GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES"

Transkript

1 BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 2016 EXPEDITION GALAPAGOS NATURFOTOGRAFENS PARADIS. Galápagosöarna är belamrade av vilda djur, både över och under vattenytan. På denna expedition, som är helt anpassad för naturfotografen, kommer du att uppleva några av dina bästa stunder någonsin bakom kameran i ett paradisiskt örike i mitten av Stilla havet. Naturupplevelser i världsklass över och under ytan Endemiskt paradis mitt ute i Stilla havet Spektakulär snorkling bland havsköldpaddor & sjölejon Närgångna möten med Galapagos djurvärld Bo bekvämt på en förstklassig liveaboardbåt Fullt fokus på naturfotografi Fotoworkshop ombord med WildPhoto

2 Naturfotografens paradis Galápagosöarna har några av världens mest intressanta fåglar och reptiler och den bästa nyheten är att de flesta av de djur runt Galápagos är helt orädda och mycket lätta att komma nära med kameran. Runt övärlden vimlar det verkligen av vilda djur, både ovan och under havsytan. Du kommer definitivt att få uppleva stora möten där du kan fylla dina minneskort till bredden. Exposure Expeditions kan genom ett unikt samarbete med WildPhoto Travel erbjuda högsta erfarenhet och kunskap på skräddarsydda resor för fotografer. Dina dagar mitt ute i Stilla havet genomförs tillsammans med en handplockad expeditionsledare från WildPhoto. Vi har valt de bästa lokala guiderna och en fantastisk båt för att uppnå syftet med vår resa. Vi vill att alla resenärer skall njuta av Galápagos speciella natur och enastående naturfotografering. De flesta dagar kommer du att göra strandhugg tidigt på morgonen samt på eftermiddag/kväll, medan snorkling görs mitt på dagen. Vi hoppas på att få se de flesta landdjur som dessa öar erbjuder samt många fascinerande marina djur. Galapagosöarna Ögruppen består av 19 öar som ligger långt, långt ut i Stilla havet, cirka km väster om Ecuadors fastland. Praktiskt taget alla öarna är klassificerade med Nationalparks-status, vilket också skapar en stor fristad runt öarna för det marina livet. Mer än 90% av marken och havsområdet är skyddat. Det finns inga rovdjur på land och därför är djuren extremt orädda och du kan närma dem på ett nästan overkligt sätt. På nära håll är det enklare att fånga täta och personliga bilder. Under ditt besök kommer du inse att Galápagos inte har förändrats mycket sedan Charles Darwin utforskade öarna På grund av att öarna är belägna precis där tre stora havsströmmar möts skapas förutsättningar för öarnas stora artrikedom både över och under vattnet.

3 Liveaboardbåt av högsta klass - Tip Top IV Tip Top IV är en rymlig båt och väl anpassad för fotografering. Du bor i delad hytt tillsammans med en annan resenär, med separata sängar och varje hytt har eget badrum. Det ingår sänglinne och handdukar. Maten serveras på regelbundna tider, men vi kommer att vara flexibla om intressanta fototillfällen uppstår som dikterar att maten får vänta en liten stund. Vår duktiga kock erbjuder oss en varierad och spännande meny. På resan har vi med oss två rymliga Zodiacs (gummibåtar med hård köl). Gummibåtarna använder vi för att komma närmare fotomotiv, när vi vill gå iland gå i land eller när vi snorklar. Tip Top IV är 38 meter lång och byggd för att rymma 16 gäster i bekväma hytter. Det är Tip Top flottans flaggskepp på Galápagosöarna och bland de bästa fartygen som finns i sin kategori.

4 Snorkling runt Galápagos övärld En spännande aktivitet på vår Galápagosresa är när vi får möjlighet att snorkla och undervattensfotografera i havet runt öarna. Vi kommer att erbjudas snorkling de flesta av dagarna på resan och vi rekommenderar att du tränar dina snorklingsfärdigheter innan du reser iväg och bekantar dig med din snorkelutrustning. Det finns minst lika spännande djurliv i havet som uppe på land och vi kommer säkert att möta sjölejon, pingviner, havssköldpaddor och kanske till och med Galápagos marina leguaner när vi snorklar. Vi använder våra två zodiacs och en eller två lokala guider när vi snorklar. Om du känner att det är dags att vila klättrar du bara upp i Zodiacen som alltid finns nära till hands. Att använda en våtdräkt är en stor fördel. Dräkten skyddar från solbränna och om det skulle dyka upp en brännande manet. Med våtdräkt flyter vi dessutom väldigt bra. Vi rekommenderar att du tar med din egen mask, snorkel och egna fenor så att du vet att allting passar bra, även om det är gratis att låna utrustning ombord på båten.

5 Att resa till och från Galápagos På grund av den långa resan med både internationella och inrikesflygningar, rekommenderar vi ett par nätter på ett hotell mellan de internationella och inrikesflygen, då flyg eller bagage kan bli försenade. För anslutning till Galápagosöarna rekommenderar vi en eller två nätter i Guayaquil och en natt på återresan. En natt i Guayaquil vid ankomst ingår i priset och vi kan såklart hjälpa dig att boka extra boende och transfer i samband med bokningen av det internationella flyget. Flyg kommer att finnas tillgänglig cirka 10 månader innan avresa. Internationella flygningar inklusive två extra hotellnätter med transfer, kostar cirka kronor per person beroende på avgångsflygplatsen och när du bokar. Förlängningspaket av expeditionen kan bokas när vi bokar ditt flyg. Vänligen kontakta oss om du är intresserad av ett förlängningsförslag som till exempel kan inkludera resa i Ecuador eller Peru.

6 + Ansedd expeditionspartners Vår populära naturfoto-expedition till Galapagos genomförs i ett tätt samarbete med WildPhoto Travel i Norge. WildPhoto Travel är ett reseföretag specialiserat på högkvalitativa fotoexpeditioner och safaris. Naturfotograferna Ole Jørgen Liodden och Roy Mangersnes grundade företaget med målet att hjälpa andra passionerade fotografer att uppnå sina drömmar att fånga fantastiska destinationer med sin kamera. Tillsammans kommer Exposure Expeditions och WildPhoto se till att du bärgar fantastiska bilder och fördjupar din känsla för naturen vi besöker och beskådar. En av dessa två fantastiska fotografer kommer att följa med som Expeditionsledare på vår resa. Expeditionledare Ole Jørgen Liodden Ole Jørgen är en av de två som grundade WildPhoto Travel. Ole Jøorgen har varit både Canon och Nikon ambassadör i Norge. Han valdes ut som en av fotograferna i det exklusiva Wild Wonders of Europe-projektet. Ole Jørgen har publicerat sex böcker om natur- och fotografi. Hans bilder har också fått tre utmärkelser i prestigefyllda BBC Wildlife Photographer of the Year och fem utmärkelser i GDT. Ole Jørgen anses vara en av de bästa naturfotografer i Europa. Ole Jøergens erfarenhet som fotoguide och expeditionsledare har lett honom till destinationer som Svalbard, Antarktis, Afrika och Galápagos. Svalbard, isbjörnar, den arktiska naturen och djurlivet där är några av Ole Jørgen specialiteter efter arton sommar- och vinter expeditioner till Svalbards vackra skärgård, och mer än tvåhundrafemtio möten med isbjörn.

7 Expeditionsledare Roy Mangersnes Roy Mangersnes är en norsk professionell naturfotograf som bor i Stavanger. Som Nikonambassadör anses han vara en av de mest inflytelserika naturfotograferna i Norge idag. Roy är en av ägarna till WildPhoto, polarpartner till Exposure Expeditions. Genom åren har Roy publicerat tre böcker, vunnit flera nationella och internationella utmärkelser inklusive BBC Wildlife Photographer of the Year, European Wildlife Photographer of the Year (GDT), och Nature s Best. Roys arbete som naturfotoguide har tagit honom runt hela världen från Arktis i norr till Antarktis i söder. Han har till och med setts vägleda grupper i varmare destinationer som Afrika och Galápagos. Roy är en skicklig fotograf och utbildad naturguide och hans gäster kommer alltid hem med fantastiska bilder och minnen för livet.

8 DIN GALAPAGOS EXPEDITION DAG FÖR DAG Torsdag 21 april Vi reser från Skandinavien med flyg till Guayaquil, Ecuador och anländer samma dag. Vi får transfer från flygplatsen till vårt hotell i Guayaquil. Fredag 22 april Vi flyger till Baltra (Galápagos) på morgonen och installerar oss på båten, som kommer att vara vårt "hotel" de kommande 11 dagarna (10 nätter). Vi börjar fotografera ett par timmar senare på ön North Seymour. Genast kommer får vi utmärkta fotomöjligheter med landleguaner, blåfotad sulor, nazcasulor och vackra fregattfåglar för att bara nämna några arter vi ser där. Lördag 23 april Under natten navigerar båten norrut till Tower Island, där vi går iland tidigt på morgonen och besöker Darwin Bay. Detta är den bästa möjligheten för att fotografera rödfotade sulor och tidpunkten är perfekt för få uppleva lekbeteende och bobyggande. På kvällen besöker vi en platå, som är häckningsplats för Elliotstormsvalor. Detta är ett bra ställe att observera och fotografera jordugglor som jagar stormsvalor. Mitt på dagen kommer vi satsa på att genomföra vår första snorklingstur. Söndag 24 april Under natten seglar vi vidare till ön Santiago. På förmiddagen kommer vi mestadels fotografera marina leguaner och under eftermiddagen utforskar vi en vacker sandstrand där vi kan få några fina möjligheter till närbilder av en nyfiken Galápagosvråk. Måndag 25 april Under natten passerar vi ekvatorn två gånger och kommer fram till den nordvästra delen av ön Isabela på morgonen. Vi kommer att snorkla med havssköldpaddor och förhoppningsvis även marina leguaner. Till kvällen kommer vi att befinna oss på Fernandina (den yngsta av öarna), där vi ofta ser hundratals marina leguaner och mycket annat intressant djurliv.

9 DIN GALAPAGOS EXPEDITION DAG FÖR DAG Tisdag 26 april Vi fortsätter att utforska ön Isabela där vi på en "hemlig" plats gör en Zodiackryssning och snorklar med Galápagospingviner och Galápagosskarvar! Kvällens aktivitet blir Elizabeth Bay med fin mangroveskog och bra fotomöjligheter vid solnedgången. Onsdag 27 april Vi är nu på den södra sidan av Isabela, där vi fotograferar djur vid soluppgången på en liten ö. Runt lunchtid kommer vi att "klättra" till kraterkanten av Sierra Negra Volcano (ungefär en timmes promenad upp). Detta är den enda av de stora vulkanerna som vi kommer att besöka under vår expedition. Vi besöker även byn Puerto Villamil. Vi kommer att erbjuda alternativa aktiviteter på den här platsen, som vi kommer att tillkännage ombord på båten. Torsdag 28 april Vi har nu flyttat båten till ön Floreana där vi tillbringar morgonen nära en fin lagun som brukar hysa flamingos. Senare under dagen kommer det att finnas möjlighet för snorkling med lekfulla sjölejon. Vi kommer också att försöka hitta och fotografera den extremt sällsynta och endemiska Floreanahärmtrasten (endast 100 stycken av dessa finns kvar i hela världen). Fredag 29 april Denna dag kommer att spenderas på ön Santa Cruz. Vi gör en förmiddagssession i en trevlig skog med gigantiska sköldpaddor och skogsfågel. På eftermiddagen besöker vi den lilla staden Puerto Ayora. Lördag 30 april På morgonen besöker vi den sällsynta Galápagos albatrossen som bara häckar på ön Espanola. Vi använder hela förmiddagen här bland albatrosser, sulor och flera andra sjöfåglar. Vid kvällen och solnedgången kommer vi att befinna oss på en stor vit sandstrand där sjölejon ofta vilar i hundratals. Detta är också platsen att fotografera den endemiska fågeln Española-härmtrast, den enda av de fyra härmtrastarna som Charles Darwin inte kund hitta på sin resa till öarna i 1835.

10 DIN GALAPAGOS EXPEDITION DAG FÖR DAG Söndag 1 maj Den näst sista dagen på vår Galápagosresa kommer vi att spendera på ön San Cristobal, i den östligaste delen av arkipelagen. Vi börjar på Punta Pitt, med möjligheter till snorkling. På denna ö kan vi fotografera spökkrabbor samt den inhemska Sancristóbal-härmtrasten. Det här är vår sista snorklingsmöjlighet på resan. Måndag 2 maj Vi avslutar vår Galápagosexpedition med en soluppgång på en liten men mycket intressant strand nära Baltra. Här finns det gott om sjölejon och möjligheter att fotografera lavatrutar, sulor och andra sjöfåglar. Efter förmiddagen går vi iland på Baltra där vi får transfer till flygplatsen. Vi flyger tillbaka till Guayaquil och där rekommenderar vi en extra natt på ett hotell för att säkra upp eventuell båt- eller flygförseningar från Galapagos. Vi kan hjälpa dig att boka hotellnatt samt transfer (som inte ingår i priset). Tisdag 3 maj Avgång från Guayaquil till Skandinavien (såvida du inte har förlängt din vistelse i Ecuador). Onsdag 4 maj Vid det här laget, kommer du att ha återvänt tillbaka till Skandinavien med oförglömliga minnen och bilder. Vänligen notera! Resplanen är endast en preliminär plan. Aktiviteter kan ändras, eller behövas bytas ut, på grund av ogynnsamma väderförhållanden eller andra oförutsedda händelser. Boende kan också ändras på grund av tillgänglighet.

11 OM EXPEDITIONEN Datum 21 april - 2 maj, 2016 Destination Galapagos - Ecuador - Stilla havet Inkluderat i priset Transfer mellan flygplats och hotell i Guayaquil, Ecuador t/r Boende på hotell i Guayaquil inklusive frukostbuffé Inrikesflyg från Guayaquil till Baltra, Galapagos t/r Transfer mellan flygplats och båt på Baltra (Galapagos) t/r 10 nätter ombord på expeditionsfartyget inklusive alla mål mat och ej alkoholhaltiga drycker Snorkelutrustning Två lokala naturguider och en expeditionsledare från WildPhoto Ej inkluderat i priset Internationellt flyg Skandinavien Guayaquil, Ecuador t/r Galápagos National Park avgift (betalas kontakt på Baltras flygplats, USD 100) Försäkring Alkohol & souvenirer Dricks till båtens personal och naturguider Pris per person USD På vilka sätt kan jag betala min resa? Via bankgiro, kontoöverföring eller via onlinebetalning med VISA, Mastercard och Eurocard. Du kan endast betala i valutan svenska kronor online. Om du har fått ditt pris i en annan valuta än SEK då måste du kontakta oss för att få en korrekt valutakurs. Vänligen beräkna INTE själv ditt SEK pris från annan valuta. Hur mycket skall jag betala och när? När du har bekräftat en bokning med Exposure Expeditions kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en till två arbetsdagar. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgift på SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. Detta är en resa med reguljärflyg, du måste betala hela flygkostnaden för att Exposure Expeditions ska kunna boka ditt flyg, innan detta är gjort kan flygkostnad och tillgång förändras. Flyg blir tillgängligt och betalas ca tio månader innan din avresa. Resterande slutbetalning skall betalas senast 14 dagar innan avresa. Kontakta oss Exposure Expeditions +46 (0)

12 OM EXPEDITIONEN Tillval Utrustningshyra Alla uppmuntras att ta med sig egen snorkelutrustning för att säkerställa bästa passform,. På båten finns grundläggande snorkelutrustning - masker, snorklar och fenor - som är tillgängliga för användning under kryssningen utan kostnad. På båten finns också möjlighet att hyra våtdräkter mot en extra avgift. Dessa dräkter är Bare 2mm shorties, som de flesta snorklare tycker är tillräckligt under de varmare månaderna runt Galápagos. Om du vill hyra en våtdräkt ska det förbokas med oss. Hyran är 55 USD för en 10- nätters-kryssning. Uppblåsbar snorklingsväst kan ge barn och svaga simmare extra flytkraft och säkerhet. Finns i S, M, L och XL och kostar 10 USD att hyra. Viktbälten och vikter kan bidra till att motverka en våtdräkts "flytkraft" och gör det lättare att fridyka. 10 USD för bältet, plus 10 USD för varje enhet av 4 pounds (cirka 2 kg) av vikt. All hyrutrustning skall förbokas genom oss och betalas sedan kontant ombord på båten. Avbeställningsskydd Avbeställningsskydd via ERV kan läggas till för 6 % av resans totala pris. Extra bagage På grund av de alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flygplan så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Exposure Expeditions i god tid inför avresa. Viktigt Alla pass måste vara giltiga minst 6 månader efter hemkomstdatum. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna vid valutaförändringar och vid förändringar på flygpriser. När du bokar accepterar du Exposure Expeditions resevillkor. Angivet innehåll på utflykter som Exposure Expeditions har i sin information, t.ex. resans innehåll, antal dyk, dykning på ett speciellt ställe, är angivna för optimala förhållanden t.ex. politiska/myndighets beslut, väder etc. kan påverka resan. Ansvarig ledare eller kapten har alltid rätt att ändra resans innehåll p.g.a. väder, politiskt beslut eller annan åtgärd som ligger utanför dennes kontroll och som kan äventyra resenärernas eller fartygets säkerhet. Vid sådan ändring har resenären ingen rätt till kompensation eller återbetalning.

13 OM EXPEDITIONEN Information om Galapagos och expeditionen Klimat Det är relativt varmt i april och maj (slutet av den varma perioden), men inte lika varmt som man skulle kunna tro strax under ekvatorn. Lufttemperaturer kommer normalt att vara omkring 25 till 30 grader. Vattentemperaturen runt 20 grader. På kvällarna kan det bli kallare, ner till 15 grader. En varm tröja, mössa och varma sockor är lämpligt att ha med. Elluttag Elnätet ombord på fartyget och på fastlandet är 120 volt med amerikanska pluggar som består av två blad. Vi rekommenderar att du tar med en internationell adapter om du behöver det Valuta Valutan på Galápagos och i hela Ecuador är US dollar. De flesta hotel, restauranger och affärer accepterar kreditkort. Dricks Olika länder har olika kulturer. I Europa ger vi inga större summor i dricks, medan i vissa andra delar av världen är det är den viktigaste delen av lönen. I Ecuador, är det brukligt att ge dricks. Det finns en rekommenderad dricks till besättningen på USD 240 per person. Detta delas sedan upp bland besättningen på båten. Kamera Oavsett vilken kamera du använder, se till att den fungerar fläckfritt innan du åker hemifrån. Lämna gärna in kameran för rengöring av sensorn. Vi rekommenderar att du tar med två kameror så att du har en back-up om något händer med din primära kamera. Det är också praktiskt med en kamera med ett teleobjektiv och en annan med en vidvinkelobjektiv. Batterier och lagring av bilder Ta med back-up batterier för dina kameror, blixtar mm. Du kan ladda batterierna ombord på stora båten. I kalla klimat håller batterier kortare än normalt. Den allmänna regeln är ta med fler minneskort än du förväntar dig att behöva. Vi rekommenderar minst 150 GB CF eller SD-kort. Linser Vi rekommenderar mm teleobjektiv för fotografering av fåglar och andra vilda djur. En mm lins är mycket användbar för landskapsfotografering. En vidvinkel (20 mm eller vidare) är trevligt att använda på djur som kommer väldigt nära och för landskapsbilder. Dator Det är alltid bra att ha med en dator med en eller två stora back-up hårddiskar för att lagra och redigera dina bilder. Blixt Blixt ät INTE tillåtet när du fotograferar i Galapagos National Park, men under ytan är det okej. Undervattensfotografering För att undervattensfotografera behöver du ett undervattenshus som passar din kamera. Om du behöver köpa detta, sätter vi gärna dig i kontakt med en UV-foto expert. Ett annat alternativ är att använda en dedikerad kompakt undervattenskamera eller en GoPro eller liknande action-kamera. Det fungerar ok, men ger inte samma bildkvalitet och funktionalitet.

2016 SVALBARD EXPEDITION

2016 SVALBARD EXPEDITION 2016 SVALBARD EXPEDITION CLASSIC ARTISKT LANDSKAP SÄLAR VALAR ISBJÖRNAR EXPEDITIONSLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES TVÅ CLASSIC EXPEDITIONER UNDER 2016 SVALBARD CLASSIC. Under denna expedition

Läs mer

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

GALAPAGOS 2017 EXPEDITION. Capture life HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ HAMMARHAJ HAVSLEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION GALAPAGOS MAGISKA GALAPAGOS. Valhaj, stora hammarhajstim, lekande sjölejon, nyfikna havsköldpaddor, mantor,

Läs mer

Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master

Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: 30 oktober - 6 november 2017 Liveaboard: Galapagos Master De magiska öarna bjuder på allt från magi till äventyr. Detta är dykning på högsta nivå för dig som tycker om

Läs mer

DRÖMMEN OM GALAPAGOS

DRÖMMEN OM GALAPAGOS DRÖMMEN OM GALAPAGOS Ambassadörer: Anders Salesjö & Jonna Bergström Resmål: Galapagos, Ecuador Datum: ca 13-30/11 alt 18-30/11 2016 Liveaboard: Galapagos Master Talar man med människor som har ett genuint

Läs mer

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ

VALHAJ & VITHAJ 2016 EXPEDITION. Capture life FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ FRIDYK MED VALHAJ BURDYK MED VITHAJ MEXIKO EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2016 EXPEDITION VALHAJ & VITHAJ TVÅ VÄRLDSHAV. Två havsjättar på en och samma resa. Två helt olika platser båda unika på sitt

Läs mer

Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA

Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA Ambassadör: Anders Salesjö Resmål: Pico, Azorerna Program: Best of the Azores AZORERNA Marinbiologi och UV- foto på AZORERNA I Azorernas klarblå vatten är chanserna mycket stora att du får dyka med blåhajar

Läs mer

SARDINE RUN 2016 EXPEDITION DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG

SARDINE RUN 2016 EXPEDITION DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG DELFINER VALAR SÄLAR HAJAR EXPEDITIONSLEDARE KLAS MALMBERG 2016 EXPEDITION SARDINE RUN SARDINE RUN. Följ med Klas Malmberg och upplev ett av naturens mest spektakulära skådespel; Sardine Run i Sydafrika.

Läs mer

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1

Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Agent: Linköpings Dykcenter Resmål: Kroatien Båt: M/Y Vranjak 1 Den Kroatiska kusten Det bästa sättet att uppleva den Kroatiska skärgården är utan tvekan på en liveaboard! M/Y Vranjak 1 har ett unikt liveaboard

Läs mer

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION

BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION BIOLOGISK MÅNGFALD WOBBEGONG HAJEN KORALLER EXPEDITIONSLEDARE ANDERS SALESJÖ 2017 EXPEDITION RAJA AMPAT UNDERBARA RAJA AMPAT. Mycket få platser kan konkurrera med Raja Ampat's enastående miljöer, undervattensgrottor,

Läs mer

Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs

Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs Resmål: Egypten Liveaboard: Superior Safari: Wrecks & Reefs Superior Superior är en 36 m lång båt som har plats för 24 gäster i tolv stycken dubbelhytter med enkelsängar och eget badrum. Naturligtvis finns

Läs mer

TI OW Red Sea Liveaboard Camp!

TI OW Red Sea Liveaboard Camp! TI OW Red Sea Liveaboard Camp! 3-10 november, 2015 Invictus Travel & Simcoachen TI Open Water liveaboard camp Total Immersion goes deeper Vår ambition är att få människor att känna sig stärkta både fysiskt

Läs mer

Ecuador och Galápagos

Ecuador och Galápagos Ecuador och Galápagos Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell samt vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter på fastlandet sker med privat fordon och engelsktalande

Läs mer

Agent: Dykboden Båt: Tala North Rutt: Wrecks & Reefs EGYPTEN. Photo by: Lill Haugen

Agent: Dykboden Båt: Tala North Rutt: Wrecks & Reefs EGYPTEN. Photo by: Lill Haugen Agent: Dykboden Båt: Tala North Rutt: Wrecks & Reefs EGYPTEN Photo by: Lill Haugen Tala MV Tala är en 36 m lång motorbåt med stålskrov och med en maxfart på 14 knop. Hon kan ta 22 gäster i de 11 bekväma

Läs mer

Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN

Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN Agent: Arködyk Båt: Tala Rutt: North & Brothers EGYPTEN Photo by: Lill Haugen Tala MV Tala är en 36 m lång motorbåt med stålskrov och med en maxfart på 14 knop. Hon kan ta 22 gäster i de 11 bekväma hytterna

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016

BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION. 23-30 maj 2016 BRUTUS ÖSTLING och FREDRIK GRANATH i samarbete med ZOOM FOTORESOR ISBJÖRNSEXPEDITION 23-30 maj 2016 En unik möjlighet att uppleva Arktis, Svalbard och dess djurliv på nära håll. Detta blir en expedition

Läs mer

Run Camp Premium Oskar Käck & Mustafa Mohamed

Run Camp Premium Oskar Käck & Mustafa Mohamed 6-13 juni Mas Pelegri, Spanien Foto: Hasse Sjögren Foto: Hasse Sjögren Run Camp Premium Oskar Käck & Mustafa Mohamed Välkommen till ett riktigt vasst löparläger! Vi vill skapa träningsresor som utvecklar.

Läs mer

Hajar & orörda korallrev

Hajar & orörda korallrev Hajar & orörda korallrev Jardines de la Reina, Kuba [22 nov - 2 dec 2012] Karibisk revhaj i Drottningens trädgårdar Följ med till Jardines de la Reina med hajexperten Klas Malmberg till en plats där det

Läs mer

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Costa Rica, Ecuador & Galapagosöarna kan erbjuda allt detta!

Läs mer

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA

ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA ULTIMATE BIKE CAMP - GIRONA 4-11 oktober med Camilla Larsson ULTIMATE BIKE CAMP Välkommen till ett läger som bygger cyklister! Vi är väldigt glada över att kunna presentera ännu ett träningsläger som skall

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

Veteran-VM i Sydamerika 2014

Veteran-VM i Sydamerika 2014 Per Nordahl ab Vinkelvägen 35A 262 61 Ängelholm per@pernordahlab.se Vattenfallet Cascata do Caracol vid Canela De fantastiska Iguaçufallen Veteran-VM i Sydamerika 2014 Här har du information och detaljer

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala

Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala Härliga Sydindien kultur och solsemester i Kerala Upplev safari, Keralas backwaters och Cochins kolonialhistoria, samt 4 dagars sol- och badsemester på paradisiska stränder - med svensk reseledare, 11

Läs mer

GALÁPAGOS och ECUADOR 20 oktober - 3 november 2015

GALÁPAGOS och ECUADOR 20 oktober - 3 november 2015 GALÁPAGOS och ECUADOR 20 oktober - 3 november 2015 Följ med till Ecuador och upplev tre av jordens mäktigaste ekosystem. Regnskogarna i Amazonas, de vackra, karga bergsmiljöerna i Anderna och de säregna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INCA TOURS

VÄLKOMMEN TILL INCA TOURS VÄLKOMMEN TILL INCA TOURS Gud skapade jorden på sex dagar. Den sjunde dagen skapade han Rio de Janeiro... Talesätt i Rio Kaffet ska vara svart som natten, starkt som kärlek och sött som en kyss Talesätt

Läs mer

Rabatter på paketresor med flyg under sommaren Juni - September

Rabatter på paketresor med flyg under sommaren Juni - September Rabatter på paketresor med flyg under sommaren Juni - September Priset på våra paketresor som anges i prislistan bygger på flyg i flygbokningsklass H. Efter prislistans tryckning har vi möjlighet att erbjuda

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer