Kodning av Stockholmsnät i Dynameq. PM Version 1.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kodning av Stockholmsnät i Dynameq. PM Version 1.0"

Transkript

1 Kodning av Stockholmsnät i Dynameq PM Version 1.0

2 Uppdrag: Konsult: Beställare: Kodning av Dynameqnätverk för Stockholm Anders Bernhardsson, M4Traffic Mats Tjernkvist, M4Traffic Per Kjellman, M4Traffic Staffan Bergström, Trafikverket

3 1 INLEDNING Bakgrund och syfte 2 2 PRINCIPER FÖR KODNING Korsningstyper 3 Cirkulationsplats 3 Signalreglerade korsning 5 Väjningsplikt 6 Trafikplats Länkar 9 Friflödeshastighet 9 Länkparametrar för kapacitet Centroider 10 Skaftning 10 3 KODAT VÄGNÄT 11 4 SIMULERING 12 Efterfrågematriser 12 Simulering 13 Resultat 14 5 FÖRSLAG TILL FORTSATT ARBETE 15 6 LISTA ÖVER FILER 15

4 1 Inledning 1.1 Bakgrund och syfte På uppdrag av Trafikverket har M4Traffic genomfört en förbättring av befintlig trafikmodell i Dynameq över Stockholm. Utgångspunkt för arbetet har varit den version av nätverket som dokumenterats i Validering av Dynameqnätverk för Stockholm av Vectura. Utvecklingen av Stockholmsnätet påbörjades Modellen är från början en konvertering av befintligt Emma-nät. Det utsnitt från Emma som nätet baseras på är av samma omfattning som dagens Contram-modell över Stockholm. Kodning av delar av nätet har tidigare gjorts av Wsp och Vectura under Syftet med föreliggande uppdrag har varit att förbättra befintlig modell genom att utöka de detaljkodade delarna av nätet. I kodningsarbetet har de viktigare radiella lederna prioriterats.

5 2 Principer för kodning I följande avsnitt beskrivs kortfattat de principer som följts för kodningen av olika korsningstyper, länkar längs sträcka samt skaftning av centroider. 2.1 Korsningstyper Cirkulationsplats För att koda cirkulationsplatser krävs justering av nod- och länkattribut. Figur 1 visar ett exempel på kodning av en nod som utgör anslutning till en cirkulationsplats. Det kan utläsas att noden fått väjningsrelger enligt template Roundabout som finns med som en standardinställning under Capacities/Priorities. Alla noder där prioriteringsregler mellan olika korsande trafikströmmar förekommer ska vara av typen Intersection vilket ställs in under Type. Vidare är noden icke signalreglerad vilket anges som unzignalized under Control Type. Type = Intersection Control Type = Unsignalized Capacities/Priorities = Roundabout Figur 1: Attribut för nod som utgör anslutning i en cirkulationsplats. Antalet körfält i svängrörelserna ställs in under fliken Capacities/Alignments.

6 Figur 2 visar kodning av en länk som utgör en del av en cirkulationsplats. Det kan utläsas att länken får egenskapen Roundabout. Detta gör det möjligt att använda standardsinställningen för cirkulationsplats för anslutande nod som beskrivs i föregående stycke. Hastigheten, Free Speed, har justerats och fått värdet 25 km/h för mindre cirkulationsplatser och 30 km/h för större. Roundabout = Yes Free Speed (km/h)= Figur 2: Attribut för länk som är del av en cirkulationsplats.

7 Signalreglerade korsning Signalreglerade korsningar har kodats utifrån antaganden om gröntider för respektive signalschema. Som princip har omloppstiden satts till 90 sekunder och de olika anslutningarna har fått gröntid i proportion till bedömd storlek av trafikflödet. Detta innebär alltså en förenklad kodning av trafiksignalerna. Figur 3 visar kodningen av en signalerad korsning (här Enköpingsvägen-Ursviksvägen). Det kan utläsas att noden under Capacities/Priorities ställts in som Signalized vilket även gjorts under Controle Type. Av signalschemat kan utläsas att omloppstiden ( Cycle ) blir totalt 90 sekunder med som minst 10 sekunders gröntid per fas. I exemplet finns friliggande högersvängfält vilka kodats utanför signalen. Type = Intersection Control Type = Signalized Capacities/Priorities = Signalized Figur 3: Nodattribut för signalreglerad korsning (här Enköpingsvägen-Urviksvägen).

8 Väjningsplikt Figur 4 visar hur väjningsplikt kodats i en nod. Det kan utläsas att noden fått väjningsrelger enligt den template TWSC som finns med som en standardinställning under Capacities/Priorities. Standardinställningen TWSC (Two Way Stop Control) innebär att den underordnade anslutningen får stopplikt mot den överordnade vägen. Detta medför en lägre prioritet och därmed större fördröjningar för underordnade anslutningar jämfört med en väjningsplikt. Om korsningen har mycket trafik med stora fördröjningar som följd kan det därför finnas behov av att finjustera inställningarna av parametrarna Critical Gap samt Follow-up time. Critical Gap är den minsta tidlucka i den överordnade trafikströmmen som i genomsnitt krävs för att ett fordon från den underordnade anslutningen ska köra ut i överordnad ström. Follow-up time definieras som minsta tidlucka till farmförvarande fordon i samma trafikström som krävs för att köra ut i korsningen. Capacities/Priorities = TWSC Figur 4: Nodattribut för väjningsplikt.

9 Figur 5 visar hur anslutande länkar till en korsning med väjningsplikt har kodats. Det kan utläsas att attributet Facility type ska vara lägre för den överordnade länken än för den underordnade. På så sätt kommer väjningsreglerna att bli rätt om standardinställningen TWSC används. Facility type = överordnadlänk < underordnad länk Figur 5: Länkattribut för väjningsplikt.

10 Trafikplats Trafikplatser består av på- och avfarter från motorvägsnätet till lokalvägnätet. Vidare ansluter kopplingarna ofta i andra korsningstyper med lokalvägnätet. Generellt mynnar påfarter ut i en vävningssträcka som utgörs av en motorvägssektion med ett extra körfält. Figur 6 visar kodning av trafikplats Jakobersberg längs E18 norr om Stockholm. Det kan utläsas att påfarten söderut kopplas på motorvägnätet i en nod utan väjningsregler mellan trafikströmmarna (Template = None). Vävningssträckan är en separat länk där motorvägen går från 2 körfält till 3 körfält längs en sträcka av ca 250 meter. Capacities/Priorites = None Vävningssträcka ca 250 meter Figur 6: Exempel på kodning av trafikplats (tpl Jakobsberg). Tidigare tester av simulerad kapacitet längs vävningssträckor indikerar att vävningssträckans längd har liten betydelse för den simulerade kapaciteten i Dynameq (se PM Modellutveckling Dynameq 2.0, WSP, ).

11 2.2 Länkar Friflödeshastighet Friflödeshastigheterna är generellt desamma som i Emma-nätet. Länkparametrar för kapacitet Figur 7 visar de länkattribut som kan ställas in för att påverka kapaciteten på länken. Utöver Free Speed finns Effective Length Factor och Response time Factor som påverkar länkkapaciteten. Effective Length Factor multipliceras med fordonens längd på länken. Respnonse Time Factor multipliceras med förarnas reaktionstid på länken. Högre värden på faktorerna ger därmed lägre kapacitet på länken. Standardinställningen 1.00 har använts i kodningen för dessa parametrar. Dynameq ger vid standardinställningar en relativt hög länkkapacitet. Det kan utläsas att standardinställningarna för en väg med hastighetsbegränsning 50 km/h motsvaras av en kapacitet på ca 2140 PCU/h per körfält. Dock ligger fördröjningarna och kapacitetsbegränsningarna snarare i korsningspunkter än längs länkar på mesonivå. Free Speed / Effective Length Factor / Response Time Factor Figur 7: Attribut som påverkar kapaciteten längs väglänkar.

12 2.3 Centroider Skaftning Att nätet konverterats från Emma innebär att centroider ursprungligen i vissa fall varit skaftade till en nod i en större korsning eller direkt till motorvägsnätet. Kodningsarbetet har inneburit att flytta om skaftningen så att centroiderna istället ansluter till lokalvägnätet. På så sätt blir huvudvägnätets korsningar mer realistiskt återgivna. Figur 8 visar ursprunglig skaftning från Emme-konvertering och skaftning efter detaljkodning (Drottningsholmsvägen-Abrahamsbergsvägen.) Det kan utläsas att skaftningen efter detaljkodning sker till noder i lokalvägnätet. Figur 8: Skaftning av centroider. Till vänster ursprunglig skaftning från Emme-konvertering och till höger skaftning efter detaljkodning (Drottningsholmsvägen-Abrahamsbergsvägen.)

13 3 Kodat vägnät Kodningen har fokuserat på de viktigaste radiella vägarna mot centrala Stockholm. I ett första skede har kodningen av E4 och E20 setts över. För dessa vägar var stora delar kodade sedan tidigare. Vidare har E18, väg 73, 226, 222 och Ulvsundaleden detljakodats. Figur 9 visar detaljkodat vägnät i rött. E18 E18 Ulvsundaleden E E4/E Figur 9: Detaljkodat vägnät i Dynameq-modellen över Stockholm.

14 4 Simulering Efterfrågematriser Den reseefterfrågan som simulerats bygger på matris från Emma/Sampers som avser gradientjusterad förmiddagsmatris för år 2007 från arbetet med Förbifart Stockholm. Matrisen är densamma som Vectura tidigare använt ( Validering av Dynameqnätverk för Stockholm ). Grundmatrisen innehåller i Dynameq totalt resor under maxtimmen. En skillnad är mot tidigare är att det genom den nya versionen 2.5 av Dynameq är möjligt att utnyttja 64-bit vilket ger minneskapacitet för att simulera olika fordonsklasser i Stockholmsnätet. Simuleringen har genomförts med grundmatrisen för personbilar (se ovan) samt att en separat matris med tung trafik lagts till. Matrisen för tung trafik har tagits fram som 10 % av matrisen för personbilar. Detta innebär alltså att trafikmängderna ökat med 10 % i denna simulering jämfört med Vecturas simulering 2010.

15 Simulering Simuleringen har gjorts med en uppvärmning på 1 h med samma reseefterfrågan som under rusningstrafik. Totalt simulerades 30 iterationer (seed=2). Figur 10 visar konvergensen under simuleringen. Figur 10: Konvergens efter 30 iterationers simulering av Stockholmsnätet.

16 Resultat En jämförelse av totalt antal fordonskilometer och timmar mellan Dynameq och Emma (källa: Validering av Dynameqnätverk för Stockholm , Vectura) visar följande: Emma Dynameq Fordonskilometer km km Fordonstimmar h h Vidare var medelhastigheten i Dynameq var 36,2 km/h under rusningstimmen. Reseefterfrågan under maxtimmen är i simuleringen i Dynameq totalt (pb + lb). Simulerat flöde in i modellen (incount) är f/h, och ut ur modellen (outcount) f/h. Tre platser har identifierats där en större mängd fordon inte tar sig in i nätet p.g.a. trängsel dessa platser är E18 nordväst, E18 nordost samt väg 222 i Nacka. Jämfört med innan genomförd detaljkodning (se Vectura 2010) är antalet fordonskilometer i Dynameq här ca 10 % högre. Detta kan jämföras med att trafikmängderna som också är totalt 10 % högre (inkluderat den extra matris för tung trafik som lagts till). Antalet fordonstimmar har nästan fördubblats vilket indikerar mer trängsel i nätet. Detta syns också i medelhastigheten som är ca 20 km/h lägre. Förklaring till den minskade framkomligheten är sannolikt att detaljkodningen leder till ökade fördröjningar i korsningspunkter. Se bilaga för simulerade flöden och hastigheter.

17 5 Förslag till fortsatt arbete Identifierade möjligheter till förbättring av kodningen: Trafiksignaler kodning efter signalscheman Väjningsplikt av intresse med mer kunskap kring hur parametrarna kan ställas in för svenska respektive lokala förhållanden. Kapacitet länkar särskilt längs motorvägsnätet kan det finnas behov att justera parametrar som påverkar kapaciteten. 6 Lista över filer Matris Dynameq bil (kl 7-9, 2007): M4_pb_ fm_07 Matris Dynameq lastbil (kl 7-9, 2007): M4_lb_ fm_07 Ny version nätverk Dynameq: Stockholm_M4_2011

Mesosimulering -Dynameq

Mesosimulering -Dynameq Mesosimulering -Dynameq LinSig Anders Bernhardsson Agenda Mesosimulering ett av flera verktyg för trafikanalys Arbetsmetodik Nyköping fallstudie Exempel på referensprojekt Sammanfattning av våra erfarenheter

Läs mer

Trafikanalys, Tungelsta

Trafikanalys, Tungelsta PM Trafikanalys, Tungelsta 2017-12-15 1 (10) PM Trafikanalys, Tungelsta 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Haninge kommun analyserat trafikkonsekvenser av planerad exploatering i Tungelsta

Läs mer

Trafikanalys, öppnande av Gredbyvägen

Trafikanalys, öppnande av Gredbyvägen 1 (8) PM Trafikanalys, öppnande av Gredbyvägen 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Eskilstuna kommun analyserat trafikkonsekvenser av att öppna Gredbyvägen för genomfartstrafik med ett

Läs mer

PM Mesosimulering, restider. Väg 57 Gnesta - E4. Södertälje kommun, Stockholms Län. Projektnummer: PM Mesosimulering, restider

PM Mesosimulering, restider. Väg 57 Gnesta - E4. Södertälje kommun, Stockholms Län. Projektnummer: PM Mesosimulering, restider Väg 57 Gnesta - E4 Södertälje kommun, Stockholms Län Projektnummer: 107262 2015-09-18 1 Dokumenttitel: PM Trafik Skapat av: Anders Bernhardsson Dokumentdatum: 2015-09-18 Dokumenttyp: Rapporter/PM/Utredningar

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7001358 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO SOCIETY JOACIM THELIN SARA JOHANSSON repo002.docx 2013-06-14 Sweco 1 Inledning Bakgrund

Läs mer

Väg 222 Skurubron. Gemensamt. PM Mesosimulering VÄGUTREDNING. 0T docx

Väg 222 Skurubron. Gemensamt. PM Mesosimulering VÄGUTREDNING. 0T docx Väg Skurubron Gemensamt PM Mesosimulering VÄGUTREDNING 0T4005.docx Objektnamn Väg Skurubron Entreprenadnummer 3_Dokument Entreprenadnamn Gemensamt Beskrivning PM Beskrivning Mesosimulering Beskrivning

Läs mer

Kallebäck - Trafikanalys

Kallebäck - Trafikanalys Uppdragsansvarig Johan Hallberg Handläggare Robin Hjalmarsson Mottagare Trafikkontoret, Göteborgs stad Joachim Karlgren Datum 2017-07-07 Projekt-ID 735243 Kallebäck - Trafikanalys 1 Bakgrund Kallebäcksmotet

Läs mer

Trafikanalys, Jordbro

Trafikanalys, Jordbro PM Trafikanalys, Jordbro 2017-08-08 1 (21) PM Trafikanalys, Jordbro 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Haninge kommun analyserat trafikkonsekvenser av den förtätning av Jordbro som planeras

Läs mer

Väg 222, tpl Kvarnholmen

Väg 222, tpl Kvarnholmen PM Trafik Väg 222, tpl Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län 2014-10-31 Projektnummer: 107350 Dokumenttitel: PM Trafik, Väg 222, tpl Kvarnholmen, Nacka kommun, Stockholms län Skapat av: M Young Dokumentdatum:

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7000177 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO TRANSPORTSYSTEM SARA JOHANSSON Sweco Ändringsförteckning Version Datum Förändring

Läs mer

TEKNISK PM. Trafikanalys Täby Galopp. Trafikprognos och kapacitetsanalyser 2014-06-30. Analys & Strategi

TEKNISK PM. Trafikanalys Täby Galopp. Trafikprognos och kapacitetsanalyser 2014-06-30. Analys & Strategi TEKNISK PM Trafikanalys Täby Galopp Trafikprognos och kapacitetsanalyser 2014-06-30 Konsulter inom samhällsutveckling WSP är en konsultverksamhet inom samhällsutveckling. Vi arbetar på uppdrag av myndigheter,

Läs mer

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Lidköping och Götene kommuner, Västra Götalands län Projektnummer: 101598 PM Trafikanalys 2013-03-15 Titel: Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby,

Läs mer

Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN. Trafikutredning

Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN , VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN. Trafikutredning VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN Trafikutredning 2017-05-29 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2013-000404, 2017-05-29 VATTENFALLS FRAMTIDA ANGÖRING FRÅN STÅLGATAN Trafikutredning

Läs mer

Trafikanalys. Alingsås Östra Ängabo

Trafikanalys. Alingsås Östra Ängabo Trafikanalys Alingsås Östra Ängabo Sammanfattning Vectura har på uppdrag av Alingsås kommun fått i uppdrag att göra en översyn kring hur trafikflödet som genereras från planerad bebyggelse i Östra Ängabo

Läs mer

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar

Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar Området Vårvik med ny bro i Trollhättan Kompletterande simuleringar 2018-09-19 Under våren 2018 genomfördes en trafikanalys för Vårvik (fd Knorren) och Hjulkvarnelund i Trollhättan (Trafikanalyser Vårvik

Läs mer

PM Trafik Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län. Projektnr:

PM Trafik Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län. Projektnr: PM Trafik Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län Projektnr: 88 39 33 2011-12-28 1 Dokumenttitel: PM Trafik Förstudie väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Dokumentdatum:2011-12-28

Läs mer

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

Beräkning av koldioxidutsläpp 2013 Teknisk dokumentation PM 2014-01-29

Beräkning av koldioxidutsläpp 2013 Teknisk dokumentation PM 2014-01-29 Beräkning av koldioxidutsläpp 2013 Teknisk dokumentation PM 1 BAKGRUND Detta PM redogör kortfattat för arbetsgång och resultat för de koldioxidberäkningar som M4Traffic genomfört åt Trafikkontoret. Beräkningar

Läs mer

Effekter av dedicerade körfält för tung trafik på flerfältsväg

Effekter av dedicerade körfält för tung trafik på flerfältsväg VTI notat 41 2004 VTI notat 41-2004 Effekter av dedicerade körfält för tung trafik på flerfältsväg Författare Johan Janson Olstam FoU-enhet Trafik- och säkerhetsanalys Projektnummer 50439 Projektnamn Omkörningsrestriktion

Läs mer

PM Trafik- Tillägg Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län. Projektnr:

PM Trafik- Tillägg Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län. Projektnr: PM Trafik- Tillägg Förstudie Väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län Projektnr: 88 39 33 2013-04-12 Dokumenttitel: PM Trafik Tillägg Förstudie väg 222 Trafikplats Kvarnholmen Dokumentdatum:2013-04-12

Läs mer

RAPPORT. Simulering av variabel hastighet i korsning

RAPPORT. Simulering av variabel hastighet i korsning RAPPORT Simulering av variabel hastighet i korsning Dokumenttitel: Simulering av variabel hastighet i korsning Skapat av: Johnny Alf Dokumentdatum: 2011-03-08 Dokumenttyp: Rapport DokumentID: Ärendenummer:

Läs mer

PM Trafikutredning, handelsetablering i

PM Trafikutredning, handelsetablering i 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

ARBETSPLAN VÄG 222, Skurubron - Boovägen. Ny Påfartsramp vid Björknäs Objektnummer: Tekniskt PM Trafik SAMRÅDSHANDLING

ARBETSPLAN VÄG 222, Skurubron - Boovägen. Ny Påfartsramp vid Björknäs Objektnummer: Tekniskt PM Trafik SAMRÅDSHANDLING ARBETSPLAN VÄG 222, Skurubron - Boovägen Ny Påfartsramp vid Björknäs Objektnummer: 8446032 2010-12-15 SAMRÅDSHANDLING Objektdata Vägnr: 222 Vägnamn: Objektnamn: Objektnr: 8446032 Kommun: Län: Dokumentdata

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen 02-01 Utkast 03 Trafiksimulering Åkersberga UPPDRAGSNUMMER 7000826000 DEL 3: VISSIM 2018 UA4 OCH STRESSTEST 1. Bakgrund På uppdrag av Österåkers Kommun genomförde Sweco under sommaren 2015 mikrosimuleringar

Läs mer

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen Rapport 2016-02-04 Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen KUND Täby Kommun KONSULT WSP Analys &

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

Mikrosimulering med: VISSIM (biltrafik) En metodik för beräkning av belastningsgrad i VISSIM. Henki Refsnes

Mikrosimulering med: VISSIM (biltrafik) En metodik för beräkning av belastningsgrad i VISSIM. Henki Refsnes Mikrosimulering med: VISSIM (biltrafik) En metodik för beräkning av belastningsgrad i VISSIM. Henki Refsnes Kapacitetsanalyser med VisSim: Hur redovisar vi simuleringsresultaten? Hur ska/kan resultaten

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen Väg 73 Trafikplats Handen Tpl Handen Tpl Jordbro Arbetsplan Teknisk PM Trafik, Vägutformning och Vägteknik UTSTÄLLELSEHANDLING 2012-09-17 4T140001.docx Dokumentinformation Beskrivning 1 Beskrivning 2 Beskrivning

Läs mer

BILTRAFIKANALYS AV TRAFIKSTRUKTUR

BILTRAFIKANALYS AV TRAFIKSTRUKTUR BILTRAFIKANALYS AV TRAFIKSTRUKTUR Delrapport 3 - Inom ramen för Upprättad: 2012-12-05 Ansvariga: Camilla Morland Förvaltning: GK Styrgrupp: Kerstin Åkerwall/ Ulrika Signal SBK, Ordförande Håkan Thulin

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, 2016-11-03 Projektnummer: 128078 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Trafikomfördelningar Henrik Carlsson

Trafikomfördelningar Henrik Carlsson Trafikomfördelningar 2018-11-13 Henrik Carlsson Agenda Övergripande om trafikomfördelningar När gör man trafikomfördelningar Gå igenom hur trafikomfördelningar görs Exempel på underlagsmaterial och praktiska

Läs mer

Trafikanalys Vingpennan

Trafikanalys Vingpennan Datum: 2012-09-13 Beteckning: 1 (36) Trafikanalys Vingpennan Vectura/Transport och samhälle Niklas Alvaeus Box 1062, 551 10 Jönköping Utredare Besök: Järnvägsgatan 3 niklas.alvaeus@vectura.se Växel: 0771-159

Läs mer

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl.

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. -14 UPPDRAG Detaljplan Gärestad 1:13 UPPDRAGSNUMMER 3840317000 UPPDRAGSLEDARE Anna Magnusson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM REVIDERAD 2018-02-13 Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. Bakgrund

Läs mer

Trafikutredning BROPORTEN. Tillhörande planprogram för Kärrängen Klöv, Upplands-Bro kommun. BROPORTEN Logistikcenter E18. Beställd av Structor

Trafikutredning BROPORTEN. Tillhörande planprogram för Kärrängen Klöv, Upplands-Bro kommun. BROPORTEN Logistikcenter E18. Beställd av Structor Tillhörande planprogram för Kärrängen Klöv, Upplands-Bro kommun. BROPORTEN Logistikcenter E18 Beställd av Structor BROPORTEN Version 2 Stockholm 2014-03-31 BROPORTEN Datum 2014-03-31 Uppdragsnummer Utgåva/Status

Läs mer

PM 2. Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar Inledning

PM 2. Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar Inledning Uppdragsnr: 10183321 1 (8) PM 2 Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar 14-09-30 \\SER01COL1SE\Common Projects\5661\10183321\3_Dokument\36_PM_Rapport\Trafik\PM 2 - Sickla köpkvarter trafiksimuleringar_140921.docx

Läs mer

Analys av trafiken i Oskarshamn vid ankomst Gotlandsfärja

Analys av trafiken i Oskarshamn vid ankomst Gotlandsfärja 1 (11) PM Analys av trafiken i Oskarshamn vid ankomst Gotlandsfärja Ansvarig mikrosimulering/trafikanalys: Handläggare mikrosimulering: Författare detta PM: Granskning detta PM: Sebastian Hasselblom Felicia

Läs mer

Osby kommun 25 augusti 2016

Osby kommun 25 augusti 2016 Trafikutredning korsning Lars Dufwa väg 23 Osby kommun 25 augusti 2016 Dokumenthistorik Projektnummer: 2012338 Version Dokumenttyp Författare Granskad Date Rev 0.8 Granskningshandling SN JO 20160512 Rev

Läs mer

Trafikprognos Sisjön Teknisk PM. PM Version 1.0

Trafikprognos Sisjön Teknisk PM. PM Version 1.0 Trafikprognos Sisjön Teknisk PM PM 2012-09-25 Version 1.0 1 Uppdrag: Konsult: Beställare: Projektledare: Trafikanalys Söderleden, tilläggsuppdrag Mats Tjernkvist, M4Traffic Göteborgs Stad, Trafikkontoret

Läs mer

ÅTGÄRDSVALSSTUDIE Framtida väginfrastruktur riksväg 40, delen Landvettermotet-Ryamotet

ÅTGÄRDSVALSSTUDIE Framtida väginfrastruktur riksväg 40, delen Landvettermotet-Ryamotet Sektorn för samhällsbyggnad Trafikverksamheten ÅTGÄRDSVALSSTUDIE Framtida väginfrastruktur riksväg 40, delen Landvettermotet-Ryamotet Bilaga Trafikanalyser PUBLIKATION 2018:1 Titel: Datum: Beställare:

Läs mer

Kapacitetsstudie kring Uppsala resecentrum - Mikrosimulering

Kapacitetsstudie kring Uppsala resecentrum - Mikrosimulering STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN KSN-2014-132 Underlag till arbetet med Översiktsplan för Uppsala kommun 2014-09-11 UNDERLAGSRAPPORT: Kapacitetsstudie kring Uppsala resecentrum - Mikrosimulering RAPPORTFÖRFATTARE

Läs mer

Information om Förbifart Stockholm på lättläst svenska

Information om Förbifart Stockholm på lättläst svenska Information om Förbifart Stockholm på lättläst svenska 1 Detta är Förbifart Stockholm Den nya vägen Förbifart Stockholm kommer att gå från Kungens Kurva söder om Stockholm till Häggvik norr om Stockholm.

Läs mer

Bilaga 1. Trivector Traffic. Vad gör bussen långsam? Vivalla Centrum Stångjärnsgatan

Bilaga 1. Trivector Traffic. Vad gör bussen långsam? Vivalla Centrum Stångjärnsgatan 1 Bilaga 1 Vad gör bussen långsam? I följande avsnitt ges en mer noggrann beskrivning av de fem stråken där medelhastigheten i hög- och/eller lågtrafiken och där körtidskvoten mellan bil är låg i hög-

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

Valideringen har även på en övergripande nivå sett över ruttvalen i bilvägnätet.

Valideringen har även på en övergripande nivå sett över ruttvalen i bilvägnätet. M4Traffic har fått i uppdrag av Trafikverket i Region Mälardalen att delta i arbetet med att validera ny basprognos avseende 2014 för region SAMM (exklusive Stockholm) och SYDOST (Östergötland) som ska

Läs mer

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Åtgärder enligt fyrstegsprincipen Enligt fyrstegsprincipen, som redovisas mer utförligt i kapitel 1.2, ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg.

Läs mer

Anslutning Dragelundsvägen Koppling till Södra Bålstaleden och trafikplats Draget

Anslutning Dragelundsvägen Koppling till Södra Bålstaleden och trafikplats Draget Anslutning Dragelundsvägen Koppling till Södra Bålstaleden och trafikplats Draget ÅF-Infrastructure AB, SE- 169 99 Sverige Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103,

Läs mer

Sammanställning av trafikfrågor för 4-6 stadsdelen. Arlandastad. Version 1. Stockholm

Sammanställning av trafikfrågor för 4-6 stadsdelen. Arlandastad. Version 1. Stockholm Sammanställning av trafikfrågor för 4-6 stadsdelen Version 1 Stockholm 2016-03-04 Datum 2016-03-04 Uppdragsnummer 61141145882 Utgåva/Status Version 1 Carl Chytraeus Carl Chytraeus Sajndra Sasu Uppdragsledare

Läs mer

Trafik-PM till detaljplaner i Dingelsundet

Trafik-PM till detaljplaner i Dingelsundet Sid 1(13) TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN Rapport, daterad 2017-06-16 Karl Borgstrand karl.borgstrand@karlstad.se Trafik-PM till detaljplaner i Dingelsundet Karlstads kommun Webbplats karlstad.se E-post

Läs mer

TRAFIKPLATS REBBELBERGA

TRAFIKPLATS REBBELBERGA Trafikteknisk utredning för TRAFIKPLATS REBBELBERGA Objektnummer: 8850565 Maj 2012 Denna trafiktekniska utredning har utförts i april till maj 2012 av följande projektorganisation: Beställare Trafikverket

Läs mer

Ågärdsvalsstudie E6 genom Skåne. Unr

Ågärdsvalsstudie E6 genom Skåne. Unr i Ågärdsvalsstudie E6 genom Skåne Unr ii Ågärdsvalsstudie E6 genom Skåne Unr 1 av 34 Figur 1 Händelsesamband 2 av 34 3 av 34 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Läs mer

Förutsättningar och trafiklösningar vid utbyggnad av Växthusvägen

Förutsättningar och trafiklösningar vid utbyggnad av Växthusvägen PM 1 (7) 2014-03-11 Förutsättningar och trafiklösningar vid utbyggnad av Växthusvägen Bakgrund Detaljplaner för Växthusvägens förlängning finns framtagna och är lagakraftvunna 2011-12-01både i Järfälla

Läs mer

PM: Trafikanalys Skra Bro

PM: Trafikanalys Skra Bro 2016-04-28 Lina Svensson PM: Trafikanalys Skra Bro Med anledning av framtida exploateringar i området vid Skra Bro har en trafikanalys gjorts internt på Trafikkontoret för att säkerställa kapaciteten på

Läs mer

Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna

Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna UPPDRAG Kapacitetsberäkningar UPPDRAGSNUMMER 2015313006 UPPDRAGSLEDARE Annette Levedahl UPPRÄTTAD AV Andrew Cunningham DATUM VERSION 1.0 Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna Bakgrund En ny planskild korsning

Läs mer

ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg

ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Arbetsrapport ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Kapacitetsstudie trafikplats Vasatorp utblick 2030 Malmö 2015-09-25 ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Kapacitetsstudie trafikplats Vasatorp utblick 2030 Arbetsrapport Datum

Läs mer

Trafikutredning Skärholmen Centrum

Trafikutredning Skärholmen Centrum Uppdragsnr: 10038637 1 (7) Joakim Ax Per-Olof Jönsson PM Rev: 041013 Trafikutredning Skärholmen Centrum 1 Bakgrund Till följd av den planerade utbyggnaden av Skärholmen Centrum förväntas påfarten till

Läs mer

PM Sammanställning av upplevda problem och brister

PM Sammanställning av upplevda problem och brister PM Sammanställning av upplevda problem och brister Åtgärdsvalsstudie Förbättra E18 genom Karlskoga Problembeskrivning Nedan följer en sammanfattning av de generella problem och brister som har identifierats

Läs mer

Matris med lätta fordon i yrkestrafik

Matris med lätta fordon i yrkestrafik Matris med lätta fordon i yrkestrafik Bakgrund För att inom ramen för SAMPERS modellera samtliga lätta fordon, måste även den yrkesmässiga trafiken med lätta fordon kunna beskrivas. I första hand är syftet

Läs mer

Rapport Fässbergsdalen trafiksimulering Trafiksituationen 2015 och 2020

Rapport Fässbergsdalen trafiksimulering Trafiksituationen 2015 och 2020 Rapport Fässbergsdalen trafiksimulering Trafiksituationen 2015 och 2020 Göteborg, 2009-06-22 Förord Uppdraget har utförts av Vectura. Mats Tjernkvist, Vectura, har varit uppdragsledare och utfört större

Läs mer

Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats

Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats UPPDRAG Analys TA-plan Fisksätra tpl UPPDRAGSNUMMER 7001219000 UPPDRAGSLEDARE Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV Joacim Thelin DATUM Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats Sweco har fått i uppdrag av Nacka

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS GODA GRANNAR MÖJLIG TILLB. UNITED BY OUR DIFFERENCE PM Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 Medverkande MAXI ICA:

Läs mer

Trafiklots förbi vägarbete. Verktyg för att ta fram förlängd restid och kötid för vägarbeten med olika längd och trafikmängd

Trafiklots förbi vägarbete. Verktyg för att ta fram förlängd restid och kötid för vägarbeten med olika längd och trafikmängd Trafiklots förbi vägarbete Verktyg för att ta fram förlängd restid och kötid för vägarbeten med olika längd och trafikmängd Titel: Trafiklots förbi vägarbete - Verktyg för att ta fram förlängd restid och

Läs mer

ICA Grytan, Västerås - Trafikanalys med hjälp av trafiksimulering i Vissim. Uppdragsnr: (11)

ICA Grytan, Västerås - Trafikanalys med hjälp av trafiksimulering i Vissim. Uppdragsnr: (11) \\ser71sth1se.se.wspgroup.com\projects\7021\2013\10189249 - ICA Grytan, Västerås\5_Beräkningar\Vissim\Rapport\PM Trafikanalys ICA Grytan.docx Mall: Memo.dot ver 1.0 Uppdragsnr: 10189249 1 (11) PM ICA Grytan,

Läs mer

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ULRICEHAMNS KOMMUN Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00

Läs mer

Trafikanalys Björnängsvägen / Kraftleden

Trafikanalys Björnängsvägen / Kraftleden UPPDRAG Björnbro, Håbo - trafik UPPDRAGSNUMMER 3370757200 UPPDRAGSLEDARE Staffan Stenvall UPPRÄTTAD AV Martin Holmstedt DATUM Trafikanalys / Sammanfattning Sweco har på uppdrag av Håbo kommun utfört en

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl

Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Brinova Fastigheter AB Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Malmö 2012-01-17 Tillägg till trafikutredning Sunnanå 1:2 m fl Datum 2012-01-17 Uppdragsnummer 61660933566 Utgåva/Status Rev 1 HEDMAN

Läs mer

Utökad rapport. Trafikmätning:

Utökad rapport. Trafikmätning: Utökad rapport Trafikmätning: 2014-05-20-2014-05-27 Mätpunktsinformation Punktid: 3135 Trioid: Gata/Väg: Varvsvägen 1, 473 31 Henån, Sverige Beskrivning: Trafikmätning Varvsvägen 1 Riktning: Mätintervall:

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN - VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN

PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN - VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN COOP FASTIGHETER AB PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN - VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN Falun 2015-04-23 PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN Datum 2015-04-23

Läs mer

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234 Bilaga 3 PM Trafik Author Gustav Silverin Phone +46 10 505 54 71 E-mail gustav.silverin@afconsult.com Date 2015-02-20 Project ID 704807 Client KLARA arkitektbyrå ab PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan

Läs mer

M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN

M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN Oktober 2011 Denna utredning har utförts under dec 2010 till okt 2011 av följande projektorganisation: Konsult Tyréns AB Kungsgatan 6 252 21 HELSINGBORG Tel: 010-452

Läs mer

PM Trafikanalys Spekeröds handelsområde och verksamheter

PM Trafikanalys Spekeröds handelsområde och verksamheter Konsult: ÅF Infrastructure AB Uppdragsansvarig: Åsa Nyqvist Beställare: Stenungsunds kommun Kontaktperson: Marcus Broman Interngranskare: Johan Hallberg Handläggare: Robin Hjalmarsson Datum: 2017-02-15

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Trafikutredning Veddesta. Trafikmodell och analyser

Trafikutredning Veddesta. Trafikmodell och analyser Trafikutredning Veddesta Trafikmodell och analyser Handläggare Joakim Bergqvist Tel 010-505 14 13 Mobil 072-544 96 37 E-post joakim.bergqvist@afconsult.com Mottagare Järfälla kommun David Nordin Datum

Läs mer

PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby

PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby PM Trafikanalys Infartsparkering Roslags Näsby Sammanfattning Med bakgrund av ny planerad infartsparkering och nytt gångfartsområde på den östra sidan av spåren i Roslags Näsby har denna trafikanalys utförts

Läs mer

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1.

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1. repo001.docx 2012-03-2914 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 UPPDRAGSNUMMER 7000175000 STOCKHOLM TRAFIKPLANERING JOHANNA FICK UPPDRAGSLEDARE KARIN RENSTRÖM GRANSKARE

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Kapacitetsanalys Skeppsrondellen, Håbo

Kapacitetsanalys Skeppsrondellen, Håbo Handläggare Amer Aslam Tel +46 (0)10 505 14 03 Mobil +46 (0)72 249 90 29 E-mail amer.aslam@afconsult.com Datum 2015-10-15 Uppdragsnr 708847 Förprojektering VA och gator inom planområde Väppeby 7:18 m.fl.

Läs mer

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade.

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade. Cykelöverfarter Informationen i denna broschyr baseras på Trafikförordningen (1998:1276) Vägmärkesförordningen (2007:90) Lag om vägtrafikdefinitioner (2001:559) Förordning om vägtrafikdefinitioner (2001:651).

Läs mer

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell 2017-05-16 SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10

Läs mer

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Karin Löfgren Konsult: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Uppdragsledare/utredare/författare Maria Young Granskare Stefan Krii Uppdragsnr: 104

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Uddvägen trafikutredning

Uddvägen trafikutredning ATRIUM LJUNGBERG AB Stockholm 2013-09-09 Datum 2013-09-09 Uppdragsnummer 61141250524000 Utgåva/Status Version 1 CHYTRAEUS CARL Carl Chytraeus Ragnar Oscarson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Veg /Kapacitetsnormaler METKAP. Per Strömgren Movea, WSP & KTH (ToL)

Veg /Kapacitetsnormaler METKAP. Per Strömgren Movea, WSP & KTH (ToL) Veg /Kapacitetsnormaler METKAP Per Strömgren Movea, WSP & KTH (ToL) Svenska kap. historia Handböcker: Gator och Vägar 1958 (Baserad påhcm 1950) Gator och Vägar 1960 Dimensionering av vägskäl app 1960 (Baserad

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom norr

PM Trafikutredning Snurrom norr 2017-05-22 Lars Nilsson PM Trafikutredning Snurrom norr Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. En trafikutredning har genomförts

Läs mer

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 2013-05-02 Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2013 TN 2013/196-512 Förord Nacka kommuns Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet består av två dokument: Riktlinjer

Läs mer

Förslag till utformning av cykelöverfart

Förslag till utformning av cykelöverfart INFORMATIONSMATERIAL 2015-06-16 1 (6) Tillväxt och samhällsbyggnad Erik Levander Förslag till utformning av cykelöverfart Cykelöverfart innebär en prioritering av cykeltrafikens framkomlighet. Cykelöverfarten

Läs mer

E22 Förbi Söderköping inkl. väg 210 Skärgårdslänken

E22 Förbi Söderköping inkl. väg 210 Skärgårdslänken PM TRAFIK inkl. väg 210 Skärgårdslänken Söderköpings kommun. Östergötlands län Upprättad Projektnummer: Version 1.0 Dokumenttitel: Skapat av: ÅF Infrastructure Dokumentdatum: Dokumenttyp: Rapport Dokumentnr:

Läs mer

PM om kollektivtrafik som berörs av Marieholmstunneln

PM om kollektivtrafik som berörs av Marieholmstunneln Marieholmstunneln 1 (7) 2009-10-19 BILAGA PM om kollektivtrafik som berörs av Marieholmstunneln Göteborgs Stad har genom Trafikkontoret i PM 2009-09-07 beskrivit planerad trafikering som i framtiden direkt

Läs mer

Bakgrund. Validering basprognos inför

Bakgrund. Validering basprognos inför Bakgrund Validering basprognos inför 160401 Sammanfattning Dalarna Gävleborg Sammanfattning Västernorrland Örnsköldsvik och Härnösand. Vid Ånge är trafiken skev och överskattas. Lastbilstrafiken med släp

Läs mer

Trafikanalys Södertäljebron

Trafikanalys Södertäljebron 1(11) Kopia till: Trafikanalys Södertäljebron Kristina Schmidt, 2016-08-19 TMALL 0423 v 1.0 2(11) Innehåll Bakgrund och syfte... 3 Trafiken på bron.... 4 Trafikmängder vägtrafik... 4 Start och målpunkter...

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

Trafikutredning Måby Hotell

Trafikutredning Måby Hotell Peab Fastighetsutveckling Sverige AB Stockholm 2018-08-10 Datum 2018-08-10 Uppdragsnummer 1320035340 Utgåva/Status 1.0 Svante Nyberg Svante Nyberg Andreas Samuelsson Anna-Karin Ekman Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

Kapacitetsanalys - Aspen Strand

Kapacitetsanalys - Aspen Strand Konsult: ÅF Infrastructure AB Uppdragsansvarig: Johan Hallberg Handläggare: Robin Hjalmarsson Beställare: Lerums kommun, sektor samhällsbyggnad Kontaktperson: Joel Petersson Berge Datum: 17-06- Kapacitetsanalys

Läs mer

TRAFIKANALYS. Utredningar till planprogram Kungsbäck

TRAFIKANALYS. Utredningar till planprogram Kungsbäck TRAFIKANALYS Utredningar till planprogram Kungsbäck 2016-11-11 TRAFIKANALYS Utredningar till planprogram Kungsbäck KUND Gävle Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

Trafikanalys Nacka Strand

Trafikanalys Nacka Strand UPPDRAG Nacka Strand UPPDRAGSNUMMER 435762 UPPDRAGSLEDARE Emma Wiklund UPPRÄTTAD AV Tan Na Cheng DATUM 23-8-9 Trafikanalys Nacka Strand Inledning Denna behandlar trafikanalysen gjord med Capcal för förmiddagens

Läs mer