Arbetsmarknadsförvaltningen SFI Stockholm. Kvalitetsrapport. Perioden 28 juli juni 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsmarknadsförvaltningen SFI Stockholm. Kvalitetsrapport. Perioden 28 juli juni 2015"

Transkript

1 Anvisningar Sida 1 (11) Kvalitetsrapport Perioden 28 juli juni 2015 Anordnare Hermods AB Skolenhet Skolenhet: Hermods City Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 3 Andel som studerar dagtid: 47 % Totalt antal medarbetare: 17 Andel enligt avtal behöriga sfilärare: 2 81 % Andel som studerar kvällstid: 36 % Skolform: Entreprenad Antal elever i snitt per månad: Antal sfi-lärare 14 Andel sfi-lärare med kompetensutvecklingsplan: 3 14 % Mer information om skolenheten finns på webbplats: Andel övrig tid (tex helg, distans): 17 % Andel övriga lärare: 5% 1 Elever inom sfi kan studera på heltid eller deltid, här specificeras inte studieomfattningen. 2 Behörig sfi-lärare enligt avtal innehar lärarlegitimation för sfi eller lärarexamen och minst 60 hp i ämnet svenska som andraspråk. 3 Sfi-lärare med kompetensutvecklingsplan innehar en planering som leder till att de kommer att uppnå full behörighet enligt avtal inom maximalt ett år.

2 Sida 2 (11) Skolenhetens kvalitetsarbete Arbetsformer Kvaliten utvärderas och diskuteras löpande under året på våra APT-möten och i speciella arbetsgrupper bestående av alla personalkategorier. Exempelvis tas prov och bedömning, kursresultat, studiematerial samt pedagogiska tillvägagångssätt upp på dessa möten. Eleverna har deltagit via klass- och elevråd samt via elevenkäter. Vid samtliga möten förs protokoll som följs upp och arkiveras för att tillsammans med enkätsvaren fungera som underlag för, samt dokumentation av, vårt kvalitetsarbete. Underlag och källor I vår rapport har vi använt underlag från betygsstatistik resultat av Hermods elevenkäter som genomförs 4 ggr/år innehållet i våra APT som vi har 1-2 ggr/månad protokoll från elevråd lärarnas, studie- och yrkesvägledares och utbildningsansvarigs observationer vid ISP-samtal, SYV-samtal och i undervisningen resultat från SKL s elevenkät som underlag för våra resonemang och analyser Analys och bedömning av kvalitetsarbetet Vi anser att vi har tillräckligt många olika undersökningsmetoder och källor för att täcka in kvalitetsområdena. Både kvalitativa (så som resultat från enkäter och elevernas betyg på NP och kurs) och kvantitativa (så som personalens observationer och samtal med eleverna). Verksamhetens prioriterade Åtgärder för utveckling i föregående kvalitetsrapport och kvalitetsplan -Behålla vårt prioriterade mål om en nollvison gällande diskrepansen mellan prov och kursresultat på både C- och D-kursen. -Sträva mot att förtydliga vårt arbete med stationer så att alla elever ska känna att de förstår varför vi jobbar med dem, och hur vi vill att de ska fungera. -Försöka höja graden av medvetenhet hos eleverna vad gäller arbetet med ISP.

3 Sida 3 (11) Uppföljning av Verksamhetens mål Kunskaper Mål Nationellt mål: Vuxenutbildningen ska förmedla kunskaper och stödja eleverna så att de kan arbeta och verka i samhället. Den syftar också till att möjliggöra fortsatta studier. Våra prioriterat mål: Samtliga elever ska ha en individuell studieplan. Undervisningen ska vara individanpassad t.ex. genom s.k. stationsarbete och samtliga lärare ska ha full behörighet enligt avtal med Stockholms stad. Resultat En studieplan upprättas på introduktionen och följer eleven genom hela sfi. Studieplanerna finns digitalt och är på så sätt lättåtkomliga för administrativ personal eller nästa lärare som tar vid. Elever kan även få sin studieplan utskriven. Vårt mål är att alla elever, både på kurs C och på kurs D, ska ha individuella samtal som dokumenteras i den individuella studieplanen (ISP). Vi har s.k. stationsarbete flera gånger per vecka. Här har eleverna möjlighet att själva välja vilken färdighet de vill arbeta med. Eleven gör då ett aktivt val utifrån sina egna behov. De lärare som inte ännu hunnit bli behöriga enligt avtal med Stockholms stad har pågående kurser för att bli färdiga med sin behörighet. De lärare som fortbildar sig har kontinuerlig återkoppling till utbildningsansvarig om hur det går. På Hermods senaste elevenkät fick Hermods City medelvärdet 1,85 av 2 på frågan Jag har fått information om vad jag behöver lyckas med för att klara kursen. 1,91 av 2 på frågan: Jag kan välja hur och när jag ska arbeta med kursen och slutligen 4,3 av 5 som rekommendationsfaktor. På KSL-enkäter fick Hermods City bra omdömen på samtliga elevomdömen. Bättre än länet som helhet. Analys och bedömning av måluppfyllelsen Vi är nöjda med vårt arbete med ISP, lärarnas behörighet och elevernas nöjdhet med sina studier. Det finns dock alltid utrymme att bli ännu bättre.

4 Sida 4 (11) ISP-arbetet kan ibland bli svårt att hinna med i det dagliga för lärarna så ibland behöver vi sätta in vikarier på de ordinarie lektionerna för att läraren ska kunna gå undan och prata enskilt med eleverna en och en. Systemet med digitaliserade ISP fungerar dock väl och de allra flesta elever har individuella samtal med sina lärare på både C- och D-kursen. Trots detta anger en del elever att de inte har ISP. Vi bör därför försöka bli tydligare i våra samtal med eleverna så att de i högre grad är medvetna om när de har samtal och att dessa dokumenteras i deras ISP. De lärare som saknar lärarlegitimation eller behörighet i ämnet har en plane för detta och kommer att bli klara inom ett- två år. Vi är mycket glada över att så stor andel av våra elever är nöjda med Hermods City och vi tolkar deras svar på både våra egna och kommunens enkäter som att vi stödjer och hjälper våra elever på ett tillräckligt bra sätt för att de ska nå sina mål. Bedömning och betygssättning Mål Nationellt mål: Huvudmannen ser till att betyg sätts och utfärdas i enlighet med författningens krav (3 kap skollagen) Kommunfullmäktiges mål att andelen godkända elever som avslutat kurs D inom ett år från kursstart ska öka samt att andelen godkända sfi-elever inom 600 närvarotimmar ska öka samt Arbetsmarknadsnämndens mål att öka andelen elever som uppnår godkända betyg på respektive kurs, tillgodoser vi väl här på Hermods City. Vi fortsätter att stäva mot att alla våra elever ska uppnå godkända betyg på respektive kurs, samt bli godkända inom ett år från kursstart och inom 600 närvarotimmar. Resultat Förra årets prioriterade mål var att hålla låg diskrepans mellan NPresultat och satta betyg. Detta anser vi att vi lyckats väl med under detta verksamhetsår. Vi har en mycket hög andel elever som klarar de nationella C- och D- proven. På kurs C hade vi en diskrepans på 0,36% mellan prov- och kursbetyg. Det var 275 elever som skrev C-prov under verksamhetsåret och alla utom en blev (minst) godkända på det nationella provet, men samtliga blev godkända på kursen. På D-kursen var det två elever av 258 skrivande som misslyckades på provet men som ändå fick godkänt kursbetyg. Diskrepansen var alltså 0,78% på kurs D hos oss. Se tabell nedan.

5 Sida 5 (11) Period NPC Antal elever Prov (E-A) / G Prov F/IG Betyg A-E Betyg F %Betyg A-E %Betyg F 19-aug sep okt nov dec feb mar apr maj maj jun ,4 TOTALT ,36 Period NPD Antal elever Prov (E-A) / G Prov F/IG Betyg A-E Betyg F %Betyg A-E %Betyg F Diskrepans %Diskrepans Diskrepans %Diskrepans 05-aug sep okt nov dec jan feb mar apr maj maj jun ,4 TOTALT ,78

6 Sida 6 (11) Analys och bedömning av måluppfyllelsen Förra året noterade vi att de elever som misslyckades på det D-provet främst hade problem med skrivdelen och hördelen. Vi har därför under verksamhetsåret fortsatt att lägga fokus på skrivträning och hörövningar. Trots detta är det fortfarande dessa två delar som eleverna tenderar att misslyckas med, nu både på C-provet och på D-provet. Beträffande skrivdelen på proven är det framför allt så att misslyckandena beror på eleverna inte följt instruktionen och inte tagit med alla de punkter som uppgiften kräver. Vi har som tidigare nämnts redan lagt mycket fokus på träning i att följa instruktioner. Att några elever trots detta misslyckas tyder på att vi bör fortsätta att fokusera på skrivträning, men vi vill ändå understryka att andelen elever som misslyckas är så liten att vi inte upplever att det utgör ett stort problem. Likadant är det med hörförståelsen. Vi lägger mycket fokus på hörförståelse, och kommer att fortsätta med detta. Att ett par elever misslyckas på det nationella provet är dock inte ett så stort problem att vi kan se det som ett misslyckande. Det är 65 % av våra elever som klarar hela sin sfi-utbildning på under 600 timmar. På påståendet Mina lärare berättar vad jag måste kunna för att få betyg i KSL-enkäten fick Hermods City 4,3 av 5 i medelvärde.

7 Sida 7 (11) Lärandemiljö Mål Samtliga elever och lärare ska känna sig trygga och det ska finnas god studiero i klassrummen. Ingen ska heller behöva känna sig utsatt för diskriminerande behandling Alla på enheten ska känna till klagomålsrutinerna samt vår Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Resultat Vi har fått relativt höga medelvärden på de delarna i KSL-enkäten som behandlar detta. Min lärare är bra mot mig: 4,8 (som tidigare år). Mina klasskamrater är bra mot mig: 4,6 (som tidigare år) och Det är arbetsro i klassrummet: 4,3 (som tidigare år). Inom samtliga områden ligger Hermods City högre än länet totalt. På Hermods City har vi både en elevpolicy på lätt svenska man som ny elev måste skriva under och en personalpolicy man som nyanställd lärare måste skriva på. Utbildningschefen måste vara noga med att reagera direkt om man skulle se/höra något som skulle kunna tolkas som kränkningar. Det är viktigt att lärarna känner att de kan vara öppna och skämta med varandra men att det inte innebär att man skämtar på någons bekostnad eller bakom varandras eller elevernas rygg. Informationen om klagomålsrutinera är dels uppsatt på anslagstavlan i receptionen, dels gås de igenom på introduktionen av nya elever. Introansvarig visar för de nya eleverna var Utbildningschefen sitter och på själva anslaget ges också mailadresserna. Denna rutin har gjort att våra elever i stor utsträckning känner till vem de ska vända sig till vid eventuella klagomål. (medelvärde 4,3 på KSLs enkät, vilket är högre än länet totalt). Några klagomål har inte kommit in under verksamhetsåret. Analys och bedömning av måluppfyllelsen

8 Sida 8 (11) Vi skulle kunna höja medelvärdet på punkten Det är arbetsro i klassrummet samt på punkten Jag vet vem jag ska prata med om jag vill klaga på något i skolan. Det är svårt att se den exakta orsaken till att vi inte hamnat ännu högre på dessa punkter men det händer att elever klagar på att andra elever kommer för sent och att det stör lektionen och klagomålshanteringens rutiner handlar om ren information. Vi kan tala med eleverna om ur viktigt det är att gå in diskret när de är sena och vi kan, utöver genomgången av klagomålshanteringen på introt, ta ännu en genomgång av den senare under kursen då det inte är så mycket nytt för eleven. Medelvärdet 4,3 skulle kunna bli minst 4,7 eller helst ännu högre inom dessa viktiga områden!

9 Sida 9 (11) Utbildningsval arbete och samhällsliv Studie- och yrkesvägledning på Hermods City har fram till årsskiftet 2014/2015 erbjudits sammanlagt 20 timmar per vecka. Under år 2015 har antalet timmar minskat till 12 timmar per vecka, då vi delat studievägledare med sas grundläggande bl a. De studerande har under dessa veckor fått chans att boka individuella samtal eller besöka studieoch yrkesvägledaren under en tre timmar lång drop-in. Bokningarna sker till största del på de studerandes egna initiativ genom att de skriver upp sitt namn på listan som hänger utanför vägledarens rum. Vid de individuella samtalen diskuteras bland annat validering av utländska betyg (UHR), Korta vägen (Arbetsförmedlingen), studieplanering (ISP), ansökningar (via hemkommunen/antagning.se), SFX (hemkommunen), studiemedel (CSN), CV-skrivning och jobbsökning. Vidare har samtliga studerande inom SFI på Hermods City möjlighet att prata med studie- och yrkesvägledaren under stationstid som erbjuds två timmar per vecka. Stationernas fokus ligger på arbetslivsorientering men också information om SVA grundläggande som ofta blir de studerandes nästa steg efter SFI. Under året som gått har vi bland annat haft besök av företagen EMG och 7Eleven. Även SACO har varit på besök hos oss och informerat de studerande om satsningen OMSTART För invandrade akademiker i Sverige. Vår vägledare arbetar inte enbart nära de studerande, utan också nära ledningen. Arbetet sker i en fokusgrupp som syftar till att hjälpa så många studerande som möjligt vidare till sitt nästa utbildningssteg och därefter vidare mot arbetsmarknaden. Stor fokus läggs vid tydlig information som också ska nå de studerande i god tid. Fokusarbetet har resulterat i att vi lyckats hjälpa fler elever vidare till SVA grundläggande, utan allt för långa pauser mellan SFI kursslut och SVA grundläggande kursstart. Vägledaren har också kontakt med administratörer, lärare och andra studie- och yrkesvägledare inom SFI och Hermods för att hålla sig uppdaterad om krav- och lagändringar samt utbyta idéer om utbildningsmaterial kring arbetsmarknad. SYV-nätverkandet är även till stor hjälp för att hitta möjliga studie- och yrkesvägar som matchar våra studerandes önskemål. Mål Våra nationella mål är att hjälpa så många som möjligt av våra deltagare vidare till sitt nästa steg, vare sig det gäller studier eller arbete. Övergångarna mellan SFI och SVA grundläggande ska ske så smidigt som möjligt, helst i direktanslutning med nästa möjliga kursstart. Ytterligare mål är att samtliga studerande ska få minst ett vägledande samtal under sin studietid hos oss. Vidare följs deltagare som tar sitt nästa steg inom Hermods City upp, av vår studie- och yrkesvägledare, som under

10 Sida 10 (11) arbetsåret även väglett inom SVA grundläggande. På så vis har vi också sett att eleverna är nöjda med den vägledning vi gett. Resultat Deltagarenkäten från KSL har återigen visat bättre resultat på Hermods City än i länet i sin helhet. Totalt inom länet är 65 % nöjda med sin studieoch yrkesvägledare. På Hermods City visar siffrorna att 71 % är nöjda med vägledningen. Resultaten syns främst på bokningslistorna men också på de studerandes egna deltagande på stationerna. Varje vecka sker individuella vägledningssamtal och många frågor besvaras även under stationstid. Så gott som alla deltagare som avslutar SFI hos oss blir hjälpta till sitt nästa steg mot studier eller arbete. Analys och bedömning av måluppfyllelsen Vi bedömer att siffrorna för har sjunkit i jämförelse med Anledningen till detta tror vi är att antalet studie- och yrkesvägledartimmar som erbjuds de studerande sjunkit under år Bokningslistorna och antalet vägledningssamtal visar dock fortfarande att studie- och yrkesvägledningen på vår skola är populär och mycket omtyckt. Vidare ser vi ett positivt mönster i deltagarsvaren, samtalsbokningar och de studerandes egen aktivitet på stationerna. Vi kommer under hösten också att öka antalet studie- och yrkesvägledartimmar från 12 timmar per vecka till 40 timmar per vecka för att eleverna ska få större tillgång till vägledning i Hermods City. Våra förhoppningar i och med detta är att kommande års siffror blir mycket högre än under året som gått. Övrigt Under året har vi haft flera studiedagar i egen regi och lyssnat på bl a Russel Stannard Educational, Director, University of Warwick. som föreläste om flippat klassrum och IT i undervisningen med titeln: 3 key tools that can really impact on teaching and learning Li Jansson från Almega om Så gör vi skillnad i integrationen i Sverige Fredrik Ullén professor i kognitiv neurovetenskap med specialitet inom expertis, kreativitet och inlärning på Karolinska institutet om Vikten av Flow.

11 Sida 11 (11) Sammanfattande analys De två förstnämnda målen från förra verksamhetsåret har vi lyckats bra med. Nollvisionen gällande diskrepans mellan prov- och kursbetyg/resultat håller i sig och närvaron och medvetandet om nyttan med stationer har förbättrats även om det inte riktigt är samma närvaro som på de ordinarie lektionerna ännu. Däremot måste vi fortsätta vårt arbete med att både medvetandegöra ISP för elever och få till ett bra arbetssätt för lärarna så att de hinner med att göra alla dessa ISP. Utvecklingsområden och prioriterade insatser för utveckling Försöka få ännu högre medelvärde på det som rör studiero och klagomålsrutinen i nästa KSL-enkät. Få tillbaka högre medelvärde på det som rör studie- och yrkevägledning då vi sjunkit lite på den punkten Fortsätta medvetandegörandet och arbetet i stort kring ISP. Aktivt arbeta för att samtliga lärare ska vara behöriga. Kvalitetsrapporten är upprättad Datum: Ansvarig: Suzanne Spjelkavik-Löfstedt

Kvalitetsrapport. Anordnare Lernia Utbildning AB SFI, Skärholmen. Skolenhetens kvalitetsarbete. Arbetsformer. Perioden 12 januari juni 2015

Kvalitetsrapport. Anordnare Lernia Utbildning AB SFI, Skärholmen. Skolenhetens kvalitetsarbete. Arbetsformer. Perioden 12 januari juni 2015 Kvalitetsrapport Perioden 12 januari 2015 30 juni 2015 Anordnare Lernia Utbildning AB Skolenhet Lernia Utbildning AB SFI, Skärholmen Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 2, Sfi 3

Läs mer

Kvalitetsrapport 2011/2012. ABF Stockholm Sfi

Kvalitetsrapport 2011/2012. ABF Stockholm Sfi Kvalitetsrapport 2011/2012 ABF Stockholm Sfi 2 SKOLENHET Skolenhet: ABF Stockholm Sfi Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 2, Sfi 3 Andel som studerar dagtid: 70 % Totalt antal medarbetare:

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012-2013 Perioden 30 juli 2012 28 juli 2013. Andel som studerar kvällstid: 15 % 0 % Antal sfi-lärare 19

Kvalitetsrapport 2012-2013 Perioden 30 juli 2012 28 juli 2013. Andel som studerar kvällstid: 15 % 0 % Antal sfi-lärare 19 Kvalitetsrapport Perioden 30 juli 2012 28 juli 2013 ANORDNARE Stockholms stad SKOLENHET Skolenhet: SFI Västerort i Tensta Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 1, Sfi 2, Sfi 3 Andel

Läs mer

Arbetsmarknadsförvaltningen SFI Stockholm. Kvalitetsrapport. Perioden 28 juli juni 2015

Arbetsmarknadsförvaltningen SFI Stockholm. Kvalitetsrapport. Perioden 28 juli juni 2015 Kvalitetsrapport Perioden 28 juli 2014 30 juni 2015 Anordnare Hermods AB Skolenhet Skolenhet: Hermods Kista Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: SFI 2, SFI3 Andel som studerar dagtid:

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013

Kvalitetsrapport 2012/2013 Kvalitetsrapport 2012/2013 ANORDNARE Lernia Utbildning AB SKOLENHET Skolenhet: Lernia Utbildning AB sfi Globen City, Arenavägen 55, plan 5 Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 2,

Läs mer

Vuxenutbildning 2014 sfi och sfx Nacka

Vuxenutbildning 2014 sfi och sfx Nacka Vuxenutbildning 2014 sfi och sfx Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma studerandeenkäten

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013

Kvalitetsrapport 2012/2013 SID 1 (18) Kvalitetsrapport 2012/2013 ABF Stockholm Sfi SID 2 (18) SKOLENHET Skolenhet: ABF Stockholm Sfi Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 2, Sfi 3 Andel som studerar dagtid:

Läs mer

Kvalitetsrapport 2011/2012

Kvalitetsrapport 2011/2012 Kvalitetsrapport 2011/2012 ANORDNARE Lernia Utbildning AB SKOLENHET Skolenhet: Lernia Utbildning AB sfi Globen City, Arenavägen 63 Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 3 Andel som

Läs mer

KVALITETSRAPPORT Läsåret 2012/2013

KVALITETSRAPPORT Läsåret 2012/2013 KVALITETSRAPPORT Läsåret 2012/2013 Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet. SKOLENHET Skolenhet: Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014/2015

Kvalitetsrapport 2014/2015 Kvalitetsrapport 2014/2015 ANORDNARE Lernia Utbildning AB SKOLENHET Skolenhet: Lernia Utbildning AB SFI, Globen Shopping Arenavägen 55, plan 5 Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi

Läs mer

43 % 32 % Kvalitetsrapport 2014-2015 Perioden 29 juli 2014 31 juli 2015 ANORDNARE SKOLENHET

43 % 32 % Kvalitetsrapport 2014-2015 Perioden 29 juli 2014 31 juli 2015 ANORDNARE SKOLENHET 1 Kvalitetsrapport Perioden 29 juli 2014 31 juli 2015 ANORDNARE Stockholms stad SKOLENHET Skolenhet: SFI Västerort Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 1, Sfi 2, Sfi 3 Andel som

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Höganäs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Höganäs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Arbetsmarknadsförvaltningen SFI Stockholm. Perioden 28 juli juni Anordnare Stockholms Intensivsvenska för akademiker, SIFA

Arbetsmarknadsförvaltningen SFI Stockholm. Perioden 28 juli juni Anordnare Stockholms Intensivsvenska för akademiker, SIFA Anvisningar Sida 1 (11) 2016-01-28 Perioden 28 juli 2014 30 juni 2015 Anordnare Stockholms Intensivsvenska för akademiker, SIFA Skolenhet Skolenhet: SIFA Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar:

Läs mer

Kvalitetsrapport Skolform: Entreprenad Antal elever i snitt per månad: Andel som studerar kvällstid: 38 %

Kvalitetsrapport Skolform: Entreprenad Antal elever i snitt per månad: Andel som studerar kvällstid: 38 % Kvalitetsrapport 2012-2013 ANORDNARE Lernia utbildning AB SKOLENHET Skolenhet: Lernia Utbildning AB sfi Globen City, Arenavägen 63 Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 3 Andel som

Läs mer

Regelbunden tillsyn av huvudman vuxenutbildning

Regelbunden tillsyn av huvudman vuxenutbildning 1 (5) Regelbunden tillsyn av huvudman vuxenutbildning Bedömningsunderlag Skolform: Vuxenutbildning Översikt över innehåll 1. Förutsättningar för utbildningen inom vuxenutbildningen 2. Utveckling av utbildningen

Läs mer

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA SYFTET MED MÖTET Tillsammans reflektera och föra en dialog kring sfi-resultaten i Nacka samt utvecklingsområden för att förbättra sfi-resultaten.

Läs mer

fin Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen efter tillsyn i Eslövs kommun Beslut Dnr :8948 Eslövs kommun

fin Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen efter tillsyn i Eslövs kommun Beslut Dnr :8948 Eslövs kommun fin Skolinspektionen Beslut Eslövs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Eslövs kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund 2(13) Tillsyn i Eslövs kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Kvalitetsredovisning Sfi Stockholm Alvik

Kvalitetsredovisning Sfi Stockholm Alvik Kvalitetsredovisning Sfi Stockholm Alvik 2012/2013 Anordnare Utbildningsborgen Enhet Alvik Skolenhet: Utbildningsborgen i Alvik Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 2, Sfi 3 som

Läs mer

Kvalitetsrapport SFI Söderort

Kvalitetsrapport SFI Söderort Kvalitetsrapport Sida 1 (15) 2014-04-30 Kvalitetsrapport SFI Söderort Perioden 29 juli 2013 27 juli 2014 Anordnare SFI Söderort Skolenhet Skolenhet: SFI Söderort Huvudman för utbildningen: Stockholms stad

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 Vuxenutbildningen 2015-01-23 INNEHÅLL Verksamhetschefen har ordet 5 Planen mot kränkande behandling och likabehandlingsplanen 6 Kunskaper 6 Utbildningsval Arbete och Samhälle 7 Bedömning

Läs mer

Kvalitetsrapport

Kvalitetsrapport Kvalitetsrapport 2014-2015 Anordnare Lernia Utbildning AB Skolenhet Skolenhet: Lernia Utbildning AB sfi, Globen Shopping, Arenavägen 63 Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 2 (endast

Läs mer

862 Andel som studerar kvällstid: 29,9 % 18 Andel sfi-lärare med kompetensutvecklingsplan:

862 Andel som studerar kvällstid: 29,9 % 18 Andel sfi-lärare med kompetensutvecklingsplan: Kvalitetsrapport Perioden 28 juli 2014 30 juni 2015 Anordnare Lernia Utbildning AB Skolenhet Skolenhet: Lernia AB SFI Liljeholmen Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 1, Sfi 2, Sfi

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014/2015

Kvalitetsrapport 2014/2015 SID 1 (12) Kvalitetsrapport 2014/2015 ABF SFI Stockholm SID 2 (12) SKOLENHET Skolenhet: ABF SFI Stockholm Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 2, Sfi 3 som studerar dagtid: 71 %

Läs mer

Årsrapport för avtalsåret

Årsrapport för avtalsåret 1 Till samtliga anordnare av kommunal vuxenutbildning inom Vux8 och Vux10 Årsrapport för avtalsåret 2013-2014 Nu kommer anvisningar till det underlag som ska belysa det systematiska kvalitetsarbetet och

Läs mer

Kvalitetsrapport vuxenutbildning 2015

Kvalitetsrapport vuxenutbildning 2015 Kvalitetsrapport vuxenutbildning 2015 Birgittaskolan SFI Ola Nilsson HUVUDMANNENS ANSVAR FÖR VUXENUTBILDNINGENS KVALITETSARBETE Enligt skollagens 4 kap 3 ska varje huvudman inom skolväsendet systematiskt

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen har

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10385 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Eskilstuna kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(11) Skolinspektionens

Läs mer

Vuxenutbildning 46 skolor

Vuxenutbildning 46 skolor Vuxenutbildning 46 skolor Bedömningspunkt Brist Förbättringso mråde Brist och förbättringsområde Ej bedömt Antal Antal Antal Andel (%) Antal Kunskaper 1.1.1. De studerande känner till målen för den egna

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2013-10-24 Sigtuna kommun sigtuna.kommun@sigtuna.se Rektorn vid vuxenutbildningen lasse.sporrong@sigtuna.se Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Sigtuna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:6691 Markaryds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Markaryds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013. Andel som studerar kvällstid: 30 % Antal sfi-lärare 30 Andel sfi-lärare med kompetensutvecklingsplan: 3 10 %

Kvalitetsrapport 2012/2013. Andel som studerar kvällstid: 30 % Antal sfi-lärare 30 Andel sfi-lärare med kompetensutvecklingsplan: 3 10 % Kvalitetsrapport 2012/2013 ANORDNARE Lernia Utbildning AB SKOLENHET Skolenhet: Lernia Utbildning AB sfi Kista City Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 1, Sfi 2, Sfi 3 Andel som

Läs mer

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 måndag den 9 september 2013 1 (6) Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 Chef Beskrivning av anordnaren Christina Spjuth Academedia Eductus AB ingår i Academediakoncernen, Sveriges största utbildningsföretag

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Nordmalings kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Nordmalings kommun 2(14) Uppföljning av tillsyn i Nordmalings kommun genomförde tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Uppföljning av försöksverksamheten med sammanhållen utbildning i svenska språket

Uppföljning av försöksverksamheten med sammanhållen utbildning i svenska språket TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2014-05-26 Utvecklingsförvaltningen 1 (7) Karin Sundström Diarienummer Dnr 2013/GAN 0039 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av försöksverksamheten med sammanhållen

Läs mer

Vuxenutbildning 2017 sfi och sfx Stockholms Intensivsvenska för akademiker SFI

Vuxenutbildning 2017 sfi och sfx Stockholms Intensivsvenska för akademiker SFI Vuxenutbildning sfi och sfx Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma studerandeenkäten

Läs mer

Komvux. Det här kan du göra på komvux: Vem får läsa på komvux? Rätt till utbildning på grundläggande nivå SVENSKA

Komvux. Det här kan du göra på komvux: Vem får läsa på komvux? Rätt till utbildning på grundläggande nivå SVENSKA Komvux Kommunal vuxenutbildning (komvux) är för dig som behöver läsa kurser på grundläggande eller gymnasial nivå. Du kan läsa en eller flera kurser, för att sedan exempelvis fortsätta studera på högskolan,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Skolinspektionen Beslut 2014-09-11 Lunds kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Lerums kommun lerums.kommun@lerum.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Lerums kommun Beslut 2(13) Tillsyn i Lerums kommun har genomfört tillsyn av Lerums kommun under våren 2016. Tillsynen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Järfälla kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Järfälla kommun 2 (8) Tillsyn i Järfälla kommun har genomfört tillsyn av Järfälla kommun under vårterminen 2017. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola Kvalitetsredovisning 2015/2016 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Örkelljunga kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Örkelljunga kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Örkelljunga kommun genomförde tillsyn av Örkelljungas kommun under våren

Läs mer

Uppföljning vuxenutbildning

Uppföljning vuxenutbildning Datum: Diarienummer: 219-3-11 AMN-219-79 Sida 1 (1) Arbetsmarknadsförvaltningen Arbetsmarknadsnämnden Handläggare: Eva Hellstrand Uppföljning vuxenutbildning Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden föreslås

Läs mer

Vuxenutbildning Nacka kommun

Vuxenutbildning Nacka kommun Vuxenutbildning - Normer och värden Fråga : Mina lärare bemöter mig positivt Fråga föregående år: Lärarna bemöter mig på ett positivt sätt 0 0 0% % % 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2 2 2 1 2 1 1 0,,,,,, 1 Stämmer

Läs mer

Välkomna till anordnarträff

Välkomna till anordnarträff Välkomna till anordnarträff 190205 Varmt välkomna! Statistik januari månad Växjölöftet vuxenutbildning SCB- rapportera in uppgifter Genomgång av arbetssätt, vägledning och uppföljning av våra arbetsmarknadselever

Läs mer

Kvalitetsrapport för SFI Stockholm

Kvalitetsrapport för SFI Stockholm Arbetsmarknadsförvaltningen Bilaga 3 SFI Stockholm Sida 1 (15) 2014-01-20 Kvalitetsrapport för SFI Stockholm Läsåret 2012/2013 Bilaga till arbetsmarknadsnämndens verksamhetsberättelse för 2013. Inledning

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Vuxenutbildning 2018 sfiochsfx Haninge

Vuxenutbildning 2018 sfiochsfx Haninge Vuxenutbildning sfiochsfx Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma studerandeenkäten

Läs mer

Vuxenutbildning 2015 sfi och sfx Nacka

Vuxenutbildning 2015 sfi och sfx Nacka Vuxenutbildning sfi och sfx Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma studerandeenkäten

Läs mer

Kvalitetsrapport SFI Västerort

Kvalitetsrapport SFI Västerort Typ Dnr Sida 1 (11) 2016-09-19 Kvalitetsrapport SFI Västerort Perioden 29 juli 2015 30 juli 2016 Skolenhet Skolenhet: SFI Västerort Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 1& Sfi 2

Läs mer

Huvudmannabeslut för vuxenutbildning

Huvudmannabeslut för vuxenutbildning Uppsala kommun Huvudmannabeslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2016:10984 2 (4) Skolinspektionens beslut Skolinspektionens

Läs mer

Redovisning av Kvalitetsarbetet för perioden januari 2009-juni 2010

Redovisning av Kvalitetsarbetet för perioden januari 2009-juni 2010 Redovisning av Kvalitetsarbetet för perioden januari 2009-juni 2010 Vuxenutbildningen Ansvarig för redovisningen av kvalitetsarbetet: Anders Jelmbark 1 Redovisning av kvalitetsarbete Enhetens namn: Vuxenutbildningen

Läs mer

Vuxenutbildning 2018 sfi och sfx Nacka

Vuxenutbildning 2018 sfi och sfx Nacka Vuxenutbildning sfi och sfx Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma studerandeenkäten

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Skövde kommun Beslut 2(15) Tillsyn i Skövde kommun har genomfört tillsyn av Skövde kommun under hösten 2016. Detta

Läs mer

PLAN MED RIKTLINJER FÖR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING FÖR SAMTLIGA AV UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHETER I

PLAN MED RIKTLINJER FÖR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING FÖR SAMTLIGA AV UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHETER I 2016-12-20 1 (5) PLAN MED RIKTLINJER FÖR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING FÖR SAMTLIGA AV UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHETER I INLEDNING SKOLLAG Elever i alla skolformer utom förskolan och förskoleklassen ska

Läs mer

98% 96% 100% 90% 80% 70% 60% 59% 55% 60% 48% 52% 61% 39% 50% 41% 40% 39% 42% 40% 25% 30% 20% 10% 0% 19% 12%

98% 96% 100% 90% 80% 70% 60% 59% 55% 60% 48% 52% 61% 39% 50% 41% 40% 39% 42% 40% 25% 30% 20% 10% 0% 19% 12% 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 96% 4% 40% 60% 12% 25% 55% 8% 98% 2% 48% 52% 61% 39% 19% 39% 42% 59% 41% 1 Stämmer inte alls 2 3 4 5 Stämmer helt 6 Vet inte Samtliga 4.41 3 2 9 20 62 4 0 20

Läs mer

Kvalitetsrapport vuxenutbildning Uppsala kommun 2017

Kvalitetsrapport vuxenutbildning Uppsala kommun 2017 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Datum Maj 2017 Diarienummer Kvalitetsrapport vuxenutbildning Uppsala kommun 2017 Denna rapport följer upp centrala områden som gäller för vuxenutbildning enligt styrdokumenten

Läs mer

Bilaga 1 Till Samverkansavtal för vuxenutbildningen i Skaraborg AVTALSPERIOD 2013-01-01--2014-12-31 S K A RAB ORGS KO M MUNAL FÖRBUN D 2013-01-01 Bilaga 1 till Samverkansavtalet för Skaraborgs vuxenutbildning

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2011/2012

KVALITETSREDOVISNING 2011/2012 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN SFI STOCKHOLM KVALITETSREDOVISNING 2011/2012 ANORDNARE STOCKHOLMS STAD SKOLENHET SFI SÖDERORT Skolenhet: Sfi Söderort Huvudman för utbildningen: Stockholms stad, Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Vimmerby kommun kommun@vimmerby.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Vimmerby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Kvalitetsrapport. Competens Utbildning Sverige AB. Utbildning i svenska för invandrare. Vällingby

Kvalitetsrapport. Competens Utbildning Sverige AB. Utbildning i svenska för invandrare. Vällingby Kvalitetsrapport Competens Utbildning Sverige AB Utbildning i svenska för invandrare Vällingby Läsåret 2012/2013 Innehållsförteckning Innehåll 1. Anordnare... 2 2. Skolenhet... 2 3. Skolenhetens kvalitetsarbete...

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Örnsköldsviks kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun 2 (9) Tillsyn i vuxenutbildningen i Örnsköldsviks kommun har genomfört tillsyn av Örnsköldsviks kommuns vuxenutbildning

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Hermods Vuxenutbildning i Avesta För perioden september 2012 till den 30 april 2014

Systematiskt kvalitetsarbete för Hermods Vuxenutbildning i Avesta För perioden september 2012 till den 30 april 2014 Systematiskt kvalitetsarbete för Hermods Vuxenutbildning i Avesta För perioden september 2012 till den 30 april 2014 30 juni 2014 1 Hermods har utbildat Sverige i 116 år. Över 4 miljoner svenskar har fått

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Täby kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Täby kommun 2 (10) Tillsyn i Täby kommun har genomfört tillsyn av Täby kommun under HT 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för

Läs mer

83% Kvalitetsrapport 2011/2012. ANORDNARE Lernia Utbildning AB SKOLENHET

83% Kvalitetsrapport 2011/2012. ANORDNARE Lernia Utbildning AB SKOLENHET Kvalitetsrapport 2011/2012 ANORDNARE Lernia Utbildning AB SKOLENHET Skolenhet: Lernia Utbildning AB sfi Liljeholmen Huvudman för utbildningen: Stockholms stad Studievägar: Sfi 1, Sfi 2, Sfi 3 Andel som

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014 Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI 1 Innehåll Inledning...3 Enhetens systematiska kvalitetsarbete...3 Styrdokument...3 Skollag och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Denna plan omfattar våra tre skolenheter på sfi. Vi finns i två skolbyggnader, S:t Olofsskolan och Vrinnevipark. I arbetet med årets plan har elever

Läs mer

Positionspapper om utbildning i svenska för nyanlända vuxna

Positionspapper om utbildning i svenska för nyanlända vuxna POSITIONSPAPPER 2013-01-18 Vårt dnr: 1 (6) Positionspapper om utbildning i svenska för nyanlända vuxna Förord Detta är ett positionspapper om utbildning i svenska för nyanlända vuxna. Det omfattar både

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola

Beslut efter uppföljning för grundsärskola Byängsskolan AB Org.nr. 556756-3316 Beslut efter uppföljning för grundsärskola efter tillsyn i Byängsskolan belägen i Täby kommun 2 (10) Uppföljning av tillsyn i Byängsskolan genomförde tillsyn av Byängsskolan

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfg hjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjkl

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfg hjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjkl qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe BILAGA 3 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxvbnmqwertyuiopåa Kvalitetsrapport SFI sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfg läsåret

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Kvalitetsrapport för SFI Stockholm 2013/2014

Kvalitetsrapport för SFI Stockholm 2013/2014 Kvalitetsrapport för SFI Stockholm 2013/2014 Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad stockholm.se Kvalitetsrapport för SFI Stockholm - 2013/2014 Utgivare: Arbetsmarknadsförvaltningen Kontaktperson:

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan 1 [14] Arbetsmarknads -och vuxenutbildningsförvaltningen 9 Vuxenutbildningen 2016-10-01 Likabehandlingsplan 2016-2017 Botkyrka Vuxenutbildning ARBETSMARKNADS- OCH VUXENUTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Post Botkyrka

Läs mer

4 000 svarade på enkäten

4 000 svarade på enkäten 2 4 000 svarade på enkäten Det var 4 000 som svarade på enkäten. Av dessa var 58 procent kvinnor och 64 procent var över 30 år. Det var 24 procent som hade bott i Sverige mindre än år och nästan 60 procent

Läs mer

SKOLFS. Dessa föreskrifter träder i kraft den XX xxxxx På Skolverkets vägnar GENERALDIREKTÖREN Christina Sandström

SKOLFS. Dessa föreskrifter träder i kraft den XX xxxxx På Skolverkets vägnar GENERALDIREKTÖREN Christina Sandström Enheten för utbildningsstatistik Tobias Engberg 1 (8) Dnr 62-2013:996 Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2011:142) om uppgiftsinsamling från huvudmännen inom skolväsendet m.m.;

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-10-29 Uppsala kommun uppsala.kommun@uppsala.se styrelsen-vard-bildning@uppsala.se Rektorn vid Fredrika Bremerskolan ulrika.axelsson@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter breddad

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:947 Al-Azhar Stiftelsen i Örebro Org.nr. 875002-8402 för grundskola efter tillsyn i Al-Azharskolan i Örebro i Örebro kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Vuxenutbildning 2016 sfi och sfx Sollentuna

Vuxenutbildning 2016 sfi och sfx Sollentuna Vuxenutbildning sfi och sfx Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma studerandeenkäten

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning rn I Skolinspektionen Beslut Umeå kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Umeå kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besök: Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 08

Läs mer

Hermods Vuxenutbildning i Stockholmsregionens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hermods Vuxenutbildning i Stockholmsregionens plan mot diskriminering och kränkande behandling Hermods Vuxenutbildning i Stockholmsregionens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasial vuxenutbildning Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Svar på motion (SD) angående integration av nyanlända

Svar på motion (SD) angående integration av nyanlända 2018-06-19 Kommunstyrelsen Handläggare: Malin Frisk Svar på motion (SD) angående integration av nyanlända Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Sammanfattning

Läs mer

Sammanfattning och analys: Utvärdering av sfi-utbildningar i Stockholm 2012

Sammanfattning och analys: Utvärdering av sfi-utbildningar i Stockholm 2012 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TILLHANDAHÅLLARAVDEL NINGEN UPPFÖLJNING SENHETEN LENA KAE V EXTERN UTVÄRDERARE SID 1 (5) 2013-02-07 Sammanfattning och analys: Utvärdering av sfi-utbildningar i Stockholm 2012

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2014-03-07 Hedemora kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Hedemora kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Åsaka fritidshem 2015

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Åsaka fritidshem 2015 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Åsaka fritidshem 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Orust kommun kommun@orust.se Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Orust kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Grus-ft kommun genomförde tillsyn av Orust kommun under hösten 2015.

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2013-03-15 Botkyrka kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Vuxenutbildning 2016 sfi och sfx Länet totalt

Vuxenutbildning 2016 sfi och sfx Länet totalt Vuxenutbildning sfi och sfx Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma studerandeenkäten

Läs mer

Motala kommuns plan för studie- och yrkesvägledning

Motala kommuns plan för studie- och yrkesvägledning Planen fastställd av bildningsnämnden 20 maj 2015 Motala kommuns plan för studie- och yrkesvägledning Entreprenörskap från förskola till vuxenutbildning 2 Vägledning från förskola till vuxenutbildning

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Skolinspektionen Beslut 2014-02-12 Arboga kommun arboga.kommun@arboga.se Rektorn vid vuxenutbildningen anne.sonnerfelt@arboffa.se Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn av Arboga kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Studieinformation hösten 2011

Studieinformation hösten 2011 Studieinformation hösten 2011 och information för dig som vill söka utbildning/kurs med start i början av år 2012 För kurs/utbildningsstart under januari-februari 2012 - gymnasiala kurser - sök under perioden

Läs mer

Rapport från avtalsuppföljning/uppdragsuppföljning inom vuxenutbildningen 2019

Rapport från avtalsuppföljning/uppdragsuppföljning inom vuxenutbildningen 2019 Datum: Diarienummer: 2019-09-12 AMN-2019-0298 Sida 1 (5) Arbetsmarknadsförvaltningen Handläggare: Eva Hellstrand Arbetsmarknadsnämnden Rapport från avtalsuppföljning/uppdragsuppföljning inom vuxenutbildningen

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Futurum

Regelbunden tillsyn i Futurum Regelbunden tillsyn i Bjuvs kommun Futurum Dnr 53-2008:2706 Regelbunden tillsyn i Futurum Gymnasieskolans individuella program Vuxenutbildning Svenska för invandrare Inledning Skolinspektionen har granskat

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

Uppdrag till Statistik och utredningar avseende elevenkäter 2019

Uppdrag till Statistik och utredningar avseende elevenkäter 2019 2017-12-03 BILAGA 1 (2) Utbildningskontoret Dnr BIN 2017-306 Uppdrag till Statistik och utredningar avseende elevenkäter 2019 Enkäter Gymnasial vuxenutbildning närundervisning och flex Cirka 1 900 enkäter

Läs mer

Vuxenutbildning 2016 Grundläggande och gymnasial vux SIFA Stockholms intensivsvenska vux

Vuxenutbildning 2016 Grundläggande och gymnasial vux SIFA Stockholms intensivsvenska vux Vuxenutbildning Grundläggande och gymnasial vux Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma

Läs mer

Motion av Anna Manell och Benny Lindholm (båda L) om att ta tillvara nyanländas kompetens

Motion av Anna Manell och Benny Lindholm (båda L) om att ta tillvara nyanländas kompetens ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Davidsson Per (KLK) Niemelä Tuomo (AMF) Datum 2016-02-02 Rev 2016-04-04 Diarienummer AMN-2016-0108 Arbetsmarknadsnämnden Motion av Anna Manell och Benny Lindholm

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete RIKTLINJE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHETER Ska antas av Utbildningsnämnden Innehållsförteckning INLEDNING 3 STYRKEDJAN 4 RUTIN 5 KVALITETSARBETE PÅ HUVUDMANNANIVÅ 5-6 FYRA

Läs mer

arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Vuxenutbildning

arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Vuxenutbildning arbetsmarknadsnämnden Verksamhetsområde Vuxenutbildning 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 3 Slutsatser och konsekvenser...8

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Växjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080

Läs mer