Till MSS medlemmar. Leif Andersson marknad, sponsring

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Till MSS medlemmar. Leif Andersson marknad, sponsring"

Transkript

1 MSS-Nytt nr

2 Till MSS medlemmar var ett händelserikt år. Mycket händer på klubben och mer står för dörren. Vi jobbar vidare med att förbättra vår anläggning och vår verksamhet. Det kräver mycket arbete och det är därför viktigt att du som medlem försöker hjälpa till när du har tid. En bättre begagnad RIB har köpts in och ersätter den sämsta av våra gamla motorbåtar. Styrelsen jobbar också stenhårt för att förverkliga planerna på att köpa in två C55:or. Årsmötet, som var i MSS klubbhus den 20 november, godkände föregående års verksamhet och styrelsens förslag till verksamhetsplan för Bosse Adamzon, Anna K Eriksson och Jocke Larsson valdes in i den nya styrelsen som nu är fulltalig. Styrelsen 2012 består av följande personer med uppdelning av sysslor: Ordförande: Vice Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Ledamot Leif Andersson marknad, sponsring Patrik Jönsson tävlingsansvarig Mats Thuresson sekreterare och båtansvarig Karina Margenberg kassör Mattias Oberpichler webbmaster och anläggning Joachim Larsson brädansvarig Anna K Eriksson ungdomsansvarig Bo Adamzon - seglarskola 2012 fortsätter vi att satsa hårt på ungdomsverksamheten och på att bygga annan verksamhet som vi tror skall attrahera dig som medlem. Regelbunden träning måndagar och onsdagar för jolleseglarna. På torsdagarna kommer vår Piratseglarskola att syssla med lekfull segling. Känner du några barn i lågstadieåldern som kan vara intresserade tipsa då om vår verksamhet. Seglarskolan Summer Camp kommer i år att få två olika grupper, en Optimist-grupp och en Kona-grupp. De kappseglingsarrangemang som är planerade är vecka 27 Nordic Snipe week med träningsläger, Vätternsnipen och NM för Snipe. NM/SM för Kona i Varamon september samt Ostcup i höst. Old man cup, Elefantcup och Sandöseglingen finns med i tankarna och kan genomföras om vädret så medger och intresse finns. Fler lekfulla seglingar och strandaktiviteter kan ordnas efter medlemmarnas önskan och intresse. Hör av dig. Reparation och underhåll av vårt klubbhus och bryggor fortsätter. Vi vill som vanligt se både gamla och nya medlemmar på sjön och på gräsmattan. Vi behöver en bredd med barn, ungdomar och vuxna för MSS verksamhet. Många värnar om verksamheten och vår anläggning - det är roligt.

3 Medlemsavgifter Medlemsavgifterna för 2012 ligger kvar på samma nivå som föregående år. Hela avgiftsmallen finns på hemsidan. 3 Katergori Medl avg Båt sommar Båt vinter Båt brygga Junior Senior Pensionär Familj Hedersmedlem Junior är man till och med det år man fyller 19. Pensionär är ålderspensionär. Familj är de personer som är skrivna på samma adress. I hyresavtalet för bryggplats ingår att delta i isättning och upptagning av bryggan. Vi vill förtydliga några punkter som vi vill att du tänker på när du gör din betalning. Alla medlemmar skall betala för service, det vill säga båtar, bryggplatser, platser på land och så vidare. Om du har båten på MSS över vintern skall också den avgiften inkluderas. Båtavgifterna är per båt. Tänk på att den avgift du nu betalar är alltså från 1:a november 2011 till 31:a oktober Vinterns båtförvaring på MSS skall alltså betalas nu. Betalningen sker till bankgiro Du kan hyra klubbhuset om du t.ex. vill fira något i vår fina miljö. Kontakta vår klubbhusvärd Ulla Ordell, e-post, vardinna@mtss.se, för att få villkor och priser. Om du behöver låna släpkärran eller någon av våra båttrailers, kontakta Mats Thuresson, telefon eller e-post, sekr@mtss.se. Kostnad 40 SEK per tillfälle. Arbetsdag den 6:e maj Vi har fått i bryggorna men mycket arbete på vårt fina klubbområde kvarstår. Söndagen den 6:e maj kör vi ytterligare en arbetsdag med betoning på att få fint på området. Dessutom måste vi plocka fram båtar och ställa dessa i ordning inför säsongen. Kaffe och bullar, korv med bröd eller motsvarande bjuds det givetvis på. Till det dessutom trevligt sällskap! Välkomna!

4 Ungdomsverksamheten 4 MSS Piratseglarskola På MSS Pratseglarskola introduceras de yngre barnen lekfullt till seglingsidrotten. Barnen får vatten- och seglingsvana på ett tryggt och roligt sätt. Målet med verksamheten är att barnen senare fortsätter att segla i MSS Jolle-träning. Piratseglarskolan är för barn mellan 6-9 år. Vi träffas på torsdagskvällar mellan kl. 18:00 ca 20:00 med start den 17 maj. Ett mini-läger anordnas den 16:e 17:e juni. Vi bryter för semester men sen kör vi igång i augusti igen. Se separat inbjudan längre fram. MSS Summer Camp Ungdom Nytt för i år -> KONA Bräda! Under en härlig sommarvecka, juni, får du chansen att lära dig grunderna i segling, Optimist eller bräda, segla en massa, ha riktigt kul och träffa nya kompisar. Summer Camp Ungdom är öppen både för dig som är i åldern 9-15 år och som vill prova på segling för första gången, men även för dig som redan kan segla. Alla är lika välkomna! Enda kravet är att du kan simma 200 meter. Vi håller på från ca kl och gemensam lunch ordnas. Vi delar upp oss i olika grupper och seglar ihop med kompisar som kan ungefär lika mycket. Seglarskolans ledare och tränare är utbildade instruktörer och de flesta MSS egna jolleseglare. Självklart vill vi sen att du fortsätter segla med oss på MSS Jolle-träning på måndagar och torsdagar! Ett uppföljningsläger anordnas, lördagen den 11:e och söndagen den 12:e augusti. Se separat inbjudan längre fram. MSS Jolle-träning Under måndagar och onsdagar kl. 18:00 20:00 är det träning för de aktiva jolle-seglarna. Onsdagar har tydlig inriktning mot kappsegling. Träningarna leds av utbildade instruktörer och var och en tränar med sin egen/lånad båt. Optimistjolle, E-jolle och laser finns i dagsläget representerade. Är du sugen på att börja segla? Kom ner och titta på när vi tränar och följ med i vår följebåt för att se hur det går till! Sen är det bara att hänga på! Alla träning efter egen förmåga och nybörjare är mer än välkomna! Träningsstart den 7 maj. Du behöver inte ha en egen båt för att börja segla! Klubben har ett 20-tal optimister som lånas ut vid behov. MSS Träning windsurfing Ännu inte helt klart med dagar. För datum och tider, håll utkik på hemsidan och Facebook. Träningen kommer att vara förlagd till Surf Center i Varamon. Sportis Camp En aktivitet där alla mellanstadiebarn får prova olika idrotter under en vecka. Det är ett samarbete mellan Östgötaidrotten och Motala Kommun samt lokala föreningar. Hos oss provar man jolle och brädsegling deltog 100 ungdomar, i år räknar man med minst lika många.

5 Tävlingsverksamheten 5 Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma Ja, just nu är det så det ser ut utanför mitt fönster. Men vänta bara! Snart värmer vårsolen våra bleka ansikten, is och snö far dit pepparn växer, bryggor och båtar kastas i sjön och allt är som det ska! Det ska va gött å leva. Nåväl, här kommer lite förhandsinformation vad gäller MtSS kommande kapseglingsår 2012! I år har vi en hel del roliga och intressanta arrangemang att samlas kring och som vanligt erbjuds vi alla möjligheter att arrangera dessa på ett positivt och oförglömligt vis för såväl gäster, som oss själva. Det får vi inte glömma! Inte helt spikat, men förmodligen kommer årets tävlingssäsong inledas med en Ost Cup där seglare från framför allt Östergötland förväntas delta. Klasserna brukar vara Optimist, E-jolle, Laser men förhoppningsvis även Kona One. Vi återkommer med skarpt datum! En av våra absoluta höjdpunkter vad gäller jollekappsegling kommer med stor säkerhet bli Snipeveckan i början av Juli. Den 2:e och 3:e juli inleds veckan med ett träningsläger. Därefter seglar vi Vättern Snipen under onsdagen den 4:e och avslutar med att arrangera NM. Förhoppningsvis kan vi vänta oss är ett femtiotall tillresta seglare från framför allt våra nordiska grannländer. Förberedelser är i full gång och tack vare eldsjälar som bland annat Hasse Ström, Tommy Svensson, Anders Jarl och Leif Andersson kommer detta bli ett arrangemang utöver det vanliga. Helt enkelt, en härlig vecka att umgås och träffa trevliga människor! Lite längre fram i juli, närmare bestämt den 21:a kommer en Surffestival att arrangeras i Varamobaden. Joakim Larson och Marie Ziemke Larsson med flera kommer göra detta arrangemang till ännu ett semesterminne för dem som deltar eller hjälper till att arrangera detta. Enligt säkra källor kommer ett classic Race för brädor att genomföras under dagen. Ta chansen, damma av era gamla brädor och kom dit! Jag kommer vara på startlinjen med syrrans gamla WindSurfer av -83 års modell! Det kommer bli skitkul! Den 14-16:e september arrangerar vi NM för Kona One! Ännu ett stort och viktigt arrangemang som kommer locka många deltagare till hårda och roliga race i Varamobaden. Även detta arrangemang kommer behöva många funktionärer. Som vanligt när Jocke och Marie håller i trådarna kan vi förvänta oss ett topparrangemang med bra stämning och mycket segling. Alla vindar är Konavindar Mycket är på gång och vi kommer behöva en hel del hjälp innan, men inte minst under arrangemangen med diverse göromål såsom funktionärer såväl till sjös som på land. Jag vill därför redan nu passa på att uppmana alla som kan tänka sig hjälpa till, kontakta mig (Patrik Jönsson , patrik_jonsson@trekbikes.com) eller någon annan i styrelsen så löser vi detta och tackar redan nu på förhand! Vi ses snart, hoppas jag! Patrik Jönsson

6 6 NM för Snipe genomförs torsdag 7 juli söndag 10 juli Inbjudan kommer inom kort att finnas på MSS och Sciras hemsida. Se även den officiella sidan: Ostcup Ost-cup serien vänder sig till alla jolleseglare i östgötaregionen och seglingar genomförs i Norrköping, Arkösund, Linköping, Valdemarsvik och Motala. MSS kommer att arrangera Ost- cup för jollar under hösten, datum är ännu inte satt för denna. Under Ostcupen på MSS är tanken att även Kona skall finnas med som klass. Vi vill även gärna väcka tidigare uppskattade aktiviteter. Elefant-cupen, Sandösegling, Old man cup, Babysegling, Sandslottstävling med mera. Kanske kan vi även väcka upp andra lekfulla sommaraktiviteter med anknytning till vattnet? Hör av er om det finns intresse! Elektroniska medier Hemsida / Facebook Vi uppdaterar vårt medlemsregister och vill i detta gärna ha in mailadresser till våra medlemmar. Detta för att kunna skicka ut information på ett snabbt och enkelt sätt. På MSS hemsida, finns även mycket information och MSS har även en öppen facebook-sida där man kan gå med. Vill du vara med att utveckla detta vidare? Skicka ett mail till styrelsen@mtss.se.

7 MSS aktivitetsprogram Datum Aktivitet Plats Deltagare Övrigt 26 feb MSS isdag med SSRS MSS Alla 13:00 22 apr Arbetsdag/Bryggisättning MSS Alla 09:00-28 apr Simhallsaktivitet Simhallen Motala Alla 14:30 16:30 6 maj Arbetsdag MSS Alla 10:00 14:00 7 maj Start Träning MSS Deltagare 18:00 9 maj Start Träning (inr. Kappsegling) MSS Deltagare 18:00 10 maj Start Piratseglarskola MSS Deltagare 18: maj Ostcup 1 BrSS (Bråvikens) O, E, L maj Ostcup 2 OxSS (Oxelösund) O, E, L 1 juni Ostcup 3 WSK (Valdemarsvik) O, E, L jun Piratseglarläger MSS Deltagare jun Summer Camp Seglarskola 2011 MSS Deltagare 10:00 16: jul Läger Snipe MSS Snipe 4 jul Vättersnipen MSS Snipe Distanskappsegling 5-7 jul Nordiskt Mästerskap, Snipe MSS Snipe 10 jul Elefantcup MSS Alla 17 jul Elefantcup MSS Alla jul Varamon Surf Festival Surf Center Varamon Kona 24 jul Elefantcup MSS Alla 31 jul Elefantcup MSS Alla 12 aug Ostcup 4 NSS (Arkösund) O, E, L aug Uppföljningsläger Summer Camp MSS Deltagare aug Sportis Camp Motala Deltagare aug Regionkval 1 JKV (Västerås) Optimist 26 aug KM MSS O, E, L, Kona Aug/sep Ostcup 5 MSS O, E, L, Kona Datum ej satt! 1-2 sep Regionkval 2 KSSS (Saltsjöbaden) Optimist 6 sep Avslutning, Piratseglarskola MSS O sep Nordiskt Mästerskap samt SM, Kona Surf Center Varamon Kona sep Regionkval 3 UKV (Uppsala) Optimist sep Ostcup 6 LJS (Linköping) O, E, L 13 okt Arbetsdag/Bryggupptagning MSS Alla 09:00 18 nov Årsmöte MSS Alla 14:00 Egna noteringar Datum Aktivitet Plats Deltagare Övrigt

8 Städschema Vi kör likt tidigare år med ett veckoschema för städningen. Att fixa till och hålla koll på vår anläggning är viktigt och något vi alla måste hjälpa till med och ta ansvar för. Städinstruktioner finns på MSS anslagstavla samt på MSS hemsida, I veckouppdraget ingår också att titta till våra båtar vid snipebryggan. 8 Följande fördelning av städveckor gäller för 2012: Vecka Ansvarig 1 Ansvarig 2 v.17 Sven Ordell Mats Thuresson v.18 Lars Erik Nord Marianne Caroline v.19 Tomas Allansson Janne Lindgren v.20 Fam. Gerhardsson Fam. Margenberg v.21 Tommy Karlsson Adde Karlsson v.22 Fam. Andersson Bosse Nilsson v.23 Sten Göran Mild Jimmy Mattiasen v.24 Fam. William Fam. Sauer v.25 Ulla Ordell Sven Ordell v.26 Bo Rydell Janne Kruslock v.27 Jönsson/Lövborg Fam. M. Oberpichler v.28 A Wallberg Alla v.29 Anders Ordell Tomas Karlsson v.30 Anders Jarl Fam. J. Nilsson v.31 Lena Carlsson Göran Carlsson v.32 Sigge Wren Fam. de Faire v.33 Fam. Ström Tommy o Adde Karlsson v.34 Annelie Carlsson Johan Kjellin v.35 Ulla Ordell Pernilla Gustavsson v.36 Fam. Rydell Lasse Pettersson

9 9 Inbjudan till MSS Summer Camp - Seglarskola 2012 Söndag den 17/6 torsdag den 21/6 Nu har du chansen att boka en plats i Motala Segelsällskaps Seglarskola på sommarlovet. Nytt för i år är att man även kan välja windsurfing med KONA brädor. Under en rolig sommarvecka får du chansen att lära dig grunderna i segling, segla en massa, ha riktigt kul och träffa nya kompisar. Seglarskolan är öppen både för dig som är i åldern 9-15 år och som vill prova på segling eller windsurfing för första gången men även för dig som redan kan segla. Alla är lika välkomna! Efter en vecka med oss kommer du att ha lärt dig att segla Optimistjolle eller Kona-bräda och träffat många nya kompisar som också gillar båt- och surfliv! Gemensamt för alla dagar är morgonsamling med genomgång av dagen, övningar i respektive grupp, gemensam lunch som ingår och gemensam avslutning. Vi delar upp oss i olika grupper och seglar ihop med kompisar som kan ungefär lika mycket. Seglarskolans ledare och tränare är utbildade instruktörer och de flesta MSS egna jolle- och brädseglare. Du får chansen till två uppföljningsdagar, lördagen den 11:e och söndagen den 12:e augusti. Då repeterar vi vad vi lärde oss i början på sommaren och organiserar oss för träningen den fortsatta träningen under hösten. Då lägret är mycket populärt så gäller principen först till kvarn vid anmälan. Lån av Optimistjolle eller windsurfingbräda ingår i priset i mån av tillgång. Även här gäller principen om först till kvarn.

10 Anmälan Anmälan gör du via vår hemsida, Observera, betala inga pengar nu, inbetalning tillsammans med bekräftelse på din anmälan kommer på posten. Hela avgiften skall vara betald senast 12/6 för att din plats ska vara garanterad. Observera att anmälan är bindande. 10 Avgifter för seglarskolan Avgift för dig som redan är medlem är 1500 SEK Avgift för dig som inte är medlem och då samtidigt blir medlem är 1800 SEK Avgift för uppföljningsdagar augusti är 400 SEK Om du har egen optimistjolle eller Kona-bräda rabatterar vi priset med 200 SEK I priset ingår seglarutbildning, luvtröja samt lunch varje dag och om intresse finns en övernattning. Medlemskapet i MSS ger dig tillgång till anläggningen under resten av verksamhetsåret med alla planerade aktiviteter samt försäkring. Mer information och anmälningsfunktion hittar du på Du kan även kontakta klubbens seglarskoleansvarig Bo Adamzon, mail seglarskola@mtss.se, för mer information eller om det är någon fråga du vill ha svar på.

11 Inbjudan till MSS Piratseglarskola Nu har du chansen att boka en plats i Motala Segelsällskaps Piratseglarskola Piratskolan vänder sig till barn i åldergruppen 6-9 år och är till för att i tidig ålder introducera barn i seglingsidrotten på ett lekfullt sätt. Den ska ses som ett komplement till den vanliga seglarskolan. Den 10 maj 18:00 börjar aktiviteterna på MSS i Råssnäs. Vi kör sedan varje torsdagskväll 18:00 till 20:00 med avbrott för semesterperioden. Det blir 10 tillfällen på kvällstid samt ett helgläger juni. Om gänget vill finns det då möjligheter till en övernattning. För dig som inte har en egen Optimistjolle eller känner någon du kan låna av, så går det bra i mån av tillgång att låna en av klubben. I Piratseglarskolan ska fantasin flöda. Varje seglingsplats är unik och påhittade namn används, till exempel Dödskalleön, Krokodilön, Pärlkartan och Jack Sparrow. Målsättning På ett lekfullt sätt i grupp få pröva på olika former av segling och närheten till vattnet. Glädje och kamratskap ska styra piratseglarskolan och ingen ska bli rädd. Alla som deltar i piratseglarskolan ska vilja fortsätta med seglingen. Under och efter kursen blir de inbjudna till klubbens träningar och seglingar. En viktig framgångsfaktor för Pirat-seglarskolan är att anpassa varje veckas aktiviteter efter faktiska väderförhållanden strax innan lektionen sätter i gång. Det ska alltid finnas en alternativ plan om vinden är för stark, till exempel barkbåtsrace eller bogsering. Anmälan Anmälan sker via vår hemsida: Observera, betala inga pengar nu, inbetalning tillsammans med bekräftelse på din anmälan kommer på posten. Hela avgiften skall vara betald senast 25:e maj för att din plats ska vara garanterad. Anmälan är bindande. Avgifter för Piratseglarskolan Avgift för dig som redan är medlem är 1200 SEK Avgift för dig som inte är medlem och då samtidigt blir medlem är 1500 SEK I priset ingår seglarutbildning, luvtröja, mat under lägret och vid intresse en övernattning. Medlemskapet i MSS ger dig tillgång till anläggningen och alla planerade aktiviteter samt försäkring. Du kan även kontakta klubbens seglarskoleansvarig Bo Adamzon, mail seglarskola@mtss.se, för mer information eller om det är någon fråga du vill ha svar på.

Jobbet med vår storsatsning på ungdomsverksamheten och på att bygga annan verksamhet som vi tror skall attrahera dig som vuxen medlem.

Jobbet med vår storsatsning på ungdomsverksamheten och på att bygga annan verksamhet som vi tror skall attrahera dig som vuxen medlem. MSS Vårnytt - 2013 Hej alla medlemmar Som vanligt hände det mycket under 2012. Om någon tror att 2013 blir ett lugnare år tror ni fel. Det kommer att bli ett både intressant och spännande år med massor

Läs mer

MSS Vårnytt Hej alla medlemmar. Det blir vår och sommar i år också, det går fortare än man tror.

MSS Vårnytt Hej alla medlemmar. Det blir vår och sommar i år också, det går fortare än man tror. MSS Vårnytt 2015 Hej alla medlemmar Det blir vår och sommar i år också, det går fortare än man tror. Vi ser verkligen fram mot att snart få träffa er igen i Råssnäs. I MSS Vårnytt kan du läsa vad om vad

Läs mer

Kallelse till MSS vårmöte Söndag den 27 mars kl. 14:00 - Plats: MSS klubbhus

Kallelse till MSS vårmöte Söndag den 27 mars kl. 14:00 - Plats: MSS klubbhus MSS-Nytt nr 1 2011 1 Till MSS medlemmar 2 2010 var ett händelserikt år. Mycket har börjat hända på klubben och mer står för dörren. Området är uppsnyggat och husen har till en del möblerats om med för

Läs mer

Sommarlov 13 juni-19 augusti

Sommarlov 13 juni-19 augusti Sommarlov 13 juni-19 augusti 2013 Se programmet och läs om allt som sker under året på: motala.se/ung Västers BTK Arrangerar dagläger under 6 veckor på sommarlovet. (V 25-30) måndag-fredag Plats: Motala

Läs mer

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Medlemsbrev Mars 2009 Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Välkommen till LJS! Äntligen närmar sig seglingssäsongen 2009! Vi hälsar alla seglare välkomna till LJS och massor med segling. Under 2009

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2012 Medlemsbrev Mars 2012 Välkommen till LJS! Våren känns tidig i år och seglingssäsongen 2012 närmar sig snabbare än vanligt. Vi hälsar alla seglare välkomna till Linköpings Jolleseglarklubb och till massor

Läs mer

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006

OPTIMISTJOLLE SÄSONGEN 2006 Båtmässa Hollandsförläger Öckerö Regelkurs med Tom Easter Regatta Holland Upptaktsläger Team Östergötland Ostcupar LJS MTSS NSS WSK BRSS LJS Träningar inför Ostcup med Team Östergötland LJS Cup Vår/Höst

Läs mer

ASMK s Seglarskolehandbok

ASMK s Seglarskolehandbok ASMK s Seglarskolehandbok Målet med ASMK s seglarskola är att alla ska tycka segling är roligt och att alla känner sig trygga på sjön. Vi jobbar för att alla vill fortsätta att segla efter seglarskolan!

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Både VM och SM till Mollösund i sommar!

Både VM och SM till Mollösund i sommar! Både VM och SM till Mollösund i sommar! Det er med stor glädje Mollösunds Båtförening nu kan sätta Mollösund på Sveriges kappseglingskarta. I konkurrens med andra segelklubbar har MBF fått äran att arrangera

Läs mer

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet!

Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Hur går det till att börja segla i Hjuviks Båtklubb? Information Segling är en fantastiskt rolig sport som passar hela familjen, man kan segla hela livet! Det finns en mängd jollar och båtar att välja

Läs mer

Bråvikens Segelsällskap. Presentation för medlemmar

Bråvikens Segelsällskap. Presentation för medlemmar Presentation för medlemmar 2016-05-19 1 Organisation Sällskapet är uppdelat på ett flertal sektioner med egna styrelser Snedskärssektionen Varvsektionen Juniorsektionen Fastighetssektionen Kappseglingssektionen

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

LBS Seglarskola 2018

LBS Seglarskola 2018 LBS Seglarskola 2018 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lär du dig grunderna i segling och det har du

Läs mer

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar

SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar Säsongen 2013 SEGLARSKOLA V. 32 13 barn som genomförde kurs på grön nybörjarnivå och fick seglarmärket i brons samt SSF diplom. 5 ledare och många föräldrar jobbade under denna fantastiska vecka. GRÖN

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

Jolleseglar träff 8 April

Jolleseglar träff 8 April Jolleseglar träff 8 April Vi startat seglarsäsongen med en jolleseglarträff på Yoump den 8 April. Alla ni som har tänkt segla med oss i Askersund i år är välkomna. Vi hoppar först och pratar sen. (Vi lånar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Bråvikens Segelsällskap. Presentation för medlemmar

Bråvikens Segelsällskap. Presentation för medlemmar Presentation för medlemmar 2017-06-01 1 Organisation Sällskapet är uppdelat på ett flertal sektioner med egna styrelser Snedskärssektionen Varvsektionen Juniorsektionen Fastighetssektionen Kappseglingssektionen

Läs mer

MSS VÅRNYTT. Välkommen till seglingssäsongen 2017 Denna utgåva av MSS Vårnytt innehåller: MSS hemsida och Facebookgrupp.

MSS VÅRNYTT. Välkommen till seglingssäsongen 2017 Denna utgåva av MSS Vårnytt innehåller: MSS hemsida och Facebookgrupp. MSS VÅRNYTT Våren 2017 Vad tycker du? En medlemsenkät kommer att genomföras i närtid. Alla medlemmar kommer att kontaktas per telefon. Syftet är att göra alla delaktiga i klubbens verksamhet och se till

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Sommarprogram 2014. Ett tack till NSS sponsorer. SM Neptunkryssare SM Rival 22 Trosa Arkö Classic 2014. StjärneXpressen. Matsson Arkö Rib TreCé

Sommarprogram 2014. Ett tack till NSS sponsorer. SM Neptunkryssare SM Rival 22 Trosa Arkö Classic 2014. StjärneXpressen. Matsson Arkö Rib TreCé Ett tack till NSS sponsorer StjärneXpressen Skeppa Marin Rejmes Matsson Arkö Rib TreCé SEB Norrköping Jobmeal Dahllöf & Roxner Alvar Båtar Ekbacken Cramo Sommarprogram 2014 SM Neptunkryssare SM Rival 22

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR FÅRÖSUNDS BÅTKLUBB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR FÅRÖSUNDS BÅTKLUBB Fårösunds Båtklubb 67 år! VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR FÅRÖSUNDS BÅTKLUBB 2015-10-01--2016-09-30 Medlemmar Båtar 12-25 2 Segelbåtar 13 kölbåtar 26-65 9 centerbordsbåtar Fam: 2x33 66 Motorbåtar 6 inombordsmotor

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2017-02-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2016 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 237 registrerade medlemmar.

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 3 K U N G S Ö R S S K 2013-03- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 4 U P P T A K T S T R Ä F F M T B 1 4 / 4 1 : A M T B & L Ö P T R Ä N I N G E N ( P R E L. ) 4 / 5 B J Ö

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Juniorseminarium Seglarträffen 2014

Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Seglarträffen 2014 Juniorseminarium Agenda När? Vad? Vem? 10.00-10.30 SSF Seglarskola & Gå På Vatten Theres 10.30-11.00 Ekonomi, Idrottslyft och andra bidrag Emelie 11.00-11.30 Junioraktiviteter

Läs mer

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Plats: Karlskoga, Näset Datum: 25/11 2012 Närvarande: Tomislav Molnstrand, Markku Kivistö, Bengt-Åke Andersson, Michael Johansson, Göran Edlund, Per Nilsson,

Läs mer

Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap

Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap Datum: Måndagen den 8 juni 2015, klockan 18:30 20:30 Plats: Mälbybasen, Torshälla Ordförande: Niklas Kvartsén 1-6 Per Tillman 7-11 Sekreterare: Malai Bierfeldt Justerare:

Läs mer

VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! LÄS HEMSIDAN Där hittar ni träningstider. m.m.

VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! LÄS HEMSIDAN   Där hittar ni träningstider. m.m. VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! LÄS HEMSIDAN www.eskilstunamk.com Där hittar ni träningstider. m.m. Nr 1 2019 MEDLEMSAVGIFTER Tänk vad tiden går fort, nu är det dags att betala medlemsavgiften igen.

Läs mer

Bästa HSS medlem, Seglarhälsningar från styrelsen via Svante

Bästa HSS medlem, Seglarhälsningar från styrelsen via Svante Bästa HSS medlem, Det är ett händelserikt år i klubben som vi lämnat bakom oss. 50-årsjubileumet blev en hejdundrande fest. Tack speciellt till Leif Bohlin och Anders Holmgren med familjer som hjälpte

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Årsredovisning för Svensk Drakklubb 364501-8477 Räkenskapsåret 1 oktober 2008 30 september 2009

Årsredovisning för Svensk Drakklubb 364501-8477 Räkenskapsåret 1 oktober 2008 30 september 2009 Årsredovisning för Svensk Drakklubb Räkenskapsåret 1 oktober 2008 30 september 2009 Svensk Drakklubb 1(6) Styrelsen för Svensk Drakklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret den 1 oktober

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FREDAGEN DEN 3 MARS KL I OXSS:s KLUBBHUS (INKL. INVIGNING AV ETT RENOVERAT KLUBBHUS)

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FREDAGEN DEN 3 MARS KL I OXSS:s KLUBBHUS (INKL. INVIGNING AV ETT RENOVERAT KLUBBHUS) KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FREDAGEN DEN 3 MARS KL 19.00 I OXSS:s KLUBBHUS (INKL. INVIGNING AV ETT RENOVERAT KLUBBHUS) Utöver stadgeenliga punkter ( se www.oxss.nu under rubriken Om OXSS) kommer bl.a att tas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET ÅR 2015 INLEDNING ÖKF ökar stadigt i medlemsantal. Med sin centrala placering av medlemshus och kanotupplag i Skebäck samt seglingsverksamhet och bryggor i Storängsviken i den

Läs mer

Välkommen till LAG-SM i Optimist 30 september 1 oktober 2017

Välkommen till LAG-SM i Optimist 30 september 1 oktober 2017 Välkommen till LAG-SM i Optimist 30 september 1 oktober 2017 Här hittar du praktisk information för seglare, coacher och följeslagare. Vi räknar med fina seglingar i härliga vindar och kommer att göra

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

Träningshandbok för RÖSS:are

Träningshandbok för RÖSS:are Träningshandbok för RÖSS:are Vi i RÖSS tränar och tävlar i segling i olika båtklasser och på den nivå vi själva väljer. Genom jollesegling får du en hobby du har glädje av livet ut. Du kan dessutom fortsätta

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019

Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Verksamhetsplan för Jönköpings KK för verksamhetsåret 2019 Föreningens övergripande målsättning ska enligt stadgarna bedriva kanotsport i enlighet med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.

Läs mer

sommarprogram 2014 motala.se/fritid 1

sommarprogram 2014 motala.se/fritid 1 sommarprogram 2014 motala.se/fritid 1 V 25 V 25 66 dagar långt sommarlov, hur fantastiskt är inte det? Här kommer förslag på vad du och dina kompisar kan hitta på de här dagarna och kvällarna, alltifrån

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el.

VÄLKOMNA!! VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR. Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG el. VI HAR ÖPPET ONSDAGSKVÄLLAR VÄLKOMNA!! Inga inbetalningskort för medlemsavgiften skickas ut du betalar via BG 5184-8653 el. Swish 1236929012 Medlemsavgifter Sen. Herr 300:- Sen.Dam 150:- Ungdom upp t.o.m

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Vårt verksamhetsår 2014, föreningens 105:e, är till ända. Vi kan summera ett mellanår utan större tävlingar eller särskilt minnesvärda händelser. Det har dock varit ett år med

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER

TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER TRANÅS VATTENSPORTCLUB ALLA AKTIVITETER 2017-18 Anmälan Till Fridykaravslutning 2017 Söndagen den 11 juni är det dags att avsluta säsongen för klubbens alla fridykare med familj. Vi kommer att träffas

Läs mer

1.2 KSR Appendix P ändras så att P 2.3 utgår och att i P 2.2 ändras Andra till Andra och ytterligare gånger.

1.2 KSR Appendix P ändras så att P 2.3 utgår och att i P 2.2 ändras Andra till Andra och ytterligare gånger. Inbjudan Kappsegling: Zoom8 GP 3 -Vår 2018 Datum: Från den 11 till 13 maj 2018 Arrangör: Oxelösunds segelsällskap 1. Regler 1.1 Kappseglingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade

Läs mer

Sportchef Träningskommitté

Sportchef Träningskommitté Sportchef Träningskommitté Hålla ordning och organisera MSS Träningar Träningskommittén Sportchef Lagkaptener Tränare Klassrepresentant, Optimist/Laser etc. Rådgivare Simon Landenstad, Sportchef MSS Emelie

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2001 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2001 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS 1(5) Kopia Mottagare VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2001 för Oxelösunds segelsällskap, OXSS Styrelsen har under året avhållit 11 protokollförda styrelsemöten. Styrelsen har tillämpat sk. Öppna styrelsemöten där

Läs mer

Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018

Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018 Inbjudan till SS Delfinens seglarskola 2018 Segla med SS Delfinen Vejbystrand under veckorna 27, 28, 29, 30 och 31 SS Delfinen har sedan många år tillbaka en uppskattad seglarskola på sommaren. Vår seglarskola

Läs mer

Välkommen till föräldramöte på PGK

Välkommen till föräldramöte på PGK Välkommen till föräldramöte på PGK Elitlag/utvecklings grupp Träningsgrupp 12-18 år Träningsgrupp 7-11 år Golfskola 7-18 år Lära sig grunderna i golf samt ta grönt kort så man får spela på banan. Knattegolf

Läs mer

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Tid: 26 November 2018 kl. 19.00 Plats: JBS Klubbhus Närvarande: 11 st. medlemmar 1 MÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

1.2 KSR Appendix P ändras så att P 2.3 utgår och att i P 2.2 ändras Andra till Andra och ytterligare gånger.

1.2 KSR Appendix P ändras så att P 2.3 utgår och att i P 2.2 ändras Andra till Andra och ytterligare gånger. Inbjudan Kappsegling: Rikskval 1 för Optimistjolle Datum: Från den 11 till 13 maj 2018 Arrangör: Oxelösunds segelsällskap 1. Regler 1.1 Kappseglingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de

Läs mer

Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap

Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap Datum: Onsdagen den 26 augusti 2015, klockan 18:30 19:30 Plats: Ordförande: Sekreterare: Justerare: Beslutande: Mälbybasen, Torshälla Per Tillman Malai Bierfeldt Niklas

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Adress postnummer, ort

Adress postnummer, ort Adress postnummer, ort VERKSAMHETSPLAN 2019 Verksamhetsplan 2019... 1 1. Allmänt... 3 2. Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 4 Läger... 4 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling...

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

KCC info , nr 1.

KCC info , nr 1. Kristinehamns Curling Club Grundad 1965 KCC info 2015-2016, nr 1. Snart curlingdags Säsongen 2015-2016 står för dörren. Vi startar med curling-/golftävlingen Tee Tee där vi genomför detta arrangemang under

Läs mer

AKTIVITETER. under sommaren 2013. Golfskolor * Friidrottskola * Fotbollskolor * Tennisskola * Roddskola * Seglarskola * Innebandycamp

AKTIVITETER. under sommaren 2013. Golfskolor * Friidrottskola * Fotbollskolor * Tennisskola * Roddskola * Seglarskola * Innebandycamp AKTIVITETER under sommaren 2013 Golfskolor * Friidrottskola * Fotbollskolor * Tennisskola * Roddskola * Seglarskola * Innebandycamp Sollerö IF Roddskola 2013 Vill du testa en sport med Drag i sommar??

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu

INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu INBJUDAN TILL Samojedernas vintersamling 2016 Vid Ore camping i Furudal http://www.sphksamojedfurudal.n.nu Världens största vintersamling för Samojedhundar och deras ägare. Nordiska mästerskapen i drag

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2014 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar

Läs mer

1.2 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med klassreglerna i respektive klass.

1.2 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med klassreglerna i respektive klass. Inbjudan Kappsegling: Kvarnvikenregattan, DM Stockholm E-jolle och OK-jolle, Liros Cup Ost E-jolle, OneDesignCenter Cup OK-jolle KM KBS, E-jolle (Övriga klasser: Optimist grön, Optimist blå och Zoom 8,

Läs mer

ÖSS. Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt

ÖSS. Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt ÖSS Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt Vision & Syfte Vi ger vind åt seglardrömmar! Värdegrund Lärande och utmannade I ÖSS strävar vi efter att ständigt utvecklas som seglare

Läs mer

Dagordning. Kallade: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Kassör 7. 8. 9. 10. Resultat och. och piren o Spolplatta. o Muren 11. 12. 13. Ordförande Sekreterare

Dagordning. Kallade: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Kassör 7. 8. 9. 10. Resultat och. och piren o Spolplatta. o Muren 11. 12. 13. Ordförande Sekreterare Protokoll - Föreningsstämmaa Kallade: Föreningens medlemmar Söndagen den 20 februari 2011, kl 13.000 St Lars församlingshem Dagordning 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. Jan Strannegård valdes

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019 Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019 Närvarande Frånvarande Björn Axelsson, Britt Axelsson, Harald Mårtensson, Jan Nyman, Lars Björkman, Seija Nyström, Lars Tiderman och Sören Persson.

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2018

Programblad Höst och vinter 2018 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Höst och vinter 2018 OBS! Kansliet

Läs mer

Inbjudan. Kappsegling: Pelle P Laser Grand Prix 4, 2017

Inbjudan. Kappsegling: Pelle P Laser Grand Prix 4, 2017 Inbjudan Kappsegling: Pelle P Laser Grand Prix 4, 2017 samt kval nr 2 till Ungdoms-VM 2017 för Radial (kille/tjej) Klasser: Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7 Datum: 2-3 september 2017 Arrangör: Marstrands

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga Protokoll Datum: Tid: 18.00 Plats: MHS Klubbstuga Deltagare Nicke Kaatman Lars Otto Thorin Lars-Göran Kvernby Per-Erik Söderlind Lena Mellbratt Stenman Tina Nilsson Britt-Marie Thor Stig Andreasson, adjungerad

Läs mer

INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012

INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012 INBJUDAN SM Kanotsegling i Stockholm 9-12 augusti 2012 Seglings Program: Onsdag 8/8 17:00-19:00 Registrering Torsdag 9/8 08:00 Registrering 09:00 Skepparmöte 10:00 *Start segling 1, från Måsholmen till

Läs mer

1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med SSF:s nybörjarregler 2013, Gröna regler.

1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med SSF:s nybörjarregler 2013, Gröna regler. Inbjudan Tävling: Gill Stockholm Cup Optimist Grön. (Övriga klasser: se separat inbjudan) Datum: Lördag 14 September 2019 Arrangör: Kvarnvikens Båtsällskap, Jolleseglarna, www.svenskalag.se/kbs-jolle https://www.sailarena.com/sv/se/club/kbs/

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr Nr 2 2009 Information, funderingar och planer hösten 2009 Hösten får väl anses ha kommit och passerat, för de flesta innebär väl det avrustning och landtagning av båten. Vi kan minnas den sommar som gick,

Läs mer

Färjestadens Segelsällskap

Färjestadens Segelsällskap Färjestadens Segelsällskap okt-2016 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2017. FSS har 299 medlemmar registrerade i IdrottOnLine, varav flera medlemmar är passiva och familjemedlemmar. Glädjande för

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, äntligen är hösten här. Vi väntar nu på svampen och hoppas på ett super år. Hoppas alla haft en underbar sommar, i år har det varit mycket sol och värme. Vad händer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 Allmänt OXSS styrelse har under verksamhetsåret bestått av nedanstående ledamöter och haft 11 protokollförda styrelsemöten. Det har under verksamhetsåret inte påkallats eller

Läs mer

Karlskrona Segelsällskap

Karlskrona Segelsällskap 2018-03-13 1(5) Inbjudan Kappsegling: Regionkval 2 Optimist 2018, region 4. Datum: 8-9 september 2018 Arrangör: Karlskrona Segelsällskap 1. Regler 1.1 Kappseglingen genomförs i överensstämmelse med reglerna

Läs mer

Föreningsbladet Program våren 2017

Föreningsbladet Program våren 2017 Föreningsbladet Program våren 2017 Foto: Per-Arne Andersson Producerat av Daglig Verksamhet Mediakontoret 2016-12-01 SOMMAR PÅ POPPEL I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du

Läs mer

SSÅV Ungdomskommittén

SSÅV Ungdomskommittén Prel utg 0,2 Sid1:7 April 14 1 Torsdag 2 Fredag 3 Lördag 4 Söndag April 15 5 Måndag 6 Tisdag 7 Onsdag 8 Torsdag 9 Fredag 10 Lördag 11 Söndag April 16 12 Måndag 13 Tisdag 14 Onsdag 15 Torsdag 16 Fredag

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

INBJUDAN. Regionkval 2 Optimist, Region Juni 2018 Malmö Segel Sällskap. Tävlingskommittén MSS

INBJUDAN. Regionkval 2 Optimist, Region Juni 2018 Malmö Segel Sällskap. Tävlingskommittén MSS INBJUDAN Regionkval 2 Optimist, Region 4 9-10 Juni 2018 Malmö Segel Sällskap Tävlingskommittén MSS tavling@malmosegelsallskap.se 1 Regler 1.1 Kappseglingen genomförs i överensstämmelse med reglerna såsom

Läs mer