Swarmsweep. Hur gör man ett evenemang? Organisera. Det startar med en idé

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Swarmsweep. Hur gör man ett evenemang? Organisera. Det startar med en idé"

Transkript

1 Hur gör man ett evenemang? Det finns naturligtvis många sorters evenemang, där du samlar aktivister, eller för all del även bara gäster och intresserade. Mycket beror på om evenemanget är stort eller smått, och om det är för bara medlemmar i din grupp eller ett öppet arrangemang där allmänheten kan delta. Men några saker är gemensamma och kan beskrivas mer allmänt som tips för dig som ska påbörja ett evenemang och aldrig förr har gjort ett. Organisera Att arrangera ett evenemang kräver mycket förberedelser av flera och då är det bra att fundera ut hur man ska organisera sig. Ett evenemang kan bestå av rätt många personer som är arrangörer. Organisation gör också att du har möjlighet att söka bidrag och får en del givna former. Här är två förslag på hur man kan organisera sig. Studiecirkel Studieförbund kan hjälpa till med studiecirklar. Det går dessutom att göra flera olika studiecirklar för olika team som har olika ansvar och uppgifter. Studieförbunden kan bidra med olika saker, pengar, kursmaterial, stöttning, kontaktnät, mm Förening Enklast är att starta en förening och bjuda med andra som också vill arrangera ett evenemang. Att starta en förening är enkelt, och det finns hjälp att få. Ungdomsförbund ger rätt bra bidrag till sina föreningar, ibland finns dessutom olika startbidrag eller särskilda evenemangsbidrag. Du kan läsa i en av de andra metoguiderna om hur man startar företag. Det startar med en idé Ofta startar man med en idé om att göra ett evenemang. Denna idé utvecklas sedan till en vision om vad man skulle vilja göra. Här är det bra att kasta fram alla möjliga tankar och idéer. Samla kompisarna och brainstorma fram mängder av saker ni vill göra. Allt är så klart inte möjligt att genomföra och många idéer måste skrotas. När ni har fått ihop massor med idéer är det dags att utforska dessa. Vad är möjligt, vilka aktiviteter är enklare att göra än andra, vad ger mest effekt, vad kommer att bli roligt att göra, vad verkar krångligt? Denna utforskning sker under resans gång, så var beredd på att skrota era första tankar och komma på nya tankar efter att ni fått mer underlag och fakta. Detta är en kreativ process.

2 Skaffa erfarenhet Du har säkerligen redan varit på andra evenemang som liknar det du vill göra. Du har kanske till och med arrangerat egna mini evenemang med kompisarna. Att göra evenemang är skoj, men ju större de blir desto mer arbete ligger bakom! Skaffa erfarenheter! Testa att vara personal/volontär vid andra evenemang. Om du är med på andra evenemang så hittar du garanterat andra som också vill vara med i det du/ni vi9ll göra, och som dessutom har egna erfarenheter som de tar med sig. Hur stort evenemang ska ni sikta på Vårt främsta råd till dig är att starta smått och sedan växa. Börja med ett litet event med föreningen eller kompisgänget innan du startar med att göra evenemang för hundratals personer. Det är enklare att arrangera ett mindre evenemang, och oftast billigare. Ta tid på er! Att genomföra ett evenemang tar längre tid än vad man tror, särskilt om det ska vara ett lite större med sponsorer, olika akter som ska uppträda och besökare som förväntas komma från andra orter än den egna staden. Planeringen tar tid. Att hitta sponsorer tar tid. Att skapa aktiviteter tar tid. Att få folk att förstå att de ska köpa biljett och åka till ert evenemang tar tid. Är det dessutom första gången ni arrangerar så tar det ännu längre tid, än om ni har massor av erfarenheter från tidigare evenemang. Ni kan behöva allt från 6 till 12 månader för att få ihop allt, från det att idén kläcktes tills evenemangets genomförande. Välja datum Att hitta rätt dagar för ett evenemang är inte helt enkelt. Börja med att kartlägga vilka evenemang som sker under den tänkta tidsperioden. Krockar ert evenemang med andra större liknande evenemang så får ni räkna med att många kommer att åka dit. Viktigt att kolla hur skolan har lovdagar och undervisning. Finns det någon extra bra helg. Vilka andra arrangemang sker lokalt? Kommer lokaler, vandrarhem och hotell vara fullbokade? Vissa datum är billigare att hyra lokaler än andra, och detta kan vara avgörande för er ekonomi. Målgrupp Vilka ska ditt evenemang rikta sig till? Är det ett litet event för kompisar och deras kompisar.

3 Samarbetspartners Ofta krävs det rätt mycket resurser att arrangera evenemang, så ett viktigt tips är att hitta en eller flera samarbetspartners. Det kan vara allt från ABF till olika föreningar, skolan, fritidsgården, osv... Ungdomsförbund Om er förening är anslutna till ett riksförbund som får statsbidrag så har ni möjlighet att både få hjälp och bidrag. Det finns många riksförbund som kan vara intressanta. En förening kan dock bara vara ansluten till ett riksförbund som man får bidrag av, men det hindrar inte att ni kontaktar andra föreningar som tillhör andra riksförbund och bjuder med dem att hjälpa till. Ju fler som medverkar desto mer innehåll. Studieförbund Studieförbund är bra. Många av de aktiviteter som genomförs på ett evenemang kan rapporteras som kulturevenemang vilket innebär att studieförbundet kan gå in och hjälpa till och stötta på olika sätt. Ta kontakt med ett studieförbund för att ta reda på vad som är möjligt. Kommunen Ta kontakt med kommunen och leta er fram till vilka som kan hjälpa er. Kommunen har många möjligheter att hjälpa ungdomar som gör bra aktiviteter. Det kan vara allt från att hjälpa till att träffa rätt personer, att hitta lokaler, söka bidrag, osv. Praktiska tips Var ute i god tid Allt tar längre tid än vad man tror, och att göra saker under tidspress blir sällan riktigt bra. Om ni ställs inför valet att addera en aktivitet eller en sponsor i sista sekund, så tänk efter riktigt noga. Att göra ändringar alldeles inpå ett evenemang kommer att påverka annat, tex så måste kanske en sponsor ha tid på scenen och det kanske inte finns. Plötsligt måste schemat för scenen göras om, vilket flyttar andra aktiviteter till nya tider. Vilket kanske får till följd att de i sin tur inte går att genomföra. Ansvarsfördelning Fördela ansvaret tydligt så att alla vet vem som är ansvarig för vad. Punkta upp vad var och en har för ansvarsområden och vilka specifika uppgifter man har. Avstämningar Ha regelbundna avstämningsmöten där ni går genom vad varje person har gjort sedan förra mötet. Det blir då tydligt vad som fungerar enligt plan, och vad som brister och behöver få mer hjälp.

4 För loggbok Använd gärna en loggbok där ni skriver ned under arbetets gång hur ni försökte komma fram till olika saker. Dokumentera vad som hände från idé till slutresultat. Skriv ned varför ni gjorde på ett visst sätt, vilka utmaningar och problem ni stötte på, och hur slutresultatet blev. Glöm inte att dokumentera praktiska saker som arenans utformning, hur man löste olika problem och utmaningar. Loggboken blir er manual för kommande evenemang. Dela den gärna via en wiki eller som en mapp i Dropbox eller som delade dokument i Google Docs, så kan alla vara med och bidra. Skriv checklistor När det är skarpt läge är det massor av saker som ska göras och som måste fungera. Ett tips är att skriva en lista på allt och stryka alla moment varefter de genomförs. Varje ansvarig för varje område ska ha sin checklista att bocka av. Planera och förbered er ordentligt innan evenemanget. Allt som kan gå snett ska vara sånt som ni redan har diskuterat och har beredskap inför. Hellre lösa problem och utmaningar innan än under själva evenemanget. Saker som hade varit lätta att lösa en vanlig vardag, mitt på dagen och när man har tillgång till en bil, blir helt omöjligt att lösa en sen lördagsnatt när allt är stängt och/eller för långt borta. Vad kan gå fel? Gör checklistor på vad som kan gå fel. Hitta lösningar! Gör listor över vad som behövs köpas in eller lånas. Vad gör ni om ni inte får all utrustning ni behöver? Testa att utöva lite rollspel där en av er arrangörer kommer med utmaningar typ, strömmen går, allt blir mörkt. Hur löser vi detta? Under och efter evenemanget Var anpassningsbar Se till att ni kan förändra era planer snabbt om det behövs. När det väl är igång finns inte möjlighet till att finlira utan då är det snabba beslut som gäller. Håll er så nära planen det går, men ha möjlighet att kommunicera snabbt för att fatta beslut. Kommunicera mera Eftersom saker kan ändras är det viktigt att ni har kommunikationsmöjligheter i form av chattar, sms eller annat som gör att ni som arrangörer kan meddela varandra viktig information även om ni inte är på samma plats. Glöm inte heller att kommunicera viktiga förändringar till era besökare och se till att det går att nå folk oavsett om det är via anslagstavlor, megafoner eller massutskick.

5 Glöm inte efterarbetet Se till att tacka alla som hjälpt till som funktionärer, och gör ett efterarbete när ni avslutat evenemanget. Vad gick bra? Vad blev mindre lyckat? Vad skulle ni vilja göra igen och vad skulle ni ta bort? Prata med andra som hjälpte till och med besökare och ta in feedback. Och glöm inte att ta det lite lugnt också. Det är en stor grej ni gjort. Och förhoppningsvis, så kommer ni göra det igen, för att arrangera evenemang är kul! Marknadsföring Hur får ni ut budskapet om ert evenemang eller aktivitet. Särskilt när det finns 0 kr i budget. Marknadsplan Att ta fram en marknadsplan är en bra grund. Brainstorma fram olika idéer på hur ni ska få ut information på olika sätt. Det finns många sätt att få exponering, och det går att göra mycket utan att köpa annonsering. Vilka vill ni nå? Första steget är att ta reda på vilka er målgrupp är. Vilka vill ni ska komma till evenemanget/aktiviteten? Vilka kanaler som finns som når ut till just den målgruppen? Det finns andra målgrupper också som tex samarbetspartners, sponsorer, media, personal, volontärer och föräldrar. Det är delvis andra budskap som ska förmedlas. Vilka fler målgrupper ser ni? Budskap Nästa steg är att titta på vilka budskap ni vill få ut. Anpassa budskapen för de olika målgrupperna. Deltagarna vill känna att vara värt att åka till ert arr. Att det kommer bli bra, få uppleva saker, träffa andra likasinnade. Föräldrar vill veta praktiska saker som var och när man hämtar/lämnar, att ert arr är tryggt, att deras barn kommer att ha det bra, etc. Inte direkt samma budskap som deltagarna går igång på. Sponsorer och samarbetsparters vill veta hur pass stort evenemanget blir, vilka som kommer och hur de kan kommunicera med dessa, osv. Tänk på att evenemanget ni arrangerar är en marknadskanal där företag och andra media kan nå ut till era medlemmar, era besökare på sajten, facebooksida, twitter och alla deltagare och besökare på själva evenemanget.

6 Personal/volontärer vill känna sig delaktiga, få utmaningar där de kan bli uppskattade, och de vill träffa nya och gamla vänner. Media vill hitta en bra vinkel för just deras tidning eller sajt. Lokaltidningen vill berätta om händelser och människor där det finns en lokal vinkel. Tips är att titta på vilka typer av artiklar de har skrivit tidigare. Ett annat tips är att ge bra underlag åt journalisten ni har kontakt med. Se till att ni ger denne bilder och bra texter som det är ok att använda. Gärna fakta i punktform. Chansen finns att denne kommer att klippa & klistra just era texter. Paketering När ni vet vilka ni ska kommunicera med, och med vilka budskap, så handlar det om att paketera allt på ett bra sätt. Hur ser ert evenemang ut? Finns det en logotyp? Använder ni ett särskilt typsnitt till alla texter eller för alla rubriker? En särskild färg? Skapa en profil för LANet, där ni bestämmer vilken typ av grafik och manér som gäller. Skapa mallar för hur varje nyhet, pressrelease eller flyer ska se ut. Jobba med texterna. Låt gärna någon annan korrekturläsa dina texter så att man undviker stavfel och felskrivningar. Ni kommer att uppfattas mer seriöst utan stavfel på sajten. Paketeringen underlättar när ni söker bidrag, jagar sponsorer, övertygar föräldrar att låta deras barn komma, etc. Budget Har ni avsatt en budget för marknadsföring? Hur ska den i så fall användas? Ta reda på vilka kostnader olika saker har, tex tryck av affischer och flyers, porto och emballage för att skicka ut marknadsföring, etc.

7 Exempel på marknadsföringsaktiviteter Bjud in kompisar. Enkelt och gratis. Se till att alla som är med och jobbar med evenemanget bjuder med sina kompisar, och att dessa uppmanas att bjuda med sina kompisar. Tänk ringar på vattnet. Blogga Samla all information på Facebook. Skapa aktiviteter som andra kommer att gilla, dela och kommentera. Rätt hanterat är Facebook en fantastisk möjlighet att nå ut stort! Använder twitter för snabba uppdateringar av coola nyheter. Lägg gärna med kortlänkar till sajtens längre texter. Använd en bildsajt som tex Flickr för att lägga upp bilder. Det kan vara allt från bilder från förberedelserna, till uppbyggnad av evenemanget, saker som händer under evenemanget, osv. Tänk bara på att sålla lite. Är det en bild som folk vill titta på? Är det en bild som ni tycker förmedlar det ni vill uppnå med er aktivitet? Bannerutbyten. Se till att ni har en smidig banner i olika storlekar som ni kan fråga alla som ni kommer i kontakt med om de kan ha den på sin sajt. Tänk på alla aktivister, föreningar, organisationer, företag osv som kommer till er. Vilka forum/facebooksidor hänger er målgrupp på? Se till att engagera er där och skriv relevanta inlägg utan att spamma. Ingen gillar reklam som man inte är intresserad av, men alla vill veta mer om sånt man är intresserad av. Samla alla mailadresser ni får in. Ni kan sedan maila ut information om vad som kommer att hända på era evenemang. Affischer och flyers. Att trycka upp affischer behöver inte vara dyrt. Det kan vara tillräckligt med att kopiera affischer i A3 eller A4. Det är billigt att skapa flyers och de kan spridas överallt. Skapa digitala original som pdf.er som ni kan maila till alla som vill ha så kan de själva printa ut och sprida. Det finns stor chans att den lokala tidningen kommer att skriva om er. Lokaltidningen älskar att hitta lokala vinklar.

8 Det stärker er trovärdighet att släppa pressreleaser till media när det händer större saker. En pressrelease ska max vara en A4 sida i omfång och handla om något som en journalist kan tända till på. Pressreleaser som lyfter fram ett sponsrande företag har låg prioritet hos tidningarna, samtidigt som det kan vara ett värde för just sponsorn. Bygg upp ett register med mediakontakter så att ni kan enkelt skicka ut pressreleaser och information till journalister och mediakontakter som ni vet har ett intresse av det ni gör. Följ gärna upp med att ringa era kontakter. Ett tips är att det alltid mer intressant för en tidning att få vara först med en nyhet, så det är bra om ni har en del exklusiva nyheter. Mediabarter. Ett alternativ till att köpa dyra annonser är att bartra mediautrymme med andra tidningar och sajter. Det går alldeles utmärkt att få annonser i utbyte mot att tidningen / sajten får finnas med på ert evenemang om de ser behov av att nå ut till just er målgrupp. Annonsering online kan vara enklast då det inte finns en tryck- och distributionskostnad som för tryckta annonser i papperstidningar. Alla som ni arbetar med i någon form kan sprida budskapet vidare. Se mer i avsnittet om samarbetsparters. Dokumentera all exponering Glömma inte att spara all exponering, tex pressklipp, skärmdumpar på sajter som skrivit om er, referensexemplar av flyers och affischer. Se till att ha allt digitalt! Scanna in alla tidningsklipp, affischer och flyers.

9 Under och efter evenemanget Var anpassningsbar Se till att ni kan förändra era planer snabbt om det behövs. När det väl är igång finns inte möjlighet till att finlira utan då är det snabba beslut som gäller. Håll er så nära planen det går, men ha möjlighet att kommunicera snabbt för att fatta beslut. Kommunicera mera Eftersom saker kan ändras är det viktigt att ni har kommunikationsmöjligheter i form av chattar, sms eller annat som gör att ni som arrangörer kan meddela varandra viktig information även om ni inte är på samma plats. Glöm inte heller att kommunicera viktiga förändringar till era besökare och se till att det går att nå folk oavsett om det är via anslagstavlor, megafoner eller massutskick. Glöm inte efterarbetet Se till att tacka alla som hjälpt till som funktionärer, och gör ett efterarbete när ni avslutat evenemanget. Vad gick bra? Vad blev mindre lyckat? Vad skulle ni vilja göra igen och vad skulle ni ta bort? Prata med andra som hjälpte till och med besökare och ta in feedback. Och glöm inte att ta det lite lugnt också. Det är en stor grej ni gjort. Och förhoppningsvis, så kommer ni göra det igen, för att arrangera evenemang är kul!

Hur gör man ett evenemang?

Hur gör man ett evenemang? Hur gör man ett evenemang? Det finns naturligtvis många sorters evenemang, där du samlar aktivister, eller för all del även bara gäster och intresserade. Mycket beror på om evenemanget är stort eller smått,

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Arrangemang Vad kan det vara? Öppet hus Uppvisningar Triangelloppet Blodomloppet Tjejrundan Korpen National Cup Halvvättern Eskilstunaloppet Haningedagen Jägarmilen Växjö Convent Konstgräscup Sweden Floorball

Läs mer

Vi vill synas tillsammans med er. En guide till vår gemensamma väg framåt, och hur vi på bästa sätt synliggör vårt samarbete.

Vi vill synas tillsammans med er. En guide till vår gemensamma väg framåt, och hur vi på bästa sätt synliggör vårt samarbete. Vi vill synas tillsammans med er. En guide till vår gemensamma väg framåt, och hur vi på bästa sätt synliggör vårt samarbete. Ju fler vi är desto bättre blir det. Att välja bank handlar i dag om så mycket

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL. - Ungdomar

INSPIRATIONSMATERIAL. - Ungdomar INSPIRATIONSMATERIAL - Ungdomar Hej! Det du nu har framför dig är Ung NU- projektets inspirationsmaterial Ett material som du kan använda för att påverka något du tycker är fel eller försöka genomföra

Läs mer

Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21

Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21 Marknadsplan för klustergruppen Den digitalt nyfikne 2011-06-21 1. Vilket är syftet med marknadsföringen? Uppmärksamma Den digitalt nyfikne som målgrupp och öka kännedomen om bibliotekets utbud och information

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

digital INTERN kommunikation &marknads- föring digitalt & tryck

digital INTERN kommunikation &marknads- föring digitalt & tryck digital INTERN &marknads- föring kommunikation digitalt & tryck DIGITAL KOMMUNIKATIONSKARTA INTERN KOMMUNIKATION MAIL 1 2 INTRANÄT 1 2 WORD 1 2 SKYPE 2 DROPBOX 2 ADMINISTRATION AV DIGITALA KANALER KOMPETENS

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014 Sociala medier #val14 #svpol #eupol #ep2014 Samtalens betydelse är beroende av hur väl de samverkar med annan väljarpåverkan Samtal Arrangemang Direktkontakt Webb/ Sociala medier Väljare 2014 Media Direktreklam

Läs mer

CHECKLISTA TIPS. Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget:

CHECKLISTA TIPS. Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget: CHECKLISTA TIPS Saker som kan vara bra att tänka på inför arrangemanget: Finns det en ansvarig för varje sak? Hur ser vår organisation ut? Är alla med? Känns det bra? Vet alla vad de ska göra? Överhuvudtaget

Läs mer

Pressguide - mötet med pressen

Pressguide - mötet med pressen Pressguide - mötet med pressen Varför PR? Att arbeta med PR är både kostnads- och tidseffektivt. När PR fungerar som bäst inspirerar den människor att börja prata med varandra på ett positivt sätt om oss.

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs

Kyrkan på Facebook. Stockholm Göteborg Malmö. Mer information om de tre kurserna. Välkommen till kurs Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook I februari, mars och april arrangeras tre olika kurser om Facebook för dig som är anställd eller på annat sätt verksam inom kyrka och församling: En grundkurs för

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Hur skapar vi ett engagerat ambassadörskapsnätverk och hur får vi fler att engagera sig?

Hur skapar vi ett engagerat ambassadörskapsnätverk och hur får vi fler att engagera sig? Workshop Ambassadörsträff 12 november, 2014 Vad är ambassadörskap? Det finns en gemensam syn att ambassadörskapet i första hand ska bygga på engagerade invånare och verksamma som tror på Eskilstuna. Det

Läs mer

Eventplanering för alla! CHECKLISTA

Eventplanering för alla! CHECKLISTA Eventplanering för alla! CHECKLISTA Skapa lyckade event ni också! Vi på Memlin hoppas att ni ska få användning av denna checklista för att komma igång med er eventplanering. Använd checklistan som en guide

Läs mer

Landsbygd 2.0. Vad är det?

Landsbygd 2.0. Vad är det? Landsbygd 2.0 Vad är det? 1 Historien bakom Blir landsbygdens invånare äldre, färre och dummare? Nej, men tyvärr är det många som tror det. På landsbygden bor vi längre ifrån varandra och de stora avstånden

Läs mer

Handbok för arrangörer

Handbok för arrangörer Handbok för arrangörer Arrangörshandbok - omslag.indd 1 2014-09-17 15:56:31 Handbok för arrangörer hur gör man om man vill arrangera en föreställning eller konsert? Vare sig du är en erfaren arrangör eller

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare. Tourism in Skåne 2018

Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare. Tourism in Skåne 2018 Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare 2018 Du gör Skåne fantastiskt Vi vet att andras ord om Skåne väger tyngst. Vi som arbetar med att marknadsföra Skåne som resmål väljer därför

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA Handbok Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA DET HÄR ÄR GLA Hej GLA ett modernt sätt att lära sig Vi vill ge fler elever,

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Läs kapitel 11 och kapitel 12 om strategier, marknadsplan och varumärken Skicka en skiss på ert projekt till

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 KAMPANJMANUAL 2015 2 KAMPANJMANUAL 2015 3 INNEHÅLL KOMMUNIKATION SOM RÄDDAR LIV Sid 3-6 Sid 7-10 Sid 11 Sid 12-14 Sid 15-16 Sid 17 Sid 18 Om kampanjen Aktiviteter Budskap

Läs mer

En lathund om att arrangera musikevent i Norrköping

En lathund om att arrangera musikevent i Norrköping En lathund om att arrangera musikevent i Norrköping Den tredje juni 2017 anordnade vi endagsfestivalen Location East på Hallarna i Norrköping. Festivalen var ett initiativ för att främja Norrköping som

Läs mer

Integrationsträffar för unga

Integrationsträffar för unga Integrationsträffar för unga en kortguide för föreningar Sverok Västerbotten Här kommer en föreningsguide för att arrangera träffar för asylsökande ungdomar, och vad som kan vara bra att tänka på som

Läs mer

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Varför Facebook? Facebook är ett socialt forum där det är enkelt att hålla kontakt, uppdatera medlemmar om aktuella händelser och så vidare.

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent Här är en lista på 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent för att ge dig mer utrymme att skapa ännu mer framgång.

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare Innehåll Syfte med Flickbandyns Dag Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och dam Planering inför arrangemanget Genomförande av arrangemanget Marknadsföring Arbetet efter arrangemanget Projektledare

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där. Och gör julen till

Läs mer

Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A

Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A 20120511 Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A Högskolan väst Webmasterprogrammet Kurs Digitala distributionsformer 7,5 hp Kurskod DDB302 1 av 7 Innehållsförteckning

Läs mer

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Magnus Mosén, Skånska Webbdagen den 10 september Från trevande start till given kanal att räkna med Facebook.com/Vellingekommun lanserades i januari

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Intern impelmentering

Intern impelmentering Intern impelmentering sid 1 Hur kliver vi vinnande in i morgondagen? Vi tror det kan vara en framkomlig väg att tänka basutbud som grundefundament och istället för att diskutera en mängd mindre produkter

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

PÅVERKANSARBETE FÖR DÖVRÖRELSEN

PÅVERKANSARBETE FÖR DÖVRÖRELSEN PÅVERKANSARBETE FÖR DÖVRÖRELSEN 34 Våra bästa tips och råd för att effektivt påverka politiker och beslutsfattare 1 GÖR EN INSATS FÖR DÖVA OCH TECKENSPRÅK INFÖR VALET 2018! VALSPECIAL Vid valet har du

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun STAFFANSTORP Framtidens kommun 1 Innehållsförteckning Det nya informationssamhället sid 3 Staffanstorps kommun framtidens kommun sid 4 Det sociala medier i korta drag sid 5 Vad är wordpress sid 6 Att skriva

Läs mer

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet.

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 28/9-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 48 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 49 Höstschema Förra veckan

Läs mer

5 ENKLA SÄTT ATT FÅ FLER MEDLEMMAR

5 ENKLA SÄTT ATT FÅ FLER MEDLEMMAR 5 ENKLA SÄTT ATT FÅ FLER MEDLEMMAR När ni rekryterar medlemmar till er förening ska ni tänka på att alla som tar del av eller stöttar er förening kan bli medlemmar. En medlem behöver alltså inte nödvändigtvis

Läs mer

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga?

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? 1. Vem, vad, när, hur, var och varför? Besvara de vanliga journalistiska frågorna

Läs mer

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA PROJEKTMALL Inledning Detta är ett stöddokument för er som ska skriva en projektansökan. I en projektansökan så ska ni oftast fylla i en ansökan och därefter skicka med en projektplan detta är lite tips

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet.

Läs mer

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och va rderingssajter Internet kan kännas som en djungel, det finns oändligt många sajter som erbjuder dig som boendeanläggning möjlighet att öka din

Läs mer

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på Digital närvaro inom besöksnäringen Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland Länkar till presentation och länkar finns på www.visitostergotland.se/coffice Innehåll Om Visit Östergötland

Läs mer

Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med?

Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med? Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med? I en rörlig omgivning letar unga efter sitt sammanhang och provar olika identiteter och roller. Utmanarscoutpatrullen har många olika och annorlunda

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Tips på hur ni som kommun kan engagera era invånare att delta i Nordens största kuststädaraktion. Med stöd av: To-do 7 steg mot ett renare hav 1. Bestäm en dag och

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Organisationsnummer: 883201-3513 Vision Riksteatern Dalarna vågad viktig kulturkraft Övergripande mål Att främja och stödja aktuell och professionell scenkonst för alla och överallt

Läs mer

Mall för marknadsplan ROMICOM AB

Mall för marknadsplan ROMICOM AB Mall för marknadsplan ROMICOM AB Disposition 1. Nuläge 1. Organisation 2. Vision&Affärsidé 3. Målgrupper 4. Positionering 5. SWOT-analys 2. Strategidel: Förverkligande av affärsidén Långsiktig (3-5 år)

Läs mer

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA CABOMBA STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA Effektfullt kommunikationsarbete Agenda Lördag 15.00-17.00 Tips och trix Workshop med fika Redovisning i form av vernissage Vårt uppdrag Varumärke

Läs mer

Hur du kan blogga organiskt

Hur du kan blogga organiskt Från noll till bloggninja Hur du kan blogga organiskt enklaknep. se - Inspiration för briljanta människor Innehåll Om författarinnan Vad är en organisk blogg? Språket att föredra Ge din blogg lite mänsklighet

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför

SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför Sveriges mest omfattande spelhändelse Er chans att visa upp er! Har ni någonsin velat visa er passion inför spelandet för andra? Har ni tänkt, Vi

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

MarknadsCheferna TM. Har ni hamnat rätt?

MarknadsCheferna TM. Har ni hamnat rätt? Har ni hamnat rätt? Sociala medier på riktigt kan det ge affärer? De senaste åren har föredragen kring sociala medier duggat tätt som ett höstregn över Göteborg. Men, sällan har frågan besvarats om det

Läs mer

Några tips om du man kan jobba med media och PR

Några tips om du man kan jobba med media och PR Några tips om du man kan jobba med media och PR 1. Höras och synas i media Idag är konkurrensen om medias utrymme stenhård. Den som vill synas och höras måste själv vara aktiv. Hur man lyckas beror mindre

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Kommunikationsplan Innehållsförteckning

Kommunikationsplan Innehållsförteckning VP 2016 - Bilaga 12 Kommunikationsplan Sida 1 (9) 2015-11-19 Kommunikationsplan 2016 Innehållsförteckning 1. Bakgrund och syfte ------------------------------------------------------------- 1 2. Styrande

Läs mer

ARRANGÖRENS LILLA LATHUND

ARRANGÖRENS LILLA LATHUND ARRANGÖRENS LILLA LATHUND Handledning för kontrollanter 1 INNEHÅLL SÅ HÄR GÅR DET TILL 4 SKAPA SOCIALT ENGAGEMANG 6 NÅGRA SNABBA 8 CHECKLISTA 11 Om du behöver mer hjälp, stöd eller råd är du välkommen

Läs mer

5 ENKLA SÄTT ATT FÅ FLER MEDLEMMAR

5 ENKLA SÄTT ATT FÅ FLER MEDLEMMAR 5 ENKLA SÄTT ATT FÅ FLER MEDLEMMAR När ni rekryterar medlemmar till er förening ska ni tänka på att alla som tar del av eller stöttar föreningens arbete kan bli medlemmar en medlem behöver alltså inte

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Lathund sociala medier

Lathund sociala medier Lathund sociala medier Att komma igång och ha en aktiv närvaro i sociala medier behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men det gör sig inte själv och det behöver underhållas och man behöver ha en

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Synlighet åt regionala aktörer!

Synlighet åt regionala aktörer! Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts till fördel för landskapet.

Läs mer

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation.

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Välfärdskonferens Vänersborg augusti 2014 Pedagog: Elisabeth Ericson, Lindfors & Co 070-797 87 20 elisabeth@lindforsco.se Kulturkapital Alla företag,

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen.

Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen. Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen. EM på hemmaplan 26 januari 1 februari avgörs EM i Stockholm. Bjud in dina nära och kära att uppleva konståkningens världsstjärnor och våra medaljhopp

Läs mer

den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg

den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg innehållsförteckning Vilken är din status?... s. 4 Testa om din statusuppdatering är läsbar

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Kommunikationsguide ALLMÄNNA RIKTLINJER OM GRAFISKA PROFILEN. Den här guiden reviderades senast: september 2011

Kommunikationsguide ALLMÄNNA RIKTLINJER OM GRAFISKA PROFILEN. Den här guiden reviderades senast: september 2011 onsdag den 28 september 2011 Kommunikationsguide Den här guiden reviderades senast: september 2011 Kommunikation är en viktig del i all verksamhet i Förbundet Unga Forskare. Vi får fler aktiva medlemmar

Läs mer

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier En lathund Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många av Svenska kyrkans anställda använder dagligen

Läs mer

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping En Lathund om kyrkans närvaro i Sociala medier för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING

COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING COSPLAY EN FOTOUTSÄLLNING Producerad av Våra Gårdar i samarbete med Sverok Fotografier av Ice of Tin VAD ÄR COSPLAY Cosplay är en förkortning för Costume Play. Cosplayare klär ut sig till och uppträder

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer