STADGAR FÖR SANNFINLÄNDARNAS RIKSDAGSGRUPP ( )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STADGAR FÖR SANNFINLÄNDARNAS RIKSDAGSGRUPP ( )"

Transkript

1 STADGAR FÖR SANNFINLÄNDARNAS RIKSDAGSGRUPP ( ) 1 Riksdagsgruppens namn Riksdagsgruppen benämns Sannfinländarnas riksdagsgrupp. 2 Riksdagsgruppens medlemmar Sannfinländarnas riksdagsgrupp utgörs av de ledamöter som valts in i riksdagen från Sannfinländarna r.p:s kandidatlistor och som är medlemmar i Sannfinländarna r.p. eller obundna samt de riksdagsledamöter som under riksdagsperioden ansöker om medlemskap i riksdagsgruppen och som gruppen beviljar medlemskap. En gruppmedlem har rätt att träda ut ur riksdagsgruppen genom att meddela detta vid ett gruppmöte eller genom att lämna ett skriftligt meddelande till riksdagsgruppens ordförande eller vice ordförande. Om medlemmarnas skyldigheter föreskrivs närmare i Syftet med verksamheten Syftet med riksdagsgruppen är att i enlighet med partiprogrammet och partiets grundläggande linje arbeta jämlikt och rättvist i riksdagen för landets och dess invånares bästa. 4 Konstituering av riksdagsgruppen Det första gruppmötet efter nyval sammankallas av partiordföranden och är konstituerande möte för riksdagsgruppen. Partiordföranden leder mötet tills en ordförande för riksdagsgruppen har valts. 5 Ärenden som behandlas av det konstituerande mötet Riksdagsgruppens konstituerande möte behandlar följande ärenden: 1. val av gruppens ordförande under riksmötet, 2. val av gruppens förste vice ordförande under riksmötet, 3. vid behov val av gruppens andre vice ordförande under riksmötet, 4. val av gruppens generalsekreterare under riksmötet, 5. val av gruppens ekonomiförvaltare under riksmötet, 6. vid behov val av gruppens arbetsutskott under riksmötet; i arbetsutskottet ingår ordförandena och minst två men högst fyra andra gruppmedlemmar, 7. val av en CGR-revisor för en period som motsvarar riksdagsperioden, 8. övriga ärenden. Om det finns flera kandidater till någon post förrättas varje val separat med slutna sedlar. Om rösterna faller lika, avgörs valet genom lottning. Vid det konstituerande mötet för varje valperiod beslutar gruppen också hur mycket medel som ska samlas in till riksdagsgruppens s.k. partiskattekonto, varifrån medlen överförs till Sannfinländarna r.p:s distriktsorganisationer på så sätt att varje riksdagsledamots betalningar styrs till distriktsorganisationen eller distriktsorganisationerna i den valkrets där ledamoten blev invald i riksdagen.

2 6 Ordförandens och vice ordförandenas uppgifter Riksdagsgruppens ordförande ska 1. sammankalla till och leda riksdagsgruppens och arbetsutskottets möten, 2. tillsammans med det övriga presidiet sköta förhandlingar för riksdagsgruppens räkning, såvida inte gruppmötet beslutar annat i enskilda fall, 3. sköta riksdagsgruppens ärenden i allmänhet, såvida de inte hör till någon annan med stöd av dessa stadgar eller gruppens beslut, 4. leda och övervaka gruppkansliets verksamhet. Riksdagsgruppens ordförande har det primära ansvaret för att informera om aktuella politiska frågor som rör hela riksdagsgruppen och är viktiga för gruppens verksamhet. Vice ordförandena ska bistå ordföranden i de ovan nämnda uppgifterna. Har ordföranden förhinder hör dennes uppgifter till förste vice ordföranden. Har också denne förhinder hör uppgifterna till andre vice ordföranden. Ordförandena kan fördela uppgifterna mellan sig. Gruppens förste vice ordförande sammankallar till och leder under sessionerna de utskottsansvarigas möten. Separat protokoll ska föras över dessa möten. 7 Riksdagsgruppens generalsekreterares uppgifter Riksdagsgruppens generalsekreterare har i uppgift att 1. bereda ärenden för behandling i gruppens, arbetsutskottets och de utskottsansvarigas möten och vara sekreterare vid dessa möten, 2. sköta gruppens löpande ärenden, 3. upprätta gruppens verksamhetsberättelse för riksmötet; berättelsen föreläggs partikongressen eller partifullmäktige, 4. sköta gruppens interna och externa information, 5. tillsammans med ordföranden representera gruppen i förhandlingar. 8 Riksdagsgruppens ekonomiförvaltares uppgifter Riksdagsgruppens ekonomiförvaltare har i uppgift att 1. sköta gruppens penningärenden och konton, 2. betala fakturor som godkänts i enlighet med ekonomistadgan. 9 Arbetsutskottets beslutförhet och uppgifter Arbetsutskottet är beslutfört när ordföranden eller vice ordföranden och minst hälften av de övriga medlemmarna är närvarande.

3 Arbetsutskottet bereder ärenden som behandlas i riksdagsgruppen och verkställer gruppens beslut. Beslut i arbetsutskottet fattas med enkel majoritet. Vid lika röstetal avgör ordförandens röst. Gruppens arbetsutskott ska 1. bereda utlåtanden och lägga fram förslag om viktiga frågor som enligt förslag av gruppmötet, ordföranden eller en medlem ska behandlas av gruppen, 2. besluta i ärenden som är så brådskande att riksdagsgruppen inte kan sammankallas, 3. under perioderna mellan sessionerna besluta i uppkommande ärenden eller sammankalla till gruppmöte, 4. sköta gruppens löpande ärenden. I de fall som avses i 4 mom. andra och tredje punkten i denna paragraf ska information om arbetsutskottets beslut ges senast vid följande gruppmöte, varvid beslutet antecknas i gruppmötets protokoll. Gruppkansliets personal har närvaro- och yttranderätt vid arbetsutskottets möten, såvida inte utskottet beslutar annat. 10 Revisorns uppgifter Riksdagsgruppens revisor ska granska räkenskaperna, som sköts av ekonomiförvaltaren, och årligen ge ett utlåtande om dem. Utifrån utlåtandet beslutar gruppmötet om beviljande av ansvarsfrihet. 11 Riksdagsgruppens räkenskapsperiod Riksdagsgruppens räkenskapsperiod är kalenderåret. 12 Ärenden som ska behandlas av gruppmötet Riksdagsgruppens beslutande organ är gruppmötet. Gruppmötet behandlar frågor som anknyter till riksdagsarbetet och riksdagsgruppens verksamhet och som kräver ett gemensamt ställningstagande av gruppen. På föredragning av arbetsutskottet, eller av presidiet i det fall ett utskott inte har valts, beslutar gruppmötet om gruppens kandidater till riksdagsorganen och till andra organ som tillsätts av riksdagen. Under sessionerna samlas gruppen i regel på torsdag eftermiddag. Gruppen kan också samlas om alla medlemmar är närvarande. Ordföranden ska utan dröjsmål sammankalla till gruppmöte om minst en tredjedel av gruppmedlemmarna lämnar en skriftlig begäran för behandling av ett särskilt angivet ärende. I början av gruppmötet förrättas namnupprop. En gruppmedlem som anländer till gruppmötet efter namnuppropet eller lämnar ett pågående möte ska anmäla sig hos mötets protokollsekreterare.

4 13 Närvaro- och yttranderätt på riksdagsgruppens möten Närvaro- och yttranderätt vid gruppmötet har, såvida inte gruppmötet av särskilt vägande skäl beslutar annat, presidiet och partisekreteraren i Sannfinländarna r.p., partitidningens chefredaktör, ledamöter i Europaparlamentet som representerar Sannfinländarna, statsråd som representerar Sannfinländarna och deras assistenter samt anställda vid partikansliet. Gruppkansliets personal och riksdagsledamöternas assistenter har närvaro- och yttranderätt på gruppmötet, såvida inte mötet beslutar annat. Närvaro- och/eller yttranderätt på enskilda möten har dessutom de personer eller parter som beviljats sådan rätt av gruppmötet. 14 Beslutsprocess på gruppmötet Riksdagsgruppen är beslutför när minst hälften av gruppmedlemmarna är närvarande. Gruppmötena fattar beslut med enkel majoritet såvida inte annat bestäms nedan. Vid lika röstetal avgör ordförandens röst, förutom vid personval. 15 Beslutsprocess i fråga om deltagande i regeringsansvar och utnämning av statsråd Om deltagande i regeringsansvar beslutas vid ett gemensamt möte för riksdagsgruppen, partifullmäktige och partistyrelsen, varvid varje deltagare har en personlig röst. Samma förfarande tillämpas vid utnämning av statsråd. Partiordföranden leder det gemensamma mötet. 16 Skyldigheter för riksdagsgruppens medlemmar Riksdagsgruppen strävar efter att agera samlat i riksdagsarbetet. Gruppmedlemmarna ska uppträda lugnt och värdigt utan att såra andra. En gruppmedlem har rätt att avvika från den åsikt som omfattas av gruppens majoritet. Vid riksdagsbehandlingen av ett riksdagsärende är varje gruppmedlem dock skyldig att följa gruppbeslutet, såvida inte han eller hon har begärt att en avvikande mening förs till protokollet eller senast dagen före det aktuella plenum muntligen har meddelat gruppens ordförande eller, då denne har förhinder, vice ordförande att han eller hon kommer att rösta på annat sätt än gruppen beslutat. Gruppmedlemmarna är skyldiga att delta i gruppmötena, riksdagens plenum och i möten som hålls av de utskott han eller hon är ordinarie medlem i. Gruppmedlemmarna är skyldiga att lämna in frånvaroanmälan enligt riksdagens anvisningar och informera riksdagsgruppens ordförande eller generalsekreterare om frånvaro som anknyter till riksdagsarbetet. Gruppens interna ärenden ska av medlemmarna betraktas som konfidentiella.

5 17 Följder av underlåtelse att fullgöra skyldigheterna Till följd av olämpligt uppträdande, försummelse eller verksamhet i strid med dessa stadgar eller gruppens beslut kan gruppmötet tilldela en medlem anmärkningar och varningar och i synnerligen graverande fall utesluta personen i fråga från riksdagsgruppen på viss tid eller för gott. Beslut i ett disciplinärende fattas av arbetsutskottet efter att personen i fråga har hörts. Om ett arbetsutskott inte har valts fattas beslut av gruppmötet på föredragning av presidiet. 18 Arbetet i utskotten Bland medlemmarna i varje utskottsgrupp utser gruppmötet vid behov en medlem till utskottsgruppens ansvarige och ålägger denne att under sessionerna delta i de utskottsansvarigas möten. Den utskottsansvarige ska se till att de andra medlemmarna i utskottsgruppen uppfyller sina skyldigheter i utskottsarbetet och i plenum. Den utskottsansvarige ska se till att riksdagsgruppens ledning på förhand informeras om politiskt viktiga frågor eller frågor som kan ge upphov till meningsskiljaktigheter och tar vid behov upp frågan för behandling på riksdagsgruppens möte. 19 Gruppmötets och arbetsutskottets protokoll Över gruppmöten och arbetsutskottets möten förs beslutsprotokoll, såvida inte annat besluts särskilt. Protokollet förs av generalsekreteraren eller någon annan som är anställd av gruppen. Protokollen från gruppmötena justeras och godkänns av ordföranden och två justerare som utses av mötet. För arbetsutskottets del justeras och godkänns protokollen vid utskottets möten. Protokollen är inte offentliga handlingar. Presidiet kan av särskilda skäl ge forskare eller andra rätt att ta del av riksdagsgruppens protokoll. 20 Namnteckningsrätt Riksdagsgruppens namn tecknas av gruppens ordförande och vice ordförande. 21 Gruppkansliets sammansättning och uppgifter Vid behov kan riksdagsgruppen på presidiets förslag anställa andra lokala arbetstagare än generalsekreteraren och ekonomiförvaltaren. Deras uppgifter fastställs separat i varje enskilt fall. Generalsekreteraren är chef för gruppkansliet. Gruppkansliet har i uppgift att på det sätt gruppens ordförande förutsätter bistå i uppgifter som är viktiga för hela riksdagsgruppen.

6 Gruppkansliet svarar under generalsekreterarens ledning för mötesarrangemang och sekreteraruppgifter vid de konstituerande möten som avses i stadgarna och vid arbetsutskottets och riksdagsgruppens möten. 22 Verksamhetens upphörande Om det inte uppstår en ny sannfinländsk riksdagsgrupp eller om riksdagsgruppens verksamhet upphör av annat skäl övergår gruppens tillgångar till Sannfinländarna r.p. I enlighet med 15 i lagen om riksdagsgrupper ska dock det oanvända bidrag som erhållits via statsbudgeten återbetalas till riksdagens kansli efter att alla skyldigheter är fullgjorda. 23 Tillämpning av stadgarna Närmare bestämmelser om tillämpning av dessa stadgar ges vid behov av riksdagsgruppens arbetsutskott och gruppens ordförande. I frågor som inte regleras i dessa stadgar tillämpas lagen om riksdagsgrupper. 24 Godkännande och ändring av stadgarna Dessa stadgar har godkänts vid Sannfinländarnas riksdagsgrupps möte den 13 mars Ändringar i och tillägg till stadgarna kan göras med understöd av två tredjedelar av de gruppmedlemmar som deltar i besluten. Dessa stadgar och eventuella ändringar i dem ska i enlighet med 15 i stadgarna för Sannfinländarna r.p. delges partistyrelsen. 25 Ikraftträdande Dessa stadgar som godkänts vid riksdagsgruppens gruppmöte den 13 mars 2014 träder i kraft den 13 mars 2014.

STADGAR FÖR VÄNSTERFÖRBUNDETS RIKSDAGSGRUPP

STADGAR FÖR VÄNSTERFÖRBUNDETS RIKSDAGSGRUPP STADGAR FÖR VÄNSTERFÖRBUNDETS RIKSDAGSGRUPP 1 Riksdagsgruppens namn Riksdagsgruppen benämns på finska Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä och på svenska Vänsterförbundets riksdagsgrupp. Som alternativt namn

Läs mer

Genom beslut av gruppmötet kan även en person som inte är medlem i Samlingspartiet rp godkännas som medlem i riksdagsgruppen.

Genom beslut av gruppmötet kan även en person som inte är medlem i Samlingspartiet rp godkännas som medlem i riksdagsgruppen. Godkänt av gruppmötet 3.4.2003: STADGAR FÖR SAMLINGSPARTIETS RIKSDAGSGRUPP 1 Namn och medlemmar De riksdagsledamöter som hör till Samlingspartiet rp bildar Samlingspartiets riksdagsgrupp. Riksdagsgruppen

Läs mer

Gruppen konstituerar sig, arbetar och utövar beslutsmakt i enlighet med dessa stadgar.

Gruppen konstituerar sig, arbetar och utövar beslutsmakt i enlighet med dessa stadgar. STADGAR FÖR SOCIALDEMOKRATISKA RIKSDAGSGRUPPEN 1 Gruppens namn och medlemmar Gruppens namn är Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä, på svenska Socialdemokratiska riksdagsgruppen. I dessa stadgar används

Läs mer

m~êíáëí~çö~ê=ñ ê=cçäâé~êíáéí=äáäéê~äéêå~== ~åí~öå~=~î=ä~åçëã íéí=ommt=çåü=ìééç~íéê~çé=îáç=ä~åçëã íéå~=ommv=çåü=omnn=

m~êíáëí~çö~ê=ñ ê=cçäâé~êíáéí=äáäéê~äéêå~== ~åí~öå~=~î=ä~åçëã íéí=ommt=çåü=ìééç~íéê~çé=îáç=ä~åçëã íéå~=ommv=çåü=omnn= m~êíáëí~çö~ê=ñ ê=cçäâé~êíáéí=äáäéê~äéêå~== ~åí~öå~=~î=ä~åçëã íéí=ommt=çåü=ìééç~íéê~çé=îáç=ä~åçëã íéå~=ommv=çåü=omnn= 1. Ändamål Folkpartiet liberalernas uppgift är att samla personer med liberal samhällsåskådning

Läs mer

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f.

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Namn och hemort 1 Föreningens namn är Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. och i dessa stadgar används om den benämningen AKI. Hemort

Läs mer

Partistadgar för Liberalerna

Partistadgar för Liberalerna Partistadgar för Liberalerna antagna av landsmötet 2007, senast uppdaterade vid landsmötet 2015 1. Ändamål Liberalernas uppgift är att samla personer med liberal samhällsåskådning till gemensamt arbete

Läs mer

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Kapitel 1 Inledande bestämmelser 1 Distriktet är ett regionalt organ för Riksförbundet Unga Musikanter. Distriktets medlemmar är de medlemsföreningar i RUM, vilkas säte

Läs mer

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Gamla stadgar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 3 Styrelsens säte Styrelsens säte är Hovenäset.

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner.

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner. 1 (5) Instruktion för Keva Godkänd av delegationen 13.3.2014, träder i kraft 13.5.2014 I ALLMÄNT 1 Tillämpning I denna instruktion ges bestämmelser om den kommunala pensionsanstalten Kevas organ och verksamhet

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf STADGAR 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige Stadgar för Afasiförbundet i Sverige 1 Förbundets namn Förbundets namn är Afasiförbundet i Sverige, kallat Afasiförbundet. 2 Förbundets syfte Afasiförbundet är en ideell intresseorganisation som är demokratiskt

Läs mer

Stadgar för Motormännens Riksförbund

Stadgar för Motormännens Riksförbund Stadgar för Motormännens Riksförbund Antagna vid ordinarie kongress 2010 Gäller från den 1 juli 2011 Senast ändrad den 27 april 2014 enligt beslut vid kongress 2012, fastställt vid kongress 2014 1. kap.

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

Stadgar för Svensk förening för informationsspecialister

Stadgar för Svensk förening för informationsspecialister Stadgar för Svensk förening för informationsspecialister Fastställda vid ordinarie årsmöte den 7 april 2014 och ordinarie årsmöte den 24 april 2015. Dessa stadgar skall också gälla för föreningens lokalavdelningar.

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

MILJÖPARTIET DE GRÖNA

MILJÖPARTIET DE GRÖNA MILJÖPARTIET DE GRÖNA STADGAR ANTAGNA VID MILJÖPARTIETS KONGRESS APRIL 1992 och reviderade vid kongresserna 1993 och 1994 1 Vision Miljöpartiet de grönas vision är uthålliga, demokratiska samhällen, lokalt

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

- förändrade av Delegationens nionde ordinarie session 2008. Stadgar för Sverigefinländarnas delegation, antagna av sessionen år 2005

- förändrade av Delegationens nionde ordinarie session 2008. Stadgar för Sverigefinländarnas delegation, antagna av sessionen år 2005 Stadgar - förändrade av Delegationens nionde ordinarie session 2008 Sverigefinländarnas delegation Ruotsinsuomalaisten valtuuskunta Stadgar för Sverigefinländarnas delegation, antagna av sessionen år 2005

Läs mer

Stadgar för Stureby SK

Stadgar för Stureby SK Stadgar för Stureby SK 1 Föreningen har till uppgift främja och genom sina medlemmar utöva allmän idrottslig verksamhet. För detta ändamål skall föreningen verka för idrottens bästa, välja ändamålsenliga

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Ändamål, medlemskap 1 Kommunförbundet Norrbotten är en intresseorganisation för kommunerna i Norrbottens län. Juridiskt är förbundet en ideell förening. Förbundet

Läs mer

Stadga för Teknologernas Centralorganisation

Stadga för Teknologernas Centralorganisation Stadga för Teknologernas Centralorganisation 1 Syfte 1.1 Teknologernas Centralorganisations syfte är att stödja studiesociala och/eller kontaktskapande aktiviteter för medlemsföreningarnas studenter. 2

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

STADGAR. för Svenska folkpartiet i Finland r.p.

STADGAR. för Svenska folkpartiet i Finland r.p. STADGAR för Svenska folkpartiet i Finland r.p. Registrerade av Patent- och registerstyrelsen 13.7.2012 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Svenska folkpartiet i Finland r.p., i finsk

Läs mer

Djurens partis stadgar

Djurens partis stadgar Djurens partis stadgar 1. Namn och syfte Partiets namn är Djurens parti. Djurens parti är en politisk organisation vars syfte är att kraftfullt verka för djurens intressen genom att ta politiskt mandat

Läs mer

2 Ändamål Miljöpartiet de gröna har till ändamål att främja en politisk utveckling i enlighet med partiets program och kongressens beslut.

2 Ändamål Miljöpartiet de gröna har till ändamål att främja en politisk utveckling i enlighet med partiets program och kongressens beslut. MILJÖPARTIET DE GRÖNA STADGAR ANTAGNA VID MILJÖPARTIETS KONGRESS APRIL 1992 och reviderade vid kongresserna 1993, 1994, 1995, 1996, 1999, 2000, 2002, 2003, 2004 och 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011 1

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län 1 Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Kalmar län är en intresseorganisation för Kalmar läns primärkommuner med uppgift att tillvarata kommunernas intressen,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Stadgar och arbetsordning

Stadgar och arbetsordning för Antagna vid årsmöte 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07, 1998-05-11, 2004-05-10, 2007-05-07, 2009-05-11, 2014-05-19 och 2018-05-14 Stadgar Kommentarer angående vissa paragrafers giltighet Vissa paragrafändringar

Läs mer

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE KAPITEL 1 Firma, säte och ändamål STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE 1:1 Namn 1:2 Säte Föreningens namn är Linjeföreningen BEWARE. Föreningens styrelse har sitt säte i Västerås. 1:3 Föreningstyp Linjeföreningen

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens extra årsmöte 2014-04-07 Fastställda av Umeå studentkårs fullmäktige 2014-04-16 Innehåll Kap. 1 Ändamål... 2 Kap. 2 Medlemskap... 2

Läs mer

Stadgar för yygården Gårdsförening

Stadgar för yygården Gårdsförening Förslag till stadgar i förening utan andelar Stadgar för yygården Gårdsförening Senast reviderade på föreningsstämma xxxx-xx-xx och extra föreningsstämma xxxx-xx-xx 1. FÖRENINGENS NAMN yygårdens Gårdsförening

Läs mer

2 Ändamål Miljöpartiet de gröna har till ändamål att främja en politisk utveckling i enlighet med partiets program och kongressens beslut.

2 Ändamål Miljöpartiet de gröna har till ändamål att främja en politisk utveckling i enlighet med partiets program och kongressens beslut. MILJÖPARTIET DE GRÖNA STADGAR ANTAGNA VID MILJÖPARTIETS KONGRESS APRIL 1992 och reviderade vid kongresserna 1993, 1994, 1995, 1996, 1999, 2000, 2002, 2003 och 2004 1 Vision Miljöpartiet de grönas vision

Läs mer

STADGAR för ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄNS HANDELSKAMMARFÖRENING och HANDELSKAMMAREN MÄLARDALEN FÖR ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄN

STADGAR för ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄNS HANDELSKAMMARFÖRENING och HANDELSKAMMAREN MÄLARDALEN FÖR ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄN STADGAR för ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄNS HANDELSKAMMARFÖRENING och HANDELSKAMMAREN MÄLARDALEN FÖR ÖREBRO OCH VÄSTMANLANDS LÄN Antagna av Handelskammarföreningen - den 18 mars 1992 och den 5 maj 1992 (årsmöte)

Läs mer

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 Svenska Russavelsföreningen Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 1 Namn. 2 Säte 3 Ändamål. 4 Lokalförening 5 Medlemskap Föreningens namn är "Svenska Russavelsföreningen"

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR)

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Organisationsnummer 802402 4831 Grundstadgar antagna vid årsmöte den 2 maj 1996 Ändring av stadgar antagna vid årsmöte 19 mars 2005, 25 mars 2006 Stadgar reviderade

Läs mer

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka?

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka? Paragr af nr. Gällande stadgar reviderade 2011-04-18 Kommentar Föreslagen revidering av stadgar Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen) har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014)

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla, stödja och bedriva motionsverksamhet för alla åldrar, samt i övrigt verka

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Stadgar för Mälarscouterna

Stadgar för Mälarscouterna Stadgar för Mälarscouterna 1 Allmänt Scoutkåren Mälarscouterna är en partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Mälarscouterna

Läs mer

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna 2017-04-27 Namn, mål och uppgift 1 Namn Funktionsrätt Göteborg är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för allmännyttiga ideella

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är.

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Förhandsgranskade i föreningsregistret 6.10.2005 MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten Namn och hemort 1 Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Föreningens syfte är Syfte

Läs mer

Stadgar för Gredelbykyrkan

Stadgar för Gredelbykyrkan Gredelbykyrkan är ansluten till Equmeniakyrkan Stadgar för Gredelbykyrkan Gredelbykyrkan, med organisationsnummer 814800-0592, har antagit följande stadgar för att reglera församlingens yttre former. Församlingen

Läs mer

Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå universitet

Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå universitet Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå INNEHÅLL FÖRENINGENS VERKSAMHETSIDÉ OCH MÅL... 3 MEDLEMSKAP... 3 EKONOMI... 3 REVISION OCH ANSVARSFRIHET...

Läs mer

Stadgar för PAH-föreningen i Sverige

Stadgar för PAH-föreningen i Sverige Stadgar för PAH-föreningen i Sverige Org.nr: 802447-9704 1 Föreningens namn Föreningens namn är PAH-föreningen i Sverige samt på engelska - PHA Sweden (Swedish Pulmonary Hypertension Association) och är

Läs mer

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening

Stadgar. för. Trollhättans Arkivförening Stadgar för Trollhättans Arkivförening Förslag inför beslut om antagande vid årsmöte den 20 mars 2018 1 2 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Trollhättans Arkivförening är en ideell förening som har till uppgift

Läs mer

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013 2 (10) Innehåll 1 Arbetarekommunens uppgift... 3 2 Organisation... 3 3 Medlemskap i arbetarekommunen... 4 4 Avgifter... 4 5 Möten... 5 6 Arbetarekommunens valberedningar... 6 7 Arbetarekommunens styrelse...

Läs mer

Kroatiska Kulturföreningen JADRAN Malmö STADGAR

Kroatiska Kulturföreningen JADRAN Malmö STADGAR Kroatiska Kulturföreningen JADRAN Malmö STADGAR Förslag till revison på årsmötet den 2 februari 2014 (märkt med röd text) Kapitel 1 Organisationens namn, säte och ändamål 1.1 Organisationens Föreningens

Läs mer

Stadgar för Östsvenska Handelskammaren och Östsvenska Handelskammarföreningen

Stadgar för Östsvenska Handelskammaren och Östsvenska Handelskammarföreningen Stadgar för Östsvenska Handelskammaren och Östsvenska Handelskammarföreningen Antagna den 18 maj 1988 och av Regeringen fastställda den 26 augusti 1988. Ändrade den 21 april 1993 samt den 15 april 1999.

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL)

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Antagna av förbundsmötet den 21 april 2015 Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Stockholms län (KSL) är en sammanslutning av länets kommuner. Förbundets

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2003:14 Stadgar för Mälardalsrådet Beslutade på Mälardalsrådets möte den 15 maj 2003 (Ersätter Kfs 1993:4) Inledande bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

MISSION POSSIBLE SWEDEN

MISSION POSSIBLE SWEDEN MISSION POSSIBLE SWEDEN Dokument ID: Version: Datum: Org.nr: D9612-1 2.1 2010-05-02 802403-3857 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Föreningens firma och säte 3 Föreningens ändamål 3 Föreningens

Läs mer

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet 2015-04-17 Stadgar för den ideella föreningen CENTRAL SWEDEN med säte i Falun. Föreningen har bildats och stadgarna antagits vid konstituerande

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU)

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Antagna vid ordinarie årsmöte den 14 mars 2019 och extra årsmöte den 4 april 2019. 1 Föreningens namn och ändamål är en ideell förening som ska verka

Läs mer

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Stadgar 1 Ändamål 2 Medlemmar 3 Organisation 4 Årsmöte 5 Årsmötets åliggande 6 Styrelse 7 Valberedning 8 Studentavdelning

Läs mer

STADGAR. för Hönö Öråd med hemort på Hönö i Öckerö kommun (antagna vid konstituerande föreningsmöte )

STADGAR. för Hönö Öråd med hemort på Hönö i Öckerö kommun (antagna vid konstituerande föreningsmöte ) STADGAR för Hönö Öråd med hemort på Hönö i Öckerö kommun (antagna vid konstituerande föreningsmöte 2009-09-08) ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hönö Öråd. 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna 2013-10-17 Inledning 1 Tyresö Kammarkör är en ideell förening som har sitt säte i Tyresö. Kören är en blandad amatörkör som strävar efter att utveckla

Läs mer

FÖRVALTNINGSSTADGA. Kommunalförbundet Ålands Miljöservice

FÖRVALTNINGSSTADGA. Kommunalförbundet Ålands Miljöservice FÖRVALTNINGSSTADGA Kommunalförbundet Ålands Miljöservice Godkänd av styrelsen 6.5.52013 Godkänd av stämman 4.6.2013 Kommunalförbundet för Ålands Miljöservice Ålands Miljöservice är ett kommunalförbund.

Läs mer

STADGAR ( reviderade och beslutade )

STADGAR ( reviderade och beslutade ) STADGAR ( reviderade och beslutade 2014-05-26 ) 1. Föreningens namn och hemort Föreningens namn är BMK Stinget och dess hemort är Mellerud 2. Syfte och verksamhetsformer Föreningens syfte är att främja

Läs mer

MILJÖPARTIET DE GRÖNA

MILJÖPARTIET DE GRÖNA MILJÖPARTIET DE GRÖNA STADGAR ANTAGNA VID MILJÖPARTIETS KONGRESS APRIL 1992 och reviderade vid kongresserna 1993, 1994, 1995, 1996 och 1999 1 Vision Miljöpartiet de grönas vision är uthålliga, demokratiska

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet (antagna 2012-10-30) 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet. 2 Föreningens säte 2.1

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Efter stadgarna för riksförbundet (sid. 1-4) följer stadgarna för förening (sid. 4-6) inom detta riksförbund. STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Antagna vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund 1 Namn Detta förbund, vars firma är Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund kallas i det följande för SKKF. SKKF bildades 1957 och förbundets stadgar

Läs mer

Kommunal Författningssamling. Stadgar för Kommunförbundet Skåne

Kommunal Författningssamling. Stadgar för Kommunförbundet Skåne Kommunal Författningssamling Stadgar för Kommunförbundet Skåne Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Reglemente Kommunstyrelsen Kommunkansliet Antagen 1997 Ansvar Kanslichef Godk. Av förbundsmötet

Läs mer

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE

Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Stadgar, Pohjola Norden r.f. 1 NAMN, HEMORT OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är Pohjola Norden r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess verksamhet omspänner hela landet. Föreningen benämns

Läs mer

Ungdomsorganisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige.

Ungdomsorganisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige. Reactas stadgar 1. ORGANISATIONENS NAMN Ungdomsorganisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. 2. MÅLGRUPP Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige. 3. ÄNDAMÅL Organisationen

Läs mer

STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade

STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade (VIKING RFHLT) 2008 2016-05-17 1 Föreningens namn Föreningens namn är VIKING - Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade och är ansluten

Läs mer

Förslag till stadgar för församling

Förslag till stadgar för församling Förslag till stadgar för församling Equmeniakyrkan [ortnamn] är en församling som tillhör Equmeniakyrkan. Församlingen har antagit följande stadgar för att reglera församlingens yttre former. Församling,

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Stadgar för "Operainitiativet ideell förening"

Stadgar för Operainitiativet ideell förening Stadgar för "Operainitiativet ideell förening" 1. Firma Föreningens namn är Operainitiativet, ideell förening. 2. Ändamål Föreningen skall främja utvecklingen av den svenska operaverksamheten. Detta kan

Läs mer

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund

Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Stadgar för Brottsofferjourernas Riksförbund Förbundets stadgar antogs vid Riksstämman i Kiruna den 24 maj 2003. Senast reviderad vid Riksstämman i Stockholm/Sollentuna 25-26 maj 2013. Brottsofferjoure

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6.

STADGAR. Föreningens namn är Glommens Fiskeläges Vägförening org.nr Föreningen förvaltar Falkenberg Morups-Lyngen GA 6. STADGAR Stadgar för i Falkenbergs kommun. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla i den mån inte

Läs mer