NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN"

Transkript

1 NIVÅINDELNING I PRAKTIKEN Saltsjöbaden fotboll är en breddklubb, inte en elitklubb. Inom ramen för breddfotboll har vi nivåindelning och följer tidsplanen som Svenska Fotbollsförbundet satt upp med nivåindelning i St.Erikscupen, där det börjar som 11 åring. Generell planeringscykel. Säsongen startar 1:a oktober och håller på till siste september. I september varje år är det dags att förbereda oss för nästa säsong då spelarna blir ett år äldre. Från oktober februari har man som förberedelse, både på plan med spelarna i nya konstellationer samt utanför plan med planering etc. Nivåindelningen startar som 11 åring. 11 år och den första nivåindelningen i seriespelet (S:t Erikscupen) tar vid. Hittills har Saltsjöbadens fotbollslag varit fördelade utifrån lag hur de gick i skolan i lågstadiet. Nu har det delvis förändrats då samtliga Solsidebarn går i Igelbodaskolan. Om två år går de flesta i Samskolan. Från 11 år indelas fotbollslagen utifrån vilken svårighetsnivå man anses vara lämpad för vid varje given tidpunkt. Nästa år kan man anmäla sitt lag till en medelserie(m) eller lättserie(l) i syfte att man ska spela i den nivån man för tillfället befinner sig i. Det är inte roligt att vinna eller förlora med För att följa denna inriktning kommer vi att anpassa våra lag till motsvarande nivåindelning, med start första veckan i oktober i år, när Sanktan har avslutats för P10/F10. Huvudpunker: Man skapar två gemensamma träningsgrupper som är nivåanpassade Man kallar Lätt Träningsgrupp för BLÅ och VIT Träningsgrupp för VIT Man tränar två tre gånger i veckan Man spelar 1 2 matcher i veckan (anmäl ett lag per 10 spelare till Sanktan) Det betyder att alla spelare, oavsett nivå, tränar 2ggr/vecka och kallas till 1 match/vecka. Version april 09

2 Till seriespelet nästa år anmäls lagen utifrån svårighetsnivå, Lätt/Medel: Saltsjöbaden i stort har X gemensamma lag i medelserien, VIT Saltsjöbaden i stort X gemensamma lag i lätta serien, BLÅ Det viktigaste av allt är spelarnas intresse och glädje inför fotbollen som alla vi ledare vill värna om och förkovra. Det grundläggande syftet för denna förändring inför nästa säsong är: 1. Att killarna skall få möjlighet till rätt fotbollsstimulans. 2. Att bryta sociala barriärer genom fotbollen och få spelarna integrerade. Bort med vi och dom känslan mellan Igelboda, Solsidan och Neglinge. Kompisar på planen och vid sidan av planen. Lagindelningens grunder Varje lokal lagledning listar vilka i laget de anser spela på Lätt resp. Medelnivå. Det finns inga satta nivåer att 50% skall vara i den ena eller andra nivån, det beror helt på hur spelarmaterialet ser ut, år för år. Generellt är skillnaden att en Medelspelare kan själv driva spelet individuellt och i samspel, medans en Lättspelare inte kan driva spelet själv eller förstått passnings spelets grunder. Indelningen blir då som i bilden nedan: Lagledningar Denna nivåindelning ställer ytterligare krav på resurser i lagledningarna eftersom BLÅ och VIT kräver styrning. SIF uppmanar därför föräldrar till spelare i BLÅ respektive VIT träningsgrupp till ideella insatser. Vi behöver två tränare till BLÅ och två tränare till VIT samt en lagledare för BLÅ och en lagledare för VIT. Antalet träningar, matcher, cuper etc, avgörs sedan av dessa nya lagledningar. Ett utdrag ur riktlinjerna för 7 mannafotboll i Saltsjöbaden: "Med nivåindelning utvecklas barnen bäst. De som är längst fram i utvecklingen tränas då på mer avancerat spel. De som ligger lite efter tvingas ta initiativ och ansvar något som normalt "de bättre" gjort tidigare.

3 Viktiga tidpunkter för Nivåindelning: Första veckan i april när spelarna är 10 år SIF kallar till möte för att planera 3 4 samträningar på våren för alla lokallagen, så att spelarna lär känna varandra och så att ledarna får en uppfattning om alla spelarnas nivåer. juni augusti som 10 åring Håll ögonen öppna och anmäl några lag till Ersans pokal. Det kommer att bli första cupen för de nivåindelade lagen. För en trupp med 50 spelare kan 3 4 lag anmälas. Gruppspelet om fyra lag spelas med en match i veckan i oktober. Slutspelet spelas kommande år i Mars Juni. Första veckan i september när spelarna är 10 år. SIF kallar till ett första nivåindelningsmöte. Förberedelse inför nästa års nivåindelning Man skapar två listor, en lista med Lätt spelare och en lista med Medel spelare. Lätt lag kallas BLÅ. Medel Lag kallas VIT. Mötet föregås av att lokallagens ledare mailar sina listor till de andra ledarna. Mötet blir då beslutande om hur många som skall vara i varje nivå samt vilka som blir tränare och lagledare för respektive nivå. Eventuellt kan nya lagledare/tränare behövas om alla de nuvarande ledarnas barn hamnar i en Nivå grupp. Utse en ledare per BLÅ/VIT som är övergripande samordnande. Sportchef och/eller styrelserepresentant medverkar i denna process och kan verka som beslutande om ledarna är oense. Röstning enligt SIF stadgar tillämpas, vid jämt resultat beslutar sportchef eller styrelserepresentant. (se Policydokumentet) Oktober som 10 åring Information om Nivåindelningen mailas ut till föräldrarna. Genomför en träning i veckan med Nivålagen, BLÅ och VIT. Spela Ersans Pokal med BLÅ och VIT. Anmäl Nivå lagen till Sanktan. Ett lag per 10 spelare Vintern som åring. Anmäl nivålagen till innecuper. Januari som 11 åring. Planera våruppstarten. Sätt datum för Nivå träningar i mars april. Anmäl gärna Nivålagen till 2 4 Cuper i mars april. Betala snabbt, platserna tar slut. Besluta om eventuellt träningsläger, två dagar i mars april. Sanktan startar i april runt den 20e. Gå ut med dessa datum till föräldrarna i tillgänglighetsförfrågan När anmälningarna kommit in, formera Nivålagen, blanda friskt, inga stora nivåskillnader inom nivåerna, alltså inte ett Bästa VIT lag till en cup och resten till annan cup, nu skall alla lära sig spela med alla.

4 Mars april som 11 åring Ta fram en lista på gråzonspelare. Det är de spelare i BLÅ som ligger närmast att vara med i VIT. Gör likadan lista för VIT gråzonspelare, de som ligger närmast BLÅ. Kalla två BLÅ gråzonspelare till varje VIT träning i rullande schema. Kalla två VIT gråzonspelare till varje BLÅ Lätt match i Sanktan. Rullande schema. Genomför en träning i veckan och de planerade cuperna. Sanktan startar runt den 20e april. Anmäl Nivålagen till eventuell övernattningscup i juni. VIT kan anmälas till Aroscupen som är lite svårare BLÅ kan anmälas till Roslagscupen som är lite lättare Maj som 11 åring Det är uppehåll i Sanktan över maj helgerna. Anmäl gärna Nivålagen till cup. Se länk bilagan. Juni som 11 åring Sista Sanktan omgången spelas runt den 10e juni Augusti som 11 åring Samordnande för Nivålagen tar fram förslag på lista för nästa Nivåindelning, Svår Besluta om vilka som är med i Svår nivån. Antingen i möte eller Mail. Nu (som 12 åring) får vi tre nivåer i Saltsjöbaden. Lag 1,2,3. Lag 1=Svår, Lag 2=Medel, Lag 3=Lätt September som 11 åring Tag ut Lag 1,2,3 till Nackamästerskapen eller annan cup i september Analysera gruppen, jämt motstånd väljes per lag. Anmäl ett lag till Ersans Pokal, 11 Manna för P13 (ett år äldre) (för Lag 1+2) Genomför några träningar på 11 Manna för Lag 1+2. Lag 3 kör ej 11 Manna nu Anmäl gärna lag till Ersans pokal. Försök analysera vilken grupp som är svårare resp. lättare, sätt jämt motstånd. Anmäl ett lag till Snöbollen, 11 Manna Lätt grupp för 13 åringar. (Lag 1+2) Oktober Lag 3 har separata träningar och Lag 1,2 har separata (både M och S tillsammans), alternativt kan Lag 1 och 2 ha en separat och en gemensam träning. Träningsgrupperna kan alltså blandas om man vill men matcherna spelas dock alltid med respektive lag 1,2,3 i cuper och kommande Sanktan serierna Svår, Medel, Lätt. Utlåning sker dock mellan nivåerna för att hela tiden ha koll på gråzonspelarna mellan nivåerna. Gör klart med lagledningar för Lag 1,2,3 Ersans Pokal spelas, alla gruppmatcherna i oktober/november. En match i veckan per grupp. Snöbollen spelas, en match i månaden ungefär Anmäl till Sanktan. För att kvala in till P13 Sanktans högsta division krävs att man hamnar topp 3 i nästa års(p12) Svår serie.

5 Vintern som åring Anmäl Lag 3 till lättare innecuper, kalla de spelare som finns tillgängliga Anmäl Lag 2,3 till svårare innecuper, kalla de spelare som finns tillgängliga Januari som 12 åring Planera våruppstarten. Sätt datum för Nivå träningar i mars april. Anmäl till Cuper i mars april. Betala snabbt, platserna tar slut. Kontakta vän klubbar med lag på samma Nivå för träningsmatcher. Besluta om eventuellt träningsläger, en två dagar i april. Sanktan startar i april runt den 20e. Gå ut med dessa datum till föräldrarna i tillgänglighetsförfrågan Mars/april som 12 åring Gå igenom Lag 1,2,3 indelningen igen. Har något hänt under vintern? Genomför en 7 Mannaträning i veckan och de planerade cuperna och träningsmatcherna Träna gärna gemensamt med Lag 1,2, men spela matcher och cuper med Lag 1,2 lagen Genomför en 11 Mannaträning i veckan för Lag 1+2 Sanktan startar runt den 20e april. Detta året gäller det att komma Topp tre i Svår serien i Sanktan för att få spela i högsta divisionen (2) nästa år. Anmäl gärna Nivålagen till eventuell övernattningscup i juni. Lag 1,2 kan anmälas till Aroscupen som är lite svårare Lag 3 kan anmälas till Roslagscupen som är lite lättare. Nu kan det vara idé att anmäla Lag 1,2 till Gothia Cup. September och framåt som 12 åring Nu borde Nivåindelningen sitta och det mesta fokuset är: utveckla lag 1,2,3 utifrån sina nivåer fokusera på gråzonspelarna, de som är i gränslandet mellan nivåer, se till att de får spela med nivån ovanför/under regelbundet anmäl gärna ett integrationslag till Sanktan för 13åringar. Där spelar 5 spelare från varje nivå Kontakta gärna någon av ledarna/tränarna om ni har några funderingar eller frågor. SIF Fotbollsstyrelse

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll

Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Introduktion Oscar Bjers Styrelseordförande Saltsjöbaden Fotboll Ledarmöte Mars 2009 Saltsjöbadens IF Fotbollssektionen Tack för att ni ställer upp! Fotboll Agenda, Fotboll introduktion Målsättning med

Läs mer

POJKAR & FLICKOR ÅR

POJKAR & FLICKOR ÅR POJKAR & FLICKOR 13-15 ÅR En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som PF 13 15 Två tre träningstillfällen per vecka, med

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10

POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10 POJKAR & FLICKOR 10ÅR P10 och F10 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 10 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P10 / F10 Två träningstillfällen

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9

POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 POJKAR & FLICKOR 9ÅR P9 och F9 En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 KALENDER Tränings kalender, Våren som P9 / F9 En till två träningstillfällen per vecka,

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR

POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR POJKAR & FLICKOR 7-8 ÅR En Guide för dig som tränare - Kalender - Träning / Cup - Coachning Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 7-8ÅR KALENDER Träning Hela året som P7 och F7, tränar man på Saltsjöbadens

Läs mer

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11

POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 POJKAR & FLICKOR 11ÅR P11 och F11 En Guide för dig som Ledare - Kalender - Träning / Cup - Coaching Version April 2009 POJKAR & FLICKOR 11 ÅR KALENDER Tränings kalender, Våren som P11 / F11 SIF rekommenderar

Läs mer

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC.

Spel och träningsplan Knarrbackens ungdomslag. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Inledning Detta dokument vänder sig till tränare och ledare för 5 och 7-mannalag i Knarrbackens FC. Syftet är att inriktningen på fotbollen för barnen blir den rätta och att den inte skenar iväg åt fel

Läs mer

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Riktlinjer att spela 7-mannafotboll opyright 2007 Jens Lundström, Saltsjöbadens IF Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2. SÄSONG 1 (10 ÅR) INLÄRNING OCH ANPASSNING... 3 2.1 ALLMÄNT... 3 2.2 TRÄNING...

Läs mer

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Reviderad utgåva

Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Reviderad utgåva Riktlinjer att spela 7-mannafotboll Reviderad utgåva opyright 2012 Jens Storberget, Saltsjöbadens IF Versionshistorik Utgåva 1 2007-10-23 Utgåva 2 Innehållsförteckning 2. SÄSONG 1 (10 ÅR) INLÄRNING OCH

Läs mer

F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november

F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november F14 säsongen 2014 föräldramöte 25 november Vår förening FOTBOLLSFAKTA 200 knattar 600 aktiva spelare 39 lag i seriespel 84 träningstillfällen per vecka 2600 träningstillfällen per år 660 matcher i seriespel

Läs mer

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011

Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Älvsjö AIK FF F97 Riktlinjer 2011 Uppdaterade 2011-02-15 ÄLVSJÖ AIK FF F97 - RIKTLINJER 2011 1 (12) Våra grundprinciper... 3 Truppen... 4 Träningar... 5 Varför ett "A-lag" och ett "B-lag"?... 6 Principer

Läs mer

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET

NIVÅINDELNING TÄBY BASKET NIVÅINDELNING TÄBY BASKET 2017-02-21 Nivåindelning vid tränings- och matchtillfällen inom laget Målgrupp Målgruppen för detta dokument är klubbens ledare, föräldrar samt styrelsen i Täby basket. Bakgrund

Läs mer

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016

1 (5) IFK ÖSTERÅKER P SÄSONGEN 2016 1 (5) 2015-11-24 1 IFK ÖSTERÅKER P03-1 - SÄSONGEN 2016 2 POLICY IFK Österåkers policy ligger som grund för verksamheten, och den finns tillgänglig på http://www.ifkosteraker.se. 2.1 Målsättning Vår målsättning

Läs mer

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher.

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher. 7-MANNA FOTBOLL Allmänt Det är en ganska stor omställning från 5-manna till 7-manna. Nu räcker det inte att vara individuellt skicklig, man måste kunna passa, löpa utan boll och framför allt sparka bollen

Läs mer

ENKÖPINGS SK U P01. .men vårt långsiktigt mål består dvs vi ska vara bäst i Uppland 2018

ENKÖPINGS SK U P01. .men vårt långsiktigt mål består dvs vi ska vara bäst i Uppland 2018 2014 har inneburit: Ökad träningsmängd från ca 70 (2013) träningar till 115 (2014) Spelat över 70 matcher i två serier Ändrat träningsinnehåll Bra utveckling hos alla spelare Cuper (6 st) Semifinal Global

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer

Föräldramöte Boo FF P07:2. 15 mars 2017

Föräldramöte Boo FF P07:2. 15 mars 2017 Föräldramöte Boo FF P07:2 15 mars 2017 Agenda P07:2 anno 2017 Spelare och ledare Övergripande målsättning lagfilosofi Träningar, träningsmetodik och matcher Cuper & Träningsläger Ekonomi Varför lagkassa,

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm Föräldramöte 2013-02-12 ENKÖPINGS SK U P01 Målsättning med 2013 o Våra spelare ska bli bäst i Uppland 2018! Vi jobbar långsiktigt, dvs inga snabba toppningar för att nå kortsiktiga resultat. o Utvecklas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html

LEDARHANDBOK. Ledarhandboken återfinnes i sin helhet uppdaterad på: http://www.bjers.eu/sif_ledarparm/index.html LEDARHANDBOK 1 Välkommen, Introduktion till SIF Fotboll 2 En Guide för dig som börjar som ledare i år 3 Vett och Etikett, Sila Snacket 4 Saltismodellen 5 Vad är Toppning och Nivåindelning 6 Policys inom

Läs mer

Roslagsbro IF P 04/05

Roslagsbro IF P 04/05 Roslagsbro IF P 04/05 Agenda Inledning 2016 sammanfattning Våra tankar - Vår Idé Organisation 2017 Träningar vintern 2016/2017 Säsongen 2017 lagen, serierna, cuperna Ekonomi 2016 Hur många är vi? 32 spelare

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06

Dalen P aktiva spelare. Föräldramöte P06 Dalen P06 26 aktiva spelare DALEN P06 2013 DALEN P06-2014 DALEN/KFF P06 2015 Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015..et halvt sekund senare Nov. 2015: 27 spelare DALEN/KFF P06 ML CUP 2015 Nov.

Läs mer

Verksamhetplan F06 Helenelund

Verksamhetplan F06 Helenelund Verksamhetplan 2017 F06 Helenelund F06 Helenelund 26 tjejer i laget! Lagledare & Huvudtränare : Harold Tränare: Carina, Joakim, Stefan, Claes Materialansvarig: Stefan Värdegrundansvarig: Joakim Webbansvarig:

Läs mer

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4

NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 NACKAMÄSTARE 2014 BOO FF LAG 12, POJKAR O4 Agenda Boo FF lag 12 (- 04) - Föräldramöte 22 oktober Närvarande: Kristina (tränare), Jonas (tränare), Kristin (lagledare), Magnus, (Arthur), Anders (Noel), Lottie

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp!

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp! Flickor 00/99/98/97 Roslagens hopp! Om laget Ledare Laget består i dagsläget av 38 tjejer fördelat på följande åldersgrupper F00,99,98,97. Vi är en gemensam spelartrupp men kommer att anmäla 2 lag i seriespelet

Läs mer

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017 Solängen P04 Föräldramöte Jan 2017 Agenda: Solängen p04 Allmänt om laget Info från styrelsen Träningar Seriespel Cuper Föräldragrupp Klubbkassa Kommunikation Cuper 2017 Övrigt Solängen P04 2016 Spelare,

Läs mer

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 170315 IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning 2016 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2016 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2017 Utbildningsplan Modell för uttagning till match Utmaningar i verksamheten

Läs mer

Norralinjen år 2011 Träning 1 gång i veckan och poolspel 3-4 tillfällen. Alla som vill är med och spelar ungefär lika mycket

Norralinjen år 2011 Träning 1 gång i veckan och poolspel 3-4 tillfällen. Alla som vill är med och spelar ungefär lika mycket Norralinjen 2018 5 manna 5 år 2013 Vi startar upp fotbollskul med 5 åringar i April på Fagrabäck konstgräs. Träning 1 gång i veckan och ev ett poolspel. Alla som vill får vara med på matcher. Prioritet

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt!

Vår målsättning är och har varit i alla år är att vi vill att killarna skall hålla på med sin idrott så länge som möjligt! LB07 P04 (2018) LB07 som klubb LB07 är idag en av Skånes största fotbollsförening med drygt 1 300 aktiva. Målet är att vi skall vara bland Sveriges bästa utbildnings- och utvecklingsmiljöer för unga spelare.

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

EIK P09Gul Föräldramöte

EIK P09Gul Föräldramöte EIK P09Gul Föräldramöte 2016-10-10 Agenda Välkomna Presentation av ledarna Säsongen 2016 Laget Kommunikation Cafeterian 25 oktober kl17-21:00 (vem tar hand om den) Lagkassa/Inbetalning till kassör Föräldrar/lagfunktioner

Läs mer

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019

LIF P05 - Föräldramöte 3 april 2019 Föreningen Mycket som händer i föreningen - Ny ordförande: Jerry Andersson - Sportgruppen och Ungdomskommittén jobbar vidare med att utveckla verksamheten - Ekonomin är nu i balans i föreningen - LIF Dam

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården

Föräldramöte SSIF P Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01 3 Mars 2015 Föreningsgården Föräldramöte SSIF P00-01, 3 Mars 2015 AGENDA Truppen Ledare/tränare Seriespel Kommunikation Matchkallelser Träning Tränings upplägg På gång Medlemsavgift

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän. Så spelar vi 7-mannafotboll. Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 7-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla 2016 Sida 1 Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 BAKGRUND. är en träningsgrupp inom SFK som har tränat ihop under se år. 2018 blir det sjunde året som grupp och andra året med 9- mannaspel. Träningsgruppen består, i skrivande stund, av 16 spelare samt

Läs mer

Säsongen är igång. Eventuellt i augusti: Skara Sommarland Cup eller Oddebollen (5-7/8)? 2012 Barcelona?

Säsongen är igång. Eventuellt i augusti: Skara Sommarland Cup eller Oddebollen (5-7/8)? 2012 Barcelona? Välkomna! Säsongen är igång. Matcher & Cuper Snickarcupen Valingecup (Placering 2a respektive 4a) Ulricehamns ungdomscup 20/3 Seriespel, F 13-14 Div.1 DM Gothia Cup Eventuellt i augusti: Skara Sommarland

Läs mer

Verksamhetsberättelse för säsongen 2011. Ösmo Fotboll Pojkar 99

Verksamhetsberättelse för säsongen 2011. Ösmo Fotboll Pojkar 99 Verksamhetsberättelse för säsongen 2011 Ösmo Fotboll Pojkar 99 2012-07-28-1 - 2008 Ösmo GIF Fotbollsklubb Lagets femte säsong Detta är femte säsongen som lag. Två 7 - manna lag anmälda till S:t Eriks cup

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Många är positiva till träningen, och tränarna och ser fram emot varje tillfälle.

Många är positiva till träningen, och tränarna och ser fram emot varje tillfälle. Många är positiva till träningen, och tränarna och ser fram emot varje tillfälle. Vissa tycker tränarna är för stränga och ibland orättvisa med hur speltid på träningar fördelas. Andra upplever att kompisar

Läs mer

P07 Viby Verksamhetsplan 2019

P07 Viby Verksamhetsplan 2019 P07 Viby Verksamhetsplan 2019 Ledare och organisation Vision och mål Förväntningar på Spelare / Föräldrar Träningar Matcher och S:t Eriks cupen Cuper/Läger Spring För Livet Appendix: Nivåanpassning/Nivåindelning

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE Mail: Tele: Munksundsvägen 47

FÖRÄLDRAMÖTE Mail: Tele: Munksundsvägen 47 FÖRÄLDRAMÖTE 2017 Sammanfattning 2016 55 träningar (11 spelare över 75%) 1 träningsläger 3 träningsmatcher 14 seriematcher 4 cuper: Team sportia cup, Husqvarna cup, PSG, Kurirenspelen 20 spelare våren,

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Silverdal 2017

Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Silverdal 2017 Verksamhetsplan Sollentuna FK F06 Silverdal 2017 En del av Sollentuna FK F06 Silverdal är en lokal träningsgrupp i Sollentuna FK, med 27 spelare. Det finns fem andra träningsgrupper i klubben, och sammanlagt

Läs mer

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015.

Säsongen Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Säsongen 2015 Informationsmöte flickor födda 2007 Dokumentet beskriver hur föreningen ser att åldersgruppen 2007 ska organiseras och fungera under 2015. Sammanställd av: Pelle Myske, 5/7/9-manna ansvarig

Läs mer

När Sanktan drog igång, så körde vi två serier. En sjumanna och en niomanna-serie.

När Sanktan drog igång, så körde vi två serier. En sjumanna och en niomanna-serie. 1 2 Året som gick. Det här är vad vi gjort under 2016. Vi började året med några inomhuscuper. Under mars och början av April, spelade vi Kick-off, April- och Attunda-cupen. När Sanktan drog igång, så

Läs mer

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2

Föräldramöte NYA IF Brommapojkarna F03-2 Föräldramöte 180115 NYA IF Brommapojkarna F03-2 Dagordning Nya IF Brommapojkarna F03-2 HT 2017 - vad gjorde vi? Spelarstatistik 2017 Seriespel, cuper & lagaktiviteter 2018 Utbildningsplan Modell för uttagning

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Saltsjöbadens IF Fotboll

Saltsjöbadens IF Fotboll Saltsjöbadens IF Fotboll Ledarmöte April 2010 VÄLKOMMEN Saltsjöbadens IF Fotboll Ledarmöte April 2010 Oscar Bjers Styrelseordförande, SIF Fotboll AGENDA Välkommen, introduktion, mål med detta mötet --Oscar

Läs mer

AGENDA. Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt

AGENDA. Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt AGENDA Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt Inledning Underlaget för P01 i Fanna BK bedömdes som för litet för att ha ett eget lag 2016. Därför erbjuds alla

Läs mer

Föräldramöte. Umedalens IF F-04

Föräldramöte. Umedalens IF F-04 Föräldramöte Umedalens IF F-04 Säsongen 2018 Träningen, se nedan Seriespel, två serier Div 1 och div 3 en 11-manna och en 9-manna (lite oklart) Erik och Åsa är huvudtränare Pontus och Pelle hjälper till

Läs mer

Verksamhetsplan F13 F06 Mitt Säsongen 2019

Verksamhetsplan F13 F06 Mitt Säsongen 2019 Verksamhetsplan F13 F06 Mitt Säsongen 2019 Vår trupp Sammanfattning Truppens namn: Sollentuna FK F06 Mitt (sammanslagning av Helenelund och Viby/Vallen) Antal spelare: 36 Antal ledare: 8 Antal träningar/vecka:

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Föräldramöte Bromsten IK P

Föräldramöte Bromsten IK P Föräldramöte Bromsten IK P08 2018-02-21 Nya laget Klädsel BIK lånar ut matchtröjor till spelarna. Till matcher i S:t Eriks cupen bör alla spelare ha rätt shorts och strumpor. Hemmaställ består av svarta

Läs mer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer

Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer Värmdö IF Fotboll Mål och riktlinjer 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... sid 3 2. Vision sid 3 3. Mål.... sid 3 3.1 Ungdomsverksamheten. sid 3 3.2 Seniorverksamheten.. sid 3 4. Strategier sid 4 4.1

Läs mer

Sanktanutredningen. Standardrapport

Sanktanutredningen. Standardrapport Sanktanutredningen Standardrapport För många kallade spelare får ej delta, en så hög siffra som 33% har uppfattningen att alla inte alltid får spela i match de kallats till. Det är alldeles för högt.

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Välkomna på föräldramöte. Hammarö Arena

Välkomna på föräldramöte. Hammarö Arena Välkomna på föräldramöte Hammarö Arena 2017-09-29 Säsongen i stort (serier, DM, samverkan andra lag mm) Information och kommunikation Organisation Närvaro Föräldraengagemang (kiosk, sekretariat, domarvärd

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Föreningsorganisation 2016 Ordförande Min 4 Max 12 ledamöter Valberedning Klubbdirektör Ekonomiansvarig Sekreterare Revisorer Vice

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014

Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 Så spelar vi 5-mannafotboll 2014 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Föräldramöte 11 feb - Dagordning Organisation Tränare, Föräldragrupp, ansvarspersoner Träningar Start v13 Serie, cuper Antal lag, avgifter Målsättning Ordningsregler

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2018

Verksamhetsplan säsongen 2018 Roslagsbro IF U16 Verksamhetsplan säsongen 2018 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U16. Syftet med dokumentet

Läs mer

Föräldramöte P08:

Föräldramöte P08: Föräldramöte P08:10 2017-03-28 Agenda: Introduktion och presentation närvarande Träningsinformation Information om Sankt Erikscupen Övriga cuper Cafeteriabemanning 25-27 augusti Lagkassan Lagaktiviteter

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Saltsjöbadens IF Fotboll

Saltsjöbadens IF Fotboll Saltsjöbadens IF Fotboll Ledarmöte September 2009 VÄLKOMMEN Medverkande idag, -fantastisk uppslutning skulle jag vilja kalla det, TACK AGENDA Välkommen, introduktion, mål med detta mötet --Oscar Ledarpärmen

Läs mer

Planering inför 2014

Planering inför 2014 Planering inför 2014 Sammanfattning av enkätsvaren från spelare och föräldrar Organisation Träningstider och plantillgång Träningsgrupper Sanktan / Matchgrupper Tränarnärvaro, utbildningar och ansvarsområden

Läs mer

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher.

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. 26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. Bra gemenskap/alla får vara med Bra tränare, förklarar bra Kul med många matcher Peppar varandra Flamsigt på träningarna ibland

Läs mer

Kärra KIF P03. Föräldramöte

Kärra KIF P03. Föräldramöte Kärra KIF P03 Föräldramöte 2018-02-08 Agenda Presentation (Ledare & föräldrar) Truppen (Ledarna) Träningar (Samuel) Matcher-serie (Samuel) Matchkläder (Boris/Per?) Medlemsavgift licens registrering (Samuel)

Läs mer

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm).

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm). FÖRÄLDRAMÖTE F97/98 2010-04-20 Ledarstaben Truppen Träningar Träningsläger Seriespel DM Cup Ekonomi Medlemsavgift Deltagaravgift Lagkassa Föräldrauppgifter Intersport kläder mm Kost Lagpolicy Föräldrapolicy

Läs mer

Föräldramöte 26/ Sammanfattning av säsongen som varit. År 2012

Föräldramöte 26/ Sammanfattning av säsongen som varit. År 2012 1 Tid för mötet kl. 18:00 Plats för mötet Kansliet Närvarande Lasse, Lars N, Majo,Marie-Louise, Petra J, Micke E, Stefan (Linns pappa), Stefan (Mirandas pappa), Åsa (Mirandas mamma), Glenn (Emmas pappa),

Läs mer

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( )

Policy för lagens tävlingsverksamhet ( ) 2019 Policy för lagens tävlingsverksamhet (2018-11-29) Innehåll Inledning 1. Planering av tävlingsverksamheten 2. Individens utveckling lagets resultat 3. Min match i veckan 4. Seriespel 5. Profilturneringar

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll (Uppdaterat 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn-

Läs mer

DINGTUNA GIF P-03 Agenda:

DINGTUNA GIF P-03 Agenda: Agenda: Laget idag Träningar under året Utvecklingssamtal januari 2016 Seriespel 2016 Cuper 2016 Gothia Cup 2016 Ekonomi Sponsring Laguttagningar 2016 Planering 2017 Dingtuna Cup 2016 Information från

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

LIF P05 - Föräldramöte 21 mars 2018

LIF P05 - Föräldramöte 21 mars 2018 Föreningen Mycket nytt som händer och har hänt det senaste året inom föreningen! - Ny ordförande (Stefan Åberg) och nya personer invalda i styrelsen - Ny sportgrupp har bildats, bestående av tidigare spelare

Läs mer

The Academy of. Gerdskens BK

The Academy of. Gerdskens BK The Academy of Gerdskens BK In co-operation with IFK Göteborg Gerdskens BK 1 Introduktion Gerdskens BK ska bedriva fotbollsutbildning i högsta Sverige klass. I Gerdskens BK har vi som ambition att kunna

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016

Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016 Verksamhetsplan Sollentuna FK P03 Syd 2016 En del av Sollentuna FK P03 Syd är en träningsgrupp i Sollentuna FK, med ca 80 aktiva spelare. Det finns fem andra träningsgrupper i klubben, med sammanlagt ca

Läs mer

Föräldramöte P

Föräldramöte P Föräldramöte P-06 2016-04-10 Agenda Inledning Närvarolista Protokoll skrivs inte separat utan blir denna presentation med komplettering i rött. Roller Föreningens hemsida med lagsida för Pojkar 06 Matcher/cuper

Läs mer

HSK F10. Föräldramöte 12 april 2018

HSK F10. Föräldramöte 12 april 2018 HSK F10 Föräldramöte 12 april 2018 Agenda Laget Tränarsituationen Uteträning Kläder, utrustning St Erikscupen Info från lagledningen Att vara spelare och förälder i HSK Laget 19 befintliga spelare + 1

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

Föräldramöte LB07 P september 2016

Föräldramöte LB07 P september 2016 Föräldramöte LB07 P11 19 september 2016 Agenda 1. Information och statistik från 2016 2. Organisation 3. Serie- och cupplanering hösten 2016 4. Träningsläger våren 2017 5. Ekonomi och Sponsring 6. Truppstorlek

Läs mer

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION

UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION UTVECKLINGSBLOCKET ORGANISATION Utvecklingsblocket är Hammarbys samlingsnamn för föreningens breddfotbollen, blocket består av över 1400 spelare dessa leds av ca 400 ideella föräldraledare. Blocket är

Läs mer

U12-05 VÄLKOMMEN PÅ FÖRÄLDRAMÖTE U

U12-05 VÄLKOMMEN PÅ FÖRÄLDRAMÖTE U U12-05 VÄLKOMMEN PÅ FÖRÄLDRAMÖTE U12 2016-09-27 U12-05 Återblick säsongen 2015/2016 Spelartrupp Organisation Träningar Matcher Cuper och läger Arbetsuppgifter Lagkassa Återblick säsongen 2015/2016 Många

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer