Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2011-2012"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE TEAM VALLA Styrelsen för Team VALLA får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret Team VALLA är en KFUM-förening. Vår verksamhet är volleyboll och beachvolleyboll för barn, ungdomar och vuxna. Tack vare samarbetspartners, som till exempel Linköpings Kommun, Stångåstaden och Svenska Volleybollförbundet, satsar vi även mycket på olika aktiviteter för barn och ungdomar i och runt Parkleken i Trädgårdsföreningen. Team VALLA har även denna sommar kunnat erbjuda ett antal ungdomar ett meningsfullt och givande sommarjobb. Styrgrypp Bo Kindgren Christina Ahremark Björn Jigander Tommy Salomonsson Anki Rasmusson Hans Eriksson Ordförande Kassör Elitansvarig Sekreterare & Marknadsansvarig Ungdomsansvarig Parkleken Styrelsens sammanträden Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 16 protokollförda möten. Utöver detta har styrelsen haft ett flertal avstämningsmöten. Årsmöte Årsmötet hölls i Parkleken 26 oktober. Samarbetsavtal Team VALLA har haft ett sportsligt samarbete med The Australian Institute of Sport (AIS). Avtal med Linköpings Hockey Club, LHC angående samarbete. Landslagsuppdrag, Sverige + Australien Erik Knutsson Martin Larsson Erik Sundberg Jens Ahremark Luke Smith Harrison Pacock A-landslag A-landslag A-landslag U-landslag Australiens OS-landslag Australiens OS-landslag Riksidrottsgymnasiet i Falköping Team VALLA har haft följande studerande på RIG:, Jens Ahremark och Erik Rönnqvist.

3 HERR ELIT Linköpings Volleyboll Club har blivit etablerat som klubbnamn både i Elitserien som på hemmaplan i Linköping där vi samverkar med stadens två andra storheter, LHC och LVC. Klubben är inne på sitt 17 elitserie år. Till årets säsong förstärktes spelartruppen med ytterligare två comebackande spelare från guldlaget 2009/2010. Linköpings Volleyboll Club har ett intressant koncept att erbjuda unga lovande spelare där det är lätt att kombinera studier, boende och fortsatt elitsatsning. Även i år förstärktes laget med två spelare från AIS (Australian Institute of Sports). Båda spelarna Luke Smith och Harry Peacock har gjort bra ifrån sig i det Australiska landslaget. Andrew Strugnell gjorde sitt femte år i LVC. En mycket välmeriterad och internationellt erfaren tränare som alltid lyckas få ut det mesta och bästa av det spelarmaterial han har till förfogande. Andrew är också en man med stort nätverk och har under sina år i Linköping lyckats med att få ut nio spelare som proffs i Europa efter att ha spelat i Linköpingsklubben. Hemma i elitserien vann LVC alla matcher under hösten men när det blev danskt motstånd i Nordic cup, NEVZA Club Championships, blev det genast tuffare. LVC förlorade i första matchen mot de regerande mästarna Förde med 2-3 och vann sedan med samma siffror mot Marienlyst. Eftersom Marienlyst vann över Förde med 3-1 gick de vidare på LVC:s bekostnad LVC kvalificerade sig för volleybollens GP-slutspel i Katrineholm. Ett set förlorades i semifinalen mot Tierp, men LVC:s segertåg under hösten fortsatte via 25-19, 25-17, 20-25, I fredagens final väntade som väntat Falkenberg. LVC rivstartade det nya året med att vinna GP-slutspelet. I finalen besegrades Falkenberg med 3-1 (25-23, 26-28, 25-23, 25-22) efter en riktigt jämn och underhållande tillställning. Luke Smith och Martin Larsson var de stora poänggörarna i LVC. Linköpings VC lyckades med det som inget lag tidigare gjort - att gå obesegrade genom elitserien. LVC tog 18 raka segrar och lyckades gå genom hela elitserien utan att förlora en enda match. I SM-kvartsfinalen valde LVC Falköping som relativt enkelt besegrades i tre raka matcher. Efter 22 raka segrar sprack förlustnollan för Linköpings volleybollherrar borta mot Tierp. Nordupplänningarna vann andra SM-semifinalen mellan lagen i tre raka set. Tierp fortsatte att skrälla. De vann även den tredje semifinalen i vår hemmahall i tre raka set och ledde med 2-1 i matcher.

4 Nu väntade en tuff match i Tierp som vi lyckades vinna i femte och avgörande set. Tierp var med detta ett slaget lag. Den avgörande semifinalen vanns med klara 3-0 i set. I finalen väntade fjolårets Svenska Mästare Falkenberg. Linköpings VC vann fjärde och sista SM-finalen mot Falkenberg och kunde därmed titulera sig Svenska Mästare i volleyboll Det var två år sedan LVC tog klubbens första SM-guld, och nu var det alltså dags för SMguld nummer två till Östergötland. Det känns fantastiskt just nu, jag går runt med ett stort lyckorus inombords, sa Linköpings prisade passare Harrison direkt efter matchen. Harrison Peacock blev vald till matchens spelare i LVC i sista finalmatchen. Harrison utsågs också till årets bästa spelare och årets bästa passare inom Svensk volleyboll. Anton Eriksson utsågs till årets libero. OLYMPISKA SPELEN LONDON 2012 Andrew Strugnell har gjort ett fantastiskt jobb i Linköpings VC. Fem av sju spelare i Australiens landslags förstauppställning är fostrade i LVC. Bland annat profilen Tom Edgar som var med när LVC vann SM- Guld Nu var han med och spelade OSvolleyboll i London Australien lyckades bland annat besegra världstreorna Polen med 3-1. Svenska elitserien står sig bra i konkurrensen menar många. Årets passare Harrison Peacock var med och vann årets SM-Guld för LVC. Han passade också Australiens landslag till OS i London.

5 DAM A Laget gjorde stora förändringar inför säsongen, både vad gäller spelare och tränarstab. Laget var betydligt bredare och med en starkare spets än tidigare säsonger och satsader på serieseger i division 1. Peter Bjurstam och Mathias Gustafsson tillkom som tränare, men även herrlagets head-coach Andrew Strugnell kom att ha en roll. Under försäsongen jobbade laget mycket med bollkontroll. Träningen gav bra utdelning. Det blev åtta raka segrar för damlaget i Sydöstra division 1-serien. Vårt damlag kopierade herrarnas bedrift genom att gå obesegrade genom hela seriespelet. De vann alla sina matcher även under våren och slutade i topp i Vårettan. De vann 16 matcher och förlorade endast ett ynka set under hela säsongen. En makalös bedrift som tyvärr kom i skymundan av herrarnas SM-guld. DAM B Damer B består av 15 tjejer som ständigt utvecklas och som i år har nått stora framgångar. Detta är dels tack vare coachen Tim Middlehurst stora engagemang, men främst tack vare tjejernas starka viljor. Stina Eng och Ove Karlsson var assisterande coacher som visade gott ledarskap och alltid gav en hjälpande hand när det behövdes. Tjejerna spelade under höstsäsongen i division 2 och våren i vårtrean västra damer där de kom på andra plats.

6 UNGDOM Team Vallas C-flickor består av 17 stycken spelglada och kämpande flickor. Majoriteten är födda 1997 med några undantag födda 1995, 1996 och De flesta har spelat volleyboll i ett till två år och deltagit i volley2000-sammandrag tillsammans. På somrarna är det beach som gäller. Det finns en stor vilja hos flickorna vilket gör att utvecklingen och framtiden ser väldigt ljus ut. I år kommer de att ta ett steg längre och försiktigt lämna volley2000 bakom sig. Det är mycket att ta in med nya positioner men för varje träning går det bättre och bättre. Överlag tycker huvudcoachen Tove Strandh och hjälpcoacherna Elsa Malmqvist och Rebecca Strengbom att C-flickorna är ett härligt gäng som alltid är glada och öppna för att lära sig. Målet för säsongen var att utvecklas så mycket som möjligt genom att alltid göra sitt bästa och att vara fokuserad. Dessutom ska de fortsätta ha riktigt kul på planen. BEACH Idag finns det en beachanläggning med tre planer i anslutning till Parkleken. Det har inte alltid varit så. Team Valla arrangerade en landskamp mellan Sverige och Mexico mitt på lilla torget i Linköping. Efter matchen lyckades föreningen förmå kommunen att forsla sanden till trädgårdsföreningen för att iordningsställa en permanent beachplan. Detta gjordes och Linköping fick sin första riktiga Beachplan. Året därpå placerades banan på en mer strategisk plats kom nästa framsteg. Kommunen och Team Valla satsade och utökade ytan, vände planerna och fick tre banor och ett delvis inhägnat område. Denna spontananläggning har bidragit till stor aktivitet. Inte minst skolan är en välsedd gäst på anläggningen. Sedan 2007, har Team Valla erbjudit högstadie- och gymnasieklasser fri beachinstruktion under maj och juni. Omkring 1500 elever per år har testat beachvolleyboll och har skapat stort tryck och efterfrågan på beachvolleyboll. Inte minst spontanverksamheten har utvecklats enormt med åren spelades SM i beachvolley på Skrea Strand i Falkenberg. I ungdoms-sm fick föreningen ytterligare ett SM-guld genom Erik Sundberg som tillsammans med Jakob Wijk Tegenrot, Malmö, i kamp med 18 lag vann klassen U21. Till ungdoms-sm i beachvolley kvalificerade sig de lag med de högsta rankingpoängen in till tävlingen. I veteranklassen gick Andreas Gilbertsson och Henrik Johansson till kvartsfinal.

7 LVC - LHC I oktober 2008 inleddes en samverkan mellan Linköpings Hockey Club och Team VALLA. Herr- och damelitlagen blev Linköpings Volleyboll Club, LVC. B-lag samt vår junior- och ungdomsverksamhet kom fortfarande att ligga kvar i Team VALLA. Samarbetet en stor sak för volleybollen i Linköping. Vi fick tillgång till varumärket. Vi hoppades på en nytändning för volleybollen i Linköping. Vi tog ett avstamp både mot den absoluta Sverigetoppen där vi nu har vunnit två SM-guld PARKLEKEN Parkleken, föreningens största utmaning. Team Valla drev ett sommarcafé i trädgårdsföreningens växthus under fem år. När Tropikhuset med café och restaurang byggdes 2006 fanns inget fortsatt utrymme för caféverksamhet i Team Vallas regi. Föreningen kontaktade kommunen och kom överens om att ta ansvar över en brandskadad dagisbyggnad i andra delen av Parken. Kommunen genomförde en renoveringsinsats och Team Valla erhöll ansvaret för att se till att Parkleken mitt i Linköpings ståtliga Park, Trädgårdsföreningen, blev en mötesplats för alla, gammal som ung. Runt Parkleken finns nu en härlig lekplats för barn, boulebanor för äldre och beachplaner. Dessutom finns det aktivitetsytor för Parkgolf, basket och på vintern konstfrusen isbana för de yngre. Föreningen har flera anställda som arbetar i Parkleken under stora delar av året. De servar med fika, hjälper till att boka planer och skapar trivsel för de som är på besök. UTMÄRKELSER Varje år utses årets spelare i svensk volleyboll. Linköpings Volleyboll Club dominerade denna säsong. Harrison Peacock utsågs till årets spelare och årets passare. Anton Eriksson utsågs till årets passare. Spelarna utses genom en jury. På senare år är det alla tränarna i litserien som är juryn. Priset till årets genombrott gick till Tomasz Mroz, RIG Falköping. I april skrev Tomasz på för LVC.

8 BARN- OCH UNGDOMSAKTIVITETER Koll på Boll, Kids Volley och Volley 2000! Team Valla presenterade sin nya barnverksamhet. Koll på Boll, Kids Volley och Volley 2000! Alla barn från 7 år och uppåt har varit välkomna att delta. I september körde vi igång volleybollträning för barn från 7 år och uppåt i Folkungahallen. I vår barnverksamhet gör vi en nivågruppering där alla får möjlighet att spela på den nivå som känns bäst. I Koll på Boll är det mycket lek och bollövningar, medan Kids Volley även introducerar spelplanen och några enkla regler. För de som känner sig säkra på boll och spelplan finns Volley 2000, som tar upp mer regler, taktik, bollkontroll och lagspel. Gemensamt för alla nivåer är att fokus ligger på god kamratskap, laganda, hänsyn och stöttning i både med- och motgång. Team Vallas tjejer lyckades mycket bra i sitt första Volley mästerskap 4-6 maj i Falköping. Volley 2000 spelas för barn mellan 10 och 14 år. Volley 2000 är etablerat som det största volleyeventet sett till antalet deltagare. Efter att ha spelat sina första riktiga volleybollmatcher, satt de nio tjejerna och de två tränarna, nöjda på väg hem från Volley 2000 turneringen i Falköping. Det började med tufft motstånd i gruppspelet men de båda lagen lyckades kamma hem varsin vinst. De båda lagen möttes i första slutspelsmatchen och det ena laget vann alla sina matcher i slutspelet och kom på 11:e plats av 20 lag! Det andra laget tog sig en 16:e plats. Det ingick också domaruppdrag som sköttes med den äran. I Volley 2000 är det alltid spelarna med stöd av sina ledare som dömer matcherna. Eftersom lagen normalt dömer lag med ungefär lika lång erfarenhet som vad det egna laget har, fungerar det väldigt bra med barn och ungdomar som domare. Det var en spännande och rolig helg och alla tjejerna ska vara stolta och nöjda med sig själva. Barn och ungdomsträningen hade en gemensam julavslutning i Folkungahallen 15 december. Tack vare våra duktiga tränare för barn- och ungdomsverksamheten blev julavslutningen en riktig succé! Efter att ha blivit uppställda i längdordning parades (längstkortast, längst-kortast osv.) de ca 30 ungdomarna in i blandade lag. Sex lag mötte varandra under mycket skratt och stoj. Efteråt varvade alla ner med julmust, pepparkakor och skumtomtar. En härlig avslutning på höstsäsongen! Stort tack till Elsa, Rebecca och alla ni andra underbara som hjälpte till att få en så härlig avslutning! Idrottslyftet: Svenska volleybollförbundet och Team VALLA i samverkan lyfter beachvolleybollen Närmare 2000 elever från högstadiet och gymnasiet testade beachvolleyboll under maj och juni månad. Team Valla hade instruktörer från bland annat våra elitlag på plats varje vardag. För att krydda satsningen genomfördes tre tävlingar, herr, dam och mixed. Allt detta skedde på våra planer i Trädgårdsföreningen.

9 Utbildning Unga ledare - sommarjobb Sista helgen i april åkte sex ungdomar från Team VALLA för att utbildas till ungdomsledare. Totalt är det 70 ungdomar som fick en tvådagarsutbildning som ledde till sommarjobb i sina respektive föreningar. De ämnen som diskuterades var Barns utveckling, ledarskap i teori och praktik, föreningsutveckling samt praktisk teambuildning. Våra unga ledare var Elsa Malmqvist, Towe Strandh, Jakob Nordfeldt, Sofia Persson, Rebecca Strengbom och Sabina Karlsson Sportis Camp Team Valla har haft sex unga ledare på plats i den stora satsningen Sportis Camp. Elsa, Towe, Jakob, Sofia, Rebecca och Sabina har sett till att 180 barn i mellanstadieåldern haft en kul vecka. Barnen får testa drygt 20 idrotter under veckan. 15 grupper om 10 barn har testat bl.a. volleyboll i sporthallen och beachvolleyboll i Trädgårdsföreningen. Våra ledare rapporterar att många vill börja med volleyboll i höst. Höstturnering i Folkungahallen I september arrangerades en volleybollturnering i Folkungahallen för ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Några av de deltagande lagen kom att coachas av spelare från LVC:s elitlag. Julturnering Lördagen den 17 december ordnade B-dam en julturnering för högstadie- och gymnasieungdomar i Folkungahallen. Det var andra gången denna termin som Team Valla anordnade en ungdomsturnering. Tanken är att dessa turneringar ska göra volleybollen lättillgänglig för alla som tycker om att spela. Det var inga lag föranmälda men det kom överraskande många dit ändå så vi fick ihop fem lag. Alla spelade mot alla och sedan väntade slutspel. Tillslut vann laget Dunderklumparna med killar från Folkungagymnasiet efter en riktigt tuff final. Både lag, domare och den lilla publiken som var där hade roligt och Team Valla fick många intresserade nybörjare som vill fortsätta spela volleyboll. Det blev en lyckad avslutning på volleybollterminen. ÖVRIGA AKTIVITETER Ensamkommande ungdomar på läger. Team Valla arrangerade i augusti ett sommarläger med fokus på beachvolleyboll. Det handlade om ensamkommande flyktingungdomar med mestadels ursprung från Afghanistan som som sökt asyl i Sverige. De flesta hade fått uppehållstillstånd eftersom situationen är allvarlig i Afghanistan. Det var flera tjejer från Team Vallas organisation som tog hand om beachvolleybollen. Det var andra tillfället under

10 sommaren som de anordnades ett läger för barn och ungdomar. "Vi har fått det här som sommarjobb från Linköpings kommun och det är jättekul att se killarna från Afghanistan spela för de är så duktiga. Vi försöker också hjälpa till och lära dem en del grundslag", berättade lägerledaren Elsa Malmqvist från Team Valla. Medlemskväll Vår sponsor Intersport i IKANO-huset, bjöd på medlemskväll 5:e december. Vi fick chansen att köpa kläder och utrustning till oss själva och nära och kära. Perfekt i julklappstider! Julmarknad i Trädgårdsföreningen Lördag 19 november höll Trädgårdsföreningen sin traditionella julmarknad. LVC var som vanligt engagerade. Man kan säga att utan LVC- ingen marknad. Vinterljus I Linköping satsar kommunen på en vandringsrunda runt Stångån med vinterljus som tema. Som oftast blir föreningen tillfrågad om att hjälpa till, något vi självklart gör. Föreningen ansvade för att marknadsföra Vinterljus ons 9/11-lö 12/9 några timmar under de mörka timmarna. Veteranträning Team Valla har även ett veterangäng som spelar i Folkungahallen på torsdagar. ÖVRIGT Linköpings Volleyboll Club tar aktiv del i samhället genom att vara med i många olika aktiviteter.. T. ex. skräpmätning, marknadsdagar, aktivitetsdagar, Topp 100, Bergadagen, Tornbydagen, Sportis Camp, Unga ledare för att bara nämna några. Föreningen har också ett samarbete med Arbetsförmedlingen och tar emot långtidsarbetslösa som får en chans att komma ut i arbetslivet.

11 SLUTORD Att få uppleva två SM-Guld för herrlaget inom en treårsperiod är stort. Att dessutom göra rent hus under 2011/2012 med serievinst, GP-guld och SM-Guld är en stor prestation av både lag och ledning. Vinna är inte allt. Elitidrotten är en liten del av den totala tävlingsidrotten men är genom sitt uppmärksamhetsvärde av stor betydelse för idrottsrörelsen. Volleyboll på hög nivå ger underhållning och inspirerar barn och ungdomar att idrotta. Volleybollen har idrottsutövare som genom sina prestationer och uppträdande är viktiga förebilder för barn och ungdomar. Damlaget genomförde också en fantastisk säsong genom att vinna både division 1 och efterföljande vårserie. Damlaget gjorde som herrarna och vann alla sina matcher. En prestation som tyvärr hamnade i skuggan av herrlagets framgångar. Trädgårdsföreningen har som tidigare varit en skåde- och tävlingsplats för många härliga arrangemang. Sex ungdomar har utbildats och erhållit sommarjobb som ledare. De har starkt bidragit till att vi kan hålla igång verksamheten under hela sommaren. Idrottslyftet i samverkan med Svenska Volleybollförbundet är viktiga förutsättningar i arbetet att fler syns bättre. Nedan uppräknade insatser engagerade drygt 2000 barn och ungdomar under sommaren Beachinstruktion riktad till högstadiet och gymnasiet med 59 klasser och 1800 elever under maj och juni. Tillsammans med Stångåstaden arrangerades flera beachtävling för ungdomar. Beach camp och prova på läger under sommaren I samverkan med Östgötaidrotten fick 180 barn testa beachvolleyboll under vecka 33. Sommar OS i London gav mig och alla volleybollälskare en häftig upplevelse. Inte minst att Australien med tränare Strugnell och flera fd LVC spelare i truppen var på plats som ett av 12 lag i en av världens största idrotter. Matchen Australien-Polen slutade 3-0. På planen fanns 5 spelare som spelat i LVC. Harri Peacock gick direkt från SM-Guld med LVC till OS-passare med Australien. Stort! Avslutningsvis vill styrelsen tacka alla Er som visat kraft och engagemang i denna resa. Samarbetspartners som på många sätt hjälpt oss i vår strävan att vara en elitklubb men också en klubb som ser till att andra grupper i samhället ges möjlighet att få del av vårt utbud. Vi vill också tacka de folkvalda politikerna i Linköping för det stöd vi erhållit i form av uppmuntran, elitstöd och inte minst den bankett som herr- och damlag bjöds in till efter att ha vunnit SM-guldet. Stort tack! Linköping i september 2012 Bo Kindgren, Ordförande Christina Ahremark Anki Elsehamn Björn Jigander Tommy Salomonsson Hasse Eriksson

12 SAMARBETSPARTNERS

13 Tabeller och statistik Elitserien, herrar Poängligan grundserien Bästa poängplockare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 6 Martin Larsson Bästa servare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 10 Eriksson Albin Bästa blockare Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 1 Erik Knutsson Bästa spiker Plats Namn Match Serve Block Anfall Poäng 7 Martin Larsson Bästa mottagare Plats Namn Match Set Excellent Receptions Total 42 Anton Eriksson ,39% 264

14 Grand Prix Semifinal LVC - Tierp , 25-17, 20-25, Final LVC - Falkenberg , 26-28, 25-23, NEVZA Club Championships - Poolspel LVC - Förde 2-3 LVC - Marienlyst 3-2 Division 1 Sydöstra Damer Vårettan Mellersta Damer Division 2 Sydöstra Damer Vårtrean Västra Damer

15 U19-SM Födda 1994 och senare Volley 2000 Mästerskapet Volley 2000 spelas för barn mellan 10 och 14 år Klass U15FG - U15 Flickor, Grön Beach U21 herr 1. Erik Sundberg, Team Valla / Jakob Wijk Tegenrot, Malmö BC Åttondelsfinal: Jens Ahremark, Team Valla / Johan Mårtensson Veteran 35+ Herrar Kvartsfinal: Andreas Gilbertsson Team Valla / Henrik Johansson, Team Valla

16 Från Linköpings kommuns hemsida

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Är det något ni vill ha med i nästa månadsbrev så skicka

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31

MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 MALMÖ BOXING CENTERS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01-2012-12-31 STYRELSEN har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ronnie Rosberg. Ordförande Klara Svensson. Sekreterare Thomas Lundin.

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n Verksamhetsbera ttelse 2012 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHET 2012... 4 GOLFKUL... 4 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 4 UTVECKLING PAR, BIRDIE... 5 UTVECKLING EAGLE,

Läs mer

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem

Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Förslag från föreningarna inför remissen av tävlingsbestämmelserna. Förslag från Svensk volleyboll om - ett nytt seriesystem Allsvenskan, Division 1 och Division 2 Upplägget av serier är olika för Damer

Läs mer

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16

Danderydsmodellen. Ett hockeysamarbete över motorvägen. Säsongen 2005-2006, BJ och U16 1 DE Hockey Stocksunds IF Säsongen 2005-2006, BJ och U16 2 Ishockey i Danderyd Sedan mitten på 1940-talet har det spelats ishockey i Danderyd. Först ut på isen var Enebybergs IF, tätt följd av Danderyds

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Svenska Taekwondoförbundet ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2003 Januari Annonsprojekt På initiativ av ITF sektionens styrelse inleddes ett annonsprojekt för sektionens klubbar i tidningen Fighter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014-15 Borlänge St. Tuna BK

Verksamhetsberättelse 2014-15 Borlänge St. Tuna BK Verksamhetsberättelse 2014-15 Borlänge St. Tuna BK Borlänge St. Tuna BK Dagordning vid årsmötet 2015-05-27 1. Mötets öppnande 2. Val av Ordförande och sekreterare för mötet 3. Val av två protokolljusterare

Läs mer

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012

Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr 873201-1930 Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2012 Värmland-Örebros Volleybollförbund VERKSAMHET 2012... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 FÖRENINGAR... 3 LICENSER...

Läs mer

Dokumentation Nätverkande konferens för distriktsstyrelserna 27-29 september 2013 Malmö/Köpenhamn

Dokumentation Nätverkande konferens för distriktsstyrelserna 27-29 september 2013 Malmö/Köpenhamn Dokumentation Nätverkande konferens för distriktsstyrelserna 27-29 september 2013 Malmö/Köpenhamn Deltagare Ilkka Räisänen, Thomas Rydberg, Helene Andersson, Nina Olsson,Patrick Edgren, Albin Andersson

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Hanna Olsson. Datumordning texter. från Måndag 15 September 2014

Hanna Olsson. Datumordning texter. från Måndag 15 September 2014 Hanna Olsson Datumordning texter från Måndag 15 September 2014 till Lördag 12 januari 2013 Måndag 15 September 2014 Rapport från Tjejernas Regionsläger I Hallsberg 12-14 September. Region Väst och Region

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse 2013

Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsbera ttelse 2013 Verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2013-01-01 2013-12-31 för Postens Kamratklubb, Lund. Styrelse Under verksamhetsåret har styrelsen haft följande sammansättning:

Läs mer

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an!

dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! MMK-NYTT 7 11 februari ÄNTLIGEN dags för kval till pingistävlingen Bästa 3:an! AKTIVITETER PÅ MMK 7 11 FEB LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Köket/Aktiviteter Mariokart 13.30 (Kenneth) Bakning

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll

Öppet mål. Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan. Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål Så kan din förening dra nytta av att vi har ett Dam-EM på hemmaplan Tips och inspiration från svensk fotboll Öppet mål 2 EM ger din förening nya målchanser Svensk fotboll står i centrum i sommar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013

Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Verksamhetsberättelse för styrelsen i Bergkvara AIF 2013 Bergkvara AIF får härmed lämna följande verksamhetsberättelse för 2013. Styrelsens sammansättning: Ordförande: Kent Johansson Vice ordförande: Lena

Läs mer

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande.

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande. 1 Styrelsen för HYLTE VOLLEY Bollklubb lämnar följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003-07-01 2004-06-30. 1. FÖRORD. Vi tar en fjärdeplats i grundserien på samma poäng som Falkenbergs VBK.

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla

MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla H65 FAMILJEN MittSkånes Framtid - H65 Höör En klubb för alla H65-familjen står inför en spännande säsong där vi vill ta nästa steg och utveckla oss och bli Mittskånes största Elitförening! Säsongen 2015-2016

Läs mer

Kenneth. Kista. Bo Bjunér, Förhinder. Gruppen. att föredra. bild.

Kenneth. Kista. Bo Bjunér, Förhinder. Gruppen. att föredra. bild. Deltagare Magnus Fantenberg, Badminton Sweden Kia Altemark, Badminton Sweden Kenneth Nordh, Badminton Sweden Jan Samuelsson, Badminton Sweden Jens Grill, Badmintonn Sweden Jon Norrgren, den unga generationen

Läs mer

Information med tillhörande kommentarer

Information med tillhörande kommentarer Information med tillhörande kommentarer gällande Ändringar / Justeringar i Tävlingsbestämmelserna m.m. inför säsongen 2013/2014 Följande Ändringar/Justeringar/Förtydligande är inskrivet i den kommande

Läs mer

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET

AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET AKTIVERINGSGUIDE 2014-2015 SUPERBOWL PARTY SUPERSERIEN SM-FINAL XXIX VM 2015 LANDSLAGET BILD Johan Stål, WR Örebro Black Knights Superserien MVP 2013 Välkommen! Det gröna gräsets schack! Vi är på en resa.

Läs mer

STYRELSENS SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2002-01-01 2002-12-31

STYRELSENS SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2002-01-01 2002-12-31 STYRELSENS SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN 2002-01-01 2002-12-31 Till Årets förening valdes Värnamo VBA som i år dominerat SM-tävlingarna för flickor 15,17 och 19. Två SM-guld och ett SM-silver och flera

Läs mer

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA

3V BLADET IDROTT FÖR ALLA 3V BLADET IDROTT FÖR ALLA Hösten 2009 - Våren 2010 Göteborg VÄLKOMMEN TILL 3V HIF DU HÅLLER I DIN HAND VÅRT PROGRAM OM IDROTTSAKTIVITETER FÖR HÖSTTERMINEN 2009 TILL VÅRTERMINENS SLUT 2010 Som medlem i

Läs mer

Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay

Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs 2012 Powerplay Nycklar för ett effektivt Powerplay Pelle Torstensson Handläggare: Göran Pegenius 2012-05-22 1 Sammanfattning Rapportens syfte är att hitta de nycklarna

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-05-01 2006-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-05-01 2006-04-30 1 KFUM Jämtland Basket Org nr 892001-0892 Årsredovisning för räkenskapsåret 2005-05-01 2006-04-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2-4 - resultaträkning 5

Läs mer

Proposition 2 Damserier

Proposition 2 Damserier Proposition 2 Damserier Ärende: Proposition till Tävlingskongressen 2014 om att införa en ny spelform och ett nytt spelupplägg för damernas SSL och division 1 (Allsvenskan). Beskrivning av ärendet och

Läs mer

Inbjudan till JUNIORTRÄNING

Inbjudan till JUNIORTRÄNING Inbjudan till JUNIORTRÄNING 2015 JUNIORTRÄNING 2015 Nu är det dags att boka upp sig på årets knatte- och juniorträning på Ingarö GK. Säsongen startar den startar den 20 april och avslutas den 27 september.

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+.

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. Arrangör: Skövde PK, Skövde kommun och Svenska Bordtennisförbundet får härmed hälsa alla spelare och ledare välkomna till

Läs mer

SWEDISH OPEN SQUASH 09

SWEDISH OPEN SQUASH 09 SWEDISH OPEN SQUASH 09 Avgörs på fyrglasbanan i Linköpings Sporthall 5-8 februari. Kvalspel Linköping Squash Center och Norrköping Squashcenter.net 3-4 februari. Världens proffs är eniga Case Swedish Open

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

2012-12-23 God Jul & Gott Nytt År...önskar Oskarshamns Schacksällskap alla medlemmar och alla som stöttat föreningen under det gångna året.

2012-12-23 God Jul & Gott Nytt År...önskar Oskarshamns Schacksällskap alla medlemmar och alla som stöttat föreningen under det gångna året. 2012-12-23 God Jul & Gott Nytt År...önskar Oskarshamns Schacksällskap alla medlemmar och alla som stöttat föreningen under det gångna året. 2012-12-20 KM i blixt Den 20 december var det julavslutning på

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion

Verksamhetsberättelse år 2014 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Verksamhetsberättelse år 2014 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2014 hade följande sammansättning: Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör

Läs mer

UEFA DAM-EM 2013. Kalmar 6 maj

UEFA DAM-EM 2013. Kalmar 6 maj UEFA DAM-EM 2013 Kalmar 6 maj DAM- OCH FLICKFOTBOLL I SVERIGE OCH VÄRLDEN Vilka associationer ger detta? Positiva? Negativa? Allmänt intresse? Publiksiffror? Utövande? Framtid? DAM- OCH FLICKFOTBOLL I

Läs mer

LHC Ledarprogram 2015-2016. Magnus Hävelid Torbjörn Lindblom

LHC Ledarprogram 2015-2016. Magnus Hävelid Torbjörn Lindblom LHC Ledarprogram 2015-2016 Magnus Hävelid Torbjörn Lindblom Presentation Att prata är lätt men att vinna är svårt. Ledarskap är svårt, särskilt i stressade och avgörande situationer där du ska leva upp

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSBOKSLUT STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/ CASTING REGION ÖST FÖR VERKSAMHETSÅRET 2009 01 01 2009 12 31 Sida 1 av 5 STOCKHOLMS CASTINGFÖRBUND/CASTING REGION ÖST VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013

Måldokument. Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Måldokument Falkenbergs FF Antaget av styrelsen den 3 december 2013 Vision Bli hela Falkenbergs förening. Vara alla falkenbergares stolthet. Ge Falkenberg såväl elitfotboll på nationell toppnivå som en

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24 Jönköping 2015-01-24 Agenda 10:00-10:15 Välkomna. -fika, agenda, mål & syfte Olof 10:15-10:30 Säsongen 2015, kalender och planering Patrik 10:30-11:00 Vad är BMW Cup och för vem Lars Åke 11:00-11:30 Genomgång

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte JSM GULD 2014 Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare 2014 bra och mindre bra Vad händer för nytt 2015? Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola

Läs mer

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Innehållsförteckning Ordförande har ordet 3 DUS STYRELSEN 2012 4 SAMMANTRÄDEN UNDER ÅRET 4 DUS VERKSAMHET UNDER 2012 5 DUS årsmöte 5 US-campen 5 Vi i

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FÖR ALLA HANDIKAPPADE Styrelsens sammansättning Gert Nilsson Anders Carlsson Irma Sundh Ann Salomonsson Olle Lundgren Daniel Pollak Sven Jansson Staffan

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS

LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS FOTBOLLEN OCH STUDIERNA I FOKUS LOKALT IDROTTSGYMNASIUM FÖR TJEJER & KILLAR MED STUDERA MED FOKUS Bor du i Östergötland? Spelar du fotboll i ett klubblag? Är du målmedveten med din träning? Är du minst

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN

3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN 3-6 januari 2015 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN Välkommen till Gothia Innebandy Cup 2015 Sedan starten 1994 har Gothia Innebandy Cup varit ett årligen återkommande evenemang i

Läs mer

3-6 januari 2010 GOTHIA INNEBANDY CUP

3-6 januari 2010 GOTHIA INNEBANDY CUP 3-6 januari 2010 GOTHIA INNEBANDY CUP FAKTA Gothia INnebandy Cup Deltagande lag: Spelare/Ledare: Nationer Spelplaner: Antal matcher: Åskådare elitmatch: 450 10000 6 30 1100 9000 Gothia INnebandy Cup 2010

Läs mer

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3 Välkommen till KFUM Central Basket! Ni är hjärtligt välkomna till oss och säsongen 2015-16! Vi vill erbjuda er en stabil och intressant verksamhet med fokus på att utvecklas både på och utanför basketplanen.

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17

ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 ISRACING-MÖTE I Östersund 2004-04-17 Närvarande: Se sid 4 1. Mötets öppnande Lukas hälsade alla välkomna och öppnande mötet. Sverker Olsson Ordförande i hälsade även han välkommen och berättar lite om

Läs mer

Verksamhetsplan Juniorer 2014

Verksamhetsplan Juniorer 2014 Verksamhetsplan Juniorer 2014 Syfte Tanken med detta dokument är att uttrycka en långsiktig strategi för Gumbaldes juniorverksamhet, definiera vad som behöver göras samt säkra resurser så möjligheten finns

Läs mer

Elitserien Damer Nord. Säsongen 2009 2010

Elitserien Damer Nord. Säsongen 2009 2010 Elitserien Damer Nord Säsongen 2009 2010 Din villa Din bil Ditt företag Din båt Din häst Din familj Sveriges nöjdaste kunder För tre år sedan kom Dina Försäkringar för första gången med i Svenskt Kvalitetsindex

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel!

Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Några foton från STV Classic 2014 - onsdagen spel! Onsdagen den 28 oktober spelades ett antal finaler och semifinaler i STV Classic 2014. Här några foton med förklarande text. OBS! Matchresultat från onsdagens

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Sveriges största turnering i inomhusfotboll

Sveriges största turnering i inomhusfotboll Sveriges största turnering i inomhusfotboll Svenska Fotbollförbundets och Landslagets Fair Play Trophy i samarbete med Svenska Skolidrottsförbundet och Kinnarps Det är dags för Sveriges största turnering

Läs mer

Stockholm INBJUDAN. Arrangeras i samarbete med:

Stockholm INBJUDAN. Arrangeras i samarbete med: Stockholm 2015 INBJUDAN Arrangeras i samarbete med: SM-Tävlingar individuellt i åldersklasser Kvalspel: 3 april - 31 maj 2015 Finalspel: 5-7 juni 2015 Spelsätt I det individuella kvalet spelas 8 serier

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 5-manna 8-9 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

Målet är att gå upp i elitserien!

Målet är att gå upp i elitserien! 2014 Målet är att gå upp i elitserien! Det är nu över fem år sedan Lejonens comeback i elitserien, en återkomst som slutade i stor sportslig succé med två raka SM-guld och tre raka finaler. Vilka tävlingar,

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 16:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2010. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare.

Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Vision eller verksamhetsidé: Skapa en trivsam klubb, som kan erbjuda träning och spel för nybörjare till tävlingsspelare. Huvudmål Öka trivseln i klubben. Både den fysiska miljön och erbjuda trevliga aktiviteter.

Läs mer

GOTHIA INNEBANDY CUP 6-9 Januari 2011 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN GOTHIA JAN INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN

GOTHIA INNEBANDY CUP 6-9 Januari 2011 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN GOTHIA JAN INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN GOTHIA INNEBANDY CUP 6-9 Januari 2011 Göteborg, Sverige GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN GOTHIA INNEBANDY CUP GOTHENBURG SWEDEN JAN 2011 Välkommen till Gothia Innebandy Cup 2011! Gothia Innebandy

Läs mer

Träningsupplägg Vecka 40

Träningsupplägg Vecka 40 Träningsupplägg Vecka 40 Då var det dags att börja träningen för säsongen 2012/2013 Jag, Sven-Pär Olsson välkomnar dig/er alla som under en försäsong vill följa mitt upplägg. När sommaren 2013 startar

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Måndag 18 maj 2015 O-Ringen kansliet i Borås Närvarande: Styrelsen: Agneta Berlin, Morgan Bodin, Charlotte Österman,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 Led motiv 3G klubben Golf, Glädje och Gemenskap. Detta är ledmotivet i verksamheten för ledare och juniorer. Golfen skall alltid stå i fokus vi skall premiera

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2011

Verksamhetsberättelse år 2011 Verksamhetsberättelse år 2011 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2011 hade följande sammansättning: Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör

Läs mer

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E 2012 H T T P : / / W W W. N E S L. S E GRAND PRIZE HELT NY RANGE ROVER EVOQUE PRESTATION OCH TUR I KOMBINATION VINNER. ALLA KAN VINNA! VINSTEN AVSER 1 ÅRS FRITT ANVÄNDANDE AV BILEN NESL KONCEPTET Seglingsvärlden

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsens sammansättning Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamöter: Jan Ekberg Robert Lind Inge Hjelm Eva Krusén Jan Wetenius Anders Holtryd, suppleant Sören Karlsson, suppleant

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

FINALISTERNA KLARA TILL UPPSALA IDROTTSGALA 20:e november på hemmaarenan FYRISHOV

FINALISTERNA KLARA TILL UPPSALA IDROTTSGALA 20:e november på hemmaarenan FYRISHOV FINALISTERNA KLARA TILL UPPSALA IDROTTSGALA 20:e november på hemmaarenan FYRISHOV Frågor om Pressmeddelandet: Patrik Oksanen, 070-597 50 45 Officiell hashtagg: #uppgala Fotnot: I nomineringsjuryn har Daniel

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel

Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 tumgrepp universalgrepp rakt diagonalt Drop, stop, lyft och clear poängräkningen singel och dubbel Tränings- och tävlingspolicy 2013/2014 Träningar: Jag uppträder alltid sportsligt och kamratligt såväl på badmintonbanan som utanför. - Inga fula ord varken på eller bredvid banan. - Inte sparka/kasta

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Inledning Nu så här mitt i vintern kanske det är lätt att tro att allt är lugnt och vi medlemmar och spelare i Skoghalls bangolfklubb bara sitter och inväntar kommande säsong.

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb

Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb Mölle Business Club ett trevligt sätt att ta hand om dina kunder Företag har många möjligheter till givande samarbeten med Mölle,

Läs mer

ELSA Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker IF. Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2007-04-22 2008-04-13.

ELSA Eskilstuna Lagom Sportiga Akademiker IF. Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2007-04-22 2008-04-13. ÅRSBERÄTTELSE 07-08 Här med avlämnar ELSA IF:s styrelse sin redovisning för verksamhetsåret 2007-04-22 2008-04-13. Medlemmar Under HT07 hade ELSA 79 medlemmar 3 styrelsemedlemmar 4 ledare 72 medlemmar

Läs mer

Stockholms Amerikanska Fotbollsförbund Verksamhetsberättelse 2013

Stockholms Amerikanska Fotbollsförbund Verksamhetsberättelse 2013 Stockholms Amerikanska Fotbollsförbund Verksamhetsberättelse 2013 Härmed avges verksamhetsberättelsen för Stockholms Amerikanska Fotbollsförbund ( STAFF ) för tiden 1 januari till 31 december 2013. Föregående

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 9 13 juni

MARIA KLUBBNYTT. 9 13 juni 9 13 juni Denna vecka har vi haft prisutdelning i MFK:s alla turneringar. Första, andra och tredjepris samt fair play och Skapandes Bästa kompis. Till höger ser vi Isak kolla äktheten i silvermedaljen

Läs mer

Svensk Pingis framtid 2011-2016

Svensk Pingis framtid 2011-2016 Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 Vision Svensk Pingis Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi genom en stark

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer