ICE treadmill. USER MANUAL REEBOK-ICE Treadmill

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ICE treadmill. USER MANUAL REEBOK-ICE Treadmill"

Transkript

1 ICE treadmill USER MANUAL REEBOK-ICE Treadmill

2 Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Reebok. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957-1/6. Innan du monterar och börjar använda produkten ber vi dig läsa igenom denna bruksanvisning noggrant och spara den för att eventuellt användas senare. Garantibestämmelser Reebok kvalitetsprodukter är konstruerade och testade för hemmabruk. Det betyder att reklamationsrätten helt bortfaller om produkten används för kommerciellt, offentligt eller annat icke-privat bruk. Denna produkt är tillverkad efter Europanorm EN 957. Som tillverkare av din nya Reebok-produkt ger MedicSport Retail ApS 2 års reklamationsrätt enligt köplagen. Reklamationsrätten omfattar fabrikations- och materialfel som konstateras vid normal användning av produkten. Reklamationsrätten täcker inte fel, skador eller slitage som uppstått direkt eller indirekt som följd av felaktigt handhavande, bristande underhåll, våld eller ickeauktoriserade ingrepp. Reklamation på fel och brister som bör upptäckas vid normal undersökning av produkten ska meddelas MedicSport Retail ApS inom rimlig tid. Vid fel/brister kan produkten returneras för reparation. Detta SKA överenskommas med MedicSport Retail ApS före returnering. Efter bedömning av felets/bristens omfattning görs först ett försök att avhjälpa detta med reparation. Kan det inte göras inom rimlig tid och utan stort besvär för konsumenten, byts produkten ut eller krediteras. Reklamationsperioden börjar på leveransdagen. Spara därför ditt kvitto på köpet och leveransen. Om du vill reklamera produkten vänder du dig till: MedicSport Retail ApS Gladsaxevej 356 DK-2860 Søborg Danmark E-post: serviceretail@medicsport.dk Servicetelefon: (+45) Kundservice För att på bästa sätt kunna ge dig service vid brister eller fel, ber vi dig notera och spara produktens serienummer och modellnamn. Denna information hittar du på ett litet klistermärke under produkten. Modellnamn: Reebok REM-RE-10301I Serienummer:

3 Reservdelsbeställning: Beställning av reservdelar till produkten kan göras på Hotline-telefon: (+45) Eller skicka ett mejl till: Ha serienummer, modellnummer, kvitto och bruksanvisning till hands när du kontaktar oss. Du kan desuden finde hjælp til samling og handtering av løbband på Reeboks hemsida : Service Manualer Vælg brand Vælg produkt Vælg model Bortskaffande Denna symbol på produkter betyder att produkten inte får bortskaffas som vanligt hushållsavfall. Det är det ditt ansvar att lämna in produkten till ett relevant insamlingsställe för återanvändning av uttjänt elektrisk och elektronisk utrustning. Denna ordning hjälper till att bevara naturliga resurser och förhindra eventuella negativa konsekvenser för människors hälsa och miljön på grund av närvaro av eventuellt farliga ämnen. Försiktighetsåtgärder Läs igenom dessa instruktioner noggrant innan du sätter ihop eller använder motionsutrustningen. Instruktionerna innehåller viktig information om hur du använder och underhåller utrustningen och för din personliga säkerhet. Förvara dessa instruktioner på ett säkert ställe. De kan komma att behövas för underhåll av utrustningen eller för att beställa reservdelar. Innan du börjar med ett träningsprogram bör du rådgöra med din läkare för att få råd om optimal träning. Felaktig/för hård träning kan äventyra hälsan. Om du känner smärta eller yrsel under träningen ska du genast avbryta den och kontakta din läkare. Följ råden om korrekt träning som finns i träningsvägledningen. Denna produkt är konstruerad för fysisk träning för vuxna. Se till att barn endast använder den under överinseende av en vuxen. Låt mattan stanna helt innan du kliver av utrustningen. Se till att inte få in någon kroppsdel eller klädesplagg i löpbandet när det kör eller är klart att användas. Fäst nödstoppslinan på dina kläder innan du startar löpbandet. Använd inte utrustningen utan att bära skor eller med löst sittande skor. Se till att de som befinner sig i närheten av utrustningen är medvetna om möjliga risker, t.ex. i form av rörliga delar under träningen. Denna produkt är endast avsedd för användning i hemmet och testad för en högsta kroppsvikt på 110 kg. Se till att utrustningen är korrekt monterad, justerad och kontrollerad innan du börjar använda den för träning. Se till att det finns tillräckligt med plats för att använda utrustningen. Följ monteringsinstruktionerna noggrant. Använd endast lämpliga verktyg för att montera utrustningen och anlita hjälp om det skulle behövas. Använd endast medlevererade Reebok originaldelar (se checklistan).

4 Var uppmärksam på lösa eller rörliga delar när du går på eller av utrustningen. Placera utrustningen på en jämn, halkfri yta. Använd höjdjusteringshylsorna på det bakre röret för att stabilisera utrustningen. Se till att framhjulen är i rätt position: se monteringsinstruktionen. Dra åt alla rörliga delar för att hindra plötsliga rörelser när du tränar. Om utrustningen används regelbundet ska du kontrollera alla delar noggrant varje eller varannan månad. Var särskilt uppmärksam på att dra åt bultar och muttrar. Det gäller speciellt låsbultarna för sadel och handtag. Felaktiga reparationer och strukturella modifieringar (t.ex. att ta bort eller ersätta originaldelar) kan äventyra säkerheten för användaren. Skadade komponenter kan äventyra säkerheten eller minska utrustningens livslängd. Därför ska slitna eller skadade delar omedelbart ersättas och utrustningen tas ur drift tills detta är gjort. Använd endast Reebok originalreservdelar. Se till att INGA vätskor tränger in i maskinen eller elektroniska delar eftersom detta kan skada produkten. Använd utrustningen inomhus, i ett rum fritt från fukt och damm. Ställ inte utrustningen i garaget eller en övertäckt gård, eller i närheten av vatten. Produkten är enbart konstruerad för hemmabruk. Garantin och tillverkarens skyldigheter gäller inte produkter som använts i kommersiella syften eller skador på produkter som orsakats av kommersiella syften. Utför under inga omständigheter själv reparationer eller förändringar på elektriska delar. Överlåt alltid detta arbete till en kompetent elektriker. Bryt strömmen till apparaten före reparationer, underhåll eller rengöring. Utrustningen ska anslutas till en strömkälla på V/50Hz. Den ska anslutas till ett uttag med en 10 A säkring och jordfelsbrytare. Se till att korrekt nätaggregat (observera märkningen) är rätt anslutet innan utrustningen tas i bruk. Denna motionsutrustning för hemmabruk är testad efter Europanorm EN 957 1/6 HB och är inte lämplig för behandlingsträning. Hastigheten kan ändras av datorn. För att bevara löpkvaliteten ska du påföra den medlevererade silikonsprejen mellan löpplattan och löpmattan varje månad eller efter 110 kilometers användning. Denna motionsutrustning för hemmabruk är endast avsedd för användning i hemmet och testad för en högsta kroppsvikt på 110 kg.

5 MONTERING Öppna lådorna: Du är nu redo för att öppna lådorna med din nya utrustning. Se till att du kontrollerar innehållsförteckningen för alla delar som ingår i lådorna. Om du saknar några delar eller har några frågor angående monteringen, kontakta din lokala återförsäljare. Förbered dina verktyg: Innan du påbörjar monteringen av din enhet, se till att du har alla nödvändiga verktyg till hands som du kan behöva för att montera enheten korrekt. Om du har all nödvändig utrustning till hands kommer du att spara tid och monteringen kommer gå snabbt och problemfritt. Håll ditt arbetsområde fritt: Se till att du har frigjort ett tillräckligt stort område för att kunna montera enheten korrekt. Se till att området är fritt från föremål som kan orsaka skador under monteringen. Efter att enheten har monterats, se till att det finns tillräckligt med utrymme runt enheten för problemfri användning. Bjud in en vän: Vissa av monteringsmomenten kräver tunga lyft. Det rekommenderas att du får hjälp av en annan person när du monterar denna produkt. Viktbegränsningar för användare Var vänlig notera att det finns en viktbegränsning för denna produkt. Om du väger mer än 110 kg är det inte rekommendabelt att du använder denna produkt. Allvarliga skador kan inträffa om användarens vikt överstiger gränsen som visas här. Denna produkt är inte avsedd att bära användare vars vikt överstiger denna begränsning.

6 DELSCHEMA MAJORITETEN AV DELARNA SOM VISAS HÄR HAR FÖRHANDSMONTERATS PÅ FABRIKEN

7 DELSCHEMA MAJORITETEN AV DELARNA SOM VISAS HÄR HAR FÖRHANDSMONTERATS PÅ FABRIKEN

8 DELSCHEMA MAJORITETEN AV DELARNA SOM VISAS HÄR HAR FÖRHANDSMONTERATS PÅ FABRIKEN.

9 DELSCHEMA MAJORITETEN AV DELARNA SOM VISAS HÄR HAR FÖRHANDSMONTERATS PÅ FABRIKEN

10 DELSCHEMA MAJORITETEN AV DELARNA SOM VISAS HÄR HAR FÖRHANDSMONTERATS PÅ FABRIKEN

11 DELSCHEMA MAJORITETEN AV DELARNA SOM VISAS HÄR HAR FÖRHANDSMONTERATS PÅ FABRIKEN

12 DELSCHEMA MAJORITETEN AV DELARNA SOM VISAS HÄR HAR FÖRHANDSMONTERATS PÅ FABRIKEN.

13 MONTERINGSINSTRUKTIONER FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER FÖR ATT MONTERA DIN TAPI TREADMILL: 1. Packa upp din treadmill från kartongen i enlighet med vad som visas i FIG 1. FIG Lossa på vikspärren för att höja handtaget till upprätt position i enlighet med vad som visas i FIG 2. FIG Vrid konsolen till önskad position i enlighet med vad som visas i FIG 3 och tryck på vikspärren för att låsa i upprätt position. Din treadmill är nu redo att användas. FIG 3. JUSTERING AV LUTNINGEN: Din treadmill har två lutningsnivåer: 0% (horisontell) och 6%. Nivån kan ändras genom att justera lutningsbenet. Använd handtaget (B) för att lyfta din treadmill med en hand och justera lutningsbenet med den andra handen, i enlighet med vad som visas i FIG 4. FIG 4.

14 IHOPFÄLLNINGSINSTRUKTIONER FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER FÖR ATT FÄLLA IHOP DIN TAPI TREADMILL: OBSERVERA! Innan du fäller ihop din treadmill, se till att strömkabeln är urkopplad. 1. Håll handtaget med båda händerna. Använd foten för att lossa vikspärren (A) för att låsa upp den upprätta positionen. A 2. Sänk handtaget tills det är parallellt med löpbandet. 1. Lossa vikspärren. 3. Vrid konsolen i riktning mot löpbandets ovansida. 2. Fäll ned den upprätta positionen. 4. Håll änden av löpbandet (B) med båda händerna och lyft upp det till en vertikal position. 3. Vrid ner konsolen. 5. Stabilisera din treadmill och vrid den främre foten (C) 90 grader motsols tills den är vinkelrät mot undersidan av löpbandet. Fäll in lutningshjulen (D) i löpbandets undersida. 4. Lyft till vertikal position. 5. Vrid ut den främre foten när du viker in hjulen.

15 UPPFÄLLNINGSINSTRUKTIONER FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER NÄR DU FÄLLER UPP DIN TAPI TREADMILL: OBSERVERA! För att undvika skador, se till att din treadmill står stadigt och säkert innan du försöker fälla upp den. 1. Fäll ut lutningshjulen (D) hela vägen. 2. Håll änden av löpbandet (B) med båda händerna och sänk det till en horisontell position. 1. Fäll ut hjulen och vrid in den främre foten när du fäller ner. 2. Sänk till horisontell position. 3. Tryck för att lossa vikspärren (A) för att låsa upp den upprätta positionen. Lyft upp till rätt position. 4. Vrid konsolen upp till önskad position. 3. Tryck på spärrknappen och lyft upp till upprätt position. 4. Vrid upp konsolen.

16 TRANSPORTINSTRUKTIONER FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER NÄR DU TRANSPORTERAR DIN TAPI TREADMILL: 1. Innan du flyttar din treadmill, följ IHOPFÄLLNINGSINSTRUKTIONERNA för att fälla ihop den till positionen som visas i FIG 1. FIG När du förflyttar din treadmill, lyft det bakre handtaget (B) med båda händerna i enlighet med vad som visas i FIG 2. FIG Lyft upp din treadmill tills den rullar fritt på lutningshjulen. Flytta din treadmill försiktigt till önskad plats. FIG 3.

17 DATORINSTRUKTIONER A B E C D F STOP A B MINSKA HASTIGHET START C D ÖKA HASTIGHET ENTER/MODE E F SÄKERHETSNYCKEL KNAPPAR START Tryck för att starta inledande träningshastighet 0,8 km/h. STOP / ENTER 1. Tryck för att bekräfta program och förhandsinställda funktionsvärden i inställningsläget. 2. Tryck för att avsluta det förhandsinställda programmet och funktionsvärdet efter avslutat enskilt program. 3. Inställningsprocedur: Återgå till början av inställningsläget innan START-knappen trycks ner. 4. Tryck för att stoppa träningen medan träningen pågår. ÖKA / MINSKA HASTIGHETEN 1. Tryck för att öka/minska träningshastigheten med 0,1 km/h. 2. Håll ner knappen för att öka/minska snabbhastighet med 0,5 km per sekund och släpp knappen för att stoppa funktionen. Tryck för att välja program och relaterat förhandsinställt funktionsvärde. VIKTIGT Konsoldisplayen kommer att stängas av automatiskt ungefär fem minuter efter att klockan har slutat att röra sig. Pulsfunktionen är endast avsedd som referens och får inte användas i medicinskt syfte. SÄKERHETSNYCKEL Säkerhetsnyckeln måste vara insatt i springan på konsolen för att din treadmill ska kunna användas. Sätt alltid in säkerhetsnyckeln och fäst klämman i kläderna vid midjan innan du påbörjar ditt träningspass. Om du skulle stöta på problem och behöver stoppa motorn snabbt, dra bara i snöret för att dra ut säkerhetsnyckeln från konsolen. För att fortsätta att använda maskinen, stäng av maskinen med hjälp av strömbrytaren, stoppa hastighetskontrollen och sätt sedan in säkerhetsnyckeln i konsolen igen.

18 DATORANVÄNDNING DATORANVÄNDNING Starta skärmen under 2 sekunder. P1 manual kommer att blinka i det övre högra fönstret, tryck på knapparna ÖKA/MINSKA HASTIGHET för önskat program. Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta valt program eller tryck på START-knappen direkt för att påbörja ditt träningspass utan ett funktionsvärde. Var vänlig se följande instruktioner för olika programalternativ. PROGRAM 1 MANUAL (MANUELLT) 1. Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta programmet och tryck på START-knappen för att starta träningspasset. 2. Tryck på ENTER/MODE innan du startar träningspasset för att köra förhandsinställningsproceduren, med P1 blinkande. - TIME (TID): Räknar och visar träningstiden från starten av träningspasset. -DISTANCE (DISTANS): Räknar och visar träningsdistansen från starten av träningspasset. -CALORIES (KALORIER): Räknar och visar kaloriförbrukningen under träningspasset. -SPEED (HASTIGHET): Visar aktuell hastighet. PROGRAM 2 DISTANCE (DISTANS) 1. Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta programmet. Tryck på ENTER/MODE innan du startar träningspasset för att köra förhandsinställningsproceduren, med P2 blinkande. -DISTANCE (DISTANS): Tryck på knapparna ÖKA/MINSKA HASTIGHET för att förhandsinställa målvärden och tryck på START. -DISTANCE (DISTANS): Nedräkning från förhandsinställt målvärde. När distansen har räknats ner till noll, minskar hastigheten till noll med 0,5 km per sekund (när det förhandsinställda målet har uppnåtts). - TIME (TID): Räknar och visar träningstiden från starten av träningspasset. -CALORIES (KALORIER): Räknar och visar kaloriförbrukningen under träningspasset. -SPEED (HASTIGHET): Visar aktuell hastighet. PROGRAM 3 TIME (TID) 1. Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta programmet och tryck på START-knappen för att starta träningspasset. 2. Tryck på ENTER/MODE innan du startar träningspasset för att köra förhandsinställningsproceduren, med P3 blinkande. - TIME (TID): Tryck på knapparna ÖKA/MINSKA HASTIGHET för att förhandsinställa målvärde för tid och tryck på START. - TIME (TID): Nedräkning från förhandsinställt målvärde. När tiden har räknats ner till noll, minskar hastigheten till noll med 0,5 km per sekund (när det förhandsinställda målet har uppnåtts). -DISTANCE (DISTANS): Räknar och visar träningsdistansen från starten av träningspasset. -CALORIES (KALORIER): Räknar och visar kaloriförbrukningen under träningspasset. -SPEED (HASTIGHET): Visar aktuell hastighet. PROGRAM 4 CALORIES (KALORIER) 1. Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta programmet och tryck på START-knappen för att starta träningspasset. 2. Tryck på ENTER/MODE innan du startar träningspasset för att köra förhandsinställningsproceduren, med P4 blinkande. -CALORIES (KALORIER): Tryck på knapparna ÖKA/MINSKA HASTIGHET för att förhandsinställa målvärde för kalorier och tryck på START. -CALORIES (KALORIER): Nedräkning från förhandsinställt målvärde. När kalorierna har räknats ner till noll, minskar hastigheten till noll med 0,5 km per sekund (när det förhandsinställda målet har uppnåtts). - TIME (TID): Räknar och visar träningstiden från starten av träningspasset. -DISTANCE (DISTANS): Räknar och visar träningsdistansen från starten av träningspasset. -SPEED (HASTIGHET): Visar aktuell hastighet.

19 DATORANVÄNDNING PROGRAM 5 15 MINUTERS FÖRHANDSINSTÄLLD HASTIGHET 1. Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta programmet. 2. Tryck på START-knappen för att starta träningspasset, eller tryck på ENTER/MODE innan du påbörjar träningspasset för att köra förhandsinställd procedur med P5 blinkande. - TIME (TID): Räknar och visar träningstiden från starten av träningspasset. -DISTANCE (DISTANS): Räknar och visar träningsdistansen från starten av träningspasset. -PULSE (PULS): Känner av och visar aktuell puls. -CALORIES (KALORIER): Räknar och visar kaloriförbrukningen under träningspasset. -SPEED (HASTIGHET): Visar aktuell hastighet. PROGRAM 6 30 MINUTERS FÖRHANDSINSTÄLLD HASTIGHET 1. Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta programmet. 2. Tryck på START-knappen för att starta träningspasset eller tryck på ENTER/MODE innan du startar träningspasset för att köra förhandsinställd procedur med P6 blinkande. - TIME (TID): Räknar och visar träningstiden från starten av träningspasset. -DISTANCE (DISTANS): Räknar och visar träningsdistansen från starten av träningspasset. -PULSE (PULS): Känner av och visar aktuell puls. -CALORIES (KALORIER): Räknar och visar kaloriförbrukningen under träningspasset. -SPEED (HASTIGHET): Visar aktuell hastighet. PROGRAM 7 45 MINUTERS FÖRHANDSINSTÄLLD HASTIGHET Tryck på ENTER/MODE för att bekräfta programmet. Tryck på START-knappen för att starta träningspasset eller tryck på ENTER/MODE innan du startar träningspasset för att köra förhandsinställd procedur med P7 blinkande. - TIME (TID): Räknar och visar träningstiden från starten av träningspasset. -DISTANCE (DISTANS): Räknar och visar träningsdistansen från starten av träningspasset. -CALORIES (KALORIER): Räknar och visar kaloriförbrukningen under träningspasset. -SPEED (HASTIGHET): Visar aktuell hastighet. VÄXLA PROGRAM MELLAN PROGRAM 5, PROGRAM 6 OCH PROGRAM 7 Om du vill växla till nytt program efter att du har bekräftat programmet med ENTER/MODE-knappen, tryck på STOPPknappen och sedan det ursprungliga programmet, dvs. P5, P6 eller P7 (blinkande) och tryck på UPP/NER-knappen för att välja önskat program och tryck sedan på ENTER/MODE för att bekräfta det. När du trycker på START-knappen, kommer din treadmill att fungera efter ditt önskemål.

20 UNDERHÅLL HUR DU UNDERHÅLLER DIN TAPI TREADMILL: Ordentligt underhåll är mycket viktigt för att säkerställa att din treadmill alltid är i toppskick. Felaktigt underhåll kan skada eller reducera livstiden för din treadmill och göra den BEGRÄNSADE GARANTIN ogiltig. Viktigt: Använd aldrig slipmedel eller lösningsmedel för att rengöra din treadmill. För att förhindra skador på datorn, undvik att hantera vätskor i närheten och undvik direkt solljus. Inspektera och spänn åt alla din treadmills delar regelbundet. Byt ut slitna delar omedelbart. JUSTERING AV LÖPBANDET: Justering och spänning av löpbältet fyller två funktioner: justering av spänning och centrering. Löpbandet har justerats ordentligt i fabriken. Dock kan transport, ojämnt underlag eller andra oförutsägbara anledningar, orsaka att löpbandet förflyttas från sin centrerade position, vilket leder till att löpbandet skaver mot sidolisten av plast eller ändpluggarna, vilket kan leda till skador. För att justera löpbandet tillbaka till dess korrekta position, följ instruktionerna nedan: När löpbandet inte är centrerat och har förflyttats till höger eller vänster, är det möjligt att justera dess position. Avlägsna Säkerhetsnyckeln och koppla ur strömkabeln. Använd sexkantsnyckeln och vrid båda de bakre justeringsskruvarna för rullvalsen medsols. Dock ej mer än 90 grader. Avlägsna sexkantsnyckeln, sätt in Säkerhetsnyckeln och koppla in strömkabeln. Kör din treadmill under några minuter och avgör om problemet har lösts. Om så inte är fallet, upprepa proceduren. VARNING! Spänn inte åt rullvalsarna för hårt! Detta kan orsaka skador på rullvalsarnas lager! De högra och vänstra spännskruvarna återfinns längst bak på din treadmill.

21 UNDERHÅLL RENGÖRING: Regelbunden rengöring av din treadmill kommer att förlänga produktens livstid. Varning: För att förhindra elchocker, se till att strömmen för din treadmill är AV och att strömkabeln är urkopplad från vägguttaget innan du påbörjar rengöring eller underhåll. Viktigt: Använd aldrig slipmedel eller lösningsmedel för att rengöra din treadmill. För att förhindra skador på datorn, undvik att hantera vätskor i närheten och undvik direkt solljus. Efter varje träningspass: Torka av konsolen och andra ytor på din treadmill med en ren, lätt fuktad torkduk för att avlägsna svett. Varje vecka: Användning av en treadmill-matta rekommenderas för enkel rengöring. Smuts från dina skor kommer i kontakt med löpbandet och överförs så småningom till undersidan av din treadmill. Dammsug under din treadmill en gång i veckan. SMÖRJNING AV LÖPBANDET: Löpbandet har förhandssmörjts i fabriken. Dock rekommenderas det att löpbandets smörjning kontrolleras regelbundet för att säkerställa att din treadmill fungerar optimalt. Din treadmill behöver normalt sett inte smörjas under det första året eller under de första 500 användningstimmarna. Var 30:e dag eller var 30:e användningstimme, lyft på löpbandets sidor och känn på löpdäckets yta så långt in som du kan nå. Om det finns rester av silikon, behövs ingen ytterligare smörjning. Om det känns torrt, följ instruktionerna nedan. Var vänlig använd silikon som inte är petroleumbaserat. Applicering av smörjmedel på löpbandet: 1. Placera löpbandet så att skarven återfinns längst upp och i mitten av löpdäcket. 2. Placera spraymunstycket i sprayhuvudet på smörjmedelsburken. 3. Samtidigt som du lyfter upp sidan av löpbandet, placera spraymunstycket mellan löpbandet och däcket, circa 15 cm från din treadmills framsida. Applicera silikonsprayen på löpdäcket, från den främre delen av din treadmill till den bakre delen. Repetera proceduren på andra sidan av löpbandet. Spraya ungefär 4 sekunder på varje sida. 4. Låt silikonet sätta sig i 1 minut innan du använder din treadmill.

22 VIKTIGA STEG Varning: Innan du använder denna produkt, var vänlig att genomgå en komplett fysisk undersökning hos din personliga läkare. Regelbunden och ansträngande träning bör först godkännas av din läkare. Om du skulle känna obehag när du använder denna produkt, avbryt träningen och rådfråga din doktor. Korrekt användning av denna produkt är av fundamental betydelse. Var vänlig läs igenom bruksanvisningen noggrant innan du tränar. Håll barn borta från utrustningen under användning och när utrustningen är oövervakad. Använd alltid lämpliga kläder, inklusive träningsskor när du tränar. Använd inte löst sittande kläder som skulle kunna fastna under träningen. Se till att muttrar och skruvar är åtspända när utrustningen används. Regelbundet underhåll krävs för all träningsutrustning för att hålla den i gott skick. Innan du börjar: Hur du påbörjar ditt träningsprogram är beroende av din fysiska kondition. Om du har varit inaktiv under flera år eller lider av allvarlig övervikt, måste du börja långsamt och öka träningstiden gradvis, några få minuter per vecka. I början kan det hända att du bara kan träna ditt målområde några få minuter. Dock kommer din kondition att förbättras över de nästföljande sex till åtta veckorna. Bli inte nedslagen om det tar längre tid. Det är viktigt att du tränar i din egen takt. Till slut kommer du att kunna träna oavbrutet under 30 minuter. Ju bättre kondition du får, desto hårdare måste du träna för att stanna kvar i ditt målområde. Men kom ihåg dessa grundförutsättningar: Kontakta din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram. Låt din läkare granska dina tränings- och dietprogram för att ge dig råd angående vilka träningsrutiner du bör följa. Inled ditt träningsprogram långsamt med realistiska målsättningar som har bestämts av dig och din läkare. Komplettera ditt program med någon typ av konditionsträning som exempelvis promenader, löpning, simning, dans och/eller cykling. Kontrollera din puls regelbundet. Om du inte har en elektronisk pulsmätare, be din läkare att visa dig det rätta sättet för hur man kan ta sin egen puls manuellt på handleden eller halsen. Bestäm din målpuls baserat på din ålder och kondition. Drick rikligt med vätska under ditt träningspass. Du måste ersätta det vatten som går förlorat under träning för att undvika uttorkning. Undvik att dricka stora mängder kall vätska. Vätskan bör hålla rumstemperatur när den konsumeras.

23 Pulstræning Pulsavläsning 3.1e levereras med EKG handpulssensorer på handtagen. För att aktivera pulsfunktionen placerar du handflatorna över sensorerna. Det tar ett par sekunder innan pulsen visas på konsolen. För att fortsätta kontrollera pulsen ska du behålla greppet på sensorerna. Om avläsningen är intermittent har du kanske inte ordentlig kontakt med sensorerna eller inte tillräckligt stor del av handflatan på sensorn. Ta bort handen och placera den över sensorn igen. Pulsträning För att maximera träningsresultaten är det viktigt att kontrollera intensiteten i träningen genom att avläsa pulsen. Det är nödvändigt att du är noggrann när du bestämmer målpulsintervall som du ska träna inom för att förbättra konditionen på en säker, bekväm och hållbar nivå. Tabellen på nästa sida är en vägledning för att bestämma nivån som du bör träna på baserat på din maxpuls (MHR). Hjertefrekvensdiagram

24 Så här räknar du fram målpulsen för din träning: Maxpuls = 220 minus ålder Du bör träna med följande procentsatser av din maxpuls för olika träningssyften: Välbefinnande/fettförbränning: Fitness/kroppsformning: % av din maxpuls % av din maxpuls Hårdträning: % av din maxpuls Exempel: Du är 25 år och vill träna för nivån fitness: = % av 195 = 136,5 80 % av 195 = 156 Din målpuls bör ligga mellan 136,5 och 156. Den här informationen är endast för vägledning. För att fastställa din individuella träningsintensitet eller om du har problem med hälsan ska du rådgöra med din läkare innan du börjar träna.

25 MUSCLE CHART Targeted muscle groups: The exercise routine that is performed on this product will develop primarily lower body muscle groups. These muscle groups are shown in gray color on the chart below. Shoulder muscles A B Pectoral muscles Bicep muscle C D Abdominal muscles Forearm muscles E F Quadricep muscles Calf muscles G H Trapezius muscles Tricep muscles I J Back muscles Gluteal muscles K L Hamstring muscles

26 STRETCHING ROUTINE Warm up and cool down: A successful exercise program consists of a warm-up, aerobic exercise, and a cool-down. Do the entire program at least two and preferably three times a week, resting for a day between workouts. After several months, you can increase your workouts to four or five times per week. Toe Touch: Slowly bend forward from your waist, letting your back and shoulders relax as you stretch toward your toes. Reach down as far as you can and hold for 15 counts. Shoulder Lift: Lift your right shoulder up toward your ear for one count. Then lift your left shoulder up for one count as you lower your right shoulder. Head Roll: Rotate your head to the right for one count, feeling the stretch up the left side of your neck. Next, rotate your head back for one count, stretching your chin to the ceiling and letting your mouth open. Rotate your head to the left for one count, and finally, drop your head to your chest for one count.

27 STRETCHING ROUTINE Hamstring Stretch: Sit with your right leg extended. Rest the sole of your left foot against your right inner thigh. Stretch toward your toe as far as possible. Hold for 15 counts. Relax and then repeat with left leg extended. Inner Thigh Stretch: Sit with the soles of your feet together with your knees pointing outward. Pull your feet as close into your groin as possible. Gently push your knees towards the floor. Hold for 15 counts. Side Stretch: Open your arms to the side and continue lifting them until they are over your head. Reach your right arm as far upward toward the ceiling as you can for one count. Feel the stretch up your right side. Repeat this action with your left arm. Calf-Achilles Stretch: Lean against a wall with your left leg in front of the right and your arms forward. Keep your right leg straight and the left foot on the floor; then bend the left leg and lean forward by moving your hips toward the wall. Hold, and then repeat on the other side for 15 counts.

28 Spare Part List Part No. Part name Quantity 101 overlay computer insert PC board console housing -Top console housing -lower safety key safety key box Microswitch upright top console locate lower console locate pulse sensor upright lower cover upright adjustment braket-left upright adjustment braket-right fold locker cover -left fold locker cover -right fold locker plastic washer Front transport wheel frame front foot cover inner Front foot braket-left Front foot braket-right front foot front cushion front foot cover outer Front transport frame end cap 20X Front transport frame lower cushion Transportion wheel front foot Connect tube upper front foot Connect tube lower Front transport frame bushing motor cover top motor holder motor control board DC motor driving belt Front motor cover -left Front motor cover -right motor cover -lower running belt side rail -left side rail -right rear end cap -left rear end cap -right Running deck Main frame front roller shaft front roller rear roler rear roler shaft main frame cross bar power plate cover power switch power plate power plug 1

29 Part No. Part name Spare Part List Quantity 611 Power protector D20X13 round cushion Rear transport braket Transport wheel Transport braket end cap Deck cushion X14 mm screw M3X8 mm screw M4X15 mm screw X14 mm screw M6X10 mm washer Φ4 washer M4X35 mm screw M10 nut Φ10X20X2mm washer Φ10X23X4mm washer M10x25X15mm allen bolt M6 nut Φ6X24X2 mm washer spring 2x M12X79 mm bolt X50 mm lock pin X14 mm screw U type metal sheet M4X12mm screw M8X13X4mm nut Φ8X16X1 mm washer M8X13X6.5 nut M8 nut Φ8X16X2 washer M6X10 mm washer Φ6X23X2 washer Φ8x26x3mm washer X26X13 PU cushion M8X78.6 bolt M8X14 allen bolt Φ8X14X1.6 spring washer M10X120X20 bolt M8X48 bolt M5X14 bolt M4X19 mm washer side rail guider M8X30mm bolt M6X45 bolt Ф6X12X1.5 washer bearing M16X33.5 bolt M12X55X30 bolt Ф12X24X2 washer Metal bushing M10X52X14 mm Ф10X25X2 mm washer metal bushing 10x M3X8mm R8 wire clip R5 wire clip roller locate washer 4

30 re Part List Part No. Part name Quantity 859 M2X6 screw spring axle spring X55-M6X15-M4X15 connector 2

31

32

Titan Motionscykel SB240. Manual

Titan Motionscykel SB240. Manual Titan Motionscykel SB240 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan

Läs mer

ANVÄNDAR MANUAL FUSION ROWER SE.

ANVÄNDAR MANUAL FUSION ROWER SE. ANVÄNDAR MANUAL FUSION ROWER SE. Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Reebok. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957-1/5.

Läs mer

SV C2.5 cross trainer

SV C2.5 cross trainer C2.5 cross trainer SV Bästa kund! Det gläder oss att du har valt en Reebok Fitness-produkt. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för hemmabruk och har testats enligt den europeiska normen EN 957-1/9. Vi

Läs mer

Titan Rower SR650. Manual

Titan Rower SR650. Manual Titan Rower SR650 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan du

Läs mer

Garantibestämmelser. Bästa kund

Garantibestämmelser. Bästa kund S I Bike 1 Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Reebok. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957-1/5. Innan du monterar

Läs mer

Bästa kund. Kundservice

Bästa kund. Kundservice HEMMAGYM Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan du monterar och börjar

Läs mer

B2.5 bike. USER MANUAL Reebok-B 2.5-20110805

B2.5 bike. USER MANUAL Reebok-B 2.5-20110805 DK SV B2.5 bike USER MANUAL Reebok-B 2.5-20110805 Bästa kund! Det gläder oss att du har valt en Reebok Fitness-produkt. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för hemmabruk och har testats enligt den europeiska

Läs mer

Titan SC260 Crosstrainer. Manual

Titan SC260 Crosstrainer. Manual Titan SC260 Crosstrainer Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan

Läs mer

B4210. Anm.: Läs noggrant igenom instruktionerna före montering och användning. Spara denna manual för eventuellt framtida behov.

B4210. Anm.: Läs noggrant igenom instruktionerna före montering och användning. Spara denna manual för eventuellt framtida behov. B4210 Anm.: Läs noggrant igenom instruktionerna före montering och användning. Spara denna manual för eventuellt framtida behov. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Checklista 2 Monteringsinstruktioner 3 Sprängskiss

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex 3 Art. nr. 555 033

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex 3 Art. nr. 555 033 Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex 3 Art. nr. 555 033 Modell T-1600 EA VARNING: För att undvika brand, elektriska stötar eller andra skador, läs följande säkerhetsföreskrifter innan du använder

Läs mer

Kundservice. Bortskaffande. www.medicsportretail.dk. Bästa kund

Kundservice. Bortskaffande. www.medicsportretail.dk. Bästa kund Löpband T3.1 SE Sida 2 2 Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Reebok. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957-1/5. Innan

Läs mer

Titan Löpband ST450. Manual

Titan Löpband ST450. Manual Titan Löpband ST450 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan

Läs mer

SVENSK BRUKSANVISNING

SVENSK BRUKSANVISNING SVENSK BRUKSANVISNING INNEHÅLL Viktiga säkerhetsföreskrifter 2 Anmärkningar 3 Montering 5 Dator 7 Skötsel och underhåll 8 Töjning 9 Service 10 VIKTIGA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom alla anvisningar

Läs mer

Bästa kund, Vi gläder oss över ditt val av ett motionsredskap från Reebok. Denna kvalitetsprodukt har konstruerats

Bästa kund, Vi gläder oss över ditt val av ett motionsredskap från Reebok. Denna kvalitetsprodukt har konstruerats Bästa kund, SE Vi gläder oss över ditt val av ett motionsredskap från Reebok. Denna kvalitetsprodukt har konstruerats för användning i hemmiljö och har provats och godkänts enligt den europeiska standarden

Läs mer

Titan Prestige Löpband TR510. Manual

Titan Prestige Löpband TR510. Manual Titan Prestige Löpband TR510 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957.

Läs mer

Casall X400 CROSSTRAINER 93002

Casall X400 CROSSTRAINER 93002 Casall X400 CROSSTRAINER 93002 1 Varning: Innan du går vidare, lokalisera serienummer. Serienummer: 2 NO.P-10 Curved washer for 8* 19*2T bolt(4) NO.P-13 Flat washer for 8* 19*2T bolt(4) NO. P-8 Curve washer

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING Manual INNEHÅLLSFÖRTECKNING Föreskrifter.....2 Skruvar och verktyg..... 3 Sprängskiss....... 4 Specifikation delar...5 Monteringsinstruktion.... 6 Justering..... 7 Driftinstruktioner..... 7 Upp-, nerfällning

Läs mer

INSTRUKTION DATOR MASTER B430

INSTRUKTION DATOR MASTER B430 Master B430 2011/1/5P1/5 INSTRUKTION DATOR MASTER B430 KNAPPFUNKTIONER: MODE För att bekräfta alla inmatade träningsuppgifter och för att påbörja ett program. RESET Vid tryck på denna knapp återgår man

Läs mer

Titan Crosstrainer SC440 Manual

Titan Crosstrainer SC440 Manual Titan Crosstrainer SC440 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR ANVÄNDNING

INSTRUKTIONER FÖR ANVÄNDNING S4050 MANUAL INSTRUKTIONER FÖR ANVÄNDNING 1) Denna modell är avsedd för användning på gym. Den har ett fast svänghjul och bör endast användas under överinseende av professionell personal. 2) Installation

Läs mer

BRUKSANVISNING. för. Runner 1600

BRUKSANVISNING. för. Runner 1600 BRUKSANVISNING för Runner 1600 INNEHÅLL Förhållningsregler 3 Montering 4 Folding 7 Stigning 8 Dator 9 Underhåll 13 Justering av motorbälte 14 Justering av löpband 15 Översiktsdiagram 16 Delelista 17 Felsök

Läs mer

Benefit B425 Bike 91105

Benefit B425 Bike 91105 Benefit B425 Bike 91105 1 B 425 M8Acorn Nut (51)-6 M8X65mm Carriage Bolt(52)-4 Curved Washer(53)-10 M8X65mmBolt(57)-2 M8X16mm Screw(19)-4 M5X20mm Screw(68)-2 Allen Key(1) Screwdriver (1) Wrench(1) (MM)

Läs mer

TITAN MAGNETISKT GÅBAND BRUKSANVISNING

TITAN MAGNETISKT GÅBAND BRUKSANVISNING TITAN MAGNETISKT GÅBAND BRUKSANVISNING Bästa kund! Det gläder oss att du har valt en Titan-produkt. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för hemmabruk och har testats enligt den europeiska normen EN 957.

Läs mer

Säkerhetsinstruktioner

Säkerhetsinstruktioner C305 Crosstrainer 1 Säkerhetsinstruktioner Kontrollera regelbundet att inga delar är skadade eller slitna. Personer som använder denna crosstrainer bör läsa igenom instruktionerna. Crosstrainern skall

Läs mer

Säkerhetsinstruktioner

Säkerhetsinstruktioner B4140 Säkerhetsinstruktioner Kontrollera regelbundet att inga delar är skadade eller slitna. Personer som använder denna motionscykel bör läsa igenom instruktionerna. Motionscykeln skall användas av en

Läs mer

Master B20 monteringsanvisning

Master B20 monteringsanvisning Master B20 monteringsanvisning Generalagent:Vartex AB respons@vartex.se Batterivägen 14 43232 Varberg Sprängskiss 1 PARTS LIST AND TOOLS NO Description Material SPEC. Q ty NO Description Material SPEC.

Läs mer

Titan Motionscykel SB550. Manual

Titan Motionscykel SB550. Manual Titan Motionscykel SB550 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan

Läs mer

Premier Crosstrainer

Premier Crosstrainer S Premier Crosstrainer 1 Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Reebok. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957-1/5. Innan

Läs mer

Bruksanvisning RODDMASKIN R-600

Bruksanvisning RODDMASKIN R-600 Bruksanvisning RODDMASKIN R-600 VERKTYG OCH SKRUVAR LISTA R600 I-1 Allen Bolt M8x16mm ]8 ^ I-2 Curved washer for?8*?19*2t bolt(8) I-3 Screw M5*12 (8) Screwdriver (1) (Pedal Wrench) Allen Key(1) I-4 Screw

Läs mer

BRUKSANVISNING TILL LÖPBAND 92101 FÖR MODELL: T507 T607 /5/ VARNING!

BRUKSANVISNING TILL LÖPBAND 92101 FÖR MODELL: T507 T607 /5/ VARNING! BRUKSANVISNING TILL LÖPBAND 92101 FÖR MODELL: T507 T607 /5/ VARNING! Använd aldrig löpbandet innan du har fäst säkerhetsklämman i kläderna. Om du drabbas av bröstsmärta eller annan smärta, illamående,

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL LÖPBAND T20

ANVÄNDARMANUAL LÖPBAND T20 ANVÄNDARMANUAL LÖPBAND T20 www.masterfitness.se 1. VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER VARNING: För att minska risken för allvarliga skador, läs alla viktiga försiktighetsåtgärder och instruktioner i denna

Läs mer

LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING

LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING 1 Översikt 2 Säkerhetsanvisningar När du använder elektrisk utrustning bör du alltid tänka på följande: Läs alla anvisningar innan du börjar använda löpbandet. FARA! Undvik

Läs mer

Observera att alla leveranser från Medema levereras i stort sett färdigmonterade!

Observera att alla leveranser från Medema levereras i stort sett färdigmonterade! Monterings- och bruksanvisning, Lilltrampan Arm- och Bencykel Artikel nr. 5443 Observera att alla leveranser från Medema levereras i stort sett färdigmonterade! MADE IN GERMANY Viktiga instruktioner Läs

Läs mer

CROSSTRAINER CT450 MANUAL

CROSSTRAINER CT450 MANUAL CROSSTRAINER CT450 MANUAL Läs igenom dessa instruktioner noggrant innan du börjar din träning. Spara denna manual, om produkten behöver reparation och/eller reservdelar. Säkerhetsföreskrifter Denna motionscykel

Läs mer

Titan ST460 Löpband Manual

Titan ST460 Löpband Manual Titan ST460 Löpband Manual VIKTIGT Se sidan 21 om hur löpbandet ska smörjas 1 Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet

Läs mer

BenefitSports E410 995105

BenefitSports E410 995105 BenefitSports E410 995105 1 Säkerhetsinstruktioner Om du känner smärta i bröst, yrsel eller andfåddhet avbryt träningen och kontakta läkare. Dra inte runt pedal armarna med händerna. Använd inte kläder

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR MONTERING

INSTRUKTIONER FÖR MONTERING INSTRUKTIONER FÖR MONTERING STEG 1. STEG 2. 5 STEG 3. 6 STEG 4. 7 STEG 5. 8 STEG 6. 9 10 INSTRUKTIONER FÖR DISPLAY SM-8900 INSTRUKTIONER FÖR KNAPPAR Joggle wheel - UPP För att göra justering uppåt i funktioner,

Läs mer

Titan Crosstrainer SE650 Manual

Titan Crosstrainer SE650 Manual Titan Crosstrainer SE650 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan

Läs mer

X-erfit 810 roddmaskin BRUKSANVISNING

X-erfit 810 roddmaskin BRUKSANVISNING X-erfit 810 roddmaskin BRUKSANVISNING INNEHÅLL SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 2 SPRÄNGSKISS 8-9 CHECKLISTA FÖRE MONTERING 3 LISTA ÖVER DELAR 10-11 LISTA ÖVER MASKINVARA 4 MONITORINSTRUKTIONER 12-13 MONTERINGSINSTRUKTIONER

Läs mer

User Manual. English... 2 Nederlands... 8 Deutsch Français Espagnol Svenska Suomi... 38

User Manual. English... 2 Nederlands... 8 Deutsch Français Espagnol Svenska Suomi... 38 User Manual English... 2 Nederlands... 8 Deutsch... 14 Français... 20 Espagnol... 26 Svenska... 32 Suomi... 38 The specifications of this product may vary from this photo, subject to change without notice.

Läs mer

Garantibestämmelser. Bästa kund

Garantibestämmelser. Bästa kund S Premier Bike 1 Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Reebok. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957-1/5. Innan du monterar

Läs mer

Bruksanvisning Casall R400 RODDMASKIN

Bruksanvisning Casall R400 RODDMASKIN Bruksanvisning Casall R400 RODDMASKIN Monteringsritning SPRÄNGSKISS - 3 - Komponentlista Nr Beskrivning Antal A DATOR 1 SET A-1 MONTERINGSSKRUV FÖR DATOR 4 ST B HUVUDRAM 1 SET B-1 MONTERINGSFÄSTE FÖR

Läs mer

CASALL AB TRACK 98100

CASALL AB TRACK 98100 CASALL AB TRACK 9800 PLACERING AV VARNINGSDEKALER På den här ritningen visas var varningsdekalerna är placerade. Obs! Dekalerna visas inte i verklig storlek. VIKTIGA ANMÄRKNINGAR VARNING: Läs noga igenom

Läs mer

Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008

Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008 Casall INFINITY 1.2X CROSSTRAINER 93008 1 Varning: Innan du går vidare, lokalisera serienummer: Serienummer:: 2 INFINITY 1.2X P- 1 P- 6 P- 9 P- 13 P- 12 Allen Bolt M7*P1. 0*30L( 2) P- 2 P- 4 Screw M3*14L(2)

Läs mer

epsilon INSTRUKTION L075 Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången.

epsilon INSTRUKTION L075 Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången. epsilon L075 LÖPBAND INSTRUKTION Var god och läs instruktionerna noggrannt innan produkten används första gången. Kontrollpanel Bläddra Automatiskt Hastighet Tid Kalorier Av/På Ändra hastighet Mode Auto

Läs mer

*Förvara denna manual på en säker plats för ev framtida behov.

*Förvara denna manual på en säker plats för ev framtida behov. R60 EN 957 Viktig Säkerhetsinformation *Förvara denna manual på en säker plats för ev framtida behov.. Det är viktigt att läsa igenom hela manualen före montering och för säker användning. Ägaren ansvarar

Läs mer

Dator i-series. DATORHANDBOK Reebok i-series-20090220

Dator i-series. DATORHANDBOK Reebok i-series-20090220 Dator i-series DATORHANDBOK Reebok i-series-20090220 ! Läs noggrant igenom försiktighetsåtgärderna som ingår i monteringsanvisningarna innan du monterar eller använder ditt träningsredskap. DISPLAY 1

Läs mer

Benefit Sports 300 996101

Benefit Sports 300 996101 Benefit Sports 300 996101 1 Säkerhetsinstruktioner Konsultera med läkare innan användning Om du känner smärta i bröst, yrsel eller andfåddhet avbryt träningen och kontakta läkare. Använd inte kläder som

Läs mer

O O EXTREME FIT CT 405 MANUAL

O O EXTREME FIT CT 405 MANUAL LW HIGH EXTREME FIT CT 405 MANUAL SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Innan du börjar att träna rekommenderas det att du konsulterar din läkare. Det rekommenderas också att du genomgår en fullständig hälsokontroll.

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR. 400 Walker

BRUKSANVISNING FÖR. 400 Walker BRUKSANVISNING FÖR 400 Walker 0 INNEHÅLL Viktiga förhållningsregler 3 Montering 5 Uppbevaring 8 Lutning 9 Dator 10 Underhåll 13 Justering av löpband 14 Översiktsdiagram 15 Delelista 16 Felsök 18 Service

Läs mer

IN Motordrivet löpband insportline Lavister

IN Motordrivet löpband insportline Lavister Användarmanual - SV IN 13150 Motordrivet löpband insportline Lavister Tips: 1. Läs igenom denna instruktionsmanual noga innan installation och användning. 2. Spara denna manual, den kan behöva i framtiden.

Läs mer

CROSSTRAINER 717X. Manual

CROSSTRAINER 717X. Manual CROSSTRAINER 717X Manual Tack för att du valt en produkt från Monark Homeline, vi önskar dig mycket glädje i din träning! Läs igenom alla säkerhets- och monteringsinstruktioner noggrant. Denna produkt

Läs mer

Bruksanvisning Casall R300 RODDMASKIN

Bruksanvisning Casall R300 RODDMASKIN Bruksanvisning Casall R300 RODDMASKIN Monteringsritning SPRÄNGSKISS - 3 - Komponentlista Nr Beskrivning Antal A DATOR 1 SET A-1 MONTERINGSSKRUV FÖR DATOR 4 ST B HUVUDRAM 1 SET B-1 MONTERINGSFÄSTE FÖR

Läs mer

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual Regelbundet underhåll på din TOCA Touch Trainer förlänger livslängden på din tillgång och försäkrar dig om att varje träningspass flyter på utan problem.

Läs mer

BRUKSANVISNING for Exerfit 280 (SM370RM)

BRUKSANVISNING for Exerfit 280 (SM370RM) BRUKSANVISNING for Exerfit 280 (SM370RM) BUILT FOR HEALTH INNEHÅLL SM 370RM LISTA ÖVER DELAR... 4 MONTERINGSTILLBEHÖR... 6 MONTERINGSANVISNINGAR... 7 BRUKSANVISNING... 9 SPECIFICATION... 9 VIKTIGT BETRÄFFANDE

Läs mer

Titan Homegym 100 kg.

Titan Homegym 100 kg. Svensk Titan Homegym 100 kg. Manual Viktigt: Läs igenom avsnittet Underhåll innan användning Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK BT

ANVÄNDARHANDBOK BT ANVÄNDARHANDBOK BT10.5 91006 1 BT10.5 K-10 Carriage Bolt M8*P1.25*55MM (4) NO.K-1 Metal cover (1) K-5 Allen Bolt M7*P1.0*30MM (1) NO.K-7 T-shape knob M7*65L(1) NO.K-6 Bushing NO.K-9 Acorn Nut for M8 Bolt

Läs mer

MOTIONSCYKEL 515. Manual

MOTIONSCYKEL 515. Manual MOTIONSCYKEL 515 Manual Tack för att du valt en produkt från Monark Homeline, vi önskar dig mycket glädje i din träning! Läs igenom alla säkerhets- och monteringsinstruktioner noggrant. Denna produkt är

Läs mer

205 INDOOR BIKE SVENSK BRUKSANVISNING

205 INDOOR BIKE SVENSK BRUKSANVISNING 205 INDOOR BIKE SVENSK BRUKSANVISNING 1 INNEHÅLL FÖRHÅLLNINGSREGLER 2 ÖVERSIKTSDIAGRAM 7 CHECKLISTA FÖR MONTERING 3 MONTERING 8-10 FÖRTECKNING ÖVER SMÅDELAR 4 TRÄNINGSINSTRUKTIONER 11-12 FÖRTECKNING ÖVER

Läs mer

Montering- User och manual användarmanual -EN - SWE (BR-3160-H)

Montering- User och manual användarmanual -EN - SWE (BR-3160-H) Montering- User och manual användarmanual -EN - SWE IN 2812 8802812 Rowing Amazonia machine roddmaskin Amazonian (BR-3160-H) EXPLODED-VIEW ASSEMBLY Sprängskiss DRAWING Parts List Lista över beståndsdelar

Läs mer

CASALL TWIST STEPPER BRUKSANVISNING

CASALL TWIST STEPPER BRUKSANVISNING 62801 CASALL TWIST STEPPER BRUKSANVISNING FÖRSTA STEGET MOT ETT SUNDARE LIV Tack för att du har valt Casall Twist Stepper. Läs igenom dessa instruktioner noggrant innan du använder maskinen. Förvara bruksanvisningen

Läs mer

BRUKSANVISNING for Exerfit 580

BRUKSANVISNING for Exerfit 580 BRUKSANVISNING for Exerfit 580 BUILT FOR HEALTH INNEHÅLL SÄKERHETSINSTRUKTIONER... 2 SPRÄNGSKISS... 4 LISTA ÖVER DELAR... 5 KONTROLLISTA (FÖRPACKNINGENS INNEHÅLL)... 7 SM2690-67 ANVÄNDNINGSINSTRUKTIONER...

Läs mer

Viking Sport Promenadband Manual

Viking Sport Promenadband Manual Viking Sport Promenadband Manual Sporttema Sverige AB Tel 0454-10920 support@sporttema.se www.sporttema.se Förord Tack för ert köp av ett Viking Sport promenadband. Låt inte barn själva använda eller leka

Läs mer

BRUKSANVISNING för EXERFIT 770F ELLIPTIKAL

BRUKSANVISNING för EXERFIT 770F ELLIPTIKAL BRUKSANVISNING för EXERFIT 770F ELLIPTIKAL BUILT FOR HEALTH MONTERING 1* 2* M 8 * 1 6 L M 8 * 5 5 L M 8 Steg 1: a. Fästa främre stabilisator (D-1) till huvudbasen genom att använda två insexskruvar (H-1)

Läs mer

Bruksanvisning för dator Abilica WinElip 2.0 Art. 555 055

Bruksanvisning för dator Abilica WinElip 2.0 Art. 555 055 Bruksanvisning för dator Abilica WinElip 2.0 Art. 555 055 SM 3112-67 HUR DU ANVÄNDER DATORN När datorn är nollställd kommer samtliga värden visa 00:00, och alla funktionerna kommer blinka samtidigt överst

Läs mer

Adventure CS Adventure CL BRUKSANVISNING

Adventure CS Adventure CL BRUKSANVISNING Adventure CS Adventure CL BRUKSANVISNING 2 ANVÄNDA LÖPBANDET I det här avsnittet förklaras hur du använder och programmerar löpbandets konsol. Avsnittet GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING i den här bruksanvisningen

Läs mer

Titan ST560 Löpband Manual

Titan ST560 Löpband Manual Titan ST560 Löpband Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan

Läs mer

MOTIONSCYKEL XT300 MANUAL

MOTIONSCYKEL XT300 MANUAL MOTIONSCYKEL XT300 MANUAL Läs igenom dessa instruktioner noggrant innan du börjar din träning. Spara denna manual, om produkten behöver reparation och/eller reservdelar. Säkerhetsföreskrifter Denna motionscykel

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 1-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-8 SPRÄNGSKISS S. 9 DELLISTA S. 10 UPPVÄRMNING S.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 1-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-8 SPRÄNGSKISS S. 9 DELLISTA S. 10 UPPVÄRMNING S. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 1-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-8 SPRÄNGSKISS S. 9 DELLISTA S. 10 UPPVÄRMNING S. 11-12 2 INTRODUKTION / SÄKERHETSRIKTLINJER A. Introduktion Stort

Läs mer

Säkerhetsinstruktioner... 4 Montering... 5 Träningsdator...10 Underhåll...14 Träningsdagbok...15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING.

Säkerhetsinstruktioner... 4 Montering... 5 Träningsdator...10 Underhåll...14 Träningsdagbok...15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Monark Prime TR4000 2 Löpband TR4000 Säkerhetsinstruktioner... 4 Montering... 5 Träningsdator...10 Underhåll...14 Träningsdagbok...15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Löpband TR4000 3 SÄKERHETSINSTRUKTIONER Viktigt

Läs mer

Titan Rower SR475. Manual

Titan Rower SR475. Manual Titan Rower SR475 Manual Bästa kund Vi är glada för att du har valt en produkt från Titan. Denna kvalitetsprodukt är tillverkad för att användas i hemmet och är testad efter Europanorm EN 957. Innan du

Läs mer

Dumbbells. Hantlar/Manualer. Training tips/träningstips/treningstips. Eng Sv No

Dumbbells. Hantlar/Manualer. Training tips/träningstips/treningstips. Eng Sv No Dumbbells Hantlar/Manualer Training tips/träningstips/treningstips STRENGTH Eng Sv No Eng: Triceps kick back Trains triceps. Grasp the dumbbell in one hand and bend forwards (see picture). Support the

Läs mer

MONTERINGSANVISNING och BRUKSANVISNING för Exerfit 305 magnetic

MONTERINGSANVISNING och BRUKSANVISNING för Exerfit 305 magnetic MONTERINGSANVISNING och BRUKSANVISNING för Exerfit 305 magnetic BUILT FOR HEALTH SÄKERHETSINSTRUKTIONER: Varning: För att förhindra skador och olyckor, läs igenom instuktionen noga innan du använder cykeln.

Läs mer

Löpband TrekkRunner TR005. Instruktionsbok

Löpband TrekkRunner TR005. Instruktionsbok Löpband TrekkRunner TR005 Instruktionsbok VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER VARNING- Läs alla instruktioner innan du börjar använda detta löpband. Det är viktigt att ditt löpband underhålls regelbundet för

Läs mer

Casall INFINITY 1.2B motionscykel 91018

Casall INFINITY 1.2B motionscykel 91018 Casall INFINITY 1.2B motionscykel 91018 INFINITY 1.2B No:J-2 Allen Bolt M7*P1.0*30L (1) No:J-4 Spring Washer?7*2t(2) No:J-3 Regular Washer?7*1t(2) No:J-5 Bushing φ12*40l (1) No:J-8 Metal cover (1) No:J-7

Läs mer

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT OLJEFYLLT MINI-ELEMENT HN NR. 3552 INSTRUKTIONER VIKTIGT! Läs noga igenom instruktionerna före användning och spara dem för framtida referens. Fig. 1 Förberedelse för användning Fig. 2 Sätt i kontakten

Läs mer

LÖPBAND TR800. Manual

LÖPBAND TR800. Manual LÖPBAND TR800 Manual Tack för att du valt en produkt från Monark Homeline, vi önskar dig mycket glädje i din träning! Läs igenom alla säkerhets- och monteringsinstruktioner noggrant. Denna produkt är designad,

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK INOMHUSCYKEL XTR PRO 91025

ANVÄNDARHANDBOK INOMHUSCYKEL XTR PRO 91025 ANVÄNDARHANDBOK INOMHUSCYKEL TR PRO 91025 Säkerhetsanvisningar * Rådfråga en läkare innan du påbörjar ett träningsprogram så att träningen blir optimal. * Varning! Felaktig eller överdriven träning kan

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex2 Art. nr

Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex2 Art. nr Bruks- och monteringsanvisning till Abilica Trex2 Art. nr. 555 072 Monteringsanvisning Packa upp löpbandet och alla delar. Lägg ner löpbandet på golvet, se bild nedan. Sortera lösa delar, se lista till

Läs mer

TR5001-Pro Motoriserat löpband Bruksanvisning Tack!

TR5001-Pro Motoriserat löpband Bruksanvisning Tack! TR5001-Pro Motoriserat löpband Bruksanvisning Tack! Tack för att du köpt denna produkt. Produkten hjälper dig att träna dina muskler på rätt sätt och öka din kondition. Allmänna säkerhetsinstruktioner

Läs mer

BRUKSANVISNING för 600 MAGNETIC

BRUKSANVISNING för 600 MAGNETIC BRUKSANVISNING för 600 MAGNETIC BYGGD FÖR HÄLSA Steg 1: a. Montera den främre och den stabilisatorn (I och J) vid huvudramen, och fäst med skruven (N-4) och den plana brickan (N-3). Steg 2 a. Spänn fast

Läs mer

Läs noggrant igenom alla instruktioner. innan du startar din träning. Innehåll

Läs noggrant igenom alla instruktioner. innan du startar din träning. Innehåll T290 Läs noggrant igenom alla instruktioner innan du startar din träning. Innehåll. Säkerhetsföreskrifter,Teknisk beskrivning - 2. Kort introduktion -3-3. Sprängskiss -4-4. Specifikation delar -5-5. Installation

Läs mer

Benefit Sports 400 Vibration

Benefit Sports 400 Vibration Benefit Sports 400 Vibration Säkerhetsinstruktioner Konsultera med läkare innan användning Använd ej maskinen vid graviditet Om du känner smärta i bröst, yrsel eller andfåddhet avbryt träningen och kontakta

Läs mer

Löpband TrekkRunner TR008 BRUKSANVISNING Tips:

Löpband TrekkRunner TR008 BRUKSANVISNING Tips: Löpband TrekkRunner TR008 BRUKSANVISNING Tips: 1. Före installation och användning, var vänlig läs igenom denna bruksanvisning noggrant. 2. Var vänlig spara denna manual för framtida referens. VIKTIGA

Läs mer

BRUKSANVISNING för 440 Magnetic

BRUKSANVISNING för 440 Magnetic BRUKSANVISNING för 440 Magnetic BUILT FOR HEALTH 1 INNEHÅLL SÄKERHET OCH FÖRHÅLLNINGSREGLER... 2 FØR DU BEGYNNERINNAN DU BÖRJAR... 3 MONTERING... 4 DISPLAY... 14 MÄTA HJÄRTRYTM... 15 ÖVERSIKTSDIAGRAM...

Läs mer

SVENSK BRUKSANVISNING

SVENSK BRUKSANVISNING SVENSK BRUKSANVISNING INTRODUKTION 3 DELAR 5 MONTERING 6 ÖVERSIKTSDIAGRAM 14 LISTA ÖVER DELAR 15 UPPVÄRMNING/NEDVARVNING 16 RENGÖRING OCH UNDERHÅLL 17 TILLÄGGSINFORMATION 17 2 INTRODUKTION A. Introduktion

Läs mer

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE - SYSTEM

ASSEMBLY INSTRUCTIONS SCALE - SYSTEM ASSEMBLY INSTRUCTIONS 60 mm 00 mm 600 mm 000 mm R50 mm ALL COMPONENTS Metal profile 60 mm (start and end of system) Metal profile connection Wire Felt square Metal profile 00 mm Metal profile connection

Läs mer

Standard Arm- och Bentränare Bruksanvisning

Standard Arm- och Bentränare Bruksanvisning Standard Arm- och Bentränare Bruksanvisning Tel. 08-404 12 00 info@medema.se www.medema.se Innehåll Säkerhetsåtgärder 2 Sprängskiss 3 Komponentlista 3 Träning 4, 5 Säkerhetsåtgärder Läs noga alla instruktioner

Läs mer

VIKING SPORT CROSSTRAINER. Manual

VIKING SPORT CROSSTRAINER. Manual VIKING SPORT CROSSTRAINER Manual VIKTIGT! Läs alla anvisningar noggrant innan du använder produkten. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. Specifikationerna för denna produkt kan variera något från

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning GOKART Brugsanvisning Bruksanvisning Grattis till er nya gokart! Ni ombeds läsa denna bruksanvisning noggrant innan Ni monterar gokarten eller använder den första gången. Bruksanvisningen innehåller viktiga

Läs mer

CONTENTS ANVÄNDARMANUAL T660

CONTENTS ANVÄNDARMANUAL T660 CONTENTS ANVÄNDARMANUAL T660 VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER Läs igenom instruktionerna före användning. 1. Det är ägarens ansvar att informera alla användare av löpbandet om gällande föreskrifter. 2. Löpbandet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION S. 4 VIKTIGA SÄKERHETSÅTGÄRDER S. 4-5 INNAN MONTERING S. 6 DELLISTA S. 7-8 HÅRDVARUDELLISTA S. 9 SPRÄNGSKISS S.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION S. 4 VIKTIGA SÄKERHETSÅTGÄRDER S. 4-5 INNAN MONTERING S. 6 DELLISTA S. 7-8 HÅRDVARUDELLISTA S. 9 SPRÄNGSKISS S. INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION S. 4 VIKTIGA SÄKERHETSÅTGÄRDER S. 4-5 INNAN MONTERING S. 6 DELLISTA S. 7-8 HÅRDVARUDELLISTA S. 9 SPRÄNGSKISS S. 10 MONTERINGSINSTRUKTION S. 11-19 UPPVÄRMNING S. 20 WEEE

Läs mer

SVENSK BRUKSANVISNING

SVENSK BRUKSANVISNING SVENSK BRUKSANVISNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION 4 ÖVERSIKTSDIAGRAM 6 LISTA ÖVER DELAR 7 DELAR 8 MONTERING 9 PULSBAND 12 UPPVÄRMNING 13 RENGÖRING OCH UNDERHÅLL 14 2 INTRODUKTION A. Introduktion

Läs mer

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning

Engelskt hjul ITEM. Monterings och bruksanvisning Engelskt hjul ITEM 74104 Monterings och bruksanvisning Spara denna manual Du kommer att behöva manualen för de säkerhetsvarningar, monteringsinstruktioner handhavande, skötselråd, lista över delarna och

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 2-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-6 SPRÄNGSKISS S. 7 DELLISTA S. 8 UPPVÄRMNING S.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 2-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-6 SPRÄNGSKISS S. 7 DELLISTA S. 8 UPPVÄRMNING S. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 2-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-6 SPRÄNGSKISS S. 7 DELLISTA S. 8 UPPVÄRMNING S. 09-10 2 INTRODUKTION / SÄKERHETSRIKTLINJER A. Introduktion Stort

Läs mer

Användarmanual - SV. IN 3883 Multi Stepper insportline Enkelt steg (KLJ-303) VIKTIG!

Användarmanual - SV. IN 3883 Multi Stepper insportline Enkelt steg (KLJ-303) VIKTIG! Användarmanual - SV IN 3883 Multi Stepper insportline Enkelt steg (KLJ-303) VIKTIG! Läs noga igenom alla instruktioner innan du använder den här produkten. Behåll denna manual för framtida referens. Specifikationerna

Läs mer

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719

Dator i BC2.5-serien. BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 SV Dator i BC2.5-serien BRUKSANVISNING Reebok-BC2.5-2110719 Funktioner och egenskaper: 1. START: Efter att ha tryckt på knappen Enter, kommer 0:00 att börja blinka. Då kan du ställa in tiden med knapparna

Läs mer

Casall EB600 Motionscykel 91003

Casall EB600 Motionscykel 91003 Casall EB600 Motionscykel 91003 Sprängskiss 1 Monteringsritning 2 DELLISTA Nr Beskrivning Specifikationer Antal A, A-1 TRÄNINGSDATOR OCH SKRUV 1 ST. B HANDTAG 1 ST. B-1 HANDPULSSENSOR 1 SATS B-2 SKUMGUMMIGREPP

Läs mer

Bruksanvisning för Wonder Core Smart WCS-61

Bruksanvisning för Wonder Core Smart WCS-61 WCS-61 Bruksanvisning för Wonder Core Smart Innan du börjar använda träningsredskapet läs igenom avsnittet Säkerhetsinformation noggrant för att säkerställa en korrekt användning. När du har läst igenom

Läs mer