DOM meddelad i Malmö Mål nr: B MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22 PARTER (Antal tilltalade: 1)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DOM meddelad i Malmö Mål nr: B MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22 PARTER (Antal tilltalade: 1)"

Transkript

1 meddelad i Malmö Mål nr: 1 Postadress Box Malmö PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Naim Ali, Ramels Väg Malmö Offentlig försvarare: Advokat Ulf Frisell Frisells Advokatbyrå AB Kiliansgatan Lund Åklagare Kammaråklagare Jimmy Serrano Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Malmö SLUT Brott som den tilltalade döms för 1. Olaga hot, 4 kap 5 1 st brottsbalken Olovlig körning, grovt brott, 3 1 st 2 men trafikbrottslagen (1951:649) Rattfylleri, 4 2 st trafikbrottslagen (1951:649) Narkotikabrott, 1 1 st 4 p narkotikastrafflagen (1968:64) Narkotikabrott, ringa brott, 1 1 st 6 p och 2 narkotikastrafflagen (1968:64) Brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, 29 3 st lagen (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor Påföljd m.m. Fängelse 2 år Förverkande och beslag 1. I beslag tagen narkotika förklaras förverkad. Beslaget ska bestå (Polismyndigheten Region Syd, beslag nr BG p.1-12:2). Besöksadress Kalendegatan 1 Telefon Telefax E-post: malmo.tingsratt@dom.se Expeditionstid måndag - fredag 08:00-16:00

2 Mål nr: 2 2. I beslag tagna vågar och förpackningsmaterial förklaras förverkade. Beslagen ska bestå (Polismyndigheten Region Syd, beslag nr BG p.1-8 och nr BG p.1-2). 3. I beslag tagna kr förklaras förverkade. Beslaget ska bestå (Polismyndigheten Region Syd, beslag nr BG p.1). 4. I beslag tagna handgranat jämte emballage förklaras förverkad. Beslaget ska bestå (Polismyndigheten Region Syd, beslag nr BG p.1-2). Häktning m.m. Naim Ali ska stanna kvar i häkte till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom. Brottsofferfond Den tilltalade åläggs att betala en avgift på 800 kr enligt lagen (1994:419) om brottsofferfond. Ersättning 1. Ulf Frisell tillerkänns ersättning av allmänna medel med kr. Av beloppet avser kr arbete, kr tidsspillan, kr utlägg och kr mervärdesskatt. 2. Jenny Jörwall tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som målsägandebiträde med kr. Av beloppet avser kr arbete, kr tidsspillan och kr mervärdesskatt. 3. Kostnaden för försvaret och målsägandebiträdet ska stanna på staten.

3 3 YRKANDEN M.M. Åklagarens yrkanden framgår av två stämningsansökningar, bilagorna 1 och 2. Frihetsberövande Naim Ali blev anhållen den 11 december 2015 och häktades den 14 december (Se avräkningsunderlag.) SKÄL Stämningsansökan (aktbilaga 46) Naim Ali har erkänt olaga hot. Förhör har hållits med målsäganden Emilia Brandt och den tilltalade Naim Ali. Åklagaren har åberopat utdrag sms från målsägandens och den tilltalades telefoner. Detta sms har följande innehåll: Lyssna jag vill träffa hunden. Och din bror har jag redan snackat med hans nummer slutar på 5605 ring han och kolla. Och jag har hört att du snackar med en kille. Jag varna dig innan. Och jag kommer att DÖDA dig ifall han kommer nära hemmet. Och snacka normalt på luren när jag ringer dig ska inte skrika eller något. Och du vet om så länge du inte har gjort fel kommer jag aldrig lägga ett finger på dig. I förhören har lämnats i huvudsak nedanstående uppgifter. Emilia Brandt Emilia Brandt minns inte så mycket av det som hände. Hon och Naim Ali hade en relation under tre år. Den tog slut för ett halvår sedan.

4 4 Emilia Brandt var hemma, och Naim Ali kom och bankade på dörren och skrek i trappan. Emilia Brandt blev rädd och ringde till polisen. Sedan fick hon detta sms. Hon blev rädd på grund av det som Naim Ali skrev. Det var obehagligt. Relationen mellan Emilia Brandt och Naim Ali var upp och ner. Naim Ali är ingen elak människa och han vill inte skada henne, men hon vet, att ibland slår det slint för Naim Ali. Då gör han saker som han egentligen inte vill göra. Naim Ali Naim Ali kommer inte ihåg något. Det stämmer att han var där och bankade på dörren. Naim Ali kommer inte ihåg vad han tänkte, när han skrev sms:et. Han förstår att Emilia Brandt blev rädd. Tingsrättens bedömning Det framgår av utredningen att Naim Ali skickat det ovan återgivna smsmeddelandet till Emilia Brandt. Meddelandet har ett sådant innehåll att det varit ägnat att hos Emilia Brandt väcka allvarlig fruktan för sin egen personliga säkerhet. Åtalet för olaga hot är styrkt. Stämningsansökan (aktbilaga 49) Naim Ali har redovisat nedanstående inställning till åklagarens yrkanden. Naim Ali erkänner narkotikabrott (åtalspunkt 1), med den reservationen att all kokain han innehade var avsedd enbart för eget bruk. Naim Ali medger de särskilda yrkandena om förverkande av narkotika, vågar och förpackningsmaterial som tagits i beslag. Han bestrider det särskilda yrkandet om

5 5 förverkande av kontanter, vilka är hans privata medel som inte kommer från någon brottslig verksamhet. Naim Ali medger att han förvarat en handgranat utan tillstånd men förnekar brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor (åtalspunkt 2). Han har inte förstått att det var en handgranat. Han bestrider att handgranaten var farlig och att den hade kunnat komma till brottslig användning, varför eventuellt brott inte ska bedömas som grovt brott. Naim Ali medger det särskilda yrkandet om förverkande av handgranat och emballage som tagits i beslag. Naim Ali erkänner olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott (åtalspunkt 3), men gör gällande att den olovliga körningen inte ska bedömas som grovt brott. Förhör har hållits med Naim Ali. Åklagaren har som bevisning åberopat PM, fotografier, beslagsprotokoll, undersökningar NFC, analyser m.m., kontoutdrag, tillgångsutredning, körkortsuppgifter och analysresultat. Naim Ali har också åberopat skriftlig bevisning. Naim Ali har berättat i huvudsak följande. Angående tramadol, cannabis och kokain Naim Ali bodde i lägenheten vid Ramels väg, när polisen tog honom. Det var Naim Alis cannabis. Han vet inte varför den låg utspridd på olika ställen. Naim Ali använder lite cannabis då och då, inte mycket.

6 6 Det var Naim Alis kokain. Han använder kokain själv, varje dag. Det var även Naim Alis Tramadol. Han hade det både för att använda själv och för att sälja. Naim Ali hade sålt en del cannabis och Tramadol. Han hade hållit på med det lite mer än två månader. Han behövde pengar för att betala en skuld. Allt detta handlar om en skuld. Det var en del pengar, kr kan stämma. Naim Ali blev hotad på grund av skulden. Försäljningen gick dåligt för att Naim Ali själv missbrukade. Naim Ali hade pengarna som blev tagna i beslag i innerfickan i sin väst. Det var inkomster från Arbetsförmedlingen. Alla pengarna, kr, kommer från Arbetsförmedlingen. Naim Ali sade till polisen i början att det var hans brors pengar, för han ville inte att kronofogden skulle ta dem. Angående handgranaten Naim Ali lade handgranaten uppe på garderoben. Han hade fått den en timme tidigare. Det bara blev så att Naim Ali fick den. Han skulle hålla den åt någon annan. Naim Ali vet inte när den här personen skulle ha tillbaka den eller vad han skulle använda den till. Den var tejpad. Naim Ali såg inte vad det var. Han kollade inte vad det var för något. När han fick paketen i handen, var han inte medveten om att det var en handgranat. Han bara tog den, lade den däruppe och gick sedan ut. Naim Ali visste inte förrän vid polisförhöret att det var en handgranat. Det fick han reda på vid det första polisförhöret. Naim Ali erkände vid polisförhöret för att de hade hittat handgranaten hemma hos honom. Angående olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott Naim Ali hade tagit kokain kort tid innan han körde bil.

7 7 Tingsrättens bedömning Naim Alis erkännande av narkotikainnehav får stöd av den övriga utredningen. Den aktuella mängden kokain är inte större än att Naim Alis invändning om att kokainet var avsett för eget bruk kan godtas. I övrigt är åtalet styrkt i åtalspunkt 1. Den narkotika, de vågar och det förpackningsmaterial som tagits i beslag ska förklaras förverkade. Vad gäller de kontanter som tagits i beslag, framgår det av utredningen att Naim Ali beviljats aktivitetsstöd av Försäkringskassan med kr per månad efter skatt. Det är inte sannolikt att han skulle ha tagit ut och haft med sig stödet för mer än en och en halv månad i kontanter. Det framstår därför som klart mer sannolikt att pengarna är utbyte av brottslig verksamhet än att så inte är fallet. Yrkandet om förverkande av kr ska därför bifallas. Vad härefter gäller frågan om ansvar för olovligt innehav av en handgranat kan det konstateras att det syns på förpackningen att den innehöll en handgranat. I vart fall kan Naim Ali, när han höll i paketet, inte ha undgått att känna att det innehöll en handgranat. Eftersom det inte finns anledning att be någon att förvara en attrapp eller leksak, måste han också ha förstått att det var en fungerande handgranat. I frågan om rubriceringen har Naim Ali anfört. Av den tekniska undersökningen av handgranaten framgår att den var säkrad med en säkringssprint på avsedd plats i handgranatens mekanism. Handgranaten var alltså inte farlig. Det saknas utredning om att den hade kunnat komma till brottslig användning. Tingsrätten gör den bedömningen att en handgranat i och för sig är farlig, även om den förvaras med säkringssprinten på plats. Det finns utanför försvarsmakten inte något lagligt användningsområde för en handgranat. Den aktuella handgranaten hade alltså kunnat komma till brottslig användning.

8 8 Naim Ali ska på grund av det ovan anförda döms för uppsåtligt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott (åtalspunkt 2). Yrkandet om förverkande av handgranaten och emballage ska bifallas. Naim Alis erkännande av olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott, ringa brott (åtalspunkt 3), får stöd av den övriga utredningen. Den olovliga körningen ska bedömas som grovt brott, eftersom Naim Ali tidigare har blivit dömd för olovlig körning (se nedan). Åtalet är styrkt i dessa delar. Påföljdsfrågan Naim Ali förekommer i belastningsregistret med 18 avsnitt. Han har ingen aktuell påföljd. Han har dömts för olovlig körning vid flera tillfällen, senast av tingsrätten den 23 oktober 2015, då påföljden bestämdes till dagsböter. Frivården Malmö har i ett yttrande i målet anfört bland annat följande. Naim Ali lever under ordnade förhållanden vad gäller bostad men han är arbetslös sedan flera år och har missbruksproblem. De riskfaktorer som har identifierats, vilket bedöms kunna öka eller upprätthålla risken för återfall i brott, är hans användning av narkotika i kombination med sysslolöshet. Naim Ali har behov av både stöd, hjälp och kontroll för att kunna sluta använda narkotika. En möjlighet skulle vara att han genomgår ett behandlingsprogram som hjälper honom att sluta använda narkotika. Han säger att han vill åstadkomma en förändring i sitt liv och att han är beredd att delta i ett behandlingsprogram. Utifrån vad som framkommit i utredningen gör frivården bedömningen att det med tanke på Naim Alis användning av narkotika föreligger ett övervakningsbehov. Han är motiverad att ändra sitt beteende och delta i ett behandlingsprogram. Skyddstillsyn föreslås därför som lämplig påföljd. Skyddstillsynen bör kombineras med föreskrift att Naim Ali ska underkasta sig den behandling som frivården finner erforderlig. Naim Ali bedöms i och för sig kunna

9 9 fullgöra samhällstjänst, men frivården bedömer att sådan bör undvikas så att han i stället kan koncentrera sig på att upprätthålla drogfrihet. Tingsrätten gör denna bedömning i frågan om påföljd för Naim Ali. Både narkotikabrottet avseende innehav av narkotika och brottet mot lagen om brandfarliga och exposiva varor är av så allvarlig art och dessa brott har så högt sammanlagt straffvärde att annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga. Straffvärdet vid ett rent mängdresonemang motsvarar för innehavet av cannabis fängelse drygt två månader och för innehavet av kokain fängelse något mer än fyra månader. Innehavet av Tramadol avser kapslar à 100 mg. I rättspraxis har Tramadol i farlighetshänseende jämställts med cannabis, och en missbruksdos Tramadol har antagits uppgå till 200 mg. Naim Alis innehav av Tramadol motsvarar alltså 1894 missbruksdoser. För cannabis anses en missbruksdos uppgå till 0,5 gram, vilket leder till att straffvärdet för 1894 missbruksdoser Tramadol, vid ett rent mängdresonemang, är detsamma som för 947 gram cannabis, motsvarande fängelse cirka sju månader. (Ang. rättpraxis vid innehav av Tramadol, se dom av Hovrätten över Skåne och Blekinge den 2 oktober 2015, mål B ) Naim Alis innehav av cannabis och Tramadol var huvudsakligen avsett för försäljning. Detta är en omständighet som är försvårande vid bedömningen av brottets straffvärde. Straffminimum för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, är fängelse sex månader. Straffvärdet för olovligt innehav av en handgranat får med hänsyn till farligheten anses vara väsentligt högre än så.

10 10 Naim Ali ska även dömas för olaga hot samt för rattfylleri, olovlig körning, grovt brott, och narkotikabrott, ringa brott. Tingsrätten gör den bedömningen att straffmätningsvärdet för den samlade brottsligheten uppgår till fängelse två år. Det finns vid bestämningen av fängelsestraffets längd inte anledning att avvika från detta straffmätningsvärde. Naim Ali ska på grund av risk för fortsatt brottslig verksamhet kvarbli i häkte. Naim Ali döms för brott som har fängelse i straffskalan. Han ska därför betala avgift till Brottsofferfonden. Rättegångskostnader Tingsrätten finner inte anledning till anmärkning mot kostnadsräkningarna från målsägandebiträdet och den offentlige försvararen. Naim Ali saknar förmåga att bidra till rättegångskostnaderna. HUR MAN ÖVERKLAGAR, se bilaga (DV 400) Sista dagen för överklagande är den 12 maj Överklagandet ges in till tingsrätten men prövas av Hovrätten över Skåne och Blekinge. Anders Aurell I avgörandet har deltagit f.d. rådmannen Anders Aurell samt nämndemännen Marie-Anne Booth, Elisabeth Flemming och Mats Nilsson. Domarna är eniga.

11 AVRÄKNINGSUNDERLAG Malmö Mål nr: Underlaget avser Person-/samordningsnummer/födelsetid Efternamn Ali Datum för dom/beslut Förnamn Naim Ovan angiven person har under en sammanhängande tid av minst 24 timmar varit frihetsberövad som anhållen, häktad eller på något annat sådant sätt som avses i 19 a lagen (1974:202) om beräkning av strafftid m.m. eller 10 a lagen (1998:603) om verkställighet av sluten ungdomsvård under nedan angivna tider. Frihetsberövad Frihetsberövandet hävt/upphört/avbrutet Särskild anteckning Kriminalvården har lämnat domstolen en underrättelse om att det finns uppgifter hos Kriminalvården som är av betydelse för avräkning (8 förordningen (1974:286) om beräkning av strafftid m.m.). Särskild upplysning till Kriminalvården m.fl. myndigheter Det finns tidigare meddelad dom, beslut eller avräkningsunderlag enligt 12 a strafföreläggandekungörelsen (1970:60) som innehåller uppgift om frihetsberövande som har betydelse för avräkning (3 4 förordningen (1990:893) om underrättelse om dom i vissa brottmål, m.m.). Underskrift Postadress Box Malmö Besöksadress Kalendegatan 1 Telefon Telefax E-post: malmo.tingsratt@dom.se Expeditionstid måndag - fredag 08:00-16:00

12 Stämningsansökan Sida 1(1) Åklagarområde Syd Handling 806 Malmö åklagarkammare Ärende AM Kammaråklagare Johan Nilsson Handläggare Malmö tingsrätt Häktat mål Bilaga 1 Ange dessa uppgifter vid kontakt med myndigheten INKOM: MÅLNR: AKTBIL: 46 Stämningsansökan Tilltalade Naim Ali ( ) Företräds av advokat Ulf Frisell. Ansvarsyrkanden m.m. OLAGA HOT 5000-K Naim Ali har hotat Emilia Brandt genom att i ett sms till henne den 1 december 2015 på Tärningholmsgatan 22 b, Malmö stad skriva att han ska döda henne. Hotet var sådant att Emilia Brandt kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet. Lagrum: 4 kap 5 1 st brottsbalken Målsägande Emilia Brandt Åklagaren för ej talan Företräds av biträdande jurist Jenny Jörwall. Muntlig bevisning 1. Förhör med målsäganden Emilia Brandt 2. Förhör med den tilltalade Naim Ali som erkänner brott. Övrig bevisning Utdrag sms från målsägandens samt misstänkts telefoner (förundersökningsprotokoll s. 24 och 21) Postadress Gatuadress Telefon E-post Rättscentrum Malmö, Porslinsgatan registrator.ak-malmo@aklagare.se MALMÖ Telefax

13 Bilaga 2 INKOM: MÅLNR: AKTBIL: 62

14

15

16 Bilaga 3 ANVISNING FÖR ÖVERKLAGANDE I BROTTMÅL Den som vill överklaga tingsrättens dom, eller ett i domen intaget beslut, ska göra detta skriftligen. Skrivelsen ska skickas eller lämnas till tingsrätten. Överklagandet prövas av den hovrätt som finns angiven i slutet av domen. Överklagandet ska ha kommit in till tingsrätten inom tre veckor från domens datum. Sista dagen för överklagande finns angiven på sista sidan i domen. Har ena parten överklagat domen i rätt tid, får också motparten överklaga domen (s.k. anslutningsöverklagande) även om den vanliga tiden för överklagande har gått ut. Överklagandet ska också i detta fall skickas eller lämnas till tingsrätten och det måste ha kommit in till tingsrätten inom en vecka från den i domen angivna sista dagen för överklagande. Om det första överklagandet återkallas eller förfaller kan inte heller anslutningsöverklagandet prövas. 3. det är av vikt för ledning av rättstilllämpningen att överklagandet prövas av högre rätt, eller 4. det annars finns synnerliga skäl att pröva överklagandet. Om prövningstillstånd krävs och sådant inte meddelas står tingsrättens avgörande fast. Det är därför viktigt att det, i de fall prövningstillstånd krävs, klart och tydligt framgår av överklagandet till hovrätten varför klaganden anser att prövningstillstånd bör meddelas. I vilka fall krävs prövningstillstånd? Brottmålsdelen Det krävs prövningstillstånd för att hovrätten ska pröva en tingsrätts dom om den tilltalade 1. inte dömts till annan påföljd än böter, eller DV Producerat av Domstolsverket Samma regler som för part gäller för den som inte är part eller intervenient och som vill överklaga ett i domen intaget beslut som angår honom eller henne. I fråga om sådant beslut finns dock inte någon möjlighet till anslutningsöverklagande. För att ett överklagande ska kunna tas upp i hovrätten fordras i vissa fall att prövningstillstånd meddelas. Hovrätten lämnar prövningstillstånd om 1. det finns anledning att betvivla riktigheten av det slut som tingsrätten har kommit till, 2. det inte utan att sådant tillstånd meddelas går att bedöma riktigheten av det slut som tingsrätten har kommit till, 2. frikänts från ansvar och brottet inte har mer än 6 månaders fängelse i straffskalan. Enskilt anspråk (skadeståndstalan) För att hovrätten ska pröva en skadeståndstalan krävs prövningstillstånd. Från denna regel gäller följande undantag: Överklagas domen även i brottmålsdelen och avser överklagandet frågan om den tilltalade ska dömas till ansvar för en gärning krävs inte prövningstillstånd för ett till denna gärning kopplat enskilt anspråk i de fall 1. det enligt ovanstående regler inte krävs prövningstillstånd i brottmålsdelen, eller 2. prövningstillstånd i brottmålsdelen meddelas av hovrätten.

17 Beslut i övriga frågor Krävs prövningstillstånd i brottmålsdelen krävs även prövningstillstånd vid beslut som endast får överklagas i samband med överklagande av domen. Skrivelsen med överklagande ska innehålla uppgifter om 1. den dom som överklagas med angivande av tingsrättens namn samt dag och nummer för domen, 2. parternas namn och hemvist och om möjligt deras postadresser, yrken, personnummer och telefonnummer, varvid parterna benämns klagande respektive motpart, 3. den ändring av tingsrättens dom som klaganden vill få till stånd, 4. grunderna (skälen) för överklagandet och i vilket avseende tingsrättens domskäl enligt klagandens mening är oriktiga, 5. de bevis som åberopas och vad som ska styrkas med varje bevis, samt 6. om prövningstillstånd behövs, de omständigheter som åberopas till stöd för att prövningstillstånd ska meddelas. Skriftliga bevis som inte lagts fram tidigare ska ges in samtidigt med överklagandet. Vill klaganden att det ska hållas ett förnyat förhör eller en förnyad syn på stället, ska han eller hon ange det och skälen till detta. Klaganden ska också ange om han eller hon vill att målsäganden eller den tilltalade ska infinna sig personligen vid huvudförhandlingen i hovrätten. Är den tilltalade anhållen eller häktad, ska det anges. Skrivelsen ska vara undertecknad av klaganden eller hans/hennes ombud. Ytterligare upplysningar lämnas av tingsrätten. Adress och telefonnummer finns på första sidan av domen. Om ni tidigare informerats om att förenklad delgivning kan komma att användas med er i målet/ärendet, kan sådant delgivningssätt också komma att användas med er i högre instanser om någon överklagar avgörandet dit.

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Solna

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Solna 1 DOM 2015-10-15 meddelad i Solna Mål nr: B 5246-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Don Christian Tasic Stevic, 19890423-5119 Slåttervallsgatan 4 Lgh 1304 115 44 Stockholm Åklagare Kammaråklagare

Läs mer

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 4. DOM meddelad i Solna

1 SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 4. DOM meddelad i Solna 1 DOM 2014-11-05 meddelad i Solna Mål nr: B 7352-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad DON Christian Tasic Stevic, 19890423-5119 Sundbyvägen 49 163 45 Spånga Åklagare Kammaråklagare Ann Lidén Åklagarmyndigheten

Läs mer

meddelad i Solna. Åklagare Kammaråklagare Peter Svedén Åklagarmyndigheten Västerorts åklagarkammare i Stockholm - Mängd

meddelad i Solna. Åklagare Kammaråklagare Peter Svedén Åklagarmyndigheten Västerorts åklagarkammare i Stockholm - Mängd SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 2 Rotel 2:1 DOM Mål nr B 7993-12 2012-11-01 meddelad i Solna 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Peter Svedén Åklagarmyndigheten Västerorts åklagarkammare i

Läs mer

2013-03-27 meddelad i Göteborg. Begångna brott Försök till köp av sexuell tjänst

2013-03-27 meddelad i Göteborg. Begångna brott Försök till köp av sexuell tjänst Avdelning 1 DOM Mål nr B 16354-12 2013-03-27 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Lotta Nielsen Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad PETER

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM 2015-03-24 meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM 2015-03-24 meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: B 535-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Sonny Borg, 19721224-0993 c/o Tan Mercovich Visbyringen 16 Lgh 1002 163 73 SPÅNGA Medborgare i Norge Åklagare Kammaråklagare

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT DOM 2014-06-10 meddelad i Gävle Mål nr: B 811-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Paul Olov SEBASTIAN Hedenberg Hammarsten, 19830905-6938 Södra Slottsgatan 22 D Lgh 1202 802 53

Läs mer

Begångna brott Dataintrång

Begångna brott Dataintrång BLEKINGE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1316-11 2011-08-31 meddelad i KARLSKRONA 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Sigrid Stengel Åklagarkammaren i Karlskrona Målsägande Patrik Rydén Långgatan

Läs mer

meddelad i Malmö

meddelad i Malmö Avdelning 4 DOM Mål nr B 7817-09 2010-06-24 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Johan Larsson Malmö åklagarkammare Tilltalad Omid Mosavi, 800908-6177 Amiralsgatan

Läs mer

1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 Grupp 1. DOM meddelad i Karlstad

1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 Grupp 1. DOM meddelad i Karlstad 1 VÄRMLANDS TINGSRÄTT Avdelning 1 DOM 2016-06-14 meddelad i Karlstad Mål nr: B 4608-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Bo KOLBJÖRN Karlsson, 19470527-7236 Telegatan 1 A Lgh 1001 682 30 Filipstad

Läs mer

2011-06-15 meddelad i Gävle

2011-06-15 meddelad i Gävle DOM Mål nr B 2305-10 2011-06-15 meddelad i Gävle 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Birgitta Fernlund Åklagarkammaren i Gävle 1. Målsägande 804 28 Gävle Målsägandebiträde: Advokat Bengt

Läs mer

2014-05-02 meddelad i Göteborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott

2014-05-02 meddelad i Göteborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott DOM Mål nr B 16214-13 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Spec Göran Hansson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad JOHAN Anders Åsman, 660612-5091

Läs mer

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM meddelad i Solna

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM meddelad i Solna SOLNA TINGSRÄTT meddelad i Solna I Mål nr: B 2245~15 1 PARTER (Antal tilltalade: l) Tilltalad Karl GÖRAN Rundström, 19370604-0015 Rådmansövägen 530 760 15 Gräddö Offentlig försvarare: Advokat Sven Severin

Läs mer

meddelad i Uppsala

meddelad i Uppsala DOM Mål nr B 914-13 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Michael Ehrencrona Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uppsala Tilltalad Mohamed Intikaf Peer Mohamed, 761229-1059

Läs mer

2013-10-16 meddelad i Varberg

2013-10-16 meddelad i Varberg VARBERGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1754-13 meddelad i Varberg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Chefsåklagare Anders Johansson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad Målsägande CW Företrädd av

Läs mer

Begångna brott Våldtäkt mot barn

Begångna brott Våldtäkt mot barn HELSINGBORGS Avdelning 1 DOM Mål nr B 2855-10 2011-01-18 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Tom Svensson Åklagarkammaren i Helsingborg Målsägande Målsägande A

Läs mer

meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott 1. Grovt vapenbrott

meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott 1. Grovt vapenbrott VÄXJÖ TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3572-11 2011-12-07 meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson Åklagarkammaren i Växjö Tilltalad Björn JÖRGEN Johansson, 650712-4417

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 5. DOM meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 5. DOM meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: B 15280-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad CARL Erik Tullgren, 19860426-4013 Sekretess, se Partsbilaga sekretess Offentlig försvarare: Advokat Staffan Bergqvist Advokatgruppen

Läs mer

Begångna brott 1. Våldtäkt mot barn

Begångna brott 1. Våldtäkt mot barn BORÅS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3456-11 2011-12-30 meddelad i Borås 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Åsa Askenbäck Åklagarkammaren i Borås Målsägande Målsägande A Målsägandebiträde:

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 31. DOM meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 31. DOM meddelad i Malmö 1 Avdelning 3 Enhet 31 DOM 2015-10-27 meddelad i Malmö Mål nr: B 3332-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Stanley Chuks, 19950572-1911 Adress saknas Ombud: Christer Rindmo c/o Serviceenheten / Pass

Läs mer

2013-01-17 meddelad i Uppsala

2013-01-17 meddelad i Uppsala UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 DOM Mål nr B 7305-12 2013-01-17 meddelad i Uppsala 1 PARTER (Antal motparter: 1) Sökande Kammaråklagare Ulrika Modin Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uppsala Motpart Studenternas

Läs mer

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 3. DOM meddelad i Uppsala

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 3. DOM meddelad i Uppsala 1 meddelad i Uppsala Mål nr: B 2400-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad KEVIN Kristofer Honkanen, 19930808-5175 c/o Lindholm Restenäs 239 459 93 Ljungskile Åklagare Extra åklagare Mia Sjöstedt Åklagarmyndigheten

Läs mer

meddelad i Malmö

meddelad i Malmö MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 4 DOM Mål nr B 1634-12 2012-03-14 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Hans Harding Malmö åklagarkammare Tilltalad Hassan Khalebi, 910120 Adress

Läs mer

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran

2012-11-16 meddelad i Varberg. Tilltalad Mohammad Nasirabadi Oghli Mohammad, 851122-0512 Ormvråksvägen 25 C 311 39 Falkenberg Medborgare i Iran VARBERGS TINGSRÄTT Rotel 3 DOM Mål nr B 1545-12 2012-11-16 meddelad i Varberg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Jon Lindahl Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Halmstad Tilltalad

Läs mer

1 KALMAR TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Kalmar

1 KALMAR TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Kalmar 1 KALMAR TINGSRÄTT DOM meddelad i Kalmar Mål nr: B 713-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad FRANK Gerhard Pålsson, 19370508-4519 Ingenjörsvägen 38 Lgh 1503 572 61 Oskarshamn Offentlig försvarare:

Läs mer

1 GÄLLIVARE TINGSRÄTT meddelad i Gällivare. Tilltalad Sune Erik NIKLAS Duvenäs, Högalidsgatan 5 Lgh Kiruna

1 GÄLLIVARE TINGSRÄTT meddelad i Gällivare. Tilltalad Sune Erik NIKLAS Duvenäs, Högalidsgatan 5 Lgh Kiruna 1 meddelad i Gällivare Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Sune Erik NIKLAS Duvenäs, 19970225-1258 Högalidsgatan 5 Lgh 1202 981 35 Kiruna Ombud och offentlig försvarare: Advokat Vera Gärdemalm

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:10. DOM meddelad i Falun. Tilltalad Hans TIM Emanuel Skommar, Vallavägen Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:10. DOM meddelad i Falun. Tilltalad Hans TIM Emanuel Skommar, Vallavägen Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 1290-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Hans TIM Emanuel Skommar, 19910614-5452 Vallavägen 19 791 42 Falun Offentlig försvarare: Advokat Anders Ericson Advokatfirman

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:9. DOM meddelad i Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:9. DOM meddelad i Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 672-16 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Mityu Petrov, 19630587-7430 Ringvägen 7 714 92 Kopparberg Sverige Offentlig försvarare: Advokat Anders Karls Advokatfirman Anders

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT DOM meddelad i Gävle Mål nr: B 2137-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Karl FREDRIK Jäderberg, 19870812-7637 Krutåkersvägen 12 A Bv 816 95 Åmotsbruk Offentlig försvarare: Advokat

Läs mer

DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad

DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad 1 YSTADS TINGSRÄTT DOM 2014-01-09 Meddelad i Ystad Mål nr T 1402-13 PARTER KÄRANDE AB Grönsta:s konkursbo, 556624-5600 c/o Mario Komac Advokatfirman Komac AB Kalendergatan 18 211 35 Malmö Ställföreträdare:

Läs mer

1 LYCKSELE TINGSRÄTT Rotel 4. DOM meddelad i Lycksele

1 LYCKSELE TINGSRÄTT Rotel 4. DOM meddelad i Lycksele 1 meddelad i Lycksele Mål nr: B 530-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad JOHNNY Axel Andersson, 19940806-8675 c/o Sören Andersson Bångvägen 38 B 921 32 LYCKSELE Offentlig försvarare: Advokat Per Nyberg

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:3. DOM meddelad i Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:3. DOM meddelad i Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 657-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad MOHAMED Abdirahman Mohamed, 19980725-3555 Uppfartsvägen 1 A Lgh 1101 771 32 Ludvika Medborgare i Somalia Offentlig försvarare:

Läs mer

meddelad i Göteborg. Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist, Träringen Göteborg

meddelad i Göteborg. Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist, Träringen Göteborg GÖTEBORGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 4646-10 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 3) Åklagare Vice chefsåklagare Bengt Landahl Göteborgs åklagarkammare Tilltalad ANNA Birgitta Rebecca Blomqvist,

Läs mer

meddelad i Östersund

meddelad i Östersund ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 504-10 2011-11-09 meddelad i Östersund 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Vice chefsåklagare Eva Lena Rimér Åklagarkammaren i Östersund Målsägande Målsägande A Särskild

Läs mer

Rättelse/komplettering Dom,

Rättelse/komplettering Dom, LINKÖPINGS TINGSRÄTT Mål nr: B 2867-15 Rättelse/komplettering Dom, 2016-04-25 Domskäl - Rättelse, 2016-04-27 Beslut av: rådmannen Katrin Persson Till följd av förbiseende har avgiften enligt lagen om brottsofferfond

Läs mer

2013-03-26 meddelad i Malmö

2013-03-26 meddelad i Malmö DOM Mål nr B 2496-11 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Ulrika Rogland Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Tilltalad HANS Michael Teddy Ekman, 820805-4018 Sofiagatan

Läs mer

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Huddinge

1 SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT Avdelning 3. DOM meddelad i Huddinge 1 meddelad i Huddinge Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Axel Luo Öhman, 19790917-0693 c/o Andreas Berg Gullmarsvägen 11 Lgh 1005 121 40 Johanneshov Åklagare Kammaråklagare Petra Götell Åklagarmyndigheten

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2 DOM 2016-03-03 meddelad i Gävle Mål nr: B 1065-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Karl TOMAS Segerlund, 19650211-1278 c/o Segerlund Örsvängen 5 Lgh 1204 174 51 Sundbyberg

Läs mer

2013-01-04 meddelad i Göteborg

2013-01-04 meddelad i Göteborg DOM Mål nr B 13494-12 2013-01-04 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Bengt Landahl Åklagarmyndigheten Riksenheten för polismål Målsägande Annika Ekström Von Holten

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22. DOM meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 22. DOM meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: B 9748-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad NIKOLAI Aleksander Zech, 19941206-6558 Annelundsgatan 7A 244 30 Kävlinge Offentlig försvarare: Advokat Susanne Bergmyr Advokatfirman

Läs mer

Brott som den tilltalade döms för Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 1 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli

Brott som den tilltalade döms för Våldtäkt mot barn, 6 kap 4 1 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli YSTADS TINGSRÄTT DOM 2015-12-11 meddelad i Ystad Mål nr: B 886-15 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Bengt EMIL Peter Persson, 19960108-2952 Nötesjö Bygata 6 233 91 Svedala Offentlig försvarare:

Läs mer

1 LULEÅ TINGSRÄTT Luleå tingsrätt Handl 6. DOM meddelad i Luleå

1 LULEÅ TINGSRÄTT Luleå tingsrätt Handl 6. DOM meddelad i Luleå 1 Luleå tingsrätt Handl 6 DOM 2019-02-13 meddelad i Luleå Mål nr: B 121-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad EMELIE Sofia Olivia Bylund, 19890222-5187 Västra Varvsgatan 20 A Lgh 1214 972 36 Luleå

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-07-27 meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 2 Enhet 21. DOM 2015-07-27 meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Salah Soltanpanah, 19730586-0038 Frihetsberövande: Häktad Halmekatu 6B13 403 20 Jyväskylä Finland Offentlig försvarare: Advokat Fredrik

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 1. DOM meddelad i Gävle 1 DOM 2016-06-28 meddelad i Gävle Mål nr: B 321-16 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Mohammed Al-jenaby, 19960602-5774 Tordönsgatan 2 B Lgh 1102 802 77 Gävle Offentlig försvarare: Advokat Conny Engstrand

Läs mer

1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT Rotel 3. DOM meddelad i Östersund

1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT Rotel 3. DOM meddelad i Östersund 1 ÖSTERSUNDS TINGSRÄTT DOM 2016-06-22 meddelad i Östersund Mål nr: B 160-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Ahmeddin Mahmoud Humed, 19520401-4715 Seegatan 13 D Lgh 1204 811 33 Sandviken Medborgare

Läs mer

1 SKARABORGS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Skövde

1 SKARABORGS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM meddelad i Skövde 1 meddelad i Skövde Mål nr: B 985-17 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad EDINSON Elan Arteaga Viafara, 19931105-8870 Silverstigen 7 Lgh 1402 151 48 Södertälje Offentlig försvarare: Advokat Thomas Ört

Läs mer

2014-04-02 meddelad i Göteborg

2014-04-02 meddelad i Göteborg Mål nr meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Gabriella Lundh Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Tilltalad LEIF Henry Pettersson, 511009-5030 Gyllenkrooksgatan

Läs mer

DOM Meddelad i Göteborg

DOM Meddelad i Göteborg 1 GÖTEBORGS TINGSRÄTT DOM 2017-03-27 Meddelad i Göteborg Mål nr T 1195-16 KÄRANDE OCH GENSVARANDE Västsvensk Tidningsdistribution Kommanditbolag, 969678-5378 c/o Västsvensk Tidningsdistribution AB Box

Läs mer

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Rotel 21. DOM meddelad i Sundsvall

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Rotel 21. DOM meddelad i Sundsvall 1 meddelad i Sundsvall Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad MAGNUS Lars Gösta Lundgren, 19840627-7858 Bergsgatan 54 Lgh 1002 852 36 Sundsvall Offentlig försvarare: Advokat Erik Hansson Hanssons

Läs mer

1 VÄSTMANLANDS TINGSRÄTT E 14. DOM meddelad i Västerås

1 VÄSTMANLANDS TINGSRÄTT E 14. DOM meddelad i Västerås 1 meddelad i Västerås Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Arne STEFAN Johansson, 19621021-7615 Vadarvägen 2 731 42 Köping Offentlig försvarare: Advokat Saman Paknejad Advokaterna Hurtig & Partners

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 GÄVLE TINGSRÄTT meddelad i Gävle Mål nr: B 1857-15 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Henrik STEFAN Ljunggren, 19990216-2594 Sekretess, se Partsbilaga sekretess Offentlig försvarare: Advokat Lars

Läs mer

meddelad i Göteborg. Begångna brott Våldtäkt mot barn

meddelad i Göteborg. Begångna brott Våldtäkt mot barn DOM Mål nr B 16324-12 2013-02-08 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Stefan Lind Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Målsägande Målsägande A, se

Läs mer

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 1. DOM meddelad i Uppsala

1 UPPSALA TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 1. DOM meddelad i Uppsala 1 meddelad i Uppsala Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Per ROGER Landén, 19561109-8293 c/o Per Johansson Norbyvägen 87 756 45 Uppsala Offentlig försvarare: Advokat Andreas Welin Advokatbolaget

Läs mer

Brott som den tilltalade döms för Sexuellt ofredande, 6 kap 10 1 st brottsbalken (2 tillfällen)

Brott som den tilltalade döms för Sexuellt ofredande, 6 kap 10 1 st brottsbalken (2 tillfällen) MALMÖ TINGSRÄTT meddelad i Malmö Mål nr: B 2841-15 1 Postadress Box 265 201 22 Malmö PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Rashid Rai, 19860715 c/o Marie Rosenlund Solvändegatan 3 A 214 57 Malmö Offentlig

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Avdelning 08 Rotel 0801 DOM 2013-04-22 Stockholm Mål nr B 7118-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Uppsala tingsrätts dom den 2 juli 2012 i mål nr B 3012-12, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1)

Läs mer

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott

2010-11-17 meddelad i Helsingborg. Begångna brott Grovt barnpornografibrott HELSINGBORGS DOM Mål nr B 5230-10 meddelad i Helsingborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Extra åklagare Ronny Jonsson Åklagarkammaren i Helsingborg Tilltalad Sven MARTIN Österberg, 730504-3932

Läs mer

DOM Malmö

DOM Malmö 1 HOVRÄTTEN ÖVER SKÅNE OCH BLEKINGE Avdelning 3 Rotel 32 DOM 2013-10-07 Malmö Mål nr - ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Lunds tingsrätts dom den 12 september 2012 i mål nr - se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1)

Läs mer

2012-03-16 meddelad i Borås

2012-03-16 meddelad i Borås BORÅS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 4052-11 meddelad i Borås 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Daniel Edsbagge Åklagarkammaren i Borås Tilltalad Hans CHRISTIAN Billeskans, 781011-5530

Läs mer

2011-05-18 meddelad i Södertälje. Begångna brott Mordbrand

2011-05-18 meddelad i Södertälje. Begångna brott Mordbrand SÖDERTÄLJE TINGSRÄTT DOM Mål nr B 914-11 2011-05-18 meddelad i Södertälje 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Bengt Lund Södertörns åklagarkammare i Stockholm Tilltalad STEN Johan Lundin,

Läs mer

1 LULEÅ TINGSRÄTT Brottmålsenheten. DOM meddelad i Luleå

1 LULEÅ TINGSRÄTT Brottmålsenheten. DOM meddelad i Luleå 1 meddelad i Luleå Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Glenn ROGER Mikael Larsson, 19650802-0051 Saxofongatan 17 B Lgh 1001 943 33 Öjebyn Offentlig försvarare: Advokat Lennart Wiklund Advokatfirman

Läs mer

Rättelse/komplettering

Rättelse/komplettering Mål nr B 1721-15 Rättelse/komplettering Dom, 2015-12-01 Rättelse och komplettering, 2015-12-01 Beslutat av: tingsfiskalen Kristian Leijon Vid domens avkunnande sades att påföljden bestäms till "villkorlig

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 32. DOM meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 3 Enhet 32. DOM meddelad i Malmö 1 meddelad i Malmö Mål nr: B 10367-13 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Per-Ola Ingemar Knutsson, 19541203-2574 Persikovägen 1 333 33 Smålandsstenar Offentlig försvarare: Advokat Bo Petersson Advokatfirman

Läs mer

DOM meddelad i KARLSKRONA. Tilltalad Joachim ROGER Magnus Lundqvist, Nyhemsvägen 2 A Lgh Karlskrona

DOM meddelad i KARLSKRONA. Tilltalad Joachim ROGER Magnus Lundqvist, Nyhemsvägen 2 A Lgh Karlskrona meddelad i KARLSKRONA Mål nr: 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Joachim ROGER Magnus Lundqvist, 19740312-3339 Nyhemsvägen 2 A Lgh 1001 371 43 Karlskrona Offentlig försvarare: Advokat Mats P Olsson

Läs mer

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle

1 GÄVLE TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i Gävle 1 meddelad i Gävle Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad RAAD Riyad Abdulkarim Al-Duhan, 19850325-7936 Tordönsgatan 2 A Lgh 1304 802 77 Gävle Medborgare i Irak Offentlig försvarare: Advokat Gustaf

Läs mer

2012-07-24 meddelad i Visby

2012-07-24 meddelad i Visby Gotlands tingsrätt Rotel 4 Mål nr meddelad i Visby 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Mats Wihlborg Åklagarmyndigheten Lokal åklagare i Visby 1. Målsägande Hemlig Hemlig Målsägandebiträde:

Läs mer

2011-03-23 meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott Grovt rattfylleri

2011-03-23 meddelad i VÄXJÖ. Begångna brott Grovt rattfylleri Mål nr meddelad i VÄXJÖ 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice överåklagare Eva Nilsson Riksenheten för polismål, Malmö Tilltalad Lars TOMMY Lövgren, 501208-2714 Paradvägen 43 352 62 Växjö Offentlig

Läs mer

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 106 B. DOM (DELDOM) meddelad i Malmö

1 MALMÖ TINGSRÄTT Avdelning 1 Enhet 106 B. DOM (DELDOM) meddelad i Malmö 1 Avdelning 1 DOM (DELDOM) 2019-05-10 meddelad i Malmö Mål nr: B 7108-18 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Nawras Alkafri, 20000803-3599 Thomsons Väg 42 213 72 Malmö Medborgare i Statslös Offentlig

Läs mer

1 VÄXJÖ TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i VÄXJÖ

1 VÄXJÖ TINGSRÄTT Enhet 2. DOM meddelad i VÄXJÖ 1 DOM 2016-08-03 meddelad i VÄXJÖ Mål nr: B 2947-16 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Gretelina Paun, 19600985-6763 Frihetsberövande: Häktad c/o Häktet Växjö Box 176 351 04 Växjö Medborgare i Rumänien

Läs mer

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:8. DOM meddelad i Falun

1 FALU TINGSRÄTT Enhet 1 1:8. DOM meddelad i Falun 1 meddelad i Falun Mål nr: B 3756-18 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Per TOMMY Emanuelsson, 19620421-7134 Malmgatan 28 A Lgh 1102 774 33 Avesta Åklagare Kammaråklagare Johan Knies Åklagarmyndigheten

Läs mer

meddelad i Härnösand

meddelad i Härnösand ÅNGERMANLANDS DOM Mål nr B 1822-12 meddelad i Härnösand 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Karin Everitt Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Sundsvall 1. Målsägande Sekretess N Sekretess Målsägandebiträde:

Läs mer

1 NYKÖPINGS TINGSRÄTT R 2. DOM meddelad i Nyköping

1 NYKÖPINGS TINGSRÄTT R 2. DOM meddelad i Nyköping 1 meddelad i Nyköping Mål nr: PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Carl Larsson, 19660817-1952 Esplanaden 10 A 613 30 Oxelösund Offentlig försvarare: Advokat Per Oehme Advokatfirman af Klercker AB Västra

Läs mer

Påföljd m.m. Den tilltalade ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Påföljd m.m. Den tilltalade ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Avdelning 1 DOM Mål nr B 9259-12 2012-12-14 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Paulina Möller-Jönsson Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Målsägande Sekretess

Läs mer

DOM 2012-11-19 meddelad i Kristianstad

DOM 2012-11-19 meddelad i Kristianstad l_ l KRISTIANSTADS Rotel 7 meddelad i Kristianstad JMålnrB396-12 ----------~~~~~=~---------- p ARTER (Antal tilltalade: l) Åklagare Extra åklagare Christer Almfeldt Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i

Läs mer

Kriminellt.com. KRISTIANSTADS TINGSRÄTT Rotel 7. 2014-02-25 meddelad i Kristianstad. PARTER (Antal tilltalade: 1)

Kriminellt.com. KRISTIANSTADS TINGSRÄTT Rotel 7. 2014-02-25 meddelad i Kristianstad. PARTER (Antal tilltalade: 1) DOM Mål nr B 1835-09 meddelad i Kristianstad 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Vice chefsåklagare Eva Norberg Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Kristianstad Tilltalad MARTIN Per Lennart Friström,

Läs mer

Sundsvall. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Gävle tingsrätts dom den 7 november 2011 i mål nr B 2802-11, se bilaga A

Sundsvall. ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Gävle tingsrätts dom den 7 november 2011 i mål nr B 2802-11, se bilaga A HOVRÄTTEN FÖR DOM Mål nr NEDRE NORRLAND 2011-12-22 B 1141-11 Rotel 2:3 Sundsvall Sid l (4) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Gävle tingsrätts dom den 7 november 2011 i mål nr B 2802-11, se bilaga A PARTER (antal tilltalade

Läs mer

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM 2014-11-19 meddelad i Sundsvall

1 SUNDSVALLS TINGSRÄTT Målenhet 1. DOM 2014-11-19 meddelad i Sundsvall 1 meddelad i Sundsvall Mål nr: B 2205-14 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad Nikolche Blazkeski, 19691265-2879 Saknar fast postadress Medborgare i Makedonien Offentlig försvarare: Advokat Alina Andras

Läs mer

2013-11-14 meddelad i Göteborg

2013-11-14 meddelad i Göteborg DOM Mål nr B 7807-13 2013-11-14 meddelad i Göteborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Caroline Fransson Åklagarmyndigheten Göteborgs åklagarkammare Göteborg Målsägande Sekretess Sekretess

Läs mer

2012-06-12 meddelad i Malmö

2012-06-12 meddelad i Malmö MALMÖ TINGSRÄTT DOM Mål nr B 9751-11 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Jörgen Larsson Åklagarmyndigheten Malmö åklagarkammare Tilltalad Shirko Midak, 680710-2030 Norrbäcksgatan

Läs mer

meddelad i Malmö

meddelad i Malmö DOM Mål nr B 10428-11 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Assistentåklagare Johan Larsson Malmö åklagarkammare Målsägande Carina Månsson Bruksparken 8 Lgh 1102 235 92 Vellinge Målsägandebiträde:

Läs mer

2009-07-03 meddelad i Alingsås

2009-07-03 meddelad i Alingsås ALINGSÅS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 1065-09 meddelad i Alingsås 1 PARTER (Antal tilltalade: 2) Åklagare Kammaråklagare Louise Eriksson Åklagarkammaren i Borås Målsägande Sekretess, se bilaga 1 Särskild företrädare:

Läs mer

Begångna brott 1. Grov stöld

Begångna brott 1. Grov stöld MALMÖ TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3-12 meddelad i Malmö 1 PARTER (Antal tilltalade: 3) Åklagare Kammaråklagare Pernilla Trimmel Malmö åklagarkammare 1. Målsägande Håkan Fäldt Rosenlundsgatan 12 A 214 30 Malmö

Läs mer

DOM Malmö

DOM Malmö 1 HOVRÄTTEN ÖVER SKÅNE OCH BLEKINGE Rotel 25 2017-07-24 Malmö Mål nr B 1537-17 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Malmö tingsrätts dom den 4 maj 2017 i mål nr B 5179-16, se bilaga A PARTER (antal tilltalade 1) Klagande

Läs mer

Kriminellt.com. VÄNERSBORGS TINGSRÄTT Avdelning meddelad i Vänersborg. PARTER (Antal tilltalade: 1)

Kriminellt.com. VÄNERSBORGS TINGSRÄTT Avdelning meddelad i Vänersborg. PARTER (Antal tilltalade: 1) VÄNERSBORGS TINGSRÄTT DOM Mål nr B 3052-13 2014-04-16 meddelad i Vänersborg 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Eva Oscarsson Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Uddevalla Tilltalad

Läs mer

2013-01-17 meddelad i Karlstad

2013-01-17 meddelad i Karlstad DOM Mål nr B 5563-12 2013-01-17 meddelad i Karlstad 1 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Magnus Haglund Åklagarmyndigheten Åklagarkammaren i Karlstad Målsägande Kim Jansson Storgatan

Läs mer

meddelad i Västerås

meddelad i Västerås VÄSTMANLANDS TINGSRÄTT E14 2012-04-18 meddelad i Västerås Mål nr B 549-12 PARTER (Antal tilltalade: 1) Åklagare Kammaråklagare Frieda Gummesson Åklagarkammaren i Västerås Tilltalad HENRIK Gerhard Nilsson,

Läs mer

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2015-05-15 meddelad i Solna

I Mål nr: B 2245~15. Postadress. Besöksadress Sundbybergsvägen5. SOLNA TINGSRÄTT Avdelning 1. DOM 2015-05-15 meddelad i Solna meddelad i Solna I Mål nr: B 2245~15 1 PARTER (Antal tilltalade: l) Tilltalad Karl GÖRAN Rundström, 19370604-0015 Rådmansövägen 530 760 15 Gräddö Offentlig försvarare: Advokat Sven Severin LEX Advokatbyrå

Läs mer

1 ESKILSTUNA TINGSRÄTT Rotelgrupp 2. DOM meddelad i Eskilstuna

1 ESKILSTUNA TINGSRÄTT Rotelgrupp 2. DOM meddelad i Eskilstuna 1 DOM 2016-09-15 meddelad i Eskilstuna Mål nr: B 1046-16 B 1553-16 PARTER (Antal tilltalade: 1) Tilltalad ABDIRISAK Yasin Ali, 19941128-4939 c/o Suhur Awed Bellmansplan 4 Lgh 1801 632 37 Eskilstuna Medborgare

Läs mer