Kunskapsskolan i Nyköping

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kunskapsskolan i Nyköping"

Transkript

1 Kunskapsskolan i Nyköping LÄSÅRSKATALOG Höstterminen 2011 Vårterminen 2012 Kalendarium Trivsel elevvård Telefonnummer Skolans verksamhetsplan Med mera, med mera Uppdaterad 29augusti 2011

2 LÄSÅRSKATALOG Kunskapsskolan i Nyköping Med denna skrift vill vi informera om så mycket som är möjligt. Saknar Ni något, berätta det för oss så att skriften kan utvecklas till en heltäckande årskatalog för Er föräldrar och elever. TIDER PÅ SKOLAN Skolan är öppen: Måndag Torsdag Fredag Skolarbete bedrivs mellan klockan PH-samtal & Loggboken Eleven och handledaren träffas 15 minuter varje vecka i ett PH-samtal (Personlig Handledning). Samtalet skall vara ett stödjande samtal där målen stäms av, hur skolarbetet går etc. Loggboken är inte bara för eleven ett utomordentligt bra verktyg. Du som förälder kan även som förälder följa ditt barns skolgång timme för timme, samt ta del av hur arbetet fortskrider, vilka tankar och strategier eleven har (dag- och veckoutvärderingarna). Ni har också möjlighet att både läsa och skriva meddelanden till handledaren. Tveka aldrig med att kontakta ditt barns personliga handledare om Du har frågor eller undrar över något. INLOGGNING PÅ VÅRT INTRANÄT HEMIFRÅN Alla föräldrar har samma inloggning (gruppinloggning) Eleverna har sin egen personliga. Som förälder skriver Du in följande adress på internet: Därefter anger du användarnamnet : foralder.nykoping Och lösenordet: ksabforalder INLOGGNING TILL DITT BARNS ELEVKORT (EDS) HEMIFRÅN Alla föräldrar har möjlihet att se sitt/sina barns kunskapsutveckling via vårt digitaliserade system (EDS). Där registreras alla redovisningar och resultat. Ni kan även se ditt/era barns terminsmål resp slutmål för år 9. (gäller år6-9) (gäller år 9) Observera för att se EDS behöver ni ha barnets inloggningsuppgifter. SJUKANMÄLAN Vårdnadshavare sjukanmäler eleven, på följande telefonnummer: Uppge ert barns namn samt basgrupp på telefonsvararen. Sjukanmälan ska ske innan kl 7:45 så att handledaren får uppgiften innan basgruppssamlingen. LEDIGHET FÖR ELEV: Använd den blankett som finns på vårt intranät eller be basgruppshandledaren skriva ut blanketten. Upp till fem dagar per läsår beviljar handledaren, ledighet därutöver beviljas av skolchefen.

3 KALENDARIE På vår hemsida, finns info om lovdagar samt annan aktuell information. SKOLFOTO Kommer att äga rum under höstterminen, mån-ons V37. Har ni frågor beträffande skolfoto kan ni kontakta ert/era barns handledare. HEMSTUDIEDAGAR: Med hemstudiedagar menas att arbetsuppgifter som planeras på skolan genomförs hemma. Arbetslagen i de olika åren kan ge eleverna hemstudiedagar upp till två dagar per termin. OBSERVERA att dessa dagar är skoldagar och att skolarbete som har planerats på skolan genomförs hemma. Datum för hemstudiedagar finns på vår hemsida: ÖPPET HUS Lördagen den 28 januari Vid Öppet Hus ges eleven möjlighet att visa sin skola för släkt och vänner samt för framtida elever som söker sig till Kunskapsskolan. Denna dag räknas som en vanlig skoldag med obligatorisk närvaro. Det innebär att ledighet ansöks och bearbetas som vid vanlig skoldag. Eleverna kompenseras för detta genom att de får en ledig dag. Se kalendariet för årets datum. ELEVVÅRD Skolkoordinator: Skolans koordinator heter Pia Nilsson. Det går att nå Pia på eller pia.nilsson@kunskapsskolan.se Skolkurator: Skolans kurator heter Popi Lindqvist. Det går att nå Popi på eller kurator.nykoping@kunskapsskolan.se Amigos Popi ansvarar för skolans förebyggande arbete mot mobbing. Skolan har en likabehandlingsplan vilket innebär att det ska finnas 24 stycken kompisstödjare på skolan som eleverna har valt ut i respektive basgrupp. Kompisstödjarna träffas i genomsnitt varannan vecka tillsammans med Popi och ett par av skolans handledare. Vid träffarna tas olika diskussionsfrågor upp som till exempel hur eleverna upplever klimatet i skolan. Utöver detta har kompisstödjarna till uppgift att vara de vuxnas extra ögon och öron. De ska informera om de upptäcker att någon verkar vara utsatt eller nedstämd. Samtliga lärare är delaktiga i arbetet kring att ha en skola där mobbing ej är acceptabelt. Eleven själv, eller du som förälder, kan maila till en speciell adress om han eller hon känner sig utsatta på något vis eller om de ser någon annan som blir utsatt eller är ensam. Det är bara skolkuratorn, Popi, som har tillgång till mailadressen och han har tystnadsplikt. Mailadressen är: kompis.nykoping@kunskapsskolan.se Utöver arbetet för en mobbingsfri skola så har hon olika samtalskontakter med elever. Det finns ingen fråga/problem som är för litet eller för stort om eleven känner ett behov av att diskutera det.

4 SKOLSYSTER Skolans skolsyster, Lotta Lassbo, träffas varje vecka på skolan. Skolsysters telefonnummer är och mailadress är SKOLLÄKARE Skolläkare är Kristina Elfström och kommer att finnas på skolan efter behov. Skolläkare bokas då in av skolsyster. FÖRÄLDRAUTBILDNING Nya elevers föräldrar bjuds in av handledare till föräldrautbildning där vi går igenom loggboken, intranätet, PH-samtalen och elevdokumentationssystemet (EDS). Dessa delar är centrala i vårt utbildningskoncept och gör att ni som föräldrar kan vara aktiva och på nära håll följa ert/era barns skolgång. Även gamla föräldrar är naturligtvis välkomna att delta. Datum för föräldrautbildning mailas ut av handledare. UTLÅNING AV BÖCKER Vi har ett litet bibliotek på andra våningen som är bemannat. Där kan eleverna låna läroböcker och skönlitteratur. Dessutom kan man låna andra hjälpmedel som underlättar skolarbetet. Utlåningen äger rum via en digital registrering. Normalt kan en bok lånas över en kortare period. Bok som inte lämnas tillbaks eller fördärvas ersätts av eleven (föräldern) till en kostnad av 100 kronor per bok. JOURELEVSYSTEMET Skolans elever hjälper till att sköta cafeterian. Vid lunchen hjälper även eleverna till med disk, torka av matborden etc. Jourelevarbetet är en del i hemkunskapen och är på så sätt en del i betygssättningen. SKOLCAFETERIAN Sköts av joureleverna tillsammans med Elisabeth (matmor). Utbudet i cafeterian är frukt, smörgåsar, yoghurt m.m., ej godis och läsk dock glass. Vi eftersträvar så sockerfritt sortiment som möjligt. Mellanmål - frukostmål kuponger Vi säljer på skolan kuponger som berättigar till ett mellanmål eller frukost. Kupongen kostar 10 kr och säljs i häften om 5 st. Utlåning av spel Spel finns att låna i cafeterian. Pant lämnas till jourleelverna.

5 GARDEROB allas ansvar att inte lämna värdesaker i garderoben! Att hänga in sina ytterkläder i en garderob är något man gör på teatrar, restauranger etc. I dessa sammanhang skall man aldrig lämna kvar pengar, mobiltelefoner, dyrt smink etc. i väskor eller fickor. Detta gäller även för oss vuxna. Vi kan inte garantera att stölder inte kommer att äga rum. Om inget ligger kvar i fickorna finns det inget att stjäla. Bra för alla! Hjälp Era barn att komma ihåg detta. Påminn ofta. Vi gör det. Vajerlås till jackor finns att köpa på skolan för 50kr. Stölder elev och förälder ansvarar för att polisanmälan görs. GAMLEBY Vi åker regelbundet till vår kursgård i Gamleby som ligger två mil från Västervik. Eleverna åker en gång per termin utom år9 och år6 som endast åker en gång. Eleverna kommer att få en ledig dag som kompensation för Gamleby. Den dagen är förlagd på måndagen efter att de kommit hem. Datum för Gamleby och kompensationsledigheten finns på kalendariet. Ni föräldrar erbjuds att vara med, från en dag upp till hela veckan. Kostnad för detta är 100 kr/dygn som täcker matkostnaden. (20 frukost + 40 lunch + 40 middag). Inför Gamlebyveckorna kallas föräldrar till möte. Eleverna förbereder sin vistelse veckorna innan och veckan efter. FÖRÄLDRAINFLYTANDE Vår önskan är att ni som föräldrar känner att ni har möjlighet till inflytande på ert/era barns skola i form av att ni bidrar med idéer och tankar. Föräldrar är alltid välkomna att vara med i vår skola, antingen på barnets PH-samtal, vara med en dag/del av en dag i skolarbetet, komma och berätta om sitt eget yrke/arbete, eller annat som Ni föräldrar kan vara expert/duktig på! Det optimala bästa för eleven är alltid att vi samarbetar och att Ni känner Er trygga och väl insatta och informerade om hur skolan fungerar och vad som händer på skolan. FÖRSÄKRINGAR Eleverna är försäkrade via sin hemkommun eller via Kunskapsskolan. Det är varierande beroende på kommun. Vid frågor kontakta vår skolkoordinator. Blankett för anmälan vid olycksfall/tillbud finns på skolan. Om eleven avsiktligt förorsakar skada på vår skola, ersätter eleven denna. Familjens hemförsäkring gäller (självrisk m.m. kontrollera gärna din egen försäkring).

6 ORDNINGSREGLER LÄSÅRET Vi har en fantastiskt fin arbetsplats på Kunskapsskolan i Nyköping. Det finns inte många skolor i Sverige som kan mäta sig med oss. Förutom fin arkitektur, vackra färger m.m. värnar vi om vår arbetsmiljö, dels för att underlätta allas inlärning och dels för att vi alla ska må bra på vår arbetsplats. Våra ordningsregler bygger egentligen på sunt förnuft och speglar normer och värderingar som gäller i det svenska samhället. Mycket viktigt är att vi visar varandra hänsyn. Vi vill inte ha många regler, men de som finns kommer vi mycket konsekvent se till att de gäller och efterlevs av alla. Våra 6 grundregler för vår gemensamma arbetsplats: 1. Huvudbonad och ytterkläder har man på sig utomhus, ej inomhus. Lämnas in i elevgarderoben eller förvaras i skåpen. 2. Olagliga, kränkande & oetiska symboler eller texter på tröjor, klistermärken etc. tillåts inte. Eleven kan uppmanas att byta kläder eller dölja symbolen. Vid tveksamheter får vårt etiska råd ta ställning. 3. Rökning, tuggtobak, snus (inkl nikotinfritt) och alkohol är ej tillåtet. Gäller hela skolans område och i Gamleby. 4. Mobiltelefoner får användas i skolarbetet (t ex miniräknaren), men ska inte störa någon och ljudet skall vara avstängt. Musik kan vara ett bra sätt att öka koncentrationen vid enskilt arbete, men tänk på att inte spela så högt att du riskerar din hörsel eller stör de som sitter nära dig. Lärare och skolpersonal har rätt att frånta elever sin telefon om denna används till fel saker eller stör. 5. All förtäring sker i caféet/matsalen. 6. Vid användande av skateboardrampen skall hjälm användas. Om dessa ordningsregler inte efterföljs kommer vi att omgående kontakta föräldrarna. För att öka trygghet och studiero i skolan har Skolverket gjort ett tillägg i skollagen (SFS 2007:378) som ger handledaren, skolkoordinatorn och rektorn rätt att omhänderta föremål (mobiltelefoner, mp3 eller leksaker etc.) som stör skolverksamheten eller om föremålet utgör fara för säkerheten i skolan. Föremål som omhändertas återlämnas till elev eller vårdnadshavare efter skoldagens slut. Ordningsreglerna förankras hos elevrådet, föräldrar och med alla medarbetarna på skolan. Ordningsreglerna är beslutade av rektorn den 15 augusti Fredrik Hamilton Tf rektor

7 IT-REGLER FÖR ELEVER hur dator-, nät- och systemresurser får användas vid Kunskapsskolan*. Kunskapsskolans* elevdatorer Dator, tangentbord och mus ska alltid användas försiktigt. Du som elev ska också följa de instruktioner som finns för hur datorerna ska skötas och hanteras. Dessa instruktioner meddelas av Kunskapsskolan* centralt eller av IT-ansvarig på skolan. Mat eller drycker får inte förekomma i närheten av datorn. Även små mängder vätska kan orsaka stora skador i dator, skärm, mus eller tangentbord. Tänk på att aldrig lämna datorn inloggad med ditt användarkonto utan uppsikt, lämna heller aldrig ut ditt användarnamn och lösenord till annan person än dina föräldrar! Användande av egen dator eller annan trådlös utrustning i skolan Elev som väljer att ta med och använda egen enhet (med enhet avses bärbar dator, läsplatta, mobiltelefon eller annan trådlös utrustning), äger endast rätt att koppla upp enheten via Kunskapsskolans trådlösa nätverk efter det att elevens personliga handledare gett sin tillåtelse. Elev har aldrig rätt att koppla upp sin egen enhet via skolans fasta nätverk. Elev som tar med en egen enhet till skolan har själv det fulla ansvaret för denna. Kunskapsskolan ersätter därför inte kostnader som eleven kan åsamkas på grund av att enheten skadas eller förkommer. Regler för användande av skolans fasta och trådlösa nätverk Kunskapsskolan* har som mål att skolans nätverk (med nätverk avses både det fasta och det trådlösa nätverket) ska kunna vara så öppna som möjligt. Därför ställer skolan särskilda krav på dig som elev när du använder skolans nätverk. När du använder nätverket via skolans datorer eller egen enhet är du personligt ansvarig för att dessa inte använts på ett sådant sätt att skolans anseende skadas. Skolans nätverk får bara användas för skolarbete. Elevens vårdnadshavare har rätt till elevens användarnamn och lösenord för att få tillgång till Kunskapsskolans* elevdokumentationssystem, EDS. Kunskapsskolan* äger rätt till att hantera och kontrollera all informationen som lagras på nätverket. DET ÄR INTE TILLÅTET ATT försöka få tillgång till hemkataloger, gemensamma mappar eller andra filytor utan att ha rätt till dem försöka dölja sin användaridentitet (utom i de fall då detta är uttryckligen tillåtet). Det är särskilt viktigt att inte ge intrycket av att Kunskapsskolan* står bakom information som publiceras på Internet av en elev försöka störa eller avbryta nätverket uppenbart slösa med tillgängliga resurser (maskinvara eller programvara) försöka skada eller förstöra den lagrade informationen på nätverket göra intrång i personers privatliv skicka massmail på nätverket eller via mail massmail eller till enskilda trakassera, mobba eller diskriminera ladda ned programvara, mediafiler eller annan typ av filformat som inte tillhör skolarbetet. missbruka antalet utskrifter, skriva ut material som inte tillhör skolarbetet gå in på pornografiska, våldsrelaterade eller rasistiska hemsidor IT-regler för elever på Kunskapsskolan spela spel över Internet, undervisningsspel undantaget använda skolans nätverk för affärsverksamhet. privatkopiera program och spel m.m. eller att lagra dem på skolans nätverk Den som bryter mot någon av dessa regler kan stängas av från tillgång till Kunskapsskolans* nätverk. Är det fråga om överträdelser som kan vara brottsliga kan det också bli aktuellt med polisanmälan.

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium

Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium Regler för datoranvändning på Åva Gymnasium För att datoranvändningen på skolan ska fungera är det oundvikligt att etiska krav ställs på användarna. Kraven skiljer sig inte mycket från övriga krav som

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kra nkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kra nkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kra nkande behandling Kunskapsskolan Täby Verksamhetsåret 2014/2015 enligt Nya skollagen (2010:800) 6 kap., Diskrimineringslagen (2008:567) samt Förordningen Kontaktuppgifter:

Läs mer

Datum Grundskolan. D Utbildningsförvaltningen. Information och riktlinjer för lån av elevdator. Bodens kommun

Datum Grundskolan. D Utbildningsförvaltningen. Information och riktlinjer för lån av elevdator. Bodens kommun D Utbildningsförvaltningen Grundskolan Datum 2015-08-21 Information och riktlinjer för lån av elevdator Bodens kommun Bakgrund Digital kompetens, det vill säga att kunna använda modern teknik i sitt dagliga

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

Bra att veta vid Kunskapsskolan Uppsala Sjukanmälan: 08-510 081 61 Observera 08-numret!

Bra att veta vid Kunskapsskolan Uppsala Sjukanmälan: 08-510 081 61 Observera 08-numret! Kunskapsskolan Uppsala Dag Hammarskjölds väg 31 752 37 Uppsala Bra att veta vid Kunskapsskolan Uppsala Sjukanmälan: 08-510 081 61 Observera 08-numret! Medarbetare Namn E-post Kerstin Larsson Ylva Gunnars

Läs mer

IT-riktlinje för elever

IT-riktlinje för elever Diarienr 2013/2394-BaUN 2013/813-UAN nternati IT-riktlinje för elever inom Västerås stad Skolverksamheter Beslutad av Barn- och ungdomsnämnden 131001 Beslutad av Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School Välkommen till Du som nu börjar dina studier vid är naturligtvis nyfiken på skolan. Det här häftet innehåller viktig information om sådant du behöver veta om skolan. Informationen finns även på skolans

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid.

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid. Marielundsskolan - vår arbetsplats Ht 2005 Marielundsskolan ska vara en arbetsplats där alla känner sig trygga och trivs. Vi strävar alla efter att eleverna ska tro på sig själva, ha arbetsro och lust

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår

Välkommen till ett nytt läsår Välkommen till ett nytt läsår 2015/2016 1 Rektor har ordet Varmt välkomna till ett nytt läsår hos oss på Kunskapsskolan Uppsala Norra. I detta häfte finner ni information om vår verksamhet som är bra att

Läs mer

T Y R E S Ö K A T A L O GEN

T Y R E S Ö K A T A L O GEN T Y R E S Ö K A T A L O GEN 2 0 1 3 2 0 1 4 2013-2014 Rektorn har ordet Varmt välkommen tillbaka till alla gamla elever och föräldrar och ett extra varmt välkommen till alla nya elever och föräldrar! Nu

Läs mer

Trygghet och studiero i skolan information om nya bestämmelser

Trygghet och studiero i skolan information om nya bestämmelser Trygghet och studiero i skolan information om nya bestämmelser Reviderad 2007-08-15 Beställningsadress: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm Telefon: 08-690 95 76 Telefax: 08-690 95 50 E-postadress: skolverket@fritzes.se

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET 2016-17 På Karlskrona språkskola önskar vi tillsammans med våra elever och deras vårdnadshavare samarbeta, för att bidra till en uppväxtmiljö som skapar fungerande

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

ORDNINGSREGLER PÅ HAGANÄSSKOLAN

ORDNINGSREGLER PÅ HAGANÄSSKOLAN ORDNINGSREGLER PÅ HAGANÄSSKOLAN Enligt skollagens 5 kapitlet 5 Trygghet och studiero ska alla gymnasieskolor ha ordningsregler. 5 Ordningsregler ska finnas för varje skolenhet. De ska utarbetas under medverkan

Läs mer

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd.

1.2 Det är förbjudet att fotografera, filma eller göra ljudinspelningar på skolans område utan att alla inblandade gett sitt tillstånd. Ordningsregler Under skoltid får endast Önnerödsskolans elever, personal och eventuella gäster vara på skolan. Gästerna ska innan besöket meddela skolans expedition när och varför de kommer. Dessa ordningsregler

Läs mer

Ordningsregler Önnestad skola F - 9

Ordningsregler Önnestad skola F - 9 Ordningsregler Önnestad skola F - 9 På vår skola visar vi varandra hänsyn och respekt under hela arbetsdagen. Som elev ska du: Komma i tid till lektioner och ha med dig det material som behövs. Respektera

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Läsåret 2011/12 Antagen 2009-10-22 Reviderad 2011-06-27 2. (6) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt

Läs mer

Dnr 2007/83 PS 004. Riktlinjer för elevernas IT användning i proaros skolverksamhet

Dnr 2007/83 PS 004. Riktlinjer för elevernas IT användning i proaros skolverksamhet Dnr 2007/83 PS 004 Riktlinjer för elevernas IT användning i proaros skolverksamhet Riktlinjer för elevernas IT användning... 2 Allmänna utgångspunkter... 2 Behörighet och ansvar... 2 Internetanvändning,

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem)

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Plan för Likabehandling och kränkande behandling - Elevversion Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Läsåret 2018/19 Inledning Syftet med likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling är

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg ASPERO Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 14/15 ASPERO Kontakt Kristina Haeffner rektor 0725 17 77 99 Madeleine Dahlqvist administratör 031 337 89 00 För övrig personal se

Läs mer

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se

Information till hemmen från. Hemsida www.edboskolan.se Information till hemmen från Hemsida www.edboskolan.se Aktuellt under läsåret 2011/2012 EDBOSKOLAN VIKTIGA TELEFONNUMMER Rektor Margareta Grahn 535 354 03 Bitr. rektor F-3, fritidshem Ann-Kristin Källström

Läs mer

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan 1(9) TILLSAMMANS Hos oss möts barn, ungdomar och vuxna på världens viktigaste arbetsplats. Det är här vi vuxna ska hjälpa Dig som växer upp

Läs mer

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Information till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Brynässkolan F-5 Fridhemsskolan F-6 Hemlingby skola F-3 Sörbyskolan F-6 Vallbacksskolan 6-9 Läsåret 2015/2016 VISION Trygga elever

Läs mer

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret 2019-2020 Dagordning o Presentation av personal o Bocka för ditt barns namn på klasslistan o Fyll i ditt omsorgsbehov. OBS! Ansök om Fritids på e-barnungdom.

Läs mer

Information och regler Från A till Ö

Information och regler Från A till Ö Information och regler Från A till Ö Vi vill utveckla vår skola, så att våra elever ges de bästa förutsättningarna att nå målen i en miljö som präglas av kreativitet, framtidstro och lust att lära. En

Läs mer

Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun

Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun Fastställd av kommunstyrelsen 2012-11-13 Dnr 2012-259 Riktlinjer för användande av kommunens datorer och Internet för anställda och förtroendevalda i Laholms kommun Användningen av IT-stöd i vårt dagliga

Läs mer

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN Foton och filmer i marknadsföring I och med den digitala tekniken finns nu möjlighet att jobba med bild, film och ljud i en helt ny utsträckning än tidigare. Alltmer

Läs mer

ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen längre version

ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen längre version ORDNINGSREGLER beslutade av skolledningen 141029 - längre version I Skollagens femte kapitel och femte paragrafen om Trygghet och studiero finns bestämmelser kring ordningsregler. Ordningsregler ska finnas

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Detta dokument fungerar som stöd för att kommunikationen och samarbete mellan hem och skola skall fungera så smidigt som möjligt. Dokumentet

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 Välkommen till Nyköpings Gymnasium Tessin! Vi önskar dig varmt välkommen till Nyköping Gymnasium Tessin. I detta häfte finns viktig information som är bra att känna

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI 2016 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare, SFI Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program. Elevinformation. Läsåret 2014/2015

GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program. Elevinformation. Läsåret 2014/2015 GYMNASIESÄRSKOLAN med Fyrisskolans 4-åriga program Elevinformation Läsåret 2014/2015 Uppsala kommun FYRISSKOLAN Tel 018-727 97 00, Fax 018-727 97 24 753 75 UPPSALA E-post: info@fyrisskolan.uppsala.se Besöksadress

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Bagarmossens skolas. värdegrund. samlade dokument kring vår BAGARMOSSENS SKOLA. vår VISION

Bagarmossens skolas. värdegrund. samlade dokument kring vår BAGARMOSSENS SKOLA. vår VISION BAGARMOSSENS SKOLA Bagarmossens skolas samlade dokument kring vår värdegrund vår VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

Södertörns friskola Information till föräldrar läsåret 2015/2016

Södertörns friskola Information till föräldrar läsåret 2015/2016 Södertörns friskola Information till föräldrar läsåret 2015/201 Välkomna hit! Vi hoppas att du och ditt barn kommer att trivas hos oss. Vi vet att det alltid är mycket man undrar när skolan börjar, och

Läs mer

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2018-08-06 Information om Kvarnbergsskolan 2018/2019 KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2018/2019 har Kvarnbergsskolan cirka 600 elever

Läs mer

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Verksamhetsåret 2016/2017 Kunskapsskolan Saltsjöbaden Innehåll: Inledning s. 2 Definitioner s. 5 Främjande och förebyggande arbete s. 6 Nulägesbeskrivning

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014/2015

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014/2015 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014/2015 Kunskapsskolan Västerås Gäller tom 31 augusti 15 1 Den 1 januari 2009 infördes Diskrimineringslagen och 14:e kapitlet skollagen. Där finns

Läs mer

Ordningsregler vid Ahlafors Fria Skola

Ordningsregler vid Ahlafors Fria Skola LÄSÅRET 16-17 Ordningsregler vid Ahlafors Fria Skola Beskrivning över ordningsreglerna vid Ahlafors Fria Skola Vad kännetecknar goda ordningsregler? Utdrag ur skollagen (2010: 800) 5 kap. Trygghet och

Läs mer

Lokala ordningsregler för Spängerskolan

Lokala ordningsregler för Spängerskolan Lokala ordningsregler för Spängerskolan Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens

Läs mer

Elevhälsoplan. Strömstads ö-skolor

Elevhälsoplan. Strömstads ö-skolor Elevhälsoplan Strömstads ö-skolor Hösten 2015 Bakgrund För elever i skolan ska det finnas elevhälsa. Elevhälsans förebyggande och hälsofrämjande roll lyfts fram i skollagen Elevhälsan ska omfatta medicinska,

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum MÅNADSBREV JANUARI 2013 God fortsättning och välkomna till en ny termin hos oss på Midimalen norr. Vi vill börja med att tacka för de goda och fina julklapparna vi fick av er och era barn. Vi blev väldigt

Läs mer

Likabehandlingsplan & plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan & plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan & plan mot kränkande behandling Kunskapsskolan Nyköping Verksamhetsår 2013/2014 Nyköping 20131008 Vision På Kunskapsskolan tar vi tydligt avstånd från diskriminering och alla former

Läs mer

Mobiltelefonpolicy Nossebro 6-9 skola

Mobiltelefonpolicy Nossebro 6-9 skola Mobiltelefonpolicy Nossebro 6-9 skola Dokumenttyp Policy Fastställd 2015-10-26 74 Senast reviderad Detta dokument gäller för Utbildningsförvaltningen Giltighetstid Tillsvidare Dokumentansvarig Rektor Diarienummer

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11 Ordningsregler F-6 Västra Ingelstad skola Läsåret 10/11 Vi vill arbeta i en skola där vi alla bryr oss om och respekterar varandra. För att detta ska fungera måste alla elever följa vissa gemensamma regler.

Läs mer

Regelverk 1-1. Överenskommelse för lån av dator. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler.

Regelverk 1-1. Överenskommelse för lån av dator. Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Regelverk 1-1 Överenskommelse för lån av dator Avtal om lån av studiedator med möjlighet att använda datorn för privat bruk utanför skolans lokaler. Under studietiden kommer du som elev att få tillgång

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

1 (5) Rektorn och lärarna ska vara särskilt återhållsamma med åtgärder när det gäller förskoleklassen och grundskolans lägre åldrar.

1 (5) Rektorn och lärarna ska vara särskilt återhållsamma med åtgärder när det gäller förskoleklassen och grundskolans lägre åldrar. C:\Users\es600\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\IHBAJS3W\Trygghet och studiero (3).docx Köping4000, v3.2, 2011-07-04 1 (5) Datum Barn & Utbildning 2014-07-02 Lars

Läs mer

1. Alla på skolan visar respekt mot varandra. Vi använder inte våld, hot, svordomar och kränkande uttryck.

1. Alla på skolan visar respekt mot varandra. Vi använder inte våld, hot, svordomar och kränkande uttryck. ORDNINGSREGLER FÖR ENSKEDE SKOLA 2008 Våra ordningsregler bygger på innehållet i skolans arbetsplan, likabehandlingsplan, Lpo94, skollagen och arbetsmiljölagen. I skolan gäller samma lagar och värderingar

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Kunskapsskolan Katrineholm 2014/2015

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Kunskapsskolan Katrineholm 2014/2015 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Kunskapsskolan Katrineholm 2014/2015 Kunskapsskolan Katrineholm Västgötagatan 16, 641 36 Katrineholm, Tel.dir. 08-51008370, www.kunskapsskolan.se 1

Läs mer

Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17

Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17 Tofthagaskolans likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 Ansvariga för planen Arbetslaget

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Bra att veta om Kunskapsskolan Uppsala Sjukanmälan: 08 510 081 61 Observera 08 numret! Innan klockan 08:00.

Bra att veta om Kunskapsskolan Uppsala Sjukanmälan: 08 510 081 61 Observera 08 numret! Innan klockan 08:00. Kunskapsskolan Uppsala Dag Hammarskjölds väg 31 752 37 Uppsala Bra att veta om Kunskapsskolan Uppsala Sjukanmälan: 08 510 081 61 Observera 08 numret! Innan klockan 08:00. Medarbetare Namn E post Kerstin

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter

Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter Riktlinje för användning av lånedator i skolan Västerås stad Skolverksamheter IT-riktlinje för användning av lånedator* i skolan Skolarbete och lärande med stöd av modern teknik Skolans uppdrag är att

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 15/16 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 15/16 Kontakt Jens Naezer rektor 0725 17 77 99 Steffen Dotter administratör 031 337 89 00 För övrig personal se hemsidan för aktuell information.

Läs mer

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem)

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Plan för Likabehandling och kränkande behandling Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Läsåret 2018/2019 1. Inledning Syftet med likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling är att skydda

Läs mer

Föräldrar information till åk 1

Föräldrar information till åk 1 Föräldrar information till åk 1 DEXTER Inlogg BankID Dokumentation av närvaro, frånvaro, individuell studieplan med kurser och betyg med mera. Nås via skolans hemsida: http://gymnasiet.vastervik.se IST

Läs mer

IT-policy. Förvaltningen Björn Sandahl, förvaltningschef

IT-policy. Förvaltningen Björn Sandahl, förvaltningschef Förvaltningen Björn Sandahl, förvaltningschef STYRDOKUMENT Diarienummer: GIH 2018/243 Datum: 2018-10-15 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-06-13 Reviderad: 2018-10-23 Giltighetstid: Tillsvidare Gymnastik-

Läs mer

Välkommen till Stocksunds RE

Välkommen till Stocksunds RE Välkommen till Stocksunds RE Till nya elever och vårdnadshavare läsåret 2018/2019 Vi har i detta häfte samlat viktig information, som vi önskar att ni läser tillsammans. Viss information vill vi att ni

Läs mer

som finns i skolan. Det hjälp. använder datorn. behandlad.

som finns i skolan. Det hjälp. använder datorn. behandlad. Användarinstruktionn och elevkontrakt för elever på S:t Eskils gymnasium S:t Eskils gymnasium vill ge dig som elev en utvecklande, kreativ och lärorik tid under dina år på gymnasiet. Skolan satsar stora

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING FÄLADSGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING FÄLADSGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING FÄLADSGÅRDEN Skolan tar avstånd från alla tendenser till kränkningar genom att arbetet på Fäladsgården genomsyras av att: elever och personal bemöter varandra med

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

A-Ö läsåret 2015-2016. Rålambshovsskolan Elever

A-Ö läsåret 2015-2016. Rålambshovsskolan Elever A-Ö läsåret 2015-2016 Rålambshovsskolan Elever Innehåll BAL... 3 BESÖK UTIFRÅN... 3 BETYG... 3 BIBLIOTEK... 3 BRAND... 3 BROTT... 3 DROGER... 3 ELEVHÄLSA... 4 ELEVSKÅP... 4 FRIENDS... 4 FRÅNVARO-ELEVER...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare

Välkommen till läsåret ! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! ABC, med information till vårdnadshavare Välkommen till läsåret 2018-2019! Läsårsdata Höstterminen 2018 Höstterminen för eleverna börjar måndag 20 augusti Höstlov vecka

Läs mer

segevångsskolans ordningsregler 7-9

segevångsskolans ordningsregler 7-9 Malmö stad Segevångsskolan Segevångsskolans ordningsregler Vi vill ha en skola som är en trygg arbetsplats för alla. Det krävs då att alla visar respekt och hänsyn till varandra. Med denna informationsbroschyr

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn

Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn Information för dig som är vuxenstuderande ULRICEHAMN N Vuxenutbildningen Vi erbjuder vuxenutbildning på olika nivåer - både grundskole- och gymnasienivå,

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 Häggetorps- Skolan VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 ENGAGEMANG HUMOR LÄNGTAN Vår verksamhet präglas av humor och glädje, där alla ska känna trygghet och utvecklas. Vi behandlar alla efter sina olika förutsättningar

Läs mer

Edboskolan - Viktigt på riktigt

Edboskolan - Viktigt på riktigt Edboskolan - Viktigt på riktigt Information till hemmen läsåret 2015/2016 Välkommen till Edboskolan läsåret 2015/2016 Höstterminen 2015 Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti Studiedag fredagen den

Läs mer

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85 Hemsida: www.traineegymnasiet.se E-post : traineegymnasiet@hylte.se Traineegymnasiet Forum, Norra Industrigatan

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Välkommen till. Matteusskolan. Läsåret 2014/2015. stockholm.se Utbildningsförvaltningen Sida 1 (10) Matteusskolan 2014-08-07 Välkommen till Matteusskolan Läsåret 2014/2015 stockholm.se Sida 2 (10) Innehåll Läsårsdata 2014/2015 4 2014 4 2015 4 Att anslå hemma 5 Sjukanmälan

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan Till dig som börjar på Vidåkersskolan 2012/2013 SKOLAN ÄR VIKTIG! Vi hoppas Du håller med oss om detta och att du kommer att trivas. Det är en förmån att få gå i skolan och den är viktig för Din framtid.

Läs mer

5.3 Eleven ansvarar själv för att data som lagras i Datorutrustningen säkerhetskopieras.

5.3 Eleven ansvarar själv för att data som lagras i Datorutrustningen säkerhetskopieras. AVTALSVILLKOR VID LÅN AV DATORUTRUSTNING 2014-08-18 1 Allmänna villkor 1.1 Detta avtal reglerar villkoren för elevens lån av en bärbar persondator med kringutrustning inklusive programvaror (nedan kallat

Läs mer

Daggkåpeskolan och Daggkåpeskolans fritidshem

Daggkåpeskolan och Daggkåpeskolans fritidshem s likabehandlingsplan för och s fritidshem Skolans prioriterade mål läsåret 2016/2017: LGR 11 kap. 2 2,3: tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Grunduppgifter Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Kunskapsskolan Helsingborg

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Kunskapsskolan Helsingborg Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Verksamhetsåret 2015/2016 Kunskapsskolan Helsingborg enligt Nya Skollagen kap. 6 (2010:800), Diskrimineringslagen (2008:567) samt Förordningen (2011:681)

Läs mer

2009-06-24 LIKABEHANDLINGSPLAN. Handlingsplan mot diskriminering och trakasserier

2009-06-24 LIKABEHANDLINGSPLAN. Handlingsplan mot diskriminering och trakasserier 2009-06-24 LIKABEHANDLINGSPLAN Handlingsplan mot diskriminering och trakasserier Innehåll: Inledning Duveholmsgymnasiets övergripande mål Definitioner Hur motverkar vi diskriminering och trakasserier Åtgärder

Läs mer

Elevhandbok 2015-2016 UPPSALA

Elevhandbok 2015-2016 UPPSALA Elevhandbok 2015-2016 UPPSALA 2 Välkommen...till ännu ett härligt år! Den här boken kommer att hjälpa dig att navigera i de olika situationer som kan uppstå under dina tre gymnasieår här hos oss på Kunskapsgymnasiet.

Läs mer

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever A-Ö läsåret 2014-2015 Rålambshovsskolan Elever Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 3 ARBETSPLAN... 3 BAL... 3 BESÖK UTIFRÅN... 3 BETYG... 3 BIBLIOTEK... 3 BRAND... 3 BROTT... 3 DROGER... 4 ELEVHÄLSA... 4 ELEVSKÅP...

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015/2016

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015/2016 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015/2016 Kunskapsskolan Västerås Gäller tom 31 augusti 2016 Den 1 januari 2009 infördes Diskrimineringslagen och 14:e kapitlet skollagen. Där finns

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för verksamhetsåret 2014-2015

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för verksamhetsåret 2014-2015 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för verksamhetsåret 2014-2015 Enligt Nya Skollagen kap. 6 (2010:800), Diskrimineringslagen (2008:567) samt Förordningen (2006:1083) Kunskapsskolan

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer