Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Göteborgs Symfoniker AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Göteborgs Symfoniker AB"

Transkript

1 1 (11) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Göteborgs Symfoniker AB Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet Regionens Hus Göteborg: Rosenlundsplatsen post@vgregion.se Vänersborg

2 2 (11) Förutsättningar Kulturen är en viktig del av Västra Götalandsregionens framtidsvision Det goda livet. I denna slås fast att Västra Götaland ska vara en ledande kulturregion. Det kräver ett genomtänkt förhållningssätt till hur kulturen ska utvecklas såväl kvalitativt som kvantitativt och hur den kan bidra till utbyggnaden av ett hållbart samhälle. Två strategier ligger till grund för detta arbete. Kulturstrategin En mötesplats i världen ser kulturen i fem dimensioner. Av dessa fem väger värdena av ett öppet demokratiskt samhälle och konstnärlig kvalitet tyngst. Ett öppet demokratiskt samhälle betonar kulturpolitikens uppgift att kulturen ska komma alla till del genom ett brett, jämlikt och aktivt deltagande. Konstnärlig kvalitet understryker att kulturen också ska utvecklas utifrån sina egna konstnärliga utmaningar och visioner. Kulturstrategin lyfter fram fem strategiska områden för investeringar i framtidens kulturliv. Verksamheter som får kulturnämndens stöd ska kunna visa på att de utvecklar sin roll inom områdena; vidgat deltagande, utveckla kapaciteter, gynna nyskapande, nyttja tekniken och öka internationaliseringen. I Västra Götaland 2020 en strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland ingår kulturen i en övergripande plan för hållbar tillväxt. Förutom att samtliga verksamheter ska ta miljöhänsyn i sitt arbete lyfts kulturen särskilt fram inom kapitlet En region som syns och engagerar. Där beskrivs den som en motor i en bred samhällsutveckling med stor betydelse för social hållbarhet. Kulturen ska bidra till att stärka demokratin och utveckla det sociala kapitalet. Kulturen har också en viktig roll att spela för att Västra Götaland ska utvecklas som En ledande kunskapsregion och som En region för alla. Västra Götalandsregionen utvecklar kulturen bland annat genom särskilda uppdrag. De verksamheter som får 3-åriga uppdrag på lång eller kort sikt kan ses som en del av Västra Götalands infrastruktur för kultur. Det innebär ett särskilt ansvar att agera långsiktigt i enlighet med kulturstrategin och strategin för hållbar tillväxt VG2020. För att få fullt genomslag ska uppdraget aktivt samspela med verksamhetens egen strategiska utvecklingsplan så att dessa stärker och stödjer varandra. Följande uppdrag bygger därför både på Västra Götalands strategier för kultur och hållbar tillväxt men också på verksamhetens egen strategi för framtiden, dess roll i den regionala utvecklingen och dess kvalitetsmål. Regionfullmäktige sätter för varje budgetår upp särskilda mål för kulturnämnden. Dessa mål kommer att tas hänsyn till i samband med att uppdragstagarens genomförandeplan för året diskuteras. Dessutom gäller särskilt de riktlinjer och policys (se bilagor) som kulturnämnden har beslutat om.

3 3 (11) 1. Verksamhet 1.1 Verksamhetsbeskrivning Bolaget har till föremål för sin verksamhet att i Västra Götaland driva konsertverksamhet och därmed jämförlig verksamhet samt som komplement därtill bedriva turné och gästspelsverksamhet inom och utom landet. Bolaget ska utveckla verksamheten och ta ansvar för symfoniorkestern som kulturform samt främja utbildning av unga orkestermusiker (ur bolagsordningen för Göteborgs Symfonikern AB). Verksamheten består i huvudsak av ett 70-tal konserter med symfoniorkestern i Göteborgs Konserthus årligen. Därtill genomförs också jazzkonserter, konsert serien Världen i Konserthuset, samt Popical som är en konsertform där en populärartist framträder tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker (GSO). Barn- och ungdomsverksamheten är en av GSO:s framgångsfaktorer och omfattar barn som utövare, åhörare och sociala varelser. Det sistnämnda syftar på Göteborgs Symfonikers engagemang i El Sistema. Utöver konserter i Konserthuset genomför orkestern årligen turnéer inom och utanför Sverige, bland annat fyra gånger per år till Vara, och även utomhuskonserter i samband med Göteborgsevenemang såsom nationaldagsfirande i Slottsskogen och Kulturkalaset. Skivinspelningar genomförs varje år. Såväl turnéer som skivinspelningar syftar till att utveckla orkesterns konstnärliga kvalitet och att öka tillgängligheten. GSO har också en digital plattform, det digitala konserthuset, som installerades våren Syftet med den digitala satsningen är i första hand att tillgängliggöra Göteborgs Symfonikers konserter för regionens invånare och att positionera orkestern internationellt. Göteborgs Symfoniker hyr Konserthuset av Higab, Göteborgs stads fastighetsbolag. När lokaler inte används för verksamhet i egen regi hyrs salarna ut till andra konsertarrangörer och konferensanordnare. Göteborgs Symfonikers restaurang är öppen i samband med uthyrningar och i samband med egna evenemang och konserter. 1.2 Organisation Göteborgs Symfoniker AB har ca 150 tillsvidareanställda medarbetare, varav 109 är heltidsmusiker. Organisationen leds av VD och Konstnärlig chef, som arbetar genom sina fyra avdelningschefer: Orkesterchef, Kommunikationschef, Planeringschef och Administrativ chef. Inom orkesteravdelningen finns, utöver alla musiker, podieteknisk personal, orkesteradministration och notbibliotek. Kommunikationschefen ansvarar för företagets in-house marknadsavdelning och biljettkassan samt restaurang och uthyrning. Inom planeringsavdelningen finns verksamhetens producenter och där genomförs all programplanering. Inom den administrativa avdelningen finns övriga administrativa funktioner såsom HR, ekonomi, reception och IT.

4 4 (11) 1.3 Ekonomi Prognos intäkter %1% 5% 2% 72% 13% Belopp (tkr) Biljettintäkter Bidrag VGR KUN Statliga & kommunala bidrag Sponsorintäkter Övriga intäkter Reservupplösning Summa Biljettintäkter Statliga & kommunala bidrag Övriga intäkter Bidrag VGR KUN Sponsorintäkter Reservupplösning Prognos kostnader 2014 Belopp (tkr) 23% 7% 6% 15% Egen konstnärlig personal Administrativ &teknisk personal Fastighet 38% 11% Extern konstnärlig personal Pensionskostnader Övriga kostnader Egen konstnärlig personal Extern konstnärlig personal Administrativ & teknisk personal Pensionskostnader Fastighet Övriga kostnader Summa Verksamhetens utvecklingsstrategi Högsta konstnärliga kvalitet Genom att arbeta strategiskt med historisk förankring och genom att presentera nyskrivet material, samt genom samarbete med de främsta dirigenterna och solisterna, finns förutsättningar för att ständigt utveckla verksamhetens konstnärliga kvalitet. Publikfokus Genom ett modernt tilltal och ökad dialog med publik och omvärld ökar verksamhetens relevans i samhället och hos invånarna. Göteborgs Symfoniker arbetar ständigt med att öka tillgängligheten, för alla invånare oavsett funktionsförmåga. Detta sker genom att utnyttja digital teknik och genom att utveckla huset efter moderna behov.

5 5 (11) En ledande barn och ungdomsverksamhet Barn och ungdomsverksamheten har mycket stor betydelse för verksamhetens fortsatta framgång, då barnen utgör såväl framtida publik som framtida musiker. Det bidrar också till att nå nya publikgrupper och att bygga ihop staden och regionen. 1.5 Verksamhetens regionala roll En region som syns och engagerar Göteborgs Symfoniker, med sin höga kvalitet på verksamheten, bidrar till att göra Västra Götaland till en attraktiv region att bosätta sig i. Orkestern har också Vara Konserthus som en fast spelplats där fyra konserter genomförs årligen. Göteborgs Symfoniker stärker besöksnäringen genom att konserterna lockar publik från andra regioner. Turnéer bidrar också till att marknadsföra Västra Götalandsregionen nationellt och internationellt. En region för alla Symfonikernas starka barn och ungdomsarbete är en viktig komponent för att främja det goda livet för regionens unga. I och med engagemanget i El Sistema och andra kulturskolor bidrar Göteborgs Symfoniker till ökad delaktighet för nya generationer i Västra Götaland. Genom att nyttja digital teknik såsom streaming via internet och digitala inspelningar når verksamheten ut även till de som inte har möjlighet att komma och lyssna på orkestern i Konserthuset. Det digitala Konserthuset GSOPlay har lyssnare i över 60 länder. Genom appar kan musiken från GSOPlay även laddas ned och spelas i offlineläge via telefon eller läsplatta. 1.6 Verksamhetens kvalitetsmål Genom att ständigt arbeta med högsta konstnärliga kvalitet ska Göteborgs Symfoniker nå sin vision, som lyder: Göteborgs Symfoniker berör och engagerar. År 2020 är Göteborgs Symfoniker en av världens tio främsta symfoniorkestrar. Genom att ständigt arbeta med publikfokus ska verksamheten angå en bredare publik.

6 6 (11) 1.7 Kontaktuppgifter Kontaktuppgifter uppdragstagare Namn Erika Strand Funktion Tf. VD och Konstnärlig chef Telefon E-post Postadress Konserthuset, Götaplatsen, Göteborg Kontaktuppgifter Kultursekretariatet Handläggarens namn Lars Lundgren Telefon E-post Verksamheten ansvarar för att meddela kultursekretariatet genom om förändringar av kontaktpersoner och/eller kontaktuppgifter. Kultursekretariatet meddelar om förändring av handläggare sker.

7 7 (11) 2. Uppdrag Mål 1 Göteborgs Symfoniker är en orkester med internationell lyskraft i ett attraktivt konserthus för en bred publik. Kulturstrategiska områden ur kulturstrategin En mötesplats i världen Öka internationaliseringen, Vidga deltagandet, Nyttja tekniken Tillväxtstrategiska områden ur VG2020 En region som syns och engagerar (4.2.1, 4.2.2) Indikatorer Antal engagerade dirigenter och solister ur det internationella toppskiktet. Antal gästspel på konserthuset. Antal nationella respektive internationella turnéer. Antal digitala direktsändningar. Antal inspelningar för GSOPlay. Antal övriga inspelningar. Mål 2 Göteborgs Symfoniker har ett väl utvecklat samarbete med civilsamhället om utbildningsinsatser för barn och unga för att odla framtidens musiker och publik. Kulturstrategiska områden ur kulturstrategin En mötesplats i världen Vidga deltagandet, Gynna nyskapandet Tillväxtstrategiska områden ur VG2020 En ledande kunskapsregion (1.2.5); En region för alla (2.1.3, 2.2.1, 2.2.4); En region som syns och engagerar (4.1.1, 4.1.2) Indikatorer Redovisa samarbeten med kultur- och musikskolor inklusive utvecklingen av El Sistema. Antal konserter som riktar sig till en ny publik, särskilt skolelever. Redovisa samarbeten med eftergymnasiala utbildningar. Redovisa hur verksamheten bidrar till att bryta utanförskap och segregation.

8 8 (11) Mål 3 Göteborgs Symfoniker har ett väl utvecklat samarbete med det fria kulturlivet som gör konserthuset till en öppen arena för ett rikt och varierat musikliv. Kulturstrategiska områden ur kulturstrategin En mötesplats i världen Utveckla kapaciteter, Gynna nyskapandet, Vidgat deltagande Tillväxtstrategiska områden ur VG2020 En region för alla (2.3.4); En region som syns och engagerar (4.1.1, 4.1.2) Indikatorer Redovisa i vilken omfattning Göteborgs konserthus samverkar med det fria kulturlivet. Antal program utanför den egna orkesterrepertoaren. Antal och typ av uthyrningar.

9 9 (11) 3. Genomförandeplan, uppföljning och rapportering Regionfullmäktiges mål för kommande budgetår meddelas 30 juni året innan. Instruktioner för rapportering kommer att sändas till respektive verksamhet i god tid innan deadline samt ligga tillgänglig på kultursekretariatets hemsida. År 2015 Senast 9 januari Redovisning av regionfullmäktiges indikatorer. Slutrapportering av uppdraget för perioden Genomförandeplan för Senast 1 mars För de verksamheter som ingår i samverkansmodellen: Kvalitativ redovisning i en skriftlig rapport. Kvantitativ redovisning genom rapportering av verksamhetens statistik i Kulturdatabasen. År 2016 Senast 9 januari Redovisning av regionfullmäktiges indikatorer. Rapport för 2015 Genomförandeplan för 2016 Preliminär prognos för måluppfyllelse 2017 Senast 1 mars För de verksamheter som ingår i samverkansmodellen: Kvalitativ redovisning i en skriftlig rapport. Kvantitativ redovisning genom rapportering av verksamhetens statistik i Kulturdatabasen.

10 10 (11) År 2017 Senast 9 januari Redovisning av regionfullmäktiges indikatorer. Rapport för 2016 Genomförandeplan för 2017 Prognos för måluppfyllelse för hela uppdragsperioden Senast 1 mars För de verksamheter som ingår i samverkansmodellen: Kvalitativ redovisning i en skriftlig rapport med svar. Kvantitativ redovisning genom rapportering av verksamhetens statistik i Kulturdatabasen. År 2018 Senast 1 mars Slutrapportering av uppdraget för perioden Bilagor Kulturstrategin En mötesplats i världen Ladda ner Kulturstrategin En mötesplats i världen Västra Götaland 2020 Strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland Ladda ner Västra Götaland 2020 Strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland (rup) Riktlinjer för kulturnämndens strategiområde Öka internationaliseringen Ladda ner Riktlinjer för kulturnämndens strategiområde Öka internationaliseringen Riktlinjer för kulturnämndens strategiområde Vidgat deltagande Ladda ner Riktlinjer för kulturnämndens strategiområde Vidgat deltagande Kulturnämndens riktlinjer Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst Ladda ner kulturnämndens riktlinjer Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst

11 11 (11) Regionfullmäktiges kriterier för måluppfyllelse Ladda ner Regionfullmäktiges kriterier för måluppfyllelse

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 1 (11) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB

Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB 1 (11) Långsiktigt uppdrag till Vara Konserthus AB 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 1 (12) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Folkteatern

Långsiktigt uppdrag till Folkteatern 1 (12) Långsiktigt uppdrag till Folkteatern 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Stiftelsen Läckö Slott

Långsiktigt uppdrag till Stiftelsen Läckö Slott 1 (10) Långsiktigt uppdrag till Stiftelsen Läckö Slott 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 1 (10) Långsiktigt uppdrag till Textilmuseet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014,dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Borås konstmuseum

Långsiktigt uppdrag till Borås konstmuseum 1 (12) Långsiktigt uppdrag till Borås konstmuseum 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Kultur i Väst

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Kultur i Väst 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Kultur i Väst 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Konstenheten, Västfastigheter

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Konstenheten, Västfastigheter 1 (12) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Konstenheten, Västfastigheter 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Röda Sten Konsthall 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Röda Sten Konsthall 2015-2017 1 (13) Långsiktigt uppdrag till Röda Sten Konsthall 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västra Götalandsregionens

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västra Götalandsregionens 1 (22) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västra Götalandsregionens folkhögskolor 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress:

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Konsthallen Lokstallet

Långsiktigt uppdrag till Konsthallen Lokstallet 1 (12) Långsiktigt uppdrag till Konsthallen Lokstallet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västarvet 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västarvet 2015-2017 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västarvet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Delårsrapport augusti 2015 Göteborgs Symfoniker AB

Delårsrapport augusti 2015 Göteborgs Symfoniker AB Sida 1(7) Delårsrapport augusti 2015 Göteborgs Symfoniker AB 1. Sammanfattning Göteborgs Symfoniker berör och engagerar. År 2020 är vi en av världens tio främsta symfoniorkestrar. Verksamhetens utvecklingsstrategi

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Västergötlands museum

Långsiktigt uppdrag till Västergötlands museum 1 (11) Långsiktigt uppdrag till Västergötlands museum 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Dalslands konstmuseum

Långsiktigt uppdrag till Dalslands konstmuseum 1 (12) Långsiktigt uppdrag till Dalslands konstmuseum 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Skövde konstmuseum

Långsiktigt uppdrag till Skövde konstmuseum 1 (12) Långsiktigt uppdrag till Skövde konstmuseum 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017 1 (14) Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Borås stad för Borås stadsteater

Långsiktigt uppdrag till Borås stad för Borås stadsteater 1 (15) Långsiktigt uppdrag till Borås stad för Borås stadsteater 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00779. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Nordiska Akvarellmuseet

Långsiktigt uppdrag till Nordiska Akvarellmuseet 1 (14) Långsiktigt uppdrag till Nordiska Akvarellmuseet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Innovatum Science Center AB

Långsiktigt uppdrag till Innovatum Science Center AB 1 (16) Långsiktigt uppdrag till Innovatum Science Center AB 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00784. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Hantverkslaboratoriet och Dacapo Mariestad 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Hantverkslaboratoriet och Dacapo Mariestad 2015-2017 1 (14) Långsiktigt uppdrag till Hantverkslaboratoriet och Dacapo Mariestad 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Vara konserthus AB

Långsiktigt uppdrag till Vara konserthus AB 1 (17) Långsiktigt uppdrag till Vara konserthus AB 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00797. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Folkteatern i Göteborg

Långsiktigt uppdrag till Folkteatern i Göteborg 1 (16) Långsiktigt uppdrag till Folkteatern i Göteborg 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00781. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Riksteatern Väst

Långsiktigt uppdrag till Riksteatern Väst 1 (16) Långsiktigt uppdrag till Riksteatern Väst 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00788. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Nätverkstan Kultur AB

Långsiktigt uppdrag till Nätverkstan Kultur AB 1 (15) Långsiktigt uppdrag till Nätverkstan Kultur AB 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00787. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 1 (17) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till GöteborgsOperan AB 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00774. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Årsredovisning 2015 Göteborgs Symfoniker AB

Årsredovisning 2015 Göteborgs Symfoniker AB Sida 1(10) Årsredovisning 2015 Göteborgs Symfoniker AB 1. Sammanfattning Verksamheten 2015 i sammanfattning Göteborgs Symfoniker har länge ansetts vara en av Europas främsta orkesterar. Vi har tagit sikte

Läs mer

Information kring VG2020 och strategisk styrning

Information kring VG2020 och strategisk styrning Information kring VG2020 och strategisk styrning Lars Jerrestrand lars.jerrestrand@borasregionen.se 0723-666561 1 Varför gör vi det vi gör? Invånarna i Västra Götaland ska ha bästa möjliga förutsättningar

Läs mer

Regional kulturstrategi för Västra Götaland

Regional kulturstrategi för Västra Götaland Regional kulturstrategi för Västra Götaland 2020-2023 Kultursamverkansmodellen Kultursamverkansmodellen styrs av lagen om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet (2010:1919). Enligt

Läs mer

Västra Götaland Strategi för tillväxt och utvecklig i Västra Götaland

Västra Götaland Strategi för tillväxt och utvecklig i Västra Götaland Västra Götaland 2020 Strategi för tillväxt och utvecklig i Västra Götaland 2014-2020 Västra Götaland 2020 Ett verktyg för att genomföra den gemensamma visionen om Det goda livet En gemensam vägvisare för

Läs mer

SUMMERING STRATEGI FÖR TILLVÄXT OCH UTVECKLING I VÄSTRA GÖTALAND Remissversion

SUMMERING STRATEGI FÖR TILLVÄXT OCH UTVECKLING I VÄSTRA GÖTALAND Remissversion SUMMERING VÄSTRA GÖTALAND 2020 STRATEGI FÖR TILLVÄXT OCH UTVECKLING I VÄSTRA GÖTALAND 2014-2020 Remissversion Strategin gäller för Västra Götaland. Den är framtagen i samverkan mellan Västra Götalandsregionen

Läs mer

~ Gävleborg Ankom

~ Gävleborg Ankom Ankom 2016-11- 1 7 1(7) För åtgärd w,~ För kännedom Uppdragsöverenskommelse 2017 REGION GÄVLEBORG Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävleborg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande

Läs mer

Remiss Strategi för tillväxt och utveckling för Västra Götaland 2014-2020

Remiss Strategi för tillväxt och utveckling för Västra Götaland 2014-2020 sida 1 2013-03-06 Dnr:2013-54 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Strategi för tillväxt och utveckling för Västra Götaland 2014-2020 Bakgrund VÄSTRA GÖTALAND 2020 sätter ramarna för arbetet med tillväxt

Läs mer

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/YG 2011-10-06 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 2012-2014 Film i Väst AB är regionens redskap för att behålla och utveckla en profilerad

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Borås stad för Borås konstmuseum

Långsiktigt uppdrag till Borås stad för Borås konstmuseum 1 (16) Långsiktigt uppdrag till Borås stad för Borås konstmuseum 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00778. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson

Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson kulturvara Kalmar 15 nov 2007 Irene Karlsson Välkommen till Karta x 2 Vara kommun 16 000 invånare - varannan på landsbygd - var fjärde i Vara Tillverkn/Jordbruk Tillverkningsindustri Jordbruk Låg utbildningsnivå

Läs mer

Göteborgs Symfoniker AB

Göteborgs Symfoniker AB Diarienummer: 2018-05654 2018-06-27 Göteborgs Symfoniker AB Götaplatsen 8 412 56 Göteborg Revisionsrapport Göteborgs Symfoniker AB Miljödiplomering 2018 Ärendet har handlagts av: Nadia Kretschmann Miljörevisor,

Läs mer

Årsredovisning 2010 1. SAMMANFATTNING. Verksamheten 2010. Sida 1(42) Göteborgs Symfoniker AB

Årsredovisning 2010 1. SAMMANFATTNING. Verksamheten 2010. Sida 1(42) Göteborgs Symfoniker AB Sida 1(42) Årsredovisning 2010 Göteborgs Symfoniker AB 1. SAMMANFATTNING Verksamheten 2010 2010 blev ett gott år för Göteborgs Symfoniker AB (GSAB) med stora konstnärliga framgångar för Göteborgs Symfoniker

Läs mer

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet.

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet. 1. Revidering av detaljbudget 2. Budget strategiområden 2015 Kulturnämnden beslutar: 1. Kulturnämnden reviderar detaljbudgeten för 2015 enligt bifogade förslag Budgetförändringar avseende statliga medel

Läs mer

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/JL 2011-10-19 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 2012-2014 Regionens sju folkhögskolor har en samlad kompetens som ger förutsättningar

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Kulturakademin Trappan

Långsiktigt uppdrag till Kulturakademin Trappan 1 (16) Långsiktigt uppdrag till Kulturakademin Trappan 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00785. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Detaljbudget. Göteborgs Symfoniker AB Göteborgs Symfoniker AB

Detaljbudget. Göteborgs Symfoniker AB Göteborgs Symfoniker AB Detaljbudget Göteborgs Symfoniker AB 2018 Göteborgs Symfoniker AB Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara

Läs mer

Gävle Symfoniorkester

Gävle Symfoniorkester Uppdragsöverenskommelse 2016 Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävle borg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande överenskommelse om regionalt uppdrag för år 2016. Grund för överenskommelsen

Läs mer

Göteborgs Symfoniker AB

Göteborgs Symfoniker AB Diarienummer: 2017-04353 2017-06-20 Göteborgs Symfoniker AB Konserthuset, Götaplatsen 412 56 Göteborg Revisionsrapport Göteborgs Symfoniker AB Miljödiplomering 2017 Ärendet har handlagts av: Nadia Kretschmann

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Fastighetsnämnden för Konstenheten inom Västfastigheter

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Fastighetsnämnden för Konstenheten inom Västfastigheter 1 (16) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Fastighetsnämnden för Konstenheten inom Västfastigheter 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00777. Postadress:

Läs mer

EU-Forum Västra Götaland. Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 Tema: EU och vår omvärld

EU-Forum Västra Götaland. Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 Tema: EU och vår omvärld EU-Forum Västra Götaland Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 Tema: EU och vår omvärld Program Charlotta Lundström, Chef Externa Relationer - Välkomna, vad vill vi få ut av dagen? Melissa

Läs mer

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget Kultur i Väst 2018 Kultur i Väst Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt

Läs mer

Västra Götalandsregionens kulturnämnd

Västra Götalandsregionens kulturnämnd Västra Götalandsregionens kulturnämnd Västra Götalandsregionen Övergripande uppdrag: att bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland VGR - 53 000 anställda Tillväxt och hållbar utveckling:

Läs mer

Digital strategi för Statens maritima museer 2020

Digital strategi för Statens maritima museer 2020 Kommunikationsavdelningen Annika Lagerholm & Carolina Blaad DIGITAL STRATEGI Datum Digital strategi för Statens maritima museer 2020 Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Stiftelsen Dalslands museum och konsthall

Långsiktigt uppdrag till Stiftelsen Dalslands museum och konsthall 1 (15) Långsiktigt uppdrag till Stiftelsen Dalslands museum och konsthall 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00792. Postadress: Besöksadress: Telefon:

Läs mer

Västra Götalandsregionens folkbildningspolitiska program

Västra Götalandsregionens folkbildningspolitiska program 1 (7) Datum 2014-03-07 Diarienummer KUN 254-2011 Kultursekretariatet Handläggare: Jens Lejhall Telefon: 070-228 76 30 E-post: jens.lejhall@vgregion.se Kulturnämnden Västra Götalandsregionens folkbildningspolitiska

Läs mer

Delårsrapport augusti 2014 Göteborgs Symfoniker AB

Delårsrapport augusti 2014 Göteborgs Symfoniker AB Sida 1(15) Delårsrapport augusti 2014 Göteborgs Symfoniker AB 1. Sammanfattning "Göteborgs Symfoniker berör och engagerar. År 2020 är vi en av de tio främsta symfoniorkestrar i världen. Ur vision antagen

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst AB

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst AB 1 (18) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst AB 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00773. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet

Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens

Läs mer

16 september 2011 Ansvarig: Ola Jacobson INTERNATIONELL STRATEGI FÖR KULTURNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE

16 september 2011 Ansvarig: Ola Jacobson INTERNATIONELL STRATEGI FÖR KULTURNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE 16 september 2011 Ansvarig: Ola Jacobson INTERNATIONELL STRATEGI FÖR KULTURNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE Bakgrund och utgångspunkter Kulturnämndens internationella strategi utgår ifrån Policy för Region Skånes

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst AB

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst AB 1 (20) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst AB 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00776. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet

Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet Sida 1(10) Detaljbudget 2015 Kultur i Väst 2015 (Uppföljning 2015) Rapporten skapad av Christer Bergman, 2014-10-15 Rapportstatus: Slutlig 1. Sammanfattning 2 Regionfullmäktiges mål Västra Götalandsregionens

Läs mer

DNR: HSNV DNR:

DNR: HSNV DNR: DNR: HSNV 2016-00064 DNR: Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Östergatan 1 Vänersborg Telefon: 010-441 00 00 Webbplats: www.vgregion.se E-post: post@vgregion.se Postadress: Regionens

Läs mer

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN

KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN KULTUR STRATEGI FÖR YSTADS KOMMUN YSTADS KOMMUNS VISION Ystad är porten till framtiden och omvärlden. Här finns en god miljö för kreativa idéer. Företagen verkar såväl lokalt som globalt. Mångfald av fritid

Läs mer

Sammanställning bolagsmål, underbilaga till Verksamhetsplan 2016

Sammanställning bolagsmål, underbilaga till Verksamhetsplan 2016 Stadens mål Bolagsmål Mål nivå 1 Mål nivå 2 Helsingborg ska Bolaget ska erbjuda Konserthuset ska genom HSO: Konserthuset/HSO: vara en öppen ett pulserande, - Erbjuda symfoniska konserter på hög - 75 produktioner

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

Scenkonstbolaget i Östergötland AB - Uppdragsavtal och Verksamhetsbeställning 2016 för Scenkonstbolaget

Scenkonstbolaget i Östergötland AB - Uppdragsavtal och Verksamhetsbeställning 2016 för Scenkonstbolaget BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Richard Widén 2015-09-04 Dnr: RUN 2015-333 Scenkonstbolaget i Östergötland AB - Uppdragsavtal 2016-2018 och Verksamhetsbeställning 2016 för Scenkonstbolaget Bakgrund

Läs mer

KORTVERSION. VÄSTRA GÖTALAND 2020 Strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland #vg2020

KORTVERSION. VÄSTRA GÖTALAND 2020 Strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland #vg2020 KORTVERSION VÄSTRA GÖTALAND 2020 Strategi för tillväxt och utveckling i Västra Götaland 2014-2020 #vg2020 Den gemensamma vägvisaren för Västra Götalands utveckling Västra Götaland 2020 strategi för tillväxt

Läs mer

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX STRATEGISK PLAN Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX 2016-2019 sidan 1 av 5 Vara vågar! Vision 2030... 2 Övergripande mål... 2 I Vara kommun trivs alla att leva och bo... 2 Framgångsfaktorer...

Läs mer

Information om framtagande av långsiktig inriktning för Västkuststiftelsen. Miljönämnden 18 april 2018 Hanna Jönsson

Information om framtagande av långsiktig inriktning för Västkuststiftelsen. Miljönämnden 18 april 2018 Hanna Jönsson Information om framtagande av långsiktig inriktning för Västkuststiftelsen Miljönämnden 18 april 2018 Hanna Jönsson Upplägg Kort om Västkuststiftelsen Lägesrapport från huvudmännens arbetet med att ta

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Årsredovisning 2012 Göteborgs Symfoniker AB

Årsredovisning 2012 Göteborgs Symfoniker AB Sida 1(29) Årsredovisning 2012 Göteborgs Symfoniker AB 1. Sammanfattning och slutsats Göteborgs Symfoniker är helt klart inne i en stor period, konstaterade dirigenten Kent Nagano i en tidningsintervju

Läs mer

Filmstrategi för Gotland

Filmstrategi för Gotland Filmstrategi för Gotland 2018-2023 Datum 2018-06-18 Ärendenr RS 2017/803 Version 1.0 Efter RF Region Gotland Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE-621 81 Visby Telefon +46 (0)498 26 90 00 E-post

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Göteborgs universitet för Hantverkslaboratoriet

Långsiktigt uppdrag till Göteborgs universitet för Hantverkslaboratoriet 1 (15) Långsiktigt uppdrag till Göteborgs universitet för Hantverkslaboratoriet 2018-2020 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 26 oktober 2017, dnr. KUN 2017-00783. Postadress: Besöksadress:

Läs mer

VISION VÄSTRA GÖTALAND - DET GODA LIVET

VISION VÄSTRA GÖTALAND - DET GODA LIVET - DET GODA LIVET Gemensam inriktning för att stärka Västra Götaland som en attraktiv region. Har tagits fram tillsammans med kommunförbunden och i samarbete med organisationer, högskolor/universitet, statliga

Läs mer

Öka internationaliseringen

Öka internationaliseringen 1 (8) Riktlinjer Datum 2014-02-24 Diarienummer KUN 73-2014 Kultursekretariatet Handläggare: Rolf Malm Telefon: 0708 27 51 85 E-post: rolf.malm@vgregion.se Riktlinjer för kulturnämndens strategiområde Öka

Läs mer

1 (1) Tjänsteutlåtande Datum 2016-10-07 Diarienummer RUN 2016-02074 Västra Götalandsregionen Koncernstab Regional utveckling Handläggare: Annika Ottosson Telefon: 0705 777786 E-post: annika.ottosson@vgregion.se

Läs mer

vgregion.se/vg2020 kraft. Scen från föreställningen West Side Story på GöteborgsOperan. Foto: Mats Bäcker vgregion.se/vg

vgregion.se/vg2020 kraft. Scen från föreställningen West Side Story på GöteborgsOperan. Foto: Mats Bäcker vgregion.se/vg kraft. Scen från föreställningen West Side Story på GöteborgsOperan. Foto: Mats Bäcker Regionutvecklingssekretariatet, Västra Götalandsregionen 2013 vgregion.se/vg2020 www... www... www... www... www...

Läs mer

Förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen svar på remiss från Stockholms läns landsting

Förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen svar på remiss från Stockholms läns landsting KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 29 november 2017 44 Paragraf KS-2017/2297.109 Förslag till kulturstrategi för Stockholmsregionen svar på remiss från Stockholms läns landsting

Läs mer

Välkomna till Västra Götalandsregionen. Johan Flarup, avdelningschef

Välkomna till Västra Götalandsregionen. Johan Flarup, avdelningschef Välkomna till Västra Götalandsregionen Johan Flarup, avdelningschef Vi är VGR Ett gott liv för invånarna Ansvarsområde: Hälso- och sjukvård Ansvarsområde: Regional utveckling Grund i uppdrag från riksdag

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

Kultur i vården ansökningar oktober 2015

Kultur i vården ansökningar oktober 2015 ÄRENDE 2 1 (3) Tjänsteutlåtande Datum 2015-11-17 Diarienummer KUN 50-2015 Västra Götalandsregionen Koncernavdelning kultur Handläggare: Ylva Gustafsson Telefon: 010-441 33 13 E-post: ylva.l.gustafsson@vgregion.se

Läs mer

regional biblioteksplan förkortad version

regional biblioteksplan förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 förkortad version regional biblioteksplan 2011 2014 Vision Västra Götaland Det goda livet Det goda livet är den övergripande idé och vision som förenar kommuner, organisationer,

Läs mer

Hemställan från Malmö Live Konserthus AB om extra drifttillskott för 2016 och 2017

Hemställan från Malmö Live Konserthus AB om extra drifttillskott för 2016 och 2017 SIGNERAD Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2015-12-14 Vår referens Tjänsteskrivelse Hemställan från Malmö Live Konserthus AB om extra drifttillskott för 2016 och 2017 STK-2015-1456 Sammanfattning Malmö

Läs mer

Motion (2019/255) från Karin Gustafsson (S) angående kultur på stadshusets borgargård. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Motion (2019/255) från Karin Gustafsson (S) angående kultur på stadshusets borgargård. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) 2019-06-03 Handläggare Tomas Andersson Telefon: 08-508 319 87 Till Kulturnämnden 2019-06-18 Motion (2019/255) från Karin Gustafsson (S) angående

Läs mer

SAMRÅD OM: FÖRSLAG TILL KULTURSTÖD

SAMRÅD OM: FÖRSLAG TILL KULTURSTÖD K KULTURFÖRVALTNINGEN KULTURSTRATEGISKA AVDELNINGEN FÖRSLAG SID 1 (14) 2011-08-30 SAMRÅD OM: FÖRSLAG TILL KULTURSTÖD INLEDNING Detta dokument är kulturförvaltningens förslag till system för kulturstöd.

Läs mer

Detaljbudget 2014 Göteborgs Symfoniker AB. 1. Sammanfattning. Sida 1(19)

Detaljbudget 2014 Göteborgs Symfoniker AB. 1. Sammanfattning. Sida 1(19) Sida 1(19) Detaljbudget 2014 Göteborgs Symfoniker AB 1. Sammanfattning "År 2020 är Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, en av världens tio främsta orkestrar och Västra Götaland den region i

Läs mer

Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör

Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Vi är VGR Ett gott liv för invånarna Ansvarsområde: Hälso- och sjukvård Ansvarsområde: Regional utveckling Grund i

Läs mer

till sammans utvecklar vi SLUS Vimmerby kommun SOCIAL LOKAL UTVECKLINGSSTRATEGI

till sammans utvecklar vi SLUS Vimmerby kommun SOCIAL LOKAL UTVECKLINGSSTRATEGI till Vimmerby SLUS kommun SOCIAL LOKAL UTVECKLINGSSTRATEGI med sikte på hållbar framtid och stärkt lokal attraktionskraft För oss som bor och/eller verkar i Vimmerby kommun sammans utvecklar vi Vimmerby

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen Västra Götaland 49 kommuner 1,6 miljoner invånare Västra Götalands län Landskap: Västergötland, Bohuslän och Dalsland Största stad: Göteborg Minsta kommun: Dals Ed Regionhuvudstad: Vänersborg 29 611 öar,

Läs mer

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy Beslutad av: Regionfullmäktige, 2019-01-29 Diarienummer: RS 2017 04450 Giltighet: från 2019-03-01 till 2023-12-31 K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy 2 01 9 2 02 3 Policyn gäller för:

Läs mer

Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län - Remiss

Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län - Remiss 2016-05-12 Dnr: RFUL 2015/176 Till remissinstanserna enligt särskild sändlista Regional utvecklingsstrategi för Uppsala län - Remiss Remissperiod Regionförbundets styrelse beslutade 12 maj 2016 att, utan

Läs mer

Politisk styrgrupp. Projektledning Stadskontoret

Politisk styrgrupp. Projektledning Stadskontoret Politisk styrgrupp Malmö Live Projektorganisation Projektledning Stadskontoret Operativ projektgrupp Projektledare: Anders Hultgren, Serviceförvaltn. Mikael Derving - MSO Teknik Meta Alm - MSO Programplanering

Läs mer

Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Kulturarv UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den idéburna sektorn.

Läs mer

Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 23 oktober 2015

Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 23 oktober 2015 1. Beslut om öppet möte med streaming 2. Kulturnämnden beslutar att genomföra ett öppet nämndsammanträde med så kallad streaming. 2. Beslut om insatser för asylsökande 1. Kulturnämnden beslutar att fördela

Läs mer

Ekonomiskt stöd till det civila samhället

Ekonomiskt stöd till det civila samhället Beslutad av: Regionfullmäktige 2018-10-09, 168 Diarienummer: RS 2016 03906 Giltighet: från 2018-11-08 till 2023-11-08 2018-12-18 Policy Ekonomiskt stöd till det civila samhället Policyn gäller för: Västra

Läs mer