N0llehandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "N0llehandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2016"

Transkript

1 N0llehandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2016

2 Välkommen till Statistik- & Dataanalysprogrammet! Hoppas allt är väl med N0llan och att N0llan är sugen på att börja skolan igen! N0llan har gjort ett jättebra val av både universitet och utbildning. Vi är övertygade om att N0llan har en jättekul tid framför sig. Som en kick-off för N0llans tid vid Linköpings Universitet anordnas N0lle-P av oss i SCB (StaLins Centrala Bärseri). SCB är både ett fadderi och festeri för sektionen och förutom N0lle-P kommer vi under hela erat första läsår anordna många fester och evenemang, som till exempel julsittningen, tacosittningen och avslutningssittningen. N0lle-P är dom två första veckorna på Linköpings Universitet. Dom är till för att N0llan ska lära känna andra N0llan. Detta kommer N0llan att göra genom ett flertal fester och arrangemang. N0llan ska veta att det är frivilligt att delta, men det är något vi alla kan rekommendera. N0lle-P är inte till för att förnedra och utsätta N0llan för jobbiga situationer, utan för att ha trevligt. SCB har jobbat outtröttligt sedan i mars för att göra N0lle-P så bra som möjligt! Vi som pluggar statistik i Linköping är ganska få och har därför väldigt bra sammanhållning mellan alla årskurser. Under N0lle-P kommer N0llan även att få lära känna de äldre studenterna på programmet. Vi hoppas och tror att du får en bra tid med oss! Hälsningar Världens bästa mästeri SCB!

3

4 Stalins Centrala Bärseri 16/17 Molinia Norrland Gabrielsson Smeknamn: Molly och Norrland Poster: Shäf/General Telefonnummer: Mail: Beskriv dig själv: Är från Sameland uppe bland skogarna. Jag brukar dra en redig snus uppe på fjället och sjunga jojk Nä, skoja bara! Att få köra skotran och fiska gädda är det bästa jag vet. Jag är person som tar tag i saker när det väl behövs och bjuder ofta på mig själv. Är riktigt egenkär och är usel på att ragga, så nätterna blir ensamma. Hur SCB 16/17 beskriver Molinia: Vår stolta norrlänning som inte blyg att ryta ifrån och har ett hjärta av guld! Hon offrar sig alltid för sina vänner och vill alla väl. Trots sin tuffa roll som shäf/general med mycket ansvar, tackar Molinia aldrig nej till lite alkohol, barnsliga lekar, disney eller... Tjaa, en blyg kille kanske? Kasper Kappe Wilhelmsson Smeknamn: Kappe och Bandygurun Post: Kassör Telefonnummer: Mail: kaswi897@student.liu.se Beskriv dig själv: Född och uppvuxen nere i Småland, ser mig dock inte så snål som smålänningar sägs vara. Hyser stor kärlek till Stockholm och Bajen. Oftast väldigt glad och positiv men också hyfsat glömsk. Lirar bandy i Åtvidabergs BK. Hur SCB 16/17 beskriver Kasper: Denna smålänning är SCB's egna mysgris och har ett hjärta som bultar vitt och grönt. Han tackar inte nej till fest och slutar aldrig att förvåna oss i SCB med sina härliga och roliga kommentarer. Han är en stjärna på bandy och fullföljer alltid sina uppdrag galant!

5 Sjoerd Holland Schaalas Smeknamn: Sjoerd och Holland Poster: Dryck och sittning/bokning Telefonnummer: Mail: Beskriv dig själv: Är ursprungligen från Holland och har därför ost, fotboll och träskor i blodet. Min sämsta samt bästa egenskap är att jag kan dricka mycket öl, men är förövrigt en pratglad och social person. Hur SCB 16/17 beskriver Sjoerd: SCB:s egna Holländare, från de Värmländska skogarna. Han hänger med på allting, kvittar om det är curling eller bärs, han är PÅ! Genomschysst kille som bryr sig om alla. Eftertraktad kille på de flesta dansgolven, har även en fruktad vänsterdojja när det kommer till fotboll. Henric Henke Peterson Smeknamn: Henke Poster: Spons och gückel Telefonnummer: Mail: henpe988@student.liu.se Beskriv dig själv: Född och uppvuxen i Linkan. Är en ganska spontan person som kan göra lite galna grejer ibland. Kan va lite lat ibland men finns det öl så kommer jag direkt! Är inte rädd för att bjuda på mig själv. Vilket kan leda till lite jobbiga situationer. Hur SCB 16/17 beskriver Henric: När n0llan går vilse kan n0llan alltid vända sig till vår gückel och sponsansvarig Henke, som är den enda i SCB vars hemort är Linköping. När han var n0llan själv, så var han alltid med på allt och trots hans squash-karriär så lyckas han leva studentlivet. Om n0llan är nervös inför n0lle-p så visar Henke vägen!

6 Martin Hunken Sjöbeck Smeknamn: Martin och Tiara Poster: Mat och lek Telefonnummer: Mail: Beskriv dig själv: Är från region 08, vilket betyder = gym, bärs och fuldans på Kårallen. Jag är en väldigt social person, vilket ibland leder till att jag glömmer det vi precis pratat om. Hur SCB 16/17 beskriver Martin: Martin är en otroligt social 08 som inte är rädd för att visa upp sin kropp. Det är dock synd att man inte kan se hans stora hjärta som ser till att alla jämt mår bra. Trots den vackra kroppen får n0llan se upp, då han även är väldigt intelligent. Viktoria Greken Grek Smeknamn: Vickan och Greken Poster: Webb/info/foto Telefonnummer: Mail: vikgr994@student.liu.se Beskriv dig själv: Är från länet risksvenska och är aningen egenkär. Tar för många selfies (inga groupies här inte) och iphonen är min bästa vän. Bjuder på mig själv och älskar att prata och skratta. Är skapligt blåögd vilket gör att jag är aningen lättlurad. Hur SCB 16/17 beskriver Viktoria: Denna Katrineholmsbrud har väldigt mycket i huvudet efter ett år med sarg-släppare, den mest lättroade människan ni någonsin kommer träffa då skratt och glada miner är essensen i Vickans liv. Trots detta bör n0llan inte ta den lilla söta blondinen oseriöst, då man aldrig slutar att förvånas av vad hon kan hitta på!

7 Andreas GG Bjurström Salonen Smeknamn: Andreas och GG (GG= fråga om du törs!) Poster: Intendent & transport Telefonnummer: Mail: Beskriv dig själv: Som tjänstledig militär beskrivs min personlighet i stort med adrenalin, träningsfreak och no fear! Annars är jag en person som bjuder på mig själv och har alldeles för stort ego. Övriga tidsfördrivna passioner i livet är cykla på bakhjulet, fuldansa på Kårallen och lyfta tungt på Campushallen! Hur SCB 16/17 beskriver Andreas: Militäryrket har satt sina spår i denna spännis. Han är grym på att få folk att lyssna, men så fort det inte blir som denna otitulerade general säger, då brinner det - Kom ihåg det n0llan! Trots en hård fasad är denna kille en riktig mjukis på insidan som älskar att vara lilla skeden och bli killad i nacken.

8 Brunte (Equus gungus bruntius ) Brunte är en ståtlig gunghäst i sina bästa år. Han spenderade många år som torped åt gunghästmaffian där han främst sysslade med bestraffning av de som försökt gunga på hans fränder. Brunte har en nära relation med Stalin som räddade honom från en container där han dumpats efter en uppgörelse med den östgötska maffian. Brunte spenderade första delen av sin tid hos Stalin som chef för inrikes säkerhet i läsrummet, där han noga såg till att ingen obehörig ostraffat kom in i Stalins inofficiella högkvarter. Efter en maktkamp inom Stalin gällande lämpligheten av att ha en gunghäst styrandes i Stalins lokaler tvingades Brunte lämna sin tjänst. Hans betydelse för Stalin var vid den här tiden dock redan ovärderlig och han erbjöds en ny tjänst som hemlig agent för underrättelsetjänsten. Denna post tog Brunte på största allvar och begav sig djupt in i mörkaste fiendeland (Skäggetorp) för att sprida Stalins ljus till de otrogna (TekFakare). Kontakten bröts med Brunte under ett topphemligt uppdrag (Kravall) och han befarades länge ha stupat under sitt uppdrag. När det nya SCB tillträdde gjordes dock stora kraftansträngningar för att rädda Brunte från fienden. Efter många djupa diplomatiska förhandlingar (sms under småtimmarna) fick man till ett utbyte av fångar där Brunte återkom till Stalin. Han tjänstgör nu som Stalins propagandaminister och kommer att använda sin omfattande erfarenhet till att förbättra N0llans upplevelse under såväl N0lle-P som resten av N0llans tjänstgöring hos Stalin.

9

10 Bra att tänka på Då LiU inte har någon bostadsgaranti för nya studenter kan det ibland vara svårt för N0llan att få tag på en bostad i tid till kursstarten. N0llan behöver dock inte bli förtvivlad, inte heller ta till smått extrema åtgärder som att sova i en tall, under en bro, eller mitt i Märkesbacken. N0llan ska då dra sig till minnes att vi i SCB finns till för N0llans skull och gärna hjälper N0llan att hitta ett tak över huvudet den första tiden. N0llan kan också följa dessa länkar i sin jakt på en plats att hänga av sig sin N0lletröja: bostad.karservice.se/hitta-bostad/ student.liu.se/anslagstavlan liu.se/utbildning/fragelada N0llans checklista! o Bostad - Om N0llan inte vill bo under en bro kan det vara bra att skaffa en bostad. Gå på LiUs hemsida för mer info; o CSN - Se till att etablera en kontakt med CSN, ni kommer att ha ett nära förhållande de kommande åren. o Kurslitteratur - Alltid bra att vara ute i god tid för att få bästa pris. Kolla gärna med gamla studenter eller LiUs Anslagstavlan för begagnat. o Bra att ha - Under N0lle-P kommer ni att ha nytta av följande saker: cykel, legitimation, pengar, silvertejp, en galge, finkläder till sittningar (klänning resp. kostym). o Spara pengar - N0lle-P kommer tyvärr inte vara gratis, börja spara redan nu för att vara med på allt det roliga. o Håll dig uppdaterad- Gå in och gilla vår Facebooksida (SCB - StaLins Centrala Bärseri) och följ oss på Instagram (scb_masteri).

11 N0lle-p - Vecka 1 Dag Tid Aktivitet Plats Måndag 22/8 10:00-11:00 Upprop Visionen 11:00-13:00 Rundvandring och lunch E-huset, B-huset, Kårallen 15:15-17:00 Gasquelogi Där n0llan har föreläsning 17:15-20:00 Lekar med styrelsen Viagaparken Tisdag 23/8 15:15-16:30 Speeddating Där n0llan har föreläsning 16:00-19:00 Vilse i Ryd Hos faddrar i Ryd 19:00-21:00 Fulsittning Ryds Herrgård [hg] 21:00-01:00 Eftersläpp Ryds Herrgård [hg] Onsdag 24/8 10:00-12:00 Fixa liu-kort Zenit 13:00-18:00 Kö-utbildning* Märkesbacken 18:00-01:00 München Hoben Märkesbacken Torsdag 25/8 15:00-17:00 Faddermatte Där n0llan har föreläsning 17:30-19:00 Stadskampen Innerstan Fredag 26/8 15:30-17:00 Bootcamp med Slöhm och Kompass Fridhemsparken 19:00-22:00 Förhäng med Slöhm och Kompass Lektorshagen 22:00-01:00 Eftersläpp Flamman bar och pub Lördag 27/8 14:30-19:00 Film och pizza C2 Söndag 28/8 09:00-16:00 Fadderfotboll och grill* Skålland * = N0llan får mat

12 * = N0llan får mat N0lle-p - Vecka 2 Dag Tid Aktivitet Plats Måndag 29/8 15:15-17:00 Faddermatte och overallsprovning Där n0llan har föreläsning 17:00-20:30 Picknick och lekar* Skåland Tisdag 30/8 17:00-22:00 N0llekampen Ryds motionscentrum 22:00-01:00 Eftersläpp Platå Onsdag 31/8 16:00-20:00 Beachvolleyboll Trädgårdsföreningen Torsdag 1/9 17:00-22:00 Grillning med StuFF Vallamasivet 22:00-01:00 Kravalletten Kårallen Fredag 2/9 15:15-17:00 Faddermatte Där n0llan har föreläsning 19:00-21:00 Fadderbrännboll Skåland Lördag 3/9 17:00-18:00 N0llecermoni Trädgårdsföreningen 17:00-19:00 Förhäng Trädgårdsföreningen 19:00-22:00 Finsittning KK 22:00-01:00 Eftersläpp KK Söndag 4/9 15:00-19:00 Spelkväll Fadder Med reservation för ändringar i schemat!

13

14 N0llereglemente Detta reglemente skall av N0llan memoreras utantill. Vid problem av inlärning skall detta häfte alltid bäras med. 1 Från och med att N0lle-tröjan erhålls skall N0llan alltid bära denna väl synlig. 2 Brott mot 1 kan medföra konsekvenser bortom N0llans kontroll. 3 N0llan ser upp till äldre kursare. 4 Äldre kursare har tolkningsföreträde. 5 N0llan tycker om att dela med sig av mat och framförallt dryck till äldre kursare. 6 Fjäsk ger alltid rätt. Kreativitet är av högsta prioritet och belönas rikligt. 7 Vid eventuellt brott mot reglementet kommer hänsyn tagas till förmildrande omständigheter (såsom fjäsk) om sådana föreligger. Vid tveksamheter hänvisas till 4. N0llans uppförande kommer att protokollföras under hela N0lle-P.

15 Kassören har ordet! Ärade N0llan! Under N0llans två första veckor kommer N0llan att vara med om saker som inte ens går att föreställa sig. SCB har arbetat hårt för att välkomna N0llan till Linköpings universitet med en massa roliga aktiviteter. Dessa, precis som allt annat i världen, kostar pengar. Bland annat kommer N0llan få möjlighet att lära känna andra N0llan genom olika festligheter, få måltider som gör att N0llan håller sig mätt även innan N0llan lärt sig hur ugnen fungerar i korridorköket och ha grymt kul tillsammans med SCB. Första dagen kommer N0llan att följa med sina Mästerister och äta lunch på campus, till den kan det vara bra att ha med sig en hundring. Stora N0lle-paketet 900 :- Stora paketet är ett väldigt förmånligt erbjudande där det ingår alla aktiviteter, biljetter och sittningar (middag + utgång) under n0lle-p. Lilla N0lle-Paketet 400 :- Innehåller flera måltider och aktiviteter såsom stadskampen, bootcamp, biomys, picknick och lekar. Betalning sker till Stalins PG senast tisdagen den 23/8. Märk betalning med namn och personnummer, samt Lilla eller Stora beroende på vilket paket N0llan vill ha.

16 Overallsinformation N0llan kommer senare i höst att introduceras till detta fantastiska plagg vi studenter sedan länge burit under festligheter. Traditionen härleds till någonstans runt talet då studenter bar en frack vid festligheter. För att kunna behålla en frack i fint skick hade man också en andra frack som fick agera svamp (motsvarande) vid lite blötare festligheter där man också riskerade att råka ut för markens handgemäng. På 70-talet kom några studenter vid KTH på vägarbetaroveraller är ju slitstarka och praktiska. De bytte därmed ut sin programtshirt mot denna. Succén var given och det är härifrån overallen sägs härstamma. Till höger ses StaLins ögonfallande overall, det snyggaste plagget på campus (Näst efter SCBs overall!). Och används med fördel på kravall (se ordlista) eller andra evenemang utan klädkod! Overallen får inte tvättas (om den inte sitter på ägaren). Overallen är du, du är overallen. Låt den spegla din personlighet!

17

18 Universitetsgeografi PC-pularna - För tre år framöver kommer detta vara ditt andra hem. Här hänger vi statistiker för att plugga eller bara umgås. PC-pularna ligger i E-huset. Kårallen - Kårernas högkvarter, där ni hittar billigaste kaffet på Campus. Här går även de större festerna/kravallerna av stapeln. Zenit - Här finns studerandeexpiditionen och Studenthälsan. Hit går du bland annat om du ska fixa eller uppdatera LiU-kortet. Pastavagnen - När du har glömt matlådan hemma är pastavagnen din räddare. Här hittar du billig pasta och kebab. Campus Valla

19 Sektionen informerar Hej och välkommen till Statistik och dataanalysprogrammet! Mitt namn är Eric Herwin och jag är ordförande i StaLin, sektionen för oss som läser statistik på Linköpings Universitet. Jag vill passa på att gratulera till ett utmärkt val av utbildning, statistik är ett växande ämne med stora möjligheter inför framtiden. Vi som sektion och styrelse är involveradei din vardag som student på programmet. Vi gör alltifrån att utvärdera kurserna tillsammans med lärare och programansvariga, arrangera möten med företag för att hjälpa dig att hitta rätt jobb efter utbildningen till att arrangera sittningar och andra evenemang. Styrelsen idag består av studenter från kandidatprogrammet och mastersprogrammet Statistics and Data Mining. Under hösten kommer det finnas chans för er förstaårsstudenter att vara med och engagera er. Som medlem i StaLin har du möjligheten att påverka sektionens arbete och delta i evenemang som sektionen arrangerar. För mer information har vi en hemsida, och en Facebook-sida där man kan finna nyheter och kontaktinformation till alla i styrelsen. Om ni har några frågor eller funderingar kan ni kontakta mig eller någon annan i styrelsen, annars hoppas jag vi syns i augusti! Rekommendationer från ordförande: Skaffa en cykel Linköping har utmärkt kollektivtrafik men är först och främst en cykelstad. Skaffa dig en cykel och ett lås och du kommer kunna ta dig runt i staden utan några hinder i alla väder. Papper och penna Den första föreläsningen är samma dag som uppropet, att ha något att anteckna på är något att rekommendera. Gå med i sektionen och STUFF StaLin och STUFF finns till för att främja studenternas rättigheter och föra fram deras åsikter mot universitetet. Medlemskapet ger också många förmåner via Mecenats studentkort. Besök för mer information hur du blir medlem. Eric Herwin Sektionsordförande Mail: ordforande@stalinsektionen.se Telefon:

20 Därför tycker vi att även du ska bli medlem i StaLin: Billigare pris för alla StaLin arrangemang Möjlighet att vara sektionsaktiv i styrelsen eller något utskott såsom SCB Få möjlighet att påverka din utbildning Få kontakt med näringslivet genom STAR (Arbetsmarknadsdag) Medlemskap i kåren ger dessutom en mängd förmåner och rabatter genom Mecenat studentkort! StuFF Alla sektioner vid universitetet tillhör någon av de tre kårerna. StuFF är den största kåren vid LiU. Kårens främsta uppgifter är att bevaka och driva utbildningsrelaterade och studiesociala frågor. Allt för att din studietid ska bli så bra som möjligt och för att studenternas röst skall vara med överallt på universitetet. StuFF gör stor skillnad för studentlivet vid LiU då de hjälper oss med de aktiviteter vi anordnar och hjälper studenter som på ett eller annat sätt får problem under sin studietid.

21 Melodi: Oh my darling Clementine StaLins Kampsång Vi är röda, vi är svarta vi är vackrast på vår jord. Ingen tvekan finns om Detta man kan ta oss på vårt ord. (För) vi i StaLin, vi i StaLin vi i StaLin, vi är bäst Svarta röda synes glöda vi är StaLin vi är bäst. Tro nu inte att vi skryter, att vi driver med er tro. Acceptera bara sanning, ta allt detta nu med ro. (För) vi i StaLin Vi är hjältar och heroer vi har gjort upp vår taktik. Ingen slår oss, ingen klår oss Vi slår alla med statistik. (För) vi i StaLin Vår sektion, ja den är liten men vi håller den så kär. Broder sämja vill vi främja, ja, vi bäst i världen är. (För) vi i StaLin...

22 Ordlista Akademisk kvart: Om en föreläsning startar kl 10:00 enligt schemat börjar den i verkligheten 10:15. Dock gäller detta inte vid tentor. Brunte: En legendar Cykel: N0llans käraste ägodel och bästa vän en sen kväll i fel ände av stan. CSN: N0llans huvudsponsor (tillsammans med mamma) Doktorand: En före detta student som klamrar vid studentlivet och inte vill bli vuxen. Fadderi: Gruppen som anordnar N0lle-P och de brukar bära spännande och snygga utklädnader. Festeri: Alla sektioner har ett festeri, som anordnar fester osv. Vi i SCB är både fadderi och festeri. Flamman: Ett litet mindre studentbostadsområde där det även finns en omtalad studentpub. Finsittning: Fest då man ska vara uppklädd och det bjuds på god mat och gyckel. Fulsittning: Också fest med gyckel, men inte lika stora krav på klädseln eller maten. Gasquen: En festlokal i Kårallen. Nedre plan. (Gasque = fest) Gyckel: Underhållning av studenter för studenter i form av sång och dans på olika sittningar. Herrgårrn [hg]: Studentkrog i Ryd där festen är igång nästan alla dagar i veckan och även serveras god mat för billig slant. Klägg: Billigt och gott fika som finns att köpa i Baljan för en femma Kravall: KRAV på overall. Stor fest då overall ska bäras. Dock är det inte ett faktiskt krav. PC-pularna: För tre år framöver kommer detta vara ditt andra hem. Här hänger vi statistiker för att plugga eller bara umgås. PC-pularna ligger i E-huset. Ryd: Det stora studentområdet där de flesta studenter bor. Här finns beachvolleybollplan, tennisplaner med mera. Sektion: Föreningen för alla studenter som studerar samma utbildning, som t.ex. StaLin. General: Ledare av SCB under n0lle-p. N0llan ska alltid visa stor respekt för generalen, Generalen ser ALLT!

23 Vi ser fram emot att träffa er på N0lle-P!

NolleHandboken. För blivande statistikstudenter

NolleHandboken. För blivande statistikstudenter NolleHandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2015 Välkommen till Statistikoch dataanalysprogrammet! Hoppas allt är väl med Nollan och att Nollan är sugen på att börja skolan igen! Nollan

Läs mer

N0llehandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2017

N0llehandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2017 N0llehandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2017 Välko mmen till Statistik- & Dataanalysprogrammet! Hoppas allt är väl med N0llan och att N0llan är sugen på att börja skolan igen! N0llan

Läs mer

N0llehandboken. för blivande statistikstudenter hösterminen 2019!

N0llehandboken. för blivande statistikstudenter hösterminen 2019! N0llehandboken för blivande statistikstudenter hösterminen 2019! N0llehandboken Innehållsförteckning Varmt välkommen till Statistik & dataanalysprogrammet!... 3 StatLins Centrala Bärseri 19/20:... 5 Brunte...

Läs mer

KoMPaSS N0lleblad 2019

KoMPaSS N0lleblad 2019 KoMPaSS N0lleblad 2019 Sedan urminnes tider har dessa vikingar vandrat på campus Valla. N0llan, KoMPaSS tycker att du har gjort ett klokt beslut i valet av både universitet och sektion. Nu kallar dessa

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

NLU Zeus Blixtar nlu

NLU Zeus Blixtar nlu 12 nlu, lärarlistan, uu mu - zeus blixtar 13 nlu NLU arbetar för att föra arbetsmarknaden närmare din utbildning. Vi anordnar en arbetsmarknadsdag för dina framtida karriärmöjligheter och arrangerar gästföreläsningar

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

Mästeriet span. mottagningsbladet

Mästeriet span. mottagningsbladet Mästeriet span mottagningsbladet 2019 Stort grattis och välkommen till samhällsplaneringsprogramet! Vi hoppas att du är lika taggad som oss inför i höst och kan intyga att du gjort ett bra val av både

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter.

Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. 2013-01-24 Sida: 1 (8) Studentutvärdering av introduktion och mottagande i samband med terminsstarten. Fokus på studentföreningarnas aktiviteter. Hösten 2012 2013-01-24 Sida: 2 (8) 1 Bakgrund Varje höst

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN

ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN ODONTOLOGISKA FÖRENINGEN Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på KarolinskaInstitutet och Odontologiska Föreningen (OF) OF är den kår som tandhygienist -och tandläkarstudenter

Läs mer

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet!

Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Hej och välkommen till Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet! Först och främst vill vi gratulera dig. Du är antagen till en av Sveriges mest attraktiva utbildningar. Det är dessutom Sveriges roligaste

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Nolle-P 2018 Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Hej Nollan Välkommen till Linköpings universitet och Campus Norrköping! Vi är mästeriet LÄRsex och det är vi som kommer att ta hand

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS KOLLO 2016 Varma gratulationer och hjärtligt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet. Odontologiska Föreningen (OF) är den kår som tandhygienist- och tandläkarstudenter

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli Vad gjorde ni på midsommar? Vi lekte och dansade runt årets vackraste midsommarstång, åt fantastisk lunch- och middagsbuffé och hade kareokee-disco

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Hectos Inspark HT2016*

Hectos Inspark HT2016* Hectos Inspark HT2016* 29/8 Måndag 18.00 Första kvällen Rotundan 31/8 Onsdag 18.00 Hitta på campus Lärarhuset 2/9 Fredag 18.00 Olympiaden Utomhus 3/9 Lördag 18.00 Lagkväll Laget ordnar lokal 7/9 Onsdag

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken.

68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Insparksutvärdering 2012 Skara studentkår SSK 68 ifyllda utvärderingar. 9 ej ifyllda utvärderingar då de var reserver som ej var med på insparken. Hur upplevde du insparken? (1 väldigt dålig 5 väldigt

Läs mer

KAPITEL 6. Alla dessa val!

KAPITEL 6. Alla dessa val! KAPITEL 6 Alla dessa val! 59 J ag öppnar ögonen lite försiktigt. Det är knäpptyst i rummet, vilket är ovanligt sen Brainy kom in i mitt liv. Jag är ändå beredd på att vad som helst kan hända och går ut

Läs mer

NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN HT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Välkommen till KTH nøllan!

Välkommen till KTH nøllan! nøllan har övelevt sin första dag på KTH! Dagen började med spänd förväntan och avslutades med skönt barhäng. Nu vankas äventyr! Välkommen till KTH nøllan! Välkommen till nøllenytt! Tjenamors nøllan! Minns

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Välkommen till Linköpings Universitet!

Välkommen till Linköpings Universitet! Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på

Läs mer

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus.

Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag. Måltidens. Stängd 1 Sept. Hus. Måltidens Hus. Dag Tid Aktivitet Information Samling Kläder Mat och Dryck Studentpuben Lördag 1 2 Måndag 3 Tisdag 4 18.00 Tjuvstart på introduktionen Välkommen till Grythyttan mingel på Guldkusten För att ge er alla

Läs mer

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR 2 VAD ÄR VERDANDI? VAD ÄR VERDANDI? 3 TRÄFF 1 Medlemsutbildning för barn och ungdomar Detta är en version av förbundets medlemsutbildning

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Varför är jag inte normal!?

Varför är jag inte normal!? Hur började allt och hur gick allting snett? Varför är jag inte normal!? Mitt liv har alltid varit perfekt. Jag var så kallad normal. Jag var den som alla ville snacka med och umgås med efter skolan. Men

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

Liv och hälsa ung Särskolan 2017

Liv och hälsa ung Särskolan 2017 Liv och hälsa ung Särskolan 2017 Att vara i särklass En undersökning om ungas hälsa, livsvillkor och levnadsvanor Kortversion 1 Innehåll Inledning 2 Om Liv och hälsa ung 3 Förklaring till vanliga ord i

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st SÖNDAG Advent Jesus, den eviga kärleken går från dörr till dörr och väntar på att få komma in i våra hjärtan. Jesus känner dig och älskar dig. Han knackar på hos dig. Kan du höra hans stämma bland alla

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli Det här veckobrevet blir ett fjortondagarsbrev, helt enkelt för att vi inte har varit så mycket på barnhemmet p.g.a. Unicefs utbildning i Khao Lak.

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Skrivträning skriv olika sorters texter

Skrivträning skriv olika sorters texter Skrivträning skriv olika sorters texter form Regler för stor bokstav - namn - ny mening Skiljetecken - punkt - frågetecken - utropstecken - kommatecken Stycken - lämna en tom rad innehåll Det ska synas

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med! Mina kompisar Kompisen är så positiv Undrar bara vad vi skall göra Mina kompisar, åh åh jag Eller min BFF, åh åh jag Ska hitta på nåt bra, åh åh jag Att gå till skolan nu, varje dag det känns bra Emojis

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Hur upplevde du lägret som helhet? Dåligt (1) Perfekt (6)

Hur upplevde du lägret som helhet? Dåligt (1) Perfekt (6) MULLSJÖ HÖSTLÄGER Hur upplevde du lägret som helhet? 1 12 13 1 8 7 2 3 Dåligt (1) 2 3 5 Perfekt () 25 Skulle du rekommendera lägret till någon som inte var där? 23 2 15 1 5 Ja Nej BOENDE NYHEMSGÅRDEN

Läs mer