Arbetet sker i fem områden - Opinion - Information - Lobbying och samverkan - Medlemsnytta/Medlemsförmåner - Mötesplats

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetet sker i fem områden - Opinion - Information - Lobbying och samverkan - Medlemsnytta/Medlemsförmåner - Mötesplats"

Transkript

1

2

3 3

4 Företagarna Stockholm stad är en organisation och ett nätverk för ägarledda företag. Fokus ligger på ägar- och tillväxtfrågor. Vi skapar opinion och verkar för att förbättra företagarklimatet för små och medelstora företag. Vi arbetar för att det ska bli lättare, enklare och mer attraktivt att starta, driva, utveckla och äga företag. Det skall bli billigare att anställa. Vi är en kamporganisation för att förbättra företagsklimatet. Arbetet sker i fem områden - Opinion - Information - Lobbying och samverkan - Medlemsnytta/Medlemsförmåner - Mötesplats

5 Företagarperspektivet ska genomsyra samhällsdebatten. Företagarna Stockholms stad vill sprida kunskap om, och öka förståelsen för, företagande och betydelsen av ett gott företagarklimat. Det sker bland annat genom regelbundna träffar med riksdagsledamöter, politiker i Stockholms stadshus, länsstyrelsen och landsting samt dessutom genom kontakter med olika myndigheter. Supervalåret År 2014 var ett supervalår med val till EUparlamentet, riksdagen och Stockholms stadshus. Det blev därför viktigt att försöka påverka de olika partiernas kandidater i mer företagsvänlig riktning. Valrörelsen gjorde att olika politiska utspel blev styrande för opinionsarbetet. Företagarna Stockholms stad är partipolitiskt obundet men tog aktiv del i debatten när politiska partier förde fram förslag om att förbjuda och försvåra för privata företag. Exempel var förslag om att stoppa privata ägarledda företag från att erbjuda tjänster inom välfärden och frågan om vinstförbud för företag inom skola, vård och omsorg. Företagarnas arbete med att påverka politikerna tog sin utgångspunkt i att det är de mindre ägarledda företagen som svarar för tillväxten eftersom de svarar för 4 av 5 nya jobb i Sverige. Vi vann debatten om var de nya jobben skapas men tyvärr drog inte politikerna de rätta slutsatserna av detta. Den nya regeringens budgetförslag och företagspolitik blev en besvikelse med bl.a. förslag om höjda arbetsgivaravgifter och hot om högre skatt för ägarledda fåmansföretag genom försämrade 3:12 regler. När det gäller debatten om vinster i välfärden har det nu i efterhand visat sig att det inte är vinsterna som skapar problem. Den allt överskuggande svårigheten inom t.ex. sjukvården är att byråkratin tar allt större del av skattebetalarnas pengar. När arbetstiden ägnas åt blanketter och liknande blir det väldigt litet tid kvar till arbete med 5

6 patienterna inom offentlig sektor. I det avseendet är de privata ägarledda företagen bättre. I såväl EU-parlamentet som i riksdagen och Stockholms stadshus finns det alltför få politiker som har erfarenhet av att vara företagare. Det behövs fler politiker som själva har erfarenhet som företagsledare. Det krävs för att Sverige skall få en mer företagsvänlig politik som ger starkare tillväxt, minskad arbetslöshet och ökad välfärd. Därför startade Företagarna i Stockholms stad kampanjen Kryssa en företagare. Olösta Stockholmsfrågor Bostadsbristen Bostadsbristen har under många år varit ett akut problem för stockholmsföretag som vill rekrytera personal från andra delar av landet. Under året har Företagarna vid flera tillfällen visat hur bostadssituationen förvärrats vilket hindrar våra medlemsföretags expansionmöjligheter och stadens utveckling. Bristen på trafiksatsningar Stockholm står för en mycket stor andel av statens skatteintäkter och regionen växer snabbt. Trots det så är Stockholm missgynnat när det gäller nya infrastruktursatsningar. Under året har Företagarna Stockholms stad aktivt argumenterat i media samt bland politiker Stockholm står för en mycket stor andel och andra opinionsbildare för satsningar i Stockholm. Bland annat har det gällt Förbifarten och ett bevarande av Bromma flygplats. Störande byggprojekt Vi har också framfört vikten av att pågående byggprojekt planeras så att de inte blir onödigt störande för affärer, andra företag och arbetsliv. Ett exempel är planerna på nya Slussen. Vi har framfört vår oro över en alltför utdragen byggtid. Det måste skapas bra kommunikationer och en tillfällig infrastruktur som möter behoven under byggtiden av nya Slussen. Andra frågor 2014 Behovet av en sjuklönereform Parkeringseländet i Stockholm Trafiksituationen i Stockholm Hårdare tag mot bluffakturor Bristen på finansiering till små växande företag Motverka brist på anställningsbar personal Att moms på matvaror även ska fortsätta gälla för restauranger Unga personers arbetsgivareavgift Äldre personers arbetsgivaravgifter Företagsskattekommitténs förslag som missgynnar mindre ägarledda företag

7 Media Ofta vänder sig media till Företagarna Stockholms stad när de vill belysa olika frågor som berör näringslivet och vill ha hjälp att hitta exempelföretag. Under året har flera medlemsföretag blivit intervjuade av TV, radio och tidningar, t.ex. Dagens Industri, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, varvid vi har fått möjlighet att framföra företagens behov och önskemål. Föreningen har flera gånger under året fått publicitet i ABC-nytt, Svenska Dagbladet, UNT, Dagens Samhälle och Dagens Industri. Företagarna Stockholms stad har också haft debattartiklar i tidningar utanför Stockholm för att på så sätt sprida våra idéer till övriga Sverige. Facebook Företagarna Stockholms stad använder Facebook som en kanal för att nå ut med debatt samt information angående olika seminarier och träffar. En av föreningens viktigaste uppgifter är att förmedla information till medlemmar om olika frågor som rör företagandet. Det gäller både att ge inspiration och att bidra med ökad kunskap. Men även att visa vad organisationen Företagarna gör. Medlemmarna får två tidningar: Tidningen Företagaren samt Tidningen Företagare i Storstad (tidigare Stockholms Näring). På hemsidan finns t ex information om opinionsfrågor såsom fakta i form av rapporter och analyser och debattartiklar. Hemsidan Under året har Företagarna Stockholms stad skapat en ny hemsida anpassad efter stockholmsföretagens behov. Det är nu lättare att hitta olika typer av information och kunskap. Den nya hemsidan har en utformning som gör den till ett ändamålsenligt verktyg i arbetet för ett bättre företagarklimat. Stockholms Näring har bytt namn till Företagare i Storstad Föreningens egen tidning har under året utkommit med fyra nummer. Förutom till medlemmar når tidningen mer än 2300 politiker, journalister, beslutsfattare och andra opinionsbildare. Nyhetsbrev Åtta nyhetsbrev, har sänts med e-post. De har innehållit aktuella företagsnyheter, smarta tips från andra medlemmar samt inbjudningar till aktiviteter. Några gånger per år har medlemmarna fått e-post om aktuella frågor och nyhetsbrev om medlemsförmåner. 7

8 Regelbundet träffar Företagarna Stockholms stad politiker, myndigheter och andra besluts-fattare. Syftet är att presentera medlemsföretagens behov och önskemål i aktuella frågor. Dessutom vill vi belysa de ägarledda företagens svårigheter, i synnerhet de problem som skapats av politikernas regelverk. Företagarna skriver debattartiklar och deltar i debatter och diskussioner ur både ett nationellt och Stockholms perspektiv. Företagarna Stockholms stad har kontakter med bl.a. Stockholm Stad, Stockholms läns landsting, Länsstyrelsen, Stockholm Business Region, Arbetsförmedlingen och Tillväxtverket. De kontakterna har under året breddats och fördjupats i syfte att förbättra stockholmsföretagens villkor. Ett ytterligare sätt att påverka är genom deltagande i konferenser och seminarier. Näringslivets regelnämnd -NNR Föreningen har under året blivit medlem i Näringslivets regelnämnd, NNR, för att ytterligare vara med att påverka företags villkor. Genom att vår ordförande är styrelseledamot i NNR kan vi aktivt vara med och påverka myndigheter så att det blir enklare att leda ägarledda företag. NNRs uppgift är att förespråka och verka för enklare och mer företagsvänliga regler samt en minskning av företagens uppgiftslämnande i Sverige och EU. NNR samordnar näringslivets granskning av konsekvensanalyser av förslag till nya eller ändrade regler samt koordinerar näringslivets regelförenklingsarbete på nationell- och EU-nivå. Detta fokuserade verksamhetsområde gör att NNR är unikt bland näringslivsorganisationer i Europa. Almedalen Företagarna passar också på att synliggöra frågor under Almedalsveckan. Företagarna Stockholms stad och Företagarna Uppsala anordnade tillsammans med Bilsweden ett seminarium med rubriken Är det för svårt med bil i tjänsten? För många företag är bilen helt avgörande för verksamheten. På många sätt eftersträvas I dag mobilitet och flexibilitet. Ny teknik möjliggör också att fler arbetsuppgifter inte längre behöver

9 utföras på arbetsplatsen och för de uppgifter som måste utföras på annan plats är bilen oftast nödvändig. Till skillnad från andra arbetsredskap beskattas bilen och det är fyrkantiga och krångliga regler för hur bilen får användas. Under innevarande riksdag har fler ledamöter motionerat om förbättrade regler för dem som använder bil i tjänsten Arbetskraftfrågor Företagarna fortsätter arbetet för en förbättrad tillgång på efterfrågad och anställningsbar arbetskraft i Stockholmsregionen. Det gäller bl.a. att skapa ökad förståelse hos Arbetsförmedling och Jobbtorg om företagandets villkor och om vilka krav som måste uppfyllas för att de arbetssökande ska bli anställningsbara. Företagarna har arbetat för att påverka Stockholms stad så att utbildningarna bättre svarar mot företagens behov. Det har bl.a. framförts vid kontakter med skolor, arbetsförmedling. I Stockholm utgör invandrarna en viktig rekryteringspotential för stadens företagare. Tillsammans med Länsstyrelsen och andra myndigheter arbetar Företagarna för att underlätta för företagen att rekrytera bland invandrargrupperna. Företagarna deltar aktivt i diskussioner om utbildningskrav, attityder och kulturella värderingar. Att avhjälpa bristen på hantverkare Hantverkare behövs för att övriga företag skall kunna få den hantverkshjälp som de behöver. I dagens Stockholm råder det brist inom många hantverksyrken. Företagarna Stockholms stad har försökt avhjälpa detta vid kontakter med stadens politiker och tjänstemän. Vi har medverkat i arbetet med att stimulera och inspirera ungdomar att söka sig till de olika yrkesutbildningarna. Idag får stadens grundskoleelever inte tillräcklig kunskap om vad många av hantverksyrkena innebär. Under pompa och ståt i Stockholms stadshus Blå hallen fick mästare och gesäller sina diplom den första onsdagen i november. Detta arrangerades tillsammans med Stockholms Hantverksförening. I samband med utdelningen ordnades en utställning av gesällarbeten. Urmakaren Erik Söderqvist fick Stipendiet Årets Gesäll om kr. 9

10 Medlemsnyttan med Företagarna är främst vårt arbete med att förenkla och förbättra villkoren för ägarleda företag. Men vi strävar också efter att ge inspiration, tips, information och kunskap som hjälper företagarna. Det ges olika möjligheter för våra medlemmar att marknadsföra sig samt få olika kontakter förmedlade. Samarbeten Vi söker aktivt efter olika samarbetspartners som kan bidra till ökad tillväxt och/eller ytterligare kompetens för medlemsföretagen. Exempelvis ambassader, utländska handels-kammare och föreningar av typ uppfinnareföreningar. I år inbjöd t ex Brittiska ambassaden våra medlemmar till en träff mellan svenska och Brittiska företag. Medlemsförmåner Alla medlemmar har tillgång till obegränsad juridisk telefonrådgivning utan kostnad. Specialförsäkringar med villkor anpassade för företagare är framtagna och populära bland medlemmarna. Medlem erbjuder Medlem På hemsidan finns möjlighet för medlemsföretagen att erbjuda rabatter och förmåner till övriga medlemmar. Mässutställning till förmånliga priser I samband med RekryteringsBazar samt Mässan Eget Företag får medlemsföretag möjlighet att vara utställare till reducerade priser.

11 Samarbetspartner sökes I de fall ett medlemsföretag söker en samarbetspartner skickas e-post direkt till medlemmar i lämpliga branscher. Flera medlemmar har fått och utnyttjat detta under Direktkontakt Genom personliga kontakter fångas behov och önskemål från medlemmar upp så att de får hjälp eller lotsas vidare efter de specifika behov som finns. Inköp/Upphandling De tjänster och produkter som Företagarna Stockholms stad köper handlas upp hos våra medlemmar när så är möjligt. Vid större affärer skickas en offertförfrågan ut. Bluffakturor Under året har Företagarna Stockholms stad vid flera tillfällen uppmärksammat och varnat medlemmarna för så kallade bluffakturor. Vi har kontaktat polisen i sådana ärenden. Under verksamhetsåret har Företagarna bjudit in sina medlemmar till olika aktiviteter. De har alla varit inom temat ägar- och tillväxtfrågor. Syftet är att sprida kunskap samt att underlätta kontakter mellan företagare som kan ha affärsmässigt och socialt utbyte med varandra. Vissa aktiviteter förekommer med jämna intervaller, andra efter aktualitet. Att träffa andra företagare och ta del av andras erfarenheter och kunskaper ger möjlighet till att utveckla sig själv och sitt företag och skapar på så sätt affärsnytta. Träff - Nya medlemmar Vid fyra tillfällen under 2014 har nya medlemmar bjudits in speciellt. Syftet har varit att medlemmarna ska lära känna varandra, fånga upp förväntningar/behov samt att ge information om vad föreningen arbetar med. LunchTräffen Medlemmar delar med sig av sina spetskunskaper till andra medlemmar under LunchTräffen då det bjuds på kaffe och smörgås. Under året har fem träffar anordnats. Tema har varit: Så skriver Du bättre texter, Praktisk arbetsrätt, Ladda ditt varumärke, Hur man skapar ett Dream team, Tjänsteexport Nordafrika. 11

12 Övriga seminarier Ibland finns behov av träffar som handlar om speciella ämnen. I år har tema varit: Skatteoptimera inför årsskiftet, Sätt ihop ett vinnande säljteam, Analys av valet ur ett företagarperspektiv samt Lär Dig sökmotoroptimera. En halvdagsträff ägnades åt ämnet, Lär dig förstå balans- och resultaträkning. Årets Mingelkväll för företagare Företagarna Stockholms stad kunde tack vare samarbetspartners bjuda alla medlemmar på mat, dryck, underhållning samt mingel på Nalen den 6 februari. Anna-Lena Brundin var konferencier och underhållare. Årets Företagare i Stockholm Under mingelkvällen utsågs Årets Företagare i Stockholms stad bland fyra finalistföretag: Netdoctor, Tryffelsvinet, Groth & CO samt MR Cap: Vann gjorde Tryffelsvinets ägare, Stefan Schlyter tog emot priset på Nalen av prisutdelaren Barbro Engman. Juryns motivering löd: Med passionen som främsta framgångsfaktor har de visat att enstaka individer kan rubba stora monopol. Målsättningen har varit att ge kunden unika valmöjligheter och ett nytt synsätt och som sanna pionjärer på outforskad mark

13 kantades företagets resa av ett nära övermäktigt motstånd från verk, statliga bolag samt lagar och regler. I en Davids kamp mot Goliat har de banat väg för en helt ny bransch. I dag samlar de över kvalitetsmedvetna livsnjutare i en klubb och visar att vin handlar mer om upplevelser och kultur än om alkohol. Numera bjuds de in att påverka Systembolagets sortiment och därmed hela Sveriges vinutbud. I juni hölls den Årliga golftävlingen. Vid ett flertal tillfällen har Stockholms Företagarnas IK varit representerat i olika idrottsevenemang/tävlingar. Under 2013 och 2014 har Företagarna Stockholms stad varit koordinator för Tillväxtverkets projekt Ambassadörer för kvinnors företagande i Stockholms län. Nyföretagande Företagarna Stockholms stad anser det viktigt att hjälpa dem som vill starta nya företag. Vi är därför engagerade i de tre Nyföretagarcentrum i Stockholm: Stockholms Nyföretagarcentrum, Nyföretagarcentrum Västerort samt Nyföretagarcentrum Rinkeby/Kista. Vi vill i synnerhet prioritera nyföretagandet i ytterstaden för att hjälpa till att skapa balans mellan Stockholms olika delar. Genom arbetet i Nyföretagarcentrum får vi kontakt med nya företag som kan bli medlemmar och får ökad förståelse för de problem som möter nya företagare. Samarbete med Företagarna Uppsala Under året har samarbetet mellan Företagarna Stockholms stad och Företagarna Uppsala fortsatt och fördjupats. Tillsammans har vi kunnat lyfta fram många frågor som är viktiga för storstadsföretag. För närvarande sker samarbetet genom samverkan mellan två självständiga föreningar. Under året har föreningarna skrivit ett antal debattartiklar tillsammans och även i övrigt agerat tillsammans, t.ex. under Almedalsveckan i Visby. Antal medlemmar Det exakta antalet medlemmar per den 31 december 2014 är ännu inte slutredovisat av Företagarnas riksstyrelse vid tidpunkten för avlämnandet av denna verksamhetsberättelse. Medlemsantalet är cirka Årsmöte Företagarna Stockholms stad avhöll årsmöte den 6 februari 2014 med 28 närvarande medlemmar. Vid årsmötet valdes bland annat styrelse valberedning och revisorer. 13

14 Saknas på bild: Stefan Thorberg Monica Svärd Alberts Styrelse Styrelsen har under året bestått av: (Från vänster på bilden) Örjan Hultåker (ordförande) Mats Arenander (vice ordförande ) Hugo Jansson, tom xx Joakim Trönnberg Rose-Marie Danielsson Suppleanter har varit Christina Wahlström Stefan Thorberg Styrelsen har under året hållit sju sammanträden. Valberedning Valberedningar har under året bestått Elisabeth Lindqvist, Monika Swärd, Sten R Andersson och Susanne Ploom med Elisabeth Lindqvist som sammankallande. Revisor Revisor har varit Per Lindblom, Allians Revision & Redovisning, med Leif G Rantavara, Allians Revision & Redovisning, som suppleant. Företagarna Stockholms stad Service AB All serviceverksamhet har under året bedrivits i det av Företagarna Stockholms stad helägda dotterbolaget Företagarna Stockholms stad Service AB. Bolagets styrelse är densamma som föreningsstyrelsen och har hållit åtta sammanträden. Företagarna Stockholms stad har under året haft två heltidsanställda personer samt periodoch deltidsanställd personal för olika projekt. Verksamhetschef och verkställande direktör i servicebolaget har varit Nilla Tjälldén.

Fö retagarna Huddinge

Fö retagarna Huddinge Företagarna i Huddinge verkar för goda kontakter mellan företagen, kommunen, näringslivet och övriga delar av samhället. Vårt motto är att det ska vara enkelt att driva företag! Fö retagarna Huddinge Verksamhetsplan

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

www.foretagarna.se info@foretagarna.se 08-406 17 00

www.foretagarna.se info@foretagarna.se 08-406 17 00 Rapport januari 2015 Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. Vi driver opinion för att förbättra företagarklimatet och göra det enklare att starta, driva, utveckla och äga företag.

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2014-15

VERKSAMHETSPLAN ÅR 2014-15 1 VERKSAMHETSPLAN ÅR 201415 Centrum mot rasism Stockholm 20140315 2 Inledning CMR:s huvudsakliga kärnverksamhet är att följa och påverka utvecklingen i Sverige vad gäller diskriminering och rasism. Följande

Läs mer

Företagarna Stockholms stad service AB

Företagarna Stockholms stad service AB Årsredovisning för Företagarna Stockholms stad service AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Företagarna Stockholms stad service AB Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Företagarna Stockholms

Läs mer

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1 PROPOSITION #1 Kompletterande förslag - Motion #1 Ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i värdegrunden Motivering motion #1: Denna motion föreslår att ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

G1 2004-03-17. Stadgar för den Ideella Föreningen ITS-Sweden

G1 2004-03-17. Stadgar för den Ideella Föreningen ITS-Sweden G1 2004-03-17 Stadgar för den Ideella Föreningen ITS-Sweden STADGAR FÖR ITS-SWEDEN 1 Namn och säte Föreningens namn är ITS-Sweden. Föreningens firma på engelska språket lyder Intelligent Transport Systems

Läs mer

Hur klarar företagen generationsväxlingen?

Hur klarar företagen generationsväxlingen? Hur klarar företagen generationsväxlingen? Rapport från Företagarna mars 211 Innehållsförteckning Inledning... 3 Var fjärde företagare vill trappa ned på fem års sikt... 4 Hur ser planerna för generationsväxlingen

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015 Företagarna Botkyrka-Salem

Verksamhetsplan 2014-2015 Företagarna Botkyrka-Salem Verksamhetsplan 2014-2015 Företagarna Botkyrka-Salem 2014-03-06 - Styrelsen Innehållsförteckning Inledning... 3 Medlemsnyttan i fokus... 3 Opinion... 4 Stöd... 5 Service... 5 Tjänster... 5 Kommunikation...

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna Du som företagare skapar jobben SMÅFÖRETAGEN Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna SMÅFÖRETAG SKAPAR STOR TILLVÄXT Det är lätt att tro att alla jobb skapas av de stora och multinationella företagen.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2014 HANDELSKAMMAREN VÄRMLAND SERVICE AB ETT ÅR SOM RUSTAT FÖR FRAMTIDEN 2014 var ett bra år, sett till både verksamhet och resultat. De aktiviteter och förändringar

Läs mer

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4 Verksamhetsplan FöretagsCentrums verksamhetsplan antogs av styrelsen 20 oktober 2011 och gäller tills vidare. Planen följs upp fortlöpande och revideras vid behov (senast 2013-12-12). INNEHÅLL 1 FÖRETAGSCENTRUMS

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Almedalen. ett unikt ställe för uppmärksamhet! Träffa politikerna före alla andra!

Almedalen. ett unikt ställe för uppmärksamhet! Träffa politikerna före alla andra! Almedalen ett unikt ställe för uppmärksamhet! Träffa politikerna före alla andra! 2015 Med Dagens Samhälle når du politikerna inför och på plats i Almedalen. Nr 25 Inför Almedalen 25 juni 25 juni gör Dagens

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14

STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14 STADGAR För Sweden-China Trade Council ek. för. Förslag 060518 Antagna 2006-12-14 1 Firma 2 Säte 3 Ändamål Föreningens firma är Sweden-China Trade Council ekonomisk förening. Styrelsen skall ha sitt säte

Läs mer

Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015

Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015 Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015 Innehåll Verksamhetsidé... 2 Målbild... 2 Fokusområden... 2 Trafik... 2 Hållbar konsumtion... 2 Grönområden... 3 Energi... 3 Giftfri miljö... 4 Andra

Läs mer

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014 Vision100 mars 2014 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE Vision100 Vision 100, Kost & Närings färdplan mot föreningens 100-årsjubileum 2021, består av tre delar: En övergripande vision för föreningens roll för sina

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2013 HANDELSKAMMAREN VÄRMLAND SERVICE AB HANDELSKAMMARÅRET 2013 Handelskammaren Värmland är en regional och oberoende medlemsorganisation. Vi arbetar för att utveckla

Läs mer

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA STADGAR för Företagarna Göteborg ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Dessa stadgar bygger på normalstadgar som ändrades vid kongressen i Umeå 2008. Dessa stadgar godkändes av den nationella föreningens

Läs mer

Partigranskning mars 2006

Partigranskning mars 2006 Företagarna granskar del 2 Partigranskning mars 2006 Hur stämmer partiernas karta med företagens verklighet? mars 2006 Kopplingen mellan jobb, välfärd och företagande har spelat en viktig roll i årets

Läs mer

FöretagSam Nora V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E

FöretagSam Nora V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E FöretagSam Nora V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2 0 1 4 nätverk & kunskap När vi tittar på verksamhetsplanen för 2014, ser vi att de flesta av våra mål har uppfyllts. r å d g i v n i n g Vi har

Läs mer

UNF:s arbetsplan 2014 2015

UNF:s arbetsplan 2014 2015 UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är erkänt bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger För att

Läs mer

Ett år med Handels. Handels Direkt. Vår verksamhet under ett år. Vivarakanjättestolta! Handels verksamhetsberättelse 2012. Ett växande år.

Ett år med Handels. Handels Direkt. Vår verksamhet under ett år. Vivarakanjättestolta! Handels verksamhetsberättelse 2012. Ett växande år. året då växte 4 000 startade. när växte så växer? och står bakom Vivarakanjättestolta! bli? cirka 200 000 Vad har fått är den få kontakt med Vad har blivit bra för våra Hos får du personlig rådgivning

Läs mer

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015

Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Foto: Alina Zienowicz/Wikimedia Commons Maten #2 och miljön 2015 2 NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION PUBLICERAT DEN 17 APRIL 2015 Två maxade SMMI-månader sedan sist Mars och april har varit

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ett attraktivt yrke i utveckling Lärares och skoledares löner ökar mer andras Under året har vi fortsatt med att jobba för höjda lärarlöner. I alla sammahang har vi påtalat att

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Stockholm 20 februari 2013

Stockholm 20 februari 2013 Stockholm 20 februari 2013 Den 20e februari 2013 arrangeras för femte året i rad succékonferensen Social Responsibility Day. Bakom konferensen står tidningen Miljöaktuellt och SIS tillsammans med flera

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern

Bolag Dokumenttyp Funktion Dok nr Säkerhetsklass Sidnr Länsförsäkringar Norrbotten. Policy Styrelsen B24:2012:0:5 Intern 1 Innehållsförteckning 1. Utseende av valberedning m.m.... 2 2. Valberedningens uppgifter och arbetsformer... 2 2.1. Styrelsens storlek och sammansättning mm... 3 2.2. Tillsättning av styrelse... 4 2.3.

Läs mer

IVAs Näringslivsråd Stadgar 2012

IVAs Näringslivsråd Stadgar 2012 IVAs Näringslivsråd Stadgar 2012 Stadgar för IVAs Näringslivsråd IVAs Näringslivsråds första stadgar fastställdes av akademien den 17 februari 1950. Ändringar har därefter skett: Den 25 november 1971 Den

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Tillsammans får vi Gotland att växa

Tillsammans får vi Gotland att växa Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Tillsammans får vi Gotland att växa 2015 2015 2015 TILLVÄXT GOTLAND/VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 Tillväxt Gotlands roll är att skapa bättre

Läs mer

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige

Stadgar för Afasiförbundet i Sverige Stadgar för Afasiförbundet i Sverige 1 Förbundets namn Förbundets namn är Afasiförbundet i Sverige, kallat Afasiförbundet. 2 Förbundets syfte Afasiförbundet är en ideell intresseorganisation som är demokratiskt

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2013 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

INTRESSERAD AV OFFENTLIGA AFFÄRER MEN SVÅRT ATT FÅ UT DITT BUDSKAP? VI HAR LÖSNINGEN!

INTRESSERAD AV OFFENTLIGA AFFÄRER MEN SVÅRT ATT FÅ UT DITT BUDSKAP? VI HAR LÖSNINGEN! INTRESSERAD AV OFFENTLIGA AFFÄRER MEN SVÅRT ATT FÅ UT DITT BUDSKAP? VI HAR LÖSNINGEN! Utställarinformation 2016 2016 Upphandlingsdagarna är Sveriges största årliga konferens och mötesplats för de som berörs

Läs mer

Nya företagare behöver goda råd

Nya företagare behöver goda råd Nya företagare behöver goda råd En bättre Vi start ger en bättre start Vår uppgift är att ge alla som vill starta eget bästa möjliga förutsättningar för att lyckas! NyföretagarCentrums Vi förmedlar uppgift

Läs mer

Almedalsopinion. Maj 2013

Almedalsopinion. Maj 2013 Almedalsopinion Maj 2013 3. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Almedalsopinion 2013 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2013? För en intresseorganisation 45% Politiskt förtroendevald

Läs mer

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb.

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. 1. Att befästa och stärka S förtroende vad gäller jobbpolitiken. 2. Att stärka S förtroende vad gäller

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond STADGAR för Föreningen Svenska Sågverksmän och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond Reviderad juni 2009 STADGAR för FÖRENINGEN SVENSKA SÅGVERKSMÄN 1 Ändamål Föreningen har till ändamål: att att skapa ett

Läs mer

Hem Vad vi gör Vision och strategi Område FGS Bli medlem Medlemmar och samarbeten Kontakt

Hem Vad vi gör Vision och strategi Område FGS Bli medlem Medlemmar och samarbeten Kontakt Norra Djurgårdsstadens vision och mål 2016-2020 Vi gör skillnad - och det vill vi fortsätt med! Vad gör vi? Nätverkar med företagare, organisationer, politiker och personer med agenda. Aktiviteter som

Läs mer

Fler jobb i Västerås med växande företag

Fler jobb i Västerås med växande företag Fler jobb i Västerås med växande företag Västeråsmoderaternas jobb- och näringslivsprogram för 2014-2018 1 Inledning Detta är Västeråsmoderaternas program för att fler västeråsare ska ha ett arbete. Företag

Läs mer

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland

Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland Affärsplan NyföretagarCentrum Jämtland 2014 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Organisation 3. Vision 4. Affärsidé 5. Marknad och andra aktörer 6. Verksamhet 6.1 Kommuner 6.2 Rådgivare 6.3 Rådgivning

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204.

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 150530 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse. för. Sweden - Bangladesh Business Council Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Sweden - Bangladesh Business Council Org.nr. 802463-6683 1 Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 SBBC Sweden- Bangladesh Business Council

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

Lagen om anställningsskydd

Lagen om anställningsskydd Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:447 av Isabella Hökmark (M) Lagen om anställningsskydd Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om lagen om anställningsskydd

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Klimataktion Stockholms verksamhet utgår från riksorganisationen Klimataktions plattform, stadgar och beslut fattade av dess årsmöte. Verksamhetsplanen

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

Handlingsprogram om företagsklimat

Handlingsprogram om företagsklimat Handlingsprogram om företagsklimat Version 2014 Skapa förutsättningar för arbete o tillväxt Handlingsprogram om företagsklimatet Inriktningsmål: Senast 2015 ska Söderhamn ha ett bättre företagsklimat och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Avdelningsstyrelse 2015 Ordförande Ledamöter Lisa Assolari Stefan Burlin Elisabeth Dahl Mikael Forsberg Viktoria Hallin Camilla Hansen Malin Jonsson Jonas Larsson Jon Olovsson

Läs mer

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 1 Namn Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime 2 Form och säte

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Så vill vi utveckla landsbygdsföretagandet! Rebecca Källström, vice chefekonom Företagarna

Så vill vi utveckla landsbygdsföretagandet! Rebecca Källström, vice chefekonom Företagarna Så vill vi utveckla landsbygdsföretagandet! Rebecca Källström, vice chefekonom Företagarna Sveriges största företagarorganisation och företräder omkring 75 000 företagare Medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt

Läs mer

Välkommen till Företagsgruppen Liljeholmens Årsmöte 2016! Varmt välkomna önskar Företagsgruppen! , grillkvällar och härliga smakupplevelser.

Välkommen till Företagsgruppen Liljeholmens Årsmöte 2016! Varmt välkomna önskar Företagsgruppen! , grillkvällar och härliga smakupplevelser. Välkommen till Företagsgruppen Liljeholmens Årsmöte 2016! Program: Jan Lindgren, ordförande i Företagsgruppen Liljeholmen. Berättar om vad som händer i Företagsgruppen och utmaningarna för 2016., grillkvällar

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015

Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 Med arbetsplan och budget för 2013 Vår vision är o Ett Västra Götaland där individen lever ett gott liv i ett hållbart och tryggt samhälle utan alkohol eller andra droger. Vårt

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Företagarna Lycksele

Verksamhetsplan 2014 Företagarna Lycksele Verksamhetsplan 2014 Företagarna Lycksele 2014-02-27 Inledning Denna verksamhetsplan för 2014 är ett styrande dokument för Företagarna Lycksele. Fokus ligger på att utveckla verksamheten enligt vad våra

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Det här är en broschyr som beskriver vad ST erbjuder chefsmedlemmar. Den riktar sig både till dig som redan är chefsmedlem i ST och till dig som vill

Läs mer

Sisters Internationals Lokalgrupper

Sisters Internationals Lokalgrupper Sisters Internationals Lokalgrupper INNEHÅLL Verksamhetsbeskrivning av Sisters International Sverige sid 2 Riktlinjer för Sisters Internationals Lokalgrupper sid 3 Bildandet av en Lokalgrupp sid 7 Ekonomi

Läs mer

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 1 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Grundläggande begrepp.. 3 1.2 Bakgrund. 3 1.3 Nulägesbeskrivning 3 2 Syfte,

Läs mer

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande STADGAR Antagna vid det konstituerande årsmötet 1999-05-08 i Missionskyrkan, Alingsås. Ändrade 2007-04-21 vid ordinarie årsmöte i Konserthuset, Grästorp. Ändrade 2011-04-16 vid ordinarie årsmöte på Hjälmareds

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

En kärleksfull revolution i entreprenörskapets anda EN HALV A4

En kärleksfull revolution i entreprenörskapets anda EN HALV A4 En kärleksfull revolution i entreprenörskapets anda EN HALV A4 VAD? Kvinnors Entreprenörskap Sverige 3.0 är Sveriges första och enda kärleksfulla revolution som kommer att verka för att förändra, förädla

Läs mer

Villaägarna i Karlskoga

Villaägarna i Karlskoga Villaägarna i Karlskoga Årsmöte med Villaägarna i Karlskoga 2011-03-28 Dagordning 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Fråga om mötets behöriga utlysning. (kallelse den 8 mars per post)

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt... 3 4. Goda

Läs mer

Tillsammans släpper vi in framtiden!

Tillsammans släpper vi in framtiden! Konferensen Samverkan Skola - Arbetsliv 15 oktober 2015 på Missionskyrkan i Linköping Tillsammans släpper vi in framtiden! Arbetslöshetsfrågan? Kompetensutveckling? - En konferens som ger verktyg till

Läs mer

FÖRETAGSCENTRUM I OSKARSHAMN VERKSAMHETSPLAN 2008. Fastställd av styrelsen 2007-12-13

FÖRETAGSCENTRUM I OSKARSHAMN VERKSAMHETSPLAN 2008. Fastställd av styrelsen 2007-12-13 FÖRETAGSCENTRUM I OSKARSHAMN VERKSAMHETSPLAN 2008 2008 Fastställd av styrelsen 2007-12-13 INNEHÅLL 1 Mötesplatser 3 1.1 Bron till kommunen 3 1.2 Företagsbesök 3 1.3 Frukostträffar och seminarier 3 1.4

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! ST, 2004. Produktion: STs informationsenhet/hellgren Grafisk form. Illustration: Lukas Möllersten. Tryck: EO Grafiska, december 2006. Upplaga: 3 000

Läs mer