Välkommen till Dykerigatan 14

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Dykerigatan 14"

Transkript

1 Välkommen till Dykerigatan 14

2 DYKERIGATAN 14 Byggår: 1878 Boarea: ca 117 m² Tomtarea: 493 m² Antal rum: 4 varav 3 sovrum Garage och förråd finns.

3 Skanör Skanör - den skånska sandreveln Namnet Skanör kommer troligtvis från Skåne som Skan och ör som anknyter till sand. Danska ortnamn som slutar på -ör talar om att orten har sandstrand till exempel Dragör, Helsingör. Skanör betyder alltså den skånska sandreveln. Arkeologiska fynd tyder på att Skanör fanns redan på talet men den egentliga stadsbildningen gjordes sent eller tidigt 1300-tal. Hamnen Skanörs hamn ligger en knapp kilometer väster om stadskärnan (N55 25,0'E12 49,7'). Från medeltiden och framåt var sillfisket en viktig industri och inkomstkälla i Skanör. Hamnen invigdes 1881 och fungerade då främst som fiskehamn. Idag finns två verksamma yrkesfiskare, i övrigt är det fritidsbåtar. Det är endast 16 sjömil till Köpenhamn. Skanörs havsbad Längst ut på Flommen ligger Skanörs havsbad, alldeles intill Skanörs hamn. Utan tvekan är det en juvel bland Falsterbonäsets fyra mil långa strandkust. Den vita, fina sanden och den breda stranden är som gjord för både barn och soldyrkare. Väljer du en annan strand ligger en endast cirka 900 m över flommarna.?? Gästis Att ha Skanörs Gästgifvaregård som närmsta kvarterskrog ger en utsökt guldkant i tillvaron. Det tar bara två minuter att gå dit. Gästis byggdes 1885 efter den stora stadsbranden och stod färdig Förste gästgivaren var skepparen Gustaf Olsson från Helsingborg och han efterträddes av brodern Theodor. Idag är Alexander Nilsson krögare med Ola Liljenberg som köksmästare. Hamnen har ett populärt rökeri med både försäljning och restaurang, där du kan äta en gourmetmåltid. Föredrar du att äta hemma kan du köpa fisk eller skaldjur hos den trevliga personalen på Fiskhuset. Varma sommardagar passar det fint att bara njuta av hamnen och kanske ta en glass i glasskiosken. Flommens golfklubb Golf är en av näsets nationalsporter och inom en mils radie ligger tre vackra linksbanor, Ljunghusens golfklubb, Falsterbo golfklubb och närmast Dykerigatan, Flommens golfklubb. Flommens golfklubb bildades redan 1935 av unga lokala caddies. Gästis Dykerigatan 14 NÄRHET Gästis Busshållplats Aldos ICA Bibliotek Hamnen Skanörs havsbad Flommens GK ca 140 m ca 450 m ca 550 m ca 700 m ca 750 m ca 1,6 km ca 1,6 km ca 3,5 km

4 Entré För gäster och dig Huvudentrén från gatan har klinkers i varma jordfärger. På baksidan av huset finns en mer privata entré. Pileallén längs gatan stärker det skånska uttrycket.

5 Entréplan 76 m² Huvudentrén och vardagsrummet vetter ut mot Dykerigatan. Enligt säljarens uppskattning är entréplanet cirka 76 m² och omfattar utöver vardagsrum och entré även kök och matplats. Ett sovrum med ett privat badrum ligger i den västra gaveln. övre plan 41 m² Ovanvåningen rymmer två större sovrum på vardera gavel. Förutom dessa rum finns även ett mindre badrum och en klädkammare. Ytterligare förvaring eller garderobsutrymme finns i trapphallen. Det övre planet uppskattas till drygt 41 m² boyta men golvytan är större. Barnrum Vardagsrum Kök Trapphall Kamin Dusch Dusch & tvätt Matplats Sovrum Klk Sovrum Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

6 tidlöst Historien Den förra ägaren hette Astrid Larsson. Hon var född i Skanör och hennes släkt har bott här i tre generationer. Astrid var uppvuxen på Dykerigatan. Hon gick bort 2002 och var då 92 år gammal. Ägarna berättar "Vår familj var nära vän med Astrid Larsson och hennes make, så vi har känt till huset sedan 50-talet. Det kom i vår ägo Det har varit viktigt att göra rätt i den gamla historiska byggnaden, så vi har försökt renovera så varsamt och tidsenligt som möjligt. Det är främst lokala hantverkare med erfarenhet av äldre hus som anlitats. På entréplan började vi att ta fram innertaket mellan takbjälkarna. Till vår glädje fann vi vacker pärlspont från början av 1900-talet. Vi konstaterade att pärlsponten hade olika utseende mellan de olika takbjälkarna, så kallade spännen, vilket har sin förklaring i tidigare till- och ombyggnader. När vi putsade väggarna var byggmästaren var noga med att vi inte fick göra någon form av invändig isolering av väggarna. Väggarna är i sten och vi valde att putsa dem även på insidan. Byggmästaren förklarade att om sand har använts som underlag och om golvbjälkar och trägolv har klarat sig sen slutet på 1800-talet så är det ett lämpligt material att fortsätta använda även nu. Trots att brädgolvet var intakt gick de inte att slipa vackra igen. Vi valde därför ett golv av furu som växt sakta, spontad, 28 mm tjock från övre Norrland. Vi tog en del av dessa plankor till en snickerifabrik nära Vellinge där man fräste en profil i brädan, som då blev en vacker golvlist med rejäl och tidstypisk höjd. Det fanns inte att köpa en sådan dimension på någon brädgård. Vi valde också att mura in en ny spis med en rostfri insatsslang i skorstenen. Valet föll på en kamin från Jötul. Vi önskar er all lycka i detta hus som är en del av den skånska historien." Alla bostäder har sin egen själ - bara du kan avgöra om den talar till just dig. Efter att väggar och tak renoverats var det dags för golven. Efter att ha tagit bort alla lager av korkmattor och masonit kom vi fram till det ursprungliga trägolvet som var helt intakt. Fantastiskt med tanke på åldern, tyckte vi. Brädorna var spikade på golvbjälkar som låg i sand. Vårt hjärta alltid brunnit av kärlek till Skanör. Dess storhetstid har svunnit - dess ära aldrig dör - Sankt Jöns Gille

7 Matglädje Kök Ägarna har valt att behålla det platsbyggda köket från Då köket byggdes fanns ingen standard utan hela köket är utformat efter huset och kökets storlek. Vid renoveringen 2002 slipades och målades skåp och luckor. Golvet belades med sjösten som även sattes ovanför diskbänken och spisen. Ny el är dragen till diskmaskin och spis och nya vattenledningar till diskbänken installerades. Samtliga hushållsmaskiner; kyl/frys, spis med plattor, fläkt och diskmaskin är också från Utsikten från fönstret ger en vacker överblick över trädgården och det stora päronträdet. Under trädets skugga har många saftglas druckits, kanske en del vin också.

8 umgås Matplats Vill du äta ute eller inne? Matplatsen för sex personer kan med enkelhet inhysa fler gäster. Utgången till den stensatta uteplatsen i sydvästläge gör att det går snabbt och smidigt att flytta ut. Eller in, om regnet kommer plötsligt. Tankarna förs osökt till midsommarfesten eller kräftskivan i augusti. Barfotagolv... Jag lever här bland kända ting, var sommar ser jag dem igen; de vänta mig; i deras ring är hjärtat hemma än. Vad jag har känt för dem är sagt, vår vänskap står sig utan ord. Nu är det nog att tyst ge akt på hav och rymd och jord. - Anders Österling

9

10 avkoppling Vardagsrum Tiden står still på Dykerigatan 14 i kvarteret Möen. Att läsa en bok eller sitta och småprata framför brasan på kvällen efter en dag på stranden är för många en sällsynt gåva. Det generösa vardagsrummet har fyra underbara fönster mot den lugna gatan. Dessa vackra äldre 2-glas fönster ligger i liv med fasaden och bjuder dig på djupa fönstersmygar klädda i marmor.

11

12 sova Privat Sovrummet på entréplan vetter ut mot trädgården och tystnaden draperar rummet. Vila ögonen, innan du somnar, på det vitmålade taket och de robusta träbjälkarna, som en vacker himmel i ljusa sommarnätter. Allt är så vackert när silvret väller sin väg i havet en sommarnatt och hyllen står vid en strand och häller sin blomnings brickor och glimmar matt. Tystnaden har ordet.

13 dusch & Tvätt Helkaklat med golvvärme Innanför sovrummet ligger ditt eget privata badrum. Det är renoverat 2002 och har golvvärme. Den vita kommoden bjuder på förvaring för dina privata saker. Förutom dusch finns här även toalett och husets tvättmaskin. Innan golvet lades in så drogs nya heldragna, plastbeklädda kopparrör till elementen och till badrummet. I badrummet är alla elinstallationer och VVS installationer nya. Privat inbjudande.

14 övre plan Sovrum Barnrum Klk Dusch UNder trappan Vinkällare Under den vitmålade trappan finns nedgången till en mindre källare som idag inhyser vinförrådet och har en sval temperatur.

15 övre plan För barnen eller gäster? Övervåningen var tidigare inte isolerad för åretruntbruk. Den renoverades 2002 med modern teknik och ventilation. Nya trägolv lades in och vitlaserades. Innertaken gipsades och målades vita. Väggarna kläddes med panel och målades i ljusa sommarfärger. De två sovrummen skiljs åt av trapphallen som erbjuder utrymme för garderober eller annan förvaring. Västra sovrummet Det större sovrummet har en klädkammare. Idag står här en dubbelsäng. Får du många nattgäster finns plats för fler sängar. Väggarna andas sommarhimmel i mjuk pastell. Östra sovrummet Det östra sovrummet används idag främst av barnbarnen som gärna besöker sommarhuset i Skanör. Här får de även plats att leka regniga dagar. Duschrum Ett delvis kaklat badrum med dusch, handfat och toalett byggdes in Fönstret i badrummet är ett pivåhängt takfönster från Velux.

16

17 byggnaden Bränder Två stora bränder förändrade Skanör. I den första branden 1874 brann bara fyra kvarter ner Men under påföljande brand 1885 brann nästan hela staden ner med undantag från några enstaka byggnader och kvarteret vid Möen. Stora stadsbränder var inget ovanligt på denna tid, de drabbade de flesta svenska städer med tät bebyggelse och brännbara material som träväggar och tak av halm, torv eller spån. Riksdagen beslutade därför år 1874 om en ny byggnadsstadga för rikets städer med krav på gatubredder. Den nya byggnadsstadgan föreskrev obrännbara material som sten och tegel och halmtaken förbjöds till förmån för papp, plåt eller tegel. Byggnad Enligt ett bygglov är Dykerigatan 14 byggt runt Det är byggt efter den nya byggnadsstadgan i sten med tak av plåt. Taket är dock nyare, från Grundmuren är i sten och bjälklaget ligger i sand, så kallad mullbänk. Fönstren är äldre 2-glas fönster. Huset har vattenburen värme med el. Värmepannan är från Alla element utom i köket är utbytta med nya vattenledningar. Övriga byggnader Garaget är från runt 1925 och fungerar idag som förråd. Det når det genom infarten till höger om huset. Det finns även ett mindre förråd i anslutning till huset, där värmepannan står. Dykerigatan Vånggatan PLÅTTAK Plåttak har använts i över 300 år. Det är extra lämpligt på hus med en äldre konstruktion eftersom modern plåt väger förhållandevis lite, vilket gör att belastningen på konstruktionen blir minimal. Det är ett brandsäkert material som håller tätt. Eftersom snö lätt glider av minskar antalet gånger du behöver skotta taket. Ett plåttak kan ha en livslängd på uppemot 80 till 100 år Garage Till stadsparken

18

19 Vägen hem fastighetsbyrå AB Tack Tack för ditt intresse och vi hoppas att du har fått den information om Dykerigatan 14 som du önskat. Vill du veta mer om det vackra skånska stenhuset är du varmt välkommen att ringa oss på Du är också välkommen att maila eller besöka vårt kontor på Polisvägen 3 i Höllviken. Vägen Hem Fastighetsbyrå AB Vi som driver Vägen Hem Fastighetsbyrå AB heter Cecilia och Mikael och vi lever vår livsdröm - att skapa ett eget företag med våra värderingar. Vi har båda vuxit upp i familjer där entreprenörsanda har funnits och det har alltid varit självklart att vi också velat arbeta i ett eget företag. Det är inte bara ett arbete för oss, utan en livsstil. Vårt mål är att du ska få möjlighet att ta del av den kunskap som du behöver för att göra en trygg affär men också att du får se möjligheterna i de olika bostäderna som vi förmedlar. Vi är stolta att vara ett mindre mäklarföretag. Vår ambition är att du som kund får bästa service och förutsättningar att göra en god affär. Vi vill förmedla kunskap med känsla!

blåregn. Du hittar också ett fåtal lättskötta rabatter, vildvin, pipranka, lavendel och bambu.

blåregn. Du hittar också ett fåtal lättskötta rabatter, vildvin, pipranka, lavendel och bambu. Adress: Kanotstigen 2 Boarea: 129 m² Uterum: 26 m² Vindsrum: 20 m² (golvyta) Biarea: 47 m² varav carport 36 m² och förråd 11 m² Tomtarea: 1 247 m² kanotstigen 2 kanotstigen 2 Naturnära På en hörntomt i

Läs mer

Säljstart. 17 september på IKEA i Gävle. Hej Sandvikens klokaste! Nu bygger vi parhus för er.

Säljstart. 17 september på IKEA i Gävle. Hej Sandvikens klokaste! Nu bygger vi parhus för er. Säljstart 17 september på IKEA i Gävle Hej Sandvikens klokaste! Nu bygger vi parhus för er. Från 9.869:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 14. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara den Nu bygger

Läs mer

Miljövänligt och energisnålt boende. Vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen. Från skog till färdigt hus - Byggt med genuin passion

Miljövänligt och energisnålt boende. Vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen. Från skog till färdigt hus - Byggt med genuin passion kärleksfulla hem Från skog till färdigt hus - Byggt med genuin passion många OLIKA VILLOR OCH ETT OÄNDLIGT ANTAL HEM Vägen till ett kärleksfullt hem går genom skogen Klimatsmart Miljövänligt och energisnålt

Läs mer

50år jubileum 1962-2012

50år jubileum 1962-2012 50år 1962-2012 jubileum 1969 intervju med Elswieg Nyberg Anställdes 1:a mars 1969 och har sedan dess varit företaget trogen Det har varit en fantastisk tid. Tänk när jag började satt jag och byggmästaren

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Upplands Bros klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Upplands Bros klokaste! Här finns plats för dig! Hej Upplands Bros klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Grindstugan. Boendekostnad från 9.786:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 14. Vi beräknar månadsavgifterna utifrån

Läs mer

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten MAJELDSVÄGEN Vi renoverar ditt hus! Frågor & svar om renoveringen Nya hyran Tillfällig lägenhet tips inför flytten SNART DAGS FÖR PERSONLIGT MÖTE Renoveringen av ditt hus börjar närma sig och planeringen

Läs mer

Arabiens Gård har fått nytt liv

Arabiens Gård har fått nytt liv VÄSTERVIK NR 9 EN INSPIRATIONSTIDNING OM BO & BYGG HantverksGuiden hitta din lokala hantverkare! Hälsa på hemma hos familjerna Boman och Eriksson Arabiens Gård har fått nytt liv FAMILJEN LUNDBLAD RENOVERERAR

Läs mer

Laila blandar. sina personliga favoriter

Laila blandar. sina personliga favoriter Laila blandar sina personliga favoriter Lite skandinavisk funkis och lite amerikansk villa, lite kitsch och lite gammaldags charm. När Laila Bagge Wahlgren och Niclas Wahlgren byggde sitt Trivselhus valde

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Harvestad. Boendekostnad från 8.375:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 14. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara

Läs mer

Svenska husgruppen. Magazine. Nr 2 REPORTAGE. Extremt låg elräkning. Att bygga i Åre. Genuint dalahantverk. Skärpta energikrav.

Svenska husgruppen. Magazine. Nr 2 REPORTAGE. Extremt låg elräkning. Att bygga i Åre. Genuint dalahantverk. Skärpta energikrav. Svenska husgruppen Nr 2 REPORTAGE Magazine Extremt låg elräkning Att bygga i Åre Genuint dalahantverk Skärpta energikrav 4VM-hus TREND TIDLÖS TRADITION FÖRSTÄRK INTRYCKET AV DITT DRÖMHUS MED EN ÄKTA LEKSANDSDÖRR

Läs mer

89ännu fler smultronställe VIN & VÅR. Hemma. hos håkan nilsson till salu. hos. valvets. Storhus & kommersiella fastigheter

89ännu fler smultronställe VIN & VÅR. Hemma. hos håkan nilsson till salu. hos. valvets. Storhus & kommersiella fastigheter valvets VåRnuMMeR MARS 2014 Med utsikt ÖVeR nordvästra SKåneS BÄSTA LÄGen! VIN & VÅR Hemma 89 hos hos håkan nilsson till salu 89ännu fler smultronställe Storhus & kommersiella fastigheter VALVET.SE VALVETS

Läs mer

amhult centrum, torslanda Brf lufthamnen.

amhult centrum, torslanda Brf lufthamnen. amhult centrum, torslanda LÄGENHETER NÄRA HAV OCH STAD Brf lufthamnen. Det sköna livet nära havet. Den som en gång har upptäckt Torslandas charm och fördelar har svårt att tänka sig att bo någon annanstans.

Läs mer

Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping!

Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping! Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping! Plasknära Från 4.830:- i månaden. Se mer i boendekalkylen på sidan 15. Vi beräknar månadsavgifterna utifrån ett förväntat ränteläge. Förändras

Läs mer

Vasatorps trädgård. Kontinental atmosfär i Helsingborg WOHNWERK VASATORP

Vasatorps trädgård. Kontinental atmosfär i Helsingborg WOHNWERK VASATORP Vasatorps trädgård Kontinental atmosfär i Helsingborg WOHNWERK VASATORP vasatorps trädgård ger dig det bästa av två världar Söker du det lugna boendet men vill behålla närheten till stadens puls, service

Läs mer

Bo klokt på Gotland. från. 4.150:- i månaden. Nybyggt, tryggt och extra snyggt! BoKlok Hantverkaren i Visby

Bo klokt på Gotland. från. 4.150:- i månaden. Nybyggt, tryggt och extra snyggt! BoKlok Hantverkaren i Visby Bo klokt på otland från 4.150:- i månaden Nybyggt, tryggt och extra snyggt! BoKlok Hantverkaren i Visby Uteliv på köpet Alla får en stor balkong eller uteplats. Det är modernt. Det är fräscht. Och det

Läs mer

Malmö Lund Vecka 35 2 september 2010. Ljuva Lund

Malmö Lund Vecka 35 2 september 2010. Ljuva Lund Malmö Lund Vecka 35 2 september 2010 Ljuva Lund Catarina Svärd har ostbutik, stenugnsbageri och fina restauranger som grannar. Klostergatan har blivit Lunds vassaste delikatesstråk. BO Bo2 2 HEMMA HOS

Läs mer

Inga standardlösningar text johannes edmark Foto matilda svensson

Inga standardlösningar text johannes edmark Foto matilda svensson - BYGGA NYTT HUS - hemma hos 65 Inga standardlösningar text johannes edmark Foto matilda svensson I mer än 25 år har de bott på tomten. Men för något år sedan fick de nog av att renovera och ordna med

Läs mer

Drömmen om här och nu

Drömmen om här och nu BRF HOVÅS PARK Drömmen om här och nu STEG Oxsjön Havet, naturen och det bästa från staden Väg 158 Askimsbadet Säröbanan Fascinerande visioner är nu på väg att bli verklighet i Nya Hovås. Här växer en mysig

Läs mer

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt annons Hela denna bilaga i svd är en annons från Erik olsson Fastighetsförmedling annons bättre BOSTAD E n T i D n i n g O m väge n T i l l E n lyck A D B O S TA D S A f fä r Så gör du bostadskarriär så

Läs mer

Mys i höstrusket SIDOR HEMMA HOS INREDNINGS- EXPERTEN SID 8-9 BADRUMMET SOM LIKNAR ETT VARDAGSRUM SID 12-13 13 SIDOR OM HAMMARÖ SID 28-29

Mys i höstrusket SIDOR HEMMA HOS INREDNINGS- EXPERTEN SID 8-9 BADRUMMET SOM LIKNAR ETT VARDAGSRUM SID 12-13 13 SIDOR OM HAMMARÖ SID 28-29 NR 5 2014 ÅRGÅNG 22 GRUPPFÖRSÄNDELSE TILL ALLA HUSHÅLL I DEJE, FORSHAGA, GRUMS HAMMARÖ, KARLSTAD, KIL & MOLKOM REKORDTJOCKT NUMMER 56 SIDOR HEMMA HOS INREDNINGS- EXPERTEN SID 8-9 BADRUMMET SOM LIKNAR ETT

Läs mer

Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30

Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30 Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30 Husfakta PRIS 2 875 000 kr ADRESS Kungsvägen 30, 302 70 Halmstad FASTIGHETSBETECKNING Frösakull 1:46 BOSTADSTYP Friliggande villa BYGGNADSTYP 1 ½-plans villa BYGGÅR

Läs mer

#2 2012. möt Alice från mästerby. Odla på balkongen. DE TOG ÖRTAGÅRDEN MED TILL STAN Hemma på höloftet RENOVERA UTAN ATT BLI RUINERAD

#2 2012. möt Alice från mästerby. Odla på balkongen. DE TOG ÖRTAGÅRDEN MED TILL STAN Hemma på höloftet RENOVERA UTAN ATT BLI RUINERAD #2 2012 möt Alice från mästerby Odla på balkongen DE TOG ÖRTAGÅRDEN MED TILL STAN Hemma på höloftet RENOVERA UTAN ATT BLI RUINERAD 2 HUS & TRÄDGÅRD INNEHÅLL: FOTO: LILLEBI ERIKSSON Pelargonpassion i Follingbo

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste! Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Fresta. En boendekostnad på 10.265:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 19. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara

Läs mer

24 SIDOR I BILAGAN VÄRMLAND VÄXER VARDAGSRUM EN STAD I FÖRÄNDRING HÖJ MYSFAKTORN MED BRASKAMIN NY ARTIKELSERIE: FAMILJ BYGGER STUGA I BRANÄS SID 18-19

24 SIDOR I BILAGAN VÄRMLAND VÄXER VARDAGSRUM EN STAD I FÖRÄNDRING HÖJ MYSFAKTORN MED BRASKAMIN NY ARTIKELSERIE: FAMILJ BYGGER STUGA I BRANÄS SID 18-19 NR 6 2013 ÅRGÅNG 21 GRUPPFÖRSÄNDELSE TILL ALLA HUSHÅLL I DEJE, FORSHAGA, GRUMS, HAMMARÖ, KARLSTAD, KIL & MOLKOM NY ARTIKELSERIE: EN STAD I FÖRÄNDRING SID 4-5 24 SIDOR I BILAGAN VÄRMLAND VÄXER FAMILJ BYGGER

Läs mer

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor villalivets kvalitéer med lägenhetsboendets bekvämlighet livskvalité i nybyggt hem På Smedby Skolväg, mitt i ett befintligt och uppvuxet villaområde

Läs mer

Härliga ytor! Smeavägen 52

Härliga ytor! Smeavägen 52 Härliga ytor! Smeavägen 52 Husfakta PRIS 4 195 000 kr ADRESS Smeavägen 52, 30570 Haverdal FASTIGHETSBETECKNING HAVERDAL 18:146 BOSTADSTYP Småhus TYP AV SMÅHUS Villa TAXERINGSKOD 220 - Småhusenhet, helårsbostad

Läs mer

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område Bilderna i denna broschyr är digitala montage. Reservation för ändringar och ev tryckfel. besqab.se/tradgardsstaden mäklare Svensk Fastighetsförmedling,

Läs mer

Bo nära naturen. från. 3.827:- i månaden. Nybyggt, tryggt och extra snyggt! BoKlok Äppellunden i Färjestaden, Öland

Bo nära naturen. från. 3.827:- i månaden. Nybyggt, tryggt och extra snyggt! BoKlok Äppellunden i Färjestaden, Öland Bo nära naturen från 3.827:- i månaden Nybyggt, tryggt och extra snyggt! BoKlok Äppellunden i Färjestaden, Öland Uteliv på köpet Alla får en stor balkong eller uteplats Det är modernt. Det är fräscht.

Läs mer

Väggmålningar. Takseminarium. Öppen gård. Rapportering från årsmötet. Lördagstips

Väggmålningar. Takseminarium. Öppen gård. Rapportering från årsmötet. Lördagstips Föreningen Skånska Gårdar ser som sin uppgift att utbreda och vidmakthålla intresset för den skånska landsbygdens byggtraditioner. MEDLEMSBLAD NR 3 2012 UR INNEHÅLLET Väggmålningar Vi besöker Asta Hansson

Läs mer

Här finns plats för dig! Snart kan du bo klokt i Älmhult

Här finns plats för dig! Snart kan du bo klokt i Älmhult Här finns plats för dig! Snart kan du bo klokt i Älmhult Centralt i Älmhult Från 4.373:-/mån. Se mer i boendekalkylen på sidan 15. Vi beräknar månadsavgifterna utifrån ett förväntat ränteläge. Förändras

Läs mer