Kommunfullmäktige Nynäshamn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Nynäshamn"

Transkript

1 (617) Agneta Hagström, 66, f d Handelsexpert, Kort CV: Jag har lång erfarenhet av arbete inom staten och senare det privata näringslivet. Utbildad Kammarskrivare från Tullverket, språkutbildningar, universitetsstudier med bl.a. juridik. Arbetat inom Kommerskollegium, Generaltullstyrelsen och Tekoindustrierna. Är pensionerad handelsexpert med erfarenhet av förhandlingar i Bryssel. Jag är sedan 5 år boende i. Den miljö och småstadskänsla som finns här bidrog starkt till att få mig politiskt intresserad. Hur sköts denna idyll, vad kan göras för att öka attraktionsvärdet för boende och inresande. Det finns så mycket att göra och det måste göras snarast. Vi ser alltför ofta i media hur många brister det finns med nuvarande styre. Det finns ett alternativ och nya möjligheter. Jag fokuserar hårt på att detta ska bli verklighet. Som person är jag social och utåtriktad, mycket aktiv och handlingskraftig med många intressen, såsom hundar, motionsgympa, körsång m.m. Lätt för att uttrycka mig i skrift och tal. (202) Agneta Tjärnhammar, 66, Företagare, Ett Moderatstyrt kommer att satsa på kärnverksamheterna, erbjuda valfrihet och bästa kvalitet inom barn- skola- och äldreomsorg och att stärka upp den sociala omsorgen. Samhälls- och ekonomifrågor ska alltid vara i focus. Företagen och företagarna ska alltid känna tilltro till kommunens verksamheter, samt att medverka till att fler företagsetableringar görs möjliga. (1984) Ammar Baldawi, 21, Ersättare i Barn utbildnings nämnden, (839) Bodil Toll, 59, egen företagare, (2088) Carin Amrén, 52, Mångsysslare, K17 1(6)

2 (2698) Curt Lewén, 70, Pensionär, Efter att under lång tid varit egenföretagare känner jag starkt för näringslivet och ekonomifrågor. Avyttrade familjeföretaget under nittiotalet. Tog därefter anställning inom Försvarsmakten, utbildades på Försvarshögskolan till ekonomi och planeringschef, efter examen fick jag en tjänst som planerings- och ekonomichef fram till pension. Förutom politiken har jag också ett stort intresse för rättsväsendet, har idag uppdrag som nämndeman och lekmannaövervakare. Har tidigare varit mycket engagerad inom föreningslivet med olika uppdrag. (307) Eivor Sjöberg, 72,, (1320) Fredrik Brodin, 42, Ekonom, För närvarande ledamot i Socialnämnden och i Socialnämnden biståndsutskott. (2472) Fredrik Sönnergren, 43, Sjöofficer, (696) Georgios Tsiouras, 49, Herr, Mitt namn är Georgios Tsiouras är 49 år,bor i Sorunda är gift och har 3 barn. Jag driver och äger ett mellanstort städföretag i StorStockholm sedan Min fritid förutom politiken tillbringar jag tillsammans med min familj samt utövar olika hobbys som att åka hoj, spela golf med vänner, åka båt och förstås resa till fantastiska Grekland. Min engagemang inom politiken beror på att jag tror på människor, jag vill hjälpa och påverka oss fram till den verklighet vi vill ha. Jag är en öppen person som gillar att ha ansvar. Jag röstar på Nya Moderaterna för att de skapar en bättre Sverige som präglas av Ansvar, Rättvisa och Förnyelse Mvh Georgios Tsiouras K17 2(6)

3 (942) Ginger Eriksson, 56, Fru, (641) Gunnel Jonsson, 66, Undersköterska, Mina intressen är utbildningsfrågor, barnomsorg. (118) Göran Briving, 75,, (208) Harry Bouveng, 58, Oppositionsråd, Jag har fått förtroendet att vara moderat Oppositionsråd i och uppfattar det så, att huvuduppdraget är att få till ett maktskifte i kommunen, efter att sossarna styrt och ställt i 98 år (sedan 1915). Det måste bli enklare att bo och verka och tillsammans ska vi förverkliga det när vi tar över (1121) Helene A Jonsson, 49,, En sund självkänsla främjar också omtanken om andra människor. Som politiker är det viktigt att få vardagslivet att fungera, likaså är det för alla andra människor omkring mig. Genom att effektivt och kreativt tillvarata s alla resurser får vi balans i tillvaron. Här ser jag möjligheter för sborna att utifrån sina egna förutsättningar få vara med att skapa sina liv - sina egna liv. K17 3(6)

4 (1241) Helene Eng, 45, Systemgovernor Smartplant Enterprise, Jag är 45 år, sambo och har två barn och ett bonusbarn. Jag har en mycket stark tro på individen och vill vara med och påverka min, andras och mitt samhälles vardag till att samtliga får en större frihet och mer bestämmande över sina liv. Den kraft och vilja som finns i människor till att vilja förändra och förbättra måste ständigt tas till vara och vara en kraft som vi aldrig någonsin får?tumma? på. Att tro på den egna individen, lyfta och stötta där hjälp och stöd behövs. Att aldrig trycka ned eget initiativ. Att alltid sträva efter att lyfta fram sanning ur varje människa samt att verka för ett fungerande samhälle utan korruption, mobbing (både barn- och vuxen) och utanförskap. Att fred och konfliktlösning börjar i sandlådan där vi som vuxna alltid måste föregå med gott exempel och vara en förebild för barn och unga. Dessa barn som en dag växer upp till vuxna och måste ha rätt verktyg med sig i verktygslådan för att blir framgångsrika, harmoniska och goda samhällsmedborgare. (124) Ivar Sjöberg, 75, Pensionär, (205) Jakob Gegerfelt, 20, MUF Ordförande, (540) Jan Rundqvist, 67,, (2056) Johan Bouveng, 21, Studerande, Jag är 21 år gammal arbetar för närvarande med film- och tv-produktion och sitter som ordinarie ledamot i Barnoch Utbildningsnämnden K17 4(6)

5 (1368) Malin Friberg, 40, Sjuksköterska, (2467) Marcus Svinhufvud, 35, Säljare, Jag är uppvuxen i, och har efter ett antal år i New York och Stockholm flyttat tillbaka. Det började med en flytt till Segersäng 2009, och i somras flyttade jag med min fru och mina tre barn till s tätort. är en fantastisk kommun, och jag vill att mina barn ska ha de bästa förutsättningarna. Jag tror på att alltid jobba för att förbättra både mig själv och min närmiljö, och att man verkligen kan påverka om man har viljan och drivet. I Segersäng var jag aktiv i förskolans föräldraråd, och var med och startade byns idrottsförening. Utmaningarna i Segersäng är fortfarande stora, men det finns en enorm potential i området, och i hela s kommun. Jag vill aktivt jobba för att göra till en attraktiv kommun för de människor som bor i kommunen, och för att attrahera fler personer att flytta hit. Jag vill få fler företag att etablera sig i kommunen, och att vi värnar om vår unika natur och miljö, samt att vi ökar satsningen på skolan. (2641) Monica Kullman, 69, Pensionär, (220) Mårten Recksén, 47, Kriminalkommissarie, Jag flyttade till för fyra år sedan med min fru och barn. Jag är själv uppväxt i Tullinge. Vi flyttade hit för att komma närmare havet och en vacker natur. När vi flyttade hit så var det mycket på gång här. Nya Riksväg 73 skulle just öppna. Coop höll precis på och slå upp sina portar i Telegrafen. Den nya hamnen i Norvik var högaktuell. Sedan dess känns det som att en del har gått i stå. Expert fick stänga och ingen ny elektronikkedja har etablerat sig. Bygget av inomhus centrumet på Allkärsplan har inte blivit av. Jag vill verka för ett mer attraktivt och modernt som kan attrahera fler av alla de människor som flyttar till Stockholmregionen varje år och för alla de innevånare som redan bor här. (1783) Per Malmsten, 65, Herr, Jag kandiderar för att: Förändra det 100-åriga socialdemokratiska styret i och för att få kommunen att komma bort från röda siffror i ekonomin samt att göra till en attraktivare,modernare och bättre fungerande kommun genom att få in engagerade och kunniga människor med näringslivserfarenhet i kommunfullmäktige. Med en lång och bred erfarenhet från olika delar i näringslivet så kommer jag att kunna inspirera till nytänkande för att förbättra ex.miljön och kulturlivet. K17 5(6)

6 (366) Ralf Kullman, 70, Bergsingenjör, (2265) Robert Andersson, 43, Ambulanssjukvårdare, Är en kille på 43 år och bor i Estö området, jag jobbar som Ambulanssjukvårdare för Falck Ambulans i Stockholm. Jag har jobbat hos Falck sedan 1997, både i Stockholm och Skåne, men tog några år ledigt från ambulansen och körde långtradare inom Norden. Men idag tillbaka i ambulansen. Har även varit bilmekaniker. Mitt stora intresse är motorsport och hundar och självklart sjön. Jag har varit med KFOR i Kosovo och även varit med i beredskapsstyrkor i Sverige för internationella insatser. Jag ser verkligheten i mitt jobb och vet vad som händer i samhället och kan inte idag blunda hur dåligt samhällsskyddet fungera i därför så ger jag mig in i politiken och kan jobba för varje invånare i får samma skydd som resten av stockholmare har. (2371) Tiina Tsiouras, 50, Fru, Jag heter Tiina Tsiouras, 50år, bor i. Jag är mamma till tre flickor, 19, 20 0ch 23 år. Jag arbetar som ekonomichef i eget företag. På fritiden spelar jag gärna golf, åker ut med båten eller läser böcker. Jag tycker om att stå i köket och prova nya recept. Resor med familj och vänner är också något jag gärna gör. Jag är ute i svampskogen så fort tillfälle ges och en löprunda är nästan dagligt förekommande. (659) Tommy Cumselius, 65, Bankdirektör, Har under drygt 40 år verkat i svensk bankväsende i olika chefsbefattningar, senast som chef för Nordeas "Private Bankingverksamhet" i Stockholm. Lämnade 2011 Nordea med pension för att verka som konsult, rådgivare och styrelseledamot i olika finansiella verksamheter, bl a sedan 2013 ledamot i Forex Banks styrelse. Ledamot i ett par ideella stiftelser med inriktning på stöd till ungdomar och äldre obemedlade. Verkar som "Senior Advisor" i ett finansiellt rådgivningsföretag. Har utöver den yrkesverksamma delen verkat som ledare/tränare inom idrottsrörelsen i Solna i ett tiotal år.. Under ca 30 år aktiv kappseglare med bl a ett par segrar i kappseglingen "Gotland Runt". Efter att ha bott i Stockholms mest centrala delar (Brunkeberstorg) under 10 år nu sedan 2006 boende på Torö i s kommun med omedelbar tillgång till hav och natur med dess positiva påverkan på kropp och själ. K17 6(6)

Kommunfullmäktige Järfälla

Kommunfullmäktige Järfälla (1435) Alexander Wilén Löfgreen, 37, Tekniker, Förälder som vill ha fram ett bättre och tryggare samhälle för mitt barn. (980) Anders Rosenberg, 54, IT-tjänsteman, Jag är engagerad fritidspolitiker sedan

Läs mer

Kommunfullmäktige Sigtuna

Kommunfullmäktige Sigtuna (866) Ahmad Saberi, 58, Tolk, Jag vill driva frågor som väljarna anser vara viktiga för att förbättra kommun och samhället i stort. Jag kommer engagera mig i föreningen och delta aktivt i kampanjarbetet

Läs mer

Kommunfullmäktige Nacka

Kommunfullmäktige Nacka (1012) Anders Bruhn, 54, Senior konsult, Jag är en lugn och eftertänksam person som ser till helheten mer än detaljerna. Jag tänker ofta före jag talar och har inga problem med att tala inför andra. Jag

Läs mer

Kommunfullmäktige Vaxholm

Kommunfullmäktige Vaxholm (412) Agneta Wessberg, 70,, (1050) Anders Flodin, 52,, (1132) Anna Hansson, 49, VD Niana friskvård /Hälsostrateg, Från, jobbar som Vd och arbetar med friskvårds och hälsofrågor. Arbetar för att hjälpa

Läs mer

Kommunalt handlingsprogram för Partille 2014 2018

Kommunalt handlingsprogram för Partille 2014 2018 Kommunalt handlingsprogram för Partille 2014 2018 PARTILLE Vår moderata politik grundar sig på följande ståndpunkter: Det grundläggande i ett fritt och demokratiskt samhälle är synen på att varje människa

Läs mer

Kommunfullmäktige Stockholms stad

Kommunfullmäktige Stockholms stad (1570) Aaron Korewa, 29, Politisk sekreterare, Högalid Jag är en ung, politiskt engagerad Södermalmsbo som för närvarande jobbar som politisk sekreterare hos moderaterna och är väldigt sugen på att utvidga

Läs mer

Växa och utvecklas. Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010. Socialdemokraterna Karlskrona

Växa och utvecklas. Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010. Socialdemokraterna Karlskrona Växa och utvecklas Kommunalpolitiskt handlingsprogram 2007-2010 Mer info: http://www.karlskrona.socialdemokraterna.se Växa och utvecklas i Karlskrona Varje gång fontänen på Klaipedaplatsen skickar sina

Läs mer

Tillsammans utvecklar vi Uppsala

Tillsammans utvecklar vi Uppsala Tillsammans utvecklar vi Uppsala Kommunalt handlingsprogram Uppsala 2014 Det går bra för Uppsala Nya moderaterna står redo att leda Uppsala de fyra kommande åren. Tillsammans med våra samarbetspartier

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

Leif Nilsson. Ordförande, Region Dalarna

Leif Nilsson. Ordförande, Region Dalarna Förord I Dalarna ska ungas drivkraft tas till vara. Unga ska ha makt att forma sitt liv och ges utrymme och möjlighet att ta en tydlig plats i tillväxtarbetet. Unga ska vilja delta i tillväxtarbetet. I

Läs mer

BRUKSORTER I DAG OCH I MORGON

BRUKSORTER I DAG OCH I MORGON ANSVAR FÖR HELA SVERIGE. BRUKSORTER I DAG OCH I MORGON EN RAPPORT OM LIVSKVALITET I SVERIGES BRUKSORTER OCH FEM FÖRSLAG FÖR FRAMTIDEN INNEHÅLL INLEDNING 3 CHECKLISTA FÖR LEVANDE BRUKSORTER 4 BRUKSORTER

Läs mer

Så blir Norrköping bättre för ungdomar!

Så blir Norrköping bättre för ungdomar! 2014-08-12 Så blir Norrköping bättre för ungdomar! - Förslag från Unga kommunutvecklare 2014 KS 2013/0967 EKONOMI- OCH STYRNINGSKONTORET Innehållsförteckning Inledning... 3 Metod... 3 Vilka är vi?... 4

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Landsting Stockholms stad

Landsting Stockholms stad (1570) Aaron Korewa, 29, Politisk sekreterare, Högalid Jag är en ung, politiskt engagerad Södermalmsbo som för närvarande jobbar som politisk sekreterare hos moderaterna och är väldigt sugen på att utvidga

Läs mer

Satsa på. Stockholm. Supporter och medlem. Ja, jag vill bli. i socialdemokraterna. Socialdemokraterna. Kundnr 110 651700 110 03 Stockholm.

Satsa på. Stockholm. Supporter och medlem. Ja, jag vill bli. i socialdemokraterna. Socialdemokraterna. Kundnr 110 651700 110 03 Stockholm. Socialdemokraterna Svarspost Kundnr 110 651700 110 03 Stockholm För att vi skall kunna ta hand om dig på bästa sätt kommer vi att lägga in dina uppgifter i vårt register. Satsa på Stockholm Ja, jag vill

Läs mer

ledarskap som gör skillnad

ledarskap som gör skillnad ledarskap som gör skillnad Marcus Strömberg, VD AcadeMedia Våra ledare ska vara goda före bilder, för var andra såväl som för sina medarbetare. Ledarskapet ska präglas av affärsmässighet, integritet, tydlighet

Läs mer

Medborgardialog för unga

Medborgardialog för unga Medborgardialog för unga Unga vill inte delta, eller? Vi vet vad unga vill, eller? 9 Medborgardialog med unga NR 9 Upplysningar om innehållet: Lena Langlet, lena.langlet@skl.se Kjell-Åke Eriksson, kjell-ake.eriksson@skl.se

Läs mer

Hitta det här... Ditt nya jobb

Hitta det här... Ditt nya jobb Hitta det här... Ditt nya jobb 1 Detta är en information från Falkenbergs kommun Du som funderar på ditt framtida yrkesval Du som vill utbilda dig Du som söker jobb Du som vill veta mer om vad det innebär

Läs mer

www.stockholm.socialdemokraterna.se

www.stockholm.socialdemokraterna.se VI SOCIALDEMOKRATER TROR på framtiden för Stockholmsregionen. Här finns storstadens mångfald, puls och spänning men också skärgård och storslagen natur. Här finns många av Sveriges mest innovativa och

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

Stockholms stad. Landstingskandidater

Stockholms stad. Landstingskandidater Stockholms stad Landstingskandidater Landstingskandidater Landstingskandidater Nomineringskommittén informerar Bästa/e centermedlem, Tidigare i år har vi haft chans att nominera centerns kand-idater till

Läs mer

RidKLUBBEN en resurs för din kommun

RidKLUBBEN en resurs för din kommun RidKLUBBEN en resurs för din kommun Foto: Kajsa Thorén Svensk ridsport är unik i världen. Både när det gäller omfattning och tillgänglighet. Ridklubbar finns över hela landet och i varje kommun finns i

Läs mer

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år.

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. 1 Rösta på oss! I år, 2014, är det val den 14 september. Då får alla svenska medborgare som har fyllt 18

Läs mer

LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET

LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET Maria Almesåker Vice Ordförande Innerstadsföreningen Ledamot Landstingsfullmäktige Ersättare trafiknämnden Född: 1976 Fil Mag Kemi Telefon:

Läs mer

MED DINA ÖGON september 2013

MED DINA ÖGON september 2013 MED DINA ÖGON september 2013 Om Moderatkvinnorna 4 Företagande ger många fördelar 5 Råd till andra 7 Svårigheter och hinder 8 Förslag som underlättar 17 F:\HD2010\Moderatkvinnorna\2013\rapporter_pdf\Med

Läs mer

Alexandra trotsar oddsen

Alexandra trotsar oddsen nr 1 2012 en tidning från falkenbergs kommun Falkenberg Alexandra trotsar oddsen Ny strategi för högre utbildning Helen satsar på ungkulturen Stafsinge blir ny stadsdel Hamnfrågan - en utmaning för politikerna

Läs mer

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg

Juni 2014. Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg Juni 2014 Vi bygger Vision! nu tar vi nästa steg 1 2 Inledning Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att vara Vision Sveriges nyaste fackförbund

Läs mer

Kristdemokraterna. Västmanland ett län där kvinnor hålls tillbaka och pojkar lämnas efter.

Kristdemokraterna. Västmanland ett län där kvinnor hålls tillbaka och pojkar lämnas efter. Kristdemokraterna Västmanland ett län där kvinnor hålls tillbaka och pojkar lämnas efter. Sverige ska bli världens bästa land för barn att växa upp i. Låt oss börja i Västmanland. Kristdemokraterna i Västmanland

Läs mer

Västervik Tillsammans. Tillsammans fortsätter vi att göra Västervik bättre för alla!

Västervik Tillsammans. Tillsammans fortsätter vi att göra Västervik bättre för alla! Västervik Tillsammans Tillsammans fortsätter vi att göra Västervik bättre för alla! Framtiden bygger på tolerans, viljan att förbättra och framför allt att vi gör det tillsammans Vår kommun är en av de

Läs mer

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 DRÖMMEN OM ETT BÄTTRE LIV 1 Förord För att vi ska kunna utveckla verksamheten tillsammans är det viktigt att det finns en tydlig färdriktning. Med det här dokumentet

Läs mer