Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län"

Transkript

1 Dnr: Projektnummer: D7246 Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut har rubricerad detaljplan, upprättad , varit föremål för samråd under tiden 30 maj 20 juni 2016 Sakägare har beretts tillfälle till samråd genom personlig underrättelse samt efter annons i ortens tidning. Samrådsmöte Berörda bostadsrättshavare, hyresgäster och boende samt övriga intressenter har haft möjlighet att delta i ett gemensamt samrådsmöte som hölls när tidigare samrådshandlingar togs fram Vid mötet närvarade 7 medborgare samt representanter för Bygg- och miljö, Miljö och teknik och bygg- och miljönämnden. Ytterliggare möte angående Aggarpsbron har hållits för berörda sakägare till fastigheten Svedala 306:23, Vid mötet närvarade två sakägare samt representanter för Bygg- och miljö samt Miljö och teknik. Under mötet diskuterades fastighetens befintliga utfart mot Aggarpsvägen och flytt av utfart mot Tegelbruksgatan. YTTRANDEN Under samrådstiden har inkommen 11 stycken yttranden, varav 1 från berörda sakägare. Länsstyrelsens yttrande redovisas i dess helhet. Övriga yttranden redovisas sammanfattande. Originaltext finns hos Bygg och miljö. Följande har inte haft något att erinra mot planförslaget: Malmö Museer Tele 2 Swedavia Airport 1(6)

2 Myndigheter, statliga verk m fl Länsstyrelsen i Skåne län Länsstyrelsen har i sitt yttrande inkommen meddelat att de inte har några synpunkter på planförslaget. Lantmäterimyndigheten Lantmäteriet framför i yttrande inkommen , att nödvändiga förrättningsåtgärder inte redovisas. För att planerat förvärv av mark planlagd för allmänt ändamål inom Svedala 306:61 ska övergå i kommunal ägo krävs fastighetsreglering med marköverföring. Det bör av planbeskrivningen framgå att kommunen har möjlighet att lösa in mark, som enligt en detaljplan ska användas för allmän plats, utan att avtal föreligger med fastighetsägaren. Kommunen är skyldig att förvärva den allmänna platsmarken om fastighetsägaren begär det. Även de ekonomiska konsekvenserna av detta bör belysas i planbeskrivningen. Ersättning för marken bestäms enligt reglerarna i expropriationslagen (1972:719) om ingen annan överenskommelse träffas. Planbeskrivningen bör redovisa vem som bekostar och ombesörjer rivning av omnämnd byggnad som avses övergå i kommunal ägo. Fastighetsbeteckningar saknas i plankartan. Fastighetsgränser vid Svedala 306:15 är otydlig i båda kartorna. Lantmäteriets synpunkter beaktas och införs i planbeskrivningen under avsnittet om genomförandefrågor. Plankartan förtydligas med fastighetsbeteckningar och fastighetsgränser. Trafikverket Trafikverket meddelar i yttrande inkommen , att de förutsätter att järnvägsbron över Segeå inte kommer att påverkas av utbyggnad av gångbron. I övrigt har Trafikverket inga synpunkter. Gångbron över Segeå är genomförd och påverkar inte järnvägsbron över Segeå. Region Skåne Region Skåne framför i yttrande inkommen , att de ser positivt på att befintlig bro ersätts med en ny som är mer trafiksäker för gång- och cykeltrafikanter. Planens intentioner stämmer väl överens med strategier för Det flerkärniga Skåne, särskilt ställningstaganden som handlar om att stärka tillgängligheten och binda samman Skåne på ett hållbart sätt. Ovanstående synpunkter föranleder ingen revidering av planförslaget. 2(6)

3 Ledningsrättshavare m fl E.ON Elnät Sverige AB E.ON Elnät Sverige AB framför i skrivelse inkommen , att inom detaljplaneområdet finns 10kV högspänningsmarkkablar samt 0,4 kv lågspänningsmarkkablar samt kabelskåp. För elledning i mark får byggnad eller annan anläggning inte utan ledningsägarens medgivande uppföras på närmare avstånd än 3 meter från ledningen. Inte heller får utan ledningsägarens medgivande upplag anordnas, eller marknivån ändras ovanför ledningen, så at reparation och underhåll försvåras. Eventuella flyttningar eller ändringar bekostas av exploatören, samråd ska ske i god tid innan en eventuell flytt. E.ON Elnäts synpunkter beaktas och införs i planbeskrivningen under avsnittet om teknisk försörjning samt framförs till exploateringsavdelningen inför genomförandet planförslageget. E.ON Gas Sverige AB E.ON Gas Sverige AB framför i skrivelse inkommen att det inom detaljplaneområdet finns distributionsledningar för natur- och biogas. Distributionsledningar är underkastade Energigasnormens regler (EGN 2014) som bland annat innebär ett minsta skyddsavstånd mellan ledning och byggnad inom tätbebyggelse på 2 meter samt närmaste gräns för område med förväntade grävningsaktiviteter på 2 meter. Plantering av träd bör ej ske närmare gasledning än 2,5 meter. För att minska risken för skador på träd i samband med eventuella arbeten med ledning, rekommenderas att träd i närheten förses med rotskydd. E.ON Gas synpunkter beaktas och införs i planbeskrivningen under avsnittet om teknisk försörjning samt framförs till exploateringsavdelningen inför genomförandet planförslaget. Organisationer och föreningar Segeå Vattendragsförbund Segeå Vattendragsförbund framför i yttrande inkommen att strandskydd om 100 meter utmed bägge sidor om Segeå inträder i samband med att gamla planen upphävs för att ersättas av ny plan. Det borde framgå av handlingarna att det aktuella planområdet inte har genomgått någon heltäckande inventering. Uppgiften om påverkan av eller förekomst av rödlistade arter är därför mycket osäker eftersom den bygger på gamla uppgifter som inrapporterats till artdatabankens register eller rättare sagt att ingen inrapporterat något för att det inte har skett någon inventering i 3(6)

4 området. Gamla träd och buskar är viktiga för flora och fauna och då främst för insekter, groddjur, lavar och mossor men även för fladdermöss. Fladdermöss trivs i anslutning till vattendrag där de har utmärkta jaktmarker och bor ofta i äldre träd. Det är lämpligt att göra en översiktlig inventering för att inte skada habitat och boplatser och för att öka kunskaperna om eventuella skyddsvärda arter i området. Vid nyplantering av lövträd bör man i första hand välja inhemska arter. Dagvattenhanteringen av vattnet från bron är positiv. För planområdet gjordes en översiktlig inventering I det fortsatta planarbetet ska det göras en ny översiktlig inventering av planområdet där man även tittar på förekomst av eventuella lavar och mossor. Sakägare, boende m fl 5:1 Fastighet Svedala 306:144 och Svedala 306:28 (Källmästaregatan 5 och 6) Fastighet Svedala 306:144 och 306:28 meddelar i följande skrivelse, innehållande två namn från sakägare, inkommen : 1 Hur har Svedala kommun tänkt angående bullernivån på Aggarpsvägen framöver. Vi tänkte då inte på fordon per dygn utan fordon som passerar Aggarpsvägen i rusningstid. Riktvärden för vägtrafikbuller räknas för ekvivalent ljudnivå över årsmedeldygn och för maximal ljudnivå när ett enskilt fordon passerar. Med befintliga bullerskyddsplank som är ca 2,0 meter höga innehålls riktvärdena med god marginal. Även efter framtida utbyggnader av skola/idrott och bostäder kommer riktvärdena att innehållas med god marginal. 2 Nuvarande hastighet på Aggarpsvägen på 40 km/h har inte hjälpt att dämpa bullret då flertalet motordrivna fordon som passerar inte håller angiven hastighet. Vad har kommunen för plan att dämpa hastigheten, kan ny typ av fall lucka vare ett alternativ? Enligt utförd trafikmätning mars 2009 är medelhastigheten 40 km/h på Aggarpsvägen norr om Byggmästeregatan. Eftersom aktuell sträcka trafikeras av Skånetrafikens regionbussar kan inte effektfulla fartdämpande gupp tillämpas, då dessa ger problem för busschaufförerna. Föreslagen vägbro har separererad gång- och cykelväg vilket ger ökad trafiksäkerhet för oskyddade trafikanter. 3 Befintliga farthinder i korsningen Aggarpsvägen Byggmästaregatan har inte längre någon effekt att dämpa hastigheten då sättningar i vägen har medfört att farthindret har förlorat sitt värde. Farthindret är även uppbyggt av gatsten som ökar ljudnivån extremt mycket. Vad finns det för åtgärdsplan för detta. 4(6)

5 Befintligt fartgupp ligger utanför planområdet och eventuella åtgärder behandlas separat av Gata och park. Idag finns ingen åtgärdsplan för farthindret. Eftersom aktuell sträcka trafikeras av Skånetrafikens regionbussar kan inte effektfulla fartdämpande gupp tillämpas, då dessa ger problem för busschaufförerna. 4 Det finns inget övergångsställe längs Aggarpsvägen trots att det finns busshållplatser, Aggarpsvallen samt bostadsområde på båda sidor om vägen. Finns det åtgärdsplan för detta. Inom detaljplaneområdet föreslås en gång- och cykelpassage med mittrefug på föreslagen ny vägbro. Kommunen minskar antalet övergångsställen då dessa skapar en falsk trygghet. En gångoch cykelpassage med mittrefug är mera trafiksäkert. Utanför planområdet föreslås i detaljplan för FSI (förskola/skola/idrott) en ny gång- och cykelväg att anläggas öster om Aggarpsvägen fram till Södra Infarten samt en gång- och cykelpassage med mittrefug mellan Tegelbruket och planerad skola/idrott. 5 Vilken typ av asfalt kommer att användas för föreslagen vägbro? Vi förutsätter att man använder en med bästa ljuddämpande kvalitet. Ljuddämpande asfalt ger störst effekt vid högre hastigheter då det vid lägre hastigheter inte är ljudet från däcken som dominerar utan istället är det ljudet från motorn som är mest framträdande. Dessutom minskar den ljuddämpande effekten i asfalten snabbt när porerna sätts igen. Aggarpsbron kommer att få vanlig asfalt. En nyasfalterad väg är tystare än en befintlig väg. 6 Befintligt bullerskyddsplank är mer än 10 år gammalt och byggt för en trafikmängd som är betydligt lägre än dagens trafikmängd och inför tillkommande utbyggnader med skola/idrott. Under dessa 10 år har dessutom inget underhåll gjorts av bullerskyddsplanket. Finns det någon åtgärdsplan för detta? Befintliga bullerskyddsplank som är ca 2,0 meter höga är tillräckligt dimensionerade dagens trafik och för framtida utbyggnader av skola/idrott och bostäder. Däremot ska bullerskyddsplankets skick ses över och åtgärdas om det inte är tätslutande mot mark samt om det finns springor eller sprickor. 7 För att få en bättre miljö och mer inbjudande väg föreslås plantering av träd längs hela Aggarpsvägen från väg 108 till nya vägbron. Åtgärder utanför planområdet behandlas separat av Gata och park. Framförd synpunkt lämnas som förslag till nya trädplanen som planeras göras inom ett år. 8 Tillhandahåller Svedala kommun decibelmätare för kontroll av ljudnivån för faktiska mätningar istället för teoretiska beräkningar. Anmälan om vägtrafikbullerstörning görs hos miljöavdelningen som vid behov kan utföra mätningar. 5(6)

6 SAMMANFATTNING Sakägare m.fl. med besvärsrätt, som ej blivit tillgodosedda Fastigheter Svedala 306:144 och 306:28 (Källmästaregatan 5 och 6) som förordar; - Fartdämpande åtgärder på Aggarpsvägen. - Ljuddämpande asfalt på Aggarpsvägen. Revidering Samrådet har visat att följande aspekter kräver viss omarbetning av planförslaget: Lantmäteriets synpunkter om förrättningsåtgärder och ekonomiska frågor förs in i planbeskrivningen under avsnittet om genomförandefrågor. Plankartan förtydligas med fastighetsbeteckningar och fastighetsgränser. En ny översiktlig inventering av arter ska utföras inom planområdet. E.ON. Elnäts synpunkter förs in i planbeskrivningen under teknisk försörjning. E.ON. Gas synpunkter förs in i planbeskrivningen under teknisk försörjning. BYGG- OCH MILJÖ I SVEDALA Lena Gerdtsson samhällsbyggnadschef Jeanette Widén Gabrielsson planarkitekt 6(6)

Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2016-11-01 Dnr: 15.910 Projektnummer: D7246 Detaljplan för del av Svedala 306:34 Aggarpsbron i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNING Enligt bygg- och miljönämndens beslut 2016-08-25

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling Detaljplan för del av Osby 194:1 Dnr 2014.ks2110 214 Osby tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet i rött. Dnr 2014.ks2110 214

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län 2011-01-20 Dnr: 08.806 Projektnummer: D7250 Detaljplan för del av Svedala 306:16 m fl Nya Stationsområdet etapp 1, i Svedala, Svedala kommun, Skåne län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SYFTE Syftet med planen är

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län 2014-08-15 Dnr: 12.906 Projektnummer: D7262 Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län SÄRSKILT UTLÅTANDE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut 2013-11-21 har i rubricerad

Läs mer

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd.

beslöt samhällsbyggnadsnämnden att godkänna planhandlingar upprättade av planarkitekt Rasmus Leo och låta planen gå ut på samråd. 2013-06-28 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING En ny förskola ska uppföras i Kulltorp och den äldre ska få ny användning som

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Trävaran 3 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Trelleborg, Trelleborgs kommun. Standardförfarande GRANSKNINGSHANDLING

Trävaran 3 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för. Trelleborg, Trelleborgs kommun. Standardförfarande GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2015-12-08 Diarienummer: PL-2015-33 DP 214 Detaljplan för Trävaran 3 Trelleborg, Trelleborgs kommun Standardförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Planhandlingar Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Svedala 15:1, ICA Karlssons, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Svedala 15:1, ICA Karlssons, Svedala kommun, Skåne län 2013-01-03 Dnr: 12.063 Projektnummer: D7215 Detaljplan för Svedala 15:1, ICA Karlssons, Svedala kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut 2012-09-20 har rubricerad

Läs mer

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING

VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING 1(5) 2013-07-01 Rev 2013-11-26 VÄGTRAFIKBULLERUTREDNING för detaljplan för del av Svedala 200:79 m.fl NorraTofta i Svedala Bakgrund I samband med detaljplan för förslag till ny bebyggelse på Norra Tofta

Läs mer

MARKÄGARE, FÖRENINGAR, BOENDE MED FLERA:

MARKÄGARE, FÖRENINGAR, BOENDE MED FLERA: Detaljplan för Exelsior 6 och 7 Knislinge Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2015/01818 Detaljplanen har varit ute på samråd och granskning enligt kommunstyrelsens beslut 9 mars 2016 51. Samrådstiden

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar Detaljplan för Villstads-Haghult 1:218 m.fl. i Smålandsstenar SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Ekatech AB ansökte den 15 januari 2018 om planbesked inför upprättande av detaljplan för Villstads-Haghult 1:218

Läs mer

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län

Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Detaljplan för Parketten 7 m.fl., Hanaskog Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 9/7-2015 Dnr: KS 2014/000958 Planförslaget har varit på samråd under tiden 4 maj 25 maj 2015 enligt kommunstyrelsens beslut

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

UTLÅTANDE 2. Utökat förfarande. Detaljplan för. Thysells" i Anderslöv Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING Kattegatt 20 m.fl.

UTLÅTANDE 2. Utökat förfarande. Detaljplan för. Thysells i Anderslöv Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING Kattegatt 20 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 2017-08-22 Diarienummer PL-2016-5 DP 218 Detaljplan för Kattegatt 20 m.fl. Thysells" i Anderslöv Trelleborgs kommun Utökat förfarande UTLÅTANDE 2 PLANHANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Detaljplan för del av Nyland 5:19

Detaljplan för del av Nyland 5:19 Granskningshandling Detaljplan för del av Nyland 5:19 Ytterlännäs församling Kramfors kommun Nylands Hälsocentral Parkering Standardförfarande Dnr Mob-2017-1478 PLANBESKRIVNING Handlingar Till planen hör:

Läs mer

Ballingslöv 2:20 m.fl.

Ballingslöv 2:20 m.fl. Detaljplan för Ballingslöv 2:20 m.fl. Ballingslöv Hässleholms kommun Skåne län Dnr: BN 2017-1473 Detaljplanen har varit på tillgängligt för samråd under tiden 2018-05-28 2018-06-22 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING 2016-06-07 Diarienummer PL-2015-22 DP 212 Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun Standardförfarande GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsutlåtande inkomna

Läs mer

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg Ystad kommun, Skåne län Vägplan 2016-05-24 Projektnummer: 144882 Trafikverket Postadress: Björkhemsvägen 17, 291

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun Dnr 2017-B0044

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun Dnr 2017-B0044 2018-11-27 Dnr 2017-B0044 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Stenbrohults-Kvarnatorp 1:140 Diö Älmhults kommun 2018-11-27 2(7) Planprocessen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Falsterbo 5:217 5:249 m fl, västra delen av Kullsbackarna

GRANSKNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Falsterbo 5:217 5:249 m fl, västra delen av Kullsbackarna 2018-12-20 Dnr: Ks 2013/15.722 Sida 1 (7) GRANSKNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Falsterbo 5:217 5:249 m fl, västra delen av Kullsbackarna SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Detaljplanen

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Standardförfarande. Detaljplan för. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Standardförfarande. Detaljplan för. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2017-11-21 Diarienummer PL-2016-15 DP 222 Detaljplan för Del av Västra Värlinge S:5 m.fl. Västra Värlingevägen Skegrie Trelleborgs kommun Standardförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-03 Rev.2014-03-12 Dnr 2013-0060-208 Samrådsredogörelse Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-12 Detaljplan för Moväntaområdet, Hult 1(9) Eksjö kommun, Jönköpings län Planhandlingen

Läs mer

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad

Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad Förslag till detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun, Västerbottens län, upprättad 2016-01-18 Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för att bygga en förskola

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen)

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) 2016-08-16 Detaljplan för del av HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) Hässleholm stad och kommun Skåne län Dnr: 2016-883 Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2016-04-01 2016-04-29 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun P2018/ B0032

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun P2018/ B0032 P2018/8 2018-06-08 2017-B0032 Miljö- och byggförvaltningen Johanna Kihlström 0476 55178 Johanna.kihlstrom@almhult.se Detaljplan för Vita Korset 14 m.fl. (Norregårds förskola) Älmhult, Älmhults kommun 2018-06-08

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 3:15

Detaljplan för Björnhovda 3:15 Samrådsredogörelse 1(5) Emelie Bertholdson, 0485-478 46 emelie.bertholdson@morbylanga.se Detaljplan för Björnhovda 3:15 Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län PLAN 2017.1 Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för Mesen 1 m.fl. Hälsoförskolan, Örkelljunga, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Plansamråd genomfördes från den 12 september till

Läs mer

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen

Datum Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen Förslag till Detaljplan för del av Björkfors 1:239, ny anslutningsväg Avavägen, upprättad 2018-05-25. Syfte med den nya planen

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Samrådsmöte för del av SVEDALA 315:17, NYGÅRDS DAMMAR, Svedala tätort, Svedala kommun

Samrådsmöte för del av SVEDALA 315:17, NYGÅRDS DAMMAR, Svedala tätort, Svedala kommun 1(6) 2015-05-22 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för del av SVEDALA 315:17, NYGÅRDS DAMMAR, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Folkets hus, Svedala, 2015-05-06 kl 18:30-21:00 NÄRVARANDE: Medborgare:

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Detaljplan för del av Börringe 3:1 m fl, Södra Börringe gård, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Börringe 3:1 m fl, Södra Börringe gård, Svedala kommun, Skåne län 2013-08-05 Dnr: 11.189 Projektnummer: D7256 Detaljplan för del av Börringe 3:1 m fl, Södra Börringe gård, Svedala kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNING Enligt bygg- och miljönämndens beslut

Läs mer

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214 Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) I Köpingebro Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN (UTSTÄLLNINGEN) Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola), upprättad 2012-12-07,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Ölycke 21:1 i Löberöd Eslövs kommun, Skåne län Dnr 2013-05- 30, ANTAGANDEHANDLING 2013-06-19 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2(6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra nybyggnation av bostäder i form av villor i anslutning till

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Detaljplan för Åkarp 3:36, fd banken i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande Antagen av kommunfullmäktige KF 95/11 2011-09-19

Läs mer

Detaljplan för Porfyren 2 m fl, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för Porfyren 2 m fl, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2016-11-23 Dnr SBN 2015/0465 Detaljplan för Porfyren 2 m fl, Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i april 2016 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna planen för

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2

Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende Granskningsutlåtande 2 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 FÖR Ändring av Stadsplan för Gärsnäs stationssamhälle avseende, Skåne län DNR SBN 2018/567 Upprättad 2018-10-26 Hur granskning 2 har bedrivits Förslag till Ändring av Stadsplan för

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

Väg 27, Växjö-Borås, Rastplats Vandalorum vid E4 i Värnamo

Väg 27, Växjö-Borås, Rastplats Vandalorum vid E4 i Värnamo SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 27, Växjö-Borås, Rastplats Vandalorum vid E4 i Värnamo Värnamo Kommun, Jönköpings Län Vägplan, 2016-01-26 Projektnummer: 108764 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Dnr: MBN 2009.2933. Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län

ANTAGANDEHANDLING. Dnr: MBN 2009.2933. Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING Dnr: MBN 2009.2933 Detaljplan för Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 23 februari 2011

Läs mer

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län

Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län 1 Förslag till detaljplan för nytt resecentrum (Kalix 23:2 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Planområdet är beläget vid Skogskyrkogården ca 1 km norr om Kalix

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN 2014-08-04 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄRENDEHANTERING Kommunstyrelsen beslutade 2011-11-08 226 att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Perstorp 20:3 m fl, Klockareskogsområdet Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅD PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

UTLÅTANDE. 3 Skanova har inget att erinra,

UTLÅTANDE. 3 Skanova har inget att erinra, Dnr 2010.70.214 Detaljplan för BROHÄLLAN 4 m fl i Klippans kommun, Skåne län UTLÅTANDE Förslaget har varit utställt för samråd under tiden 2010-03-15 till 2010-03-26. Kungörelse om samrådet har varit införd

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Skedstorken 8 samt del av Broby 60:1

Skedstorken 8 samt del av Broby 60:1 Detaljplan för Skedstorken 8 samt del av Broby 60:1 Broby, Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01809 Detaljplanen har varit ute på samråd och granskning enligt kommunstyrelsens beslut 2016-12- 07,

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum 2014-11-25, rev 2016-10-25 FN Diarienummer: 0321/09 Plannummer: (2-5267) Exploateringsavdelningen Marcus Bengtsson Telefon: 031-368 10 03 E-post: marcus.bengtsson@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö 20xx xx xx 2011-05-31 Dp 5184 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer