Granskning av delårsrapport Rapport från Stadsrevisionen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskning av delårsrapport Rapport från Stadsrevisionen"

Transkript

1 Granskning av delårsrapport Rapport från Stadsrevisionen Dnr /2015

2 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. Stadsrevisionen i Stockholm granskar nämnders och styrelsers ansvarstagande för att genomföra verksamheten enligt fullmäktiges uppdrag. Stadsrevisionen omfattar både de förtroendevalda revisorerna och revisionskontoret. I årsrapporter för nämnder och granskningspromemorior för styrelser sammanfattar Stadsrevisionen det gångna årets synpunkter på verksamheten. Fördjupade granskningar som sker under året kan också publiceras som projektrapporter. Publikationerna finns på Stadsrevisionens hemsida. De kan också beställas från revisionskontoret. Granskning av delårsrapport Dnr /2015 Hemsida:

3 Stadsrevisionen Dnr / Kommunstyrelsen Granskning av delårsrapport Revisorsgrupp 1 har den 17 november 2015 behandlat bifogade rapport. Vi hänvisar till rapporten och överlämnar till kommunstyrelsen för kännedom. På revisorernas vägnar Bosse Ringholm Ordförande Stefan Rydberg Sekreterare Stadsrevisionen Revisionskontoret Hantverkargatan 3 D, 1 tr Postadress: Stockholm Telefon: Fax:

4 Innehåll Sammanfattande bedömning 1 Kommunfullmäktiges mål Finansiella mål 2 Verksamhetsmål 2 Rättvisande bild av resultat och ställning 4 Delårsrapport per Helårsprognos 4 Tidplan 5

5 1 (5) Sammanfattande bedömning Av kommunallagen framgår att revisorerna ska bedöma om resultatet i delårsrapporten är förenligt med de mål fullmäktige beslutat. Revisorernas skriftliga bedömning ska biläggas delårsrapporten. Mot denna bakgrund har revisionskontoret, på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna, granskat delårsrapporten per I granskningen har ingått att bedöma måluppfyllelse för såväl finansiella mål som verksamhetsmål. I granskningen har också ingått att bedöma om delårsrapporten ger en rättvisande bild av stadens ekonomiska utfall per Bedömningen är baserad på en översiktlig granskning av delårsrapporten. Det innebär att granskningen har varit begränsad i omfattning, inriktad på övergripande analys och inte på detaljer i redovisningen av verksamhet och ekonomi. Den samlade bedömningen är att resultatet i delårsrapporten i allt väsentligt är förenligt med de finansiella mål som fullmäktige beslutat. För verksamhetsmålen är bedömningen att resultatet delvis är förenligt med de verksamhetsmål fullmäktige fastställt. Bedömningen grundar sig på att tre av de fyra inriktningsmål som kommunfullmäktige fastställt delvis är uppfyllda. Den sammanställda redovisningen ingår i delårsrapporten för staden och resultatet bedöms i allt väsentligt vara rättvisande. Kommunfullmäktiges mål 2015 Kommunallagen ställer krav på att budgeten ska innehålla finansiella mål samt mål och riktlinjer för verksamheten. Målen ska vara av betydelse för god ekonomisk hushållning och de ska följas upp under året. I budgeten för 2015 har kommunfullmäktige fastställt fyra inriktningsmål. Dessa är: Ett Stockholm som håller samman. Ett klimatsmart Stockholm Ett ekonomiskt hållbart Stockholm Ett demokratiskt hållbart Stockholm

6 2 (5) Utifrån fastställda inriktningsmål har kommunfullmäktige formulerat 25 verksamhetsmål. Därutöver har kommunfullmäktige tagit fram ett antal indikatorer med årsmål som är knutna till respektive verksamhetsmål. För respektive indikator ska nämnderna själva sätta årsmål. Indikatorerna används sedan för att mäta och bedöma måluppfyllelsen. Finansiella mål Kommunfullmäktige har fastställt sex finansiella mål i budget Nedan redovisas måluppfyllelsegrad enligt redovisat resultat i stadens delårsrapport. Mål Uppnått i T2 Stadens ekonomiska resultat enligt balanskravet Ja för år 2015 ska uppgå till 0,1 mnkr Nettokostnaderna i förhållande till skatteintäkterna ska inte överstiga 100 % Ja (96,9 %) Soliditeten för staden och kommunkoncernen ska Ja (36,2 % inte understiga 34 % inkl pensionsåtaganden resp 55,5 %) Kapitalkostnadernas andel av stadens nettodriftkostnader ska inte överstiga 7,0 % Ja (5,5 %) Budgetföljsamheten ska vara 100 % Ja ( 99 %) Prognossäkerheten i tertialrapport 2, jämfört med Mäts vid årets utfallet, ska vara högst +/- 1 % slut Revisionskontorets bedömning I delårsrapporten redovisas på ett tydligt sätt kommunstyrelsens bedömning av måluppfyllelsen för de finansiella målen per Revisionskontoret bedömer att förutsättningarna är goda för att de finansiella målen i allt väsentligt kommer att uppfyllas under verksamhetsåret Målet om prognossäkerheten går ännu inte att bedöma. Verksamhetsmål Enligt kommunstyrelsens bedömning kommer inriktningsmålet Ett ekonomiskt hållbart Stockholm att uppnås. För övriga tre inriktningsmål är bedömningen att dessa uppnås delvis. Sammantaget har kommunfullmäktige fastställt 25 verksamhetsmål under dessa inriktningsmål i budget Enligt kommunstyrelsens prognos kommer 13 av dessa att uppnås helt och 12 att uppnås delvis.

7 3 (5) För bolagskoncernen Stockholm Stadshus AB görs bedömningen att kommunfullmäktiges inriktningsmål i huvudsak kommer att uppnås. Revisionskontorets bedömning Revisorerna ska bedöma om resultatet i delårsrapporten är förenligt med de mål fullmäktige beslutat. I delårsrapporten saknas resultat för en stor del av de indikatorer som är knutna till verksamhetsmålen. Vidare saknas indikatorer, d.v.s mått på måluppfyllelse för några av verksamhetsmålen. Detta gör att det till delar är svårt att göra en bedömning av om verksamhetsresultatet per den 31 augusti 2015 är förenligt med de mål fullmäktige fastställt. I delårsrapporten kommenteras dock prognostiserad måluppfyllelse år 2015 för samtliga verksamhetsmål. I den översiktliga granskningen har det inte framkommit några omständigheter som ger revisionskontoret anledning att göra en avvikande översiktlig bedömning av måluppfyllelsen än den bedömning kommunstyrelsen redovisar. Dock kan bedömningen för följande verksamhetsmål kommenteras. När det gäller målet Stockholm har ren luft och vatten har kommunstyrelsen gjort bedömningen att målet uppnås helt. Av 5 indikatorer bedöms målvärdet uppnås för 4 av dem. Målvärdet för indikatorn Antal dygn över normvärdet för kväveoxid i luft, kommer inte att nås. Revisionskontoret har noterat att normvärdet redan är överskridet för Även för målet Stockholms stad är en bra arbetsgivare med goda arbetsvillkor gör kommunstyrelsen bedömningen att målet uppnås helt. För målet finns 7 indikatorer, varav 4 avser medarbetarenkäten (resultat ej klart vid tertialrapport 2) och två övriga indikatorer där mätning inte gjorts ännu. Den indikator som mäts är sjukfrånvaron. Av mätvärdet vid tertialrapport 2 framgår att målet för denna indikator inte uppnås. Målet är 4,4 % jämfört med utfall 6,47 %, endast 6 av 31 nämnder uppger att de kommer uppfylla sitt eget årsmål. Föregående år var utfallet gällande sjukfrånvaro 6 % och då gjorde kommunstyrelsen bedömningen att verksamhetsmålet uppnåddes delvis. Med tanke på att måluppfyllelsen gällande sjukfrånvaron försämrats jämfört med 2014 och det i samband med tertialrapport 2 inte finns några mätvärden för övriga indikatorer är det otydligt på vilka grunder bedömningen görs att verksamhetsmålet kommer att uppnås 2015.

8 4 (5) Sammanfattningsvis bedömer revisionskontoret, i likhet med kommunstyrelsen, att en betydande del av verksamhetsmålen inte kommer att uppnås för Resultatet i delårsrapporten är därför delvis förenligt med de mål fullmäktige beslutat. Rättvisande bild av resultat och ställning Delårsrapport per Revisionskontorets bedömning är att delårsrapporten i allt väsentligt är upprättad enligt god redovisningssed och i enlighet med den kommunala redovisningslagen. Revisionskontoret bedömer att resultat och balansräkning i allt väsentligt visar en rättvisande bild av resultat och ställning. I rekommendation från Rådet för Kommunal Redovisning (RKR) angående Materiella anläggningstillgångar framgår att komponentavskrivning ska tillämpas från Staden har under 2014 genomfört ett projekt och tillämpar nu rekommendationen fullt ut för Delårsboksluten för nämnderna bedöms i allt väsentligt ge en rättvisande bild av det ekonomiska resultatet per En nämnd redovisar dock ej rättvisande räkenskaper och två nämnder ej helt rättvisande räkenskaper. Den sammanställda redovisningen bedöms i allt väsentligt vara rättvisande. Helårsprognos I årsprognosen för staden förväntas ett positivt resultat om 547 mnkr jämfört med budget. Efter balanskravsjusteringar uppgår resultatet till 401 mnkr. Större avvikelser redovisas för återbetalning av AFA-medel om 249 mnkr samt realisationsvinster om 618 mnkr. Negativ avvikelse med 500 mnkr redovisas för utdelning från Stockholm Stadshus AB. Denna utdelning var budgeterad till mnkr men enligt beslut i T2-ärendet tas endast utdelning ut med 500 mnkr. Prognosen innebär att balanskravet kommer att uppnås under 2015.

9 5 (5) För stadens nämnder prognostiseras en positiv avvikelse på 298 mnkr mot budget efter stadsledningskontorets korrigeringar och budgetjusteringar. Efter överföring av resultatenheternas resultat prognostiseras ett överskott på 349 mnkr. Nämnder som prognostiserar överskridande av budgeten är stadsbyggnadsnämnden (-1,9 mnkr), överförmyndarnämnden (-1,5 mnkr) samt Farsta stadsdelsnämnd (-26,1 mnkr). När det gäller Farsta stadsdelsnämnd beror avvikelsen mellan budget och prognostiserat utfall i huvudsak på ett underskott inom äldreomsorgen. Nämnden har redovisat en plan för åtgärder som planeras eller har vidtagits inom en rad olika verksamheter för en budget i balans. Arbete sker bland annat inom äldreomsorgen där till exempel insatser granskas i syfte att säkerställa rätt insatsnivå. Revisionskontoret bedömer det dock som osäkert om de planerade åtgärderna är tillräckliga. Överförmyndarnämndens budgetavvikelse beror på en fördubbling av antalet ärenden till kontaktcenter. Mot bakgrund av den kritik som riktats från olika tillsynsmyndigheter och de brister som finns inom verksamheten nås inte fullmäktiges inriktningsmål. Prognosen för nämndernas nettoinvesteringar uppgår till mnkr, vilket är 936 mnkr lägre än budget. Avvikelsen förklaras främst med förskjutningar framåt i tiden av projekt hos exploateringsnämnden (bl.a. Frihamnen och Slussen) och fastighetsnämnden. Tidplan Ett av syftena med delårsrapporter är att utgöra ett budgetuppföljningsdokument. Rapporten ska ge styrelsen information om avvikelser samt möjlighet att begära förslag till åtgärder under innevarande år eller att beakta problemen i beredningen av kommande års budget. Kommunstyrelsen hanterar delårsrapporten den 11 november och kommunfullmäktige den 30 november. Den sena hanteringen påverkar förutsättningarna att vid behov kunna besluta om åtgärder som får effekt under innevarande år. Kommunstyrelsen bör därför tidigarelägga hanteringen av kommande års delårsrapporter.

STADSREVISIONEN November 2012 DNR /2012. Rapport 2012 GRANSKNING AV DELÅRSRAPPORT

STADSREVISIONEN   November 2012 DNR /2012. Rapport 2012 GRANSKNING AV DELÅRSRAPPORT STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision November 2012 DNR 310-146/2012 Rapport 2012 GRANSKNING AV DELÅRSRAPPORT 2012-08-31 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

GRANSKNING AV DELÅRSRAPPORT

GRANSKNING AV DELÅRSRAPPORT STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 1 November 2010 DNR 310-159/2010 Rapport 2010 GRANSKNING AV DELÅRSRAPPORT 2010-08-31 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

Granskning av delårsrapport Rapport från Stadsrevisionen

Granskning av delårsrapport Rapport från Stadsrevisionen Granskning av delårsrapport 2016-08-31 Rapport från Stadsrevisionen Dnr 3.1.2-202/2016 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och

Läs mer

Granskning av delårsrapport Rapport från Stadsrevisionen

Granskning av delårsrapport Rapport från Stadsrevisionen Granskning av delårsrapport 2017-08-31 Rapport från Stadsrevisionen Dnr: 3.1.2-138/2017 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivits i nämnder

Läs mer

Årsrapport 2015 Valnämnden

Årsrapport 2015 Valnämnden Årsrapport 2015 Valnämnden Rapport från Stadsrevisionen Nr 2, 2016 Dnr 3.1.2-45/2016 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och

Läs mer

Årsrapport 2013 Valnämnden

Årsrapport 2013 Valnämnden Årsrapport 2013 Rapport från Stadsrevisionen Nr 2, 2014 Dnr 3.1.2-38/2014 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser.

Läs mer

Årsrapport 2017 Valnämnden

Årsrapport 2017 Valnämnden Årsrapport 2017 Rapport från Stadsrevisionen Nr 2, 2018 Dnr: 3.1.2-20/2018 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivits i nämnder och bolag.

Läs mer

Årsrapport 2014 Kulturnämnden avseende stadsarkivet

Årsrapport 2014 Kulturnämnden avseende stadsarkivet Årsrapport 2014 Kulturnämnden avseende stadsarkivet Rapport från Stadsrevisionen Nr 23, 2015 Dnr 3.1.2-65/2015 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet

Läs mer

Årsrapport 2018 Valnämnden

Årsrapport 2018 Valnämnden Rapport från Stadsrevisionen Nr 2, 2019 Dnr: 3.1.2-23/2019 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivits i nämnder och bolag. Stadsrevisionen

Läs mer

Årsrapport 2016 Valnämnden

Årsrapport 2016 Valnämnden Årsrapport 2016 Rapport från Nr 2, 2017 Dnr 3.1.2-26/2017 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. i Stockholm

Läs mer

Årsrapport 2014 Valnämnden

Årsrapport 2014 Valnämnden Årsrapport 2014 Rapport från Stadsrevisionen Nr 2, 2015 Dnr 3.1.2-40/2015 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser.

Läs mer

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4 2.1. Bakgrund... 4 2.2. Syfte och

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Fredrik Ottosson Bengt-Åke Hägg Lotten Lasson Granskning av delårsrapport 2015 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Årsrapport 2015 Rådet till skydd för Stockholms skönhet (Skönhetsrådet)

Årsrapport 2015 Rådet till skydd för Stockholms skönhet (Skönhetsrådet) Årsrapport 2015 Rådet till skydd för Stockholms skönhet (Skönhetsrådet) Rapport från Stadsrevisionen Nr 3, 2016 Dnr 3.1.2-46/2016 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Boxholms kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Bedömning 1 5. Sammanfattning av granskningsresultatet

Läs mer

Granskning av delårsrapport per

Granskning av delårsrapport per Revisionsrapport Granskning av delårsrapport per 2009-08-31 Motala kommun 2009-10-01 Karin Jäderbrink Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund...2 2.2 Syfte,

Läs mer

STADSREVISIONEN Nr 2 Mars 2012 DNR /2012. Årsrapport 2011 VALNÄMNDEN

STADSREVISIONEN   Nr 2 Mars 2012 DNR /2012. Årsrapport 2011 VALNÄMNDEN Nr 2 Mars 2012 Årsrapport 2011 VALNÄMNDEN Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder och bolagsstyrelser. Stadsrevisionen i Stockholm

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Vimmerby kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2

RÄTTVISANDE RÄKENSKAPER...2 Rapport Åtvidabergs kommun Granskning delårsrapport 2006-08-31 2006-10-17 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Åtvidabergs kommun Susanne Svensson Lars Rydvall Innehåll 1 SAMMANFATTNING...1

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2014 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning 2 2.3 Revisionskriterier

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport PerÅke Brunström Lisbet Östberg Oktober 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Sollefteå kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning 1 2. Bakgrund 2 1.1 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn Granskning av delårsrapport 2014 Emmaboda kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 3 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Sofia Nylund Anders Rabb Anders Haglund Granskning av delårsrapport 2014 Sollentuna kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund 2 1.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Conny Erkheikki Granskning av delårsrapport 2016 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskningspromemoria. S:t Erik Markutveckling AB

Granskningspromemoria. S:t Erik Markutveckling AB Granskningspromemoria 2017 S:t Erik Markutveckling AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 17, 2018 Dnr: 3.1-2-18/2018 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport PerÅke Brunström, Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2015 Haparanda Stqd Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Årsrapport 2015 Kommunstyrelsen

Årsrapport 2015 Kommunstyrelsen Årsrapport 2015 Kommunstyrelsen Rapport från Stadsrevisionen Nr 1, 2016 Dnr 3.1.2-44/2016 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Övertorneå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Revisionsrapport Rebecca Lindström Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Mönsterås kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning 1 2. Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn 8 september 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 21 oktober 2013 Granskning av delårsrapport 2013 Emmaboda kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Lisbet Östberg Granskning av delårsrapport 2013 Sollefteå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårs- rapport 2012

Granskning av delårs- rapport 2012 Revisionsrapport Granskning av delårs- rapport 2012 Karlstads kommun Daniel Brandt Stefan Fredriksson Lars Dahlin Maria Jäger Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1. Inledning 2 1.1 Bakgrund

Läs mer

Årsrapport 2013 Kyrkogårdsnämnden

Årsrapport 2013 Kyrkogårdsnämnden Årsrapport 2013 Kyrkogårdsnämnden Rapport från Stadsrevisionen Nr 24, 2014 Dnr 3.1.2-60/2014 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivs i nämnder

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed

Revisionsrapport. Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008. Avesta kommun. Oktober 2008. Robert Heed Revisionsrapport Granskning av Delårsrapport januari augusti 2008 Avesta kommun Oktober 2008 Robert Heed INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning...3 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning...3 1.2 Mål av betydelse

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2016 Jokkmokks kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskningspromemoria. Stockholms Stadsteater AB

Granskningspromemoria. Stockholms Stadsteater AB Granskningspromemoria 2018 Stockholms Stadsteater AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 11, 2019 Dnr: 3.1.4-11/2019 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2015 Övertorneå kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport. Surahammars kommun

Granskning av delårsrapport. Surahammars kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Magdalena Bergfors Helene Ellingsen Elisabeth Husdahl Surahammars kommun Oktober Granskning av delårsrapport Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Vimmerby kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2017

Granskning av delårsrapport 2017 Granskningsrapport Daniel Brandt Jonas Axelsson Remmi Gimborn Granskning av delårsrapport 2017 Melleruds kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2013

Översiktlig granskning av delårsrapport 2013 www.pwc.com/se Linda Yacoub Sofia Nylund Susanna Collijn Oktober 2013 Översiktlig granskning av delårsrapport 2013 Vaxholms stad Innehåll Syfte, revisionsfrågor, metod och avgränsning s. 3 Delårsrapportens

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport PerÅke Brunström Granskning av delårsrapport 2013 Haparanda Stad Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Övertorneå kommun Conny Erkheikki Aukt revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 KS/2015:287 Granskningsrapport Anders Rabb Auktoriserad revisor Certifierad kommunal revisor Sofia Nylund Ebba Lind Fredrik Jehrén Simon Löwenthal Granskning av delårsrapport 2016 Solna Stad Granskning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Carl-Gustaf Folkeson Bengt-Åke Hägg Lotten Lasson Granskning av delårsrapport 2014 Staffanstorps kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2

Läs mer

Årsrapport 2011 ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. STADSREVISIONEN

Årsrapport 2011 ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. STADSREVISIONEN STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 32 Mars 2012 DNR 353-52/2012 Årsrapport 2011 ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Ekonomiskt och verksamhetsmässigt resultat är inte helt tillfredsställande Styrning, uppföljning

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2013

Översiktlig granskning av delårsrapport 2013 www.pwc.com/se Anders Hägg Anders Rabb Sandra Volter Oktober 2013 Översiktlig granskning av delårsrapport 2013 Solna stad Innehåll Syfte, revisionsfrågor, metod och avgränsning Delårsrapportens innehåll

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 www.pwc.se Granskningsrapport Inger Andersson Cert. kommunal revisor Anela Cmajcanin Revisor Granskning av delårsrapport 2016 Marks kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1. Sammanfattande

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Trosa kommun Oktober 2012 Matti Leskelä Anna Gröndahl Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Årsrapport 2013 Kulturnämnden avseende kulturförvaltningen

Årsrapport 2013 Kulturnämnden avseende kulturförvaltningen Årsrapport 2013 Kulturnämnden avseende kulturförvaltningen Rapport från Stadsrevisionen Nr 22, 2014 Dnr 3.1.2-58/2014 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012

Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Lekebergs kommun Anna Gröndahl, Lars Wigström, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning Sammanfattande bedömning...1 Inledning... 3 Bakgrund...

Läs mer

Granskning av delårsrapport. Hallstahammars kommun

Granskning av delårsrapport. Hallstahammars kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Hallstahammars kommun Magdalena Bergfors Helene Ellingsen Louise Pernhall Oktober Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Revisionsrapport Översiktlig granskning av delårsrapport per

Revisionsrapport Översiktlig granskning av delårsrapport per Sida 1(1) Datum Revisionen Till: Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport Översiktlig granskning av delårsrapport per 2017-08-31 KPMG har på uppdrag av kommunens revisorer

Läs mer

Granskning av delårsrapport Rättviks kommun

Granskning av delårsrapport Rättviks kommun www.pwc.se KLK 2017/747 2017.1458 2017-11-07 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Emil Forsling, auktoriserad revisor Oktober 2017 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

STADSREVISIONEN November 2007 DNR /07. Rapport Granskning av delårsrapport uppföljning av budget 2007

STADSREVISIONEN   November 2007 DNR /07. Rapport Granskning av delårsrapport uppföljning av budget 2007 STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision November 2007 DNR 310-173/07 Rapport 2007 Granskning av delårsrapport uppföljning av budget 2007 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Caroline Liljebjörn 29 augusti 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Torsås kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Sofia Nylund Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Tyresö kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2016 Sollefteå kommun Anneth Nyqvist PerÅke Brunström Certifierade kommunala revisorer Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Fredrik Carlsson Mattias Bygghammar Karin Johansson Granskning av delårsrapport 2015 Vara Kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB Granskningspromemoria 2013 Stockholm Globe Arena Fastigheter AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 12, 2014 Dnr 3.1.2-13/2014 2014-02-06 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Anders Rabb Sandra Feiff Jenny Nyholm Ebba Lind Granskning av delårsrapport 2015 Sollentuna kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning 1 2. Inledning 2 a. Bakgrund 2 b.

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Sofia Nylund Ebba Lind Charlotta Franklin Simon Löwenthal Granskning av delårsrapport Håbo kommun Granskning av delårsrapport Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Revisionsrapport / 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober och november Nykvarns kommun. Granskning av delårsrapport 2016

Revisionsrapport / 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober och november Nykvarns kommun. Granskning av delårsrapport 2016 Revisionsrapport / 2016 Genomförd på uppdrag av revisorerna oktober och november 2016 Nykvarns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehåll 1. Sammanfattning...3 2. Granskning av delårsrapport och

Läs mer

Granskningsprome moria 2018 Stockholms Stads Parkerings AB

Granskningsprome moria 2018 Stockholms Stads Parkerings AB Granskningsprome moria 2018 Stockholms Stads Parkerings AB Granskningspromemoria från Stadsrevisionen Nr 8, 2019 Dnr: 3.1.4-8/2019 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Malin Kronmar Caroline Liljebjörn Pär Sturesson Granskning av delårsrapport 2014 Kalmar kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av de finansiella delarna i delårsrapport. Landstinget i Värmland

Granskning av de finansiella delarna i delårsrapport. Landstinget i Värmland Granskningsrapport Carin Hultgren Lars Dahlin Anette Fagerholm Granskning av de finansiella delarna i delårsrapport 2015 Landstinget i Värmland Granskning av delårsrapport 2015 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Hanna Holmberg Richard Vahul Granskning av delårsrapport 2014 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2014 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Årsrapport 2017 Rådet till skydd för Stockholms skönhet (Skönhetsrådet)

Årsrapport 2017 Rådet till skydd för Stockholms skönhet (Skönhetsrådet) Årsrapport 2017 Rådet till skydd för Stockholms skönhet Rapport från Stadsrevisionen Nr 3 Dnr: 3.1.2-21/2018 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Revisionsrapport Dennis Hedberg Hanna Franck-Larsson Micaela Hedin Granskning av delårsrapport 2014 Bollnäs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Syfte,

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2018

Granskning av delårsrapport 2018 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Lisbet Östberg Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3

Läs mer

Granskning av delårsrapport. Torsås kommun

Granskning av delårsrapport. Torsås kommun Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Torsås kommun Åsa Bejvall augusti 2013 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Kalix kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Revisionsrapport Delårsrapport 2010-06-30 Torsås kommun 15 september 2010 Åsa Bejvall Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 2 Inledning... 2 2.1 Bakgrund... 2 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...

Läs mer

Datum. Resultatet av vår granskning och underlag för gjorda bedömningar finns redovisat i bifogad revisionsrapport.

Datum. Resultatet av vår granskning och underlag för gjorda bedömningar finns redovisat i bifogad revisionsrapport. Arvidsjaurs kommun Revisorerna Datum Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Utlåtande avseende delårsrapport 2013-08-31 Vi ska som revisorer bedöma om kommunens delårsrapport är upprättad i enlighet med lagens

Läs mer

Granskning av delårsrapport Emmaboda kommun

Granskning av delårsrapport Emmaboda kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Caroline Liljebjörn Certifierad kommunal revisor Annie Wang Revisionskonsult 11 oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 2 2.

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Staffanstorps kommun Carl-Gustaf Folkeson Emelie Lönnblad Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2015 Medelpads räddningstjänstförbund Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Övertorneå kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Conny Erkheikki, auktorisrad revisor Granskning av delårsrapport 2015 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Bollnäs kommun Pär Månsson Hanna Franck Larsson Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport Emmaboda kommun

Granskning av delårsrapport Emmaboda kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2017 Caroline Liljebjörn Certifierad kommunal revisor Maria Schönbeck Revisionskonsult 19 oktober 2017 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning...

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014

Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 www.pwc.com/se Carl-Stefan von Engeström Mazén Sliwa Roger Burström Oktober 2014 Översiktlig granskning av delårsrapport 2014 Tierps kommun pwc Innehåll Syfte, revisionsfrågor, metod och avgränsning Delårsrapportens

Läs mer

Översiktlig granskning av delårsrapport Bollebygds kommun

Översiktlig granskning av delårsrapport Bollebygds kommun www.pwc.com/se Översiktlig granskning av delårsrapport 2018-08-31 Sammanfattande bedömning Vår samlade bedömning är att; delårsrapporten i allt väsentligt uppfyller kraven enligt den kommunala redovisningslagen

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Alvesta kommun Kristina Lindhe Caroline Liljebjörn 10 september 2013 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Pajala kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Revisorernas bedömning av delårsrapport 2013

Revisorernas bedömning av delårsrapport 2013 UTLÅTANDE 1(2) 2013-10-31 Kommunfullmäktige Revisorernas bedömning av delårsrapport 2013 Vi av fullmäktige utsedda revisorer har uppdraget att bedöma om resultatet i delårsrapporten per 2013-08-31 är förenligt

Läs mer

Motala kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5

Motala kommun. Rapport avseende granskning av delårsbokslut per Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Rapport avseende granskning av delårsbokslut per 2016-08-31 Revision KPMG AB Antal sidor: 5 Innehåll 1. Inledning 1 2. Granskningens syfte 1 3. Delårsrapport 1 4. Ansvarig nämnd 1 5. Bedömning 2 6. Sammanfattning

Läs mer

Delårsrapport för Österåkers kommun

Delårsrapport för Österåkers kommun Ordförandeförslag 00 Till Kommunfullmäktig Datum 2014-10-14 Dnr KS 2014/0282 Delårsrapport för 2014-01 -01-2014-08-31 Beslutsförslag Kommunfullmäktiges ordförande föreslår Kommunfullmäktige besluta 1.

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Kalix kommun Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Anna Carlénius Revisionskonsult 12 november 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2.1

Läs mer