Verksamhetsberättelse 2007

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2007"

Transkript

1 Naturskyddsföreningen i Umeå Verksamhetsberättelse 2007 Årsstämma och styrelse Kretsens årsstämma hölls den 20 mars på Folkets hus. Stämman följdes av fika samt föredrag och bildvisning från Borneo av Bent Christensen. Stämman valde ny ordförande samt fem styrelseledamöter som konstituerade sig enligt följande: Ordförande: Göran Bergqvist Sekreterare: Hanna Wrethling Kassör: Anton Grenholm Ledamöter: Sara Christiansson Emma Grenholm Eva Lindberg Under året har styrelsen haft nio protokollförda styrelsemöten. Kretsens hemsida Kretsens viktigaste informationskanal har varit hemsidan. Martin Rölin har uppdaterat hemsidan på ett fantastiskt sätt. Kretsens alla aktiviteter liksom annat miljörelaterat som händer i Umeå har annonserats på hemsidan. Medlemsutskick Under året har medlemsbrev skickats ut elektroniskt, omkring ett i månaden. Antalet mottagare är ca 160. Aktiviteter Hot mot vår vattentäkt? 16 januari. Informationsmöte om resultat från undersökningar av förekomst av miljögifter efter nedläggningen av skogsplantskolan på Vindelälvsåsen. Medverkade gjorde bland annat Hjalmar Laudon, forskare vid Umeå universitet. SVT Västerbotten gjorde ett inslag. Informationsmöte om åtgärdsprogrammet mot luftföroreningar 30 januari. Royne Söderström från Umeå kommun berättade om förslaget till åtgärdsprogram. Varg och jaktlagstiftning 5 februari. Krister Persson visade datorpresentationer och berättade om varg och om hur nuvarande jaktlagstiftning vuxit fram. Efter presentationen diskuterade åhörarna vidare. Studiebesök på Greenzone 8 februari besökte vi Greenzone, Ersboda. Greenzone är ett kretsloppsanpassat kvarter med en bilanläggning, en energistation med närservicebutik samt en vägrestaurang som är återvinningsbar och drivs med förnyelsebar energi. Tanken med projektet är att visa på möjligheter till miljöförbättringar och sprida kunskap om dessa.

2 Temakväll om textil och miljö 22 februari berättade Maria Palm från Naturskyddsföreningen om textiler och miljö och den planerade kampanjen miljövänliga veckan. Syftet med kampanjen är att göra det lättare för intresserade konsumenter att välja textil som tillverkats utan risker för människa och miljö. Miljöcabaré 26 mars uppträdde gruppen Sweet Dreams på Dragonskolan. Naturskyddsföreningen arrangerade tillsammans med Dragonskolan och Naturskolan. Utflykt till Hässningberget 21 maj arrangerade kretsen tillsammans med Studiefrämjandet en visning av det nyinrättade naturreservatet Hässningberget. Reservatet är ett underbart litet område med stor variation som rymmer både hällmarkstallskog, blåbärsgranskog, örtrik granskog och frodiga bäckraviner. Guide var Per Nihlén på länsstyrelsen. Tio personer vandrade den markerade slingan genom reservatet och fick se och höra om olika skogstyper, tickor och örter samt avnjuta vidsträckt utsikt från bergets topp. Textilkampanj 31 maj. Temakväll med filmvisning och information om kampanjen och butiksinventeringen inför miljövänliga veckan. Filmen "Vi handlar vem betalar?" och information om Naturskyddsföreningens kampanj Tyg eller otyg? Slåtter i Brattåker Den 5:e augusti var det dags för den återkommande slåttern i Brattåker. Liksom tidigare år var det kretsen i Vindeln som bjöd in, stod för redskap samt bjöd på fika. Deltagarna från Umeåkretsen samåkte till Vindeln. Totalt var vi åtta personer som hjälptes åt att slå och räfsa ängarna samt njöt av gott fika med strålande sol. En aktivitet som borde kunna locka fler. Naturreservat i Umeälvens delta 21 augusti. Sören Uppsäll från Länsstyrelsen informerade om planerna på ett naturreservat i Umeälvens delta. Vi höll till både i Studiefrämjandets lokaler och vid fågeltornet på Bergön. Tyg eller otyg? 16 september. Regional träff i Umeå inför Miljövänliga Veckan om textil. Temakväll om textil och miljö. 3 oktober. Filmvisning: "Den hållbara tråden" och presentation av den genomförda butiksinventeringen: Vilka butiker i Umeå säljer miljömärkta textilier? Information i MVG om textil och miljö. 6 oktober. Informationbord med foldrar och utställning med affischer och miljömärkt textil under Miljövänliga veckan. Diskussions- och informationskväll om Natura oktober. Naturskyddsföreningen tillsammans med Norrlands Entomologiska förening. Föredragsserie om klimat 11 oktober. Marie Berglund från Botniabanan och Mikael Brändström från BioFuel Region. Kvällens tema var transporter och klimat. 7 november. Journalisten Tom Juslin och forskaren Roland Jansson berättade hur människor i Norden och naturen i norr påverkas av klimatförändringarna.

3 10 december. Klimatsmart julfirande med författaren Nanny-Maja Anderback och konsumentvägledarna Thérése Siksjö och Rolf Ideskog. Climate Walks 8 december. Den första klimatdemonstrationen någonsin i Umeå arrangerades för att uppmärksamma de globala klimatförändringarna och toppmötet i Bali. Med slagord som Vad ska in? Sol och Vind! Vad ska bort? Köttransport! tågade 200 personer genom centrala Umeå, varefter en manifestation med tal på torget avslutade det hela. Arrangerande föreningar var Naturskyddsföreningen, Klimax, Miljöförbundet Jordens vänner och Umeå universitets akademiska miljöförening. Övrig verksamhet Studiecirklar om klimat Kretsen har tillsammans med Studiefrämjandet arrangerat två studiecirklar om klimat. Deltagarna har läst boken En varmare värld växthuseffekten och klimatets förändringar av Claes Bernes (Naturvårdsverket) och diskuterat aktuella aspekter på klimatfrågan. Dessutom har man tittat på Al Gores film En obekväm sanning. Den ena cirkeln besökte också kretsloppshuset på Tomtebo. Restaurangenkät I februari/mars skickades en enkät ut till ett antal restauranger i Umeå. Frågorna som ställdes handlade bl.a. om de använde ekologiska och lokalproducerade råvaror. Enkäten var frivillig att svara på och endast en restaurang valde att svara, Brännlands värdshus. Frågorna som ställdes handlade om de använde ekologiska råvaror, försökte använda lokalproducerat, säsongsbetonat och svenskt samt om de undvek att använda utrotningshotade fiskarter. Frågor om huruvida de använde miljömärkta rengörningsmedel, hade energisnål kyl och frysanläggningar och hade utbildat personalen i miljöfrågor ingick också. Inventering av miljömärkt textil Föreningen deltog i Naturskyddsföreningens rikstäckande inventering av butiker som säljer ekologiskt producerad textil. Vi informerade om kampanjen på temakvällen den 21 maj, via medlemsmail och på hemsidan. Medlemmar och andra intresserade hjälpte till att kolla vilka butiker som sålde miljömärkt textil och ekologiskt odlad bomull. Resultatet blev en butiksguide på Naturskyddsföreningens hemsida. Totalt kollade vi 61 butiker i Umeå varav 20 sålde någon form av ekologiskt producerad textil. Inventering av miljömärkt julmat Kretsen var även med på Naturskyddsföreningens inventering av miljömärkt julmat. Vi informerade om kampanjen via medlemsmail och på hemsidan. Medlemmar och andra intresserade kollade totalt 14 matvarubutiker i Umeåområdet. TV4 gjorde ett nyhetsinslag om undersökningen. Samarbeten Studiefrämjandet Studiefrämjandet är vårt studieförbund. Vi är en av deras miljöorganisationer. Styrelsen har försökt samarbeta med Studiefrämjandet så fort det funnits möjlighet.

4 Närnaturguider Styrelsen har kontaktat dem som utbildats till närnaturguider för att få i gång guidade turer i Naturskyddsföreningens regi. Projektet närnaturguider är ett samarbete på nationell nivå mellan Sveriges ornitologiska förening, Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen. Miljöförbundet Jordens vänner Styrelsen har haft kontakt med representanter för Miljöförbundet Jordens vänner. Våra föreningar har liknande åsikter och ambitioner när det gäller bl a biltrafikens miljöpåverkan. Föreningen Norden Vi arrangerade en serie föredrag om klimat tillsammans med föreningen Norden och Studiefrämjandet. Klimax, UMAM (Umeå akademiska miljöförening) Demonstrationen och manifestationen kring klimatfrågan den 8 december var ett samarbete med Klimax, UMAM och Miljöförbundet jordens vänner. Skrivelser, yttranden 4 februari. Yttrande om Umeå kommuns åtgärdsprogram för att uppfylla miljökvalitetsnormerna för kvävedioxid. 1 oktober. Remissvar angående länsstyrelsens förslag om ett naturreservat i Umeälvens delta. Oktober. Yttrande om detaljplan Umeå Östra. Påpekade att en ökad biltrafik till och från resecentret leder till mer luftföroreningar. 21 november.yttrande om Umeå kommuns förslag till lokala miljömål. 3 december. Remisvar angående länsstyrelsens förslag om naturreservaten Storavan och Skärberget-Stranden. 11 december. Yttrande om fördjupad översiktsplan för Ön. Debattartiklar/Insändare Mars. Miljözon i Umeå, Västerbottens-kuriren Juni. Åtgärdsprogrammet mot luftföroreningar, Västerbottens-kuriren 5 juli. Replik om nya hastighetgränser, Västerbottens-kuriren 31 augusti. Dieselbilar 11 oktober. Bränsle i Ultras bussar, Västerbottens folkblad 5 december. Inför klimatdemonstrationen, Västerbottens folkblad

5 Media April. Anton Grenholm deltog i debatt i SVT Västerbottensnytt om tung trafik och klimat. Göran Bergqvist chattade i samma ämne. Oktober. Pressmeddelande om föreningens synpunkter på Umeå Östra - resecentrum. Inslag i SVT Västerbottensnytt. Oktober. Presskonferens om skogsrapport. Mats Djupsjöbacka. Oktober. Miljövänliga veckan, textilier. Radio P4 Västerbotten rapporterade om butiksinventeringen på nyhetstid, Anton Grenholm deltog också i 15 minuters direktsänd diskussion i morgonprogrammet Espresso på temat textil och miljö. December. Pressmeddelande om julmatsinventering. 14 dec. TV4 nyheterna Västerbotten gjorde ett inslag. Deltagande i större arrangemang Länsförbundets årsstämma Göran Bergqvist, Johanna Lundström, Karin Runesson och Hanna Wrethling representerade kretsen under länsförbundets årsstämma april. Lördagen inleddes med årsmöteshandlingar som följdes av ett föredrag om energi av Marcel Berkelder och om hållbart skogsbruk av Stig-Olof Holm. Därefter presenterades några av de projekt som Naturskyddsföreningen kommer att arbeta med under året och deltagarna fick även möjlighet att ta del av hur arbetet ser ut i de olika kretsarna. På kvällen bjöds alla deltagare på middag på en närliggande restaurang. Söndagen började med ett besök av Mats Hamrén från Kassjö som berättade om turerna med Holmens skogsavverkning nära byn. Årsmötet enades också om innehållet i tre skrivelser angående avverkningen av Kassjöskogen, förslag till ändring av FSCs definitioner av skog samt vargfrågan. Som avslutning åkte alla deltagare till Umeås deltaområde för att titta på fåglar. Sedan bar det av till Holmsund där en desorienterad härfågel synts till. Det blev en riktigt storstilad avslutning på helgen när denna mycket sällsynta fågel till slut flög en liten sväng ovanför alla förväntansfulla åskådare. Länsstämman lockade 31 deltagare varav 14 från Naturskyddsföreningen i Umeå. Naturskyddsföreningen rikskonferens Göran Bergqvist, Anton Grenholm, Emma Grenholm och Hanna Wrethling deltog i Naturskyddsföreningens rikskonferens i Luleå juni. Skogens dag 26 augusti. Naturskyddsföreningen deltog i Skogens dag på I20 området. En skogsgrupp som håller på att inventera skyddsvärd skog i Norr- och Västerbotten fanns på plats och visade bilder och berättade om sitt arbete. Naturens dag 2 september. Göran Bergqvist, Sara Christiansson och Mats Djupsjöbacka representerade Naturskyddsföreningen i Umeå på Naturens dag. Vi presenterade resultatet av undersökningar av miljögifter i allvädersjackor och impregneringar. Besökare fick sortera kemiska produkter i snälla och farliga och Mats visade bilder från skogen. Trots regn kom många fram och pratade.

6 Klimatmässan på Nolia 11 september. Kretsen hade en monter i samband med Pär Holmgrens klimatföredrag där man kunde lämna klimattips, ta del av en klimatutställning, räkna på sin egen klimatpåverkan mm. Samtal om mode och etik på Schmäck 20 september. Kretsen bidrog genom Eva Lindberg med kunskap om textilproduktionens miljöpåverkan i en paneldebatt på café Schmäck. Miljövänliga veckan Kretsen ordnade tre temakvällar och hade ett informationbord i MVG. Vi var även med på den rikstäckande inventeringen av miljömärkt textil. Vårt dagliga bröd 17 november. Göran Bergqvist deltog i samtal om jordbruk och miljö kring filmen Vårt dagliga bröd. Folkets bio. Livsstilsmässa på Nolia 9-11 november. Föreningen delade monter med bl a Studiefrämjandet. Vi delade ut tidningar och informationsmaterial och fick tillfälle att prata med många intresserade. Umeå, 28 februari 2008 Eva Lindberg Hanna Wrethling Sara Christiansson Göran Bergqvist Anton Grenholm Emma Grenholm

Verksamhetsberättelse 2008

Verksamhetsberättelse 2008 Verksamhetsberättelse 2008 Årsstämma och styrelse Kretsens årsstämma hölls den 19 mars på Kemigränd. Stämman följdes av soppa och smörgås och kaffe/te och kaka. Stämman valde ordförande samt fyra styrelseledamöter

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 201 5 Styrelsens sammansättning Mats Djupsjöbacka Peter Lugnegård Ingegerd Saarinen Torgny Forsgren Marie Persson Bygdsiljum Umeå Åsele Lycksele Tärna Ordförande Vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Program för länsstämmohelg 2008

Program för länsstämmohelg 2008 Program för länsstämmohelg 2008 Tid: Fredag-söndag 11-13 april 2008 Plats: Kalix folkhögskola Fredag 18.00-22.00 Välkommen! Introduktion med fika. Hur många VD-löner får man om man bygger ut en utterbäck?

Läs mer

Sundsvall Ånge VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014. /han 1 (6)

Sundsvall Ånge VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014. /han 1 (6) Sundsvall Ånge VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1 (6) Innehållsförteckning Styrelsen sid. 3 Skrivelser sid. 4 Programverksamheten sid. 4 Handla miljövänligt sid. 4-5 Ekonomi sid. 5-6 2 (6) NATURSKYDDSFÖRENINGEN

Läs mer

Verksamhetsberättelse med bokslut

Verksamhetsberättelse med bokslut Verksamhetsberättelse med bokslut Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31 Under 2015 har vi drivit verksamheten utifrån Naturskyddsföreningens tre strategier; att påverka

Läs mer

ÅRSMÖTE, NÄTVERKET RENARE MARK - NORR

ÅRSMÖTE, NÄTVERKET RENARE MARK - NORR ÅRSMÖTE, NÄTVERKET RENARE MARK - NORR Tid: 2008-11-04, kl 17.00. Plats: Umeå Universitet, KB3B3 KBC-huset, UmU DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av dagordning. 3. Fastställande av röstlängd.

Läs mer

Miljövänliga Veckan 2015 Byt till eko

Miljövänliga Veckan 2015 Byt till eko Miljövänliga Veckan 2015 Byt till eko På följande sidor finns tips, idéer och förslag på aktiviteter som du kan göra under Miljövänliga Veckan 26 september 4 oktober. Temat är ekologisk mat med fokus på

Läs mer

10-11 september på Gammlia Sammanfattnin g:

10-11 september på Gammlia Sammanfattnin g: M. Emadén Geologins Dag 10-11 september på Gammlia Sammanfattnin g: Under två intensiva dagar uppmärksammades Geologins Dag här i Umeå, med arrangemang på Gammlia, mestadels inne i Egilhallen, men även

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Kära trossamfund, Årets Earth Hour blev en enorm framgång. Den

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

ENKÄT STENUNGSUNDS NATURSKYDDSFÖRENING

ENKÄT STENUNGSUNDS NATURSKYDDSFÖRENING 1 ENKÄT STENUNGSUNDS NATURSKYDDSFÖRENING 2017-03-01 2 BAKGRUND Hur ska vi nå ut med föreningens budskap, informationskanaler? få fler att komma på våra aktiviteter? få fler att engagera sig i föreningen?

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF

Inbjudan: Earth Hour mars släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan: Earth Hour 2010 27 mars 20.30 släcker vi för en ljusare framtid. Släcker du? Från Världsnaturfonden WWF Inbjudan till Earth Hour Hej alla organisationer! Årets Earth Hour blev en enorm framgång.

Läs mer

Naturskyddsföreningen Uppsala läns Verksamhetsberättelse 2016

Naturskyddsföreningen Uppsala läns Verksamhetsberättelse 2016 Naturskyddsföreningen Uppsala läns Verksamhetsberättelse 2016 1 Inledning Under 2016 fortsatte Naturskyddsföreningen Uppsala län ( länsförbundet ) med sin verksamhet med olika projekt, aktiviteter samt

Läs mer

Kära medlem i Naturskyddsföreningens Örebrokrets!

Kära medlem i Naturskyddsföreningens Örebrokrets! Kära medlem i Naturskyddsföreningens Örebrokrets! Vi samkör i höst med Hopajolas/Länsstyrelsens månadens reservat, samt Karlskogakretsen. Info om höstprogrammet hittar du här, och på vår facebooksida.

Läs mer

Bevara barnens skogar

Bevara barnens skogar Bevara barnens skogar Verksamhetsriktlinjer STÄMMANS BESLUT OM RIKTLINJER 2011-2014 Naturskyddsföreningen ska verka för: att barn- och familjeverksamhet på sikt bedrivs av minst hälften av kretsarna en

Läs mer

Naturvägledning vid Sveriges vassaste naturum

Naturvägledning vid Sveriges vassaste naturum Naturvägledning vid Sveriges vassaste naturum Tåkern Fåglarnas sjö Ett paradis för fåglar en oas av mångfald TEMA 2019 Biologisk mångfald Naturum Tåkern Fakta: Invigdes 25 maj 2012 Ägs av Naturvårdsverket

Läs mer

Örebro län. Keep my earth clean. Se hela länets program på www.framtidsportalen.se

Örebro län. Keep my earth clean. Se hela länets program på www.framtidsportalen.se Örebro län Keep my earth clean Se hela länets program på www.framtidsportalen.se Framtidsveckan startade i Söderhamn 2009 och har spridit sig över hela landet. Under vecka 40 visas ett smörgåsbord av spännande,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 68 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 69 Diskussion om Tu Lajvs

Läs mer

Kungsträdgården 1-6 juni 2011

Kungsträdgården 1-6 juni 2011 20 år! Kungsträdgården 1-6 juni 2011 Miljöutbildning 3 maj, 2011 Presentation 11-05-05 1 20 år med smakprover! År 1991 startades Restaurangernas Dag som ett evenemang för att inspirera stockholmarna att

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Antal medlemmar Vid hade kretsen 402 medlemmar varav 244 var fullt betalande och 157 var familjemedlemmar.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Antal medlemmar Vid hade kretsen 402 medlemmar varav 244 var fullt betalande och 157 var familjemedlemmar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Antal medlemmar Vid 091231 hade kretsen 402 medlemmar varav 244 var fullt betalande och 157 var familjemedlemmar. Årsmötet 2009-03-25 Sedan årsmötet har styrelsen bestått av

Läs mer

Naturskyddsföreningen Kronoberg

Naturskyddsföreningen Kronoberg Verksamhetsplan 2015 2016 Vision: Kronoberg - ett län där djur, natur och människor mår bra - nu och i framtid Naturskyddsföreningen Kronoberg Antagen: 2015-04- 26 1. Levande skogar, friska vattendrag

Läs mer

På upptäcksfärd i Frusna världar

På upptäcksfärd i Frusna världar På upptäcksfärd i Frusna världar Lärarhandledning Upptäck Abisko - väder och klimat Videofilm för barn i årskurs 4-6 om livet i nordligaste Sverige Följ med till Abisko, en ort i nordligaste Sverige. Här

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Trafikverkets motorcykelklubbs verksamhetsberättelse

Trafikverkets motorcykelklubbs verksamhetsberättelse Bilaga 1 Trafikverkets motorcykelklubbs verksamhetsberättelse Ordförande Jan-Olof Fogelberg V. Ordförande Mikael Danielsson Sekreterare Kassör V.kassör/ ansv för hemsidan Suppleant Christina Eklööf Peter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Magnus Ljung, ordförande Dolores Wallgren, sekreterare Lars-Åke Eckervald, kassör Birgitta Halvorsen Inger Johanzon Tor Leijgård

Läs mer

Årsredovisning 2008 Föreningen Framtid Ugglarp,

Årsredovisning 2008 Föreningen Framtid Ugglarp, Föreningen Framtid Ugglarp, Framtid Ugglarps affärsidé: Framtid Ugglarp skall engagera, aktivera och stärka gemenskap och värden för boende och besökare så att så många som möjligt upplever Ugglarp som

Läs mer

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion 2008 års Verksamhetsberättelse för Volvo IF:S Friluftssektion Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2008. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 08 konstituerat på följande

Läs mer

Det kostar inget att delta, anmäl dig redan idag!

Det kostar inget att delta, anmäl dig redan idag! Tjäna på att tjäna miljön! Inbjudan till Klimatskolan Succén fortsätter! Riksbyggen och Intresseföreningen har det stora nöjet att bjuda in nya och gamla deltagare till årets Klimatskola. Du anmäler dig

Läs mer

Lotteri och informationsbord på Arvika Marten. Kemikalier i barns vardag Månd 12 oktober

Lotteri och informationsbord på Arvika Marten. Kemikalier i barns vardag Månd 12 oktober Medlemsblad för Nr 2 2015 Arvikabygdens Naturskyddsförening Årgång 28 Svenska Naturskyddsföreningen Laxtrapp i Älgån Foto:Ann-Christin Karlsson Lotteri och informationsbord på Arvika Marten Kemikalier

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Kretsprogram Naturskyddsföreningen i Järfälla

Kretsprogram Naturskyddsföreningen i Järfälla Kretsprogram 2018 Naturskyddsföreningen i Järfälla Till alla medlemmar i Järfällakretsen Välkomna till ett nytt årsprogram. 2018 Förra årets text i den här spalten skulle mycket väl kunna kopieras in här

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008

Verksamhetsberättelse 2008 1/5 Verksamhetsberättelse 2008 Medlemmar Vid årets slut var medlemsantalet i föreningen 3 524. Styrelsearbetet Styrelsen bestod fram till årsmötet av Mats Hansson (ordförande), Ulf Stridsberg (vice ordförande),

Läs mer

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911)

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) Ett 40-tal aktiviteter under trafikantveckan Cirka 40 aktiviteter med koppling till hållbart resande kommer att genomföras i regionen under Europeiska trafikantveckan.

Läs mer

Earth Hour mars kl

Earth Hour mars kl Earth Hour 2011 26 mars kl 20.30 21.30 Earth Hour är världens största miljömanifestation någonsin och Sverige har snabbt seglat upp som det land som har det största engagemanget: De allra flesta i Sverige

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Klimataktion Stockholms verksamhet utgår från riksorganisationen Klimataktions plattform, stadgar och beslut fattade av dess årsmöte. Verksamhetsplanen

Läs mer

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 2 av 8 Under verksamhetsåret 2012 har föreningen slagit rekord i antal graderingar. Elva personer tog nya grader och Mattias Sjölander

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Miljööverenskommelse

Miljööverenskommelse Miljööverenskommelse för ett hållbart Värmland Värmland står inför flera - och klimatutmaningar! Nu skrivs överenskommelser i Värmland för att driva arbetet framåt och synliggöra kommunernas och Landstinget

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde.

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2016, Organisation Mot Mobbning,

Verksamhetsberättelse för 2016, Organisation Mot Mobbning, Verksamhetsberättelse för 2016, Organisation Mot Mobbning, www.o-m-m.se 12 jan. Styrelsemöte nr 1, Jambotour, Lugnets allé 1, Sthlm. 19 Journalist från Malmö ringt Anita ang TV-sändningar. 19 Gåva från

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma 2005-02-10 Gammelkroppa 1. Öppnande: Ordförande Rolf Ericsson inledde mötet med allmän information. Medlemsantalet i Filipstads Jaktvårdskrets är oförändrat

Läs mer

Stöd till organisationer inom konsumentområdet 2009

Stöd till organisationer inom konsumentområdet 2009 Beviljade stöd 2009 Stöd till organisationer inom konsumentområdet 2009 Konsumentverket har regeringens uppdrag (enligt förordningen 2007:954) att dela ut stöd till organisationer på konsumentområdet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Barnlängtan lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari - 12 december, 2013 STYRELSEN Föreningens styrelse

Läs mer

Kampanjpresentation 100%

Kampanjpresentation 100% Kampanjpresentation 100% UNDER SKALET 100% förhandsinformation Ett samarbete mellan PIR, PellSam och Svensk solenergi. Kontaktpersoner: Svensk solenergi Lars Andrén 0705-35 85 80 PiR Tomas Isaksson 010-46

Läs mer

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 19 Augusti 2014

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 19 Augusti 2014 Jägareförbundet Umeå 1 Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 19 Augusti 2014 Närvarande: Ulf Lundgren Nicklas Eriksson Anders Gustafsson Roger Lundström Alf Petersson Oskar Burström Adjungerade:

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

a. Mötesordförande YRKANDE: Att välja Linn Andersson till mötesordförande. BIFALL

a. Mötesordförande YRKANDE: Att välja Linn Andersson till mötesordförande. BIFALL 1 Klimatnätverkets årsmöte 2013-10-02 13:30 Nybohovsgränd 18, Stockholm 1. Mötets öppnande Mötet öppnas 11.42. 2. Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande YRKANDE: Att välja Linn Andersson till mötesordförande.

Läs mer

Verksamhetsberättelse med bokslut Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden Verksamhetsåret 2014-01-01-2014-12-31

Verksamhetsberättelse med bokslut Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden Verksamhetsåret 2014-01-01-2014-12-31 Verksamhetsberättelse med bokslut Naturskyddsföreningen i Sigtunabygden Verksamhetsåret 2014-01-01-2014-12-31 Under 2014 har vi drivit verksamheten utifrån Naturskyddsföreningens tre strategier; att påverka

Läs mer

UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010

UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010 UNDERLAG TILL SIRAS ÅRSMÖTE 2010 ÅRSMÖTET HÅLLS I ANSLUTNING TILL KONFERENSEN ARBETSLIV I FÖRÄNDRING I MALMÖ DATUM: TORSDAG 20 MAJ TID: 17.30-18.30 LOKAL: MALMÖ HÖGSKOLA, SAL 541 DAGORDNING 1..Mötets öppnande

Läs mer

Det nya miljömålssystemet- Politik och genomförande. Eva Mikaelsson, Länsstyrelsen Västerbotten

Det nya miljömålssystemet- Politik och genomförande. Eva Mikaelsson, Länsstyrelsen Västerbotten Det nya miljömålssystemet- Politik och genomförande Eva Mikaelsson, Länsstyrelsen Västerbotten Presentation 1. Bakgrund miljömålssystemet 2. Förändringar 3. Vad innebär förändringarna för Västerbottens

Läs mer

PROGRAM HÖST & VINTER 2019

PROGRAM HÖST & VINTER 2019 PROGRAM HÖST & VINTER 2019 Hösten är i antågande Foto A. Svensson Bäste naturvän! Sommaren går mot sitt slut och det är dags att presentera ett nytt program för hösten. De flesta av punkterna är säkert

Läs mer

Kungsörnsymposium 2007

Kungsörnsymposium 2007 MAGNUS MARTINSSON Kungsörnsymposium 2007 Kungsörnsymposiet är det 9:e i ordningen och vänder sig till dig som jobbar ideellt eller yrkesmässigt med inventering av och forskning om kungsörn. Gotland har

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Keep my earth clean. Örebro län

Keep my earth clean. Örebro län Keep my earth clean Örebro län Framtidsveckan startade i Söderhamn 2009 och har spridit sig över hela landet. Under vecka 40 visas ett smörgåsbord av spännande, lokala initiativ i Örebro läns kommuner.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges Entomologiska förening 2016

Verksamhetsberättelse för Sveriges Entomologiska förening 2016 Verksamhetsberättelse för Sveriges Entomologiska förening 2016 Medlemmar Sveriges Entomologiska Förening (SEF) består av Tretton aktiva lokalföreningar och en underavdelning. Under 2014 gjordes det en

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2014

Verksamhetsberättelse för 2014 Verksamhetsberättelse för 2014 Vi ser tillbaks på ännu ett spännande år 2014 ännu ett år med många aktiviteter i vår krets. Trots att styrelsenes arbete gått lite upp och ner har ändå de mest aktiva grupperna

Läs mer

Beslut om fågelskyddsområde för Umedeltats slättbygd, Umeå kommun (2 bilagor)

Beslut om fågelskyddsområde för Umedeltats slättbygd, Umeå kommun (2 bilagor) 2007-03-06 1(4) Enligt sändlista Beslut om fågelskyddsområde för Umedeltats slättbygd, Umeå kommun (2 bilagor) Beslut Länsstyrelsen beslutar med stöd av 7 kap 12 miljöbalken (1998:808) att det område som

Läs mer

Verksamhetsriktlinjer år 2017 för Naturskyddsföreningen i Stockholms län

Verksamhetsriktlinjer år 2017 för Naturskyddsföreningen i Stockholms län Verksamhetsriktlinjer år 2017 för Naturskyddsföreningen i Stockholms län 1 Inledning och läsanvisning Verksamhetsriktlinjerna (VRL) fastställs av länsstämman och anger inom vilka verksamhetsområden länsförbundet

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar är en årligen återkommande filmfestival med fokus på mänskliga rättigheter. Vi arrangerar

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2017 1 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och

Läs mer

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2017

På gång i din krets Program för hösten och vintern 2017 På gång i din krets Program för hösten och vintern 2017 Morgonvandring hos Skansens djur Gå på bio: BIKES vs CARS Tyck till på vår medlemsträff Fågelvandringar på Järvafältet Sollentuna Fågelvandringar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Vem är miljövänligast? Ungdomar eller vuxna, män eller kvinnor? Av. Hanna Pierre Nilsson, 9A 20/5-2010 Handledare: Eva Nilsson

Vem är miljövänligast? Ungdomar eller vuxna, män eller kvinnor? Av. Hanna Pierre Nilsson, 9A 20/5-2010 Handledare: Eva Nilsson Vem är miljövänligast? Ungdomar eller vuxna, män eller kvinnor? Av. Hanna Pierre Nilsson, 9A 20/5-2010 Handledare: Eva Nilsson Innehållsförteckning Inledning..1 Bakgrund.1 Syfte 1 Metod 1 Resultat 1 Slutsats

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår www.savspel.se info@savspel.se 2019-03-12 1 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Justering av röstlängd 3. Val av mötespresidium Mötets ordförande Mötets sekreterare 4. Val av justerare och rösträknare 5.

Läs mer

UR-val svenska som andraspråk

UR-val svenska som andraspråk AV-nr 101196tv 3 4 UR-val svenska som andraspråk Klimatet och växthuseffekten och Klimatet vad kan vi göra? Handledning till två program om klimat och växthuseffekten av Meta Lindberg Attlerud Förberedelse

Läs mer

Hälsa, klimat och matmässa - Inspirationsdag den 5 mars på Alandica. SaveThePlanet.ax i samarbete med Hälsans dag

Hälsa, klimat och matmässa - Inspirationsdag den 5 mars på Alandica. SaveThePlanet.ax i samarbete med Hälsans dag 1 Hälsa, klimat och matmässa - Inspirationsdag den 5 mars på Alandica SaveThePlanet.ax i samarbete med Hälsans dag Innehåll: 2 Kort beskrivning av evenemanget sid. 3 Målgrupp sid. 3 Bakgrund och syfte

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 Verksamhetsberättelse för 2011 ILCO:s Jönköpings länsförening 2012-03-10 Best Wester Hotell Småland i Klevshult Kallelse till ILCO:s årsmöte 2012 Lördagen den 10 mars håller vi årsmötesförhandlingar på

Läs mer

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 3 december 2013

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 3 december 2013 Jägareförbundet Umeå 1 Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 3 december 2013 Närvarande: Adjungerade: Frånvarande: Ulf Lundgren Nicklas Eriksson Oskar Burström Roger Johansson Anders Gustafsson Roger

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Nyhetsbrev friluftsfrämjandet Västervik

Nyhetsbrev friluftsfrämjandet Västervik Nyhetsbrev 1 2019 - friluftsfrämjandet Västervik Detta nyhetsbrev ges ut av Styrelsen i Friluftsfrämjandet i Västervik. Det innehåller något av det som diskuterats på styrelsemöten, övriga nyheter från

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Varbergs fornminnesförenings Verksamhetsberättelse för år 2008 Styrelsen har under 2008 bestått av: Ordförande: Göran Bengtsson, Varberg Vice ordförande: Göran Bengtsson, Apelvik Sekreterare: Maud Enqvist

Läs mer

Verksamhetsplan för 2013 Naturskyddsföreningen i Umeå

Verksamhetsplan för 2013 Naturskyddsföreningen i Umeå Verksamhetsplan för 2013 Naturskyddsföreningen i Umeå Inledning Styrelsen för kretsen börde under 2012 ett delvis annat sätt att arbeta genom att: identifiera vilka verksamhetsområden som kan anses vara

Läs mer

NÄST PÅ TUR: KLÄDER En konsumentundersökning om svenskarnas beteende, attityd och kunskap om hållbar textilkonsumtion

NÄST PÅ TUR: KLÄDER En konsumentundersökning om svenskarnas beteende, attityd och kunskap om hållbar textilkonsumtion NÄST PÅ TUR: KLÄDER En konsumentundersökning om svenskarnas beteende, attityd och kunskap om hållbar textilkonsumtion 2 INTRESSE FÖR HEMTEXTILIER OCH INDREDNING 5,0 3 INTRESSE FÖR KLÄDER OCH MODE 5,4 4

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) Swedish Veterans Federation Member of the World Veterans Federation (WVF) Sidan 1 av 1 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsemöten: Styrelsen har haft tre protokollförda

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

Redovisning 100-årsfirande i Dalarna

Redovisning 100-årsfirande i Dalarna Redovisning 100-årsfirande i Dalarna Aktiviteter Jubileumsfirandet genomsyrade hela året, vi försökte få en 100-årsvinkling på det mesta. Länskansliet stöttade, samordnade och underlättade även för kretsarna

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Årsmöte Kullabygdens Ornitologiska Förening

Årsmöte Kullabygdens Ornitologiska Förening Dagordning Årsmöte Kullabygdens Ornitologiska Förening Onsdag 9 mars 2016 på Gunnestorps gård Föreningens medlemmar hälsas hjärtligt välkomna. Dagordningen följer föreningens stadgar 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer