Justeringens Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 27 augusti 2007 kl Ordförande... Paragraf BEVIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Justeringens Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 27 augusti 2007 kl Ordförande... Paragraf BEVIS"

Transkript

1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Roger Hansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Sven Olsson Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 27 augusti 2007 kl Sekreterare... Börje Olsson Ordförande... Paragraf Anders Hygrell Justerare... Sven Olsson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen, Henån... Margita Martinsson

2 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Övriga deltagande Ewa Reinhold, kommunchef Börje Olsson, kanslichef Jan Johansson, teknisk chef 133 kl Christer Thobiasson, ekonom 144 kl

3 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Exp: Tekniska enheten AU 133 Dnr 2007: Godkännande av exploateringsavtal för Glimsås 1:213 och 1:214 m.fl. Föreligger godkännande av exploateringsavtal daterat för Glimsås 1:213 och 1:214 m.fl. Arbetsutskottet beslutar att för sin del godkänna avtalet i avvaktan på planens slutliga handläggning.

4 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 AU 134 Dnr 2007: Ändring i kommunstyrelsens delegation avseende färdtjänstbeslut Kommunstyrelsens färdtjänsthandläggare har delvis fått andra arbetsuppgifter och som en följd av detta måste delegatbeteckningen i kommunstyrelsens delegationsförteckning ändras. Punkterna 5.4 och 5.5 ger befogenheten att fatta beslut om färdtjänst respektive riksfärdtjänst. Numer ersätter dessutom Tjörns och Orusts handläggare varandra varför en ersättare för delegaten kan utses. Orusts handläggare benämns nu trafikplanerare medan Tjörns handläggare har titeln färdtjänsthandläggare. Kommunstyrelsen beslutar att i kommunstyrelsens delegationsordning 5.4 respektive 5.5, ändra delegatbeteckningarna så till vida att trafikplanerare erhåller beslutanderätten och färdtjänsthandläggare är ersättare. (Trafikplanerare ska föras in i förkortningsindexet.)

5 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 AU 135 Dnr 2007: Extra anslag till överförmyndarverksamheten i 2008 års budget Orust kommun har ett samarbetsavtal med Stenungsunds kommun vad gäller överförmyndarverksamhet. Från årsskiftet har Stenungsund även avtalat med Tjörns och Lilla Edets kommun om samarbete. Två heltider arbetar nu i organisationen. Arbetsbördan har dock ökat och Orust del av ökningen bedöms motsvara 1/6 tjänst. Man avser totalt att rekrytera en halvtids assistenttjänst. Idag betalar Orust kronor för administrationen. Stenungsund beräknar att för Orusts del behöva utöka med motsvarande 1/6 tjänst och således det ytterligare behovet av medel från Orust är kronor. Samrådskommittén beslutade att ta upp ärendet vid nästa sammanträde och att vid detta möte ska respektive kommun redogöra för sitt ställningstagande i frågan. Kommunstyrelsen beslutar att i 2008 års budget för sin del godkänna ett ytterligare ramtillskott enligt tidigare gjord, men ej i siffror definierad, framställning från överförmyndarnämnden om avsett för köp av verksamhet från Stenungsund.

6 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Exp: Gränskommittén AU 136 Dnr 2007: Kontakt 2007 svensk-norsk kontaktmässa för näringslivet Från Gränskommittén Östfold-Bohuslän-Dalsland har kommit önskemål om att Orust kommun ingår som samarbetspartner i kontaktmässan Kontakt 2007 genom att medfinansiera projektet med kronor. Gränskommittén har arrangerat sex norsk-svenska kontaktmässor: , , 2005 och Syftet är att underlätta för företagen i regionen Östfold/Västra Götaland att utveckla nya affärskontakter genom att skapa mötesplatser för affärsförbindelser och nätverksbyggande. Arrangören har av tidigare mässor byggt upp en kunskap och erfarenhet av att arrangera kontaktmässor, detta har lett till breddning av kontaktnät både vad gäller näringslivet som kommunerna, inom regionen Östfold-Fyrbodal. Näringslivsansvariga i Fyrbodals kommuner har efter synpunkter från deltagande företag, meddelat att dessa mässor arrangeras för ofta. Målsättningen är enligt projektbeskrivningen att kontaktmässan på sikt blir självfinansierad. En mässa som arrangerats vid sex tillfällen under åtta år bör redan vara självfinansierad. Arbetsutskottet beslutar att ej medfinansiera kontaktmässan med kronor för år 2007.

7 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 AU 137 Dnr 2007: Motion om TV-rum och läsrum på Eklundens äldreboende Keith Johansson, Sverigedemokraterna föreslår i motion kommunfullmäktige besluta att utrymmen för de äldres aktiviteter på Eklunden ska bestå i nuvarande skick. Sociala omsorgsnämnden beslutar i yttrande över motionen att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen med hänvisning till att ärendet inte tillhör kommunfullmäktiges handläggning då det är en verksamhetsfråga för sociala omsorgsförvaltningen. Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till att ärendet inte tillhör kommunfullmäktiges handläggning.

8 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 AU 138 Dnr 2006: Motion om webbradiosändning av kommunfullmäktiges sammanträde Sven Olsson och Tina Ehn, miljöpartiet föreslår i motion inlämnad kommunfullmäktige besluta att uppdra till kommunstyrelsen att utreda möjligheterna att sända kommunfullmäktiges sammanträde i webbradio och/eller banda kommunfullmäktiges sammanträde och tillhandahålla inspelningarna för nedladdning från Orust kommuns hemsida. Vad avser bandningen av kommunfullmäktiges sammanträde så har det tidigare motionerats i frågan; 1989 och kommunfullmäktige beslutade med anledning av den senaste av dessa motioner att för närvarande inte inköpa bandspelare utan avvakta kommande mediautveckling, samt att därmed anse motionen besvarad. Över motionen föreligger yttrande från kommunens informatör och kommunfullmäktiges sekreterare, daterad Kommunfullmäktige beslutar att med bifall till motionen uppdra åt kommunstyrelsen att vidare utreda inspelning och nedladdning av kommunfullmäktiges sammanträden på kommunens hemsida, intresse, utrustning och kostnader.

9 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 AU 139 Dnr 2007: Ändringar i krisledningsnämndens och kommunstyrelsen reglemente Krisledningsnämndens reglemente är antaget av kommunfullmäktige en kvardröjd felskrivning i krisledningsnämndens reglemente anger att ledamöter och ersättare ska vara 7+7. Detta är emellertid felskrivet och skall vara 9+9. Idag är uppdelningen mellan krisledningsnämndens och kommunstyrelsen i en krissituation den att krisledningsnämnden går in med beslutanderätt i ett visst läge i en krisledningssituation men om en sådan eskalerar till en beredskapskris där regeringen fattar beslut om höjd beredskap eller om ett sådant scenario uppstår redan från början, då är kommunstyrelsen den kommunala nämnd som övertar beslutsbefogenheterna. Med en inövad krisledningsnämnd o organisationen är denna uppdelning ologisk och bör ses över. Anledningen till att det ser ut som det gör är att verksamheternas styrs av två olika lagar. Kommunfullmäktige beslutar att ändra i krisledningsnämndens reglemente; dels i 5 vari ledamöter och ersättare skall anges som 9+9 och i 1 2:a stycket, där krisledningsnämnden skall anges som beredskapsnämnd med lydelse enligt följande : Nämnden ansvarar även för beredskapsförberedelserna och ledningen av den del av det civila försvaret som kommunen enligt lagen om civilt försvar, efter regeringsbeslut, ska bedriva under höjd beredskap. Och att den nuvarande parentesen därmed utgår, samt att som en följd redigera bort begreppet beredskapsnämnd, 7 i kommunstyrelsens reglemente.

10 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 AU 140 Dnr 2007: Yttrande över detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Stockens camping För fastigheten saknas detaljplan. Fastigheten ligger inom område av riksintresse för friluftsliv och inom område av intresse för kulturmiljövård enligt Miljöbalken 3 kap 6 samt inom kustområdet enligt Miljöbalken 4 kap 4. Detaljplaneprogram har tidigare varit utsänt för samråd. Syftet med detaljplanen avser planläggning för utbyggnad av campingområdet med fler uthyrningsstugor och tältplatser samt att reglera befintlig stugbebyggelse. Kommunstyrelsen beslutar att i samrådsyttrande inte ha något att erinra mot den 24 juli 2007 upprättade detaljplanen.

11 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 AU 141 Dnr 2007: Yttrande över detaljplan för del av fastigheten Malö 1:46 m.fl. För området gäller detaljplan antagen av KF Planen syftar till att utvidga gällande detaljplan på Malö Grönviksområdet genom att tillskapa 10 nya byggrätter för småhusbebyggelse. Miljö- och byggnadsnämnden beslutade att översända detaljplanen för samråd. Kommunstyrelsen beslutar att i samrådsyttrande inte ha något att erinra mot den 16 juli 2007 upprättade detaljplanen.

12 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 AU 142 Dnr 2006: Handläggning av arrendeavtal för glasskiosken på Hermanö Sedan en lång tid tillbaka har försäljningen av glass bedrivits i en kiosk i anslutning till affären på Hermanö. Kommunen äger marken men något skriftligt arrendeavtal har inte träffats. Kiosken med inventarier ägs av den förre handelsmannen som i sin tur har arrenderat ut den. Kommunen hade för avsikt att reglera detta förhållande. Kommunens mening är att glassförsäljningen skall knytas till dagligvaruhandeln i akt och mening att öka det ekonomiska underlaget för och därmed möjligheten till en helårsöppen livsmedelsaffär på ön. Kommunstyrelsen beslutar att meddela nuvarande innehavare av glasskiosken att han omedelbart skall avlägsna sin egendom från kommunens mark, samt att teckna arrendeavtal med dagligvaruhandeln. Kommunstyrelsen beslutade att uppdra till kommunrevisionen att granska handläggningen av rubricerat ärende. I skrivelse meddelar kommunrevisorernas presidium att man inte kan åta sig uppdraget. Bengt Johansson föreslår kommunstyrelsen besluta att lägga ärendet till handlingarna. Roger Hansson föreslår kommunstyrelsen besluta att låta genomföra en helt objektiv genomgång - exempelvis genom anlitande av SKL av hur det rubricerade ärendet har handlagts. Enligt Bengt Johanssons förslag. Roger Hansson reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

13 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 AU 143 Dnr 2007: Anmälan av kurser och konferenser Sveriges Kommuner och Landsting, Mellankommunal samverkan 16 oktober 2007 Stockholm Regionförbundet Södra Småland, Kommunen i en globaliserad värld 27 november 2007 Växjö Konserthus Regionförbundet Södra Småland, Islams försvenskning 19 oktober 2007, Växjö Regionförbundet Södra Småland, Så kan begränsningar vändas till resurser att arbeta med personer med Asbergers syndrom 2 oktober 2007 Växjö Sveriges Kommuner och Landsting, Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad september 2007 Skövde 2-3 oktober 2007 Luleå 6-7 november 2007 Stockholm tema storstadsregionerna Sveriges Kommuner och Landsting, Erfarenheter av alternativ politisk organisation 5 oktober 2007 Stockholm Sveriges Kommuner och Landsting, Seminarium om miljökrav och etiska krav i offentlig upphandling 14 september 2007 Stockholm Västra Götalandsregionen, Förhandsavisering om - Inbjudan till träff med Västra Götalandsregionens Handikappkommitté 16 november 2007 Uddevalla GR, Skaraborgs kommunalförbund, Fyrbodal, Sjuhärad, West Sweden, Kommunerna i EU Borås 8 november 2007 Uddevalla 9 november november november 2007

14 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 Uddevalla kommun, Konferens om reservvatten i mellersta Bohuslän Uddevalla 7 september 2007 Arbetsutskottet beslutar att utse Björn Persson, Roger Hansson och Bengt Johansson att delta i konferensen om reservvatten i mellersta Bohuslän, samt att lägga anmälan i övrigt till handlingarna.

15 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 Exp: Ekonomienheten AU 144 Dnr 2007: Kommunstyrelsens budget 2008 Föreligger budgetförslag från kommunstyrelseförvaltningen vad avser kommunstyrelsens verksamhet, daterad Arbetsutskottet beslutar att för sin del godkänna budgetförslaget.

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Centrumhuset Henån onsdagen den 12 september, 2007 kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Centrumhuset Henån onsdagen den 12 september, 2007 kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån onsdagen den 12 september, 2007 kl. 08.15-11.15 Beslutande Anders Hygrell Birgit Strömberg Roger Hansson Bengt Johansson Inga Göransson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.50 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Björn

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Centrumhuset Henån kl.17.00-17.30 Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån kl 08.15-12.20 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-09-01 8:15-9:40 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-07 8:15-10:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 12.00 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Horst Sauer

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-16.00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson kl.10.15-16.00 144-147 Holger Formgren Bengt Johansson Henry

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 08.55 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson 34-35, 37-42 Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25 Orust kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2010-01-28 Plats och tid Kajutan, Henån 2010-01-28 18:30 21:25 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anders Ekström, t f

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-21 8:15-12:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-15.30 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Roger Hansson 13.00-15.30 180-184 Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.45 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Roger Hansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-08-11 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-08-11 8:15-9:45 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 Beslutande Roger Hansson 8:15-11:30 6-13 Kerstin Gadde Claes Nordevik Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-06-11 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30 20.40 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Utses justera Hans

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-12-13 17:00-17:20 Beslutande Bengt Torstensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Tomas Nyberg Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Daniel

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån 2017-12-05 08:15-12:45 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Veronica Almroth (L) Övriga

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Gerhard Andersson, tjg ersättare Maivor Johansson Einar Jansson Lars Edström Ingemar Martinsson Sven-Ove Tjörnebro Övriga

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 1 (5) Plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Vallentuna. Kl 18.00-18.40 ande Ersättare Övriga närvarande Elwe Nilsson (M), ordförande, Erika Nordell (C), Lage Jansson (M), Ewa Thorin (M), Ragnar Dahl

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag , kl. 08:15-11:50

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag , kl. 08:15-11:50 1 Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag 2017-09-28, kl. 08:15-11:50 Beslutande Anne-Marie Petersson Birthe Hellman Sten-Inge Kedbäck Anders Hygrell Catharina Eriksson, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 25 oktober, 2007 kl 18.30-23.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Justeringens plats och tid Enligt

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Ewa Reinhold, kommunchef. Justeringens plats och tid Kommunstyrelsekontoret, Henån, tisdag 26 mars 2002 kl 16.00

Ewa Reinhold, kommunchef. Justeringens plats och tid Kommunstyrelsekontoret, Henån, tisdag 26 mars 2002 kl 16.00 1 Plats och tid Aulan, Henåns skola, 18.30-19.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Utses att justera Bo Andersson Inger Heimburger Justeringens

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 19 november 2007 kl Ordförande... Paragraf BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 19 november 2007 kl Ordförande... Paragraf BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-13.05 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Roger Hansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument Reglemente för krisledningsnämnden ANTAGET AV: Kommunfullmäktige DATUM: 2017-02-23, 29 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING: Kanslichef GÄLLER TILL

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen kl 13:00-16:30 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Marcus Eklund (S) ledamot Eivor Hallén (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter

Plats och tid Årholmen Kommunhuset Henån Torsdag 16 maj, klockan Sekreterare.. Paragraf Carin Persdotter 1 Plats och tid Årholmen 2019-05-14 09.00-14.45 Beslutande Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Hilden Talje (M) Eva Skoglund (S) tjänstgörande ersättare Maria Sörkvist (C) Martin Reteike (MP) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Gunilla Josefsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl KOMMUN 2010-03-17 2010-03-18 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott / bokslutsberedning Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19 onsdagen den 17 mars kl. 08.30 16.45 torsdagen den 18 mars kl. 08.15

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo Andersson, ej 98 Einar Jansson Lotta Bäckberg, tjg ersättare Lars Edström Ingemar Martinsson, ej 105 Hans Stevander kl. 08.15-14.30

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån. 2018-01-11 08:15-14:00 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Anders Arnell (M), tjänstgörande ersättare Veronica

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13,00-16.10

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13,00-16.10 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13,00-16.10 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Lars-Olof Hermansson Bror Simonsson, tjg ersättare Einar Jansson Lars Edström Ingemar Martinsson Gunnar Persson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-13 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 13 mars 2013, kl. 08.00-11.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen (1) 2014-02-12 8:15 Ledamöter Ersättare Kristina Svensson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.40 Beslutande Ledamöter Ersättare Catharina B. Bråkenhielm Bo Andersson Birger Lagerström Lars-Åke Gustavsson Torsten Olegård

Läs mer

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.10 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2017-10-12 189 Au 150 Dnr 110/2017 041 Kommunal skattesats 2018 s beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer den kommunala skattesatsen

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2016.03.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.22 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ers Gert Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-01-25 8:15-11:45, 13:00-14:15 Beslutande Hans Pernervik Kerstin Gadde 8:15-11:45 1-7 Gunilla Josefsson 13:00-14:15 8 Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2015-01-21 10.15-12.30 Beslutande Kerstin Gadde, (S) ordf Lars Larsson, (C) Kristina Svensson (MP) Ingrid Cassel (M) Veronica Almroth (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Helena Maxon Jakob Hallman (KD) Oscar Andersson (S), sekreterare ordförande justeringsperson

Helena Maxon Jakob Hallman (KD) Oscar Andersson (S), sekreterare ordförande justeringsperson Tid: 15:00-15:50 Plats: Kommunhuset i Stenungsund, Strandvägen 15, lokal Rodret Beslutande Jakob Hallman (KD) ordförande Lars-Erik Anderström (M), ersättare för Annette Fransson (S) Anders Wingård (FO)

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS ProtokoDet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PJatsoch tid Stadshuset, kl 1300-14.35 BesllJlande Ledamöter Tore Nolberger (M) ordförande Lars Newman (Kd) Pierre Ryden (S) Övriga deltagande Catrin Hulmarker (M), ersättare Annica

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer