Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13 samt 14 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13 samt 14 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2015"

Transkript

1 Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13 samt 14 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2015 Valberedningen inför årsstämman 2015 Årsstämman i Swedbank 2014 beslutade om en valberedningsprocess inför årsstämman 2015 (den fullständiga processen återges inte här). Valberedningen ska enligt detta beslut bestå av fem ledamöter, nämligen styrelsens ordförande och de fyra aktieägare eller ägargrupper som önskar utse en ledamot och har de största aktieinnehaven i banken, med utgångspunkt från känt aktieägande den sista bankdagen i augusti Valberedningen har bestått av följande personer: Lennart Anderberg, utsedd av ägargruppen Föreningen Sparbanksgruppen, tillika ordförande i valberedningen Ramsay Brufer, utsedd av Alecta Jens Henriksson, utsedd av Folksam Johan Sidenmark, utsedd av AMF Anders Sundström, styrelseordförande Swedbank AB Valberedningen har inför årsstämman lämnat förslag till val av ordförande vid stämman antal styrelseledamöter arvode till av bolagsstämman utsedda styrelseledamöter, inklusive för utskottsarbete arvode till revisor val av styrelseledamöter och styrelseordförande principer för utseende av valberedning Valberedningens arbete inför årsstämman Valberedningen konstituerade sig under september 2014 med Lennart Anderberg som ordförande. Valberedningens sammansättning offentliggjordes genom ett pressmeddelande den 15 september Valberedningen har sammanträtt sju gånger och däremellan haft andra kontakter. Valberedningens ledamöter har inte rätt till något arvode eller annan ersättning från Swedbank för sitt arbete. Ett förslag från aktieägare, utöver de som ingått i valberedningen, har inkommit till valberedningen.

2 2 Valberedningen har fått redogörelser av styrelseordföranden och verkställande direktören avseende Swedbanks verksamhet. Swedbanks revisor har redogjort för sin syn på Swedbank och samarbetet med styrelsen och ledningen. Valberedningen har också, i relevanta delar, tagit del av resultatet av en utvärdering av styrelsearbetet, inklusive styrelseordförandens och övriga styrelseledamöters insatser. Styrelseutvärderingen har skett dels genom samtal mellan styrelseordföranden och varje styrelseledamot, dels genom en skriftlig enkät utan inblandning av någon extern part. Därutöver har valberedningen tagit del av två ytterligare styrelseledamöters syn på verksamheten, styrelsens arbete, styrelseordföranden och därmed sammanhängande frågor. Styrelseordföranden har inte varit närvarande vid mötena mellan valberedningen och övriga styrelseledamöter. Valberedningen har utifrån redogörelser och övrig information diskuterat styrelsens sammansättning, vilken kompetens som bör vara representerad i styrelsen och styrelsens storlek. Valberedningen har fortsatt sitt arbete med att sammanställa och kontinuerligt uppdatera en lista över tänkbara kandidater till styrelsen för att långssiktigt säkra rekrytering av ledamöter till bankens styrelse. Valberedningen har i sitt arbete tagit hänsyn till de nya bestämmelser i svensk lagstiftning, om antal uppdrag en styrelseledamot får inneha som ledamot i en bank. Valberedningen har slutligen i enlighet med kraven från den Europeiska banktillsynsmyndigheten (EBA) gjort en lämplighetsbedömning av kandidaterna baserat på EBAs riktlinjer härom. Valberedningen har i denna bedömning utvärderat kandidaternas erfarenhet, anseende, eventuella intressekonflikter och lämplighet i övrigt och dokumenterat detta. Dessutom har valberedningen bedömt kandidaternas möjlighet att lägga ned tillräckligt med tid, den sammanlagda kollektiva kunskapen och expertisen. Utöver valberedningens lämplighetsbedömning har samtliga till omval föreslagna kandidater sedan tidigare lämplighetsprövats av Finansinspektionen. Valberedningen har dessutom diskuterat styrelsearvode, revisorsarvode och principer för utseende av valberedning. Valberedningen har slutligen diskuterat val av stämmoordförande.

3 3 Valberedningens förslag till årsstämman till ordförande vid årsstämman Valberedningen föreslår att advokat Claes Zettermarck väljs till ordförande vid stämman. Advokat Claes Zettermarck är lämplig att leda årsstämman med hänsyn till bl. a. sin aktiebolagsrättsliga kompetens. till antal styrelseledamöter att väljas av stämman Valberedningen föreslår att styrelsen för tiden till slutet av nästa årsstämma ska bestå av nio ledamöter. Enligt Swedbanks bolagsordning ska styrelsen bestå av minst sju och högst elva ledamöter. Valberedningen anser att bolagsordningens bestämmelser om lägsta och högsta antal ledamöter är lämpliga och att det är möjligt att föreslå en sänkning eller höjning av antalet ledamöter beroende på omständigheterna från år till år. Antalet ledamöter föreslås således vara nio, samma antal som föregående år. till styrelsearvode och revisorsarvode Valberedningen föreslår höjda arvoden på årsbasis enligt följande, vilket motsvarar en genomsnittlig höjning med 1,93 procent: styrelsens ordförande till kr ( kr) (och det noteras att Anders Sundström, nuvarande styrelseordförande, inte har varit närvarande vid valberedningens diskussioner om förslag till arvode för styrelseordförande), styrelsens vice ordförande till kr ( kr), övriga styrelseledamöter till kr ( kr), ordföranden i styrelsens revisionsutskott till kr ( kr) samt till övriga ledamöter i styrelsens revisionsutskott till kr ( kr), ordföranden i styrelsens risk- och kapitalutskott till kr ( kr) samt till övriga ledamöter i styrelsens risk- och kapitalutskott till kr ( kr). Oförändrat arvode föreslås till varje ledamot i styrelsens ersättningsutskott dvs kr. Valberedningen föreslår vidare att styrelsearvode kan, efter särskild överenskommelse mellan styrelseledamot och Swedbank och förutsatt att det är kostnadsneutralt för Swedbank samt att styrelseledamoten uppfyller de formella krav som ställs för sådan fakturering, faktureras genom av styrelseledamot helägt bolag. Om sådan fakturering sker ska arvodet kunna ökas med ett belopp motsvarande Swedbanks besparing. De föreslagna styrelsearvodena anses vara marknadsmässiga, dock ej marknadsledande.

4 4 och motivering revisorsarvode Valberedningen föreslår att arvode till revisorn, som tidigare och som kutym är, ska utgå enligt godkänd räkning. till val av styrelseledamöter och styrelseordförande Valberedningen har fastlagt följande principer att bilda utgångspunkt för dess nomineringsarbete för styrelseledamöter: styrelsen ska ha en ändamålsenlig sammansättning och kompetens med hänsyn till bankens verksamhet, utvecklingsskede och förväntade framtida inriktning samt behovet av förnyelse och vikten av kontinuitet styrelsens sammansättning ska präglas av mångsidighet och bredd avseende ledamöternas kompetens, erfarenhet och bakgrund styrelsen ska ha ägarförankring samtidigt som behovet av oberoende i förhållande till banken, bankledningen och bankens större aktieägare ska beaktas för styrelsen som helhet en jämn könsfördelning ska eftersträvas över tiden suppleanter till stämmovalda ledamöter ska inte utses Valberedningen föreslår omval av samtliga nio ledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Omval Siv Svensson Ulrika Francke Göran Hedman Lars Idermark Anders Igel Pia Rudengren Anders Sundström Karl-Henrik Sundström Maj-Charlotte Wallin Valberedningen föreslår att årsstämman utser Anders Sundström till ordförande. Det noteras att Anders Sundström, nuvarande styrelseordförande, inte har varit närvarande vid valberedningens diskussioner om förslag till styrelseordförande. Valberedningen har informerats om att styrelsen har för avsikt att utse Lars Idermark till vice ordförande. Valberedningen anser att de föreslagna styrelseledamöterna är erfarna personer som besitter den kunskap som erfordras för att som styrelseledamöter tillvarata Swedbanks och dess ägares intressen på bästa sätt, valberedningen har även beaktat att en jämn könsfördelning ska eftersträvas.

5 5 De föreslagna ledamöternas oberoende Samtliga föreslagna ledamöter, utom Göran Hedman, är enligt valberedningen att anse som oberoende i förhållande till banken, bankledningen och bankens större aktieägare enligt kriterierna i Svensk kod för bolagsstyrning. Göran Hedman är verkställande direktör i Sparbanken i Enköping. Göran Hedman anses vid en samlad bedömning av samtliga omständigheter inte vara oberoende i förhållande till Swedbank, varvid det samarbetsavtal som finns mellan Swedbank och Sparbanken i Enköping har vägts in vid bedömningen som en avgörande faktor. Göran Hedman anses vara oberoende i förhållande till bankledningen och bankens större aktieägare. Utförligare information om de föreslagna styrelseledamöterna finns på under rubriken årsstämma. Principer för utseende av valberedning Valberedningen föreslår en valberedningsprocess i enlighet med svensk kod för bolagsstyrning och följande principer. Valberedningen består av fem ledamöter. Ledamöterna utgörs av styrelsens ordförande och därutöver av de fyra aktieägare som önskar utse en ledamot och har de största aktieinnehaven i banken, med utgångspunkt från känt aktieägande den sista bankdagen i augusti Vid tillämpningen av dessa principer ska en grupp aktieägare anses som en ägare, om de är ägargrupperade i Euroclearsystemet eller har offentliggjort och samtidigt till banken, via styrelsens ordförande, meddelat att de träffat en överenskommelse om att genom ett samordnat utövande av rösträtten inta en långsiktig gemensam hållning i fråga om bankens förvaltning. Vid utseende av valberedning ska aktieägare som önskar utse ledamot bekräfta till styrelsens ordförande att de förhållanden som enligt ovan ger aktieägaren rätt att utse ledamot fortfarande är korrekta. Valberedningen har rätt att adjungera ledamot som utses av aktieägare som efter det att valberedningen konstituerats kommit att ingå bland de fyra ägare som har de största aktieinnehaven i banken och som inte redan har utsett ledamot till valberedningen. Adjungerad ledamot deltar inte i valberedningens beslut. Valberedningen gör en årlig lämplighetsbedömning enligt av valberedningen fastställda kriterier för föreslagna styrelseledamöter - utöver den lämplighetsbedömning som sker av tillsynsmyndigheten baserat på den Europeiska banktillsynsmyndighetens riktlinjer. Valberedningens mandatperiod sträcker sig fram till dess att ny valberedning har konstituerats. Valberedningen utser inom sig ordförande. Styrelsens ordförande ska inte vara ordförande i valberedningen. Ledamot som lämnar valberedningen innan dess arbete är slutfört ska ersättas, om valberedningen så beslutar, med en annan person som representerar samme aktieägare eller med en person som representerar den aktieägare som storleksmässigt står näst i tur och som inte redan har utsett ledamot till valberedningen.

6 6 Ingen ersättning för arbete eller nedlagda kostnader ska utgå till ledamot av valberedningen. Valberedningen har rätt att på bankens bekostnad engagera rekryteringskonsult eller andra externa konsulter som valberedningen anser nödvändiga för fullgörande av sin uppgift. Valberedningens uppgifter är att, i förekommande fall, inför kommande bolagsstämma lämna förslag till beslut om: - val av ordförande vid stämman - antal styrelseledamöter - arvode till av bolagsstämman utsedda styrelseledamöter, inklusive för utskottsarbete - arvode till revisor - val av styrelseledamöter och styrelseordförande - val av revisor - principer för utseende av valberedning Valberedningen konstaterar att Svensk kod för bolagsstyrning anger att bolagsstämman ska utse valberedningens ledamöter eller ange hur ledamöterna ska utses samt att stämmans beslut ska innefatta förfarande för att vid behov ersätta ledamot som lämnar valberedningen innan dess arbete är slutfört. Banken har sedan 2005 haft den nu föreslagna modellen för utseende av valberedning. Valberedningen anser att nuvarande modell som innebär att bolagsstämman anger hur ledamöterna i valberedningen ska utses, även tills vidare är den mest lämpliga modellen för Swedbank.

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13, 14 samt 15 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2014

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13, 14 samt 15 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2014 Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13, 14 samt 15 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2014 Valberedningen inför årsstämman 2014 Årsstämman i Swedbank 2013

Läs mer

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, i förslaget till dagordning vid årsstämman 2019

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, i förslaget till dagordning vid årsstämman 2019 Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11-16 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2019 Valberedningen inför årsstämman 2019 Årsstämman i Swedbank 2018 beslutade om

Läs mer

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, i förslaget till dagordning vid årsstämman 2018

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, i förslaget till dagordning vid årsstämman 2018 Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 12-17 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2018 Valberedningen inför årsstämman 2018 Årsstämman i Swedbank 2017 beslutade om

Läs mer

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13, 14 samt 15 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2017

Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13, 14 samt 15 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2017 Valberedningens i Swedbank AB förslag till beslut enligt punkterna 2, 11, 12, 13, 14 samt 15 i förslaget till dagordning vid årsstämman 2017 Valberedningen inför årsstämman 2017 Årsstämman i Swedbank 2016

Läs mer

Valberedningens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman onsdagen den 16 maj 2018

Valberedningens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman onsdagen den 16 maj 2018 Valberedningens i Volati AB (publ) förslag till beslut till årsstämman onsdagen den 16 maj 2018 Valberedningen inför årsstämman 2018 Pa årsstämman den 18 maj 2017 i Volati AB (publ) beslutades om en instruktion

Läs mer

Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr

Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr 556840-3918 ( Bolaget ) fullständiga förslag inför årsstämman 2018 och motiverade yttrande över val av styrelse Valberedningen för Bolaget, som utsetts

Läs mer

Inför årsstämman 2016 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter:

Inför årsstämman 2016 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter: Valberedningens förslag till beslut vid årsstämma i Elekta AB (publ) (punkterna 2, 13-16 och 21 på dagordningen) samt valberedningens motiverade yttrande avseende förslag till styrelse I enlighet med stämmans

Läs mer

Valberedningens förslag beträffande pkt 2, och 18 på dagordningen

Valberedningens förslag beträffande pkt 2, och 18 på dagordningen Till årsstämman i Intellecta AB (publ) den 12 maj 2016, kl. 16.00, Spårvagnen, Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A, Stockholm. Valberedningens förslag beträffande pkt 2, 13-16 och 18 på dagordningen

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut och motivering av förslaget till styrelse inför årsstämman 2016

Valberedningens förslag till beslut och motivering av förslaget till styrelse inför årsstämman 2016 Valberedningens förslag till beslut och motivering av förslaget till styrelse inför årsstämman 2016 Årsstämman i Nordax Group AB (publ) ( bolaget ) har tidigare beslutat om principer för utseende av valberedningen.

Läs mer

Dokumentnamn Arbetsordning för Valberedningen

Dokumentnamn Arbetsordning för Valberedningen Dokumentnummer 10 Version 2016-03-15 Ersätter Ny Dokumentnamn Arbetsordning för Valberedningen Beslutad av Årsstämman Ansvarig för implementering Valberedningens ordförande Ingress Denna Arbetsordning

Läs mer

Arbetsordning för valberedningen. Fastställd av årsstämman i Varbergs Sparbank AB (publ)

Arbetsordning för valberedningen. Fastställd av årsstämman i Varbergs Sparbank AB (publ) Arbetsordning för valberedningen Fastställd av årsstämman i Varbergs Sparbank AB (publ) 2018-04-19 Innehåll 1 Syfte och bakgrund... 2 2 Styrande externa regelverk... 2 3 Valberedningens uppdrag, sammansättning

Läs mer

Valberedningens i Nobia AB (publ) förslag till beslut, motiverade yttrande och redogörelse för sitt arbete inför årsstämman 2015

Valberedningens i Nobia AB (publ) förslag till beslut, motiverade yttrande och redogörelse för sitt arbete inför årsstämman 2015 Valberedningens i Nobia AB (publ) förslag till beslut, motiverade yttrande och redogörelse för sitt arbete inför årsstämman 2015 Bakgrund Årsstämman i Nobia AB (publ) ( Nobia ) har vid årsstämman 2011

Läs mer

Valberedningens förslag till Årsstämman 2018 för val av styrelse m.m., inklusive motiverat yttrande

Valberedningens förslag till Årsstämman 2018 för val av styrelse m.m., inklusive motiverat yttrande Till styrelsen i Projektengagemang Sweden AB Valberedningens förslag till Årsstämman 2018 för val av styrelse m.m., inklusive motiverat yttrande Ordförande på stämman att styrelsens ordförande Gunnar Grönkvist

Läs mer

Redogörelse för valberedningens arbete samt förslag och motiverat yttrande inför Bonavas årsstämma den 25 april 2018

Redogörelse för valberedningens arbete samt förslag och motiverat yttrande inför Bonavas årsstämma den 25 april 2018 Redogörelse för valberedningens arbete samt förslag och motiverat yttrande inför Bonavas årsstämma den 25 april 2018 Bakgrund Årsstämman utser en valberedning som har till uppgift att föreslå årsstämman

Läs mer

CELLAVISIONS VALBEREDNINGS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018

CELLAVISIONS VALBEREDNINGS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 CELLAVISIONS VALBEREDNINGS FULLSTÄNDIGA FÖRSLAG INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 Valberedningens medlemmar, som utsetts enligt de principer som beslutades på årsstämman 2017, representerar alla aktieägare men utses

Läs mer

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING 1. Inledning 1.1 Allmänt om Moment Groups valberedning Styrelsen har beslutat att Moment Group ska följa den svenska Koden för bolagsstyrning ("Koden").

Läs mer

Valberedningens förslag till årsstämman 2018, inklusive motiverat yttrande

Valberedningens förslag till årsstämman 2018, inklusive motiverat yttrande Valberedningens förslag till årsstämman 2018, inklusive motiverat yttrande Valberedningen i Scandi Standard presenterar härmed sina förslag och sitt motiverade yttrande till årsstämman 2018. Valberedningens

Läs mer

Inför årsstämman 2017 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter:

Inför årsstämman 2017 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter: Valberedningens förslag till beslut vid årsstämma i Elekta AB (publ) (punkterna 2, 13-16 och 21 på dagordningen) samt valberedningens motiverade yttrande avseende förslag till styrelse I enlighet med stämmans

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 PUNKT 2, 10, 11, 12, 13 BILAGA 2.1 1(3) BAKGRUND Valberedningen i Diös Fastigheter AB (publ) ( Diös ) har bildats i enlighet med beslut på Diös årsstämma 2017. Styrelsens ordförande

Läs mer

Inför årsstämman 2018 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter:

Inför årsstämman 2018 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter: Valberedningens förslag till beslut vid årsstämma i Elekta AB (publ) (punkterna 2, 13-16 och 21 på dagordningen) samt valberedningens motiverade yttrande avseende förslag till styrelse I enlighet med stämmans

Läs mer

VALBEREDNING INFÖR ÅRSSTÄMMA 2017

VALBEREDNING INFÖR ÅRSSTÄMMA 2017 VALBEREDNING INFÖR ÅRSSTÄMMA 2017 Beslut om tillsättning Årsstämman 2016 beslutade om följande ordning, att gälla tills vidare, för tillsättning av valberedning. Valberedningen ska utgöras av representanter

Läs mer

Valberedningens förslag till Årsstämman 2017, inklusive motiverat yttrande

Valberedningens förslag till Årsstämman 2017, inklusive motiverat yttrande Till styrelsen i Projektengagemang Sweden AB Valberedningens förslag till Årsstämman 2017, inklusive motiverat yttrande Ordförande på stämman att styrelsens ordförande Gunnar Grönkvist utses till ordförande

Läs mer

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015)

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) 1. BOLAGSSTÄMMA Kodens innehåll Följs Kommentar 1.1 Tidpunkt och ort för stämman samt ärende på stämman 1.2 Kallelse och övrigt underlag

Läs mer

Fullständiga förslag till beslut vid årsstämma i Stockwik Förvaltning AB (publ)

Fullständiga förslag till beslut vid årsstämma i Stockwik Förvaltning AB (publ) Fullständiga förslag till beslut vid årsstämma i Stockwik Förvaltning AB (publ) Punkt 2 - Val av ordförande vid stämman Valberedningen föreslår att Andreas Säfstrand utses till ordförande vid årsstämman.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) ska bolag som omfattas av Koden ha en valberedning. Valberedningen

Läs mer

Punkterna 1 och 10-13: Valberedningens fullständiga förslag inför årsstämma den 17 maj 2017 i LeoVegas AB (publ)

Punkterna 1 och 10-13: Valberedningens fullständiga förslag inför årsstämma den 17 maj 2017 i LeoVegas AB (publ) Punkterna 1 och 10-13: Valberedningens fullständiga förslag inför årsstämma den 17 maj 2017 i LeoVegas AB (publ) I enlighet med beslut vid årsstämman 2016 sammankallades i november 2016 en valberedning

Läs mer

Valberedningen i IMMUNICUM Aktiebolag (publ)

Valberedningen i IMMUNICUM Aktiebolag (publ) Valberedningen i IMMUNICUM Aktiebolag (publ) Redogörelse för valberedningens arbete samt förslag till beslut vid årsstämman 2017 Bakgrund I överensstämmelse med beslut på årsstämman den 26 oktober 2016,

Läs mer

Valberedningen i Byggmax Group AB (publ) org.nr

Valberedningen i Byggmax Group AB (publ) org.nr Valberedningen i Byggmax Group AB (publ) org.nr 556656-3531 ( Bolaget ) fullständiga förslag inför årsstämman 2015 och motiverade yttrande över val av styrelse Valberedningen för Bolaget, som utsetts enligt

Läs mer

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2014

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2014 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2014 Valberedningens redogörelse Bakgrund Den 24 september 2013 offentliggjorde ICA Gruppen namnen på de personer som utgör valberedningens sammansättning i

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015 Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 6 maj 2015 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den föreslagna dagordningen.

Läs mer

Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL)

Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL) Bilaga 1 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2018 I NETENT AB (PUBL) Valberedningens arbete inför årsstämman 2018 Valberedningen har

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB

Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Kallelse till årsstämma i Svensk-Danska Broförbindelsen SVEDAB AB Härmed kallas till årsstämma i Svensk-Danska

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017

REDOGÖRELSE FÖR DIÖS FASTIGHETER AB:S VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 PUNKT 2, 10, 11, 12, 13 BILAGA 2 1(2) BAKGRUND Valberedningen i Diös Fastigheter AB (publ) ( Diös ) har bildats med representanter för de fyra största ägarna per den 30 september

Läs mer

Redogörelse för valberedningens i Odd Molly International AB (publ) arbete samt fullständiga förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2017

Redogörelse för valberedningens i Odd Molly International AB (publ) arbete samt fullständiga förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2017 Redogörelse för valberedningens i Odd Molly International AB (publ) arbete samt fullständiga förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2017 Bakgrund Enligt beslut fattat vid årsstämman 2016 i Odd

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 7 maj 2013

Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 7 maj 2013 Valberedningens förslag till beslut att framläggas på årsstämma i Fastighets AB Balder (publ) onsdagen den 7 maj 2013 Nedanstående beslutsförslag följer den numrering som framgår av den föreslagna dagordningen.

Läs mer

VALBEREDNINGSRAPPORT 2 011

VALBEREDNINGSRAPPORT 2 011 SRAPPORT 2 011 Valberedningens redogörelse inför Hakon Invests årsstämma den 19 april 2012 Bakgrund Den 12 oktober 2011 offentliggjorde Hakon Invest namnen på de personer som utgör valberedningens sammansättning

Läs mer

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 3 maj 2012

KALLELSE. till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 3 maj 2012 KALLELSE till årsstämma i Ortivus AB (publ) den 3 maj 2012 Aktieägarna i Ortivus AB (publ), 556259-1205, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 3 maj 2012 kl. 1500 i bolagets lokaler på Karlsrovägen

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB

Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Teracom Group AB Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Styrelsens för Volati AB ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna 9 14 i den föreslagna dagordningen till årsstämma onsdagen den 18 maj 2016

Styrelsens för Volati AB ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna 9 14 i den föreslagna dagordningen till årsstämma onsdagen den 18 maj 2016 Styrelsens för Volati AB ( Bolaget ) fullständiga förslag enligt punkterna 9 14 i den föreslagna dagordningen till årsstämma onsdagen den 18 maj 2016 D-2271140-v2 Förslag om fastställande av arvoden till

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND Styrelsen\Valberedning\ 1 (7) INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd,

Läs mer

Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2018

Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2018 Valberedningens förslag och motiverade yttrande inför årsstämman 2018 1. Bakgrund I enlighet med de riktlinjer som beslutades av årsstämman i BONESUPPORT HOL- DING AB ( Bolaget ) den 12 april 2017 har

Läs mer

På årsstämma den 17 april 2008 valdes följande ledamöter till valberedningen:

På årsstämma den 17 april 2008 valdes följande ledamöter till valberedningen: Redogörelse för valberedningens arbete i Kungsleden AB (publ)( Kungsleden ) inför årsstämman 2009 inklusive valberedningens motiverade yttrande avseende förslag till styrelse m.m. Bakgrund I enlighet med

Läs mer

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern 1 Innehållsförteckning 1. Utseende av valberedning m.m.... 2 2. Valberedningens uppgifter och arbetsformer... 2 2.1. Styrelsens storlek och sammansättning mm... 3 2.2. Tillsättning av styrelse... 4 2.3.

Läs mer

Fullständiga förslag till årsstämma den 25 maj 2016 i Enzymatica AB (publ)

Fullständiga förslag till årsstämma den 25 maj 2016 i Enzymatica AB (publ) Fullständiga förslag till årsstämma den 25 maj 2016 i Enzymatica AB (publ) Fastställande av antalet styrelseledamöter (punkt 9) Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av 7 ordinarie ledamöter

Läs mer

Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2019

Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2019 Valberedningens förslag och motiverande yttrande inför årsstämman 2019 Valberedningen i Paynova får härmed överlämna följande förslag och information till årsstämman. Årsstämmans ordförande Valberedningen

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL)

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL) VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INKLUSIVE MOTIVERAT YTTRANDE BETRÄFFANDE DEN FÖRESLAGNA STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2017 I NETENT AB (PUBL) Valberedningens arbete inför årsstämman 2017 Valberedningen har haft tre

Läs mer

Bilaga 1

Bilaga 1 Bilaga 1 Bilaga 2 Förslag till dagordning 1) Stämmans öppnande 2) Val av ordförande vid stämman 3) Upprättande och godkännande av röstlängd 4) Godkännande av dagordning 5) Val av två justerare 6) Prövning

Läs mer

Valberedningen i Bilia kommer att framlägga följande förslag vid bolagets årsstämma:

Valberedningen i Bilia kommer att framlägga följande förslag vid bolagets årsstämma: Redogörelse för valberedningens arbete inför årsstämman 2016 Bakgrund I enlighet med den instruktion Bilia ABs ( Bilia ) årsstämma utfärdade 2014 utsågs hösten 2015 en valberedning bestående av representanter

Läs mer

Aktieägarna i ProfilGruppen AB (publ), org. nr , kallas härmed till årsstämma tisdagen den 19 april 2016 kl i Folkets Hus i Åseda.

Aktieägarna i ProfilGruppen AB (publ), org. nr , kallas härmed till årsstämma tisdagen den 19 april 2016 kl i Folkets Hus i Åseda. Pressmeddelande Åseda den 9 mars 2016 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I PROFILGRUPPEN AB Aktieägarna i ProfilGruppen AB (publ), org. nr 556277-8943, kallas härmed till årsstämma tisdagen den 19 april 2016 kl 16.00

Läs mer

SW /1. Valberedningens förslag till beslut m.m. till årsstämman Alelion Energy Systems AB (publ) den 1 juni 2017 kl

SW /1. Valberedningens förslag till beslut m.m. till årsstämman Alelion Energy Systems AB (publ) den 1 juni 2017 kl SW37311929/1 Valberedningens förslag till beslut m.m. till årsstämman Alelion Energy Systems AB (publ) den 1 juni 2017 kl. 10.00 2 BESLUTSFÖRSLAG PUNKTERNA 2, 12, 13, 14 OCH 15 Valberedningen har utsetts

Läs mer

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2016 Valberedningens redogörelse Valberedningen ska bestå av fyra ledamöter som representerar bolagets aktieägare. Den 25 september 2015 offentliggjordes valberedningens

Läs mer

Valberedningens förslag till beslut och motivering av förslagen till styrelse och revisor inför årsstämman 2017

Valberedningens förslag till beslut och motivering av förslagen till styrelse och revisor inför årsstämman 2017 Valberedningens förslag till beslut och motivering av förslagen till styrelse och revisor inför årsstämman 2017 Årsstämman i Nordax Group AB (publ) ( bolaget ) har vid årsstämman 2015 beslutat om principer

Läs mer

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 klockan 16.00 i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm ANMÄLAN M M Aktieägare som vill delta i årsstämman ska

Läs mer

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, org.nr

Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, org.nr Kallelse till årsstämma i SOS ALARM SVERIGE AB 2018 Härmed kallas till årsstämma i SOS Alarm Sverige AB, org.nr 556159-5819. Tid: onsdagen den 25 april 2018, kl. 10.00 Plats: SOS Alarms lokaler, Rådmansgatan

Läs mer

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma den 5 maj 2011. Malmö 29 mars, 2011

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma den 5 maj 2011. Malmö 29 mars, 2011 Malmö 29 mars, 2011 Kallelse till årsstämma den 5 maj 2011 I enlighet med noteringsavtalet med NASDAQ OMX Stockholm meddelar Duni AB även genom pressmeddelande innehållet i kallelsen till årsstämma den

Läs mer

Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 21 maj 2015 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning

Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 21 maj 2015 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 21 maj 2015 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning 1. Bolagsstämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid bolagsstämman. 3. Upprättande och godkännande

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Orio AB

Kallelse till årsstämma i Orio AB Svenska staten Näringsdepartementet Enhet för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Orio AB Härmed kallas till årsstämma i Orio

Läs mer

Dagordning. Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 30 maj 2016 kl på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm.

Dagordning. Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 30 maj 2016 kl på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Årsstämma i Catella AB (publ) torsdagen den 30 maj 2016 kl 14.00 på Nio Rum, Hamngatan 2 i Stockholm. Dagordning 1. Bolagsstämmans öppnande. 2. Val av ordförande vid bolagsstämman. 3. Upprättande och godkännande

Läs mer

Instruktion för valberedningen i Dalarnas Försäkringsbolag

Instruktion för valberedningen i Dalarnas Försäkringsbolag Instruktion 1 Instruktion för valberedningen i Fastställd av ordinarie bolagsstämma den Instruktion 2 Innehåll 1 INLEDNING... 3 1.1 Bakgrund och syfte... 3 1.2 Omfattning och ikraftträdande... 3 1.3 Kommunikation

Läs mer

Förslag till beslut om fastställande av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare (punkt 11 i kallelsen)

Förslag till beslut om fastställande av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare (punkt 11 i kallelsen) Fullständiga beslutsförslag inför årsstämma i Miris Holding AB (publ), org.nr 556694-4798 ( Bolaget ), i Uppsala den 8 april 2014 Förslag till beslut om resultatdisposition (punkt 8.b i kallelsen) Förslag

Läs mer

Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande.

Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande. Protokoll fört vid årsstämma i PA Resources AB (publ), org.nr. 556488-2180, avhållen den 16 april 2014 i Stockholm Närvarande: Se bilaga 1 Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande.

Läs mer

Kallelse till årsstämma Jernhusen AB (publ)

Kallelse till årsstämma Jernhusen AB (publ) Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma Jernhusen AB (publ) Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Orio AB

Kallelse till årsstämma i Orio AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Orio AB Härmed kallas till årsstämma i Orio

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB

Kallelse till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB Kallelse till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB Härmed kallas till årsstämma i Apotek Produktion & Laboratorier AB, org.nr 556758-1805 Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl. 11.30 Plats: Apotek

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Metria AB

Kallelse till årsstämma i Metria AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Metria AB Härmed kallas till årsstämma i Metria

Läs mer

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2018

Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2018 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2018 Valberedningens redogörelse inför årsstämman 2018 Valberedningen för ICA Gruppen, som utsetts enligt de principer som beslutades av årsstämman 2017, har

Läs mer

Redogörelse för valberedningens arbete, förslag och motiverat yttrande inför Årsstämman i JM AB den 27 april 2017

Redogörelse för valberedningens arbete, förslag och motiverat yttrande inför Årsstämman i JM AB den 27 april 2017 Redogörelse för valberedningens arbete, förslag och motiverat yttrande inför Årsstämman i JM AB den 27 april 2017 Bakgrund I den av Årsstämman i JM AB ( JM ) den 21 april 2016 antagna instruktionen för

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2018 i Green Cargo AB

Kallelse till årsstämma 2018 i Green Cargo AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma 2018 i Green Cargo AB Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd, strukturerad och öppen process,

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR WIHLBORGFASTIGHETER AB:s VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2013

REDOGÖRELSE FÖR WIHLBORGFASTIGHETER AB:s VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2013 REDOGÖRELSE FÖR WIHLBORGFASTIGHETER AB:s VALBEREDNINGSARBETE INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2013 Bakgrund Valberedningen i Wihlborgs Fastigheter AB har bildats med representanter för de tre största ägarna per 30 september

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget

Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget Kallelse till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget Härmed kallas till årsstämma i Svenska rymdaktiebolaget, 556166-5836. Tid: Torsdagen den 25 april 2019, kl. 8.30 Plats: Bolagets huvudkontor, Torggatan

Läs mer

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 25 april 2012 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 25 april 2012 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 25 april 2012 klockan 16.00 i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm ANMÄLAN M M Aktieägare som vill delta i årsstämman

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ)

Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ) Kallelse till årsstämma i Bufab Holding AB (publ) Aktieägarna i Bufab Holding AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 kl 14.00 i Gamla Gummifabrikens lokaler, Jönköpingsvägen 15/Magasingatan,

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Studsvik AB (publ) tisdagen den 22 april 2008 i Stockholm

Protokoll fört vid årsstämma i Studsvik AB (publ) tisdagen den 22 april 2008 i Stockholm STUDSVIK AB (publ) PROTOKOLL 1 (5) Protokoll fört vid årsstämma i Studsvik AB (publ) tisdagen den 22 april 2008 i Stockholm Deltagande aktieägare Enligt förteckning i Bilaga 1. Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Omval av styrelseledamöterna Antonia Ax:son Johnson, Kenny Bräck, Anders G Carlberg, Fredrik Persson, Helena Skåntorp och Marcus Storch.

Omval av styrelseledamöterna Antonia Ax:son Johnson, Kenny Bräck, Anders G Carlberg, Fredrik Persson, Helena Skåntorp och Marcus Storch. Valberedningens förslag till årsstämman 2013 i Mekonomen Aktiebolag (publ) inklusive valberedningens motiverade yttrande och information om de till val föreslagna styrelseledamöterna Valberedningen för

Läs mer

Valberedningen i Biotage ABs förslag till årsstämman 2016

Valberedningen i Biotage ABs förslag till årsstämman 2016 Valberedningen i Biotage ABs förslag till årsstämman 2016 Bakgrund Bolagets aktieägare beslutade vid årsstämman den 28 april 2015 att bolaget ska ha en valberedning. Årsstämman 2015 beslutade även att

Läs mer

FÖRSLAG TILL BESLUT. Årsstämma i Kontigo Care AB (publ) ( Kontigo Care eller Bolaget ) den 29 maj 2017

FÖRSLAG TILL BESLUT. Årsstämma i Kontigo Care AB (publ) ( Kontigo Care eller Bolaget ) den 29 maj 2017 FÖRSLAG TILL BESLUT Årsstämma i Kontigo Care AB (publ) ( Kontigo Care eller Bolaget ) den 29 maj 2017 Valberedningens förslag till beslut Kontigo Cares valberedning består av Erik Weiman (valberedningens

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Metria AB

Kallelse till årsstämma i Metria AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Metria AB Härmed kallas till årsstämma i Metria

Läs mer

Inför årsstämman 2014 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter:

Inför årsstämman 2014 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande ledamöter: Valberedningens förslag till beslut vid årsstämma i Elekta AB (publ) (punkterna 2, 13-16 och 20 på dagordningen) samt valberedningens motiverade yttrande avseende förslag till styrelse I enlighet med stämmans

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB

Kallelse till årsstämma i Swedavia AB Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Swedavia AB Härmed kallas till årsstämma i

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i

Handlingar inför årsstämma i Handlingar inför årsstämma i 3 maj 2012 Årsstämma i 3 maj 2012 kl 17.00 på Hotell Täby Park, Kemistvägen 30 i Täby. Registrering från 16.30. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande vid stämman 2.

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Vattenfall AB

Kallelse till årsstämma i Vattenfall AB Kallelse till årsstämma i Vattenfall AB Härmed kallas till årsstämma i Vattenfall AB, 556036-2138 Tid Onsdagen den 25 april 2018, kl 09.30 (registreringen öppnar kl 08.00 med sista insläpp kl 09.00) Plats

Läs mer

Framläggande av förslag inför bolagsstämman

Framläggande av förslag inför bolagsstämman Framläggande av förslag inför bolagsstämman Kallelse till årsstämma korrekt datum 8 maj 2019 Årsstämma i Absolicon Solar Collector AB (publ) hålls onsdag 8 maj 2019 klockan 19:00 i Absolicons lokaler på

Läs mer

IAR Systems Group AB (publ) onsdagen den 29 april 2015

IAR Systems Group AB (publ) onsdagen den 29 april 2015 Handlingar inför årsstämma i onsdagen den 29 april 2015 Dagordning för årsstämma med aktieägarna i IAR Systems AB (publ) onsdagen den 29 april 2015 kl. 18.00 i Lundqvist och Lindqvist, Klarabergs-viadukten

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag

Kallelse till årsstämma i Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag Svenska staten Näringsdepartementet Enheten för bolag med statligt ägande 103 33 Stockholm Riksdagens centralkansli 100 12 Stockholm Kallelse till årsstämma i Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag Härmed

Läs mer

ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING

ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman; 2. Upprättande och godkännande av röstlängd; 3. Val av en eller två justeringsmän; 4. Prövning av om stämman

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I ICONOVO AB

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I ICONOVO AB KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I ICONOVO AB Aktieägarna i Iconovo AB, 556938-0156, kallas till årsstämma onsdagen den 16 maj 2018 kl. 17.30 på Zenit Design AB:s kontor, Södra Promenaden 9, 211 29 Malmö. RÄTT

Läs mer

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 25 april 2018 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 25 april 2018 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma onsdagen den 25 april 2018 klockan 16.00 i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm ANMÄLAN M M Aktieägare som vill delta i årsstämman

Läs mer

Inför årsstämman 2010 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande medlemmar:

Inför årsstämman 2010 har Elektas valberedning sålunda bestått av följande medlemmar: Valberedningens förslag till beslut vid årsstämma i Elekta AB (publ) (punkt 2, 13-15 och 19 på dagordningen) samt valberedningens motiverade yttrande avseende förslag till styrelse I enlighet med stämmans

Läs mer

Valberedningens förslag till årsstämman i Elos Medtech AB (publ) den 26 april 2016

Valberedningens förslag till årsstämman i Elos Medtech AB (publ) den 26 april 2016 Valberedningens förslag till årsstämman i Elos Medtech AB (publ) den 26 april 2016 Inför årsstämman 2016 består valberedningen, i enlighet med beslut vid Elos Medtech ABs årsstämma 2015, av följande representanter

Läs mer

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ)

Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) Handlingar inför Årsstämma i DUROC AB (publ) 5 maj 2011 Årsstämma i 5 maj 2011 kl 16.00 i Duroc Machine Tools lokaler på Reprovägen 15 i Täby. Förslag till dagordning 1. Val av ordförande vid stämman.

Läs mer

Förslag till principer för valberedningens tillsättning jämte instruktioner för

Förslag till principer för valberedningens tillsättning jämte instruktioner för Förslag till principer för valberedningens tillsättning jämte instruktioner för valberedningen samt ersättning till valberedningens ledamöter Det föreslås att årsstämman i Smart Eye Aktiebolag (publ) den

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016 Bakgrund Valberedningen utsågs på NGS Group AB (publ):s

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i

Protokoll fört vid årsstämma i Protokoll fört vid årsstämma i Genova Property Group AB (publ), 556864-8116, den 15 maj 2017, kl. 10:00 10:10 i Stockholm. 1 Öppnande av stämman Stämman öppnades av styrelsens ordförande Micael Bile. 2

Läs mer

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma den 2 maj Malmö 25 mars, 2013

Pressmeddelande. Kallelse till årsstämma den 2 maj Malmö 25 mars, 2013 Malmö 25 mars, 2013 Kallelse till årsstämma den 2 maj 2013 I enlighet med noteringsavtalet med NASDAQ OMX Stockholm meddelar Duni AB även genom pressmeddelande innehållet i kallelsen till årsstämma den

Läs mer

Ovanstående förteckning över närvarande aktieägare godkändes att gälla såsom röstlängd vid stämman.

Ovanstående förteckning över närvarande aktieägare godkändes att gälla såsom röstlängd vid stämman. Protokoll fört vid årsstämma med aktieägaren i Jernhusen AB, org. nr. 556584-2027, i Stockholm den 6 april 2006 Närvarande: Aktier och röster AB Swedcarrier genom Stig Holm 4.000.000 enligt fullmakt Det

Läs mer

Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen)

Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen) Förslag till utdelning och avstämningsdag (punkt 11 och 12 på dagordningen) Styrelsen föreslår årsstämman en ökad utdelning till 8,00 kr per aktie (7,00). Som avstämningsdag för utdelning föreslås tisdagen

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSSTÄMMA I PROJEKTENGAGEMANG SWEDEN AB (PUBL)

KALLELSE TILL ÅRSSSTÄMMA I PROJEKTENGAGEMANG SWEDEN AB (PUBL) KALLELSE TILL ÅRSSSTÄMMA I PROJEKTENGAGEMANG SWEDEN AB (PUBL) Aktieägarna i Projektengagemang Sweden AB (publ), organisationsnummer 556330-2602, kallas till årsstämma den 11 maj 2017, kl. 16.00, i bolagets

Läs mer

Handlingar inför Årsstämma i

Handlingar inför Årsstämma i 2014-04-03 Handlingar inför Årsstämma i 7 maj 2014 Årsstämma i Årsstämma i den 7 maj 2014 kl 17.00 i bolagets lokaler på Berga Backe 4 i Danderyd. Registrering från 16.30. Aktieägare som önskar deltaga

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2012

Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2012 Kallelse till årsstämma i Fouriertransform AB 2012 Härmed kallas till årsstämma i Fouriertransform AB, organisationsnummer 556771-5700. Tid: Torsdagen den 19 april 2012, kl. 1300-1400 Plats: Fouriertransform

Läs mer