Kvalitetsbokslut 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsbokslut 2012"

Transkript

1 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Öron-näsa-halskliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet

2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens... 4 Verksamhetens uppdrag... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat... 9 Patientsäkerhetsresultat... 9 Patienterfarenheter... 9 Måluppfyllelse Ekonomi Aktiviteter Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

3 Inledning ÖNH-kliniken Sörmland är en länsklinik som bedriver specialistmottagningar i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Här arbetar audionomer, logopeder, läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor och teknisk ingenjör. Vi är en mångkulturell klinik. Verksamheten ska sätta patienten i centrum med hög patienttillfredsställelse som följd. ÖNH-sjukvård, logopedi och hörselvård ska bedrivas i samverkan. Målet är att erbjuda likvärdig vård oavsett var i Sörmland man söker. Den moderna kliniken leder till effektivare verksamhet, förbättrat patientomhändertagande och delaktighet. Ökad delaktighet medför större ansvarstagande hos patienten och färre återbesök. Processtänkandet ska stimuleras vilket innebär att patienten/kunden sätts i fokus så att effektiva vårdkedjor skapas på kliniken. På ÖNH-mottagningen sker diagnostik och behandling av sjukdomar i övre luftvägarna, öronsjukdomar, yrsel, hörselnedsättning, tumörsjukdomar, röst- och sväljningsproblem samt sömnapnébehandling. Vårt arbete utförs på en av Europas mest högteknologiska mottagningar. Vi har dygnet runt jour för akuta ärenden och direkt stöd till vårdcentralerna i primärvården. Operationer utförs på Mälarsjukhuset i Eskilstuna och på Nyköpings lasarett. Förr bestämde vi tiden, nu bestämmer patienten! Patient- och flödesstyrd läkarmottagning innebär att inga patienter sätts upp på väntelistan utan de får själva ringa och boka tid för besök. Klinikens mål är att kunna erbjuda en läkartid inom 14 dagar. I hörselvårdens uppdrag ingår hörselrehabilitering/habilitering, bland annat i form av anpassningar av hörapparat och övriga hörseltekniska hjälpmedel, samt att vi utför hörseldiagnostik från 0 år och uppåt. På våra logopedmottagningar tar vi emot patienter med olika former av kommunikationssvårigheter som röst-, tal- och språkstörningar. Vi träffar även patienter med ät- och sväljningssvårigheter. Faktaruta Fakta Utfall 2012 Omsättning Antal anställda 150 mnkr 92 st På ÖNH kliniken Sörmland är vi 92 personer anställda men all personal arbetar inte heltid. Omsättningen är ca 150 miljoner kronor. Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

4 Organisation / Kompetens ÖNH-sjukvård Samtliga tre mottagningsenheter inom länskliniken hanterar utredningar och behandlingar av ÖNH-sjukdomar. I uppdraget ingår kirurgi, traumatologi, tumörsjukdomar, otoneurologi, infektionssjukdomar, laryngologi, snarkning och obstruktiv sömnapnésyndrom (OSAS) samt akuta sjukdomsfall. Kliniken bedriver utbildning av blivande ÖNH-specialister och allmänläkare (STutbildning). Dessutom finns det utbildnings- och auskultationsplats för audionom-, medicinska sekreterare-, logoped-, sjuksköterske-, undersköterske-, läkarstuderande och AT-läkare. Kliniken har en klinikstudierektor för ST-läkare. På alla tre enheterna sker poliklinisk operationsverksamhet vid mottagningen med befintlig mottagningspersonal. Klinikens slutenvård bedrivs vid Mälarsjukhuset, enstaka akutfall läggs under vardagar in på Nyköpings lasarett. Under kontorstid tar ÖNH-mottagningarna emot akutpatienter. Övrig tid tar Akutmottagningen på Mälarsjukhuset emot patienter, under jourtid på vardagarna tar Nyköpings lasarett också emot akutfall. ÖNH-kliniken har även konsultfunktion på inneliggande patienter på de tre orterna. Remiss till region- eller riksvård innefattas av bland annat viss tumörvård, missbildningskirurgi (läpp- käk- gomspalt), viss frakturkirurgi, neurokirurgi och avancerad öronkirurgi samt cochleaimplantat. Tumörsjukdomar hos en åldrande befolkning ökar och förväntas medföra ökade kostnader. Behovet av cochleaimplantat ökar i enlighet med nationella riktlinjer. De med befintliga implantat har ett behov av att få en uppgradering till ny och bättre teknik, och därmed Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

5 förbättrad kommunikation. Uppgradering kan förväntas ske med ett tidsintervall av 5-10 år. För barn gäller det under hela deras livstid och är väsentlig för deras språkutveckling. Behandlingen av patienter med sömnapnésyndrom (OSAS) är omfattande och kräver stora resurser för patientomhändertagande, utbildning och teknisk support. Samarbete sker med Klinisk fysiologisk avdelning (KFA) som är metodansvariga för sömnregistrering. Hjälpmedelscentralen är ansvarig för hjälpmedelssortiment (CPAPapparater). Kliniken bedriver ett kontinuerligt förbättringsarbete bl.a. via en länsövergripande utvecklingsgrupp. ÖNH-mottagning: I tillägg till sedvanligt mottagningsarbete bedrivs undersköterske- /sjuksköterskemottagningar för: CPAP (Continous Positive Airway Pressure) CPAP-utprovning/anpassning för och uppföljning av patienter med sömnapnésyndrom (OSAS). Representanter ingår i sortimentsgrupp samt arbetar med upphandling av hjälpmedel. VNG (Video Nystagmo Graphy) Undersökning av balansorganet hos patienter med yrsel. Luftflödesmätning av näsa (Rhinomanometri) Undersökning av luftflödet vid nästäppa. Operationsplanering och hantering av vårdåtagande ingår i mottagningspersonalens dagliga verksamhet. Personal på mottagningen är engagerad i logistikgruppen. Syftet är att kontinuerligt förbättra operationsflödet, operationsplaneringen samt ett förbättrat resursutnyttjande. Detta sker i samarbete med berörda parter. Logopedi: Logopedmottagningen arbetar med röst-, tal-, språk- och sväljsvårigheter. Logopederna arbetar med diagnostisering och behandling. Remisser kommer från, BVC/BHV, Medicinkliniken, skolhälsovården, ÖNH-läkare, Neuropsykiatriskt centrum och Barnoch ungdomspsykiatri (BUP). Logopedmottagningen har ett utbildningsuppdrag gentemot logopedprogrammet i Uppsala. Uppdraget innebär att varje kliniskt verksam logoped med handledarutbildning och en arbetslivserfarenhet inom logopedi över 2 år arbetar med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) av studenter. Enligt avtalet ska mottagningarna bistå med 6 VFUplatser per moment i utbildningen. Externa verksamheter: Grupper: Medicinklinikerna på KSK och MSE; 0,5 tjänst per sjukhus Ger-Rehabkliniken på KSK; 0,1 tjänst Rehabkliniken på NLN (inkluderat slutenvården); 0,75 tjänst Språkförskolan i Nyköpings kommun; 0,5 tjänst Länsövergripande grupper som arbetar med; uppdatering av standardiserade vårdrutiner, Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

6 utbildningsinsatser, står för spetskompetens i länet, inköp av behandlings- samt testmaterial och litteratur. Arbetar för ökat samarbete med andra instanser inom kommun och landsting. Barnspråksgrupp; Små barns tidiga språkutveckling, flerspråkighet, språkutveckling i skolåldern Läs- och skrivgrupp; skolbarn samt vuxna Neuro; Innefattar afasi, dysfagi, akutverksamhet inom slutenvården Röst Stamning Utöver dessa grupper sker kontinuerliga utbildningar i TAKK (Tecken som Alternativ Kompletterande Kommunikation) för föräldrar och närstående. Gruppverksamhet för förskolebarn med uttalsmässiga svårigheter förekommer. Tuggskola hålls vid behov för barn med ätproblematik och deras anhöriga. Samarbete med barnkliniken och BUP finns kring denna patientgrupp. Utbildningsinsatser för vårdpersonal inom slutenvården sker regelbundet med avseende på att öka kunskapen kring dysfagi. Vi deltar i "Bra till Bäst" projektet gällande strokepatienter. Hörselvård: Hörselvårdsmottagningen arbetar med hörselrehabilitering och diagnostik. Flertalet remisser kommer från primärvården och privatpraktiserande ÖNH-läkare. Ett stort antal patienter kommer även från ÖNH-mottagningarna för hörseldiagnostik och hörselhabilitering. De diagnostiska metoderna innefattar tonaudiometri, talaudiometri, hjärnstamsaudiometri (BRA), otoakustika emissioner (OAE) och impedansaudiometri. Audionomernas arbete består till stor del av hörselhabilitering/habilitering, behovsanalys och anpassning av hörapparat samt förskrivning av andra hörhjälpmedel. För patienter i behov av utvidgad hörselrehabilitering sker detta i samarbete med Pedagogiska hörselvården. Idag finns en audiologisk grupp inom kliniken som har till uppdrag att utvärdera ny medicinsk teknik gällande hörselvården, mätmetoder och metodik. Pedagogiska hörselvården och Hörselvårdsmottagningen utbildar föräldragrupper och lärare som har kontakt med de hörselskadade barnen. Utbildning ges även till vårdstuderande, personal inom äldrevården och handikappgrupper. Hörselscreening (OAE) på nyfödda barn sker tillsammans med länets Kvinnokliniker (BB-avd och BB-hemvård) där vi är utrustnings- och metodansvariga. Fortsatt diagnostik utförs på Hörselvårdsmottagningen. Den utvidgade diagnostiken med BRA utförs på Hörselvårdsmottagningen MSE. Teamverksamhet finns för omhändertagande av patienten och utarbetande av vårdrutiner samt återkommande patientgruppinformation. Team: Tinnituspatienter med uttalad tinnitusproblematik omhändertas med en speciell Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

7 kompetens. I teamet ingår audionom, pedagog, läkare, psykolog och sjukgymnast. Gravt hörselskadade patienter med uttalad grav hörselnedsättning omhändertas av ett länsövergripande team med specialkompetens. Teamet består av audionom, läkare, teknisk hörselvård, pedagogisk hörselvård samt logoped. En koordinatorfunktion för CI-patienter (cochlea-implantat) är tillsatt. Barn med hörselskada. Verksamhet för barn under 9 år med diagnostiserad hörselskada omhändertas av ett länsövergripande team med specialkompetens. I teamet ingår audionom, representant från pedagogiska hörselvården, teknisk hörselvård och läkare. Mellan Habilitering och Hjälpmedel (HH), Hjälpmedelscentralen (HMC) och Hörselvården finns en samverkan för samordnad hörselvård i länet. Administrativ enhet: Den administrativa enheten ansvarar för administrativa arbetsuppgifter på länsklinikens ÖNH-mottagningar, logopedmottagningar samt på Hörselvårdsmottagningen KSK. Arbetet innefattar: Journaldokumentation IT- och BMS-samordning Kassa- och receptionsarbete Arkivhantering Skanning av inkommande dokument TeleQ för bokning och avbokning på länets läkarmottagningar och logopedmottagningar Schemaläggning i BMS - Sker för läkarmottagningarna på MSE och KSK samt för logopedmottagningarna. Systemhantering Vårdåtagande, KVÅ, DRG samt klinikens kvalitetsregister. Klinikingenjör/Teknisk audiolog: Den klinikanslutna tekniska audiologen arbetar med att bevaka och utveckla metod- och sortimentsfrågor inom ÖNH-klinikens samtliga verksamhetsformer. Detta innebär bl.a. IT, fotodokumentation, lagring och medicinteknisk support. Upphandling av medicinteknisk utrustning utgör en stor del av arbetet. Samarbete med MFT (Medicinsk Fysik och Teknik) och D-data är en förutsättning för ett bra resultat. Verksamhetens uppdrag ÖNH-kliniken ska bedriva God Vård. Det innebär att sjukvården skall bedrivas: Kunskapsbaserad och ändamålsenlig Säker Patientfokuserad Effektiv Jämlik I rimlig tid Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

8 För att nå målet behövs rekrytering och kontinuerlig utbildning, utrustning och anpassade lokaler, modernisering av behandlingsmetoder för att vi ska vara up to date. Att bedriva utbildning är mycket resurskrävande men är en naturlig del av verksamheten som i förlängningen underlättar rekryteringen och ökar kompetensen vilket är en grundförutsättning för God Vård. Verksamheten ska sätta patienten i centrum med hög patienttillfredsställelse som följd. ÖNH-sjukvård, logopedi och hörselvård ska bedrivas i samverkan. Vi har en strävan att hela tiden utveckla samarbetet mellan verksamhetens tre enheter. Målet är att erbjuda likvärdig vård oavsett var i Sörmland man söker. ÖNH-kliniken Sörmland ska kännetecknas av högkvalitativ sjukvård med patienten i fokus. På kliniken har vi gemensamt arbetat fram: Värdeord för externt bemötande: Professionell Respekt Empati Vänlighet Värdeord för internt bemötande: Samarbete Respekt Humor och glädje Kommunikation Parallellt med detta ska kliniken kännetecknas av konceptet kunskapskompani med ständig förbättring och kompetenshöjning som ska gagna patienten och verksamheten i stort. Den moderna kliniken leder till effektivare verksamhet, förbättrat patientomhändertagande, ökad patientsäkerhet och delaktighet. Ökad delaktighet medför större ansvarstagande hos patienten och färre återbesök. Den fortlöpande moderniseringen skapar en attraktiv arbetsplats som underlättar rekryteringsarbetet vilket är viktigt för klinikens fortlevnad. Processtänkandet ska stimuleras vilket innebär att patienten/kunden sätts i fokus så att effektiva vårdkedjor skapas på kliniken. Det leder till gemensamma mål och rutiner. På kliniken pågår ett arbete för att anställa ytterligare medarbetare för att möta behovet. Tillgänglighet Under året har vi remitterat Dyslexiutredningar utomläns samt att vi har arbetat fram en vårdöverenskommelse med kommunen angående handläggningen av dyslexiutredningarna. För att korta köer har vi haft avtal med privat verksamhet för utprovning av hörapparater. Kliniken har tagit fram en gemensam rutin för hantering av väntelistorna inför operationerna för att presentera rättvisa siffror. Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

9 För att frigöra narkosresurser och att patienten ska få vård på rätt vårdnivå har mottagningspersonalen utbildat sig och assisterar själva vid lokaloperationer som kräver transplantat. Vi har påbörjat arbete med att överflytta viss verksamhet från läkare till sjuksköterskor. Vi har svårt att klara vårdgarantin för halsmandeloperationer och har därför remitterat utomläns. Kliniken klarar inte vårdgarantin beroende på viss läkarbrist till mottagningsbesök samt bristen på audionomer för hörapparatutprovning. Det pågår en utredning inom logopedin för att värdera behovet av resurser av logopeder. Medicinska resultat Kliniken deltar i fyra utav nio register inom Öron-, Näs- och Halssjukvården: septumplastikregister (operation av nässkiljeväggen), myringoplastikregister (operation av trumhinnan), tonsilloperationsregistret (halsmandlarna) och malignitetsregistret (cancer). Vi har centraliserat handläggningen av registren för att minska antalet felkällor vid registreringen. Öppna jämförelser av hälso- och sjukvårdens kvalitet och effektivitet är något som Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting gemensamt publicerar. Huvudsyftet är jämförelser mellan de olika landstingen. Vi har ett bra resultat på patientnöjdhet vid halsmandeloperationer och vid operationer av nässkiljeväggen. Huvud- och halscancer innefattar cancer i läpp, munhåla, svalg, struphuvud, näsa, bihålor och spottkörtlar. Det finns stora skillnader mellan dessa cancersjukdomar när det gäller utredning, behandling och prognos. Sjukdomen är vanligare bland män och drabbar främst personer över 60 år. Sjukdomen kan orsaka stort lidande eftersom den kan göra det svårt att andas och äta, men även andra viktiga funktioner som tal, syn, hörsel och lukt kan påverkas. Eftersom det är så få fall av cancer i ÖNH området remitterar vi operation och strålningsfall till Örebro. Patientsäkerhetsresultat För att minimera riskerna och öka precisionen vid bihålekirurgi har vi påbörjat upphandling av en s k Navigator. Alla klagomål från patienten till patientnämnden diskuteras med inblandade personer. Vissa klagomål redovisas och diskuteras i större grupper t ex läkargruppen. Vi har ändrat våra preoperativa informationer till att även belysa risker med ingreppet. Patienterfarenheter Vi har tagit del av resultatet från den nationella patientenkäten och har utifrån den planerat utvecklingsplaner för bland annat bemötande och information till patienter. Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

10 Måluppfyllelse Vi har blivit kritiserade på medarbetarenkäten för att det saknas målbilder. Det beaktas och är under bearbetning. Ekonomi Kliniken har under året klarat budgeten. Aktiviteter 2013 ÖNH är i Sörmland en länsklinik som har verksamhet vid alla tre sjukhusen. För att öka samsynen och att kunna lära av varandra, kommer vi att under 2013 anordna gemensamma aktiviteter inom de olika personalkategorierna. Förhoppningen är att detta skall leda till förbättringar vad gäller rutiner för bokning, utredning och behandling av ÖNH-klinikens patienter Aktiviteter Föreläsning Bemötande PFM - uppföljning Operation - uppföljning av väntelistan CPAP-uppföljning Länsgemensamma vårdrutiner Personal - erbjuda utbildningar Utbildningsinsatser Auskultation tvärprofessionellt Utvecklingssamtal Verksamhetsutveckling Registering i kvalitetsregistret. Barriärvård - basala hygienrutiner och klädregler Resor - alternativa färdsätt Kemikalier - uppföljning FESS Mellanörekirurg Öron-näsa-halskliniken Sörmland, Kvalitetsbokslut (10)

Kvalitetsbokslut Öron-näsa-halskliniken

Kvalitetsbokslut Öron-näsa-halskliniken Kvalitetsbokslut 2011 Öron-näsa-halskliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 11 Måluppfyllelse... 12 Tillgänglighet... 13 Medicinska

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Öron-näsa-halskliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ögonkliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Medicinkliniken KSK 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ortopedkliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

HÖRCENTRALENS TEAM FÖR VUXNA. Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel. regionuppsala.se

HÖRCENTRALENS TEAM FÖR VUXNA. Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel. regionuppsala.se HÖRCENTRALENS TEAM FÖR VUXNA Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel regionuppsala.se Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel Hörcentralen är den verksamhet inom Region Uppsala som erbjuder

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011. Hudkliniken

Kvalitetsbokslut 2011. Hudkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Hudkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 BUP Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland Kvalitetsbokslut 2014 Ögonkliniken Sörmland Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut Radiologiska kliniken NLN

Kvalitetsbokslut Radiologiska kliniken NLN Kvalitetsbokslut 2011 Radiologiska kliniken NLN Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011 BUP MSE

Kvalitetsbokslut 2011 BUP MSE Kvalitetsbokslut 2011 BUP MSE Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN Kvalitetsbokslut 2011 Ortopedkliniken NLN Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Till Hälso och sjukvårdsnämnden

Till Hälso och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvård DATUM DIARIENR 2010-04-05 HN-HOS10-123 Till Hälso och sjukvårdsnämnden RAPPORT åtgärder vidtagna i samband med Lex Maria-ärende samt beskrivning av aktuella generella åtgärder inom

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (8)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (8) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-05-30 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Psykiatriska kliniken NLN, KSK

Kvalitetsbokslut 2014. Psykiatriska kliniken NLN, KSK Kvalitetsbokslut 2014 Psykiatriska kliniken NLN, KSK Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken MSE Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011 BUP NLN, KSK

Kvalitetsbokslut 2011 BUP NLN, KSK Kvalitetsbokslut 2011 BUP NLN, KSK Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 9 Tillgänglighet... 10 Medicinska resultat...

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R VOHJS HU-HOH Beslutsunderlag 1. Patientsäkerhetsberättelse 2013

FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R VOHJS HU-HOH Beslutsunderlag 1. Patientsäkerhetsberättelse 2013 Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2014-04-04 VOHJS14-021 HU-HOH13-052 12 Patientsäkerhetsberättelse 2013 för Hjälpmedelscentralen

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Handlingsplan för förbättrad ekonomisk balans. Totalkostnad, prognos 2010: 213 mnkr Besparingspotential: mnkr

Handlingsplan för förbättrad ekonomisk balans. Totalkostnad, prognos 2010: 213 mnkr Besparingspotential: mnkr Hälso- och sjukvård Bilaga 1 DATUM DIARIENR 2010-09-06 HN-HOS10-311 Handlingsplan för förbättrad ekonomisk balans I enlighet med uppdraget från HS-nämnden den 2 september presenteras nedan åtgärder för

Läs mer

Vårdprocessprogram för barn 0-18 år i Östergötland med specifik tal- och språkstörning

Vårdprocessprogram för barn 0-18 år i Östergötland med specifik tal- och språkstörning Vårdprocessprogram för barn 0-18 år i Östergötland med specifik tal- och språkstörning INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÖVERGRIPANDE MÅL OCH SYFTE:... 1 LOGOPEDMOTTAGNINGAR I LÄNET MED ANSVARSOMRÅDEN... 1 REMITTENTER...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare

Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare ÖNH-kliniken Till Länssjukvårdsnämnden Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare Bakgrund: Landstingsstyrelsen beslutade 2010-06-01 att Öron-, näs- och halskliniken skulle få disponera

Läs mer

Rikstäckande förening för re/habilitering inom området Funktionsnedsättning av hörsel. Grundad 2009.

Rikstäckande förening för re/habilitering inom området Funktionsnedsättning av hörsel. Grundad 2009. Rikstäckande förening för re/habilitering inom området Funktionsnedsättning av hörsel. Grundad 2009. Policy avseende habiliterings-/rehabiliteringsprogram för personer med nedsatt hörsel, tinnitus, dövhet,

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken MSE, KSK Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI

moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI AN 1"SÖRN1 1.AND Ank.der, 2016-05- 3 ont/j---( /( moderaterna SÖRMLANDS FRÄMSTA SJUKVÅRDSPARTI Interpellation om den akuta sjukvården i Sörmland Landstingsstyrelsens ordförande Monica Johansson Den akuta

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Hälso och sjukvårdsnämnden Balanserat styrkort 2015

Hälso och sjukvårdsnämnden Balanserat styrkort 2015 1 (6) Hälso och sjukvårdsnämnden Fastställt i Hälso och sjukvårdsnämnden 2014 05 22 Dnr 14HSN372 Hälso och sjukvårdsnämnden 2 (6) Hälso och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) är ansvarig

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Psykiatriska kliniken NLN, KSK 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Radiologiska kliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Specialiserad rehabiliteringsklinik Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm Kvalitetsbokslut 2011 VC Linden Katrineholm Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Handlingsplan för ökad tillgänglighet 2012-2014

Handlingsplan för ökad tillgänglighet 2012-2014 BESLUTSUNDERLAG 1(1) Anna Bengtsson 2012-11-13 LiÖ 2012-3416 Hälso- och sjukvårdsnämnden Handlingsplan för ökad tillgänglighet 2012-2014 Landstingsstyrelsen har i sin verksamhetsplan för år 2012 uppdragit

Läs mer

Landstingsfullmäktiges mätplan 2018

Landstingsfullmäktiges mätplan 2018 Landstingsfullmäktiges mätplan Om mätplanen Utgår strikt från landstingsplan Avser uppföljningen till landstingsfullmäktige Innehåller främst resultatmått (visar resultatet av insatser) Innehåller även

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-09 Sundets Läkargrupp Klinik järred Ort Kerstin Ermebrant Inspektörer Roland Morgell Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Beslutet om vårdgarantin

Beslutet om vårdgarantin Beslutet om vårdgarantin Ett bra beslut för vården! Vi måste bryta gamla invanda mönster. Det är inte längre acceptabelt att patienter får vänta mer än 3 månader till besök och behandling. Åtgärder vi

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Mätplan 2017 Inledning Förändringar jämfört med 2016 års mätplan

Mätplan 2017 Inledning Förändringar jämfört med 2016 års mätplan Mätplan Inledning Mätplan för utgår strikt från Landstingsplan och avser uppföljningen till Landstingsfullmäktige. Så långt det är möjligt föreslås i första hand resultatmått, d.v.s. mått som visar resultatet

Läs mer

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-03 Anders Pramborn Verksamhetschef Läkarhuset Tranås Jon Tallinger Tillförordnad verksamhetschef Läkarhuset

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 BUP Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Laboratoriemedicin Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation

Läs mer

I. Övergripande målbeskrivning

I. Övergripande målbeskrivning HÖRSELRUBBNINGAR I. Övergripande målbeskrivning Profil och verksamhetsfält Specialiteten hörselrubbningar (audiologi) omfattar handläggningen av patienter med sjukdomar i hörsel- och balanssystemet. Specialiteten

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: 2013-11-14. Tid: 13.30-14.30. Fraktgatan, lokal Hammaren

MINNESANTECKNINGAR. Datum: 2013-11-14. Tid: 13.30-14.30. Fraktgatan, lokal Hammaren Habilitering & Hjälpmedel ORDFÖRANDE DATUM DIARIENR Eva-Charlotte Bernthson 2013-11-14 HH-HOH13-094/2 MINNESANTECKNINGAR Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel-, tolkfrågor i Landstinget Sörmland Datum:

Läs mer

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till det personliga universitetssjukhuset USÖ är ett personligt universitetssjukhus med uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning

Läs mer

Framgångsfaktorer för en integrerad mottagning. sett ur ett organisatoriskt, ekonomiskt, kompetens- och patientmässigt perspektiv

Framgångsfaktorer för en integrerad mottagning. sett ur ett organisatoriskt, ekonomiskt, kompetens- och patientmässigt perspektiv Framgångsfaktorer för en integrerad mottagning sett ur ett organisatoriskt, ekonomiskt, kompetens- och patientmässigt perspektiv Före 1994 Barnmed Barnhab BUP Varför förändra och Integrera tre verksamheter

Läs mer

Kvalitetsbokslut Barn- och ungdomskliniken

Kvalitetsbokslut Barn- och ungdomskliniken Kvalitetsbokslut 2011 Barn- och ungdomskliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 10 Tillgänglighet... 11 Medicinska

Läs mer

17 Endometriosvård i Halland RS150341

17 Endometriosvård i Halland RS150341 17 Endometriosvård i Halland RS150341 Ärendet Regionfullmäktige beslöt på sammanträdet 2015-06-17 ( 45) att bifalla en motion om endometrios. Motionen syftade till att: Beskriva och kartlägga nuläget för

Läs mer

614 - Öron-näsa-hals I 1

614 - Öron-näsa-hals I 1 Grupp Åtgärdsnr Rekomendation Installation av tekniska hörhjälpmedel i hemmet (förstärkt dörr, telefonoch brandlarmssignal, teleslinga till TV) egenansvar för vuxna (över 19 år). 614 Öronnäsahals I 1 Gäller

Läs mer

Plan för verkställande av landstingsfullmäktiges beslut om närsjukvård i Blekinge

Plan för verkställande av landstingsfullmäktiges beslut om närsjukvård i Blekinge Blekingesjukhuset 2016-08-18 Ärendenummer: 2016/00240 Förvaltningsstaben Dokumentnummer: 2016/00240-4 Lars Almroth Till Nämnden för Blekingesjukhuset Plan för verkställande av landstingsfullmäktiges beslut

Läs mer

Från sämst till bäst i klassen

Från sämst till bäst i klassen Från sämst till bäst i klassen Genväg till snabbare diagnos vid misstanke om djup ventrombos 1 Sammanfattning Genväg till snabbare diagnos vid misstanke om djup ventrombos är en av tre pilotprocesser som

Läs mer

Fast vårdkontakt vid somatisk vård

Fast vårdkontakt vid somatisk vård Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Vård i livets slut Faktaägare: Pär Lindgren, chefläkare Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Revisions nr: 1 Gäller för: Region Kronoberg

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa)

Verksamhetsplan 2016 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Verksamhetsplan 2016 för Kunskapscentrum för Kommunal Hälso- och Sjukvård (KKHS) vid Högskolan Dalarna (HDa) Sida 1 Uppdrag Kunskapscentrum startade 2010 för att stödja den kommunala hälso- och sjukvården.

Läs mer

Välkommen till Lasarettet Trelleborg

Välkommen till Lasarettet Trelleborg Välkommen till Lasarettet Trelleborg 1 Lasarettet Trelleborg 1930 2010 2 Om Lasarettet Trelleborg 660 anställda 5 vårdavdelningar Övervakningsavdelning Operation/anestesi Akutmottagning kl. 8-20 Specialistmottagningar

Läs mer

Avd VO psyk, rehab,diagn.

Avd VO psyk, rehab,diagn. 1.6 1 (5) Uppdrag: Strategisk kompetensutveckling Bakgrund En strategisk kompetensutvecklingsplan som säkerställer kompetensutveckling på både processoch professionsnivå behöver tas fram. Respektive teammedlems

Läs mer

Följande statistik skall följas av vårdgivaren och inrapporteras till landstinget på anmodan:

Följande statistik skall följas av vårdgivaren och inrapporteras till landstinget på anmodan: Bilaga 2 I; Uppföljning sida 1 (6) A Uppföljning Avtalad verksamhet kommer att följas upp enligt nedanstående rutiner. Kraven på uppföljningen kan komma att ändras under avtalstiden. Bonus utgår för ställda

Läs mer

Karlskoga lasaretts kvalitetsresa

Karlskoga lasaretts kvalitetsresa Karlskoga lasaretts kvalitetsresa Sjukhusdirektör Lena Adolfsson lena.adolfsson@orebroll.se Kvalitets- och utvecklingschef Ing-Marie Larsson ing-marie.larsson@orebroll.se Karlskoga lasarett ett av tre

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk Hörsel Syn Tolk VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 Våra fem servicelöften 1. Det är lätt att få kontakt med oss. Vår information är korrekt och lätt att förstå. 2. Våra väntrum erbjuder möjlighet till personlig

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Radiologiska kliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Standardiserat vårdförlopp för huvud- och halscancer

Standardiserat vårdförlopp för huvud- och halscancer Standardiserat vårdförlopp för huvud- och halscancer Incidens för huvud- och halscancer Cirka 1.400 patienter får diagnosen HH-cancer per år i Sverige. Inom Västra sjukvårdsregionen (VSR) diagnostiseras

Läs mer

Bra mottagnings projekt

Bra mottagnings projekt Bra mottagnings projekt Slutrapport Hud mottagningen Sunderby sjukhus 1 Syfte med deltagandet i Genombrott: Att öka tillgängligheten och få en bättre vårdmiljö för både patient och personal Population:

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Onkologiska kliniken Sörmland

Kvalitetsbokslut 2014. Onkologiska kliniken Sörmland Kvalitetsbokslut 2014 Onkologiska kliniken Sörmland Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Stockholmsvården i korthet

Stockholmsvården i korthet 1 Stockholmsvården i korthet 2 Ett vanligt dygn i 86 000 personer besöker 1177 Vårdguiden på nätet Cirka 1 500 patienter besöker en akutmottagning 12 300 patienter tas emot på husläkarmottagningar och

Läs mer

Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping Det här är Lasarettet i Enköping Eva Telne, förvaltningsdirektör januari, 2019 Lasarettet i Enköping Stor omtanke i litet format Drygt 550 medarbetare fördelat på: Verksamhetsområde medicin Verksamhetsområde

Läs mer

Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland

Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland 2016-09-20 2(7) 1. Inledning Landstinget Västernorrland driver ett omfattande omställningsarbete för att skapa en ekonomi i balans. Men jämte

Läs mer

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig Lättlästa sidor Om du blir sjuk eller behöver råd Ring din vårdcentral Är du sjuk eller har skadat dig eller vill fråga någon om råd? Då kan du ringa din vårdcentral. Telefon-rådgivning Öppet dygnet runt.

Läs mer

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning Hjälpredan Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning * Med under skoltiden avses barn i fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och gymnasieskola.

Läs mer

HJÄLPREDA HÖRSEL. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet. Före förskolan Under förskoletiden Under skoltiden

HJÄLPREDA HÖRSEL. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet. Före förskolan Under förskoletiden Under skoltiden HJÄLPREDA HÖRSEL Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet Före förskolan Under förskoletiden Under skoltiden Reviderad 2014-09-11 Hjälpredan Syftet med detta dokument är att

Läs mer

Yttrande över Bättre samverkan. Några frågor kring samspelet mellan sjukvård och socialförsäkring, SOU 2009:49

Yttrande över Bättre samverkan. Några frågor kring samspelet mellan sjukvård och socialförsäkring, SOU 2009:49 1(5) Dnr 09-0406 /DE 2009-09-18 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Hörselskadades Riksförbund Box 6605, 113 84 Stockholm besöksadress: Gävlegatan 16 tel: +46 (0)8 457 55 00 texttel: +46 (0)8 457 55 01

Läs mer

13 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om hjärtsjukvården i Södertälje HSN

13 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om hjärtsjukvården i Södertälje HSN 13 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om hjärtsjukvården i Södertälje HSN 2018-0329 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-0329 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-04-26 Planeringsenhet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Laboratoriemedicin Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18--19 Klinik Ort Hudkliniken Sörmland Eskilstuna Åsa oström och irgitta Stymne Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Triangelrevision. Tvärprofessionella team utvärderar varandras strokeenheter utifrån tio regionala kriterier för strokeenhetsvård.

Triangelrevision. Tvärprofessionella team utvärderar varandras strokeenheter utifrån tio regionala kriterier för strokeenhetsvård. Triangelrevision Tvärprofessionella team utvärderar varandras strokeenheter utifrån tio regionala kriterier för strokeenhetsvård. strokenhet Tvärprofessionella team utvärderar varandras strokeenheter utifrån

Läs mer

32 Beslut i upphandling av öppenvård för vuxna patienter med obstruktivt sömnapnésyndrom i Stockholms län HSN

32 Beslut i upphandling av öppenvård för vuxna patienter med obstruktivt sömnapnésyndrom i Stockholms län HSN 32 Beslut i upphandling av öppenvård för vuxna patienter med obstruktivt sömnapnésyndrom i Stockholms län HSN 2017-0706 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2017-0706 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Strängnäs Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden 2018-04-01 tom 2018-06-30 Analys framtagen av patientnämnden i Region Kronoberg Varför en analys från Patientnämnden i Region Kronoberg? Patientnämnderna

Läs mer

Statusrapport logopediuppdraget 2013

Statusrapport logopediuppdraget 2013 2014-03-07 TJÄNSTESKRIVELSE Diarienummer 1(1) uppdraget 2013 Hallands sjukhus uppdrag 2013 har utvärderats och sammanställts i en statusrapport till Driftnämnden Hallands sjukhus. Utvärderingen visar att

Läs mer

Framtidsplan, Hälso- och sjukvård, Dalarna Öron-, näs- och halssjukdomar och Audiologi

Framtidsplan, Hälso- och sjukvård, Dalarna Öron-, näs- och halssjukdomar och Audiologi 1 Framtidsplan, Hälso- och sjukvård, Dalarna Öron-, näs- och halssjukdomar och Audiologi Svar på frågor som ställts av landstingsstyrelsen 1. Högspecialiserad vård Vilka är de huvudsakliga diagnosgrupper

Läs mer

Presentation om Skaraborgs Sjukhus

Presentation om Skaraborgs Sjukhus Presentation om Skaraborgs Sjukhus Skaraborgs Sjukhus Östra hälso- och sjukvårdsnämnden beställer från styrelsens för Skaraborg Sjukhus specialiserad hälso- och sjukvård till befolkningen. Cirka 266 000

Läs mer

1. Fråga till Alliansen och de rödgröna: Hur kommer vården för ME/CFS-patienter att utformas om ni vinner valet? Fråga till respektive parti:

1. Fråga till Alliansen och de rödgröna: Hur kommer vården för ME/CFS-patienter att utformas om ni vinner valet? Fråga till respektive parti: 1. Fråga till Alliansen och de rödgröna: Hur kommer vården för ME/CFS-patienter att utformas om ni vinner valet? Fråga till respektive parti: Hur vill ert parti utforma vården för ME/CFS-patienter? Alliansen

Läs mer

Årsberättelse Programråd Diabetes. Ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft

Årsberättelse Programråd Diabetes. Ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft Datum: [Skriv här] Årsberättelse 2018 Programråd Diabetes Ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft Jarl Hellman, ordförande Violeta Armijo Del Valle, diabetessamordnare Elisabeth

Läs mer

Folkhälsoenkät Förekomsten av dålig psykisk hälsa är 16 % för män och 20 % för kvinnor.

Folkhälsoenkät Förekomsten av dålig psykisk hälsa är 16 % för män och 20 % för kvinnor. Folkhälsoenkät 2008 Förekomsten av dålig psykisk hälsa är 16 % för män och 20 % för kvinnor. Den högsta andelen ses bland unga kvinnor i åldern 18-34 år.. Dålig psykisk hälsa är vanligare bland förtidspensionärer,

Läs mer

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Hjälpredan. Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning Hjälpredan Ansvarsfördelning kring barn och ungdomar med funktionsnedsättning * Med under skoltiden avses barn i fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och gymnasieskola.

Läs mer

Vad är Grön IT för Norrbottens läns landsting

Vad är Grön IT för Norrbottens läns landsting Vad är Grön IT för Norrbottens läns landsting Landstingsgemensam strategi för utveckling, inköp, användning och avveckling. All IT är i grunden en miljöbelastning i form av tillverkning och energiförbrukning.

Läs mer

Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi

Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionsjukvårdsstaben Leni Lagerqvist 2018-04-23 SVN 2018-12 Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen Nationella riktlinjer för vård vid epilepsi Förslag till beslut Samverkansnämnden

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Skattekronans fördelning: 10,77 kr

Skattekronans fördelning: 10,77 kr Skattekronans fördelning: 10,77 kr Kultur, utbildning och friluftsliv (0,16kr) Habilitering o hjälpmedel (0,21kr) Tandvård (0,30kr) Läkemedel (1,37kr) Kollektivtrafik och övrig reg verk (0,63kr) Politisk

Läs mer