Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Symantec Ghost

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Symantec Ghost"

Transkript

1 Dokument skapat av Confluence den 2 feb :54 Sida 1 Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Symantec Ghost Denna sida ändrades senast den 28 jan 2010 av s-robinson2@ti.com. Implementera programvara med Symantec Ghost Sammanfattning Detta dokument innehåller en översikt av rekommenderade steg för att konfigurera, skapa och implementera programvarupaket för en TI-klient med hjälp av Symantec Ghost på Windowsdatorsystem. Det här dokumentet är avsett att användas som en exempelhandledning för ITpersonal som planerar, implementerar och underhåller installationer av TI-Nspire- eller TI- Smartview-programvara på institutioner och avdelningar. Implementeringen och användningen av Symantec Ghost kan variera beroende på organisation. Innehåll Komma igång Konfigurationsfiler Konfigurera installationen med filen Setup.ini Översikt av installation och aktivering Implementera TI-Nspire-programvaran med Ghost Komma igång I den här handledningen används information och resurser som finns tillgängliga på Texas Instruments (TI) Software Service Center. Texas Instruments Software Service Center har utformats för att hjälpa institutioner att hantera sin programvara på en säker och personligt anpassad webbplats. Tjänsten erbjuder dig och dina kontomedlemmar funktioner för att hämta inköpt programvara, skapa licensnummer och hantera aktiveringen av programvaran. Dessutom innehåller webbplatsen utförliga installationsinstruktioner, vanliga frågor och svar, samt nedladdningsbara filer. Den här handledningen omfattar implementering av följande klientprogram: TI-Nspire, studentversionen TI-Nspire CAS, studentversionen TI-Nspire, lärarversionen TI-Nspire CAS, lärarversionen TI-Smartview för TI-84 Plus Konfigurationsfiler Filer som krävs för paketering och implementering av TI-programvara finns på TI Software Service Center och på produkt-cd-skivan om det ingick i beställningen. För TI-programvara som kräver licensaktivering krävs följande 2 filer: Installationspaketet, till exempel TI-Nspire.exe eller TI-Smartview.exe En användaranpassad konfigurationsfil med namnet setup.ini För enhetlighetens skull används installationspaketet TI-Nspire.exe i den här handledningen.

2 Konfigurera installationen med filen Setup.ini Skapa filen genom att använda en textredigerare (till exempel Anteckningar) och ange de konfigurationsparametrar som önskas/krävs och spara sedan filen med namnet "setup.ini". Kom ihåg att spara dina ändringar efter att du har redigerat filen och lägg filen i samma katalog som installationsfilen för TI-Nspire. Observera att det är mycket lättare att konfigurera och installera TI-programvara med en licensserver för samtidiga användarlicenser än med en volymlicens när du använder Symantec Ghost. Setup.ini-parametrar som krävs för installation av volymlicenser: ALLOW_AUTO_SW_UPDATE=[YES/NO] LICENSE_NUMBER=[Licensens nummer] SILENT=[YES/NO] LOGDIR=["Default" eller giltig filsökväg] LICENSE_EXPIRATION_WARNING=[YES/NO] DAYS_TO_WARN_BEFORE_LICENSE_EXPIRATION=[1-31] Setup.ini-parametrar som krävs för installation av samtidiga användarlicenser: ALLOW_AUTO_SW_UPDATE=[YES/NO] LICENSE_SERVER_1=[IP-adress eller värdnamn] LICENSE_SERVER_2=[IP-adress eller värdnamn] LICENSE_SERVER_3=[IP-adress eller värdnamn] SILENT=[YES/NO] LOGDIR=["Default" eller giltig filsökväg] LICENSE_EXPIRATION_WARNING=[YES/NO] DAYS_TO_WARN_BEFORE_LICENSE_EXPIRATION=[1-31]

3 Översikt av installation och aktivering Följ anvisningarna nedan när du implementerar och aktiverar klientprogramvaran. Konfigurera setup.ini korrekt för din datormiljö. Om du har köpt en samtidig användarelicens för en licensserver ska du konfigurera filen setup.ini så att den pekar på licensservern eller licensservrarna för samtidiga användarlicenser. Om du har köpt en volymlicens anger du licensnumret för volymlicensen i rätt fält i filen setup.ini. När du har gjort ändringarna i filen setup.ini är det viktigt att du lägger filen i samma paketmapp som installationsfilen TI-Nspire.exe. Kör ett test på ett av systemen för att kontrollera att det implementeras, aktiveras och körs som det ska. Om programmet startar på klienten och en dialogruta om utvärderingsperioden visas så har den tysta aktiveringen misslyckats efter implementeringen. Om du har en licensserver för samtidiga användarlicenser och ett felmeddelande visas i klienten ska du kontrollera filen setup.ini så att den inte innehåller några fel eller kontrollera licensserverns IP-adress. När du installerar programvara på ghost-avbilden för huvudmastern kontrollerar du att användarkontot som du använder är ett systemkonto med administratörsbehörighet. Denna behörighetsnivå krävs för installationen av programvara och USB-drivrutiner. Implementera TI-Nspire-programvaran med Ghost Med stegen som beskrivs nedan kan du konfigurera TI-programvara i en Windows-baserad Symantec Ghost-miljö och se till att vart och ett av ghost-systemen har giltiga licenser. Följ anvisningarna nedan vid installation och aktivering i ett datornätverk med ghostimplementering. Om du har köpt en volymlicens måste du följa flera steg för att se till att programvaran inte aktiveras på huvudmastern, utan istället aktiveras för varje klient separat. Detta gör du genom att konfigurera ett VB-skript och spara det som SNETSilentAct_SE.vbs eller med ett liknande namn med filtillägget vbs. Detta behövs inte om du har köpt en samtidig användarelicens. OM DU HAR KÖPT EN SAMTIDIG ANVÄNDARELICENS: 1. I filen setup.ini ändrar du till SILENT=YES, LICENSE_SERVER_1=IP-adress eller värdnamn för servern med den samtidig användarelicensen, och anger sedan andra administrativa alternativ enligt önskemål. Spara filen och lägg den i samma katalog som installationsfilen. 2. Dubbelklicka på installationsfilen för TI-programvaran på huvudmastern. 3. När installationen är slutförd startar du programmet en gång för att kontrollera att det startar som samtidigt aktiverad programvara. 4. Slutför och implementera huvudavbilden på systemen efter behov. OM DU HAR KÖPT EN VOLYMLICENS: 1. I filen setup.ini ändrar du till SILENT=NO, anger ditt volymlicensnummer i LICENSE_NUMBER=, och anger sedan andra administrativa alternativ enligt önskemål. Spara filen och lägg den i samma katalog som installationsfilen.

4 2. Installera TI-Nspire på ghost-huvudavbilden men aktivera det inte. Klicka på Slutför när installationen är slutförd. Klicka INTE på Nästa. 3. Bläddra till %ALLUSERSPROFILE%\Application Data\TI-Nspire\res (eller %ALLUSERSPROFILE%\TI-Nspire\res på Windows 7) och kontrollera att rätt licensinformation visas i filen deployment.properties. (Obs: Mappen för TI-Nspire skiljer sig åt beroende på programvara, för lärarversionen heter den till exempel TI-Nspire TE (Teacher edition).)

5 4. Kopiera VB-skriptet SNETSilentAct_SE.vbs till katalogen C:\Program\TI Education\TINspire eller till programkatalogen för din produkt. 5. Högerklicka på filen SNETSilentAct_SE.vbs och välj redigera. På raden där det står #License.Number= och ange din produktlicens efter = men inom citattecknen (d.v.s. "#_License.Number= "). Ändra också produktmappen och exe-namnen beroende på vilken produkt du använder. _Observera även att "Application Data" inte behövs i sökvägen för res- och license-mappen på Windows 7.

6 Option Explicit Dim objfso, objfolder, objshell, objtextfile, objfile Dim strdirectorydep, strdirectorylic, strfiledep, strfilelic, strtext strdirectorydep = "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\TI-Nspire\res" strdirectorylic = "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\TI-Nspire\license" strfiledep = "\deployment.properties" strfilelic = "\lservrc" strtext = "#_License.Number=" ' Create the File System Object Set objfso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") ' delete existing license file If objfso.fileexists(strdirectorylic & strfilelic) Then objfso.deletefile (strdirectorylic & strfilelic) End If ' open file for writing Set objtextfile = objfso.opentextfile(strdirectorydep & strfiledep, 2, True) ' Writes strtext to file objtextfile.writeline(strtext) objtextfile.close ' wait for files then Ti-Nspire launch WScript.sleep 300 Set objshell = CreateObject("WScript.Shell") objshell.run """C:\Program Files\TI Education\TI-Nspire\TI-Nspire.exe"" -qn -nosplash" WScript.Quit 1. Slutför och distribuera huvudavbilden till de datorer som krävs. 2. När alla ghostade klienter är konfigurerade, och namnen på datorenheter har ändrats och Internetåtkomsten har gjorts tillgänglig, startar du C:\Program\TI Education\TI-Nspire \SNETSilentAct_SE.vbs genom att dubbelklicka på det eller startar det med ett användarkonto med administratörsbehörighet, så att produkten aktiveras.

7 ANDRA AKTIVERINGSALTERNATIV Om du har andra verktyg som du kan använda för att ändra namn på datorer utan att ha fysisk åtkomst till varje system kan du också aktivera TI-Nspire automatiskt. 1. Använda skript för domängruppsprinciper för att köra VB-skriptet ovan. 2. Använda SMS, Novell eller ett annat verktyg som kan köra VB-skriptet ovan med administratörsbehörighet på datornätverket för att aktivera produkten. 3. Du kan också använda Windows-registret för att starta ett skript eller ett program efter en omstart. Du kan antingen lägga till detta i ditt eget RunOnce-skript eller lägga till poster i registret för att direkt anropa och aktivera TI-Nspire. Du kan öppna och konfigurera Windows-registret genom att skriva regedit i Start>Kör. Du kan sedan följa anvisningarna i alternativ A eller alternativ B. A. Ändra registret för systemet med huvudavbilden under HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE \Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce och lägg till det nya strängvärdet TI-Nspire = C: \Program\TI Education\TI-Nspire\TI- Nspire.exe -qn nosplash

8 B. Lägg till VB-skriptet ovan i produktens installationskatalog. Ändra registret för systemet med huvudavbilden under HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft \Windows\CurrentVersion\RunOnce och lägg till det nya strängvärdet TI-Nspire = SNETSilentAct.vbs Se till att du ändrar installationsmappen och namnet på exe-filen i VB-skriptet så att det överensstämmer med produkten som du har köpt och vill implementera. När huvudavbilden har implementerats på samtliga system, och dessa har startats om en gång, startas TI-Nspire-programmet i tyst läge genom RunOnce och aktiveras. Starta inte programmet och starta inte om huvudavbilden efter att du har gjort några av dessa registerändringar. Kontrollera att användarkontot som loggar in på datorn för att köra första gången har administratörsbehörighet och Internetåtkomst. På vissa nätverk fungerar dock den här lösningen inte lika bra som på andra. VIKTIG INFORMATION Det rekommenderas INTE att du installerar TI-Nspire via nätverksimplementering, SMS, Novell eller liknade verktyg till huvudavbilden, om någon håller på att skapa en ghost-huvudavbild eller ska skapa en huvudavbild från den här installationen. Detta bör inte göras eftersom produkten aktiveras eller försöker att aktiveras tyst under implementeringsprocessen på nätverket. Användaren behöver fullständig åtkomst/behörighet till installationskatalogen för TI-Nspire om aktiveringen ska lyckas. Du kan också skapa ett skript för proceduren och använda skriptet som inloggningsskript. När programvaran aktiveras låser den licensen till det systemet och om systemets namn ändras efter det måste programvaran aktiveras på nytt. Med huvudavbild avses operativsystemets avbild som används som standardavbild och som distribueras till samtliga system på nätverket.

Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Apple Remote Desktop

Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Apple Remote Desktop Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Apple Remote Desktop Denna sida ändrades senast den 21 jan 2010 av s-robinson2@ti.com. Implementera programvara med Apple Remote Desktop

Läs mer

Installation av Topocad

Installation av Topocad Installation av Topocad Hämta programmet Topocad 13.0 kan hämtas från adtollo.se/systems/mat-kart/ladda-ner-program/ Installation Programmet installeras från Installera Topocad Topocad 13.0. Installationsfilen

Läs mer

Installation av Topocad

Installation av Topocad Installation av Topocad Hämta programmet Topocad 14.X kan hämtas från adtollo.se/matkart/ladda-ner-program/ Installation Programmet installeras från Installera Topocad Topocad 14.X. Installationsfilen

Läs mer

INSTALLATIONSHANDBOK

INSTALLATIONSHANDBOK , Talsyntes INSTALLATIONSHANDBOK Innehåll Systemkrav 2 Installation med programskivan 3 Installation efter nedladdning från internet 4 Installation tillval/tillägg 7 Installation av MSI-filer (skolor och

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 8.0 2015-03-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Handbok för installation och aktivering av Software

Handbok för installation och aktivering av Software Handbok för installation och aktivering av Software Mer information om TI-teknologi hittar du i online-hjälpen på education.ti.com/eguide. Viktigt information Texas Instruments lämnar inga garantier, vare

Läs mer

Installationsanvisningar VISI Klient

Installationsanvisningar VISI Klient Installationsanvisningar VISI Klient 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång

Läs mer

FileMaker Server 14. Guiden Installation över nätverk

FileMaker Server 14. Guiden Installation över nätverk FileMaker Server 14 Guiden Installation över nätverk 2007-2015 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och FileMaker Go är

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2016-09-07 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 9.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

På servern För att registrera och köra en Topocad 17 nätverkslicens krävs att man installerar den senaste Licensservern

På servern För att registrera och köra en Topocad 17 nätverkslicens krävs att man installerar den senaste Licensservern Installationsanvisning Topocad nätverkslicens Denna installationsanvisning gäller för Topocad nätverkslicenser från version 17 och senare och beskriver hur man registrerar en Topocad licens på en server

Läs mer

Skapa ett paket av TI-Nspire programvara med Microsoft SMS 2003

Skapa ett paket av TI-Nspire programvara med Microsoft SMS 2003 Skapa ett paket av TI-Nspire programvara med Microsoft SMS 2003 Detta dokument ger steg för steg-instruktioner för att skapa och implementera ett TI-Nspire nätverkspaket via plattformen Microsoft SMS 2003.

Läs mer

Design Collaboration Suite

Design Collaboration Suite Design Collaboration Suite 2012 IRONCAD IRONCAD DRAFT INOVATE NLM- Network License Manager LICENSAKTIVERINGSGUIDE Innehållsförteckning Viktig information innan installation 1 Installation av NLM- Network

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 7.1 2013-11-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse inför

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

FileMaker Server 13. Guiden Installation av nätverksinställningar

FileMaker Server 13. Guiden Installation av nätverksinställningar FileMaker Server 13 Guiden Installation av nätverksinställningar 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento

Läs mer

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk)

Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) FEBDOK 2016-11-28 Sida 1/9 Installation av FEBDOK version 6.0 Server (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 6.0 server. Denna anvisning har skärmbilder från Windows 7. För andra operativsystem kan

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

AVCAD 4.0 för Windows

AVCAD 4.0 för Windows BILAGA A Installation och konfigurering av SQL-server. Applikationen kan antingen köras mot MS SQL-server eller MS Access. Koppling mot MS-ACCESS databas. MS Access installeras och konfigureras automatiskt

Läs mer

Installation, Novaschem 2005

Installation, Novaschem 2005 Installation...2 Hämta Novaschem...2 Att tänka på vid installation...2 Aktivering...2 Starta installationsprogrammet...2 Lokal installation...2 Licensavtal...3 Installationstyp...3 Databaskomponenter...3

Läs mer

QuarkXPress 9.3 Informationsfil

QuarkXPress 9.3 Informationsfil QuarkXPress 9.3 Informationsfil INNEHÅLL Innehåll QuarkXPress 9.3 Informationsfil...4 Systemkrav...5 Systemkrav: Mac OS...5 Systemkrav: Windows...5 Installation: Mac OS...7 Utföra en tyst installation...7

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Handbok för installation och aktivering av Software

Handbok för installation och aktivering av Software Handbok för installation och aktivering av Software Denna handbok avser TI-Nspire programvara version 4.2. För att erhålla den senaste versionen av dokumentationen, besök education.ti.com/guides. Viktigt

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk)

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) FEBDOK 2014-01-08 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 koncerninstallation (server). För andra operativsystem kan skärmbilderna vara annorlunda

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Installation av Topocad

Installation av Topocad Installation av Topocad Hämta programmet Topocad 12.0 kan hämtas från adtollo.se/systems/mat-kart/ladda-ner-program/ Installation Programmet installeras från Installera Topocad Topocad 12.0. Installationsfilen

Läs mer

Installation/uppgradering av Agfa IMPAX program för remittenter

Installation/uppgradering av Agfa IMPAX program för remittenter Installation/uppgradering av Agfa IMPAX program för remittenter För kliniskt bruk testat på Windows 7 och Windows XP. Följ även denna länk angående Windows XP. http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/end-support-help

Läs mer

Sätt igång med QuarkXPress

Sätt igång med QuarkXPress Sätt igång med QuarkXPress 10.0.1 INNEHÅLL Innehåll Sammanhörande dokumentation...3 Systemkrav...4 Systemkrav: Mac OS X...4 Systemkrav: Windows...4 Installation: Mac OS...5 Lägga till filer efter installationen:

Läs mer

Installationsguide. Innehållsförteckning

Installationsguide. Innehållsförteckning Installationsguide Innehållsförteckning Installation av ELCAD 7.6.0 3 Viktiga nyheter om installationen 3 Steg 1: Kontroll av operativsystem 5 Steg 2: Installation av ELCAD 7.6.0 Svensk version 6 Steg

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

JAWS Nätverksauktorisering

JAWS Nätverksauktorisering Nätverksauktorisering snabbstart Guide Freedom Scientific programvaror behöver riktig auktorisering för att fungera. Klient datorer som använder programvaran kommer att ansluta till en licens server vilken

Läs mer

Innan installationen behöver dessa tre steg genomföras. Efter installationen kan de aktiveras igen.

Innan installationen behöver dessa tre steg genomföras. Efter installationen kan de aktiveras igen. INSTALLATION GIBBSCAM GibbsCAM har samma installerare för både den hårdvarulåsta versionen och nätverkslicensen. GibbsCAM använder numera en licensfil som skapas direkt via internet eller manuellt via

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2014.1

Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Installationsanvisning fr o m version 2014.1 Innehåll Hämta aktuell version från Kundtorget... 1 Detaljerad beskrivning för nedladdning av programmet från Kundtorget... 1 Kontrollera Microsoft.Net Framework

Läs mer

Innehåll i detta dokument

Innehåll i detta dokument Läs igenom hela dokumentet innan du startar. Kopiera över allt på CD-skivan till din hårddisk. Din dator kommer behöva startas om en gång vid installationen av CodeSys. Du måste ha rättigheter att installera

Läs mer

Installationsanvisning HogiaFastighet SQL

Installationsanvisning HogiaFastighet SQL Installationsanvisning HogiaFastighet SQL From version 215.1.1. HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk)

Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk) FEBDOK 2014-01-07 Sida 1/9 Installation av FEBDOK version 5.4 Server (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 lokal klientinstallation. För andra operativsystem kan skärmbilderna vara annorlunda

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

Uppgradering avavigilon Control Center 6

Uppgradering avavigilon Control Center 6 Uppgradering avavigilon Control Center 6 När du uppgraderar till programvaran ACC 6, måste din programvara och dina licenser uppgraderas. OBS: Du kan endast uppgradera ACC 5.x till ACC 6. Om du kör en

Läs mer

Manual licenserver. Installations och konfigurations-manual för Adtollo licenserver 2014-10-07

Manual licenserver. Installations och konfigurations-manual för Adtollo licenserver 2014-10-07 Installations och konfigurations-manual för Adtollo licenserver 2014-10-07 2014-10-07 Sida 2 av 8 Detta är en installationsanvisning för Adtollo licensserver. Applikationen kan användas till flera av Adtollos

Läs mer

Installationsguide. Innehållsförteckning

Installationsguide. Innehållsförteckning Installationsguide Innehållsförteckning Installation av ELCAD 7.8.0 3 Viktiga nyheter om installationen 3 Innan du börjar installationen 4 Steg 1: Kontroll av operativsystem 5 Steg 2: Installation av ELCAD

Läs mer

MapInfo Professional Version 12.5

MapInfo Professional Version 12.5 MapInfo Professional Version 12.5 Licensiering och aktivering Första gången du startar MapInfo Professional blir du ombedd att aktivera produkten med serienumret och behörighetskoden som du fick under

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro

Installationsanvisningar HogiaFastighet Pro Installationsanvisning HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där det ska köras och kopplas sedan samman med

Läs mer

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB

INSTALLATIONSINSTRUKTIONER FÖR VIDA VIDA ON WEB VIDA ON WEB INNEHÅLL 1 INTRODUKTION... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 Installation från DVD-skivan med VIDA... 4 2.2 Installation från webbplatsen VIDA ISS eller Dealer Development Portal... 5 3 VERIFIERA INSTALLATIONEN...

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1

Innehåll. Dokumentet gäller från och med version 2014.3 1 Innehåll Introduktion... 2 Före installation... 2 Beroenden... 2 Syftet med programmet... 2 Installation av IIS... 2 Windows Server 2008... 2 Windows Server 2012... 6 Installation av webbapplikationen

Läs mer

MapInfo Pro Version

MapInfo Pro Version MapInfo Pro Version 12.5.1 Licensiering och aktivering Första gången du startar MapInfo Pro blir du ombedd att aktivera produkten med serienumret och behörighetskoden som du fick under installationen.

Läs mer

FileMaker Server 12. Guiden Installation av nätverksinställningar

FileMaker Server 12. Guiden Installation av nätverksinställningar FileMaker Server 12 Guiden Installation av nätverksinställningar 2007-2012 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento

Läs mer

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter

Användardokumentation för CuMaP-PC. Fleranvändarsystem och behörigheter Användardokumentation för CuMaP-PC Cup- och Matchplaneringssystem för PC Fleranvändarsystem och behörigheter Efkon AB 2005-2011 Innehållsförteckning: 1. INLEDNING... 2 2. BEHÖRIGHETSNIVÅER... 2 3. FÖRBEREDELSE

Läs mer

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall INLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERAD INSTALLATION... 10 YTTERLIGARE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Sida 1 av 12 Inledning Denna beskrivning

Läs mer

Installation & konfiguration SQL server

Installation & konfiguration SQL server Installationsanvisning HogiaFastighet - SQL HogiaFastighet är ett traditionellt klientsystem vilket innebär att programmet i sin helhet installeras lokalt på de arbetsstationer där det ska köras och kopplas

Läs mer

Installationsanvisning fr o m

Installationsanvisning fr o m 1 Installationsanvisning fr o m 2013.4 Från och med version 2013.4 har registreringen av licens förändrats och du behöver registrera den så snart programmet är installerat på datorn. Läs noga igenom avsnittet

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2018-12-04 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Nätverkslicens - Installation

Nätverkslicens - Installation Nätverkslicens - Installation Installationsprogrammet ska köras på den dator som ska dela ut licens(er) till klientdatorer. Det kommer att installera ett installationsprogram för klienter som ska köras

Läs mer

Använd ArcGIS Pro med enanvändar eller fleranvändarlicenser

Använd ArcGIS Pro med enanvändar eller fleranvändarlicenser Använd ArcGIS Pro med enanvändar eller fleranvändarlicenser I första versionerna av Pro krävdes en namngiven användare för att få tillgång till programmet. Nu när version 1.2 har släppts finns alternativet

Läs mer

7 Mamut Client Manager

7 Mamut Client Manager 7 Mamut Client Manager Tilläggsprodukten Mamut Client Manager består av programmen Client Start och Client Update. Med hjälp av Mamut Client Manager kan du från ett fönster öppna, uppdatera och administrera

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens

DDS-CAD. Installation av student-/demolicens S DDS-CAD Installation av student-/demolicens Användande av DDS-CAD är skyddat via licensbehov.detta sker via en fysisk USB-nyckel som innehåller krypterad licensinformation. Programvaran är därmed skyddad

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

Felsökning av vanliga fel Kontrollera installera version Innehållsförteckning

Felsökning av vanliga fel Kontrollera installera version Innehållsförteckning Felsökning av vanliga fel I det här dokumentet har vi försökt sammanställa de vanligast förekommande felen. Observera att felsökningen förutsätter att du lyckats installera Net id och Telia E-legitimation

Läs mer

Foptec Internet Supervisor

Foptec Internet Supervisor Foptec Internet Supervisor Installation och aktivering 2010 Foptec AB. Vi förbehåller oss rätten att göra andringar i produkten utan medddela detta på förhand Version: 1.0 2 Version 1.0, 2010-08-26 Innehållsförteckning

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

Installera nätverksversion av Hogia ART

Installera nätverksversion av Hogia ART Sid 1 av 5 Installera nätverksversion av Hogia ART Administration på server och samtliga arbetsstationer. Installation av programvaror i nätverksmiljö kräver grundkunskaper i gällande nätverksoperativsystem.

Läs mer

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Installation av HogiaLön Plus version 14.0 samt anvisningar till IT-ansvarig eller IT-tekniker Installation på Terminal Server: En korrekt installation i Terminal

Läs mer

Installation av Debatt på klientdator med Oracle10g Debatt version 4

Installation av Debatt på klientdator med Oracle10g Debatt version 4 Installation av Debatt på klientdator med Oracle10g Debatt version 4 1 (20) A Förberedelser 3 B Klientinstallation av Oracle10g 4 Installera programvaran... 4 Konfigurera databaskoppling/-ar... 8 C.NET

Läs mer

Manual - Phonera Online Backup

Manual - Phonera Online Backup Manual - Phonera Online Backup Phonera Online Backup är enkel att installera och använda Först så ska du installera Phonera Online Backup. Du hittar installationsfilerna av backupklienten på adressen nedan:

Läs mer

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient.

1. Säkerhetskopiera den eller de byråer du har arbetat med via i Visma Klient. Visma Byråstöd Installationsanvisning Innehåll Viktigt att tänka på innan du påbörjar installationen... 1 Nya versioner... 1 Uppdatering från Visma Klient i samband med datorbyte... 1 Gör så här när du

Läs mer

FileMaker Server 10. Guiden Installation av nätverksinställningar

FileMaker Server 10. Guiden Installation av nätverksinställningar FileMaker Server 10 Guiden Installation av nätverksinställningar 2004-2009 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och filmappslogotypen

Läs mer

Kom igång med Visma Byråpaket

Kom igång med Visma Byråpaket Kom igång med Visma Byråpaket Nedan följer en arbetsgång över hur du kommer igång med ditt Visma Byråpaket. När du har genomfört de instruktioner som är aktuella för dig och din byråpaketslösning, kan

Läs mer

Information till användaren att han/hon måste aktivera mjukvaran.

Information till användaren att han/hon måste aktivera mjukvaran. Produktaktivering Startfönster Information till användaren att han/hon måste aktivera mjukvaran. Denna guide visas efter att installationen avslutats och first time setup är slutförd. Guiden kommer att

Läs mer

Version 12 DDS-CAD. Installationsvägledning. I samarbete med:

Version 12 DDS-CAD. Installationsvägledning. I samarbete med: Version 12 DDS-CAD Installationsvägledning I samarbete med: Välkommen till DDS! Vi är glada att kunna presentera DDS-CAD 12 och önskar dig välkommen som användare av den mest avancerade BIM- lösningen

Läs mer

Webbokning Windows 7,8.1 &10 Installationsmanual

Webbokning Windows 7,8.1 &10 Installationsmanual Webbokning Windows 7,8. &0 Installationsmanual Version..0.6 M5 Version fr.o.m 5.37.3 Revision 06056 Innehållsförteckning Innehållsförteckning. Om denna manual. 3 Internet Information Services inställningar

Läs mer

Installation av GeoSuite Presentation Fält

Installation av GeoSuite Presentation Fält 2008-02-28 Installation av GeoSuite Presentation Fält GeoSuite Presentation kan fås som fältlicens utan USB-nyckel. Principen är att licensen installeras på samma sätt som en licensserver. 1. Börja med

Läs mer

Installationsmanual för SolidWorks 2014

Installationsmanual för SolidWorks 2014 Installationsmanual för SolidWorks 2014 ATT TÄNKA PÅ FÖRE INSTALLATION DEL1: INSTALLATION AV FASTA LICENSER DEL2: INSTALLATION AV FLYTANDE LICENSER DEL3: AVINSTALLATION PLM Group Sverige AB www.plmgroup.se

Läs mer

Versionsnyheter FEBDOK 5.5.04

Versionsnyheter FEBDOK 5.5.04 2014-12-18 Sida 1/6 Versionsnyheter FEBDOK 5.5.04 FEBDOK-uppdatering 5.5.04 Vi lanserar nu en ny fullversion av FEBDOK. Version 5.5.04 fungerar också som en uppdatering, den kan uppdatera från version

Läs mer

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå

Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Konvertering från Klients databas till Norstedts Byrå Det är viktigt att du följer dessa anvisningar noga. Tänk på att starta tidigt då det kan ta lång tid. Allt mellan 30 minuter till 8 timmar beroende

Läs mer

Sharpdesk V3.3. Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.3.04

Sharpdesk V3.3. Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.3.04 Sharpdesk V3.3 Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.3.04 Upphovsrätt 2000-2010 av SHARP CORPORATION. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

Manual för fjärrinloggning

Manual för fjärrinloggning Manual för fjärrinloggning Innehållsförteckning Installation av programmet för fjärrinloggning... 2 Installation på dator på jobbet... 2 Installation på privat dator... 2 Aktivera fjärrinloggning första

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installation Med den här installationen kan du installera HogiaLön Plus på Windows XP, Vista och Windows 7. Om du vill installera en MSI-installation finns en separat

Läs mer

Installationsguide, Marvin Midi Server

Installationsguide, Marvin Midi Server Installationsguide, Marvin Midi Server 1 Ändringsinformation... 2 2 Marvin Midi Server... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Förutsättningar för en framgångsrik installation... 2 2.3 Kort om installationen... 3

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-30 "Snabbinstallation från cd skiva" på sidan 3-31 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-31 "Felsökning i " på sidan 3-33 Förberedelser 1. Kontrollera

Läs mer

Vision WEB Komma igång med Electrolux Webbokning Windows Server 2012 R2 8/31/2017

Vision WEB Komma igång med Electrolux Webbokning Windows Server 2012 R2 8/31/2017 Vision WEB Komma igång med Electrolux Webbokning Windows Server 2012 R2 8/31/2017 Aktivera IIS 1/11 1. och det gör man genom att gå in på serverhanteraren som pilen visar. 1 8/31/2017 2 Aktivera IIS 2/11

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

PSTYR OBS! Om du ska installera på en dator med Microsoft Windows XP så måste servicepack 3 vara installerad.

PSTYR OBS! Om du ska installera på en dator med Microsoft Windows XP så måste servicepack 3 vara installerad. Installationsanvisningar PSTYR 5.x Det finns två installationsfiler för PSTYR 5.x, en patch och en fullständig installation. Dessa två installationer är avsedda att installeras i skogsmaskinerna, inte

Läs mer

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Innehållsförteckning 3 Innehåll Kapitel 1: Installation...5 Installation...6 Aktivering...7 Kapitel 2: Skyddar konfidentiell information...9 Börja

Läs mer

https://desktop.arcgis.com/en/desktop/latest/get-started/system-requirements/arcgislicense-manager-system-requirements.htm

https://desktop.arcgis.com/en/desktop/latest/get-started/system-requirements/arcgislicense-manager-system-requirements.htm Installera ArcGIS licenshanterare 10.3.x En licenshanterare krävs för att kunna köra med fleranvändarlicenser, s.k. flytande licenser eller nätverkslicenser. Därmed kan ArcGIS Desktop installeras på flera

Läs mer

Installationshandbok.

Installationshandbok. Installationshandbok Nintex USA LLC 2012, Alla rättigheter förbehållna. Med förbehåll för eventuella fel och förbiseenden. support@nintex.com www.nintex.com Innehåll 1. Installera Nintex Workflow 2010...

Läs mer

Säkerhetskopiering - SQL

Säkerhetskopiering - SQL Säkerhetskopiering - SQL Funktionen säkerhetskopiering gör det möjligt för användaren att ta och återställa säkerhetskopior av HogiaFastighets databas. Teknisk beskrivning Säkerhetskopian tas av SQL Servern

Läs mer

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern.

Sync Master startas via Task Scedule (schemaläggaren). Programmet kan köras på servern utan att någon är inloggad på servern. Sync Master Sync Master är ett tilläggsprogram till Easy Planning som används för att automatiskt synka Outlook kalendrar med EP. Programmet ska installeras på en server som har en Outlook klient installerad.

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Checklista Kontrollera Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 Ladda ner och starta installationen av HogiaLön Plus Installera SQL komponenterna i rätt ordning Starta HogiaLön

Läs mer

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Innehållsförteckning 1 Maskinkrav innan installation 2 Konfigurera IIS 3 Installationsanvisningar

Läs mer

Installationsanvisning fr o m version 2012.2

Installationsanvisning fr o m version 2012.2 Installationsanvisning fr o m version 2012.2 Hämta aktuell version från Kundtorget - Gå in på vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se eller logga in via programmet under menyn Kundtorget. Logga in genom att

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel

Installation av FEBDOK version 5.4 Singel FEBDOK 2014-01-07 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Singel Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 lokal klientinstallation. Skärmklipp är hämtade från Windows 7 i norsk version. För andra operativsystem

Läs mer

Installation och aktivering av Windows 7

Installation och aktivering av Windows 7 Installation och aktivering av Windows 7 0. Innan du börjar installera Windows 7 Innan installationen bör du kontrollera om datorn har de nödvändiga förutsättningarna för att kunna köra Windows 7 med hjälp

Läs mer

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 PLM Group Sverige AB www.plmgroup.se Stenfalksvägen 2 info@plmgroup.se 331 41 Värnamo, Sverige VAT: SE 556420145601 Telefon: +46 370 69 09 50 Telefax

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.5.01

Sharpdesk V3.5. Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.5.01 Sharpdesk V3.5 Push-installationsguide för systemadministratörer Version 3.5.01 Upphovsrätt 2000-2015 av SHARP CORPORATION. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående

Läs mer

Nintex Workflow 2007 måste installeras på Microsoft Windows Server 2003 eller 2008.

Nintex Workflow 2007 måste installeras på Microsoft Windows Server 2003 eller 2008. Systemkrav Operativsystem Nintex Workflow 2007 måste installeras på Microsoft Windows Server 2003 eller 2008. Webbläsare Microsoft Internet Explorer 6.x. Dock rekommenderas Microsoft Internet Explorer

Läs mer