Bo på Mars. Vi har ingen aning om hur framtidens futuristiska leverne kommer att se ut. Någon gång

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bo på Mars. Vi har ingen aning om hur framtidens futuristiska leverne kommer att se ut. Någon gång"

Transkript

1

2 Vi har en vision att bygga minst 1000 nya hyresrätter de kommande 15 åren. Samtidigt som vi bygger bort bostadsbristen bygger vi framtidens Trollhättan. Vi bidrar till Trollhättans Stads målsättning invånare år Genom våra visionära planer hjälper vi också till att göra Trollhättan till en stolt och innovativ stad, med plats för framtiden. Låt oss berätta mer om hur vi ser på Trollhättans utveckling. Vi har så mycket spännande på gång! Bo på Mars Vi har ingen aning om hur framtidens futuristiska leverne kommer att se ut. Någon gång kanske vi faktiskt hamnar på Mars? Möjligheten vi har just nu är att själva försöka skapa framtidens boende i kvarteret Mars. Det första spadtaget planerar vi ta redan sommaren Tänk dig lummiga, grönskande trädgårdar mellan husen. Tänk dig caféer och små butiker som skapar trevliga mötesplatser. Vi har stora planer och höga. Bland annat planerar vi ett höghus på 18 våningar. Har du förslag på vad som ska finnas på toppen? Vi är i idel öra. Miljöaspekten är såklart något vi prioriterar högt. En idé skulle kunna vara att bygga i trä. Vi vill skapa ett vackert kvarter Bild: Nils Andreasson arkitekter som smälter samman med naturen och samtidigt bidra till Trollhättans Stads strävan efter ett ökat kretsloppstänk. Kvarteret Mars kommer att knyta samman Resecentrum med staden och fungera som en port in i Trollhättans centrum. Samtidigt blir det en klorofyllgrön oas där människor kan mötas och hämta energi, både från varandra och från naturen. Mars ska vara inbjudande och inspirerande för människor som kommer med tåget för att besöka vår fina stad. Här slår vi två flugor i en smäll vi skapar 150 nya, attraktiva hyresrätter och visar samtidigt att Trollhättan är en stolt och innovativ stad.

3 Minerva siktar på månen Kvarteret Minerva är ett mycket centralt kvarter mitt emot Odenhuset och är ett projekt med stor potential i luftrummet. Vi har en önskan och dröm om att förtäta detta kvarter genom att bygga på höjden, och kanske så småningom bygga Trollhättans högsta hus. Spaden sätts inte i backen förrän tidigast 2019, vilket ger oss lite tid att fortsätta konkretisera våra önskemål. Den här gången siktar vi på månen! Vi tänker oss att man från högsta våningen skulle kunna se staden, kanalen och naturen runtomkring. Planerna är ännu väldigt vaga, kanske fantasier fortfarande, men tänker oss kommersiella lokaler i botten, och ett spa på toppen. Tänk dig att ligga i en pool 45 meter upp i luften, samtidigt som du spanar på isbrytaren i kanalen en kall och klar vinterdag. Minerva kan i våra drömmar nu betraktas lite som en raket som skjuter Trollhättan rakt in i en händelserik och blomstrande framtid med ett minst sagt blomstrande centrum. Dessa visioner går hand i hand med vårt mål att vara ett modernt, nytänkande och modigt bostadsbolag, och även med Trollhättans Stads vilja att vara en stad med plats för framtiden. Ett tänkbart steg på vägen för Minerva skulle kunna vara en arkitekttävling. Någonting som vi diskuterar just nu med Sveriges arkitekter. Vi tror att det skulle kunna ge många spännande lösningar som skulle kunna lyfta Minerva till ytterligare höjder. Bild: Carbonwhite

4 Bild: Nils Andreasson arkitekter En dammig skolgård blir ett blomstrande radhuskvarter Den gamla skolgården på Kronogården har blivit en ödslig och mörk plats som inte alls känns särskilt gästvänlig. Varför inte förvandla den till ett idylliskt radhusområde? Kvarteret Skördetröskan är vårt nästa faktiska projekt där första spadtaget tas redan framåt sommaren och där inflyttning skulle kunna ske så snart som hösten Det nya kvarteret förväntas bli en fridfull oas. Det byggs in i den lummiga vegetationen med kullar, buskar och gräs åt det ena hållet och med en liten idrottsplats åt det andra. Området är lugnt och avskilt men har både skola, affär och restaurang bara ett stenkast bort. Kronogården är ett område med stora familjer och många längtar efter större lägenheter. Vi vill att människor ska kunna göra boendekarriär. Om man förälskat sig i Kronogården men känner att lägenheten i höghusen är för trång ska man kunna flytta till en större lägenhet i samma område. Vi planerar att bygga 26 nya radhus med treor, fyror och femmor. Vi tar täten och skapar något nytt i ett område som behöver lite mer uppmärksamhet och vi hoppas att staden hänger på och utvecklar de andra delarna. Att bygga hus och visa att man satsar betyder mycket för hela Kronogården. Vem vet, faller projektet väl ut kanske vi kan bygga ännu fler bostäder i andra änden av kvarteret?

5 En ny galax i Trollhättan Historiens vingslag i centrala Trollhättan Går det att skapa ett helt nytt bostadsområde utan att ens lyfta en hammare? Bostadsbristen i Trollhättan innebär att vi behöver bygga många nya lägenheter på kort tid. I en sådan situation krävs det att man tänker utanför boxen. Därför planerar vi att köpa in färdiga bostadsmoduler och skapa ett helt nytt kvarter Galaxen. Vi känner ett ansvar för Trollhättans utveckling och vi är beredda att agera fort. Men modulerna ska inte ses som tillfälliga bostäder utan har samma kvalitet, hållbarhet och höga standard som våra andra lägenheter. De kan också flyttas runt när de inte behövs i ett område längre och på så sätt kan de användas över lång tid. Modulerna består av ettor på 25 kvadratmeter med kokvrå och badrum. Att installera dem kommer inte ta lång tid eftersom marken redan är förberedd med vatten och avlopp. Vårt mål är att kunna befolka den nya galaxen redan innan årsskiftet. Vissa hus har en själ. Det gamla huset från 1929 i kvarteret Herkules är ett sådant. Byggnaden är en av de vackraste i Trollhättan och varje liten vrå vittnar om stadens historia. Nu behöver huset fräschas upp och som alltid när vi renoverar försöker vi behålla det tidsenliga i byggnaden. När vi senast bytte fönster i huset använde vi till exempel kulören från de ursprungliga fönstren som vi hittade på vinden. I samband med renoveringen planerar vi också att bygga till fem vindslägenheter så att fler människor kan flytta in och ta del av Trollhättans kulturella arv. Inom några år kommer människor att kunna bo modernt och funktionellt, mitt i stan, och samtidigt känna historiens vingslag. Vi hoppas komma igång med byggnationerna 2017.

6 Kvarter med plats för många under sina vingar Ett projekt som ger oss ett barnsligt pirr i magen är de tre till fem nya hus vi planerar att bygga i kvarteret Blåvingen. Här finns backar där barnen kan åka pulka på vintern och en konstgräsplan där de kan spela fotboll på sommaren. Det kuperade området med närhet till skogen och de lummiga trädgårdarna är dessutom perfekta för kurragömmalek. Men Blåvingen har utrymme för fler än barnfamiljer. De nya husen kan komma att få fyra till sex våningar och eventuellt blir ett av dem ett äldreboende. Området passar perfekt för de som gillar att vara utomhus. Här finns ett motionsspår och flera parker i närheten. Förhoppningsvis kan vi sätta igång med byggnationerna redan under 2016 så att Blåvingen med omnejd snart kryllar av människor i alla åldrar.

7 Stensmedjan växer och får ett ansiktslyft Nu river vi hela Gulsparven och bygger upp det igen Kvarteret Stensmedjan är populärt bland både unga och gamla, barnfamiljer och singelhushåll. Nu är det dags att renovera och fräscha upp de fem hus vi har i kvarteret. De gamla husen ska genomgå en omfattande renovering vilket gör att hela kvarteret får sig ett ansiktslyft. I samband med renoveringen passar vi också på att bygga till några lägenheter i det omtyckta området närmare bestämt 120 stycken. Planen är att bygga till två våningar på varje befintligt hus och dessutom bygga fyra nya. Vi tror på lite prat och mycket verkstad. Det blir extra tydligt när det kommer till Gulsparven. Området är ljust och luftigt men kvarteret har under de senaste åren förfallit och människor har blivit tvungna att flytta. Nu vill vi bygga upp Gulsparven. Vi vet att många människor har förälskat sig i området och vi vill att de ska kunna fortsätta bo här, i fräscha och fina lägenheter. Vi planerar att runt årsskiftet komma igång och riva de 132 lägenheter som finns i kvarteret och bygga minst lika många nya. Målet är 150 lägenheter i blandade storlekar. Vi hoppas kunna börja bygga tidigast 2016 så att de människor som saknar kvarteret ska kunna flytta tillbaka så snart som möjligt. Bild: Contekton arkitekter

8 Elefanten ska ge studenter tak över huvudet De som studerar i Trollhättan kommer från hela världen allt från Indien till Sjuntorp. Trollhättan blev 2014 utnämnd till årets studentstad och är dessutom en av tre städer i Sverige som lyckats erbjuda alla sina studenter bostäder. Men vi på Eidar nöjer oss inte med det. Vi vill att Trollhättan ska vara en kreativ stad som hela tiden utvecklas. Och där spelar studenterna en viktig roll. Därför planerar vi att bygga ännu fler studentbostäder. Bredvid studentboendet i kvarteret Elefanten ligger Ingenjörshuset. I nuläget inrymmer den gamla byggnaden kontorslokaler men vi hoppas kunna bygga om de tre nedersta våningarna till fler studentbostäder. Förhoppningsvis kommer det att resultera i nya lägenheter för studenter så att de kan fortsätta trivas och berika vår stad.

9

10 Vi tar första steget i Upphärad Vi hoppas på Hälltorp Vi har många planer på att bygga ut och bygga nytt inne i Trollhättan, men målet är såklart att bygga bostäder i alla stadsdelar. Upphärad ligger vackert till ute på landet, men ändå inte alltför långt från stan. Vi har redan 33 lägenheter här och runt 2017 hoppas vi att vi kan börja bygga 10 nya radhus. Det finns en önskan om ett tågstopp i Upphärad och om fler människor bosätter sig här kanske önskan kan slå in. Även om det inte räcker med våra hus så vill vi gärna ta första steget för att få privata exploatörer att våga satsa och bygga. Intresset för nya området Hälltorp i Strömslund är stort. Här finns närheten till staden, en badplats i Öresjö och natursköna promenadstråk utefter Göta älv. I det lantliga området har villatomterna sålt slut fort. Vi på Eidar hoppas att vi i framtiden kan bygga hyresrätter här. Vi tror att det är bra att blanda olika typer av bostäder i ett och samma område. Det ökar samhörigheten och förståelsen människor emellan och gör bostadsområdet rikare och mer modernt.

11 Gullön blir entré till södra centrum Den som väntar på något gott väntar på Stridsberg Kvarteret Gullön ligger bekvämt till i centrala Trollhättan. Här hoppas vi kunna bygga 25 nya hyresrätter. Gullön har betydelse för att förstärka stråket som går mellan Resecentrum och Innovatum via Drottningtorget. Vi vill ge kvarteret en karaktärsfull och omsorgsfullt utformad arkitektur så att det blir en fin entré till södra centrum. Det gamla industriområdet Stridsberg & Björck är ett område som vi är mycket nyfikna på. Här har vi förhoppningar om att i framtiden kunna bygga hyreslägenheter. Området är relativt okänt och orört. Det har en lugn och lantlig känsla med utsikt över kanalen och ligger samtidigt nära Trollhättans centrum. De gamla industrilokalerna gör Stridsberg till en speciell plats full av spännande möjligheter. Än dröjer det dock innan vi kan ta första spadtaget. Kanske kan vi börja bygga år Men vi tycker om att blicka framåt och det här projektet känns så spännande att det är värt att vänta på.

12 Som du hör har vi många spännande planer på gång. Våra visioner hänger ihop med vårt mål att vara ett modernt, nytänkande och modigt bostadsbolag. Men framför allt har projekten stor betydelse för Trollhättans framtid. Och vi vill naturligtvis veta vad du tycker. Vilket är ditt favoritområde? Vart vill du flytta härnäst? Hur ser ditt drömboende ut? Alla åsikter är viktiga när vi bygger framtidens Trollhättan. Bild: Nils Andreasson arkitekter

13

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg Välkommen hem Äppelträdgården är inget vanligt bostadsområde, hastigt hoprafsat för att tjäna snabba pengar. Så vill vi inte jobba. Därför började vi med att verkligen tänka efter: hur ser ett optimalt

Läs mer

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE

KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE KVARTERET VALLEN STANS SJÖNASTE LÄGE BO PÅ VALLEN MELLAN SJÖARNA Natursköna Vallen mellan sjöarna. På denna attraktiva adress erbjuds du ett modernt och bekymmersfritt boende i en växande idyll som andas

Läs mer

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum!

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Välkommen till kvarteret Lampan i Helsingborg. Perfekt läge i Olympiakvarteren. Välkommen hem till kvarteret Lampan! Tänk dig att cykla ner till

Läs mer

VI HAR EN VISION LÄGENHETSFAKTA FÖRSLAG TILL HAMMARSHUS KVARTER F

VI HAR EN VISION LÄGENHETSFAKTA FÖRSLAG TILL HAMMARSHUS KVARTER F VI HAR EN VISION Vi på K-fastigheter är intresserade av att exploatera en del av Hammar 9:151. Området vi har valt att planera bostäder för är Kvarter F enligt intresseanmälan. Vi är intresserade av Kvarter

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

Enköping Hyresbostäder

Enköping Hyresbostäder Enköping Hyresbostäder Nya lägenheter i kvarteret Älgen Enköping Sveriges närmaste stad AB Enköpings Hyresbostäder Enköping är en expansiv småstad som kan erbjuda ett trivsamt boende för den som söker

Läs mer

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker ÄLVSJÖ STADEN En stadsdel i förvandling 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker STADEN FLYTTAR TILL ÄLVSJÖ Med Öster om Älvsjövägen, söder om Solbergaskogen och strax nordväst om Älvsjö

Läs mer

Vi bygger bättre boenden för de många människorna

Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi måste bygga mer Det råder stor brist på bostäder och det måste byggas mer, det vet vi alla. Sedan början av 90-talet, då vi senast hade balans, har

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

FLYGBILD. folkets park. Parkhusen - Folkets Park - Vision och målsättning

FLYGBILD. folkets park. Parkhusen - Folkets Park - Vision och målsättning Parkhusen - Folkets Park - Vision och målsättning Folkets Park. För våra ögon och skissande händer ett lugnt och underbart skönt område där lummighet och stillhet blandas med öppenhet och vilja. Dessa

Läs mer

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran

Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran Visningsresa av nybyggda hus och lägenheter på franska Rivieran PORT NICEA NICE Ett alldeles nyinkommet lägenhetsprojekt i hamnen i Nice, endast 100 meter från kajen. Det kommer att byggas studiolägenheter

Läs mer

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende

Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Hemsida Skicka vidare Prenumerera Avprenumerera Digitalt nyhetsbrev ska inspirera boende Nu kan du som är boende på Centrala Hisingen få ännu bättre information om vad som är på gång i ditt område. Pernilla

Läs mer

Vet du vad som planeras i Karlslund?

Vet du vad som planeras i Karlslund? Vet du vad som planeras i Karlslund? Det här är en illustration och visar endast exempel på hur området skulle kunna se ut. KOMPLETTERING AV VÅRD- OCH OMSORGSBOENDET SAMT NYA TRYGGHETSBOENDEN Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro.

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. Välkommen till Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. 178 LÄGENHETER I UPPLANDS-BRO 2 En central idyll nära Mälaren. Vill du kunna bo i ett fridfullt naturskönt område vid Mälaren men ändå ha snabb tillgång

Läs mer

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4 SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat Besöksadress: Ballebovägen 4 bygger 58 nya lägenheter påe-post: info@bollebo.se Hemsida: www.bollebo.se

Läs mer

KOMMUNALA SMÅHUSTOMTER TILL FÖRSÄLJNING

KOMMUNALA SMÅHUSTOMTER TILL FÖRSÄLJNING KOMMUNALA SMÅHUSTOMTER TILL FÖRSÄLJNING MARK- OCH EXPLOATERINGS- AVDELNINGEN, MEX Mark- och exploateringsavdelningen är en del av samhällsbyggnadskontoret på Halmstads kommun. Vi arbetar framförallt med

Läs mer

Det är dags för. LINDOME nu!

Det är dags för. LINDOME nu! Det är dags för LINDOME nu! Det är dags för Lindome nu Socialdemokraterna i Mölndal har tagit fram idéer för utvecklingen av Lindome centrum. Lindome är ett gammalt stadsdelscentrum med identitet och charm.

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1934 Lediga lokaler: från ca 12 m 2 Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse Kontakt: JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR.

Med stadens puls utanför fönstret CENTRUM BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Prinsen, Drottninggatan Med stadens puls utanför fönstret BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Att bo bra är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder, skapar service och förutsättningar

Läs mer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer Kumla växer Aktuella projekt och planer Kumla växer! Kumla var en gång i tiden centralorten för Sveriges skotillverkning. Ett talesätt från förr lyder Skomakare, bliv vid din läst. I Kumla har vi fortfarande

Läs mer

Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten

Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten Smakfullt renoverad tvåa med bekvämt läge på Klinten Fräsch lägenhet i andra våningen med högt till tak i ett bekvämt läge på Klinten. Utmärkt för dig som vill bo modernt och slippa ta bilen till jobbet

Läs mer

Kumla växer 2016. Aktuella byggprojekt och planer

Kumla växer 2016. Aktuella byggprojekt och planer Kumla växer 2016 Aktuella byggprojekt och planer Kumla växer_2016.indd 1 2015-12-18 15:10:57 Kumla växer! Kumla var en gång i tiden centralorten för Sveriges skotillverkning. Ett talesätt från förr lyder

Läs mer

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren

Sjöodjuret. 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Sjöodjuret 65 nya kooperativa hyresrätter vid mälaren Bo vid vattnet nästa sommar Kajstaden är ett av Västerås mest attraktiva områden. Det är knappt att man behöver fråga sig varför. Med ingredienser

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

Vid dessa övningar skriver du in dina tankar och åsikter i den personliga arbetsboken.

Vid dessa övningar skriver du in dina tankar och åsikter i den personliga arbetsboken. Samtal för Täby Inledning Välkommen till samtal för Täby! Du väljer en grupp att delta i baserat på vad du är intresserad av, och tilldelas en personlig arbetsbok som guidar dig genom mötet. Vid mötets

Läs mer

AFFÄRSPLAN Med sikte mot Trollhättans befolkningsmål 2030

AFFÄRSPLAN Med sikte mot Trollhättans befolkningsmål 2030 AFFÄRSPLAN 2016-2020 Med sikte mot Trollhättans befolkningsmål 2030 VI BYGGER TROLLHÄTTAN 2 Nu krävs det handlingskraft och mod hos alla berörda parter för att vi som kommunägt bolag skall kunna fortsätta

Läs mer

40 LÄGENHETER I ÖREBRO

40 LÄGENHETER I ÖREBRO KVARTERET Vetelängden Hållbart boende med skogen som trädgård 40 LÄGENHETER I ÖREBRO Hållbart boende med skogen som trädgård. Har du alltid drömt om att kunna odla grönsaker eller plocka blåbär direkt

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 8 500 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

V i by gger fram tiden s Ty resö an sv ar och u tv eck lin g. Moderaterna i Tyresö om att bygga och bo vår stadsbyggnadspolitik

V i by gger fram tiden s Ty resö an sv ar och u tv eck lin g. Moderaterna i Tyresö om att bygga och bo vår stadsbyggnadspolitik V i by gger fram tiden s Ty resö an sv ar och u tv eck lin g Moderaterna i Tyresö om att bygga och bo vår stadsbyggnadspolitik februari 2014 In ledn in g Moderaterna har en vision som handlar om att utveckla

Läs mer

Examens-/kandidatarbete 2011

Examens-/kandidatarbete 2011 Fa s t i g h e t s u t v e c k l i n g Examens-/kandidatarbete 2011 Gullbergsvass 5:10 - en centralt placerad fastighet i ett område som är under utveckling Gårda 3:12 - en fastighet med en hyresgäst Högsbo

Läs mer

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet Känn dig som hemma på Östra Lugnet Välplanerade bostäder och Gott om gång- och cykelstråk genom området. lummig småstadskänsla Härliga lek- och mötesplatser för hela familjen. Nu finns drömboendet inom

Läs mer

Skogsgläntan. Uppsala ULTUNA TRÄDGÅRDSSTAD. 11 tomter kvm. Tillträde Första kvartalet 2019

Skogsgläntan. Uppsala ULTUNA TRÄDGÅRDSSTAD. 11 tomter kvm. Tillträde Första kvartalet 2019 Uppsala ULTUNA TRÄDGÅRDSSTAD 11 tomter 675 896 kvm Tillträde Första kvartalet 2019 Ultuna Trädgårdsstad I Ultuna Trädgårdsstad bor du mitt i naturen men ändå nära kommunikationer och service. Här kommer

Läs mer

Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING. Radhus på Höjden

Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING. Radhus på Höjden Max Märkel Arkitektur Lunds Universitet URBAN COMPACT LIVING A11 Ateljé Y Radhus på Höjden URBAN COMPACT LIVING Radhus på Höjden Max Märkel 2012 Arkitektur Lunds Universitet A11 Ateljé Y kvarteret kråkelyckan

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 SAMMANFATTNING Vision Gestaltning Natur Platsen har stor potential genom

Läs mer

A s t e r n 3 Söker ditt företag nya lokaler? Astern Fastighets AB

A s t e r n 3 Söker ditt företag nya lokaler? Astern Fastighets AB Astern 3 Söker ditt företag nya lokaler? Astern Fastighets AB Astern 3 A s t e r n 3 Roger Albrecht Ägare Astern 3 & 7 Andra verksamheter: Kvalitetshem Sommarhus Andreas Gahne Ägare Astern 3 & 7 Andra

Läs mer

Vindeln det är här det händer

Vindeln det är här det händer Det här är Vi. Vindeln det är här det händer Kombinationen av trygg boendemiljö, vacker natur och aktiva och engagerade människor gör Vindeln till en intressant kommun i ständig utveckling. Vi ser oss

Läs mer

Examens-/kandidatarbete 2011

Examens-/kandidatarbete 2011 Fa s t i g h e t s u t v e c k l i n g Examens-/kandidatarbete 2011 Gullbergsvass 5:10 - en centralt placerad fastighet i ett område som är under utveckling Gårda 3:12 - en fastighet med en hyresgäst Högsbo

Läs mer

Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek

Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek Boendet i centrum! Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek och karaktär. I Perstorps Bostäders

Läs mer

KV. SKOLSKEPPET VÄSTERÅS

KV. SKOLSKEPPET VÄSTERÅS V. SOSEPPET VÄERÅS OM TORNET Tornet utvecklar och bygger hyresfastigheter för egen förvaltning. Vi har våra boende i fokus och vet att våra projekt har stor betydelse både för dagens samhälle och för kommande

Läs mer

Slussen 1, Slussplan Malmö

Slussen 1, Slussplan Malmö Slussen 1, Slussplan Malmö Adress: Slussplan 1, 5-7 samt 9 211 30 Malmö Byggnadsår: 2011-2013 Lokalyta ca: 55-291 kvm Rumshöjd ca: 2,4 5,49 meter exkl. installationer Tillträdesdatum: Hösten/Vintern 2013

Läs mer

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄLKOMMEN TILL FRAMTIDENS VÄXJÖ! Centralt & tillgängligt stadshus med en unik möjlighet att kommunicera med sina invånare Cityhandeln gynnas av en välfungerande och modern

Läs mer

Ett drömboende. blir verklighet

Ett drömboende. blir verklighet Upplev Ölandstid Ett drömboende blir verklighet Om det är något önskeliv och drömboende som får allt mer uppmärksamhet så är det livet och boendet nära naturen, närmare något tryggt som vi känner till.

Läs mer

För att inte synpunkter gällande förskolorna, som faktiskt ingår i materialet, ska komma bort i hanteringen vill vi framföra följande:

För att inte synpunkter gällande förskolorna, som faktiskt ingår i materialet, ska komma bort i hanteringen vill vi framföra följande: 1 Luleå 2015-11-20 Till/ Framtidens skola Luleå kommun 971 85 Luleå Synpunkter på del av materialet Framtidens skola i Luleå avseende förskolor på Hertsön I Underlag för fortsatt utredning av skolstruktur

Läs mer

BRF KROKUSEN. 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden. Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan Lidköping

BRF KROKUSEN. 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden. Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan Lidköping BRF KROKUSEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF KROKUSEN 8 st nya smarta radhus i Trädgårdsstaden

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Laxåhem!

VÄLKOMMEN TILL. Laxåhem! VÄLKOMMEN TILL Laxåhem! Läget är perfekt Mittemellan Stockholm och Göteborg, Knappt fem mil till Örebro. Mitt i en natur med underbara badsjöar och det trolska Tiveden som juvelen i kronan. Fler och fler

Läs mer

Bygg ett grönare Hägersten-Älvsjö! - Däcka över E4:an

Bygg ett grönare Hägersten-Älvsjö! - Däcka över E4:an Bygg ett grönare Hägersten-Älvsjö! - Däcka över E4:an Arkitekter, författare och kontakt Arkitektförslaget är gjort av Tanja Van De Meulebrouk & Valný Aðalsteinsdóttir på uppdrag av Vänsterpartiet Älvsjö-Hägersten.

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN - ETT BEKVÄMT BOENDE FÖR KOMMUNENS SENIORER

TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN - ETT BEKVÄMT BOENDE FÖR KOMMUNENS SENIORER TRYGGHETSBOENDE I MJÖLBY KOMMUN - ETT BEKVÄMT BOENDE FÖR KOMMUNENS SENIORER AUGUSTI 2019 TRYGGHETSBOENDE HYRESRÄTT MED DET LILLA EXTRA En lägenhet i ett trygghetsboende passar dig som känner att du vill

Läs mer

Nya moderna kontor mitt i Linköping

Nya moderna kontor mitt i Linköping Nya moderna kontor mitt i Linköping Kvarteret Braxen vid Storgatan, Ågatan och Repslagaregatan i Linköping LBE-0584-bofakta-Braxen.indd 1 2013-11-14 14.07 Stadskärnan förvandlas och knyter an till nya

Läs mer

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats

Larsberg Centrum - Lidingö. Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Larsberg Centrum - Lidingö Hållbarhet Hälsa Närservice Mötesplats Framtidens mötesplats Hälsa. Tillsammans John Mattsons mål är att skapa en mötesplats på Lidingö där hållbarhet, hälsa och närservice är

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 4 000 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad Ortsutvecklingsmöte NÖDINGE 20141016 Nödinge Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad SAMMANSTÄLLNING 2 1. Vad ska Nödinge erbjuda dig om 10 respektive 25 år? Hyresrätter nära pendelstation och

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 1 594 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 1 594 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 1 594 kvm Välkommen till Diligentia Västra Varvsgatan 19 På Västra Varvsgatan 19 kan vi erbjuda en kontorslokal på 1594 kvadratmeter. Yta Våning 1 594 kvm plan 3 Husets karaktär

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 50 personer deltog i workshopen Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för dialogen under Idévecka 2 fanns tre olika

Läs mer

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö

Vuxna med barn under 15. Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Vuxna med barn under 15 Sammanställning workshop Bygg ditt Fagersjö Positiva och negativa platser Lidl är bra, men parkeringen är inte för stor Jag har fått nya vänner i och med asylboendet Vitsippor och

Läs mer

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta SVAMPEN Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta Nära till allt! När du hyr vid Svampen har du nära till allt. Beläget alldeles nedanför det välkända vattentornet Svampen men ändå på promenadavstånd till vacker

Läs mer

STORGATAN 53 GÖTEBORG

STORGATAN 53 GÖTEBORG STORGATAN 53 GÖTEBORG MITT I MALMÖ, MED BÄSTA LÄGET VÄLKOMMEN TILL STORGATAN 53 Det här huset uppfördes av Folksam i slutet på 50-talet. Med sin rika historia, vackra detaljer och centrala läge är det

Läs mer

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan?

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? 1 Välkommen till Nya Silon i Vadstena, vår del av klosterstaden

Läs mer

Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö

Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö En stad där livspusslet går ihop. Närhet till stadsliv, naturliv och kulturliv. /Sebastian Villabos på Remium Aktiv Förvaltning, Klas Qvarnström

Läs mer

Ulls hus Campus Ultuna

Ulls hus Campus Ultuna Ulls hus Campus Ultuna Välkommen till Ulls hus på Campus Ultuna Den generösa innergården blir en grön oas mitt i den nya campusbyggnaden. Vackert beläget vid Almas allé, i anslutning till Undervisningshuset

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA 2018-05-31 1 AFFISCHERNA 2018-05-31 2 ORDMOLN ALLA KOMMENTARER 3 RESULTAT AV BILDER SMÅSTAD 4 RESULTAT DIALOG: Vi har sorterat och kategoriserat alla kommentarer

Läs mer

Tiunda Park. www.rosendaluppsala.se

Tiunda Park. www.rosendaluppsala.se Tiunda Park www.rosendaluppsala.se : 55 55 20 MITT I STADEN Ditt nya hem i Tiunda Park Mitt i Uppsalas historiska studentkvarter, ca fem minuter från Universitetshuset, Ekonomikum, Carolina Rediviva och

Läs mer

Nya Kungälvs sjukhus

Nya Kungälvs sjukhus Nya Kungälvs sjukhus Nya Kungälvs sjukhus skapar förutsättningar att utveckla vården för att ge patienterna bästa möjliga vård. De nya lokalerna lever upp till kraven på patientsäkerhet, integritet och

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

Bo rofyllt i småstadsidyll vid havet HISSTORNET LIMHAMNS LÄGE

Bo rofyllt i småstadsidyll vid havet HISSTORNET LIMHAMNS LÄGE Bo rofyllt i småstadsidyll vid havet HISSTORNET LIMHAMNS LÄE Med sin småstadskänsla, sitt lugn, gemenskapen mellan invånarna och närheten till havet, är Limhamn ett av Malmös mest eftertraktade områden.

Läs mer

KRISTINEBERGS NATURSTAD FÖRSLAG AV REINOVA PROPERTIES & OKIDOKI ARKITEKTER BILAGA 1 ÖVRIGA TÄVLINGSHANDLINGAR

KRISTINEBERGS NATURSTAD FÖRSLAG AV REINOVA PROPERTIES & OKIDOKI ARKITEKTER BILAGA 1 ÖVRIGA TÄVLINGSHANDLINGAR FÖRSLAG AV REINOVA PROPERTIES & OKIDOKI ARKITEKTER ÖVRIGA TÄVLINGSHANDLINGAR Exploatörens namn, organisationsnummer, adress och kontaktperson. Namn och adress: Bostadsrättsföreningen Blåbärsriset 26 c/o

Läs mer

Hitta din hyresrätt i Arvika.

Hitta din hyresrätt i Arvika. Hitta din hyresrätt i Arvika. Plats för nöjda hyresgäster Söker du nytt boende? Vill du bo större eller mindre? Eller kanske mer centralt? Hos oss finns alternativen, oavsett om du letar efter din första

Läs mer

emporia butikerna den magiska mixen bygget Vad händer just nu på Emporia? Gert wingårdh Häftiga kontorslokaler med fantastisk utsikt

emporia butikerna den magiska mixen bygget Vad händer just nu på Emporia? Gert wingårdh Häftiga kontorslokaler med fantastisk utsikt emporia bygget butikerna den magiska mixen Vad händer just nu på Emporia? Gert wingårdh Häftiga kontorslokaler med fantastisk utsikt Emporia växer och snart är entréerna på plats. Både Bärnstensentrén

Läs mer

HUS FÖR ENTREPRENADER & OBJEKT FLERFAMILJSHUS RADHUS VILLOR SENIORBOENDE

HUS FÖR ENTREPRENADER & OBJEKT FLERFAMILJSHUS RADHUS VILLOR SENIORBOENDE ETT HEM FÖR LIVET HUS FÖR ENTREPRENADER & OBJEKT FLERFAMILJSHUS RADHUS VILLOR SENIORBOENDE Mockfjärdhus ett hem för livet Med stolthet presenterar vi här en serie hus skapade speciellt för entreprenader

Läs mer

Residenset i Östersund din nya företagsadress?

Residenset i Östersund din nya företagsadress? PROSPEKT Residenset i Östersund din nya företagsadress? Välkommen till Länsresidenset i Östersund, stadens äldsta stenbyggnad med ett högt kulturhistoriskt värde. Tillsammans med tillhörande park utgör

Läs mer

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Statens fastighetsverk hyr ut en kontorslokal med härlig atmosfär på Svartmangatan 9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen ligger i hjärtat av ön men på en

Läs mer

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Vi jobbade med Noras platsvarumärke. Först Nora tio i topp, prio 1 i varje grupp: Föreningslivet Tryggt Sjön Noramarken Ön Sportaktiviteter Sommarstad Natur

Läs mer

Inte för de fyrkantiga. Historien om Glasvasen

Inte för de fyrkantiga. Historien om Glasvasen Inte för de fyrkantiga Historien om Glasvasen 02 Ett torg i solen Idén om ett hus utan baksidor och med en mjukt rundad form föddes redan 2009. Flera arkitektkontor fick i uppdrag att visa hur området

Läs mer

BRF STAKETET SNÖDROPPEN

BRF STAKETET SNÖDROPPEN BRF STAKETET SNÖDROPPEN Smarta bostäder ett stenkast från staden! Swebostad Utveckling AB Fabriksgatan 4 531 30 Lidköping www.swebostad.se info@swebostad.se VÄLKOMMEN TILL BRF STAKETET SNÖDROPPEN Allt

Läs mer

LINDBACKEN. Här skapar du ditt drömboende

LINDBACKEN. Här skapar du ditt drömboende LINDBACKEN Här skapar du ditt drömboende VÄLKOMMEN TILL LINDBACKEN I Uppsalas mysigaste stadsdel, Lindbacken kommer vi att uppföra sex stycken nya hem. Nu har du möjlighet att bygga ditt drömhus i området

Läs mer

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan

Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Att hyra: Kontorslokal med karaktär i Gamla stan Statens fastighetsverk hyr ut en kontorslokal med härlig atmosfär på Svartmangatan 9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen ligger i hjärtat av ön men på en

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Kvadratsmart boende!

Kvadratsmart boende! Snart kan du bo här Ditt drömboende I det nyaste bostadsområdet i Mariehamn med närhet till allt du behöver dagligen och samtidigt med grönskande natur runt hörnet, får du det bästa av två världar Bostads

Läs mer

~ för sunt boende ~ VÄXJÖ

~ för sunt boende ~ VÄXJÖ ~ för sunt boende ~ VÄXJÖ Biskopshagen Visionen med Biskopshagen är att skapa ett modernt bostadsområde med arkitektur som uttrycker nutida ideal. Biskopshagen skall byggas utifrån Trädgårdsstadens principer

Läs mer

Fabrikören. FALKÖPINg. Nya, fräscha lägenheter i anrik industrimiljö.

Fabrikören. FALKÖPINg. Nya, fräscha lägenheter i anrik industrimiljö. Fabrikören FALKÖPINg Nya, fräscha lägenheter i anrik industrimiljö. KVARTERET FABRIKÖREN Parkgatan Frejagatan Trädgårdsgatan Kvarteret Fabrikören har inhyst Haglunds rullgardinsfabrik under större delen

Läs mer

- VÄLKOMMEN HEM - Dragspelslunden ETT NYTT BOSTADSOMRÅDE I ÄLVDALEN

- VÄLKOMMEN HEM - Dragspelslunden ETT NYTT BOSTADSOMRÅDE I ÄLVDALEN - VÄLKOMMEN HEM - Dragspelslunden ETT NYTT BOSTADSOMRÅDE I ÄLVDALEN - ÄLVDALENS KOMMUN - Fjällen, bergen, skogen, älven tillsammans skapar de oslagbara vyer, spännande äventyr och härliga upptäckter.

Läs mer

Förslag nytt bo i Od/Alboga

Förslag nytt bo i Od/Alboga 15-05-28 Förslag nytt bo i Od/Alboga Framtaget utifrån resultat av idéträffar FÖRSLAG TILL NYTT BO I OD / ALBOGA Träffar - Förslag - Fortsättning 2 x idéträffar Under april och maj har två idéträffar

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

hur kan man jobba med attraktivt boende på landsbygden?

hur kan man jobba med attraktivt boende på landsbygden? 1 ett metodexempel hur kan man jobba med attraktivt boende på landsbygden? Maria Hagelberg & Pernilla Jacobsson 12 utgångspunkter tema: attraktivitet boende 1 3 utgångspunkter tema: attraktivitet boende

Läs mer

EN PLATS FÖR ALLA en liten veckoskiss på en ny flexiskola i Hyllie, Malmö Stad

EN PLATS FÖR ALLA en liten veckoskiss på en ny flexiskola i Hyllie, Malmö Stad EN PLATS FÖR ALLA en liten veckoskiss på en ny flexiskola i Hyllie, Malmö Stad På en åker står en mölla utan vingar och tittar ut över ett historisk åkerlandskap som inom snar framtid kommer förvandlas

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller.

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Upplev en fantastisk bokvalitet i en kulturskyddad park femton minuter från city. Nu öppnar sig en helt

Läs mer

Välkommen till Sigfridsvägen 21

Välkommen till Sigfridsvägen 21 Välkommen till Sigfridsvägen 21 Ett modernt boende med klassisk Ta chansen att bo i det vackra Q-märkta huset från 1935 på Sigfridsområdet. De klassiska detaljerna är väl bevarade, samtidigt som lägenheterna

Läs mer

Sammanställning från medborgardialog 3 december Kulturpunkten, Gottsunda Centrum

Sammanställning från medborgardialog 3 december Kulturpunkten, Gottsunda Centrum Sammanställning från medborgardialog 3 december 2016. Kulturpunkten, Gottsunda Centrum Planprogram för Gottsundaområdet med fokus på social hållbarhet Fyra stationer Ansvariga politiker, polis, fastighetsägare

Läs mer

Våra drömmars Stockholm

Våra drömmars Stockholm STADSBYGGNADSKONTORET SIDAN 1 Våra drömmars Stockholm En utställning inom ramen för samrådet Arkitektur Stockholm Summering av åsikter och resultat fram till sista juli Kort fakta om utställningen Våra

Läs mer

BRF LIVIA, NACKA ETT HEM MED OMTANKE

BRF LIVIA, NACKA ETT HEM MED OMTANKE ETT HEM MED OMTANKE 04 Välkommen till Brf Livia 06 Området 08 Om våra lägenheter 14 Gemensamma ytor 20 Interiör 24 Cykelverkstad 26 Byggherren 3. VÄLKOMMEN TILL BRF LIVIA Med tallskogen runt knuten och

Läs mer

Ett hem med kärlek till hållbarhet

Ett hem med kärlek till hållbarhet Ett hem med kärlek till hållbarhet Välkommen till kvarteret Spårvagnen 2 i Sorgenfri. Ett av Malmös hetaste nya bostadsområden mitt i stan. Industriellt arv möter kreativitet och framtidstro. Gillar du

Läs mer

Egen villa till priset av en hyresrätt

Egen villa till priset av en hyresrätt v ä x j ö h o v s b a c k e Egen villa till priset av en hyresrätt Skapar livsrum! Skapar livsrum! Villalägenhet 74 Med husens sammanhängande vardagsrum och är utrymmena väl utnyttjade. Alla rum hänger

Läs mer

CHANS ATT BYGGA DRÖMHUSET I POPULÄRA STÖCKSJÖ

CHANS ATT BYGGA DRÖMHUSET I POPULÄRA STÖCKSJÖ STÖCKSJÖ UMEÅ 1 2 3 4 6 7 5 8 9 10 14 11 12 13 Var området ligger och status på tomterna hittar du på www.myresjohus.se/projekt CHANS ATT BYGGA DRÖMHUSET I POPULÄRA STÖCKSJÖ Välkommen till Stöcksjö en

Läs mer

Tegelmästaren Ett bostadsprojekt av Magnolia Bostad

Tegelmästaren Ett bostadsprojekt av Magnolia Bostad Tegelmästaren Ett bostadsprojekt av Magnolia Bostad Ett kvarter som förenklar livet och förgyller vardagen Nyproducerade hyresrätter i Åby Ängar, Vallentuna Tänk vad bekvämt att bo alldeles intill Vallentuna

Läs mer

KVARTERET SÖDERHÖJDEN

KVARTERET SÖDERHÖJDEN KVARTERET SÖDERHÖJDEN SNAPPHANEVÄGEN, JÄRFÄLLA 120 LÄGENHETER VÄLKOMMEN TILL KVARTERET SÖDERHÖJDEN HAR DU FUNDERAT PÅ ATT BO I JÄRFÄLLA OM INTE, GÖR DET NU. JÄRFÄLLA ÄR ETT LÄTT VAL FÖR DIG SOM VILL BO

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 545 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 545 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik

LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE. funktion, konstruktion och estetik LÄTTLÄST UTSTÄLLNINGSTEXT ARKITEKTUR I SVERIGE funktion, konstruktion och estetik Bord 1 Skydd mot vind, fukt och kyla Vi som bor långt norrut på jordklotet har alltid behövt skydda oss mot kyla. För länge

Läs mer

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper

klassisk vinterskrud villa i belysning heta kaxigt i färg lys upp din trädgård arkitektritat på landet renoveringstips skapa egna grupper FÖR DIG SOM SKA BYGGA om OCH RENOVERA! VÅRT NYA HUS Nr.12 2012 belysning lys upp din trädgård teveprofilen Andrea engsäll inreder med detaljer vinterväxter skapa egna grupper 14 heta kaminer GÖR om köket

Läs mer