Nätverk Stockholms Medlemsenkät 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nätverk Stockholms Medlemsenkät 2014"

Transkript

1 Sid 1 Nätverk Stockholms Syftet med enkäten var att ge medlemmarna i länet chansen att påverka och förnya Nätverk Stockholms aktiviteter, och att få ett underlag för planeringen av 2015 års aktiviteter. Enkäten skickades ut till 389 mejladresser den 8 december. En påminnelse skickades ut den 14 december och enkäten stängdes den 20 december. 84 personer svarade vilket motsvarar 22 %. Innehåll 1 Jag är intresserad av aktiviteter / frågor som är aktuella för en person med Downs syndrom i åldern Fest, firande och familjeaktiviteter - så intresserad är jag: Föreläsning / kunskapsträff - så intresserad är jag: Studiecirkel för anhöriga - så intresserad är jag: Studiecirkel för personer med DS - så intresserad är jag: Sport & Idrott & Friluftsliv - så intresserad är jag: Kulturella aktiviteter - så intresserad är jag: Påverkansarbete - så intresserad är jag: Åldersgruppen 0-5 år topp 15 aktiviteter Åldersgruppen 6-10 år topp 15 aktiviteter Åldersgruppen år topp 15 aktiviteter Åldersgruppen år topp 15 aktiviteter Åldersgruppen år topp 15 aktiviteter Övriga kommentarer... 16

2 Sid 2 1 Jag är intresserad av aktiviteter / frågor som är aktuella för en person med Downs syndrom i åldern år Vår son fyller 5 till sommaren så när det gäller information är vi snarare intresserad av ämnen som vänder sig till lite äldre. Men vad gäller barnaktiviteter bör de ju vara anpassade till hans ålder. 0-5 år Skulle gärna se att det fanns aktiviteter som gällde alla åldrar också. 0-5 år Simgrupp, gymnastik återkommande. även träffar med engångsaktiviteter teater, bio, picknick mm 0-5 år Det är väldigt tråkigt att priserna på olika aktiviteter är så dyra, man har ett barn med speciella behöv, speciella skor, mm, massor saker som de behöver och vill så gärna kunna delta på olika aktiviteter, men priset är ofta för högt. Hälsningar En mamma till en liten kille med "extra" glädje år Även lite äldre! år Och äldre, men gick inte att svara flera år Mycket intresserad av allt inom dans, musik, teater, musikal, att uppträda inför publik tillsammans med andra! år gärna föredrag om saker som kan vara aktuella - god man, utbildning efter gymnasiet, boende osv år Detta är nästan omöjligt att svara på. Personens intresseområden spänner från Astrid Lindgrens värld till actionfilmer och historiska filmer/tv-serier. Skolform

3 Sid 3 2 Fest, firande och familjeaktiviteter - så intresserad är jag: 0-5 år Dottern är så liten ännu så disco ligger längre fram i tiden. 0-5 år Friluftsdag på 4H gård el liknande. På Gålö finns tex Stegsholmsgård, vacker natur, kor, hästar mm. Finns flera shetlandsponnyer och russ samt paddock om man vill anordna ridning. Möjlighet att grilla, fik mm. Ägaren verkar mycket flexibel. Nyckelviken i Nacka har hästar, kor, får, kaniner, getter mm. Går att hyra ponny (3st) för 100 kr/timme på lördagar. Finns grill, stolar, bord samt fik. 0-5 år Ingen pysslig son, måste fungera för en familj med flera små barn 0-5 år Mina svar är baserade på vad som jag tror passar den åldern mitt barn med ds har. 0-5 år vi vill aktivera oss med ds barn i samma ålder för utbyte mellan föräldrar/barn med motion/rörelseträning eller Djungelboken på maxim. mkt uppskattat av vår son 4 år år Sonen har även autism och har ibland svårt för stora samlingar år Mitt barn m DS har svårigheter m finmotoriken o inte särskilt intresserad av pyssel år Teater har varit bra ordnat år För oss är det viktigt att vår dotter inte hamnar i "DS" fack och att aktiviteter som gäller henne (och inte oss som föräldrar) inte är exkluderande (endast DS) utan kanske i samverkan med andra föreningar osv. Upplever också att det finns ett gott utbud av fritidsaktiviteter för henne redan (utanför föreningen)

4 Sid 4 3 Föreläsning / kunskapsträff - så intresserad är jag: 0-5 år Mina svar är baserade på vad som är relevant för den åldern mitt barn med ds har. Eller vad som är relevant just nu. Det kan alltså komma att ändras vartefter mitt barn blir äldre år Ny forskning bl.a. kring det amerikanska webinarium ni rekommenderade år Om vi får råd kost och stamning

5 Sid 5 4 Studiecirkel för anhöriga - så intresserad är jag: 6-10 år En del av de här frågorna kunde vara kul som föreläsning. Det är lättare att gå på en föreläsning än att binda upp sig för en serie träffar år Efter skolan och supporten employment kommer att bli mycket intressant men det är en bit bort år Intresse beror på var ens eget barn är i utveckling just nu år Vet inte vad supported employment är år Svårt med tid dock - även om jag är intresserad inte säkert att jag prioriterar detta eller hinner.

6 Sid 6 5 Studiecirkel för personer med DS - så intresserad är jag: 0-5 år Eftersom vår dotter bara är två år är det sannolikt att vi blir mer intresserade av detta om några år. 0-5 år Har inget behov av detta just nu då barnet endast är 2 år. 0-5 år Inte aktuellt ännu men om några år kanske 0-5 år Inte relevant ännu 0-5 år Jag kan bara tala för vår dotter här och nu. Jag vet inte vad som kommer att intressera henne i framtiden. Allt låter spännande och bra. 0-5 år Vad spelar det för roll att det finns en FN konvention och lagar när man inte ens får resurs. Jag flyttar nu min son för tredje gången och han är bara 2,6 år. 0-5 år Vår son är för liten just nu, men senare är vi naturligtvis mycket intresserade 6-10 år Allt detta är superintressant, men inte precis nu och i den åldern vårt barn har år Detta. Åringen aktuellt just nu, min dotter är 8 år, men framåt är jag intresserad år Jätterolig idé, men kanske tänker ni för lite äldre barn? Min dotter skulle tycka det vore JÄTTEKUL med ex en matlagningscirkel! 6-10 år Känns tidigt att svara på 6-10 år Min son är bara 7 år 6-10 år Sonen är för ung än så länge år Lite för ung.

7 Sid 7 6 Sport & Idrott & Friluftsliv - så intresserad är jag: 0-5 år Jag kan bara tala för vår dotter här och nu. Jag vet inte vad som kommer att intressera henne i framtiden. jag tänker 5 år framöver när jag svara på detta. 0-5 år När sonen blir äldre kanske vi blir intresserade av annat 0-5 år Vår son är duktig motoriskt men utvecklats ännu mer med 2 klasser gymnastik och motorik. Han är också mer harmonisk och glad år Kanske en mindre träff för barn m DS och autism, t ex på en 4h-gård eller gärna tillsammans med en hundklubb där de kan få klappa, gå promenad mm år Brottning / fäktning år Mitt barn kan cykla, så tex en gemensam cykelutflykt skulle vara roligt! år ovanstående gäller vad jag tror för min dotter - inte mig själv. Gymnastik har jag kryssat att hon är mycket intresserad av utifrån att hon redan går på det. Återigen - skulle det erbjudas aktiviteter inom ovanstående som endast gällde personer med DS så är det inte aktuellt för oss år Volleyboll vore också roligt!

8 Sid 8 7 Kulturella aktiviteter - så intresserad är jag: 0-5 år -:- när hon blir äldre så hoppas jag att hon vill göra allt ovan. 0-5 år Har svårt att ta ställning då barnet endast är två år. 0-5 år Vi bor nära Skansen och är där ändå:) år Önskar att så många av Sv Downföreningens aktiviteter som möjligt gällde inte bara personerna med DS utan även personer med andra psykiska och fysiska funktionsnedsättningar samt personer utan ngn funktionsnedsättning och i grupper där alla är i ung samma ålder. Att de gäller för alla, kort sagt! :)

9 Sid 9 8 Påverkansarbete - så intresserad är jag: 0-5 år Viktig uppg för föreningen år Habiliteringen har inte så mycket vettiga program för barn med DS. De tänker delegera allt till skolan år Vi har upp över öronen med problem med kommunen så dessa frågor är jätteviktiga år Landstinget/sjukvården, sprida kunskaper om DS inkl vikten av respektfullt bemötande, ev specialistmottagningar för DS. ge info på olika vårdutbildningar, som läkarutbildningen, psykologutbildningen, osv. Info om DS och bemötande gäller även kommuner och allmänheten. Habiliteringen har vi gett upp. Denna kunskap känns oerhört viktig att sprida på så många olika sätt som möjligt och utspritt, inte bara ngn kort drive. Så levande som möjligt. Ge kunskap och samtidigt betona delaktighet, minska fokus på DS. Öka fokus på en människa med olika begåvningar och intressen och visa på de begränsade möjligheterna för människor som vill och kan, vad gäller studier, arbete, etc. Själv är jag kritisk mot det fokus som ofta lägga på DS, t ex i Glada Hudik. Funktionsnedsättningen framhävs i st f kunskap och begåvning när det gäller t ex skådespeleri, dans, sång, osv. Där tror jag Moomsteatern i Malmö är ett bättre exempel. Infon borde gälla alla, även "experterna".

10 Sid 10 9 Åldersgruppen 0-5 år topp 15 aktiviteter Jag kan tänka mig att ordna eller hjälpa till med år "Mentor" åt nyblivna föräldrar till barn med DS (se övriga kommentarer) 0-5 år Att ordna cirklar som fungerar som mentorskap. Det hade och jag behov av. Typ indelning i ålder. Detta är cirkeln för dig med barn från 0-1 år och nästa blir cirkeln 1-2 år o.s.v. Att utarbeta mallar kring allt som man ska ansöka och känna till. 0-5 år Evenemang, samordning av olika slag, föreläsningar mm. 0-5 år Exv aktiviteter som lidingöloppet, idrottsaktiviteter, kunskapsspridning. Nätverk - mentorsskap för nya familjer som får barn med DS. 0-5 år Fungerar inte i vår livssituation just nu 0-5 år Hjälpa till med olika typer av aktiviteter 0-5 år Jag hjälper gärna till vid aktiviteter med hästar så som hjälp vid ridning samt körning med häst och vagn. 0-5 år Jag skulle vilja att man jobbade med mentorskap för nyblivna föräldrars och samtalspartner för par som funderar på att eller har gjort fostervattenprov och fått reda på att de väntar barn med

11 Sid 11 DS. Detta måste ju organiseras och information måste finnas på BB avdelningar och hos alla barnmorskor. Jag ser att det finns mycket att göra när det gäller att förändra synen på våra barn. Genom att lyfta fram dem på olika sätt så normaliserar vi, minskar rädslan och ökar acceptansen för DS i samhället. 0-5 år Just nu har jag inte möjlighet att hjälpa till. 0-5 år Om några år ksn jag tänka mig att engagera mig lite mer. 0-5 år vet inte vad som behövs

12 Sid Åldersgruppen 6-10 år topp 15 aktiviteter Jag kan tänka mig att ordna eller hjälpa till med år Att hjälpa till där mina kunskaper från åren i socialtjänst o lss i stockholms stsd och nu inom habiliteringen 6-10 år att organisera en aktivare pick-nick där man inte bara sitter och äter år Lite av varje vad gäller praktiska saker. Kan tänka mig att leda någon studiecirkel också tillsammans med någon, eller att ordna något studiebesök år Möjligen hjälpa till med någon idrottsaktivitet år Något. Vet inte vad. Beror på vilka aktiviteter det blir år När jag har möjlighet hjälper jag gärna till med allt ifrån planering till genomförande år Är redan engagerad i föreningen och kan inte åta mig mer just nu.

13 Sid Åldersgruppen år topp 15 aktiviteter Jag kan tänka mig att ordna eller hjälpa till med år Enstaka aktivitet, ej att hålla i ett helt kalendarium år Hjälpa till med baka till arrangemang/föreläsning och att ordna/vara behjälplig under själva arrangemanget år Inget just nu. Att ta hand om tre barn och se till att min son klarar skolan tar all tid år Ja år Ridning. Vi har en grupp på Skärgårdens rid- och friskvårdcenter år Är kontaktperson och gör en del

14 Sid Åldersgruppen år topp 15 aktiviteter Jag kan tänka mig att ordna eller hjälpa till med år föreläsningar - ev samordning osv. Ev viss administration år Har varit utbränd pga punkterna i fråga 8 och kan inte lova att jag orkar hjälpa till med något!

15 Sid Åldersgruppen år topp 15 aktiviteter Jag kan tänka mig att ordna eller hjälpa till med år Hjälpa till med fest.familj träff resa år Vår familj har, bl a inte så mkt kraft över till att hjälpa till...jag hjälper gärna till med att vara bollplank, om det kan vara till nytta ngn gång. Och vår dotter hjälper nog gärna till med att sprida info, t ex genom att visa vad hon arbetar med eller genom att dela ut broschyrer, material, etc på mässor, konferenser. Hon har ledsagarkompisar som kan hänga med och jobba tillsammans med henne.

16 Sid Övriga kommentarer 0-5 år Mycket bra att fråga medlemmarna! Föreningen gör ett kanonjobb! 0-5 år Svårt att veta vem aktiviteterna främst riktade sig till, personer m ds eller deras anhöriga, eller både och? 0-5 år Vi har inom en grupp föräldrar diskuterat möjligheten att som nybliven förälder få träffa, ringa till, eller på annat sätt kommunicera med en annan förälder till äldre barn med DS. Som nybliven förälder till ett barn med DS har man många frågor och vårdens svar är kanske korrekta (inte alltid), men ofta väldigt kliniska. En verksamhet där föräldrar till barn med DS kan anmäla intresse att stötta nyblivna föräldrar tror vi skulle kunna vara till glädje för nya föräldrar och vi tror att det skulle vara lätt att hitta folk som vill hjälpa till. Frågan är hur de nya föräldrarna ska hitta de äldre föräldrarna och där tror vi att Svenska Downföreningen kan vara en del i det hela genom att hålla ett register över frivilliga och hjälpa vården att prata om möjligheten att träffa någon som varit i samma situation år Bra jobbat och spännande att läsa resultaten! God jul & gott nytt år år Stort tack! år Vad bekvämt och demokratiskt med en webbenkät! år Mycket bra med denna enkät - spännande att se resultatet. Hur redovisas det? år Vi bor en bit norr om Stockholm (ca 1,5 timmar om man åker kommunalt och ska träffas inne i centrala Stockholm). Detta gör det nästan omöjligt att åka in till någon aktivitet inne i Stockholm en vanlig vardag efter skola, fritids och jobb. Finns det någon form av aktivitet i Märsta eller Upplands Väsby? år Jag önskar att om vi hade nån ställe och träffas varandra det är svårt och har kompisar utan för skolan år Också viktigt att arbeta för möjlighet till eftergymnasiala studier, med ev anpassning. Tänker t ex på de konstnärliga högskolorna. Ligger väl i deras uppdrag eg? Gjordes ett mkt intressant radioprogram om detta i våras. Hur är möjligheterna till praktiska utbildningar, t ex som lärling? Ska man önska nu i juletider vore det ock fantastiskt att få draghjälp när det gäller jobb! Finns ju mängder med jobb som vore möjliga som praktik eller ströjobb i a f. Hänger väl ihop med info och att önska kunskaper. Och så detta att det kan finnas ev anpassning och så handledare med på arbetsplatserna, också inom fler än de traditionella områdena. Alla kan göra nytta! Känner att anarkistblodet svallar, bara av att fylla i denna enkät!!! Varmt tack för det goda arbete ni gör!!

Trappan - Ungas väg till ett innanförskap

Trappan - Ungas väg till ett innanförskap Trappan - Ungas väg I detta material berättar ungdomar från Södertälje om hur det är, när livet plötsligt tar stopp och man inte kommer vidare till arbete eller fortsatta studier. I detta dokument har

Läs mer

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige

VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige VAR REDO ATT KÄMPA! Asylsökande barn och föräldrar berättar om sin första tid i Sverige RÄDDA BARNEN 2014 1 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer

Läs mer

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21%

Absoluta tal Jonasbo 20 14% Munkebo 62 44% Nunnebo 21 15% Toftabo 30 21% Förskolor Sallerup 1 vilken förskola går ditt barn på? Jonasbo 20 14 Munkebo 62 44 Nunnebo 21 15 Toftabo 30 21 Obesvarad 9 6 Ack. svar 142 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Jonasbo 20 15 Blåklockan

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

ATT VÄXA ETT PROJEKT OM TRANSITION

ATT VÄXA ETT PROJEKT OM TRANSITION ATT VÄXA ETT PROJEKT OM TRANSITION SAMMANSTÄLLNING AV INTERVJUER MED FÖRÄLDRARNA TILL AVGÅNGSELEVERNA 2010 VID RIKSGYMNASIET I GÖTEBORG FÖR UNGDOMAR MED RÖRELSEHINDER. Innehållsförteckning: INLEDNING sid

Läs mer

kompetenscentrum Brukarundersökning 2010 Blekinge Upplevd kvalité inom personlig assistans i Blekinge Peter Anderberg Karin Chamoun Rapport 2010:1

kompetenscentrum Brukarundersökning 2010 Blekinge Upplevd kvalité inom personlig assistans i Blekinge Peter Anderberg Karin Chamoun Rapport 2010:1 Blekinge kompetenscentrum Forskning och utveckling inom hälsa, vård och omsorg. Landstinget Blekinge i samverkan med länets kommuner Brukarundersökning 2010 Upplevd kvalité inom personlig assistans i Blekinge

Läs mer

Alla dessa barn är individer med egna drömmar och kan vi uppfylla en dröm hos varje barn så är det betydelsefullt.

Alla dessa barn är individer med egna drömmar och kan vi uppfylla en dröm hos varje barn så är det betydelsefullt. Alla dessa barn är individer med egna drömmar och kan vi uppfylla en dröm hos varje barn så är det betydelsefullt. Det är kallt tidigt i år! Det är lite skämmigt att ansöka om pengar, de flesta vill visa

Läs mer

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL

DIN EGEN MAKT FÖRORD INNEHÅLL DIN EGEN MAKT En satsning från Nationell Psykiatrisamordning Utgiven av NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. www.nsph.se Din egen makt Författare: Maria Nyström Agback Utgiven av: NSPH, Nationell

Läs mer

Barn och unga med funktionsnedsättning En beskrivning av deras vardag

Barn och unga med funktionsnedsättning En beskrivning av deras vardag Barn och unga med funktionsnedsättning En beskrivning av deras vardag En kvalitativ undersökning genomförd med hjälp av djupintervjuer med barn och deras vårdnadshavare 1 Innehåll Inledning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

All vår tid går åt till att söka stöd, nu orkar vi inte mer - bristande samordning är ett akut problem

All vår tid går åt till att söka stöd, nu orkar vi inte mer - bristande samordning är ett akut problem All vår tid går åt till att söka stöd, nu orkar vi inte mer - bristande samordning är ett akut problem En enkätundersökning om bristande samordning av stödinsatser till föräldrar till barn med neuropsykiatriska

Läs mer

Alla barn har rätt! - att veta om sina rättigheter

Alla barn har rätt! - att veta om sina rättigheter Alla barn har rätt! - att veta om sina rättigheter Ett inspirationsmaterial för att arbeta med barnets rättigheter. Övningar och inspiration för årskurs 6 och uppåt. Innehåll Inledning 3 Så här kan du

Läs mer

Till slut tar man slut

Till slut tar man slut Till slut tar man slut En undersökning om hur föräldrar till barn med Aspergers syndrom/ast* påverkas av ett extra utmanande föräldraskap. Den här rapporten är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma

Läs mer

man känner sig alltid bekymrad

man känner sig alltid bekymrad man känner sig alltid bekymrad en undersökning om anhöriga till unga vuxna med ADHD Denna rapport är ett led i Attentions arbete för att uppmärksamma och förbättra situationen för unga vuxna med ADHD.

Läs mer

Allas delaktighet inom idrotten

Allas delaktighet inom idrotten Undersökning 2010 Allas delaktighet inom idrotten oavsett sexuell läggning Foton från: FreeDigitalPhotos.net Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Bakgrund... 6 2.1 Syfte... 6 2.2 Avgränsning...

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Inledning Välkommen till Att engagera vuxna från idé till verklighet.

Läs mer

Fråga man inget - får man inget veta

Fråga man inget - får man inget veta Fråga man inget - får man inget veta En kvalitativ och kvantitativ intervjustudie med 50 ungdomar De måste sluta tänka på allt med ekonomi och pengar och tänka på vad som är bäst för barnet. Det spelar

Läs mer

en enkätundersökning om att arbeta som personlig assistent

en enkätundersökning om att arbeta som personlig assistent Engagera sig lagom en enkätundersökning om att arbeta som personlig assistent Enkätundersökningen är genomförd av Susanne Sunnermark, programsekreterare Gunnel Dagh, koordinator för personlig assistans

Läs mer

ATT LÄGGA GRUNDEN RÄTT

ATT LÄGGA GRUNDEN RÄTT ATT LÄGGA GRUNDEN RÄTT Förenings- och församlingsutveckling bland barn och unga MANUS TILL PRESENTATIONEN http://prezi.com/_enohqd2r0xp/vaxa-i-tro-forenings-och-forsamlingsutveckling Den som hör dessa

Läs mer

Remissvar. Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog.

Remissvar. Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog. Remissvar Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog.se augusti december 2007 Om remissvaret Detta är ett, av Ungkulturdialog,

Läs mer

RBU Stockholm. Nr 4 2011. Sidan 10 15. Om vänskap och kompisar. Tema ADHD Sidan 4 8. Nu fungerar vardagen bättre för Kristoffer

RBU Stockholm. Nr 4 2011. Sidan 10 15. Om vänskap och kompisar. Tema ADHD Sidan 4 8. Nu fungerar vardagen bättre för Kristoffer RBU Stockholm Nr 4 2011 FOTO: ANETTE FRANSSON Ju mer vi är tillsammans Sidan 10 15 Om vänskap och kompisar Tema ADHD Sidan 4 8 Nu fungerar vardagen bättre för Kristoffer Lite smått och gott inför julen.

Läs mer

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6 Nästa möte 28 Feb Läs sid 6 Gasarna Speedwayklubb, föreningen med Sveriges BÄSTA medlemmar! Visste ni alla att ni tillsammans har bidragit med lika mycket i medlemsavgifter och övriga ekonomisk support

Läs mer

tiskt tillsammans kan förändra en hel det fram till 2020. Men då måste vi acceptera att våra kunskaper verkligen kommer fram. Vi måste också från

tiskt tillsammans kan förändra en hel det fram till 2020. Men då måste vi acceptera att våra kunskaper verkligen kommer fram. Vi måste också från Referat av föredrag från konferens 110412 i Lund arrangerad av Schizofreniföreningen i Skåne i samarbete med Vuxenskolan i Skåne. Jimmie Trevett, andre vice ordförande RSMH. Det har varit många goda ord

Läs mer

Att ge syskon utrymme Manual för syskonprogrammet

Att ge syskon utrymme Manual för syskonprogrammet Att ge syskon utrymme Författare: Ingrid Nordgren, Tina Granat, Kerstin Andersson, Berit Persson, Eva Persson Barn- och vuxenhabiliteringen Manualen är ett resultat av projektet Att ge syskon utrymme som

Läs mer

Fokus Framtid. Projektrapport

Fokus Framtid. Projektrapport Fokus Framtid Projektrapport år 2 För första gången har vi haft praktikanter som gör att fler kan hjälpa fler och gett bidrag som skapar möjligheter att genomföra radiodrömmar. Att sända radio första gången

Läs mer

Örebro Kommun. En delrapport i utvärderingen av projektet SATSA. Maj 2010, Markör Marknad och Kommunikation AB. Delrapport SATSA 2010, vers 2

Örebro Kommun. En delrapport i utvärderingen av projektet SATSA. Maj 2010, Markör Marknad och Kommunikation AB. Delrapport SATSA 2010, vers 2 Örebro Kommun En delrapport i utvärderingen av projektet SATSA Maj 2010, Markör Marknad och Kommunikation AB Delrapport SATSA 2010, vers 2 Markör Marknad och Kommunikation AB, Box 396, 701 47 Örebro Telefon:

Läs mer