Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (17) Kommunstyrelsesalen, Stadshuset i Mjölby, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (17) Kommunstyrelsesalen, Stadshuset i Mjölby, kl"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (17) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Stadshuset i Mjölby, kl Beslutande Carina Jönsson (S) Kjell Gustavsson (S), tjänstgör för Cecilia Vilhelmsson (S) Mats Allard (M), tjänstgör för Monika Gideskog (M) Miko Månsson (S) Franco Sincic (V) Mikaela Höjdevall (MP) Carina Johansson (FP) Birgitta Gunnarsson (C) Tommy Engback (KD), tjänstgör för Håkan Wass (KD) Ej tjänstgörande ersättare Kristina Lindberg (S), Sigbritt Bothin (S), Niklas Aus (V), Eric Westerberg (MP), Jim Kellander (FP), Maria Gillberg (C) Övriga deltagande Karolina Hedlund, hållbarhetsstrateg , Hanna Hammarlund, exploateringsingenjör 253 Dag Segrell, teknisk chef Roger Fridell, ekonomichef Chris Tevell, redovisningschef Helen Eriksson, tf stadsbyggnadschef 253 Jesper Borgström, planarkitekt 253 Utses att justera Franco Sincic (V) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Maria Blomberg paragrafer Ordförande Carina Jönsson Justerande Franco Sincic (V) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift... Maria Blomberg

2 Kommunstyrelsen (17) 250 Förändring av föredragningslistan Följande ärenden tillkommer: Information om fastigheterna på kvarnområdet Rapport från ägarmöte med Nyköping-Östgötalänken AB

3 Kommunstyrelsen (17) 251 Dnr KS/2011:195 Energiplan och klimatstrategi för Mjölby kommun Enligt lagen om kommunal energiplanering (1977:439) ska varje kommun ha en aktuell plan för tillförsel, distribution och användning av energi. Planen ska fastställas av kommunfullmäktige. Den nu framtagna Energiplan och Klimatstrategi ersätter kommunens nuvarande Energiplan från Energi är viktigt för vår livskvalitet och för att vårt samhälle ska fungera. Samtidigt påverkar vår energianvändning miljön. Tillsammans kan vi bidra till att minska energianvändningen. Kommunen kan påverka energianvändningen och energitillförseln på många sätt, bland annat genom att agera som informatör, fastighetsägare, arbetsgivare och ägare till ett energibolag. På kommunstyrelsens sammanträde informerar hållbarhetsstrateg Karolina Hedlund och teknisk chef Dag Segrell om ärendet. Carina Jönsson (S) yrkar att punkt 37 på sidan 27 ändras till Kommunens tjänstemän och politiker ska i möjligaste mån åka kollektivt vid resor utanför kommunen samt att punkt 41 på sidan 27 ändras till Vid upphandlingar ska kommunen i möjligaste mån kräva alternativa drivmedel som biogas, biodiesel, etanol eller el från förnybara källor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förslaget till Energiplan och Klimatstrategi med ovanstående ändringar samt ersätta den nu gällande.

4 Kommunstyrelsen (17) 252 Dnr KS/2011:204 Svar på motion: Gör Mjölby till en Fairtrade City-kommun Mikaela Höjdevall (MP), Carina Jönsson (S) och Franco Sincic (V) har i en motion föreslagit att Mjölby kommun ska ta initiativ till och verka för att Mjölby blir en Fairtrade City. Kommunstyrelsens förvaltning konstaterar att bilden av Mjölby som en Fairtrade City stämmer med den vision för framtiden som kommunen har lagt fast. En grund för visionen är ett hållbart samhälle och arbetet med hållbar utveckling betonas. Att arbeta med Fairtrade City-konceptet är ett sätt att leda utvecklingen framåt. För att kommunen ska betraktas som en Fairtrade City krävs att Mjölby kommun som organisation uppfyller de kriterier som rör etisk upphandling, att vi bedriver ett aktivt informationsarbete kring rättvis handel, etiska och miljörelaterade frågor. Det krävs också att det finns ett utbud i butiker och på arbetsplatser av fairtrade-märkta produkter. I en Fairtrade City etableras ett samarbete mellan olika aktörer i samhället. Det kan vara både näringslivet, kyrkan, myndigheter och kommunen som ingår i den styrgrupp som behövs för det lokala arbetet. På kommunstyrelsens sammanträde informerar hållbarhetsstrateg Karolina Hedlund om ärendet. Mikaela Höjdevall (MP) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen, samt att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta initiativ till och samverka för att Mjölby ska kunna bli en Fairtrade City kommun.

5 Kommunstyrelsen (17) 253 Dnr KS/2011:243 Detaljplan för Skördevägens förlängning Kommunstyrelsen beslutade , 146 att uppdra till byggnadskontoret att i ett program utreda möjligheterna att ändra gällande detaljplan från verksamhet till bostäder i området Östra Olofstorp i Mantorp. Planutredning/program utfördes och starka skäl fanns att inte ändra planen. Byggnadskontoret föreslår istället att få ett uppdrag att upprätta detaljplaner för bostäder i Skördevägens förlängning i Mantorp. Planläggning av Skördevägens förlängning har tidigare avstannat på grund av bullerproblematik från järnvägen men ett förslag som utgår från att delar av grönområdet sparas samt en aktiv byggnadsutformning mot buller bör ha goda utsikter att lyckas. Området anvisas också för bostäder i kommunens översiktsplan På kommunstyrelsens sammanträde informerar teknisk chef Dag Segrell, exploateringsingenjör Hanna Hammarlund, tf stadsbyggnadschef Helen Eriksson och planarkitekt Jesper Borgström om ärendet. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till byggnadskontoret att upprätta detaljplan för bostäder i Skördevägens förlängning i Mantorp.

6 Kommunstyrelsen (17) 254 Dnr KS/2011:452 Upphandling av kommunförsäkringar Tekniska kontoret har med hjälp av kommunens försäkringsförmedlare Marsh genomfört samordnad upphandling av kommunförsäkring och tjänstereseförsäkring. Nytt för den här gången är att rättskyddsförsäkring och förmögenhetsbrottsförsäkring är utbrutna ur kommunförsäkringen för att möjliggöra för fler försäkringsgivare att lämna anbud. På kommunstyrelsens sammanträde informerar teknisk chef, Dag Segrell om ärendet. Kommunstyrelsen beslutar att anta anbud 3 för kommunförsäkring för åren med rätt till förlängning 2015, att anta anbud 1 för rättsskyddsförsäkring för åren med rätt till förlängning 2015, att anta anbud 3 för förmögenhetsbrottsförsäkring för åren med rätt till förlängning 2015, samt att anta anbud 1 för tjänstereseförsäkring för åren med rätt till förlängning 2015.

7 Kommunstyrelsen (17) 255 Dnr KS/2011:401 Ägardirektiv för Bostadsbolaget i Mjölby AB Enligt den nya lagen om allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag som trädde i kraft den 1 januari 2011 ska bolagen bedriva verksamheten i allmännyttigt syfte och enligt affärsmässiga principer. Det innebär bland annat att rågången mellan kommunen och bostadsbolaget behöver bli tydligare. Därför har en översyn gjorts av kommunens ägardirektiv för Bostadsbolaget i Mjölby AB. På kommunstyrelsens sammanträde informerar ekonomichef, Roger Fridell om ärendet. Miko Månsson (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa ägardirektiv enligt förslag från kommunstyrelsens förvaltning.

8 Kommunstyrelsen (17) 256 Dnr KS/2011:400 Övre gräns för upplåning 2012 Övre gräns för kommunens upplåning under 2012 föreslås vara 477 miljoner kronor. Därutöver har kommunen möjlighet att utnyttja den kredit som finns kopplad till kommunens koncernkonto i den bank som tillhandahåller banktjänster till kommunen, för närvarande Swedbank. Den totala upplåningen vid 2012 års början beräknas enligt nuvarande prognos vara cirka 412 miljoner kronor. Budgeterad låneskuld vid utgången av 2012 är 457 miljoner kronor. På kommunstyrelsens sammanträde informerar ekonomichef, Roger Fridell om ärendet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa den övre gränsen för kommunens upplåning under 2012 till 477 miljoner kronor.

9 Kommunstyrelsen (17) 257 Dnr KS/2011:451 Borgensramar från och med 2012 till de kommunala bolagen Mjölby kommun har sedan 2005 haft fastställda borgensramar för de kommunala bolagen. År 2007 fattades beslut om en avvecklingsplan för att minska kommunens sammanlagda risktagande. Beslutet innebär en successiv minskning av borgen fram till År 2018 ska borgen till bolagen vara helt avvecklad enligt beslutet. Under arbetet 2011 med nya ägardirektiv till Bostadsbolaget i Mjölby AB har frågan om kommunal borgen aktualiserats på nytt. Bostadsbolaget har framfört uppfattningen att det vore värdefullt för bolaget att kunna ha kvar möjligheten att låna med kommunal borgen. Borgensramarna för de helägda bolagen föreslås permanentas på 2012 års nivå. Det innebär en borgensram på 231 miljoner kronor för Bostadsbolaget och 10 miljoner kronor för Fastighetsaktiebolaget Mjölby Industribyggnader (FAMI), sammanlagt 241 miljoner kronor för de båda bolagen. De nya borgensramarna föreslås därmed gälla även efter 2012, till dess ett nytt beslut fattas i frågan. På kommunstyrelsens sammanträde informerar ekonomichef, Roger Fridell om ärendet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att upphäva Kommunfullmäktiges beslut i 82/2007 om borgensramar för Bostadsbolaget i Mjölby AB samt för Fastighetsaktiebolaget Mjölby Industribyggnader, att såsom för egen skuld ingå borgen för Bostadsbolaget i Mjölby AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 231 miljoner kronor från och med 2012 jämte därpå löpande ränta och kostnader under respektive år, samt att såsom för egen skuld ingå borgen för Fastighetsaktiebolaget Mjölby Industribyggnaders låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 10 miljoner kronor från och med 2012 jämte därpå löpande ränta och kostnader under respektive år.

10 Kommunstyrelsen (17) 258 Dnr KS/2011:212 Borgensavgifter för de kommunägda bolagen Marknadspriset på risk vid långivning har höjts efter finanskrisen Vidare har en ny lag för allmännyttiga kommunala bostadsbolag tillkommit och gäller från Dessa förändringar ger anledning till en översyn av gällande regler för borgensavgifter för de kommunägda bolagen. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att för Bostadsbolaget i Mjölby och Fastighetsbolaget Mjölby Industribyggnader ska nuvarande årliga borgensavgift på 0,15 procent ändras till 0,40 procent att gälla från och med För Mjölby-Svartådalens Energi AB föreslårs ingen ändring under den tiden som återstår av befintliga lån med kommunal borgen. Borgensavgiften på 0,15 procent kvarstår till dess lånet löper ut På kommunstyrelsens sammanträde informerar ekonomichef, Roger Fridell om ärendet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Bostadsbolaget i Mjölby och Fastighetsbolaget Mjölby Industribyggnaders borgensavgifter höjs till 0,40 procent att gälla från och med 2011, att Mjölby-Svartådalens Energi AB:s borgensavgift ska vara oförändrad 0,15 procent, samt att uppdra till kommunstyrelsen att årligen följa upp att borgensavgiften speglar skillnaden mellan att låna med pantbrev och att låna med kommunal borgen och vid behov föreslå förändring.

11 Kommunstyrelsen (17) 259 Dnr KS/2011:413 Tillämpningsanvisningar till reglemente för kontroll av verifikationerrevidering Tillämpningsanvisningar till reglemente för kontroll av verifikationer antogs av kommunstyrelsen 2004 och har reviderats 2006 och Årets revidering innehåller en del formalia föranledda av organisationsförändringar, 3. Mottagnings- och granskningsattest har lagts ihop, 4. Beslutsattester för vissa chefer och politiker har ändrats, 5, pkt 4. Anpassning har skett till olika möjligheter att ta emot leverantörsfakturor elektroniskt, 5, kontrollordning. På kommunstyrelsens sammanträde informerar redovisningschef, Chris Tevell om ärendet. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till ändringar i tilllämpningsanvisningar till reglemente för kontroll av verifikationer.

12 Kommunstyrelsen (17) 260 Dnr KS/2011:165 Bokslutsprognos per den 31 oktober 2011 Budgeterat resultat enligt verksamhetsplan för år 2011 är 11,4 miljoner kronor. I föreliggande prognos beräknar nämnderna tillsammans ett underskott på 4,3 miljoner kronor. Finansieringen visar överskott på 11,8 mkr. Det medför att årets resultat prognostiseras till +18,9 miljoner kronor. I det prognostiserade resultatet ingår reavinster med 3,2 miljoner kronor, vilket ska räknas bort när avstämning mot balanskravet ska göras i bokslutet. Prognosen för årets resultat exklusive reavinster blir därmed +15,7 miljoner kronor. Den senaste skatteprognosen från Sveriges kommuner och landsting (SKL) för kommunalskatt och generella statsbidrag sammantaget visar +16,1 miljoner kronor jämfört med budget. Under perioden har 71 miljoner kronor investerats vilket till årets slut beräknas bli 103 miljoner kronor. Budgeterad investering är 205 miljoner kronor, varav tilläggsbudget 83 miljoner kronor. Låneskulden den 31 oktober uppgick till 434 miljoner kronor. Övre gräns för upplåning 2011 är 499 miljoner kronor. Det prognostiserade resultatet på 18,9 miljoner kronor reducerat med förväntade reavinster på 3,2 mkr pekar på ett balanskravsresultat på plus 15,7 miljoner kronor. Det innebär att balanskravet klaras gott och väl om prognosen håller. Förvaltningarnas samlade underskott beräknas bli drygt 4 miljoner kronor. Många nämnder räknar med att använda en del av sin tilläggsbudget, det vill säga tidigare års överskott. Omsorgs- och socialnämnden förväntas få ett underskott mot total budget inklusive tilläggsbudget på 4,5 miljoner kronor. Det är en prognos som förutsätter att pågående besparingar, vilka redovisas i denna prognos, får full effekt. Kostnadsutvecklingen på Kommunstyrelsens förvaltnings ITavdelning beräknas överskrida budget med 2,0 miljoner kronor och medför att förvaltningen får ett totalt underskott på 1,9 miljoner kronor. Kommunstyrelsens förvaltning avser att närmare analysera utfallet och återkomma med förslag till åtgärder. På kommunstyrelsens sammanträde informerar redovisningschef Chris Tevell om ärendet. Kommunstyrelsens beslutar att man tagit del av informationen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att lägga bokslutsprognosen till handlingarna.

13 Kommunstyrelsen (17) 261 Dnr KS/2011:370 Svar på remiss: Översiktsplan för Vadstena kommun Mjölby kommun har fått möjlighet att ha synpunkter på Vadstena kommuns förslag till ny översiktsplan. Byggnads- och räddningsnämnden har tagit del av förslaget och har inget att erinra. Byggnads- och räddningsnämnden gör följande noteringar: När det gäller infrastruktur och resecentrum Skänninge är det Mjölby kommuns ambition att här skapa goda möjligheter till överstigning mellan trafikslag. När det gäller vindkraft upplever Mjölby kommun att det finns en bra och etablerad samverkan. Sedan något år träffas tjänstemän i ett nätverk kring fysisk planering i västra Östergötland. Även Mjölby ÖP 2011 tar upp behovet av att förbättra väg 206. På kommunstyrelsens sammanträde informerar kommunchef Peter Karlsson om ärendet. Kommunstyrelsen beslutar att Mjölby kommun har tagit del av det upprättade förslaget till översiktsplan för Vadstena kommun, och har inget att erinra.

14 Kommunstyrelsen (17) 262 Anmälan av delegeringsbeslut Följande delegeringsbeslut redovisas på kommunstyrelsens sammanträde: Delegeringsbeslut på tekniska kontoret nr Kommunstyrelsens arbetsutskott: Försäljning av fastigheten Viby 12:9, dnr KS/2011:444 Förordnande av parkeringsvakter till parkeringsövervakning, dnr KS/2009:104 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen.

15 Kommunstyrelsen (17) 263 Meddelanden Byggnads- och räddningsnämndens protokoll: Detaljplan för Tanken 1 i Mjölby Detaljplan för Viringe industriområde, södra delen Detaljplan för Idrottsvägen i Skänninge Inbjudan till medlemsråd med Kommuninvest Protokoll från styrelsemöte för AB Östgötatrafiken Kontaktpersoner för arbetet med de nationella minoriteterna Bostadsbolagets lägenhetsreserv

16 Kommunstyrelsen (17) 264 Information om fastigheterna på kvarnområdet Med anledning av Fastighets AB Kvarnområdets förvärv av Kvarnen Nordmills av Lantmännen Cerealia informerar kommunchef Peter Karlsson om köparnas planer för fastigheterna.

17 Kommunstyrelsen (17) 265 Rapport från ägarmöte med Nyköping-Östgötalänken AB Carina Jönsson (S) rapporterar från ägarmötet 18 november 2011 med Nyköping-Östgötalänken AB att kommunens medlemsavgift är oförändrad 2012 vilket innebär kronor per år.

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2011-12-13 1 (13) Sammanträdet ajourneras kl 19.50 20.10.

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2011-12-13 1 (13) Sammanträdet ajourneras kl 19.50 20.10. Kommunfullmäktige 2011-12-13 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Stadshuset i Mjölby, kl 19.00-20.40 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson (S), Anders Gustavsson (S) (ersättare för Cecilia Vilhelmsson (S)),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-11-07 1 (10) Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-15.35 Plats och tid Beslutande

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-11-07 1 (10) Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-15.35 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsen 2012-11-07 1 (10) Plats och tid Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-15.35 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson (S) Cecilia Vilhelmsson (S) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner Kommunstyrelsen 2009-08-19 1 (7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.15 Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina Jönsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (10) Västanå, Gränna, kl 15:00-16:00. Dag Segrell, kommunchef

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (10) Västanå, Gränna, kl 15:00-16:00. Dag Segrell, kommunchef Kommunstyrelsen 2015-04-22 1 (10) Plats och tid Västanå, Gränna, kl 15:00-16:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Birgitta Gunnarsson, C, Eric Westerberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-03-02 1 (11)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-03-02 1 (11) Kommunstyrelsen 2011-03-02 1 (11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-16:40 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson, S Cecilia Vilhelmsson, S Miko Månsson, S 49-50 Kjell Gustafsson, S 51-57 Franco

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Kommunstyrelsen 2014-05-07 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Kjell Gustafsson, S, Franco Sincic,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-05-06 1 (10)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-05-06 1 (10) Kommunstyrelsen 2009-05-06 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-03-07 1 (16) Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-17.55 Plats och tid Beslutande

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-03-07 1 (16) Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-17.55 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsen 2012-03-07 1 (16) Plats och tid Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-17.55 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson (S) Cecilia Vilhelmsson (S), tjänstgör ej 66 Kristina Lindberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 89 Dnr KS/2018:139. Borgensramar för Bostadsbolaget

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 89 Dnr KS/2018:139. Borgensramar för Bostadsbolaget Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-05-14 1 (2) Sida 89 Dnr KS/2018:139 Borgensramar för Bostadsbolaget Bakgrund Mjölby kommun har sedan 2005 haft fastställda borgensramar

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (14) Kommunstyrelsesalen, kl 14:

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (14) Kommunstyrelsesalen, kl 14: Kommunstyrelsen 2013-05-29 1 (14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17.40 Beslutande Cecilia Vilhelmsson (S) ordförande, Monika Gideskog (M), Thony Andersson (S), Kjell Gustavsson (S), Eric Westerberg

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2012-03-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt verksamhetsplan för år 2012 är 10,5 mkr.

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Tommy Engback

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Tommy Engback Kommunstyrelsen 2016-03-09 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S, ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M, Thony Andersson, S, Eric Westerberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-02-17 1 (17)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-02-17 1 (17) Kommunstyrelsen 2010-02-17 1 (17) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass,

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2015-08-10 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2015-11-12 KS/2015:140 Handläggare Chris Tevell Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2015-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2016-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S, Monika Gideskog, M, Birgitta Gunnarsson, C Ersättare Övriga deltagande Dag Segrell kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-08-15 1 (8) Plats och tid Hörsalen, klockan 09:30-10:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Hörsalen, Stadshuset i Mjölby kl 19.00-21.55. Jan-Olof Dahlström (S) och Claes Andersson (M) Måndag 29 augusti 2011, kl 11.30 i Stadshuset i Mjölby

Hörsalen, Stadshuset i Mjölby kl 19.00-21.55. Jan-Olof Dahlström (S) och Claes Andersson (M) Måndag 29 augusti 2011, kl 11.30 i Stadshuset i Mjölby Kommunfullmäktige 2011-08-23 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Stadshuset i Mjölby kl 19.00-21.55 Beslutande Carina Jönsson (S), Cecilia Vilhelmsson (S), Monika Gideskog (M), Carina Jönsson (S), Lilian Alexandersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

KS-salen, kl 09: Ajournering, , Eric Westerberg (MP) Carina Åsman. Ordförande Cecilia V Burenby, (S)

KS-salen, kl 09: Ajournering, , Eric Westerberg (MP) Carina Åsman. Ordförande Cecilia V Burenby, (S) Kommunstyrelsen 2016-10-05 1 (17) Plats och tid KS-salen, kl 09:00-16.00 Ajournering, 11.49-13.00, 13.50-14.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Cecilia V Burenby, (S), ordförande

Läs mer

Bokslutsprognos 2013-10-31

Bokslutsprognos 2013-10-31 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell/Maria Åhström Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2013-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt mål och budget för år 2013

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (15) Birgitta Gunnarsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (15) Birgitta Gunnarsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (15) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 9:30-16.05 Plats och tid Beslutande Cecilia Vilhelmsson (S) ordförande, Monika Gideskog (M), Thony Andersson (S), Kjell Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson Kommunstyrelsen 2015-08-12 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Kjell Gustafsson, S, (ersättare för Thony Andersson, S), Monika Gideskog,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-21 1 (30) Kommunstyrelsesalen, kl 9:00-14:10

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-21 1 (30) Kommunstyrelsesalen, kl 9:00-14:10 Kommunstyrelsen 2015-01-21 1 (30) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 9:00-14:10 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Thony Andersson, S, Eric Westerberg, MP, Birger

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-11-21 1 (20) Thony Andersson (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-11-21 1 (20) Thony Andersson (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2012-11-21 1 (20) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-17.35 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson (S) Cecilia Vilhelmsson (S) t o m 255 Kjell Gustafsson (S) tjänstgör för Cecilia

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-25 1 (12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-25 1 (12) Kommunstyrelsen 2009-02-25 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00 17.15 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (11) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (11) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Kommunstyrelsen 2010-04-28 1 (11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Beslutande Ersättare Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Timo Kjellberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (13) Kommunstyrelsesalen, kl 9:30-16:45

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (13) Kommunstyrelsesalen, kl 9:30-16:45 Kommunstyrelsen 2015-02-04 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 9:30-16:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Birgitta Gunnarsson, C Eric Westerberg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M)

Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare Anna Strandh Proos (M) 1(5) Plats och tid Jan Sahléns tjänsterum kommunhuset, våning 4, 13.00-14.00 Beslutande ledamöter Jan Sahlén (S) Jon Björkman (V) Ordf. Malin Svanholm (S) Robert Sandström (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-05-26 1 (12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-05-26 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-05-26 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsen, kl 14:00-16.30 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl 08.15-09.45 Beslutande Claes Jägevall, (FP), ordf Ann-Britt Danielsson, (M) Stefan Larsson, (KD) Rolf Eriksson, (S), ordf 135 Anne-Marie Wahlström, (S)

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (13) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (13) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45 Kommunstyrelsen 2010-05-05 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 12:00. Cecilia Vilhelmsson, S Monika Gideskog, M Birgitta Gunnarsson, C. Patrik Hjalmarsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 12:00. Cecilia Vilhelmsson, S Monika Gideskog, M Birgitta Gunnarsson, C. Patrik Hjalmarsson Arbetsutskott 2016-04-25 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 12:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S Monika Gideskog, M Birgitta Gunnarsson, C Ersättare Övriga deltagande Dag Segrell, AnnKristine

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog Arbetsutskott 2015-11-09 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Borgen för Salabostäder AB

Borgen för Salabostäder AB AMMANTRÄDEPROTOKOLL KOMMUNTYRELEN sammanträdesdatum Kf?:s 30 (34) 2012-04-12 N7: 22 2012 90 Borgen för alabostäder AB Dnr 2012/53 INLEDNING alabostäder AB har i protokoll daterat 2012-03-05 rekommenderat

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-04-24 1 (19) Sigbritt Bothin (S) och Anders Steen (C)

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-04-24 1 (19) Sigbritt Bothin (S) och Anders Steen (C) Kommunfullmäktige 2012-04-24 1 (19) Plats och tid Hörsalen, Stadshuset i Mjölby, kl 19.00-23.05 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson (S), Cecilia Vilhelmsson (S), Monika Gideskog (M), Carina Johansson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk kl 08.30-11.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattson

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

Kommunkontoret, Ödeshög

Kommunkontoret, Ödeshög 1(14) Plats och tid Riddarsal i Ödeshög, kl 19:00 20:25 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-01 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, sammanträdesrum Landsort, 2017-11-01 kl. 13:00-13.25 Beslutande Patrik Isestad (S), ordförande Daniel Adborn (L) Thomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:10 Plats och tid Beslutande

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:10 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsen 2013-09-18 1 (29) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:10 Plats och tid Beslutande Cecilia Vilhelmsson (S) ordförande, Monika Gideskog (M), Thony Andersson (S), Kjell Gustafsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 32 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.10 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-12 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-09-18 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-08-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56

ARVIKA FASTIGHETS AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 56 2013-09-25 56 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, Sadelmakaren kl 12.30 15.45. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande Peter Joensuu, vice ordförande

Läs mer

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.30 Plats och tid Beslutande

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.30 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsen 2013-02-27 1 (14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.30 Plats och tid Beslutande Thony Andersson (S) ordförande, Monika Gideskog (M), Sigbritt Bothin (S), ersättare för Kjell

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Erik

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare

Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare Gudrun Sjödin, tjänstgörande ersättare 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Tid 13.00 15.00 ande ledamöter Jan Sahlén Eleonora Asplund Jon Björkman Robert Sandström, tjänstgörande ersättare 25 27. Gudrun Sjödin, tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Kommunstyrelsen 2010-03-03 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Magnus Pekkari, VD Pajalabostäder AB, 1-2 Agneta Suikki, ekonomichef, 3

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum. Magnus Pekkari, VD Pajalabostäder AB, 1-2 Agneta Suikki, ekonomichef, 3 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Pajala Folkets Hus, kl 1000-1030 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V Anna Kumpula Kostet,

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr Kommunstyrelsens finansutskott 2009-01-13 Ärendelista Sid nr Justering...2 526 Information om arenor för idrott och kultur...3 527 Information om översyn renodla penningströmmarna mellan kommunen och Stadsbacken

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Hörsalen kl 13:30-16:45. Erik Styrenius fastighetschef Carina Stolt sekreterare. Cecilia Vilhelmsson (S), Monika Gideskog (M) Carina Stolt

Hörsalen kl 13:30-16:45. Erik Styrenius fastighetschef Carina Stolt sekreterare. Cecilia Vilhelmsson (S), Monika Gideskog (M) Carina Stolt Kommunfullmäktige 2015-06-16 1 (22) Plats och tid Hörsalen kl 13:30-16:45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Vilhelmsson Cecilia (S), Gideskog Monika (M),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13) Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-09:00 11:00 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-04-14 STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 17:00 - KOMMUNSTYRELSEN Plats Ledamöter Kommunhuset, Skeppet Se närvarolista Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef Erica Bjärsved ekonomichef Hans Gillenius

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer