Generella villkor Sunweb Resor. Företagsinformation. Researrangör: Sunweb Rejser Fuglebakkevej 88, Frederiksberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Generella villkor Sunweb Resor. Företagsinformation. Researrangör: Sunweb Rejser Fuglebakkevej 88,1 2000 Frederiksberg"

Transkript

1 Generella villkor Sunweb Resor Företagsinformation Researrangör: Sunweb Rejser Fuglebakkevej 88, Frederiksberg Momsregistreringsnummer: CVR: Tele: Internet: Kvalifikationssystem Sunweb Resor har sitt eget kvalifikationssytem. Med detta tecken "*" anges kvaliteten och vad du kan förvänta dig av ett boende. Vi har inte bara tagit hänsyn till inredningen av rummen och lägenheterna, utan även deras läge, atmosfären på komplexet och den värdering som våra gäster gett dem. Det kan därför hända att Sunweb Resor kvalificerar ett boende annorlunda än vad som anges på boendets officiella hemsida Publikationer De foto som visas på hemsidan och i broschyren har producerats i samarbete med olika leverantörer. De tryckta bilderna på hemsidan tillhandahålls av fastighetsägare, lokala turistkontor, diverse sportmärken, och proffesionella fotografer. Dessa foton är endast vägledande. Då inte alla lägenheter eller hotellrum är lika, kan det förekomma, att din lägenhet eller ditt hotellrum avviker från det du kan se på bilderna. Sunweb Resor kan aldrig hållas ansvariga för uppenbara fel, tryck- eller stavfel. Sunweb Resor förbeåller sig rättan att utan kundens samtycke ändra priser och arrangemang, om det blir nödvändigt. Eventuella fel i en broschyr, annons eller annan publikation kommer att korrigeras på Sunweb Resors hemsida, så du alltid har den senaste och mest korekta informationen. Sekretess Sunweb Resor respekterar rätten till syddande av personuppgifter för alla användare av denna hemsida och försäkrar att personuppgifterna, som du ger oss, blir behandlade noggrant och säkert. Vi använder dina uppgifter till din bokning, för att på ett snabbt och pålitligt sätt ge dig information om din resa, tjänster eventuella partners och till intern analys för att förbättra vår service. Copyright Copyright 2009 Sunweb Resor. Ingen del av denna publikation får kopieras, reproduceras eller offentliggöras med hjälp av utskrift, kopiering, mikrofilm eller på något annat sätt utan en skriftlig tillåtelse från Sunweb. PRISER De angivna priserna på är per person och vid uppfyllande av minsta antal personer. Barnrabatter och rabatt för extra säng på rummet kan inte kombineras.

2 Turistskatt, barnsäng, värdeskåp osv. ska betalas på plats. De uppgivna priserna för dessa kostnader på plats är vägledande och kan variera. Priserna är baserade på priser, turistskatt och valutakurser i juni Om det efter denna tidspunkt skett ändringar i dessa komponenter, har Sunweb rätt att ta med dessa kostnader i priserna. Priserna kan variera under säsongen. Turistskatt Turistskatten är inkluderad om inte annat anges. Deposition För vissa lägenheter ska det betalas en deposition vid ankomsten. Du får tillbaka din deposition, när du lämnar lägenheten och efter att den kontrollerats och godkänts, eller också blir beloppet återbetalt på ditt bankkonto. På hotell behöver du ibland betala en deposition för nyckeln. Depositionen kan betalas i lokal valuta och ibland med ditt kreditkort. Betalning och återbetalning av deposition är alltid en angelägenhet mellan dig och ägaren av boendet. Sunweb Resor är inte ansvariga för detta. BOKA OCH BETALA När vi har mottagit alla dina uppgifter och du har mottagit ditt bokningsnummer, betraktar vi bokningen som slutgiltig. Vid ändringar och avbokningar använder vi oss av våra egna villkor. En bokningsförfrågan anses av Sunweb Resor också vara en slutgiltig bokning. Ansvar för bokningen Den person person som har beställt resan åt sig själv och alla andra deltagare i samma bokning är huvudansvarig. Med hänsyn till menderåriga passagerare ska det kunna bevisas att föräldrar eller vårdnadshavare har gett sitt samtycke. På förfrågan En bokning på förfrågan betyder att vi för tillfället inte har rum/lägenheter tillgängliga. När vi får en bokning på förfrågan kontaktar vi ägaren för rummet/lägenheten åt dig för att kontrollera tillgänglighet. Det tar normalt sett ett par dagar innan vi får ett svar. När vi har fått ett svar, kommer vi att kontakta dig. Om ett rum eller en lägenhet finns tillgänglig, kommer din bokning att bli slutgiltig. Ändringar Efter utarbetandet av fakturan kan du fram till 28 dagar före avresan meddela ändringar, men naturligtvis endast om den önskade ändringen är möjlig. Var ändring kostar 200,- kr. I avgift pluss eventuella extra kostnader, som kan uppstå vid ändring. En ändring kan endast göras av den huvudansvarige. Avbokning Avbokning ska rapporteras skrifligen till Sunweb Resor senast 3 dagar efter händelsen (som är anledningen till att resan helt eller delvis blir avbokad). Notera, att en avbokning alltid medför kostnader. Om det är en giltig anledning i förhållande till avbokningsvillkoren, så kan du få ersättning för en del av biljettpriset. Vi kan endast behandla en avbokning, om den gjorts skriftligen av den huvudansavrige. En resekamrat är inte huvudansvarig, och kan därför inte avboka en resa. Betalning

3 Förbetalningen är 15% av det totala resebeloppet. Kostnaderna för avbokningsförsäkringen ska också vara betalda. Detta belopp ska vara betalt inom 10 dagar efter boknngsdagen. Restbeloppet ska vara betalt inom sex veckor före avresan. När du bokar inom sex veckor före avresan, ska hela beloppet betalas omgående och på en gång. Du kan använda dig av nedanstående betalningsmöjligheter. Biljetter och vouchers När vi har mottagit din betalning, skickar vi dina resedokument ca.en vecka före avresan. Resedokumenten består av uppgifter om resan, din adress i utlandet osv. Om du har angett att du vill motta biljetterna med post, så skriver vi ut din e-biljett åt dig och skickar den till dig. Det kostar 115 kr. i försändelsekostnader för att skicka dem med posten. Vi ber dig vänligen att kontrollera alla uppgifter på din biljett och voucher mycket noggrant. Om något inte stämmer överrens med din bokning ber vi dig kontakta oss. Pass Det är förbjudet att resa med ett pass som gått ut. Barn bör alltid ha ett eget pass, oavsett ålder. I vissa länderer krävs det att ditt pass är giltigt ett visst antal månader efter hemkomsten. Detta bör du själv undersöka. Om du inte har svenskt medborgarskap, ska du alltid höra dig för med ambasaden i det land du vill resa till, om du behöver ett visum. Det är ditt eget ansvar att se till att du har korrekta resedokument och Sunweb Resor kan inte hållas ansvariga för eventuellt nekande till boarding och de kostnader detta medför. Ingen "ångerrätt" Notera vänligen, att en bokning gjord via Internet är slutgiltig. Du har ingen ångerrätt i samband med semesterresor som bokas via vår hemsida. FLYGNINGEN Flygbolag Sunweb Resor flyger till alla resmål med det kända flygbolaget Transavia. Vid speciella kampanjer och erbjudanden är det möjligt att Sunweb Resor använder sig av ett annat flygbolag än det ovan nämnda. Vid dessa tillfällen står det alltid tydligt angivet i resebeskrivningen. Om inget är nämnt i resebeskrivningen flyger du garanterat med Transavia. Service ombord På flygningar med Transavia är måltider och drycker inte inkluderade. Självklart finns det möjlighet att köpa olika snacks, sandwichs och drycker hos kabinpersonalen. Olika flygsäten På alla flygningar finns det endast Ekonomiklass tillgängligt. Detta är en standardklass. E-biljetter Sunweb Resor skickar biljetterna till dig via ca. en vecka före avresan. Dessa biljetter kan du själv skriva ut och checka in med vid incheckningsdisken för det gällande flygbolaget. Tillsammans med e-biljetterna mottar du också övrig reseinformation. Om du har angett att du vill motta biljetterna med post, så skriver vi ut din e-biljett åt dig och skickar den till dig. För en enkel och snabb incheckning är det viktigt att du klipper din e-biljett längs den streckade linjen.

4 Namn på biljetten/bokningen Observera: på bokningen (se även faktura) och på biljetterna ska det 1. förnamnet och efternamnet vara stavat som i passet. På en biljett som tillhör en gift kvinna ska flicknamnet endast anges, om det också står i passet. Vid incheckningsdisken tittar man endast efter det 1. förnamnet som det står skrivet i passet. Det ska alltså vara skrivet korrekt. Är ditt 2. eller eventuellt 3. förnamn inte korrekt, kan du ändå resa med dessa biljetter. Om namnet är felstavat eller om det korrekta namnet inte angetts till Sunweb Resor, kan du bli nekad boarding. Eventuella kostnader för att skicka nya biljetter eller för att korrigera de befintliga biljetterna är på kundens räkning. Det är förbjudet att resa med ett utgånget pass. Mer information om resedokument se: Pengar och resedokument. Flygplaner Det är alltid möjligt att det förekommer ändringar i de flygplaner, som Sunweb Resor visar. De korrekta flyguppgifterna står på biljetterna, som du mottar via eller med posten ca. En vacka före avresa. Ett charter flygbolag har fram till sista stund rätt att förändra en flygnings avgångstider. Det kan också förekomma att resetiderna blir ändrade kort före din avresa eller medans du är på semester. Det kan också hända att du ankommer sent på ankomstdagen, samtidigt som du reser hem tidigt på avresedagen. Sunweb Resor har inget inflytande på dessa avgångstider, och kan inte hållas ansvariga för dem. En ändring i tidsplanen är inte en giltig anledning för en avbokning. Notera att avgångstiderna kan vara mycket tidiga eller att hemkomsten till flygplatsen kan vara mycket sen. Notera att det vid avgång och/eller ankomst, särskilt på de reginala flygplatserna, möjligvis kan förekomma en mellanlandning på dit- eller hemresan. Eftersom charterbolag har rätt att ändra flygplanen fram tills kort före avresan, vet vi inte alltid på förhand om det kommer att förekomma en mellanlandning. Om vi på förhand vet att det kommer att förekomma en mellanlandning meddelar vi detta på hemsidan och på din faktura. OBSERVERA: vi kan tyvärr inte ge några uppgifter om avgångstider förrän 10 dagar före avresan. Var vänlig att inte kontakta vår personal, eftersom de inte har någon information om de preliminära flygtiderna. Tidigare redovisade flygtider kan ha ändrats under tiden. Även om det skulle finnas flera flyg kan du inte ge någon preferens. Indelningen baseras på resmålet, boendet, resans längd osv., så att alla transfers kan hållas så korta som möjligt. Incheckning För alla flygbolag gäller att du ska vara på plats för att checka in på flygplatsen minst 2,5 timme före avgång. Transavias incheckningsdisk stänger 40 minuter före avgång. I utlandet ska du vara på flygplatsen två timmar före avgång. Se alltid till att du är i god tid och ta med i beräkningen att det kan vara kö till säkerhetskontrollen. Om du kommer för sent till flyget är du inte berättigad till någon ersättning. Den korrekta flyginformationen står angiven på biljetterna, som du mottager via eller med posten ca. En vecka före avgång. Självbetjänings incheckning Passagerare på Transavias flygningar, som avgår från Kastrup, kan använda sig av självbetjänings incheckning: du kan då själv checka in i en av de så kallade check-in automaterna. Dessa automater sammanlänkar informationen i ditt pass med dem i din bokning. Därefter kan själv välja plats på flyget och får du automatiskt utskrivet ditt boardingkort. Du kan avleverera ditt bagage vid bagage drop-off point. Om du vill checka in

5 vid en check-in automat, är det mycket vktigt att ditt första förnamn + efternamn på biljetten är stavat korrekt (enligt ditt pass). Även för självbetjänings incheckning gäller, att du kan checka in 2,5 timme före avgång och att den stänger 40 minuter före avgång. Bagageetiketter Alla bagage ska ha adressetiketter. Eftersom Sunweb Resor skickar biljetterna via kommer du inte att motta några bagageetiketter. Det är också en bra idé att ha namn och adress noterat på insidan av bagaget. Bagage Det är gratis bagage upp till 20 kg per person. Utöver detta får du ta med 5 kg handbagage med maxmått 55x35x25 cm. Till spädbarn (0 till 1 år) är det gratis babage upp till 10 kg per spädbarn. Vi ber dig att hålla dig inom dessa gränser för gratis bagage, för om den totala vikten bagage överskrider detta, får du vid incheckningsdisken betala för bagageövervikt (ca. 75,- kr per kilo per stäcka med Transavia. För andra flygbolag hänvisas du till deras egen hemsida). Det är också möjligt att extra bagaget blir nekat. Dessutom får ett bagage inte väga mer än 32 kg. var. Samma regler gäller för alla flygbolag inom den Europeiska Unionen (EU), får vad som får medtagas i handagaget. Det är endast tillåtet att ta med vätskor, geléer och sprayburkar i små mängder i handbagaget och de ska vara förpackade på ett korrekt sätt. Detta gäller för alla passagerare, som reser från eller byter flyg på en flygplats inom den Europeiska Unionen. Följande regler gäller för vätskor i handbagaget: > Du får endast ta med vätskor och geléer i förpackningar som innehåller högst 100 ml. > Dessa förpackningar ska förvaras i en genomskinlig plastpåse > Var person får ta med varsen genomskinlig plastpåse. > Den genomskinliga plastpåsen får inte rymma mer än 1 liter > Den genomskinliga plastpåsen ska vara försluten Det finns två undantag: > Barnmat som du behöver under flygningen > Medicin som du behöver under flygnningen Transfer Om du har bokat en flygning och ett boende hos Sunweb Resor, så ingår transfern från flygplatsen till boendet och tillbaka. Du bör alltid vara på plats minst 15 minuter före avgång! Om du inte är i tid, måste du själv stå för eventuella kostnader för en alternativ transport. Vid varje resmål står det angivet i vilken stad flyget landar. Vid speciella tillfällen kan det dock hända att flyget landar i en annan stad. Naturligtvis är transfern vid en sådan situation också inkluderad. Självklart gör vi vårt bästa för att köra alla gäster fram till dörren till deras boende, så du nästan helt slipper gå med ditt bagage. Edast vid situationer, där den lokala situationen eller regler omöjliggör detta, blir du tvungen att stiga av på ett stopp i närheten av boendet. Du kan antingen gå eller ta en taxi den sista biten. Alla kostnader i förbindelse med detta är för egen räkning. Förseningar Tyvärr händer det att flyg blir försenade. För eventuella kostnader som detta medför, hänvisar vi till våra egna villkor. Sunweb Resor är inte ansvariga för eventuella extra kostnader som

6 detta medför, inte heller för konsekvenser i form av förlorad arbetstid och för sen hemkost, så det inte är möjligt att hinna med någon offentlig transport. Sedan februari 2005 finns det en ny EU-förordning: Denied Boarding Compensation träder i kraft. Denna lag innehåller bestämmelser för kompensation för inställda flygningar, överbokade flygningar, förlorat och skadat bagage och lånfa förseningar. Mer information kan du hitta på Handikappade Om du eller en av dina resekamrater önskar att ta med en rullstol, ska du meddela detta vid bokningen. Se information om detta under specialbagage och preferenser. På Köpenhamns flygplats finns det inga trappsteg och alla våningar är tillgängliga med hiss. Alla dörrar öppnas automatiskt för dig och det finns handikappanpassade toaletter. För begäran om en följeslagare från din bil till incheckningsdisken och för mer information om, detta ämne hänvisas du till Köpenhamns flygplats hemsida: Vi rekomenderar att du checkar in i god tid. Notera vänligen, att inte alla boenden är handikappanpassade. Om du behöver en följeslagare under din vistelse ska du själv ordna detta. Villkor för att resa med lem i gips Om du reser med en lem i gips, ska du ha ett läkarintyg med dig, som är underskrivet av en (oberoende) läkare och där det står att du är tillräckligt frisk att flyga. Denna ska lämnas vid incheckningsdisken. Om det inte specifikt står något om detta i läkarintyget, ska passageraren se till att gipset blir genomsågat på längden, för att accepteras på flygningen. Ditt gips ska uppfylla vissa villkor, diskutera detta med din läkare. Flygning under graviditet Hos Transavia gäller att kvinnor får resa utan läkarintyg fram till vecka 36 av graviditeten. Om det är en tvillinggraviditet eller flera, får passageraren resa utan läkarintyg fram till vecka 34 av graviditeten. Om det är en graviditet med komplikationer, är det alltid ett krav att passageraren kan visa upp ett läkarintyg. Detta läkarintyg ska vara underskrivet inom sju dagar före avresan. Spädbarn Ett spädbarn upp till 2 år har ingen rätt till eget säte. För spädbarn upp till 2 år utan säte får du ta ed upp till 10 kg bagage. Sulky, barnvagn eller barnstol (max 1 per barn) får tas med gratis och räknas in under de 10 kg gratis bagage. Notera att du på danska flygplatser endast får ta med lättvikt (ca. 5 kg) ihopfällbar sulky med på flyget. Sulkyn hämtas hos dig i flyget och transporteras till bagageutrymmet. Andra ihopfällbara vagnar och barnvagnar ska avlevereras vid incheckningsdisken. Notera: Det varierar per flygning om du får din babystol tillbaka när du lämnar flyget eller på bagagebandet. Fråga kabinpersinalen om detta. Charterflygning Hos Sunweb Resor är det till de flesta resmål möjligt att endast boka en flygning (utan transfer och boende). Se till atta Sunweb har ditt mobilnummer, så vi kan kontakat dig om en flygning blir ändrad. Priser och tillgänglighet på dessa cahrterflyg hittar du på hemsidan vid ditt valda resmål. Flygskatt Om oförutsedda höjningar av transpostkostnaderna, skatter och avgifter uppstår, förbehåller Sunweb Resor sig rätten att även debitera dessa kostnader på kunderna.

7 Bränsetillägg Våra uppgjorda priser är baserade på prisnivån i mitten av juli Det har tagits hänsyn till vissa fluktationer men inte till extrema prishöjningar. Vid extrema prishöjningar förbehåller vi oss rätten, att höja priserna på bilagorna. Senast sex veckor före avresa avgör vi, om ett bränsletillägg är nödvändigt. Vis en prisökning på minst 0,70 kr. per liter i förhållande till diselpriserna i mitten av juli 2009, kommer vi att debitera ytterliggare bränsletillägg till dig. Detta tillägg gäller då på alla redan företagna bokningar och för bokningar som ännu inte bekräftats. Vid ovannämnda stigningar kommer tillägget att utgöra ca. 37,- per person per retur. Om priserna på diselolja är ännu högre, kommer tillägget att justeras proportionerligt. Minsta antal deltagare För alla resor gäller, att det 2 veckor före avresedagen ska vara minst 20 deltagare som har reserverat. Om det är förre än 20 som har reserverat, har Sunweb Resor rätt att annulera resan. Resans längd Kom ihåg att resedagarna alltid räknas med i beräkningen av din resas längd. På en 8-dagars resa har du alltså 7 övernattningar på ditt resmål och på en 15-dagars resa har du 14 övernattningar på ditt resmål. Det kan förekomma att din resetid är så olycklig och att du inte är på ditt resmål hela den av dig bokade resetiden. Sunweb Resor har inget inflytande på dessa vagångstider, och kan inte ställas till ansvar för dem. Transportvillkor Transavia Sunweb Resor använder Transavias generella transportvillkor, eftersomde också utför den faktiska transporten, som offentliggjorts på flygbolagets hemsida: Dessa generella transportvillkor är en del av avtalet. När du accepterar Sunweb Resors generella villkor, accepterar du samtidigt Transavias generella transportvillkor. DITT HOTELL/LÄGENHET Ankomst och avresaid Vid ankomsten till ditt hotell eller lägenhet, ska du vända dig till receptionen. Här kommer du att motta din nyckel och få reda på när ditt rum eller lägenhet är tillgänglig (ofta först efter kl ). På avresedagen ska du lämna ditt rum/lägenhet före kl på morgonen. Bagageförvaring Ofta är det möjligt att på ditt resmål (mot betalning) lämna in bagage i ett agageförråd (separat bagagerum på hotellet/byn) så du på din ankomst- och avresedag fortfarande kan åka skidor. Bagageförvaringen är alltid en extra service som ges på plats. Användandet av ett bagageförråd är på egen risk och ansvar. Sunweb har inget inflytande på priser och kvalitet av dessa bagageförråd och eventuella klagomål eller problem, kan därför inte behandlas av Sunweb. Inredning av hotell och lägenheter På de flesta boenden finns det även foton på inredningen av hotellrummet eller lägenheten. Dessa foto är endast vägledande. I de flesta lägenheter finns det en bäddsoffa i vardagsrummet. Du bör notera att de kan vara lite mindre komfortabla än en vanlig säng. Också på hotellrum är extra sängarna ofta mindre komfortabla. Även på lyxiga hotell är extra sängarna ofta mindre komfortabla än vad du är van vid där hemma. När du övernattar med 3 personer på ett dubbelrum, bör du räkna med att platsen är begränsad. Alla lägenheter har en kokvrå. En kokvrå är inredd efter lokala standarder med kylskåp, och två kokplattor och

8 begränsad köksutrustning. Du kan därför oftast inte förbereda omfattande måltider. Det finns inte alltid en kaffekokare tillgänglig. I badrummet finns det inte alltid ett duschdrapperi, och hadduschen kan inte alltid hängas upp. Du bör noter att om du bokar ett rum eller lägenhet med havsutsikt, kan det också vara havsutsikt från sidan. Om du bokar flera lägenheter och studios samtidigt, kommer vi att försöka boka dem som ligger brevid varandra. Detta är alltid endast en preferens! I verkligheten är det tyvärr inte alltid möjligt. Hotell Ör många Sunweb gäster är det mest komfortabla sättet att fira semester på att bo på hotell. Vi erbjuder dig på alla resmål en lång rad hotell av olika standard och prisklasser att välja mellan. Rummen som vi erbjuder har antingen eget badrum eller ibland är där bara en dusch eller de så 'standardrummen' med bad och toalett i gången. Det kan hända att ett boende är utspritt på flera bygnader. Det är möjligt at det finns flera olika typer av rum i en bygnad (renoverade/inte renoverade/gamla/nya), om inte annat anges kan du bli placerad i alla sorters rum. Studiolägenheter En studiolägenhet är alltid ett vardagsrum med sovfaciliteter för 2, 3, 4 eller flera personer, allt är beroende av lägenhetens storlek. I alla studiolägenheter finns ett badrum med dusch eller bad och en toalett. I alla studiolägenheter finns det också ett litet kök med el-spis, ett kylskåp och ibland även en diskmaskin. För det mesta har en studiolägenhet en balkong. Lägenheter: Skillnaden på en vanlig lägenhet och en studiolägenhet är att vardagsrummet i en vanlig lägenhet alltid består av minst två separata delar. Var lägenhet har som standard ett vardagsrum och ett rum som används som uppehållstum och sovrum. En lägenhet med ett sovrum och ett vardagsrum kallas en 2-rums lägenhet, en lägenhet med två sovrum och ett vardagsrum kallas en 3-rums lägenhet, osv. Var lägenhet har ett badrum med dusch eller badkar. I många fall finns det en separat toalett (annars är toaletten i badrummet). Var lägenhet har en kokvrå med el-spis, kylskåp och ibland även en diskmaskin. De flesta lägenheter har en balkong. Ekonomirum Våra inköpare letar alltid efter de bästa erbjudandena. Därför har det på olika resmål köpts in ett begränsat antal lägenheter till ett särskilt lågt pris. Dessa ekonomilägenheter kan avvika en aning i förhållande till läge, inredning och storlek. Biljettpriset är dock extra billigt! Notera: det finns endast ett begränsat antal av dessa lägenheter tillgängliga! Så boka i god tid, om du vill reservera dessa atraktiva priser! Maximalt boende Lägenheter och studiolägenheter är vid ett maximalt antal boenden inte alltid idealt. Lägenheten är generellt tämligen liten för det maximala antalet personer. Antalet kvadratmeter i beskrivningen är en riktlinje, det faktiska antalet kan variera. Notera att det med tanke på varmvatten ofta bara finns en (liten) vattenbeållare till alla personer. Försörjning Mer detaljerade information hittar du på sidan för det gällande boendet. Beskrivningen kan i verkligheten variera och bör uteslutande ses som exempel.

9 Boende: endast boende. Boende och frukost: boende och frukost. Försörjningen börjar med frukost dagen efter ankomsten och avslutas med frukost på avresedagen. Halvpension: boende, frukost och middag. Försörjningen börjar med middag på ankomstdagen och avslutas på avresedagen vid utcheckningen. Helpension: boende, frukost, lunch och middag. Försörjningen börjar med middag på ankomstdagen och slutar på avresedagen vid utcheckningen. All inclusive: boende, alla måltider, lokala alkoholiska drycker och läskedrycker och ofta även snacks. Försörjningen börjar samtidigt som du checkar in och slutar på avresedagen vid utcheckningen. Sunweb More Inclusive: boende, frukost, lokala alkoholiska drycker och läskedrycker och olika snacks. Försörjningen börjar med frukost dagen efter ankomst och slutar på avresedagen vid utcheckningen. Normalt är måltiderna som buffé och anpasat efter semesterlandets matvanor. Det innebär att rätterna är annorlunda och ofta mycket enklare än vad du är van vid hemma. Frukosten är ofta begränsad till en bulle, marmelad och n kopp kaffe eller te och middagen är enkel, inneghåller ett begränsat antal färska grönsaker och är inte alltid så varierad. Notera att (färskpressad) juice normalt inte är inkluderat. Om du har en speciell diet, kommer vi att informera boendet, men framför allt på enklare hotell kan det inte alltid tas hänsyn till detta. Vegetarisk kost består ofta bara av att du inte får något kött serverat. Alternativ till kött som vi känner till härhemma, finns ofta inte tillgängliga. Sunweb Resor kan vid en preferens om en bestämd diet inte garantera något och heller inte ta ansvar för något. Notera: när flyg ankommer på obekväma tider, är det möjligt att du kommer försent till en måltid. Du får ingen kompensation för detta. Om det inte är många gäster, t.ex. i början eller slutet av säsongen, kan det förekomma att måltider serveras som meny istället för buffé. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. Faciliteter I beskrivningen av det valda boendet hittar du en liten lista med faciliteterna. Notera vänligen, att det för användandet av vissa faciliteter såsom bastu och tennisbanor ska betalas ett tillägg. Om det under detaljerna för ett boende inte nämns något om kostnader, var det vid offentliggörandet inte känt om det ska betalas för en bestämd facilitet eller inte. Det är möjligt att några av faciliteterna (t.ex. diskotek) utanför säsong eller vid bristande intresse kan vara stängt. Du kan nästan alltid låna ett värdeskåp till dina värdesaker i receptionen. Ibland har du även ett värdeskåppå ditt rum/lägenhet. För det mesta ska du betala ett tillägg för användandet

10 av värdeskåpet. Om det under detajerna för ett boende inte står något om kostnader, var det vid offentliggörandet inte känt om det skulle betalas för en bestämd facilitet eller inte. Vi rekomenderar dig stakt att använda ett värdeskåp, för inget är värre än att mista viktiga saker på resan. Avstånd Avstånden som står angivna vid boendet till centrum och attraktioner är alltid mätt i fågelväg. Det betyder att avstånd till fots eller i bil kan variera från de uppgivna avstånden. Det är ibland nödvändigt att använda trappor elle sluttande vägar för att nå målet. Preferenser och önskningar Sunweb Resor kommer så långt det är möjligt försöka att uppfylla alla speciella önskningar, som angivits vid bokningen. Tyvärr är vi beroende av hotellen och det är inte alltid säkert att en preferens kan genomföras. Spädbarn Om det för ett boende står angivet att de har barnsäng, betyder det alltid ett begränsat antal, vilket betyder att Sunweb Resor inte kan garantera att det finns en barnsäng tillgänglig. Sunweb bahandlar en önskan om en bernsäng som en preferens. Det betyder att Sunweb Resor inte kan garantera att det faktiskt finns en barnsäng tillgänglig under din vistelse. Eventuella kostnader för en barnsäng ska du i de flesta fall betala på plats. Handikappade På de boenden som vi erbjuder, finns det generellt inga sepciella faciliteter för t.ex. rullstolsbundna och handikappade. Det betyder inte, att ahndikappade inte är välkomna. Tvärtom, men Sunweb Resor kan inte hållas ansvariga för eventuell saknad av dessa faciliteter. Ett handikappvänligt rum eller en önskan om ett speciellt läge är alltid endast en preferens. Sunweb Resor kan inte hållas ansvariga för detta. Husdjur För det mesta är det inte möjligt att ta med ditt husdjur på resan. Önskar du att ta med en hund till ett av våra boenden, så är det alltid en förfrågan och du bör i förväg meddela detta till Sunweb. På alla resmål är det förbjudet att ta med husdjur i transferbussen. Notera, att om du tar med din hund eller katt till utlandet ska du ha ett pass för husdjuret. Transport av ditt husdjur är på egen risk. Städning och lakan Under rubriken 'detaljer' hittar du en översikt över antalet gånger i veckan ditt rum/lägenhet blir städat och hur ofta handdukar och sängkläder bytas. Här inkluderas det rena sängkläderna och handdukarna som finns vid ankomsten. Denna lista är vägledande. Det är alltid möjligt att några skiften eller städningar uteblir p.g.a. helgdagar och liknande. Notera vänligen, att detta kan vara annorlunda än du kanske är van vid hemma. TV På de flesta boenden är det möjligt att hyra en TV. I vissa fall finns de på rummet/lägenheten och ofta är det gratis. Valet av utbudet av kanaler och kvaliteten av dessa är inte något Sunweb ansvarar för. Förbehåll

11 En semester i utlandet betyder andra människor, en annan kultur, annan mat osv. Detta är en av de attraktiva sidorna med en semester, men också en aspekt av din semester som du ska vara förberedd på. När du väljer ett enkelt boende kan du naturligtvis inte förvänta dig samma lyx som på ett femstjärnigt hotell. Du ska räkna med att det kan förekomma byggaktiviteter på ditt boende. Du ska räkna med att där högst sannolikt är begränsade öppningstider i butiker och nattliv och ett mindre utbud av faciliteter i början och slutet av säsongen. Vatten och elektricitet är i de syeuropeiska och afrikanska länderna inte alltid av samma kvalitet, som du är van vid hemma. Strömförsörjningen är ibland något sämre, och det är möjligt, att det uppstår korta strömavbrott. Uppvärmning av vattnet sker ofta med hjälp av så kallade solfångare. Och vattenbehållarna kan vara tämligen små. I vissa badrum finns det inget duschdrapperi och/eller kan handduschen inte hängas upp. Det kan på ditt boende ibland förekomma skadedjur såsom t.ex. kackerlackor och myror. Generellt beror det inte på bristande hygien men på klimatförhållandena. Packa in din mat väl coh bevara den helst i kylskåpet. Du kan själv köpa ett bekämpningsmedel, men berätta det också alltid för erseledaren och/eller ägaren av boendet, så kan de hjälpa dig bli av med skadedjuren. Om där inte är många gäster, t.ex. i början eller slutet av säsongen, kan det förekomma att måltider blir serverade som meny istället för buffé. Oljud Om det i beskrivningen hänvisas till en livlig miljö eller centralt läge eller att där finns en (pool)bar, betyder detta normalt att det är tämligen livligt och/eller mycket trafik i närheten. På många hotellkomplex organiseras aktiviteter om dagen eller på kvällen. Vad den ena njuter av kan irritera den andre. Vi försöker så gott det går att informera om sådana aktiviteter/underhållning i beskrivningen. De normer och tider som man lever efter är annorlunda än våra. Absolut lugn och ro efter midnatt är alltså ingen regel. Byggnadsoväsen är tyvärr oundkomligt. Om där är byggarbete på boendet, försöker vi alltid informera dig korrekt. Det händer tyvärr att vi inte vet något om bygnadsarbetet på förhand. Det kan tyvärr hända att andra semestergärster för oljud. Det har vi inget inflytande på. Det kan också förekomma att du själv (bevisat eller obevisat) kommer att störa andra. Våra reseledare eller hotelldirektören kan be dig om att förbättra ditt uppförande. Om klagomålen består, kan reseledaren eller hotelldirektören be dig lämna boendet. Alla konsekvenser det medför är för egen räkning. ARRANGEMANG Aktiviteter och utflykter Vi rekomenderar dig att beställa dina utflykter hos din reseledare för en bättre service, kvalitet och säkerhet. Exempel på utflykter finns angivna i de inledande sidorna vid de olika resmålen. Priserna är vägledande och det är möjligt, att utflykter på grund av saknat intresse inte blir organiserade. I praktiken kan aktiviteterna avvika från beskrivningen i broschyren. Orsaken till detta kan avar att den lokala situationen har förändrats. Deltagandet i utflykter och aktiviteter är frivillig, och alltid på delatagarens egen risk. Sunweb Resor roll är uteslutande att förmedla och organisera utflykter. Därför kan Sunweb Resor aldrig hållas ansvariga för skador eller olyckor som sker under deltagandet i aktiviteter och utflykter. Biluthyrning Sunweb Resor samarbetar vid alla resmål med pårofessionella, lokala biluthyrningsfirmor. Utgigter för biluthyrning ska betalas vid bokningen. Utgifter för en försäkring, bensin eller eventuell barnstol ska betalas påplats. Notera vänligen, att den deposition som du ska betala för att hyra en bil alltid ak betalas med ett kreditkort!

12 Notera, att om du ankommer på dit resmål utanför kontorstid, kan det begäras ett tillägg för att hämta bilen. OBSERVERA! En CDW all risk-försäkring är ofta exklusive täckning för skadegörelse/ försumning och passagerarolyckor.på resmålet kan du mot en extra avgift teckna en extra allrisk försäkring och PAI försäkring (passagerare/olyckor). Dessa försäkringar är valfria. Vigtigt! Kontrollera alltid hos ditt (rese-)försäkringsbolag om du är försäkrad förolyckor och passagerare i utlandet. Om inte, rekomenderar vi dig att teckna en extra försäkring. Detta kan också ofta ordnas hos biluthyraren på resmålet. På resmålet kallas en sådan försäkring för det mesta en "PAI-insurance" (Personal Accident Insurance). De esxtra kostnaderna och teckningen är olika i varje land och uthyrningsföretag. Ytterliggare kostnader ska du betala på plats hos uthyrningsföretaget. Tilläggen kan variera och är exklusive möjlig lokal skatt. För biluthyrningsföretag hänvisas du till informationen vid det relevanat resmålet. FÖRSÄKRINGAR Om du har tecknat en försäkring genom Sunweb Resor, är du försäkrad hos Eurpeiska Reseförsäkring. Villkoren för rese-/avbokningsförsäkringar hos Europeiska Reseförsäkring kan du hitta på FÖRLORADE TILLHÖRIGHETER Sunweb Resor kan aldrig hållas ansvariga för förlorat bagage.om du har tappat något viktigt eller glömt det på resmålet, kan du informera Sunweb Resors kontor.du bör rapportera detta inom en vecka efter hemkomsten. Om du rappoterar det först efter en vecka, kan vi inte hjälpa dig. VACCINATIONER Det är ditt eget ansvar att informera hos de relevanat myndigheterna om vaccinationer är nödvändiga på ditt resmål. För aktuella uppgifter om vaccinationer och annan information om hälsa och resor kan du t.ex. besöka hemsidan af Danske Laegers Vaccination Service. MISSNÖJD ELLER KLAGOMÅL Har du klagomål över din resa eller ärdu inte nöjd med ditt boende, bör du rapportera detta omgående i receptionen för ditt boende och till Sunwebs kontaktperson på plats. Finns där ingen på plats eller anser du att klagomålet inte blir löst korrekt, bör du från ditt boende omedelbart ringa ringa eller a till Sunwebs kontor i Sverige. Det är absolut nödvändigt att handla på detta sätt, eftersom Sunweb oftast kan göra något åt ditt klagomål så fort du har informerat oss om problemet. Att titta i abckspegeln efter att du kommit hem, då är det naturligtvis inte möjligt att lösa några problem. Klagomål som inte rapporteras på resmålet, och som det inte fyllts i något klagoformulär för, kommer inte att behandlas. Om ditt

13 klagomål inte löses tillfredställande på resmålet, är det nödvändigt att fylla i ett klagoformulär, så du kan anmäla din klagan, när du kommer hem. Du kan skicka din klagan inom en månad efter hemkomsten från din resa med en motivation skriftligen via eller fax. Att bara skicka en klagan utan ytterliggare förklaring är inte tillräckligt för att bahandla ditt klagomål. Om klagomålet rör reseorganisationen eller sättet bokningen föregått på, kan du inom en månad efter att ha fått kännedom om de faktiska omständigheterna (som klagan rör) framlägga ditt klagomål hos oss. För ytterliggare information om resevillkor och dina rättigheter som resande hänvisas du till DRF resevillkor. PÅLITLIGHET Resegarantifornden Sunweb Resor är knytet till Resegarantifonden. Alla våra resor är därförtäckta av garantin från denna fond. Fonden säkrar, att förbrukaren får sin förbatalda resesumma återbetald, när den andra parten pga. finansiella problem inte kan leverera avtalad vara. När avtalet täcker transporten och resmålet redan nåtts, kommer återresan att arrangeras. För mer information besök vänligen DRF Vår organisation är knuten till DRF (Danmarks Rejsebureau Forening). Denna förening har stränga standarder för medlemskap och överväger kvaliteten av resan och informationen om denna. Våra resor erbjuds på de av DRF gällande villkoren, om inte annat anges. Sunweb Resor förväntar sig att du känner till dessa villkor. Både du och Sunweb hittar här omsesidiga rättigheter och förpliktelser. Före mer information vänligen besök

Inför resan Allergi Glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att finna på våra resmål. Du kan alltså inte räkna med att det ska finnas på det resmål eller hotell du valt. Hotellen tillhandahåller inte

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt

Resevillkor. Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt Pass Giltigt pass är fortfarande den bästa legitimationen. Ha passet tillgängligt i ditt handbagage. Visum Visum behövs inte för svenska medborgare på någon av våra resor. Det kan krävas visum i vissa

Läs mer

Resevillkor. Ansvar för resans utförande

Resevillkor. Ansvar för resans utförande Resevillkor Ansvar för resans utförande Travelpartner är endast en förmedlare av flygbiljetter, hotell, hyrbilar och kring arrangemang. Vi ansvarar inte för eventuella tidtabellsändringar, inställda flyg,

Läs mer

Att tänka på inför och under flygresan

Att tänka på inför och under flygresan Att tänka på inför och under flygresan Information från Svenska Resebyråföreningen Information från Svenska Resebyråföreningen 1 F Viktig information 140212.indd 1 2014-02-12 12.21 Att tänka på inför och

Läs mer

1.4 Först vid mottagandet av din betalning kommer vi att börja behandla din bokningsförfrågan.

1.4 Först vid mottagandet av din betalning kommer vi att börja behandla din bokningsförfrågan. Vilka vi är Lowcostholidays är en del av Lowcosttravelgroup vars handelsadress är Spectrum House, Beehive Ring Road, Gatwick, West Sussex, RH6 0LG och vars säte är East House,109, South Worple Way, London,

Läs mer

Att tänka på inför och under flygresan

Att tänka på inför och under flygresan Att tänka på inför och under flygresan Information från Svenska Resebyråföreningen Information från Svenska Resebyråföreningen 1 Att tänka på inför och under flygresan Svenska Resebyråföreningen har i

Läs mer

Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala

Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala Upplev safari, Keralas backwaters och Cochins kolonialhistoria, samt 4 dagars sol- och badsemester på paradisiska stränder - med svensk reseledare, 11

Läs mer

FÖR KULTURRESOR EUROPA

FÖR KULTURRESOR EUROPA RESEVILLKOR FÖR KULTURRESOR EUROPA Alla researrangemang omfattas av Lagen om paketresor som harmoniserar reglerna i Europa och ger en hög grad av konsumentskydd. Enligt lagen ska resebyråerna kunna dokumentera

Läs mer

Värt att veta före resan

Värt att veta före resan Värt att veta före resan Anmälningsavgift: Divine Travels anmälningsavgift är 800:-/person för resor inom Europa och Medelhavsländerna och 1200:-/person till övriga resmål. Denna anmälningsavgift skall

Läs mer

ÅLDERSKONTROLL Du måste ha fyllt 18 år för att köpa en resa hos Opodo. Genom att använda Opodos hemsida garanterar köparen att denne fyllt 18 år.

ÅLDERSKONTROLL Du måste ha fyllt 18 år för att köpa en resa hos Opodo. Genom att använda Opodos hemsida garanterar köparen att denne fyllt 18 år. OPODOS RESEVILLKOR Vi förbehåller oss rätten att återkomma inom 24 timmar vid eventuella tekniska fel eller prisfel. Vid bokning under helg samt helgdagar har vi rätt att återkomma nästkommande vardag.

Läs mer

Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

Arrangören skall hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. Apollos resevillkor 1 Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som ska fullgöras av någon

Läs mer

1.4 Först vid mottagandet av din betalning kommer vi att börja behandla din bokningsförfrågan.

1.4 Först vid mottagandet av din betalning kommer vi att börja behandla din bokningsförfrågan. Vilka vi är I Sverige är vi Lowcostholidays.se och drivs av Lowcostholidays Ltd, en del av Lowcosttravelgroup, beläget på Spectrum House, Beehive ring Road, Gatwick, West Sussex, RH6 0LG Vårt registrerade

Läs mer

Observera att du nu genomför en bokning direkt hos rentalcars.com och inte hos Supersavertravel.se

Observera att du nu genomför en bokning direkt hos rentalcars.com och inte hos Supersavertravel.se Observera att du nu genomför en bokning direkt hos rentalcars.com och inte hos Supersavertravel.se rentalcars.com har sitt kontor i St Georges House, 56 Peter Street, Manchester M2 3NQ, Storbritannien

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Allmänna villkor för transport av passagerare och bagage. Senast reviderad 2014-02-11

Allmänna villkor för transport av passagerare och bagage. Senast reviderad 2014-02-11 Allmänna villkor för transport av passagerare och bagage Senast reviderad 2014-02-11 Senast reviderad 2014-02-11 Sida 2/27 INNEHÅLL 1. Definitioner... 3 2. Tillämplighet... 5 3. Biljetter... 6 4. Återlösen

Läs mer

ETTÅRSUTBYTE. www.rotarystudent.se. Viktiga Fakta 2. för dig som söker till utbyte 2015-2016. Stiftelsen Rotarys Ungdomsutbyte

ETTÅRSUTBYTE. www.rotarystudent.se. Viktiga Fakta 2. för dig som söker till utbyte 2015-2016. Stiftelsen Rotarys Ungdomsutbyte ETTÅRSUTBYTE www.rotarystudent.se Viktiga Fakta 2 för dig som söker till utbyte 2015-2016 Stiftelsen Rotarys Ungdomsutbyte INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 4 1.1 Antagning och placering 4 1.2 Accepterande

Läs mer

Holiday Autos - hyresvillkor

Holiday Autos - hyresvillkor Holiday Autos - hyresvillkor Vi (Holiday Autos) vill att din biluthyrning skall gå så smidigt som möjligt. Läs därför noga igenom dessa villkor och alla andra dokument vi skickar till dig. Villkoren reglerar

Läs mer

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR. Wizz Air Hungary Kft. ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR FÖR PASSAGERARE OCH BAGAGE

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR. Wizz Air Hungary Kft. ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR FÖR PASSAGERARE OCH BAGAGE ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR Wizz Air Hungary Kft. ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR FÖR PASSAGERARE OCH BAGAGE September 2013 Innehållstabell AVSNITT 1 - DEFINITIONER... 3 AVSNITT 2 - TILLÄMPLIGHET... 6 AVSNITT

Läs mer

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR. Wizz Air Hungary Ltd. ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR FÖR PASSAGERARE OCH BAGAGE

ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR. Wizz Air Hungary Ltd. ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR FÖR PASSAGERARE OCH BAGAGE ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR Wizz Air Hungary Ltd. ALLMÄNNA TRANSPORTVILLKOR FÖR PASSAGERARE OCH BAGAGE... november 2012 Allmänna transportvillkor för Wizz Air Hungary Kft. AVSNITT 1 - DEFINITIONER ALLMÄNNA

Läs mer

Villkor för deltagande i semesterresor m.m.

Villkor för deltagande i semesterresor m.m. Uppdaterad februari 2014 Villkor för deltagande i semesterresor m.m. För samtliga resor bokade genom maltaresor.se gäller, om inget annat anges, att FolkeFerie.dk i Danmark är teknisk arrangör, i samarbete

Läs mer

Allmänna affärsvillkor

Allmänna affärsvillkor Allmänna affärsvillkor Status: 23.07.2015 1. Rättsförhållande 1.1. Det rättsliga förhållandet mellan dig som kund och Adrialin GmbH, Werftestrasse 4, Postfach, 6002 Luzern 2, Schweiz, införda i Bezirksgericht

Läs mer

A. Allmänna kontraktsvillkor

A. Allmänna kontraktsvillkor Innehållsförteckning A. Allmänna kontraktsvillkor... 2 1. Definitioner... 2 2. Tillämpningsområde... 3 3. Bokning... 3 3.1 Kontaktuppgifter... 3 3.2 Avtal... 3 3.3 Ombokade flygningar... 3 3.4 Avbokning

Läs mer

Bokningsvillkor. -------------------------------------------------- ------------------------------ 1. Ditt kontrakt

Bokningsvillkor. -------------------------------------------------- ------------------------------ 1. Ditt kontrakt Bokningsvillkor Lowcostholidays Limited ("Lowcostholidays") är ett företag registrerat i England och Wales med företagsnummer 04.371.920 vars handelsadress är Spectrum House, Beehive Ring Road, Gatwick,

Läs mer

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip)

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip) Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Snowtrip och kund. Snowtrip är ett varumärke som ägs av Danski ApS (nämns som Snowtrip) BOKNING & ANMÄLNINGSAVGIFT Depositionen är 750 kr per person

Läs mer

Allmänna villkor - uppdaterad 2011-11-29

Allmänna villkor - uppdaterad 2011-11-29 Allmänna villkor - uppdaterad 2011-11-29 Innehållsförteckning 1. Generellt 2. Svensk flagga (leveransadresser inom och utom Sverige) 3. Öppettider 4. Kundregistrering 5. Pris, betalning, kredit, avgift,

Läs mer

Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor - 1 - Särskilda resevillkor 1. Avtalet Det är av yttersta vikt att resenären tar del av de allmänna och särskilda resevillkoren. Dessa reglerar, tillsammans med de upplysningar som finns på Destination

Läs mer

SPRÅKRESOR ABC HANDBOK

SPRÅKRESOR ABC HANDBOK SPRÅKRESOR Glöm inte att ta med ABC-handboken på din resa! ABC HANDBOK Namn:... Innehåll Före och under DIN resa Avresemöte... 5 Information om ditt boende... 5 Viktiga resedokument... 5 Tilläggsbeställningar...

Läs mer

SÄRSKILDA RESEVILLKOR

SÄRSKILDA RESEVILLKOR SÄRSKILDA RESEVILLKOR 1. Evenemangsbiljetter och entrébiljetter 1.a Evenemangsbiljetter och entrébiljetter är ej återbetalningsbara eller ombokningsbara. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller

Läs mer