Verksamhetsberättelse

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2011-2012"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE TEAM VALLA Styrelsen för Team VALLA får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret Team VALLA är en KFUM-förening. Vår verksamhet är volleyboll och beachvolleyboll för barn, ungdomar och vuxna. Tack vare samarbetspartners, som till exempel Linköpings Kommun, Stångåstaden och Svenska Volleybollförbundet, satsar vi även mycket på olika aktiviteter för barn och ungdomar i och runt Parkleken i Trädgårdsföreningen. Team VALLA har även denna sommar kunnat erbjuda ett antal ungdomar ett meningsfullt och givande sommarjobb. Styrgrypp Bo Kindgren Christina Ahremark Björn Jigander Tommy Salomonsson Anki Rasmusson Hans Eriksson Ordförande Kassör Elitansvarig Sekreterare & Marknadsansvarig Ungdomsansvarig Parkleken Styrelsens sammanträden Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 16 protokollförda möten. Utöver detta har styrelsen haft ett flertal avstämningsmöten. Årsmöte Årsmötet hölls i Parkleken 26 oktober. Samarbetsavtal Team VALLA har haft ett sportsligt samarbete med The Australian Institute of Sport (AIS). Avtal med Linköpings Hockey Club, LHC angående samarbete. Landslagsuppdrag, Sverige + Australien Erik Knutsson Martin Larsson Erik Sundberg Jens Ahremark Luke Smith Harrison Pacock A-landslag A-landslag A-landslag U-landslag Australiens OS-landslag Australiens OS-landslag Riksidrottsgymnasiet i Falköping Team VALLA har haft följande studerande på RIG:, Jens Ahremark och Erik Rönnqvist.

3 HERR ELIT Linköpings Volleyboll Club har blivit etablerat som klubbnamn både i Elitserien som på hemmaplan i Linköping där vi samverkar med stadens två andra storheter, LHC och LVC. Klubben är inne på sitt 17 elitserie år. Till årets säsong förstärktes spelartruppen med ytterligare två comebackande spelare från guldlaget 2009/2010. Linköpings Volleyboll Club har ett intressant koncept att erbjuda unga lovande spelare där det är lätt att kombinera studier, boende och fortsatt elitsatsning. Även i år förstärktes laget med två spelare från AIS (Australian Institute of Sports). Båda spelarna Luke Smith och Harry Peacock har gjort bra ifrån sig i det Australiska landslaget. Andrew Strugnell gjorde sitt femte år i LVC. En mycket välmeriterad och internationellt erfaren tränare som alltid lyckas få ut det mesta och bästa av det spelarmaterial han har till förfogande. Andrew är också en man med stort nätverk och har under sina år i Linköping lyckats med att få ut nio spelare som proffs i Europa efter att ha spelat i Linköpingsklubben. Hemma i elitserien vann LVC alla matcher under hösten men när det blev danskt motstånd i Nordic cup, NEVZA Club Championships, blev det genast tuffare. LVC förlorade i första matchen mot de regerande mästarna Förde med 2-3 och vann sedan med samma siffror mot Marienlyst. Eftersom Marienlyst vann över Förde med 3-1 gick de vidare på LVC:s bekostnad LVC kvalificerade sig för volleybollens GP-slutspel i Katrineholm. Ett set förlorades i semifinalen mot Tierp, men LVC:s segertåg under hösten fortsatte via 25-19, 25-17, 20-25, I fredagens final väntade som väntat Falkenberg. LVC rivstartade det nya året med att vinna GP-slutspelet. I finalen besegrades Falkenberg med 3-1 (25-23, 26-28, 25-23, 25-22) efter en riktigt jämn och underhållande tillställning. Luke Smith och Martin Larsson var de stora poänggörarna i LVC. Linköpings VC lyckades med det som inget lag tidigare gjort - att gå obesegrade genom elitserien. LVC tog 18 raka segrar och lyckades gå genom hela elitserien utan att förlora en enda match. I SM-kvartsfinalen valde LVC Falköping som relativt enkelt besegrades i tre raka matcher. Efter 22 raka segrar sprack förlustnollan för Linköpings volleybollherrar borta mot Tierp. Nordupplänningarna vann andra SM-semifinalen mellan lagen i tre raka set. Tierp fortsatte att skrälla. De vann även den tredje semifinalen i vår hemmahall i tre raka set och ledde med 2-1 i matcher.

4 Nu väntade en tuff match i Tierp som vi lyckades vinna i femte och avgörande set. Tierp var med detta ett slaget lag. Den avgörande semifinalen vanns med klara 3-0 i set. I finalen väntade fjolårets Svenska Mästare Falkenberg. Linköpings VC vann fjärde och sista SM-finalen mot Falkenberg och kunde därmed titulera sig Svenska Mästare i volleyboll Det var två år sedan LVC tog klubbens första SM-guld, och nu var det alltså dags för SMguld nummer två till Östergötland. Det känns fantastiskt just nu, jag går runt med ett stort lyckorus inombords, sa Linköpings prisade passare Harrison direkt efter matchen. Harrison Peacock blev vald till matchens spelare i LVC i sista finalmatchen. Harrison utsågs också till årets bästa spelare och årets bästa passare inom Svensk volleyboll. Anton Eriksson utsågs till årets libero. OLYMPISKA SPELEN LONDON 2012 Andrew Strugnell har gjort ett fantastiskt jobb i Linköpings VC. Fem av sju spelare i Australiens landslags förstauppställning är fostrade i LVC. Bland annat profilen Tom Edgar som var med när LVC vann SM- Guld Nu var han med och spelade OSvolleyboll i London Australien lyckades bland annat besegra världstreorna Polen med 3-1. Svenska elitserien står sig bra i konkurrensen menar många. Årets passare Harrison Peacock var med och vann årets SM-Guld för LVC. Han passade också Australiens landslag till OS i London.

5 DAM A Laget gjorde stora förändringar inför säsongen, både vad gäller spelare och tränarstab. Laget var betydligt bredare och med en starkare spets än tidigare säsonger och satsader på serieseger i division 1. Peter Bjurstam och Mathias Gustafsson tillkom som tränare, men även herrlagets head-coach Andrew Strugnell kom att ha en roll. Under försäsongen jobbade laget mycket med bollkontroll. Träningen gav bra utdelning. Det blev åtta raka segrar för damlaget i Sydöstra division 1-serien. Vårt damlag kopierade herrarnas bedrift genom att gå obesegrade genom hela seriespelet. De vann alla sina matcher även under våren och slutade i topp i Vårettan. De vann 16 matcher och förlorade endast ett ynka set under hela säsongen. En makalös bedrift som tyvärr kom i skymundan av herrarnas SM-guld. DAM B Damer B består av 15 tjejer som ständigt utvecklas och som i år har nått stora framgångar. Detta är dels tack vare coachen Tim Middlehurst stora engagemang, men främst tack vare tjejernas starka viljor. Stina Eng och Ove Karlsson var assisterande coacher som visade gott ledarskap och alltid gav en hjälpande hand när det behövdes. Tjejerna spelade under höstsäsongen i division 2 och våren i vårtrean västra damer där de kom på andra plats.

6 UNGDOM Team Vallas C-flickor består av 17 stycken spelglada och kämpande flickor. Majoriteten är födda 1997 med några undantag födda 1995, 1996 och De flesta har spelat volleyboll i ett till två år och deltagit i volley2000-sammandrag tillsammans. På somrarna är det beach som gäller. Det finns en stor vilja hos flickorna vilket gör att utvecklingen och framtiden ser väldigt ljus ut. I år kommer de att ta ett steg längre och försiktigt lämna volley2000 bakom sig. Det är mycket att ta in med nya positioner men för varje träning går det bättre och bättre. Överlag tycker huvudcoachen Tove Strandh och hjälpcoacherna Elsa Malmqvist och Rebecca Strengbom att C-flickorna är ett härligt gäng som alltid är glada och öppna för att lära sig. Målet för säsongen var att utvecklas så mycket som möjligt genom att alltid göra sitt bästa och att vara fokuserad. Dessutom ska de fortsätta ha riktigt kul på planen. BEACH Idag finns det en beachanläggning med tre planer i anslutning till Parkleken. Det har inte alltid varit så. Team Valla arrangerade en landskamp mellan Sverige och Mexico mitt på lilla torget i Linköping. Efter matchen lyckades föreningen förmå kommunen att forsla sanden till trädgårdsföreningen för att iordningsställa en permanent beachplan. Detta gjordes och Linköping fick sin första riktiga Beachplan. Året därpå placerades banan på en mer strategisk plats kom nästa framsteg. Kommunen och Team Valla satsade och utökade ytan, vände planerna och fick tre banor och ett delvis inhägnat område. Denna spontananläggning har bidragit till stor aktivitet. Inte minst skolan är en välsedd gäst på anläggningen. Sedan 2007, har Team Valla erbjudit högstadie- och gymnasieklasser fri beachinstruktion under maj och juni. Omkring 1500 elever per år har testat beachvolleyboll och har skapat stort tryck och efterfrågan på beachvolleyboll. Inte minst spontanverksamheten har utvecklats enormt med åren spelades SM i beachvolley på Skrea Strand i Falkenberg. I ungdoms-sm fick föreningen ytterligare ett SM-guld genom Erik Sundberg som tillsammans med Jakob Wijk Tegenrot, Malmö, i kamp med 18 lag vann klassen U21. Till ungdoms-sm i beachvolley kvalificerade sig de lag med de högsta rankingpoängen in till tävlingen. I veteranklassen gick Andreas Gilbertsson och Henrik Johansson till kvartsfinal.

7 LVC - LHC I oktober 2008 inleddes en samverkan mellan Linköpings Hockey Club och Team VALLA. Herr- och damelitlagen blev Linköpings Volleyboll Club, LVC. B-lag samt vår junior- och ungdomsverksamhet kom fortfarande att ligga kvar i Team VALLA. Samarbetet en stor sak för volleybollen i Linköping. Vi fick tillgång till varumärket. Vi hoppades på en nytändning för volleybollen i Linköping. Vi tog ett avstamp både mot den absoluta Sverigetoppen där vi nu har vunnit två SM-guld PARKLEKEN Parkleken, föreningens största utmaning. Team Valla drev ett sommarcafé i trädgårdsföreningens växthus under fem år. När Tropikhuset med café och restaurang byggdes 2006 fanns inget fortsatt utrymme för caféverksamhet i Team Vallas regi. Föreningen kontaktade kommunen och kom överens om att ta ansvar över en brandskadad dagisbyggnad i andra delen av Parken. Kommunen genomförde en renoveringsinsats och Team Valla erhöll ansvaret för att se till att Parkleken mitt i Linköpings ståtliga Park, Trädgårdsföreningen, blev en mötesplats för alla, gammal som ung. Runt Parkleken finns nu en härlig lekplats för barn, boulebanor för äldre och beachplaner. Dessutom finns det aktivitetsytor för Parkgolf, basket och på vintern konstfrusen isbana för de yngre. Föreningen har flera anställda som arbetar i Parkleken under stora delar av året. De servar med fika, hjälper till att boka planer och skapar trivsel för de som är på besök. UTMÄRKELSER Varje år utses årets spelare i svensk volleyboll. Linköpings Volleyboll Club dominerade denna säsong. Harrison Peacock utsågs till årets spelare och årets passare. Anton Eriksson utsågs till årets passare. Spelarna utses genom en jury. På senare år är det alla tränarna i litserien som är juryn. Priset till årets genombrott gick till Tomasz Mroz, RIG Falköping. I april skrev Tomasz på för LVC.

8 BARN- OCH UNGDOMSAKTIVITETER Koll på Boll, Kids Volley och Volley 2000! Team Valla presenterade sin nya barnverksamhet. Koll på Boll, Kids Volley och Volley 2000! Alla barn från 7 år och uppåt har varit välkomna att delta. I september körde vi igång volleybollträning för barn från 7 år och uppåt i Folkungahallen. I vår barnverksamhet gör vi en nivågruppering där alla får möjlighet att spela på den nivå som känns bäst. I Koll på Boll är det mycket lek och bollövningar, medan Kids Volley även introducerar spelplanen och några enkla regler. För de som känner sig säkra på boll och spelplan finns Volley 2000, som tar upp mer regler, taktik, bollkontroll och lagspel. Gemensamt för alla nivåer är att fokus ligger på god kamratskap, laganda, hänsyn och stöttning i både med- och motgång. Team Vallas tjejer lyckades mycket bra i sitt första Volley mästerskap 4-6 maj i Falköping. Volley 2000 spelas för barn mellan 10 och 14 år. Volley 2000 är etablerat som det största volleyeventet sett till antalet deltagare. Efter att ha spelat sina första riktiga volleybollmatcher, satt de nio tjejerna och de två tränarna, nöjda på väg hem från Volley 2000 turneringen i Falköping. Det började med tufft motstånd i gruppspelet men de båda lagen lyckades kamma hem varsin vinst. De båda lagen möttes i första slutspelsmatchen och det ena laget vann alla sina matcher i slutspelet och kom på 11:e plats av 20 lag! Det andra laget tog sig en 16:e plats. Det ingick också domaruppdrag som sköttes med den äran. I Volley 2000 är det alltid spelarna med stöd av sina ledare som dömer matcherna. Eftersom lagen normalt dömer lag med ungefär lika lång erfarenhet som vad det egna laget har, fungerar det väldigt bra med barn och ungdomar som domare. Det var en spännande och rolig helg och alla tjejerna ska vara stolta och nöjda med sig själva. Barn och ungdomsträningen hade en gemensam julavslutning i Folkungahallen 15 december. Tack vare våra duktiga tränare för barn- och ungdomsverksamheten blev julavslutningen en riktig succé! Efter att ha blivit uppställda i längdordning parades (längstkortast, längst-kortast osv.) de ca 30 ungdomarna in i blandade lag. Sex lag mötte varandra under mycket skratt och stoj. Efteråt varvade alla ner med julmust, pepparkakor och skumtomtar. En härlig avslutning på höstsäsongen! Stort tack till Elsa, Rebecca och alla ni andra underbara som hjälpte till att få en så härlig avslutning! Idrottslyftet: Svenska volleybollförbundet och Team VALLA i samverkan lyfter beachvolleybollen Närmare 2000 elever från högstadiet och gymnasiet testade beachvolleyboll under maj och juni månad. Team Valla hade instruktörer från bland annat våra elitlag på plats varje vardag. För att krydda satsningen genomfördes tre tävlingar, herr, dam och mixed. Allt detta skedde på våra planer i Trädgårdsföreningen.

9 Utbildning Unga ledare - sommarjobb Sista helgen i april åkte sex ungdomar från Team VALLA för att utbildas till ungdomsledare. Totalt är det 70 ungdomar som fick en tvådagarsutbildning som ledde till sommarjobb i sina respektive föreningar. De ämnen som diskuterades var Barns utveckling, ledarskap i teori och praktik, föreningsutveckling samt praktisk teambuildning. Våra unga ledare var Elsa Malmqvist, Towe Strandh, Jakob Nordfeldt, Sofia Persson, Rebecca Strengbom och Sabina Karlsson Sportis Camp Team Valla har haft sex unga ledare på plats i den stora satsningen Sportis Camp. Elsa, Towe, Jakob, Sofia, Rebecca och Sabina har sett till att 180 barn i mellanstadieåldern haft en kul vecka. Barnen får testa drygt 20 idrotter under veckan. 15 grupper om 10 barn har testat bl.a. volleyboll i sporthallen och beachvolleyboll i Trädgårdsföreningen. Våra ledare rapporterar att många vill börja med volleyboll i höst. Höstturnering i Folkungahallen I september arrangerades en volleybollturnering i Folkungahallen för ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Några av de deltagande lagen kom att coachas av spelare från LVC:s elitlag. Julturnering Lördagen den 17 december ordnade B-dam en julturnering för högstadie- och gymnasieungdomar i Folkungahallen. Det var andra gången denna termin som Team Valla anordnade en ungdomsturnering. Tanken är att dessa turneringar ska göra volleybollen lättillgänglig för alla som tycker om att spela. Det var inga lag föranmälda men det kom överraskande många dit ändå så vi fick ihop fem lag. Alla spelade mot alla och sedan väntade slutspel. Tillslut vann laget Dunderklumparna med killar från Folkungagymnasiet efter en riktigt tuff final. Både lag, domare och den lilla publiken som var där hade roligt och Team Valla fick många intresserade nybörjare som vill fortsätta spela volleyboll. Det blev en lyckad avslutning på volleybollterminen. ÖVRIGA AKTIVITETER Ensamkommande ungdomar på läger. Team Valla arrangerade i augusti ett sommarläger med fokus på beachvolleyboll. Det handlade om ensamkommande flyktingungdomar med mestadels ursprung från Afghanistan som som sökt asyl i Sverige. De flesta hade fått uppehållstillstånd eftersom situationen är allvarlig i Afghanistan. Det var flera tjejer från Team Vallas organisation som tog hand om beachvolleybollen. Det var andra tillfället under

10 sommaren som de anordnades ett läger för barn och ungdomar. "Vi har fått det här som sommarjobb från Linköpings kommun och det är jättekul att se killarna från Afghanistan spela för de är så duktiga. Vi försöker också hjälpa till och lära dem en del grundslag", berättade lägerledaren Elsa Malmqvist från Team Valla. Medlemskväll Vår sponsor Intersport i IKANO-huset, bjöd på medlemskväll 5:e december. Vi fick chansen att köpa kläder och utrustning till oss själva och nära och kära. Perfekt i julklappstider! Julmarknad i Trädgårdsföreningen Lördag 19 november höll Trädgårdsföreningen sin traditionella julmarknad. LVC var som vanligt engagerade. Man kan säga att utan LVC- ingen marknad. Vinterljus I Linköping satsar kommunen på en vandringsrunda runt Stångån med vinterljus som tema. Som oftast blir föreningen tillfrågad om att hjälpa till, något vi självklart gör. Föreningen ansvade för att marknadsföra Vinterljus ons 9/11-lö 12/9 några timmar under de mörka timmarna. Veteranträning Team Valla har även ett veterangäng som spelar i Folkungahallen på torsdagar. ÖVRIGT Linköpings Volleyboll Club tar aktiv del i samhället genom att vara med i många olika aktiviteter.. T. ex. skräpmätning, marknadsdagar, aktivitetsdagar, Topp 100, Bergadagen, Tornbydagen, Sportis Camp, Unga ledare för att bara nämna några. Föreningen har också ett samarbete med Arbetsförmedlingen och tar emot långtidsarbetslösa som får en chans att komma ut i arbetslivet.

11 SLUTORD Att få uppleva två SM-Guld för herrlaget inom en treårsperiod är stort. Att dessutom göra rent hus under 2011/2012 med serievinst, GP-guld och SM-Guld är en stor prestation av både lag och ledning. Vinna är inte allt. Elitidrotten är en liten del av den totala tävlingsidrotten men är genom sitt uppmärksamhetsvärde av stor betydelse för idrottsrörelsen. Volleyboll på hög nivå ger underhållning och inspirerar barn och ungdomar att idrotta. Volleybollen har idrottsutövare som genom sina prestationer och uppträdande är viktiga förebilder för barn och ungdomar. Damlaget genomförde också en fantastisk säsong genom att vinna både division 1 och efterföljande vårserie. Damlaget gjorde som herrarna och vann alla sina matcher. En prestation som tyvärr hamnade i skuggan av herrlagets framgångar. Trädgårdsföreningen har som tidigare varit en skåde- och tävlingsplats för många härliga arrangemang. Sex ungdomar har utbildats och erhållit sommarjobb som ledare. De har starkt bidragit till att vi kan hålla igång verksamheten under hela sommaren. Idrottslyftet i samverkan med Svenska Volleybollförbundet är viktiga förutsättningar i arbetet att fler syns bättre. Nedan uppräknade insatser engagerade drygt 2000 barn och ungdomar under sommaren Beachinstruktion riktad till högstadiet och gymnasiet med 59 klasser och 1800 elever under maj och juni. Tillsammans med Stångåstaden arrangerades flera beachtävling för ungdomar. Beach camp och prova på läger under sommaren I samverkan med Östgötaidrotten fick 180 barn testa beachvolleyboll under vecka 33. Sommar OS i London gav mig och alla volleybollälskare en häftig upplevelse. Inte minst att Australien med tränare Strugnell och flera fd LVC spelare i truppen var på plats som ett av 12 lag i en av världens största idrotter. Matchen Australien-Polen slutade 3-0. På planen fanns 5 spelare som spelat i LVC. Harri Peacock gick direkt från SM-Guld med LVC till OS-passare med Australien. Stort! Avslutningsvis vill styrelsen tacka alla Er som visat kraft och engagemang i denna resa. Samarbetspartners som på många sätt hjälpt oss i vår strävan att vara en elitklubb men också en klubb som ser till att andra grupper i samhället ges möjlighet att få del av vårt utbud. Vi vill också tacka de folkvalda politikerna i Linköping för det stöd vi erhållit i form av uppmuntran, elitstöd och inte minst den bankett som herr- och damlag bjöds in till efter att ha vunnit SM-guldet. Stort tack! Linköping i september 2012 Bo Kindgren, Ordförande Christina Ahremark Anki Elsehamn Björn Jigander Tommy Salomonsson Hasse Eriksson

12 SAMARBETSPARTNERS

13 Tabeller och statistik Elitserien, herrar Poängligan grundserien Bästa poängplockare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 6 Martin Larsson Bästa servare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 10 Eriksson Albin Bästa blockare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 1 Erik Knutsson Bästa spiker Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 7 Martin Larsson Bästa mottagare Plats Namn Match Set Excellent Receptions Total 42 Anton Eriksson ,39% 264

14 Grand Prix Semifinal LVC - Tierp , 25-17, 20-25, Final LVC - Falkenberg , 26-28, 25-23, NEVZA Club Championships - Poolspel LVC - Förde 2-3 LVC - Marienlyst 3-2 Division 1 Sydöstra Damer Vårettan Mellersta Damer Division 2 Sydöstra Damer Vårtrean Västra Damer

15 U19-SM Födda 1994 och senare Volley 2000 Mästerskapet Volley 2000 spelas för barn mellan 10 och 14 år Klass U15FG - U15 Flickor, Grön Beach U21 herr 1. Erik Sundberg, Team Valla / Jakob Wijk Tegenrot, Malmö BC Åttondelsfinal: Jens Ahremark, Team Valla / Johan Mårtensson Veteran 35+ Herrar Kvartsfinal: Andreas Gilbertsson Team Valla / Henrik Johansson, Team Valla

16 Från Linköpings kommuns hemsida

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

Policy för prisutdelning i Svenska Volleybollförbundet

Policy för prisutdelning i Svenska Volleybollförbundet Policy för prisutdelning i Svenska Volleybollförbundet För att vässa organisationen kring prisutdelningar där Svenska Volleybollförbundet är arrangör finns här specificerat i detalj hur man steg-för-steg

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008-2009

Verksamhetsberättelse 2008-2009 Verksamhetsberättelse 2008-2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE TEAM VALLA 2008-2009 Styrelsen för Team VALLA får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2008-08-01- -2009-07-31 Team VALLA är en KFUM-förening.

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Habo Wolley 2014-2015 Styrelsen Under året har styrelsen sammanträtt åtta gånger och arbetet har bestått av uppföljning, av de verksamhetsmål som är fastställda. Prioriterade områden

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria

Ultimate frisbee. Sarah Eklund, Valkyria Sarah Eklund, Valkyria Ultimate frisbee Sarah Eklund, ursprungligen från Sigtuna, är en av många spelare som kommer att slåss om medaljerna under SM- veckan i Söderhamn. Inomhus- SM i Ultimate Frisbee

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. November månad har varit en spännande månad för alla

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2014-2015 Säsongen Föreningens 29:e säsong var den tredje i Hammarö Arena. Det innebär att rutinerna för verksamheten i arenan börjar sitt och vi har en fungerande

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Stort tack Tack till alla som har ställt upp under året, våra sponsorer Magnus Elservice och Intersport, Sparbanksstiftelsen för projektstöd, och självklart alla tränare som har gjort

Läs mer

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2013-2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE HK erping får avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Jan Carmesten Jenny

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna, februari 2011 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016/2017 Styrelsen Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ansvarig Damakademin Ansvarig Herrakademin Ansvarig Ungdom Adj. ledamot Karl Gustav Holmgren Jan Hansson Åsa Berling

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Är det något ni vill ha med i nästa månadsbrev så skicka

Läs mer

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3

Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 Solna 2008-12-04 Presentation av RIG-eleverna i årskurs 3 På Riksinnebandygymnasiet i Umeå studerar ett 30-tal elever samtidigt som de satsar fullt på sin idrott. För att komma in krävs bl.a. färdighetstalang,

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

RIG-eleverna i årskurs 3 presenterar sig själva. Födelsedatum: 6 februari 1996. Moderklubb: Holmsund City IBC. Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF Sara Bjurback 6 februari 1996 Holmsund City IBC Lugn, träningsvillig och bra spelförståelse. Min fysik (främst styrka) och min innebandyteknik. Back SDF-SM brons med Västerbotten f15 (2012); JSM brons

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

Tre tennismusketörer!

Tre tennismusketörer! Tre tennismusketörer! Tisdagen den 29 maj kommer för mig att i all framtid vara en historisk dag. Då hade jag nämligen förmånen att äta lunch med de två legendarerna Jan-Erik Lundqvist och Ulf Schmidt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16 1 DE Hockey Stocksunds IF Säsongen 2005-2006, BJ och U16 2 Ishockey i Danderyd Sedan mitten på 1940-talet har det spelats ishockey i Danderyd. Först ut på isen var Enebybergs IF, tätt följd av Danderyds

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka

12-13 Maj. 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade. Pilängshallen i Lomma. Vi förväntar oss cirka 2012 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsae tävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade 12-13 Maj Pilängshallen i Lomma w w w. l o m m a c u p. c o

Läs mer

Presentation av Skanör-Falsterbo TK

Presentation av Skanör-Falsterbo TK Presentation av Skanör-Falsterbo TK Skanör-Falsterbo Tennisklubb gör en storsatsning inför höstterminen 2017. Med ett riktigt bra tränar team som har klara riktlinjer och mål för samtliga grupper är vi

Läs mer

DET HÄR ÄR VI: ÖMK Rundbana Box 213 Orgnr. 889601-5487 891 25 Örnsköldsvik BG: 5533-1037

DET HÄR ÄR VI: ÖMK Rundbana Box 213 Orgnr. 889601-5487 891 25 Örnsköldsvik BG: 5533-1037 DET HÄR ÄR VI: Örnsköldsviks Motor Klubb (ÖMK) är en förening med gamla anor. Isracingen kom till Örnsköldsvik i slutet av 30-talet, sedan dess har det funnits aktiva tävlingsförare i trakten. 1968 presenterade

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Ledarträff

Ledarträff Ledarträff 2014-11-03 Närvarande: Sofia, Johan K, Dennis, Victoria, Tor, Jimmy, Björn, Malin v E, Malin G, Emma, Kristofer, Fredrik Kort info och lägesrapport Läget i lagen kort rapport från varje grupp

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

Dokumentation Nätverkande konferens för distriktsstyrelserna 27-29 september 2013 Malmö/Köpenhamn

Dokumentation Nätverkande konferens för distriktsstyrelserna 27-29 september 2013 Malmö/Köpenhamn Dokumentation Nätverkande konferens för distriktsstyrelserna 27-29 september 2013 Malmö/Köpenhamn Deltagare Ilkka Räisänen, Thomas Rydberg, Helene Andersson, Nina Olsson,Patrick Edgren, Albin Andersson

Läs mer

Saga innebandy uppsala

Saga innebandy uppsala saga innebandy o uppsala POLICY DW Daniel Werkmäster GN Gunnar Nyborg POLICY FÖR IDROTTSSÄLLSKAPET SAGA Föreningens målsättning och ideologi ldrottssällskapet Saga (IS Saga) bildades 1992 och ungdomsverksamheten

Läs mer

SEPTEMBER VM-silver till lag Wranå. Curly Camp i Danderyd. gantrack1.com

SEPTEMBER VM-silver till lag Wranå. Curly Camp i Danderyd. gantrack1.com SEPTEMBER 2015 gantrack1.com VM-silver till lag Wranå BERN, SCHWEIZ 12-20 september 2015. Totalt 36 lag fanns med i startfältet i curlinghistoriens första mixed-vm och det blev ett historiskt VM-silver

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

Datum: Ändring/revision: Initierad av:

Datum: Ändring/revision: Initierad av: Kärra HF Gul tråd Revisionshistoria Denna sida beskriver de ändringar/revisioner som gjorts i dokumentet. Revideras av styrelsen årligen. Datum: Ändring/revision: Initierad av: 2015-11-23 Version 2.0 Styrelsen

Läs mer

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Version 0.5 2013-11-21 Sammanfattning I korthet innebär nedanstående utkast till förslag att: Basketligan Dam spelas med 10 lag fr.o.m. säsongen

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Helsingborgs TK svenska lagmästare H45 utomhus år 2009

Helsingborgs TK svenska lagmästare H45 utomhus år 2009 Helsingborgs TK svenska lagmästare H45 utomhus år 2009 Slutspelet för segrande lag i H45 arrangerades av Ullevi TK. Resultaten i de olika lagmatcherna blev som följer: Semifinal 1 Hallstahammars TK Helsingborgs

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma

600 deltagare. 14-15 Maj. Vi förväntar oss cirka. Vår Internationella tävling kommer att hållas den. Pilängshallen i Lomma 2011 Vi kommer att arrangera Kamp & Poomsaetävling Vi förväntar oss cirka 600 deltagare Miniorer, Kadetter, Seniorer, Nybörjare & Avancerade Vår Internationella tävling kommer att hållas den 14-15 Maj

Läs mer

Rapport slutspel H35 Jonas Nilsson

Rapport slutspel H35 Jonas Nilsson Rapport slutspel H35 Jonas Nilsson Vi spelade semifinalerna i Enebyberg och vill härmed tacka Anders Lindgren & co som ordnade med mat/dryck, bollar, banor och bananer! Det blev konstigt nog exakt samma

Läs mer

Nordisk Bouleallians Regler för Nordiska Mästerskap

Nordisk Bouleallians Regler för Nordiska Mästerskap Nordisk Bouleallians Regler för Nordiska Mästerskap Antagna i Köpenhamn 2012-11-18 Innehållsförteckning Nordisk Bouleallians 3 Generella Regler 3 Deltagande länder 3 Spelare 3 Utländska medborgare 3 Enhetlig

Läs mer

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN

BLI EN DEL AV HANDBOLLEN BLI EN DEL AV HANDBOLLEN ETT AV SVERIGES POPULÄRASTE LANDSLAG Handboll är den tredje mest populära lagsporten efter fotboll och hockey. Populariteten har visat sig tydlig på tittarsiffrorna. När herrlandslaget

Läs mer

Programblad. Damer div II Herrar div III

Programblad. Damer div II Herrar div III Programblad 2010-2011 0 2 0 1 1 w w w. e n e r y d a v o l l e y. c o m Damer div II Herrar div III HEMMAMATCHER ENERYDA DAMLAG, DIV II 10 okt. 17.00 ----- Eneryda - Örkelljunga VK 24 okt. 17.00 -----

Läs mer

Varför finns Ishockeyn vill?

Varför finns Ishockeyn vill? Ishockeyn Vill 2 Varför finns Ishockeyn vill? Det är viktigt att vi alla inom svensk ishockey kontinuerligt reflekterar och tydliggör de visioner och mål vi har satt upp för både oss själva och utomstående.

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Föreningen har jobbat fram en plan för vad vi vill utveckla och jobba med under säsongen 2016. För att kunna förverkliga denna plan hela vägen kommer vi att behöva vara många som

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

SSAFF styrelsemöte den 6 juli Plats: Hemma hos Thomas P i Lund

SSAFF styrelsemöte den 6 juli Plats: Hemma hos Thomas P i Lund SSAFF styrelsemöte den 6 juli 2008. Plats: Hemma hos Thomas P i Lund 1. Ordförande, Bengt Björnehammar, hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Närvarande: Bengt Björnehammar, Dan Nilsson, Thomas Palmgren,

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

Hej VIP medlem! Rapport fredag!

Hej VIP medlem! Rapport fredag! Hej VIP medlem! Rapport fredag! Idag, fredag, är det dags att göra bokslut för de klasser som ingår i nästa veckas Veteran VM lag och individuellt i Turkiet, dvs damer och herrar 60 och äldre. Man kan

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Regler för Volley 2000

Regler för Volley 2000 Regler för Volley 2000 - SPELETS IDÉ - Volley 2000 är den unga och spännande spelformen med studs där man har roligt från första slaget. Volley 2000 kan spelas av alla - killar och tjejer, stora och små,

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen JANUARI Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2002 Preliminär landslagsuttagning 26/1 gjordes den sista av de tre preliminära landslagsuttagningarna. Denna gång var det Uppsala

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Historisk kavalkad över

Historisk kavalkad över Historisk kavalkad över f.d. IF SAAB Presentation 2005-02-06 på klubbmöte (av Martin och Ingela Hedlund) Material samlat från SBTFs hemsida, SAAB arkiv, Uno Forsgren,och L-G Olsson. Hur det började Sällskapsspelet

Läs mer

Svensk Vattenpolo och Poolkampen

Svensk Vattenpolo och Poolkampen Svensk Vattenpolo och Poolkampen PETER HODOR 37 år Arbetat på Svenska Simförbundet sedan februari 2013 Bakgrund inom volleyboll som elitspelare och tränare på olika nivåer Fru, ett barn och hund SVENSK

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla

SPONSORBROSCHYR. Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla SPONSORBROSCHYR Innebandyglädje GÖTEBORG INNEBANDY Föreningen för alla ELIT - BREDD & ENGAGEMANG År 2007 började en ny era i för oss i Göteborg Innebandy. De två anrika föreningarna Björkekärrs IK och

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

ALKOHOL- och DROGPOLICY för. HYLTE VOLLEY Bollklubb

ALKOHOL- och DROGPOLICY för. HYLTE VOLLEY Bollklubb ALKOHOL- och DROGPOLICY för HYLTE VOLLEY Bollklubb ALKOHOL- och DROGPOLICY för HYLTE VOLLEY Bollklubb Hylte Volleyboll klubb har ett starkt varumärke både lokalt och regionalt. Klubben verkar för att sätta

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005)

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005) Åmål 2006-11-06 Till Anna Göras Gabriella Lörnbring Gunilla Kjellstedt Jessica Fredriksson Martina? Sarah Johansson Sofie Jansson Hej! Några av er har jag träffat och andra inte sedan vi spelade vår avslutningstävling

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund VERKSAMHET 2012... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3 LICENSER...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll.

Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. Oxie blir invaderat av glada barn som älskar fotboll. I helgen som kommer utspelar sig den 6:e upplagan av knattecupen åldrarna 7 och 8. Cupen går av stapeln Lördagen den 16:e i och Söndagen den 17:e Augusti.

Läs mer

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Förslag från föreningarna inför remissen av tävlingsbestämmelserna. Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Allsvenskan, Division 1 och Division 2 Upplägget av serier är olika för Damer

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n Verksamhetsbera ttelse 2012 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHET 2012... 4 GOLFKUL... 4 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 4 UTVECKLING PAR, BIRDIE... 5 UTVECKLING EAGLE,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Bergkvara AIF får härmed lämna följande verksamhetsberättelse för 2013. Styrelsens sammansättning: Ordförande: Kent Johansson Vice ordförande: Lena

Läs mer

Resultat slutspel H45 inne 2009

Resultat slutspel H45 inne 2009 Resultat slutspel H45 inne 2009 Nedan redovisas resultat, anteckningar samt foton från slutspel H45 inne 2009. STV tackar arrangörer m fl för deras utmärkta bidrag till denna sammanställning. Bo/Red STV

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011

Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011 Informationsblad från Gnesta FF Nr 7 - augusti 2011 Nu är andra halvan av säsongen 2011 igång. Vi kallar det höstsäsong, fast vi fortfarande har sommar. Allt fler träningar och matcher hamnar nu på den

Läs mer

22-26 november. West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS!

22-26 november. West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS! MMK-NYTT 22-26 november West Ham tog hem segern i Premier League! GRATTIS! AKTIVITETER PÅ MMK 22-26 november LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Kalaha-turnering Bakning Bakning

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer