver idag sin egen designstudio och har frilansuppdrag som arkitekt, samt som möbel- och produktformgivare. Philip har formgivit en serie porslin för Hemtex, en svartvit kollektion med ett starkt grafiskt uttryck. I serien finns muggar, espressokoppar och en mjölkkanna. Philip har även gjort en serie stormlyktor i två storlekar, en lekfull kollektion som går utmärkt att kombinera i både form och färg.

12 CARINA AHLBURG Carina Ahlburg är utbildad vid Konstfack, där hon studerat industridesign. Hennes designfilosofi är att skapa produkter som är meningsfulla och funktionella, kombinerat med estetiska kvalitéer. Carina har gjort en koppar-plätterad ljusbåge, som med sina små glimrande lampor sprider ett behagligt och trivsamt ljus. Ljusbågen är en given produkt till jul, men kan med fördel få stå kvar i fönstersmyg eller i vardagsrummet under resten av året.

13 MARIA HÅÅRD Maria arbetade som scenograf i den svenska filmbranschen i 15 år innan man beslutar att studera på Beckmans School of Design. Maria jobbar gärna i olika material, såsom metall, glas och textil. Maria har formgivit två ljusstakar för kommande kollektion. En stilren stjärna i två storlekar, perfekt för stora och små ljus i vintermörkret.

14 Karin Ehrenberg Karin har en MFA i design från HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Sedan hon tog sin examen 2006 har hon, som delägare i designbyrån Brandwork ( främst arbetat med grafisk formgivning. Karin Ehrenberg är bosatt i Norsesund. My Erwander My har en MFA i design från HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hon arbetar som frilansdesigner med bas i Göteborg. Hon är även en del av designbyrån Kontor Kontur ( som arbetar med formgivning av detaljer och koncept i projekt som sträcker sig från ord och bild, över mönster, till hela rumslösningar. Lampan för Hemtex är ett samarbete mellan Karin Ehrenberg och My Erwander. En dubbelmönstrad lampa som bjuder betraktaren på en överraskning. När lampan tänds förändras mönsterbilden och de avlövade grenarna fylls av fåglar som njuter av höstens sista rönnbär.

15

16 PRESSBILDER: FÖR MER INFORMATION: Hemtex Anna Ahlstrand Presskontakt Hemtex HK Borås Tel : Design House Stockholm Manager - Trading Department Anders Magnusson Tel: Rydboholms Textil Roger Nilsson Tel:

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa formgivare med de skandinaviska trenderna som grund. Från

Läs mer

Pressmeddelande Kulturrevolutionen i Boda

Pressmeddelande Kulturrevolutionen i Boda Pressmeddelande Kulturrevolutionen i Boda OPEN - EN SALUHALL FÖR DESIGN OCH KONSTHANTVERK Det hela började i en potatislada i Båstad. I en lada full av sättpotatis formulerades idéen om en sommarbutik

Läs mer

WALLPAPERS BY SCANDINAVIAN DESIGNERS 4 formgivare. 12 mönster. 36 tapeter.

WALLPAPERS BY SCANDINAVIAN DESIGNERS 4 formgivare. 12 mönster. 36 tapeter. WALLPAPERS BY SCANDINAVIAN DESIGNERS 4 formgivare. 12 mönster. 36 tapeter. nu sätter vi skandinaviska klassiker på väggen 1950-talet var efterkrigstidens era då funktionalism och minimalism var trendsättande.

Läs mer

FIXA STILEN. med SPIRA

FIXA STILEN. med SPIRA FIXA STILEN med SPIRA Malin Skapa ett harmoniskt, romantiskt och tidlöst sovrum med blomster. Malin är ett tidlöst blommönster med en lätt vintage känsla. Detta gör att det passar såväl modern som klassisk

Läs mer

En känsla av lätthet. Pressrelease 2014

En känsla av lätthet. Pressrelease 2014 En känsla av lätthet Pilot är en ny, elegant och komfortabel konferensstol som skapar känslan av lätthet i sin moderna och nätta form med millimetertunn kant. Ambitionen i designprocessen har varit att

Läs mer

At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW

At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW www.hansk.se At the end of every rainbow there is a pot of gold Rainbow kollektionen presenteras av Hans K Design Markus Johansson RAINBOW HEMMA BORTA HEMMA IGEN VÄLKOMMEN Rainbow har sitt ursprung i

Läs mer

KONSTNÄRSKROCKEN program

KONSTNÄRSKROCKEN program KONSTNÄRSKROCKEN program Förra säsongen blev en succé! Ateljén fylldes med människor nyfikna på våra gästande artister. Det pratades och skrattades. Det lyssnades och funderades. Kort sagt blev kvällarna

Läs mer

Svensktillverkade strumpor

Svensktillverkade strumpor Svensktillverkade strumpor Bengt & Lotta kollektion 2015 / 2016 Ullstrumpor gjorda i samarbete med Bengt & Lotta Ljusstakar, böcker, filtar och textil har fått bära motiven. Nu är tiden kommen för strumpor.

Läs mer

NYHETER OCH PRODUKTIONUTVECKLING

NYHETER OCH PRODUKTIONUTVECKLING Augusti 2009 NYHETER OCH PRODUKTIONUTVECKLING TRIUMF kallar designerduon Broberg & Riddarstråle sin ved- och tidningssamlare. Triumf är inspirerad av en klassisk förlaga men gjord för att passa nutidens

Läs mer

TERRA BRANCA. En värld av nya inredningsmöjligheter... Handmålat - Handgjort - Unikt

TERRA BRANCA. En värld av nya inredningsmöjligheter... Handmålat - Handgjort - Unikt En värld av nya inredningsmöjligheter... Handmålat - Handgjort - Unikt TERRABRANCA är resultatet av en symbios av svenskt och portugisiskt hantverk, baserat på traditionella mönster och motiv. Allmogestilen

Läs mer

PH131295. Inter IKEA Systems B.V. 2015. TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com

PH131295. Inter IKEA Systems B.V. 2015. TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com PH131295 Inter IKEA Systems B.V. 2015 TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 2 PH131484 EN FLIRT MED BRASILIEN Djärva

Läs mer

På mönsterjakt med BoråsCottonStore

På mönsterjakt med BoråsCottonStore BoråsCottonStore På mönsterjakt med BoråsCottonStore När BoråsCottonStore nu lanseras är det med ett unikt urval av kuddfodral, brickor och förkläden och mycket mer där mönstren är signerade de svenska

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

Waterborn, Aggebo & Henriksen

Waterborn, Aggebo & Henriksen Vi är Kvadrat Vi är Kvadrat Kvadrat har varit ledande på området textil innovation sedan 1968 då vårt företag först grundades. Vi tillverkar nutida kvalitetstyger och tygrelaterade produkter som specificeras

Läs mer

furniture in time presented by Hans K

furniture in time presented by Hans K furniture in time presented by Hans K Rötter från Hyssna - från Hyssna till ett framgångsrikt internationellt möbelproducerande designföretag För den som är intresserad av möbler väcker namnet Hyssna direkt

Läs mer

FORMGIVNING. Ämnets syfte

FORMGIVNING. Ämnets syfte FORMGIVNING Ämnet formgivning behandlar estetiska aspekter på konsthantverk, slöjd och design. Det behandlar också tekniker, material, metoder och processer inom formgivningsområdet. Dessutom behandlar

Läs mer

FORMGIVNING. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

FORMGIVNING. Ämnets syfte. Kurser i ämnet FORMGIVNING Ämnet formgivning behandlar estetiska aspekter på konsthantverk, slöjd och design. Det behandlar också tekniker, material, metoder och processer inom formgivningsområdet. Dessutom behandlar

Läs mer

Svensktillverkade strumpor

Svensktillverkade strumpor Svensktillverkade strumpor Bengt & Lotta kollektion 2016 / 2017 Ullstrumpor gjorda i samarbete med Bengt & Lotta Ljusstakar, böcker, filtar och textil har fått bära motiven. Nu är tiden kommen för strumpor.

Läs mer

Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer

Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer Det enkla är alltid det vackra Hissgardiner kan uttrycka enkelhet och rena, raka linjer men också skapa en spännande kontrast med olika mönster och strukturer.

Läs mer

scandinavian sense Nyheter 2018

scandinavian sense Nyheter 2018 scandinavian sense Nyheter 08 Med årets nyheter vill vi presentera möbler som gör det enkelt att skapa flexibla och praktiska men framför allt behagliga miljöer. Här finns det gott om plats för att mötas,

Läs mer

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015.

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015. BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V. 2015. NORDISK ENKELHET I NY VERSION BJÖRKSNÄS är en kollektion med ett nyfiket förhållningssätt

Läs mer

BRODERIER från 50- och 60-talen

BRODERIER från 50- och 60-talen 22 november 2015 3 januari 2016 BRODERIER från 50- och 60-talen VÄLKOMMEN ATT UPPTÄCKA ETT FÄRGSPRAKANDE KULTURARV! Under de senaste årens retrotrend har 50- och 60-talens formgivning kommit i ropet.

Läs mer

BRODERISYMPOSIUM 50-60 tals broderier

BRODERISYMPOSIUM 50-60 tals broderier Broderi Frukt Gunilla Fransén, bilden är beskuren BRODERISYMPOSIUM 50-60 tals broderier 21 23 oktober i Linköping Föreläsningar, workshops och utställningar en mötesplats för alla broderiintresserade På

Läs mer

Vi vill vara en del i hela processen, inspirera, förverkliga och driva hela projektet. Tidigt tillföra teknisk information, helt leverantörsoberoende.

Vi vill vara en del i hela processen, inspirera, förverkliga och driva hela projektet. Tidigt tillföra teknisk information, helt leverantörsoberoende. PROJEKT Vi vill vara en del i hela processen, inspirera, förverkliga och driva hela projektet. Tidigt tillföra teknisk information, helt leverantörsoberoende. Genom att inreda fönstren kan du lyfta upplevelsen

Läs mer

hansk.se Y5. Design Sami Kallio

hansk.se Y5. Design Sami Kallio hansk.se Y5. Design Sami Kallio Y5 Sami Kallio Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol

Läs mer

scandinavian sense Nyheter

scandinavian sense Nyheter scandinavian sense Nyheter 2017 1 Med årets nyheter presenterar vi fyra exempel på hur begåvade designers skapar möbler som för tankarna till naturens fulländning: En skog, ett böljande landskap, en skön

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI COLIBRI - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO

hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO hansk.se Y5. DESIGN SAMI KALLIO Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol med ett helt

Läs mer

MILJÖDEKLARATION MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz

MILJÖDEKLARATION MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz MOMENT Fåtölj, 5-kryss Av Khodi Feiz PRODUKTINFORMATION Moment är en fåtölj som stödjer olika typer av aktiviteter som att läsa en tidning, arbeta eller att inta en lättare måltid. Fåtöljen är gjord för

Läs mer

Svensktillverkade strumpor

Svensktillverkade strumpor Svensktillverkade strumpor Bengt & Lotta kollektion 2017 / 2018 2 Ullstrumpor gjorda i samarbete med Bengt & Lotta Ljusstakar, böcker, filtar och textil har fått bära motiven. Nu är tiden kommen för strumpor.

Läs mer

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR UPP I TRÄDKRONORNA, KÄNNER VÄRMEN FRÅN SOLENS STRÅLAR

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

hansk.se Colibri. DESIGN MARKUS JOHANSSON

hansk.se Colibri. DESIGN MARKUS JOHANSSON hansk.se Colibri. DESIGN MARKUS JOHANSSON Colibri - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur

FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur FÖREMÅLEN OMKRING OSS om utställningen samt litteratur Kulturen Text: Karin Schönberg Foto: Viveca Ohlsson och Lars Westrup FÖREMÅLEN OMKRING OSS handlar om föremålens designhistoria under 1900- talet.

Läs mer

Svensktillverkade strumpor

Svensktillverkade strumpor Svensktillverkade strumpor Bengt & Lotta kollektion 2015 / 2016 2 Ullstrumpor gjorda i samarbete med Bengt & Lotta Ljusstakar, böcker, filtar och textil har fått bära motiven. Nu är tiden kommen för strumpor.

Läs mer

Styvmorsviol. av Linda Svensson Edevint

Styvmorsviol. av Linda Svensson Edevint Höst & Vinter 2010/2011 Styvmorsviol av Linda Svensson Edevint Kudde 48x48cm 50% Linne, 50% Bomull med kant i sammet Kudde 45x70cm 50% Linne, 50% Bomull Linda Svensson Edevint Ett kraftfullt, dynamiskt

Läs mer

Textilservice med kvalité för just erat behov.

Textilservice med kvalité för just erat behov. Tvättgruppen i Sverige AB Svarvargatan 1, 632 29 Eskilstuna Textilservice med kvalité för just erat behov. Tvättgruppen erbjuder en komplett lösning av tvätt och textilier för just er restaurang. Textilservice

Läs mer

VINTER /VÅR 1-17 KAMPANJER OCH NYHETER VECKORNA

VINTER /VÅR 1-17 KAMPANJER OCH NYHETER VECKORNA VINTER /VÅR KAMPANJER OCH NYHETER 1-17 VECKORNA Klassiker gör comeback. CLOWN Design Anne Nilsson Ta vara på varje tillfälle värt att firas och gör det till en fest! Clown återuppväcker nu 90-talets lekfullhet

Läs mer

Kristina Sahlqvist Arkitekt SIR/MSA telefon 073 352 81 64 Pamela Lindgren Designer MFA, SVID telefon 070 481 07 91

Kristina Sahlqvist Arkitekt SIR/MSA telefon 073 352 81 64 Pamela Lindgren Designer MFA, SVID telefon 070 481 07 91 Kristina Sahlqvist Arkitekt SIR/MSA telefon 073 352 81 64 Pamela Lindgren Designer MFA, SVID telefon 070 481 07 91 Möbler för välbefinnande - samarbete mellan designers och hjärnforskare Projektet är en

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI COLIBRI - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

Ljudisolerande gardiner

Ljudisolerande gardiner Ljudisolerande gardiner Ljudisolerande gardiner Med ljudisolerande gardiner kan du kontrollera ljud- och ljusnivåer och därmed optimera utrymmen. Till skillnad från andra ljudisoleringsmetoder, kan gardinernas

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Create är skåp för kreativ möblering Create är vår nya flexibla

Läs mer

Bemz relanserar klassisk svensk design med hjälp av digitaltryck

Bemz relanserar klassisk svensk design med hjälp av digitaltryck Pressmeddelande Stockholm, 19 november 2012 Bemz relanserar klassisk svensk design med hjälp av digitaltryck Det svenska företaget Bemz, välkänt för sitt stora sortiment av överdrag för IKEAmöbler, ligger

Läs mer

Sara Szyber. Sara Szyber Inredningsarkitekt

Sara Szyber. Sara Szyber Inredningsarkitekt Sara Szyber Inredningsarkitekt utbildad på Konstfack. Gör bland annat produkter för Design House Stockholm och Formtanke. Arbetar också regelbundet med utställningar i samarbete med bland andra Futurniture

Läs mer

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014 IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 1 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 2 OPPLAND. STOMMEN I ETT VILSAMT PH123223 Sovrummet är en plats för avkoppling,

Läs mer

Arbetsprover FORM 180 hp. Beckmans Designhögskola 2016

Arbetsprover FORM 180 hp. Beckmans Designhögskola 2016 Arbetsprover FORM 180 hp Börja skriv här Beckmans Designhögskola 2016 si Varje uppgift ska monteras på pannå i högst A3-format och tydligt märkas med uppgiftens nr. Ange ditt namn och telefonnummer på

Läs mer

Nytt designsamarbete: Bemz och världsberömda designhuset Romo

Nytt designsamarbete: Bemz och världsberömda designhuset Romo Pressmeddelande Stockholm 4 Oktober, 2016 Nytt designsamarbete: Bemz och världsberömda designhuset Romo Bemz lanserar en utvald palett med 14 linnetextiler från Romo Högupplösta bilder: goo.gl/tt9r9y Bemz,

Läs mer

MILJÖDEKLARATION DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet

MILJÖDEKLARATION DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet DUO WOOD Barstol Av Patrick Norguet PRODUKTINFORMATION Duo Wood är en liten stol med ett klart designspråk som är enkelt att läsa, formgiven av Patrick Norguet. Duo Wood är en naturlig fortsättning och

Läs mer

IKEA och Beckmans designhögskola

IKEA och Beckmans designhögskola IKEA och Beckmans designhögskola Inter IKEA Systems B.V. 2011 AUGUSTI 2011 PE279749 - ett textilt samarbete. Studenterna skissar på nya textilmönster som kommer säljas i över 38 länder. Det vet de inte

Läs mer

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild!

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! jubileum Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! Bröderna Perssons Specialsnickeri i Bromölla är ett av Sveriges ledande specialsnickerier. Efter 30 års verksamhet är vi idag 23 medarbetare

Läs mer

Stil & Interiör: Personlig inredning. Hela vårt sortiment och webshop hittar du på dixie.se. Gästvänliga detaljer

Stil & Interiör: Personlig inredning. Hela vårt sortiment och webshop hittar du på dixie.se. Gästvänliga detaljer Våren 2015 Hela vårt sortiment och webshop hittar du på dixie.se Gästvänliga detaljer Få dina gäster och vänner att känna sig extra välkomna Stil & Interiör: Personlig inredning Medvetenhet Följer REACH:s

Läs mer

grafisk design & layout regler

grafisk design & layout regler & layout regler Grafisk design eller grafisk formgivning är ett kreativt och konstnärligt språk, men till skillnad från en fri konstnär så får en grafisk designer i uppdrag att föra ut ett speciellt budskap.

Läs mer

MILJÖDEKLARATION ARCHIPELAGO Bord Ø500 mm Av Michael Sodeau

MILJÖDEKLARATION ARCHIPELAGO Bord Ø500 mm Av Michael Sodeau ARCHIPELAGO Bord Ø500 mm Av Michael Sodeau PRODUKTINFORMATION Archipelago är ett träbord i tre storlekar i tre olika höjder, försedda med hjul. Dess lugna uttryck och taktila yta gör bordet lika lämpad

Läs mer

JAIME HAYON 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING GARANTI VARIANTER OCH MÅTT UTÖKAD GARANTI

JAIME HAYON 1974- MILJÖ OCH TESTER DESIGN BESKRIVNING GARANTI VARIANTER OCH MÅTT UTÖKAD GARANTI SAMMEN Sammen är en mjuk och bekväm matstol designad av Jaime Hayon Sammen är lätt att tycka om eftersom det är en ärlig, modern och enkel stol - en bekväm stol som gör att du känner dig avslappnad och

Läs mer

MIDVINTERFEST i SKOGEN

MIDVINTERFEST i SKOGEN UTSTÄLLNINGAR Midvinterfest i Skogen 2011 Midvinterfest är den årliga försäljningsutställningen för slöjd och konsthantverk på Bohusläns museum i Uddevalla. Midvinterfest 2011 har Skogen som spännande

Läs mer

Med kärlek till det massiva träet.

Med kärlek till det massiva träet. FEBRUARI 2015 PRESSINFORMATION FRÅN STOLAB Med kärlek till det massiva träet. Kärleken till det massiva träet har funnits på Stolab allt sedan starten 1907. Det är en kompromisslös övertygelse om att det

Läs mer

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE.

2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE. 2011/12 OM DU VET VAR DU VILL, SÅ KAN VI TA DIG DIT. NÅ DINA DRÖMMAR PÅ DESIGNGYMNASIET I NACKA. MER INFO PÅ: WWW.DESIGNGYMNASIET.SE Designgymnasiet designgymnasiet.se 2 3 Om du vet var du vill, så kan

Läs mer

Mattor med valfri design.

Mattor med valfri design. Mattor med valfri design. Mörkare och ofta gråa nyanser på en entrématta är så klart bra under hösten och vintern när mattan tar mycket stryk. Det är smutsigt ute och vi drar in både snö, slask och grus

Läs mer

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept

Läs mer

Göran Wärff. Född 1933 på Gotland. Knuten till Kosta Boda som formgivare sedan 1964.

Göran Wärff. Född 1933 på Gotland. Knuten till Kosta Boda som formgivare sedan 1964. Göran Wärff Född 1933 på Gotland. Knuten till Kosta Boda som formgivare sedan 1964. UTBILDNING Braunschweig, Ulm och Stockholm, arkitektur och design. Började arbeta med glas 1957. UTSTÄLLNINGAR 1965 Röhsska

Läs mer

Vi omfamnar olikheten

Vi omfamnar olikheten Vi omfamnar olikheten I gränslandet mellan det privata och offentliga rummet En källa av kunskap och erfarenhet Att dra lärdom av historien är viktigt. Både för människa och miljö. På NC använder vi vår

Läs mer

hansk.se Verona. DESIGN: MARKUS JOHANSSON

hansk.se Verona. DESIGN: MARKUS JOHANSSON hansk.se Verona. DESIGN: MARKUS JOHANSSON Design Markus Johansson. Med rötterna i Hyssna föds en tanke om en möbel som blir början till en livslång kärlek, Verona. Markus Johansson, designer, ville skapa

Läs mer

FUNKTION FORM VÅRA FORMGIVARE. JONAS Lloyd TOM STEPP

FUNKTION FORM VÅRA FORMGIVARE. JONAS Lloyd TOM STEPP NYTT FRÅN INOFF JONAS Lloyd Jonas Lloyd design eftersträvar att balansera funktionella och emotionella krav till en helhet. Han tar avstamp i vår tids kultur och livsmönster men vågar samtidigt hävda en

Läs mer

Centralt innehåll. Slöjdens material, redskap och hantverkstekniker. Slöjdens arbetsprocesser. Slöjdens estetiska och kulturella uttrycksformer

Centralt innehåll. Slöjdens material, redskap och hantverkstekniker. Slöjdens arbetsprocesser. Slöjdens estetiska och kulturella uttrycksformer SLÖJD Att tillverka föremål och bearbeta material med hjälp av redskap är ett sätt för människan att tänka och uttrycka sig. Slöjdande är en form av skapande som innebär att finna konkreta lösningar inom

Läs mer

Ansökan om att inrätta Formgivning och gestaltning som huvudområde inom filosofiska fakulteten

Ansökan om att inrätta Formgivning och gestaltning som huvudområde inom filosofiska fakulteten Dnr LiU-2013-00831 Till Filosofiska fakultetsstyrelsen Ansökan om att inrätta Formgivning och gestaltning som huvudområde inom filosofiska fakulteten Härmed ansöker institutionen för kultur och kommunikation

Läs mer

sagaform café kollektion

sagaform café kollektion sagaform café kollektion Höst 00 För den goda smaken och funktionen. Sagaform Café Kollektion är ett koncept som består av de produkter som förgyller kaffestunden på kontoret, pausen runt fikabordet eller

Läs mer

TRENDIG Tillfällig designkollektion

TRENDIG Tillfällig designkollektion PE381220 TRENDIG 2013 Tillfällig designkollektion Nyfikenhet är vår drivkraft. Den tar oss ut i världen och till fabriker där vi samarbetar med lokala hantverkare för att hitta lösningar på olika vardagsproblem.

Läs mer

I N O F F. S E

I N O F F. S E 2017 INOFF.SE 1 2 Möbler där det geniala finns i det enkla är det vi brinner för. inoff s vision är att erbjuda marknaden möbler som kännetecknas av prisvärdhet, funktion, komfort och stil. För att nå

Läs mer

Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Sparring entreprenören som blev ett begrepp Svensk klassiker sedan 2015 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade

Läs mer

Photo: HansPeter Bloom, Styling Anki Johansson & Carina Adamsberg Layout : Sandra Lööv & Anki Johansson

Photo: HansPeter Bloom, Styling Anki Johansson & Carina Adamsberg Layout : Sandra Lööv & Anki Johansson Photo: HansPeter Bloom, Styling Anki Johansson & Carina Adamsberg Layout : Sandra Lööv & Anki Johansson Nyheter Vår & Sommar 2011 Variation och inspiration är nyckelorden för Mairo. Med många mönster,

Läs mer

Del ur Lgr 11: kursplan i slöjd i grundskolan

Del ur Lgr 11: kursplan i slöjd i grundskolan Del ur Lgr 11: kursplan i slöjd i grundskolan 3.16 Slöjd Att tillverka föremål och bearbeta material med hjälp av redskap är ett sätt för människan att tänka och uttrycka sig. Slöjdande är en form av skapande

Läs mer

Carl Malmsten (1888-1972) foto Pål-Nils Nilsson/tiofoto

Carl Malmsten (1888-1972) foto Pål-Nils Nilsson/tiofoto Carl Malmsten (1888-1972) foto Pål-Nils Nilsson/tiofoto C A R L M A L M S T E N H A N T V E R K S G Y M N A S I U M välkommen till skolan med carl malmstens pedagogik, där grundtanken är»hand och tanke

Läs mer

RNB RETAIL AND BRANDS idag

RNB RETAIL AND BRANDS idag 26 juni 2009 1 RNB RETAIL AND BRANDS idag En avyttringsprocess av bolagets verksamhet på NK i Stockholm och NK i Göteborg är förestående. Beslut väntas från Konkurrensmyndigheten senast den 1 september

Läs mer

OFFECCT AB, BOX 100, SE TIBRO, SWEDEN. PHONE: -46 (0)

OFFECCT AB, BOX 100, SE TIBRO, SWEDEN. PHONE: -46 (0) PRODUKTINFORMATION Kali bord är formgivet av den världskände Jasper Morrison och är gjort av massivt trä, precis som föregångaren Kali stol. Trots den massiva bordsskivan utstrålar bordet elegans och genom

Läs mer

MILJÖDEKLARATION EZY Soffa Av Christophe Pillet

MILJÖDEKLARATION EZY Soffa Av Christophe Pillet EZY Soffa Av Christophe Pillet PRODUKTINFORMATION 2014 lanserade Christophe Pillet och Offecct den bekväma och tidlösa kollektionen Ezy som består av soffa, fåtölj, barstol och en bordsserie. Ezy är ursprungligen

Läs mer

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood-serien från Department består av stolar designade för alla tillfällen och hem. Serien innehåller ett antal stolar som passar vid middagsbordet,

Läs mer

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum

Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood är stolar som står sig över tid och passar i alla rum Wood-serien från Department består av stolar designade för alla tillfällen och hem. Serien innehåller ett antal stolar som passar vid middagsbordet,

Läs mer

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, född 1976 i Stockholm, utbildade sig vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1999-2004. Han arbetar främst med måleri och

Läs mer

Oscarssons. i småland

Oscarssons. i småland Oscarssons Möbel design & Tillverkning i småland 1 2 Besök vår webb! www.oscarssonsmobel.se Genuint & äkta Vi har valt att inte tumma på den kvalitet som svensk tillverkning ger. Vi använder ek som fått

Läs mer

inbjudan till berlingdagen 15 maj 2012 på kungl. biblioteket i humlegården i stockholm

inbjudan till berlingdagen 15 maj 2012 på kungl. biblioteket i humlegården i stockholm inbjudan till berlingdagen 15 maj 2012 på kungl. biblioteket i humlegården i stockholm Berlingpriset Priset instiftades av geith och karl-erik forsberg på Karl- Eriks 75-årsdag 1989. Namnet Berlingpriset

Läs mer

Vackra dukningar inför advent, jul och nyår!

Vackra dukningar inför advent, jul och nyår! Vackra dukningar inför advent, jul och nyår! Kanske finns det ingen tid under året som det anordnas så många fester på inomhus som under december månad? Det är avslutningsfester, glöggpartyn, Luciamingel,

Läs mer

MILJÖDEKLARATION EZY WOOD Soffa Av Christophe Pillet

MILJÖDEKLARATION EZY WOOD Soffa Av Christophe Pillet EZY WOOD Soffa Av Christophe Pillet PRODUKTINFORMATION 2014 lanserade Christophe Pillet och Offecct den bekväma och tidlösa kollektionen Ezy som består av soffa, fåtölj, barstol och en bordsserie. Ezy

Läs mer

Konstlotteriet 2014/15

Konstlotteriet 2014/15 Konstlotteriet 2014/15 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2015 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJÖ OCH TESTER BESKRIVNING GARANTI MÅTT UTÖKAD GARANTI

JAIME HAYON 1974- DESIGN MILJÖ OCH TESTER BESKRIVNING GARANTI MÅTT UTÖKAD GARANTI FRI Fri är en fåtölj designad av Jaime Hayon Fri är utformad för att skapa en mysig känsla i alla miljöer Naturligtvis krävs det mer än en stol för att skapa en sådan stämning, men Fri är ett första steg

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson VERONA

hansk.se Design Markus Johansson VERONA hansk.se Design Markus Johansson VERONA DESIGN MARKUS JOHANSSON Från själen i Hyssna föds en tanke om en möbel som blir början till en livslång kärlek, Verona. Markus Johansson, designer, ville skapa en

Läs mer

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014 NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PH028807 Made in Lappland by IKEA Den 1 april presenterar IKEA kollektionen NORNÄS, en möbelserie tillverkad i Sverige av virke från svenska skogar

Läs mer

MILJÖDEKLARATION STUDIO TWIN BEAM Fåtölj Av Ben van Berkel / UNStudio

MILJÖDEKLARATION STUDIO TWIN BEAM Fåtölj Av Ben van Berkel / UNStudio STUDIO TWIN BEAM Fåtölj Av Ben van Berkel / UNStudio PRODUKTINFORMATION Serien Studio är ett sittmöbelsystem, formgivet av UNStudio, som kan anpassas till olika behov och miljöer. Serien består av produkterna

Läs mer

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

hansk.se Verona. Design Markus Johansson

hansk.se Verona. Design Markus Johansson hansk.se Verona. Design Markus Johansson Verona - Valfrihetens kollektion Med rötterna i Hyssna föds en tanke om en möbel som blir början till en livslång kärlek, Verona. Markus Johansson, designer, ville

Läs mer

ANNA OLSSON September 2015

ANNA OLSSON September 2015 ANNA OLSSON September 2015 Anna Olsson är textilkonstnär och arbetar främst med bildvävar där berättandet står i centrum. Hon har genom sitt arbete mött människor som befinner sig i en av de mest utsatta

Läs mer

Pop Graphic - djärvt, färgstarkt och geometriskt

Pop Graphic - djärvt, färgstarkt och geometriskt Pressmeddelande Stockholm 7 april, 2016 Ny trendrapport från Bemz: Pop Graphic - djärvt, färgstarkt och geometriskt Bemz formgivare lanserar nu sin trendrapport Pop Graphic. Inspirerade av bland annat

Läs mer

Vi är Kvadrat Olika varumärken i ett

Vi är Kvadrat Olika varumärken i ett We are Kvadrat Vi är Kvadrat Kvadrat har varit ledande inom textilinnovation sedan 1968 när vårt företag bildades. Vi tillverkar moderna högkvalitativa textilier och textilrelaterade produkter för arkitekter,

Läs mer

20 års erfarenhet av badrum med design, funktion och kvalitet.

20 års erfarenhet av badrum med design, funktion och kvalitet. BADRUMSINREDNING 2016 20 års erfarenhet av badrum med design, funktion och kvalitet. Svenska Badrumsinredningars specialitet är att kunna erbjuda våra kunder en högkvalitativ produkt till ett mycket lågt

Läs mer

IKEA NYHETER DEL 1. TRADITIONELL STIL OKTOBER 2014

IKEA NYHETER DEL 1. TRADITIONELL STIL OKTOBER 2014 DEL 1. TRADITIONELL STIL 2014 PRESSMATERIAL / 2014 / 2 OMBONAT & NATURLIGT i traditionell stil I oktober är vi glada att presentera nya kollektioner som hjälper till att skapa en bättre vardag hemma. Gemensamt

Läs mer

Grafisk Profil. Jeans in Business

Grafisk Profil. Jeans in Business Grafisk Profil Jeans in Business Grafisk desig och layout GRUPP 8 Mariell Arvidsson Madelene Bergling Ida Eklöf Kristina Jönsson Ameli Olsson Innehållsförteckning 4 Koncept 5 Logotyp 6 Jeans 7 Broderat

Läs mer

TORSTENS JULFAVORITER

TORSTENS JULFAVORITER TORSTENS JULFAVORITER 99-150 kr Dill- och enbärssnaps Ingredienser: 70 cl brännvin special Kryddor: 10 15 kvistar dill 10 torkade enbär skalet från en gurka Tillagning: 1. Blanda allt i en flaska. Värmeljushållare

Läs mer

Fakta om Folkuniversitetet

Fakta om Folkuniversitetet Fakta om Folkuniversitetet Folkbildningstanken alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap genomsyrar vår pedagogik, organisation och våra värderingar. Folkuniversitetet är ett studieförbund.

Läs mer

Avtackning & Hedersgåvor

Avtackning & Hedersgåvor Art.nr. 7531-15-7 Praktskål i äkta helkristall med handgraverat motiv Blåklockor eller Rosor. Höjd: 130 mm - Bredd: 230 x 230 mm - Vikt: 3,7 kg. Varje kristallprodukt är signerad undertill av glaskonstnären

Läs mer

Centralt innehåll. Slöjdens material, redskap och hantverkstekniker. Slöjdens arbetsprocesser. Slöjdens estetiska och kulturella uttrycksformer

Centralt innehåll. Slöjdens material, redskap och hantverkstekniker. Slöjdens arbetsprocesser. Slöjdens estetiska och kulturella uttrycksformer SLÖJD Att tillverka föremål och bearbeta material med hjälp av redskap är ett sätt för människan att tänka och uttrycka sig. Slöjdande är en form av skapande som innebär att finna konkreta lösningar inom

Läs mer

[RAPPORT] TMTS52 Möbeldesign och träteknisk produktutveckling. Stefan Axelsson Erik Edlund Sebastian Dahlin Johanna Trinh

[RAPPORT] TMTS52 Möbeldesign och träteknisk produktutveckling. Stefan Axelsson Erik Edlund Sebastian Dahlin Johanna Trinh Stefan Axelsson Erik Edlund Sebastian Dahlin Johanna Trinh 2009-03-05 Linköpings Tekniska Högskola [RAPPORT] TMTS52 Möbeldesign och träteknisk produktutveckling INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 1.1.

Läs mer