(c) StURe Jens Larsson har gått skyddsrond i datorsalarna. Förutom de vanliga felen så är det främst ventilation och ljuset som fungerar dåligt. Akade

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(c) StURe Jens Larsson har gått skyddsrond i datorsalarna. Förutom de vanliga felen så är det främst ventilation och ljuset som fungerar dåligt. Akade"

Transkript

1 Sektionsmöte, Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarade mötet öppnat klockan med 54 teknologer närvarande, se bilaga 1. 2 Formalia (a) Till mötesordförande valdes ordf Joakim Meldahl, sigvard. (b) Till mötessekreterare valdes sekr Anna Eriksson, sigvard. (c) Till justeringsmän valdes Simon Poignant, sextus decimus samt Stefan Särne, sextus decimus. (d) Inga adjungeringar. (e) SM ansåg att mötet hade utlysts korrekt. (f) Simon Grönlund anmälde en övrig fråga, se punkt 9. (g) Dagordningen fastställdes utan ändringar. 3 Presentation av årets lärare på Konglig Datasektionen Årets lärare på Konglig Datasektionen har röstats fram och presenterades av Robert Andersson. Årets lärare blev Gerd Eriksson, NADA. För motivering, se bilaga 2. Gerd var på SM och tog emot diplomet och tackade för det prestigefyllda priset. 4 (a) D-rek informerar (a) Ordföranden Joakim Meldahl berättade att han och Magnus har planerat lite inför nästa år. Joakim var på Kårfullmäktige förra veckan. Mötet tog alldeles för lång tid så de fick avsluta och fortsätta en annan dag. Ny kårordförande valdes, Åsa Nossed, Kemi. Även en ny vice kårordförande valdes, Martin Gutberg, maskin. Det finns fortfarande vakanta styrelseposter och revisorsposter. Det går att nominera fram till onsdag, 17 maj. (b) SNO Robert Andersson berättade att Studienämnden hade möte i torsdags, den 11 maj. Detta möte var mycket bra. Information från NADA om att införa en skrivarquota för att spara pengar lades fram. Studienämnden vill även jobba för att det skall finnas en kurs som tar upp olika programmeringsparadigmer som funktionell, imperativ, logik och objektorientering i basblocket. Detta för att studenterna inte endast skall syssla med objektorientering som det är i dag. Robert skall formulera denna åsikt och ge till rätt person.

2 (c) StURe Jens Larsson har gått skyddsrond i datorsalarna. Förutom de vanliga felen så är det främst ventilation och ljuset som fungerar dåligt. Akademiska hus som bör åtgärda dessa fel har ännu inte gjort det. Förra veckan gjordes en överblick av ergonomin i datorsalarna tillsammans med Eliza Cedervall från Studenthälsan. Eliza tyckte att det såg helt okej ut för att vara en datorsal. (d) Kassör Simon Grönlund berättade att Guide har betalat sin faktura som avser Guidepaketet. I Guidepaketet ingår betalning för t.ex. Dartpub, medlemsavgift till Dyrken, Studs2000:s studiebesök. (e) Informationsansvarig Adam Blomberg berättade att IOR har utformat en grafisk manual på nätet. Denna kan man ta hjälp av om man skall skriva något dokument, t.ex. affischer och dylikt. Även logotyper ligger där. (f) Konglig Lokalchef Daniel Westbom klagade på att folk inte tar rätt efter sig när de är i ESCapen. Det är brist på vanlig hyfs bland datateknologerna. Han uppmanade alla att vara mer noggranna och plocka upp saker och ting efter sig. Daniel berättade även att de hade haft en EXCapomiddag. Där raggade Daniel punktsponsorer till olika prylar eftersom han inte tycker att sektionen ger honom tillräckligt med pengar. En ny ismaskin och eventuellt en bioduk med videokanon är på gång. Kanske till och med en DVD-spelare. (g) Int Sekr Lykke Silfwerbrand berättade att de hade haft en fadderträff som var mycket lyckad. Det är hittills åtta stycken faddrar på 26 utbytesstudenter. Detta innebär att Lykke givetvis letar efter fler. Man kan ansöka om att bli fadder genom att maila Lykke, lykke@nada.kth.se. (h) PR-chef Niklas Persson berättade att PR-gruppen redan nu håller på att planera höstens branschdag och ringer runt till olika företag. De siktar på att det skall komma cirka 20 företag på denna dag. På onsdag skall PR-gruppen äta gott på Mongolian. (i) Chefsredaqteur Karl Hasselström berättade att dbuggens nya nummer, i form av en mugg, snart är klar och kommer att säljas hos Prylmånglaren. (j) Klubbmästare Joel Andersson berättade att det är SommarOsqvik på lördagen den 20 maj. Henrik Janhagen kommer att vara busschaufför. Denna tillställning kommer att kosta 150 kronor och bussen hem går vid Den 3 juni är det en stor tentapubssittning med personer på Kåren. Datasektionen har endast 40 platser tilldelat till sig. Tillställningen kostar 150 kronor och börjar vid 16-tiden.

3 4 (b) Funktionärer (a) PAS Carl Ljungqvist berättade att han varit på Högskoleverket med Stefan Arnborg som är programansvarig för vår utbildning på data. De kom fram till att PAS:s främsta uppgift är att utvärdera datalogisk inriktning. Kansli DEF har dåligt med pengar men tack och lov så finns ju fortfarande datorsalarna kvar. (b) Sångledare Sara Englund berättade att vårsoarén har blivit inställd. Sångboksrevideringen har ej påbörjats men skall vara klar till hösten. Sara skall beställa pärmar nu och starta reviderandet under sommaren. (c) Sektionshistoriker Jon Åslund berättade att han inte har gjort något av det han hade planerat att göra... Dock har han tänkt starta en hjälpgrupp till sektionshistorikern som skall heta GUD (Gamla Uvar på Data). Denna grupp skall bestå av gamlingar som skall hjälpa till att komma ihåg gamla händelser i sektionens historia. (d) Jämställdhetsnämndens ordförande Mattias Amnefelt berättade att Jämställdhetsnämnden hittills bara har haft ett möte sedan nämndens start. Dock planerar han ett möte snart. Om man vill vara med i Jämställdshetsnämnden skall man maila Mattias, mattiasa@nada.kth.se. 4 (c) Kåren (a) Kårrevisorn Patrik Lindelöv berättade att THS har varit på SFS-fullmäktige i fyra dagar (SFS = Sveriges Förenade Studentkårer). Debattläget där var på topp och mycket roande... :) 5 Presentation av årets mottagare av Konglig Datasektionens hederstecken, Hedersdeltat Tyvärr var det ingen som har nominerat någon till detta ärofyllda hederstecken. Joakim uppmanade folk att nominera någon stabil person. 6 Revision av Mottagningen 1999 (bordlagd två gånger) Äntligen har Mottagningen 1999 reviderats. Niklas Lindholm, datasektionens revisor, samt Patrik Lindelöv, kårrevisor, berättade att det mesta av bokföringen såg bra ut. Det har uppstått trassel då det gäller en faktura mellan Mottagningen och DKM. Denna faktura makulerades nu, se bilaga 3. Vidare har festredovisningen inte skötts särskilt bra. Det har inte funnits några resultat för varje fest och festredovisningen kraschade helt på n lleosqvik och n llegasquen. Dock finns det ingen anledning att tro att Leif Köldahl begått något brott. För resultat- och balansräkning, se bilaga 4. Sektionsrevisorerna och kårrevisorn yrkar därför på att bevilja ansvarsfrihet för Mottagningen 1999, se bilaga 5. SM beslutade att Mottagningen 1999 beviljas ansvarsfrihet.

4 7 Motioner / Propositioner (a) Studs2001, Simon Grönlund Simon presenterade sin motion, se bilaga 6 och läste upp förslaget till Studs2001:s PM, se bilaga 7. Livlig diskussion uppstod. Simon Poignant yrkade på streck i debatten. SM beslutade efter diskussion att avslå Simons yrkande om streck i debetten. Daniel Westbom yrkade på att lägga till att Studs2001 skall visa en budget på revisions-sm, se bilaga 8. De två yrkandena ställdes mot varandra. ffl Ursprunglig motion ffl Daniel Westboms yrkande Vinnare ställdes mot avslag. SM beslutade att anta motionen med ändring enligt Daniel Westboms yrkande. (b) Hårddisk, Joel Andersson Joel Andersson presenterade sin motion, se bilaga 9. Diskussion om hur legalt det är med att spela mp3-låtar uppstod. SM beslutade att anta motionen i sin helhet. (c) Datakonferensen, Magnus Axell Magnus Axell presenterade sin motion, se bilaga 10. SM beslutade att anta motionen i sin helhet. (d) Lån till Mottagningen, Joakim Meldahl Joakim Meldahl presenterade propositionen, se bilaga 11. Jens Larsson yrkade på att lägga till när pengarna senast skall betalas tillbaka. Drektoratet jämkade sig med Jens yrkande. SM beslutade att anta propositionen med tillägget av den andra att-satsen. (e) Stolar till ESCapen, Daniel Westbom Daniel Westbom presenterade motionen, se bilaga 12. SM beslutade att anta motionen i sin helhet. (f) Pilar, Joel Andersson Joel Andersson presenterade motionen, se bilaga 13. Diskussion om sektionen verkligen skall sponsra en sektionsförening, som sektionen inte har någon ekonomisk skyldighet till, på detta sätt samt om verkligen alla sektionens medlemmar får nytta av utrustningen uppstod. Någon gav förslaget att sektionen skulle sköta underhållet av utrustningen. Detta jämkade sig Joel med. Simon Grönlund yrkade på att stryka utgiftsposterna pilar och reservdelar, se bilaga 14. De två yrkandena ställdes mot varandra. ffl Ursprunglig motion ffl Simon Grönlunds yrkande Vinnare ställdes mot avslag. SM beslutade att anta motionen med ändring enligt Simon Grönlunds yrkande.

5 8 Urnval, Karin Helander Då Karin Helander hade åkt till Japan tog Daniel Westbom och Martin Björkman över, även de är med i valberedningen. De poster som tillsätts genom urnval är de som sitter i Kårfullmäktige. I det här valet deltog 97 personer. För en lista över kandidaterna till de olika posterna i urnvalet, se bilaga 15 För en lista över resultatet i urnvalet, se bilaga 16. (a) Ordförande Till Ordförande valdes Josefin Hallberg, quinta decima. (b) viceordförande Till viceordförande valdes Robert Andersson, sextus decimus. (c) KF-ledamot Till KF-ledamot valdes Johanna Svenningsson, sigvard. (d) KF-ledamot Till KF-ledamot valdes Christer Tamm, sextus decimus. (e) Suppleant till KF Till suppleant till KF valdes Daniel Högberg, quintus decimus. (f) Suppleant till KF Till suppleant till KF valdes Mats Johansson, septus decimus. 8 Val, Karin Helander De övriga posterna valdes på SM. (a) PAS ffl Carl Ljungqvist, tertius decimus ffl Emil Larsson, septus decimus SM valde Carl Ljunqvist, tertius decimus, till posten som PAS. (b) SNO ffl Meng-Meng Du, septa decima ffl Emil Larsson, septus decimus SM valde Meng-Meng Du, septa decima, till posten som SNO.

6 (c) Valnämndsrepresentant ffl Mark Peldius, septus decimus ffl Marcus Tagel, septus decimus ffl Håkan Elvers, septus decimus (ej närvarande) SM valde Marcus Tagel, septus decimus, till posten som Valnämndsrepresentant. (d) Valberedningens ordförande ffl Mark Peldius, septus decimus ffl Jenny Olare, septa decima SM valde Mark Peldius, septus decimus, till posten som Valberedningens ordförande. (e) PR-chef ffl Peter Eriksson, sextus decimus ffl Peter Lindström, sextus decimus SM valde Peter Eriksson, sextus decimus, till posten som PR-chef. (f) Kassör ffl Ingela Linered, septa decima ffl Peter Eriksson, sextus decimus Peter Eriksson avböjde kandideringen på grund av att han blev vald till PR-chef. SM valde Ingela Linered, septa decima, till posten som Kassör. (g) Sekreterare ffl Emil Larsson, septus decimus ffl Martin Gülich, septus decimus (ej närvarande) SM valde Emil Larsson, septus decimus, till posten som Sekreterare. (h) Datas Damers ordförande ffl Stefan Särne, sextus decimus ffl Linda Doktar, septa decima ffl Ingela Linered, septa decima Ingela Linered avböjde kandideringen på grund av att hon blev vald till kassör. SM valde Linda Doktar, septa decima, till posten som Datas Damers ordförande.

7 (i) Datas Damers kassör ffl Karin Björkman, septa decima SM valde Karin Björkman, septa decima, till posten som Datas Damers kassör. (j) StURe ffl Carolin Jonsson, sexta decima SM valde Carolin Jonsson, sexta decima, till posten som StURe. (k) Lill-StURe ffl Mattias Amnefelt, sextus decimus ffl Johanna Svenningsson, sigvard ffl Carolin Jonsson, sexta decima Carolin Jonsson avböjde kandideringen på grund av att hon blev vald till StURe. SM valde Johanna Svenningsson, sigvard, till posten som Lill-StURe. (l) Klubbmästare Kandidat/kandidater till posterna är ffl Stefan Särne, sextus decimus SM valde Stefan Särne, sextus decimus, till posten som Klubbmästare. (m) Kassör, DKM ffl Simon Poignant, sextus decimus SM valde Simon Poignant, sextus decimus, till posten som Kassör, DKM. (n) Konglig Lokalchef ffl Mattias Amnefelt, sextus decimus ffl Karin Helander, sexta decima (ej närvarande) SM valde Karin Helander, sexta decima, till posten som Konglig Lokalchef. (o) Vice Internationell Sekreterare ffl Carolin Jonsson, sexta decima ffl Meng-Meng Du, septa decima Meng-Meng Du avböjde kandideringen på grund av att hon blev vald till SNO. SM valde Carolin Jonsson, sexta decima, till posten som Vice Internationell Sekreterare.

8 (p) Informationsansvarig ffl Jenny Olare, septa decima SM valde Jenny Olare, septa decima, till posten som Informationsansvarig. (q) Sångledare ffl Erik Joelsson, sextus decimus ffl Jenny Olare, septa decima SM valde Erik Joelsson, sextus decimus, till posten som Sångledare. (r) CheFred ffl Karl Hasselström, a.k.a. Charles, sextus decimus SM valde Karl Hasselström, sextus decimus, till posten som CheFred. (s) Qulturattaché ffl Henrik Janhagen, quintus decimus SM valde Henrik Janhagen, quintus decimus, till posten som Qulturattaché. (t) SektionsIdrottsLedare Tyvärr kandiderade ingen till denna post. SM beslutade att vakantsätta posten som SektionsIdrottsLedare. (u) Revisorer,2st ffl Carl Ljungqvist, tertius decimus ffl Mikael Ståldal, sigvard ffl Lykke Silfwerbrand, sexta decima (ej närvarande) SM valde Carl Ljungqvist, tertius decimus, och Mikael Ståldal, sigvard, till posterna som Revisorer för Datasektionen. En protokollsanteckning lämnades in av Jens Larsson, se bilaga 17. (v) Prylmånglare ffl Tomas Weber, sextus decimus SM valde Tomas Weber, sextus decimus, till posten som Prylmånglare.

9 (w) DORK ffl Tomas Weber, sextus decimus ffl Stefan Freyhult, septus decimus (ej närvarande) ffl Zheng Zheng, septa decima (ej närvarande) ffl Alexander Tarnowski, septus decimus (ej närvarande) SM valde Tomas Weber, sextus decimus, till posten som DORK. (x) Fanbärare ffl Joakim Meldahl, sigvard ffl Magnus Axell, sigvard ffl Anneli Lönn, septa decima SM valde Joakim Meldahl, sigvard, till posten som Fanbärare. (y) Vice Fanbärare ffl Joakim Meldahl, sigvard ffl Magnus Axell, sigvard Joakim Meldahl avböjde kandideringen på grund av att han blev vald till Fanbärare. SM valde Magnus Axell, sigvard, till posten som Vice Fanbärare. (z) Sektionshistoriker ffl Jon Åslund, sextus decimus ffl Magnus Axell, sigvard, Joakim Meldahl, sigvard och Daniel Westbom, sigvard Diskussion uppstod om det var möjligt att välja tre personer till en post. SM kom fram till att det inte var det. Nomineringsordningen revs upp och Magnus Axell, Joakim Meldahl och Daniel Westbom avböjde kandideringen. SM valde Jon Åslund, till posten som Sektionshistoriker. En protokollsanteckning lämnades in av någon anonym, se bilaga Övriga frågor (a) Studs2000:s verksamhet, Simon Grönlund Simon Grönlund berättade att han ville göra en markering till Studs2000:s verksamhet. Simon tycker att det är fel att sektionsengagerade inte kan prioritera sektionens kärnverksamhet utan att eventuellt bli bötfällda. Se även hans protokollsanteckning, bilaga Sektionshusfonden, Daniel Westbom Daniel berättade att Sektionshusfonden hittills har fått in 831,50 kronor. Daniel samlade in mer pengar på mötet.

10 11 Mötets högtidliga avslutande Ordföranden avslutade mötet klockan med 27 teknologer närvarande. Vid protokollet: Anna Eriksson, sigvard, mötessekreterare Justeras: Joakim Meldahl, sigvard, mötesordförande Justeras: Simon Poignant, sextus decimus Justeras: Stefan Särne, sextus decimus Bilagor (1) Närvarolista vid mötet (2) Motivering till Årets Lärare. (3) Makulering av faktura. (4) Mottagningen 1999:s balans- och resultaträkning. (5) Revisionsberättelse för Mottagningen (6) Motion om Studs2001. (7) Förslag på PM till Studs2001. (8) Daniel Westboms yrkande angående Studs2001. (9) Motion om hårddisk. (10) Motion om Datakonferensen. (11) Proposition om lån till Mottagningen2000. (12) Motion om inköp av nya stolar till ESCapen. (13) Motion om inköp av utrustning till Dart Vader. (14) Simon Grönlunds yrkande angående utrustningen till Dart Vader. (15) Kandidaterna till de olika posterna i urnvalet. (16) Resultat i urnvalet.

11 (17) Protokollsanteckning angående val av revisorer. (18) Protokollsanteckning angånde val av flera personer till en post. (19) Protokollsanteckning angående Studs2000:s verksamhet. (20) Lista över de som gick tidigare från SM.

12 Urnvalskandidater (1) Ordförande ffl Josefin Hallberg, quinta decima (2) viceordförande ffl Robert Andersson, sextus decimus ffl Meng-Meng Du, septa decima ffl Jenny Olare, septa decima (3) KF-ledamot 1 ffl Johanna Svenningsson, sigvard (4) KF-ledamot 2 ffl Christer Tamm, sextus decimus (5) Suppleant 1 till KF ffl Daniel Högberg, quintus decimus (6) Suppleant 2 till KF ffl Mats Johansson, septus decimus

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 Kongl. Datasektionen vid THS Extra Sektionsmöte 2000-11-09 1(5) Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17:21 med 26 teknologer närvarande.

Läs mer

Glögg-SM, 2000-12-06

Glögg-SM, 2000-12-06 Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM 2000-12-06 1(7) Glögg-SM, 2000-12-06 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17.26 med 63 teknologer närvarande. 2 Formalia 1. Till

Läs mer

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15 Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2002-05-15 1(8) Val-SM, 2002-05-15 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17.41 med 39 teknologer närvarande. För närvarolista, se bilaga

Läs mer

Glögg-SM,

Glögg-SM, Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM 2001-12-05 1(6) Glögg-SM, 2001-12-05 Ordförande Robert börjar med att gå igenom mötesteknik för att visa hur ett sektionsmöte ska gå till. 1 Mötets högtidliga öppnande

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM (Fylle-SM) 2004-11-08 1(5) Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Tidpunkt 2004-11-08, 17:28 18:38 Plats E31, KTH Närvarande Ordförande Frej

Läs mer

Glögg-SM,

Glögg-SM, Kongl. Datasektionen vid THS Glögg-SM 2002-12-11 1(9) Glögg-SM, 2002-12-11 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 16.20 totalt 76 teknologer. För närvarolista, se bilaga

Läs mer

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2003-05-13 1(8) Val-SM, 2003-05-13

Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2003-05-13 1(8) Val-SM, 2003-05-13 Kongl. Datasektionen vid THS Val-SM 2003-05-13 1(8) Val-SM, 2003-05-13 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 16.24 med ett antal teknologer närvarande. För närvarolista,

Läs mer

Maskinsektionens vårterminsmöte

Maskinsektionens vårterminsmöte Maskinsektionens vårterminsmöte Protokoll fört tisdagen den 19/3 i M:A 1 TFMÖ Talman Johan Bson Bergfalk förklarade mötet öppnat kl. 17.15. 2 Val av mötessekreterare att välja Rakel Hed till mötessekreterare.

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

6 Godkännande av mötets föredragningslista

6 Godkännande av mötets föredragningslista Protokoll för IT-sektionens stormöte 2015-05-07 Närvarande styrelsemedlemmar: Andreas Lelli (Ordförande), Mikaela Eriksson (Vice Ordförande), Filip Gölander (Sekreterare), Tim Svensson (Sportchef), Patrik

Läs mer

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Sida 1 av 5 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Närvarande: Caroline Bergström, Alice af Jochnick, Cecilia af Jochnick, Alexander Johansson, Joel Johansson,

Läs mer

Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Glögg-SM 2007-12-11 1(8) Protokoll fört vid Glögg-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2007-12-11, 17:18 22:30 Plats K1, KTH Närvarande Sektionsordförande Simon Habtemikael, D-04 1 Mötets

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM 2006-10-10 1(9) Protokoll fört vid Revisions-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2006-10-10, 17:20 20:06 Plats E2, KTH Närvarande Sektionsordförande Jakob Bergendahl, D-03

Läs mer

Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02

Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02 Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02 Styrelsens medlemmar: Matilda Trodin (Ordförande), Erik Engervall (Vice Ordförande), Adam Wendelin (Sekreterare), Albin Sundqvist (Sportchef), Karolina Vänglund

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge.

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge. Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår 2008-12-05 Sida 1 (6) F-TEKNOLOGSEKTIONEN PROTOKOLL FÖRT VID SEKTIONSMÖTE 2008-11-25 Tid: 15:30-00:30 Plats: HB1 1 MÖTETS ÖPPNANDE Något försenat öppnades sektionsmötet

Läs mer

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30 THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN L1 KLOCKAN 17:30 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG ERIKA KLINGMARK JONAS HÄGGMARK ERIK FLOGVALL BJÖRN MAGNUSSON

Läs mer

Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001.

Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001. Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001. Närvaro : bilaga 1 B Kajsa Boström B Anne Von Oelreich D Mattias Amnefelt D Robert Andersson D Christer Tamm D Andreas Mattsson

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15 Sid 1( 9) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 01 14/15 Måndagen den 11 September 2014 klockan 18.00 Plats Sammanträdesrummet, plan 1, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Teddy Juhlin- Henricson

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30

Protokoll årsstämma Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 Protokoll årsstämma 2014-12-09 Plats: Biomedicinskt Centrum, Uppsala Tid: 17.30 a Årsstämman förklarades öppnad av Sabri Jamal. Mötets öppnande b Kallelsen kom ut 10:e november, 29:e dagar innan stämmans

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Styrelsemöte 3 juni 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

6 Godkännande av föregående stormötesprotokoll

6 Godkännande av föregående stormötesprotokoll Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-Maj-06 Styrelsens medlemmar: Matilda Trodin (Ordförande), Erik Engervall (Vice Ordförande), Adam Wendelin (Sekreterare), Adam Olevall (Sportchef), Karolina Vänglund

Läs mer

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Sida 1(7) PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Närvarande ur styrelsen, 14 oktober: Joakim Trobeck, Jennifer Idman,, Josefine Severholt (ankommer under punkt 6.1), Petra Hesselmar (ankommer under

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign, Linköpings Universitet Protokoll från Elektronikdesignsektionens höstmöte 2009

Sektionen för Elektronikdesign, Linköpings Universitet Protokoll från Elektronikdesignsektionens höstmöte 2009 Datum: 2009-11-11 Närvarande 44 personer är närvarande, varav 10 st. tillhör styrelsen och en är adjungerad. För närvarolista se bilaga 1. Dagordning 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande 3 Val av sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 1.1 NYMBLE 2007-11-07 Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 PROTOKOLL 0708-KF-91 Närvarande j n närvarande vid n:te justeringen av röstlängden Injusterade

Läs mer

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll BUS Vårmöte 2013 Innehåll Justering av protokoll Kallelse med preliminär föredragningslista och beslutsunderlag Protokoll Närvarolista Justering av protokoll Jenny Salin, ordförande samt mötesordförande

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL IK VAVD Mötets öppnande Ordföranden, Ann Axelsson, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

ÅRSMÖTESPROTOKOLL IK VAVD Mötets öppnande Ordföranden, Ann Axelsson, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. ÅRSMÖTESPROTOKOLL IK VAVD 2016 03 07 Plats: Närvarande: Klubblokalen medlemmar, närvarolista bifogas 1 Mötets öppnande Ordföranden, Ann Axelsson, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-10 Stockholm 2015-03-10 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 10:33 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Val-SM 2010-05-11 1(10) Protokoll fört vid Val-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2010-05-11, 17:42 21:03 Plats Närvarande L1, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Egil Antonsen

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor)

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor) Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor), KTH 2009-09-17 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Lundgren förklarar mötet för öppnat kl. 17.22. 1.2 Mötets behöriga utlysande SM finner mötet

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22 Styrelsemöte 22 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet behörigt utlyst

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10 Styrelsemöte 10 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Vårterminsmötesprotokoll

Vårterminsmötesprotokoll Vårterminsmötesprotokoll Närvaro: Mattias Axelsson D96 Talman Christian Berling D00 Sekreterare Jonas Hörström D99 Anders Rangevall D98 (tom 20) Fredrik Salomonsson D98 Johan Persson D99 Torbjörn Eklund

Läs mer

Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE

Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE Närvarande: Luis Mauricio Jakob Sennerby Johan Carlquist Sofia Backman Eric Stenberg Viktor Bostrand Love Lindström Matilda Trodin Sekreterare Kassör Studierådsordförande

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Årsmötesprotokoll FLiNS

Årsmötesprotokoll FLiNS Årsmötesprotokoll FLiNS Föreningen för Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2011-03-21 Plats: ACAS-salen, A huset Tid: 16.15 1) Mötets öppnade Mötet öppnades av FLiNS ordförande Charles Westerberg.

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm Sektionsordförande Louise Anderberg öppnar

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/11 2015, 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm Sektionens ordförande Nina Jansson Bertheussen

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009 Protokoll Sveriges s kongress 2009 20090313 till 20090315 - Borås Närvarande: Ombud Se röstlängd, bilaga 1 Suppleanter Se röstlängd, bilaga 1 Dagordning: 1. Kongressen öppnas 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Kongliga Bergssektionen

Kongliga Bergssektionen Protokoll för sektionsmöte den 29 april 2012 (Vår-SM) Styrelsen: Ordförande Vice ordförande SNO PAS Sekreterare Ettans Post Klubbmästare Femten KOMMA Oscar Hessling Leo Carlsson Tomas Romson Fia Vikman

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 februari 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:16. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Justering av röstlängd Alla är närvarande.

Läs mer

Lina Johansson valdes till mötesordförande. David Grimfors valdes till mötessekreterare.

Lina Johansson valdes till mötesordförande. David Grimfors valdes till mötessekreterare. THS Fysiksektionen STYM3/05 050405 1(5) PROTOKOLL Mötets art: STYM 3 Datum: Tisdag 05 April 2005 Tid: 17.07 Plats: Fockrummet Närvarande: Lina Johansson, Ordförande David Grimfors, Kassör Georgios Dimitriadis,

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2011 Datum: 2011-02-13 Plats: Rårödsstugan Närvarande: Alexander Roselius Amanda Lyons Andreas Rubenson Anja Wadén Annica Lindgren Annika Svensson Aron

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Datum: 2013-02-02, 13.00- cirka 15.00 Plats: Kirsebo Närvarande: Staffan Gadd Anja Wadén Peter Kornevi Alexander Ebbinghaus Fredrik Holmkvist Kasper

Läs mer

SMK Västerås Årsmöte

SMK Västerås Årsmöte SMK Västerås Årsmöte 2018-02-22 1. Mötets öppnande. Ordförande Mikael Wadsten hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. 2. Fastställande av närvarolista och röstlängd Röstlängd och närvarolistan godkändes

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag den 28 april kl. 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Josef Persson, Emelie Hedlund Nilsson, Axel Flodin Vacher, Harald Börestam, Joel Carlsson Adjungerade: Nicklas

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 Konglig Samhällsbyggnadssektion Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Protokoll. 1. Formalia. Protokoll SM3/1415 Mars 2015 Sid. 1 av 8

Protokoll. 1. Formalia. Protokoll SM3/1415 Mars 2015 Sid. 1 av 8 Sid. 1 av 8 Protokoll Mötets art: SM3 Datum: Tisdag 03 Tid: 17:17 Plats: M1 Närvarande: Jonathan Cressell (Mötesordförande) Tim Hallor (Koordinator) Övriga se bilaga. 1. Formalia 1.1. Mötets öppnades 17:24

Läs mer

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Version utan valhandlingar FÖREDRAGNINGSLISTA Kungliga Maskinsektionen, THS Sektionsmöte 2013-12-03 kl 17.17 i sal M1 * = Bilaga finns

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Protokoll för: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte #1 Tisdag den 19/5, 17.16.15 å Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll för: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte #1 Tisdag den 19/5, 17.16.15 å Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll för: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte #1 Tisdag den 19/5, 17.16.15 å Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm Mötet öppnas av sektionsordförande Nina Jansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Vårterminsmöte 2015 Datum: 13/8 Tid: 17:15(..) Plats: KC:D, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Styrelsemöte den 20 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:19. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla förutom Lukas Häggström.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Styrelsemöte 10 februari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande

Läs mer

Dagordning DM 2014-02-27 Konglig Datasektionen

Dagordning DM 2014-02-27 Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen DM 2014-02-27 1(6) Dagordning DM 2014-02-27 Konglig Datasektionen 1 Mötets högtidliga öppnande 2 Formalia 1. Val av mötesordförande 2. Val av mötessekreterare 3. Val av justeringsperson

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

4. Val av mötets ordförande, sekreterare och två justerare

4. Val av mötets ordförande, sekreterare och två justerare Medlemsmöte Piratpartiet Stockholm, Stockholm. 09-05-12 1. Mötets öppnande Johan Karlsson förklarar mötet för öppnat kl 18:51 2. Fastställande av röstlängd Johan Karlsson yrkar på att mötet fastställer

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL

HÖSTMÖTESPROTOKOLL HÖSTMÖTESPROTOKOLL 20 Närvarolista: rocket, Roderik Bauhn daniel, Daniel Karlsson karlsson, Niklas Karlsson kmk, Karl Mellerup nh, Niklas Hernaeus laban, Henrik Sköllermark frazz, Franz Levin he-man, Lasse

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2013 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, AL och Ledarutbildningen Scout... 4 Motion 2, Låset i Östergården... 4 Valberedningens

Läs mer

00001 Mötets öppnande Sektionens ordförande, Tobias Edström, förklarade Sektionen för Elektronikdesigns vårmöte 2014 öppnat klockan i TP1.

00001 Mötets öppnande Sektionens ordförande, Tobias Edström, förklarade Sektionen för Elektronikdesigns vårmöte 2014 öppnat klockan i TP1. Datum: 2014-03-26 Närvarande: 50, varav 9 styrelsemedlemmar och 5 adjungerade, Se Bilaga 1. Dagordning: 00001 Mötet öppnas 00010 Val av mötesordförande 00011 Val av mötessekreterare 00100 Adjungeringar

Läs mer

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött!

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! KALLELSE SM3 Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! Kongliga Flygsektionen Fack vid THS SE-100 44 Stockholm Dagordning Flygsektionens Sektionsmöte

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Budget-SM 2009-11-03 1(8) Protokoll fört vid Budget-SM Konglig Datasektionen Tidpunkt 2009-11-03, 17.17 21.43 Plats Närvarande K2, KTH se bilaga 1 Mötets högtidliga öppnande Joel

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 5 MARS 2018 (* betyder att bilaga finns, ** betyder att bilaga finns i protokollet) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Disa Gillner förklarar mötet öppnat kl. 12:16 1.2. Mötets behöriga utlysande

Läs mer

Protokoll. Ständigt adjungerade. Av mötet adjungerade. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet. Fullmäktige

Protokoll. Ständigt adjungerade. Av mötet adjungerade. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet. Fullmäktige Protokoll Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Fullmäktige 2016-05-11 Närvarande ledamöter My Bodin (ledamot) Saga Cornelius (ledamot) Gustav Ekström (ledamot) Marina Hansson

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-25

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-25 Styrelsemöte 25 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:18 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg Sektionen för Medieteknik Stockholm 20131022 Styrelsemöte den 23 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Kl 17:31. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Lukas,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt styrelsemöte 31 JANUARI 2018 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Mötets behöriga utlysande 1.3. Närvarande och frånvarande

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 2 Val av mötets ordförande Daniel Ström (IT09) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2

Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2 Sida 1 (7) Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2 Tisdagen den 17 december klockan 17:15 i sal 4112 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Mötet öppnades 17.13 1.2 Val av mötesordförande Karin Fernström 1.3 Val

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-11-08 Styrelsemöte 9 NOVEMBER 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Mötets behöriga utlysande 1.3. Närvarande och frånvarande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01 Styrelsemöte 2 mars 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:21. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse gick ut den 24 februari,

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2

Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014. Föredragningslista. Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Sida 1 av 6 Linköpings Y- teknologsektion vårmöte 2014 Onsdag 2 april, kl 17:15, lokal: C2 Kallade: Sektionens medlemmar, representant från LinTek Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE VT

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE VT PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE VT Närvaro: Edward Linderoth-Olsson Talman Jonatan Jonsson Sekreterare Sofia Dahlberg Erik Iveroth Christian Lindgren Michael Eringsmark T.o.m. 16 Mattias Jernberg T.o.m. 16 Joakim

Läs mer

Torsdagen 27 maj, 12:00-13:00 i Kröken, Nymble. Härmed kallas till extrainsatt THS kårfullmäktigesammanträde på begäran av Kårstyrelsen.

Torsdagen 27 maj, 12:00-13:00 i Kröken, Nymble. Härmed kallas till extrainsatt THS kårfullmäktigesammanträde på begäran av Kårstyrelsen. Till: Kårfullmäktiges ledamöter För kännedom: THS Medlemmar Kårstyrelsen THS Funktionärer THS Sakrevisorer THS Valberedning THS Personal Osqledaren Inspektor Stockholm, den 19 maj 2016 KALLELSE 1516-KF-81

Läs mer

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida.

Elaine besvarar mötets frågor. Resultatrapporten i sin helhet finns att läsa på A-sektionens hemsida. 1. SOFMÖ 2. Val av mötesordförande Rasmus Kjellén, ordförande TLTH, föreslås som mötesordförande. Mötet beslutar att välja Rasmus Kjellén till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Amanda Oskarsson

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik 4 maj -05, 15:00-17:00 HB2 Närvarande: 31 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Jimmy Stridh förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-01-23

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-01-23 Stockholm 2015-01-23 Styrelsemöte 23 januari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

1.4 Maximiliam Nahlén och Anna Sandberg väljs till justrerare och rösträknare

1.4 Maximiliam Nahlén och Anna Sandberg väljs till justrerare och rösträknare Sektionsmöte 2009-11-24 1.0 Formalia 1.1 Mötet öppnas av Markus Målsäter 1.2 Markus Målsäter väljs till mötesordförande 1.3 Alexander Busnyuk väljs till mötessekreterare 1.4 Maximiliam Nahlén och Anna

Läs mer