GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GALAPAGOS 2016 EXPEDITION. Capture life BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES"

Transkript

1 BLÅFOTADE SULOR LEGUANER SKÖLDPADDOR SJÖLEJON EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 2016 EXPEDITION GALAPAGOS NATURFOTOGRAFENS PARADIS. Galápagosöarna är belamrade av vilda djur, både över och under vattenytan. På denna expedition, som är helt anpassad för naturfotografen, kommer du att uppleva några av dina bästa stunder någonsin bakom kameran i ett paradisiskt örike i mitten av Stilla havet. Naturupplevelser i världsklass över och under ytan Endemiskt paradis mitt ute i Stilla havet Spektakulär snorkling bland havsköldpaddor & sjölejon Närgångna möten med Galapagos djurvärld Bo bekvämt på en förstklassig liveaboardbåt Fullt fokus på naturfotografi Fotoworkshop ombord med WildPhoto

2 Naturfotografens paradis Galápagosöarna har några av världens mest intressanta fåglar och reptiler och den bästa nyheten är att de flesta av de djur runt Galápagos är helt orädda och mycket lätta att komma nära med kameran. Runt övärlden vimlar det verkligen av vilda djur, både ovan och under havsytan. Du kommer definitivt att få uppleva stora möten där du kan fylla dina minneskort till bredden. Exposure Expeditions kan genom ett unikt samarbete med WildPhoto Travel erbjuda högsta erfarenhet och kunskap på skräddarsydda resor för fotografer. Dina dagar mitt ute i Stilla havet genomförs tillsammans med en handplockad expeditionsledare från WildPhoto. Vi har valt de bästa lokala guiderna och en fantastisk båt för att uppnå syftet med vår resa. Vi vill att alla resenärer skall njuta av Galápagos speciella natur och enastående naturfotografering. De flesta dagar kommer du att göra strandhugg tidigt på morgonen samt på eftermiddag/kväll, medan snorkling görs mitt på dagen. Vi hoppas på att få se de flesta landdjur som dessa öar erbjuder samt många fascinerande marina djur. Galapagosöarna Ögruppen består av 19 öar som ligger långt, långt ut i Stilla havet, cirka km väster om Ecuadors fastland. Praktiskt taget alla öarna är klassificerade med Nationalparks-status, vilket också skapar en stor fristad runt öarna för det marina livet. Mer än 90% av marken och havsområdet är skyddat. Det finns inga rovdjur på land och därför är djuren extremt orädda och du kan närma dem på ett nästan overkligt sätt. På nära håll är det enklare att fånga täta och personliga bilder. Under ditt besök kommer du inse att Galápagos inte har förändrats mycket sedan Charles Darwin utforskade öarna På grund av att öarna är belägna precis där tre stora havsströmmar möts skapas förutsättningar för öarnas stora artrikedom både över och under vattnet.

3 Liveaboardbåt av högsta klass - Tip Top IV Tip Top IV är en rymlig båt och väl anpassad för fotografering. Du bor i delad hytt tillsammans med en annan resenär, med separata sängar och varje hytt har eget badrum. Det ingår sänglinne och handdukar. Maten serveras på regelbundna tider, men vi kommer att vara flexibla om intressanta fototillfällen uppstår som dikterar att maten får vänta en liten stund. Vår duktiga kock erbjuder oss en varierad och spännande meny. På resan har vi med oss två rymliga Zodiacs (gummibåtar med hård köl). Gummibåtarna använder vi för att komma närmare fotomotiv, när vi vill gå iland gå i land eller när vi snorklar. Tip Top IV är 38 meter lång och byggd för att rymma 16 gäster i bekväma hytter. Det är Tip Top flottans flaggskepp på Galápagosöarna och bland de bästa fartygen som finns i sin kategori.

4 Snorkling runt Galápagos övärld En spännande aktivitet på vår Galápagosresa är när vi får möjlighet att snorkla och undervattensfotografera i havet runt öarna. Vi kommer att erbjudas snorkling de flesta av dagarna på resan och vi rekommenderar att du tränar dina snorklingsfärdigheter innan du reser iväg och bekantar dig med din snorkelutrustning. Det finns minst lika spännande djurliv i havet som uppe på land och vi kommer säkert att möta sjölejon, pingviner, havssköldpaddor och kanske till och med Galápagos marina leguaner när vi snorklar. Vi använder våra två zodiacs och en eller två lokala guider när vi snorklar. Om du känner att det är dags att vila klättrar du bara upp i Zodiacen som alltid finns nära till hands. Att använda en våtdräkt är en stor fördel. Dräkten skyddar från solbränna och om det skulle dyka upp en brännande manet. Med våtdräkt flyter vi dessutom väldigt bra. Vi rekommenderar att du tar med din egen mask, snorkel och egna fenor så att du vet att allting passar bra, även om det är gratis att låna utrustning ombord på båten.

5 Att resa till och från Galápagos På grund av den långa resan med både internationella och inrikesflygningar, rekommenderar vi ett par nätter på ett hotell mellan de internationella och inrikesflygen, då flyg eller bagage kan bli försenade. För anslutning till Galápagosöarna rekommenderar vi en eller två nätter i Guayaquil och en natt på återresan. En natt i Guayaquil vid ankomst ingår i priset och vi kan såklart hjälpa dig att boka extra boende och transfer i samband med bokningen av det internationella flyget. Flyg kommer att finnas tillgänglig cirka 10 månader innan avresa. Internationella flygningar inklusive två extra hotellnätter med transfer, kostar cirka kronor per person beroende på avgångsflygplatsen och när du bokar. Förlängningspaket av expeditionen kan bokas när vi bokar ditt flyg. Vänligen kontakta oss om du är intresserad av ett förlängningsförslag som till exempel kan inkludera resa i Ecuador eller Peru.

6 + Ansedd expeditionspartners Vår populära naturfoto-expedition till Galapagos genomförs i ett tätt samarbete med WildPhoto Travel i Norge. WildPhoto Travel är ett reseföretag specialiserat på högkvalitativa fotoexpeditioner och safaris. Naturfotograferna Ole Jørgen Liodden och Roy Mangersnes grundade företaget med målet att hjälpa andra passionerade fotografer att uppnå sina drömmar att fånga fantastiska destinationer med sin kamera. Tillsammans kommer Exposure Expeditions och WildPhoto se till att du bärgar fantastiska bilder och fördjupar din känsla för naturen vi besöker och beskådar. En av dessa två fantastiska fotografer kommer att följa med som Expeditionsledare på vår resa. Expeditionledare Ole Jørgen Liodden Ole Jørgen är en av de två som grundade WildPhoto Travel. Ole Jøorgen har varit både Canon och Nikon ambassadör i Norge. Han valdes ut som en av fotograferna i det exklusiva Wild Wonders of Europe-projektet. Ole Jørgen har publicerat sex böcker om natur- och fotografi. Hans bilder har också fått tre utmärkelser i prestigefyllda BBC Wildlife Photographer of the Year och fem utmärkelser i GDT. Ole Jørgen anses vara en av de bästa naturfotografer i Europa. Ole Jøergens erfarenhet som fotoguide och expeditionsledare har lett honom till destinationer som Svalbard, Antarktis, Afrika och Galápagos. Svalbard, isbjörnar, den arktiska naturen och djurlivet där är några av Ole Jørgen specialiteter efter arton sommar- och vinter expeditioner till Svalbards vackra skärgård, och mer än tvåhundrafemtio möten med isbjörn.

7 Expeditionsledare Roy Mangersnes Roy Mangersnes är en norsk professionell naturfotograf som bor i Stavanger. Som Nikonambassadör anses han vara en av de mest inflytelserika naturfotograferna i Norge idag. Roy är en av ägarna till WildPhoto, polarpartner till Exposure Expeditions. Genom åren har Roy publicerat tre böcker, vunnit flera nationella och internationella utmärkelser inklusive BBC Wildlife Photographer of the Year, European Wildlife Photographer of the Year (GDT), och Nature s Best. Roys arbete som naturfotoguide har tagit honom runt hela världen från Arktis i norr till Antarktis i söder. Han har till och med setts vägleda grupper i varmare destinationer som Afrika och Galápagos. Roy är en skicklig fotograf och utbildad naturguide och hans gäster kommer alltid hem med fantastiska bilder och minnen för livet.

8 DIN GALAPAGOS EXPEDITION DAG FÖR DAG Torsdag 21 april Vi reser från Skandinavien med flyg till Guayaquil, Ecuador och anländer samma dag. Vi får transfer från flygplatsen till vårt hotell i Guayaquil. Fredag 22 april Vi flyger till Baltra (Galápagos) på morgonen och installerar oss på båten, som kommer att vara vårt "hotel" de kommande 11 dagarna (10 nätter). Vi börjar fotografera ett par timmar senare på ön North Seymour. Genast kommer får vi utmärkta fotomöjligheter med landleguaner, blåfotad sulor, nazcasulor och vackra fregattfåglar för att bara nämna några arter vi ser där. Lördag 23 april Under natten navigerar båten norrut till Tower Island, där vi går iland tidigt på morgonen och besöker Darwin Bay. Detta är den bästa möjligheten för att fotografera rödfotade sulor och tidpunkten är perfekt för få uppleva lekbeteende och bobyggande. På kvällen besöker vi en platå, som är häckningsplats för Elliotstormsvalor. Detta är ett bra ställe att observera och fotografera jordugglor som jagar stormsvalor. Mitt på dagen kommer vi satsa på att genomföra vår första snorklingstur. Söndag 24 april Under natten seglar vi vidare till ön Santiago. På förmiddagen kommer vi mestadels fotografera marina leguaner och under eftermiddagen utforskar vi en vacker sandstrand där vi kan få några fina möjligheter till närbilder av en nyfiken Galápagosvråk. Måndag 25 april Under natten passerar vi ekvatorn två gånger och kommer fram till den nordvästra delen av ön Isabela på morgonen. Vi kommer att snorkla med havssköldpaddor och förhoppningsvis även marina leguaner. Till kvällen kommer vi att befinna oss på Fernandina (den yngsta av öarna), där vi ofta ser hundratals marina leguaner och mycket annat intressant djurliv.

9 DIN GALAPAGOS EXPEDITION DAG FÖR DAG Tisdag 26 april Vi fortsätter att utforska ön Isabela där vi på en "hemlig" plats gör en Zodiackryssning och snorklar med Galápagospingviner och Galápagosskarvar! Kvällens aktivitet blir Elizabeth Bay med fin mangroveskog och bra fotomöjligheter vid solnedgången. Onsdag 27 april Vi är nu på den södra sidan av Isabela, där vi fotograferar djur vid soluppgången på en liten ö. Runt lunchtid kommer vi att "klättra" till kraterkanten av Sierra Negra Volcano (ungefär en timmes promenad upp). Detta är den enda av de stora vulkanerna som vi kommer att besöka under vår expedition. Vi besöker även byn Puerto Villamil. Vi kommer att erbjuda alternativa aktiviteter på den här platsen, som vi kommer att tillkännage ombord på båten. Torsdag 28 april Vi har nu flyttat båten till ön Floreana där vi tillbringar morgonen nära en fin lagun som brukar hysa flamingos. Senare under dagen kommer det att finnas möjlighet för snorkling med lekfulla sjölejon. Vi kommer också att försöka hitta och fotografera den extremt sällsynta och endemiska Floreanahärmtrasten (endast 100 stycken av dessa finns kvar i hela världen). Fredag 29 april Denna dag kommer att spenderas på ön Santa Cruz. Vi gör en förmiddagssession i en trevlig skog med gigantiska sköldpaddor och skogsfågel. På eftermiddagen besöker vi den lilla staden Puerto Ayora. Lördag 30 april På morgonen besöker vi den sällsynta Galápagos albatrossen som bara häckar på ön Espanola. Vi använder hela förmiddagen här bland albatrosser, sulor och flera andra sjöfåglar. Vid kvällen och solnedgången kommer vi att befinna oss på en stor vit sandstrand där sjölejon ofta vilar i hundratals. Detta är också platsen att fotografera den endemiska fågeln Española-härmtrast, den enda av de fyra härmtrastarna som Charles Darwin inte kund hitta på sin resa till öarna i 1835.

10 DIN GALAPAGOS EXPEDITION DAG FÖR DAG Söndag 1 maj Den näst sista dagen på vår Galápagosresa kommer vi att spendera på ön San Cristobal, i den östligaste delen av arkipelagen. Vi börjar på Punta Pitt, med möjligheter till snorkling. På denna ö kan vi fotografera spökkrabbor samt den inhemska Sancristóbal-härmtrasten. Det här är vår sista snorklingsmöjlighet på resan. Måndag 2 maj Vi avslutar vår Galápagosexpedition med en soluppgång på en liten men mycket intressant strand nära Baltra. Här finns det gott om sjölejon och möjligheter att fotografera lavatrutar, sulor och andra sjöfåglar. Efter förmiddagen går vi iland på Baltra där vi får transfer till flygplatsen. Vi flyger tillbaka till Guayaquil och där rekommenderar vi en extra natt på ett hotell för att säkra upp eventuell båt- eller flygförseningar från Galapagos. Vi kan hjälpa dig att boka hotellnatt samt transfer (som inte ingår i priset). Tisdag 3 maj Avgång från Guayaquil till Skandinavien (såvida du inte har förlängt din vistelse i Ecuador). Onsdag 4 maj Vid det här laget, kommer du att ha återvänt tillbaka till Skandinavien med oförglömliga minnen och bilder. Vänligen notera! Resplanen är endast en preliminär plan. Aktiviteter kan ändras, eller behövas bytas ut, på grund av ogynnsamma väderförhållanden eller andra oförutsedda händelser. Boende kan också ändras på grund av tillgänglighet.

11 OM EXPEDITIONEN Datum 21 april - 2 maj, 2016 Destination Galapagos - Ecuador - Stilla havet Inkluderat i priset Transfer mellan flygplats och hotell i Guayaquil, Ecuador t/r Boende på hotell i Guayaquil inklusive frukostbuffé Inrikesflyg från Guayaquil till Baltra, Galapagos t/r Transfer mellan flygplats och båt på Baltra (Galapagos) t/r 10 nätter ombord på expeditionsfartyget inklusive alla mål mat och ej alkoholhaltiga drycker Snorkelutrustning Två lokala naturguider och en expeditionsledare från WildPhoto Ej inkluderat i priset Internationellt flyg Skandinavien Guayaquil, Ecuador t/r Galápagos National Park avgift (betalas kontakt på Baltras flygplats, USD 100) Försäkring Alkohol & souvenirer Dricks till båtens personal och naturguider Pris per person USD På vilka sätt kan jag betala min resa? Via bankgiro, kontoöverföring eller via onlinebetalning med VISA, Mastercard och Eurocard. Du kan endast betala i valutan svenska kronor online. Om du har fått ditt pris i en annan valuta än SEK då måste du kontakta oss för att få en korrekt valutakurs. Vänligen beräkna INTE själv ditt SEK pris från annan valuta. Hur mycket skall jag betala och när? När du har bekräftat en bokning med Exposure Expeditions kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en till två arbetsdagar. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgift på SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. Detta är en resa med reguljärflyg, du måste betala hela flygkostnaden för att Exposure Expeditions ska kunna boka ditt flyg, innan detta är gjort kan flygkostnad och tillgång förändras. Flyg blir tillgängligt och betalas ca tio månader innan din avresa. Resterande slutbetalning skall betalas senast 14 dagar innan avresa. Kontakta oss Exposure Expeditions +46 (0)

12 OM EXPEDITIONEN Tillval Utrustningshyra Alla uppmuntras att ta med sig egen snorkelutrustning för att säkerställa bästa passform,. På båten finns grundläggande snorkelutrustning - masker, snorklar och fenor - som är tillgängliga för användning under kryssningen utan kostnad. På båten finns också möjlighet att hyra våtdräkter mot en extra avgift. Dessa dräkter är Bare 2mm shorties, som de flesta snorklare tycker är tillräckligt under de varmare månaderna runt Galápagos. Om du vill hyra en våtdräkt ska det förbokas med oss. Hyran är 55 USD för en 10- nätters-kryssning. Uppblåsbar snorklingsväst kan ge barn och svaga simmare extra flytkraft och säkerhet. Finns i S, M, L och XL och kostar 10 USD att hyra. Viktbälten och vikter kan bidra till att motverka en våtdräkts "flytkraft" och gör det lättare att fridyka. 10 USD för bältet, plus 10 USD för varje enhet av 4 pounds (cirka 2 kg) av vikt. All hyrutrustning skall förbokas genom oss och betalas sedan kontant ombord på båten. Avbeställningsskydd Avbeställningsskydd via ERV kan läggas till för 6 % av resans totala pris. Extra bagage På grund av de alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flygplan så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Exposure Expeditions i god tid inför avresa. Viktigt Alla pass måste vara giltiga minst 6 månader efter hemkomstdatum. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna vid valutaförändringar och vid förändringar på flygpriser. När du bokar accepterar du Exposure Expeditions resevillkor. Angivet innehåll på utflykter som Exposure Expeditions har i sin information, t.ex. resans innehåll, antal dyk, dykning på ett speciellt ställe, är angivna för optimala förhållanden t.ex. politiska/myndighets beslut, väder etc. kan påverka resan. Ansvarig ledare eller kapten har alltid rätt att ändra resans innehåll p.g.a. väder, politiskt beslut eller annan åtgärd som ligger utanför dennes kontroll och som kan äventyra resenärernas eller fartygets säkerhet. Vid sådan ändring har resenären ingen rätt till kompensation eller återbetalning.

13 OM EXPEDITIONEN Information om Galapagos och expeditionen Klimat Det är relativt varmt i april och maj (slutet av den varma perioden), men inte lika varmt som man skulle kunna tro strax under ekvatorn. Lufttemperaturer kommer normalt att vara omkring 25 till 30 grader. Vattentemperaturen runt 20 grader. På kvällarna kan det bli kallare, ner till 15 grader. En varm tröja, mössa och varma sockor är lämpligt att ha med. Elluttag Elnätet ombord på fartyget och på fastlandet är 120 volt med amerikanska pluggar som består av två blad. Vi rekommenderar att du tar med en internationell adapter om du behöver det Valuta Valutan på Galápagos och i hela Ecuador är US dollar. De flesta hotel, restauranger och affärer accepterar kreditkort. Dricks Olika länder har olika kulturer. I Europa ger vi inga större summor i dricks, medan i vissa andra delar av världen är det är den viktigaste delen av lönen. I Ecuador, är det brukligt att ge dricks. Det finns en rekommenderad dricks till besättningen på USD 240 per person. Detta delas sedan upp bland besättningen på båten. Kamera Oavsett vilken kamera du använder, se till att den fungerar fläckfritt innan du åker hemifrån. Lämna gärna in kameran för rengöring av sensorn. Vi rekommenderar att du tar med två kameror så att du har en back-up om något händer med din primära kamera. Det är också praktiskt med en kamera med ett teleobjektiv och en annan med en vidvinkelobjektiv. Batterier och lagring av bilder Ta med back-up batterier för dina kameror, blixtar mm. Du kan ladda batterierna ombord på stora båten. I kalla klimat håller batterier kortare än normalt. Den allmänna regeln är ta med fler minneskort än du förväntar dig att behöva. Vi rekommenderar minst 150 GB CF eller SD-kort. Linser Vi rekommenderar mm teleobjektiv för fotografering av fåglar och andra vilda djur. En mm lins är mycket användbar för landskapsfotografering. En vidvinkel (20 mm eller vidare) är trevligt att använda på djur som kommer väldigt nära och för landskapsbilder. Dator Det är alltid bra att ha med en dator med en eller två stora back-up hårddiskar för att lagra och redigera dina bilder. Blixt Blixt ät INTE tillåtet när du fotograferar i Galapagos National Park, men under ytan är det okej. Undervattensfotografering För att undervattensfotografera behöver du ett undervattenshus som passar din kamera. Om du behöver köpa detta, sätter vi gärna dig i kontakt med en UV-foto expert. Ett annat alternativ är att använda en dedikerad kompakt undervattenskamera eller en GoPro eller liknande action-kamera. Det fungerar ok, men ger inte samma bildkvalitet och funktionalitet.

2016 SVALBARD EXPEDITION

2016 SVALBARD EXPEDITION 2016 SVALBARD EXPEDITION CLASSIC ARTISKT LANDSKAP SÄLAR VALAR ISBJÖRNAR EXPEDITIONSLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES TVÅ CLASSIC EXPEDITIONER UNDER 2016 SVALBARD CLASSIC. Under denna expedition

Läs mer

ICE LOVER 2016 EXPEDITION SVALBARD. Capture life

ICE LOVER 2016 EXPEDITION SVALBARD. Capture life 2016 EXPEDITION ICE LOVER SVALBARD STORSLAGNA ARKTISKA LANDSKAP OÄNDLIG PACKIS VALROSS ISBJÖRN EXPEDITIONLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES EXPEDITION 1 [JUNI 26 - JULI 5, 2016] EXPEDITION

Läs mer

VINTER 2016 EXPEDITION SVALBARD. Capture life

VINTER 2016 EXPEDITION SVALBARD. Capture life 2016 EXPEDITION VINTER SVALBARD ARKTISKT VINTER-SKEN LANDSKAP PACKIS VALROSS, SÄL & ISBJÖRN EXPEDITIONSLEDARE OLE JØRGEN LIODDEN ELLER ROY MANGERSNES 4 UNIKA VINTER-EXPEDITIONER I MARS & APRIL 2016 SVALBARD

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Barcelona Training Camp

Barcelona Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT BARCELONA - SPANIEN - 14-18 MAJ, 2016 Barcelona Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare

Läs mer

Marbella Training Camp

Marbella Training Camp Marbella Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS STRANDLIV RELAX GOD MAT SPANIEN - 25 OKTOBER - 1 NOVEMBER, 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du ska komma hem som dig själv men

Läs mer

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa La Manga Club, Spanien 19-26 september 2017 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink La Manga Club, Murcia Spanien 15-22 oktober För att skapa energi i höstens mörka dagar och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig till en härlig gruppresa

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 28 APRIL - 5 MAJ, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Friskis & Svettis Eskilstuna

Friskis & Svettis Eskilstuna Friskis & Svettis Eskilstuna Träningsresa 2018 La Manga Club, Spanien 6-13 Maj 2018 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som dig

Läs mer

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015 GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND 27 oktober - 9 november 10-23 november 2015 BLAND SKÖLDPADDOR, LEGUANER OCH SJÖLEJON Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför

Läs mer

BLAND VALAR OCH DELFINER

BLAND VALAR OCH DELFINER BLAND VALAR OCH DELFINER Azorerna, 2-10 maj 2015 En oförglömlig resa bland valar och delfiner på Azorerna Följ med Joakim Odelberg till Azorerna och ön Pico och upplev valar och delfiner på mycket nära

Läs mer

Drivkraft Träningsresa Rethymnon, Kreta 9-16 maj 2019

Drivkraft Träningsresa Rethymnon, Kreta 9-16 maj 2019 Drivkraft Träningsresa Rethymnon, Kreta 9-16 maj 2019 foto: Y.Skoulas, www.visitgreece.gr Tillsammans med Invictus travel arrangerar vi nu en till träningsresa där träning, gemenskap och god mat står i

Läs mer

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 25 okt - 7 nov 8-21 nov 22 nov - 5 dec 2016

GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND. 25 okt - 7 nov 8-21 nov 22 nov - 5 dec 2016 GALAPAGOS REQUEST MED ECUADORS HÖGLAND 25 okt - 7 nov 8-21 nov 22 nov - 5 dec 2016 BLAND SKÖLDPADDOR, LEGUANER OCH SJÖLEJON Galapagosöarna ligger i Stilla havet, mitt på ekvatorn, nära hundra mil utanför

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

SPAIN TRAINING CAMP 8-15 okt. 2017

SPAIN TRAINING CAMP 8-15 okt. 2017 SPAIN TRAINING CAMP 8-15 okt. 2017 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och mentalt. You. Just stronger

Läs mer

6-13 MAJ 2018 LA MANGA, SPANIEN Träningsresa. I samarbete med:

6-13 MAJ 2018 LA MANGA, SPANIEN Träningsresa. I samarbete med: 6-13 MAJ 2018 LA MANGA, SPANIEN Träningsresa I samarbete med: Vill du boka din resa! Ring 031 774 1300 eller maila info@invictustravel.com Resemålet La Manga Club ligger i Murcia-regionen i sydöstra Spanien.

Läs mer

OPERATION HAIL STONE

OPERATION HAIL STONE Sida 1 OPERATION HAIL STONE THE WRECKS OF TRUUK LAGOON Chuuk 9 22 november 2015 Sida 2 VÄRLDENS BÄSTA VRAKDYKNING? De som är intresserade av vrakdykning behöver kanske ingen närmare presentation av vraken

Läs mer

Fitness Camp La Manga

Fitness Camp La Manga Fitness Camp La Manga GRUPPTRÄNING RELAX FÖRELÄSNINGAR GOD MAT SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016 SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 10-23 april 2016! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

Kryssning till Lizard Island

Kryssning till Lizard Island Kryssning till Lizard Island På denna kryssning får ni chans att uppleva världens största rev, Stora Barriärrevet, som ligger längs med s norra östkust. Kryssningen är med lyxiga Coral Expeditions. Under

Läs mer

PT on the Run to Spain

PT on the Run to Spain TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN - 2016 Training Camp Spanien 15-22 SEPTEMBER 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem

Läs mer

Training Camp by PT Vladan Rethymnon, Kreta maj 2018

Training Camp by PT Vladan Rethymnon, Kreta maj 2018 Training Camp by PT Vladan Rethymnon, Kreta 12-19 maj 2018 foto: Y.Skoulas, www.visitgreece.gr På PT Vladans träningsresa utvecklas du på flera sätt. Efter resan till Kreta kommer du hem som dig själv

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Aktivitetskryssning Stig ombord ett första klassens fartyg med nöjen för alla åldrar. Med en lång erfarenhet och välutrustat skepp kan ni bli guidade

Aktivitetskryssning Stig ombord ett första klassens fartyg med nöjen för alla åldrar. Med en lång erfarenhet och välutrustat skepp kan ni bli guidade Äventyr Tillsammans 13 dagars exklusiv ekoturism i Galápagos och Amazonas En spännande resa runt Galapápagos guldkorn till Amazonas hemligheter för de som vill ta del av den mångfald som jorden erbjuder.

Läs mer

Koppla bort från en stressig vardag Yoga i inspirerande och vacker miljö Njut av omgivningarna Skratta och trivs i solen!

Koppla bort från en stressig vardag Yoga i inspirerande och vacker miljö Njut av omgivningarna Skratta och trivs i solen! 26 SEPTEMBER - 3 OKTOBER 2017 Vi skapar yogaresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan kommer du att återvända hem som dig själv, men i en ännu bättre version - både fysiskt och mentalt. You. Just

Läs mer

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte

Dag 3 Quito Dag 5 Tortuga Bay & höglandet Dag 4 Seymore Norte Rundresa Ecuador Upplev Ecuadors många sidor; stad, djungel och hav. Vi strövar runt i Quito, står mitt på ekvatorn och åker till färgstarka marknader runt staden. Resan fortsätter till det karga Galapagos

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

Yachtcharter i Quirimbas

Yachtcharter i Quirimbas Yachtcharter i Quirimbas MOÇAMBIQUE 8 dagar/7 nätter Om ni gillar att vara ute på havet är detta den perfekta semestern för hela familjen eller för kompisgänget! Njut av lyxen ombord på en yacht där ni

Läs mer

Kryssning från Cairns

Kryssning från Cairns Kryssning från Cairns Vill du uppleva barriärrevet och slippa alla dagsturister? Då är detta kryssningen för dig. Detta är en 4-dagars minikryssning från Cairns med mindre fartyg, avslappning, grym snorkling

Läs mer

Mike s Gym & Training Camp

Mike s Gym & Training Camp HEALTH TRAINING TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 9-16 NOVEMBER, 2016 Mike s Gym & Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv

Läs mer

Kryssning från Cairns

Kryssning från Cairns Kryssning från Cairns Vill du uppleva barriärrevet och slippa alla dagsturister? Då är detta kryssningen för dig. Detta är en 4-dagars minikryssning från Cairns med mindre fartyg, avslappning, grym snorkling

Läs mer

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA Stora Hawaiiresan Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och underbart tropiska klimat kan Hawaiiöarna leva upp till de flesta drömmarna om den perfekta tropiska ön. En resa till Hawaii

Läs mer

Trifit Triathlonläger 28 okt 4 nov La Manga Club, Spanien

Trifit Triathlonläger 28 okt 4 nov La Manga Club, Spanien Trifit Triathlonläger 28 okt 4 nov La Manga Club, Spanien Tävlingssäsongen är över, viloperioden är förbi. Det är dags nu. Nya mål, större drömmar. Dags att börja planera och fokusera igen. Du kanske sitter

Läs mer

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017

SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017 ! SPÄCKHUGGARE vs SJÖLEJON Patagonien, Argentina, 1-14 april 2017! En helt unik möjlighet, att få upplev Späckhuggarens attack på nära håll där bara de stora internationella filmbolagen fått filma. Följ

Läs mer

Träningsresa till Teneriffa!

Träningsresa till Teneriffa! Träningsresa till Teneriffa! På våra träningsresor utvecklas du på flera sätt. Efter resan till Teneriffa kommer du hem som dig själv - men i en starkare version, både fysiskt och mentalt. You - just stronger!

Läs mer

TI OW Red Sea Liveaboard Camp!

TI OW Red Sea Liveaboard Camp! TI OW Red Sea Liveaboard Camp! 3-10 november, 2015 Invictus Travel & Simcoachen TI Open Water liveaboard camp Total Immersion goes deeper Vår ambition är att få människor att känna sig stärkta både fysiskt

Läs mer

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016!

EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016! EXPEDITION SVALBARD Svalbard 8-18 september 2016 En annorlunda fotoexpedition i ett spektakulärt landskap Omgiven av Svalbards spetsiga berg, stämningsfulla fjordar och gnistrande glaciärer har du nu chansen

Läs mer

TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN

TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN - 2017 Training Camp Spanien 14-21 MAJ 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem som dig

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013

Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 Kryssarklubbens eskader 14-21 september Kroatien2013 1 RESEFAKTA, FLYG OCH BÅTAR FLYG Vi kommer att flyga till Split med SAS morgonflyg från Göteborg och Stockholm. Utresa Göteborg Split Stockholm Split

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Nox Box Training Camp Tenerife Mars 2018

Nox Box Training Camp Tenerife Mars 2018 Nox Box Training Camp Tenerife 11-18 Mars 2018 På våra träningsresor utvecklas du på flera sätt. Efter resan till Teneriffa kommer du hem som dig själv - men i en starkare version, både fysiskt och mentalt.

Läs mer