Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Logen Nr 150 CALLUNA Borås"

Transkript

1 Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr ODD FELLOW

2 Bästa Callunabröder! Sommarmånaderna går snabbt och nu är det dags att åter träffas i Calluna. Jag hoppas att alla har haft en skön och avkopplande sommar och med det har samlat kraft för att ta sig an resten av året. Våren var en händelserik period med många härliga sammankomster som avslutades med en trevlig samvaro tillsammans med våra respektive ute i Torpa Stenhus. Nu ser vi fram mot de logekvällar som ligger närmast, nämligen höstens första den 10 september då vi traditionsenligt börjar med vår skaldjursfest. Därefter har vi bland annat oktoberfest, den högtidliga gradgivningen i tredje graden i slutet av oktober samt en gemensam klubbafton den 30 oktober. Vi vet alla att det är dags för val till den nya ämbetsmannaperioden och jag vill redan nu rikta ett stort tack till valutskottet för det stora arbete ni lägger ner för vår loges bästa. Med anledning av detta så vill jag rikta en uppmaning till alla er, mina bröder, att redan nu tänka till och hitta någon lämplig ny broder till vår loge, för att utan nya adepter blir det allt svårare att tillsätta lämpliga bröder på de olika posterna i framtiden. I mitten av oktober skall ansökningarna för nya bröder vara oss tillhanda inför den festliga och högtidliga invigningsgradgivningen den 26 november. Glöm inte det ypperliga tillfället till vänafton i samband med vår oktoberfest. Jag vill nu som avslutning på denna ÖMruta hälsa er Callunabröder varmt välkomna till höstens olika sammankomster i Vänskap Kärlek Sanning. Christer Sabel ÖM En annorlunda känsla Den 23 april genomgick jag tillsammans med tre andra blivande bröder invigningsceremonin. Trots att formen på ritualen är i princip likadan i alla loger upplever troligtvis de flesta bröder olika höjdpunkter i ceremonin. Min personliga höjdpunkt kanske var lite annorlunda än er? Utan att beskriva själva ritualen i ord tycker jag att den var mycket passande för ändamålet. För det första är man helt utelämnad åt sin omgivning vilket förstärker alla intryck och för det andra verkar det finnas olika djup av förståelse för det kommunicerade som ingår. Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hänga med i alla texter och ta in allt, men man känner att det finns en sund grundtanke som är lätt att ställa upp på som genomsyrar det hela. Vad var det då som var min personliga höjdpunkt? Jo, det var något så annorlunda som rumsuppfattningen. I den inledande situationen i invigningsceremonin använder man sig av andra sinnen än synen för att uppfatta rummet. Klangen av en röst i ett stort rum som inte är för akustiskt dämpat försatte mig omedelbart i en annorlunda extra vaken sinnesstämning. En annorlunda känsla. Robert Jansson 2

3 Den 23 april hölls reception i invigningsgraden för: Charlie Kolander, Pertti Karola (från 64:an), Lars Holmqvist (från 64:an) och Robert Jansson. Storlogemötet 2008 På morgonen den 13 juni packade storrepresentanterna från Boråslogerna in sig i en buss för vidare befordran till Stockholm och det storlogemöte som hölls den juni. Ni har tillgång till fylliga reportage från detta möte i SOFT, så jag begränsar mig till några personliga reflektioner. Det är en stor samling personer på ett storlogemöte, både beslutsmässiga och gästande bröder. Ett fascinerande uppdrag för mötesledaren är därför att hålla reda på exakt hur många röstberättigade personer som befinner sig i salen. Detta skedde genom anmälan efter varje uppehåll och rapportering då någon tillfälligt lämnade eller kom in i salen. Röstlängden måste sedan fastställas av mötesdeltagarna. 3 Det kan synas som överdriven byråkrati, men jag nämner det eftersom en del dramatiska och kanske oväntade beslut togs. Ett exempel var valet av andre vice storsire Göran Hildebrand som var ett förslag från bänken och som röstades fram genom sluten omröstning. Varje deltagare ropades upp separat och fick avge en skriftlig röst. Vid detta tillfälle var alltså varje röst betydelsefull. Jag nämner detta som ett exempel på att storlogemötet faktiskt är beslutande och helt avgörande för såväl val av personer som beslut på inkomna motioner. Man kan annars förledas att tro att storämbetsmännen bestämmer i stor utsträckning. Så är det alltså inte och för närvarande måste alla stora beslut avgöras vid ett storlogemöte, som ju bara hålls vart fjärde år. (fortsättn. nästa sida)

4 En så tung beslutsordning kan ju också vara en nackdel. Storlogemötet bestämde därför att ett extra möte på skriftlig grund kan hållas under en mellanperiod. Detta innebär att under vissa förutsättningar beslut kan fattas på ett förenklat vis. Vilka andra viktiga beslut fattades då på mötet? En viktig förändring är att kaplanen nu är en valämbetsman. Detta ämbete har alltså vuxit i betydelse vilket jag anser viktigt med tanke på de andliga och medmänskliga aspekterna i Odd Fellow har lyfts fram. Jag tror att man måste akta sig för att betrakta vår orden som enbart en sällskapsklubb eller alltför starkt betona enbart vikten av ett strikt ceremoniel. Det tillfälliga utskottet TMU har blivit permanent och skall som tidigare behandla frågor om tillväxt och medlemsvård. Stora ansträngningar har gjorts och görs fortfarande för att utröna hur vår orden kan locka till sig och behålla medlemmar. För detta krävs att vi har ett starkt budskap. Liksom på förra mötet behandlades frågan om ett gemensamt ordensråd där både bröder och systrar ingår. Frågan har varit något minerad och kräver förmodligen ytterligare en fyraårsperiod för att mogna. Åldersgränsen för inträde i Odd Fellow är flyttad från 21 till 18 år. UNP-programmet (ungdomar som sänds till FN i New York efter att ha vunnit en uppsatstävling) är säkrat ekonomiskt. Det har tidigare varit omfattande diskussioner varje år då lägren skall skjuta till pengar till denna verksamhet. I övrigt behandlades inriktningen av välgörenheten, där för närvarande insatser görs främst inom Kraniofacial barnkirurgi, Barnhemmet i Muang Mai och Barn till fångar. Dessa satsningar kommer att fortsätta. På vägen från mötet hem satt jag bredvid Jan Holmin från Ulricehamn. Vi spånade lite på temat välgörenhet, där ju Odd Fellow bidrar med miljonbelopp varje år. Egentligen är ju insatsen tämligen blygsam. Tänk er tanken att varje Odd Fellow vid ett möte beslutar att avstå från att äta och i stället skänker 100 kronor till välgörenhet. Detta skulle resultera i ett bidrag på ca 1 miljon kronor. (Antagandet är att medlemmar i snitt går på möten i Sveriges Odd Fellow- och Rebeckamöten) Man kan nog säga att de belopp som skänks till välgörenhet är ganska obetydliga om detta är en av vår ordens grundläggande idéer. Man kanske skall se det som att man ändå börjar fundera i dessa tankebanor. Jag är lite färgad av min tid som SkM, då jag insåg att vår loge lade betydligt mer pengar på blommor och uppvaktningar än på välgörenhet. För att gå från den allvarliga sidan till den mera lättsamma kan jag nämna att arrangemanget i Upplands Väsby (nära Arlanda) var fantastiskt, med god mat och underhållning. Detta är en trevlig avslutning på perioden som storrepresentant. Jag har nu suttit två perioder (8 år) på denna post och har upplevt det som mycket stimulerande och intressant. Det är nu dags att varva ner och lämna över till en ny storrepresentant och detta val skall ske i höst. Vi kommer att före detta val berätta mer 4

5 om vad som ligger i ämbetet och uppmuntra så många som möjligt av valbara medlemmar i logen att kandidera. Ni är välkomna till mig om ni har frågor om ämbetet. Vi ses i höst i logen! Göran Bengtson Studiebesök hos Volvo Bussar Toni Fasth visade runt uppemot ett 30-tal bröder i en glimrande välskött verkstad och berättade om hur det går till att tillverka och montera chassier. Om du ska beställa en buss idag, så får du svara på ungefär 80 frågor med 2 till 8 svarsalternativ. Variantrikedomen är hög. Det är imponerande att genomloppstiden för ett chassi i snitt är så låg som 3 till 4 dagar. För att klara av detta är det viktigt att samspelet med leverantörer fungerar de kan t.ex. få direktiv att deras tank ska monteras kl , måndag vecka 22 med en internadress inne i fabriken. Leveransprecisionen blir därigenom hög, för leverantörer riskerar inte att missa en leverans till en kund som vet att uppskatta punktlighet. Just-in-time leveranser sker idag på 53 % av allt material, och det går då direkt in i någon av de tre tillverkningslinorna eller förmonteringsstationerna. Det är inte alla chassier som monteras ihop, det blir idag allt vanligare att de packas ned i packsatser. Packsatserna 5 skeppas sedan till monteringsfabriker närmare slutkunden och Volvos Boråsfabrik försörjer därigenom chassier till ett tiotal fabriker runt om i världen. Just nu fokuseras mer än någonsin på effektivitet, det gäller att hela tiden ha tuffa målsättningar och ta steg på vägen mot att bli och sedan förbli bäst i världen på en väldigt tuff marknad. Årstakten är ungefär 4300 chassier och 4200 packsatser. Kvällen avslutades med en pastasallad med tillbehör där den underbart goda mozzarellasalladen förtjänar ett speciellt omnämnande. Ett stort tack till dig Toni för att du finns och ordnade detta studiebesök! Kjell Green, UM Toni Fasth tackades med blommor av ÖM Christer Sabel.

6 Sommarmöte vid Torpa stenhus Onsdagen den 11 juni, en härlig sommarkväll, samlades Callunabröder med respektive (totalt nästan trettio) till sommarsammanträde vid Torpa stenhus. Efter sedvanligt sammanträde fick deltagarna vara med om en rundvandring i detta medeltida stenhus (från talet) som omges av en mängd sägner, t.ex. att en ung flicka levande murades in i ett litet rum och att man än i dag under mörka kvällar kan höra hennes snyftningar. Historien om Torpa stenhus förmedlades under ca en och en halv timma av en mycket kunnig, trevlig och engagerande guide. Efter visningen bjöds en välsmakande viltbuffé med tillbehör som blev kronan på verket. Bertil Sköldberg Bilrally söndag 14 sept. Boka in söndagen den 14 september för att tillsammans med fru, barn, föräldrar, svärföräldrar och bekanta göra en trevlig utflykt till Hofsnäs. Det är Insamlingsstiftelsen Odd Fellow Sjuhärad som arrangerar ett bilrally från Borås respektive Ulricehamn med Hofsnäs som mål. På vägen ut kommer ni att få svara på några tipsfrågor och ute på Hofsnäs blir det lotterier och prisutdelning med fina priser samt möjlighet att bara njuta och umgås. Ta med kaffekorg eller köp fika på Hofsnäs café. Start från Borås vid Odd Fellow-lokalen kl (Ingen föranmälan nödvändig) Startavgift 100:-/bil ( inkl 2 personer), extra tipsbrickor 25:-/st. Betalning sker vid start där ni också får vägbeskrivning. All behållning går oavkortat till Stiftelsen. Henry Persson Vår förträffliga guide Anita Fallstrand hälsar välkommen från trappan till Torpa stenhus. 6 Golfmästerskap i Ulricehamn Torsdagen den 18 september hålls den årliga tävlingen mellan Borås och Ulricehamnslogerna. Efter tävlingen går vi på logen i Ulricehamn. Tag kontakt med Kjell Green om ni vill vara med.

7 Kalendarium 10 september - Arbetsloge, Instr. Skaldjursfest. 24 september - Arbetsloge, Ball III, N. Studiebesök Guttasjöns brandövningsområde. Pytt i panna med tillbehör. Kaffe och kaka. 8 oktober - Arbetsloge, N, Vänafton. Oktoberfest. Underhållning av Catenaorkestern. Rimmad fläskbog, bratwurst, surkål och potatis. Kaffe och kaka. 22 oktober - Rec III, V. Krämig svampsoppa. Helstekt ryggbiff med rödvinssås, potatisgratäng och legymer. Kaffe och kaka. 30 oktober - Gemensam klubbafton. 1 november - Minnesloge i regi av 64 Sven Erikson. 12 november - Arbetsloge, Ball Inv, Budget 2009, N. Fiskgratäng, pommes duchesse och sallad. Kaffe och kaka. 26 november - Rec Inv, N. SOS (smör ost sill). Stekt Kalkon med gräddsås, brysselkål, rödkål, kokt potatis, gelé och sallad. Kaffe och kaka. 10 december - Arbetsloge. Luciahögtid med respektive. Julbord. 17 december - Arbetsloge. Beslut budget 2009, V. Dansk fläskstek, sås, rödkål och kokt potatis. Kaffe och kaka. Ansvarig utgivare: Christer Sabel Redaktör: Kent Carlsson Tryck och distribution: Responstryck Post till redaktionen: Kent Carlsson, Grenvägen 10, Borås. E-post till redaktionen: divingduck@bornet.net Tips lämnas till ovanstående adress. Nästa Callunablad utkommer v.46. Manusstopp den 9 oktober. Alla är välkomna med inslag. Välkomna! Broderliga hälsningar i V K S. Christer Sabel ÖM UM Kjell Green, tel KM Björn Gustafsson, tel

8 B FÖRENINGS- BREV Porto betalt Box Borås Tel Fax Bengt Larsson bengt@fjallbackavalo.se Kjell Green Stora Torget 4, Alingsås Tel Magnus Johansson Varbergsvägen 32 Borås Tel Björn Gustafsson Tel

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 3-2007 ODD FELLOW Bästa Callunabröder! Då var det dags att samlas igen efter en förhoppningsvis avkopplande, dock tyvärr mindre solrik sommar. Vårterminen var en händelserik

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2006 ODD FELLOW Bäste Callunabroder Tack för det gångna året! Ett år där Callunaandan fortsatt att spira med ökad tillströmning vid våra sammankomster och där målet om minst

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2005 ODD FELLOW Callunabröder! När Ni läser detta har det hunnit gå ett antal veckor från den högtidliga ämbetsmannainstallationen den 12 januari. Vilken kväll! Att ha fått

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 4-2006 ODD FELLOW Callunabröder Ni har nu årets sista Callunablad i er hand. Det känns underligt att denna ämbetsmannaperiod snart är till ända. Hoppas jag får tillfälle att

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 3-2006 ODD FELLOW Callunabröder Sommaren är kort men underbar! Hoppas att ni alla kan instämma i ovanstående och känna inspiration inför höstens sammankomster. När vi läser

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 3-2009 ODD FELLOW Kära Callunabröder! Vi går nu in i den mörkare, kallare årstiden. Då är det skönt att ha vår loge att gå till för att få en injektion energi. Den här tiden

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 3-2005 ODD FELLOW Callunabröder Varmt välkomna åter till logekvällar i 150 Calluna. Hoppas att Ni alla haft en fin, skön och avkopplande sommar, kanske med trädgårdsarbete,

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2007 ODD FELLOW Bäste Callunabroder! Från ÖM till ExÖM Callunabroder, två år har gått 2005-2006 där jag haft förtroendet att vara övermästare i logen 150 Calluna. Oj, vad

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås

Logen Nr 150 CALLUNA Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2008 ODD FELLOW Bröder! God fortsättning på 2008! Det har nu redan kommit en bit in på det nya året, och vi har avverkat högtidliga ämbetsmannainstallationer i såväl Lägret,

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås. Nr 1-2004 ODD FELLOW

Logen Nr 150 CALLUNA Borås. Nr 1-2004 ODD FELLOW Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2004 ODD FELLOW Kära bröder! Så skriver vi ett nytt år. 2004 har gjort sin entré. Många bröder har redan startat det nya året med att söka förbättra och utveckla arbetet.

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1-2010 ODD FELLOW Kära Callunabröder! Efter en kall och snörik vinter skönjer vi nu ljusare tider, i alla fall om vi tittar i almanackan. Idag tänker jag skriva några ord

Läs mer

Odd Fellow Orden. Utvecklingsplan - Loger. B88 Oscar I ; Oskarshamn 2009-2010

Odd Fellow Orden. Utvecklingsplan - Loger. B88 Oscar I ; Oskarshamn 2009-2010 Odd Fellow Orden Utvecklingsplan - Loger Loge nr/namn Planen avser perioden B88 Oscar I ; Oskarshamn 2009-2010 1. Logestatistik Fyll i nedanstående uppgifter för de senaste 10 åren och bilda er en uppfattning

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås. Nr 2 / 2012 ODD FELLOW

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås. Nr 2 / 2012 ODD FELLOW Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 2 / 2012 ODD FELLOW Callunabröder! Sommaren och dess väder har varit lite upp och ner; en del har haft tur, andra är kanske besvikna. Jag hoppas emellertid att ni har haft

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås. Nr 3-2004 ODD FELLOW

Logen Nr 150 CALLUNA Borås. Nr 3-2004 ODD FELLOW Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 3-2004 ODD FELLOW Kära Bröder! Nu går sommaren mot sitt slut. Hann vi med att ta tillvara sommarledigheten och de långa ljusa dagarna? Vi behöver ta oss tid för reflexion

Läs mer

Räkafton. Lite humor med norrlands dialekt. Galanta damer underhöll med sång. Br Sten Werner läser traditionsenligt Tomten.

Räkafton. Lite humor med norrlands dialekt. Galanta damer underhöll med sång. Br Sten Werner läser traditionsenligt Tomten. Räkafton Galanta damer underhöll med sång. Lite humor med norrlands dialekt. Vårt höghus uppmärksammades Diverse bilder från Räkafton med underhållning av Finjarevyn. Br Sten Werner läser traditionsenligt

Läs mer

Trend + = - Era målsättningar under innevarande storlogeperiod Antal

Trend + = - Era målsättningar under innevarande storlogeperiod Antal Utvecklingsplan Loger 2018 Loge nr/namn Planen avser perioden B 83 Vågbrytaren 2018 2019 Statistik om logens utveckling Nedanstående tabell ger en bra översikt över den historiska medlemsutvecklingen i

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås. Nr 1 / 2012 ODD FELLOW

Logen Nr 150 CALLUNA. Borås. Nr 1 / 2012 ODD FELLOW Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 1 / 2012 ODD FELLOW Callunabröder! När jag skriver dessa rader sitter jag och tittar ut på en översvämmad garageuppfart kantat av snövallar. Mina funderingar om vi ska komma

Läs mer

Att resa är att träffa gamla vänner - och nya.

Att resa är att träffa gamla vänner - och nya. Att resa är upplevelser! Att resa är att träffa gamla vänner - och nya. Vårresa 12 mars till Dalénmuseet Stenstorp. 08.00 Bussen avgår från Parkhallens parkering. Medtag kaffekorg, vi stannar på lämplig

Läs mer

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November

Kärnan. Meny- och aktivitetshäfte November Kärnan Meny- och aktivitetshäfte November Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och

Läs mer

LOGEMÖTE 2015-09-09. Här nedan följer några bilder från kvällens måltid och förbrödring i Apollosalen.

LOGEMÖTE 2015-09-09. Här nedan följer några bilder från kvällens måltid och förbrödring i Apollosalen. H LOGEMÖTE 2015-09-09 an kom som ett yrväder, vår övermästare, till höstens första ordinarie logemöte. Något Höganäskrus, i en svångrem om halsen, hade han ej då dessa numera ansågos vara omoderna. Väl

Läs mer

Logen Nr 150 CALLUNA Borås. Nr ODD FELLOW

Logen Nr 150 CALLUNA Borås. Nr ODD FELLOW Logen Nr 150 CALLUNA Borås Nr 4-2004 ODD FELLOW Kära Bröder! Nu närmar vi oss årets slut. Tänk vad tiden går fort! Nyss startade vår ämbetsmannaperiod, nu går den mot sitt slut. Det har varit två år då

Läs mer

Oktober 2014-Januari 2015

Oktober 2014-Januari 2015 Information från Odd Fellowlogen nr 126 Göinge Folke Zettervalls gata 4 281 33 Hässleholm Telefon logehuset: 0451-135 52 Oktober 2014-Januari 2015 Ansvarig utgivare: Rutger Möller Redaktörer: Lars Tegård,

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

ÖM har ordet. Medlemsblad juli-augusti 2010. Mina bröder!

ÖM har ordet. Medlemsblad juli-augusti 2010. Mina bröder! Medlemsblad juli-augusti 2010 ÖM har ordet Mina bröder! Förra ledaren började med Singing in the rain. Efter sistlidna helgen är det bara att stämma in. Hela Sverige, i varje fall dess TV kanaler, verkar

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar!

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 26 (2017) Bästa medlemmar! Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Vinter och mörker håller oss mest inomhus, men nu kryper vi så

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Övermästaren har ordet

Övermästaren har ordet Övermästaren har ordet Nr 4 november 2009 Kära Bröder! Så har då vintern kommit. Jag sitter i torpet i norduppland i början av november och kan konstatera att den första snön har lagt sig. Är det redan

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte

Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte Inbjudan till nätverksträff för erfarenhetsutbyte Leadergrupper och andra som är engagerade i Leaderfrågor från hela landet nu träffas vi åter för att utbyta erfarenheter! På anmälningsblanketten kan du

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 Verksamhetsberättelse för 2011 ILCO:s Jönköpings länsförening 2012-03-10 Best Wester Hotell Småland i Klevshult Kallelse till ILCO:s årsmöte 2012 Lördagen den 10 mars håller vi årsmötesförhandlingar på

Läs mer

SPG SALES Stureplansgruppen

SPG SALES Stureplansgruppen Bokningsbekräftelse SPG SALES grundades våren 2007 och är en del av upplevelsekoncernen Stureplansgruppen och bedriver verksamhet inom festvåning, event, konferens och restaurang. Idag är SPG Sales ett

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober

barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober barnhemmet i muang mai måndag 17 september - söndag 14 oktober Nu har det gått nästan en hel månad sedan vårt förra veckobrev. Detta brev har dröjt så länge helt enkelt för att det har hänt så mycket att

Läs mer

Smaklig måltid. Vi reserverar oss för eventuella ändringar Allergier? Fråga oss om innehållet i maten! Telefonnummer till köket Aptiten 0451-37 83 89

Smaklig måltid. Vi reserverar oss för eventuella ändringar Allergier? Fråga oss om innehållet i maten! Telefonnummer till köket Aptiten 0451-37 83 89 Matsedel för våra gäster inom äldreomsorgen Måndag 7/12 Middag: Gratinerad falukorv potatismos grönsak Kvällsmål: Spagetti med köttfärssås sallad Tisdag 8/12 Middag: Stekt spätta remouladsås kokt potatis

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

2010-2011. 1. Logestatistik Fyll i nedanstående uppgifter för de senaste 10 åren och bilda er en uppfattning om er utveckling.

2010-2011. 1. Logestatistik Fyll i nedanstående uppgifter för de senaste 10 åren och bilda er en uppfattning om er utveckling. Odd Fellow Orden Utvecklingsplan - Loger Loge nr/namn B-90 Clementia, Helsingborg Planen avser perioden 2010-2011 1. Logestatistik Fyll i nedanstående uppgifter för de senaste 10 åren och bilda er en uppfattning

Läs mer

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER MÅNADSMÖTEN PÅ KVÄLLSVÄGEN Tisdag 13 september kl 10.30 Tisdag 11 oktober kl 10.30 Tisdag 8 november kl 10.30 Tisdag 13 december kl 10.30 FREDAGSFIKA PÅ ELGENTORP Fredag 30

Läs mer

NORDIC PACKARD OWNERS CLUB PACKARD JUNI 2019

NORDIC PACKARD OWNERS CLUB PACKARD JUNI 2019 PACKARD 27-30 JUNI 2019 VÄLKOMMEN Varmt välkommen till Nordic Packard Owners Clubs årsmöte i Sjuhäradsbygden i västra Sverige. Den 27 till 30 juni 2019 kommer vi att bo på hotell Två Skyttlar i Örby, 60

Läs mer

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna.

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna. Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se VÅRPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är åter i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

LOGEMÖTE Bröderna anländer till logemötet

LOGEMÖTE Bröderna anländer till logemötet D Bröderna anländer till logemötet et rådde ett bistert klimat med friska nordliga vindar när bröderna, inte olikt immigranternas ankomst till Ellis Island, i långa rader anlände till logemötet denna aprilafton

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Du vet väl att vandringspriset för Aktivas Pris går ut i år... Prisutdelning kommer att ske på årsfesten

Du vet väl att vandringspriset för Aktivas Pris går ut i år... Prisutdelning kommer att ske på årsfesten Motorblocket Vintern 2009 Du vet väl att vandringspriset för Aktivas Pris går ut i år... Prisutdelning kommer att ske på årsfesten VMK s årsfest 2009 Lördagen den 31 januari 2009 kl 18.00 I år håller vi

Läs mer

Nytt från MidSweden SkiPark!

Nytt från MidSweden SkiPark! Nytt från MidSweden SkiPark! Här kommer en hälsning från Gun Fahlander som är projektledare för MidSweden SkiPark, som ska bli världens längsta skidtunnel i ett naturberg. I början av september gjordes

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Maj Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Meny Anemonen vecka 51

Meny Anemonen vecka 51 vecka 51 Måndag 14/12 Nötstroganoff kokt potatis Fläskpannkaka lingonsylt Tisdag 15/12 Onsdag 16/12 Torsdag 17/12 Fredag 18/12 Lördag 19/12 Söndag 20/12 Kycklinggryta med smak av kokos kokt potatis Skink-

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1

BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 Årgång 12 Nr 2 Mars 2009 BLENDER DRIVERSOPEN HELGÖPPET PÅ CAMPINGEN TJEJER PÅ HAL IS KAJSA 4:A PÅ DM KLUBBMÄSTERSKAP / 5-KAMP5 FOLKAFEST MED EN TJOCK & EN BRA Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL

Läs mer

Matsedel för våra gäster inom hemtjänsten v 38-39

Matsedel för våra gäster inom hemtjänsten v 38-39 Matsedel för våra gäster inom hemtjänsten v 38-39 Måndag 19/9 Kokt hokifilé, dillsås, potatis, grönsaker Tisdag 20/9 Stekt fläsk, löksås, potatis, grönsaker Onsdag 21/9 Köttbullar, sås, potatis, grönsaker

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016

På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 - Vi vill hjälpa människor hitta fram - På gång i Centrumkyrkan September 2015-Januari 2016 Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig,

Läs mer

GrönahögsBladet. Oktober 2017

GrönahögsBladet.   Oktober 2017 Oktober 2017 Information om vad som händer i Grönahög från Grönahögs IK, Bygdegårdsföreningen, Hembygdsföreningen, Samhällsföreningen, Kyrkan och alla andra i Grönahög. Liten inledare Hösten är här och

Läs mer

Månadsbrev nr

Månadsbrev nr BURLÖV INNER WHEEL CLUB Distrikt 239 Sverige President Sekreterare Klubbmästare Gärd Olsson Agneta Olofsson Viola Ohlsson 040-416768 046-292295 046-294882 0709-324067 agneta.olofsson@insatnet.nu vgohlsson@hotmail.com

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JUNI Matt 6:30

FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JUNI Matt 6:30 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JUNI 2014 Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har!

Läs mer

INBJUDAN TILL POSTSIMMET

INBJUDAN TILL POSTSIMMET INBJUDAN TILL POSTSIMMET och PIF-GALAN I MALMÖ 2008-11-15 Postens Kamratklubb Malmö och Postens Idrottsförbund inbjuder till Postsimmet och PIF- Galan 2008. Det är med glädje som vi i Malmö hälsar Er välkomna

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

LÖRDAG 19/11 Gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås. SÖNDAG 20/11 Biffgryta med apelsin och kryddnejlika med stekt potatis

LÖRDAG 19/11 Gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås. SÖNDAG 20/11 Biffgryta med apelsin och kryddnejlika med stekt potatis VECKA 46 MÅNDAG 14/11 Köttfärssås med spagetti och parmesanost TISDAG 15/11 Fiskpudding med smält smör och kokt potatis ONSDAG 16/11 Ugnstekt falukorv med potatismos TORSDAG 17/11 Kyckling i currysås och

Läs mer

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

MENY VECKA 50. Måndag 12/12 Tisdag 13/12 Onsdag 14/12 Torsdag 15/12 Fredag 16/12 Lördag 17/12 Söndag 18/12. Mannagrynsvälling sill, ägg, ost

MENY VECKA 50. Måndag 12/12 Tisdag 13/12 Onsdag 14/12 Torsdag 15/12 Fredag 16/12 Lördag 17/12 Söndag 18/12. Mannagrynsvälling sill, ägg, ost MENY VECKA 50 Måndag 12/12 Tisdag 13/12 Onsdag 14/12 Torsdag 15/12 Fredag 16/12 Lördag 17/12 Söndag 18/12 äppelmos, kött, ost, Mannagrynsvälling sill, ägg, ost lingon, leverpastej, ost, ägg, kaviar, ost

Läs mer

Matsedel tom Kostenheten. Matsedel Omsorgen tom

Matsedel tom Kostenheten. Matsedel Omsorgen tom Kostenheten Matsedel Omsorgen 2016-08-22 tom 2016-10-16 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: Till middag på vardagar serveras mineralvatten/lättöl/ måltidsdryck/ mjölk som dryck

Läs mer

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014

SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 SPAKVÄLLAR & MÅNADSERBJUDANDEN Våren 2014 Upplevelser utöver det vanliga SPAKVÄLLARpå Bansai Spa JANUARI Måndag 20/1 15-18 Spakväll & invigning av märket Kerstin Florian Bubbel, snittar & lyx sätter guldkant

Läs mer

Snaps SAMTLIGE BRÖDER

Snaps SAMTLIGE BRÖDER Snaps 21.08.2015 SAMTLIGE BRÖDER Jag vill hälsa Er alla varmt och broderligt välkomna till den nya arbetsterminen i logen S:t Henrik. Den snart gångna sommaren har väl inte vädermässigt varit så bra, som

Läs mer

VASA ORDEN AV AMERIKA

VASA ORDEN AV AMERIKA VASA ORDEN AV AMERIKA En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation LOGEN BRÅVIKEN N:r 751 NORRKÖPING-SÖDERKÖPING Förslag till Logemötesprotokoll 2015-04-18 Datum: 2015-04-18 Plats: W-6 lokalen

Läs mer

BrodersNytt. Övermästarens spalt. Vad händer?

BrodersNytt. Övermästarens spalt. Vad händer? Logen nr 117 Gustaf V Vattengränden 9 602 22 Norrköping Plusgiro FS: 39 11 33-6 Plusgiro Brödragåvan: 17 18 99-8 Måltidsanmälan: 011-199 535 Redaktör: Per Johansson E-post: p-m.johansson@swipnet.se Hemsida:

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Mars Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Solkullen. Meny & aktiviteter December

Solkullen. Meny & aktiviteter December Solkullen Meny & aktiviteter December Välkommen till Solkullens aktiviteter Vad skulle just du vilja göra för att din dag skulle kännas meningsfull? Vi lyssnar gärna! Förslag på aktiviteter, utfärdsmål

Läs mer

MATSEDEL December 2014

MATSEDEL December 2014 December 2014 MÅNDAGEN DEN 1 december MIDDAG: Alt 1Isterband, persiljestuvad potatis och rödbetor Alt 2 Ugnspannkaka med fläsk och lingon Nyponsoppa med visptopp KVÄLLSMAT: Risgrynsgröt saftsås TISDAGEN

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Matsedel tom Kostenheten. Matsedel Omsorgen tom

Matsedel tom Kostenheten. Matsedel Omsorgen tom Kostenheten Matsedel Omsorgen 2017-04-24 tom 2017-06-18 1 Särskilt boende Vidala, Borghaga, Vimarhaga och Kvillgården: Till middag på vardagar serveras mineralvatten/lättöl/ måltidsdryck/ mjölk som dryck

Läs mer

F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/

F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/ F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/ 2 0 1 7 Redaktör: Annelie Sandgren Tel: 0472-420 66 E-post: annelie.sandgren@mbox301.swipnet.se Ordföranden har ordet Kamrater! Ett stort tack till alla som bidrog

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj

Kärnan. Meny- & Aktivitetshäfte Maj Kärnan Meny- & Aktivitetshäfte Maj Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och känna

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Måndagar: Sittgympa med rytmisk

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Undrar du över något?

Undrar du över något? Ängsgården Januari Undrar du över något? Har du förslag på aktiviteter, underhållning eller något annat, kom gärna in eller ring och ge förslag. Aktivitetssamordnare: Inger Nilsson 0416-271 93 Enhetschef:

Läs mer

Matlagning 2 för herrar på tisdagar kl 14:00 17:00. Kortspel på onsdagar jämna veckor kl 13:00 18:00

Matlagning 2 för herrar på tisdagar kl 14:00 17:00. Kortspel på onsdagar jämna veckor kl 13:00 18:00 Matlagning 2 för herrar på tisdagar kl 14:00 17:00 Kortspel på onsdagar jämna veckor kl 13:00 18:00 Stavgång har flyttat tillbaks till lördagar kl 11:15 13:00 Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen,

Läs mer

Matsedel för våra gäster inom hemtjänsten v 49-50

Matsedel för våra gäster inom hemtjänsten v 49-50 Matsedel för våra gäster inom hemtjänsten v 49-50 Måndag 5/12 Stekt fläsk, löksås, potatis, grönsaker Tisdag 6/12 Kokt hokifilé, dillsås, potatis, grönsaker Onsdag 7/12 Köttbullar, sås, potatis, grönsaker

Läs mer

Välkommen att äta lunch på Servicehuset Uranus! Lunchen kostar 63 kr inkl bröd, smör, måltidsdryck/mjölk

Välkommen att äta lunch på Servicehuset Uranus! Lunchen kostar 63 kr inkl bröd, smör, måltidsdryck/mjölk Uranus! Matsedel vecka 47 16/11 17/11 18/11 19/11 20/11 21/11 22/11 Gratinerad falukorv, potatismos, morot Alt. Rotfruktsgratäng, råkost Drottningkräm Köttbullar, stuvade makaroner, gurka, tomat Alt. Fläskpannkaka,

Läs mer

Övermästaren har ordet

Övermästaren har ordet Övermästaren har ordet Nr 2 februari 2009 Kära Bröder! Så har då vintern bitit sig fast i vår tillvaro här i Sverige. En ny termin har påbörjats och vi kan förhoppningsvis se fram emot en ankommande vår,

Läs mer

Till dagens lunch ingår det Bröd, smör, måltidsdryck, salladsbuffé samt kaffe på maten Pensionär 55 :- Personal 45:- Gäster 68:-

Till dagens lunch ingår det Bröd, smör, måltidsdryck, salladsbuffé samt kaffe på maten Pensionär 55 :- Personal 45:- Gäster 68:- Restaurang Igelkotten V 10 Måndag 8/3: Stekt fläsk med löksås & kokt potatis Alt: Grillkorv med potatismos & räksallad Tisdag 9/3: Skinksås med blomkål serveras med kokt potatis Alt: Biff a la Lindstöm

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Där är varmt välkommen till oss på Anhörigcenter och vi vill helst att du kommer innan du sliter ut dig

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Lage Jenneflod Övermästare. Mina Bröder. Medlemsblad september oktober 2012

Lage Jenneflod Övermästare. Mina Bröder. Medlemsblad september oktober 2012 Medlemsblad september oktober 2012 Mina Bröder. Sommaren var kort och ofta regnade bort, men lite sol har vi väl alla fått och någon har kanske även lyckats få ett skönt dopp i böljan blå. Jag hoppas att

Läs mer

Dag Dat Tid BL8 RL Dk GEU SK Loge/lägersammanträden samt övriga sammankomster. Samtliga sammanträden är öppna för alla grader.

Dag Dat Tid BL8 RL Dk GEU SK Loge/lägersammanträden samt övriga sammankomster. Samtliga sammanträden är öppna för alla grader. Dag Dat Tid BL8 RL8 15 27 87 94 115 DK GEU SK Loge/lägersammanträden samt övriga sammankomster. JANUARI Lör 1 Sön 2 Mån 3 Tis 4 17.30? Ons 5 Tors 6 Fre 7 19.00 X Samtr. B S Tema Lör 8 Sön 9 Mån 10 19.00

Läs mer

Äldrematens Grundmatsedel

Äldrematens Grundmatsedel Äldrematens Grundmatsedel Vecka 17 2018-04-23-2018-04-29 Måndag 23/4 Lunch Lunch 1 Korvgryta med bacon & rosépeppar, potatismos, grönsak Rödbetsbiffar, krämig rotfruktsgratäng, kesoröra Rabarberkräm Spenatsoppa

Läs mer

MENY VECKA 50. Mannagrynsvälling sill, ägg, ost. Rågflingegröt, Lutfisk, vitsås, Potatis, ärtor Lussebulle

MENY VECKA 50. Mannagrynsvälling sill, ägg, ost. Rågflingegröt, Lutfisk, vitsås, Potatis, ärtor Lussebulle MENY VECKA 50 Måndag 10/12 Tisdag 11/12 Onsdag 12/12 Torsdag 13/12 Lucia Fredag 14/12 Lördag 15/12 Söndag 16/12 3:e advent Fullkornsvälling ost, Gräddstuvad pytt i panna, rödbetor, Äppelkräm Varmkorv,

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Meny vecka Smaklig måltid! VECKA 46. MATSEDEL FÖR ÄLDREOMSORGEN I TROSA KOMMUN Hemtjänsten

Meny vecka Smaklig måltid! VECKA 46. MATSEDEL FÖR ÄLDREOMSORGEN I TROSA KOMMUN Hemtjänsten VECKA 46 MÅNDAG 14/11 Fiskgratäng med räkor, dill och kokt potatis TISDAG 15/11 Kyckling i bacon och ostsås och kokt ris ONSDAG 16/11 Köttfärssås med spagetti och parmesanost TORSDAG 17/11 Fiskpudding

Läs mer

Meny 2011-2012 Servicehus

Meny 2011-2012 Servicehus November v.48 Lunch Måndag 28 Fiskgratäng (Sej), potatismos, grönsaker. Tisdag 29 Kokt frukostkorv, senapssås, potatis, grönsaker. Onsdag 30 Köttfärsgryta Shanghai, ris, grönsaker. Torsdag 1 Torskpanett,

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer