ÅRSRAPPORT AVSEENDE ÅR 2009 SAMORDNINGSFÖRBUNDET MÖLNDAL PARTILLE HÄRRYDA LERUM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅRSRAPPORT AVSEENDE ÅR 2009 SAMORDNINGSFÖRBUNDET MÖLNDAL PARTILLE HÄRRYDA LERUM"

Transkript

1 ÅRSRAPPORT AVSEENDE ÅR 2009 SAMORDNINGSFÖRBUNDET MÖLNDAL PARTILLE HÄRRYDA LERUM Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1(14)

2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda och Lerum, organisationsnummer , med säte i Mölndals Stad avger årsrapport för Samordningsförbundet upprättar delårsbokslut per sista juni samt årsbokslut som synkroniseras med medlemmarnas redovisningar. Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda och Lerum bildades den 1 juli 2006 utifrån ett initiativ från förbundets medlemmar. Per den 1 januari 2007 började förbundet att finansiera verksamheter. De verksamheter som Samordningsförbundet finansierat 2009 presenteras i bilagd verksamhetsberättelse. Lagstiftningen Lagstiftningen Finansiell Samordning (Lag 2003:1210 om finansiell samordning) handlar om ett synsätt där medborgarens behov, förmåga och delaktighet är grunden för rehabilitering och inte den enskilda myndighetens måluppfyllelse. Detta synsätt skapar förutsättningar för en ökad välfärd för den enskilde tillsammans med en samhällsekonomisk vinst. Den enskilda myndigheten klarar inte alltid av att tillgodose medborgarens rehabiliteringsbehov vilket inte sällan leder till rundgång och en utdragen rehabiliteringsprocess. Lagstiftningen ger möjlighet att samordna resurser samt att skapa förutsättningar för samhället att på ett aktivt och konstruktivt sätt möta medborgarens behov av samverkande insatser. Lagstiftningen ger mandat att ta gemensamma beslut om gemensamma målgrupper med gemensamma medel. Samverkan är inte ett tillstånd som går att uppnå vid ett givet tillfälle utan en ständigt levande process som varje dag måste erövras, etableras och ständigt underhållas. (Samverkansutredningens betänkande SOU 2000:114) Medlemmar Samordningsförbundets medlemmar är: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Västra Götalandsregionen Mölndals Stad Partille kommun Härryda kommun Lerums kommun 2(14)

3 Bidrag Samordningsförbundet erhåller bidrag från medlemmarna i syfte att främja samverkan inom rehabiliteringsområdet mellan aktörerna. Respektive medlems fullmäktige fastställde budgeten för 2009 till 8,9 miljoner kronor, det finansiella bidraget är fördelat enligt tabell nedan. Kommunernas fördelning baseras på andel invånare per den 30 juni Bidrag i tkr Försäkringskassan 2225 Arbetsförmedlingen 2225 Kommunerna 2225 Regionen 2225 Totalt 8900 Ändamål Förbundets ändamål är att inom sitt geografiska område svara för en finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Västra Götalandsregionen och berörda kommuner i syfte att underlätta och uppnå en effektiv resursanvändning enligt Lag (2003:1210) om finansiell samordning inom rehabiliteringsinsatser. Resurserna skall användas för samordnade bedömningar och insatser i syfte att den enskilde skall uppnå eller förbättra sin förmåga att utföra förvärvsarbete. Samordningsförbundet skall vara en arena för dialog vid individens övergång mellan myndigheterna samt försäkra att en säkerställd nivå av samverkan hela tiden upprätthålls. Verksamheter År 2009 är Samordningsförbundets fjärde år. Finansierade verksamheter formas utifrån individens delaktighet och behov av insatser och därmed möjliggörs ett effektivare utnyttjande av resurser. För att detta skall vara möjligt behövs en struktur som legitimerar detta arbetssätt och som ser bortom den enskilda myndighetens verksamhetsmål. Samordningsförbundets styrelse ger legitimiteten och finansieringen ger strukturen. För att kunna behålla denna struktur krävs engagemang, uthållighet och mod av medarbetare och chefer. Dessa måste kunna se bortom sektorsmålen och hålla den enskilde medborgarens behov i centrum. Samordningsförbundet finansierar verksamheter som riktar sig till personer som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser för att kunna uppnå en högre andel egen försörjning. Samordningsförbundets uppdrag är också att på annat sätt stödja denna permanenta samverkansform mellan de offentliga organisationerna i de fyra kommunerna. Under 2009 har totalt 633 personer deltagit i verksamheter finansierade av Samordningsförbundet. Detta är 63 färre än föregående år vilket främst beror på att AKTIV Härryda samt Individsamverkansteamen tagit emot färre deltagare. Övriga verksamheter har ökat antal deltagare. Utöver de 633 har 1142 personer varit föremål för konsultation avseende försäkringskassa på vårdcentral. Detta tillsammans ger 1775 ärenden totalt. Trots att 2009 präglats av finanskris, varsel och påföljande arbetslöshet har en större procentandel av deltagarna avslutats mot egen försörjning vilket är mycket glädjande. Av de avslutade gick 38 % till arbete eller studier och ytterligare 8 % bedömdes vara färdiga med sin rehabilitering och redo att stå till arbetsmarknadens förfogande. 3(14)

4 Under 2009 har Samordningsförbundet finansierat nedanstående verksamheter: Hälso- och arbetslivsinriktade verksamheter - Förbundet finansierar två verksamheter under denna kategori. Det finns ett Individsamverkansteam i vardera av förbundets kommuner. De har tillsammans tagit emot 125 deltagare under Teamen är tvärsektoriella och samordnar rehabilitering mot arbete för invånare med behov av arbetslivsinriktade rehabiliterande insatser. Balder, förbundets verksamhet för unga vuxna i åldern år med psykisk ohälsa, sträcker sig över förbundets samtliga kommuner. Balders team består av jobbcoacher som stöttar deltagarna ut mot arbetsmarknaden samt en samtalsterapeut. Coachningen kombineras för flera deltagare med korttidsterapi. Syftet med Balder är att deltagarna ska erhålla arbete eller förbättra sin förmåga att utföra förvärvsarbete alternativt börja studera. Balder har under 2008 tagit emot 141 deltagare. Arbetslivsinriktade verksamheter Rehabiliteringsträdgården på Gunnebo Slott har under 2009 tagit emot 45 deltagare från förbundets fyra kommuner. Verksamheten avser att vara starten på en arbetslivsinriktad rehabilitering för individer med främst stressrelaterad ohälsa. Fokus ligger på att deltagaren skall kunna fortsätta i aktiva åtgärder för en återgång till arbetslivet efter avslutad rehabiliteringsperiod. Hälsoinriktade verksamheter AKTIV bedrivs i vardera av förbundets fyra kommuner. Verksamheten syftar till att med hjälp av fysisk aktivitet förbättra deltagarens fysiska och psykiska hälsa och därmed öka deltagarens arbetsförmåga. AKTIV används som en första insats på vägen tillbaka till arbete och som en förträning inför fortsatt arbetslivsinriktad rehabilitering. Under 2009 har total 302 individer deltagit i AKTIV. Stöd- och bedömningsverksamheter Försäkringskassa på vårdcentral Syftet är att genom samverkan och nära dialog mellan Försäkringskassan och Primärvården förhindra och/eller förkorta sjukskrivning, återföra individer till arbete samt främja kunskapsöverföring mellan dessa två organisationer/myndigheter. Under året har 1062 ärenden tagits upp för konsultation i verksamheten. Praktiksamordnare Praktiksamordnaren fungerar som en överlänkande och dämpande brygga mellan olika insatser, samordnar resurserna kring deltagarna, samt arbetar stödjande/handledande på praktikplatser mot deltagare och arbetsgivare. Målet är att individen genom kontakt med praktiksamordnaren och i samspel med övriga insatser ökar sina möjligheter till snabbare egenförsörjning. För målgruppen vanligt förekommande problematik är varierad grad av psykisk ohälsa, social 4(14)

5 och/eller empatiska svårigheter. Tjänsten har varit tillsatt under augusti till december och då arbetat med åtta ärenden. Verksamhetsuppföljning Verksamhetsuppföljningen sker i SUS (Sektorsövergripande system för uppföljning av resultaten av samverkan inom rehabiliteringsområdet) och kompletteras med uppföljningsverktyget DIS (deltagare i samverkan). Samordningsförbundet finansierar tillsammans med de övriga samordnings-förbundet i Västra Götaland en resursperson riktad mot SUS och DIS. Samordningsförbundets styrelse har som mål fastställt att deltagandet i verksamheter som är finansierade av Samordningsförbundet bör leda till arbete, praktik eller studier. Styrelsen har valt ordalydelsen bör istället för skall då de ser att en ökad hälsa och förflyttning närmare egen försörjning är ett mycket värdefullt delmål helt i linje med lagstiftningens intentioner. Exempel på detta är att det är mer samhällsekonomiskt och av större värde för den enskilde att kunna stå till arbetsmarknadens förfogande i motsats till att uppbära sjukpenning. Verksamheterna ska ha en tydlig riktning mot arbetslinjen och deltagandet skall för individen vara tidsbegränsat. Resultatet för 2009 visar att den samverkan som bedrivits har gett positiva effekter för de som behövt samordnad rehabilitering i förbundets fyra kommuner samt positiv effekt på strukturarbetet kring samverkansfrågor. Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda och Lerum kan ses som ett nav i det lokala samverkansarbetet. MÅL Målgrupper Styrelsen har under 2009 beslutat att finansiera verksamheter riktade mot personer med behov av flera myndighetskontakter, med psykisk ohälsa samt unga vuxna. Förbundet finansierar verksamheter för samtliga dessa målgrupper. Finansiella mål I verksamhetsmålen finns inga finansiella mål angivna vilket beror på att förbundet inte har några avkastningskrav, vilket inte heller är lagstiftningens intention. Ett grundläggande finansiellt mål är dock att förbundet driver verksamhet inom fastslagna medel och med en god ekonomisk hushållning. För att Samordningsförbundet skall anses ha en god ekonomisk hushållning krävs att verksamheten bedrivs på ett sådant sätt att en effektiv resursanvändning uppnås. Rätt saker skall göras till så låg kostnad som möjligt. Dessutom skall verksamheten hålla god kvalitet. Verksamhetsmål Verksamhetsmålet för Samordningsförbundet är att de verksamheter som är finansierade av förbundet bör leda till arbete, praktik eller utbildning för deltagarna. Mål som mäts är att den offentliga försörjningen minskar samt att sysselsättningsgraden ökar, behovet av sjukvård skall minska och hälsan förbättras. Detta mäts i SUS, DIS och med självskattningsskalor. Kontinuerligt utifrån vad som resultatet visar vidtar styrelsen beslut avseende justeringar i arbetssättet. Styrelsen erhåller rapportering avseende verksamheterna vid varje sammanträde. 5(14)

6 Ett delmål är att de av förbundet finansierade verksamheterna, visioner och mål skall vara väl kända för samtliga som arbetar med personer i behov av arbetsrehabiliterande insatser hos respektive huvudman i de fyra kommunerna. Arbetssättet i verksamheter finansierade av Samordningsförbundet skall innebära en systematisk förbättring både vad gäller arbetsmetoder och resultat för enskilda deltagare. Beviljade projektmedel Tillsammans med de fyra samordningsförbunden i Göteborg har förbundet hos Försäkringskassan ansökt om och beviljats medel från regeringen till en riktad satsning för att minska kvinnors ohälsa. Syftet är att utveckla en metod som minskar kvinnors sjukfrånvaro och att deltagarna ska gå från offentlig försörjning till arbete. Målgruppen uppbär ersättning från sjukförsäkringen eller försörjningsstöd samt saknar helt eller delvis arbetsförmåga. Deltagarna kommer att erbjudas grön rehabilitering i kombination med metoden Supported Employment. Planerad start är i januari STYRELSENS SAMMANSÄTTNING OCH ARBETE Samordningsförbundet leds av en styrelse som består av fyra ledamöter och sex ersättare. Varje huvudman utser vardera en styrelseledamot och en ersättare, kommunerna representerar med varsin ersättare. Styrelsen har under 2009 haft fem sammanträden, varav ett har varit en heldag. Utöver det har delar av styrelsen medverkat på nationella konferenser i Piteå april respektive Stockholm 4-5 november, konferens med temat unga vuxna i Göteborg 28 maj, Samordningsförbundens dag den 26 oktober i Göteborg samt gemensamt styrelsemöte med de fyra göteborgsförbunden den 4 maj. ORGANISATION Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda och Lerum bildades med ambitionen att bli en viktig aktör i arbetet med att utveckla en bättre välfärd inom de fyra kommunerna. Samordningsförbundets intentioner är att arbetet skall ske i samklang med huvudmännens verksamheter lokalt för att bygga på befintliga grunder och lokala behov. Detta arbetssätt förväntas effektivisera resursanvändningen och förbättra samarbetet mellan myndigheterna. Förbundet får dock inte fatta sådana beslut som utgör myndighetsutövning gentemot enskilda personer utan det ankommer på respektive myndighet att besluta om rehabiliteringsinsatser eller offentligt försörjningsstöd. Samordningsförbundets beslutande organ är dess styrelse. Samordningsförbundets ansvarige tjänsteman har till uppgift att leda arbetet inom förbundet enligt styrelsens anvisningar. Ansvarig tjänsteman ska även ansvara för beredning av de underlag som styrelsen behöver för att driva Samordningsförbundet enligt de riktlinjer och mål som lagen anger. Till stöd har ansvarig tjänsteman en beredningsgrupp bestående av chefer och tjänstemän från varje huvudman. Beredningsgruppens ledamöter rekryterats från respektive LSG (lokal ledningsgrupp för samverkan). Beredningsgruppens uppdrag är att stödja Ansvarig tjänsteman i beredning av strategier, utveckling av befintliga verksamheter och start av nya aktiviteter inför beslut av Samordningsförbundets styrelse. 6(14)

7 LSG har en stor betydelse för legitimitet, effektivitet och kontinuitet i samverkansarbetet samt har den lokala kunskapen och förankringen. Samordningsförbundet bistår LSG i deras ansvar för verksamheter finansierade av Samordningsförbundet samt i det övriga lokala samverkansarbetet. LSG s uppdrag mot Samordningsförbundets styrelse är att identifiera behovsgrupper, se tidiga impulser samt identifiera förändringar hos målgruppen. LSG sammanträder två gånger per termin i vardera kommun. I Västra Götaland finns ett regionalt nätverk för finansiell samordning. Ansvarig tjänsteman sitter med i arbetsutskottet för detta nätverk. Nätverkets främsta uppgift är att vara ett forum för dialog, erfarenhetsutbyte och gemensamt lärande, i syfte att föra utvecklingen av metoder och verksamheter framåt. Rutiner för ekonomi och administration som ankommer ett samordningsförbund upprättades under Styrelse/kansli/personal Tkr Budget 2009 Arvoden, reseersättning, sociala avgifter Lokal, revision, telefon, ekonomi-adm och övriga adm. Tjänster Personal Totalt (14)

8 Ekonomisk sammanfattning: Belopp i tkr Utfall jan-dec Aktuell budget helår Avvikelse jan-dec Bokslut 2008 Nettokostnad Bidrag Resultat Utgående EK Resultaträkning Belopp i kr Not Verksamhetens intäkter Bidrag från huvudmännen Summa verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Rehabiliteringsinsatser Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivningar Summa verksamhetskostnader Verksamhetens rörelseresultat Resultat från finansiella poster Ränteintäkter Räntekostnader Resultat efter finansiella poster Årets resultat (14)

9 Balansräkning Belopp i kr Not Tillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Övriga fordringar Kassa och bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Belopp i kr Not Eget kapital och skulder Eget kapital Eget kapital Årets resultat Summa eget kapital Kortfristiga skulder 6 Leverantörsskulder Övriga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder (14)

10 Kassaflödesanalys Belopp i kr Den löpande verksamheten Resultat efter finansiella poster Justering av poster som inte ingår i kassaflödet m m Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändringar av rörelsekapital Kassaflöde från förändringar i rörelsekapital Ökning (-) Minskning (+) av rörelsefordringar Ökning (+) Minskning (-) av rörelseskulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Årets kassaflöde Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets slut Tilläggsupplysningar Redovisningsprinciper Bokslutet och årsredovisningen är upprättade enligt den kommunala redovisningslagen och god redovisningssed. Om avvikelse förekommer framgår det av notanteckningarna nedan. Värderingsprinciper Tillgångar, avsättningar och skulder har värderats till anskaffningsvärdet, om inget annat anges nedan. Fordringarna har upptagits till de belopp varmed de beräknas inflyta. Noter Not 1 Bidrag Partsandel Försäkringskassan/Arbetsförmedlingen Partsandel Västra Götalandsregionen Partsandel Mölndals Stad Partsandel Partille kommun Partsandel Härryda kommun Partsandel Lerum kommun Summa Bidrag (14)

11 Not 2 Rehabilteringsinsatser Balder Individsamverkansteam Gunnebo AKTIV Försäkringskassa på Vårdcentral Praktiksamordnare Summa Rehabiliteringinsatser Not 3 Styrelse och personalkostnader Styrelsearvode/Personalkostnader/Revision Summa Styrelse och personalkostnader Not 4 Kortfristiga fordringar Mervärdesskatt Skattekonto Kundfordringar Upplupna intäkter Summa Kortfristiga fordringar Not5 Eget Kapital Eget kapital Årets resultat Summa Eget Kapital (14)

12 Not 6 Övriga skulder Leverantörsskulder Övriga skulder Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa övriga skulder Resultatdisposition För 2009 redovisar samordningsförbundet ett negativt resultat på tkr inklusive finansnetto. Ingående eget kapital Årets resultat Totalt Styrelsen föreslår att ett negativt resultat inte skall regleras enligt KL 8 kap. 5b 3:e punkten 1 och att till ny räkning överförs: Summa b Fullmäktige får besluta att en reglering av ett negativt resultat inte skall göras 1. om det har uppkommit till följd av ett beslut med stöd av 8 kap. 4 fjärde stycket, 2. om orealiserade förluster i värdepapper uppstått, eller 3. om det finns andra synnerliga skäl. Lag (2004:775). 12(14)

13 Förslag till beslut Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda och Lerum föreslås besluta Att godkänna för Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda och Lerum upprättad Årsrapport med bilagd Verksamhetsberättelse för 2009 i enlighet med föreliggande tjänsteutlåtande Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till kommunstyrelsen i Mölndal Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till kommunstyrelsen i Partille Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till kommunstyrelsen i Härryda Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till kommunstyrelsen i Lerum Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till Försäkringskassan Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till styrelsen för Västra Götalandsregionen Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till Arbetsförmedlingen Att överlämna föreliggande tjänsteutlåtande till Riksrevisionen, revisionen för Västra Götalandsregionen samt till kommunrevisor i Härryda kommun Samordningsförbundet Mölndal, Partille, Härryda och Lerum Charlotte Axelsson Ansvarig Tjänsteman Bilagor: Verksamhetsberättelse (14)

14 Namnunderskrifter: Ordinarie ledamöter; Thomas Gustafsson, Ordförande Lars Lewander, Vice Ordförande Annette Eiserman-Wikström Peter Engwall 14(14)

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 -

Samordningsförbundet. Delårsrapport Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm - 1 - - 1 - Delårsbokslut samordningsförbundet Falköping/Tidaholm Margaretha Eriksson Delårsrapport 2009-01-01 2009-06-30 Falköping/Tidaholm - 2 - Inledning i Falköping/Tidaholm bildades den 1 april 2007 i enlighet

Läs mer

Samordningsförbundet Kungälv

Samordningsförbundet Kungälv Försäkringskassan Västra Götaland Kungälvs kommun Diarienr: 2007:013.1 BIL 1 Länsarbetsnämnden i Västra Götalands län Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Kungälv Ansvarig tjänsteman Per Liljebäck

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2010/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ales Kommun Diarienr: 2008/013-004 Kungälvs kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ales Kommun Diarienr: 2009/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2013/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Diarienummer 2014/013-001 Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundschef Per Liljebäck HAR GODKÄNTS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET ALE, KUNGÄLV, STENUNGSUND OCH TJÖRN 2014-02-21 EKONOMISK

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2012/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Kungälv

Samordningsförbundet Kungälv Försäkringskassan Västra Götaland Diarienr: 2008:013.1 Kungälvs kommun Länsarbetsnämnden i Västra Götalands län Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Kungälv Ansvarig tjänsteman Per Liljebäck HAR

Läs mer

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida LOGGA Dnr Årsredovisning 20XX Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx Sida 1 Ordförande har ordet Sida 2 Innehållsförteckning sida 1. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 4 1.1 Sammanfattning av verksamhetsåret... 4 1.2

Läs mer

ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2009 ÅRS VERKSAMHET

ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2009 ÅRS VERKSAMHET Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Ola Andersson Tjänsteutlåtande Dnr: 0007/10 2010-02-11 Ärende nr 3 SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011 Beslutad vid styrelsemöte den 24 november 2010 Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp 461 83 Trollhättan Organisationsnummer: 222 000-1719 Verksamhetsplan

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/013-003 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2007 ÅRS VERKSAMHET

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2007 ÅRS VERKSAMHET Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr 2008.002.013 1 ÅRSREDOVISNING AVSEENDE 2007 ÅRS VERKSAMHET Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Dnr 2008.002.013 2 Årsredovisning I detta dokument lämnas

Läs mer

Samordningsförbundet Activus i Piteå Dnr Årsredovisning 2018 Beslutad av styrelsen

Samordningsförbundet Activus i Piteå Dnr Årsredovisning 2018 Beslutad av styrelsen Samordningsförbundet Activus i Piteå Dnr Årsredovisning 2018 Beslutad av styrelsen 2019-02-22 Sida 1 Ordförande har ordet Efter omstarten inom Activus har äntligen nya insatser som finansieras av Activus

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

Samordningsförbundet Mölndal Partille Härryda Lerum Alingsås. Charlotte Axelsson 2014-09-17 Dnr: 2014/

Samordningsförbundet Mölndal Partille Härryda Lerum Alingsås. Charlotte Axelsson 2014-09-17 Dnr: 2014/ Samordningsförbundet Mölndal Partille Härryda Lerum Alingsås Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSA KOMMUN ARBETSFÖRMEDLING REGION Charlotte Axelsson 2014-09-17 Dnr: 2014/ Samverkan är inte ett

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Rnr: Ärende nr: 4. Sammanträde

Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Rnr: Ärende nr: 4. Sammanträde SAMMANFATTNING Följande dokument är s delårsrapport för januari-mars 2019. Dokumentet ger en övergripande bild av hur verksamheten bedrivits, hur ekonomiska resurser har använts och med vilka resultat.

Läs mer

F A L K Ö P I N G T I D A H O L M

F A L K Ö P I N G T I D A H O L M Verksamhetsberättelse 2012 Falköping/Tidaholm Ordförande: Hasse Andersson Förbunds chef: Margaretha Eriksson SAMMANFATTNING Finansiella samordningsförbund har sin grund i de strukturella faktorer som gör

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder

Årsbokslut. Föreningen Fenix - Projekt Söder Årsbokslut för Föreningen Fenix - Projekt Söder 802406-1239 Räkenskapsåret 2013 1 (6) Styrelsen för Föreningen Fenix - Projekt Söder får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Växjö Golfklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Budget 2013 med inriktning till 2015

Budget 2013 med inriktning till 2015 Budget 2013 med inriktning till 2015 Ärendet Enligt förbundsordning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost skall styrelsen fatta beslut om budget för kommande år senast 30:e november. I detta tjänsteutlåtande

Läs mer

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet för Samordningsförbundet Vänersborg och Mellerud

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet för Samordningsförbundet Vänersborg och Mellerud 1 BIL 2 Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet för Samordningsförbundet Vänersborg och Mellerud Förslag till beslut Beredningsgruppen beslutar ställa sig bakom denna promemoria

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2016 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Förvaltningsberättelse avseende 2008 års verksamhet

Förvaltningsberättelse avseende 2008 års verksamhet 1(11) Förvaltningsberättelse avseende 2008 års verksamhet Styrelsen för Samordningsförbundet i Skövde, 222 000 2253, avger härmed årsredovisning för verksamhetsåret 2008. Verksamhetens kostnader uppgick

Läs mer

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport

Årsredovisning. Naturistför. Bergslagens Solsport Årsredovisning för Naturistför. Bergslagens Solsport 875001-1960 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Naturistför. Bergslagens Solsport, med säte i Nora, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan Räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30 Stiftelsen Sophiaskolan 1(8) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006-07-01-2007-06-30.

Läs mer

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24

Budget 2011. Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Samordningsförbundet Göteborg Väster Karin Martinsson Styrelsemöte 2010 11 24 Tjänsteutlåtande Dnr 2010/23 Pkt 3 Budget 2011 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2018

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2018 Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2018 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport

Läs mer

Årsredovisning för. Spiffx AB 556856-0246. Räkenskapsåret 2014-07-01-2014-12-31

Årsredovisning för. Spiffx AB 556856-0246. Räkenskapsåret 2014-07-01-2014-12-31 Årsredovisning för Spiffx AB Räkenskapsåret 2014-07-01-2014-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet,

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3

Budget Karin Alstersjö Styrelsemöte Pkt 3 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr Karin Alstersjö Styrelsemöte 2013-12-05 Pkt 3 Budget 2014 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hjo Segelsällskap Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Delårsrapport per den 31 augusti 2013

Delårsrapport per den 31 augusti 2013 Samordningsförbundet Östra Östergötland Delårsrapport per den 31 augusti 2013 2013-10-01 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Kansli... 4 2.2 Kartläggning och analys av behov

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp

DELÅRSRAPPORT. Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp DELÅRSRAPPORT Januari- Augusti 2014 Samordningsförbundet Burlöv Staffanstorp 1222 000-2956 Innehåll Verksamhetsberättelse... 3 Syftet med Samordningsförbundets verksamhet... 3 Organisation... 3 Insatser...

Läs mer

Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) Räkenskapsåret

Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) Räkenskapsåret Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Scandinavian Credit Fund 1 AB (publ) 1 Utveckling av företagets verksamhet, resultat och ställning Belopp i kr Nettoomsättning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE ÅR 2007 Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Styrelsen bedömer att Samordningsförbundets verksamheter stämmer väl överens

Läs mer

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING

BRF SOLREGNET. Org nr 716421-9631 ÅRSREDOVISNING BRF SOLREGNET Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 Styrelsen för Brf Solregnet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Föreningen har till ändamål

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för 802009-5397 Räkenskapsåret 2015 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Resultaträkning Not 2015-01-01-2015-12-31 1 (6) 2014-01-01-2014-12-31 Föreningens

Läs mer

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Turismutveckling i Finnskogarna får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-31 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Revisionsrapport Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn

Revisionsrapport Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn Revisionsrapport Revision 2010 Per Ståhlberg, certifierad kommunal revisor Samordningsförbundet Consensus Älvsbyn Bo Rehnberg, certifierad kommunal revisor 2011-05-03 Per Ståhlberg, projektledare Samordningsförbundet

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kolletorp

Årsredovisning. Brf Kolletorp Årsredovisning för 769633-3686 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING. Fridhems Folkhögskola. för 844000-2411. Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Räkenskapsåret 2009 Fridhems Folkhögskola 844000-2411 Styrelsen för Fridhems Folkhögskola får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Årsredovisning 2014 Falköping/Tidaholm Ordförande: Hasse Andersson Förbunds chef: Margaretha Eriksson SAMMANFATTNING Finansiella samordningsförbund har sin grund i de strukturella faktorer som gör det

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2009 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Enen Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Brf Enen Räkenskapsåret Årsredovisning för Brf Enen 4 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Brf Enen 4 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Brf Enen 4, får härmed avge årsredovisning för 2015. Allmänt om verksamheten Föreningen

Läs mer

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3 VERKSAMHETSPLAN 2010 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Målgrupper 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 med budget 2015-2017 för Finnvedens Samordningsförbund Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV SJÄLVFÖRSÖRJNING 1 1. Inledning

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska klyftorna

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Verksamhetens inriktning 3. Uppföljning och utvärdering 7. Finansiering 7.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Verksamhetens inriktning 3. Uppföljning och utvärdering 7. Finansiering 7. VERKSAMHETSPLAN 2013 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhetens inriktning

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2010/013-002 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Göteborg Beachvolley Club Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-09-01-2016-08-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Formtoppen Höllvikens Atlet Club Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening

Årsredovisning. Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening Årsredovisning för Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening 769613-6725 Räkenskapsåret 2011 1 (7) Styrelsen för Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Norra Västmanlands Samordningsförbund. Norbergsvägen FAGERSTA ÅRSREDOVISNING. September December 2005

Norra Västmanlands Samordningsförbund. Norbergsvägen FAGERSTA ÅRSREDOVISNING. September December 2005 Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 21 737 80 FAGERSTA ÅRSREDOVISNING September December 2005 Innehållsförteckning Organisation...2 Förbundets ledning 3 Verksamhetsberättelse.5 Resultaträkning..8

Läs mer

Årsredovisning

Årsredovisning Årsredovisning 2008 1 UPPDRAG... 3 ORGANISATION... 4 STYRELSENS UPPGIFTER... 4 BEREDNINGSGRUPPENS UPPGIFTER... 4 KOMPETENSGRUPPENS UPPGIFTER... 4 TJÄNSTEMANNENS UPPGIFTER... 4 UNDER VERKSAMHETSÅRET...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:8 1 (13) LS 1010-0813 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av förbundsordning för Samordningsförbundet Botkyrka Föredragande landstingsråd: Filippa Reinfeldt Ärendet Samordningsförbundet

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbund

Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för Samordningsförbundet Bollebygd, Mark och Svenljunga Samordningsförbundet har inrättats med stöd av Lag (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

Jojka Communications AB (publ)

Jojka Communications AB (publ) Årsredovisning för Jojka Communications AB (publ) Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Kassaflödesanalys 6 Noter

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:23 1 (149) LS 0810-0994 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Årsredovisningar och revisionsberättelser 2006 för Samordningsförbunden i Södertälje och Botkyrka samt årsredovisningar och

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap 802412-2593 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Skaraborg

Samordningsförbundet Norra Skaraborg 2014 Samordningsförbundet Verksamhetsplan Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet 2 Mål- och ramdokument Mål, syfte, principer och centrala begrepp för samordningsförbundet Övergripande mål Det

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397

Å R S B O K S L U T. för Svensk Förening För Allmänmedicin. Org.nr. 802009-5397 Å R S B O K S L U T för Svensk Förening För Allmänmedicin Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2009-07-01--2010-06-30. Innehåll Sida - resultaträkning 2 - balansräkning 3 - ställda

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31.

REDOVISNING. för. Göteborg Beachvolley Club. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. o ARS REDOVISNING för Göteborg Beachvolley Club Org.nr.857208-7271 Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2008-09-01--2009-08-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - resultaträking

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2017 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm Bokslut för BRF Morkullan 2003-01-01-2003-12-31 HSB Stockholm Resultaträkning 03-01 - 03-12 01-09 -02-12 Nettoomsättning Not 1 8 277 115 11 221 143 Fastighetskostnader Drift Not 2-4 206 588-5 506 617 Planerat

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Frölunda Specialistsjukhus Resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys Belopp i tkr Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 143 002 139 275 Verksamhetens kostnader 2,3-138

Läs mer

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB Årsredovisning för Oberoende Elhandlare Service OES AB 556616-7911 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Kassaflödesanalys 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat 1 januari-31 december Belopp i KSEK Not 2014 2013 Nettoomsättning 2, 3 69 366 36 105 Kostnad för sålda varor -22 464-16 479 Bruttoresultat 46 902

Läs mer

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet.

Detta sker genom att bolaget bedriver utveckling, utbildning, försäljning och service inom arbetsmiljöområdet samt därmed förenlig verksamhet. 1 (6) FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Bolaget är helägt dotterbolag till Föreningen Sveriges Företagshälsor, org.nr. 829501-5468, vars syfte är att verka för utveckling av företagshälsovården,

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Charlotte Axelsson Dnr: 2015/

Charlotte Axelsson Dnr: 2015/ Samordningsförbundet Mölndal Partille Härryda Lerum Alingsås Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSA KOMMUN ARBETSFÖRMEDLING REGION Charlotte Axelsson 2015-09-17 Dnr: 2015/ Samverkan är inte ett

Läs mer

Stretereds Samfällighetsförening

Stretereds Samfällighetsförening Årsredovisning för Stretereds Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer

Årsredovisning. Sveriges Förenade Studentkårer Årsredovisning för Sveriges Förenade Studentkårer 802001-1303 Räkenskapsåret 2016 07 01 2017 06 30 1 (7) Styrelsen för Sveriges Förenade Studentkårer, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Delårsrapport Samordningsförbundet Skövde

Delårsrapport Samordningsförbundet Skövde 1(12) 2007-04-22 Dnr 2008-00007 Delårsrapport 2008-01-01 2008-03-31 Samordningsförbundet Skövde C:\Users\\Documents\v-ar 2008\Samordningsförbundet Skövde\Delårsrapport januari - mars 2008.doc 2 (12) Innehållsförteckning

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2013/013-002 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer