FAQ Hitta och Jämför vård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FAQ Hitta och Jämför vård"

Transkript

1 FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm,

2 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 2.0 Daniel Erlandsson FAQ uppdaterad med ny information, mer frågor och svar samt förklaring om hur funktionaliteten i Hitta och jämför vård har förändrats sedan Daniel Erlandsson Uppdatering av manualen med nya förändringar som gjorts i tjänsten Hitta och jämför vård under hösten Daniel Erlandsson Uppdaterar FAQ med förändring i KKA och Spara och publicera behövs göras två gånger för att uppdateringen ska kunna publiceras i produktionsmiljön på 1177.se (mottagningarnas kontaktkort). 2.3 Daniel Erlandsson Uppdaterar förändringar gällande förändrad sökfunktionalitet i Hitta och jämför vård under kapitel 10 samt mindre korrigerar i FAQ:n. 17 februari FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Innehållsförteckning FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Support Kontaktkortet Varför leder inte logotypen längre till mottagningens hemsida? Telefonnummer - flera Telefonnummer - kommentarer Varför visas telefonnummer dubbelt på kontaktkorten? Färg på ikonerna för Drop-in och telefon Kommentar till öppet- och telefontider Drop-in tider Stockholm (EK) Drop-in sökning Hur skapas namnet/rubriken på mottagningen? Tfn vxl Organisationsnr sid 2 (36)

3 2.10. Hur kan jag skapa telefonnummer med rubriker Avbokning, Bokning med mera? Tillfällig information syns inte på kontaktkortet Skillnader mellan kontaktkort i Stockholms län jämför med Nationellt E-tjänster Varför ser E-tjänsterna annorlunda ut på kontaktkorten? Vilka e-tjänster visas på kontaktkorten? Varför visas inte längre symbolen för e-tjänster på kontaktkortet? Varför ser man inte längre skillnad på egna inlagda e-tjänster och de som är inlagda i systemet Mina vårdkontakter? Hur snabbt slår förändringar igenom från Kontaktkortsadmin Egna e-tjänster till kontaktkortet Finns det någon begränsning för hur många e-tjänster som kan visas? Vem administrerar 1177 Vårdguidens e- tjänster på kontaktkorten? Var finns den detaljerade informationen om e-tjänsten? Kartan Vilken kartfunktion används och varför gjordes detta val? Varför visar kartan fel position för min mottagning? Skroll på kartan Det ser konstigt ut när jag söker på Hitta vård. Kartan blir statisk Varför får man ingen indikation när flera nålar ligger på samma plats? Varför får man ingen indikation på att det finns fler kartnålar (bakom varandra) är fler mottagningar ligger på samma plats? Varför är det inte mouse-over funktion på kartnålarna i kartan? Jag hittar inte kartkoordinaterna någonstans på kontaktkortet? När jag söker på vårdcentral i min region syns det många mottagningar i vissa delar, men inte där det endast finns en mottagning, varför? Siffran i klustret över mottagningar på en viss plats överensstämmer inte med antalet markörer som visas Varför går det inte att förstora upp kartan för att enklare se kartvyn? Varför går det inte att backa när jag har öppnat den stora kartan? Fliken Om oss Visas rubriken ålder alltid eller bara om den är ifylld? Är åldersregler obligatorisk eller visas den bara om något är ifyllt? Tfn vxl Organisationsnr sid 3 (36)

4 5.2. Beskrivningsfältet antal tecken, räcker inte till Beskrivningsfältet formatera text Till vem går mail när man klickar på Kontakta innehållsansvarig? Varför går det inte att klicka på fliken Om oss? Hur många Relaterade mottagningar kan man ha? Varför ligger Relaterade mottagningar under Om oss? Hur tillkommer texten Välkommen till xx som finns på kontaktkortet? Hur uppdaterar vi länkarna om Prisinformation och Så väljer du mottagning? Fliken Vårt utbud När visas fliken Vårt utbud? Var finns manualen för Kontaktkortsadmin? Går det att länka till mottagningar som finns på respektive vårdcentral? Går det att ladda upp filer och bilder på kontaktkorten? När syns uppdateringarna som är gjorda i Kontaktkortsadmin på kontaktkorten? Fliken Personal När visas fliken Personal? Hur listas personer grupperas de i yrkeskategorier? Visas tjänstledig personal, eller hur hanteras det? Fliken Priser När tillkommer fliken Priser? Hur snabbt syns uppdateringarna gjorda i Tandvårdsadmin? Var finns manualen för Tandvårdsadmin? Fliken Fakta och omdömen När tillkommer fliken Fakta och omdömen? Nationellt: Stockholms län (EK): Sökning Hur fungerar söksorteringen? Regionalt Stockholms län Hur fungerar sökningen på tider? Tfn vxl Organisationsnr sid 4 (36)

5 10.3. Kan vi lägga till andra kategorier i sökstödet på startsidan av Hitta och jämför vård? Hur fungerar sökningen på Nära mig? Varför visas det upp en annan plats där jag befinner mig när jag ska använda sökfunktionen Nära mig? Varför får jag inte upp Nära mig i mobiltelefonen? Varför försvinner mina valda regioner om jag väljer Nära mig och vill söka på fler än en region? Hur gör jag för att söka samma vårdutbud i flera landsting och regioner? Varför rabblas inte mottagningar i träfflistan i bokstavsordning när man söker i fler landsting/regioner samtidigt? Hur fungerar ordböjningen vid förslag på sökord? Hur fungerar sökstödet vid felskrivningar och felstavningar vid förslag på sökord? Varför syns inte mitt kontaktkort när man söker på innehåll som finns under Utbudsfliken? Varför visas inte alla sökträffar upp under kartan när det står 1291 träffar, utan endast 20 träffar? Varför är rutorna i sidnumreringen så små och otydliga i Ipad eller i paddaläget? Jämför Var kommer informationen om telefon- och läkartillgänglighet? Övrigt Hur ändrar vi kontaktuppgifterna för vår mottagning? Var hittar jag HSA-id för kontaktkortet? Hur gör jag om jag vill veta vilken organisation som lagt upp ett visst kontaktkort? Vilka HSA-attribut är tekniskt obligatoriska? Vilka HSA-attribut är obligatoriska resp. frivilliga? Hur ofta uppdateras kontaktkorten med informationen från HSA-katalogen? URL adressen visar gammalt namn på mottagningen, hur kan vi byta ut den?? Vilka versioner av Internet Explorer stödjer Hitta Vård? Vem administrerar texten längst ned på startsidan av Hitta och jämför vård? Kan man visa kampanjer, till exempel HPV utanför Stockholms län? Tfn vxl Organisationsnr sid 5 (36)

6 När öppnas länkar i egna fönster? Tandläkare som visas dubbelt Stockholm län Hur ändrar jag länkarna i Hitta Vård puffen på 1177.se startsida? Tandvårdsadmin Kontaktkortsadmin Refererande dokument Översiktsbild kontaktkort 1177 Vårdguiden Riktlinjer för information från HSA-katalogen gällande Hitta och jämför vård HSA- schema organisationsträdet Tfn vxl Organisationsnr sid 6 (36)

7 Inledning Detta dokument hanterar de vanligaste frågorna som inkommit till tjänsten Hitta och Jämför Vård på 1177 Vårdguiden. Dokumentet uppdateras kontinuerligt då nya frågor inkommer hela tiden och lämpar sig därför inte för utskrift. 1. Support Om ni inte hittar svaret på er fråga i denna FAQ, Översiktsbilden över kontaktkorten [13.1] eller i våra riktlinjer [13.2] skicka då in ett ärende till vår support. Tänk på att alltid skicka med: HSA-id på enhet/funktion eller person som felanmälan avser Namn på enhet/funktion eller person som felanmälan avser Vad som har gjorts tidigare för att felsöka i ärendet - Har du provat på en annan dator/telefon/platta? - Har det fungerat förut? - När slutade det att fungera? - Har det gjorts någon förändring hos er som kan påverka? - Vilken/vilka webbläsare uppstår problemet i? E-post: nationellkundservice@inera.se Telefon: Telefontid: alla dagar dygnet runt 2. Kontaktkortet 2.1. Varför leder inte logotypen längre till mottagningens hemsida? Funktionen att klicka på logotype för att komma till mottagningens hemsida föll tyvärr bort i utvecklingen i en tidigare version av Hitta & Jämför vård. Vi har lagt till den i backloggen för kommande utveckling. Datum för förändringen är ännu inte planlagd Telefonnummer - flera Om det finns fler Telefonnummer [telephonenumber], visas ett av numren i den grönmarkerade rutan och resterande under Övriga telefonnummer Telefonnummer - kommentarer När en mottagning har flera telefonnummer blir det problem i dag. Eftersom en mottagning kan ha flera olika telefonnummer, till exempel till rådgivning och callback, vore det bra med ett kommentarsfält till telefonnumren precis som på besökstider och telefontider. Tfn vxl Organisationsnr sid 7 (36)

8 Vi har tagit upp behovet av ett kommentarsfält till telefonnumren med HSAförvaltningen, det är tekniska problem som ligger bakom. Dock finns möjligheten att använda s.k. reserverade funktionsnamn [2.10] där man kan ange särskilt telefonnummer och telefontid(er) för t.ex. avbokning eller rådgivning Varför visas telefonnummer dubbelt på kontaktkorten? I den stora rubriken som har telefonsymbol samt en grön bakgrund visar vi det första telefonnumret som vi får från HSA (det som är skrivet i attributet telephonenumber). Figur 1 Numret med grön bakgrund är det första numret som vi får från HSA[telephoneNumber] Under rubriken övriga kontaktuppgifter visar vi ALLA telefonnummer som är inskrivna i attributet telephonenumber (inklusive det som visas i rubriken ovan) samt eventuellt övriga telefonnummer som skrivs in på mottagningen till exempel texttelefon (hsatexttelephonenumber) eller växeltelefon (hsaswitchboardnumber) samt de som skrivs in som Reserverade funktionsnamn [2.10] Figur 2 Exempel på uppvisning av övriga telefonnummer 2.5. Färg på ikonerna för Drop-in och telefon Tid för drop-in besök är numera alltid grå som i bilden nedan. Telefontiders ikon och färg ser alltid ut som i bilden nedan oavsett när besökaren tittar på kontaktkortet. Tfn vxl Organisationsnr sid 8 (36)

9 Figur 3 Färg på ikonerna för Drop-in och telefon 2.6. Kommentar till öppet- och telefontider Kommentarer efter alla sorters tidsangivelser, t.ex. öppet- och telefontider, visas direkt efter respektive tid, se exempel nedan. Tider för drop-in Måndag-fredag 8-10, Udda veckor Figur 4 Bilden förtydligar hur det ser ut med kommentar efter tidsangivelse för öppet- och telefontider Drop-in tider Stockholm (EK) De mottagningsuppgifter som finns på 1177.se baseras på information från Katalogtjänst HSA. I Stockholms läns landstings fall baseras det på info från Elektroniska katalogen (EK) Stockholm; Drop-in tider är de som tidigare visades på gamla Vårdguiden.se som Tid för akutbesök Drop-in sökning I tidigare version av Hitta och jämför vård var det möjligt att kunna söka på "Drop-in just nu". Men då många mottagningar visade upp ouppdaterat innehåll/saknade innehåll blev det förvirrande för invånaren. Detta har därmed tagits bort ur sökstödet. Bakgrundsfärgen är grå och rubriken ändrades till "Drop-in tider". Tfn vxl Organisationsnr sid 9 (36)

10 2.9. Hur skapas namnet/rubriken på mottagningen? Det finns tre sätt att visa namnet på mottagningen. Alternativ 1 Enbart Enhetsnamn [o, ou alternativt organizationalunitname, cn] (enhetsnamn visas i träfflistan och på kontaktkortet) Figur 5 enbart enhetsnamnet (se alternativ 1) Alternativ 2 Enhetsnamn [o, ou alternativt organizationalunitname, cn] tillsammans med attributet geografisk plats*/ort (enhetsnamn visas i träfflistan och på kontaktkortet tillsammans med attributet geografisk plats*/ort OM attributet alternativ namnvisning inte är ifylld) *Geografisk plats/ort [l alternativt localityname] Namn på plats där enheten är fysiskt placerad. Geografisk plats/ort kan vara detsamma som stad, stadsdel, kommun eller kommundel. Det kan vara annan geografisk plats/ort än det som anges i adressuppgifter. Exempel: Hisingen (stadsdel i Göteborg) Figur 6 enhetsnamn och geografisk plats (se alternativ 2) Alternativ 3 Alternativ namnvisning [displayoption] (alternativ namnvisning används vid sökning och visas på kontaktkortet om ifyllt) Ger möjlighet att visa delar av enhetens organisatoriska tillhörighet vilket kan förenkla visningen var enheten finns. OBS! Kan aldrig ersätta enhetsnamnet (o, ou, cn) helt utan fungerar som komplement. Figur 7 Alternativ namnvisning (se alternativ 3) Tfn vxl Organisationsnr sid 10 (36)

11 Exempel: Barnavårdscentralen ligger organisatoriskt under Askersunds vårdcentral. Om man presenterar hela organisationstillhörigheten ger det följande. Via alternativ namnvisning kan man välja att visa Barnavårdscentralen tillsammans med Askersunds vårdcentral. cn=barnavårdscentralen,ou=askersunds vårdcentral,ou=primärvård,o=örebro läns landsting,l=örebro län,c=se Lagras då som 3#4 och ger då; Barnavårdscentral, Askersunds vårdcentral i presentationen Hur kan jag skapa telefonnummer med rubriker Avbokning, Bokning med mera? Genom att skapa funktioner med Reserverat funktionsnamn i HSA så går det att skapa telefonnummer med rubriker. De rubriker som det finns att välja på är: Avbokning, Bokning, Rådgivning, Receptförnyelse samt Sjukresebeställning. De visas på enhetens kontaktkort under Övriga kontaktuppgifter Tillfällig information syns inte på kontaktkortet I schemat [13.3] för HSA är start och slutdatum frivilligt på attributet tillfällig information. Kontrollera att fältet för datum antingen är tomt eller att startdatum är aktuellt. Väljer man att ha slutdatum tomt gäller den tillfälliga informationen tills vidare Skillnader mellan kontaktkort i Stockholms län jämför med Nationellt Stockholmsmottagningar som hanterar sin kontaktinformation i EK-admin kan ha avvikande information jämfört med ett nationellt kontaktkort. Detta beror på att viss information hämtas lokalt från EK och att viss information ännu inte kan läggas in i EK-admin. Mottagningar som hanterar sin kontaktinformation i EK-admin kan ha följande extra information på sina kontaktkort: Tfn vxl Organisationsnr sid 11 (36)

12 Återbudstelefon Telefon reception/expedition Telefon Tidsbokning/Rådgivning Telefon Jourtid Beskrivningsfält kan innehålla fler än 1024 tecken och kan ha fet samt kursiv stil Fliken personal kan även innehålla telefonnummer samt telefontid Stockholmsmottagningar som hanterar sin kontaktinformation i EK-admin kommer inte att ha möjlighet att lägga till information när det gäller följande funktioner: Kommentarer på telefontid, öppettider, drop-in tider Reserverat funktionsnamn Tillfällig information Logotype Information till patient Åldersregler för vårdkontakt Besökstider för anhöriga Besöksregler för anhöriga Mer om Bild Alt text Relaterade mottagningar Remisskrav Möjligheten att lägga till denna information kommer förmodligen tillkomma senare. 3. E-tjänster 3.1. Varför ser E-tjänsterna annorlunda ut på kontaktkorten? Tjänsten Mina vårdkontakter som är riktad mot invånaren bytte namn och varumärke under 2015 för att tydligare bli en del av 1177 Vårdguidens erbjudande. I samband med det bytte tjänsten namn till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Observera att vårdgivarinloggningen inte byter namn. Systemet som vårdpersonalen använder heter fortfarande Mina vårdkontakter. Inloggningen till e-tjänsterna har också fått ett nytt utseende som ska gå i linje med Tfn vxl Organisationsnr sid 12 (36)

13 varumärket där rubriken nu heter Logga in istället för som tidigare E-tjänster. Figur 8 Bilden till vänster är det nya utseendet på inloggning till e-tjänsterna 3.2. Vilka e-tjänster visas på kontaktkorten? Om mottagningen är ansluten till 1177 Vårdguidens e-tjänster (tidigare Mina Vårdkontakter, MVK) så visas de e-tjänster som mottagningen har lagt upp i systemet Mina vårdkontakter. Om mottagningen har egna e-tjänster så läggs e-tjänsterna in i Kontaktkortsadmin [12.15] och visas också under Logga in Varför visas inte längre symbolen för e-tjänster på kontaktkortet? Symbolen med pilarna är förknippat med det gamla varumärket Mina vårdkontakter och togs därför bort i samband med varumärkesbytet under juni 2015 [3.1] Varför ser man inte längre skillnad på egna inlagda e-tjänster och de som är inlagda i systemet Mina vårdkontakter? MVK-symbolen togs bort från varje erbjuden e-tjänst enligt [3.1]. Om det är en extern tjänst markeras detta med ett informations- i.* Man kan klicka för mer information eller för musen över en extern e-tjänst får man upp texten Extern e-tjänst utan koppling till 1177 Vårdguiden. Funktionen för att lägga till i:et ligger i Kontaktkortsadmin [12.15] och vi kommer att uppdatera tillvägagångssättet i instruktionsmanualen. Tfn vxl Organisationsnr sid 13 (36)

14 Figur 9 Här kan man se vilka E-tjänster som är externa genom att de har fått ett informativt i som symbol efter att e-tjänsten är presenterad * Vi har uppdaterat automatiskt alla externa ifyllda e-tjänster under juni månad 2015 så att dessa mottagningars e-tjänster har fått denna i -symbol. När man lägger till nya e- tjänster kryssar man själv i rutan i Kontaktkortsadmin så att man visar upp att den inte har någon koppling till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Figur 10 Om man har lagt in en extern e-tjänst i Kontaktkortsadmin så ska man bocka i rutan Extern e- tjänst utan koppling till 1177 Vårdguiden. Tfn vxl Organisationsnr sid 14 (36)

15 När man klickar på en mottagnings kartnål får man också fram information om att mottagningen har e-tjänster kopplade till sin mottagning (se Figur 11 Bilden visar bland annat upp Mottagningen har e-tjänster när man klickar på kartnålen. Figur 11 Bilden visar bland annat upp Mottagningen har e-tjänster när man klickar på kartnålen Hur snabbt slår förändringar igenom från Kontaktkortsadmin Egna e-tjänster till kontaktkortet Ändringar gjorda i Kontaktkortsadmin [12.15] slår igenom direkt på kontaktkortet. För tillfället behöver man trycka på Spara och publicera två gånger för att ändrad åtgärd ska publiceras ut på mottagningens kontaktkort. Detta gäller även uppdaterad information som man lägger till under fliken Vårt utbud Finns det någon begränsning för hur många e-tjänster som kan visas? I dagsläget finns det inte någon begränsning. Varje kontaktkort visar upp sina sju första e-tjänster på kontaktkortet. Har mottagningen fler e-tjänster visas i nederkant Visa alla. Klickar man på Visa alla så syns alla de e-tjänster som är kopplade till denna mottagning. Därefter finns även möjlighet att dölja de e-tjänster som är fler än sju, om man vill Vem administrerar 1177 Vårdguidens e- tjänster på kontaktkorten? Det sker ingen administration av 1177 Vårdguidens e-tjänster på kontaktkorten utan vi länkar bara anslutna mottagningar till e-tjänsten utifrån den informationen vi får från tjänsten Mina vårdkontakter Var finns den detaljerade informationen om e-tjänsten? Den detaljerade informationen om e-tjänsten finns under frågetecknet vid rubriken Logga in. Detta gjordes vid ett tidigare tillfälle för att kunna samla ihop e- tjänstinformationen och att hjälp informationen ligger närmare tjänsten som beskrivs. Tfn vxl Organisationsnr sid 15 (36)

16 Figur 12 Frågetecknet man kan klicka på för att få detaljerad information om e-tjänsterna som erbjuds på (denna) mottagning. 4. Kartan 4.1. Vilken kartfunktion används och varför gjordes detta val? Hitta och jämför vård använder sig av Google Maps som karttjänst, då den är lätt och flexibel att interagera med. Den är också mycket bättre lämpad att använda på mobila enheter än vår tidigare karttjänst från Eniro Varför visar kartan fel position för min mottagning? Kartan skapas automatiskt med de koordinater som läggs in för mottagningen i HSA. Kontrollera vilka koordinater som är angivna i HSA och hämta nya koordinater från till exempel Eniro eller annan kartfunktion. Ändra till de rätta koordinaterna i HSA och kartan kommer inom ett par minuter att uppdateras med den nya positionen Skroll på kartan Tidigare har användare upplevt problem med att kunna skrolla på kartan och man har istället zoomat in i kartvyn. Vi har i den senaste utvecklingen tagit hänsyn till att kunna skrolla vidare på sidan utan att fastna genom att ha fält utanför i kartan som man kan klicka på och skrolla vidare uppåt/nedåt på Det ser konstigt ut när jag söker på Hitta vård. Kartan blir statisk Om man har javascript avslaget i sin webbläsare så ser Hitta vård konstig ut. Till exempel så blir det inga blå plattor när man söker, det finns inga menyer, kartan blir statisk och det går inte att zooma eller navigera. För att få det att se ut som vanligt så måste man slå på javascript i webbläsaren. Tfn vxl Organisationsnr sid 16 (36)

17 4.5. Varför får man ingen indikation när flera nålar ligger på samma plats? Vi har i juni 2015 lagt till, att enheter inom ett visst område klustras och alla enheter visas upp. Zoomar man in ser man fler enheter och dess kartnålar. Kartnålen kommer fram när man endast ser en mottagning. Vid två eller fler mottagningar blir sökträffarna som en liten röd boll där siffran visar hur många mottagningar som kan visas upp när man zoomar ännu närmare Varför får man ingen indikation på att det finns fler kartnålar (bakom varandra) är fler mottagningar ligger på samma plats? Vi har lagt till den i backloggen (det som kommer att utvecklas framöver). Datum för förändringen är ännu inte planlagd Varför är det inte mouse-over funktion på kartnålarna i kartan? På kartan skulle det bli väldigt rörigt på platser där det är väldigt många kartnålar inom samma område. Det skulle få bra effekt på platser där det är få träffar inom ett område, men eftersom vi måste ha en funktion som fungerar i alla lägen så har vi valt att inte ha den mouse-over på våra kartnålar Jag hittar inte kartkoordinaterna någonstans på kontaktkortet? Den här informationen är inget som vi setts efterfrågas bland användare och därför var det ett designbeslut att ta bort den från kontaktkorten När jag söker på vårdcentral i min region syns det många mottagningar i vissa delar, men inte där det endast finns en mottagning, varför? Vi har identifierat att klustringen av träffar på kartan är lite för grov. När det finns många mottagningar som ska visas upp klustras enskilda mottagningar ihop med ett större kluster. Zoomar man närmare in visas alla mottagningar upp. Vi ska under se över så att klustringen ska bli mer förfinad i utzoomad nivå Siffran i klustret över mottagningar på en viss plats överensstämmer inte med antalet markörer som visas Detta beror på att flera av mottagningarna ligger på samma fysiska adress eller samma koordinater (dock har de olika HSA-id:n). Tfn vxl Organisationsnr sid 17 (36)

18 4.11. Varför går det inte att förstora upp kartan för att enklare se kartvyn? Det finns överst till höger en knapp som heter Större karta och Mindre karta för att förstora och förminska kartvyn. Under 2016 ska vi försöka förtydliga dessa knappar så att de blir tydligare och eventuellt få en tydligare färg på ikonen Varför går det inte att backa när jag har öppnat den stora kartan? Användaren har svårt att se att kartan är ett så kallat modalt fönster som lägger sig ovanpå sökresultatsidan, utan tror sig ha kommit till en ny vy. Det går i dagsläget inte att backa tillbaka med tillbakaknappen i webbläsaren utan fönstret måste stängas ned (knappen: mindre karta ) när man tittar på den stora kartan. Kartan ligger över den föregående sidan. 5. Fliken Om oss 5.1. Visas rubriken ålder alltid eller bara om den är ifylld? Är åldersregler obligatorisk eller visas den bara om något är ifyllt? Ålder visas bara om det fältet är ifyllt, annars visas inte rubriken Beskrivningsfältet antal tecken, räcker inte till I dagsläget finns det två attribut som man kan använda för att lägga in fritext. Beskrivning [description] och Mer om [hsavpwinformation1]. Båda textfälten har som mest 1024 tecken Beskrivningsfältet formatera text Möjligheten att formatera text i informationsfält i stycken, eller fler fält att skriva i för en attraktivare och mer läsvänlig presentation av texten på 1177.se har tidigare efterfrågats. På grund av säkerhetsrisker tillät inte HSA formatering av textfälten i HSAkatalogen. Det enda man kunde göra är radbrytning/ar. HSA-administratören ville göra texterna mer lättlästa med fler radbrytningar, men Hitta Vård städade bort dessa. Nu är det åtgärdat och idag kan man göra flera radbrytningar (enterslag). Vi rekommenderar HSA-administratören att inte göra fler än två eller tre radbrytningar innan nästa stycke kommer. Undantag för mottagningar som hanteras i Stockholms läns landstings katalog (EK) 1177 hämtar lokalt informationen från EK och i EK kan man markera fetstil och kursiv stil i beskrivningsfälten. Detta är tyvärr ur funktion för tillfället och datum för när det kan tänkas vara löst är inte planerat. Tfn vxl Organisationsnr sid 18 (36)

19 5.4. Till vem går mail när man klickar på Kontakta innehållsansvarig? Funktionen "Kontakta innehållsansvarig" som finns på mottagningars kontaktkort hämtar e-postadressen/adresserna från HSA. Det hämtas från fältet innehållsansvarig (hsadirectorycontact). Skriver man i detta formulär går mejlet direkt till den person som ansvarar för kontaktkortet Varför går det inte att klicka på fliken Om oss? Standard på alla kontaktkort är att det bara finns en flik "Om oss". Om bara fliken Om oss finns så går det inte att klicka på den. Fliken Om oss är standard och är alltid i öppet läge när man kommer till ett nytt kontaktkort. Finns det däremot fler flikar så fungerar den fliken som en hem knapp Hur många Relaterade mottagningar kan man ha? Man kan visa upp 100 stycken relaterade mottagningar på en gång Varför ligger Relaterade mottagningar under Om oss? För att på ett enkelt och överskådligt vis kunna se vilka mottagningar som är relaterade till mottagningen så ligger de synliga direkt på kontaktkortets första sida. Detta underlättar för invånaren att kunna se vilka samarbeten vårdmottagningen har med andra enheter Hur tillkommer texten Välkommen till xx som finns på kontaktkortet? Texten Välkommen till läggs till automatiskt tillsammans med enhetens namn (ou) på kontaktkortet Hur uppdaterar vi länkarna om Prisinformation och Så väljer du mottagning? Länkarna som visas på kontaktkortet Så väljer du mottagning samt Prisinformation kunde man i en tidigare version av Hitta och jämför vård göras i Episerver av respektive landsting/region. De ändringarna måste nu beställas. Se nedan. Det är bra om ni är ute i god tid innan när ni gör er beställning då förvaltningen endast gör ett par driftsättningar per år i Hitta och jämför vård. Skicka in ditt ärende till nationellkundservice@inera.se Ange vilket landsting det gäller. Om det är länkarna som gäller prisinformation eller så väljer du mottagning som ska ändras. Tfn vxl Organisationsnr sid 19 (36)

20 Skriv vilken adress som sidan leder till nu (den felaktiga) och vilken adress som länken ska leda till framöver (den rätta). Ändringarna sker då via förvaltningen och utförs vid en kommande driftsättning. 6. Fliken Vårt utbud 6.1. När visas fliken Vårt utbud? Fliken vårt utbud på ett kontaktkort skapas per automatik när information läggs till i Kontaktkortsadmin [12.15] för en mottagning Var finns manualen för Kontaktkortsadmin? Manualen för Kontaktkortsadmin (KKA), [12.15] finns på: Går det att länka till mottagningar som finns på respektive vårdcentral? Om vårdcentralens olika mottagningar t.ex. BVC har egna kontaktkort går det att länka till dem via attributet Relaterad enhet [hsavpwneighbouringobject]. BVCmottagningen kommer då att komma upp som en länk under Relaterade mottagningar på Vårdcentralens kontaktkort Går det att ladda upp filer och bilder på kontaktkorten? Via HSA går det att lägga till en bild samt en logotype för varje mottagning. För de landsting och regioner som använder Kontaktkortsadmin [12.15] så går det att även att lägga till PDF-dokument När syns uppdateringarna som är gjorda i Kontaktkortsadmin på kontaktkorten? Ändringar gjorda i Kontaktkortsadmin [12.15] slår igenom direkt på kontaktkortet. För tillfället behöver man trycka på Spara och publicera två gånger för att ändrad åtgärd ska publiceras ut på mottagningens kontaktkort. Detta gäller även uppdaterad information under e-tjänster. Tfn vxl Organisationsnr sid 20 (36)

21 7. Fliken Personal 7.1. När visas fliken Personal? Nationellt: Fliken personal tillkommer när man gör personer som ligger under mottagningen synliga för internet. Personerna visas enbart med förnamn, eventuellt. mellannamn, efternamn samt titel. Stockholms län (EK): Fliken personal tillkommer när man gör personer som ligger under mottagningen synliga för internet. Personerna kan visas med förnamn, efternamn eventuellt. mellannamn, telefonnummer, telefontid samt titel Hur listas personer grupperas de i yrkeskategorier? Nej de visas inte i yrkeskategorier. Personalen visas i bokstavsordning efter efternamn Visas tjänstledig personal, eller hur hanteras det? Alla personer som har markerats publika i HSA visas. Ska till exempel tjänstledig personal inte synas måste de avmarkeras som publika i HSA för att inte synas på kontaktkortet. 8. Fliken Priser 8.1. När tillkommer fliken Priser? Fliken priser tillkommer på tandvårdsmottagningar som lägger upp information om sina priser i Tandvårdsadmin [12.14] 8.2. Hur snabbt syns uppdateringarna gjorda i Tandvårdsadmin? Ändringar gjorda i Tandvårdsadmin [12.14] uppdateras på 1177.se ett par minuter efter att det är Sparat och publicerat i Tandvårdsadmin Var finns manualen för Tandvårdsadmin? Manualen för Tandvårdsadmin [12.14]finns på: Tfn vxl Organisationsnr sid 21 (36)

22 9. Fliken Fakta och omdömen 9.1. När tillkommer fliken Fakta och omdömen? Nationellt: Fliken Fakta och omdömen skapas ifall information om väntetider, patientomdömen eller kvalitetsparametrar för den mottagningen finns tillgänglig i någon av de nedanstående aktuella källorna: SKL - ( Väntetider (Telefon- och Läkartillgänglighet) Nationell patientenkät Stockholms län (EK): Fliken Fakta och omdömen skapas ifall information om väntetider, patientomdömen eller kvalitetsparametrar för den mottagningen finns tillgänglig i någon av de nedanstående aktuella källorna: Väntetider för specialistvård - Utbudstjänst SLL - Patientenkäter i Stockholm: - Kvalitetsindikatorer (medicinsk data) - G U P S - Gemensam uppföljningsplattform SLL 10. Sökning Hur fungerar söksorteringen? Vid exakt (Verksamhetskod, synonymer) sökning så presenteras resultatet i alfabetisk ordning, när sökning sker på fritext visas resultatet per relevans (utifrån olika algoritmer som till exempelvis sökordets relevans, hur ofta sökordet används i enhetens namn, Om oss-texten m.m.). Att tydliggöra sorteringsordning för användarna har lagts till i backloggen (det som kommer att utvecklas framöver). Datum för förändringen är ännu inte planlagd Regionalt Stockholms län I Stockholms län kan man även söka på vårdtyper i Hitta och jämför vårds sökmotor. Vårdtyperna är specifika för Stockholms län och går inte att jämföra med andra landsting/regioner. Försöker man söka på samma vårdtyp i andra Tfn vxl Organisationsnr sid 22 (36)

23 landsting/regioner kommer man inte få ut samma sökning, i och med att den sökningen sker via så kallad fritextsökning (den får inte en blå platta i sökstödet) Hur fungerar sökningen på tider? En mottagning visas i öppet nu om den har öppet den aktuella veckodagen och klockslaget som sökningen görs En mottagning visas i dygnet runt om den har öppet någon dag i veckan (det behöver inte vara öppet alla veckans dagar) En mottagning visas i en helgöppet-sökning om den har öppet någon gång mellan lör och sön En mottagning visas i en kvällsöppet-sökning om den har öppet någon gång, någon dag i veckan mellan och Alla dessa fyra alternativ kopplas mot HSA-attributet öppettider (surgeryhours) Sökstödslänkarna på startsidan av Hitta och jämför vård finns synliga under Öppettider för de landsting/regioner som valt att vilja ha denna funktion. Man kan inte söka på Drop-in just nu då många mottagningar har ouppdaterade uppgifter i detta attribut i HSA-katalogen. Däremot visas dessa uppgifter på kontaktkorten på de mottagningar som har detta attribut ifyllt Kan vi lägga till andra kategorier i sökstödet på startsidan av Hitta och jämför vård? Varje landsting/region har möjlighet att kunna ändra Vanliga kategorier, Områden i sökstödet på startsidan av Hitta och jämför vård. Dock inte på den nationella vyn. Man måste göra en beställning på den regionala startsidan via nedanstående sätt: Skicka in ditt ärende till nationellkundservice@inera.se Ange vilket landsting/region det gäller. Om förändring på Vanliga kategorier ska göras. Förklara vilken kategori som ska tas bort och vilken som ska läggas till. Testa först i Hitta och jämför vårds sök för att se att sökningen blir blå platta och att resultatet förväntas att bli det som väntas. Ändringarna sker sedan via förvaltningen och utförs vid en kommande driftsättning. Det är viktigt att ni är ute i god tid innan när ni gör er beställning då förvaltningen endast gör ett par driftsättningar per år i Hitta och jämför vård. Tfn vxl Organisationsnr sid 23 (36)

24 10.4. Hur fungerar sökningen på Nära mig? I Hitta och jämför vård kan du välja vårdmottagningar utifrån de som ligger i din närhet. På startsidan på Hitta och jämför vård kan du enkelt välja Nära mig som ligger valbart i sökstödet (se bild nedan). Man kan också välja att skriva Nära mig när som helst i sökningen. Då söker sökmotorn ut och visar de mottagningar som ligger närmast dig utifrån dina sökkriterier. Figur 13 Man kan söka efter mottagningar som ligger närmast dig genom att skriva Nära mig i sökrutan eller välja Nära mig i sökstödet. Tfn vxl Organisationsnr sid 24 (36)

25 Figur 14 I denna bild kan du se hur det ser ut när du söker efter en Vårdcentral som ligger i Skåne som region och har valt Nära mig. Till höger om mottagningen i träfflistan ser du hur långt det är till vårdmottagningen utifrån därifrån du söker Varför visas det upp en annan plats där jag befinner mig när jag ska använda sökfunktionen Nära mig? Om man exempelvis sitter på ett företags nätverk som har sina servrar någon annanstans kan det resultera i att det ser ut som man är på en annan plats. Prova att titta från ett privat nätverk, exempelvis från ett mobilt nätverk eller hemifrån Varför får jag inte upp Nära mig i mobiltelefonen? Det kan bero på att man inte har aktiverat location eller visa platsinformation på sin mobiltelefon. Det går att ordna under Inställningar i din mobiltelefon. (Hur detta görs är olika beroende på telefonmodell) Varför försvinner mina valda regioner om jag väljer Nära mig och vill söka på fler än en region? Sökning på Nära mig fungerar som vanligt om du använder det i ett landsting/region. Väljer du att söka på Nära mig och väljer två eller fler landsting eller regioner görs Tfn vxl Organisationsnr sid 25 (36)

26 sökningen istället på hela landet. Du får dock fram avståndsmätaren där du kan se hur långt det är till den mottagningen du vill nå Hur gör jag för att söka samma vårdutbud i flera landsting och regioner? Det går att välja vilket eller vilka landsting/regioner samt göra en nationell sökning för att du ska kunna hitta den vårdmottagning du söker. När du kommer till startsidan på Hitta och jämför vård ärver man det landsting/region som du valt senast du var inne på 1177.se. Det syns tydligt då det i sökrutan redan är förvalt på samma landsting/region som du har i vänstra hörnet i landsting/regionväljaren på 1177.se (se de gröna ringarna i bilden nedan). Den röda ringen till höger visar på att du har fler valmöjligheter att välja andra, fler landsting/regioner alternativt söka nationellt. Vill du söka nationellt väljer du Hela landet som du finner överst i listan. Vill du söka i fler landsting samtidigt bockar/klickar du i de alternativ du vill välja. Figur 15 Här ser man att startsidan redan har valt samma landsting/region som du varit inne på 1177.se senast (grön ring). Den röda ringen till höger visar på att du har fler valmöjligheter att välja andra landsting/regioner. Tfn vxl Organisationsnr sid 26 (36)

27 Figur 16 Klickar man på Landsting/Region får man upp flera val att bocka i med alternativ som ett eller flera landsting samt Hela Sverige Varför rabblas inte mottagningar i träfflistan i bokstavsordning när man söker i fler landsting/regioner samtidigt? Söker du på fler landsting/regioner samtidigt och ett sökord visas träfflistan upp ett landsting i taget, i bokstavsordning Hur fungerar ordböjningen vid förslag på sökord? Böjningsfunktionen söker efter liknande ord i dess grundform under tiden man skriver och visas som förslag i autocomple-vyn. Funktionen hanterar enbart ord som klassas som kategorier/blåa plattor i Hitta och jämför vård (exempelvis verksamhetskoder) och synonymer till dessa. Om du söker på ett böjt ord visas grundformen av den matchade kategorin/blåa plattan som ett förslag högst upp på sökträfflistan (se exempel nedan). Du ges då möjligheten att klicka på sökordsförslaget i listan. Om du genomför en sökning på en böjd ordform utan att välja något av föreslagna alternativen kommer istället en alternativ sökfråga att föreslås i resultatvyn ( Sök istället efter ). Sökmotorn klarar av att hantera böjningar som kan förekomma dels i befintliga sökord, verksamhetskoder (HSA) eller Stockholms vårdtyper (EK) men även i dina sökfrågor. Tfn vxl Organisationsnr sid 27 (36)

28 Figur 17 Exempel på när användaren har skrivit en böjd form av söktermen närakut ( närakuten ) men trots detta får sökförslag på ordets grundform, det vill säga närakut. Figur 18 Exempel på när användaren har genomfört en sökning på en böjd form av söktermen närakut utan att ha valt något av sökförslagen från autocomplete. I resultatvyn visas nu ett förslag på en alternativ sökfråga Hur fungerar sökstödet vid felskrivningar och felstavningar vid förslag på sökord? Stavningsfunktionen söker upp och föreslår liknande eller rättstavade ord samtidigt som du skriver i sökfältet. Du har då möjlighet att klicka på förslagen som presenteras i autocomplete-vyn (se nedan). Funktionen hanterar enbart ord som är kategorier/blåa plattor i Hitta och jämför vård och synonymer till dessa. Figur 19 Exempel på ett rättstavat sökordsförslag när användaren har stavat fel på termen vårdcentral. Tfn vxl Organisationsnr sid 28 (36)

29 Om texten som du har skrivit in i sökfältet ger upphov till fler än ett sökordsförslag, presenteras dessa i en lista där som mest fem alternativ visas. Sökordsförslag som utgörs av rättstavade sökordsförslag är av tekniska skäl inte rangordnade efter relevans. Figur 20 Exempel på när inga direkta träffar fås och samtliga 5 sökordsförslag utgörs av liknande/rättstavade sökord. Notera att ingen algoritm för inbördes rangordning finns tillgänglig. Om du genomför en sökning på ett felstavat ord utan att välja något av de alternativ som presenteras i autocomplete-vyn kommer en alternativ sökfråga att presenteras i resultatvyn. Du kan då klicka på den alternativa sökfrågan för att göra om din sökning med det rättstavade alternativet (se bild nedan). Figur 21 Exempel på när användaren har genomfört en sökning på ett felstavat sökord, utan att välja ett rättstavat alternativ i autocomplete-vyn. En alternativ sökfråga presenteras då i sökresultatvyn. I första hand presenteras exakta sökordsförslag. Detta är sökordsförslag som inleds av och innefattar hela den text som användaren har skrivit in i sökfältet. Se första tre sökförslagen i bilden nedan. Tfn vxl Organisationsnr sid 29 (36)

30 Figur 22 Visar exakta sökordsförslag (tre första) samt två sökordsförslag Varför syns inte mitt kontaktkort när man söker på innehåll som finns under Utbudsfliken? Kontaktkorten indexeras numera av Hitta och jämför vårds databassök och då indexeras inte längre informationen som finns under Vårt utbud på kontaktkorten. Med det nya databassöket indexeras endast rubrikerna under utbudsfliken på kontaktkortet. Du ska därmed kunna söka fram en vårdenhet utifrån de utbud som presenteras på kontaktkortet. Det innebär att oavsett om du använder 1177.se eller Hitta och jämför vårds sökmotor, så ska sökträffarna bli identiska (parallell sök) i antalet mottagningar, sortering och design Varför visas inte alla sökträffar upp under kartan när det står 1291 träffar, utan endast 20 träffar? Under kartan visas det totala antalet träffar upp. Men för att snabbare kunna visa upp mottagningarna i en träfflista har vi valt att begränsa att endast visa upp 20 sökträffar åt gången (men att alla visas med kartnålar på kartan). Därför har vi valt att använda oss av paginering/sidnumrering för att kunna visa användaren att det finns fler mottagningar att visa upp under samma sökning. Figur 23 Bilden visar att det finns fler sidor med mottagningar (paginering) Tfn vxl Organisationsnr sid 30 (36)

31 Varför är rutorna i sidnumreringen så små och otydliga i Ipad eller i paddaläget? Vi har lagt i vår utvecklingslista, att kontrasten inte är tydlig i pagineringen för att uppvisa vilken sida man är på när man är i paddaläget och att det kan vara lätt trycka fel om man stora fingrar. Vi hoppas kunna ändra till detta under Jämför Var kommer informationen om telefon- och läkartillgänglighet? Informationen som visas på kontaktkorten gällande Telefontillgänglighet samt Läkartillgänglighet kommer från den nationella väntetidsdatabasen väntetider i vården. Landstingen och regionerna är ansvariga för att rapportera uppgifter till "Sök väntetider och om tillgängligheten till vården på sidan finns information om lokala kontaktpersoner. 12. Övrigt Hur ändrar vi kontaktuppgifterna för vår mottagning? De kontaktuppgifter för mottagningar såsom telefon, öppettider med mera som finns på 1177.se baseras på information från Katalogtjänst HSA. Om du inte vet vem som uppdaterar HSA för din mottagning kan du använda funktionen/formuläret Kontakta innehållsansvarig som du hittar på mottagningens sida på 1177.se längst ned på den aktuella mottagningens kontaktkort. Genom att fylla i formuläret så får de som lokalt ansvarar för den aktuella mottagningen notifiering direkt samt information om vilken mottagning som avses Var hittar jag HSA-id för kontaktkortet? När du är inne på ett kontaktkort. Välj att högerklicka, Välj sedan alternativet "Visa källa" här finns all källinformation om det aktuella kontaktkortet. För att söka kan du använda Ctrl+F eller "Sök". Skriv in i sökfältet hsa.id så ser du vilket HSA-id mottagningar har. Tfn vxl Organisationsnr sid 31 (36)

32 12.3. Hur gör jag om jag vill veta vilken organisation som lagt upp ett visst kontaktkort? Gör om steget i kapitlet ovan[12.2]. HSA-id har alltid prefixet organisationsnummer följt av ett id (löpnummer/bokstäver). De olika landstingen har organisationsnummer som börjar på med olika ändelse. Andra organisationer som lägger upp information har sitt företags organisationsnummer som prefix Vilka HSA-attribut är tekniskt obligatoriska? Följande attribut är tekniskt obligatoriska, dvs. måste vara ifyllda för att en enhet överhuvudtaget ska visas: Länskod (countycode) Visas för (hsadestinationindicator) ska vara satt till 03 eller 04 Vårdform (Caretype) 01 öppenvård, 02 slutenvård eller 03 hemsjukvård Geografiska koordinater (geographicalcoordinates) För vårdcentraler ska dessutom hsabusinesstype (enhetstyp) vara satt till 02. För sjukhus ska hsabusinesstype (enhetstyp) vara satt till 01 (Obs! Sjukhusets alla mottagningar ska inte kodas med enhetstyp) Vilka HSA-attribut är obligatoriska resp. frivilliga? I dokumentet Riktlinjer för information om Hitta och jämför vård [13.2] finns en förteckning över samtliga attribut som hämtas från HSA. De är markerade med obligatoriska respektive frivilliga Hur ofta uppdateras kontaktkorten med informationen från HSA-katalogen? Nationellt: Befintliga enheter/funktioner som redan visas på 1177.se uppdateras med information från HSA inom ett par minuter efter det att en förändring har skett i HSA. Helt nya enheter/funktioner som skapas i HSA visas först nästkommande dag. Personer som uppdateras eller tillkommer, visas förändringarna nästkommande dag Stockholm & Gotland (EK): Helt nya enheter/funktioner som skapas i Stockholms Elektroniska katalog (EK) förs över till HSA nattetid och visas nästkommande dag på 1177.se. Tfn vxl Organisationsnr sid 32 (36)

33 Befintliga enheter som redan visas på 1177.se uppdateras med information från HSA ett par minuter efter det att en förändring sker i HSA. Information som hämtas lokalt från Stockholms Elektroniska katalog (EK) och som har förändrats uppdateras på 1177.se klockan: 02.00,06.00, 10.00, 14.00, samt varje dag i veckan. Vilken information som hämtas från HSA respektive EK finns i Översiktsbild kontaktkort 1177 Vårdguiden som nås på: URL adressen visar gammalt namn på mottagningen, hur kan vi byta ut den?? URL adressen på en mottagning byts inte per automatik när en mottagning byter namn. Detta på grund av att sökrankingen tappas på till exempel Google, externa länkar och besökares bokmärken till mottagningen försvinner också. Vi byter naturligtvis länken åt er om ni vill det men vill att ni ska vara medvetna om ovanstående konsekvenser. Skicka ditt ärende till nationellkundservice@inera.se med den aktuella mottagningens HSA-id och namn om ni vill ha en sådan ändring genomförd. Skicka in en excelfil (.xlsx, xls) (se bild nedan) med de nuvarande URL adresserna så uppdaterar vi dem så snart vi har möjlighet. Vi har under hösten 2015 byggt en applikation som kan massuppdatera landstingens/regionens URL:er om ni skickar in dem som en fil Vilka versioner av Internet Explorer stödjer Hitta Vård? Microsoft slutar att supportera flera versioner av Internet Explorer (IE) i januari, vilket omfattar versionerna IE 8, IE 9 och IE 10. Vi har valt att följa Ineras rekommendationer, och i deras livscykelplan för eklienter, att nyutveckling mot de äldre versionerna av IE upphörde från april Hitta och jämför vård håller sig till de rekommendationer Inera ger, att inte officiellt stödja webbläsare där supporten upphört. Användandet i de äldre webbläsarna ska ske så att grundläggande funktionalitet fungerar, men att det kan ge avkall på estetik och liknande. Tfn vxl Organisationsnr sid 33 (36)

34 12.9. Vem administrerar texten längst ned på startsidan av Hitta och jämför vård? Det är det egna landstinget/regionen som redigerar och administrerar att just detta innehåll är korrekt (markerat med röd fyrkant). Detta görs i redaktörsläge i Episerver för 1177.se Kan man visa kampanjer, till exempel HPV utanför Stockholms län? I dagsläget läses kampanjinformation in från EK, Stockholms lokala HSA-katalog. I förlängningen kan man tänka sig att de landsting/regioner som tillhandahåller samma typ av information även kan visa upp kampanjer på samma sätt, men tyvärr inte i dagsläget När öppnas länkar i egna fönster? Principen är att när vi länkar inom tjänsten Hitta vård, så öppnas länkarna i samma fönster. Alla andra länkar öppnas i en egen flik. Detta är en princip eftersom Hitta vård är tjänstepaketerad och i framtiden kan läggas in på flera olika typer av sajter. Länkarna som visas under mottagningarnas kontaktkort under E-tjänster öppnas dock upp i externt fönster, då förfrågningar inkommit, att besökaren inte vill lämna kontaktkortet för att nå mottagningens e-tjänster Tandläkare som visas dubbelt Stockholm län Information om förändring av Hitta och jämför-tjänsten på 1177.se gällande tandläkare som har avtal med Stockholms läns landsting. I och med samgåendet mellan Vårdguiden.se och 1177.se lanserades Hitta och jämför-vård tjänsten på 1177.se. Nya Hitta och jämför vård hämtar uppgifter på ett Tfn vxl Organisationsnr sid 34 (36)

FAQ Hitta och Jämför vård

FAQ Hitta och Jämför vård FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2016-04-26 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 2.0 Daniel Erlandsson

Läs mer

FAQ Hitta och Jämför vård

FAQ Hitta och Jämför vård FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2014-09-09 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 1.1 Daniel Erlandsson

Läs mer

FAQ Hitta och Jämför vård

FAQ Hitta och Jämför vård FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2015-10-14 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 1.1 Daniel Erlandsson

Läs mer

FAQ Hitta och Jämför vård

FAQ Hitta och Jämför vård FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2015-06-26 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 1.1 Daniel Erlandsson

Läs mer

FAQ Hitta och Jämför vård

FAQ Hitta och Jämför vård FAQ Hitta och Jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2016-05-18 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog FAQ skapad, ersätter tidigare FAQ för tjänsten 2.0 Daniel Erlandsson

Läs mer

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård Översiktsbild Kontaktkort Hitta och Jämför Vård 2016-05-24 Denna presentation är en översiktbild över kontaktkorten och hur de visas på 1177 Vårdguiden Många landsting och regioner lägger in kontaktuppgifterna

Läs mer

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård

Översiktsbild Kontaktkort. Hitta och Jämför Vård Översiktsbild Kontaktkort Hitta och Jämför Vård 2015-11-04 Denna presentation är en översiktbild över kontaktkorten och hur de visas på 1177 Vårdguiden Många landsting och regioner lägger in kontaktuppgifterna

Läs mer

Manual. - För att synas på Hitta och jämför vård / 1177 Vårdguiden

Manual. - För att synas på Hitta och jämför vård / 1177 Vårdguiden Manual - För att synas på Hitta och jämför vård / 77 Vårdguiden 209-07-0 Om manualen Manualen ska vara ett stöd och underlätta för dig som är EK-administratör eller har en liknande roll. Manualen beskriver

Läs mer

Manual. - För att synas på 1177 Vårdguiden

Manual. - För att synas på 1177 Vårdguiden Manual - För att synas på 77 Vårdguiden 207-09-2 Innehåll Om manualen Var visas informationen i EK? Språkliga riktlinjer Obligatoriska fält Om Hitta och jämför vård Sök mottagning och vårdutbud Innehåll

Läs mer

Så syns enheten på 1177 Vårdguiden. En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 1177 Vårdguiden

Så syns enheten på 1177 Vårdguiden. En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 1177 Vårdguiden Så syns enheten på 77 Vårdguiden En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 77 Vårdguiden 207-02-08 Innehåll Om manualen Var visas EK-information kopplat till

Läs mer

Översiktsbild kontaktkort. Hitta och Jämför Vård 2013-12-16

Översiktsbild kontaktkort. Hitta och Jämför Vård 2013-12-16 Översiktsbild kontaktkort Hitta och Jämför Vård 2013-12-16 Denna presentation är en översiktbild över kontaktkorten och hur de visas på 1177 Vårdguiden Många landsting och regioner lägger in kontaktuppgifterna

Läs mer

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin

Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin Nationella riktlinjer för kontaktkortsadmin 1177 Vårdguiden Stockholm, 2015-03-31 Revisionshistorik Version Författare Kommentar Datum 1.0 Emine Onati Dokument skapat 2012-10-25 1.1 Anna Rajkowska Dokumentet

Läs mer

Riktlinjer för information från HSA-katalogen gällande Hitta och jämför vård

Riktlinjer för information från HSA-katalogen gällande Hitta och jämför vård Riktlinjer för information från HSA-katalogen gällande Hitta och jämför vård 1177 Vårdguiden Stockholm, 2014-06-04 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Karin Wallenskog Omarbetade riktlinjer

Läs mer

Så syns mottagningen på 1177 Vårdguiden

Så syns mottagningen på 1177 Vårdguiden Så syns mottagningen på 1177 Vårdguiden En beskrivning av vad som hämtas från Elektroniska Katalogen (EK) och hur det visas på 1177 Vårdguiden 2015-11-30 Om manualen och er synlighet på 1177 Vårdguidens

Läs mer

Senast ändrad: 2014-09-09

Senast ändrad: 2014-09-09 Lathund och riktlinjer för information från Katalog i Väst/HSA-katalogen till Hitta vård på 1177.se för enheter som ingår i Västra Götalandsregionens Vårdval VG Primärvård ehälsoenheten Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Läs mer

Senast ändrad: 2014-09-05

Senast ändrad: 2014-09-05 Lathund och riktlinjer för information från Katalog i Väst/HSA-katalogen till Hitta vård på 1177.se för enheter som ingår i Västra Götalandsregionens Vårdval Rehab ehälsoenheten Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Lathund för ifyllnad av fält i Skånekatalogen För visning på 1177.se, i Vård i Skåne-appen och via Öppen data

Lathund för ifyllnad av fält i Skånekatalogen För visning på 1177.se, i Vård i Skåne-appen och via Öppen data Lathund för ifyllnad av fält i Skånekatalogen För visning på 1177.se, i Vård i Skåne-appen och via Öppen data Att tänka på när du fyller i nedanstående uppgifter: Målgrupp du skriver i första hand för

Läs mer

Manual Webb-admin för evenemang

Manual Webb-admin för evenemang Manual Webb-admin för evenemang Version: 001 Innehållsförteckning Logga in... 1 Lägg in nytt/redigera evenemang... 3 Prenumerant... 3 Evenemang eller Aktivitet... 3 Huvudtema och Tema... 3 Huvudkategori

Läs mer

Sö ka artiklar öch annan litteratur

Sö ka artiklar öch annan litteratur 1 Sö ka artiklar öch annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom denna sökruta döljer sig en databrunn och

Läs mer

Användarstöd... 2 Instruktioner för innehåll och administration... 2

Användarstöd... 2 Instruktioner för innehåll och administration... 2 MANUAL 2015-09-01 Catarina Danielsson, May Olsson Uppdaterad 2017-10-24 Annette Mandorff, Mona Lindqvist Användarstöd... 2 Instruktioner för innehåll och administration... 2 2.1 Tjänstetelefon*... 3 2.2

Läs mer

So ka artiklar och annan litteratur

So ka artiklar och annan litteratur 1 So ka artiklar och annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur vare sig du letar efter böcker eller artiklar. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign INSTRUKTION Namn Datum Istallatörswebben 2017-05-11 Författare Luleå Energi Elnät AB Godkänd av Revision datum Jan Rosén Sign 2017-05-11 1.0 Version Installatörswebben LULEÅ ENERGI AB, Energigränden 1,

Läs mer

Landstingsadministratör. version 18.01

Landstingsadministratör. version 18.01 Landstingsadministratör version 18.01 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto... 3 Logga in på ditt användarkonto... 4 Logga

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Landstingsadministratör. version 7.10

Landstingsadministratör. version 7.10 Landstingsadministratör version 7.10 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter)... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto med e-legitimation (kort)...

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Sö ka artiklar öch annan litteratur

Sö ka artiklar öch annan litteratur 1 Sö ka artiklar öch annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom denna sökruta döljer sig en databrunn och

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Användarmanual för Artportalen.se

Användarmanual för Artportalen.se Användarmanual för Artportalen.se Alla Sveriges arter på Internet Artportalen är en databas på Internet som är till för alla och innehåller observationer av djur, växter och svampar i Sverige. Från början

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta

Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta Användarhandbok för administratörer av tjänsten för Mobil och surfplatta Ideon Science Park Scheelevägen 17 223 70 Lund, Sweden Innehåll Inledning... 3 Om Handboken... 3 Målgrupp... 3 Översikt av Applikationen...

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Uppgifter att visa på 1177 Vårdguiden

Uppgifter att visa på 1177 Vårdguiden Uppgifter att visa på 1177 Vårdguiden Genom att fylla i och skicka in nedanstående uppgifter blir din mottagning sökbar i tjänsten Hitta vård på 1177 Vårdguiden på webben Region Skånes och övriga landsting

Läs mer

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt

Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt Verktyget är begränsat till Microsoft Internet Explorer v 7.0 och uppåt 1. Inställningar / Kontaktuppgifter Uppgifter som matas in i den vyn ovan visas i sidfoten på hemsidan: 2. Skapa nya sidor Om man

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Oktober 2016 Sprint 13,14,15

Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status. Oktober 2016 Sprint 13,14,15 Hitta och jämför vård 2.0 Genomförande av strategi - steg 1 & 2 Mål och aktuell status Oktober 2016 Sprint 13,14,15 Utvecklingsprojektet - Hitta och jämför vård 2.0 Målbilden för tjänsten Hitta vård på

Läs mer

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben Ellibot 1.0 Interaktivmedia Content Management System Publicera för webben Innehåll Logga in 3 Skapa en ny webbsida 4 o Publicering 5 o Information 5 o Standardfiler 6 o Innehåll 7 Hur man skapar en länk

Läs mer

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter!

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter! Manual Logga in 1. Klicka på Logga in överst på sidan 2. Fyll i lägenhetsnummer och lösenord och tryck på knappen Logga in 3. Lyckas inloggningen kommer man till lägenhetens profilsida. OBS! Kontrollera

Läs mer

Sö ka artiklar öch annan litteratur

Sö ka artiklar öch annan litteratur 1 Sö ka artiklar öch annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom denna sökruta döljer sig en databrunn och

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26 DIO Webb, en kort manual Version 0.0 05-05-6 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommit meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2016-02-16 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Webbfönstret När du klickar på kartlänken öppnas Båstadkartan i eget fönster eller egen flik, beroende på inställningen i din webbläsare. Bilden nedan

Läs mer

Användarmanual för Centeped

Användarmanual för Centeped Användarmanual för Centeped Sid 1/12 Innehållsförteckning 1. Programstart...3 2. Systemkrav...3 3. Manual...3 4. Nyheter...3 5. Komma igång...3 5.1 Inloggning...3 5.2 Rollbeskrivning...4 5.3 Lokal administratör...4

Läs mer

Användarmanual för Centeped

Användarmanual för Centeped Användarmanual för Centeped Sid 1/15 Innehållsförteckning 1. Programstart... 3 2. Systemkrav... 3 3. Manual... 3 4. Nyheter... 3 5. Komma igång... 4 5.1 Inloggning... 4 5.2 Rollbeskrivning... 4 5.3 Lokal

Läs mer

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. SITHS kort... 4 3. Förutsättningar för åtkomst till Säkerhetstjänsten... 4 4.

Läs mer

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB WebViewer Manual för administratör 2 Manual WebViewer Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 2 Inställningar... 4 2.1 Uppdatera licensinformation... 4 2.2 Inmatning av användaruppgifter...

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

LibNet 2.1 onlinetjänst

LibNet 2.1 onlinetjänst LibNet 2.1 onlinetjänst Användarguide Innehållsförteckning 1. Generell information... 3 1.1. Tekniska krav... 4 2. Kunduppgifter... 5 2.1. Användarprofiler... 6 2.1.1. Ändra en befintlig användarprofil...

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog INLOGGNING I HSA Du måste vara inloggad mot Region Västmanlands nätverk och ha ett SITHS-kort för att komma åt regionens HSA-katalog.

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2017-06-26 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-10-23 Sida 2/48 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Övergång till Lifecare Utförare...4 1.2 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten Administration av landstingsstatistik Statistiktjänsten Versionshistorik Version Författare Kommentar 1.0 Zara Sarén Första versionen för Statistiktjänsten 3.0 1.1 Zara Sarén I avsnittet Om landstingsstatistik,

Läs mer

Lathund Personkatalog

Lathund Personkatalog Lathund Personkatalog Med Personkatalog kan man söka efter personer som finns i katalogtjänsten efter olika sökkriterier. Svaret visas som en lista med mer information om de olika personerna. Söker man

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. April 2016 Sprint 8

Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status. April 2016 Sprint 8 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Mål och aktuell status April 2016 Sprint 8 Samordningsprogram Hitta och jämför vård 2.0 Det finns nu förslag på övergripande koncept och utvecklingsstrategi

Läs mer