Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2011-2012"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE TEAM VALLA Styrelsen för Team VALLA får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret Team VALLA är en KFUM-förening. Vår verksamhet är volleyboll och beachvolleyboll för barn, ungdomar och vuxna. Tack vare samarbetspartners, som till exempel Linköpings Kommun, Stångåstaden och Svenska Volleybollförbundet, satsar vi även mycket på olika aktiviteter för barn och ungdomar i och runt Parkleken i Trädgårdsföreningen. Team VALLA har även denna sommar kunnat erbjuda ett antal ungdomar ett meningsfullt och givande sommarjobb. Styrgrypp Bo Kindgren Christina Ahremark Björn Jigander Tommy Salomonsson Anki Rasmusson Hans Eriksson Ordförande Kassör Elitansvarig Sekreterare & Marknadsansvarig Ungdomsansvarig Parkleken Styrelsens sammanträden Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 16 protokollförda möten. Utöver detta har styrelsen haft ett flertal avstämningsmöten. Årsmöte Årsmötet hölls i Parkleken 26 oktober. Samarbetsavtal Team VALLA har haft ett sportsligt samarbete med The Australian Institute of Sport (AIS). Avtal med Linköpings Hockey Club, LHC angående samarbete. Landslagsuppdrag, Sverige + Australien Erik Knutsson Martin Larsson Erik Sundberg Jens Ahremark Luke Smith Harrison Pacock A-landslag A-landslag A-landslag U-landslag Australiens OS-landslag Australiens OS-landslag Riksidrottsgymnasiet i Falköping Team VALLA har haft följande studerande på RIG:, Jens Ahremark och Erik Rönnqvist.

3 HERR ELIT Linköpings Volleyboll Club har blivit etablerat som klubbnamn både i Elitserien som på hemmaplan i Linköping där vi samverkar med stadens två andra storheter, LHC och LVC. Klubben är inne på sitt 17 elitserie år. Till årets säsong förstärktes spelartruppen med ytterligare två comebackande spelare från guldlaget 2009/2010. Linköpings Volleyboll Club har ett intressant koncept att erbjuda unga lovande spelare där det är lätt att kombinera studier, boende och fortsatt elitsatsning. Även i år förstärktes laget med två spelare från AIS (Australian Institute of Sports). Båda spelarna Luke Smith och Harry Peacock har gjort bra ifrån sig i det Australiska landslaget. Andrew Strugnell gjorde sitt femte år i LVC. En mycket välmeriterad och internationellt erfaren tränare som alltid lyckas få ut det mesta och bästa av det spelarmaterial han har till förfogande. Andrew är också en man med stort nätverk och har under sina år i Linköping lyckats med att få ut nio spelare som proffs i Europa efter att ha spelat i Linköpingsklubben. Hemma i elitserien vann LVC alla matcher under hösten men när det blev danskt motstånd i Nordic cup, NEVZA Club Championships, blev det genast tuffare. LVC förlorade i första matchen mot de regerande mästarna Förde med 2-3 och vann sedan med samma siffror mot Marienlyst. Eftersom Marienlyst vann över Förde med 3-1 gick de vidare på LVC:s bekostnad LVC kvalificerade sig för volleybollens GP-slutspel i Katrineholm. Ett set förlorades i semifinalen mot Tierp, men LVC:s segertåg under hösten fortsatte via 25-19, 25-17, 20-25, I fredagens final väntade som väntat Falkenberg. LVC rivstartade det nya året med att vinna GP-slutspelet. I finalen besegrades Falkenberg med 3-1 (25-23, 26-28, 25-23, 25-22) efter en riktigt jämn och underhållande tillställning. Luke Smith och Martin Larsson var de stora poänggörarna i LVC. Linköpings VC lyckades med det som inget lag tidigare gjort - att gå obesegrade genom elitserien. LVC tog 18 raka segrar och lyckades gå genom hela elitserien utan att förlora en enda match. I SM-kvartsfinalen valde LVC Falköping som relativt enkelt besegrades i tre raka matcher. Efter 22 raka segrar sprack förlustnollan för Linköpings volleybollherrar borta mot Tierp. Nordupplänningarna vann andra SM-semifinalen mellan lagen i tre raka set. Tierp fortsatte att skrälla. De vann även den tredje semifinalen i vår hemmahall i tre raka set och ledde med 2-1 i matcher.

4 Nu väntade en tuff match i Tierp som vi lyckades vinna i femte och avgörande set. Tierp var med detta ett slaget lag. Den avgörande semifinalen vanns med klara 3-0 i set. I finalen väntade fjolårets Svenska Mästare Falkenberg. Linköpings VC vann fjärde och sista SM-finalen mot Falkenberg och kunde därmed titulera sig Svenska Mästare i volleyboll Det var två år sedan LVC tog klubbens första SM-guld, och nu var det alltså dags för SMguld nummer två till Östergötland. Det känns fantastiskt just nu, jag går runt med ett stort lyckorus inombords, sa Linköpings prisade passare Harrison direkt efter matchen. Harrison Peacock blev vald till matchens spelare i LVC i sista finalmatchen. Harrison utsågs också till årets bästa spelare och årets bästa passare inom Svensk volleyboll. Anton Eriksson utsågs till årets libero. OLYMPISKA SPELEN LONDON 2012 Andrew Strugnell har gjort ett fantastiskt jobb i Linköpings VC. Fem av sju spelare i Australiens landslags förstauppställning är fostrade i LVC. Bland annat profilen Tom Edgar som var med när LVC vann SM- Guld Nu var han med och spelade OSvolleyboll i London Australien lyckades bland annat besegra världstreorna Polen med 3-1. Svenska elitserien står sig bra i konkurrensen menar många. Årets passare Harrison Peacock var med och vann årets SM-Guld för LVC. Han passade också Australiens landslag till OS i London.

5 DAM A Laget gjorde stora förändringar inför säsongen, både vad gäller spelare och tränarstab. Laget var betydligt bredare och med en starkare spets än tidigare säsonger och satsader på serieseger i division 1. Peter Bjurstam och Mathias Gustafsson tillkom som tränare, men även herrlagets head-coach Andrew Strugnell kom att ha en roll. Under försäsongen jobbade laget mycket med bollkontroll. Träningen gav bra utdelning. Det blev åtta raka segrar för damlaget i Sydöstra division 1-serien. Vårt damlag kopierade herrarnas bedrift genom att gå obesegrade genom hela seriespelet. De vann alla sina matcher även under våren och slutade i topp i Vårettan. De vann 16 matcher och förlorade endast ett ynka set under hela säsongen. En makalös bedrift som tyvärr kom i skymundan av herrarnas SM-guld. DAM B Damer B består av 15 tjejer som ständigt utvecklas och som i år har nått stora framgångar. Detta är dels tack vare coachen Tim Middlehurst stora engagemang, men främst tack vare tjejernas starka viljor. Stina Eng och Ove Karlsson var assisterande coacher som visade gott ledarskap och alltid gav en hjälpande hand när det behövdes. Tjejerna spelade under höstsäsongen i division 2 och våren i vårtrean västra damer där de kom på andra plats.

6 UNGDOM Team Vallas C-flickor består av 17 stycken spelglada och kämpande flickor. Majoriteten är födda 1997 med några undantag födda 1995, 1996 och De flesta har spelat volleyboll i ett till två år och deltagit i volley2000-sammandrag tillsammans. På somrarna är det beach som gäller. Det finns en stor vilja hos flickorna vilket gör att utvecklingen och framtiden ser väldigt ljus ut. I år kommer de att ta ett steg längre och försiktigt lämna volley2000 bakom sig. Det är mycket att ta in med nya positioner men för varje träning går det bättre och bättre. Överlag tycker huvudcoachen Tove Strandh och hjälpcoacherna Elsa Malmqvist och Rebecca Strengbom att C-flickorna är ett härligt gäng som alltid är glada och öppna för att lära sig. Målet för säsongen var att utvecklas så mycket som möjligt genom att alltid göra sitt bästa och att vara fokuserad. Dessutom ska de fortsätta ha riktigt kul på planen. BEACH Idag finns det en beachanläggning med tre planer i anslutning till Parkleken. Det har inte alltid varit så. Team Valla arrangerade en landskamp mellan Sverige och Mexico mitt på lilla torget i Linköping. Efter matchen lyckades föreningen förmå kommunen att forsla sanden till trädgårdsföreningen för att iordningsställa en permanent beachplan. Detta gjordes och Linköping fick sin första riktiga Beachplan. Året därpå placerades banan på en mer strategisk plats kom nästa framsteg. Kommunen och Team Valla satsade och utökade ytan, vände planerna och fick tre banor och ett delvis inhägnat område. Denna spontananläggning har bidragit till stor aktivitet. Inte minst skolan är en välsedd gäst på anläggningen. Sedan 2007, har Team Valla erbjudit högstadie- och gymnasieklasser fri beachinstruktion under maj och juni. Omkring 1500 elever per år har testat beachvolleyboll och har skapat stort tryck och efterfrågan på beachvolleyboll. Inte minst spontanverksamheten har utvecklats enormt med åren spelades SM i beachvolley på Skrea Strand i Falkenberg. I ungdoms-sm fick föreningen ytterligare ett SM-guld genom Erik Sundberg som tillsammans med Jakob Wijk Tegenrot, Malmö, i kamp med 18 lag vann klassen U21. Till ungdoms-sm i beachvolley kvalificerade sig de lag med de högsta rankingpoängen in till tävlingen. I veteranklassen gick Andreas Gilbertsson och Henrik Johansson till kvartsfinal.

7 LVC - LHC I oktober 2008 inleddes en samverkan mellan Linköpings Hockey Club och Team VALLA. Herr- och damelitlagen blev Linköpings Volleyboll Club, LVC. B-lag samt vår junior- och ungdomsverksamhet kom fortfarande att ligga kvar i Team VALLA. Samarbetet en stor sak för volleybollen i Linköping. Vi fick tillgång till varumärket. Vi hoppades på en nytändning för volleybollen i Linköping. Vi tog ett avstamp både mot den absoluta Sverigetoppen där vi nu har vunnit två SM-guld PARKLEKEN Parkleken, föreningens största utmaning. Team Valla drev ett sommarcafé i trädgårdsföreningens växthus under fem år. När Tropikhuset med café och restaurang byggdes 2006 fanns inget fortsatt utrymme för caféverksamhet i Team Vallas regi. Föreningen kontaktade kommunen och kom överens om att ta ansvar över en brandskadad dagisbyggnad i andra delen av Parken. Kommunen genomförde en renoveringsinsats och Team Valla erhöll ansvaret för att se till att Parkleken mitt i Linköpings ståtliga Park, Trädgårdsföreningen, blev en mötesplats för alla, gammal som ung. Runt Parkleken finns nu en härlig lekplats för barn, boulebanor för äldre och beachplaner. Dessutom finns det aktivitetsytor för Parkgolf, basket och på vintern konstfrusen isbana för de yngre. Föreningen har flera anställda som arbetar i Parkleken under stora delar av året. De servar med fika, hjälper till att boka planer och skapar trivsel för de som är på besök. UTMÄRKELSER Varje år utses årets spelare i svensk volleyboll. Linköpings Volleyboll Club dominerade denna säsong. Harrison Peacock utsågs till årets spelare och årets passare. Anton Eriksson utsågs till årets passare. Spelarna utses genom en jury. På senare år är det alla tränarna i litserien som är juryn. Priset till årets genombrott gick till Tomasz Mroz, RIG Falköping. I april skrev Tomasz på för LVC.

8 BARN- OCH UNGDOMSAKTIVITETER Koll på Boll, Kids Volley och Volley 2000! Team Valla presenterade sin nya barnverksamhet. Koll på Boll, Kids Volley och Volley 2000! Alla barn från 7 år och uppåt har varit välkomna att delta. I september körde vi igång volleybollträning för barn från 7 år och uppåt i Folkungahallen. I vår barnverksamhet gör vi en nivågruppering där alla får möjlighet att spela på den nivå som känns bäst. I Koll på Boll är det mycket lek och bollövningar, medan Kids Volley även introducerar spelplanen och några enkla regler. För de som känner sig säkra på boll och spelplan finns Volley 2000, som tar upp mer regler, taktik, bollkontroll och lagspel. Gemensamt för alla nivåer är att fokus ligger på god kamratskap, laganda, hänsyn och stöttning i både med- och motgång. Team Vallas tjejer lyckades mycket bra i sitt första Volley mästerskap 4-6 maj i Falköping. Volley 2000 spelas för barn mellan 10 och 14 år. Volley 2000 är etablerat som det största volleyeventet sett till antalet deltagare. Efter att ha spelat sina första riktiga volleybollmatcher, satt de nio tjejerna och de två tränarna, nöjda på väg hem från Volley 2000 turneringen i Falköping. Det började med tufft motstånd i gruppspelet men de båda lagen lyckades kamma hem varsin vinst. De båda lagen möttes i första slutspelsmatchen och det ena laget vann alla sina matcher i slutspelet och kom på 11:e plats av 20 lag! Det andra laget tog sig en 16:e plats. Det ingick också domaruppdrag som sköttes med den äran. I Volley 2000 är det alltid spelarna med stöd av sina ledare som dömer matcherna. Eftersom lagen normalt dömer lag med ungefär lika lång erfarenhet som vad det egna laget har, fungerar det väldigt bra med barn och ungdomar som domare. Det var en spännande och rolig helg och alla tjejerna ska vara stolta och nöjda med sig själva. Barn och ungdomsträningen hade en gemensam julavslutning i Folkungahallen 15 december. Tack vare våra duktiga tränare för barn- och ungdomsverksamheten blev julavslutningen en riktig succé! Efter att ha blivit uppställda i längdordning parades (längstkortast, längst-kortast osv.) de ca 30 ungdomarna in i blandade lag. Sex lag mötte varandra under mycket skratt och stoj. Efteråt varvade alla ner med julmust, pepparkakor och skumtomtar. En härlig avslutning på höstsäsongen! Stort tack till Elsa, Rebecca och alla ni andra underbara som hjälpte till att få en så härlig avslutning! Idrottslyftet: Svenska volleybollförbundet och Team VALLA i samverkan lyfter beachvolleybollen Närmare 2000 elever från högstadiet och gymnasiet testade beachvolleyboll under maj och juni månad. Team Valla hade instruktörer från bland annat våra elitlag på plats varje vardag. För att krydda satsningen genomfördes tre tävlingar, herr, dam och mixed. Allt detta skedde på våra planer i Trädgårdsföreningen.

9 Utbildning Unga ledare - sommarjobb Sista helgen i april åkte sex ungdomar från Team VALLA för att utbildas till ungdomsledare. Totalt är det 70 ungdomar som fick en tvådagarsutbildning som ledde till sommarjobb i sina respektive föreningar. De ämnen som diskuterades var Barns utveckling, ledarskap i teori och praktik, föreningsutveckling samt praktisk teambuildning. Våra unga ledare var Elsa Malmqvist, Towe Strandh, Jakob Nordfeldt, Sofia Persson, Rebecca Strengbom och Sabina Karlsson Sportis Camp Team Valla har haft sex unga ledare på plats i den stora satsningen Sportis Camp. Elsa, Towe, Jakob, Sofia, Rebecca och Sabina har sett till att 180 barn i mellanstadieåldern haft en kul vecka. Barnen får testa drygt 20 idrotter under veckan. 15 grupper om 10 barn har testat bl.a. volleyboll i sporthallen och beachvolleyboll i Trädgårdsföreningen. Våra ledare rapporterar att många vill börja med volleyboll i höst. Höstturnering i Folkungahallen I september arrangerades en volleybollturnering i Folkungahallen för ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Några av de deltagande lagen kom att coachas av spelare från LVC:s elitlag. Julturnering Lördagen den 17 december ordnade B-dam en julturnering för högstadie- och gymnasieungdomar i Folkungahallen. Det var andra gången denna termin som Team Valla anordnade en ungdomsturnering. Tanken är att dessa turneringar ska göra volleybollen lättillgänglig för alla som tycker om att spela. Det var inga lag föranmälda men det kom överraskande många dit ändå så vi fick ihop fem lag. Alla spelade mot alla och sedan väntade slutspel. Tillslut vann laget Dunderklumparna med killar från Folkungagymnasiet efter en riktigt tuff final. Både lag, domare och den lilla publiken som var där hade roligt och Team Valla fick många intresserade nybörjare som vill fortsätta spela volleyboll. Det blev en lyckad avslutning på volleybollterminen. ÖVRIGA AKTIVITETER Ensamkommande ungdomar på läger. Team Valla arrangerade i augusti ett sommarläger med fokus på beachvolleyboll. Det handlade om ensamkommande flyktingungdomar med mestadels ursprung från Afghanistan som som sökt asyl i Sverige. De flesta hade fått uppehållstillstånd eftersom situationen är allvarlig i Afghanistan. Det var flera tjejer från Team Vallas organisation som tog hand om beachvolleybollen. Det var andra tillfället under

10 sommaren som de anordnades ett läger för barn och ungdomar. "Vi har fått det här som sommarjobb från Linköpings kommun och det är jättekul att se killarna från Afghanistan spela för de är så duktiga. Vi försöker också hjälpa till och lära dem en del grundslag", berättade lägerledaren Elsa Malmqvist från Team Valla. Medlemskväll Vår sponsor Intersport i IKANO-huset, bjöd på medlemskväll 5:e december. Vi fick chansen att köpa kläder och utrustning till oss själva och nära och kära. Perfekt i julklappstider! Julmarknad i Trädgårdsföreningen Lördag 19 november höll Trädgårdsföreningen sin traditionella julmarknad. LVC var som vanligt engagerade. Man kan säga att utan LVC- ingen marknad. Vinterljus I Linköping satsar kommunen på en vandringsrunda runt Stångån med vinterljus som tema. Som oftast blir föreningen tillfrågad om att hjälpa till, något vi självklart gör. Föreningen ansvade för att marknadsföra Vinterljus ons 9/11-lö 12/9 några timmar under de mörka timmarna. Veteranträning Team Valla har även ett veterangäng som spelar i Folkungahallen på torsdagar. ÖVRIGT Linköpings Volleyboll Club tar aktiv del i samhället genom att vara med i många olika aktiviteter.. T. ex. skräpmätning, marknadsdagar, aktivitetsdagar, Topp 100, Bergadagen, Tornbydagen, Sportis Camp, Unga ledare för att bara nämna några. Föreningen har också ett samarbete med Arbetsförmedlingen och tar emot långtidsarbetslösa som får en chans att komma ut i arbetslivet.

11 SLUTORD Att få uppleva två SM-Guld för herrlaget inom en treårsperiod är stort. Att dessutom göra rent hus under 2011/2012 med serievinst, GP-guld och SM-Guld är en stor prestation av både lag och ledning. Vinna är inte allt. Elitidrotten är en liten del av den totala tävlingsidrotten men är genom sitt uppmärksamhetsvärde av stor betydelse för idrottsrörelsen. Volleyboll på hög nivå ger underhållning och inspirerar barn och ungdomar att idrotta. Volleybollen har idrottsutövare som genom sina prestationer och uppträdande är viktiga förebilder för barn och ungdomar. Damlaget genomförde också en fantastisk säsong genom att vinna både division 1 och efterföljande vårserie. Damlaget gjorde som herrarna och vann alla sina matcher. En prestation som tyvärr hamnade i skuggan av herrlagets framgångar. Trädgårdsföreningen har som tidigare varit en skåde- och tävlingsplats för många härliga arrangemang. Sex ungdomar har utbildats och erhållit sommarjobb som ledare. De har starkt bidragit till att vi kan hålla igång verksamheten under hela sommaren. Idrottslyftet i samverkan med Svenska Volleybollförbundet är viktiga förutsättningar i arbetet att fler syns bättre. Nedan uppräknade insatser engagerade drygt 2000 barn och ungdomar under sommaren Beachinstruktion riktad till högstadiet och gymnasiet med 59 klasser och 1800 elever under maj och juni. Tillsammans med Stångåstaden arrangerades flera beachtävling för ungdomar. Beach camp och prova på läger under sommaren I samverkan med Östgötaidrotten fick 180 barn testa beachvolleyboll under vecka 33. Sommar OS i London gav mig och alla volleybollälskare en häftig upplevelse. Inte minst att Australien med tränare Strugnell och flera fd LVC spelare i truppen var på plats som ett av 12 lag i en av världens största idrotter. Matchen Australien-Polen slutade 3-0. På planen fanns 5 spelare som spelat i LVC. Harri Peacock gick direkt från SM-Guld med LVC till OS-passare med Australien. Stort! Avslutningsvis vill styrelsen tacka alla Er som visat kraft och engagemang i denna resa. Samarbetspartners som på många sätt hjälpt oss i vår strävan att vara en elitklubb men också en klubb som ser till att andra grupper i samhället ges möjlighet att få del av vårt utbud. Vi vill också tacka de folkvalda politikerna i Linköping för det stöd vi erhållit i form av uppmuntran, elitstöd och inte minst den bankett som herr- och damlag bjöds in till efter att ha vunnit SM-guldet. Stort tack! Linköping i september 2012 Bo Kindgren, Ordförande Christina Ahremark Anki Elsehamn Björn Jigander Tommy Salomonsson Hasse Eriksson

12 SAMARBETSPARTNERS

13 Tabeller och statistik Elitserien, herrar Poängligan grundserien Bästa poängplockare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 6 Martin Larsson Bästa servare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 10 Eriksson Albin Bästa blockare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 1 Erik Knutsson Bästa spiker Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 7 Martin Larsson Bästa mottagare Plats Namn Match Set Excellent Receptions Total 42 Anton Eriksson ,39% 264

14 Grand Prix Semifinal LVC - Tierp , 25-17, 20-25, Final LVC - Falkenberg , 26-28, 25-23, NEVZA Club Championships - Poolspel LVC - Förde 2-3 LVC - Marienlyst 3-2 Division 1 Sydöstra Damer Vårettan Mellersta Damer Division 2 Sydöstra Damer Vårtrean Västra Damer

15 U19-SM Födda 1994 och senare Volley 2000 Mästerskapet Volley 2000 spelas för barn mellan 10 och 14 år Klass U15FG - U15 Flickor, Grön Beach U21 herr 1. Erik Sundberg, Team Valla / Jakob Wijk Tegenrot, Malmö BC Åttondelsfinal: Jens Ahremark, Team Valla / Johan Mårtensson Veteran 35+ Herrar Kvartsfinal: Andreas Gilbertsson Team Valla / Henrik Johansson, Team Valla

16 Från Linköpings kommuns hemsida

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande.

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande. 1 Styrelsen för HYLTE VOLLEY Bollklubb lämnar följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003-07-01 2004-06-30. 1. FÖRORD. Vi tar en fjärdeplats i grundserien på samma poäng som Falkenbergs VBK.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid Verksamhetsberättelse 2012 Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid KLUBBSTYRELSEN En idrottsklubb är beroende av människor med olika kompetens som på ideell basis är beredda att ta på

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Innehållsförteckning Verksamhetsinriktning 3 Ordförandens tankar 4 Bertils årskrönika 5 Snabbguiden 6-9 Föreningens verksamhet Verksamheten 10 Årsmöte 11 Styrelsen 11 Styrelsemöten

Läs mer

ALMIR LJUTOVAC. Intervju: GABBI TILLBAKA. GISSY GISSAR Årets motstånd SID 8-9 KIDSVOLLEY ELITSERIEN 2007-2008 ÅRETS SPELPROGRAM

ALMIR LJUTOVAC. Intervju: GABBI TILLBAKA. GISSY GISSAR Årets motstånd SID 8-9 KIDSVOLLEY ELITSERIEN 2007-2008 ÅRETS SPELPROGRAM ELITSERIEN 2007-2008 GABBI TILLBAKA Efter utflykten SID 21 GISSY GISSAR Årets motstånd SID 8-9 KIDSVOLLEY Nyhet för 6-10 åringar SID 18 20 ÅR Habo Wolley firar 20-års jubileum sid 10-11 Intervju: ALMIR

Läs mer

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Förslag från föreningarna inför remissen av tävlingsbestämmelserna. Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Allsvenskan, Division 1 och Division 2 Upplägget av serier är olika för Damer

Läs mer

Vellinge Idrottsförening hälsar välkommen till höstsäsongen 2007

Vellinge Idrottsförening hälsar välkommen till höstsäsongen 2007 Vellinge Idrottsförening hälsar välkommen till höstsäsongen 2007 Uppslutningen var stor från Vellinge IF:s ungdomar och deras föräldrar när herrarna mötte Trellborgs FF i DM. Hemmamatcher herr/dam hösten

Läs mer

FRÅN SKRIVBORDSPRODUKT TILL VERKLIGHET

FRÅN SKRIVBORDSPRODUKT TILL VERKLIGHET TIDNINGEN OM ISHOCKEYNS FRAMTID I ÖRNSKÖLDSVIK Nr 1 2014 MAN SKA ALDRIG SLÄPPA SINA DRÖMMAR LÄS MER PÅ SID 6 FRÅN SKRIVBORDSPRODUKT TILL VERKLIGHET LÄS MER PÅ SID 14 DET FINNS ETT DRIV I GRUPPEN LÄS MER

Läs mer

PÅVELUNDS TENNIS & BADMINTONKLUBB

PÅVELUNDS TENNIS & BADMINTONKLUBB Verksamhetsberättelse PTBK 2011 1 1 ORDFÖRANDE HAR ORDET... 3 2 STYRELSEN... 4 3 MEDLEMMAR... 5 4 VISION... 5 5 MÅL... 5 5.1 EN PROFESSIONELL OCH VÄLKOMNADE ANLÄGGNING... 6 5.2 DUKTIG, ENGAGERAD OCH UTBILDAD

Läs mer

för säsongen 2006-2007

för säsongen 2006-2007 HÖGDALENS ALLMÄNNA IDROTTSSÄLLSKAP Verksamhetsberättelse för säsongen 2006-2007 Postgiro 65 85 64-0 ----------------------------- Organisationsnummer 802006-2439 Verksamhetsberättelse Styrelsen för Högdalens

Läs mer

nummer ett tjugohundratio utgåva: 16

nummer ett tjugohundratio utgåva: 16 01 10 nummer ett tjugohundratio utgåva: 16 Tidningen Göteborgshandbollen ges ut som officiellt organ för och av Göteborgs Handbollförbund. Upplaga är 10 000 ex. Tidningen nu även finns online, gå in på

Läs mer

Styrelsens verksamhetsår

Styrelsens verksamhetsår Verksamhetsberättelse 2008 Innehållsförteckning Styrelsens verksamhetsår 3 Organisation och arbete 3 Bemanning 5 Ekonomi 6 Medlemmar 7 Kanalplan - Vår arena 7 Nytt i Gula Villan 8 Varumärket Hammarby Damfotboll

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club. verksamhetsåret 2009-201 0

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club. verksamhetsåret 2009-201 0 Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club verksamhetsåret 2009-201 0 1 Styrelsen Göteborg Beachvolley Club får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2009-09-01-2010-08-31. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SANDVIKENS AIK/BK VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SÄSONGEN 2014/15 Glädje - Delaktighet - Kamratskap - Respekt Innehåll Summering Inledning Sportsliga resultat och prestationer Nyckeltal i verksamheten

Läs mer

GÖTEBORG BEACHVOLLEY CLUB Hjärtat i svensk beachvolley!

GÖTEBORG BEACHVOLLEY CLUB Hjärtat i svensk beachvolley! GÖTEBORG BEACHVOLLEY CLUB Hjärtat i svensk beachvolley! Verksamhetsberättelse 2013-2014 Upprättad november 2014 Styrelsen i Göteborg Beachvolley Club presenterar verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år!

Ordförande har ordet. 2012 ett framgångsrikt år! Årsberättelse 2012 Ordförande har ordet 2012 ett framgångsrikt år! Det finns mycket att glädjas över när man ser tillbaka på det gångna året. För det första så kan man konstatera att firman går bra och

Läs mer

EN SÄSONG SOM GAV MERSMAK

EN SÄSONG SOM GAV MERSMAK Växjö Lakers Verksamhetsberättelse 2013/14 EN SÄSONG SOM GAV MERSMAK Vilken fantastisk säsong! Växjö Lakers nådde första slutspelet någonsin. Det blev en spännande resa och hela Växjö andades slutspelshockey.

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundet Svenska Ishockeyförbundet Verksamheten 2012/2013 Innehåll Förbundsordföranden 4 Generalsekreteraren 6 Utvecklings- och landslagsavdelningen 8 Tävlingsavdelningen 10 Marknads- och kommunikationsavd. 14

Läs mer

Fre 6/12 kl.19.00 Modo. Tor 12/12 kl.19.00 Skellefteå. Lör 28/12 kl.18.30. Mån 30/12 kl.19.00 Färjestad. Tor 9/1 kl.19.00 Brynäs

Fre 6/12 kl.19.00 Modo. Tor 12/12 kl.19.00 Skellefteå. Lör 28/12 kl.18.30. Mån 30/12 kl.19.00 Färjestad. Tor 9/1 kl.19.00 Brynäs SID 8 ksingen 1 2014 Fullmatad Växjö Lör 5/10 kl.18.30 kryssning AIK Lör 12/10 kl.16.00 väntar Skellefteå Play Luleå in och slutspel Växjö - så funkar det SID 6 SHL 2013/2014 Lör 14/9 kl.16.00 Brynäs Tor

Läs mer

Fyrbent resurs mot bengaler

Fyrbent resurs mot bengaler FOTBOLL Fyrbent resurs mot bengaler Matcherna på Råsunda är numera en fantastisk upplevelse även om man räknar bort huvudnumret själva matchen. Läktarna är välfyllda, stämningen inte sällan rent magisk.

Läs mer

nr 1 2014 årgång 42 tema: Curling porträttet: Jalle Jungnell inför paralympics: Fem nationer - ett lag Handikappidrottens huvudsponsorer

nr 1 2014 årgång 42 tema: Curling porträttet: Jalle Jungnell inför paralympics: Fem nationer - ett lag Handikappidrottens huvudsponsorer nr 1 2014 årgång 42 tema: Curling porträttet: Jalle Jungnell inför paralympics: Fem nationer - ett lag Handikappidrottens huvudsponsorer 1 INVACARE TOP END CC ForceTM - häng med! 2 TopEnd handcyklar från

Läs mer

Västgöten. Årg. 19 Nr 1-2012

Västgöten. Årg. 19 Nr 1-2012 Västgöten Årg. 19 Nr 1-2012 Officiellt organ för handikappidrotten i Västergötland F Kälkhockey i Vänersborg F Per klar för London F Årets ledare positiv och pålitlig F Konsten att gå till historien F

Läs mer

Smålands IDROTTEN. Ellen Allgurin har siktet inställt på världseliten. MOBBNING - våga se och reagera. Uppsving för biljard i Växjö TIDNINGEN

Smålands IDROTTEN. Ellen Allgurin har siktet inställt på världseliten. MOBBNING - våga se och reagera. Uppsving för biljard i Växjö TIDNINGEN TIDNINGEN nr 3 2010 Smålands IDROTTEN Ellen Allgurin har siktet inställt på världseliten MOBBNING - våga se och reagera Uppsving för biljard i Växjö 1 A2669 07-05 Samla dina försäkringar och få rabatt!

Läs mer

Nackaiten Nr 1-2013 Årg. 24

Nackaiten Nr 1-2013 Årg. 24 Nackaiten Nr 1-2013 Årg. 24 pms 297c blå + 877c silver 200mm 1 Har ni valt rätt assistansanordnare? SÄRNMARK ERbJUDER bland ANNAT Professionell rekrytering av personliga assistenter Egen kontaktperson

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2015 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

SKOLIDROTT. Nivin älskar friheten i parkour

SKOLIDROTT. Nivin älskar friheten i parkour NUMMER 4 2013 SVENSK SKOLIDROTT TIDNINGEN FÖR DIN SKOL-IF Nivin älskar friheten i parkour Skol-IF gör lektionerna roligare Så får du pengar till föreningen Distriktet stöttar och ordnar De spelade fotboll

Läs mer

Värdegrund. Svenska Kanotförbundets värdegrund handlar om organisationens. förhållningssätt och grundläggande principer, vilka beteenden som är

Värdegrund. Svenska Kanotförbundets värdegrund handlar om organisationens. förhållningssätt och grundläggande principer, vilka beteenden som är Svenska Kanotförbundets verksamhetsberättelse 2012 Värdegrund Svenska Kanotförbundets värdegrund handlar om organisationens förhållningssätt och grundläggande principer, vilka beteenden som är tillåtna

Läs mer

Extra tävlingsnerv i klubbmästerskapen Spelarna trivs i Nordnet Open Vad innebär det att vara tennisförälder? Hitta framgångsrutiner

Extra tävlingsnerv i klubbmästerskapen Spelarna trivs i Nordnet Open Vad innebär det att vara tennisförälder? Hitta framgångsrutiner Medlemstidning för Djursholms Tennisklubb Nummer 1 maj 2008 Extra tävlingsnerv i klubbmästerskapen Spelarna trivs i Nordnet Open Vad innebär det att vara tennisförälder? Hitta framgångsrutiner En del miljonärer

Läs mer

veteranhockey! KLUBBTIDNING FÖR SOLLENTUNA HC - FEBRUARI 2013 Ordföranden Stefan har ordet Aktuellt från klubbens alla lag

veteranhockey! KLUBBTIDNING FÖR SOLLENTUNA HC - FEBRUARI 2013 Ordföranden Stefan har ordet Aktuellt från klubbens alla lag KLUBBTIDNING FÖR SOLLENTUNA HC - FEBRUARI 2013 Från hockeyskolor upp till veteranhockey! Ordföranden Stefan har ordet Aktuellt från klubbens alla lag Tänkvärda ord av Pelle Eklund Seger mot Bajen Fans

Läs mer

JÄRFÄLLA SIMSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2012

JÄRFÄLLA SIMSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2012 JÄRFÄLLA SIMSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2012 www.jarfallasim.org 1 Innehåll 1 Årsmöte... 4 1.1 Dagordning... 4 2 Klubben... 5 2.1 Inledning... 5 2.2 Styrelsen... 5 2.3 Nya stadgar... 5 2.4 Hedersmedlemmar...

Läs mer