Tid: Torsdagen den 19 september 2013 klockan Plats: Banvallen, Gullbergsvass konferenscenter, Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid: Torsdagen den 19 september 2013 klockan Plats: Banvallen, Gullbergsvass konferenscenter, Göteborg"

Transkript

1 Anteckningar RAKEL Tid: Torsdagen den 19 september 2013 klockan Plats: Banvallen, Gullbergsvass konferenscenter, Göteborg Närvarande: Anneth Lundahl, Kristina Tornberg, Kristina Westerberg, Eva-Lena Egsonius, Mattias Olsson Ruppel, Birgit Thörnqvist, Gittan Gunnarsdotter, Leif Sundberg, Lars Levin, Maria Gabrielsson-Fredriksson, Pia-Lena Johansson, Jonas Thorén En del av den information som förmedlades under mötet finns samlad i det bildspel som visades. Det bifogas dessa anteckningar, vilka sammanfattar information som inte framgår där samt eventuella beslut. Anteckningar från föregående möte Inga synpunkter framfördes och dessa lades till handlingarna. Nytt om bemanning inom HSA Under våren utlystes en ny tjänst inom Område Uppföljning och Analys inom Hälsooch sjukvårdsavdelning, i syfte att förstärka arbetet med KPP, beskrivningssystem och ersättningsmodeller. Det var flera kvalificerade sökande. Efter noggrant övervägande anställdes Per Sjöli, tidigare SkaS. Per arbetar 50 procent av sin tjänst för Regionalt CancerCentrum (RCC). Därför anställs även Kristina Westerberg, också SkaS, på en tidsbegränsad halvtidstjänst, vilken inledningsvis omfattar 2 år. Viktlistor 2014 Marcus Edenström redovisar arbetet med regionala viktlistor för sluten och öppen somatisk sjukhusvård inför år Dokumentation från arbetet samt en preliminär version av viktlistor har förmedlats till ledamöter i RAKEL inför dagens möte. Viktlistorna fastställs vid nästa möte i RAKEL. De bilder som Marcus visade ingår i det bildspel som biläggs dessa anteckningar. Uppdaterad uppdragshandling RAKEL I den uppdragshandling som riktades till RAKEL under 2012 att se över regelverk för prestationsredovisning och sammanvägning av prestationer angavs att detta uppdrag skulle integreras i RAKELs långsiktiga uppdrag. Detta är ett skäl till att ett förslag till

2 ny uppdragshandling till RAKEL har tagits fram. Jämfört med nu gällande uppdragshandling har texten under rubriken Bakgrund kortats väsentligt, uppdraget har utökats med tre punkter som avser prestationsredovisning och under rubriken organisation har uppgift om gruppens medlemmar uppdaterats utifrån aktuell representation. Den nya uppdragshandlingen kommer att fastställas av hälso- och sjukvårdsdirektören. Information från nationella grupper I detta avsnitt finns kortfattade redogörelser från möten i olika nationella grupper sedan föregående möte i RAKEL. Samma fråga återkommer som regel vid flera grupper. I några fall sker redogörelsen då samlat under en grupp. Anneth rapporterade kortfattat från de möten i nationella grupper som hon deltagit i sedan föregående möte i RAKEL: Nationellt vårdvalsnätverk (29 maj och 17 september 2013) - Krav i Lag om valfrihetssystem att ge befolkningen information som underlättar val av vårdgivare - Den nationella taxans vara eller inte vara - Hantering när vårdgivare inte håller måttet - Konsekvenser vid vårdgivares konkurs - Utveckling av diagnoskodning i landsting som använder ACG som grund för del av ersättningen till vårdgivare inom vårdvalsmodeller Nationellt vårdvalsnätverks ersättningsgrupp (13 juni och 12 september 2013) Arbete inom de nationella projekt som genomförs på Socialdepartementets initiativ - Pilotprojekt för utveckling av ersättningsmodeller i Västra Götalandsregionen, Region Skåne, Region Halland, Upplands läns landsting och Stockholms läns landsting Leif rapporterade kortfattat från de möten i nationella grupper som han deltagit i sedan föregående möte i RAKEL: KPP Expertgrupp (12-13 september 2013) Rapportering av landstings och regioners leverans av KPP-data för Västra Götalandsregionen lyckades leverera inom angiven tidsplan, vilket långt ifrån alla gjorde. Den plan för ökat nationellt engagemang i utveckling av KPP som togs fram under 2012 har nu skrinlagts. Diskussion runt de många vårdval som genomförs inom Stockholms Läns Landsting och deras påverkan på kvaliteten i nationella beskrivningssystem Jämförelse TKB och KPP De minnesanteckningar som har gjorts tillgängliga från möten enligt ovan och även från möten i grupper där Anneth ingår men varit förhindrad att delta bifogas dessa anteckningar.

3 Aktuellt om Ersättningsmodeller Anneth informerar om de frågor avseende ersättningsmodeller som är aktuella för närvarande. VG Primärvård En mer omfattande översyn av innehållet i Krav- och kvalitetsboken för VG Primärvård kommer att göras inför version Arbetet kommer att genomföras i nio delprojekt, varav en ansvarar för ersättningsmodell, kostnadsansvar och ekonomi. Arbetsgruppen är bemannad och ett uppstart skedde strax före midsommar. Samtliga delprojekt ska ha slutrapporterat sitt uppdrag före jul Vårdval för sjukgymnastik och arbetetsterapi på primärvårdsnivå (Vårdval Rehab) En krav- och kvalitetsbok för nämnda uppdrag är i princip klar. Hälso- och sjukvårdsutskottet beslutade strax före sommaren att den skulle skickas ut på remiss. Remissvar ska ha levererats senast den 30 september. Politiska beslut i frågan väntas i november och ett genomförande den 1 maj Vårdepisodsersättning Socialdepartementet har initierat ett arbete för utveckling av diagnosspecifika beskrivnings- och ersättningssystem (eller vårdepisodsersättning). Västra Götalandsregionen är ett av de landsting och regioner som deltar i detta arbete. En regional projektorganisation har etablerats i syfte att samordna Västra Götalandsregionens deltagande i samtliga delar i det nationella projektet, dra lärdom, sprida information samt göra sådana anpassningar i framtagna modeller som behövs för att möjliggöra implementering här Aktuellt om Registreringsregler Önskemål har framförts från Förvaltningsgruppen för Väntetidsdatabasen om förändrade definitioner av befintliga besökstyper D, G och M. Den nationella väntetidsuppföljningen planeras utökas för att även omfatta efterföljande vårdkontakter. Det blir därför nödvändigt att renodla första respektive efterföljande vårdkontakt: Förvaltningsgruppen för Väntetidsdatabasen har tagit fram förslag till justerade definitioner, vilka har förmedlats till ledamöter i RAKEL inför dagens möte. Flera medlemmar i RAKEL framför att läkemedelstillförsel inte bör betraktas som en operation och att ordet därför bör flyttas från kommentarsfältet vid besökstyp D till motsvarande fält vid besökstyp G. Det finns även en rad synpunkter på ordval. Anneth kommer att justera texten och förmedla reviderade förslag till RAKEL. När alla är nöjda med förslagen kommer nya definitioner att fastställas genom ordförandebeslut. En förteckning över vilka personer som representerar respektive sjukhus i Förvaltningsgruppen för Väntetidsdatabasen efterlyses och kommer att förmedlas till RAKEL.

4 Arbete pågår med uppdatering av regionalt regelverk för registrering av vårdkontakter i specialiserad vård. En reviderad version av registreringsreglerna kommer enligt nuvarande planering att lyftas till information och eventuellt beslut i RAKEL i november. Prestationsredovisning Ett nytt regelverk för sjukhusens prestationsredovisning fastställdes i början av januari I den rapport som formulerades inför beslutet anges flera frågor att hantera på längre sikt. Några av dessa är omhändertagna, medan följande kvarstår: - Övervägande om annan kanal (än Freja till Frango Controller) för redovisning - Samordning av registrering av vissa besökstyper uppföljning behövs Det finns även andra, ännu inte genomlysta, frågor i anslutning till sjukhusens prestationsredovisning, bland annat redovisning av den vård som sjukhusen köper av andra vårdgivare samt av vård som sjukhusen utför inom tillgänglighetssatsningar. Det finns därmed behov att göra ett omtag. En förfrågan om deltagare till en särskild arbetsgrupp kommer att förmedlas till representanter för sjukhus, beställare och ägare i RAKEL. Det uppdrag som riktades till RAKEL under 2012 att se över regelverk för prestationsredovisning och sammanvägning av prestationer avsåg hälso- och sjukvården i stort, vilket innebär att uppdraget att se över regelverk för prestationsredovisning från övrig hälso- och sjukvårdsverksamhet kvarstår. För detta kommer nya grupper att behöva bildas. I ett första steg kommer primärvårdens prestationsredovisning (både VG Primärvård och övrig primärvård) att fokuseras. En förfrågan om deltagare till en särskild arbetsgrupp kommer att förmedlas till representanter för Närhälsan, beställare och ägare i RAKEL. Aktuella Terminologifrågor Inga terminologifrågor lyfts till diskussion vid mötet. Övriga frågor Inför mötet har önskemål framförts från SU om införande av en ny regional MVO-kod för Reproduktionsmedicin. Frågan har hunnit beredas inför mötet och det finns inga invändningar mot detta önskemål. Beslut fattas att införa ett nytt MVO för Införa ett nytt MVO för Reproduktionsmedicin med kodnummer 435. I beslutet anges att vid redovisning till nationella register ska summering ske till MVO 431, Gynekologisk vård. Från Kungälvs sjukhus framförs vid mötet på nytt önskemål om en ny regional MVOkod för akut psykiatri. Man menar att det är möjligt att särskilja denna verksamhet på annat sätt men att de insatser som sker där idag sannolikt hamnar som somatisk vård i Freja, då de registreras inom MVO 046. Frågan kommer att beredas inför kommande möte i RAKEL.

5 Mötestider i RAKEL 2013 Följande mötestider är bokade sedan tidigare: Torsdagen den 21 november, klockan 13-16, konferensrum Banvallen, Gullbergsvass Förslag till mötestider 2014: Torsdagen den 13 mars, klockan Torsdagen den 15 maj, klockan Torsdagen den 18 september, klockan Torsdagen den 20 november, klockan 13-16

Anteckningar RAKEL. Tid: Torsdag den 20 november 2014 klockan Plats: Perrongen, Gullbergsvass konferenscenter, Göteborg

Anteckningar RAKEL. Tid: Torsdag den 20 november 2014 klockan Plats: Perrongen, Gullbergsvass konferenscenter, Göteborg Anteckningar RAKEL Tid: Torsdag den 20 november 2014 klockan 13.00 16.00 Plats: Perrongen, Gullbergsvass konferenscenter, Göteborg Närvarande: Anneth Lundahl, Birgit Thörnqvist, Polina Makri, Gittan Gunnarsdotter,

Läs mer

Sakkunniggrupp terminologi- och klassifikationsfrågor inom hälso- och sjukvård

Sakkunniggrupp terminologi- och klassifikationsfrågor inom hälso- och sjukvård Kallelse/Mötesanteckning Sakkunniggrupp terminologi- och klassifikationsfrågor inom hälso- och sjukvård Västra Götalandsregionen Mötesdatum: 2018-09-20 Tid: Kl. 13:00 15.00 Plats: Skype Deltagare Bonnedahl

Läs mer

Sakkunniggrupp terminologi- och klassifikationsfrågor inom hälso- och sjukvård

Sakkunniggrupp terminologi- och klassifikationsfrågor inom hälso- och sjukvård Kallelse/Mötesanteckning Sakkunniggrupp terminologi- och klassifikationsfrågor inom hälso- och sjukvård Västra Götalandsregionen Mötesdatum: 2019-02-27 Tid: Kl. 13:00 16.00 Plats: Bläckfisken, Gullbergsvass

Läs mer

Vårdval Rehab

Vårdval Rehab Vårdval Rehab 150121 Bakgrund Rapport 2010 02 18 Utgångspunkter Beskriva former och omfattning av hur sjukgymnastik och arbetsterapi kan ingå i ett valfrihetssystem för primärvård. Rapport 2010 06 30 Riskanalys

Läs mer

Västra Götalandsregionen 1 (3) Yttrande Datum 2015-01-14 Diarienummer RS 1705 2014 Ärende 4 och HS 150-2015 Regionstyrelsen Yttrande över motion av Linn Brandström m.fl. (M) om mödrahälsovård och gynekologi

Läs mer

Översyn av regelverk för avgifter inom delar av hälsovårdsområdet

Översyn av regelverk för avgifter inom delar av hälsovårdsområdet 1 (5) Tjänsteutlåtande Datum 2015-03-16 Ärende 9 Västra Götalandsregionen Hälso- och sjukvårdsavdelningen Handläggare: Margareta Axelson Tel: 010-441 13 73 E-post: margareta.f.axelson@vgregion.se Handläggare:

Läs mer

REHABILITERINGSGARANTI RIKTLINJER Regionala medicinska riktlinjer 1 (4) Datum Diarienummer HS

REHABILITERINGSGARANTI RIKTLINJER Regionala medicinska riktlinjer 1 (4) Datum Diarienummer HS 1 (4) Datum 2015-03-10 Diarienummer HS 126-2015 HSD-A 12-2015 Hälso- och sjukvårdsavdelningen REHABILITERINGSGARANTI RIKTLINJER 2015 Socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) tecknade

Läs mer

Sjukgymnastik och arbetsterapi på primärvårdsnivå inom Västra Götalandsregionen. Vårdval Rehab

Sjukgymnastik och arbetsterapi på primärvårdsnivå inom Västra Götalandsregionen. Vårdval Rehab Sjukgymnastik och arbetsterapi på primärvårdsnivå inom Västra Götalandsregionen Jämförelse av tre alternativ för sjukgymnastik och arbetsterapi i primärvården 1. Sjukgymnastik och arbetsterapi integreras

Läs mer

Branschrådet för externa vårdgivare (BANDAGE-gruppen)

Branschrådet för externa vårdgivare (BANDAGE-gruppen) Mötesanteckning Branschrådet för externa vårdgivare (BANDAGE-gruppen) Mötesdatum: 2017-10-17 Tid: Kl. 15.00 17.00 Plats: Centralen, Nya Gullbergsvass konferens Deltagare Agneta Hamilton, Kustens vårdcentral/praktikertjänst,

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Sammanfattning av förändringar i Krav- och kvalitetsbok Vårdval VG Primärvård 2017

Sammanfattning av förändringar i Krav- och kvalitetsbok Vårdval VG Primärvård 2017 Enhet Primärvård Västra Götalandsregionen Sammanfattning av förändringar i Krav- och kvalitetsbok Vårdval VG Primärvård 2017 En reviderad Krav- och kvalitetsbok, förfrågningsunderlag enligt lag (2008:962)

Läs mer

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden Innehåll De sex sjukvårdsregionerna Grunden för Samverkansnämnderna s ledamöter, ersättare och tjänstepersoner s roll och uppgifter Samverkansavtal för Västra Sjukvårdsregionen och Utomlänsvård inom tandvården

Läs mer

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Kommittédirektiv 2017:24 Samordnad utveckling för en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv vård med fokus på primärvården Socialdepartementet 1 Uppdrag

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Krav och kvalitetsbok för Vårdval Vårdcentral 2019

Krav och kvalitetsbok för Vårdval Vårdcentral 2019 Enhet Primärvård Västra Götalandsregionen 2018 06 01 Krav och kvalitetsbok för Vårdval Vårdcentral 2019 Sammanfattning av ärendet Vårdval Vårdcentral infördes i Västra Götalandsregionen 2009. Krav- och

Läs mer

ST i vårdval. Framtidens specialistläkare den 4 september 2014

ST i vårdval. Framtidens specialistläkare den 4 september 2014 ST i vårdval Framtidens specialistläkare den 4 september 2014 Bakgrund Förändringar i sjukvårdens organisation påverkar FOU. Vårdval är en aspekt i denna process Olika faktorer bakom förändring Befolkningsökning

Läs mer

Införande av vårdepisodersättningar inom höft/knäproteskirurgi, obesitaskirurgi och ryggkirurgi

Införande av vårdepisodersättningar inom höft/knäproteskirurgi, obesitaskirurgi och ryggkirurgi 1 (7) Tjänsteutlåtande Datum 2017-09-28 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Stefan Bengtsson Telefon: 076-27 68 12 E-post: stefan.bengtsson@vgregion.se Till hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Läs mer

Dokument nr: Utgåva: Status: Sida: 2.2 Beslutsunderlag 1 (6)

Dokument nr: Utgåva: Status: Sida: 2.2 Beslutsunderlag 1 (6) 2.2 Beslutsunderlag 1 (6) Regional termförteckning B&T 2006 Bilaga 2 Regionala begrepp och termer samt regionalt kompletterande regelverk för några av termerna i Socialstyrelsens termbank (Termer från

Läs mer

Vårdepisodersättning. Pilotinförande 2018 för höft- & knä-, obesitas- och ryggkirurgi 2017-XX-XX

Vårdepisodersättning. Pilotinförande 2018 för höft- & knä-, obesitas- och ryggkirurgi 2017-XX-XX Vårdepisodersättning Pilotinförande 2018 för höft- & knä-, obesitas- och ryggkirurgi 2017-XX-XX Agenda Bakgrund Vårdepisoder Ersättningsmodell Pågående aktiviteter och nästa steg Bakgrund är ett forsknings-

Läs mer

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass

Datum: Tid: Plats: Banvallen, Gullbergsvass Datum: 2017-05-30 Tid: 15.00 17.00 Plats: Banvallen, Gullbergsvass Deltagare Deltar via skype Förhinder Jan Carlström Jerker Isaksson Noomi Holmberg Jörgen Samuelsson Charlotta Wilhelmsson Anders Glansén

Läs mer

KPP i Primärvård resultat av ett pilotprojekt

KPP i Primärvård resultat av ett pilotprojekt KPP i Primärvård resultat av ett pilotprojekt Bakgrund vikten av egna vikter En stor del av ersättningen i VGPv baseras på ACG Kostnadsvikter från Östergötland & Blekinge från 2006 Uppdrag och gränssnitt

Läs mer

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden Innehåll De sex sjukvårdsregionerna Grunden för Samverkansnämnderna s ledamöter, ersättare och tjänstepersoner s roll och uppgifter Samverkansavtal för Västra Sjukvårdsregionen och Utomlänsvård inom tandvården

Läs mer

Patientlagen. Vid frågor kontakta:

Patientlagen. Vid frågor kontakta: Patientlagen För att stödja medlemmarna i genomförandet av patientlagen beslöt hälsooch sjukvårdsdirektörsnätverket, informationsdirektörsnätverket och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) under våren

Läs mer

Handlingsplan för region Hallands införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2015

Handlingsplan för region Hallands införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2015 1(8) Datum Diarienummer 2015-03-12 RS150023 Regionalt cancercentrum Syd Regionalt cancercentrum Väst Handlingsplan för region Hallands införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2015 Bakgrund

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Landstinget Halland. Granskning av projektredovisning. styrning och uppföljning 2004-05-18. Leif Johansson

REVISIONSRAPPORT. Landstinget Halland. Granskning av projektredovisning. styrning och uppföljning 2004-05-18. Leif Johansson REVISIONSRAPPORT Granskning av projektredovisning styrning och uppföljning Landstinget Halland 2004-05-18 Leif Johansson INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 1. Uppdrag...2 2. Syfte och metod...2

Läs mer

TRYGGHET, TILLGÄNGLIGHET OCH KVALITET

TRYGGHET, TILLGÄNGLIGHET OCH KVALITET VG PRIMÄRVÅRD EN DEL AV DET GODA LIVET V ä s t r a G ö ta l a n d s r e g i o n e n s e g e n v å r d v a l s m o d e l l TRYGGHET, TILLGÄNGLIGHET OCH KVALITET GRUNDTANKARNA BAKOM VÅR NYA VÅRDVALSMODELL

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för vårdval

Sammanträde i programberedningen för vårdval 1 (7) Programberedning 7 Vårdval 6/2016 44-56 Sammanträde i programberedningen för vårdval Datum Torsdagen den 22 september Tid 14:00 16.15 Plats Skärgårdssalen Ledamöter (M) Olle Reichenberg Ordförande

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Socialutskottets betänkande Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Sammanfattning Utskottet ställer sig bakom regeringens förslag till lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso-

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål 20180101-20180630 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.1.1 Nationellt

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31 mars 2015

Landstingsstyrelsen 31 mars 2015 Landstingsstyrelsen 31 mars 2015 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Ragnhild Holmberg 2014-03-31 Landstingsstyrelsen 1 Faktisk väntetid inom 60 dagar HSF HSF Jan Feb Mars Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov

Läs mer

Samordnad utveckling för god och nära vård

Samordnad utveckling för god och nära vård Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Kommittédirektiv 2017:24 Samordnad utveckling för en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv vård med fokus på primärvården Samordnad utveckling för

Läs mer

Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView

Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView Region Skåne Flödesmodellen Förvaltningsgrupp Dokumentslag: Styrande Datum: 2018-08-28 Dokumenttyp: Anvisning Version: 2.0 Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView Innehållsförteckning 1

Läs mer

Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510

Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-10-24 Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott 171 Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510 Beslut Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Samordnad utveckling för god och nära vård (S 2017:01) Dir. 2018:90

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Samordnad utveckling för god och nära vård (S 2017:01) Dir. 2018:90 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Samordnad utveckling för god och nära vård (S 2017:01) Dir. 2018:90 Beslut vid regeringssammanträde den 23 augusti 2018 Utvidgning av och förlängd tid för uppdraget

Läs mer

Insatser för att minska tobaksrökningen

Insatser för att minska tobaksrökningen Insatser för att minska tobaksrökningen Utvecklingsarbete för att stärka ledning och styrning av hälso- och sjukvårdens arbete med rökavvänjning. Sveriges Kommuner och Landsting Arbetsgivarorganisation

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Slutrapport från arbetsgruppen för ersättningssystem i specialiserad vård november 2013

Slutrapport från arbetsgruppen för ersättningssystem i specialiserad vård november 2013 2013-12-06 1 (8) Ekonomi och styrning Agneta Rönn, Olle Olsson Slutrapport från arbetsgruppen för ersättningssystem i specialiserad vård november 2013 1. Inledning Vårdvalsnätverket tillsatte i januari

Läs mer

VG Primärvård. Dialogforum - - Dagordning: Skagerack, Norra Hamngatan 14. Närvarande:

VG Primärvård. Dialogforum - - Dagordning: Skagerack, Norra Hamngatan 14. Närvarande: VG Primärvård Dialogforum - - Närvarande: Skagerack, Norra Hamngatan 14. Rose-Marie Nyborg Christel Sager Mats Elm Helena Kryssman Katarina Orrbeck Wiveka Arvidson Margareta Berzén Anneli Virenhem Agneta

Läs mer

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC Standardiserad Utskrivning Samordnande sjuksköterska på VC Bakgrund Arvika sjukhus pilot standardiserad utskrivning 2013- Pilotprojekt Verkstaden 2013 Samordnande sjuksköterska, funktion samordnande ssk

Läs mer

Medel för att stödja utvecklingsarbetet inom cancervården

Medel för att stödja utvecklingsarbetet inom cancervården Regeringsbeslut I:4 2014-09-04 S2014/6503/FS (delvis) Socialdepartementet Sveriges Kommuner och Landsting 118 82 Stockholm Medel för att stödja utvecklingsarbetet inom cancervården 1 bilaga Regeringens

Läs mer

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten sjukvård Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Avvikelser... 2 In- och utskrivningsprocessen... 3 Samtycke... 3 Vårdbegäran/Remiss... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop

28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop 28 Svar på skrivelse från Dag Larsson (S) om arbetet med implementering av lagen samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop 2016/17: 106) HSN 2018-0687 Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Palliativ vård uppdragsbeskrivning

Palliativ vård uppdragsbeskrivning 01054 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Regionkontoret Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-04-01 HSS130096 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Palliativ vård uppdragsbeskrivning Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Läs mer

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen

Utgångspunkt för den lokala överenskommelsen Lokal överenskommelse om samarbete mellan X kommun och xx närhälsa och yy privat vårdgivare samt Specialistsjukvården i Västra Götalandsregionen, kring Barn och unga för psykisk hälsa Utgångspunkt för

Läs mer

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-03-27 p 18 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-02-27 HSN 1202-0133 Handläggare: Ewa Printz Kim Nordlander Yttrande över remiss från Sveriges kommuner

Läs mer

Departementssekreteraren Daniel Zetterberg har tillsammans med uppdragstagaren arbetat med underlag och bedömningar.

Departementssekreteraren Daniel Zetterberg har tillsammans med uppdragstagaren arbetat med underlag och bedömningar. 1(7) PM 2012-08-07 Nationella taxan 1. Sammanfattning Mitt förslag är att driva frågan vidare. Motiven för att förändra systemet är starka och det finns ett tillräckligt stort intresse från intressenterna

Läs mer

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Kommittédirektiv 2017:24 Samordnad utveckling för en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv vård med fokus på primärvården Samordnad utveckling för

Läs mer

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan 2017-08-31 Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan Utvecklingsgrupp SAMSA Maj 2017 Lena Arvidsson, processledare Temagrupp Mitt i livet Lena Rudholm, processledare temagrupp Äldre Bakgrund

Läs mer

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01

Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01 Kommittédirektiv 2017:24 Samordnad utveckling för en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv vård med fokus på primärvården Socialdepartementet 1 Uppdrag

Läs mer

Patientlagen. Vid frågor kontakta:

Patientlagen. Vid frågor kontakta: Patientlagen För att stödja medlemmarna i genomförandet av patientlagen beslöt hälsooch sjukvårdsdirektörsnätverket, informationsdirektörsnätverket och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) under våren

Läs mer

Förslag till justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 VG PV. 29 maj 2012

Förslag till justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 VG PV. 29 maj 2012 Förslag till justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 VG PV 29 maj 2012 Justering av Krav- och kvalitetsbok 2013 Inriktning Vidareutveckla modellen efter beslutade mål för primärvården (Idéskissen medborgarens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

RSK 677-2005. Utvärdering. Enheten för asyl- och flyktingfrågor. Hälso- och sjukvårdsavdelningen Analysenheten. Lars Palo

RSK 677-2005. Utvärdering. Enheten för asyl- och flyktingfrågor. Hälso- och sjukvårdsavdelningen Analysenheten. Lars Palo RSK 677-2005 Utvärdering Enheten för asyl- och flyktingfrågor Hälso- och sjukvårdsavdelningen Analysenheten Lars Palo Januari 2007 1. Förutsättningar Den 1 januari 1997 överfördes ansvaret för asylsökandes

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Christer Aronsson Ewa Jonsson Helena Bucht (via video) Katja Vuollet Carlsson Malin Andersson Margareta Sundsten

Läs mer

DRG och dess användningsområden

DRG och dess användningsområden DRG och dess användningsområden Användningsområden i Södra Sjukvårdsregionen Bo Attner Chefsekonom Södra Regionvårdsnämnden Ordförande i DRG-Rådet i södra sjukvårdsregionen (1993- Repr för S:a sjukvårdsregionen

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-11-27 1 (2) 79 Ackrediteringsvillkor vårdcentral 2018 Diarienummer 1703354 Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Regionens verksamhetsram

Regionens verksamhetsram Regionens verksamhetsram Detta ska jag prata om Övergripande om Västra Götalandsregionens styrning av verksamheten Styrelsers och nämnders roller, framför allt i styrningen av hälso- och sjukvården Uppgifter

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 16 augusti 2018 kl 9 12 15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

YTTRANDE ÖVER REMISS GÄLLANDE DELBETÄNKANDE AV GOD OCH NÄRA VÅRD EN GEMENSAM FÄRDPLAN OCH MÅLBILD (SOU 2017:53)

YTTRANDE ÖVER REMISS GÄLLANDE DELBETÄNKANDE AV GOD OCH NÄRA VÅRD EN GEMENSAM FÄRDPLAN OCH MÅLBILD (SOU 2017:53) 1 (5) Er beteckning S2017/03549/FS s.registrator@regeringskansliet.se s.fs@regeringskansliet.se YTTRANDE ÖVER REMISS GÄLLANDE DELBETÄNKANDE AV GOD OCH NÄRA VÅRD EN GEMENSAM FÄRDPLAN OCH MÅLBILD (SOU 2017:53)

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-10-30 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Registrering i ELVIS och uppföljning av SVF Vårdförloppskoordinator 10 november 2015

Registrering i ELVIS och uppföljning av SVF Vårdförloppskoordinator 10 november 2015 Registrering i ELVIS och uppföljning av SVF Vårdförloppskoordinator 10 november 2015 Innehåll Inledning Repetition av SVF med fokus på registrering Genomgång av registreringsflöde i ELVIS Demo registrering

Läs mer

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen Framtidens hemsjukvård i Halland Slutrapport till Kommunberedningen 130313 Syfte Skapa en enhetlig och för patienten optimal och sammanhållen hemsjukvård. Modellen ska skapa förutsättningar för en resurseffektiv

Läs mer

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Karin Ingvarsson Utvecklare Datum Diarienummer 2016-02-10 RS150369, RS150370 Regionstyrelsen Första linjens vård till barn och unga med psykisk

Läs mer

Inledning. Denna e-kurs handlar om ACG Adjusted Clinical Groups.

Inledning. Denna e-kurs handlar om ACG Adjusted Clinical Groups. Inledning Denna e-kurs handlar om ACG Adjusted Clinical Groups. Du kommer att få en introduktion till vad ACG är och information om hur den används för att beskriva hälsotillstånd och beräkna framtida

Läs mer

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL

Rehabilitering och habilitering i samverkan. Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL Rehabilitering och habilitering i samverkan Riktlinje för kommunerna och landstinget i Uppsala län Fastställd i TKL 2015-06-05 Historik Överenskommelse om samverkan gällande hälsooch sjukvård i Uppsala

Läs mer

Reviderat samverkansavtal för Västra sjukvårdsregionen

Reviderat samverkansavtal för Västra sjukvårdsregionen Västra Götalandsregionen 1 (2) Tjänsteutlåtande Datum 2015-01-27 Diarienummer HS 113-2015 Ärende 5 Västra Götalandsregionen Hälso- och sjukvårdsavdelningen Handläggare: Johan Flarup Telefon: 0709-10 31

Läs mer

Uppföljning av uppdrag till landstingsdirektören enligt beslut i landstingsstyrelsen från 2004

Uppföljning av uppdrag till landstingsdirektören enligt beslut i landstingsstyrelsen från 2004 Bilaga till landstingsdirektörens rapport till landstingsstyrelsen den 9 februari 2010 Uppföljning av uppdrag till landstingsdirektören enligt beslut i landstingsstyrelsen från 2004 Tidigare redovisningar

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Tid: 13:00-15:00 Plats: Gullbergsvass, Lokal Banvallen 1. Genomgång av föregående minnesanteckningar Inga synpunkter på minnesanteckningarna från mötet 30/5 och Skype mötet

Läs mer

Regionalt cancercentrum väst

Regionalt cancercentrum väst Ärende 8 2011-03-07 UTKAST 13 februari 2011 Regionalt cancercentrum väst Mål, uppdrag, organisation och reglementen Detta dokument innehåller en beskrivning av mål, uppdrag, organisation och reglementen

Läs mer

Yttrande över Landstingsrevisorernas rapport 8/2013 Prehospital vård vårdkedjans första insats

Yttrande över Landstingsrevisorernas rapport 8/2013 Prehospital vård vårdkedjans första insats Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Anki Eriksson TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-01-27 Hälso- och sjukvårdsnämnden, 2014-03-04 P 9 1 (5) HSN 1312-1443 Yttrande över Landstingsrevisorernas rapport 8/2013

Läs mer

Direktiv för utredning av och förberedelse för införande av vårdval i Landstinget i Jönköpings län

Direktiv för utredning av och förberedelse för införande av vårdval i Landstinget i Jönköpings län 1(5) Landstingets kansli Hälso- och sjukvårdsavdelning Mats Bojestig Landstingsstyrelsen Direktiv för utredning av och förberedelse för införande av vårdval i Landstinget i Jönköpings län Bakgrund Planeringsdelegationen

Läs mer

Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem

Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem Värdebaserad vård är en strategi för sjukvårdens styrning och arbetssätt som syftar till att åstadkomma så friska patienter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Sjuhärads kommunalförbunds kansli. Borås 13.00 15.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Ingalill Andersson Björn Bergquist Pelle Pellby Thomas Mellqvist Christer Aronsson

Läs mer

Stockholms läns landsting Vårdval specialiserad kirurgisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus, sluten vård

Stockholms läns landsting Vårdval specialiserad kirurgisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus, sluten vård 1 (6) Avdelningen för Särskilda vårdfrågor Individuella vårdfrågor Stockholms läns landsting Vårdval specialiserad kirurgisk rehabilitering efter vård på akutsjukhus, sluten vård - rapporteringsanvisning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Datum: Diarienummer: Fördjupad uppföljning Ultragyn Sophiahemmet

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Datum: Diarienummer: Fördjupad uppföljning Ultragyn Sophiahemmet Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 08-123 132 00 Datum: 2017-04-05 Diarienummer: 2017-0654 Fördjupad uppföljning Ultragyn Sophiahemmet Revisorer: Mathias Pålsson Överläkare gynekologi och reproduktionsmedicin

Läs mer

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015

Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Handlingsplan för ett införande av standardiserat vårdförlopp i cancervården 2015 Bilaga till beslutsunderlag för Region Jönköpings län att införa standardiserat vårdförlopp i cancervården enligt överenskommelse

Läs mer

Beskrivning av uppdrag och mandat

Beskrivning av uppdrag och mandat Beskrivning av uppdrag och mandat Antaget av Ledningsgruppen för samverkan 2014-03-27 Reviderad: 2014-12-19/2016-02-25/2017-05-17 Bakgrund Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet är till för

Läs mer

Video- och distansmöte Handlingsplan

Video- och distansmöte Handlingsplan 1 (7) Video- och distansmöte Handlingsplan 2013-2018 Utveckling av vård på distans, videobaserade tjänster och tjänsten Video- och distansmöte 2 (7) Innehåll 1 Syftet med handlingsplanen... 4 2 Övergripande

Läs mer

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016

Temagrupp Psykiatri. Årsrapport 2016 Datum: Sammanfattning och analys. Sammanfattning av temagruppens arbete under 2016 Temagrupp Psykiatri Årsrapport 2016 Datum: 2016-12-28 Sammanfattning och analys Temagrupp Psykiatri med representanter från Göteborgs stad, SU/Psykiatri, Närhälsan, Öckerö kommun, Mölndals stad, Partille

Läs mer

UTGANGSPUNKTER, enligt Krav- och kvalitetsbok med gallande tillampningsanvisningar

UTGANGSPUNKTER, enligt Krav- och kvalitetsbok med gallande tillampningsanvisningar Y^^TVASTRA GOTALANDSRIGIONtN VG Primarvard NaromradesDlan Avser Naromradet: Ersatter tidigare plan daterad:140101 VASTRA GOTALANDSREGIONEN Datum:14LL205Regk>nens HusGdteb tcbori-icon, 20U -12-1 2 Dnr //J///^/^//

Läs mer

Arbetsgrupp för ersättningsmodeller i specialiserad vård

Arbetsgrupp för ersättningsmodeller i specialiserad vård 2012-09-14 1 (6) Arbetsgrupp för ersättningsmodeller i specialiserad vård - delrapport september 2012 1. Inledning Allt fler landsting väljer nu att utreda, införa och/eller vidareutveckla valfrihetssystem

Läs mer

Instruktion för Region Stockholms läkemedelskommitté

Instruktion för Region Stockholms läkemedelskommitté 1. Region Stockholms utgör regionens enligt lagen (1996:1157) om er. Region Stockholms utgör, tillsammans med Region Gotlands, Samverkansgrupp läkemedel och medicinteknik i sjukvårdsregion Stockholm-Gotlands

Läs mer

Västra Götalandsregionen. Från politiska intentioner till konkreta uppdrag

Västra Götalandsregionen. Från politiska intentioner till konkreta uppdrag Västra Götalandsregionen Från politiska intentioner till konkreta uppdrag Region Västra Götaland Bildades 1998 Syftet var regional utveckling Fyra landsting blev en region Stora kulturella skillnader Skilda

Läs mer

Bilaga 1 - Förbättrad beskrivning av den specialiserade öppna

Bilaga 1 - Förbättrad beskrivning av den specialiserade öppna Bilaga 1 - Förbättrad beskrivning av den specialiserade öppna vården inom NordDRG 2 Innehåll Sammanfattning... 4 Bakgrund... 6 NordDRG... 6 Syfte... 7 Mål... 7 Metod... 8 Resultat... 9 3 Sammanfattning

Läs mer

Beslutad 2018-xx-xx. Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland

Beslutad 2018-xx-xx. Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland Beslutad 2018-xx-xx Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten sjukvård i Västra Götaland Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Målgrupp... 2 Processbilder... 3 Samtycke... 0 Avvikelser...

Läs mer

Avtal om samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet Avtalsslutande parter Primärvård, specialistsjukvård, Västra hälso- och sjukvårdsnämnden, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd samt Göteborgs

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-09-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk

Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 1 Minnesanteckningar för Samverkansgrupp Vuxna Psykiatri och missbruk 2018-10-15 1. Mötets öppnande 2. Presentationsrunda Vi välkomnar Rose-Marie Sandberg, verksamhetschef för Vuxenpsykiatrin SKAS, sedan

Läs mer

Bilder som visades under mötet kommer att skickas ut till mötesdeltagarna

Bilder som visades under mötet kommer att skickas ut till mötesdeltagarna VG Primärvård Dialogforum Minnesanteckningar Dialogforum 2014-02-13 Närvarande Jörgen Månsson, PrimÖR Agneta Hamilton, PrimÖR Annelie Virenhem, PrimÖR Carl-Peter Anderberg, PrimÖR Torbjörn Erneholm, Närhälsan

Läs mer

Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv.

Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv. Socialhandläggare VGK Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv. Elisabeth Beijer Idalena Svensson Ellinor Seth/Shujaat Noormohamed Frånv. Pär Levander MÖTESANTECKNINGAR

Läs mer

Gunnar Dahlberg, Elma Tajic, Anders Wickberg, Annika Olsson

Gunnar Dahlberg, Elma Tajic, Anders Wickberg, Annika Olsson 1 (5) 1 Syfte Syftet med instruktionen är att tydliggöra samverkan och ansvarsfördelning mellan kommuner och landsting avseende akutläkemedelsförråd inom hemsjukvård och särskilda boenden i Västmanland.

Läs mer

Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter

Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter 1 (11) Avdelningen för Närsjukvård Rehabilitering-Habilitering-Hjälpmedel Stockholms läns landsting Avtal om habilitering på Bosse Råd, Stöd & Kunskapscenter - rapporteringsanvisning gällande underlag

Läs mer

Sammanträde i Samverkansnämnden Stockholm-Gotland

Sammanträde i Samverkansnämnden Stockholm-Gotland 1 (5) 1-15 HSN 2017-0220 Sammanträde i Samverkansnämnden - Datum 2017-05-12 Tid 09:00-11:30 Plats Sammanträdesrummet Bärnsten, Visby lasarett Närvarande Ledamöter (M) Marie Ljungberg Schött Ordförande,

Läs mer

Förslag till förfrågningsunderlag enligt LOV om primärvårdsrehabilitering

Förslag till förfrågningsunderlag enligt LOV om primärvårdsrehabilitering Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH 1 (5) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-11-22 P 5 Handläggare: Gunnel Wikström Förslag till förfrågningsunderlag enligt LOV om primärvårdsrehabilitering Ärendebeskrivning

Läs mer

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård

Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Gemensam riktlinje om utskrivningar från sluten hälsooch sjukvård Innehållsförteckning 1. Om riktlinjen... 2 2. Avvikelser... 2 3. Utskrivningsprocessen... 3 3.1 Vårdbegäran... 3 3.2 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer