LANTMÄTERIETS SLUTKUNDSVILLKOR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LANTMÄTERIETS SLUTKUNDSVILLKOR"

Transkript

1 1 (6) Lantmäteriets Slutkundsvillkor för nyttjande av geodata som LANTMÄTERIETS SLUTKUNDSVILLKOR Dessa slutkundsvillkor utgör en bilaga till licensavtal avseende slutkunds användning av geodata som och äger ingen fristående giltighet. För att få behandla personuppgifter ur fastighetsregistret ska slutkund ha ett godkänt ändamål med användningen, vilket prövas av Lantmäteriet med stöd av fastighetsregisterlagen Användning utöver vad dessa villkor medger förutsätter nytt avtal samt i förekommande fall även nytt beslut enligt fastighetsregisterlagen Under punkterna 3-7 redovisas de olika kategorier för slutanvändning som nyttjande av Geodata från Lantmäteriet kan beröras av. Varje avtal berörs av en specifik kategori. 1. DEFINITIONER GÄLLANDE FÖR SLUTKUNDSVILLKOR Med geodata avses geografisk information och fastighetsinformation, som beskriver företeelser inklusive deras geografiska läge. Med geodatatjänst avses tjänst som tillgängliggör och hanterar geodata. Med geodataprodukt avses geodata eller geodatatjänst. Med slutkund avses licenstagare som genom licensavtal förvärvar rättighet att använda obearbetade eller bearbetade geodata i form av fastighetsinformation för intern användning/eget bruk enligt angivna ändamål. Med uppdragstagare avses konsult, entreprenör eller annan som på uppdrag av slutkund utför en i tid och omfattning avgränsad arbetsuppgift för slutkunds räkning, t.ex. analyser, skogsavverkning, väghållning etc. Med tredje man avses extern part som inte uppfyller definitionen av uppdragstagare. En personuppgift är en direkt eller indirekt uppgift om en levande fysisk person. Det kan t.ex. vara en uppgift om personens namn och personnummer (direkt) eller en uppgift om fastighetsbeteckningar, fastighetsnycklar, koordinater och inteckningar (indirekt). Med ändamålsprövning avses den prövning som krävs för tillhandahållande av personuppgifter ur fastighetsregistret med stöd av fastighetsregisterlagen 2. GENERELLA VILLKOR Upphovsrätt Geodata skyddas av lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk Begränsningar till följd av personuppgiftslagen Geodata kan utgöra personuppgifter enligt personuppgiftslagens (1998:204) mening och geodataprodukten får inte behandlas i strid med denna lag Skydd av landskapsinformation Slutkund upplyses om att databaslagrad landskapsinformation över svenskt territorium enligt lagen om skydd för landskapsinformation inte får framställas eller spridas utan särskilt tillstånd (1993:1742).

2 2 (6) Källhänvisning Vid spridning av geodata enligt dessa villkor ska tydligt framgå att Lantmäteriet har upphovsrätt till geodata enligt följande: Lantmäteriet" Friskrivning Lantmäteriet friskriver sig från allt ansvar för fel, förseningar, avbrott eller andra fel eller störningar som kan uppstå i den tekniska driften och därmed i tillgången till geodataprodukten, om inte detta beror på grov oaktsamhet från Lantmäteriets sida. Lantmäteriet påtar sig inte heller något ansvar för fel som kan uppstå på grund av den teknik eller de programvaror som slutkund använder för att få åtkomst till geodataprodukten. Lantmäteriet friskriver sig också från ansvar för skada eller annan olägenhet som kan uppkomma till följd av nyttjandet av geodataprodukten för sig eller tillsammans med annan information. Lantmäteriet friskriver sig från ansvar för fel eller förändringar i geodataprodukt sedan den levererats/distribuerats från Lantmäteriet till slutkund alternativt när informationen kommit ur Lantmäteriets kontroll Slutkunds skyldigheter Slutkund ska medverka till att förhindra intrång i Lantmäteriets immateriella rättigheter. Slutkund ska utan dröjsmål underrätta licensgivaren/lantmäteriet i de fall slutkund får kännedom om fall eller misstänkta fall av intrång i Lantmäteriets rättigheter. Slutkund ska vidta åtgärder för att förhindra att Lantmäteriets information/objekt nyttjas obehörigen. Slutkund åtar sig att utan dröjsmål till Lantmäteriet anmäla krav från tredje man om ersättning som grundas på påstående om att Lantmäteriets geodata eller geodatatjänster gör intrång i tredje mans immateriella rättigheter Uppdragstagares användning av licensierad geodata Slutkund som behöver vidareupplåta delar av sin licens till uppdragstagare, som har behov av tillgång till geodata för att fullfölja uppdrag åt slutkund ska se till att uppdragstagare godkänner de villkor som är förenade med upplåtelsen. För att uppdragstagaren ska kunna nyttja licensierad geodata utan egen licens krävs att arbetet sker för en specificerad uppgift som är avgränsad i tid och omfattning för slutkunds räkning, t.ex. analyser, skogsavverkning, väghållning etc. Uppdragstagaren har inte rätt att upplåta rättigheter vidare och inte heller rätt att nyttja upplåten geodata i annan verksamhet än vad som uppdragits. Lantmäteriet förbindelse, bilaga Förbindelse uppdragstagare, kan nyttjas vid vidareupplåtande av Lantmäteriets geodata. 3. VILLKOR FÖR KOMMERSIELL SLUTANVÄNDNING 3.1 Upplåtelse geodata innehållande fastighetsinformation med personuppgifter för kommersiell slutanvändning. 3.2 Begränsning av nyttjanderätten:

3 3 (6) Användningen får enbart ske inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen 3.3 Koncern Koncern avgränsas enligt reglering i 11 aktiebolagslagen (2005:551). Med koncernbolag avses bolag som ingår i koncernen. Koncernbolag kan nyttja samma licens som koncernen tecknar. Bolag som omfattas av koncernlicensen ska framgå av licensavtalet. För att nyttja licensen ska respektive bolag ha ett godkänt ändamål enligt fastighetsregisterlagen Ekonomiska föreningar som ingår i koncern Ekonomiska föreningar ingående i en koncern kan nyttja samma licens som koncernen tecknar. Med koncern avses moderförening och dotterföretag. Reglering finns i 4 lagen (1987:667) om ekonomiska föreningar. Förening/företag som ingår i koncernen och som omfattas av koncernlicensen ska framgå av licensavtalet. För att nyttja licensen ska respektive förening ha ett godkänt ändamål enligt fastighetsregisterlagen Fysisk eller juridisk medlem i den ekonomiska föreningen äger inte rätt att för egen verksamhet eller privat bruk nyttja de geodata som omfattas av licensavtalet för andra ändamål än föreningens stadgade syfte/ändamål Firmateckning koncernbolag/ekonomisk förening I det fall moderbolaget inte äger rätt att teckna firma för alla ingående bolag, föreningar/företag, ska var och en underteckna licensavtalet. 4. VILLKOR FÖR OFFENTLIG ANVÄNDNING 4.1 Upplåtelse Slutkund erhåller en icke exklusiv, icke överlåtbar rätt att använda i licensavtalet angiven geodata innehållande fastighetsinformation med personuppgifter för att utföra offentliga uppgifter, förutsatt att de inte kan beskrivas som affärsverksamhet som sker på en konkurrensutsatt marknad. Utgångspunkt vid bestämmandet av vad som här benämns offentlig användning är lagen (2010:566) om vidareutnyttjande av handlingar från den offentliga förvaltningen samt proposition 2009/10:175. Gränsfrågor som kan uppkomma, bör söka lösas med ledning av det bakomliggande EU-direktivet, förordningen, lagen, förarbeten och eventuell tillkommande praxis. Slutkund har rätt att använda i licensavtalet angivna geodata för offentlig användning inom nedan följande verksamheter. Verksamhet i statliga myndigheter som inte utgör affärsverksamhet. Verksamhet i kommunala myndigheter som inte bedrivs på affärsmässig grund. Kommunala företag i all verksamhet som inte bedrivs på affärsmässig grund. Verksamhet i organisationer som utför offentliga uppgifter, dock inte i sådan verksamhet som utgör affärsverksamhet eller bedrivs på affärsmässig grund.

4 4 (6) 4.2 Begränsning av nyttjanderätten: Användningen får enbart ske inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen (2000:224), och för följande verksamheter. 5. VILLKOR FÖR ICKE KOMMERSIELL ANVÄNDNING, PRIVAT NYTTJANDE 5.1 Upplåtelse geodata innehållande fastighetsinformation med personuppgifter för eget, icke kommersiellt bruk. Detta innebär att slutkund får använda geodata för sitt eget och sin närmaste familjs privata bruk. 5.2 Begränsning av nyttjanderätten: Slutkund får bara använda geodata inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen 6. VILLKOR FÖR ICKE KOMMERSIELL ANVÄNDNING, IDEELLT NYTTJANDE 6.1 Upplåtelse geodata innehållande fastighetsinformation med personuppgifter i sin verksamhet, för icke kommersiell användning ideellt nyttjande. Verksamheten ska tillgodose ett ideellt ändamål och får inte verka för medlemmarnas eller andra bestämda personers ekonomiska intressen. 6.2 Begränsning av nyttjanderätten: Geodata får enbart användas för slutkunds stadgade syfte/ändamål i den egna verksamheten, och enbart inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen Fysisk eller juridisk medlem i den ideella föreningen äger inte rätt att för eget privat bruk nyttja de geodata som omfattas av licensavtalet för andra ändamål än föreningens stadgade syfte/ändamål. 7. ANVÄNDNING AV GEODATA FÖR ICKE KOMMERSIELL FORSKNING OCH FORMELL UTBILDNING 7.1 Icke kommersiell forskning

5 5 (6) Icke kommersiell forskning som ligger under statlig eller kommunal verksamhet och där den statliga eller kommunala myndigheten löst en licens för offentligt nyttjande, oavsett om det är inom datadelning eller inte, får använda det geodata som licensen omfattar och behöver inte teckna en separat licens för icke kommersiell forskning. Dock kräver nyttjandet separat ändamålsprövning. Användningen för icke kommersiell forskning får enbart ske inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen (2000:224) och för följande verksamheter. För att nyttja licensen ska respektive verksamhet ha ett godkänt ändamål enligt fastighetsregisterlagen Upplåtelse geodata innehållande fastighetsinformation med personuppgifter för icke kommersiell forskning. Med icke kommersiell forskning avses vetenskapligt experimentellt eller teoretiskt arbete för att inhämta ny kunskap och utvecklingsarbete på vetenskapliggrund, dock inte sådant arbete som utförs inom ramen för högskoleutbildning på grundnivå eller på avancerad nivå. Verksamheten ska avse forskning där resultaten är av allmänt intresse och blir allmänt tillgängliga eller publicerade. Intern företagsforskning där syftet är att främja den egna affärsverksamheten avses ej Begränsning av nyttjanderätten: Slutkund som nyttjar licens för icke kommersiell forskning får enbart nyttja geodata inom den egna verksamheten. Användningen får enbart ske inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen 7.2 Formell utbildning Formell utbildning som ligger under statlig eller kommunal verksamhet och där den statliga eller kommunala myndigheten löst en licens för offentligt nyttjande, oavsett om det är inom datadelning eller inte, får använda det geodata som licensen omfattar och behöver inte teckna en separat licens för formell utbildning. Dock kräver nyttjandet separat ändamålsprövning. Användningen för formell utbildning får enbart ske inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen (2000:224) och för följande verksamheter. För att nyttja licensen ska respektive verksamhet ha ett godkänt ändamål enligt fastighetsregisterlagen Upplåtelse geodata innehållande fastighetsinformation med personuppgifter för formell utbildning. Med formell utbildning avses utbildning som faller under Utbildningsdepartementet. Formell utbildning avser inte utbildningar som bedrivs av företag som har som affärsidé att anordna riktade utbildningar mot ett enskilt företag eller i syfte att utbilda användare av en specifik programvara eller applikation. Med slutkund avses här grundskola, gymnasium, högskola/universitet och folkhögskolor vare sig dessa bedrivas i kommunal regi eller som privatskola eller friskola.

6 6 (6) Begränsning av nyttjanderätten: Slutkund som nyttjar licens för formell utbildning får enbart nyttja geodata inom den egna verksamheten. Användningen får enbart ske inom ramen för det godkända ändamålet, som framgår av Lantmäteriets beslut enligt fastighetsregisterlagen

Mall för licensavtal (SGU:s exempel)

Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1 Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1. Parter Licenstagare* Kommun A Att. Namn: Licensgivare* Sveriges geologiska undersökning (SGU) Kundtjänst (direktnummer) Kalle Karlsson Fakt. Adress: Box 99, 12390

Läs mer

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5);

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5); Avtalsvillkor offentlig slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I Kundportalen

Läs mer

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5);

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.5); Avtalsvillkor offentlig slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I Kundportalen

Läs mer

Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt. 2. Kommersiell slutanvändning

Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt. 2. Kommersiell slutanvändning Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I

Läs mer

Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt. 2. Kommersiell slutanvändning

Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt. 2. Kommersiell slutanvändning Avtalsvillkor kommersiell slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal. I

Läs mer

Licensavtal för informationssökning i Fastighetsregistret FastighetSök för alla

Licensavtal för informationssökning i Fastighetsregistret FastighetSök för alla 2018-07-01 Licensavtal för informationssökning i Fastighetsregistret FastighetSök för alla Metrias allmänna villkor AVTALETS SYFTE Syftet med Avtalet är att reglera Parternas överenskommelse beträffande

Läs mer

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.8);

Lagra Geodataprodukterna (se dock punkt 4.2.8); Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal.

Läs mer

Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt

Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt Avtalsvillkor icke kommersiell slutanvändning 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets Kundportal.

Läs mer

Avtalsvillkor forskning, utbildning och kulturverksamhet 1. Allmänt

Avtalsvillkor forskning, utbildning och kulturverksamhet 1. Allmänt Avtalsvillkor forskning, utbildning och kulturverksamhet 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets

Läs mer

Avtalsvillkor forskning, utbildning och kulturverksamhet 1. Allmänt. 2. Forskning, utbildning och kulturverksamhet

Avtalsvillkor forskning, utbildning och kulturverksamhet 1. Allmänt. 2. Forskning, utbildning och kulturverksamhet Avtalsvillkor forskning, utbildning och kulturverksamhet 1. Allmänt 1.1. Lantmäteriet tillhandahåller de licensierade geodataprodukterna Nedladdning uttag och Nedladdning - abonnemang genom Lantmäteriets

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE LANTMÄTERIET Utarbetad av Gäller från Godkänd av Version Carina Fredriksson, säljstödssamordnare 2012-01-01 Åsa Sjödin, funktionschef 1.5 Senaste ändring 2014-0 6-1 3 ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE Del

Läs mer

Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan

Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan ANVÄNDARAVTAL 1(11) Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan Organisation Postadress Besöksadress Telefon E-post Internet Lantmäteriet

Läs mer

AVTAL SAMT ANSÖKAN FÖR BESLUT TILL PRODUKTEN FASTIGHETSÖK

AVTAL SAMT ANSÖKAN FÖR BESLUT TILL PRODUKTEN FASTIGHETSÖK AVTAL SAMT ANSÖKAN FÖR BESLUT TILL PRODUKTEN FASTIGHETSÖK INFORMATIONSSÖKNING I FASTIGHETSREGISTRET LEVERANTÖR: Metria AB, 556799-2242, Lantmäterigatan 2, 801 83 GÄVLE (nedan Metria ) KUND/SÖKANDE (nedan

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE LANTMÄTERIET Utarbetad av Gäller från Godkänd av Version Carina Fredriksson, säljstödssamordnare 2012-01-01 Åsa Sjödin, funktionschef 1.8 Senaste ändring 2015-06-23 ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE Del

Läs mer

(7) FÖRSLAG version 1.4. Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr , (licenstagaren) har denna dag träffats följande

(7) FÖRSLAG version 1.4. Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr , (licenstagaren) har denna dag träffats följande 2011-11-25 2 (7) Mellan x kommun (kommunen) och Y bolaget AB, org nr 000000 0000, (licenstagaren) har denna dag träffats följande Förutsättningar GEODATAAVTAL Avtalsbeteckning xxxxx/xxxx Kommunen har det

Läs mer

Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan

Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan ANVÄNDARAVTAL 1(10) Användaravtal för avgiftsbelagd geodata från informationsansvariga statliga myndigheter i Geodatasamverkan Organisation Postadress Besöksadress Telefon E-post Internet Lantmäteriet

Läs mer

AVTAL AVSEENDE TJÄNSTEN FASTIGHETSÖK INKL ANSÖKAN OM BESLUT ÄNDAMÅLSPRÖVNING

AVTAL AVSEENDE TJÄNSTEN FASTIGHETSÖK INKL ANSÖKAN OM BESLUT ÄNDAMÅLSPRÖVNING AVTAL AVSEENDE TJÄNSTEN FASTIGHETSÖK INKL ANSÖKAN OM BESLUT ÄNDAMÅLSPRÖVNING INFORMATIONSSÖKNING I FASTIGHETSREGISTRET LEVERANTÖR: Metria AB, 556799-2242, Lantmäterigatan 2, 801 83 GÄVLE (nedan Metria

Läs mer

Allmänna villkor avseende kommersiell vidareförädling

Allmänna villkor avseende kommersiell vidareförädling Version 1.1 Dnr I2017/822 Allmänna villkor avseende kommersiell vidareförädling 1. Inledning 1.1. Lantmäteriet erbjuder fysiska och juridiska personer möjligheten att bli vidareförädlare av Lantmäteriets

Läs mer

Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning

Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning Villkor för kommunens användning av GeoVy och behandling av personuppgifter för Lantmäteriets räkning Antagna av Lantmäteriet februari 2017. Dnr 106-2017/687 1. BAKGRUND 1.1 Ansvaret för fastighetsbildningsverksamheten

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE L A N T M Ä T E R I E T U t arb e t a d a v G ä l l e r f rån G od k än d a v V e rsi on C a r in a F re dr iksso n, sä lj stödssa mo r dn a r e 2012-01-01 S o fia S t j er n lö f, se k t io n sc h e f

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR VIDARE- FÖRÄDLARE

ANVISNINGAR FÖR VIDARE- FÖRÄDLARE Utarbetad av Gäller från Godkänd av Version Carina Fredriksson, säljstödssamordnare 2012-09-21 Sofia Stjernlöf 1.6 Senaste ändring 2015-12-30 ANVISNINGAR FÖR VIDARE- FÖRÄDLARE Del 6; Anvisningar för kommersiell

Läs mer

Samverkansavtal för Geodatasamverkan

Samverkansavtal för Geodatasamverkan SAMVERKANSAVTAL 1(35) 2015-02-04 109-2012/4174 Samverkansavtal för Geodatasamverkan Organisation Postadress Besöksadress Telefon E-post Internet Lantmäteriet 801 82 Gävle Lantmäterigatan 2 0771-63 63 63

Läs mer

2.1 Reflectus AB, org nr , nedan kallad Reflectus eller Leverantören.

2.1 Reflectus AB, org nr , nedan kallad Reflectus eller Leverantören. 1(5) Allmänna villkor Anido provkonto 1 Inledning 1.1 Dessa Allmänna villkor beskriver rättigheter och skyldigheter avseende nyttjande av Anido projektstyrning efter registrering av provkonto på https://system.anido.se/signup.

Läs mer

Personuppgiftsansvar och ändamålsprövning enligt fastighetsregisterlagen

Personuppgiftsansvar och ändamålsprövning enligt fastighetsregisterlagen Personuppgiftsansvar och ändamålsprövning enligt fastighetsregisterlagen Kundträff, Lantmäteriet 2016-09-29 Christine Repond Malgorzata Drewniak När kan vidareförädlare få eget beslut enligt fastighetsregisterlagen?

Läs mer

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret Skicka Namn, postadress, telefon-nr dagtid, ev. handläggare Ingivare / Kontaktperson Organisationsnummer, organisationens namn, postadress Sökanden I enlighet

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE

ANVISNINGAR FÖR VIDAREFÖRÄDLARE L A N T M Ä T E R I E T Utarbetad av Gäl ler från Godkänd av Version C a ri na Fred ri ks son, sä l jstödssa mordnare 2012-01-01 Sofi a Stjernlöf, sektionschef 1.15 Senaste ändring 2018-08-14 ANVISNINGAR

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal 1. Parter 1. Du ( Kunden ) som användare av tjänsten, nedan benämnd Personuppgiftsansvarige ; och 2. Rule Communication Nordic AB, org. Nr 556740-1293, med adress Kammakargatan

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret Datum Blanketten skickas in via mejl till sjofart@transportstyrelsen.se Ingivare / Kontaktperson Namn, postadress, telefon-nr dagtid, ev. handläggare Sökanden

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2018-05-20 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 2/10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Lagval och definitioner... 3 3 Behandling av personuppgifter... 3 4 Underbiträden... 4 5 Begränsningar i

Läs mer

Licensavtal för Slutanvändare

Licensavtal för Slutanvändare Licensavtal för Slutanvändare VIKTIGT LÄS DETTA AVTAL NOGGRANT: DETTA LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE ( AVTALET ) UTGÖR ETT BINDANDE AVTAL MELLAN DIG (ANTINGEN EN FYSISK ELLER EN JURIDISK PERSON) OCH ACER

Läs mer

LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER

LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER LICENSAVTAL DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER Version, 2019-06-27 1. Inledning Detta licensavtal ( Licensavtalet ) gäller för digitala läromedel och liknande tjänster och produkter som vid var tid tillhandahålls

Läs mer

Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken

Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken L A N T M Ä T E R I E T 1 (5) AVTAL Arken 20 - Dnr Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken Mellan Staten genom Lantmäteriverket (org.nr 202100-4888), 801 82 Gävle,

Läs mer

AVTAL OM RÄTT ATT NYTTJA UNDERVISNINGSMATERIAL. (Avsnitt inom parentes skall ersättas med för avtalet aktuella uppgifter)

AVTAL OM RÄTT ATT NYTTJA UNDERVISNINGSMATERIAL. (Avsnitt inom parentes skall ersättas med för avtalet aktuella uppgifter) Avtal Datum Dnr Sid 1 (5) AVTAL OM RÄTT ATT NYTTJA UNDERVISNINGSMATERIAL (Avsnitt inom parentes skall ersättas med för avtalet aktuella uppgifter) Parter 1. Umeå universitet, institutionen för (namn),

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA 1. Allmänt Bayou AB ( Bayou ) tillhandahåller tjänsten Tyra ( Tyra ). Tyra är ett verktyg avsedd för förskola och föräldrar till barn i förskola ( Skolan ). Genom

Läs mer

Förbindelse mellan KTH och enskild forskare

Förbindelse mellan KTH och enskild forskare 1. Bakgrund Förbindelse mellan KTH och enskild forskare 1.1 Denna Förbindelse tjänar till att reglera de förutsättningar som gäller för forskare anställda vid KTH som deltar i forskningssammanhang där

Läs mer

Förbindelse mellan KTH och projektansvarig forskare

Förbindelse mellan KTH och projektansvarig forskare Förbindelse mellan KTH och projektansvarig forskare 1. Bakgrund 1.1 Denna Förbindelse tjänar till att reglera de förutsättningar som gäller för forskare anställda vid KTH som deltar i forskningssammanhang

Läs mer

Bilaga Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga Personuppgiftsbiträdesavtal Diarienummer: 2016-066 1. Personuppgiftsavtalsparter Personuppgiftsansvarig Personuppgiftsbiträde Huddinge kommun Social- och äldreomsorgsförvaltningen 141 85 Huddinge

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för Konsulttjänst. Programvaror och tjänster Systemutveckling

Bilaga. Särskilda villkor för Konsulttjänst. Programvaror och tjänster Systemutveckling Sid 1 (5) 2014-11-07 Dnr 96-36-2014 Bilaga Särskilda villkor för Konsulttjänst Programvaror och tjänster 2014 Systemutveckling Sid 2 (5) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilda åtaganden 2 3

Läs mer

Geodata till forskning, utbildning och kulturverksamheter (FUK) licensvillkor och källhänvisning

Geodata till forskning, utbildning och kulturverksamheter (FUK) licensvillkor och källhänvisning Geodata till forskning, utbildning och kulturverksamheter (FUK) licensvillkor och källhänvisning 2018-04-10 Stockholms universitet Göran Adelsköld, SLU goran.adelskold@slu.se Licensvillkor för geodata

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1 Microsoft AB ( Microsoft ), Box 27, 164 93 KISTA och ( Personuppgiftsbiträdet ) har denna dag träffat följande PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Bakgrund Personuppgiftslagen ställer krav på skriftligt avtal

Läs mer

Bilaga Särskilda villkor för Privat molntjänst Programvaror & tjänster

Bilaga Särskilda villkor för Privat molntjänst Programvaror & tjänster Bilaga Särskilda villkor för Privat molntjänst Programvaror & tjänster 23.3-5559-17 Sid 2 (7) Innehåll 1 Tillämplighet...3 2 Särskilt om kontraktshandlingar...3 3 Leverans och särskilda åtaganden...4 4

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB)

Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Mellan Vägverket och *** kommun, nedan kallad Kommunen, har följande avtal träffats om Kommunens

Läs mer

Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) 1 Bakgrund

Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) 1 Bakgrund Avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Mellan Vägverket och *** kommun, nedan kallad Kommunen, har följande avtal träffats om Kommunens

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal 1 Personuppgiftsbiträdesavtal Parter Klubb Organisationsnummer Adress Postadress Nedan: ansvarig Bolag Organisationsnummer Adress Postadress Nedan: biträdet Kontaktperson: Telefonnummer: Mejladress: Kontaktperson:

Läs mer

Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Biträdesavtalet ) har ingåtts av Parterna för att garantera en säker, korrekt och laglig behandling av personuppgifter i samband

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Detta personuppgiftsbiträdesavtal, nedan Avtalet, har träffats mellan 1. Underentreprenör, nedan Personuppgiftsansvarig och 2. Bellmans åkeri & entreprenad AB, 556402-9006,

Läs mer

FASTIGHETSAFFÄRER. Tryckt publicering. Digital publicering

FASTIGHETSAFFÄRER. Tryckt publicering. Digital publicering AVTAL SAMT ANSÖKAN FÖR BESLUT TILL PRODUKTEN FASTIGHETSAFFÄRER LEVERANTÖR: Metria AB, 556799-2242 KUND/SÖKANDE: Enligt nedan uppgifter Företag/organisation Organisationsnummer Lokalkontor/avdelning Kontaktperson

Läs mer

POLICY Behandling av personuppgifter på Torkilstötens samfällighetsförening

POLICY Behandling av personuppgifter på Torkilstötens samfällighetsförening POLICY Behandling av personuppgifter på Torkilstötens samfällighetsförening Personuppgiftsansvarig: Torkilstötens samfällighetsförenings Ordförande Företrädare: Ordförande Stefan Kolb Utifrån den nya dataskyddsförordningen

Läs mer

Allmänna Villkor för Tjänsten

Allmänna Villkor för Tjänsten Allmänna Villkor för Tjänsten 2014-12-23 1. OMFATTNING OCH DEFINITIONER 1.1. Dessa Allmänna Villkor för Kund gäller när Joblife AB (nedan kallad Joblife ) ger privatpersoner ( Användare ) tillgång till

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal DNR 13-125/2325 SID 1 (9) Bilaga 9 Personuppgiftsbiträdesavtal Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Skolplattform Stockholm DNR 13-125/2325 SID 2 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Allmänna Villkor Egenanställda

Allmänna Villkor Egenanställda Allmänna Villkor Egenanställda 2.1 Omfattning 2.1.1 HYREANRBETSGIVARE.se är en del av Rent A Paycheck Sverige AB 2.1.2 Dessa bestämmelser gäller egenanställningsuppdrag, som privatperson (nedan kallad

Läs mer

med Lantmäteriets tillhandahållande av geografisk information och fastighetsinformation

med Lantmäteriets tillhandahållande av geografisk information och fastighetsinformation KKV1024, v1.3, 2012-07-20 BESLUT 2012-11-05 Dnr 601/2011 1 (6) Lantmäteriet Att: Ulrica Olsson 801 82 Gävle Lantmäteriets tillhandahållande av geografisk information och fastighetsinformation Konkurrensverkets

Läs mer

Ramavtalsbilaga 11. Allmänna villkor. Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt

Ramavtalsbilaga 11. Allmänna villkor. Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt 1 Ramavtalsbilaga 11 Allmänna villkor Konsulttjänster inklusive Införandeprojekt 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UPPDRAGET OCH DESS UTFÖRANDE... 3 2. AVROPANDE MYNDIGHETS ÅTAGANDEN... 3 3. ÄNDRINGAR AV UPPDRAGET...

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avgift: Avtalet:

Läs mer

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna.

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna. DETTA PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) är dag som nedan träffat mellan: (1) Lomma kommun, organisationsnummer 212000-1066 ( Kommunen ); och (2) [ ], organisationsnummer [ ]

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för Molntjänst. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling

Bilaga. Särskilda villkor för Molntjänst. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling Sid 1 (7) 2014-11-07 Dnr 96-36-2014 Bilaga Särskilda villkor för Molntjänst Programvaror och tjänster 2014 Systemutveckling Sid 2 (7) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilt om kontraktshandlingar

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS)

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) 1 (6) Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) Detta personuppgiftsbiträdesavtal reglerar Personuppgiftsbiträdets behandling av personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst 1 Allmänt 1.1 Definitioner Begreppen nedan har följande betydelse i dessa Allmänna villkor. Allmänna villkor: Användare: Avtalet:

Läs mer

BILAGA Personuppgiftsbiträdesavtal

BILAGA Personuppgiftsbiträdesavtal BILAGA Personuppgiftsbiträdesavtal Till mellan Beställaren och Leverantören (nedan kallad Personuppgiftsbiträdet) ingånget Avtal om IT-produkter och IT-tjänster bifogas härmed följande Bilaga Personuppgiftsbiträdesavtal.

Läs mer

Geodatasamverkan möjligheter för Sveriges kommuner

Geodatasamverkan möjligheter för Sveriges kommuner Geodatasamverkan möjligheter för Sveriges kommuner Katrin Falk Illustratör Cecilia Lundgren Geodatasekretariatet, Lantmäteriet 1 Geodatasamverkan möjligheter för Sveriges kommuner Geodatasamverkan Översyn

Läs mer

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen

2.3 För att ditt medlemskap skall beviljas måste du vara över 18 år och vara registrerad kund på Webbplatsen ALLMÄNNA VILLKOR FÖR SVENSKA SPELS MEDLEMSTJÄNSTER 1. ALLMÄNT 1.1 Detta avtal fastställer villkoren ( Allmänna Villkor ) för AB Svenska Spels ( Svenska Spel ) tillhandahållande av interaktiva tjänster

Läs mer

LRF Konsult AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

LRF Konsult AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. Sid 1(7) 2019.2 Dataskyddspolicy fullständig För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Vi på LRF Konsult vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter

Läs mer

LICENSAVTAL -VARUMÄRKE-

LICENSAVTAL -VARUMÄRKE- LICENSAVTAL -VARUMÄRKE- Villaägarna Riksförbund, 802003-7118, Box 7119, 192 07 Sollentuna, nedan benämnt Villaägarna, medger Eskilstorps Bygg AB, 556789-0123, Hantverkargatan 1, 123 45 Eskilstorp, nedan

Läs mer

Bilaga. Särskilda villkor för Öppen källkod. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling

Bilaga. Särskilda villkor för Öppen källkod. Programvaror och tjänster 2014. Systemutveckling Sid 1 (7) 2014-11-07 Dnr 96-36-2014 Bilaga Särskilda villkor för Öppen källkod Programvaror och tjänster 2014 Systemutveckling Sid 2 (7) Innehållsförteckning 1 Tillämplighet 2 2 Särskilt om kontraktshandlingar

Läs mer

Vad är upphovsrätt och hur uppstår den? Hur lång är skyddstiden? Vad skyddas av upphovsrätten? Vad innebär symbolen?

Vad är upphovsrätt och hur uppstår den? Hur lång är skyddstiden? Vad skyddas av upphovsrätten? Vad innebär symbolen? S V E R I G E S F Ö R FAT TA R F Ö R B U N D I N F O R M E R A R O M U P P H OV S R ÄT T E N i Vad är upphovsrätt och hur uppstår den? Upphovsrättslagen ger upphovsmän ensamrätt att förfoga över sitt verk

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR VIDARE- FÖRÄDLARE

ANVISNINGAR FÖR VIDARE- FÖRÄDLARE Utarbetad av Gäl ler från Godkänd av Version C a ri na Fred ri ks son, sä l jstödssa mordnare 2012-09-21 Sofi a Stjernlöf 2.4 Senaste ändring 201 8-10-11 ANVISNINGAR FÖR VIDARE- FÖRÄDLARE Del 6; Anvisningar

Läs mer

Integritetspolicy. 1 Vilka personuppgifter behandlar vi? 2 Vad används uppgifterna till?

Integritetspolicy. 1 Vilka personuppgifter behandlar vi? 2 Vad används uppgifterna till? Integritetspolicy I samband med att du är i kontakt med Scanmast (Scanmast AB respektive Scanmast AS) om våra tjänster och produkter förser du oss med vissa personuppgifter. Nedan beskriver vi hur vi använder,

Läs mer

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS 1 Inledning För att kunna uppfylla avtal ( Avtalet ) mellan din arbetsgivare/ditt företag ( Motparten

Läs mer

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet

Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Social Hållbarhet Allmänna villkor för anslutning till BVB Byggvarubedömningens Webtjänst Dessa Allmänna villkor gäller i sin helhet vid bedömning. För leverantörer som enbart avser att beskriva sitt arbete med i Självskattningsenkäten

Läs mer

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga 1a Personuppgiftsbiträdesavtal stockholm.se Stadsledningskontoret Avdelningen för digital utveckling Ragnar Östbergs Plan 1 105 35 Stockholm Växel 08-508 29 000 www.stockholm.se Innehåll 1 Parter

Läs mer

2012-04460 2015-04-13. Guide till VINNOVAs villkor om nyttjanderätt

2012-04460 2015-04-13. Guide till VINNOVAs villkor om nyttjanderätt Guide till VINNOVAs villkor om nyttjanderätt Innehåll 1 Inledning... 3 2 Använda en annan parts information för att genomföra ett projekt... 4 2.1 Använda en annan parts projektresultat... 4 2.1.1 Vad

Läs mer

POLICY FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER. VA SYD, org. nr , är personuppgiftsansvarig enligt personuppgiftslagen (1998:204).

POLICY FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER. VA SYD, org. nr , är personuppgiftsansvarig enligt personuppgiftslagen (1998:204). POLICY FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER PERSONUPPGIFTSANSVARIG VA SYD, org. nr. 222000-2378, är personuppgiftsansvarig enligt personuppgiftslagen (1998:204). Besöksadress: Hans Michelsensgatan 2, 211

Läs mer

Användarvillkor Mitt KemRisk

Användarvillkor Mitt KemRisk Användarvillkor Mitt KemRisk 1. Allmänt om Tjänsten 1.1 KemRisk Sweden AB, org. nr 556624-2854, Platensgatan 8, 582 20 Linköping ( KemRisk ) erbjuder befintliga och tillkommande kunder ( Kunden ) tillgång

Läs mer

PALAVER VILLKOR FÖR VÄRDAR

PALAVER VILLKOR FÖR VÄRDAR 1. ALLMÄNT PALAVER VILLKOR FÖR VÄRDAR Dessa villkor (nedan dessa villkor eller villkoren ) gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL)

PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL) 1 (6) PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL) Lagens ikraftträdande PUL trädde ikraft den 24 oktober 1998 och genom PUL:s införande upphävdes 1973-års datalag. För behandling av personuppgifter, som påbörjats före den

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 2018-05-24 INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 1. Inledning och syfte Denna integritetspolicy beskriver hur: Rosendal106 AB, 559126-4139, jämte dotterbolag enligt Bilaga 1, nedan gemensamt

Läs mer

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN http://ledarskap.mindset.se 1. BAKGRUND 1.1 Ledarskapsportalen är ett internetbaserat utbildningsverktyg som tillhandahålls på webbplatsen http://ledarskap.mindset.se

Läs mer

Modellavtal 2. Personuppgiftsbiträdesavtal enligt Personuppgiftslagen (1998:204)

Modellavtal 2. Personuppgiftsbiträdesavtal enligt Personuppgiftslagen (1998:204) Personuppgiftsbiträdesavtal enligt 30-31 Personuppgiftslagen (1998:204) Modellavtal 2, riktar sig till vårdgivare som ansluts indirekt via annan direktansluten vårdgivare till nationell IT-tjänst där Inera

Läs mer

Genom att använda Tjänsterna godkänner användaren dessa Användarvillkor och förbinder dig att följa dem.

Genom att använda Tjänsterna godkänner användaren dessa Användarvillkor och förbinder dig att följa dem. Användarvillkor för nyttjande av Pre-Market och Pre-Market-Light Dessa allmänna villkor ( Användarvillkor ) reglerar tillsammans med övriga villkor som finns på Norbans webbplats (www.norban.se) såsom

Läs mer

Allmänna villkor för medgivande till direktåtkomst eller direktanmälan

Allmänna villkor för medgivande till direktåtkomst eller direktanmälan Version 1.2 1 (6) Datum Dnr/Beteckning Allmänna villkor för medgivande till direktåtkomst eller direktanmälan 1 Syfte Villkoren avser Tillståndshavare till direktåtkomst eller direktanmälan som gör sökningar,

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal

Personuppgiftsbiträdesavtal Personuppgiftsbiträdesavtal Uthyrare AB med org.nr XXXXXX-XXXX, Adress, 123 45 X-stad, och motpartens namn, org.nr. XXXXXX-XXXX, Adress, 123 45 X-stad har denna dag träffat följande [Titel/dokumentnamn]

Läs mer

1. Bakgrund. 2. Parter. 3. Definitioner

1. Bakgrund. 2. Parter. 3. Definitioner Personuppgiftsbiträdesavtal samt fullmakt för såväl direktansluten vårdgivare som Inera AB att teckna personuppgiftsbiträdesavtal enligt 30-31 Personuppgiftslagen (1998:204) Modellavtal 2 riktar sig till

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR MEDSPACE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR MEDSPACE ALLMÄNNA VILLKOR FÖR MEDSPACE Genom att beställa tjänster från MedSpace har Användaren accepterat dessa Allmänna Villkor. Dessa Allmänna Villkor finns tillgängliga på MedSpace webbsida och kan erhållas

Läs mer

Runda Upp i Sverige AB Modellavtal

Runda Upp i Sverige AB Modellavtal MODELLAVTAL att användas av Runda Upp i Sverige AB i bolagets avtal med företag i Sverige, som önskar utnyttja de av Stiftelsen Runda Upp ägda varumärkena i sina insamlingskampanjer. Runda Upp i Sverige

Läs mer

Vi bryr oss om dina personuppgifter

Vi bryr oss om dina personuppgifter Vi bryr oss om dina personuppgifter Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 börjar GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige

Läs mer

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER

PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER 1. ALLMÄNT PALAVER VILLKOR FÖR GÄSTER Dessa villkor (nedan dessa villkor eller villkoren ) gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss

Läs mer

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB Bolagsordning Diarie-/dokumentnummer: Dokumentansvarig: Beredande politiskt organ: Beslutad av: Handläggare: KS2015/2068 Chefsekonom Ekonomiberedningen Kommunfullmäktige

Läs mer

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb

Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Sida: 0 av 5 Licens för användning av Arbetsförmedlingens API för lediga jobb Version 1.0 Sida: 1 av 5 Innehållsförteckning Bakgrund... 2 1. Licens... 2 2. Immateriella rättigheter... 2 3. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Partneravtal Partnernamn, Orgnr

Partneravtal Partnernamn, Orgnr Partneravtal Partnernamn, Orgnr Datum Fakturagram är en komplett fakturatjänst genom affärs- och kassasystem från Inkassogram AB Inkassogram AB Sveavägen 9, 111 57 Stockholm Lilla Bommen 1, 411 04 Göteborg

Läs mer

AVTAL FÖR ADVITUMS DOKUMENTPORTAL

AVTAL FÖR ADVITUMS DOKUMENTPORTAL AVTAL FÖR ADVITUMS DOKUMENTPORTAL Inledning Detta avtal för Advitums dokumentportal, ( Avtalet ), har slutits mellan Advitum AB, 556671-9448, Kraftvägen 2, 382 36 Nybro, ( Advitum ), och organisationen

Läs mer

MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE Bil 7

MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE Bil 7 MELLAN PERSONUPPGIFTSANSVARIG OCH PERSONUPPGIFTSBITRÄDE Bil 7 Detta avtal har dagen för undertecknanden ingåtts mellan parterna; 1) XXX ( XXX ), org. nr 123456-7890, (Personuppgiftsansvarig) och 2) [ ],

Läs mer

Guide till Vinnovas villkor om nyttjanderätt. Dnr: _14 Datum:

Guide till Vinnovas villkor om nyttjanderätt. Dnr: _14 Datum: Guide till Vinnovas villkor om nyttjanderätt Dnr: 2016-05143_14 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Vinnovas minimivillkor för licenser... 4 2.1 Nyttjande för genomförande av projektet... 4 2.1.1 Annan parts projektresultat...

Läs mer

Normalavtal 1(6) Avtal avseende.kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB)

Normalavtal 1(6) Avtal avseende.kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Normalavtal 1(6) 2001-08-06 Avtal avseende.kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) Mellan Vägverket och. kommun, nedan kallad Kommunen, har följande

Läs mer

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Vi har ett nytt och mer stärkt personuppgiftsskydd i och med att personuppgiftslagen (PUL) ersätts med dataskyddsförordningen (GDPR), ett EU-direktiv.

Läs mer

Partneravtal Partnernamn, Orgnr

Partneravtal Partnernamn, Orgnr Partneravtal Partnernamn, Orgnr Datum Fakturagram är en komplett fakturatjänst genom affärs- och kassasystem från Inkassogram AB Inkassogram AB Sveavägen 9, 111 57 Stockholm Lilla Bommen 1, 411 04 Göteborg

Läs mer