FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag"

Transkript

1 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag a. Ett uppdragsbrev innehåller syfte, inriktning och omfattning av revisionen. Revisorns respektive företagsledningens ansvar anges. Det anges vilket ramverk som är tillämpligt för upprättande av årsredovisningen (t.ex. ÅRL) och vilken typ av rapport som ska avlämnas av revisorn. ISA 210 p. 10. b. Till exempel: i. Observera en lagerinventering per dagens datum och för /ett urval av/ artiklar följa inoch utleveranser tillbaka till Fullständighet, Existens ii. Testa värdet på /ett urval av/ lagerartiklarna genom att granska mot underliggande inköpsfaktura Värdering iii. Testa avklippet genom att granska in- och utleveranser kring balansdagen mot följesedlars fraktvillkor Fullständighet, Existens iv. Olika typer av analytisk granskning, såsom att beräkna lagrets omsättningshastighet under 2012 och jämföra med andra perioder (Värdering), att jämföra bruttoresultat med tidigare perioder eller branschdata (Fullständighet, Värdering) c. Det kan påverka revisionsberättelsen avseende Av ISA 510 p. 10 framgår att om revisorn inte kunnat få fram tillräckliga och ändamålsenliga revisionsbevis avseende de ingående balanserna ska revisorn uttala sig med reservation eller avstå från att uttala sig. Fråga 2 REVISION (10 p) Svarsförslag a. Revisorn svarar att Revisorsnämndens uppgifter är att pröva frågor om auktorisation och registrering av revisorer, att utöva tillsyn, att pröva frågor om disciplinära åtgärder och ansvara för att god revisors- och revisionssed utvecklas. (Revisorslag 3 ) b. Vetskapen om att det kan bli aktuellt med en försäljning av huvudägarnas aktier i Run Fast AB påverkar revisorns revisionsplanering på flera sätt, exempelvis: o Inför en potentiell försäljning ligger det sannolikt i ägarnas intresse att bolaget visar upp ett så bra bokslut som möjligt; revisorn ser en ökad risk till övervärdering av tillgångar och undervärdering av skulder. o Revisorn inser att det finns en utökad risk att ägarna utöver påtryckning på VD och ekonomifunktion att bolaget ska uppvisa ett visst resultat. o Utökad granskning av exempelvis periodisering av kundfordringar/intäkter och leverantörsskulder/kostnader. Kopplat till periodisering av kundfordringar/intäkter kan även ske en utökad granskning av krediteringar och kreditnotor på det nya året. o Utökad granskning kopplad till värdering av varulagret och avklippet kopplat till in- och utleveranser. o Det kan bli aktuellt att reducera arbetsväsentligheten. o Utökat fokus för att säkerställa att bolaget redovisas alla sina åtaganden; exempelvis pensions- och anställningsvillkor för Run Fast AB:s ledning.

2 2 Fråga 3 REVISION (8 p) Svarsförslag I ISA 500 Revisionsbevis, avsnittet Tillämpning och andra förtydliganden (A), anges de olika metoderna: o Inspektion Exempelvis vid revision av materiella anläggningstillgångar, för att säkerställa existensen o Observation Exempelvis deltagande vid företagets lagerinventering; vi betraktar processen och gör utifrån det en bedömning om dess tillförlitlighet o Extern bekräftelse Exempelvis begäran om extern bekräftelse från bolagets bank för att verifiera banktillgodohavanden/-skulder o Omräkning Exempelvis kontrollberäkning av företagets semesterlöneskuld o Upprepning av aktivitet Exempelvis vid granskning av företagets interna kontroll; revisorn kan upprepa genomförda kontrollaktiviteter för att säkerställa att samma resultat nås. o Analytisk granskning Exempelvis en jämförelse av årets snittlön per anställd med föregående års. o Förfrågan Exempelvis förfrågan hos företagets jurist om huruvida det finns några pågående tvister. Fråga 4 REVISION (12 p) Svarsförslag a. Revisorn behöver utvärdera om han ska göra en ny bedömning av fastställd väsentlighet i och med att om avskrivningarna hade bokförts korrekt hade bolaget uppvisat ett lägre resultat (ISA 450, p. 10). Revisorn utvärderar sedan om felaktigheten är väsentlig (ISA 450, p. 11). Revisorn behöver ta ställning till om den identifierade felaktigheten är ett tecken på förekomst av oegentligheter. Om revisorn anser att utlämnandet av avskrivningar är ett avsiktligt fel behöver han utvärdera vad det får för konsekvenser för revisionen revisorn kan t.ex. behöva utöka/ändra sina granskningsåtgärder. (ISA 240, p 35 och 36). Revisorn ska informera styrelsen om det ej rättade felet och meddela hur det kan påverka hans uttalande, och begära att felet rättas (ISA 450, p. 12). Revisorn ska dokumentera att han identifierat en felaktighet och att den inte rättats, och revisorn ska dra en slutsats om huruvida den är väsentlig och ange grund för den slutsatsen (ISA 450, p. 15). b. Exempel på tre andra områden när ISA ställer ett uttalat krav på att skriftligt uttalande ska tas in: o ISA 240, p. 39 avseende företagsledningens (och styrelsens) ansvar för den interna kontrollen kopplat till oegentligheter, att revisorn fått veta om (misstänkta) oegentligheter etc. o ISA 250, p. 16 att företagsledningen (och styrelsen) har upplyst revisorn om alla kända eller misstänkta fall av lagöverträdelse kopplat till de finansiella rapporterna. o ISA 501, p. 12 att företagsledningen(och styrelsen) upplyst om faktiska/möjliga rättstvister/krav som ska beaktas vid upprättande av de finansiella rapporterna o ISA 540, p. 22 att företagsledningen(och styrelsen) anser att de betydelsefulla antaganden som har använts vid uppskattningar i redovisningen är rimliga.

3 3 o ISA 550, p. 26 att företagsledningen (och styrelsen) har lämnat upplysning till revisorn om vilka som är företagets närstående och om vilka närståendetransaktioner som finns samt att de redovisat om dessa enligt tillämpliga lagkrav o ISA 560, p. 9 att företagsledningen (och styrelsen) har tagit hänsyn till händelser efter balansdagen och justerat eller upplyst om dessa o ISA 570, p. 16 e om det föreligger betydande tvivel om fortsatt drift; ett uttalande avseende företagsledningens (och styrelsens) planer på framtida åtgärder o ISA 710, p. 9 avseende ändringar som syftar till att rätta en väsentlig felaktighet som får påverkan på jämförelsetalen Alla ovan framgår även av Bilaga 1 till ISA 580 Skriftliga uttalanden. c. Revisorn diskuterar saken med företagsledningen, omprövar företagsledningens hederlighet och gör en bedömning vilken påverkan vägran får på tillförlitligheten i övriga uttalanden och revisionsbevis. Om revisorn tycker att avsaknad av uttalande gör att det inte finns tillräckliga revisionsbevis kan det få påverkan på revisionsberättelsen. (ISA 580, p. 19 och 20) Fråga 5 REVISION (10 p) svarsförslag a. Exempelvis: o Kundfordringar växer betydligt fortare än omsättningen. Detta kan vara en indikation på fiktiv försäljning, försäljning till kunder med dålig betalningsförmåga etc. o Bruttovinsten ökar betydligt mer än omsättningen. Detta behöver inte nödvändigtvis innebära ett fel, men revisorn bör utreda KSV (Kostnad såld vara) för att förstå om det finns rimliga skäl till marginalökningen. Han kan även undersöka hur marginalutvecklingen ser ut i branschen som Run Fast AB är verksam i. o Kassaflödet från löpande verksamheten har gått ner betydligt, medan rörelseintäkten har ökat. Revisorn behöver förstå varför inte företagets intäkter omvandlas till likvida medel. Kan bero på fiktiv försäljning, utökade betalningsvillkor etc. b. Framgår av ISA 520, p. 4. ( [ ] utvärderingar av finansiell information genom analys av rimliga samband bland både finansiella och icke-finansiella data. [ ] även sådan utredning som behövs när revisorn identifierar svängningar eller samband som är oförenliga med annan relevant information eller som med betydande belopp avviker från förväntade värden ). Fråga 6 REVISION (10 p) etik och oberoende svarsförslag a. Gällande erbjudande om gåva/rabatt från revisionskund så ger det upphov till en omständighet som kan innebära hot mot revisorns oberoende. Utifrån FARs yrkesetiska regler, EtikR1, under avsnitt F IESBAs etiska regler, och ser utifrån att det kan innebära egenintresse- och vänskapshot att ta emot gåvor från en kund, om inte värdet är obetydligt och oviktigt. Revisorn behöver således undersöka vad värdet på klockan är. Det är dock inte sannolikt att en de luxe gps-klocka kommer att anses ha ett obetydligt och oviktigt värde. Svaret blir det samma oavsett om klockan ges till revisorns familjemedlem.

4 4 b. Revisorn behöver göra en bedömning om det skulle kunna leda till att förtroendet för revisorns opartiskhet och självständighet kan rubbas. En prövning enligt den s.k. analysmodellen behöver göras (Revisorslagen 21 ). Av de olika omständigheterna som listas i p. 1 i denna paragraf träffas denna situation av partsställningsproblematiken (c. revisorn uppträder [ ] till stöd för eller emot uppdragsgivarens ståndpunkt i någon rättslig eller ekonomisk angelägenhet ). Om revisorns skulle fungera som VD:s ombud i frågan skulle det således uppstå ett partsställningshot, och revisorns oberoende skulle kunna ifrågasättas. Utfallet i frågan påverkar Run Fast AB:s redovisning, och är en ekonomisk angelägenhet för bolaget. Om revisorn inte kan identifiera någon motåtgärd mot hotet avböjer revisorn uppdraget med hänvisning till oberoendereglerna. Det är därmed heller inte aktuellt att någon annan på revisionsbyrån tar sig an uppdraget i och med att 21 även gäller för någon annan i det nätverk i vilket revisorn är verksam. Fråga 7 SKATT (10 p) svarsförslag a. Innehavet i Löparskon AB är en s.k. näringsbetingad andel. Detta då båda nedan villkor uppfylls: o Run Fast AB är ett svenskt AB (som inte är ett investmentföretag) IL 24:13, p. 1 o Löparskon AB är inte ett noterat bolag, dvs. andelen är inte marknadsnoterad IL 24:14, p.1 Enligt IL 24:17 ska en näringsbetingad andel inte tas upp till beskattning (undantag finns i 24:18-20, men dessa undantag är inte tillämpliga i detta fall). b. Sportsockan AB är ett s.k. skalbolag, enligt definitionen i IL 25a:9 2st, då summan av företagets likvida tillgångar 600 tkr (kortfristiga placeringar och likvida medel, enligt IL 25a:14), överstiger jämförelsebeloppet enligt IL 25a:17 (halva ersättningen, dvs. 475 tkr). Enligt IL 25a:9 1 st ska ersättningen tas upp som kapitalvinst (skalbolagsbeskattning) det beskattningsår när avyttring skett, om inte annat anges i För skattefrihet krävs att Run Fast AB upprättar en skalbolagsdeklaration (IL 25a:11 p. 2) i enlighet med 27 kap Skatteförfarandelagen. Vad denna ska innehålla framgår av 27:3 Skatteförfarandelagen, och av 27:4 framgår att skalbolagsdeklarationen ska ha kommit in till Skatteverket senast 60 dagar efter det att andelen har avyttrats. Om skalbolagsdeklaration inte upprättas och skickas in i tid, riskerar Run Fast AB att få hela ersättningen, 950 tkr, beskattad som kapitalvinst (IL 25a:9 1st). Det bedöms inte som sannolikt att Run Fast AB kan hävda särskilda skäl enligt 25a:13 (den s.k. ventilen ). Fråga 8 AKTIEBOLAGSRÄTT (10 p) Svarsförslag a. Om A beviljas ansvarsfrihet av stämman kan bolaget sedan inte väcka talan mot och kräva skadestånd från A såvida inte han gjort sig skyldig till en brottslig handling eller att felaktig eller bristande information om ärendet lämnades på stämman. Inget av dessa undantag förefaller vara aktuellt i detta fall. (ABL 29:1, 29:7 samt 29:11-12) b. Enligt ABL 7:46 får en aktieägare inte rösta i fråga om hans eller hennes befrielse från skadeståndsansvar. Ansvarsfrihet innebär att skadeståndsanspråk inte kan väckas i framtiden vilket medför att A inte får rösta i fråga om sin egen ansvarsfrihet.

5 5 c. Ingen aktieägare har egen majoritet när A inte deltar i beslutet. Av ABL 29:7 framgår det dock att skadestånd kan väckas om en minoritet av ägare till minst 10 % av aktierna har röstat mot ansvarsfrihet. I sådana fall ger lagen minoriteten rätt att i eget namn föra talan mot bolaget. Om skadeståndstalan väcks efter det att ägare till minst 10 % av aktierna röstat nej till ansvarsfrihet, krävs det att minst 10 % av aktierna även står bakom denna talan. Minoriteten behöver dock inte bestå av samma aktieägare som hindrat beslutet om ansvarsfrihet. Fråga 9 REDOVISNING (10 p) Svarsförslag AK U-fond Bal res Årets res Utgående balans Balanserade utgifter för utvecklingsarbeten -600 Oavskrivet belopp av 2010 års uppskrivning av maskiner -600 Uppskjuten skatt avseende uppskrivning av maskiner 175 Uppskjuten skatt avseende uppskrivning av byggnad och mark 169 Omräknad ingående balans

6 6 Fråga 10 REDOVISNING (10 p) Svarsförslag Goodwill Byggnader och mark Inventarier Omsättningstillgångar Summa tillgångar Aktiekapital 200 Övrigt tillskjutet kapital 100 Annat eget kapital inkl. årets resultat Minoritetens andel Uppskjuten skatteskuld 528 Långfristiga skulder Kortfristiga skulder Summa eget kapital & skulder Förvärvsanalys: Andelar i koncernföretag 80 % Minoritetens andel 20 % Aktiekapital 100 Balanserat resultat 290 Årets resultat Periodiseringsfonder 400 Avgår: Uppskjuten skatt Övervärde byggnad och mark Avgår: Uppskjuten skatt Goodwill 2 578

b. ISA 510 behandlar förstagångsrevisioner. Av punkt A 6. framgår exempel på specifika granskningsåtgärder som kan genomföras på posten varulager.

b. ISA 510 behandlar förstagångsrevisioner. Av punkt A 6. framgår exempel på specifika granskningsåtgärder som kan genomföras på posten varulager. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2013 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (10 p) Svarsförslag a. Ett uppdragsbrev innehåller syfte, inriktning och omfattning av revisionen. Revisorns respektive företagsledningens

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 2 4 6 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 8 TSEK 2016 jul-sep jul-sep 2016 jan-sep jan-sep jan-dec Nettoomsättning 20 529 9 976 67 094 36 079 53 696 Aktiverat arbete 0 0 0 0 850 Handelsvaror

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

1

1 1 2 3 4 5 6 Årsbokslut för Älgskadefondsföreningen 833200-4624 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 1 Balansräkning 2-3 Redovisningsprinciper

Läs mer

b. Kundsaldoförfrågan är ett sätt att inhämta revisionsbevis genom externa bekräftelser, vilka behandlas i ISA 505.

b. Kundsaldoförfrågan är ett sätt att inhämta revisionsbevis genom externa bekräftelser, vilka behandlas i ISA 505. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2014 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (22 p) Svarsförslag a. Existens. Ett erhållet svar på en kundsaldoförfrågan är ett revisionsbevis på att fordran de facto finns

Läs mer

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 3 DECEMBER 2013 KL. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 a) Revisorn har enligt 9 kap 7 ABL skyldighet att lämna information till moderbolagsrevisorn. Detta framgår även av EtikR

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 3 Kv 3 Jan-Sep Jan-Sep Helår Omsättning, Mkr 68,8 56,2 222,0 197,1 283,9 Rörelseresultat, Mkr 5,0-55,6 22,6-41,6-30,9 Rörelsemarginal, % 7,2 neg 10,2 neg

Läs mer

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd)

FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR. Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd) 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 2015 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (12 p) Svarsförslag (4 poäng per åtgärd) 1. Genomföra en oberoende- och jävsprövning i enlighet med 21 Revisorslagen och ABL

Läs mer

Årsbokslut Tillgångar. Redovisning och kalkylering F09, HT 2014 Thomas Carrington

Årsbokslut Tillgångar. Redovisning och kalkylering F09, HT 2014 Thomas Carrington Årsbokslut Tillgångar Redovisning och kalkylering F09, HT 2014 Thomas Carrington mea culpa Fel i texten till duggafråga 2, punkt 4 ska stå "Betald frakt och försäkring" inte "Betald frakt och försäljning!

Läs mer

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr 1 Mkr Mkr Koncernens nyckeltal 218 217 218 217 217 3 3 Förändr. Jan-Sep Jan-Sep Förändr. Helår Omsättning, Mkr 85,7 68,8 24,5% 272, 222, 22,5% 313,2 Rörelseresultat, Mkr 3,1 5, -38,5% 26, 22,6 14,8% 34,9

Läs mer

Resultaträkning Not Föreningens intäkter Årsavgifter och hyror Övriga intäkter 42 34

Resultaträkning Not Föreningens intäkter Årsavgifter och hyror Övriga intäkter 42 34 Resultaträkning Not 2016-01-01-2016-12-31 2015-01-01-2015-12-31 Föreningens intäkter Årsavgifter och hyror 2 3 896 633 3 849 782 Övriga intäkter 42 346 17 772 Erhållna ersättningar 65 634 17 342 4 004

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till 26 585 (21 406) TSEK, en ökning med 24%. EBITDA uppgick till 5 492 (4 496) TSEK en ökning med 996 TSEK motsvarande 22%. EBITDA-marginalen uppgick till 20,7 (21,0)%,. Årets

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB

Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Granska årsredovisning - Zingo Djurvård AB Du ska som revisor granska årsredovisningen för Zingo Djurvård AB för 2014. Bolaget ägs av Lisen Krall som tidigare drev företaget som enskild näringsidkare.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Org nr 556760-0126 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Om inte annat

Läs mer

Årsredovisning 2018 för syskonen Perssons donationsfond för Gräsmarks vårdhem KS2019/483/03

Årsredovisning 2018 för syskonen Perssons donationsfond för Gräsmarks vårdhem KS2019/483/03 TJÄNSTESKRIVELSE Datum Sida 2019-08-19 1 (1) Kommunstyrelsen Årsredovisning 2018 för syskonen Perssons donationsfond för Gräsmarks vårdhem KS2019/483/03 Förslag till beslut 1. Årsredovisningen 2018 för

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Stiftelsen W och Anna Mathilda Wernströms fond Org nr Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning

ÅRSREDOVISNING. Stiftelsen W och Anna Mathilda Wernströms fond Org nr Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Stiftelsen W och Anna Mathilda Wernströms fond Org nr 824000-1043 ÅRSREDOVISNING 2 0 18 Innehåll: Sid 2 Sid 3 Sid 4 Sid 5-6 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter Swedbank Stiftelsetjänster

Läs mer

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II December 2018 Revisorsinspektionen 2018 Svar deluppgift 4.1 Enligt BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning p 19.10 ska den förvärvade enhetens identifierbara

Läs mer

Tentamen i FEG C24 Externredovisning

Tentamen i FEG C24 Externredovisning Tentamen i FEG C24 Externredovisning Datum: 2012-03-30 Tid: 14.00-18.00 Tentamen omfattar 50 poäng. För Godkänd krävs 25 poäng. För Väl Godkänd krävs 37 poäng. Hjälpmedel: Miniräknare LYCKA TILL! Charlotte

Läs mer

Årsbokslut. Wings Hockey Club Arlanda

Årsbokslut. Wings Hockey Club Arlanda 1(7) Årsbokslut Wings Hockey Club Arlanda Styrelsen för Wings Hockey Club Arlanda får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2017-05-01-2018-04-30 Om inte annat särskilt

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Tillväxt Gotland

Årsredovisning. Föreningen Tillväxt Gotland Årsredovisning för Föreningen Tillväxt Gotland 802439-4416 Räkenskapsåret 2017 Föreningen Tillväxt Gotland 1 (6) Org.nr 802439-4416 Styrelsen för Föreningen Tillväxt Gotland får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Hylliedals Samfällighetsförening

Hylliedals Samfällighetsförening Årsredovisning för Hylliedals Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Underskrifter

Läs mer

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122

ÅRSREDO VISNING. rör. Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland. Org.nr. 769624-9122 ÅRSREDO VISNING rör Bostadsrättsföreningen Kastanjegården på Gotland Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2009 Revisorsnämnden 2009 3. Trisolde Production AB Deluppgift 3.1 Av ÅRL 2 kap 4 p 5 framgår att beståndsdelarna i balansräkningens poster och delposter ska värderas

Läs mer

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-11-01 2(6) Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Föreningen har inte haft någon

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 4 2017 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1701-1712 1601-1612 1 000 Nettoomsättning 180 961 227 465 Driftskostnader -89 324-122 639 Driftresultat 91 638 104 826 Avskrivning

Läs mer

Kvartalsrapport

Kvartalsrapport Kvartalsrapport 1 2009 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 0901-0903 0801-0803 1 000 Hyresintäkter 48 150 47 588 Fastighetskostnader -25 994-24 308 Driftresultat 22 155 23 280 Avskrivning byggnad 9-3

Läs mer

org.nr ÅRSREDOVISNING 2016, Bilaga 9:3 STIFTELSEN ULLA SEGERSTRÖMS OCH BERTIL STED-GRENS FOND

org.nr ÅRSREDOVISNING 2016, Bilaga 9:3 STIFTELSEN ULLA SEGERSTRÖMS OCH BERTIL STED-GRENS FOND org.nr 80 24 00-8230 ÅRSREDOVISNING 2016, Bilaga 9:3 STIFTELSEN ULLA SEGERSTRÖMS OCH BERTIL STED-GRENS FOND FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Stiftelsen har upprättats efter de bestämmelser som framgick av ett i

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia

Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia Juli- september SP SP Sw ICT Sw ICT Swerea Swerea Innventia Innventia RISE Holding RISE Holding Belopp i tkr 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 2011 2010 Omsättning 214 668 196 868 89 499 84 275 122

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Utgifter för ombyggnad av råvind till kontor uppgående till 2 459 tkr Utbyte av slitna plast- och heltäckningsmattor till motsvarande

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

1 (3) Revisionsberättelse Till föreningsstämman i Brf Hjorthagshus, org.nr 702000-8954 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för år 2016. Enligt vår uppfattning

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun 1(5) Årsbokslut Företagarna i Leksands kommun Styrelsen för Företagarna i Leksands kommun får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte

Läs mer

Årsredovisning. Vardkasens Vägförening

Årsredovisning. Vardkasens Vägförening Arsredovisniim 2011-01-01-2011-12-31 Box 16 179 03 Stenhamra Konlaktperson: Cornelia von Barnen Årsredovisning tor 717904-4727 Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Ipprättacl av: Cornelia von Bargen 08-560

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 1 2016 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1601-1603 1501-1503 1 000 Nettoomsättning 67 840 73 404 Driftskostnader -41 469-37 554 Driftresultat 26 371 35 850 Avskrivning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsperiod

Årsredovisning för räkenskapsperiod 1 (9) Exempel 1 Org nr Årsredovisning för räkenskapsperiod 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Till bolagsstämman i Ortoma AB (publ), org. nr 556611-7585 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision av årsredovisningen för Ortoma AB (publ) för år 2016. Bolagets årsredovisning

Läs mer

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa...

Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA. Berättelsen du inte får missa... Ny revisionsberättelse Från och med 2011 tillämpas ISA Berättelsen du inte får missa... Ny utformning av revisionsberättelsen Från och med 2011 tillämpas ISA Känner du inte riktigt igen revisionsberättelsen

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet Finansiell analys Utförs t ex för att: en långivare behöver underlag för att kunna besluta om han ska bevilja företaget ytterligare lån en aktieägare vill veta hur företaget har utvecklats för att få underlag

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 1 2012 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1201-1203 1101-1103 1 000 Nettoomsättning 49 049 43 935 Driftskostnader -27 079-23 899 Driftresultat 21 969 20 035 Avskrivning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(10) Utveckling i Gävle AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om

^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr Rapport om ^ SUNNE fvoiviivium KOMMUNST/RELSEN % 2019-03- 2 7 Dnr...M^L/^å..03., Till bolagsstämman i Rottneros Park Trädgård AB, arg. nr 556707-4827 Rapport om årsredovisningen Uttalanden Vi har utfört en revision

Läs mer

Lysviks Vårdhem och Kyrka

Lysviks Vårdhem och Kyrka SUNNE KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN % 2018-11- 2 8 Dnr. Årsredovisning för Stiftelsen Syskonen Perssons Donation till Lysviks Vårdhem och Kyrka 874000-5205 Räkenskapsåret 2017 Stiftelsen Syskonen Perssons Donation

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 28 000 21 000 14 000 7 000 0 Q3-14 Q4-14 Q1-15 Q2-15 Q3-15 Q4-15 Q1-16 Q2-16 Oms EBITDA 5000 3750 2500 1250 0-1250 2 4 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 6 8 TSEK 2016 apr-jun 2015

Läs mer

Å R S R E D OV I S N I N G 2015

Å R S R E D OV I S N I N G 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 KONTOR I STOCKHOLM GÖTEBORG KARLSTAD ANTAL RESENÄRER 2015 22 450 2015 I KORTHET EBITA 15,2Mkr OMSÄTTNING 455Mkr 893 000 61% BESÖKARE ONLINE KÖP ONLINE 87 ANSTÄLLDA 79% KVINNOR Innehåll

Läs mer

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II November 2011 Revisorsnämnden 2011 3. Appappapp Svar Deluppgift 3.1 a) Aktiebolagslagen innehåller vissa förbud mot spridning av aktier och teckningsoptioner i privata

Läs mer

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Rörelsemarginal, % 13,4 12,4 11,1 neg Resultat efter finansiella

Läs mer

Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB

Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB 'B-,!»,* 3 ''^ Årsredovisning Armada Centrumfastigheter AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Centrumfastigheter

Läs mer

11 april 2018

11 april 2018 11 april 2018 REVISIONSBERÄTTELSE Till förbundsstämman i Svenska Squashförbundet Organisationsnummer 802005-0772 Rapport om årsredovisningen Jag har reviderat årsredovisningen för Svenska Squashförbundet

Läs mer

Årsredovisning. för. Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816

Årsredovisning. för. Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816 Årsredovisning för Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning

Läs mer

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet

Lönsamhet/räntabilitet/avkastning Avkastning på eget kapital Avkastning på totalt kapital Vinstmarginal Kapitalomsättningshastighet Finansiell analys Utförs t ex för att: en långivare behöver underlag för att kunna besluta om han ska bevilja företaget ytterligare lån en aktieägare vill veta hur företaget har utvecklats för att få underlag

Läs mer

Arsredovisning. Org.nr Räkenskapsåret Innehåll. Sida

Arsredovisning. Org.nr Räkenskapsåret Innehåll. Sida Bostadsrättsföreningen Vänner i Båstad 1/9 o Arsredovisning Bostadsrättsföreningen Vänner i Båstad Org.nr. 769631-1435 Räkenskapsåret 2015-11-05-2016-12-31 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

GÖTEBORG ENERGI BACKA AB ÅRSREDOVISNING 2013

GÖTEBORG ENERGI BACKA AB ÅRSREDOVISNING 2013 Göteborg Energi Backa AB är ett helägt dotterföretag till Göteborg Energi AB. Företaget bedriver uthyrning av industri-, kontors- och lagerlokaler. ÅRSREDOVISNING 2013 Innehåll Förvaltningsberättelse 3

Läs mer

Delårsrapport för Xavitech AB (publ)

Delårsrapport för Xavitech AB (publ) T.+46(0) 611 55 61 00 F.+46(0) 611 78 25 10 E.info@xavitech.com W.xavitech.com Delårsrapport för Xavitech AB (publ) Januari mars Omsättningen minskade med 43 % till 1 190 tkr (2 093 tkr) Orderingången

Läs mer

Moderbolagets resultaträkning

Moderbolagets resultaträkning Moderbolagets resultaträkning Januari december, MSEK Not 2007 2006 1) 2005 1) Nettoomsättning 1) M2 3 236 2 601 2 497 Kostnader för sålda varor och tjänster 368 285 621 Bruttoresultat 2 868 2 316 1 876

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB 02whoigy Årsredovisning för Kopparhästen Fastigheter AB 556762-2195 Räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping 1(8) Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Falköping 1 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Falköping 1 får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat

Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat Koncernens rapport över resultat och övrigt totalresultat 1 januari-31 december Belopp i KSEK Not 2014 2013 Nettoomsättning 2, 3 69 366 36 105 Kostnad för sålda varor -22 464-16 479 Bruttoresultat 46 902

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Föreningen Svenska

Läs mer

ARSREDOVISNING RINGARLAN AB

ARSREDOVISNING RINGARLAN AB ARSREDVISNING 2010-05-01-2011-04-30 RINGARLAN AB FÖRVAL TNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Ringärian AB får härmed avlämna årsredovisning för tiden 2010-05-01 till och med 2011-04-30. Bolagsuppgifter Bolagets

Läs mer

BroGripen AB Kvartalsrapport

BroGripen AB Kvartalsrapport BroGripen AB Kvartalsrapport 3 2014 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 1401-1409 1301-1309 1 000 Nettoomsättning 194 983 164 850 Driftskostnader -87 048-80 820 Driftresultat 107 935 84 030 Avskrivning

Läs mer

Halvårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-06-30

Halvårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-06-30 Halvårsrapport 556713-1056 2010-01-01-2010-06-30 Innehållsförteckning: Sida VD har ordet 1 Händelser efter rapportperioden 2 Kommande finansiella rapporter 2 Principer för delårsrapportens upprättande

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del II SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del II November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 3.1 Okotron kan ändra gränsen för vad bolaget anser vara inventarier av mindre värde. Detta påverkar dock inte hur dessa inventarier

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Halvårsrapport Acrinova AB (publ) Tåstrupsgatan Ängelholm. Halvårsrapport Sida 1 av 8

Halvårsrapport Acrinova AB (publ) Tåstrupsgatan Ängelholm. Halvårsrapport Sida 1 av 8 Acrinova AB (publ) Tåstrupsgatan 2 262 63 Ängelholm Halvårsrapport 2016 Sida 1 av 8 Sammanfattning av halvårsrapport (koncernen) Styrelsen och verkställande direktören för Acrinova AB (publ) avger härmed

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2017 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012

SVARSMALL. REVISORSEXAMEN Del I. November 2012 SVARSMALL REVISORSEXAMEN Del I November 2012 Revisorsnämnden 2012 Deluppgift 1.1 a) En franchisetagare får mot en avgift till den som äger ett varumärke använda ett beprövat affärskoncept för att sälja

Läs mer

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag,

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, SFS nr: 2001:883 Revisorslag (2001:883) 3 Revisorsnämnden skall 1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, 2. utöva tillsyn över revisionsverksamhet samt över revisorer

Läs mer

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup

Årsredovisning. MX-ONE Usergroup Årsredovisning för MX-ONE Usergroup 802015-5373 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för MX-ONE Usergroup får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Förslag till vinstdisposition

Läs mer

Boo Allaktivitetshus AB

Boo Allaktivitetshus AB Årsredovisning för Boo Allaktivitetshus AB Räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Varulagret värderas, med tillämpning av först-in först-ut-principen, till det lägsta av anskaffningsvärdet och försäljningsvärdet på balansdagen.

Varulagret värderas, med tillämpning av först-in först-ut-principen, till det lägsta av anskaffningsvärdet och försäljningsvärdet på balansdagen. Noter och kommentarer till resultat- och balansräkning. Not 1 Redovisnings- och värderingsprinciper Tillämpade redovisnings- och värderingsprinciper överensstämmer med Årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens

Läs mer

Varulagret värderas, med tillämpning av först-in först-ut-principen, till det lägsta av anskaffningsvärdet och försäljningsvärdet på balansdagen.

Varulagret värderas, med tillämpning av först-in först-ut-principen, till det lägsta av anskaffningsvärdet och försäljningsvärdet på balansdagen. Noter och kommentarer till resultat- och balansräkning. Not 1 Redovisnings- och värderingsprinciper Tillämpade redovisnings- och värderingsprinciper överensstämmer med Årsredovisningslagen och Bokföringsnämndens

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 KONCERNEN HELÅRET JULI 2016 JUNI 2017 Rörelseresultat 30,1 mkr Nettoomsättning 0,4 mkr Resultat efter finansiella poster 120,2 mkr Eget kapital 172 mkr Soliditet 52 % KONCERNEN HALVÅRET

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Delårsrapport för Xavitech AB (publ)

Delårsrapport för Xavitech AB (publ) T.+46(0) 611 55 61 00 F.+46(0) 611 78 25 10 E.info@xavitech.com W.xavitech.com Delårsrapport för Xavitech AB (publ) Januari september Omsättningen minskade med 45 % till 2 875 tkr (5 196 tkr) Orderingången

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR VERKSAMHETSÅRET 2006 -BILAGA- Org nr 556376-6814. Innehållsförteckning

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR VERKSAMHETSÅRET 2006 -BILAGA- Org nr 556376-6814. Innehållsförteckning BOKSLUTSKOMMUNIKÉ FÖR VERKSAMHETSÅRET 2006 -BILAGA- Org nr 556376-6814 Innehållsförteckning Sida RESULTATRÄKNING 2 BALANSRÄKNING 3 BALANSRÄKNING 4 KASSAFLÖDESANALYS 5 NYCKELTAL OCH EGET KAPITAL 6 BYTE

Läs mer

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Armada Stenhagen AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Stenhagen AB avger härmed

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

STIFTELSEN SVENSKA KENNELKLUBBENS FORSKNINGSFOND

STIFTELSEN SVENSKA KENNELKLUBBENS FORSKNINGSFOND org.nr 80 20 0! -7599 ÅRSREDOVISNING 2016 KF 2017 Bilaga 9:2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Stiftelsen har bildats av Svenska Kennelklubben för att främja forsloiing inom de områden som rör hund, i första hand

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2016 Kv 1 Kv 1 Helår Omsättning, Mkr 86,6 81,4 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,7 11,1-30,9 Rörelsemarginal, % 14,7 13,7 neg Resultat efter finansiella poster, Mkr 12,2 10,9-31,8

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2017

Delårsrapport januari-mars 2017 Acrinova AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2017 Acrinova AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2017 Sida 1 av 11 Väsentliga händelser under perioden Fastighets AB Lennart B Eriksson som Acrinova äger

Läs mer

Marcus'Teilman,'Verkställande'Direktör'

Marcus'Teilman,'Verkställande'Direktör' Delårsrapport+för+perioden+1+januari+ +31+mars+2015+ Samtligabeloppirapportenavserkoncernenochangesitkr,ominteannatanges.Beloppeninomparentesavsermotsvarande periodförraåret. + Spelintäkterna+ökade+med+172%+

Läs mer

STIFTELSEN SVENSKA KENNELKLUBBENS DONATORERS FOND

STIFTELSEN SVENSKA KENNELKLUBBENS DONATORERS FOND KF 2017 Bilaga 9:1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Stiftelsen bildades genom en sammanslagning av Gustaf Carlbergs fond, Göteborgs Taxklubbs Minnesfond, Olof Hjorths donationsfond, Carl Kjellbergs m. fl. donation,

Läs mer