RUTIN FÖR ARKIVERING OCH GALLRING AV INAKTUELLA PERSONAKTER INOM VÅRD OCH OMSORG (SOL, FDTJ, LSS,) OCH JOURNALER INOM HSL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RUTIN FÖR ARKIVERING OCH GALLRING AV INAKTUELLA PERSONAKTER INOM VÅRD OCH OMSORG (SOL, FDTJ, LSS,) OCH JOURNALER INOM HSL"

Transkript

1 Styrdokument Dokumenttyp: Rutin Beslutat av: Förvaltningschef Fastställelsedatum: Ansvarig: Verksamhetschef Revideras: Vid lagändring Följas upp: RUTIN FÖR ARKIVERING OCH GALLRING AV INAKTUELLA PERSONAKTER INOM VÅRD OCH OMSORG (SOL, FDTJ, LSS,) OCH JOURNALER INOM HSL Under året, när en person blivit inaktuell Sjuksköterskan Person är ej aktuell längre för HSL-insatser (ex. avliden) Sjuksköterskan ansvarar för att pappersjournalen (svarta pärmen) rensas. Rensa bort anteckningar som är att betrakta som arbetsmaterial, recept, interna rapportblad etc. Plocka bort patientbrickor, gem, häftklamrar och liknande Om personen är avliden lägger sjuksköterskan den rensade pappersjournalen i ett kuvert och skriver avlidendatum, namn och personnummer på utsidan. Sjuksköterskan skickar kuvertet till ansvarig för HSL-gallring. Om personen är utskriven av annan orsak, ex. behovet av hemsjukvård har upphört eller flyttat till annan kommun så sparas den rensade journalen i ett kuvert på enheten med namn, personnummer och utskrivningsdatum på utsidan. Om personen inte blivit aktuell igen inom 3år så skickas kuvertet till gallringsansvarig för HSL. Enhetschefen Person är ej aktuell längre för SoL, LSS eller färdtjänstinsatser (ex. avliden) Enhetschefen ansvarar för att sociala akten rensas. Rensa bort anteckningar som är att betrakta som arbetsmaterial etc. Plocka bort gem, häftklamrar och liknande Enhetschefen skickar den rensade akten till omsorgsutredare. Ansvarig för HSL-gallring HSL-gallringsansvarig sorterar in materialet i gröna journalmappar De gröna journalmapparna läggs i lådor Namn, personnummer och avlidendatum skrivs på en lista som läggs överst i lådan. Personer födda 5,15,25 bevaras för framtiden och läggs i särskild låda. Lådorna fylls upp och samlas under året i arkivskåp. Omsorgsutredaren Omsorgsutredaren sorterar in materialet från enhetschefen i den gröna plastmappen Den gröna mappen sorteras in i aktskåp för inaktuella under aktuellt årtal. 1 (5)

2 Steg 1 i vo-systemet och LSS-systemet Boka in en gallringsdag i början av året Boka lämpligen datasalen som har flera bord och flera datorer. Minst 2 st handläggare/systemadministratörer bör hjälpas åt med gallringen. Tag fram handboken Gallring VO Starta upp Gallring VO och Gallring LSS (gör stegen i båda gallringsprogrammen) Personer som inte har några ärenden Välj Gallring av personer som inte har några ärenden Skriv ut lista på personer Gå igenom listan (markera de som ska gallras (G) och de som ska undantas (U)) Kolla personerna i kundbilden, även ej aktuella, gå även in och kolla på debitering och daganteckningar. Undanta personer som inte ska gallras (t.ex. om de har någon form av insats eller är makar till någon som har insats) Följ handboken för att radera personer Personer som har ärenden Urval och listor Välj Kör gallring Gör urval av ärenden o SoL datum fem år tillbaka (t.ex ) o LSS dagens datum fem år tillbaka (t.ex ) o HSL dagens datum 10 år tillbaka Fyll i om vi redan nu vet att någon ska undantas Skriv ut gallringslistor på samtliga som ska gallras Skriv ut gallringslistor för personer födda 5, 15, 25 Skriv ut gallringslistor för övriga personer Genomgång och undantag Gå igenom listor och kollar att det stämmer att personerna ska gallras. Markera med G i listan de som ska gallras och U för de som ska undantas från Gallringen. Om någon inte ska gallras: o Gå tillbaka till Korrigering av urval o Bocka i och undanta personen från gallring 2 (5)

3 Steg 2 Gallring och bevaring av pappersakter SoL, fdtj, LSS Tag fram de akter som varit inaktuella i fem år, från aktskåpet för inaktuella Pappersakter som ska sparas, (födda 5, 15, 25) Ta fram akter för dem som ska sparas för forskningsändamål (födda den 5:e, 15:e eller den 25:e) Skriv ut ärendeblad och daganteckningar om det saknas Gör i ordning akter (lägg de i gröna omslag med vitt papper mellan lagstiftningarna i bruna lådor) Skriv och lägg in en lista på vilka akter som är i lådan med namn och personnummer Märk lådan med inaktuella 5, 15, 25 beslut enligt SoL, fdtj, LSS Lägg lådan i aktskåpet för inaktuella och fyll på under åren. Lämna lådan till Arkivansvarig när den är full, tillsammans med en rosa arkiv-blankett Pappersakter som ska sparas, (LSS) LSS-ärenden som rör boende i familjehem eller bostad med särskild service för barn eller ungdomar som behöver bo utanför föräldrahemmet får inte gallras. Fram till ska samtliga LSS-ärenden sparas. Skriv ut ärendeblad och daganteckningar om det saknas, lägg in i akterna, lägg tillbaka i aktskåpet för inaktuella LSS-akter Pappersakter som ska gallras Ta fram akter för dem som ska gallras enligt listan som kommer från gallringsmodulen. Töm de gröna plastmapparna och lägg alla papper i en säck/låda Mal eller bränn innehållet Pappersakter som ska undantas från gallringen De akter som av någon anledning kommit fel och inte ska gallras sorteras in i aktskåpet. Steg 3 Gallring och bevaring av HSL-journaler Sätt etikett på lådorna med texten ej aktuella HSL, årtal och lådnummer Tag med förra årets lådor till kommunhuset Lådorna lämnas till arkivansvarig, tillsammans med en arkiv-blankett Se till att de lådor som är 10 år gallras, men att 5,15 och 25 sparas. Steg 4 Radering i databasen Följ handboken för att radera personer Gör först alla stegen i testdatabasen (utan att skriva ut listorna och gå igenom akter). Följ handboken för att radera poster från databasen När det funkat i testdatabasen gör samma sak i den skarpa databasen 3 (5)

4 Vad ska finnas i pappersakten för SoL, fdtj, LSS? Sånt som ska rensas ur akten När ett ärende är avslutat bör akten rensas. Alla uppgifter som är av tillfällig betydelse kan då avlägsnas. Handlingar som tillfört ärendet sakuppgifter får inte rensas, eftersom det då kan bli svårt att förstå akten eller motiven till beslut. Det är angeläget att rensning görs i de personakter som delvis eller i sin helhet skall bevaras. Aktrensning bör avse i första hand: - Anteckningar och meddelanden av endast tillfällig betydelse. - Utkast, kladdar och liknande arbetspapper, vilkas betydelse upphört i och med att slutlig skrivelse, promemoria, tjänsteutlåtande, utredning eller liknande färdigställts. - Avskrifter, kopior och dupletter som finns i flera exemplar. - Avskrifter, kopior och dupletter som inte behövs för att man rätt skall kunna förstå akten. - Trycksaker som inte haft någon betydelse för ärendet. Sånt som gallras efterhand vid inaktualitet Till personakterna förs åtskilliga handlingar som är av endast tillfällig betydelse, och som kan gallras vid inaktualitet. Denna gallring kan göras även i de personakter som delvis eller i sin helhet skall bevaras. Här följer en förteckning med exempel på handlingar och typer av handlingar som kan gallras. Handlingar som bör förvaras i personakt, och som kan gallras vid inaktualitet: - Underlag till ansökan om försörjningsstöd (kopior av kvitton, kostnadsförslag för tandvård, glasögon m.m., kopior av hyresavier, avbetalningskontrakt etc.). - Korrespondens av tillfällig betydelse och/eller rutinmässig karaktär. - Kopior av räkningar från läkare, laboratorier, institutioner m.m. (räkningar för undersökningar utförda på uppdrag av socialtjänsten). - Kallelser (till rättegång, möte med socialsekreterare m.m.). - Kopior av hyreskontrakt, besiktningsprotokoll etc. - Meddelanden från hyresvärd (hyresskulder, uppsägningar etc.). - Underrättelser från kronofogdemyndighet om avhysning. - Polisrapporter om brott eller misstanke om brott. - Fullmakter. - Räkenskaper för enskilda medel. - Registerkort över betalda avgifter. - Meddelanden om förundersökning. - Förundersökningsprotokoll. - Meddelanden om åtalsunderlåtelse/att åtal skall väckas. - Handlingar rörande rättshjälp. - Domar. Se dock även Handlingar som bör förvaras i personakt, och som skall bevaras i avsnitt Bevarande av rättssäkerhetsskäl m.m. - Meddelanden om utskrivning från vårdhem eller liknande. - Remisser (till t.ex. arbetsförmedling, bostadsförmedling, läkare). - Registerkontroller. - Friskintyg. 4 (5)

5 Sånt som ska finnas i akten och som inte ska gallras förrän efter 5 år Nedan ges exempel på gallringspliktiga handlingar och handlingstyper som bör förvaras i personakter. Förteckningen är inte heltäckande, men den omfattar de vanligaste handlingarna i akterna. Handlingar som bör förvaras i personakt och som, om inte undantag föreskrivs, skall gallras: - Ansökningar från enskild om bistånd eller service (försörjningsstöd, hemtjänst, handikappomsorg, plats i särskilda boendeformer m.m.), med eventuella bilagor. - Anmälningar som tillhör ärenden eller ger upphov till ärende. - Ärendeblad, journalblad. - Utredningar i enskilt ärende. - Beslut i enskilt ärende. - Arbetskort, behandlingskort, servicekort. - Arbetsplaner, handlingsplaner, serviceplaner, vårdplaner i enskilt ärende. - Avtal, med t.ex. kontaktpersoner. - Ansvarsförbindelser för kostnader. - Avräkningshandlingar. - Handlingar i underhållsbidragsärenden (avtal, dom, ekonomisk utredning, omprövning m.m.) Handlingar som kommit in eller upprättats i samband med utredning om faderskap får dock bevaras, Se ovan. Fr.o.m. den l februari 1997 handlägger försäkringskassorna underhållsbidragen. - Yttranden i körkortsärenden. - Handlingar rörande underställning till länsrätt (LVM). - Ansökningar om vård enligt lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), med bilagor. - Begäran om handräckning. - Efterlysningar. - Beslut /domar i förvaltningsdomstol. - Ansökningar till institutioner om vård. - Yttranden till åklagare och allmän domstol. - Överenskommelser. - Överklaganden, med bilagor. - Korrespondens av betydelse i ärendet. - Handlingar i namnärenden. 5 (5)

Analoga dokument Digitala dokument Registrering Format Förvaring Format Förvaring Bevaras eller gallras

Analoga dokument Digitala dokument Registrering Format Förvaring Format Förvaring Bevaras eller gallras Personakter enligt socialtjänstlagen, s.k. SoL-akter, indi- och familjeomsorg Handlingar som kan uppstå handläggningen av ärenden inom indi- och familjeomsorgen Journal Anmälningar som leder till ett ärende

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN Socialförvaltningen

DOKUMENTHANTERINGSPLAN Socialförvaltningen DOKUMENTHANTERINGSPLAN Socialförvaltningen Fastställd av socialnämnden 2009-01-21 Reviderad 2009-09-16 RENSNING När ett ärende avslutas ska Akten/Patientjournalen rensas. Rensningen görs av respektive

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Nacka Socialtjänst, Enheten för personer med funktionsnedsättning Beslutad: Social- och äldrenämnden

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Nacka Socialtjänst, Enheten för personer med funktionsnedsättning Beslutad: Social- och äldrenämnden Personakter enligt LSS utredning och beslut Anmälningar som inte blir ett ärende Ansökningar om insats från enskild eller legal företrädare Bilagor till ansökningar om insats läkarutlåtande psykologbedömning

Läs mer

Personakter enligt socialtjänstlagen, s.k. SoL-akter, inom vård- och omsorg samt LSS-verksamheten

Personakter enligt socialtjänstlagen, s.k. SoL-akter, inom vård- och omsorg samt LSS-verksamheten Personakter enligt socialtjänstlagen, s.k. SoL-akter, inom vd- och omsorg samt LSS-verksamheten Handlingar som kan uppstå i samband med handläggningen av ärenden Anmälningar/ ansökan Ansökningar från enskild

Läs mer

Reviderats

Reviderats DOKUMENTHANTERINGSPLAN Kommunförvaltningen Individ- och familjeomsorg barn och ungdom, individ- och familjeomsorg vuxen, biståndsenheten och enheten för Första giltighetsdatum: 2017-05-30 Dnr: ks2017-209

Läs mer

Ansvarig/ Förvaring. Gallringsfrist. Seriesignum. Handlingstyp Medium Sorterings- ordning. Anmärkningar. Individ- och familjeomsorg, akter - allmänt

Ansvarig/ Förvaring. Gallringsfrist. Seriesignum. Handlingstyp Medium Sorterings- ordning. Anmärkningar. Individ- och familjeomsorg, akter - allmänt Anmälningar inkl. eventuella bilagor där det finns personakt eller som leder till att personakt skapas Papper (original) Alla akter gallras med undantag för personer födda den 5:e, 15:e och 25:e i varje

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för flykting- och invandrarverksamhet

Dokumenthanteringsplan för flykting- och invandrarverksamhet Dokumenthanteringsplan för flykting- och invandrarverksamhet Antagen: 2015-12-01. Dnr HN 2015/81 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Socialkontoret/Skolkontoret Kanslienheten Helena Edenborg

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Nacka Socialtjänst, Äldreenheten Beslutad: Social- och äldrenämnden. Ansvarig/ Förvaring

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Nacka Socialtjänst, Äldreenheten Beslutad: Social- och äldrenämnden. Ansvarig/ Förvaring Anmälningar enl 14 kap 2 SoL (Lex Sarah) Anmälningar enl Lex Maria Arbetsmiljöbesiktningar, exv skyddsronder Enkätsammanställningar Papper (original, kopia) Papper (original, kopia) Diarienummer (Ädit)

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Sektor Äldre

Dokumenthanteringsplan för Sektor Äldre DOKUMENTHANTERINGSPLAN KS 2018-05-08, 84 Dokumenthanteringsplan för Sektor Äldre INLEDNING OMFATTNING OCH SYFTE En dokumenthanteringsplan ger myndigheten nödvändig kontroll och överblick över sina allmänna

Läs mer

Analoga dokument Digitala dokument Registrering Format Förvaring Format Förvaring Bevaras eller gallras

Analoga dokument Digitala dokument Registrering Format Förvaring Format Förvaring Bevaras eller gallras Faderskaps- och föräldraskapsärenden Journal Underrättelser från Skatteverket om nyfött barn till ogift mor ProCapita - - - Server Bevaras/ 2 Digital Journalen över ärendet finns i ProCapita. - Underrättelse

Läs mer

Socialnämnden ARKIVPLAN/DOKUMENTHANTERINGSPLAN

Socialnämnden ARKIVPLAN/DOKUMENTHANTERINGSPLAN Socialnämnden ARKIVPLAN/DOKUMENTHANTERINGSPLAN Avseende staben, enheten för funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorgen vuxen, individ- och familjeomsorgen familj och socialpsykiatrin Fastställd

Läs mer

2013-11-14. Arkivlagen Socialtjänstlagen LSS Patientdatalagen Råd om bevarande och gallring

2013-11-14. Arkivlagen Socialtjänstlagen LSS Patientdatalagen Råd om bevarande och gallring Per Matsson Per Matsson Konsult AB per@permatssonkonsult.se Arkivlagen Socialtjänstlagen LSS Patientdatalagen Råd om bevarande och gallring Allmänna handlingar får gallras Vid gallring skall beaktas att

Läs mer

Arkivhandbok för Malmö stad:

Arkivhandbok för Malmö stad: Arkivhandbok för Malmö stad: Socialtjänsten m.m. samt kommunala hälso- och sjukvården 1 Innehåll 1. HANDBOKENS SYFTE OCH INNEHÅLL... 4 2. DOKUMENTHANTERING INOM SOCIALTJÄNSTEN M.M.... 5 Avgränsning...

Läs mer

Dokumenthantering/VON/HSL-journal, SoL-akt, LSSjournal

Dokumenthantering/VON/HSL-journal, SoL-akt, LSSjournal PM Bilaga 7:4 Kommunledningskontoret 2013-06-10 Annika Holmberg Bo Johansson Sidan 1 av 5 Kommunarkivarie arkivarie 08-579 216 45 08-579 216 51 Dnr KS 2013/1120 Dokumenthantering/VON/HSL-journal, SoL-akt,

Läs mer

Serierubrik Serie Gallras/ Medium Arkiv- Till Bevaras läggning slutarkivet Anmärkning

Serierubrik Serie Gallras/ Medium Arkiv- Till Bevaras läggning slutarkivet Anmärkning Antagen KS 59/2013 2013-02-18 I Lagen (SFS 1994:137) om mottagande av asylsökande m.fl. (LMA) finns bestämmelser om sysselsättningen för och bistånd till asylsökande m.fl. I Lagen om introduktionsersättning

Läs mer

Rutin RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION

Rutin RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION Rutin Dokumenttyp: Rutin Beslutat av: Förvaltningschef Fastställelsedatum: 2011-03-29 Ansvarig: Verksamhetschef Revideras: årligen Följas upp: årligen RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION Innehåll

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad SAF 22/16 Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad 9.3.0 Ta emot ansökningar och anmälningar, utreda och fatta beslut om insatser rörande barn och unga Antagen av social- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Individ- och familjeomsorgen

Dokumenthanteringsplan för Individ- och familjeomsorgen Dokumenthanteringsplan för Individ- och familjeomsorgen Antagen: 2015-12-01. Dnr HN 2015/32 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Socialkontoret Kanslienheten Helena Edenborg Nämndsekreterare

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad SAF 22/16 Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad 9.2.0 Ta emot ansökningar och anmälningar, utreda och fatta beslut om insatser rörande vuxna Antagen av social- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Socialnämndens Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan

Socialnämndens Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan DOKUMENTADMINISTRATION 0(15) Socialnämnden Socialnämndens Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan Kommuns arkivreglemente och dokumenthanteringsplan fastställs av nämnden. Dokumenthanteringsplanens

Läs mer

Upplands Väsby kommun Hanteringsanvisningar Slutversion inför

Upplands Väsby kommun Hanteringsanvisningar Slutversion inför Hantera synpunkter, klagomål och avvikelser avvikelser BUS Avvikelseblankett Lex Lex Skickas till BUS-sekritariet KSL Hantera synpunkter, klagomål och avvikelser Lex Sarah Rapport till ansvarig chef skickas

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN

DOKUMENTHANTERINGSPLAN Dnr 2010/SOC074 Senast reviderad 2013-08-15 ANTAGEN AV SOCIALNÄMNDEN 2010-05-19 DOKUMENTHANTERINGSPLAN SOCIALNÄMNDEN VÅRD OCH OMSORG 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNIG 1. BEGREPPSFÖRKLARINGAR 3 2. PERSONAKT ENLIGT

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN

DOKUMENTHANTERINGSPLAN 40 Se även dokumenthanteringsplan för administrativa avdelningen och övriga avdelningar Brukarrådsprotokoll PapperIT* O Handläggares rum Protokoll Gråzonsmöte / Gemensamma PapperIT* O Personakt samarbetsplaner

Läs mer

Handling Dokument Media Förvaring Sortering Gallring Anmärkning

Handling Dokument Media Förvaring Sortering Gallring Anmärkning Kärnprocess - Äldre Handling Dokument Media Förvaring Sortering Gallring Anmärkning Handläggning av ärenden Ansökan Bistånd eller service från enskild med ev bilagor P/D Personakt Personnummer 5 år/bevaras

Läs mer

Arkivering av brukarjournaler i Treserva

Arkivering av brukarjournaler i Treserva Rutin Arkivering av brukarjournaler i Treserva Gäller för verksamhetsområde/enhet: Alla kommunala och privata utförare inom vård och omsorg Framtagen av: Helena Gunnarsson arkivassistent Godkänd av: Sofia

Läs mer

Ansvarig/ Förvaring. Handläggare, STJ PLUS, närarkivet i låst skåp/ registrator. STJ PLUS, närarkivet i låst skåp/ registrator

Ansvarig/ Förvaring. Handläggare, STJ PLUS, närarkivet i låst skåp/ registrator. STJ PLUS, närarkivet i låst skåp/ registrator Godkännande enligt LOV Social- och äldrenämnden 2009 LOV = Lagen om valfrihetssystem Ansökan om godkännande Diarieförs av registrator därefter ansvarar handläggaren för att ärendet uppdateras i. rensat

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2013-04-12 SN 2013/0014 Avdelningschef Socialnämnden Dokumenthanteringsplan Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att fastställa bifogad

Läs mer

TIMRÅ KOMMUN Socialförvaltningen Dokumenthanteringsplan Socialförvaltningen

TIMRÅ KOMMUN Socialförvaltningen Dokumenthanteringsplan Socialförvaltningen hanteringsplan Fastställd av socialnämnden 2009-01-21 Reviderad 2017-03-22 2(17) Rensning: När ett ärende avslutas ska Akten/Patientjournalen rensas. Rensningen görs av respektive handläggare/journalförare.

Läs mer

FAMILJEOMSORG) ANTAL ÅR FR O M INNEVARANDE ÅR. Bevaras. 5 år

FAMILJEOMSORG) ANTAL ÅR FR O M INNEVARANDE ÅR. Bevaras. 5 år SOCIALFÖRVALTNINGEN 2012-09 DOKUMENTPLAN MYNDIGHET: SOCIALNÄMNDEN VERKSAMHET: IFO (INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG) Ansökan om anställning 2 år Personalavdelningen är arkivansvarig - Anställning av personal

Läs mer

Social dokumentation

Social dokumentation Sid. 1 (6) Programområde eller övergripande: Äldreomsorgen Framtagen av: Ingrid Fagerström Utbildnings- och kvalitetssamordnare Gäller from: 100218 Verksamhet: Beslutad av: Socialnämnden 100218 13 Reviderad:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2012:944 Utkom från trycket den 28 december 2012 utfärdad den 18 december 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2

Läs mer

Flyttas till. Närarkiv

Flyttas till. Närarkiv Vaxholms stad Dokumenthanteringsplan för Socialnämnden Giltig från den 20 november 2012 Nämndadministration Kallelse till socialnämndens och socialutskottets sammanträden Gallras efter 2 år Per sammanträde

Läs mer

MYNDIGHET: SOCIALNÄMNDEN VERKSAMHET: STABEN ANTAL ÅR FR O M INNEVARANDE ÅR

MYNDIGHET: SOCIALNÄMNDEN VERKSAMHET: STABEN ANTAL ÅR FR O M INNEVARANDE ÅR SOCIALFÖRVALTNINGEN 2012-09 DOKUMENTPLAN MYNDIGHET: SOCIALNÄMNDEN VERKSAMHET: STABEN HANDLINGSTYP Ansökan om anställning -Anställningsbeslut Personalavdelningen är arkivansvarig Anmälan om delegeringsbeslut:

Läs mer

Handbok för leveranser till Enköping kommunarkiv

Handbok för leveranser till Enköping kommunarkiv Handbok för leveranser till Enköping kommunarkiv Enköping kommunarkiv Version 1, 20101230 Steg 1. Ska handlingarna bevaras? Kontrollera först att handlingarna verkligen ska bevaras hos kommunarkivet. Det

Läs mer

Anvisningar för social dokumentation i verkställigheten

Anvisningar för social dokumentation i verkställigheten Anvisningar för social dokumentation i verkställigheten KRAV PÅ DOKUMENTATION Det finns krav på dokumentation i lagstiftning, föreskrifter och allmänna råd samt en handbok utgiven av socialstyrelsen. Socialtjänstlagen

Läs mer

Social dokumentation inom äldre- och handikappomsorgen i Upplands Väsby kommun. Riktlinjer

Social dokumentation inom äldre- och handikappomsorgen i Upplands Väsby kommun. Riktlinjer 201002 Social dokumentation inom äldre- och handikappomsorgen i Upplands Väsby kommun. Riktlinjer Bakgrund Aktuell lagstiftning I Socialtjänstlagens 11kap. 5 framgår att handläggningen av ärenden som rör

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN SN , 1030

DOKUMENTHANTERINGSPLAN SN , 1030 Tyresö Kommun Socialnämnden DOKUMENTHANTERINGSPLAN SN 2011-05-04, 1030 Socialutskottets protokoll Papper Diarieförs 2 år Pensionärsrådets protokoll Papper Kronologisk 10 år KRF:s protokoll Papper Kronologisk

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för socialnämnden i Kumla kommun

Dokumenthanteringsplan för socialnämnden i Kumla kommun 1(7) 2016-01-07 DNR 2016/14 Socialnämnden Dokumenthanteringsplan för socialnämnden i Kumla kommun Fastställd av socialnämnden 2016-01-28 SN beslut 9 1/41 2(7) Innehållsförteckning Inledning... 3 Handlingsoffentlighet...

Läs mer

Omvårdnadsförvaltningen

Omvårdnadsförvaltningen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2006-10-17 Rev: 2007-09-12 Rev: 2009-10-15 Arbetsgrupp 2006 Arbetsgrupp 2009 Marie Fasth-Pettersson Lisbeth Eriksson Katarina Schuurman Ulrika Hernant Anita Jäderskog Caroline

Läs mer

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad

Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad SAF 22/16 Dokumenthanteringsplan Kärnprocesser i Mölndals stad 9.4.0 Ta emot ansökningar och anmälningar, utreda och fatta beslut om insatser rörande vuxna missbrukare Antagen av social- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Allmänt om journaler och akter

Allmänt om journaler och akter Allmänt om journaler och akter Av 11 kap. 5 första stycket, första meningen SoL, framgår det att genomförande av beslut om stödinsatser, vård och behandling som rör enskilda ska dokumenteras. I LSS kap.

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLANPERSONAKT

DOKUMENTHANTERINGSPLANPERSONAKT Arkivläggs Handlingar under genomförandet av insatser Anmälan om beslut om ställföreträdare/ombud (god man, förvaltare) Avtal mellan den enskilde och Ale kommun rörande genomförande av personlig assistans

Läs mer

RIKTLINJE. Social dokumentation. inom verksamheter - för personer med funktionsnedsättning - äldreomsorg i ordinärt boende - äldreboende

RIKTLINJE. Social dokumentation. inom verksamheter - för personer med funktionsnedsättning - äldreomsorg i ordinärt boende - äldreboende Bilaga 2 Socialförvaltningen RIKTLINJE Social dokumentation inom verksamheter - för personer med funktionsnedsättning - äldreomsorg i ordinärt boende - äldreboende Beslutsinstans Socialchef Dokumenttyp

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för Socialnämnden i Vaxholms stad

Dokumenthanteringsplan för Socialnämnden i Vaxholms stad Dokumenthanteringsplan för Socialnämnden i Vaxholms stad 1 Innehållsförteckning Handbokens syfte och innehåll 4 Dokumenthantering inom socialtjänsten samt den kommunala hälso- och sjukvården 4 Allmänt

Läs mer

Bevara, rensa och gallra

Bevara, rensa och gallra Rutin Process: Arkivera/gallra Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2017-05-08 Faktaägare: Caroline Svensson, Arkivansvarig Fastställd av: Anders Pettersson, Enhetschef Revisions nr: 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Regler för akter vid förflyttning, gallring och arkivering.

Regler för akter vid förflyttning, gallring och arkivering. Socialförv altningen Rev. 2014-05-27 Bilaga 5 Simrishamns kommun Socialförvaltningen 27280 SIMRISHAMN Regler för akter vid förflyttning, gallring och arkivering. Utdrag ur Dokumenthanteringsplan senast

Läs mer

Målet för Trosa kommuns arkivverksamhet är

Målet för Trosa kommuns arkivverksamhet är 1 (5) Antaget av fullmäktige den 7 februari 2001 10 ARKIVREGLEMENTE MED TILLÄMPNINGSANVISNINGAR för TROSA KOMMUN Förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) intagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den

Läs mer

BEVARANDE- OCH GALLRINGSPLAN FÖR SJUKRESEENHETEN 1992-2006

BEVARANDE- OCH GALLRINGSPLAN FÖR SJUKRESEENHETEN 1992-2006 2007-08-30 1 BEVARANDE- OCH GALLRINGSPLAN FÖR SJUKRESEENHETEN 1992-2006 Detta dokument är en Bevarande- och gallringsplan för Sjukreseenheten. Från och med den 1 januari 2007 ingår Sjukresor i Färdtjänsten

Läs mer

Handläggning och dokumentation enligt SoL och LSS

Handläggning och dokumentation enligt SoL och LSS Socialförvaltningen Handläggning och dokumentation enligt SoL och LSS inom Socialförvaltningen, Vimmerby kommun Antagen av Socialförvaltningens ledningsgrupp 2018-04-25 Senast uppdaterad 2018-12-04 Innehållsförteckning

Läs mer

Arkivering och gallring av journalhandlingar

Arkivering och gallring av journalhandlingar Sida 1 (5) 2015-06-10 MAS/MAR stadsdelsförvaltningarna Kungsholmen, Norrmalm, och Östermalm. www.stockholm.se/masmarinnerstaden Sida 2 (5) Innehåll Allmänt... 3 Ansvar... 3 Arkivering efter avslutad vårdtid...

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan 20130307 Dokumenthanteringsplan för Arbetsmarknadskontoret, Norrköpings stadsarkivs beteckning 48 Diarienummer AVN 113/2012 004 Fastställd av arbetsmarknads och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan Utbildningsnämnden Integrationsavdelningen UN 2013-1 Serie, Handlingar /Gallras Leverans till Kommunarkiv Se bilaga 1 Flyktinghandlingar Flyktingakt Introduktionsplan, gäller före

Läs mer

Socialnämnden DOKUMENTHANTERINGSPLAN

Socialnämnden DOKUMENTHANTERINGSPLAN Diarienummer: SN 2017-28 Socialnämnden Antagen av socialnämnden 2017-02-22, 44 2 Innehållsförteckning 1 Styrande processer... 5 1.1 Hantera nämnd och dess utskott... 5 1.2 Leda och följa upp verksamheten...

Läs mer

Lathund för bevarande och gallring av handlingar gällande löne- och personaladministration vid Mittuniversitetet

Lathund för bevarande och gallring av handlingar gällande löne- och personaladministration vid Mittuniversitetet Lathund för bevarande och gallring av handlingar gällande löne- och personaladministration vid Mittuniversitetet Denna lathund innehåller handlingstyper plockade ur MIUN:s dokumenthanteringsplan (MIUN

Läs mer

Socialnämndens Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan

Socialnämndens Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan DOKUMENTADMINISTRATION 0(16) Socialnämnden och dess biståndsutskott Socialnämndens Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan Kommuns arkivreglemente och dokumenthanteringsplan fastställs av nämnden.

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan Socialna mnden Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning Inledning... 3 Kommungemensam dokumenthanteringsplan...

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen 1. Bakgrund 1.1 Syfte med dokumentation vid genomförande av

Läs mer

Integrationsenheten Arkivbildande förvaltning: kommunstyrelsen

Integrationsenheten Arkivbildande förvaltning: kommunstyrelsen Integrationsenheten Arkivbildande förvaltning: kommunstyrelsen Länsstyrelsens beslut om kommunmottagande av nyanlända/ Diarienummer Ja Pärm, integrationssamordna rens rum, överlämnas till centralarkivet

Läs mer

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2017-04-04 33 Dokumentet gäller som längst till 2021-04-04 Dokumentägare: Avdelningschef

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldreomsorgen

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldreomsorgen RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldreomsorgen Vård- och omsorgsförvaltningen i Ulricehamns kommun 1 av 5 Innehåll 1. Bakgrund...

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan Socialnämnden DNR SN 2016/15 Beslutad den 2016-03-14, 37 av Socialnämnden 2016-03-07 2(29) Innehållsförteckning 1.ADMINISTRATION... 3 1.1 NÄMNDSADMINISTRATION, ALLMÄN ADMINISTRATION...

Läs mer

Revidering av dokumenthanteringsplan avseende Hälso- och sjukvårdslagens journalhantering

Revidering av dokumenthanteringsplan avseende Hälso- och sjukvårdslagens journalhantering ~ LJUSNARSBERGS W KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (25) Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGS- OCH SOCIAL/\ UTSKOTT 2016-01-14 Bos 6 Dnr KS 040/2011 Revidering av dokumenthanteringsplan avseende Hälso-

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan Plan r Diarienummer: VON 2015:54 Dokumentet är beslutat av: vård- och omsorgsnämnden Dokumentet beslutades den: 2015-09-22 Dokumentet gäller för: vård- och omsorgsförvaltningen Dokumentet

Läs mer

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg

Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Riktlinje för social dokumentation för kommunala utförare inom vård- och omsorg Antagen av vård- och omsorgsnämnden 2016-02-02 7 Riktlinjerna gäller som längst fram till 2020-02-02 (max 4 år) Dokumentägare:

Läs mer

Ändringar och tillägg i socialnämndens delegationsordning, lista C

Ändringar och tillägg i socialnämndens delegationsordning, lista C SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-09-11 SN-2015/2815.111 1 (2) HANDLÄGGARE Lina Albrektsson Lina.Albrektsson@huddinge.se Socialnämnden Ändringar och tillägg i socialnämndens delegationsordning,

Läs mer

TIMRÅ KOMMUN Socialförvaltningen Dokumenthanteringsplan Socialförvaltningen

TIMRÅ KOMMUN Socialförvaltningen Dokumenthanteringsplan Socialförvaltningen hanteringsplan Fastställd av socialnämnden 2009-01-21 Reviderad 2017-03-22 Reviderad 2018-03-21 2(18) Rensning: När ett ärende avslutas ska Akten/Patientjournalen rensas. Rensningen görs av respektive

Läs mer

individuell planering och dokumentation vid genomförandet av insatserna

individuell planering och dokumentation vid genomförandet av insatserna Mars 2010 Riktlinjer och rutiner för individuell planering och dokumentation vid genomförandet av insatserna personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice, kontaktperson och korttidsvistelse enligt

Läs mer

Arkivbeskrivning för omsorgsnämnden

Arkivbeskrivning för omsorgsnämnden 2012-01-18 Dnr 2004.052 004 Omsorgsförvaltningen Arkivbeskrivning för omsorgsnämnden Enligt Värnamo kommuns arkivreglemente ska varje myndighet redovisa sitt arkiv genom att upprätta arkivbeskrivning och

Läs mer

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET. av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen

RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET. av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen RIKTLINJER FÖR DOKUMENTATION UNDER GENOMFÖRANDET av bistånd och insats enligt SoL/LSS och HSL för personal inom äldre- och handikappomsorgen 1. Bakgrund 1.1 Syfte med dokumentation vid genomförande av

Läs mer

Sekretess Journal och dokumenterade personuppgifter skall hanteras och förvaras så att obehöriga inte får tillgång till dem.

Sekretess Journal och dokumenterade personuppgifter skall hanteras och förvaras så att obehöriga inte får tillgång till dem. Antaget i socialnämnden 2009-04-07 Sn 46 Charlotte Carlsson leg. sjuksköterska med särskilt medcinskt ansvar Riktlinje för dokumentation inom Socialförvaltningens hälso- och sjukvård i Klippans kommun.

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för socialnämnden

Dokumenthanteringsplan för socialnämnden Sida TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Vårt datum 2011-01-11 Diarienummer IFO/Omvårdnadsförvaltningen Helen Holmgren/asm Socialnämnden Dokumenthanteringsplan för socialnämnden Sammanfattning Enligt Kristinehamn kommuns

Läs mer

Handbok arkiv & dokumenthantering SMRs kansli

Handbok arkiv & dokumenthantering SMRs kansli Handbok arkiv & dokumenthantering SMRs kansli Version 1: 2008-11-13 Senast uppdaterad: 2012-11-22 1 (6) Innehållsförteckning HANDBOK ARKIV & DOKUMENTHANTERING SMRS KANSLI... 1 INLEDNING... 3 ANSVARSFÖRDELNING...

Läs mer

Barns rätt till information (S2006/5256/ST) Beslut om tillfällig placering

Barns rätt till information (S2006/5256/ST) Beslut om tillfällig placering REMISSYTTRANDE Sid 1 (8) 2006-09-22 AdmD 289-2006 318-2006 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Angående departementspromemorian Barns rätt till information m.m. (S2006/5256/ST), skrivelsen från Statens

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Datum 2014-09-04 Ärendenr: 2014-68-709 Dokumenthanteringsplan Handbok för Socialtjänsten Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (50) Innehållsförteckning Handbokens

Läs mer

Tjänsteskrivelse, och arkivbeskrivning för socialnämnden, har varit utsända.

Tjänsteskrivelse, och arkivbeskrivning för socialnämnden, har varit utsända. Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-04-14 45 Arkivbeskrivning för socialnämnden SN-2016/94 Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden beslutar att anta Arkivbeskrivning för socialnämnden.

Läs mer

INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD

INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning (försörjningsstöd) och för

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING. Dokumenthanteringsplan för Tiohundranämnden i Norrtälje kommun

FÖRFATTNINGSSAMLING. Dokumenthanteringsplan för Tiohundranämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Dokumenthanteringsplan för Tiohundranämnden i Norrtälje kommun 1 NR 74 DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR...TioHundranämnden GÄLLER FR O M...2006-01-01 HISTORIK: Nämnd/Förvaltning Beslutsdatum

Läs mer

Rutiner för dokumentation enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

Rutiner för dokumentation enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) 2011-10-28 Rutiner för dokumentation enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Rutiner för dokumentation enligt SoL och LSS Dnr KS 2011-377

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN

DOKUMENTHANTERINGSPLAN ERSÄTTER KFS: - 2017:03 SN/2016/297 2016-12-27 1 (68) DOKUMENTHANTERINGSPLAN SOCIALNÄMNDEN Antagen av socialnämnden 2016-12-14, 159 2 (68) 1 BEGREPP OCH FÖRTYDLIGANDE... 4 2 ADMINISTRATION... 7 NÄMNDS-

Läs mer

Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL

Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL Dokumentation Hälso- och sjukvård HSL Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig MAS Skribent MAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 319/18 Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med

Läs mer

Lathund utstädning av handlingar i tjänsterum. Maria Dalbark, Linköpings stadsarkiv. Linköpings kommun linkoping.se

Lathund utstädning av handlingar i tjänsterum. Maria Dalbark, Linköpings stadsarkiv. Linköpings kommun linkoping.se Lathund utstädning av handlingar i tjänsterum Maria Dalbark, Linköpings stadsarkiv Linköpings kommun linkoping.se Innehåll 1 Vad är en allmän handling? 1 2 Vad är det för skillnad mellan att gallra och

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2015:982 Utkom från trycket den 29 december 2015 utfärdad den 17 december 2015. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs att 2

Läs mer

Information om försörjningsstöd

Information om försörjningsstöd Information om försörjningsstöd Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning (försörjningsstöd) och för

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2011 1 Juni 2011 Inledning Omvårdnadsförvaltningens Riktlinjer för social dokumentation reglerar hur genomförandet av beviljade insatser till äldre personer

Läs mer

Dokumentation och gallring enligt SoL och LSS

Dokumentation och gallring enligt SoL och LSS Socialförvaltningen Dokumentation och gallring enligt SoL och LSS inom omsorg om äldre och funktionshindrade, Vimmerby kommun, socialförvaltningen Reviderad 2017-05-08 Innehåll Allmänt om journaler och

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i socialtjänstlagen (2001:453); SFS 2009:596 Utkom från trycket den 9 juni 2009 utfärdad den 28 maj 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om socialtjänstlagen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Socialchefens tjänsterum kl. 14:00-16:00 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Göran Långström (PF), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lathund för att storstäda i närarkiv och arbetsrum

Lathund för att storstäda i närarkiv och arbetsrum Lathund för att storstäda i närarkiv och arbetsrum 1. Om dokumentet Det här dokumentet är till för dig som är arkivombud eller hanterar handlingar på papper i ditt arbete. Det handlar om att städa upp

Läs mer

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Utformad av BAL och samverkansgruppen i Kalmar län Godkänd av Styrgruppen 2011-09-26 Reviderad 2014-10-20 Upplaga 2 COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Ett Link-ärende öppnar du genom att

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Familjerätten, Indvid- och familjeomsorg, barn och unga Beslutad: Social- och äldrenämnden 2011,?

DOKUMENTHANTERINGSPLAN FÖR NACKA KOMMUN Familjerätten, Indvid- och familjeomsorg, barn och unga Beslutad: Social- och äldrenämnden 2011,? Utskrift: 20111207 Familjerätten, Indvid och familjeomsorg, barn och unga Beslutad: Social och äldrenämnden 2011,? SÄN 2011/252 20111117 Handlingstyp Medium Sorterings Begäran om upplysningar enl. 6:20

Läs mer

Delegationsordning. Omsorgsnämnden

Delegationsordning. Omsorgsnämnden Delegationsordning Omsorgsnämnden Delegationsordning antagen av omsorgsnämnden 2016-06-15 85. Ersätter delegationsordningen beslutad 2015-06-10. Delegationsordningen reglerar vem eller vilka som har rätt

Läs mer

Nacka kommuns grunder för handläggning och dokumentation inom socialtjänsten

Nacka kommuns grunder för handläggning och dokumentation inom socialtjänsten 1 Nacka kommuns grunder för handläggning och dokumentation inom socialtjänsten Antagna av Socialtjänstens ledningsgrupp 20090128 2 Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte 3 Underlag 3 Flödesschema 4 Anmälan

Läs mer

Allmän administration inom vård och omsorg, samt handlingar som inte tillhör personakter

Allmän administration inom vård och omsorg, samt handlingar som inte tillhör personakter Allmän administration inom vd och omsorg, samt handlingar som inte tillhör personakter Handingar tillhörande allmän administration Diarier Möjlig W3D3 Bevaras Årsvis Papper Diarielistor skrivs ut svis

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för kultur- och fritidsnämnden

Dokumenthanteringsplan för kultur- och fritidsnämnden Myndighet Kultur- och fritidsnämnd Verksamhet Kultur- och fritidsförvaltning Antagen 2013-10-01 Kultur- och fritidsnämnd 75 1 (6) Dokumenthanteringsplan för kultur- och fritidsnämnden Vad är syftet med

Läs mer

Social dokumentation. inom enskild verksamhet. Social journal? Vad ska dokumenteras? När ska det dokumenteras? Hur ska den förvaras? Vad säger lagen?

Social dokumentation. inom enskild verksamhet. Social journal? Vad ska dokumenteras? När ska det dokumenteras? Hur ska den förvaras? Vad säger lagen? Social dokumentation inom enskild verksamhet Social journal? Vad ska dokumenteras? När ska det dokumenteras? Hur ska den förvaras? Vad säger lagen? Social dokumentation inom enskild verksamhet ISSN 1103-8209,

Läs mer

Informationshanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden 2014

Informationshanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden 2014 2014-01-20 BUN 2013.0501 Handläggare: Lars Jonsson, Barn -och utbildningsförvaltningen Barn och utbildningsnämnden Informationshanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden 2014 Sammanfattning I enlighet

Läs mer

EU-projekt Karlshamns kommun

EU-projekt Karlshamns kommun 1 Dokumentplan EU-projekt Karlshamns kommun Inledning En dokumentplan är ett styrdokument och ett hjälpmedel som används för att handlingar av samma slag ska bli hanterade på ett likartat sätt, både sådana

Läs mer

Riktlinjer. Hemdok. Riktlinjer Hemdok HSLpärm Uppdaterad 2013-01-07

Riktlinjer. Hemdok. Riktlinjer Hemdok HSLpärm Uppdaterad 2013-01-07 1 Riktlinjer Hemdok 2 Innehållsförteckning Riktlinje Hemdok sid 3 Vem upprättar och ansvarar för Hemdok? sid 3 Anskaffning av material till Hemdok sid 3 Hemdokregister sid 4 Hemdok innehåll sid 5 Rapportblad

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2016 Innehåll Inledning Dokumentationens syfte Lagar och föreskrifter Personakt Förvaring och tillgänglighet och loggkontroller Samtycke Social journal Dokumentationens

Läs mer

Riktlinjer och Rutiner för Handläggning och Dokumentation inom LSS-verksamheten

Riktlinjer och Rutiner för Handläggning och Dokumentation inom LSS-verksamheten Riktlinjer och Rutiner för Handläggning och Dokumentation inom LSS-verksamheten Avdelningen för LSS-verksamhet 2009-10-01 1 Riktlinjer och Rutiner för Handläggning och Dokumentation inom LSS-verksamheten

Läs mer