Om ändring av taxor och villkor för boendeparkering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Om ändring av taxor och villkor för boendeparkering"

Transkript

1 Om ändring av taxor och villkor för boendeparkering Beslut i Trafiknämnden Nämnden beslöt enligt kontorets förslag hemställa hos Kommunfullmäktige högsta taxan för boendeparkering höjs från 325 till 450 kr/månad under 2003 och 2004, beloppet för högsta tillåtna taxan härefter justeras efter Statistiska centralbyråns konsumentprisindex med procentuell förändring årligen för september månad, med en avrundning till närmaste femtal kronor, gälla nästföljande år, första gången för år 2005, uppdra åt Trafiknämnden inom denna ram fastställa taxestrukturen för boendeparkeringen, godkänna villkorsförändringar enligt Trafikkontorets förslag gälla från och med den 1 juli 2003, under förutsättning Kommunfullmäktige beslutar om höjningen av högsta taxa, besluta komplettera dagens taxestruktur med en taxa på 450 kr/mån och en på 385 kr/mån, samt dagens lägsta- och högsta-taxor ändras till: City kr/mån Mellanområdet kr/mån Öster kr/mån Väster kr/mån Hisingen kr/mån Söder kr/mån Landala 135 kr/mån. angivna taxebelopp härefter justeras efter Statistiska Centralbyråns konsumentprisindex med procentuell förändring årligen för september månad, med avrundning till närmaste femtal kronor, gälla nästföljande år, första gången för år 2005 uppdra åt trafikdirektören fa erforderliga beslut för genomförande av ändrad taxestruktur enligt förslaget.

2 2 Beslut i Kommunfullmäktige Enligt kommunstyrelsens förslag: 1. Den högsta avgiftsnivån för boendeparkering fastställs till 450 kr/månad enligt trafiknämndens förslag gälla fr o m den 1 oktober Enligt förslag från trafiknämnden kopplas beloppet för högsta tillåtna taxa till konsumentprisindex (KPI) med förändring årligen från september månad, med avrundning till närmaste femtal kronor, gälla nästföljande år, första gången för år Trafiknämnden får i uppdrag fastställa taxans struktur för boendeparkering inom ramen för punkt 1-2.

3 3 Handläggare: Hans Magnusson Tel Sammanträdesdatum Dnr 698/03 Trafiknämnden Göteborg Ändring av taxor och villkor för boendeparkering Sammanfning Parkeringsproblemen för boende, speciellt netid, har blivit allt större i många delar i staden, från Majorna i väster till Bagaregården i öster. Det hela beror på det finns allt fler boende och bilar i staden. Andra orsaker är boendeparkering på gatan är mer raktiv än tomtmark. Dagens problem kan också delvis hänföras till många långtidsparkerar på gatumark, då det inte finns någon tidsbegränsning i villkoren. Dessutom förekommer ett vidsträckt bruk av närståendeintyg, som är i stort omöjligt kontrollera. För få en bättre balans i systemet behöver antalet kunder minska. Trafikkontoret föreslår därför: - närståendeintyg inte längre skall godtas, - endast ett tillstånd medges per person, - tillstånd endast ges till personer fyllda 18 år med körkort, - tillstånd inte ges till avställda fordon eller fordon med körförbud, - uppställning av fordon med tillstånd begränsas till högst 14 dagar i följd. Vidare föreslås - boende i fastigheter inom ett boendeparkeringsområde skall omfas endast i de fall fastighetsägaren byggt ut enligt bygglovet och dessa platser är uthyrda till boende i fastigheten och inga lediga platser finns i parkeringsanläggningar i grannskapet, - tillstånden endast skall utfärdas kvartalsvis för ge fler tillfällen till kontroll av boende och bilinnehav är gällande. En övergångsregel bör tillämpas för dem som inte har rätt till ett nytt tillstånd på grund av de nya reglerna. För förbättra situationen behövs också fler av dagens boendeparkerare styrs över till tomtmark. Trafikkontoret föreslår högsta taxan höjs från 325 till 450 kr/månad och dagens taxestruktur kompletteras med en taxa 3 = 385 kr/månad och en taxa 2 = 450 kr/månad. Högsta taxan föreslås i fortsättningen räknas upp automatiskt enligt konsumentprisindex.

4 4 Förslag till beslut Trafiknämnden föreslås besluta hemställa hos Kommunfullmäktige högsta taxan för boendeparkering höjs från 325 till 450 kr/månad under 2003 och 2004, beloppet för högsta tillåtna taxan härefter justeras efter Statistiska centralbyråns konsumentprisindex med procentuell förändring årligen för september månad, med en avrundning till närmaste femtal kronor, gälla nästföljande år, första gången för år 2005, uppdra åt Trafiknämnden inom denna ram fastställa taxestrukturen för boendeparkeringen, godkänna villkorsförändringar enligt Trafikkontorets förslag gälla från och med den 1 juli 2003, under förutsättning Kommunfullmäktige beslutar om höjningen av högsta taxa, besluta komplettera dagens taxestruktur med en taxa på 450 kr/mån och en på 385 kr/mån, samt dagens lägsta- och högsta-taxor ändras till: City kr/mån Mellanområdet kr/mån Öster kr/mån Väster kr/mån Hisingen kr/mån Söder kr/mån Landala 135 kr/mån. angivna taxebelopp härefter justeras efter Statistiska Centralbyråns konsumentprisindex med procentuell förändring årligen för september månad, med avrundning till närmaste femtal kronor, gälla nästföljande år, första gången för år 2005 uppdra åt trafikdirektören fa erforderliga beslut för genomförande av ändrad taxestruktur enligt förslaget. Jonas Johansson Trafikdirektör Max Falk Chef Trafikavdelningen

5 5 Bakgrund Boendeparkering infördes på försök i Göteborg Syftet var ge möjlighet för boende lämna bilen hemma dagtid, för åka kollektivt till arbetet. Huvudregeln är den som är folkbokförd på en viss adress, har studieintyg eller intyg om tillfälligt arbete eller har skyddad identitet i ett boendeparkeringsområde, får köpa ett särskilt boendeparkeringstillstånd om hon/han också har en registrerad bil (CBR), ett leasingavtal med en firma, ett nyttjandeavtal sin arbetsgivare eller ett nyttjandeavtal med en närstående m.fl. Det senare villkoret lades till av Trafiknämnden Parkeringsproblemen för boende, speciellt netid, har blivit allt större i många delar i staden, från Majorna i väster till Bagaregården i öster. Det hela beror på det finns allt fler boende och bilar i staden, vilka upptar allt mer plats längs gatorna. Under 90-talet har det tillkommit uppemot bilar i centrala staden och de tar en plats motsvarande en mil gata (med dubbelsidig parkering), men motsvarande parkeringsytor har inte tillkommit. Detta är en utveckling som Trafikkontoret inte haft någon möjlighet styra. Det är inte möjligt utöka gatuparkeringen mer än marginellt här och var. Antalet boendekunder har de sista sex åren ökat från ca till ca För oss är denna utveckling bekymmersam och vi arbetar tillsammans med bl.a. Stadsbyggnadskontoret och Göteborgs Stads Parkerings AB för minska olägenheterna genom hitta platser där vi kan bygga P- anläggningar, för kunna avlasta gatorna från i första hand långtidsparkeringen. Andra orsaker till dagens allt svårare situation är boendeparkering på gatan är mer raktiv än tomtmark. Det har framkommit vid våra enkäter det låga priset för boendeparkering på gatumark är en huvudorsak till många väljer gatan i stället för parkera på tomtmark. Detta medför fastighetsägarna inte får sina parkeringsanläggningar fullt uthyrda och i vissa fall t.o.m. använder dem för annan verksamhet. Detta drabbar i slutändan hyresgästerna i form av onödigt höga hyror - speciellt dem som inte disponerar bil och utnyttjar kollektiva färdmedel. Det låga gatumarkspriset för boendeparkering gör det också svårare få en investeringsvilja i nya parkeringsanläggningar. För kunna täcka investering, drift och underhåll behövs intäkter per plats på kr/månad och däröver. Dagens problem kan också delvis hänföras till många långtidsparkerar på gatumark, då det inte finns någon tidsbegränsning i villkoren. Dessutom förekommer ett vidsträckt bruk av närståendeintyg, som är i stort omöjligt kontrollera. För närvarande finns ca sådana intyg (av totalt ca ). Förslag Färre kunder genom nya villkor för boendeparkerare För få en bättre balans mellan antalet kunder och tillgängliga platser föreslås en minskning av antalet kunder genom en prioritering av vilka som får vara behöriga. Trafikkontoret föreslår de med registrerad bil (CBR), ett leasingavtal med en firma eller ett nyttjandeavtal sin arbetsgivare är skall prioriteras och inte de med ett nyttjandeavtal med en närstående m.fl.

6 6 För begränsa antalet kunder och minska uppställningstiderna föreslår Trafikkontoret därför: - närståendeintyg inte längre skall godtas, - endast ett tillstånd medges per person, - tillstånd endast ges till personer fyllda 18 år med körkort, - tillstånd inte ges till avställda fordon eller fordon med körförbud, - uppställning av fordon med boendetillstånd begränsas till högst 14 dagar i följd. Inom boendeparkeringsområdena har under åren byggts nya fastigheter där fastighetens behov täckts genom egna platser eller platser i intilliggande parkeringsanläggningar. Krav på det har ställts av Byggnadsnämnden med stöd av Plan- och bygglagen i samband med bygglovsansökningarna. Vissa områden i Göteborg ingår inte i boendeparkeringssystemet (t.ex. Haga, Annedal, Öster om Heden, delar av Landala), då dessa byggdes med tillräckligt antal parkeringsplatser för sin verksamhet. Trafikkontoret föreslår boende i fastigheter inom ett boendeparkeringsområde skall omfas, endast i de fall fastighetsägaren byggt ut platser enligt bygglovet och dessa är uthyrda till boende i fastigheten och inga lediga platser finns i parkeringsanläggningar i grannskapet. Detta kommer medföra fler platser blir tillgängliga för mer behövande boende. För ge fler tillfällen till kontroll av boende och bilinnehav är gällande föreslås boendeparkering endast skall utfärdas kvartalsvis. Idag utfärdas kort för såväl helår som för kvartal. Det är ca 400 personer (4 %) som valt köpa för helår. Övergångsbestämmelse Villkorsförändringarna föreslås börja gälla från den 1 juli för nyansökningar. En övergångsregel bör tillämpas för dem som inte har rätt ett nytt tillstånd på grund av de nya reglerna. När ett tillstånd upphör efter det de nya reglerna trätt ikraft, bör den som då utesluts från rätt till boendeparkering ändå kunna övergångsvis, efter särskild prövning, kunna få tillstånd till boendeparkering under högst två kvartal. Fler platser genom ändrad taxa och taxestruktur Grunden för boendeparkeringen finns i den av Kommunfullmäktige beslutade parkeringspolicyn 1993, där det bl.a. står: Parkeringsregleringarna skall understödja Plan- och bygglagens intentioner - i äldre områden kan parkering på allmän platsmark accepteras i avvaktan på den kan lösas på tomtmark. Vad är det? I översiktsplanerna, detaljplanerna och i byggloven fastläggs kraven på parkering för bebyggelse och verksamheter. Parkeringsregleringarna på "gatumark" skall utformas så, de samspelar med och fullföljer dessa till en helhet, där tillgänglig tomtmarksparkering i första hand skall utnyttjas och effektiviseras.

7 7 Ny högsta taxa För få en bättre balans i systemet behöver vi öka antalet tillgängliga platser genom styra över mer parkering till parkeringsanläggningar (tomtmark). Ett instrument för uppnå detta är boendeparkeringstaxan. Nuvarande högsta taxa, 325 kr/månad (inkl. moms), beslutades av Kommunfullmäktige Trafiknämnden beslöt , TN 105, om den taxestruktur vi har idag: Taxa kr/mån Nivån på högsta taxan baserade sig på vad som krävdes med hänsyn till den parkeringssituation som gällde då. Vid det tillfället hade vi ca boendekunder och det fanns ett matchande utbud av platser. I fast penningvärde motsvarar det idag ca 450 kr/månad, vilket skulle vara rätt nivå idag, om parkeringssituationen varit densamma. Som beskrivits ovan är läget emellertid ett helt annat. Taxan borde kopplas närmare till marknadspriset, så vi dels får en överflyttning till befintliga parkeringsanläggningar på tomtmark dels ger möjliggör för fastighetsägare/poperatörer investera i bygga om och bygga nya parkeringsanläggningar. Parkeringsbolaget tar ut kr/mån i centrala Göteborg och de privata taxorna är kr/mån och däröver. En höjning till dessa nivåer bedömer kontoret inte är rimlig, utan föreslår högsta taxan höjs till 450 kr/månad under 2003 och En höjning av taxan bör framstå som mer rimlig, då vi dessutom vidtar åtgärder som ökar tillgången för dem som helt är hänvisade till boendeparkering. Det är Kommunfullmäktige som beslutar om högsta taxan. Vidare föreslås högsta tillåtna taxan härefter justeras efter Statistiska centralbyråns konsumentprisindex med procentuell förändring årligen för september månad, med en avrundning till närmaste femtal kronor, gälla nästföljande år, första gången för år Ny taxestruktur Under förutsättning av Trafiknämnden och Kommunfullmäktige tillstyrker resp. beslutar om 450 kr/månad som högsta taxa, föreslår Trafikkontoret dagens taxestruktur kompletteras med: Taxa 2 = 450 kr/månad Taxa 3 = 385 kr/månad

8 8 Högsta taxa per område Trafiknämnden skall också besluta om den högsta och lägsta taxan i respektive boendeområde. Idag är dessa taxor: City kr/mån Mellanområdet kr/mån Öster kr/mån Väster kr/mån Hisingen kr/mån Söder kr/mån Landala 100 kr/mån Under förutsättning av Trafiknämnden och Kommunfullmäktige tillstyrker resp. beslutar om 450 kr/månad som högsta taxa, föreslår Trafikkontoret dagens lägsta- och högsta-taxor ändras till: City kr/mån Mellanområdet kr/mån Öster kr/mån Väster kr/mån Hisingen kr/mån Söder kr/mån Landala 135 kr/mån En årlig uppräkning av taxebeloppen föreslås ske på motsvarande sätt som föreslås för högsta taxan. Konsekvenser Förändringarna medför engångskostnader för bl.a. översyn av de administrativa systemen, information och utmärkning. Genomförandet av de nya taxorna bör samordnas med en översyn av avgiftsparkeringstaxorna, då båda taxorna beslutsmässigt är knutna till parkeringsautomaterna. Då det också är ett relativt omfande arbete, tar det några månader genomföra. Trafikkontoret har försökt uppska hur intäkterna kommer påverkas. En skärpning av intygsreglerna, med färre kunder som följd, kan minska de årliga intäkterna med 3-4 mkr (exkl. moms). Om höjningen av boendeparkeringstaxan i genomsnitt blir 50 kronor per månad, kan intäkterna öka med 3-4 mkr/år (exkl. moms). Parkeringsbolaget Parkeringsbolaget har under hand fått ta del av Trafikkontorets tjänsteutlåtande. På tjänstemannanivå har inga invändningar framförts.

Protokollsutdrag. Ordföranden. Sammanträdesdatum 2010-02-02

Protokollsutdrag. Ordföranden. Sammanträdesdatum 2010-02-02 Ordföranden Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2010-02-02 Justering av taxor för avgiftsparkering och vissa tillstånd, dnr 2516/08 Hemställan Kommunfullmäktige Förslag till beslut enligt Trafikkontorets

Läs mer

96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande.

96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande. Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2011-05-02 Nummer 5/11 96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande. Roland Rydin (M) yrkar

Läs mer

Införande av boendeparkering i Gamlestaden

Införande av boendeparkering i Gamlestaden Införande av boendeparkering i Gamlestaden Beslut i Trafiknämnden 2005-01-19 14 Nämnden beslöt enligt kontorets förslag 2 Handläggare: Hans Magnusson Tel: 031-61 22 43 Trafiknämnden Göteborg Införande

Läs mer

Vad är boendeparkering?

Vad är boendeparkering? Boendeparkering Vad är boendeparkering? Plan- och bygglag (2010:900) Enligt PBL ska kommunen klargöra i översiktsplaner och detaljplaner hur trafikfrågor ska hanteras med hänsyn till säkerhet, miljö, skönhet

Läs mer

Är dispensen för boendeparkering förenlig med ett växande Stockholm? Svar på uppdrag från kommunfullmäktige

Är dispensen för boendeparkering förenlig med ett växande Stockholm? Svar på uppdrag från kommunfullmäktige Dnr T2016-03245 Sida 1 (6) 2016-11-15 Handläggare Jan Prestberg 08-508 261 50 Till Trafiknämnden 2016-12-08 Är dispensen för boendeparkering förenlig med ett växande Stockholm? Svar på uppdrag från kommunfullmäktige

Läs mer

Mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg

Mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg 1/7 Mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg Beslut i Trafiknämnden 1992-11-12 304 Nämnden beslöt bifalla kontorets förslag: godkänna mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg

Läs mer

under förutsättning av att kommunfullmäktige fastställer ny högsta parkeringstaxa, för egen del fastställa taxenivåer samt hög- och lågtaxetider.

under förutsättning av att kommunfullmäktige fastställer ny högsta parkeringstaxa, för egen del fastställa taxenivåer samt hög- och lågtaxetider. TN 40/12 TN 63/12 Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2012-02-10 2012-03-07 Diarienummer 2260/10 Trafikavdelningen Hans Magnusson Telefon 031-368 84 25 E-post: hans.magnusson@trafikkontoret.goteborg.se Ändring

Läs mer

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering 4 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Julin Jenny Datum 2016-04-05 Diarienummer GSN-2016-0775 Gatu- och samhällsmiljönämnden Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering Förslag till beslut Gatu-

Läs mer

Hur används garageplatserna i centrala staden? Om skillnaden mellan teori och praktik. Meddelande 7:2006 Trafikkontoret Parkering

Hur används garageplatserna i centrala staden? Om skillnaden mellan teori och praktik. Meddelande 7:2006 Trafikkontoret Parkering Hur används garageplatserna i centrala staden? Om skillnaden mellan teori och praktik Meddelande 7:2006 Trafikkontoret Parkering 2 Förord I samband med upprättandet av detaljplaner och bygglov ställs bl.a.

Läs mer

Boendeparkering i Landala Egnahem och Landalahöjd

Boendeparkering i Landala Egnahem och Landalahöjd 1(13) Boendeparkering i Landala Egnahem och Landalahöjd Beslut i Trafiknämnden 1999-09-22 162 Hans Magnusson redogjorde för ärendet och för inkomna skrivelser. Efter diskussion beslöt Trafiknämnden justera

Läs mer

Boendeparkering i delar av ytterstaden samt boendeparkering för fordonsägare som både har bil och MC/Moped klass I

Boendeparkering i delar av ytterstaden samt boendeparkering för fordonsägare som både har bil och MC/Moped klass I Dnr Sida 1 (7) 2016-05-18 Handläggare Jan Prestberg 08-508 261 50 Till Trafiknämnden 2016-06-16 Boendeparkering i delar av ytterstaden samt boendeparkering för fordonsägare som både har bil och MC/Moped

Läs mer

INVENTERING OCH KATEGORISERING AV BEFINTLIGA BILPLATSER PÅ HEDEN OCH I OMRÅDENA KRING HEDEN.

INVENTERING OCH KATEGORISERING AV BEFINTLIGA BILPLATSER PÅ HEDEN OCH I OMRÅDENA KRING HEDEN. INVENTERING OCH KATEGORISERING AV BEFINTLIGA BILPLATSER PÅ HEDEN OCH I OMRÅDENA KRING HEDEN. Stadsbyggnadskontoret i Göteborg Trafikkontoret i Göteborg Viproj AB April 2008 2 FÖRORD Uppdraget Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Införande av boendeparkering i södra Kungsladugård

Införande av boendeparkering i södra Kungsladugård Införande av boendeparkering i södra Kungsladugård Beslut i Trafiknämnden 2007-10-22 187 Nämnden beslöt enligt kontorets förslag 2 Sammanträdesdatum Dnr 1922/07 Handläggare: 2007-10-22 TN 187/07 Hans Magnusson

Läs mer

Taxa A Effekter av att begränsa parkeringstiden. Meddelande 10:2003. Trafikkontoret Parkering

Taxa A Effekter av att begränsa parkeringstiden. Meddelande 10:2003. Trafikkontoret Parkering Taxa A Effekter av att begränsa parkeringstiden Meddelande :23 Trafikkontoret Parkering 2 3 Förord Parkeringsproblemen dagtid hade under slutet av 9-talet och början av 2- talet blivit allt större i stora

Läs mer

Höjning av parkeringsavgifter och förslag till felparkeringsavgifter

Höjning av parkeringsavgifter och förslag till felparkeringsavgifter Jarina Edlund Tillstånd 08-508 260 94 jarina.edlund@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2011-11-24 Höjning av parkeringsavgifter och förslag till felparkeringsavgifter Förslag till beslut

Läs mer

Om ändring av taxor för avgiftsparkering

Om ändring av taxor för avgiftsparkering Om ändring av taxor för avgiftsparkering Beslut i Trafiknämnden 2003-03-12 68 Nämnden beslöt enligt kontorets förslag 2 Handläggare: Hans Magnusson Tel 031-61 22 43 Sammanträdesdatum Dnr 512/03 Trafiknämnden

Läs mer

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019 Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-09 Diarienummer 1845/17 Handläggare Bo Carlryd Telefon: 031-3680329 E-post: bo.carlryd@stadshuset.goteborg.se Förslag om avgifter för färdtjänstresor

Läs mer

Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilaga: 1. Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter 3. Karta; förslag till zonindelning parkeringsavgifter

Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilaga: 1. Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter 3. Karta; förslag till zonindelning parkeringsavgifter Tekniska nämnden 2010 01 27 15 42 Tekniska nämndens arbetsutskott 2010 01 14 24 58 Dnr 2009/894.315 Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilaga: 1. Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter 3. Karta; förslag

Läs mer

Höjning av avgifter för boende- och nyttoparkering samt slopande av nyttoparkering-mini

Höjning av avgifter för boende- och nyttoparkering samt slopande av nyttoparkering-mini DNR: T2009-340-03455 Jan Prestberg Tillstånd 08-508 261 50 jan.prestberg@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2009-11-10 Höjning av avgifter för boende- och nyttoparkering samt slopande

Läs mer

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg Styrelsehandling 15 Utfärdat 16-11-10 Diarienummer 0218-16 Marknad & Affärsutveckling Carina Bergsten Telefon 0722-557990 E-post: carina.bergsten@p-bolaget.goteborg.se Motion av Axel Josefson (M) och Hampus

Läs mer

Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa

Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa Utlåtande 2004:37 RI (Dnr 199-3862/2003) Justering av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens taxa Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Höjning av grundbeloppet i stadsbyggnadsnämndens

Läs mer

Parkering i Haga. Februari 2000. Trafikutredning. Projektnummer: 540 1311 68 Diarienummer: 151.00

Parkering i Haga. Februari 2000. Trafikutredning. Projektnummer: 540 1311 68 Diarienummer: 151.00 Parkering i Haga Projektnummer: 540 1311 68 Diarienummer: 151.00 Februari 2000 Trafikutredning Denna rapport har, på uppdrag av Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag, utarbetats av Christer Olsson, Gatubolaget

Läs mer

Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilagor: Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter Karta; förslag till zonindelning parkeringsavgifter

Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilagor: Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter Karta; förslag till zonindelning parkeringsavgifter Kommunstyrelsen 2010-03-15 57 140 Arbets- och personalutskottet 2010-02-22 33 75 Dnr 10.64-315 marskf10 Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilagor: Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter Karta; förslag

Läs mer

Regler för BOENDEPARKERING/ NYTTOPARKERING

Regler för BOENDEPARKERING/ NYTTOPARKERING 1 (6) Godkänd av tekniska nämnden TN 101, 2003-09-17 Fastställd av kommunfullmäktige KF 239, 2003-10-20 Regler för BOENDEPARKERING/ NYTTOPARKERING i Strängnäs och Mariefreds centrum Enligt MFN 2007-03-13

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M (Markkontoret) Dnr T (Trafikkontoret)

Förslag till beslut. Sammanfattning. GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M (Markkontoret) Dnr T (Trafikkontoret) MARKKONTORET TRAFIKKONTORET Kontaktperson Cecilia Sjödin Markkontoret Stora Projekt, Hammarby Sjöstad Telefon: 08-508 264 09 cecilia.sjodin@mk.stockholm.se Fredrik Alfredsson Trafikkontoret Juridik Telefon:

Läs mer

Bestämmelser avseende boendeparkeringstillstånd

Bestämmelser avseende boendeparkeringstillstånd Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-08 ö< u. AU 8:20 Dnr. KS 2014/0281-513 Bestämmelser avseende boendeparkeringstillstånd Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Trygghet för parkeringsvakter. Svar på skrivelse från Cecilia Brink m.fl.(m) och Mikael Valier (KD)

Trygghet för parkeringsvakter. Svar på skrivelse från Cecilia Brink m.fl.(m) och Mikael Valier (KD) Dnr Sida 1 (5) 2016-09-06 Handläggare Jarina Edlund 08-508 260 94 Till Trafiknämnden 2016-10-20 Trygghet för parkeringsvakter. Svar på skrivelse från Cecilia Brink m.fl.(m) och Mikael Valier (KD) Förslag

Läs mer

Höjning av felparkeringsavgifter Förslag från trafiknämnden

Höjning av felparkeringsavgifter Förslag från trafiknämnden Utlåtande 2017:116 RVII (Dnr 124-303/2017) Höjning av felparkeringsavgifter Förslag från trafiknämnden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Felparkeringsavgift för trafikfarlig

Läs mer

Misstänkt parkering En utredning av boendeparkeringsområde M

Misstänkt parkering En utredning av boendeparkeringsområde M Område M Misstänkt parkering En utredning av boendeparkeringsområde M Meddelande 1:2002 Trafikkontoret Parkering/Tillstånd och dispenser På uppdrag av Hans Magnusson och Lennart Jideblad vid Trafikkontoret,

Läs mer

Förslag på åtgärder som kan stimulera användandet av miljöbilar enligt definitionen

Förslag på åtgärder som kan stimulera användandet av miljöbilar enligt definitionen GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-05-18 Handläggare: Hans-Olov Blom Parkeringsavdelningen Dispens Tel: 508 287 33 hansolov.blom@gfk.stockholm.se Dnr 00-341-2280:7 2004-05-12 Till Gatu-

Läs mer

Parkeringspolicy för Örnsköldsviks centrum och tätort

Parkeringspolicy för Örnsköldsviks centrum och tätort Parkeringspolicy för Örnsköldsviks centrum och tätort Antagen av kommunfullmäktige, 20 Antagen av: Kommunfullmäktige, 20 Dokumentägare: Kommundirektören Dokumentnamn: Parkeringspolicy för Örnsköldsviks

Läs mer

Förslag till beslut. Fredrik Alfredsson T.f. förvaltningschef. Karin Hebel Enhetschef

Förslag till beslut. Fredrik Alfredsson T.f. förvaltningschef. Karin Hebel Enhetschef Dnr Sida 1 (8) 2018-12-20 Handläggare Jacob Jonsson 08-508 26 325 Till Trafiknämnden 2019-02-14 Ändring av parkeringsavgifter för MC och moped klass 1 samt ändring av reducerad avgift för parkering med

Läs mer

Nya bestämmelser gällande avgift för boendeparkering (KSN )

Nya bestämmelser gällande avgift för boendeparkering (KSN ) KF 99 13 JUNI 2016 Kommunfullmäktige Nya bestämmelser gällande avgift för boendeparkering (KSN-2016-1106) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa högsta avgift

Läs mer

Yttrande till trafiknämnden över Riktlinjer för parkeringsverksamheten

Yttrande till trafiknämnden över Riktlinjer för parkeringsverksamheten Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-04-08 Diarienummer: N132-0161/15 Sektor Kultur och fritid/klimatsmarta Val Anna Strand Telefon: 365 40 33 E-post: anna.strand@ostra.goteborg.se Yttrande till trafiknämnden

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

Förslag till regler för boendeparkering i Sundbyberg stad

Förslag till regler för boendeparkering i Sundbyberg stad 2017-09-07 1 (9) Förslag till regler för boendeparkering i Sundbyberg stad Som boende i Sundbyberg har du möjlighet att få subventionerad parkeringsavgift genom att ansöka om ett boendeparkeringstillstånd.

Läs mer

Parkering i Sandarna Undersökning av beläggning och bilarnas hemvist

Parkering i Sandarna Undersökning av beläggning och bilarnas hemvist Parkering i Sandarna Undersökning av beläggning och bilarnas hemvist Meddelande 7:2010 Trafikkontoret Parkering 1 2 Bakgrund och syfte Sandarna ingår i boendeparkeringssystemet som en del av områder Väster.

Läs mer

Felparkeringsavgifter på allmän plats

Felparkeringsavgifter på allmän plats Felparkeringsavgifter på allmän plats Beslut i Trafiknämnden 2004-09-30 166 Nämnden beslöt enligt kontorets förslag Beslut i Kommunfullmäktige 2005-09-18 7 Enligt kommunstyrelsens förslag: 1. Felparkeringsavgifterna

Läs mer

Svar på remiss av förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering

Svar på remiss av förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-01-29 Handläggare Ida Reimegård Telefon: 08-508 03 090 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss av förslag

Läs mer

Parkering i södra Kungsladugård. Meddelande 3:2007 Trafikkontoret Parkering

Parkering i södra Kungsladugård. Meddelande 3:2007 Trafikkontoret Parkering Parkering i södra Kungsladugård Meddelande :007 Trafikkontoret Parkering Bakgrund och syfte Kungsladugård, delen söder om Ståthållaregatan (se bilden nedan), ingår inte i boendeparkeringssystemet. I området

Läs mer

Om laddstolpar. Motion (2015:47) från Lars Jilmstad (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Om laddstolpar. Motion (2015:47) från Lars Jilmstad (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr Sida 1 (5) 2015-10-21 Handläggare Monica Fredriksson 08-508 262 18 Till Trafiknämnden 2015-12-10 Om laddstolpar. Motion (2015:47) från Lars Jilmstad (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen Förslag

Läs mer

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Nilsson Bjervner Åsa Datum 2016-05-17 Diarienummer KSN-2016-1105 Kommunstyrelsen Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

KARTLÄGGNING AV HYRESNIVÅN PÅ PRIVATA BILPLATSER I GÖTEBORG

KARTLÄGGNING AV HYRESNIVÅN PÅ PRIVATA BILPLATSER I GÖTEBORG KARTLÄGGNING AV HYRESNIVÅN PÅ PRIVATA BILPLATSER I GÖTEBORG Fastighetsägarna Göteborg Viproj AB Oktober 2008 I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G UPPDRAGET 1 Bakgrund och syfte 1 SAMMANFATTNING 1 METOD

Läs mer

Strategi för fler bilpooler. Motion (2016:18) om alternativ för minskat bilåkande, Cecilia Brinck (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen.

Strategi för fler bilpooler. Motion (2016:18) om alternativ för minskat bilåkande, Cecilia Brinck (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen. Dnr Sida 1 (5) 2016-11-14 Handläggare Kerstin Alquist 08-508 260 77 Till Trafiknämnden 2016-12-08 Strategi för fler bilpooler. Motion (2016:18) om alternativ för minskat bilåkande, Cecilia Brinck (M).

Läs mer

Förslag till Parkeringspolicy för Nacka kommun

Förslag till Parkeringspolicy för Nacka kommun 2013-02-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE TN 2011/370-514 (KFKS 2012/296-514) Tekniska nämnden Förslag till Parkeringspolicy för Nacka kommun Förslag till beslut Tekniska nämnden tillstyrker att kommunstyrelsen

Läs mer

Parkeringstaxa fr o m 2011 08 01

Parkeringstaxa fr o m 2011 08 01 Kommunfullmäktige 2011 05 30 94 185 Kommunstyrelsen 2011 05 16 114 240 Arbets och personalutskottet 2011 04 26 85 168 Dnr 10.748 514 Parkeringstaxa fr o m 2011 08 01 Bilagor: Zonindelning Luleå centrum

Läs mer

Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd

Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd Handling 2012 nr 89 Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Parkeringsövervakning i Område Öst samt Område Väst. Upphandling

Parkeringsövervakning i Område Öst samt Område Väst. Upphandling Dnr Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Jarina Edlund 08-508 26 094 Till Trafiknämnden 2018-05-24 Parkeringsövervakning i Område Öst samt Område Väst. Upphandling Förslag till beslut 1. Trafiknämnden ger

Läs mer

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Älvsjö stadsdelsförvaltning HR och extern service Sida 1 (6) 2015-01-15 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-02-04 Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering

Läs mer

Parkeringsövervakning i Område Syd. Upphandling

Parkeringsövervakning i Område Syd. Upphandling Dnr Sida 1 (5) 2017-02-21 Handläggare Jarina Edlund 08-508 260 94 Till Trafiknämnden 2017-03-09 Parkeringsövervakning i Område Syd. Upphandling Förslag till beslut 1. Trafiknämnden ger kontoret i uppdrag

Läs mer

Effekterna av införande av avgift för parkering med stöd av tillstånd för rörelsehindrade.

Effekterna av införande av avgift för parkering med stöd av tillstånd för rörelsehindrade. Dnr Sida 1 (5) 2018-05-07 Handläggare Jarina Edlund 08-508 26 094 Till Trafiknämnden 2018-05-24 Effekterna av införande av avgift för parkering med stöd av tillstånd för rörelsehindrade. Förslag till beslut

Läs mer

Förslag om att ta bort parkeringstillstånd för miljöfordon i Linköpings kommun

Förslag om att ta bort parkeringstillstånd för miljöfordon i Linköpings kommun Tjänsteskrivelse 1 (5) 2015-04-07 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr Sbn 2014-491 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Anna Wallroth Samhällsbyggnadsnämnden Förslag om att ta bort parkeringstillstånd

Läs mer

Tekniska nämnden Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämnden Tekniska nämndens arbetsutskott 304 2011 03 24 30 87 463 2011 03 10 26 68 Dnr 2010/847.514 2010 11 04 Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 (2011 08 01) Bilagor: Zonindelning Luleå centrum 2010, bil 1 Zonindelning Luleå centrum 2011, bil

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-02-15 TN 2008/7-315 Tekniska Nämnden Parkeringsutredning, Sickla Strand och Atlasvägen Förslag till beslut 1. Tekniska nämnden beslutar att särskild boendeparkering eller avgiftsbelagd

Läs mer

Dagliga leveranser. Staden under byggtiden - information om pågående aktiviteter och uppdrag

Dagliga leveranser. Staden under byggtiden - information om pågående aktiviteter och uppdrag TN 355/16 TN-Information Trafiknämnden Sammanträdesdatum 2016-10-27 Diarienummer 1318/15 Dagliga leveranser Malin Schöldstein Telefon 031-368 23 10 E-post: malin.scholdstein@trafikkontoret.goteborg.se

Läs mer

Redovisning av enkät tidsbegränsad parkering på Kungstorget och Grönsakstorget

Redovisning av enkät tidsbegränsad parkering på Kungstorget och Grönsakstorget Redovisning av enkät tidsbegränsad parkering på Kungstorget och Grönsakstorget Göteborg Stad Trafikkontoret 30 jan 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund och syfte... 2 1.2 Deltagare...

Läs mer

Ändrad grund för uttagande av avgift för parkering på offentlig plats Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden

Ändrad grund för uttagande av avgift för parkering på offentlig plats Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden Utlåtande 2003:104 RIII (Dnr 319-1657/2003) Ändrad grund för uttagande av avgift för parkering på offentlig plats Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Stadens användning. Förslag till avgift för reklamändamål på allmän platsmark

Stadens användning. Förslag till avgift för reklamändamål på allmän platsmark Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2018-09-27 Utfärdat 2018-08-21 Diarienummer 1927/17 Stadens användning Hanna Kuschel Telefon 031-368 24 03 E-post: hanna.kuschel@trafikkontoret.goteborg.se Förslag till avgift

Läs mer

Trafik och parkering i Visby innerstad. Resultat av en enkätundersökning

Trafik och parkering i Visby innerstad. Resultat av en enkätundersökning Trafik och parkering i Visby innerstad Resultat av en enkätundersökning JANUARI Bakgrund I samband med Region Gotlands arbete med att ta fram en ny parkeringsstrategi för hela Gotland inbjöds Visby Innerstadsförening

Läs mer

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-26 Diarienummer 0760/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av

Läs mer

4. Fastighetsnämnden uppdrar åt kontoret att riva byggnaderna upptagna under punkterna 1 och 2 ovan om försäljning inte visas vara möjlig

4. Fastighetsnämnden uppdrar åt kontoret att riva byggnaderna upptagna under punkterna 1 och 2 ovan om försäljning inte visas vara möjlig Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-15 Diarienummer 2525/18 Handläggare Eva Vågfelt Telefon: 031 368 11 72 E-post: eva.vagfelt@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret att

Läs mer

RIKTLINJER FÖR FRAMNÄS PARKERING

RIKTLINJER FÖR FRAMNÄS PARKERING RIKTLINJER FÖR FRAMNÄS PARKERING 2017-06-01 Antagna av Kommunstyrelsen 2017-06-20 Riktlinjer för parkering Framnäs Riktlinjerna för tilldelning av bilplats är framtaget under våren 2017 för att kunna genomföra

Läs mer

Taxa för upplåtelse av mark på offentlig plats

Taxa för upplåtelse av mark på offentlig plats Giltighetstid 2008-04-03 2011-12-31 Styrdokument Taxa för upplåtelse av mark på offentlig plats Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 4.10) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 184 Antagen

Läs mer

Taxor och avgifter inom trafik, parkering och allmän/offentlig plats

Taxor och avgifter inom trafik, parkering och allmän/offentlig plats Taxor och avgifter inom trafik, parkering och allmän/offentlig plats Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Taxor och avgifter inom trafik, parkering och allmän/offentlig plats Taxa

Läs mer

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Tekniska nämnden 2010 11 18 124 304 Tekniska nämndens arbetsutskott 2010 11 04 188 463 Dnr 2010/847.514 Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Bilagor: Zonindelning Luleå centrum 2010, bil 1 Zonindelning Luleå

Läs mer

Parkeringspolicy. Förslag till beslut

Parkeringspolicy. Förslag till beslut 2013-02-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/296-514 Kommunstyrelsen Parkeringspolicy Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar föreslagen parkeringspolicy. Sammanfattning Ett förslag till parkeringspolicy

Läs mer

Tjänsteutlåtande avgiftsbelägga infartsparkeringar Danderyds kommun

Tjänsteutlåtande avgiftsbelägga infartsparkeringar Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (8) Tekniska nämnden Tjänsteutlåtande avgiftsbelägga infartsparkeringar Danderyds kommun Ärende Tekniska kontoret har fått i uppdrag från tekniska nämnden (TN 2019-05-08

Läs mer

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Svar på remiss från trafiknämnden

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Svar på remiss från trafiknämnden Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (9) 2016-02-11 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2016-03-10 Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Svar

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag om parkeringsplatser för elbilar Remiss från Näringsdepartementet

Redovisning av regeringsuppdrag om parkeringsplatser för elbilar Remiss från Näringsdepartementet PM 2010: RII (Dnr 001-1303/2010) Redovisning av regeringsuppdrag om parkeringsplatser för elbilar Remiss från Näringsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande 1.

Läs mer

Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Remissen besvaras med hänvisning till vad som sägs i stadens promemoria.

Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Remissen besvaras med hänvisning till vad som sägs i stadens promemoria. PM 2017:265 RI (Dnr 123-1570/2017) Upphörande av underhåll på sidospår längs Mälarbanan i Sundbyberg (bdl 404) och Spånga (bdl 445) i Sundbybergs och Stockholms stad, Stockholms län samt hemställan om

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Utredning Kommunalt parkeringsbolag

Utredning Kommunalt parkeringsbolag TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2013-11-04 KS 2013/516 1 (5) Utredare Mats Åstrand 0410-733618, 0734 422949 mats.astrand@trelleborg.se Utredning Kommunalt parkeringsbolag Ärendebeskrivning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen.

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-01-20 Överenskommelse om exploatering för bostäder

Läs mer

Stockholms kommun har tagit del av överklagandet och inkommit med ett yttrande.

Stockholms kommun har tagit del av överklagandet och inkommit med ett yttrande. Datum Dnr/Beteckning 2 (8) offentliga platser som står under kommunens förvaltning och som kommunen har upplåtit för parkering. Formuleringen I den omfattning som behövs för att ordna trafiken är central

Läs mer

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift (KSN )

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift (KSN ) KF 100 13 JUNI 2016 Kommunfullmäktige Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift (KSN-2016-1105) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa högsta möjliga

Läs mer

Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun

Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2017-05-29, dnr KS-2016-00911-2 Namn: Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Giltighetstid: Tills vidare Ansvarig funktion: Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Avgiftsfri boendeparkering för eldrivna bilar

Avgiftsfri boendeparkering för eldrivna bilar Utlåtande 2002:32 RIII (Dnr 725/01) Avgiftsfri boendeparkering för eldrivna bilar Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att gatu- och fastighetsnämndens hemställan om att införa en avgiftsfri

Läs mer

Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP)

Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP) Dnr Sida 1 (5) 2013-09-25 Handläggare Anders Hallberg 08-508 26 401 Till Exploateringsnämnden 2013 10 17 Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP) Förslag

Läs mer

Riktlinjer för parkering underlag för bedömning av parkeringsbehov

Riktlinjer för parkering underlag för bedömning av parkeringsbehov Gårdsten Stampen B Stampen C Stampen A Bagaregården Björkekärr Långgatorna D Långgatorna A Långgatorna C Långgatorna B Johanneberg 5 % ledigt boende dag boende natt besök 1

Läs mer

Projektdirektiv Förslag till parkeringsstrategi och plan för gatuparkering

Projektdirektiv Förslag till parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Trafikkontoret Bilaga1, Projektdirektiv Dnr T2012-310-02254 Sida 1 (7) 2015-11-25 Projektdirektiv Förslag till parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Författare: Jan Prestberg, Daniel Firth Version

Läs mer

Avgiftsbelagd parkering i Visby Tekniska förvaltningens förslag till Zonindelning, avgift och tidsbegränsning

Avgiftsbelagd parkering i Visby Tekniska förvaltningens förslag till Zonindelning, avgift och tidsbegränsning Avgiftsbelagd parkering i Visby Tekniska förvaltningens förslag till Zonindelning, avgift och tidsbegränsning Tekniska nämnden i Gotlands kommun Handläggare Lennart Klintbom Trafikingenjör Under sommaren

Läs mer

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg

Ändring av Detaljplan för Bro över Göta Älv inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen i Göteborg Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Utfärdat: 2019-10-01 Johan Stenson Diarienummer: 0441/19 Telefon: 031-368 18 38 Aktbeteckning: 2-5527 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av Detaljplan

Läs mer

PM Parkering Ernst Torulfsgatan

PM Parkering Ernst Torulfsgatan PM 1 (10) Handläggare Henrik Rönnqvist Tel +46 (0)10 505 47 13 Mobil +46 (0)70 373 83 18 Fax +46 10 505 30 09 henrik.ronnqvist@afconsult.com Datum 2012-11-09 Trafikkontoret Göteborg Björn Lindgren Click

Läs mer

Felparkeringsavgifter på allmän platsmark

Felparkeringsavgifter på allmän platsmark Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-02-09 Diarienummer 1948/17 Handläggare Ann-Marie Lindell Telefon: 031-368 02 21 E-post: ann-marie.lindell@stadshuset.goteborg.se Felparkeringsavgifter

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag:

Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande: Härefter beslöt byggnadsnämnden med ändring av kontorets förslag: Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-21 Granskning av detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen 284, dnr 0434/13 Ovan nämnda detaljplan inom stadsdelen Lundbyvassen

Läs mer

Ändring av avgift för upplåtelse av offentlig plats vid fleråriga tillstånd för uteserveringar Taxeändring

Ändring av avgift för upplåtelse av offentlig plats vid fleråriga tillstånd för uteserveringar Taxeändring Utlåtande 2008: RII (Dnr 305-1011/2008) Ändring av avgift för upplåtelse av offentlig plats vid fleråriga tillstånd för uteserveringar Taxeändring Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande.

Läs mer

Parkeringsutredning Gredbyvägen

Parkeringsutredning Gredbyvägen Stadsbyggnadsnämnden Datum 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen Olov Åslund, 016-710 11 54 Parkeringsutredning Gredbyvägen En konsekvens av föreslagen åtgärd om att öppna upp Gredbyvägen

Läs mer

Parkeringspolicy. Förslag till beslut

Parkeringspolicy. Förslag till beslut 2013-02-07 Rev 2013-03-26 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/296-514 Kommunstyrelsen Parkeringspolicy Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar föreslagen parkeringspolicy. Sammanfattning Ett förslag till

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Boendeparkering. LTF eller dispens

Boendeparkering. LTF eller dispens Boendeparkering LTF eller dispens Borlänge i februari 2004 Bengt Wilde 1. Sammanfattning Från formell synpunkt bör det vara närmast självklart att boendeparkering - i den omfattning den tillämpas i Göteborg

Läs mer

Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning

Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Dnr: 1721/10 2014-02-12 Gråberget Trafikförslag och parkeringsutredning Dnr: 1721/10 Medverkande: Beställare: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403

Läs mer

2. Nämnden godkänner överenskommelse om exploatering mellan Exploateringsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB.

2. Nämnden godkänner överenskommelse om exploatering mellan Exploateringsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB. Cecilia Olsson Ytterstad Telefon: 08-508 264 37 cecilia.olsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-08-23 Detaljplan för kvarteret Kopisten i Råcksta. Remiss. Överenskommelse om exploatering

Läs mer

TAXA TOMTMARK, FLERBOSTADSHUS 1(3)

TAXA TOMTMARK, FLERBOSTADSHUS 1(3) TAXA TOMTMARK, FLERBOSTADSHUS 1(3) 1 Kommunfullmäktige har bemyndigat kommunstyrelsen att besluta om försäljning av tomter för flerbostadshus. Vid beslut om tomtförsäljningar skall nedan angivna föreskrifter

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-11-21 diarienummer 1997/14 Markavdelningen Charlotta Lambert telefon 368 11 70 e-post: charlotta.lambert@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

Anmälan av ekonomisk uppföljning månad 11/2015

Anmälan av ekonomisk uppföljning månad 11/2015 Dnr Sida 1 (6) 2015-12-08 Handläggare Barbro Edlund 08-508 281 03 Till Trafiknämnden 2015-12-10 Anmälan av ekonomisk uppföljning månad 11/2015 Förslag till beslut 1. Trafiknämnden beslutar att lägga denna

Läs mer

Taxa för utfärdande av provdrifttillstånd enligt förordning (1988:1145) om brandfarliga och explosiva varor

Taxa för utfärdande av provdrifttillstånd enligt förordning (1988:1145) om brandfarliga och explosiva varor Utlåtande 2008:13 RIII (Dnr 307-1180/2007) Taxa för utfärdande av provdrifttillstånd enligt förordning (1988:1145) om brandfarliga och explosiva varor Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-28 kl. 14:00-15:35 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

Ärendet. Handling 15 2014-04-11 2013-01-23

Ärendet. Handling 15 2014-04-11 2013-01-23 - Ärendet Parkeringsbolaget har som ändamål att samordna och stärka stadsutvecklingen inom parkeringsverksamheten. I enlighet med det ägardirektiv, som antogs av Kommunfullmäktige den 31 januari 2013,

Läs mer