Ta Kontroll. över din karriär med ESI. Gör som 1.4 miljoner projektledare:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ta Kontroll. över din karriär med ESI. Gör som 1.4 miljoner projektledare: www.esi-intl.se"

Transkript

1 Gör som 1.4 miljoner projektledare: Ta Kontroll 2015 över din karriär med ESI Kursprogram ESI är ett globalt utbildningsföretag med fokus på projektområdet. Våra kunder säger att vi är bättre och annorlunda därför vi tar dem bortom traditionell utbildning för att uppnå mätbara och varaktiga resultat! Från grundläggande till avancerade och specialiserade kurser inom projektledning PMI och IPMA Ackrediterade kurser

2 KURSPROGRAM 2015 Datum kan ändras, vänligen se schematpå vår hemsida SIDAN JAN FEB MAR APR MAJ JUNI JULI AUG SEP OKT NOV DEC Grundläggande projektledning Tids- och kostnadsstyrning i projekt Huvudkurser inom projektledning Riskhantering i projekt 7 Kommunikation och ledarskap i projekt 8 Kravhantering i projekt Kontraktshantering i projekt PMP Exam Power Preparation Förhandlingsteknik för projektledare Foundations of Business Analysis Tillvalskurser Delivering Agile with Scrum 14 High Impact Communication Budget and Financial Management Business Proccess Analysis, Innovation and Design Communicating up Critical Thinking and Problem Solving Rapid Assessment & Recovery of Troubled Projects Avancerade kurser Program Management 16 Leading Complex Projects Taking Charge of Organisational Change Coaching & Mentoring for Improved Performance Aligning Project Management with Organisational Strategy Business Analysis kurser How to Gather and Document User Requirements Developing Use Cases Facilitation Techniques for Requirements Development Testing Techniques for Tracing & Validating Requirements STOCKHOLM (Sweden) GÖTEBORG (Sweden) MALMÖ (Sweden) LONDON (England) MANCHESTER (England) FRANKFURT (Germany) HAGUE (The Netherlands) MÜNICH (Germany) BASEL (Switzerland) ZÜRICH (Switzerland) MÜNCHEN (Germany)

3 VÄLKOMMEN Vi garanterar att våra kurser kommer ge en god avkastning på din investering. Vi vet att det är viktigt att du får direkt avkastning på din utbildningsinvestering genom att du gör ett bättre jobb och bidrar till din organisations utveckling. Vårt mål är att du ska ha både omedelbar nytta av våra utbildningar och att du ska växa professionellt. Har du satt ett tydligt mål för din utbildning? För att kunna mäta resultatet av din utbildning måste du först ha en god förståelse om vilka kunskaper och färdigheter du behöver förbättra samt att du har satt tydliga mål för vad du vill att utbildningen ska ge. Vi rekommenderar också att du pratar med din chef så att han/hon ger utrymme för dig att använda de nya kunskaper och färdigheter du fått från utbildningen. Vi hjälper dig att utvärdera dina nuvarande kunskaper och matcha dina mål till rätt kurs eller utbildningsprogram. Kontakta en av våra kursrådgivare på eller gå till avsnittet Utvärdera på sidan 4. Hur mäter du resultatet av utbildningen, bibehåller nya kunskaper och ser till att de används i ditt arbete? Har du innan utbildningen satt tydliga mål och identifierat områden som du behöver förbättra så är det enkelt att mäta resultaten genom de förbättringar du gör på din arbetsplats efter utbildningen. Vi hjälper dig att bibehålla kunskaperna och att se till att de används genom att ge dig tillgång till repetitionsmaterial, praktiska arbetsverktyg och mallar. Du får också möjligheten att ställa frågor till våra experter samt nätverka och utbyta erfarenheter med kollegor från andra företag. Mer information om detta hittar du i avsnittet Förstärka och återkoppla på sidan 21. Statistik som bevisar att vi gör ett bra jobb* Utvärderingar från alla våra kurser globalt (senaste 18 månaderna) visade att 9 av 10 rekommenderar våra kurser till en kollega eller en vän. Sextio dagar efter utbildningen rapporterade 66% (eller 20,805) att utbildningarna hade bidragit till en betydande förbättring i deras arbetsprestation. Detta är alltså en tid efter kurstillfället där deltagaren haft möjlighet att använda sina nya färdigheter Kursprogram Utvärdera och sätt utbildningsmål 4 Huvudkurser inom projektledning 5-11 Tillvalskurser Avancerade kurser Information om öppna klassrumskurser 17 Information om distansutbildningar Information om Virtual Classroom kurser Företagsanpassade lösningar 20 Förstärk och inför nyförvärvade kunskaper och färdigheter 21 ESI:s resurscentrum 22 Våra samarbetspartners och ackrediteringar steg för att bli PMP-certifierad Certifiering inom projektledning Låt oss hjälpa dig att lyckas med dina projekt! Varmt välkommen *statistiken är hämtad från Metrics That Matter som är ett utvärderingsprogram som är utvecklat av vår partner Knowlege Advisors. För mer information och för att boka kurser:

4 Utvärdera Full kursbeskrivning hittar du på: Låt oss hjälpa dig att hitta rätt kurs och utbildningsprogram Vårt kursutbud är stort och varierat, från introduktionskurser till avancerade kurser inom projektledning och business analysis. Därför kan det vara svårt att hitta rätt kurs eller utbildningsprogram som passar just dig. Vi rekommenderar därför att du gör minst ett av följande innan du bokar en kurs: Besök vår utbildningsportal Här har vi identifierat de vanligaste karriärvägarna och vilka kurser och utbildningsprogram som passar dig beroende på vart du befinner dig i din karriär. Kontakta en av våra kursrådgivare. Våra kursrådgivare kan med sin expertis inom projektledning hjälpa att etablera en rikting för din utveckling beroende på dina erfarenheter och mål, och sedan vägleda dig hur du når dessa mål. Våra rådgivare har djupgående kunskaper om våra kurser/utbildningsprogram, certifieringar och vad som händer i projektvärlden. Din personliga kursrådgivare följer dig gärna i din framgång i karriären och ser till så att dina investeringar hos oss blir så effektiva som möjligt. Ring Ta en av våra webbaserade utvärderingstest för projektledning eller Business Analysis. Dessa utvärderingar består av cirka 120 flervalsfrågor där du testas på dina kunskaper enligt PMI:s PMBOK (projektledning) eller IIBA:s BABOK (Business Analysis). Du får svar direkt på vilka områden du är bra på och vilka områden du behöver förbättra dig inom. Alla våra kurser är ackrediterade av PMI och IIBA och på varje kurs kan du se vilka kunskapsområden varje kurs täcker. För mer information om våra utvärderingstest gå till Dessutom, om du utvärderar dina kunskaper innan du går en kurs så blir det lättare för dig att mäta effekten av utbildningen efter kursen. Frågor från våra kunder: Vi behöver hjälp med att få struktur på våra projekt Vilka kurser rekommenderar ni för Business Analysts? Hur upprätthåller jag min PMP - certifiering? Hur startar jag min karriär som projektledare? Jag har blivit PMP - certifierad, vad händer nu? Vilka kurser bör jag ta för att bli PMP - certifierad? Jag har ingen formell projektledarutbildning, men jag har jobbat som projektledare ett tag. Vilka kurser bör jag ta? Hur kan jag förbättra kommunikationen med och inom mitt team? Vilka kurser bör jag ta för att bli IPMA - certifierad? Jag har arbetat som projektledare i många år men på senare tid har mina uppgifter gått utöver projektledning. Har ni kurser som passar mig? Jag arbetar i ett projektteam som är utspritt på olika platser men vi behöver samma utbildning Jag har jobbat som projektledare ett tag men är orolig att jag har missat något viktigt Kontakta våra kursrådgivare idag, ring eller skicka ett mejl till 4 För mer information och för att boka kurser:

5 HUVUDKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Grundläggande projektledning Bemästra grunderna i projektledning, få den kunskap du behöver för att lyckas med dina projekt. Vem vänder sig kursen till Nyblivna projektledare men även mer erfarna som vill formalisera sina kunskaper om grundläggande verktyg och metoder. Den här kursen är även till nytta för projektmedlemmar, sponsorer och linjechefer. Du lär dig att Förstå projektledningens grundläggande begrepp och metoder Koppla projektmålen till intressenternas behov Utarbeta aktivitetsnedbrytningsstrukturen (WBS) Sätta realistiska, mätbara mål och säkerställa positiva resultat Beräkna projektkostnader och tidplaner med hjälp av enkla, beprövade metoder Upprätta ett tillförlitligt system för projektstyrning Kursbeskrivning Denna omfattande kurs är utformad för att ge dig gedigna kunskaper i projektledning. Du får grunden, erfarenheterna, metoderna och verktygen för att kunna leda varje fas i projektets livscykel. Du lär dig sätta mål som är knutna direkt till intressenternas behov, få ut det mesta av projektgruppen och att använda de senaste projektledningsverktygen för att få projektet färdigt i tid och inom budget. Denna kurs ger dig en omfattande översikt av projektledning, från den tidiga fasen av kravdefinition och utarbetandet av en aktivitetsnedbrytningsstruktur (WBS) till ändringshantering och avslutning av projekt. Du går genom verklighetstrogna fallstudier och får en rad praktiska erfarenheter som du kan tillämpa i ditt eget arbete. Kursöversikt Projektledningens grunder Initiera projekt Planera projekt Projektimplementering Avsluta projekt Svensk instruktör Svenskt kursmaterial KURSFORMAT: Publik kurs Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Distanskurs Mer information på sidan 18 Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 9 10 Ledning och hantering av upphandling i projekt Intressenthantering 1 Enterprise Analysis 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 4 Requirements Communication & Management 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation 8 Riskhantering i projekt PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. För mer information och för att boka kurser:

6 HUVUDKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Tids- och kostnadsstyrning i projekt Uppdaterad kurs! Lär dig använda sofistikerade verktyg och metoder för att hantera tid och kostnader effektivt. Vem vänder sig kursen till Du får mest ut av den här kursen om du har någon form av projekterfarenhet eller tagit någon av våra grundkurser tidigare. Viktig kurs om du vill bli PMP-certifierad. Du lär dig att Använda aktivitetsnedbrytningsstrukturen (Work Breakdown Stucture) för att utarbeta en nätplan Kalkylera tidplaner med hjälp av PERT (Program Evaluation and Review Technique) och CPM (Critical Path Method) Identifiera, tilldela och tabulera resurskrav Beräkna kostnader och tidsåtgång genom att utnyttja specifika nivåer och typer Planera för oförutsedda händelser och förutse avvikelser Förutsäga framtida projektprestation grundat på historiska data Övervaka ändringar och avsluta projekt i tid Kursbeskrivning Tids- och kostnadsstyrning i projekt är en fullmatad tredagarskurs som ger dig praktisk erfarenhet av att utarbeta projektkrav och aktivitetsnedbrytningsstrukturer, samt ger dig en förnuftig, logisk struktur för att tidplanera och styra projektaktiviteter. Du får lära dig att bemästra metoder för att uppskatta, förutsäga, budgetera, övervaka, styra, analysera och rapportera kostnader. Dessutom lär du dig att tolka innebörden i data om upparbetade värden (earned-value data). Under kursens gång får du utarbeta effektiva mått och medel för att planera och styra projekt, samt lära dig hantera de begränsningar som finns i varje projekt, exempelvis tidsgränser, personliga resurser, material, budget och specifikationer. Upptäck beprövade sätt att arbeta inom identifierade ramar, utan att minska kreativitet eller innovation. Kursen lär ut hur du använder sofistikerade verktyg och metoder för att hantera tid och kostnader effektivt, samt utvecklar dina färdigheter genom individuella övningar och mindre gruppövningar. Varje deltagare får en innehållsrik verktygslåda som omedelbart kan appliceras i det egna projektarbetet efter kursens slut. Publik kurs Svensk instruktör Svenskt kursmaterial KURSFORMAT: Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Distanskurs Mer information på sidan 18 Kursöversikt Väsentliga grunder Styrning av kostnader och tidplaner Bestämma referensplan för projekt Ändringshantering Utvärdering och prognoser Strategier för projektavslut Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 9 10 Ledning och hantering av upphandling i projekt Intressenthantering 1 Enterprise Analysis 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 4 Requirements Communication & Management 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation 8 Riskhantering i projekt PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. 6 För mer information och för att boka kurser:

7 HUVUDKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Riskhantering i projekt Kontrollera risker med hjälp av väl beprövade verktyg och metoder. Vem vänder sig kursen till Alla projektledare och projektmedlemmar som vill lära sig mer om hur man identifierar, planerar för och hanterar risker, positiva som negativa. Viktig kurs om du vill bli PMP certifierad. Du lär dig att Använda en praktisk åttastegsprocess för att hantera risker Identifiera acceptabla risknivåer och bedöma den möjliga påverkan från riskfaktorer Kontrollera risker med hjälp av beprövade verktyg och metoder Forcera psykologiska spärrar mot risker hos intressenter och projektgruppens medlemmar Integrera riskfaktorer och möjligheter i din riskplan Kursbeskrivning De flesta projektledare kan räkna upp riskmoment eller händelser som sätter projekt i fara. Men långt ifrån alla vet att god riskhantering till stor del handlar om balansakten att samtidigt kunna utnyttja möjligheter och att minimera risker för att på så sätt uppnå optimala projektresultat. Ta bort osäkerheten ur riskhanteringen med beprövade strategier som ingår i denna omfattande kurs. Under kursen har du möjlighet att utrusta dig med ett praktiskt, processorienterat tillvägagångssätt för att hantera de risker och osäkerheter som ingår i varje projekt. Vi visar hur man hanterar risker i de olika faserna under projektets livscykel och identifierar de kritiska frågorna vad gäller att bedöma, begränsa och minska riskerna. Du lär dig både kvalitativa och kvantitativa metoder för att bedöma riskpåverkan och får erfarenheter av att tillämpa riskhanteringsstrategier inom strukturerade ramar. Intensiva övningar och simuleringar ger praktik av tillämpning av riskhanteringens teori, begrepp och principer i realistiska scenarier. Dessa kunskaper sätts sedan på prov i en omfattande fallstudie i fyra delar inom interaktiva gruppövningar. En verktygslåda med mallar, formulär och checklistor ingår också i kursmaterialet, vilket gör det lättare för projektledaren att undvika onödiga risker och som mildrar effekten av oundvikliga utmaningar. Publik kurs Svensk instruktör Svenskt kursmaterial KURSFORMAT: Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Distanskurs Mer information på sidan 18 Kursöversikt Riskhanteringens grunder Översikt och identifikation av risker Bedöm riskerna Förberedning inför riskerna Riskrespons Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 9 10 Ledning och hantering av upphandling i projekt Intressenthantering 1 Enterprise Analysis 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 4 Requirements Communication & Management 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation 8 Riskhantering i projekt PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. För mer information och för att boka kurser:

8 HUVUDKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Kommunikation och ledarskap i projekt Lär dig att leda projektgrupper genom att kommunicera mer effektivt. Vem vänder sig kursen till Den här kursen passar alla som är intresserade av att lära sig mer om ledarskap, kommunikation och hur man motiverar andra. Du lär dig att Leda projektgrupper genom att kommunicera mer effektivt Värdesätta betydelsen av affärsetik och personlig etik i ledarskap Beskriva förutsägbara faser av förändring och identifiera lämpliga ledarskapsstrategier för varje fas Använda en effektiv förhandlingsprocess i fyra steg som bygger på samarbete Skapa en plan för ledarskapsutveckling som du kan sätta i verket när du kommer tillbaka till arbetet Kursbeskrivning Kommunikation och ledarskap i projekt är en interaktiv kurs som har tagits fram för att ge dig en solid grund med viktiga kunskaper inom ledarskapsområdet och som ger dig erfarenheter som verkligen förändrar ditt ledarskap. Som deltagare får du själv göra en bedömning av dina kunskaper inom ledarskap och sedan lära dig att bemästra grunderna inom följande kunskapsområden: ange direktiv, ge personer en inriktning, motivera och inspirera, leda grupper, kommunicera, skapa relationer, underlätta ett etiskt riktigt beteende, förhandla och leda förändringar. När du har gjort en bedömning av dina kunskaper får du skapa och finslipa en personlig ledarskapsvision och arbeta på att förstärka dina kunskaper i samband med att du utarbetar din personliga plan för ledarskapsutveckling. Du får lära dig hur du kan hjälpa dig själv och övriga gruppmedlemmar genom en effektivare förhandlingsteknik baserat på en förståelse av skillnaderna mellan förhandlingsstrategier som bygger på konkurrens respektive samarbete, och du kommer att inse vikten av att förhandla baserat på samarbete på ett sätt som båda parter vinner på. Du får delta i avslöjande fallstudier, livliga diskussioner och praktiska övningar tillsammans med andra yrkesverksamma och en erfaren instruktör i en interaktiv klassrumsmiljö. Behärska kunskaper som gör att du kan få ut mesta möjliga från den viktigaste resursen du har - projektmedlemmarna! Svensk instruktör Svenskt kursmaterial Kurslängd: 4 dagar PDU-poäng: 28 KURSFORMAT: Publik kurs Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Distanskurs Mer information på sidan 18 Kursöversikt Ledarskap och ledning Leda effektiva grupper Skapa relationer Etik och ledarskap Förhandla vid konflikt Leda förändring Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 9 10 Ledning och hantering av upphandling i projekt Intressenthantering 1 Enterprise Analysis 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 4 Requirements Communication & Management 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation 8 Riskhantering i projekt PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. 8 För mer information och för att boka kurser:

9 HUVUDKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Kravhantering i projekt Nyckeln till framgångsrika projekt. Vem vänder sig kursen till Kursen vänder sig till erfarna projektledare som ansvarar för att utveckla krav i sina projekt och se till att slutresultatet ligger i linje med kraven. Du lär dig att Hantera krav genom hela projektets livscykel Använda utvärderingsmetoder för att verifiera och säkerställa att varje krav möter specifika affärsmål och tekniska mål Använda formella och informella metoder och tekniker för att hantera intressentrelationer Införa en process för ändringshantering för att kontrollera Scope Creep Kursbeskrivning En av de största orsakerna till varför ett projekt misslyckas är bristen på gemensamt överenskomna och väl förankrade krav. Oförmåga att kunna hantera ständiga förändringar leder till att projektets omfattning växer eller förändras, s.k. Scope Creep, och när kundens behov och projektsponsorns behov står till odds med varandra, hur ska projektledaren klara ut denna situation? Den här kursen tar dig genom kravhanteringsprocessen under varje fas av projektets livscykel. Du lära dig våra väl beprövade metoder och verktyg för att samla in och hantera krav. Under kursens gång kommer du dessutom att träna dina färdigheter inom relationshantering och förhandlingsteknik för att kunna säkerställa överenskomna krav. KURSFORMAT: Publik kurs Svensk instruktör Engelskt kursmaterial Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Kursöversikt Requirements Factors Influencing Project Problems The Project Requirements Process Stakeholder Assessment Requirements Identification Critical Success Factors Requirements Derivation Evaluation and Approval Change Management Validation of Project Outcomes Closeout Procedures Distanskurs Mer information på sidan 18 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 8 Riskhantering i projekt 9 Ledning och hantering av upphandling i projekt 1 Enterprise Analysis 10 Project Stakeholder Management 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation För mer information och för att boka kurser:

10 HUVUDKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Kontraktshantering i projekt Få en gedigen förståelse för avtalsprocesser och kontrakt. Vem vänder sig kursen till Projektledare och projektadministratörer som hanterar kontrakt och projektaktiviteter som hanteras av underleverantörer. Du lär dig att Identifiera kontraktets olika delar och förstå hela processen från början till slut Välja rätt kontraktstyp för ditt projekt Förstå kontraktens juridiska språk Komma överens om mål, krav, planer och specifikationer Förhandla fram fördelaktiga villkor och revidera kontrakt Tillämpa de 10 reglerna för kontraktstolkning i projekttvister Administrera kontrakt på lämpligt sätt och veta när och hur de ska avslutas Kursbeskrivning Som projektledare måste du kunna arbeta effektivt med chefer, inköpare och underleverantörer för att uppnå viktiga mål. Avtal utarbetas i en ständigt mer komplex miljö. Därför är gedigen förståelse för avtalsprocessen en nödvändighet som kan ge dig fördelar, vare sig du befinner dig på köparens eller säljarens sida. Skaffa dig en översikt över kontraktsformuleringarna, från utarbetande av krav till avslutande. Se hur formuleringar kan utnyttjas för att förbättra avtalsresultaten. Ökad kunskap inom förhandlingsteknik och administration av kontrakt bidrar till bättre projektresultat och kan minska risk- och kostnadsfaktorerna. Kursen undersöker dessa vitala frågor ur projektledarens perspektiv och belyser dina roller och förpliktelser så att du bättre kan påverka hur arbetet ska utföras. Du får även lära dig hur du vidtar åtgärder för att försäkra dig om att leverantörer eller underleverantörer uträttar det som krävs enligt avtalet. Föreläsningar kombineras med fallstudier, övningar och rollspel om förhandling för att maximera inlärningen. Kursöversikt Process för kontraktshantering Arbete i grupp - roller och ansvar Övergripande avtalsbegrepp och principer Avtalsmetoder Före kontraktstilldelning Utveckling av avtal om prissättning Tilldelning av kontrakt Kontraktsadministration Svensk instruktör Svenskt kursmaterial KURSFORMAT: Publik kurs Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Distanskurs Mer information på sidan 18 Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 1 Enterprise Analysis 4 Requirements Communication & Management 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 8 Riskhantering i projekt 2 Planning and Monitoring 5 Requirements Analysis 3 Planering och styrning av tider i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 9 Ledning och hantering av upphandling i projekt 3 Requirements Elicitation 6 Solution Assessment & Validation PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. 10 För mer information och för att boka kurser:

11 HUVUDKURS Full kursbeskrivning hittar du på: PMP Exam Power Preparation 5-dagars intensivkurs för dig som vill ta PMP -examen i nära anslutning till kursen. Vem vänder sig kursen till Projektledare som har god förståelse om PMI:s PMBOK kunskapsområden och som uppfyller PMI:s krav för att få ta PMP - examen. Läs mer om kraven på PMI:s hemsida Den här kursen passar dig som: Vill få en fördjupad förståelse av PMBOK s kunskapsområden och PMI:s Best Practice Vill skapa en strukturerad studieplan och bli coachad av en PMP certifierad expert Vill se till att uppfylla kraven för PMP Credential Application Kursbeskrivning ESI:s PMP Exam Power Preparation ger dig goda förutsättningar att klara PMP examen. Detta är en femdagars intensivkurs som är fullmatad med revision, övningsfrågor och strukturerade individuella studieövningar. Du kommer även få individuell coaching och råd från din instruktör, som själv är PMP -certifierad och ämnesexpert. Kursen går igenom typiska problemområden och lär dig praktiska strategier för att klara examen. Du får en omfattande arbetsbok med förhör och övningsprov samt PMI:s A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK ). Kursöversikt Project Management Process Groups Project Integration Management Project Scope Management Project Quality Management Project Time Management Project Cost Management Project Risk Management Project Human Resource Management Project Procurement Management Project Communications Management Professional Responsibility Studying For & Taking the Exam Garanti för att du ska lyckas Sikta på att ta PMP - examen senast 60 dagar efter PMP Power Prep kursen. Skulle du mot all förmodan inte klara examen i första försöket så bjuder vi dig på en gratis plats på vår populära e-utbildning PMP Exam Preparation. Publik kurs Engelsk instruktör Engelskt kursmaterial KURSFORMAT: Kurslängd: 5 dagar PDU-poäng: 35 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Distanskurs Mer information på sidan 18 Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 9 10 Ledning och hantering av upphandling i projekt Intressenthantering 1 Enterprise Analysis 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 4 Requirements Communication & Management 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation 8 Riskhantering i projekt PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. För mer information och för att boka kurser:

12 TILLVALSKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Förhandlingsteknik för projektledare Lär dig analysera och förstå olika förhandlingstekniker, tona ned konflikter och vänd dem till din fördel. Vem vänder sig kursen till Den här kursen passar alla som förhandlar med interna och externa kunder eller som arbetar med underleverantörer. Du lär dig att Framgångsrikt använda konkurrens- och samarbetsstrategier Återuppta en strandad förhandling med genombrottstekniker Ändra din förhandlingsstil så att den passar det som motparten föredrar Inaktivera konsekvenskänslorna och fokusera på att komma överens Använda förhandlingstekniker för att kostnadseffektivt och i tid slutföra förhandlingen Planera strategier för att effektivt utveckla och hantera samarbetsförhållanden som är viktiga för projektet Kursbeskrivning Denna kurs består av mindre undervisning och mycket praktik som ger deltagarna möjlighet att uppleva förhandlingar i verkliga situationer. Du får lära dig att analysera din egen och motpartens förhandlingsstil, tona ned konflikterna och vända dem till din fördel samt förhandla mer effektivt. Du får också lära dig att förhandla kostnadseffektivt och enligt schema, samt uppnå lyckade resultat i tid. Deltagarna får feedback och reaktioner från kursledaren och de övriga deltagarna. Vid slutet av kursen har du utforskat dynamiken i både konkurrens- och samarbetsmodeller för förhandling, liksom några av följderna av gruppförhandlingar. Du får inte bara nya kunskaper utan även erfarenhet av att använda dem i realistiska situationer. För att säkerställa att du bibehåller och bygger vidare på dessa nya kunskaper ingår en personlig åtgärdsplan i kursen, vilken utformas för att hjälpa deltagarna att fånga sina unika nyckelkunskaper. Den hjälper dig också att införa de nya kunskaperna och färdigheterna i både din yrkesmässiga och privata situation. KURSFORMAT: Publik kurs Svensk instruktör Engelskt kursmaterial Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Kursöversikt Negotiation in the Project Environment Developing the Best Alternative to Negotiated Agreement (BATNA) The Two Major Schools of Negotiation: Competitive & Collaborative Competitive Negotiation Understanding & Developing Your Negotiation Style Collaborative Negotiation: Creating Win-Win by Exploring Differences PMBOK Guide kunskapsområden Negotiating Within the Teams Negotiating Between Teams Preparing to Negotiate Your Project Dealing with Conflict in Negotiation Breakthrough Strategies to Get Past No Maintaining & Building Your New Skills Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 BABOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 9 10 Ledning och hantering av upphandling i projekt Intressenthantering 1 Enterprise Analysis 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 4 Requirements Communication & Management 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation 8 Riskhantering i projekt PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. 12 För mer information och för att boka kurser:

13 TILLVALSKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Foundations of Business Analysis Understand the vital role of the business analyst throughout all the phases of a project. Who should attend Foundations of Business Analysis is an introductory course designed to provide participants with a basic understanding of the benefits, functions, and impact of this critical position. This course is perfect for those who are new to the business analyst role or those who supervise and/or work with Business Analysts. You Will Learn To Identify the roles and responsibilities of the business analysis Define requirements Explain the importance of managing risk Define the solution vision and scope Plan the requirements elicitation process Recognise the importance of analysing and documenting requirements Explain the role of modelling for documenting and communicating requirements Perform requirements validation and traceability Course Overview The business analyst s role is pivotal in defining the requirements of a project at its earliest stages, as well as during the stages of planning, defining and scope validation. Foundations of Business Analysis is perfect for those who work with business analysts, who are new to the role, or have no formal training. This course provides an understanding of the ways in which a business analyst drives the knowledge of developing business situations and supports the project; from establishing scope in the analysis phase to ensuring the requirements have been met in the testing phase. You will come away from this course with the knowledge of why and when to involve the business analyst, and a working vocabulary that will enable you to communicate effectively. Course Topics Introduction The Role of the Business Analyst Supporting the Project Portfolio Developing the Solution Vision and Scope Understanding Requirements and Business Rules Planning and Eliciting Requirements Analysing and Documenting Requirements Modelling Requirements Assessing and Validating Requirements Publik kurs Engelsk instruktör Engelskt kursmaterial Kurslängd: 3 dagar KURSFORMAT: PDU-poäng: 21 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Distanskurs Mer information på sidan 18 Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden 1 Ledning och hantering av integration i projekt 2 Ledning och hantering av omfattning i projekt 3 Planering och styrning av tider i projekt 4 Planering och styrning av kostnader i projekt BABOK Guide kunskapsområden 5 Kvalitetsledning i projekt 6 Ledning av personella resurser i projekt 7 Ledning och hantering av kommunikation i projekt 9 10 Ledning och hantering av upphandling i projekt Intressenthantering 1 Enterprise Analysis 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 4 Requirements Communication & Management 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation 8 Riskhantering i projekt PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. För mer information och för att boka kurser:

14 TILLVALSKURS Full kursbeskrivning hittar du på: Delivering Agile Projects with Scrum Learn how to run agile projects with Scrum. Get best practices, tips and tricks taken from successful implementations of Agile and Scrum in Fortune 500 companies Who should attend Project managers, Agile coaches, Scrum Masters, program managers, product owners, business analysts, developers and business professionals, really anyone on a project team, who wants to learn how to implement and use Agile and Scrum in their projects successfully. You Will Learn To Get an understanding of the difference between Agile and Scrum roles and traditional roles and responsibilities How to plan your release and build a backlog Identify and write good stories Implement and carry out Sprint 0, Sprint Planning and task estimating and Sprint Review and retrospective Explain why Agile and Scrum are adopted and how Agile can fail Course Overview This course is intended for every member of a project team and is designed to teach you how to implement Agile and Scrum into your projects now. You will review real world examples and techniques that dozens of teams from organizations of all sizes have used. Every step of the Agile project life-cycle will be covered and adapted to a sample project or your current project. You know what Agile and Scrum is, now it is time to use it! No more reading from a text book, learn how it works from actual examples, best practices, tips, and tricks gleaned from the successful implementation of Agile and Scrum in Fortune 500 companies projects. This is an interactive course that will leave you with the knowledge and stills to use these powerful methods. Publik kurs Engelsk instruktör Engelskt kursmaterial KURSFORMAT: Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Course Topics Agile Introduction and Overview The Agile Team The Agile Planning Framework Understanding the Customer Product Roadmap Creating the Product Backlog Breaking Dwn EPICs Prioritising the Product Backlog Sizing Stories Release Planning Story Elaboration Sprint Planning Sprint Execution Closing our the Sprint Ådopting Agile Methods PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Project Integration Management 2 Project Scope Management 3 Project Time Management 4 Project Cost Management 5 Project Quality Management 6 Project Human Resource Management 7 Project Communication Management 8 Project Risk Management 9 Project Procurement Management 1 Enterprise Analysis 4 Requirements Communication & Management 10 Intressenthantering 2 Planning and Monitoring 5 Requirements Analysis 3 Requirements Elicitation 6 Solution Assessment & Validation PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. 14 För mer information och för att boka kurser:

15 AVANCERAD KURS Full kursbeskrivning hittar du på: Rapid Assessment & Recovery of Troubled Projects Learn how to react with speed and focus and manage the transition to stability. Who should attend Experienced Project Managers who have thorough understanding of Project Management concepts and frameworks and would like to understand how to recover struggling projects. You Will Learn To Structure & lead an effort to assess project problems rapidly Determine the root causes of identified problems Develop a recovery plan for any troubled project Provide leadership to turn the project around Identify & manage signs of trouble early on in a project Course Overview This course demonstrates a proven process to project recovery. You ll get everything you need (process, tools, techniques) to perform a rapid assessment of a project in trouble, develop a solid recovery plan and manage the transition to stability. You ll experience what to do step by step, using seven key metrics as your guide to success. Active participation in the case study, designed to simulate the environment and feel of an actual troubled project, will enable you to build your skills in a meaningful way. This course is a must for experienced project managers who need to know what to do when the chips are down. Reminder: Participants should have a thorough understanding of scheduling and cost control and risk management before taking this course. Publik kurs Engelsk instruktör Engelskt kursmaterial KURSFORMAT: Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Course Topics Overview of Rapid Assessment & Recovery Process Developing Assessment & Recovery Charter Planning the Assessment Conducting the Assessment Planning the Recovery Transition and Stabilise the Project Avoiding Troubled Projects Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Project Integration Management 2 Project Scope Management 3 Project Time Management 4 Project Cost Management 5 Project Quality Management 6 Project Human Resource Management 7 Project Communication Management 8 Project Risk Management 9 Project Procurement Management 1 Enterprise Analysis 4 Requirements Communication & Management 10 Intressenthantering 2 Planning and Monitoring 3 Requirements Elicitation 5 Requirements Analysis 6 Solution Assessment & Validation PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. För mer information och för att boka kurser:

16 AVANCERAD KURS Full kursbeskrivning hittar du på: Program Management Learn how to thrive as a successful program manager. Who should attend Experienced project managers and Program Managers looking for the foundations and best practices of Program Management. Key course towards PgMP. You Will Learn To Increase the effectiveness of an organisation s approach to program management Initiate & organise a large-scale program to implement business strategy Manage stakeholder relationships effectively Manage, execute & control a successful program consisting of multiple, related projects Establish & implement program governance to ensure consistent alignment with organisational strategy Ensure the realisation of program benefits Course Overview The role of the program manager has evolved today from managing multiple projects to implementing high level business strategy through an integrated portfolio of projects. This often involves multiple teams of professionals and executive level stakeholders. As a program manager you need to have a firm grasp of project management but also a set of business, marketing and leadership skills that differ vastly from the project manager. Participants will focus not only technical competence, but also the ability to develop a big picture strategy, with a clear focus on delivering benefits aligned with the organisation s goals and objectives. Publik kurs Engelsk instruktör Engelskt kursmaterial KURSFORMAT: Kurslängd: 3 dagar PDU-poäng: 22.5 Pris: kr exkl. moms Early Bird: kr exkl. moms. Boka senast 12 veckor före kursstart och få 20% rabatt! PMI medlemmar har 15% rabatt, läs mer på sidan 23 Kursdatum Se sidan 2 Företagsanpassad kurs Mer information på sidan 20 Course Topics Defining Program Management Linking Programs to Strategic Goals Program Management Life-Cycle Maintenance & Support Three Themes of Program Management Program Planning Program Management Office (PMO) The Program Manager s Role in Delivering the Benefits Reporting Tools Program Risk Identification, Analysis & Response Strategy Förstärk din utbildning, skapa ditt MyESI konto idag. Läs mer på sidan 21 PMBOK Guide kunskapsområden BABOK Guide kunskapsområden 1 Project Integration Management 2 Project Scope Management 3 Project Time Management 4 Project Cost Management 5 Project Quality Management 6 Project Human Resource Management 7 Project Communication Management 8 Project Risk Management 9 Project Procurement Management 1 Enterprise Analysis 4 Requirements Communication & Management 10 Intressenthantering 2 Planning and Monitoring 5 Requirements Analysis 3 Requirements Elicitation 6 Solution Assessment & Validation PMI, PMP, CAPM, PgMP, PMBOK and the PMI Registered Education Provider logo are registered marks of the Project Management Institute, Inc. 16 För mer information och för att boka kurser:

17 För mer information se: ÖPPNA KLASSRUMSKURSER Publika kurser ESI har cirka 450 instruktörer världen över. Här är några av våra svenska instruktörer. Med 12 olika öppna kurser och cirka 40 kurstillfällen i Sverige erbjuder vi marknadens mest kompletta publika utbildningsprogram för projektledare. Namn: Kjell Rodenstedt Utbildning: BA, MBA,PMP Specialisering: Telecoms & financial systems Tider Dag 1 sker registrering kl Följande dagar börjar kursen ca kl och vi slutar ca kl med undantag för sista dagen som slutar ca kl I kurspriset ingår: Namn: Åke Foghammar Utbildning: Chartered Engineer, PMP Specialisering: Programming, system design, managing large projects Kursmaterial Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe MyESI (ingår i de kurser med en MyESI-logga.Läs mer om MyESI på Kursplats Namn: Carl Göran Larsson Utbildning: BSc, PhD, PMP Specialisering Advanced technological systems Vi håller våra kurser i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö. Instruktioner och vägbeskrivningar får du i din bokningsbekräftelse Resa och hotell Resa och hotell ingår inte i kurspriset. Deltagaren måste själv anordna detta. ESI har skrivit rabattavtal med ett par hotell som ligger i närheten av kursplatsen. Namn: Michelle Schulz Utbildning: MBA, MSc Specialisering: Training, HR & marketing Mer information om dessa får du i din bokningsbekräftelse, alternativt kontakta oss gärna direkt på Anmälningsvillkor Anmälan är bindande. Eventuell om- eller avbokning måste ske skriftligen. Fram till två veckor före kursstart kan du av- eller omboka dig men måste betala 10% av kursavgiften. Vid av- eller ombokningar som sker senare än två veckor innan kursstart debiterar vi hela kursavgiften enligt våra avbokningsregler. Skulle du få förhinder, överlåt gärna din plats till en kollega utan extra kostnad.det kan hända att vi måste ställa in en kurs på grund av lågt deltagarantal eller på grund av något som är bortom vår kontroll. Deltagaren kommer då att meddelas så fort som möjligt och vi kommer att återbetala kurskostnaden. Förberedelse Våra kurser är mycket intensiva och kräver din fulla uppmärksamhet. Därför råder vi dig att, så långt det är möjligt, undvika jobbrelaterade åtaganden under kursens gång. För mer information och för att boka kurser: Namn: Denise Vestin Utbildning: BSc, PMP Specialisering: Change management and agile programme development Namn: Hans Jonasson Utbildning: PMP, CBAP Specialisering Business Analysis, IT Project Management, Earned Value Management 17

18 Distansutbildning För mer information se: ESI:s distansutbildningar Spar pengar och lär dig projektledning i din egen takt. Med våra distansutbildningar har du möjlighet att på ett flexibelt sätt lära dig projektledning i din egen takt. På detta sätt sparar du även pengar och värdefull tid som annars gått till hotell och transportkostnader. E-utbildningskurserna håller samma höga kvalitet som våra kurser i klassrum. Allmän information om våra distansutbildningar Kurserna hålls på engelska. Kurserna är interaktiva med verklighetstrogna fallstudier och övningar. Din kurs startar när du vill att den ska starta och du har sen 42 dagar på dig att slutföra den. Som deltagare arbetar du dig igenom hypotetiska fallstudier genom att lösa problem i din egen takt. Varje kurs kräver mellan 30 och 40 timmars arbete, beroende på kurs. I slutet av varje kurs får du göra ett litet test för att testa den kunskap du har fått från att lösa de fallstudier och övningar du gjort under kursens gång. Utvärdering och Övningstest PMApprise Pris: 699 kr exkl.moms BAAppraise Pris: 699 kr exkl. moms Huvudkurser inom projektledning Managing Projects PDU-poäng: 28 Contract Management, Principles & Practices PDU-poäng: 22.5 Project Leadership, Management & Communications PDU-poäng: 28 Quality for Project Managers PDU-poäng: 22.5 Risk Management PDU-poäng: 28 Scheduling & Cost Control PDU-poäng: 28 Managing IT Projects PDU-poäng: 28 Project Management Applications PDU-poäng: 28 PMP Exam Preparation PDU-poäng: 15 Business Analysis kurser Foundations of Business Analysis PDU-poäng: 21 Developing Use Cases PDU-poäng: 21 How to Gather & Document User Requirements PDU-poäng: 28 Testing Techniques for Tracing & Validating Requirements PDU-poäng: 21 Object Orientated Modelling PDU-poäng: 5 Business Process Modelling PDU-poäng: 15 Ny Ny 18 För mer information och för att boka kurser:

19 VIRTUAL CLASSROOM För mer information se: ESI:s Virtual Classroom kurser Virtual classroom är ett webbaserat interaktivt alternativ till våra öppna publika kurser. Prata och chatta i realtid med instruktör och deltagare precis som i ett vanligt klassrum. Dessa kurser passar dig som: Föredrar utbildning i klassrum men har inte tid eller budget att resa. Och för de organisationer: Där projektteamen är utspridda geografiskt, men där man vill att deltagarna ska öva och samarbeta online i ett interaktivt format och utan krångel. Hur ser upplägget ut, och hur fungerar interaktionen mellan instruktör och deltagare, och deltagare emellan? Alla Virtual classroomkurser sker i realtid och är uppdelade i moduler á 90 minuter. Du går 2-3 moduler om dagen med pauser emellan beroende på kursupplägg. Du kommunicerar med en mikrofon via webben och du kan också chatta. Under kursens gång kommer du också få arbeta tillsammans i virtuella smågrupper. Är dessa kurser schemalagda? Vänligen besök vår hemsida eller kontakta oss för mer information om Virtual Classroom kurser. För mer information och för att boka kurser:

20 FöRETAGSANPASSAD UTBILDING För mer information se: Företagsanpassad utbildning Vi levererar anpassade utbildningsprogram över hela världen till företag inom alla branscher. Under de senaste 30 åren har ESI samarbetat med en mängd företag inom Fortune 500 och många statliga verk runt om i världen. ESI:s företagsanpassade utbildningsprogram fokuserar på varje företags unika behov. Vår målinriktade utbildning, som täcker alla nivåer inom organisationen, gör det möjligt för alla som arbetar inom projektledning att förvärva en gemensam kunskapsbas. Detta möjliggör att samtliga inom organisationen arbetar mot samma företagsmål. Utvärdera PM Knowledge & Practices Survey BA knowledge & Practices Survey High Performer PM360 Senior Stakeholder Impact Survey OPM3 Assessments Blended learning, ett sätt som vi arbetar med många av våra kunder Blended Learning är en anpassad utbildningsstrategi som vi använder för att lösa våra kunders affärsbehov och utmaningar genom att kombinera olika utbildningsformat i olika skeenden av lärandet. Ett exempel på en utbildningslösning är att vi utvärderar kundens projektledare och nuvarande projektprocesser för att skapa ett benchmark och identifiera vilka områden som behöver förbättras. Därefter genomför vi ett skräddarsytt utbildningsprogram efter kundens utbildningsbehov och som levereras efter dennes önskemål. Detta kan vara korta webbaserade (Learning on Demand) kursmoduler som sedan följs upp med skräddarsydda fallstudier (eller kundens egna projektutmaningar) samt undervisning i ett klassrum med en av våra instruktörer. För att förstärka och se till att nya kunskaper används efter utbildningen får deltagarna tillgång till ESI:s resursbanker MyESI och Skillsharks där de har möjlighet att nätverka med andra projektledare, få tillgång till repetitionsmaterial, praktiska arbetsverktyg, mallar och ställa direkta frågor till ESI:s experter. Förstärka & återkoppla MyESI ESI Advisor ESI:s Real Time Source Learning on Demand Workshops för projektplanering Implementera Utbildningsprogram Kursformat Certifiering 20 För mer information och för att boka kurser:

PMI Sweden Congress 2011. welcome. PMI Sweden Congress 2011. Gothenburg, 1-2 March. Project management Institu te Sweden Chapter

PMI Sweden Congress 2011. welcome. PMI Sweden Congress 2011. Gothenburg, 1-2 March. Project management Institu te Sweden Chapter PMI Sweden Congress 2011 welcome PMI Sweden Congress 2011 Gothenburg, 1-2 March Project management Institu te Sweden Chapter Välkommen Välkommen till PMI Sweden Chapters första årliga kongress med temat

Läs mer

Kurskatalog 12/13 IAD UTBILDNING & UTVECKLING - ÖVER HELA VÄRLDEN

Kurskatalog 12/13 IAD UTBILDNING & UTVECKLING - ÖVER HELA VÄRLDEN Kurskatalog 12/13 IAD UTBILDNING & UTVECKLING - ÖVER HELA VÄRLDEN VÄLKOMMEN Är du redo för nästa steg? 2 IAD Svenska AB +46 (0)8-714 03 90 www.iad.se För mer info, Information om plats, datum och pris

Läs mer

Resan till framgång Utbildningprogram

Resan till framgång Utbildningprogram Resan till framgång Utbildningprogram Training Brochure rev D E.indd 1 2010-08-23 13:22:04 Vi skapar en långsiktigt framgångsrik projektverksamhet hos våra kunder. Kunskap föder framgång Genom att utbilda

Läs mer

Resan till framgång Utbildningprogram. Vi skapar en långsiktigt framgångsrik projektverksamhet hos våra kunder.

Resan till framgång Utbildningprogram. Vi skapar en långsiktigt framgångsrik projektverksamhet hos våra kunder. Resan till framgång Utbildningprogram Vi skapar en långsiktigt framgångsrik projektverksamhet hos våra kunder. Innehåll Utbildningar Utbildningar idan XPM (PROP) för Projektmedarbetare 7 XPM (PROP) för

Läs mer

Gör det! Utbildningar 2012

Gör det! Utbildningar 2012 Gör det! Utbildningar 2012 Mindset Vår vision 2 Vår pedagogik 2 Det här är Mindset bra på 3 Våra kunder 3 Öppen utbildning 4 Företagsintern utbildning 5 Företagsanpassad utbildning 5 Mindset Referens 6

Läs mer

Utbildningar som fungerar. Utbildningar inom ledarskap, projektledning, affärsmannaskap och kommunikation

Utbildningar som fungerar. Utbildningar inom ledarskap, projektledning, affärsmannaskap och kommunikation Utbildningar som fungerar Utbildningar inom ledarskap, projektledning, affärsmannaskap och kommunikation Mindset Vår vision 2 Det här är Mindset bra på 3 Kunder 3 Öppen utbildning 4 Företagsintern utbildning

Läs mer

Utbildningskatalog HT 2015 och VT 2016

Utbildningskatalog HT 2015 och VT 2016 Utbildningskatalog HT 2015 och VT 2016 SYNTELL ACADEMY Välkommen till Syntell Academy! Syntell bedriver kvalificerad utbildning inom alla sina kärnområden och levererar både teknisk och verksamhetsutvecklande

Läs mer

99 % nöjda kursdeltagare!

99 % nöjda kursdeltagare! För dig som vill lyckas med dina projekt och ditt ledarskap. 99 % nöjda kursdeltagare! Lyckas med dina I år kommer ca 800 personer att anmäla sig till våra öppna projekt- och ledarskapsutbildningar. Fyra

Läs mer

Kompetens för en konstruktiv dialog. En utvärdering av kompetensutvecklingsprogrammet Dialog för naturvården

Kompetens för en konstruktiv dialog. En utvärdering av kompetensutvecklingsprogrammet Dialog för naturvården Kompetens för en konstruktiv dialog En utvärdering av kompetensutvecklingsprogrammet Dialog för naturvården rapport 6339 maj 2010 Kompetens för en konstruktiv dialog En utvärdering av kompetensutvecklingsprogrammet

Läs mer

Vi skapar en IT-organisation! Nätverksmöte, specialistnätverket IT-chef/ledare. 25 oktober 2012

Vi skapar en IT-organisation! Nätverksmöte, specialistnätverket IT-chef/ledare. 25 oktober 2012 Vi skapar en IT-organisation! Nätverksmöte, specialistnätverket IT-chef/ledare 25 oktober 2012 1 Lennart Eklund Bo Johannisson lennart.eklund@occam.se +46 733 502 582 www.occam.se bo.johannisson@occam.se

Läs mer

Viktiga faktorer för Kommunikationsoch Informationsflöden inom projekt

Viktiga faktorer för Kommunikationsoch Informationsflöden inom projekt School of Mathematics and Systems Engineering Reports from MSI - Rapporter från MSI Viktiga faktorer för Kommunikationsoch Informationsflöden inom projekt Victoria Geiborg April 2009 MSI Report 09012 Växjö

Läs mer

Kurskatalog. NFI Utbildning. Våren 2015. www.nfi.se

Kurskatalog. NFI Utbildning. Våren 2015. www.nfi.se Kurskatalog NFI Utbildning Våren 2015 www.nfi.se Välkommen till en ny termin! Välkommen till kompetensutveckling med NFI! Vi har sedan 1985 förmedlat kompetens mellan de som har den och de som behöver

Läs mer

Lean produktutveckling- Tillämpning i en multiprojekt organisation

Lean produktutveckling- Tillämpning i en multiprojekt organisation Lean produktutveckling- Tillämpning i en multiprojekt organisation Vad innebär lean filosofin i en multiprojektorganisation? Lean product development Adoption in a Multiproject Organization What does it

Läs mer

Partnering ur ett managementföretags perspektiv Managementföretagets roll i partneringprojekt

Partnering ur ett managementföretags perspektiv Managementföretagets roll i partneringprojekt Master of Science Thesis Diarienr: 2008:125 Stockholm, Sweden 2005 Partnering ur ett managementföretags perspektiv Managementföretagets roll i partneringprojekt Partnering from a management company s perspective

Läs mer

hr&leadership:briefing

hr&leadership:briefing InsightgUIDE SERIES hr&leadership:briefing AKtueLLA utmaningar OCh LöSNINGAr INOM hr OCh LedArSKAP nr#1 2013 AKTUELLA TRENDER INTERNATIONAL s.2 BRIEFING s.4 SVENSKA FRAMGÅNGS- EXEMPEL s.12 SOCIALA MEDIER

Läs mer

HANTERING AV PROBLEM I

HANTERING AV PROBLEM I HANTERING AV PROBLEM I AGIL SYSTEMUTVECKLING EN FALLSTUDIE AV CGI Kandidatuppsats i Informatik Mike Pihel Christian Bartelius 2013KANI:02 Svensk titel: Hantering av problem i agil systemutveckling en fallstudie

Läs mer

av tina arwidson Hurra, jag fick över 500 svar på platsannonsen! Du har inte förstått nå t, gå tillbaka till start!

av tina arwidson Hurra, jag fick över 500 svar på platsannonsen! Du har inte förstått nå t, gå tillbaka till start! Högt spel på kompetensmarknaden Mycket har skrivits om hur allt färre arbetstagare och allt fler i pension kommer att innebära väldiga belastningar på offentlig sektor, men mycket lite har skrivits om

Läs mer

Agila metoder en kartläggning av teori och praktik

Agila metoder en kartläggning av teori och praktik Agila metoder en kartläggning av teori och praktik Anna Georgsson 16 augusti 2010 Examensarbete på kandidatnivå, 15 hp Handledare: Jürgen Börstler Examinator: Jonny Pettersson UMEÅ UNIVERSITET INSTITUTIONEN

Läs mer

Babels torn återuppstår. Den interna kommunikationens påverkan i agila projektteam. Elin Gustafsson Rattana Prasith Robin Erikson Selin

Babels torn återuppstår. Den interna kommunikationens påverkan i agila projektteam. Elin Gustafsson Rattana Prasith Robin Erikson Selin Babels torn återuppstår Den interna kommunikationens påverkan i agila projektteam. Elin Gustafsson Rattana Prasith Robin Erikson Selin Institutionen för informatik Systemvetenskapliga programmet med inriktning

Läs mer

HR&LEADERSHIP:BRIEFING

HR&LEADERSHIP:BRIEFING InsightGUIDE SERIES HR&LEADERSHIP:BRIEFING AKTUELLA UTMANINGAR OCH LÖSNINGAR INOM HR OCH LEDARSKAP NR#6 2014 AKTUELLA TRENDER & ANALYS INTERNATIONAL BRIEFING S. 4 SVENSKA FRAMGÅNGS- EXEMPEL S. 2 S. 12

Läs mer

CTRIVE COMPETENCE DEVELOPMENT TOOL FOR RESEARCHERS: INTELLECTUAL VALUE ENHANCEMENT

CTRIVE COMPETENCE DEVELOPMENT TOOL FOR RESEARCHERS: INTELLECTUAL VALUE ENHANCEMENT V Grants and Innovation office (GIO) har som främsta uppgift att ge stöd till anställda vid Karlstads universitet när det gäller forskningsfinansiering och nyttiggörande av forskning. Stödet ges på både

Läs mer

Silfguiden 2015. En utbildning som lönar sig. Inköp. Offentlig upphandling. Logistik. Förhandling. Juridik

Silfguiden 2015. En utbildning som lönar sig. Inköp. Offentlig upphandling. Logistik. Förhandling. Juridik Silfguiden 2015 Utbildningar Konsulttjänster Företagsakademier Seminarier Inköp Offentlig upphandling Logistik Förhandling Juridik En utbildning som lönar sig. Innovativ superanalytiker med tvärfunktionell

Läs mer

HR&LEADERSHIP BRIEFING

HR&LEADERSHIP BRIEFING NR#7 2014 HR&LEADERSHIP BRIEFING FAKTA, TRENDER OCH VERKTYG FÖR ATT SKAPA ATTRAKTIVA ARBETSPLATSER AKTUELLA TRENDER & ANALYS S. 2 INTERNATIONAL BRIEFING S. 4 TREND & ANALYS Individuella utvecklingsplaner

Läs mer

HUR HANTERAS PROBLEMATIKEN

HUR HANTERAS PROBLEMATIKEN HUR HANTERAS PROBLEMATIKEN I SCRUMPROJEKT? EN STUDIE OM RAMVERKET SCRUM Kandidatuppsats i Informatik Fredrik Stark Siu-Kwok Shek VT 2013:KANI01 Siu-Kwok Shek Svensk titel: Hur hanteras problematiken i

Läs mer

ITIL ordlista och förkortningar. Svensk

ITIL ordlista och förkortningar. Svensk ITIL Svensk ordlista, v1.0, 4 november 2011 Baserad på den Engelska ordlistan v1.0, 29 juli 2011 ITIL ordlista och förkortningar Svensk 1 Erkännanden Vi vill tacka Ashley Hanna (HP) och Stuart Rance (HP)

Läs mer

sast 15 - årsjubileum 14-15 OKTOBER

sast 15 - årsjubileum 14-15 OKTOBER KON F E R E N S G U I D E sast 15 - årsjubileum 14-15 OKTOBER 2 010 SASTs styrelse Pablo Garcia Muños Internationella kontakter Gerson de Almeida Ledamot Lisbeth Beijner Ordförande Jörgen Damberg Webbansvarig

Läs mer

Så skapas Framgångsrika Friska Företag En verksamhetsrapport från IVA-projektet 3F

Så skapas Framgångsrika Friska Företag En verksamhetsrapport från IVA-projektet 3F Så skapas Framgångsrika Friska Företag En verksamhetsrapport från IVA-projektet 3F 2 Innehåll Slutsatser från Framgångsrika Friska Företag 6 Conclusions from the project 8 Företagskultur som konkurrensfaktor

Läs mer

CAROLINE BJURÈN AMANDA LUNDIN Handledare: Jan Wickenberg

CAROLINE BJURÈN AMANDA LUNDIN Handledare: Jan Wickenberg Projektledares synpunkter på projektprocessen - En fallstudie från en fakturasystemstillverkare Examensarbete för högskoleingenjörsprogrammet Ekonomi och Produktionsteknik CAROLINE BJURÈN AMANDA LUNDIN

Läs mer

Sociala medier strategier, möjligheter och risker

Sociala medier strategier, möjligheter och risker Sociala medier strategier, möjligheter och risker Social media strategies, opportunities and risks TOBIAS PRODAN Kandidatuppsats i Informatik Rapport nr. 2012:009 ISSN: 1651-4769 Göteborgs universitet

Läs mer

HR&LEADERSHIP BRIEFING

HR&LEADERSHIP BRIEFING NR#2 2015 HR&LEADERSHIP BRIEFING FAKTA, TRENDER OCH VERKTYG FÖR ATT SKAPA ATTRAKTIVA ARBETSPLATSER AKTUELLA TRENDER & ANALYS INTERNATIONAL BRIEFING S. 6 SVENSKA FRAMGÅNGS- EXEMPEL S. 2 S. 10 TREND & ANALYS

Läs mer