Läs om vad som kan vara bra att tänka på och vad som finns på studenten och skolavslutningen GÖR SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Läs om vad som kan vara bra att tänka på och vad som finns på studenten och skolavslutningen GÖR SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE!"

Transkript

1 Läs om vad som kan vaa ba att tänka på och vad som finns på studenten och skolavslutningen GÖR SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE!

2 VIKTIG INFORMATION FRÅN POLISEN GRATTIS TILL STUDENTEN! Studenten näma sig med stomsteg och din skoltid böja dämed gå mot sitt slut. Vi hoppas att du vekligen njute av den kota tid som ä kva, fö innan du vet odet av det ä den stoa dagen hä. Studentdagen ä en dag som ska fias! Du komme att skapa minnen som du bä med dig esten av livet och vi ektoe ä däfö måna om att din dag bli så ba som möjligt. Pogammet fö dagen finns publiceat på din skolas hemsida och innefatta ett antal pogampunkte och hålltide fö dagen. Dä hitta du bland annat tide fö fotogafeing, lunch, avtackning och utsping. Glöm inte bot att äta odentligt STUDENT 2016 på mogonen, det ä en lång och händelseik dag du ha famfö dig. Som vanligt ä alkoholfötäing föbjudet inom skolans omåde, något vi föutsätte att du espektea. Se även till att infomea dig om de diektiv och egle som gälle fö kotegen genom stan! Slutligen vill vi lämna dig med ett sista åd på vägen Ta hand om vaanda och njut av dagen! Med föhoppninga om en hälig studentdag! Rektoena: Andes Jonsson, Chistine Holmbeg, Eica Andén och Jan Johansson Äntligen ä skolan slut och famtiden ä hä. Efte många stunde av slit och enegi kan ni fia studenten! Studentdagen ä en dag som man minns hela sitt liv och vi ä oehöt måna om att se till att ni få oliga och tevliga minnen att bäa med e. Däfö vill vi passa på att påminna om de viktiga sake ni behöve hålla eda på fö att dagen ska bli så ba som möjligt. I Kalstads kommuns innestad åde det alkoholfötäingsföbud. Det innebä att ingen oavsett ålde få dicka alkohol. Detta gälle även unde studentdagen och det beviljas inga undantag. Stot gattis till e examensdag och hoppas att ni fylle den med oliga minnen! Lokalpolisomådeschef Kalstad Ola Kistoffesen LANGNING AV ALKOHOL Ett langningsbott begås nä någon, oavsett vem det ä, köpe ut alkohol åt den som ä unde 20 å. All alkohol som etappas på den som ä unde 20 å komme att fövekas och bottsanmälan komme att skivas. Alkohollagen ge inte någa undantag. KORTEGEN Vi vill föhinda att olycko ske unde kotegen så läs noggant om de egle som finns. Vi vill att kotegen genomfös på ett tyggt och säket sätt både fö e studente och fö alla de tusentals människo som komme att vilja se e på studentdagen.

3 TILL DIG SOM FÖRÄLDER Skolavslutningen med studenten ä någa av de helge då många unga iskea att komma i kontakt med alkohol. Tyvä vet vi också att många av dem begå alkoholdebut i samband med skolavslutningen. Nä alkohol finns med i bilden kan det få både oanade och obehagliga konsekvense. Föäldas föhållningssätt spela oll. Om alla föälda och vuxna gö gemensam sak kan vi minska ungas dickande. Gundegeln ä att inte köpa ut, inte bjuda tonåinga på alkohol hemma och inte acceptea att ungdoma dicke alkohol innan de fyllt 20 å. Tillsammans gö vi skolavslutningen till ett fint minne fö alla! Daniel Fenstöm, chef fö omådespolisena Lokalpolisomåde Kalstad TVÅ VIKTIGA SVAR OCH RÅD FRÅN POLISEN TILL FÖRÄLDRAR - Pata gäna med din son elle dotte om va han elle hon ska vaa nä de ä ute. Stäm av om platsen stämme. Kanske gå dit själv, ing till anda föälda det ä inte alls säket att alla anda fått... även om ditt ban säge det! - Bestäm gäna en tid nä din son elle dotte ska vaa hemma. Håll kontakt med anda föälda och va vaken nä din tonåing komme hem. VAD KAN DU SOM FÖRÄLDER GÖRA? - Va vaksam på din egen hållning i alkoholfågan du ä föebilden. Va uppmäksam på hu du fövaa e eventuella egen alkohol. Vi vet av tidigae efaenhete att många låna hemma till sitt dickande. - Vid misstanke om langning, ing polisens tipstelefon Vi vädja till dig som föälde att ta ett gemensamt ansva fö våa tonåinga. Om mitt ban påtäffas beusad av polisen vad hände då? Polisen kontakta föälda till ungdoma som påtäffas i samband med alkohol, även om de själva inte bä på alkohol elle ä beusade, utan att ha uppnått ätt ålde. Föälde till ban unde 18 å, bli uppmanade att hämta sitt ban på polisstationen. Polisen komme även undeätta socialtjänsten. Bli det väe om jag anmäle till polisen att min son/dotte använde nakotika? Det finns inte en enda polis som vill staffa missbukae. Alla ingipanden syfta till en enda sak; att upptäcka, avslöja och däigenom ge individen och dennes omgivning en möjlighet till eflektion och val. Valet till ett liv fitt fån nakotika. Du snaae ädda den du tycke om genom att slå lam.

4 KORTEGEREGLER FÖR 2016 I KARLSTADS KOMMUN UTDRAG UR DE LOKALA ORDNINGSSTADGARNA Fötäing av alkoholdycke 11 Spitdycke, vin och staköl få inte fötäas på offentlig plats inom följande omåde. Stadsdelana Tingvallastaden och Klaa. De omåden inom stadsdelana Haga och Hehagen som makeats på katan. VID TILLFÄLLIG FÄRD PÅ FLAK ELLER SLÄP GÄLLER Man få endast ta med passageae i ett sådant antal, elle placea dem på ett sådant sätt, att faa inte kan uppstå. Hållfasta skyddsäcken ska finnas, höjden bö vaa minst 110 cm. Säten elle bänka ska sitta fast. Utymme fö passageae få inte ha faliga ojämnhete, utskjutande dela elle skapa kante som kan öka isken fö skado på passageae. Passageaen ska kunna kontakta föaen diekt genom ett tillfölitligt kommunikationssystem ifall någonting hände. Om mobiltelefonen används måste samtal vaa uppkopplat unde hela fäden. Fodonet få inte köa fotae än 20km/tim. Det få endast köa på väga dä fastighetsbegänsningen ä högst 70 km/tim. Föaen ska ha fyllt 21 och ha kökot med ätt behöighet sedan två å. Vid fäd på släp måste sammankopplingen till dagfodonet vaa säke. Man få baa ha ett släp och det måste vaa stabilt så att det inte iskea välta. TÄNK PÅ - att säkeheten ökas om alla sitte ned på bänka som sitte fast. Det ha hänt att fodon tippat fö att alla ha samlats på en sida av flaket - att kontollea att äckena hålle fö tyck fån många pesone. - att planea fädvägen noga med hänsyn till stömföande ledninga, boa, miljözone etc. - att högsta hastigheten ä 20 km/tim. - att en flakväd, som inte själv ä med och fia, kan vaa till hjälp unde fäden fö att öka tyggheten. POLISEN SKA MEDDELAS Det ä viktigt att polisen känne till studentflaken och kanevalstågen, eftesom de ofta påveka famkomligheten på väga och gato. Det ä också av stösta vikt att aangemangen ske unde odnade och säka fome så att ingen komme till skada. Polisen ska däfö i föväg meddelas om fädväg och tidpunkt. Samodna detta om fle fodon ä inblandade. OBS! ANMÄLAN GÖRS VIA POLISENS HEMSIDA!

5 NÅGRA ORD PÅ VÄGEN INFÖR ÅRETS STUDENTFIRANDE TILL DIG SOM FÖRÄLDER ELLER ANHÖRIG Det handla om alkohol och kopplingen till säkehet och tygghet. Kalstads kommun tillsammans med polisen önska en ba odning king examen och kotegen. Studentdagen ä ingen dag som ä undantagen fån alkohollagen om du som föälde elle annan vuxen köpe ut alkohol till en peson unde 20 å begå du ett langningsbott. Alkohol ä inte tillåtet på skolan elle unde tanspot på lastbilsflak elle liknade i samband med kotegen. Håt? Ja, kanske, men anledningen ä inte enbat ättsligt, utan ä till fö att ungdoma ska kunna fia unde säka och tygga föhållanden och ha tevliga minnen av sin student examen. Hjälp till att få en säke och tygg student 2016 genom att inte köpa ut alkohol till ungdomana. TILL DIG SOM SKA TA STUDENTEN Det hä ha du koll på, men vi tänke påminna dig i alla fall: Det ä inte tillåtet att vaa påvekad elle dicka alkohol i skolan oavsett dag. Man få inte helle dicka alkohol utomhus i centala Kalstad vilket innebä ingen konsumtion av alkohol i samband med kotegen. Vi vill att du ska minnas ditt studentfiande med glädje och lycka. Vi vill att du ska få känna samhöigheten med dina vänne med ett nyktet sinne bevaat i ditt minne. Denna dag nä du böja esan in i vuxenlivet. Kom ihåg att dagen ä lång, och att festen just ha böjat. Tobjön Tetzlaff, Alkoholinspektö Abetsmaknads- och socialfövaltningen Tillsammans med: Magnus Wallgen, Pocessledae, Abetsmaknads- och socialfövaltningen Stefan Gäsbeg, Pocessledae, Abetsmaknads- och socialfövaltningen VUXENANSVAR I STUDENTTIDER Nä studenten näma sig komme föälda till Systembolaget. Föälda som aldig skulle köpa ut åt sin tonåing, men som inte tänke på alkohol till studenten som att köpa ut. Mo- och faföälda som aldig skulle langa till sitt banban, men som inte tänke på mängden alkohol i champagneflaskan. Våa kunde ä ansvastagande vuxna, som gö medvetna val. Men tyvä bli valen lite minde medvetna, minde ansvastagande, just i studenttide. Den lilla champagneflaskan ha blivit en symbol fö fiandet, något man hänge om halsen på studenten snaae än en flaska med alkohol. Däfö ä det mitt ansva att fåga: ä detta till en student? Ha studenten fyllt 20 å? Nä mamma elle pappa då svaa nej, då ebjude jag en flaska alkoholfitt bubbel, festligt föbeedd med blågult band. Vi i Sveige ä vana vid att studenten fias med alkohol. Den lilla flaskan fån mamma, ytteligae en fån momo. Också älde kompisa och stoasyskon hjälpe till att köpa alkohol. Sammanlagt bli det ganska mycket, som tonåingen faktiskt inte ä mogen att dicka. Det ä våt vuxenansva att säga nej, också i studenttide. Vi på Systembolaget hjälpe dig gäna att välja en flaska festligt bubbel till studentfiandet, men vi välje en utan alkohol. Och vi hoppas att du gäna gö det valet, tillsammans med oss. Hälsninga Systembolaget

6 TRYGGHETSCENTER Kalstads kommuns abete med tygghet och säkehet utgå fån Tygghetscente. Dä hitta du Räddningstjänstens säkehetskoodinatoe, Polisen, Bottsoffejouen, Tafiksevice, Fältae och ideella oganisatione som abeta fö ett tyggae och säkae Kalstad. Hä finns också Ungdoma fö tygghet. Det ä nio ungdoma som ä anställda av Räddningstjänsten fö att abeta som unga vuxna föebilde fö ban och ungdoma i Kalstads kommun. De ska bygga goda elatione och skapa tillit Hej! Tonåsföälda! Tonåstiden ä en väldigt speciell tid i livet. Man befinne sig i gänslandet mellan ban och vuxen. Man ä ädd att inte äcka till. Rädd att hamna utanfö. Det ä mycket nytt som hände, ny skola, nya kompisa, att kunna vaa ute sent, föäldafia feste, cigaette och inte minst alkohol och anda doge. Och till åga på allt tycke sig många tonåinga ha dabbats av föälda som inte föstå någonting. Det ä pecis som det ska. De ban som ha en näa elation till sina föälda och som vet vad deas föälda fövänta sig, ä de som klaa sig bäst. I den hä boschyen TE I PARKEN! DELTA I BLÅS GRÖNT UNDER PUT ditt till din föälde som en bekäftelse på tet Blås Gönt ä en dogföebyggande aktivi, gönt blåse du kvälla fle Ju e. gand belöna delta unde Putte i Paken 30 juni 2 juli som fina vinna desto stöe chans finns det att ol. ungdoma som avstå fån att dicka alkoh pise i en sto utlottning. ns mma tillsa du Ä du mellan å kan Läs me och anmäl dig på putteipaken.se t. med din föälde anmäla dig till Blås Gön avstå Genom anmälan föbinde du dig till att ke besö du som daga de unde ol alkoh fån du as belön festivalen. Nä du ha blåst gönt mail ett as skick idigt med en gåva och samt kan du läsa om vad vi fån kommunens och polisens sida gö infö och på skolavslutningen, Putte i paken med mea. Ni som föälda ska veta vilka som finns ute på fältet, hu polisen abeta och vat ni kan vända e med fågo. Vi vill att ni ska känna att vi alla tillsammans finns dä ute fö ea tonåingas bästa men att ni som föälda ha en oehöt viktig oll. Tonåinga by sig visst om vad deas föälda säge tots att det inte alltid veka så. Hoppas att ni få en tevlig skolavslutning! Vänliga hälsninga Niklas Wikstöm Odföande i samvekan ban och unga R: ER HÄ LÄS M U N OM. E TÄNK REN.S A P RLÖ S R Å TON T.COM SMAR SE DRUG LPEN. ISHJA B A N CAN CMYK: 0,0,0,100 På tänkom.nu få du fakta och tips om tonåinga och alkohol. till ban och ungdoma fö att stötta och hjälpa dem. Ungdoma fö tygghet komme att nattvanda unde skolavslutningen och Putte i Paken. Ta gäna kontakt med dem om du behöve hjälp elle ha fågo. På Tygghetscente kan du lämna in hittegods elle söka stöd och åd. Tygghetscente bemannas av Ungdoma fö tygghet. Unde Putte i Paken hitta du även Tygghetscente inne på festivalomådet, pecis innanfö gindana. Ungdoma fö tygghet hålle i Blås Gönt.! NINGEN VSLUT sen s u b SKOLA s m ns ungdo n fi i n ju kov. Den 10 bjude på et d ä v i g to a på Sto CMYK: 0,0,0,60 CMYK: 0,0,0,40 CMYK: 0,5,15,20 VI FINNS DÄR SOM ETT BOLLPL ANK, VI LYSSNAR OCH VI BJUDER ALLTID PÅ BULL AR. PUTTE I PARKEN Den 30 juni 2 juli hit ta du oss inne på festivalomåd et.

7 UNO 16 Lots of Love ä en festival av ungdoma fö ungdoma på Sandgundsudden den 10 juni. Festivalen ä helt gatis och fullpackad av atiste som bjude på allt fån elektonisk dansmusik till indie fö att passa alla smake. Du komme bland annat att kunna lyssna till stoa atiste som Dzeko & Toes, Ulik Munthe och XOV! Festivalen aangeas av Kalstads Ungdomsfullmäktige med stöd av bla UNO Ungdomens hus. Med Lots of Love vill vi skapa en olig och minnesväd skolavslutningskväll med mycket aktivitet och skön musik men även en plats dä man kan känna sig tygg, säge Isak Olsson fån Ungdomsfullmäktige. Däfö ä festivalen alkohol- och dogfi och ha ett stot antal fitidsledae, funktionäe och odningsvakte på plats. Vi vill slå ett slag fö jämställdheten på Sveiges musikscene. Däfö ä hälften av scenaktena kvinnliga och hälften manliga. Hoppas du vill vaa med och fia sommalovsstaten med oss på Lots of Love på Sandgundsudden! ULRIK MUNTHER. XOV. FLER AKTER TILLKOMMER JUNI KLOCKAN SANDGRUNDSUDDEN GRATIS ALKOHOL&DROGFRITT

8 SKOLAVSLUTNING BEACHPARTY BEACHPARTY Tid: 10 juni mellan Skolavslutningen Plats: Nyeds fotbollsplan Skolavslutningen fedag 10 juni 2016 Pakbadet Konan fedag 12 juni 2015 Fö alla ungdoma i Molkom Pakbadet Konan Föälda och syskon ä såklat också välkomna. Fitidsgåden bjude på fika. Pakou Innebandy-skytte Human Demolition Funball Bännboll Tipspomenad Målahöna Allt Aangöe: Konopakens fitidsgåd Konopakens paklek ä tt gfi Do is gat Fö me infomation kontakta Molkoms Fitidsgåd Telefon Mail: molkom.fitidsgad@kalstad.se Aangöe: Konopakens fitidsgåd elle se gådens Facebooksida. Konopakens paklek Medaangö: KARLSTAD.SE D ARR ROGFR IT ANG EMA T NG VRÅLKUL! 10 JUNI PÅ SJÖSALA Åkus 7 och uppåt 20:00-24:00 Bungyun Musik Femkamp Gill TV-spel på stobild Vålba nomineinga Me specifikt pogam hitta du på facebook.com/ sjosalafitidsgadkalstad elle på telefon Följ oss gäna på Snapchat Sjosala VÄ0SE I T R A T S S V OMMARLO 0 juni 17:00 22:0 S BEACHPARTY n den 1 miljen! Fedage hela fa fö te e it a aktiv OlikSkolavslutningen fedag 12 juni Hambugeveksta till självkostnadspis. Pakbadet Konan - Tipspomenad - Olika utmana- tävlinga och leka. - Täffs, tivs och umgås i Väse. Tipsa polisen om langning på telefon Ditt tips gö skillnad. På tänkom.nu få du fakta och tips om tonåinga och alkohol. Välkommen till Väse Fitidsgåd. Info Facebook elle DROGFRITT! Aangöe: Konopakens fitidsgåd Konopakens paklek Folkhälsomyndigheten i samabete med kommune, myndighete och föeninga i Vämland

9 Retuadess: Abetsmaknads- och socialfövaltningen, Kungsgatan 18, Kalstad BEHÖVER DU PRATA MED NÅGON? HÄR ÄR KONTAKTUPPGIFTER: TRYGGHETSCENTER Mån-fe UNGDOMAR FÖR TRYGGHET Patik Vikstöm enhetschef KONTAKTCENTER Mån-to 8 18, fe FRITIDSLEDARE I FÄLT Ida Kalsson Stefan Beglund FÄLTGRUPPEN Asli Düzenli Elise Hydén POLISEN Vill du ha me infomation om vilket stöd som finns till föälda i Kalstads kommun så gå in på och sök på föäldastöd.

gör skolavslutningen till ett kul minne!

gör skolavslutningen till ett kul minne! gö kolavlutningen till ett kul minne! lä om vad om gö och vad om föälde kan göa! Lot of Love ä en fetival av ungdoma fö unga i Kaltad. Fetivalen ä helt gati och bjude på två cene fullpackade med atite

Läs mer

TILLSAMMANS GÖR VI SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE!

TILLSAMMANS GÖR VI SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE! TILLSAMMANS GÖR VI SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE! STUDENT 2018 HEJ TONÅRSFÖRÄLDER Tonårstiden är en speciell tid i livet. Våra ungdomar befinner sig i gränslandet mellan barn och vuxen.

Läs mer

Tips och råd inför student och skolavslutning GÖR SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE!

Tips och råd inför student och skolavslutning GÖR SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE! Tips och råd inför student och skolavslutning GÖR SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE! HEJ TONÅRSFÖRÄLDER Tonårstiden är en väldigt speciell tid i livet. Man befinner sig i gränslandet mellan

Läs mer

TILLSAMMANS GÖR VI SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE!

TILLSAMMANS GÖR VI SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE! TILLSAMMANS GÖR VI SKOLAVSLUTNINGEN OCH STUDENTEN TILL ETT KUL MINNE! STUDENT 2019 HEJ TONÅRSFÖRÄLDER Tonårstiden är en speciell tid i livet. Våra ungdomar befinner sig i gränslandet mellan barn och vuxen.

Läs mer

STUDENTEN 4 JUNI 2015

STUDENTEN 4 JUNI 2015 N E T N E D TU S 4 JUNI 2015 Välkommen till studentavslutning Om en månad tar Du studenten. Dina år på Alströmergymnasiet lider mot sitt slut och nya äventyr väntar bakom hörnet. Lärare, personal och skolledning

Läs mer

Student Sjung om studentens lyckliga dag

Student Sjung om studentens lyckliga dag Student 2017-06-16 Sjung om studentens lyckliga dag Studentdagen 16 juni 2017 Kl 7.00-9.45 Studenterna samlas traditionsenligt i Tivoliparken för studentfrukost. Arrangemang av Studentkommittén. Samtliga

Läs mer

STUDENTEN 2 JUNI 2017

STUDENTEN 2 JUNI 2017 STUDENTEN 2 JUNI 2017 Välkommen till studentavslutning Om en månad tar du studenten. Dina år på Alströmergymnasiet lider mot sitt slut och nya äventyr väntar bakom hörnet. Lärare, personal och skolledning

Läs mer

Ämne 2015-05-02. Polisen SKOLAVSLUTNING 2015. Trädgårdsföreningen

Ämne 2015-05-02. Polisen SKOLAVSLUTNING 2015. Trädgårdsföreningen Trädgårdsföreningen 1 Inom det rödprickade området i Trädgårdsföreningen är det ej tillåtet att dricka alkohol 2 Om ni efter balen ska gå s.k. rännstensgång genom city, ska detta anmälas till polisen.

Läs mer

r r r r Innehållsförteckning Mål att sträva mot - Ur kursplanerna i matematik Namn: Datum: Klass:

r r r r Innehållsförteckning Mål att sträva mot - Ur kursplanerna i matematik Namn: Datum: Klass: Innehållsföteckning 2 Innehåll 3 Mina matematiska minnen 4 Kosod - Lodätt - Vågätt 5 Chiffe med bokstäve 6 Lika med 8 Fomel 1 10 Konsumea mea? 12 Potense 14 Omketsen 16 Lista ut mönstet 18 Vilken fom ä

Läs mer

SKOLAVSLUTNING Information. Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter

SKOLAVSLUTNING Information. Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter Information Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter Om ni efter balen ska gå så kallad rännstensgång genom city, ska detta anmälas till polisen.

Läs mer

NU-SJUKVÅRDEN. EN ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING ANVÄNDBAR UR SÅVÄL REVISIONS- SOM LEDNINGSPERSPEKTIV Granskning ur ett ledningsperspektiv

NU-SJUKVÅRDEN. EN ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING ANVÄNDBAR UR SÅVÄL REVISIONS- SOM LEDNINGSPERSPEKTIV Granskning ur ett ledningsperspektiv NU-SJUKVÅRDEN EN ÖVERGRIPANDE RISKBEDÖMNING ANVÄNDBAR UR SÅVÄL REVISIONS- SOM LEDNINGSPERSPEKTIV Ganskning u ett ledningspespektiv Ganskning genomföd på uppdag av Västa Götalandsegionens evisoe Vilhelm

Läs mer

Student. Fredagen den 12 juni 2015

Student. Fredagen den 12 juni 2015 Student 2015 Fredagen den 12 juni 2015 Student 2015 på Wendesgymnasiet Fredagen den 12 juni 2015 är det äntligen din tur att ta studenten på Wendesgymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad

Läs mer

STUDENTEN 5 JUNI 2019

STUDENTEN 5 JUNI 2019 STUDENTEN 5 JUNI 2019 VÄLKOMMEN TILL STUDENTAVSLUTNING Om drygt en månad tar du studenten. Dina år på Alströmergymnasiet lider mot sitt slut och nya äventyr väntar bakom hörnet. Lärare, personal och skolledning

Läs mer

PROGRAM. Balen. Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen. Regler kring studentflaken. Blanketter. Kontaktuppgifter

PROGRAM. Balen. Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen. Regler kring studentflaken. Blanketter. Kontaktuppgifter PROGRAM Balen Morgonsamlingen i Trädgårdsföreningen Regler kring studentflaken Blanketter Kontaktuppgifter Om ni efter balen ska gå s.k. rännstensgång genom city, ska detta anmälas till polisen. ange var

Läs mer

Kungshögaskolan Tider och program för läsårets sista veckor

Kungshögaskolan Tider och program för läsårets sista veckor Kungshögaskolan Tider och program för läsårets sista veckor 14/5 onsdag Preliminär anmälan till prövning av satt betyg E-B (prövning för högre betyg, kostnad 500kr. Anmälan på klasslista genom mentor.

Läs mer

Student 2015. Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet

Student 2015. Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet Student 2015 Program för studentdagen Klassrumsfördelning Utspringsordning Tider för fotografering Placering i restaurang Linden Placering i Brahesalen Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter

Läs mer

Studentinformation 2018

Studentinformation 2018 Studentinformation 2018 Polisen informerar åk3 inför studentfirandet Onsdagen den 16 maj kl 15.00 i aulan Pubrunda 17 maj obs inget skolarrangemang Offermarsch till St Sigfrids källa Torsdag 24 maj kl

Läs mer

Ta ett nytt grepp om verksamheten

Ta ett nytt grepp om verksamheten s- IT ä f f A tem, sys knik & Te Ta ett nytt gepp om veksamheten Vå övetygelse ä att alla föetag kan bli me lönsamma, me effektiva och me välmående genom att ha ätt veksamhetsstöd. Poclient AB gundades

Läs mer

Ämne Polisen SKOLAVSLUTNING Trädgårdsföreningen

Ämne Polisen SKOLAVSLUTNING Trädgårdsföreningen Trädgårdsföreningen 1 Program: Inledning Hans Salomonsson Baler, rännstensgång m.m. Peter Viveland, polis Kortegeväg, regler kortegevagnar Peter Viveland Champagnefrukosten Peter Viveland, Hans Salomonsson

Läs mer

Studentavslutning fredag 3 juni 2016 Åk 3 gymnasiet och åk 4 gymnasiesärskolan

Studentavslutning fredag 3 juni 2016 Åk 3 gymnasiet och åk 4 gymnasiesärskolan Avslutningsgruppen Fyrisskolan Antidroggruppen Fyrisskolan Studentavslutning fredag 3 juni 2016 Åk 3 gymnasiet och åk 4 gymnasiesärskolan Fyrisskolan önskar framföra ett stort grattis till alla er som

Läs mer

Student Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet

Student Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet Student 2016 Program för studentdagen Klassrumsfördelning Utspringsordning Tider för fotografering Placering i Brahesalen Plan över var på skolgården klassen ska samlas efter utspringet Regler kring studentflak

Läs mer

Vi kan printlösningar

Vi kan printlösningar Pintlösninga Vi kan pintlösninga l en l i t n e Väg e a t a sm iljö m a v i sk UTMANINGARNA Fågona hopa sig fö dig som ansvaa fö pint Va femte skivae som säljs i Sveige komme fån Dustin. Vi ä väl medvetna

Läs mer

Upp gifter. c. Finns det fler faktorer som gör att saker inte faller på samma sätt i Nairobi som i Sverige.

Upp gifter. c. Finns det fler faktorer som gör att saker inte faller på samma sätt i Nairobi som i Sverige. Upp gifte 1. Mattias och hans vänne bada vid ett hoppton som ä 10,3 m högt. Hu lång tid ta det innan man slå i vattnet om man hoppa akt ne fån tonet?. En boll täffa ibban på ett handbollsmål och studsa

Läs mer

1(5) & nt s. MrLJösÄKRtNG INNENALLER. MILJöPOLICY. och. ARBETSMILJöPOLIGY. K:\Mallar

1(5) & nt s. MrLJösÄKRtNG INNENALLER. MILJöPOLICY. och. ARBETSMILJöPOLIGY. K:\Mallar 1(5) & nt s MLJösÄKRtNG INNENALLER MILJöPOLICY ch ARBETSMILJöPOLIGY K:\Malla MILJOPOLICY 2(5) # nt s Denna miljöplicy gälle Elcente. Syfte Elcente ska följa aktuell miljölagstiftning, egle, kav ch nme

Läs mer

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR STUDENT 2013 2013-06-13 STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR Kära student! Än lever STUDENTEN! Torsdagen den 13 juni 2013 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att

Läs mer

Sebastian det är jag det! eller Hut Hut den Ovala bollen

Sebastian det är jag det! eller Hut Hut den Ovala bollen i y n io a ä m S som info s a d n e (.! ) e ck ll läa I boken Sebasian de ä jag de! elle Hu Hu den Ovala bollen följe vi Sebasian fån ban ill ungdom. Han gö efaenhee som få honom a fundea. Vad eflekea

Läs mer

Veckomeddelande v 20

Veckomeddelande v 20 Livet på De Geergymnasiet är spännande. Här kan du läsa om vad som händer just nu. Veckomeddelande v 20 2016-05-12 SCHEMABRYTANDE Ti 17/5 hel dag ES13a hel exkursionsdag i nk On 18/5 hel dag Koncentrationsdag

Läs mer

Bibel ordet. sommarprogram. Nr: 25. Detta nummer innehåller: Pastorns penna. På G, från styrelsen. Högst personligt. Presentation: Hela människan

Bibel ordet. sommarprogram. Nr: 25. Detta nummer innehåller: Pastorns penna. På G, från styrelsen. Högst personligt. Presentation: Hela människan sommapogam N: 25 13 maj 2 sept. Detta numme innehålle: Pastons penna På G, fån styelsen Högst pesonligt Pesentation: Hela människan Pogam fö sommaen Info: Medvind UV-scout stoläge mm. mm. Bibel odet te

Läs mer

Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping

Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping Studenten 2015 Fria Läroverken i Norrköping 1 Innehåll Information om skolavslutning, studentfotografering och examen... 3 1 Mösspåtagningsceremoni... 3 2 Avslutningsveckan, årskurs 3... 3 2.1 Framtidsplaner?...

Läs mer

Student 2014 på Österänggymnasiet

Student 2014 på Österänggymnasiet Student 2014 på Österänggymnasiet Fredagen den 13 juni 2014 är det äntligen din tur att ta studenten på Österänggymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad sedan många år tillbaka. Det hindrar

Läs mer

Finansiell ekonomi Föreläsning 2

Finansiell ekonomi Föreläsning 2 Fiasiell ekoomi Föeläsig 2 Fö alla ivesteigsbeslut gälle: Om ytta > Kostad Geomfö ivesteige Om Kostad > ytta Geomfö ite ivesteige Gemesam ehet = pega Vädeig = makadspis om sådat existea (jf. vädet av tid

Läs mer

Söderportgymnasiet är en skola som vill vårda traditionerna. En av dessa är högtidliga avslutningar som firas på ett värdigt sätt.

Söderportgymnasiet är en skola som vill vårda traditionerna. En av dessa är högtidliga avslutningar som firas på ett värdigt sätt. Student 2016-06-10 Student 2016! Fredagen den 10 juni 2016 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är något som vi firar sedan många år tillbaka. Söderportgymnasiet

Läs mer

På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol!

På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol. Att vara förälder till en tonåring är ofta underbart. Men

Läs mer

Föräldrabarometer 2013

Föräldrabarometer 2013 Föbundet Hem och Skola i Finland Föäldabaomete 2013 Cilla yman (ed.) Innehåll Föod... 2 1 Inledning... 3 2 Undesökningens genomföande... 4 2.1 Föäldabaomete 2013... 4 2.2 De svaandes bakgundsuppgifte...

Läs mer

På får du fakta och tips om tonåringar och alkohol!

På   får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol. Att vara förälder till en tonåring är ofta underbart. Men

Läs mer

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden A.Uppgifte om stödmottagae Namn och adess Enköpings Biodlae c/o Mattias Blixt Kykvägen 3 749 52 GRILLBY Jounalnumme 2012-1185 E-postadess mattias.blixt@enviotaine.com B.Uppgifte om kontaktpesonen Namn

Läs mer

Tillsammans med Film i Västerbottens togs konceptet fram kring festivalen.

Tillsammans med Film i Västerbottens togs konceptet fram kring festivalen. Bakgund Västebotten ha unde de senaste åen poduceat filme som visats och vunnit pise på intenationella festivale. Nämnas kan vinst kitikeveckan i Cannes, Oscas nomineing bästa kotfilm, Oska fö bästa studentfilm

Läs mer

m a g a s i n n y h e t s s a j t n y h e t s b r e v e t n d i r e k t t i d n i n g e n s o m ä l s k a r e l e k t r o n i k å r e t r u n t

m a g a s i n n y h e t s s a j t n y h e t s b r e v e t n d i r e k t t i d n i n g e n s o m ä l s k a r e l e k t r o n i k å r e t r u n t Mediakit 2015 m a g a i n n y h e t a j t n y h e t b e v e t n d i e k t t i d n i n g e n o m ä l k a e l e k t o n i k å e t u n t Sid 2 (7) Elektoniktidningen ha edan taten 1992 föett venk elektonikinduti

Läs mer

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden A.Uppgifte om stödmottagae Namn och adess Ängsövägen-Västeås c/o Ängsö GK Box 1007 721 26 VÄSTERÅS Jounalnumme 2010-2587 E-postadess kiste.fost@jkf.se B.Uppgifte om kontaktpesonen Namn och adess Kiste

Läs mer

Sammanfattande redovisning av rådslag/konferens om Folkbildningens framsyn

Sammanfattande redovisning av rådslag/konferens om Folkbildningens framsyn Eic Sandstöm Diekt telefon 044-781 46 29 E-post:eic.sandstom@fuuboda.se 2003-10-20 Till Folkbildningsådet Sammanfattande edovisning av ådslag/konfeens om Folkbildningens famsyn 1. Fakta om seminaiet/ådslaget

Läs mer

OBS. Tänk på att alkoholhaltiga drycker inte får förekomma inom skolans område och skolans lokaler!

OBS. Tänk på att alkoholhaltiga drycker inte får förekomma inom skolans område och skolans lokaler! Student 2014-06-13 Student 2014 på Söderportgymnasiet Fredagen den 13 juni 2014 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är som alla säkert vet avskaffad sedan många

Läs mer

Granskningsrapport. Projektredovisning vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset fördjupad granskning

Granskningsrapport. Projektredovisning vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset fördjupad granskning Pojektedovisning vid Sahlgenska Univesitetssjukhuset födjupad ganskning Ganskningsappot 2008-03-06 Pe Settebeg, Enst & Young, Pojektledae Chistina Selin, Enst & Young, Aukt. eviso Patik Bjökstöm, Enst

Läs mer

Scenario 1: Vi får bidrag och ca 10 kommuner. Scenario 2: Vi får bidrag och ca 20 kommune r

Scenario 1: Vi får bidrag och ca 10 kommuner. Scenario 2: Vi får bidrag och ca 20 kommune r Ange kommun: Ange namn: Skulle ni vaa intesseade av att delta i en kemikalieådgivningsfu nktion fö nas medabetae? Till exempel specifika kemikaliefågo i upphandling och inköp,veksamhete (föskolo, skolo,

Läs mer

PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN

PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN PROGRAM FÖR AVSLUTNINGSDAGEN Fredag den 13 juni 2014 08.10 Samling Västerviks Gymnasium, Östersjövägen Studentmingel på gymnasiets innergård, vi bjuder på cider, frukt, ost och kex. Fotografering sker

Läs mer

Veckomeddelande v 24 2015-06-04

Veckomeddelande v 24 2015-06-04 Livet på De Geergymnasiet är spännande. Här kan du läsa om vad som händer just nu. Veckomeddelande v 24 2015-06-04 SISTA SKOLVECKAN On 10/6 Hum-dag To 11/6 12.30 Avslutning GIP Lennings Fr 12/6 09.30 Avslutning

Läs mer

Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté.

Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté. Infohäfte gällande studenten 2017 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté. Student 2017! Fredagen den 16 juni 2017 är det äntligen din tur att ta studenten

Läs mer

Skate Film Golf Skytte MTB cykling Konst RC skärmflyg Circus Mimulus Dans Discgolf Fiske Boxning

Skate Film Golf Skytte MTB cykling Konst RC skärmflyg Circus Mimulus Dans Discgolf Fiske Boxning ban & ungdoma! Kostnadsfitt fö alla e g ä l a m Som Skate Golf Skytte MTB cykling Konst RC skämflyg Cicus Mimulus Discgolf Fiske Boxning 2016 Vafö ha jag fått den hä boschyen? Ä du elev i någon av Foshaga

Läs mer

Student 2019! Det hindrar inte oss att fira studenten!

Student 2019! Det hindrar inte oss att fira studenten! Student 2019! Fredagen den 14 juni 2019 är det äntligen din tur att ta studenten på Söderportgymnasiet! Studentexamen är som alla vet avskaffad sedan många år tillbaka. Det hindrar inte oss att fira studenten!

Läs mer

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden

A.Uppgifter om stödmottagare. B.Uppgifter om kontaktpersonen. C.Sammanfattning av projektet. C.1.Projektet genomfördes under perioden A.Uppgifte om stödmottagae Namn och adess Destination Stömsholm Bige Jals väg 9 734 51 Kolbäck Jounalnumme 2009-2686 E-postadess ulla.b-son@telia.com B.Uppgifte om kontaktpesonen Namn och adess Sigwad

Läs mer

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR

STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR STUDENT 2014 2014-06-13 STAGNELIUSSKOLAN I KALMAR Kära student! Än lever STUDENTEN! Fredagen den 13 juni 2014 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att

Läs mer

LEDNINGAR TILL PROBLEM I KAPITEL 8. Vi antar först att den givna bromsande kraften F = kx är den enda kraft som påverkar rörelsen och därmed också O

LEDNINGAR TILL PROBLEM I KAPITEL 8. Vi antar först att den givna bromsande kraften F = kx är den enda kraft som påverkar rörelsen och därmed också O LEDIGAR TILL ROLEM I KAITEL 8 L 8. Vi anta föst att den givna bomsande kaften F = k ä den enda kaft som påveka öesen och dämed också O intängningsdjupet. Men veka ingen kaft i öeseiktningen? Fastän man

Läs mer

Studentveckan 2015 Osbecksgymnasiet. information till avgångsklasserna

Studentveckan 2015 Osbecksgymnasiet. information till avgångsklasserna Studentveckan 2015 Osbecksgymnasiet information till avgångsklasserna Klasskampen 4 2 Studentbalen 6 Innehåll Studentsången 4 Studentveckan 5 Vett och etikett 6 Klasskampen 7 Studentbalen 8 Balfotografering

Läs mer

LE2 INVESTERINGSKALKYLERING

LE2 INVESTERINGSKALKYLERING LE2 INVESTERINGSKALKYLERING FÖRE UPPGIFTER... 2 2.1 BANKEN... 2 2.2 CONSTRUCTION AB... 2 2.3 X OCH Y... 2 UNDER UPPGIFTER... 3 2.4 ETT INDUSTRIFÖRETAG... 3 2.5 HYRA ELLER LEASA... 3 2.6 AB PRISMA... 3

Läs mer

FRIIs Kvalitetskod Antagen av FRIIs årsmöte 2007-05-30

FRIIs Kvalitetskod Antagen av FRIIs årsmöte 2007-05-30 FRIIs Kvalitetskod Antagen av FRIIs åsmöte 2007-05-30 Utabetad i samabete mellan FRII och Öhlings PicewatehouseCoopes Jämtlands läns Cance- och Omvådnadsfond å 2012. 1. Övegipande pincipe i FRIIs kvalitetskod

Läs mer

Kartläggning av brandrisker

Kartläggning av brandrisker Bandskyddsbeskivning v4.3 y:\1132 geby 14 mfl\dokumentation\1132 pt 199.doc Katläggning av bandiske : Revidead: - Uppdagsansvaig: Håkan Rönnqvist - Bandingenjö : - Bandingenjö Kungsgatan 48 B 411 15 Götebog

Läs mer

LC Östersund har gjort en samhällsinsats.

LC Östersund har gjort en samhällsinsats. LC Östesund ha gjot en samhällsinsats. Lions Club Östesund ha gjot en samhällsinsats som också ä en humanitä insats unde skidskytte-vm i vintas fö en gupp som annas inte skulle ha haft möjlighet att få

Läs mer

Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté

Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté Student 2015-06-12 Infohäfte gällande studenten 2015 är utgiven i samarbete med Söderportgymnasiet och Söderportgymnasiets studentkommitté Student 2015! Fredagen den 12 juni 2015 är det äntligen din tur

Läs mer

MIS årsmöte 14:e april

MIS årsmöte 14:e april N 1 Mas 2011 Ågång 21 Medlemsblad Föeningen Miljöevisoe i Sveige MIS åsmöte 14:e apil Boka edan nu in MIS åsmöte den 14:e apil i Stockholm. Föutom åsmöteshandlinga bjude MIS på senaste nytt om ISO-standade,

Läs mer

Tentamen i El- och vågrörelselära, 2014 08 28

Tentamen i El- och vågrörelselära, 2014 08 28 Tentamen i El- och vågöelseläa, 04 08 8. Beäknastolekochiktningpådetelektiskafältetipunkten(x,y) = (4,4)cm som osakas av laddningana q = Q i oigo, q = Q i punkten (x,y) = (0,4) cm och q = Q i (x,y) = (0,

Läs mer

Undersökning unga, langning och alkohol

Undersökning unga, langning och alkohol Undersökning unga, langning och alkohol Undersökningen har genomförts av Kantar Sifo på uppdrag av Systembolaget, 28 mars 4 april 2019. Webbintervjuer med 1006 personer i åldrarna 20-28 år. 2019-04-18

Läs mer

find your space find your space Plantronics Bluetooth -headset Upplev friheten Vår/sommar 07

find your space find your space Plantronics Bluetooth -headset Upplev friheten Vår/sommar 07 find you space find you space Plantonics Bluetooth -headset Upplev fiheten Vå/somma 07 Med Plantonics sotiment av tådlösa headset med Bluetooth-teknik innebä mobil vekligen att du ä ölig hela vägen fån

Läs mer

VECKOBLADET v. 23 juni 2013

VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Sida 1 av 5 VECKOBLADET v. 23 juni 2013 Dag Detta händer Borta under veckan Måndag 3 Lars D, Tanja L Tisdag 4 Lars D Onsdag 5 Lars D Torsdag 6 Sveriges nationaldag Lars D Fredag 7 LOV Lars D Till alla

Läs mer

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Sahlgenska Univesitetssjukhuset En övegipande iskkatläggning användba u såväl ett evisions- som ledningspespektiv Katläggning genomföd på uppdag av Västa Götalandsegionens evisoe Vilhelm Rundquist Tina

Läs mer

För att bestämma virialkoefficienterna måste man först beräkna gasens partitionsfunktion då. ɛ k : gasens energitillstånd.

För att bestämma virialkoefficienterna måste man först beräkna gasens partitionsfunktion då. ɛ k : gasens energitillstånd. I. Reella gase iialkoefficientena beo av fomen på molekylenas växelvekningspotential i en eell gas. Bestämmandet av viialkoefficientena va en av den klassiska statistiska mekanikens huvuduppgifte. Fö att

Läs mer

GODA MÖJLIGHETER. Lösvikt T3 2018

GODA MÖJLIGHETER. Lösvikt T3 2018 T3 2018 Lösvikt GODA MÖJLIGHETER info@hultenfosaljning.se det hä hände i din i samband med evideing v.37 byte vi alla etikette avdelning unde t3 skyltning halloween v.40 Bio fukt Ingediense: glukossiap,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte, 13:e april 2011 kl:17.15

Protokoll Styrelsemöte, 13:e april 2011 kl:17.15 Potokoll Styelsemöte, 13:e apil 2011 kl:17.15 1 Fomalia 1.1 Mötets öppnande Mötet föklaas öppnat kl 17.17 1.2 Mötets behöiga utlysande Mötet anses behöigt utlyst 1.3 Val av seketeae Maco Sätheblom väljs

Läs mer

Med frihet att välja. Centerpartiet i Östergötland. Östergötland ska vara en grön framtidsregion!

Med frihet att välja. Centerpartiet i Östergötland. Östergötland ska vara en grön framtidsregion! Östegötlad ska vaa e gö famtidsegio! Fö e göae famtid Med fihet att välja Det ä vi som vill abeta fö Östegötlads bästa i iksdage! Rösta på Cetepatiet de 19 septembe! Dia ladstigskadidate få Cetepatiet:

Läs mer

Kunskapskatalogen. Allt arbetsmiljöarbete. En sund arbetsmiljö. hos chefen! Coca-Cola arbetsmiljöutbildar sina chefer. Sid 4

Kunskapskatalogen. Allt arbetsmiljöarbete. En sund arbetsmiljö. hos chefen! Coca-Cola arbetsmiljöutbildar sina chefer. Sid 4 Kunskapskatalogen utbildninga & inom abetsmiljö hösten 2012 Allt abetsmiljöabete stata med BAM! Den ekända gundutbildningen inom abetsmiljö. Sid 8 En sund abetsmiljö böja hos chefen! Coca-Cola abetsmiljöutbilda

Läs mer

Student Eskilstuna 16/6 2018

Student Eskilstuna 16/6 2018 Student Eskilstuna 16/6 2018 Sid 2: Tider för resp. gymnasium Sid 3: Färdväg Sid 4-5: Regler för flak/ekipage Sid 6: Anmälan om flak/ekipage Sid 7: Grundregler Sid 8: Alkohol 1 TIDER STUDENTFIRANDE GYMNASIESKOLAN

Läs mer

Finansiell ekonomi Föreläsning 3

Finansiell ekonomi Föreläsning 3 Fiasiell ekoomi Föeläsig 3 Specifika tillgåga ätebäade - aktie Hu bestäms Avkastig? Utbud och eftefåga S = I Vad påveka utbud och eftefåga på spaade medel (spaade och låade) Kapitalets fövätade avkastig

Läs mer

UPPGIFT 1. F E. v =100m/s F B. v =100m/s B = 0,10 mt d = 0,10 m. F B = q. v. B F E = q. E

UPPGIFT 1. F E. v =100m/s F B. v =100m/s B = 0,10 mt d = 0,10 m. F B = q. v. B F E = q. E UPPGIFT 1. B 0,10 mt d 0,10 m F B q. v. B F E q. E d e + + + + + + + + + + + + + + + + + + F E F B v 100m/s E U / d - - - - - - - - - - - - - - - - - F B F E q v B q U d Magnetfältsiktning inåt anges med

Läs mer

Information om personalutskottets arbete

Information om personalutskottets arbete Missiv 1(1) Kommunstyelsens fövaltning Handläggae Yvonne Stolt Tfn 0142-851 24 Kommunstyelsen Infomation om pesonalutskottets abete Bakgund Enligt åshjulet ska infomation ske en gång om ået till KS om

Läs mer

sluten, ej enkel Sammanhängande område

sluten, ej enkel Sammanhängande område POTENTIALFÄLT ( =konsevativt fält). POTENTIALER. EXAKTA DIFFERENTIALER Definition A1. En kuva = ( t), och ändpunkten sammanfalle. a t b ä sluten om ( a) = ( b) dvs om statpunkten Definition A. Vi säge

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Säskild ubildning fö vuxna I KATRINEHOLM OCH VINGÅKER Kunskape och fädighee fö ETT GOTT LIV www.viadidak.se Telefon: 0150-48 80 90, 0151-193 00 E-pos: info@viadidak.se Viadidak ä en gemensam fövalning

Läs mer

Samverka för att motverka

Samverka för att motverka En inspirationsskrift från Skånesamverkan mot droger Samverka för att motverka - om samverkan kring ungdomar i samband med risktillfällen Risktillfällen är ett samlingsnamn för kvällar, helger och perioder

Läs mer

Studenterna samlas i klassrum tillsammans med sina mentorer. Studenterna bjuds på studentlunch tillsammans med sina mentorer.

Studenterna samlas i klassrum tillsammans med sina mentorer. Studenterna bjuds på studentlunch tillsammans med sina mentorer. Kära student! Än lever STUDENTEN! Torsdagen den 16 juni 2016 blir Du en i den långa raden - alltifrån 1600-talet - som lämnar gymnasiet i Kalmar för att gå ut i världen. Det blir en dag värd att minnas.

Läs mer

Skineffekten. (strömförträngning) i! Skineffekten. Skineffekten. Skineffekten. Skineffekten!

Skineffekten. (strömförträngning) i! Skineffekten. Skineffekten. Skineffekten. Skineffekten! 14 15 Stömma alsta magnetfält." Magnetfältet fån en lång ak stömföande tåd: (stömfötängning i B Fältet bilda cikla unt tåden, oienteade enligt högehandsegeln B = i 2" 16 J 17 Stömfötängningen beo av fekvensen

Läs mer

Till alla barn och ungdomar

Till alla barn och ungdomar VÅRD OCH OMSORG Till alla barn och ungdomar som träffar socialsekreterare i Sala Hej, Vi som jobbar som socialsekreterare här i Sala tycker att det viktigaste med vårt arbete är att se till att alla barn

Läs mer

Ängsbacken Välkommen hem till en modern bullerby

Ängsbacken Välkommen hem till en modern bullerby Ängsbacken Välkommen hem till en moden bulleby BRF Ängsbacken, Hallena i Stenungsund Ett njutbat hemmaliv Nu bygge vi 40 tivsamma lägenhete i ett ofyllt kvate i Hallena, Stenungsund. Hä bo du i ett bostadsomåde

Läs mer

Boverket. Energideklarat LL_. IOfl DekLid: 195073. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. Byggnadens ägare - Övriga

Boverket. Energideklarat LL_. IOfl DekLid: 195073. Byggnadens ägare - Kontaktuppgifter. Byggnadens ägare - Övriga Smhusenhet, -...-. Boveket Enegideklaat Vesion 15 IOfl DekLid: 195073 Byggnadens ägae - Kontaktuppgifte Ägaens namn Pesonnumme/Oganisationsnumme Utländsk adess Adess Postnumme Postot Mötvätsvägen 21 62449

Läs mer

ing. Hösten 2013 konsoliderades även en del nya flöden in till Göteborg. Flytten av delar av lagerverksamheten

ing. Hösten 2013 konsoliderades även en del nya flöden in till Göteborg. Flytten av delar av lagerverksamheten Byggmax miljöappot Inledning Unde 2009 påböjade Byggmax sitt miljöabete genom att skapa en miljöpolicy med miljömål. Som en följd av detta policyabete ha en miljöappot uppättats och ett kontinueligt föbättingsabete

Läs mer

2012 Tid: läsningar. Uppgift. 1. (3p) (1p) 2. (3p) B = och. då A. Uppgift. 3. (3p) Beräkna a) dx. (1p) x 6x + 8. b) x c) ln. (1p) (1p)

2012 Tid: läsningar. Uppgift. 1. (3p) (1p) 2. (3p) B = och. då A. Uppgift. 3. (3p) Beräkna a) dx. (1p) x 6x + 8. b) x c) ln. (1p) (1p) Tentamen i Matematik HF9 (H9) feb Läae:Amin Halilovic Tid:.5 7.5 Hjälpmedel: Fomelblad (Inga anda hjälpmedel utöve utdelat fomelblad.) Fullständiga lösninga skall pesenteas på alla uppgifte. Betygsgänse:

Läs mer

Barn och familj 2018/2019

Barn och familj 2018/2019 Våren 2019 Barn och familj 2018/2019 Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Barn och familj är en viktig del av vår verksamhet. De förtjänar det bästa i livet! I våra grupper lägger vi stor vikt vid att

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE Student i Södertälje För utgångselever som värderar en rolig och värdig studentfest, erbjuder vi att tillsammans med oss planera ett säkert flakåkande. Student i Södertälje Anledningarna till att Polisen

Läs mer

RISKER MED ALKOHOL ETT MATERIAL ANPASSAT FÖR: HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET RESTAURANG- OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET.

RISKER MED ALKOHOL ETT MATERIAL ANPASSAT FÖR: HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET RESTAURANG- OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET. RISKER MED ALKOHOL ETT MATERIAL ANPASSAT FÖR: HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET RESTAURANG- OCH LIVSMEDELSPROGRAMMET. 1 Elevmaterial - Risker med alkohol - Sida 1/5 Elevmaterial Risker med alkohol Hej! I den

Läs mer

för FEBRUARI månad 2016

för FEBRUARI månad 2016 för FEBRUARI månad 2016 Är du Ny medlem! Varmt välkommen önskar vi dig till vårt distrikt! Här kan du gå på någon verksamhet nästan varje dag om du skulle önska! Vi har studiecirklar och aktiviteter som

Läs mer

Månadsbrev december-januari-13

Månadsbrev december-januari-13 Månadsbrev december-januari-13 Det har nu hunnit bli nytt år och ny termin på förskolan. Vi har inte skrivit något månadsbrev sen november men här kommer en sammanfattning av vad vi gjort under december

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol Alla tonåringar är

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE Student i Södertälje För utgångselever som värderar en rolig och värdig studentfest, erbjuder vi att tillsammans med oss planera ett säkert flakåkande. Student i Södertälje Anledningarna till att Polisen

Läs mer

Vänersborgs kommun. Fördjupad granskning av Samhällsbyggnadsnämnden

Vänersborgs kommun. Fördjupad granskning av Samhällsbyggnadsnämnden Vänesbogs kommun Födjupad ganskning av Samhällsbyggnadsnämnden Götebog 2005-12-14 Enst & Young AB Vilhelm Rundquist 1 Sammanfattning Enst & Young ha fått i uppdag av evisoena i Vänebogs kommun att genomföa

Läs mer

Matematisk statistik Kurskod HF1012 Skrivtid: 8:15-12:15 Lärare och examinator : Armin Halilovic

Matematisk statistik Kurskod HF1012 Skrivtid: 8:15-12:15 Lärare och examinator : Armin Halilovic Tentamen TEN, HF0, juni 0 Matematisk statistik Kuskod HF0 Skivtid: 8:-: Läae och examinato : Amin Halilovic Hjälpmedel: Bifogat fomelhäfte ("Fomle och tabelle i statistik ") och miniäknae av vilken typ

Läs mer

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE

Student i Södertälje STUDENT I SÖDERTÄLJE Student i Södertälje För utgångselever som värderar en rolig och värdig studentfest, erbjuder vi att tillsammans med oss planera ett säkert flakåkande. Student i Södertälje Anledningarna till att Polisen

Läs mer

På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol!

På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! På www.tänkom.nu får du fakta och tips om tonåringar och alkohol! Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol. Att vara förälder till tonåringar är ofta helt underbart.

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Ångestrapporten 2013. Om kvinnors erfarenheter som patienter och anhöriga

Ångestrapporten 2013. Om kvinnors erfarenheter som patienter och anhöriga Ågestappote 2013 Om kvios efaehete som patiete och ahöiga 1 Måga eve sitt iv med ågest Måga fe kvio ä mä dabbas ågo gåg i ivet av e ågestsjukdom. Nämae 1 800 kvio ha i de hä udesökige svaat på vad de ha

Läs mer

Upp gifter. 3,90 10 W och avståndet till jorden är 1, m. våglängd (nm)

Upp gifter. 3,90 10 W och avståndet till jorden är 1, m. våglängd (nm) Upp gifte 1. Stålningen i en mikovågsugn ha fekvensen,5 GHz. Vilken våglängd ha stålningen?. Vilka fekvense ha synligt ljus? 3. Synligt ljus täffa ett gitte. Vilka fäge avböjs mest espektive minst?. Bestäm

Läs mer

Lösningar till övningsuppgifter. Impuls och rörelsemängd

Lösningar till övningsuppgifter. Impuls och rörelsemängd Lösninga till övningsuppgifte Impuls och öelsemängd G1.p m v ge 10,4 10 3 m 13 m 800 kg Sva: 800 kg G. p 4 10 3 100 v v 35 m/s Sva: 35 m/s G3. I F t 84 0,5 Ns 1 Ns Sva: 1 Ns G4. p 900. 0 kgm/s 1,8. 10

Läs mer