Kommunfullmäktige Nynäshamn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Nynäshamn"

Transkript

1 (617) Agneta Hagström, 66, f d Handelsexpert, Kort CV: Jag har lång erfarenhet av arbete inom staten och senare det privata näringslivet. Utbildad Kammarskrivare från Tullverket, språkutbildningar, universitetsstudier med bl.a. juridik. Arbetat inom Kommerskollegium, Generaltullstyrelsen och Tekoindustrierna. Är pensionerad handelsexpert med erfarenhet av förhandlingar i Bryssel. Jag är sedan 5 år boende i. Den miljö och småstadskänsla som finns här bidrog starkt till att få mig politiskt intresserad. Hur sköts denna idyll, vad kan göras för att öka attraktionsvärdet för boende och inresande. Det finns så mycket att göra och det måste göras snarast. Vi ser alltför ofta i media hur många brister det finns med nuvarande styre. Det finns ett alternativ och nya möjligheter. Jag fokuserar hårt på att detta ska bli verklighet. Som person är jag social och utåtriktad, mycket aktiv och handlingskraftig med många intressen, såsom hundar, motionsgympa, körsång m.m. Lätt för att uttrycka mig i skrift och tal. (202) Agneta Tjärnhammar, 66, Företagare, Ett Moderatstyrt kommer att satsa på kärnverksamheterna, erbjuda valfrihet och bästa kvalitet inom barn- skola- och äldreomsorg och att stärka upp den sociala omsorgen. Samhälls- och ekonomifrågor ska alltid vara i focus. Företagen och företagarna ska alltid känna tilltro till kommunens verksamheter, samt att medverka till att fler företagsetableringar görs möjliga. (1984) Ammar Baldawi, 21, Ersättare i Barn utbildnings nämnden, (839) Bodil Toll, 59, egen företagare, (2088) Carin Amrén, 52, Mångsysslare, K17 1(6)

2 (2698) Curt Lewén, 70, Pensionär, Efter att under lång tid varit egenföretagare känner jag starkt för näringslivet och ekonomifrågor. Avyttrade familjeföretaget under nittiotalet. Tog därefter anställning inom Försvarsmakten, utbildades på Försvarshögskolan till ekonomi och planeringschef, efter examen fick jag en tjänst som planerings- och ekonomichef fram till pension. Förutom politiken har jag också ett stort intresse för rättsväsendet, har idag uppdrag som nämndeman och lekmannaövervakare. Har tidigare varit mycket engagerad inom föreningslivet med olika uppdrag. (307) Eivor Sjöberg, 72,, (1320) Fredrik Brodin, 42, Ekonom, För närvarande ledamot i Socialnämnden och i Socialnämnden biståndsutskott. (2472) Fredrik Sönnergren, 43, Sjöofficer, (696) Georgios Tsiouras, 49, Herr, Mitt namn är Georgios Tsiouras är 49 år,bor i Sorunda är gift och har 3 barn. Jag driver och äger ett mellanstort städföretag i StorStockholm sedan Min fritid förutom politiken tillbringar jag tillsammans med min familj samt utövar olika hobbys som att åka hoj, spela golf med vänner, åka båt och förstås resa till fantastiska Grekland. Min engagemang inom politiken beror på att jag tror på människor, jag vill hjälpa och påverka oss fram till den verklighet vi vill ha. Jag är en öppen person som gillar att ha ansvar. Jag röstar på Nya Moderaterna för att de skapar en bättre Sverige som präglas av Ansvar, Rättvisa och Förnyelse Mvh Georgios Tsiouras K17 2(6)

3 (942) Ginger Eriksson, 56, Fru, (641) Gunnel Jonsson, 66, Undersköterska, Mina intressen är utbildningsfrågor, barnomsorg. (118) Göran Briving, 75,, (208) Harry Bouveng, 58, Oppositionsråd, Jag har fått förtroendet att vara moderat Oppositionsråd i och uppfattar det så, att huvuduppdraget är att få till ett maktskifte i kommunen, efter att sossarna styrt och ställt i 98 år (sedan 1915). Det måste bli enklare att bo och verka och tillsammans ska vi förverkliga det när vi tar över (1121) Helene A Jonsson, 49,, En sund självkänsla främjar också omtanken om andra människor. Som politiker är det viktigt att få vardagslivet att fungera, likaså är det för alla andra människor omkring mig. Genom att effektivt och kreativt tillvarata s alla resurser får vi balans i tillvaron. Här ser jag möjligheter för sborna att utifrån sina egna förutsättningar få vara med att skapa sina liv - sina egna liv. K17 3(6)

4 (1241) Helene Eng, 45, Systemgovernor Smartplant Enterprise, Jag är 45 år, sambo och har två barn och ett bonusbarn. Jag har en mycket stark tro på individen och vill vara med och påverka min, andras och mitt samhälles vardag till att samtliga får en större frihet och mer bestämmande över sina liv. Den kraft och vilja som finns i människor till att vilja förändra och förbättra måste ständigt tas till vara och vara en kraft som vi aldrig någonsin får?tumma? på. Att tro på den egna individen, lyfta och stötta där hjälp och stöd behövs. Att aldrig trycka ned eget initiativ. Att alltid sträva efter att lyfta fram sanning ur varje människa samt att verka för ett fungerande samhälle utan korruption, mobbing (både barn- och vuxen) och utanförskap. Att fred och konfliktlösning börjar i sandlådan där vi som vuxna alltid måste föregå med gott exempel och vara en förebild för barn och unga. Dessa barn som en dag växer upp till vuxna och måste ha rätt verktyg med sig i verktygslådan för att blir framgångsrika, harmoniska och goda samhällsmedborgare. (124) Ivar Sjöberg, 75, Pensionär, (205) Jakob Gegerfelt, 20, MUF Ordförande, (540) Jan Rundqvist, 67,, (2056) Johan Bouveng, 21, Studerande, Jag är 21 år gammal arbetar för närvarande med film- och tv-produktion och sitter som ordinarie ledamot i Barnoch Utbildningsnämnden K17 4(6)

5 (1368) Malin Friberg, 40, Sjuksköterska, (2467) Marcus Svinhufvud, 35, Säljare, Jag är uppvuxen i, och har efter ett antal år i New York och Stockholm flyttat tillbaka. Det började med en flytt till Segersäng 2009, och i somras flyttade jag med min fru och mina tre barn till s tätort. är en fantastisk kommun, och jag vill att mina barn ska ha de bästa förutsättningarna. Jag tror på att alltid jobba för att förbättra både mig själv och min närmiljö, och att man verkligen kan påverka om man har viljan och drivet. I Segersäng var jag aktiv i förskolans föräldraråd, och var med och startade byns idrottsförening. Utmaningarna i Segersäng är fortfarande stora, men det finns en enorm potential i området, och i hela s kommun. Jag vill aktivt jobba för att göra till en attraktiv kommun för de människor som bor i kommunen, och för att attrahera fler personer att flytta hit. Jag vill få fler företag att etablera sig i kommunen, och att vi värnar om vår unika natur och miljö, samt att vi ökar satsningen på skolan. (2641) Monica Kullman, 69, Pensionär, (220) Mårten Recksén, 47, Kriminalkommissarie, Jag flyttade till för fyra år sedan med min fru och barn. Jag är själv uppväxt i Tullinge. Vi flyttade hit för att komma närmare havet och en vacker natur. När vi flyttade hit så var det mycket på gång här. Nya Riksväg 73 skulle just öppna. Coop höll precis på och slå upp sina portar i Telegrafen. Den nya hamnen i Norvik var högaktuell. Sedan dess känns det som att en del har gått i stå. Expert fick stänga och ingen ny elektronikkedja har etablerat sig. Bygget av inomhus centrumet på Allkärsplan har inte blivit av. Jag vill verka för ett mer attraktivt och modernt som kan attrahera fler av alla de människor som flyttar till Stockholmregionen varje år och för alla de innevånare som redan bor här. (1783) Per Malmsten, 65, Herr, Jag kandiderar för att: Förändra det 100-åriga socialdemokratiska styret i och för att få kommunen att komma bort från röda siffror i ekonomin samt att göra till en attraktivare,modernare och bättre fungerande kommun genom att få in engagerade och kunniga människor med näringslivserfarenhet i kommunfullmäktige. Med en lång och bred erfarenhet från olika delar i näringslivet så kommer jag att kunna inspirera till nytänkande för att förbättra ex.miljön och kulturlivet. K17 5(6)

6 (366) Ralf Kullman, 70, Bergsingenjör, (2265) Robert Andersson, 43, Ambulanssjukvårdare, Är en kille på 43 år och bor i Estö området, jag jobbar som Ambulanssjukvårdare för Falck Ambulans i Stockholm. Jag har jobbat hos Falck sedan 1997, både i Stockholm och Skåne, men tog några år ledigt från ambulansen och körde långtradare inom Norden. Men idag tillbaka i ambulansen. Har även varit bilmekaniker. Mitt stora intresse är motorsport och hundar och självklart sjön. Jag har varit med KFOR i Kosovo och även varit med i beredskapsstyrkor i Sverige för internationella insatser. Jag ser verkligheten i mitt jobb och vet vad som händer i samhället och kan inte idag blunda hur dåligt samhällsskyddet fungera i därför så ger jag mig in i politiken och kan jobba för varje invånare i får samma skydd som resten av stockholmare har. (2371) Tiina Tsiouras, 50, Fru, Jag heter Tiina Tsiouras, 50år, bor i. Jag är mamma till tre flickor, 19, 20 0ch 23 år. Jag arbetar som ekonomichef i eget företag. På fritiden spelar jag gärna golf, åker ut med båten eller läser böcker. Jag tycker om att stå i köket och prova nya recept. Resor med familj och vänner är också något jag gärna gör. Jag är ute i svampskogen så fort tillfälle ges och en löprunda är nästan dagligt förekommande. (659) Tommy Cumselius, 65, Bankdirektör, Har under drygt 40 år verkat i svensk bankväsende i olika chefsbefattningar, senast som chef för Nordeas "Private Bankingverksamhet" i Stockholm. Lämnade 2011 Nordea med pension för att verka som konsult, rådgivare och styrelseledamot i olika finansiella verksamheter, bl a sedan 2013 ledamot i Forex Banks styrelse. Ledamot i ett par ideella stiftelser med inriktning på stöd till ungdomar och äldre obemedlade. Verkar som "Senior Advisor" i ett finansiellt rådgivningsföretag. Har utöver den yrkesverksamma delen verkat som ledare/tränare inom idrottsrörelsen i Solna i ett tiotal år.. Under ca 30 år aktiv kappseglare med bl a ett par segrar i kappseglingen "Gotland Runt". Efter att ha bott i Stockholms mest centrala delar (Brunkeberstorg) under 10 år nu sedan 2006 boende på Torö i s kommun med omedelbar tillgång till hav och natur med dess positiva påverkan på kropp och själ. K17 6(6)

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

FOKUS SIGTUNA KOMMUN SIGTUNA KOMMUN SKA INTE VARA VILDA VÄ(N)STERN. Rösta moderat den 9 september!

FOKUS SIGTUNA KOMMUN SIGTUNA KOMMUN SKA INTE VARA VILDA VÄ(N)STERN. Rösta moderat den 9 september! FOKUS EN TIDNING FRÅN NYA MODERATERNA I #1 2018 Ulf Kristersson och Olov Holst SIGTUNA KOMMUN SKA INTE VARA VILDA VÄ(N)STERN Rösta moderat den 9 september! JAG VILL INTE BO I VILDA VÄ(N)STERN! DET ÄR NU

Läs mer

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 En presentation av våra kandidater inför valet till Nykvarns kommunfullmäktige En politik för Nykvarn i tiden, för framtiden! Vår utgångspunkt är att kommunalpolitik till

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

Liberalerna i Höör. - Frihet, framtid och trygghet. Partiprogram

Liberalerna i Höör. - Frihet, framtid och trygghet. Partiprogram Liberalerna i Höör - Frihet, framtid och trygghet Partiprogram 2018 2022 Vårt fina Höör är värt en annan politik. I snart fyra år har den så kallade Höörmodellen styrt kommunen. Resultatet är en rekordhög

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Anna Ljungdell (S) och Harry Bouveng (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNFULLMÄKTIGE. Enligt förteckning. Enligt förteckning. Anna Ljungdell (S) och Harry Bouveng (M) 1(13) Plats och tid Folkets Hus, Nynäshamn kl. 19.00-20:55 Beslutande Enligt förteckning Övriga närvarande Enligt förteckning Utses att justera Anna Ljungdell (S) och Harry Bouveng (M) Justeringens plats

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer

Kommunfullmäktige Vallentuna

Kommunfullmäktige Vallentuna (1864) Anders Jönsson Wagner, 38, Politisk sekreterare, Jag vill ha ett som växer och som människor vill flytta till. När kommunen växer får vi resurser till det som är viktigt; förskola, skola och omsorg.

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE!

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Allians för Sundsvall Sundsvall är en kommun med fantastiska möjligheter och en stor mängd outnyttjad kraft. Vi har barn och unga som kan bli framtidens ledare om de

Läs mer

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Vi moderater vill låta alla goda krafter bidra för att skapa högre kvalité och bättre tillgänglighet i vården. Efter 14 års socialdemokratiskt styre

Läs mer

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Mats Andersson, 1970 Rissne Jag vill ge alla barn och ungdomar en chans att lyckas i livet. Då krävs bra skolor, vettiga

Läs mer

Följ med oss på resan till framtidens kommun

Följ med oss på resan till framtidens kommun Följ med oss på resan till framtidens kommun Handlingsprogram för Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun vill ha ditt förtroende att fortsätta ta ansvar för utveckling

Läs mer

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet Arboga kommuns mål- och budgetdokument för år 2015 heter Strategisk- och ekonomisk plan 2015-2017 och antogs av kommunfullmäktige

Läs mer

Bostadsort: Täby Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare. Står till förfogande i Kommunvalet.

Bostadsort: Täby Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare. Står till förfogande i Kommunvalet. Brodin, Camilla Födelseår: 1979 Befattning: Chefssekreterare Att vara rösten för dem som inte själva kan göra sig hörda eller förstådda i samhället är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kandiderar

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

Conny Fogelström Oppositionsråd för Socialdemokraterna

Conny Fogelström Oppositionsråd för Socialdemokraterna möjligheternas Täby På jakt efter möjligheternas Täby I höstens kommunval den 19 september kandiderar jag till uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Jag vill se ett Täby som är landets bästa plats

Läs mer

K U N G Ö R E L S E. 4. Mål och budget 2013-2016 samt ekonomisk plan för 2014-2016

K U N G Ö R E L S E. 4. Mål och budget 2013-2016 samt ekonomisk plan för 2014-2016 K U N G Ö R E L S E Kommunfullmäktige i Nynäshamn kallas att sammanträda i Folkets Hus Nynäshamn, Mysingen, onsdagen den 14 november 2012, kl 15.00, varvid följande ärenden behandlas: 1. Upprop och anmälningar

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 VALKRETS 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda 4 ombud ska väljas i kretsen Presentation av de 8 kandidater som kandiderar i valkrets 3

Läs mer

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb!

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! 1 Jimmy Baker Moderaterna är redo att axla ansvaret för ett Botkyrka som, i år, har styrts av Socialdemokraterna i tjugo år. En hel del fungerar lagom bra

Läs mer

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019

Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Kandidater vid styrelseval i EFS 2019 Fem personer i nuvarande styrelse står i tur att avgå, ingen av dessa ställer upp för omval. Antal platser som ska fyllas är fem, och här presenteras EFS valberednings

Läs mer

Utifrån hypoteser kring golfarnas relation till golfen har fyra profiler tagits fram bland SGF:s medlemmar.

Utifrån hypoteser kring golfarnas relation till golfen har fyra profiler tagits fram bland SGF:s medlemmar. Svenska golfare Utifrån hypoteser kring golfarnas relation till golfen har fyra profiler tagits fram bland SGF:s medlemmar. - Sociale Sebastian - Sportige Stefan - Aktive Anders - Klubb Karl Profilerna

Läs mer

En äldrepolitik för framtiden. En rapport som beskriver socialdemokratisk äldrepolitik och hur alternativet ser ut

En äldrepolitik för framtiden. En rapport som beskriver socialdemokratisk äldrepolitik och hur alternativet ser ut En äldrepolitik för framtiden En rapport som beskriver socialdemokratisk äldrepolitik och hur alternativet ser ut 2 Sammanfattning Att utveckla äldreomsorgen är tveklöst en av framtidens stora utmaningar

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. VALPROGRAM 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. Rösta den 9 september! För en hållbar kommun där alla får chans att växa. UTBILDNING ÄR TRYGGHET FÖR FRAMTIDEN Genom att investera i utbildning

Läs mer

Alla behövs för ett bättre Lysekil

Alla behövs för ett bättre Lysekil Alla behövs för ett bättre Lysekil Bäst i klassen i ekonomi Kommunens utgifter är alldeles för stora i förhållande till intäkterna. Moderaterna lovar att skapa en ekonomi som tar oss ut ur krisen. Med

Läs mer

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder

2004 2007 Acando, Seniorkonsult Projektledare/analytiker. Offert- och avtalsansvarig för en portfölj med kunder CV Bo Sjölander 1961-03-08 Wittendalsvägen 14 18768 Täby 08 34 43 12 (hem) 0730 825 305 bo.sjolander@gmail.com Gift med Lotta och har barnen Malin (20 år) och Johan (16 år) Utbildning Civilekonom från

Läs mer

Din röst för en hoppfull framtid för Orust.

Din röst för en hoppfull framtid för Orust. Har du en fråga om vår politik skickar du den till info@moderaterna.se Följ oss på www.facebook.com/orustmoderaterna Din röst för en hoppfull framtid för Orust. Följ oss på www.facebook.com/orustmoderaterna

Läs mer

ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA.

ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA. ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA. VALPROGRAM FÖR JOBB, SKOLA OCH VÄLFÄRD GNESTA 2015-2018. Socialdemokraterna FRAMTIDSPARTIET I GNESTA Stefan Löfven Johan Rocklind ETT BÄTTRE GNESTA. FÖR ALLA. Sverige är ett

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, kl

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, kl PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-10-03 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2018-10-03 kl. 08.30-15.30 Beslutande Patrik Isestad (S), Ordförande Thomas Johansson Inger

Läs mer

Gör ett annat Europa möjligt!

Gör ett annat Europa möjligt! Gör ett annat Europa möjligt! Åsa Westlund Socialdemokratisk ledamot i Europaparlamentet Foto: Peter Berggren/Imagine De Europeiska Socialdemokraternas Parlamentsgrupp Foto: Curt Berggren/Imagine Bättre

Läs mer

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation.

Jens Nilsson. Europaparlamentariker (S) Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Demokratin och solidariteten måste erövras av varje ny generation. Vad gör Europaparlamentet? Europaparlamentet kan liknas vid Europas riksdag. 754 ledamöter från 27 länder sitter i Europaparlamentet.

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 2018-06-18 14:49 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

Lättläst program för landstingsvalet 2018

Lättläst program för landstingsvalet 2018 Lättläst program för landstingsvalet 2018 Kristdemokraternas förslag för ett bättre Västra Götaland Facebook: facebook.com/kdvastragotalandsregionen Twitter: @KD_VGR Webbplats: wp.kristdemokraterna.se/vg/

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

centerpartiets partiledarkandidater

centerpartiets partiledarkandidater centerpartiets partiledarkandidater Foto: Fredrik Persson/Scanpix anna-karin hatt Jag vill bli din partiledare, därför att jag tror på Centerpartiet som ett angeläget allmänborgerligt parti som är drivande

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! Sverige har blivit bättre men vi är inte klara. Valet 2014 handlar om hur jobben ska bli fler. Nu är det ett år kvar till valet. Nya Moderaterna har tillsammans med

Läs mer

Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga!

Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga! Ökad befolkning i Sotenäs är valets viktigaste fråga! Mats Abrahamsson Att vända den sedan mitten av 90-talet nedåtgående trenden med minskad befolkning i vår kommun är Sotenäsmoderaternas viktigaste fråga

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Här vill vi leva våra liv!

Här vill vi leva våra liv! GÄLLIVARE KOMMUN Här vill vi leva våra liv! Partiprogram 2011 2014 Rösta på oss i kommun- och landstingsvalet Ett ovanligt parti för vanliga människor 1 Partiets grundstenar Norrbottens sjukvårdsparti

Läs mer

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm

Vaxholm och vägen framåt. Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Vaxholm och vägen framåt Kommunalt handlingsprogram för moderaterna i Vaxholm Demokrati Moderaterna har tagit initiativ till att se över vår politiska organisation i Vaxholm för att se hur vi på bästa

Läs mer

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE.

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDEN Vi som lever i Sverige och Blekinge blir friskare och lever allt längre. Det är en positiv utveckling och ett resultat av vårt välstånd

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014 Vi tar ansvar En ekonomi i balans är förutsättningen för att driva en politik för Eslöv. Vi tar ansvar för att den kommunala organisationen ständigt utvecklas,

Läs mer

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste.

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste. 1 Ditt liv din historia Ditt liv är viktigt och har stor betydelse för alla omkring dig! Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och

Läs mer

Sverige ligger på den Skandinaviska halvön i norra Europa. En stor del av Sverige, cirka en sjättedel, ligger ovanför polcirkeln.

Sverige ligger på den Skandinaviska halvön i norra Europa. En stor del av Sverige, cirka en sjättedel, ligger ovanför polcirkeln. 1. Sverige Läs texten, slå upp ord du inte förstår Sverige ligger på den Skandinaviska halvön i norra Europa. En stor del av Sverige, cirka en sjättedel, ligger ovanför polcirkeln. Sverige, Norge och Danmark

Läs mer

Bostäder och framtidens Väsby

Bostäder och framtidens Väsby Väsbymoderaten Tidning från Moderaterna i Upplands Väsby, #1, 2014 Ansvarig utgivare: Christer Derger Bostäder och framtidens Väsby I vårt Väsby ska alla ha möjlighet att förverkliga drömmen vi vill bygga

Läs mer

Valplattform Vänsterpartiet Kristinehamns Valplattform

Valplattform Vänsterpartiet Kristinehamns Valplattform Valplattform 2018-2022 Vänsterpartiet Kristinehamns Valplattform VAL TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Vänsterpartiet 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. Therese Larsson Björn Johansson

Läs mer

Socialdemokraterna i

Socialdemokraterna i Socialdemokraterna i framkant för Bromölla! En kommun att leva och verka i med stolthet, en plats för våra barn att växa upp i, ett samhälle med förutsättningar till ett liv med kvalitet där möjlighet

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA staffanstorp BÄTTRE! Vi vill bygga en ännu bättre kommun! Staffanstorps kommun är och har varit framgångsrik på många sätt. God service till invånarna har förenats med låg skatt, samtidigt

Läs mer

Bilagor. till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet

Bilagor. till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet Bilagor till Välj rätt mänskliga rättigheter i offentlig verksamhet B ilaga A. Ämnen Ska alla ha rätt till ett namn? Ska alla ha rätt till en bostad? Ska alla kunna ta del av sjukvård? Ska alla vara lika

Läs mer

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det.

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det. Idag handlar mycket om val. Den 15 maj är det omval till Regionfullmäktige. Alla vi som bor i Västra Götaland ska återigen gå till vallokalen och lägga vår röst. Idag med alla val är det lätt att bli trött,

Läs mer

INLEDNING. Olle är 77 år. Han har intellektuell funktionsnedsättning och har större delen av sitt liv bott på olika institutioner.

INLEDNING. Olle är 77 år. Han har intellektuell funktionsnedsättning och har större delen av sitt liv bott på olika institutioner. INLEDNING Jag sätter mig mitt emot Olle vid köksbordet. Han tecknar noga och duktigt en solnedgång och en segelbåt, en himmel med moln och fåglar och en sjö med vågor. Olles högra hand darrar och jag ser

Läs mer

LÖKen VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN UTKAST

LÖKen VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN UTKAST LÖKen VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN 2015-2017 UTKAST studieförbund gymnastik teater orientering bridge socialt arbete klättring rollspel körsång film

Läs mer

Detaljbudget Reviderad politisk inriktning med prioriterade områden och övergripande mål. Antagen av Kommunfullmäktige

Detaljbudget Reviderad politisk inriktning med prioriterade områden och övergripande mål. Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad politisk inriktning med prioriterade områden och övergripande mål Antagen av Kommunfullmäktige 2018-12-12 165 Innehållsförteckning Övergripande... 3 Kommunfullmäktiges beslut... 7 2 Övergripande

Läs mer

EUROPEAN SOCIAL SURVEY SVARSKORT

EUROPEAN SOCIAL SURVEY SVARSKORT EUROPEAN SOCIAL SURVEY 2002 SVARSKORT KORT 1 Ingen tid alls Mindre än ½ timme ½ timme, till 1 timme Mer än 1 timme, upp till 1½ timme Mer än 1½ timme, upp till 2 timmar Mer än 2 timmar, upp till 2½ timme

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

Kandidater val Kandidater val 2014 Publicerad på Nya Moderaterna (http://www.moderat.se)

Kandidater val Kandidater val 2014 Publicerad på Nya Moderaterna (http://www.moderat.se) Tjörnmoderaternas lista till kommunfullmäktigevalet 2014: 1. Inga-Lill Hast Boende i Myggenäs. Viktigaste frågorna i valet: Förskola, skola, fritidshem Fritidsverksamhet för unga Äldrevården, jobben och

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg. en fantastisk stadsdel med utmaningar

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg. en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument, SDN Östra Göteborg Inledning Östra Göteborg ska

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Newo Drom har gett romerna en tillhörighet och en röst i Göteborg

Newo Drom har gett romerna en tillhörighet och en röst i Göteborg Newo Drom har gett romerna en tillhörighet och en röst i Göteborg Det är dags att försöka hitta lösningar och förmedla hopp istället för att fokusera på problemen I Newo Drom har deltagarna hittat nya

Läs mer

Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030

Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030 Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030 1 Framtidsvision Framtidsvisionen är den styrande politikens idé om hur samhället i Nynäshamns kommun har utvecklats fram till 2030. Med visionen vill de styrande partierna

Läs mer

LARS ENARSON 60. Hjälp oss att gratulera Lars!

LARS ENARSON 60. Hjälp oss att gratulera Lars! 19 OKTOBER 2012 LARS ENARSON 60 VAR MED OCH GE LARS EN SKRIVAR- STUGA! Lars blir äldre - han fyller 60 inom kort, men arbetar fortfarande intensivt. Han reser, predikar och undervisar, själavårdar, gör

Läs mer

Uppsalamoderaternas medlemsmodell. Trygghet Stolthet Utveckling Öppenhet Ömsesidig respekt

Uppsalamoderaternas medlemsmodell. Trygghet Stolthet Utveckling Öppenhet Ömsesidig respekt Uppsalamoderaternas medlemsmodell 2017 Trygghet Stolthet Utveckling Öppenhet Ömsesidig respekt 2. Varför är du medlem i Moderaterna? Fredrik Ahlstedt Kommunalråd Therez Olsson Kommunalråd Jag är medlem

Läs mer

Familjehem. - för barn som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar

Familjehem. - för barn som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar Familjehem - för barn som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar Alla barn kan inte bo hemma hos sina föräldrar Alla barn har rätt till föräldrar som kan ge dem trygga uppväxtförhållanden.

Läs mer

TILLIT OCH TRYGGHET. Årsplan och prioriteringar för Strängnäs kommun

TILLIT OCH TRYGGHET. Årsplan och prioriteringar för Strängnäs kommun TILLIT OCH TRYGGHET Årsplan och prioriteringar för Strängnäs kommun 2018-2020 Ökad tillit och trygghet gör Strängnäs kommun till en ännu bättre kommun Bakom varje politiskt förslag finns en värdering -

Läs mer

Detta vill Vänsterpartiet

Detta vill Vänsterpartiet Valplattform 2018 på lättläst svenska Detta vill Vänsterpartiet (Lättläst) 2 Innehåll 4 4 5 6 7 8 8 9 10 10 11 12 12 12 13 14 Alla ska ha det bra i Sverige Folket ska bestämma Skattesystemet Jämställdhet

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo Socialdemokraterna i Jönköpings län Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 3 Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo 2 (7) Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas ordinarie

Läs mer

VIRSBO RAMNÄS SURAHAMMAR

VIRSBO RAMNÄS SURAHAMMAR VIRSBO RAMNÄS SURAHAMMAR DITT LOKALA ALTERNATIV VI HÅLLER VAD VI LOVAR CENTERPOLITIK FÖR EN BÄTTRE FRAMTID! Centerpartiet har under innevarande mandatperiod styrt kommunen i koalition med socialdemokraterna.

Läs mer

Ung 2012. En studie om ungdomars syn på ansvar. CSR Västsverige En västsvensk förening för samhällsansvar och hållbar utveckling

Ung 2012. En studie om ungdomars syn på ansvar. CSR Västsverige En västsvensk förening för samhällsansvar och hållbar utveckling Ung 2012 En studie om ungdomars syn på ansvar CSR Västsverige En västsvensk förening för samhällsansvar och hållbar utveckling Ung 2012 Under sommaren 2009 gjordes CSR Västsverige en undersökning bland

Läs mer

Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden.

Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden. Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden. Vi drömmer om kulturella upplevelser, sköna stunder i skog och mark, och fascinerande möten med människor med olika bakgrund och

Läs mer

- om barn till missbrukare. Verksamhetsberättelse

- om barn till missbrukare. Verksamhetsberättelse - om barn till missbrukare Verksamhetsberättelse 2 0 1 1 innehåll 1. Bakgrund 2. om De hemliga barnen 3. Om Våga Börja Prata 4. året som gått 2011 5. året som kommer 2012 6. finansiärer 7. Resultaträkning

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Halmstad är en bra kommun som kan bli ännu bättre

Halmstad är en bra kommun som kan bli ännu bättre är en bra kommun som kan bli ännu bättre Carl Fredrik Graf kommunvalet Christina Nillius landstingsvalet Vi moderater har en idé om ett som växer genom den drivkraft som finns hos alla sbor. Vi strävar

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013

Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Kandidater till partikongressen den 3-7 april 2013 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö arbetarekommuner 5 ombud skall väljas i valkretsen. Presentation av de 16 kandidater som kandiderar i valkrets

Läs mer

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 "8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5 " 1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 "8 4#/=7&>#&(

1 1!2 #&#'(/&'( 3 +.(4(/(,-4/4(& 56!&#.#&(7)&#(#&(/ 56 1 1 1 8!!1 9 #&/&('/ 5: #&#.-&/&+/& 5  1 8;8!!9 ;/&#&##. 5* #&#$%+/&#.#& 50 8 4#/=7&>#&( 2 #$%) * +#,-./ 0 1 1 2 ##/ 3 +.4/,-4/4 56 #.#7)##/ 56 1 1 1 81 9 #// 5: ##.-/+/ 5 1 8;89 ;/###. 5* ##$%+/#.# 50 7-./#..# 5 8 4#/=7># >=?@- @ A.>++,->7-%/A %=6- A8#$%>#....A 1 /=*?- 5? A#.>#>#,#A =/B06-5@

Läs mer

Uppföljning av somaliska ensamkommande flickor i Sverige Konferens Ny i Sverige 14 november 2014

Uppföljning av somaliska ensamkommande flickor i Sverige Konferens Ny i Sverige 14 november 2014 Uppföljning av somaliska ensamkommande flickor i Sverige Konferens Ny i Sverige 14 november 2014 Magdalena Bjerneld, Vårdlärare, Excellent lärare, MSc, PhD Nima Ismail, Distriktsläkare, Msc Institutionen

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult.

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Hade du inte tänkt bli IT-konsult? I så fall vill vi gärna ha ditt CV. Hur får man folk att trivas på jobbet? På Altran bygger vi

Läs mer

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare.

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare. 1 Rapport MCC:s fadderprogram hösten 2012 Bakgrund Rapporten gjordes av Linda Hårsta-Löfgren under hennes praktik vid MCC under hösten 2012. Innan Linda for till Sri Lanka fick hon ett underlag med frågeställningar

Läs mer

NR Fråga Socialdemokraterna Folkpartiet

NR Fråga Socialdemokraterna Folkpartiet Fördelning av antal mandat i kommunfullmäktige efter valet 2010. Kommun Kommun M C FP KD S V MP SD Övriga Summa Kalix 6 3 1 20 2 7 2 41 Kalix Kalixpartiet (2) Dessa har valt att inte svara: Moderaterna,

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Vi kan leda Mjölby kommun framåt!

Vi kan leda Mjölby kommun framåt! Vi kan leda Mjölby kommun framåt! RÄTTIGHETER. SKYLDIGHETER. MÖJLIGHETER. Lika för alla Lars-Åke Pettersson mjolbymoderaterna.se MJÖLBY KOMMUN Vårt Mjölby nu Mjölby kommun ligger bra till. Både geografiskt

Läs mer

Ett grönt, snyggt och tryggt Solna

Ett grönt, snyggt och tryggt Solna PÅ SOLNABORNAS SIDA Ett grönt, snyggt och tryggt Solna Ett grönt, tryggt och växande Solna. Här ska det vara lättare att få ett jobb än ett bidrag. Vi ställer krav på dem som kan, så att vi kan hjälpa

Läs mer

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 LÄTT SVENSKA MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 FÖR ATT JORDEN SKA GÅ ATT LEVA PÅ ÄVEN I FRAMTIDEN Foto: Per-Olof Eriksson/N, Naturfotograferna Det här tycker Miljöpartiet är allra viktigast: Vi måste bry

Läs mer

Norrköpings kommun budget Ett rättvist Norrköping

Norrköpings kommun budget Ett rättvist Norrköping Norrköpings kommun budget 2015 Ett rättvist Norrköping Förslag till budget 2015 och flerårsplaner 2016 2018 för Norrköpings kommun Norrköpings kommun budget 2015 Ett rättvist Norrköping Norrköping är

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument, SDN Östra Göteborg Inledning Grunden i Östra

Läs mer

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl -

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl - SÖLVESBORG - av naturliga skäl - Jag pendlar en halvtimme inåt landet. När jag kommer hem och öppnar bildörren känner jag lukten av hav, det är underbart. Jimmy, 42 år värme och engagemang Sölvesborg är

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft i hela vår kommun.

Tillsammans har vi mod att skapa livskraft i hela vår kommun. Vision 2031 Vad är en vision? Visionen är vår gemensamma önskan om hur det ska vara att leva, arbeta och besöka Kramfors kommun i framtiden. Ett läge som utmanar, inspirerar och ger energi. Med visionen

Läs mer

Med ansvar för framtiden

Med ansvar för framtiden Med ansvar för framtiden En politik för goda relationer i en tid som ofta präglas av kortsiktighet, egoism och ovilja att ta ansvar behövs ett parti som vågar säga att det finns rätt och fel. Det handlar

Läs mer

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014 Kandidater i sjöstaden kommun och landsting Kandidater 2014 I denna folder presenteras Sjöstadsföreningens kandidater till Kommun och Landsting Krets 1 Moderaterna i Sjöstaden är en aktiv lokalförening

Läs mer

Forshaga - en attraktiv kommun

Forshaga - en attraktiv kommun Forshaga - en attraktiv kommun Strategi för tillväxt Fastställd av kommunfullmäktige 2013-08- 27, 82 Att öka attraktionskraften En kommun där medborgare och företag trivs och vill skapa sin framtid. En

Läs mer

Tack så mycket för den här inbjudan!

Tack så mycket för den här inbjudan! FINANSROTELN SID 1 (17) 2011-02-08 pm DET TALADE ORDET GÄLLER 110219 ANFÖRANDE MODERATA UNGDOMSFÖRBUNDET STORSTOCKHOLM Tack så mycket för den här inbjudan! Det är fantastiskt att se så många mufare här.

Läs mer