Jord- och skogsbruksministeriets förordning om kraven på innehållet i de handlingar som gäller finansieringen av hållbart skogsbruk

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jord- och skogsbruksministeriets förordning om kraven på innehållet i de handlingar som gäller finansieringen av hållbart skogsbruk"

Transkript

1 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om kraven på innehållet i de handlingar som gäller finansieringen av hållbart skogsbruk I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk (34/2015): 1 Tillämpningsområde I denna förordning utfärdas närmare bestämmelser om kraven på innehållet i de handlingar som gäller ansökan och betalning av stöd som avses i den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk, (34/2015), nedan finansieringslagen. 2 Ansökan Utöver vad som föreskrivs i 16 i förvaltningslagen (434/2003) och i 22 1 och 2 mom. i finansieringslagen ska det i ansökan uppges namn- och kontaktuppgifter för dem som ansöker om stöd samt, som projektets lägesuppgift, fastighetsbeteckningen och kommunen. Med den som ansöker om stöd avses här den som kan beviljas stöd enligt 4 i finansieringslagen. Om sökanden har anlitat ett ombud och ombudet inte själv har gjort upp ansökan ska ombudets namn- och kontaktuppgifter uppges i ansökan. Om det enligt 9 1 mom. i finansieringslagen förutsätts en verkställighetsplan för att stöd ska kunna beviljas ska denna plan bifogas ansökan. Till ansökan ska bifogas en karta, där objektet markerats. I fråga om en ansökan för bekämpning av rotticka räcker det dock med att de fastigheter där bekämpningsarbetet ska utföras specificeras i ansökan. I ansökan som gäller tidig vård av plantbestånd, vård av ungskog och bekämpning av rotticka ska objektets areal anges. För tidig vård av plantbestånd och vård av ungskog ska objektets areal anges per figur. I ansökan om vård av ungskog ska dessutom specificeras arealen för det objekt, där minst 35 kubikmeter fast mått klenträd per hektar samlas ihop. Om objektet ligger i norra Finland ska det i ansökan om vård av ungskog specificeras arealen för det objekt, där minst 25 kubikmeter fast mått klenträd per hektar samlas ihop. I ansökan om stöd för vård av torvmarksskog, byggande av skogsväg och vård av skogsnaturen ska ges en uppskattning av de inkomster som stödmottagaren får i samband med verkställandet av åtgärden. I ansökan om miljöstöd ska anges objektets areal, uppgifter om skogsbeståndet per skogsfigur och om hela fastigheten trädbeståndets volym och om objektets livsmiljöer och närmare definitioner av dem i enlighet med bilagan till denna förordning. Om ansökan uppgjorts av ett ombud som avses i 12 i förvaltningslagen (434/2003) ska till ansökan fogas en tillräckligt specificerad utredning över ombudets rätt att företräda huvudmannen.

2 I ansökan, som gäller ett sådant projekt för vilket redan beviljats stöd, ska utom det som föreskrivs ovan i denna paragraf, också uppges projektnumret för stödbeslutet. 3 Verkställighetsplan I verkställighetsplanen ska ingå 1) de åtgärder som ska utföras i terrängen, specificerade enligt arbetsslag, 2) uppgifter om de tillstånd och meddelanden som krävs för verkställandet av projektet, 3) uppgifter om myndighetskontakter i anslutning till tillstånds- och anmälningsärenden som redan är anhängiga. Till planen ska fogas kopior av tillstånd som redan beviljats. Till planen ska fogas en kostnadsberäkning där planeringskostnader, arbetskostnader, materialkostnader och övriga kostnader specificerats. Till den del det är fråga om ett samprojekt ska det i verkställighetsplanen anges hur kostnaderna fördelar sig på de olika fastigheterna. 4 Verkställighetsplan för vitaliseringsgödsling Utöver vad som föreskrivs i 3 ska det i verkställighetsplanen för vitaliseringsgödsling ingå 1) areal, jordmån, typ av växtplats och utvecklingsklass för objektet och de figurer som ingår i det, 2) namnet på det gödselfabrikat som ska användas och den uppskattade användningsmängden, 3) tidpunkten för gödslingen, samt 4) en specificering av de planerade vattenvårdsåtgärderna. Om objektet består av torvmark ska torrläggningssituationen beskrivas i verkställighetsplanen. Om markägaren har låtit utföra en näringsanalys för att bedöma behovet av vitaliseringsgödsling ska dess resultat fogas till planen.

3 5 Verkställighetsplan för vård av torvmarksskog Utöver vad som föreskrivs i 3 ska det i verkställighetsplanen för vård av torvmarksskog ingå 1) objektets areal och trädbeståndets tillväxt i medeltal, 2) antalet diken som ska iståndsättas och vägar på dikesrenar som ska byggas, samt 3) en utredning över att trädbeståndet på objektet inte har några tillväxtstörningar, och 4) en utredning över att tillståndet i skogen på området är tillfredsställande med avseende på skogsvården. Som sådan utredning som avses i 15 2 mom. 1 punkten i finansieringslagen anses i 5 kap. 6 i vattenlagen (587/2011) avsedd anmälan. Denna anmälan ska fogas till verkställighetsplanen. 6 Verkställighetsplan för byggande av skogsväg Utöver vad som föreskrivs i 3 ska det i verkställighetsplanen för byggande av skogsväg i fråga om förbättring av en enskild väg och byggande av en skogsväg som ingår i ett projekt ingå 1) väglängderna, 2) den uppskattade årliga avverkningsmängden inom vägens verkningsområde, 3) andelen skogsbrukstransporter på vägen, 4) vägens minimibredd, och 5) en utredning över förbindelserna till vägnät av lägre nivå. Ovan i 1 mom. 1 punkten ska specificeras längden för en enskild väg som ska förbättras grundligt och längden för en ny skogsväg som ska byggas, om det i projektet ingår både grundläggande förbättring av en enskild väg och byggande av en ny skogsväg. För en ny skogsväg och en ny skogsväg som ingår i ett projekt för grundlig förbättring av en enskild väg ska meddelas skogsvägstätheten på verkningsområdet. Till verkställighetsplanen ska fogas protokoll över vägförrättningen, om vägförrättning har hållits.

4 7 Protokoll över förhandlingar om miljöstödsavtal Utöver vad som föreskrivs i 24 i finansieringslagen ska det i protokollet över förhandlingarna om miljöstödsavtal anges 1) förhandlingarnas gång, tidpunkt och deltagare, 2) ägarna till den fastighet som är föremål för avtalsförhandlingarna, 3) en beskrivning av miljöstödsobjektet, 4) objektets areal och trädbeståndets volym, trädbeståndets volym på hela fastigheten samt det aritmetiska medelrotpriset på området under de tre senaste kalenderåren, samt 5) ett omnämnande om att objektet anmälts till fastighetsdatasystemet. Till förhandlingsprotokollet ska fogas en karta, där det avtalade området för miljöstödsobjektet markerats. Dessutom ska till protokollet fogas en vård- och underhållsplan samt en kostnadsberäkning för miljövårdsarbetena, om man vid förhandlingarna kommit överens om de miljövårdsarbeten som ska utföras på objektet. 8 Anmälan om verkställande I anmälan om verkställande ska anges 1) numret på finansieringsbeslutet för projektet, 2) namn och kontaktinformation för stödmottagarna och den som författat dokumentet, 3) stödmottagarens kontonummer, samt 4) arbetsvolymerna enligt finansieringsbeslutet fastighetsvis. Till anmälan om verkställande ska fogas en karta, på vilken markerats de områden där de arbeten som ingår i finansieringsbeslutet har utförts. Områdenas areal ska anges per figur med 0,1 hektars noggrannhet, med undantag för anmälan om verkställande av byggande av skogsväg. Om stödet enligt anmälan om verkställande betalas till någon annan än stödmottagaren ska det i anmälan om verkställande nämnas betalningsmottagarens namn, FO-nummer eller personbeteckning samt kontonummer. Om det har uppkommit inkomster i samband med verkställandet av ett projekt för vård av torvmarksskog, byggande av skogsväg och vård av skogsnaturen samt miljövårdsarbetet inom ramen för ett miljövårdsavtal ska det i anmälan om verkställande anges hur inkomsterna fördelar sig per lägenhet. Till den sista anmälan om verkställande av vård av torvmarksskog, byggande av skogsväg och vård av skogsnaturen ska fogas en anmälan om att projektet slutförts.

5 Om det har gjorts avvikelser från verkställighetsplanen eller ansökan ska det i anmälan om verkställande anges vilka avvikelserna är samt motiveringarna till dem. 9 Anmälan om verkställande av tidig vård av plantbestånd Utöver vad som föreskrivs i 8 ska det i anmälan om verkställande av tidig vård av plantbestånd anges omfattningen av det trädbestånd som lämnats kvar med 200 stammars noggrannhet och dess medellängd med tio centimeters noggrannhet. Dessutom ska det i anmälan om verkställande anges om avgången till sin storleksklass understiger exemplar per hektar eller överstiger exemplar per hektar. Om objektet ligger i norra Finland ska det i anmälan om verkställande anges om avgången till sin storleksklass understiger exemplar per hektar eller överstiger exemplar per hektar. 10 Anmälan om verkställande av vård av ungskog Utöver vad som föreskrivs i 8 ska det i anmälan om verkställande av vård av ungskog anges omfattningen av det trädbestånd som lämnas kvar med 200 stammars noggrannhet och dess diameter i medeltal i brösthöjd, viktat med grundytan, med en centimeters noggrannhet samt uppgift om huruvida längden på det trädbestånd som lämnats kvar överstiger 3 meter. Dessutom ska det i anmälan om verkställandeanges om avgången till sin storleksklass understiger exemplar per hektar eller överstiger exemplar per hektar. Om objektet ligger i norra Finland ska det i anmälan om verkställandeanges om avgången till sin storleksklass understiger 800 exemplar per hektar eller överstiger 800 exemplar per hektar. I avgången kan inkluderas endast stammar vilkas stubbdiameter överstiger tre centimeter. Om det i samband med genomförandet av arbetet samlats in klenträd, ska det i anmälan om verkställande anges de områden där minst 35 kubikmeter fast mått klenträd per hektar samlats ihop. Om objektet ligger i norra Finland ska det i anmälan om verkställandeanges de områden, där minst 25 kubikmeter fast mått klenträd per hektar samlats ihop. Uppgifterna ska basera sig på en mätningshandling enligt lagen om mätning av virke (414/2013).

6 11 Anmälan om verkställande av vitaliseringsgödsling Utöver vad som föreskrivs i 8 ska det i anmälan om verkställande av vitaliseringsgödsling anges vilket gödselfabrikat som använts och dess mängd med ett kilograms noggrannhet samt det totala kostnadsutfallet för gödslingsprojektet. Kostnaderna ska specificeras som planeringskostnader, arbetskostnader, materialkostnader och övriga kostnader. Med avvikelse från 1 mom. kan mängden gödselfabrikat som används meddelas med tio kilograms noggrannhet om den gödselmängd som använts överstiger 100 kilogram och med 100 kilograns noggrannhet om den använda gödselmängden överstiger kilogram. 12 Anmälan om verkställande av bekämpning av rotticka Utöver vad som föreskrivs i 8 ska det i anmälan om verkställande av bekämpning av rotticka anges bekämpningstiden och bekämpningsområdets areal. 13 Anmälan om verkställande av vård av torvmarksskog Utöver vad som föreskrivs i 8 ska det i anmälan om verkställande av vård av torvmarksskog anges 1) mängden iståndsatta diken och vägar på dikesrenar med en meters noggrannhet, 2) utförda vattenvårdsåtgärder, samt 3) det totala kostnadsutfallet för projektet. De kostnader som avses i 1 mom. 3 punkten ska specificeras som planeringskostnader, arbetskostnader materialkostnader och övriga kostnader. 14

7 Anmälan om verkställande av byggande av skogsväg Utöver vad som föreskrivs i 8 ska det i anmälan om verkställande av byggande av skogsväg anges de väglängder som har grundförbättrats eller mängden ny väg som byggts med en meters noggrannhet samt det totala kostnadsutfallet. Kostnaderna ska specificeras som planeringskostnader, arbetskostnader, materialkostnader och övriga kostnader. 15 Anmälan om verkställande av miljöstödsavtal och projekt för vård av skogsnaturen Utöver vad som föreskrivs i 8 ska det i anmälan om verkställande av miljöstödsavtal uppges antalet miljövårdsarbeten och det totala kostnadsutfallet och i anmälan om verkställande av projekt för vård av skogsnaturen uppges antalet naturvårdsarbeten och det totala kostnadsutfallet. Kostnaderna ska specificeras som planeringskostnader, arbetskostnader, materialkostnader och övriga kostnader. 16 Ikraftträdande Denna förordning träder i kraft den Underskrifter Bilaga

Lag. om ändring av den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk

Lag. om ändring av den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk Lag om ändring av den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk I enlighet med riksdagens beslut upphävs i den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk (34/2015) 14, ändras 3 3

Läs mer

Tidig skötsel och vård av ungskog

Tidig skötsel och vård av ungskog Tidig skötsel och vård av ungskog 1.6.2015 Tidig skötsel av plantbestånd Nytt arbetsslag Slyröjning och gallring av plantbestånd samt avlägsnande och gallring av låg skärm Hopsamling av klenträd möjlig,

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om finansiering av hållbart skogsbruk I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk (34/2015): 1 kap. Allmänna

Läs mer

Övriga grunder för beviljande, utbetalning, användning och övervakning av stöd för vård av ungskog och tidig vård av plantbestånd

Övriga grunder för beviljande, utbetalning, användning och övervakning av stöd för vård av ungskog och tidig vård av plantbestånd 1 (5) Övriga grunder för beviljande, och övervakning av stöd vård av plantbestånd Anmälan om verkställande ska innehålla Den anmälan om verkställande som lämnas in när arbetet är slutfört ska innehålla:

Läs mer

Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog

Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog Ifylls av Skogscentralen Mottagningsdatum Finlands skogscentral Kemeranummer Finansieringsansökan för tidig vård av plantbestånd och vård av ung skog Temporär lag om finansiering av hållbart skogsbruk

Läs mer

Miljöstöd och naturvårdsprojekt. Martin Sjölind 2015

Miljöstöd och naturvårdsprojekt. Martin Sjölind 2015 Miljöstöd och naturvårdsprojekt Martin Sjölind 2015 Miljöstöd inom ramen för Kemerafinansiering Miljöstöd kan beviljas när man vid åtgärder för att vårda eller använda skogen beaktar mångfalden i större

Läs mer

Byggande av skogsväg och grundlig förbättring av enskild väg Martin Sjölind 2015

Byggande av skogsväg och grundlig förbättring av enskild väg Martin Sjölind 2015 Byggande av skogsväg och grundlig förbättring av enskild väg Martin Sjölind 2015 Definition Vägen ska ansluta sig smidigt till ett vägnät som möjliggör skogsbrukstransporter året runt, men trafiken kan

Läs mer

NYA KEMERA. Martin Sjölind 2015

NYA KEMERA. Martin Sjölind 2015 NYA KEMERA Martin Sjölind 2015 Bestämmelser Temporär lag om finansiering av hållbart skogsbruk ( Nya Kemera-lagen, 34/2015) träder i kraft 1.6 finansieringsbeslut fram till slutet av år 2020 och utbetalningar

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 27 januari 2015 34/2015 Temporär lag om finansiering av hållbart skogsbruk Utfärdad i Helsingfors den 23 januari 2015 I enlighet med riksdagens beslut

Läs mer

Med skog avses skogsbruksmark som indelas i skogsmark, tvinmark, impediment och övrig skogsbruksmark.

Med skog avses skogsbruksmark som indelas i skogsmark, tvinmark, impediment och övrig skogsbruksmark. Utkast 12.6.2014 LAGFÖRSLAG 1 Lag om finansiering av ett hållbart skogsbruk I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 kap. Allmänna bestämmelser 1 Syfte Syftet med denna lag är att främja en ekonomiskt,

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 44/01. Giltighetstid 16.5.2001 - tills vidare

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 44/01. Giltighetstid 16.5.2001 - tills vidare JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 44/01 Datum Dnr 15.5.2001 1803/633/2001 Giltighetstid 16.5.2001 - tills vidare Upphäver JSM:s föreskrifter nr 51/99, Dnr 1561/633/99 Bemyndigande Lag om finansiering

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 17/17

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 17/17 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 17/17 20.12.2017 Dnr 2021/01.04/2017 Giltighetstid 1.1.2018 - tills vidare Upphäver föreskriften dnr 146/01.04/2017, 31.1.2017 Bemyndigande Temporär lag om

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 02/08

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 02/08 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 02/08 Datum Dnr 7.2.2008 411/01/2008 Giltighetstid 15.2.2008 tills vidare Ändrar Jord- och skogsbruksministeriets förordning om finansiering av sådan planering

Läs mer

RP 54/2009 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 54/2009 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till komplettering av regeringens proposition med förslag till lag om ändring av lagen om finansiering av ett hållbart skogsbruk (RP 72/2008 rd) PROPOSITIONENS

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 1/12

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 1/12 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 1/12 31.1.2012 Dnr 273/14/2012 Giltighetstid 1.2.2012- tills vidare Upphäver föreskrift Dnr 495/14/2011, 15.2.2011 Bemyndigande Skogslagen (1093/1996), 24

Läs mer

RP 6/2017 rd. Lagen avses träda i kraft den 1 maj 2017.

RP 6/2017 rd. Lagen avses träda i kraft den 1 maj 2017. Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av den temporära lagen om finansiering av hållbart skogsbruk PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det

Läs mer

RP 11/2008 rd. finansiering av hållbart skogsbruk PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 11/2008 rd. finansiering av hållbart skogsbruk PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om temporär ändring av 22 i lagen om finansiering av hållbart skogsbruk och till lag om ändring av ikraftträdandebestämmelsen i en lag om ändring

Läs mer

Jord- och skogsbruksministeriets förordning

Jord- och skogsbruksministeriets förordning Utkast 13.12.2016 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgiftsbelagda prestationer vid Finlands skogscentral I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 26 2

Läs mer

Jord- och skogsbruksministeriets förordning

Jord- och skogsbruksministeriets förordning Utkast 27.11.2014 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgiftsbelagda prestationer vid Finlands skogscentrals enhet för offentliga tjänster Utfärdad i Helsinfors den december 2014 I enlighet

Läs mer

HUR BEAKTAR MYNDIGHETER SURA SULFATJORDAR. 30.10.2014 Finlands skogscentral, Offentliga tjänster Göran Ådjers / Greger Erikslund

HUR BEAKTAR MYNDIGHETER SURA SULFATJORDAR. 30.10.2014 Finlands skogscentral, Offentliga tjänster Göran Ådjers / Greger Erikslund HUR BEAKTAR MYNDIGHETER SURA SULFATJORDAR 30.10.2014 Finlands skogscentral, Offentliga tjänster Göran Ådjers / Greger Erikslund Iståndsättningsdikningarna har stor betydelse för skogsbruket i Österbotten

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 31 december 2014 Lag om stöd för nyskiften Utfärdad i Helsingfors den 30 december 2014 I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 kap. Allmänna

Läs mer

FÖRÄNDRAD SKOGSLAG 2014

FÖRÄNDRAD SKOGSLAG 2014 FÖRÄNDRAD SKOGSLAG 2014 Utbildning om skogslagstiftningen Finlands skogscentral Offentliga tjänster Föredragande Jan-Olof Granvik Kustens regionenhet Esbo, 11.2.2014 Uppgörande av anmälan om användning

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Föreskrifter om ändring i Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SKSFS 2011:2) om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket; beslutade den 14

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 16/17

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 16/17 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRESKRIFT Nr 16/17 20.12.2017 Dnr 2020/01.04//2017 Giltighetstid 1.1.2018 - tills vidare Upphäver föreskrift dnr 145/01.04/2017, 31.1.2017 Bemyndigande Skogslagen (1093/1996),

Läs mer

Lag. om ändring av utsökningsbalken

Lag. om ändring av utsökningsbalken Lag om ändring av utsökningsbalken I enlighet med riksdagens beslut upphävs i utsökningsbalken (705/2007) 1 kap. 34 2 mom., ändras 1 kap. 31 4 mom., 3 kap. 1 1 mom., 5 1 mom., 11 1 och 2 mom., 38, 39 2

Läs mer

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning ANSÖKAN 1(5) Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning På den här blanketten ansöker du om stöd för upparbetning av brandskadat virke för energiproduktion och sågtimmer som

Läs mer

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk 1(11) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd till ädellövskogsbruk enligt förordning (2010:1879)

Läs mer

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet Dnr 3.2.16-1559/14 2014-05-22 Landsbygdsutvecklingsenheten Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 24 februari 2014 140/2014 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om fastighetsförrättningsavgift Utfärdad i Helsingfors den 19 februari 2014

Läs mer

Muddring av rännan ut i Skavarböleviken för att förbättra utflödet från pumpstationen, Borgå. Skavarbölevikens och Storängens torrläggningsföretag

Muddring av rännan ut i Skavarböleviken för att förbättra utflödet från pumpstationen, Borgå. Skavarbölevikens och Storängens torrläggningsföretag Södra Finland BESLUT Nr 222/2012/2 Dnr ESAVI/30/04.09/2012 Givet efter anslag 22.10.2012 ÄRENDE SÖKANDE Muddring av rännan ut i Skavarböleviken för att förbättra utflödet från pumpstationen, Borgå Skavarbölevikens

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 27 december 2013 1117/2013 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om ändring av jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgiftsbelagda

Läs mer

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014):

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014): 1(5) FÖRESKRIFT Nr 53/15 Dnr 1189/54/2015 Giltighetstid 2.7.2015-31.12.2023 LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKAN OM UTBETALNING AV STÖD FÖR UTVECKLINGSPROJEKT, FÖRETAGSSTÖD FÖR LANDSBYGDEN OCH VERKSAMHETSPENNING

Läs mer

om ombildning av Finlands skogscentrals affärsverksamhetsenhet till aktiebolag Det aktiebolag som ska bildas och överlåtelsefullmakt

om ombildning av Finlands skogscentrals affärsverksamhetsenhet till aktiebolag Det aktiebolag som ska bildas och överlåtelsefullmakt Lagförslag 1. Lag om ombildning av Finlands skogscentrals affärsverksamhetsenhet till aktiebolag I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: 1 Det aktiebolag som ska bildas och överlåtelsefullmakt Skogscentralens

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Föreskrifter om ändring i Skogsstyrelsens föreskrifter (SKSFS 2008:6) om stöd för att öka arealen ädellövskog; beslutade den 16 juni 2009. SKSFS 2009:1

Läs mer

Statsrådets förordning om ett kvotsystem för det kommersiella fisket

Statsrådets förordning om ett kvotsystem för det kommersiella fisket Statsrådets förordning om ett kvotsystem för det kommersiella fisket I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om det nationella genomförandet av Europeiska unionens gemensamma fiskeripolitik

Läs mer

RP 162/2008 rd 2009.

RP 162/2008 rd 2009. RP 162/2008 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om temporär ändring av 93 i lagen om enskilda vägar PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det att

Läs mer

Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet - gratis.

Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet - gratis. Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet - gratis. Stig in i din skog: www.minskog.fi MinSkog.fi är Skogscentralens elektroniska tjänst för ärendehantering.

Läs mer

Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet.

Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet. Planera, hantera ärenden och hitta de som utför arbeten. Sköt dina skogsärenden på nätet. Stig in i din skog: www.minskog.fi MinSkog.fi är Skogscentralens elektroniska tjänst för ärendehantering. I tjänsten

Läs mer

Uppföljning av skogsprogrammen

Uppföljning av skogsprogrammen Uppföljning av skogsprogrammen Hela landet Seppo Leinonen 25.4.2018 Innehåll Skogsvårdsarbeten Skogarnas naturvård Avverkningar Privatskogsbrukets lönsamhet Skogsvårdsarbeten hektar 450 000 400 000 350

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Ansökan om stöd Nokås 1(12)

Ansökan om stöd Nokås 1(12) Ansökan om stöd Nokås 1(12) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd för natur- och kulturmiljövårdsåtgärder i skogen (Nokås)

Läs mer

RP 270/2010 rd. Denna proposition innehåller två lagförslag. I propositionen föreslås ändringar i

RP 270/2010 rd. Denna proposition innehåller två lagförslag. I propositionen föreslås ändringar i Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om finansiering av ett hållbart skogsbruk och lag om energistöd för klenträd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Denna proposition

Läs mer

Jord- och skogsbruksministeriets förordning

Jord- och skogsbruksministeriets förordning Nr 204 / 2006 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om kvalitetskrav och maximikostnader för stödberättigad åkerdränering Given i Helsingfors den 21 mars 2006 I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets

Läs mer

RP 198/2000 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 198/2000 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 198/2000 rd Regeringens proposition till Riksdagen med rorslag tilllag om ändring av lagen om finansiering av hållbart skogsbruk PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SKSFS 2011:2) om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket; beslutade den 4 juni 2014. SKSFS 2014:3 Utkom

Läs mer

RP 17/2008 rd. jordbruk, stöd för djurens välbefinnande. I denna proposition föreslås att lagen om. kompensationsbidrag och miljöstöd för jordbruket

RP 17/2008 rd. jordbruk, stöd för djurens välbefinnande. I denna proposition föreslås att lagen om. kompensationsbidrag och miljöstöd för jordbruket Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om kompensationsbidrag, miljöstöd för jordbruket samt om vissa andra stöd som har samband med förbättrande av miljöns och

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 31 december 2012 1069/2012 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgiftsbelagda prestationer vid Finlands skogscentrals enhet för offentliga

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

Vattenvård och skydd av små vattendrag inom skogsbruket i Finland

Vattenvård och skydd av små vattendrag inom skogsbruket i Finland Vattenvård och skydd av små vattendrag inom skogsbruket i Finland Ledande naturvårdsspecialist Matti Seppälä Finlands skogscentral OFFENTLIGA TJÄNSTER Om att efterfölja lagar och förordningar i småvattendrags

Läs mer

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING ÅLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2015 Nr 32 Nr 32 LANDSKAPSLAG om stöd för hållbart skogsbruk Föredragen för Republikens President den 22 maj 2015 Utfärdad i Mariehamn den 28 maj 2015 I enlighet med lagtingets

Läs mer

Investeringsprogrammet för gång och cykling 2019

Investeringsprogrammet för gång och cykling 2019 1 (5) 24.6.2019 Investeringsprogrammet för gång och cykling 2019 Transport- och kommunikationsverket Traficom delar ut statsunderstöd till kommunerna för att främja gång och cykling som ett led i kommunikationsministeriets

Läs mer

BESLUT OM OMHÄNDERTAGANDE AV EGENDOM (mentalvårdslagen 22 g )

BESLUT OM OMHÄNDERTAGANDE AV EGENDOM (mentalvårdslagen 22 g ) Blankett fastställd av social- och hälsovårdsministeriet 1 (5) (fyll i på blankettens språk) BESLUT OM OMHÄNDERTAGANDE AV EGENDOM (mentalvårdslagen 22 g ) 1. Patientens personuppgifter Efternamn Förnamn

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 13.II.2008 K(2008)460 slutlig Ärende: Statligt stöd nr N 130a/2007 - Finland Stöd till skogsbruket Herr Minister, Kommissionen vill med denna skrivelse informera Finland

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 136/00 Dnr 4590/522/2000 22.12.2000

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 136/00 Dnr 4590/522/2000 22.12.2000 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 136/00 Dnr 4590/522/2000 22.12.2000 Giltighetstid 2.1.2001- tills vidare Bemyndigande Lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1059/1994)

Läs mer

2. Sökande Sökandens namn (enskild näringsidkares fullständiga namn, namnet enligt sammanslutningens registerutdrag)

2. Sökande Sökandens namn (enskild näringsidkares fullständiga namn, namnet enligt sammanslutningens registerutdrag) Myndigheten fyller i Dnr ANSÖKAN OM ATT FÅ UTÖVA DETALJHANDEL MED ALKOHOLDRYCKER Obs! Samtliga ändringar som gäller ett befintligt detaljhandelstillstånd för alkoholdrycker, tillståndshavaren eller detaljhandelsverksamheten

Läs mer

Bidrag för säkra skolvägar

Bidrag för säkra skolvägar 1(5) Bidrag för säkra skolvägar Sista ansökningsdag är den 17 november 2017. 1. Uppgifter om sökande Föreningens namn Kontaktperson Organisationsnummer/Personnummer Adress Postnummer Postadress Telefon

Läs mer

Beslut. Lag. om ändring av 10 i inkomstskattelagen

Beslut. Lag. om ändring av 10 i inkomstskattelagen RIKSDAGENS SVAR 179/2006 rd Regeringens proposition med förslag till bestämmelser om beskattning för hyrda arbetstagare från utlandet och beskattning av ersättning för arbete som betalas till begränsat

Läs mer

METSO handlingsplanen för den biologiska mångfalden i skogarna

METSO handlingsplanen för den biologiska mångfalden i skogarna METSO handlingsplanen för den biologiska mångfalden i skogarna METSO säkrar mångfalden Frivillighet är utgångspunkten METSO har gett skogen en ny betydelse. Med METSO-handlingsplanen kan ägaren få betalt

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 31 december 2012 1059/2012 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgifter som tas ut för fastighetsdatasystemets prestationer och informationstjänster

Läs mer

Jord- och skogsbruksministeriets förordning

Jord- och skogsbruksministeriets förordning Jord- och skogsbruksministeriets förordning om fastighetsforrättningsavgift 2018 och 2019 I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 4 i lagen om fastighetsforrättningsavgift

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om verkställigheten av alkohollagen I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av alkohollagen (1102/2017): 1 Tillståndsansökans allmänna innehåll En tillståndsansökan

Läs mer

Dnr 1456/22/2010 Avdelningen för finansförvaltning Författningsnummer 59/10 Enheten för utbetalning av stöd

Dnr 1456/22/2010 Avdelningen för finansförvaltning Författningsnummer 59/10 Enheten för utbetalning av stöd 15.9.2010 Dnr 1456/22/2010 Avdelningen för finansförvaltning Författningsnummer 59/10 Enheten för utbetalning av stöd Kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter ELY-centralerna Betalning av miljöstöd för

Läs mer

Finlands skogscentrals avgiftsfria offentligrättsliga prestationer. 2) avverknings- och förnyelseplan enligt 12 2 mom.

Finlands skogscentrals avgiftsfria offentligrättsliga prestationer. 2) avverknings- och förnyelseplan enligt 12 2 mom. 1417/2011 3 Bilaga 1 Finlands skogscentrals avgiftsfria offentligrättsliga prestationer 1) undantagslov enligt 11 i skogslagen 2) avverknings- och förnyelseplan enligt 12 2 mom. i skogslagen 3) beslut

Läs mer

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Anvisning 1 (5) 5.4.2013 ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Allmänt Denna blankett använder man när man ansöker om utbetalning av stöd hos Kommunikationsverket enligt lagen

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om utkomststöd

Lag. om ändring av lagen om utkomststöd Lag om ändring av lagen om utkomststöd I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om utkomststöd (1412/1997) 17 a, sådan den lyder i lag 815/2015, ändras 4 2 mom., 11 2 mom. 5 och 6 punkten, 14 d

Läs mer

FÖRESKRIFT Nr 20/08 Dnr 768/22/2008

FÖRESKRIFT Nr 20/08 Dnr 768/22/2008 FÖRESKRIFT Nr 20/08 Dnr 768/22/2008 Giltighetstid 11.4.2008-31.12.2015 Bemyndigande Lag om stöd för utveckling av landsbygden (1443/2006) 35, 37 och 38 Motsvarande EG-rättsakter Rådets förordning (EG)

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2017:32 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om beskattningsförfarande

Lag. om ändring av lagen om beskattningsförfarande Lag om ändring av lagen om beskattningsförfarande I enlighet med riksdagens beslut ändras i lagen om beskattningsförfarande (1558/1995) 1 3 mom., 2 2 mom., 7 1 4 och 7 mom., 8 3 mom., 32, 34 a och 49,

Läs mer

Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SKSFS 2011:2) om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket SKSFS 2016:X

Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SKSFS 2011:2) om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket SKSFS 2016:X Gällande föreskrift Skogsstyrelsens föreskrifter och allmänna råd SKSFS 2014:3 (SKSFS 2011:2) om stöd till vissa åtgärder inom skogsbruket; Utkom från trycket den 18 juni 2014 Omtryck beslutade den 4 juni

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om skattereduktion för utgifter för byggnadsarbete på bostadshus; SFS 2004:752 Utkom från trycket den 2 november 2004 utfärdad den 21 oktober 2004. Enligt riksdagens beslut

Läs mer

BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j )

BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j ) Blankett fastställd av social- och hälsovårdsministeriet 1 (9) (fyll i på blankettens språk) BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j ) 1. Patientens personuppgifter Efternamn Förnamn

Läs mer

Ansökan om bygdemedel vindkraft

Ansökan om bygdemedel vindkraft Ansökan om bygdemedel vindkraft Sökande: Sökandens namn Organisationsnummer/personnummer c/o namn Postadress Postnummer Postort Bankgiro, Plusgiro eller kontonummer (inklusive clearingnummer) Kontaktperson:

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 28 december 2011 1417/2011 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgiftsbelagda prestationer vid Finlands skogscentrals enhet för offentliga

Läs mer

Beslut. Lag. om ändring av lagen om garantipension

Beslut. Lag. om ändring av lagen om garantipension RIKSDAGENS SVAR 42/2011 rd Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av lagen om garantipension, 56 i folkpensionslagen, lagen om bostadsbidrag för pensionstagare och lagen om handikappförmåner

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING 2001 Utgiven i Helsingfors den 19 september 2001 Nr 794 798 INNEHÅLL Nr Sidan 794 Statsrådets förordning om ändring av 1 statsrådets förordning om ikraftträdande av lagen om

Läs mer

BIDRAGSANSÖKAN. Adress Postnummer Postort. Ombud. Ombudets adress Ombudets telefon dagtid Ombudets mobiltelefon

BIDRAGSANSÖKAN. Adress Postnummer Postort. Ombud. Ombudets adress Ombudets telefon dagtid Ombudets mobiltelefon BIDRAGSANSÖKAN Bidrag enligt förordningen (1993:379) om bidrag till kulturmiljövård Sänds till: Länsstyrelsen i Örebro län Kulturmiljö 701 86 ÖREBRO Objekt Objektets namn (populärnamn, gårdsnamn, projektnamn)

Läs mer

2 Innehållet i ansökan om tillverkningstillstånd för alkoholdrycker och sprit

2 Innehållet i ansökan om tillverkningstillstånd för alkoholdrycker och sprit UTKAST 5.2.2018 Statsrådets förordning om verkställigheten av alkohollagen I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av alkohollagen (1102/2017): 1 Ansökans allmänna innehåll En ansökan enligt

Läs mer

Byggande av en vågbrytare i havet i Perisgrund by på Bergö, Malax

Byggande av en vågbrytare i havet i Perisgrund by på Bergö, Malax Beslut Nr 35/2011/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/127/04.09/2010 Givet efter anslag 21.4.2011 ÄRENDE Byggande av en vågbrytare i havet i Perisgrund by på Bergö, Malax SÖKANDE Bergö Båtklubb r.f. ANSÖKAN

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 23 december 2014 1176/2014 Lag om ändring av lagen om stödjande av landsbygdens utveckling Utfärdad i Helsingfors den 19 december 2014 I enlighet

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 95/00 Jordbruksavdelningen 15.9.2000 Dnr 3080/01/2000

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 95/00 Jordbruksavdelningen 15.9.2000 Dnr 3080/01/2000 JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET CIRKULÄR Nr 95/00 Jordbruksavdelningen 15.9.2000 Dnr 3080/01/2000 Kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter Landsbygdsavdelningarna vid arbetskrafts- och näringscentralerna

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella

Läs mer

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd för investering i lagringsplats för brandskadat virke efter branden i Västmanland den

Läs mer

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT

IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT. Blnr 3316_anvisning ALLMÄNT 1(6) IFYLLNADSANVISNINGAR TILL BETALNINGSANSÖKAN SOM GÄLLER UTVECKLINGS- OCH INVESTERINGSPROJEKT EUROPEISKA UNIONEN Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 27 december 2011 1396/2011 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgifter som tas ut för fastighetsdatasystemets prestationer och informationstjänster

Läs mer

Förordning om yrkesutbildade personer inom socialvården

Förordning om yrkesutbildade personer inom socialvården Utkast 14.12.2015 Förordning om yrkesutbildade personer inom socialvården I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om yrkesutbildade personer inom socialvården (817/2015): 1 Yrkesbeteckningen

Läs mer

Sätt att genomföra skogscertifieringen

Sätt att genomföra skogscertifieringen Finlands PEFC-standard Sätt att genomföra skogscertifieringen PEFC FI 1001:2009 9.11.2009 Sätt att genomföra skogscertifieringen PEFC Finland Sitratie 7, 00420 HELSINKI telefon: 0400 765 437 fax: (09)

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller

Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller Energimyndigheten 2018-10-05 Diarienummer 2018-14133 Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller 1. Uppgifter om de bemyndiganden som myndighetens beslutanderätt grundar

Läs mer

FÖRBEHÅLLSBESLUT. Beslut 1 (5) Utfärdat efter anslag Tillståndskod VA2013:0002

FÖRBEHÅLLSBESLUT. Beslut 1 (5) Utfärdat efter anslag Tillståndskod VA2013:0002 Beslut Utfärdat efter anslag 7.10.2013 1 (5) Tillståndskod VA2013:0002 Oy Fennoscandian Resources Ab Plåtslagarevägen 35 A1 20320 Åbo FÖRBEHÅLLSBESLUT Till Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes) har 14.1.2013

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om regionalt transportstöd år 2018 och 2019 I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen (688/2001) och 7 c i lagen om statsbudgeten (423/1988),

Läs mer

RP 272/2006 rd. Det föreslås att 23 a i lagen om finansiering

RP 272/2006 rd. Det föreslås att 23 a i lagen om finansiering Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 23 a och 28 i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Det föreslås att

Läs mer

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 3/04 Dnr 130/01/

JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET Nr 3/04 Dnr 130/01/ JORD- OCH SKOGSBRUKSMINISTERIET FÖRORDNING Nr 3/04 Dnr 130/01/2004 21.1.2004 Giltighetstid 28.1.2004 tills vidare Bemyndigande 11 lagen om verkställighet av Europeiska gemenskapens gemensamma jordbrukspolitik

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om stöd till investeringar i energieffektivisering och konvertering till förnybara energikällor i lokaler som används för offentlig verksamhet; SFS 2005:205 Utkom

Läs mer

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd

Läs mer

Verkställande av METSO och regionala mål med hjälp av Kemera-lagen

Verkställande av METSO och regionala mål med hjälp av Kemera-lagen Verkställande av METSO och regionala mål med hjälp av Kemera-lagen 2010 Med stöd av Lag om finansiering av hållbart skogsbruk (1094/1996), Kemera-lagen, kan METSO-objekt tryggas Målet är att trygga till

Läs mer

Nr 83 LANDSKAPSLAG. om skogsvård. Föredragen för Republikens President den 23 januari 1998 Utfärdad i Mariehamn den 21 april 1998

Nr 83 LANDSKAPSLAG. om skogsvård. Föredragen för Republikens President den 23 januari 1998 Utfärdad i Mariehamn den 21 april 1998 Nr 83 LANDSKAPSLAG om skogsvård Föredragen för Republikens President den 23 januari 1998 Utfärdad i Mariehamn den 21 april 1998 I enlighet med lagtingets beslut 1) stadgas: 1 kap. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 268/2006 rd. Regeringens proposition med förslag till lag om. samt vissa lagar som har samband med den. Beredning i utskott

Lag. RIKSDAGENS SVAR 268/2006 rd. Regeringens proposition med förslag till lag om. samt vissa lagar som har samband med den. Beredning i utskott RIKSDAGENS SVAR 268/2006 rd Regeringens proposition med förslag till lag om offentlighet vid rättegång i förvaltningsdomstolar samt vissa lagar som har samband med den Ärende Regeringen har till riksdagen

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 18 februari 2015 130/2015 Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgiftsbelagda prestationer vid Finlands skogscentrals enhet för offentliga

Läs mer

Ansökan, tillstånd och dispenser vid bekämpning av översvämningsmygg

Ansökan, tillstånd och dispenser vid bekämpning av översvämningsmygg ANSÖKAN, TILLSTÅND OCH DISPENSER VID BEKÄMPNING AV LARVER AV ÖVERSVÄMNINGSMYGG Ansökan, tillstånd och dispenser vid bekämpning av översvämningsmygg Syftet med denna information är att ge svar på de oftast

Läs mer