Import från databaser till Mendeley

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Import från databaser till Mendeley"

Transkript

1 Linköpings universitetsbibliotek Import från databaser till Mendeley Instruktioner för att importera referenser till Mendeley från flera av databaserna som tillhandahålls av Linköpings universitet.

2 Sida 2 av 10 Introduktion: Import från databaser till Mendeley Den här guiden tar upp avancerade import funktioner, för att komma igång med programmet se Snabbguide till Mendeley tillgänglig på vår Mendeley sida. Det vanligaste sättet att importera referenser till Mendeley är med funktionen Save to Mendeley. Detta fungerar bra i en del databaser (då anges Save to Mendeley som import funktion). I flera databaser fungerar Save to Mendeley sämre då referensen efter importen saknar en del bibliografisk information. Ett sätt att försöka komma runt problemet är att importera referensen till Mendeley i.ris format. Notera att även om importen görs i.ris format så kan bibliografisk information fortfarande saknas i referensen. Redigera då referensen manuellt. Importera referenser till Mendeley i.ris format För att importera referenser till Mendeley i.ris format på ett smidigt sätt behöver du göra en del inställningar göra på din dator och i din webbläsare. Steg 1: Associera.ris med Mendeley på din dator I Windows 7 Börja i skrivbordet, välj Windows symbolen längst ner till vänster. Därefter Standard program associera en filtyp eller ett protokoll med ett program. Leta sedan upp.ris i fältet Namn. Klicka på Byt program och välj Mendeley Desktop som standardprogram, avsluta med att klicka på Stäng. I Windows 8 Börja i skrivbordet gå sedan till kontrollpanelen. Därefter Program Standard program associera en filtyp eller ett protokoll med ett program. Leta sedan upp.ris i fältet Namn. Klicka på raden och välj Mendeley Desktop som standardprogram, avsluta med att klicka på Stäng. I Mac OS X Först behöver du en.ris fil, enklast är att göra punkt 1-4 under rubriken I Google Chrome nedanför. Gå sedan till filen du sparat och därefter klicka på Visa info Öppna med: Mendeley Ändra alla.

3 Sida 3 av 10 Steg 2: Associera.ris med Mendeley i din webbläsare I Google Chrome 1. Detta behöver bara göras en gång och det är enklast att göra vid en import av en referens till Mendeley. Exempel på import från Google Scholar. 2. För att importera referenser från Google Scholar, Gå till Google Scholars startsida. Välj Inställningar högst upp på sidan. Längst ner på nästa sida finns rubriken Bibliografiförvaltare, välj alternativet RefMan i rullgardinsmenyn Visa länkar att importera citeringar till:. 3. Gör en sökning i Google Scholar. Klicka på länken Importera till RefMan som visas under varje referens. 4. Spara referensen som en fil. 5. Klicka sedan på ikonen i botten av webbläsaren så öppnas referensen i Mendeley För att i fortsättningen slippa punkt 3 och 4 gör följande. Högerklicka på ikonen och välj Öppna alltid filer av denna typ. Så nästa gång du väljer sparar en referens som en.ris fil så öppnas referensen i Mendeley. I Firefox Gör punkt 1-3 från I Google Chrome ovanför. Firefox öppnar ett fönster, markera öppna med, Mendeley Desktop är förvald, klicka på OK, så öppnas referensen i Mendeley. I Internet Explorer Gör punkt 1-3 från I Google Chrome ovanför. Klicka på öppna (listen längst ned på sidan), så öppnas referensen i Mendeley.

4 Sida 4 av 10 Instruktioner för import av referenser till Mendeley: - från flera av databaserna som tillhandahålls av Linköpings universitet AccessScience. McGraw-Hill Education ACM Digital Library Cochrane Library EBCOhost: UniSearch, Academic search premier, Business source premier, ERIC, Historical abstract, m.fl. Ebrary (ProQuest) Emerald ENGnetBASE GALE: Literature Resource Center, MLA International Bibliography, m.fl. Google Scholar IEEE Xplore JSTOR LIBRIS ProQuest: Biological sciences, ERIC, Sociological abstracts, Technology research database, m.fl. PubMed Scopus SpringerLink Web of Science WorldCat

5 Sida 5 av 10 AccessScience. McGraw-Hill Education Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i AccessScience, välj en relevant källa och klicka på titeln. Klicka på ikonen Cite. Välj alternativet Export citation as RIS. Referensen öppnas i Mendeley. ACM Digital Library Genomför din sökning och klicka på en relevant referens. Klicka på Export formats: BibTeX. Markera all text och kopiera den. Öppna Mendeley Desktop. Välj den mapp där du vill ha referensen och klistra in. Referensen finns nu i Mendeley. Cochrane Library Gör en sökning i databasen och klicka på titeln i resultatlistan till den Klicka på Save to Mendeley i bokmärkesraden, då kommer referensen att sparas i ditt Mendeley bibliotek.

6 Sida 6 av 10 Ebrary (ProQuest) Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i Ebrary, välj en relevant källa och klicka på titeln. Klicka på ikonen citera bok i högerfältet. Välj EndNote/Citavi. Referensen öppnas i Mendeley. EBSCOhost (UniSearch, Academic search premier, Business source premier, ERIC, Historical abstract, m.fl.) Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i databasen, välj en relevant källa och klicka på titeln. Klicka på ikonen Export i högerfältet. Alternativet Direct Export in RIS Format är förvalt, klicka på Save. Referensen öppnas i Mendeley. Emerald Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i databasen och markera relevanta referenser. Välj Download Citation från menyn For selected Items. Alternativet RIS(ProCite, Reference Manager) är förvalt, klicka på Download article citation data. Referensen öppnas i Mendeley. ENGnetBASE Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i databasen och markera relevanta referenser. Välj Download Citations och klicka på Download citation publication data. Referensen öppnas i Mendeley.

7 Sida 7 av 10 GALE: Literature Resource Center, MLA International Bibliography, m.fl. Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i databasen och klicka på titeln i resultatlistan till den Välj sedan Citation tools Reference manager. Referensen öppnas i Mendeley. Google Scholar Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gå till Google Scholars startsida. Välj Inställningar högst upp på sidan. Längst ner på nästa sida finns rubriken Bibliografiförvaltare, välj alternativet RefMan i rullgardinsmenyn Visa länkar att importera citeringar till:. Gör en sökning i Google Scholar. Klicka på länken Importera till RefMan som visas under varje referens. Referensen öppnas i Mendeley. IEEE Xplore Gör en sökning i databasen och klicka på titeln i resultatlistan till den Klicka på Save to Mendeley i bokmärkesraden, då kommer referensen att sparas i ditt Mendeley bibliotek.

8 Sida 8 av 10 JSTOR Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i databasen och klicka på titeln i resultatlistan till den Välj sedan Citation tools Export citations RIS. Referensen öppnas i Mendeley. LIBRIS Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i Libris och markera relevanta referenser. Klicka på Skapa referens. Välj.RIS i rutan FORMAT till vänster och klicka på Spara som fil. Referensen öppnas i Mendeley. ProQuest (Biological sciences, ERIC, Sociological abstracts, Technology research database, m.fl.) Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i databasen, välj en relevant källa och klicka på titeln. Klicka på ikonen Export/Save. Välj alternativet RIS och klicka på Continue. Referensen öppnas i Mendeley.

9 Sida 9 av 10 PubMed Gör en sökning i databasen och klicka på titeln i resultatlistan till den Klicka på Save to Mendeley i bokmärkesraden, då kommer referensen att sparas i ditt Mendeley bibliotek. Scopus Gör en sökning i databasen och klicka på titeln i resultatlistan till den Klicka på Save to Mendeley i bokmärkesraden, då kommer referensen att sparas i ditt Mendeley bibliotek. SpringerLink Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i databasen och klicka på titeln i resultatlistan till den Klicka på Export citation välj Select Download och klicka på Reference Manager (RIS). Referensen öppnas i Mendeley. Web of Science Gör en sökning i Web of Science och klicka på titeln i resultatlistan till den Klicka på Save to Mendeley i bokmärkesraden, då kommer referensen att sparas i ditt Mendeley bibliotek.

10 Sida 10 av 10 WorldCat.org Gör först inställningarna på din dator och webbläsare, enligt Importera Gör en sökning i WorldCat och klicka på boktiteln. Välj alternativet Cite/Export i menyn längst upp till höger. Under rubriken Export a citation klicka på Export to EndNote/Reference Manager. Referensen öppnas i Mendeley. Mer information och hjälp Viss support ges via programmets webbsida, Mendeley.com, även för gratis versionen. Dess webbplats innehåller också omfattande information, inklusive instruktionsfilmer, felsökningstips och en lista över kända problem. Kom igång med Mendeley Mendeley FAQ Referenshanteringsgruppen vid Linköpings Universitetsbibliotek erbjuder introduktion till- och support i Mendeley för studenter och anställda. Besök vår webbsida, boka en introduktion eller kontakta oss via referenshantering@bibl.liu.se.

Import av referenser till Mendeley

Import av referenser till Mendeley 2018-06-08 Linköpings universitetsbibliotek Import av referenser till Mendeley Sida 2 av 11 Introduktion Den här guiden innehåller instruktioner för att importera referenser till Mendeley i ris-filer från

Läs mer

Import av referenser till Mendeley

Import av referenser till Mendeley 2018-12-11 Linköpings universitetsbibliotek Import av referenser till Mendeley Sida 2 av 11 Introduktion Den här guiden innehåller instruktioner för att importera referenser till Mendeley i ris-filer från

Läs mer

Import från databaser till RefWorks

Import från databaser till RefWorks 2014-10-13 Linköpings universitetsbibliotek Import från databaser till RefWorks Instruktioner för att importera referenser från fler databaser är tillgängliga när du är inloggad i RefWorks under menyvalet:

Läs mer

Sjukhusbiblioteket i Karlstad, september 2012, Modifierad av Linköpings universitetsbibliotek tisdag den 11 december 2018

Sjukhusbiblioteket i Karlstad, september 2012, Modifierad av Linköpings universitetsbibliotek tisdag den 11 december 2018 Guide till Mendeley I denna guide utgår vi från en dator med Windows 10 och MS Word 2016 samt från en dator med macos 10.11 (El Capitan) och MS Word 2016. OBS!: Mendeley stödjer inte alltid de senaste

Läs mer

Hämta via databaser Se Hämta referenser från databaser.

Hämta via databaser Se Hämta referenser från databaser. Guide till RefWorks Denna guide beskriver kort hur du kommer igång med RefWorks, hur du importerar referenser till RefWorks, delar dina referenser med andra samt hur du refererar och skapar referenslistor.

Läs mer

Import av referenser från bibliotekets databaser

Import av referenser från bibliotekets databaser Import av referenser från bibliotekets databaser 140630 Granska referensen! Det är viktigt att det blir rätt när du ska använda referenserna i dina texter så tänk på att det ibland finns fel i referenserna

Läs mer

Hämta via databaser Pröva några olika databaser. Se Hämta referenser från databaser.

Hämta via databaser Pröva några olika databaser. Se Hämta referenser från databaser. RefWorks Miniguide Skapa ett RefWorks-konto 1. Gå till bibliotekets webbplats: www.bibl.liu.se 2. Citera och referera 3. RefWorks 4. Skapa ett konto/logga in 5. Gå till RefWorks login center 6. Sign up

Läs mer

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor.

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor. Guide till RefWorks För att förenkla hanteringen av referenser och referenslistor finns det flera olika verktyg, s.k. referenshanteringsprogram. Med dem kan du samla, organisera och presentera dina referenser.

Läs mer

Hur man importerar referenser från olika databaser/databasvärdar

Hur man importerar referenser från olika databaser/databasvärdar 2013-02-05 Karlstads universitetsbibliotek Hur man importerar referenser från olika databaser/databasvärdar Import av referenser från American Chemical Society Gör en sökning i ACS. Markera relevanta poster.

Läs mer

Guide till EndNote X9

Guide till EndNote X9 Guide till EndNote X9 OBS: I denna guide utgår vi från Windows 10 med MS Word 2016. Vissa funktioner i EndNote och MS Word på macos kan fungera lite annorlunda. 1. Skapa ett EndNote bibliotek 1. Öppna

Läs mer

Guide till RefWorks Skapa ett RefWorks-konto Under Citera och referera > RefWorks Hjälp funktioner i RefWorks Help Tutorial Help

Guide till RefWorks Skapa ett RefWorks-konto Under Citera och referera > RefWorks Hjälp funktioner i RefWorks Help Tutorial Help Guide till RefWorks Denna guide beskriver kort hur du kommer igång med RefWorks, hur du importerar referenser till RefWorks, delar dina referenser med andra samt hur du refererar och skapar referenslistor.

Läs mer

Guide till EndNote X9

Guide till EndNote X9 Guide till EndNote X9 OBS: I denna guide utgår vi från EndNote X9 i Windows 10 med MS Word 2016. Vissa funktioner saknas i tidigare versioner av EndNote, Windows och MS Word. EndNote och MS Word på macos

Läs mer

Öppna EndNote varje gång när du vill samla referenser till ditt bibliotek.

Öppna EndNote varje gång när du vill samla referenser till ditt bibliotek. 1. Skapa ett EndNote-bibliotek Börja med att öppna EndNote och skapa ett bibliotek (Reference Library). Det gör du under File / New. Namnge ditt bibliotek och välj var på datorn du vill spara det. Nu kan

Läs mer

STEG 1 Samla referenser till ditt EndNote-bibliotek

STEG 1 Samla referenser till ditt EndNote-bibliotek Version X6 Notera att du kan använda EndNote tillsammans med antingen OpenOffice (gäller dock ej Mac) eller Microsoft Word, men du kan inte växla mellan de två ordbehandlings-programmen, ett dokument skapat

Läs mer

EndNote X8. Bygg ditt eget referensbibliotek. - där du samlar referenser från olika databaser på ett och samma ställe

EndNote X8. Bygg ditt eget referensbibliotek. - där du samlar referenser från olika databaser på ett och samma ställe EndNote X8 Bygg ditt eget referensbibliotek 1. Vad är EndNote? EndNote är ett referenshanteringsprogram: - där du samlar referenser från olika databaser på ett och samma ställe - som underlättar sortering

Läs mer

Manual - EndNote Online/basic. Windows - svenska

Manual - EndNote Online/basic. Windows - svenska Manual - Windows - svenska Sid 1 Innehåll Referenshanteringsprogram vad är det?... 3 Skapa användare... 3 Byta lösenord och/eller e-postadress... 4 Ladda ner Cite While You Write plug-in... 4 Koppla ihop

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

Informationssökning - att söka och finna vetenskapliga artiklar! Linköpings Universitetsbibliotek

Informationssökning - att söka och finna vetenskapliga artiklar! Linköpings Universitetsbibliotek Informationssökning - att söka och finna vetenskapliga artiklar! Mikael.Rosell@liu.se 013-282248 Linköpings Universitetsbibliotek 2 FEM saker ni SKA ta med er härifrån! Välja ut och använda relevanta databaser

Läs mer

New RefWorks - användarguide för studenter

New RefWorks - användarguide för studenter New RefWorks - användarguide för studenter Vad är New RefWorks? New RefWorks är ett referenshanteringsprogram som du kan använda för att samla dina referenser samt hantera dina dokument. Med hjälp av programmet

Läs mer

EndNote. Grundläggande funktioner (EndNote X8 gäller i stora drag även X6/X7) Högskolebiblioteket i Skövde. Utskriftsdatum:

EndNote. Grundläggande funktioner (EndNote X8 gäller i stora drag även X6/X7) Högskolebiblioteket i Skövde. Utskriftsdatum: EndNote Grundläggande funktioner (EndNote X8 gäller i stora drag även X6/X7) Högskolebiblioteket i Skövde Utskriftsdatum: 2018 05 09 Denna presentation är inriktad på EndNote desktop och tar upp följande:

Läs mer

Referenshanteringsprogrammet

Referenshanteringsprogrammet Referenshanteringsprogrammet Åbo Akademis bibliotek referenshantering@abo.fi RefWorks Med hjälp av RefWorks kan du: Importera referenser från olika databaser och bibliotekskataloger och skapa en egen databas

Läs mer

Umeå Universitetsbibliotek Mars, 2015

Umeå Universitetsbibliotek Mars, 2015 Kort manual på svenska. För en engelsk utförligare manual se hjälpfunktion i programmet. Quick guide in Swedish. For an English more detailed user guide see the help function in the program. På UmUB:s

Läs mer

Karlstads universitetsbibliotek

Karlstads universitetsbibliotek Karlstads universitetsbibliotek 2015 Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor

Läs mer

EndNote X8. Bygg ditt eget referensbibliotek

EndNote X8. Bygg ditt eget referensbibliotek EndNote X8 Bygg ditt eget referensbibliotek Vad är EndNote? EndNote är ett referenshanteringsprogram: - där du samlar referenser från olika databaser på ett och samma ställe - som underlättar sortering

Läs mer

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA

IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA IMPORTERA POSTER TILL DIVA Anvisning för export av poster från andra databassystem för import till DiVA Universitetsbiblioteket Senast ändrad: 2016-12-12 2 Innehållsförteckning Linköpings universitetsbibliotek

Läs mer

zotero -kort handledning Universitetsbiblioteket

zotero -kort handledning Universitetsbiblioteket zotero -kort handledning Universitetsbiblioteket Zotero: En kort handledning INNEHÅLL 1 Inledning... 1 Installation... 1 Mitt Zoterobibliotek... 2 Ändra information i en bibliografisk post... 2 2 Samla...

Läs mer

EndNote X5 en kortfattad introduktion

EndNote X5 en kortfattad introduktion EndNote X5 en kortfattad introduktion EndNote... 3 Om EndNote... 3 Skapa ett bibliotek... 3... 3 Inställningar Journals Term List... 3 Lägga till referenser... 4 Lägga till referenser manuellt... 4 Importera

Läs mer

EndNote X8. Bygg ditt eget referensbibliotek

EndNote X8. Bygg ditt eget referensbibliotek EndNote X8 Bygg ditt eget referensbibliotek Vad är EndNote? EndNote är ett referenshanteringsprogram: - där du samlar referenser från olika databaser på ett och samma ställe - som underlättar sortering

Läs mer

Importera referenser till DiVA

Importera referenser till DiVA Importera referenser till DiVA Du kan importera referenser från databaser, förlagsplattformar, referenshanteringsprogram och andra källor till DiVA. Följande referensformat kan användas: PubMed XML, ISI,

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Endnote X6 En guide över valda delar i programmet

Endnote X6 En guide över valda delar i programmet Installera Endnote Endnote X6 En guide över valda delar i programmet En licens för Endnote och Endnote Web kan införskaffas hos Helpdesk som också hjälper till att installera programmet på din dator. Har

Läs mer

Guide till Endnote X7 MITTUNIVERSITETET TORUN SUNDSTRÖM 2015-06-02

Guide till Endnote X7 MITTUNIVERSITETET TORUN SUNDSTRÖM 2015-06-02 Guide till Endnote X7 MITTUNIVERSITETET TORUN SUNDSTRÖM 2015-06-02 Innehåll Innehåll... 1 Kom igång... 3 Skapa ett bibliotek... 3 Att arbeta med Endnote... 3 Inställningar (preferences)... 3 Display layout...

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Guide till Zotero för Ersta Sköndal Bräcke högskola. Senast ändrad

Guide till Zotero för Ersta Sköndal Bräcke högskola. Senast ändrad Guide till Zotero för Ersta Sköndal Bräcke högskola Senast ändrad 2018-03-14 1 Innehållsförteckning Guide till Zotero... 1 Hur gör man?... 3 Samla referenser... 5 Att spara en referens... 5 Att spara en

Läs mer

Referenshantering med Zotero 1

Referenshantering med Zotero 1 Referenshantering med Zotero 1 Introduktion Innehåll Introduktion... 1 Installation av Zotero, connector och plug-in... 2 Inställningar i Zotero... 2 Importera referenser till ditt Zoterobibliotek... 3

Läs mer

Starta Egenrapportering automatiskt i Windows

Starta Egenrapportering automatiskt i Windows EGENRAPPORTERING WINDOWS Starta Egenrapportering automatiskt i Windows En förutsättning för att starta Egenrapportering är att man har Java installerat på sin dator. Vi rekommenderar av säkerhetsskäl att

Läs mer

EndNote X6 grundkurs

EndNote X6 grundkurs EndNote X6 grundkurs Marie Källberg Biblioteket marie.kallberg@karolinska.se Tel 51773970 Support på biblioteket även genom Natalia Berg: 585 89313 natalia.berg@karolinska.se Mikael Blad: 585 89313/517

Läs mer

Importera referenser till DiVA

Importera referenser till DiVA Importera referenser till DiVA 2012-04-23 Du kan importera referenser från många olika databaser och referenshanteringsprogram till DiVA. Följande referensformat kan användas: PubMed XML, ISI, EndNote

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Guide till New RefWorks

Guide till New RefWorks Guide till New RefWorks Version 4 2017-05-12 Innehåll Lägga in referenser i New RefWorks... 1 Importera dina referenser från RefWorks Legacy... 1 Direktexportera referenser från databaser (bl.a. från bibliotekets

Läs mer

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS

Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Bevaka vetenskapliga tidskrifter med hjälp av RSS Vad ska jag lära mig? Att använda en RSS-läsare, t ex Google Reader Bevaka nya tidskriftsartiklar inom ditt ämne Prenumerera på innehållsförteckningar

Läs mer

Referenshantering med EndNote X6

Referenshantering med EndNote X6 Referenshantering med EndNote X6 Innehåll Vad är EndNote?... 2 Hur får jag tillgång till programmet?... 2 Tekniska krav... 2 Skapa ett EndNote bibliotek... 2 Importera referenser... 3 PubMed... 3 Web of

Läs mer

Referenshantering med Zotero Introduktion

Referenshantering med Zotero Introduktion Referenshantering med Zotero Introduktion Innehåll Om Zotero Att tänka på Installation Organisera ditt bibliotek Importera referenser Lägg in referenser manuellt Redigera referenser Etiketter (taggar)

Läs mer

Bygg ditt eget referensbibliotek

Bygg ditt eget referensbibliotek Bygg ditt eget referensbibliotek Vad är EndNote? EndNote är ett referenshanteringsprogram: - där du samlar referenser från olika databaser på ett och samma ställe - som underlättar sortering och hantering

Läs mer

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola

Biblioteket DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Biblioteket 2017-12-12 DiVA publikationsdatabas vid Röda Korsets Högskola Innehåll Vad är DiVA?... 2 Registrera publikationer i DiVA... 2 Tänk på att... 2 Ändra i tidigare registreringar... 2 Gör så här...

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur vet

Läs mer

RefWorks låter dig...

RefWorks låter dig... 1 RefWorks låter dig... Spara referenser från olika databaser och bibliotekskataloger Dela och annotera referenser med kollegor Med verktyget Write-N-Cite eller RefWorks Citation Manager (Word 2016, ej

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Grundläggande EndNote

Grundläggande EndNote Grundläggande EndNote Stephen Naron, februari, 2011 Uppdatering och översättning till svenska: Taeda Tomić, 2012, 2014 Korrekturläsning: Martina Andersson Löfqvist, september 2012 1. Lite information om

Läs mer

Guide till New RefWorks

Guide till New RefWorks Guide till New RefWorks Version 4 2017-05-12 Innehåll Lägga in referenser i New RefWorks... 1 Importera dina referenser från RefWorks Legacy... 1 Direktexportera referenser från databaser (bl.a. från bibliotekets

Läs mer

EndNote X7 grundkurs

EndNote X7 grundkurs EndNote X7 grundkurs Marie Källberg Biblioteket marie.kallberg@karolinska.se Tel 51773970 Support på biblioteket även genom Mikael Blad: 517 73971 mikael.blad@karolinska.se Simon Ekström: 517 73969 simon.ekstrom@karolinska.se

Läs mer

RefWorks låter dig...

RefWorks låter dig... RefWorks låter dig... Spara referenser från olika databaser och bibliotekskataloger Dela och annotera referenser med kollegor Med verktyget Write-n-Cite eller RefWorks Citation Manager (Word 2016, ej ÅA-Win

Läs mer

Importera referenser till DiVA

Importera referenser till DiVA Importera referenser till DiVA Uppdaterad 2009-03-09 http://diva.ub.uu.se/helpdesk Följande format accepteras av DiVA: PubMed XML, ISI, EndNote XML, Endnote Referer Format, MODS V3, BibTex, BibLatex, RIS

Läs mer

Importera referenser till DiVA

Importera referenser till DiVA Importera referenser till DiVA Uppdaterad 2013-06-11 Du kan importera referenser från många olika databaser och referenshanteringsprogram till DiVA. Endast publicerat material skall registreras. Följande

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Januari Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Januari 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur

Läs mer

Manual - EndNote Online/basic

Manual - EndNote Online/basic Manual - EndNote Online/basic UMEÅ UNIVERSITETSBIBLIOTEK VERSION 2016-11-15 This document is a quick guide in Swedish for EndNote Online/EndNote basic. For an English more detailed user guide see the help

Läs mer

Importera referenser till DiVA

Importera referenser till DiVA 1 Importera referenser till DiVA Du kan importera referenser från många olika databaser och referenshanteringsprogram till DiVA. Följande referensformat kan användas: PubMed XML, ISI, EndNote XML, Endnote

Läs mer

Importera referenser till DiVA

Importera referenser till DiVA Sid 1 (7) referenser till DiVA Du kan importera referenser från många olika databaser och referenshanteringsprogram till DiVA. Följande referensformat kan användas: ISI, PubMed XML, EndNote XML, MODS v.3,

Läs mer

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll

FrontPage Express. Ämne: Datorkunskap (Internet) Handledare: Thomas Granhäll FrontPage Express I programpaketet Internet Explorer 4.0 och 5.0 ingår också FrontPage Express som installeras vid en fullständig installation. Det är ett program som man kan använda för att skapa egna

Läs mer

Innehåll. Allmänt 1. Skapa ett EndNote-bibliotek 1. Inbyggd sökfunktion 1

Innehåll. Allmänt 1. Skapa ett EndNote-bibliotek 1. Inbyggd sökfunktion 1 EndNote X7.4 - lathund Innehåll Allmänt 1 Skapa ett EndNote-bibliotek 1 Inbyggd sökfunktion 1 Importera referenser från olika databaser 2 PubMed 2 EMBASE 3 CINAHL 3 Cochrane Library 3 Google Scholar 4

Läs mer

Skapa mappar, spara och hämta dokument

Skapa mappar, spara och hämta dokument Skapa mappar, spara och hämta dokument Övningen görs på hårddisken i mappen Mina dokument 1a Starta programmet utforskaren 1 b Huvudgrupper i utforskaren 1c Expandera huvudgrupper, enheter och mappar Skapa

Läs mer

ANVISNING Om det inte lyckas att logga in i Kelain på en Mac-dator Innehåll

ANVISNING Om det inte lyckas att logga in i Kelain på en Mac-dator Innehåll Innehåll 1 Kontrollera att DigiSign-kortläsarprogrammet har startat 2 1.1 DigiSign-ikonen 2 1.2 Starta programmet 2 1.3 Verifiera att kortet fungerar 4 2 Om din webbläsare är Mozilla Firefox eller Safari,

Läs mer

Innan du börjar arbeta med RefWorks måste du skapa ett personligt konto. Gör så här: Klicka på Sign up for a New Account.

Innan du börjar arbeta med RefWorks måste du skapa ett personligt konto. Gör så här: Klicka på Sign up for a New Account. RefWorks-lathund RefWorks-lathund... 1 Starta RefWorks... 2 Skapa konto... 2 Logga in inom ESHs lokaler... 2 Inloggning utanför ESH... 2 Hjälpmedel... 2 Hur gör man?... 3 Skapa en referensdatabas... 3

Läs mer

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll 1. Skapa ett eget EndNote-bibliotek 2. Import av referenser 3. Använd EndNote för citering i Word-dokument 4. Skapa en ny stil 5. Ta bort fältkoder

Läs mer

Importera referenser till DiVA

Importera referenser till DiVA Importera referenser till DiVA Du kan importera referenser från många olika databaser och referenshanteringsprogram till DiVA. Följande referensformat kan användas: PubMed XML, ISI, EndNote XML, Endnote

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X6 Innehåll

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X6 Innehåll Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X6 Innehåll 1. Skapa ett eget EndNote-bibliotek 2. Import av referenser 3. Använd EndNote för citering i Word-dokument 4. Skapa en ny stil 5. Ta bort fältkoder

Läs mer

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll 1. Skapa ett EndNote-bibliotek 2. Import av referenser 3. Använd EndNote för citering i Word-dokument 4. Ta bort fältkoder 5. Skapa en ny stil

Läs mer

EndNote online T5 hösten 2014. Camilla Persson Camilla.persson@umu.se 0660-292512

EndNote online T5 hösten 2014. Camilla Persson Camilla.persson@umu.se 0660-292512 EndNote online T5 hösten 2014 Camilla Persson Camilla.persson@umu.se 0660-292512 Idag går vi igenom: Skapa konto i EndNote online Hämta in referenser från PubMed och Cinahl Använda referenserna i Word

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Referenshantering med. EndNote X7 Mac. Studentguide

Referenshantering med. EndNote X7 Mac. Studentguide Referenshantering med EndNote X7 Mac Studentguide Bibliotek & IKT Medicinska fakulteten Lunds universitet 2016 Referenshantering med EndNote X7 Mac Innehåll Vad är EndNote?... 2 Hur får jag tillgång till

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Umeå Universitetsbibliotek Mars, 2016

Umeå Universitetsbibliotek Mars, 2016 Kort manual på svenska. För en engelsk utförligare manual se hjälpfunktion i programmet. Quick guide in Swedish. For an English more detailed user guide see the help function in the program. På UmUB:s

Läs mer

Referenshantering med. EndNote X7 PC. Studentguide

Referenshantering med. EndNote X7 PC. Studentguide Referenshantering med EndNote X7 PC Studentguide Bibliotek & IKT Medicinska fakulteten Lunds universitet 2016 Referenshantering med EndNote X7 PC Innehåll Vad är EndNote?... 2 Hur får jag tillgång till

Läs mer

3.0 kort manual på svenska för en engelsk utförligare manual se hjälpfunktionerna i programmet

3.0 kort manual på svenska för en engelsk utförligare manual se hjälpfunktionerna i programmet 3.0 kort manual på svenska för en engelsk utförligare manual se hjälpfunktionerna i programmet Skapa användare: För att skapa en användare för EndNoteWeb gå till www.endnote.com klicka på endnote web login

Läs mer

DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola

DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola Biblioteket 2017-12-12 DiVA publikationsdatabas vid Södertörns högskola Innehåll Vad är DiVA? 2 Registrera publikationer i DiVA 2 Tänk på att 2 Ändra i tidigare registreringar 2 Gör så här 2 Steg 1. Välj

Läs mer

Version X6 Fler tips

Version X6 Fler tips Version X6 Fler tips Jobba i ditt EndNote-bibliotek Hantera PDF:er För att använda dig av den automatiska Find fulltext-funktionen, markera den eller de referenser du vill söka fulltext för och välj References

Läs mer

Informationssökning - att söka och finna vetenskapliga publikationer Linköpings Universitetsbibliotek

Informationssökning - att söka och finna vetenskapliga publikationer Linköpings Universitetsbibliotek Informationssökning - att söka och finna vetenskapliga publikationer Mikael.Rosell@liu.se 013-282248 Linköpings Universitetsbibliotek 2 FEM saker ni SKA ta med er härifrån! Välja ut och använda relevanta

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer

Redigering av dokument - SaveToServer

Redigering av dokument - SaveToServer Utgiven av Datum Id: Version CANEA Support Team 2018-04-16 0289 3.0 Redigering av dokument - SaveToServer 1. Introduktion: Redigering av dokument med SaveToServer Är dokumentet i Microsoft Office format

Läs mer

So ka artiklar och annan litteratur

So ka artiklar och annan litteratur 1 So ka artiklar och annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur vare sig du letar efter böcker eller artiklar. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom

Läs mer

EndNote i ditt uppsatsarbete : några tips.

EndNote i ditt uppsatsarbete : några tips. EndNote i ditt uppsatsarbete : några tips. Eli Bytoft Nyaas BLR 2012 Innehåll 1. Skapa ett bibliotek i EndNote 2. Att integrera EndNote i Word och låta systemet skriva texthänvisningar och samtidigt skapa

Läs mer

Spara filer eller mappar från ett kursrums filhanterare i Blackboard 9.1

Spara filer eller mappar från ett kursrums filhanterare i Blackboard 9.1 Sida 1 (19) Lärplattformsprojektet Stödmaterial Författare: Pehr-Henric Danielsson Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Spara filer eller mappar från ett kursrums filhanterare i Blackboard 9.1...

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

Cinahl sökguide. Enkel sökning. Ämnesordsökning

Cinahl sökguide. Enkel sökning. Ämnesordsökning Medicinska fakultetens bibliotek, Lund. Monica Landén. 2014-02-20 Cinahl sökguide Enkel sökning Select a Field (optional) sökningen görs som keyword i titel, abstract och subject heading (ämnesord). Genom

Läs mer

Visma Proceedo Att logga in - Manual

Visma Proceedo Att logga in - Manual Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.1 / 131028 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Installationsguide för mysql och OLA Server/OLA Klient

Installationsguide för mysql och OLA Server/OLA Klient Installationsguide för mysql och OLA Server/OLA Klient Baserad på OLA 5.0.0-6 Dokumentversion: 20110601 Författare: Gunnar Svanberg, Järfälla Redigering och layout: Niklas Wrane, SOFT Sid 1 (25) version

Läs mer

DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18

DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18 DiVA KTH:s publikationsdatabas Manual Uppdaterad 2015-02-18 Innehåll Vad är DiVA?... 2 Registrera publikationer i DiVA... 2 Tänk på att... 2 Manuell registrering i DiVA... 2 Gör så här... 2 Steg 1. Välj

Läs mer

Informationssökning: att söka och finna vetenskapliga artiklar! VT 2015. Mikael.Rosell@liu.se Linköpings Universitetsbibliotek

Informationssökning: att söka och finna vetenskapliga artiklar! VT 2015. Mikael.Rosell@liu.se Linköpings Universitetsbibliotek Informationssökning: att söka och finna vetenskapliga artiklar! VT 2015 Mikael.Rosell@liu.se Linköpings Universitetsbibliotek Syftet med dagens föreläsning! Efter detta moment skall ni kunna: Välja databas

Läs mer

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X7 Innehåll 1. Skapa ett EndNote-bibliotek 2. Importera referenser 3. Använd EndNote för citering i Word-dokument 4. Ta bort fältkoder 5. Skapa en ny stil

Läs mer

Bibliotekets tryckta och elektroniska resurser

Bibliotekets tryckta och elektroniska resurser Informationssökning för kursen Introduktion till projektmetodik Ingenjörsstudenter ht 13 Gunilla Thunarf Sundkvist Malin Almstedt Jansson sep 2013 Bibliotekets tryckta och elektroniska resurser Böcker

Läs mer

Installation av atmel Studio på mac / linux

Installation av atmel Studio på mac / linux Installation av atmel Studio på mac / linux Den här installation kommer gå igenom hur man installerar och ställer in Virtual Box för att kunna köra Atmel Studio på Windows. För att kunna köra den senaste

Läs mer

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra Kom igång med Etikettskrivaren Följande är en lathund över de installationer/inställningar som behöver göras i ditt operativsystem för att skrivaren ska fungera fullt ut. Vi utgår ifrån att du har en skrivare

Läs mer

Att hålla sig uppdaterad

Att hålla sig uppdaterad Att hålla sig uppdaterad med hjälp av RSS Vad är RSS? RSS är ett tidsbesparande sätt att prenumerera på uppdateringar. Istället för att surfa runt till var och en av dina favoritsidor kommer uppdateringarna

Läs mer

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X9

Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X9 Lathund till referenshanteringssystemet EndNote X9 Innehåll 1. Skapa ett EndNote-bibliotek 2. Importera referenser 3. Använd EndNote för citering i Word-dokument 4. Ta bort fältkoder 5. Skapa en ny stil

Läs mer