Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A"

Transkript

1 Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut Företag 2012.A Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2012.A. Ta dig tiden, det är många bra och viktiga uppdateringar och nyheter! Export från 2S i Norstedts Skatt till bilagan BSJ i Norstedts Bokslut Nu har vi utökat kopplingen ytterligare mellan Norstedts Skatt och Bokslut. Du kan nu exportera uppgifter från blankett 2S i skatteprogrammet till bilagan för Övriga skattemässiga justeringar (BSJ) i bokslutsprogrammet. När du är färdig med de skattemässiga beräkningarna av till exempel värdepappersförsäljning, andel i handelsbolag eller skogsavdrag i skatteprogrammet och vill föra över dem till bilagan i Bokslut klickar du på knappen med en blixt på i verktygsraden. Smidigt och enkelt! Bilagor Ny bilaga för Förbättringsutgifter på annans fastighet (1120) Bilagan används för beräkning av avskrivningar på förbättringsutgifter på annans fastighet. Den ligger under Anläggningstillgångar. Ny bilaga för Beräknad avkastningsskatt (2515) Avsnittet om Avkastningsskatt på bilagan för Löne- och avkastningsskatt finns nu även som en egen bilaga. Eftersom det finns ett eget konto, 2515, för Avkastningsskatt går det nu att redovisa detta separat. Ändringar på bilagan för Sammanställning av slutlig skatt (2500) Bilagan har kompletterats med ett avsnitt för sammanställning av slutlig skatt för föregående taxeringsår. Ändringar på bilagan för Skatteskuld/skattefordran (2510) Uppgift om skattemässigt resultat visas nu även på bilagan. Om resultatet är negativt visas det belopp som ska tas upp som underskott nästa år. Begrepp på bilagan har uppdaterats med uppdateringar som är gjorda på skatteblanketten 2S tax (8)

2 Ändringar på bilagan för Övriga skattemässiga justeringar (BSJ) Begrepp på bilagan har uppdaterats med uppdateringar som är gjorda på skatteblanketten 2S tax Bokslutskontrollen på outnyttjat underskott försvinner om du anger en nolla i fältet för outnyttjat underskott. Ändringar på bilagan för Fora (2950A) Fält har lagts till på sidan två och tre för AGB för lönesummor < 25 år. Uppdaterat produktionsutgiften på bilagan för Lager i jordbruk, djur (140B) Den genomsnittliga produktionsutgiften för djur i jordbruk har uppdaterats enligt SKVFS 2011:10. Kontrollfrågor En efterlängtad funktion för kontrollfrågor är nu på plats! Om du har gjort en egen mall för kontrollfrågorna går det nu att uppdatera dem med den egna mallen. Funktionen hittar du under menyn Bilagor / Uppdatera kontrollfrågor. Såhär gör du egen mall för kontrollfrågor; Steg 1: Om du vill ändra/lägga till kontrollfrågor i biblioteket för kontrollfrågor är det första steget. Biblioteket för kontrollfrågor ligger under menyn Verktyg. Steg 2: Välj därefter bilageöversikten och bocka för Visa huvudspecifikationer och kontrollfrågor högst upp. När du markerar en rad i bilageöversikten visas kontrollfrågorna längst ner. Här bockar du för de kontrollfrågor du vill ha i din mall. Du måste göra det för varje rad. Steg 3: Mallen för kontrollfrågorna sparas i avsnittsindelningen eftersom kontrollfrågorna är kopplade till årsredovisningsraderna. Välj avsnittsindelningen för resultat- och balansräkningen under menyn Årshandlingar och spara mallen genom att klicka på knappen med en diskettsymbol på ovanför avsnittsindelningen. Om du skapat för både balans- och resultaträkningen skapar du en mall för båda. Om du växlar mellan Balans- och resultaträkningen visas knappen med diskettsymbol (för spara som mall) direkt ovanför bilageöversikten. Steg 4: För att sedan välja din mall för kontrollfrågor på ett uppdrag måste du skapa om avsnittsindelningen med den nya mallen. Välj menyn Årshandlingar, Skapa om årshandlingar och välj din mall för avsnittsindelningen. Steg 5: Välj till sist den nya funktionen för Uppdatera kontrollfrågor. Årshandlingen OBS!!! Tänk på att du måste hämta nyheter till årshandlingen för att ändringar vi gör i mallarna mellan versionerna ska slå igenom i din årshandling! Det gör du under menyn Årshandling / Skapa om/hämta nyheter årshandlingar. Hämta nyheter på pågående uppdrag, inte på helt färdiga årshandlingar. 2 (8)

3 Tidigare teknik för upprätta årshandling När du öppnar en bokslutsfil, i vilken tidigare teknik för årshandling används, visas nu ett meddelande där vi uppmanar dig att gå över till ny teknik så snart som möjligt. Tidigare teknik har inte uppdaterats med legala förändringar eller andra förbättringar sedan 2008.Tidigare teknik kommer att kunna användas under I årsskiftesversionen 2012/2013 kommer vi dock att ta bort stödet för tidigare teknik. Du kommer att kunna skriva ut årsredovisningar upprättade i tidigare teknik även efter stödet för tidigare teknik tas bort. Förvaltningsberättelsen Följande ändringar har gjorts I förvaltningsberättelsen; Verksamhet under året I trädet har rubriken Verksamhet under året tagits bort eftersom den har samma betydelse som Information om verksamheten. Om du har skrivit text under den rubriken kommer den inte att tas bort när du Hämtar nyheter till årshandlingen. Forskning och utveckling samt Miljöpåverkan Efter rubrikerna Forskning och utveckling samt Miljöpåverkan har "(ej obl. för mindre företag)" lagts till. Enligt de förenklade redovisningsreglerna som trädde i kraft den 1 januari 2011 behöver mindre företag inte längre lämna upplysningar om sin verksamhet inom forskning och utveckling eller om verksamhetens påverkan på den yttre miljön. Rubrikerna finns kvar med tillägget "(ej obl. för mindre företag)" eftersom samma mall även används för större företag. I K2-mallen har rubrikerna tagits bort eftersom den endast används för mindre företag. Uppdaterat hjälptext Hjälptexter har uppdaterats på de ställen där det tidigare stod om större företag de s k Gränsvärdena är numera Hjälptext har även lagts till på rubriken Information om verksamheten. Möjlighet att redigera innehållet till uppgiftssidor Till uppgiftssidorna för Ägarförhållanden, Flerårsöversikt, Resultatdisposition samt Vinstutdelning har du inte kunnat redigera innehållet. Om du har velat ändra innehållet har du varit tvunget att låsa upp hela dokumentet för redigering. Vi har nu lagt till en mall-flik längst ner till höger om uppgiftsfliken. På så sätt kan du redigera innehållet även till dessa uppgiftssidor utan att behöva låsa upp hela dokumentet för redigering. På mall-flilken finns det låsta fält mm som gör att uppgifter hämtas från uppgiftssidan. Du ska undvika att ta bort dessa fält. Om du råkar göra ändringar som du ångrar finns det en ångra-knapp högst upp på sidan som återställer mall-fliken till orginalmallen. Vissa rubriker är nu dolda Rubrikerna Inledning, Årsredovisningen i SEK samt Rubrik Förvaltningsberättelse är nu dolda i trädet. Den första rubriken som visas är nu Information om verksamheten. Om du vill visa övriga rubriker bockar du för "Visa alla sidor för redigering" ovanför trädet. 3 (8)

4 Avsnittsindelningen Avrundningsrad På fliken Inställningar anges vilken rad som avrundningsdifferensen ska hamna på. Avrundningsraden används för att summorna ska stämma överens med raderna. Om du i stället vill ha exakta summor kan du nu välja bort att använda en avrundningsrad. Det gör du på fliken inställningar. Redovisningsprinciperna Tillämpad redovisningsstandard Redovisningsprincipen om Tillämpad redovisningsstandard har följande lydelse; "Årsredovisningen har upprättats enligt årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd för mindre företag." För att förtydliga vad som menas med BFN allmänna råd för mindre företag har följande hjälptext lagts till; "Denna redovisningsprincip används i de företag som är mindre, men som ej följer BFNAR 2008:1, de sk K2 reglerna. Man följer då istället Bokföringsnämndens övriga allmänna råd för mindre företag. För de mindre företag som vill använda K2-reglerna finns en egen mall med en annan formulering i motsvarande redovisningsprincip." Redovisningsprincipen om Fordringar Texten i rubriken Fordringar med lydelsen "Fordringar har upptagits till de belopp varmed de beräknas inflyta." har flyttats till rubriken Allmänna upplysningar/värderingar av tillgångar och skulder, ovanför lydelsen "Övriga tillgångar och skulder har upptagits till anskaffningsvärden där inget annat anges." Ordningen på principerna blir därmed mer logisk. Noter Avrundning på noten vid Kkr (avrundningsdiffar not mot rad i RR/BR) När du väljer att visa årshandlingen i tusentals kronor kan du nu välja om du vill använda avrundade eller exakta summor vid utskrift. Det gör du antingen på sidan för Formatinställningar eller direkt på notsidan. Exempel; Du har tre rader med beloppet kr. Summan blir kr. Vid Kkr avrundas kr till 2 och summan till 5. I Norstedts Bokslut har dock summan blivit 6 eftersom blir 6. Vi har använd avrundade summor i noterna. Nu kan du välja exakta belopp, dvs att summan blir 5. Det stämmer oftast överens med raden i RR/BR. Inställningen påverkar utskriften av noten, inte inmatningssidan. Ny not - Not med fyra beloppskolumner, en %-kolumn, egna rubriker Under knappen Ny not finns nu återigen noten med fyra kolumner och redigerbara rubriker. Vi har dessutom lagt till en femte kolumn för %-tal. Noten finns i tidigare teknik för årshandling och har varit saknad i den nya tekniken. 4 (8)

5 Ny not - Skulder till kreditinstitut Det finns nu en ny för specifikation av skulder till kreditinstitut med kolumner för Räntesats, Datum, Lånebelopp innevarande och föregående år. Noten finns direkt i notträdet kopplad till raden Skulder till kreditinstitut och under knappen Ny not. Nottypen är ett önskemål bl a från er som upprättar årshandling för bostadsrättsföreningar. Noten Anställda och personalkostnader fördelade per land (större företag) Noten har uppdaterats med de förenklade redovisningsreglerna som trädde i kraft 1 januari Fördelning av löner och ersättningar till olika kategorier av anställda för varje land slopas. Noten om Leasing Leasingavgifter har ändrats till leasingkostnader i det översta textfältet. Ändringar slår igenom när du skapar om noterna eller skapar en helt ny. Noten om Bokslutsrapport- sist bland noterna Noten om Bokslutsrapport har lämnats hamnar nu alltid sist bland noterna utan nummer. Underskrift Punkten efter "Min revisionsberättelse har lämnats den dd mån åååå" har tagits bort. Detta efter önskemål från er användare. Många använder eget datumformat som utskriftsformat för manuell hantering av datum. Då kommer punkten i vägen. Om du vill lägga till en punkt gör du det på mallfliken längst ner. Ny revisionsberättelse (ISA) Revisionsberättelse för AB enligt ISA (RevR 709 och RevU 709) har lagts in i årshandlingen (även på engelska). Den nya ISA-anpassade revisionsberättelsen (RevR 709 och RevU 709) ska användas för revision av räkenskapsår som påbörjats 1 januari 2011 eller senare. Revisionsberättelser för övriga företagsformer än AB har ännu inte publicerats. När du skapar årshandlingen för ett nytt uppdrag är det den ISA-anspassade revisionsberättelsen som föreslås. För redan påbörjade uppdrag måste du skapa om revisionsberättelsen för att få den nya ISAanpassade lydelsen. Årsstämmoprotokollet Närvarandelistan Närvarandelistan hämtar uppgifter automatiskt från sidan för personuppgifter och uppgifter till protokollet. Vi har lagt till en ny funktion för att koppla bort den automatiskta uppdateringen. Bocka ur den om du vill ta bort en person (Delete) ur listan manuellt. Koncernredovisning Om du upprättar en koncernredovisning kommer nu "koncernredovisning" med i paragrafen om Årsredovisning och revisionsberättelse samt "moderbolaget och koncernen" i paragrafen om Resultat- och balansräkning. 5 (8)

6 Övriga ändringar i protokollet Kronor skrivs ut i paragrafen om Resultatdisposition i stället för tidigare, kr. Tomrader är borttagna mellan namnen i paragrafen om Val. Samlingsdokumentet Sidnummer i sidhuvudet på dokumentet Tilläggsupplysningar hamnar nu på samma rad som företagets namn på samma sätt som på övriga dokument. Det finns nu en knapp för "Spara som mall" även för samlingsdokumentet. Övrigt Uppdateringar i Baskontoplanen 2011 Bakgrundskontoplanen har uppdaterats med de förändringar som BAS-gruppen har gjort, se SRU-kod två har lagts till följande konton; 6980, 8270, 8272, 8280, 8282 då dessa i de flesta fall inte är avdragsgilla/skattepliktiga. Räkenskapschemat till inkomstdeklaration 4 för Handelsbolag har ändrats till att innehålla 4- ställiga SRU-koder, tax Bakgrundskontoplanen för handelsbolag har därför uppdaterats med 4-ställiga SRU-koder. Kontrollbalansräkningen - ej revisor Om företaget inte har någon revisor kommer det inte längre ut text i kontrollbalansräkning om "yttrande avseende denna kontrollbalansräkning har lämnats..". Bokslutskontrollen Bokslutskontrollen har uppdaterats med förändringar vi har gjort i programmet. BAS-rad heter numera Nyckeltalsrad t ex. Bokslutskontrollen på outnyttjat underskott på bilagan BSJ försvinner om du anger en nolla i fältet på bilagan. Delat konto i avsnittsindelningen visas på huvudspecifikationen Om du har delat ett konto i avsnittsindelningen skrivs det nu ut på huvudspecifikationerna. Både från och till vilket konto delningen har gjorts. Hämta konton från bakgrundskontoplanen Funktionen för att Hämta konton från bakgrundskontoplanen på sidan för Kontoplan tar inte längre bort konton som börjar med siffran 0. Kontokolumnen i listan över Hämta konton har breddats så att 8-ställiga konton får plats. Huvudspecifikationer i Kkr Om du väljer att skriva ut årsredovisningen i tusentals eller miljontals kronor visas nu även huvudspecifikationerna med valt beloppsformat. På sidan för Formatinställningar (under menyn Årshandlingar) kan du välja förkortning, Tkr, Kkr, KSEK osv. Länkar på startsidan Några av länkarna på startsidan har bytts ut och ersatts med nya som går till intressant information från Norstedts som vi vill förmedla till er. 6 (8)

7 Analys Nedan gäller för dig som är användare på Norstedts Bokslut Stora Företagspaketet. Delägaruppgifter - Helt ny sida med koppling till Norstedts Skatt! För Aktiebolag (Fåmansaktiebolag) och dess delägare finns speciella skatteregler när det gäller utdelning. En del av utdelningen kan tas ut med kapitalbeskattning (effektivt 20%) men överstiger utdelningen ett framräknat skattemässigt gränsbelopp blir överskjutande belopp beskattat i tjänst (marginalskatt). På sidan för Delägaruppgifter listas alla delägarna i Aktiebolaget utifrån de uppgifter som matats in på sidan för Personuppgifter. Du kan koppla ihop delägarna med Norstedts Skatts filer, där beräkningarna av gränsbelopp görs. När du väl kopplat ihop delägaren med Norstedts Skatt kan du starta upp skatteprogrammet och direkt komma till beräkningarna avseende gränsbelopp. Beloppen kan därefter överföras till Delägaruppgiftssidan i Bokslut under Analys. För bolag som har anställda kan du också få uppgifterna om lönebaserat utrymme överfört till denna sida. På så sätt får du en överblick över hur mycket kapitalbeskattad utdelning respektive delägare kan ta ut kapitalbeskattat och även beräkna hur mycket lön en delägare måste ta ut för att kunna tillgodoräkna sig lönebaserat utrymme. Lönebaserat utrymme i sig höjer gränsbeloppet och därmed möjligheten till kapitalbeskattad utdelning. Branschstatistik för 2010 Nu finns branschstatistik med för SCB Branschstatistik Med Analysmodulen följer fri tillgång till SCB Branschstatistik, vilket möjliggör enkel jämförelse med branschen. SCB Branschstatistik finns även beräknade på regional nivå. Det innebär att du t ex kan jämföra kunden X med företag i samma bransch, samma storlek i regionen ned till minsta nivå (notera att vissa kombinationer kan sakna data på grund av sekretess m h t för få företag inom den valda kombinationen). När Norstedts Bokslut installeras följer SCB Branschstatistik med för år Det går även att installera åren från hemsidan under Support & Kundservice och välj sedan Norstedts Bokslut i scrollistan. Utskrifter Vi har ändrat vissa rubriker på rapporter för branschjämförelse så att detta stämmer överens med rubrikerna i programmet. 7 (8)

8 Kontaktinformation Webbsupport och FAQ-listor Programsupport E-post Telefon BAS Analys BAS Kontera Rätt Norstedts Anläggningsregister Norstedts Bokslut Norstedts Boutredning Norstedts Dokument (samt frågor om Fastighet Avtal) Norstedts Ekonomianalys Norstedts Klient (i samband med Skatt) Norstedts Klient (i samband med Bokslut & Revision) Norstedts Koncern Norstedts Lön Norstedts Revision Norstedts Skatt Norstedts Tidbok Norstedts Transaktionsanalys Gemensamt faxnummer till all programvarusupport är Tekniksupport Gemensam support för alla våra program och digitala produkter. Har du frågor av teknisk karaktär, som installation och nätverk, besvaras detta av våra datatekniker. Tel Fax Kundservice Till Kundservice kan du ställa frågor angående ditt abonnemang, priser, licenser, nybeställningar, ändring av abonnemang, adressändring med mera. Tel Fax Säljare Kontakta vår säljavdelning om du vill veta mer om våra programvaror inom skatt och ekonomi, diskutera förmånspaket, användarutbildningar, e-kurser och annan utbildning etc. Tel Fax (8)

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut 2012.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2012.1.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut. Norstedts

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Läs om vad som är nytt i version 2012.2 och bli ännu mer effektiv. Bland annat har vi

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler till

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av förbättringar för att enklare kunna justera för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.4 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi nu Norstedts Processtöd. Ett hjälpmedel

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2011.D.1 är en uppdatering av version 2011.D och innehåller följande rättningar; Notnumret skrivs nu återigen ut

Läs mer

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 Capego Bokslut 1.8 Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 De viktigaste nyheterna i denna version är: Förbättrad hantering av anteckningar och kommentarer vid periodbokslut Nya K2-mallar för

Läs mer

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Anette Lindahl Produktspecialist Vi har fått många frågor kring premier och avgifter till FORA. Och vill därför reda ut begreppen premier och avgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Eivor Bonder Produktchef Version 2013.1.1: Version 2013.1.1 är en uppdatering av version 2013.1 av Norstedts Revision. Följande är nytt/ändrat: Uppdaterade

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.2 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Den stora nyheten i denna version är anpassningar till K3-regelverket.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2012.2.1 är en uppdatering av version 2012.2 och innehåller följande förbättringar; Import från Edison Bilagor Importen avbryts

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Kristina Dahlberg Produktchef Uppdatering 2012.3.1 Version 2012.3.1 är en uppdatering av version 2012.3. Licenshanteraren är uppdaterad plus en bilaga i programmet.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Versionen är årsuppdaterad med procentsatser och övriga uppgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund Revision 2018.2 Eivor Bonder - Produktchef Revision Välkommen till en ny version av Revision, 2018.2. Nytt i denna version är främst: Uppdaterade Uppdragsbrev enligt FAR:s senaste mallar samt 3 uppdaterade

Läs mer

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Inledning Denna handledning beskriver hur du upprättar en koncernårsredovisning med den moderna tekniken i Norstedts Bokslut med hjälp av Norstedts Koncern.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.1 Analys Analysmodulen har kompletterats med en Kassaflödesanalys enligt BAS nyckeltal. Kassaflödesanalys Som

Läs mer

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Inledning I november 2008 släpptes den första versionen - version 2008.2.5 - av Norstedts Bokslut som grundas på den nya teknik vi kommer att arbeta med framöver. Med

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.3 Övrigt Informationssökning är uppdaterad med senaste uppgifter om deklarationskurser m.m. I K2-mallen skrivs

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt och ändrat i version 2012.1. De största nyheterna i

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision

Nyheter i Norstedts Revision Nyheter i Norstedts Revision 2011.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2011.1. De största nyheterna i denna version

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Saltsjön Magasin IV Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2010.1

Nyheter i Norstedts Revision 2010.1 Nyheter i Norstedts Revision 2010.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt eller rättat i version 2010.1. Den största nyheten

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Välkommen till version 2011.C.1 av Mamut Skatt Norstedts. Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 och Mamut Skatt

Läs mer

Årsredovisning. FC Djursholm

Årsredovisning. FC Djursholm Årsredovisning för FC Djursholm 802416-2276 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för FC Djursholm, med säte i Djursholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Koncern Ekonomilösningar som du vill ha det Välkommen till Visma Koncern För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar. Tips

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg

Årsredovisning. Föreningen Social Omsorg Årsredovisning för Föreningen Social Omsorg 802006-9251 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Föreningen Social Omsorg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad

Läs mer

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut I samband med övergången till K3 ska du, i stort sett, redovisa hela årsredovisningen som om du alltid hade tillämpat K3. Det finns många olika

Läs mer

Byrå och Byrå Tid

Byrå och Byrå Tid Byrå och Byrå Tid 2018.2 Daniel Wertsén Produktchef Byrå Byrå Välkommen till en ny version av Byrå De viktigaste nyheterna i denna version är: Ta bort klient (GDPR) Det är nu möjligt att ta bort en kund

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

EV Karlstad Ejendom Holding AB

EV Karlstad Ejendom Holding AB Årsredovisning för EV Karlstad Ejendom Holding AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap 802412-2593 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

Manual program DPR SRU tax10

Manual program DPR SRU tax10 Manual program DPR SRU tax10 Ett program som skapar korrekta SRU-koder till 2010 års taxering Bakgrund I 2008 års taxering har Skatteverket gjort en omfattande blankettöversyn. I tax 2010 är blanketterna

Läs mer

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

KRONHOLMEN GOLF AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen och verkställande direktören för Kronholmen Golf AB får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 -- 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Arbetsgången är logisk och bygger på att du går igenom formulären på följande sätt

Arbetsgången är logisk och bygger på att du går igenom formulären på följande sätt Allmänt DPR Årsredovisning är ett avancerat men lättarbetat program som skapar kompletta årsredovisningar. Alla bokföringssystem kan användas till programmet genom att import av bokföringens saldon sker

Läs mer

Årsredovisningen En sanning med variation

Årsredovisningen En sanning med variation Årsredovisningen En sanning med variation Bokföringsnämndens K-projekt Sedan 2004 arbetar bokföringsnämnden med att ta fram fyra kategorier av samlade regelverk (K1, K2, K3 och K4). När regelpaketen är

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb Årsredovisning för När Golfklubb 834001-2106 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för När Golfklubb, med säte i Gotland, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF)

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) Årsredovisning för Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) 802417-2812 Räkenskapsåret 2009 11 11 2010 12 31 Org.nr 802417-2812 1 (8) Styrelsen för Stockholms funktionshindrades fiskeförening

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för 769610-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Dataskyddsförordningen (GDPR) Byrå & Byrå Tid

Dataskyddsförordningen (GDPR) Byrå & Byrå Tid Dataskyddsförordningen () Innehåll Dataskyddsförordningen ()...2 Egendefinierade fält...2 Ta bort klient...2 Ta bort tillvägagångssätt...3 Ta bort handläggare...4 Flytta ansvar till annan handläggare...4

Läs mer

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsredovisning för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 783800-0045 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 783800-0045 1 (9) Styrelsen för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Välkommen till de första versionerna av Mamut Skatt Norstedts. Programmet är framtaget i samarbete med Norstedts

Läs mer

bl I -^2. I Ö Årsredovisning för räkenskapsåret Österåkers Ätervinningscentral AB

bl I -^2. I Ö Årsredovisning för räkenskapsåret Österåkers Ätervinningscentral AB bl I -^2. I Ö Österåkers Ätervinningscentral AB Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för österåkers Ätervinningscentral AB avger härmed följande

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening Årsredovisning för 769608-6433 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb Årsredovisning för Nyby Torshälla Ridklubb Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Nyby Torshälla

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret ÅRSREDOVISNING 215/216 Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 1 Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 2 Ekonomi 3 Resultaträkning 3 Tillgångar 4 Eget kapital och skulder 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

KB Öckerö Sörgård 2:446

KB Öckerö Sörgård 2:446 1(8) Årsredovisning för KB Öckerö Sörgård 2:446 916838-1722 Räkenskapsåret 2014 2(8) Delägarna i KB Öckerö Sörgård 2:446 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Bolagsmännen

Läs mer

VISBY GOLFKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

VISBY GOLFKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen och verkställande direktören för Visby Golfklubb får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 -- 2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Norra Tangen Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Norra Tangen Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Norra Tangen Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 6 Brf Norra Tangen

Läs mer

Hogia Koncern. Kom igång snabbt med. Uppdateringar av programmet. Support. Starta programmet. Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut

Hogia Koncern. Kom igång snabbt med. Uppdateringar av programmet. Support. Starta programmet. Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut Kom igång snabbt med Hogia Koncern Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut I denna introduktion beskrivs Hogia Koncern och dess grunder översiktligt. En fullständig beskrivning av programmet

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE 1(9) FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Leader Södertälje Landsbygd

Årsredovisning. Leader Södertälje Landsbygd Årsredovisning för Leader Södertälje Landsbygd 802447-2121 Räkenskapsåret 2012 1 (8) Styrelsen för Leader Södertälje Landsbygd får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening Årsredovisning för 769608-6433 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Järnvägssällskapet Åmål - Årjäng

Årsredovisning. Järnvägssällskapet Åmål - Årjäng Årsredovisning för 862000-4476 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för, med säte i Åmål, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Årsredovisning för. Långängens Förvaltnings AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för. Långängens Förvaltnings AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret It Årsredovisning för 559033-0220 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-11-02-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Visma Bokslut. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Bokslut. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Bokslut Ekonomilösningar som du vill ha det Välkommen till Visma Bokslut För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar. Tips

Läs mer

Långängens Förvaltnings AB

Långängens Förvaltnings AB Årsredovisning för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Verksamheten Allmänt

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm Bokslut för BRF Morkullan 2003-01-01-2003-12-31 HSB Stockholm Resultaträkning 03-01 - 03-12 01-09 -02-12 Nettoomsättning Not 1 8 277 115 11 221 143 Fastighetskostnader Drift Not 2-4 206 588-5 506 617 Planerat

Läs mer

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB Årsredovisning för Suseboparken Parkerings AB 556781-9221 Räkenskapsåret 2014 1 (5) Styrelsen för Suseboparken Parkerings AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är

Läs mer

Huvudrubrik. Innehåll. Supportmanual Bokslut Digital årsredovisning

Huvudrubrik. Innehåll. Supportmanual Bokslut Digital årsredovisning Huvudrubrik Innehåll Digital inlämning av årsredovisning (K2, ej revisor)... 2 Förberedelser i ett befintligt uppdrag... 2 Digital inlämning... 3 Kontroll av inlämningen... 4 Godkänn avtalstext... 5 Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning XTZ SOUND BALANCE AB

Årsredovisning XTZ SOUND BALANCE AB Årsredovisning för XTZ SOUND BALANCE AB 556567-1210 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för XTZ SOUND BALANCE AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Stapelbädden Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Stapelbädden Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Stapelbädden 6 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5 Upplysningar till

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913

Årsredovisning. QuickCool AB 556639-3913 1(9) Årsredovisning QuickCool AB Styrelsen och verkställande direktören för QuickCool AB får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte annat

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Brf Ulltickan BoKlok

Årsredovisning. Brf Ulltickan BoKlok Årsredovisning för 769631-1831 Räkenskapsåret 2017 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 5-8 Underskrifter 8 1 (9) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning ÖGAB Fastighet 6 AB. Org.nr Räkenskapsår

Årsredovisning ÖGAB Fastighet 6 AB. Org.nr Räkenskapsår Årsredovisning Org.nr Räkenskapsår 2018-01-01-2018-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Haglösa 716407-3764 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Haglösa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för SchoolSoft Svenska AB Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01 -- 2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2012 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Räkenskapsåret 2009 Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Styrelsen för Fridhems Folkhögskola får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Årsredovisning för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk

Läs mer

Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut. I den här introduktionen beskrivs Hogia Koncern och dess grunder översiktligt.

Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut. I den här introduktionen beskrivs Hogia Koncern och dess grunder översiktligt. Kom igång snabbt med Hogia Koncern 3 Välkommen till Hogia Koncern en modul till Hogia Bokslut I den här introduktionen beskrivs Hogia Koncern och dess grunder översiktligt. En fullständig beskrivning av

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hjo Segelsällskap Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb

Årsredovisning. Onsjö Golfklubb Årsredovisning för Onsjö Golfklubb 862500-5403 Räkenskapsåret 2015 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 1 (8) Styrelsen för Onsjö Golfklubb,

Läs mer

Årsredovisning. Brf Sanda Backe

Årsredovisning. Brf Sanda Backe 1(9) Årsredovisning Styrelsen för får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i heltal kr

Läs mer

Smedby Affärsfastighet AB

Smedby Affärsfastighet AB Årsredovisning för Smedby Affärsfastighet AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för AB Maleviks Villasamhälle Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01 -- 2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01--2016-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer