Att köpa programvara. Så funkar det.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att köpa programvara. Så funkar det."

Transkript

1 Att köpa programvara. Så funkar det.

2 Köpa hela kossan eller bara mjölken? Idag är de flesta företag och organisationer väl medvetna om att man är beroende av it för att fungera effektivt. Däremot är det inte lika välkänt att utan korrekt licensiering, så kan den stabila it-grund man förlitar sig på äventyras och bli skadlig för verksamheten. Med den här guiden vill vi reda ut begreppen kring det något snåriga ämnet programvaru licensiering. Har din organisation färre än 250 datorer? Då är det här licensguiden för dig. Här redogör vi för de genomgripande positiva effekter som äkta licenser har för verksamheten, inte minst genom att spara pengar. Vi beskriver våra olika licenspaket för företag och ger dig beslutsunderlag som gör det enklare att välja rätt paket för just din verksamhet. Att köpa programvarulicenser till företaget är ungefär som att köpa mjölk. Precis som du inte behöver äga en ko för att få mjölk, så behöver du inte heller äga programvaran för att få använda den.

3

4 Skulle du köra bil utan fungerande instrumentpanel? Att driva en verksamhet utan korrekt licensiering är ungefär som att köra bil utan fungerande instrumentbräda. Du har ingen aning om hur fort du kör, om du har tillräckligt med bensin eller om det finns några säkerhetsrisker som du borde åtgärda. Förr eller senare kommer du antagligen att få böter eller motorstopp.

5 Förstå grunderna. Innan vi går in i detalj på våra licensavtal för företag, ska vi bara kort gå igenom grunderna för programvarulicensiering. Vad är en programvarulicens? Visste du att du inte äger de programvaror du köpt? Du köper rätten att använda programmet. Licensen bestämmer vad du får göra med programvaran, var du kan installera den och under hur lång tid du har rätt att använda den. Lagen om immateriella rättigheter omfattar programvara, vilket innebär att den måste skyddas och betalas för. Hur du väljer att köpa licenser har stor betydelse. Förutom att du sparar pengar innebär smarta licensieringsval även att du ökar verksamhetens tekniska värde och minskar risknivån. Varför licensiera sig korrekt? Varför ska jag bry mig om en korrekt licens om programmet fungerar bra utan den? Korrekt licensiering handlar inte bara om lagen, eller vad som är moraliskt rätt. Det är även av största vikt för att slippa otrevliga överraskningar som kan skada verksamheten. Med korrekt licensierad programvara får du fler möjligheter, support direkt av Microsoft eller av en Microsoft-partner samt enkel integrering/ kompatibilitet med en mängd olika program, tjänster, datorer och mobiltelefoner. Du får även rätt till programuppdateringar, de senaste funktionerna, säkerhetsuppdateringar, support och andra löpande förbättringar som håller datorerna i trim. Prenumeration kontra köp Det finns bara fördelar. Den största skillnaden mellan att köpa och att prenumerera på programvara är flexibilitet och förmåner. Vid ett direktköp lägger du ut pengar varje gång du behöver programvara till en ny dator. Med en prenumeration kan du förändra (utöka eller reducera) din it-miljö precis som det passar din verksamhets behov. Vi tar ett exempel: om du börjar året med 10 datorer, växer till 20 under årets gång, men inleder nästa år med 15 datorer då betalar ni bara programvarulicenser för 15 datorer. De fem licenser som ni inte länge använder behöver ni inte fortsätta betala för. Passar prenumeration för er? Här är ett enkelt minitest som kan hjälpa dig att utvärdera om Open Value Subscription (OVS) lönar sig för ert företag: Är kassaflöde viktigt i er verksamhet? Är det viktigt med förutsägbara årliga kostnader? Är det viktigt för er att arbeta med den senaste programvaran? Är det viktigt att vara korrekt licensierad? Är det viktigt med sänkta kostnader? Är det viktigt med enkel it-administration? Om du svarade ja på tre eller fler av frågorna ovan borde du överväga att skaffa Open Value Subscription (OVS).

6 Att välja rätt väg är inte så svårt som det låter. Ta ett steg i taget bara!

7 En återförsäljare kan hjälpa ert företag att få alla detaljer på plats för att kunna fatta ett välgrundat beslut. Besök microsoft.se/pinpoint för närmaste Microsoft Certifierad it-återförsäljare! Hur står det till hos er? Det är viktigt att förstå vad som är tillåtet och inte när det gäller programvara från Microsoft. Här är en rad vanliga, men olagliga, situationer: Samma original-cd med köpt programvara köpt i butik installeras på fler än en dator Programvara installeras från en kopierad original-cd Installation på datorer utan COA (Certificate of Authenticity) Köp via auktionssajter, gatuförsäljare, spam-mejl och erbjudanden från andra regioner Neddladdning från andra webbsidor än Microsofts Be om hjälp Om du inte är säker på vilken typ av programvarulicenser ni har och vad som ingår kan ni göra en programvaruinventering (Software Asset Management Assessment) tillsammans med en kvalificerad Microsoft-återförsäljare som du hittar via microsoft.se/pinpoint. Du kan även kontakta Microsoft kundservice för att komma i kontakt med rätt återförsäljare på telefon Komma igång För att kunna välja den bästa lösningen för er, så är det viktigt att ta med följande i beräkningen: Verksamhetens storlek och typ Vilka produkter ni behöver licenser för Hur ni använder dessa produkter Om ni vill ha en enhetlig miljö Hur ni väljer att införskaffa (köpa, hyra eller avbetala) licenser avgör om ni kommer att få ett bra pris, fördelade kostnader och en rad andra värdefulla förmåner. Korrekt licensiering innebär enkelhet, låga kostnader, flexibilitet och stora värden för din organisation. Vad har du att välja på? Microsoft licenser är indelade i tre huvudtyper: OEM-licens: Microsoft programvara är ofta förinstallerade när du köper en ny PC och då ingår en OEM-licens (Original Equipment Manufacturer). Programvara med denna typ av licens lever och dör på den dator den installerats på. OEM-licenser är alltså knutna till en dator och inte till en användare och kan därför inte flyttas eller överföras om datorn byts ut. Stycklicens: Programvara med CD/DVD-skiva eller licensnyckel för nedladdning, köps från en återförsäljare online eller i butik, och är den licensform som passar bäst när du behöver Microsoft programvara för upp till fyra datorer. Volymlicens: Passar för företag och organisationer med fem eller fler datorer och sätts ihop utifrån verksamhetens behov. En Microsoft partner som är specialist på volymlicenser kan hjälpa er att hitta rätt. Kontakta din återförsäljare eller sök via microsoft.se/pinpoint. Tänk på att det endast är möjligt att köpa en äkta Windowslicens i form av en OEM-licens eller en stycklicens. För att lägga med Windows i ditt volymlicensavtal krävs en grundlicens av Windows. Bäst är att aldrig köpa en dator utan en OEM-licens av Windows.

8 Handla smart Med volymlicenser från Microsoft så får ni både mängdrabatt och ett innehåll som är särskilt anpassat för företag. Här presenterar vi tre smarta företagspaket. Vilket passar er bäst? Smart köp Open License gäller i två år och kan köpas med eller utan förmånspaketet Software Assurance som bland annat ger rätt till senaste version av programvara. Du betalar en fast engångskostnad för de antal licenser ni behöver och kan enkelt köpa fler när behovet uppstår. Därefter äger ni användningsrätt till den licensierade versionen. Efter de två år som avtalet varar äger du rätten att använda den version som du köpte för alltid. Har du haft Software Assurance äger du rätten att använda den version som var aktuell vid avtalets slut. Smartare avbetala Open Value ger dig ännu fler förmåner och bättre priser än Open License och om du vill kan du dela upp dina betalningar på tre år. Förmånspaketet Software Assurance ingår, så rätten till senaste version av programvara, och andra förmåner, inkluderas automatiskt. Med Open Value kan du uppgradera dina datorer i din egen takt och administrera dem i en enhetlig miljö. Smartast prenumerera Vårt mest flexibla paket, Open Value Subscription (OVS) är ett treårigt prenumerationsavtal med Software Assurance som gäller när du köper minst en av Microsofts tre grundprodukter* för alla era datorer. Det betyder att du vet vilka it-kostnader som väntar under tre år eftersom du är garanterad ett fast pris per dator under hela treårsperioden. OVS vårt smartaste paket Har ni Windows Vista och/eller Office som är max en version gammal idag? Då får ni 50% rabatt det första året när ni hyr vårt smartaste paket (OVS). +5% rabatt per år när ni prenumererar på alla tre grundprodukter. *Windows, Office Pro Plus och Core CAL (klientåtkomstlicens). De tre grundprodukterna tillsammans kallas Professional Desktop Platform.

9 Förmåner i våra tre smarta företagspaket Antal datorer I paketet ingår Pris baseras på Avtalstid Hur köper jag? Var köper jag? Uppgradering Software Assurance 5+ x x x Licens Licens & Software Assurance x x x Software Assurance x x x Antal datorer x x x Licens & Software Assurance x x x 2 år x 3 år x x Engångsbelopp x x x Årligen x x Via återförsäljare** x x x Köps separat Ingår x x Finns som tillval Open License Open Value Open Value Subscription Ingår x x x x x **Hitta din närmaste återförsäljare på microsoft.se/pinpoint

10 Upptäck fördelarna med ovs och Software Assurance. Förmånspaketet Software Assurance som ingår i Open Value Subscription ger dig en rad förmåner. Här är några av dem: Server Extra säkerhetskopior Rätt till extralicenser för servrar som bara används för att skapa säkerhetskopior på gratis! Dessa är offline (i kallt läge) och endast avsedda att användas för återställning om ett haveri skulle inträffa. Support Det ingår ett kostnadsfritt supportsamtal per år (värde ca kr) samt obegränsad online-support dygnet runt, via chatt. En it-person på företaget får även en licensprenumeration på TechNet Plus Direct, som ger tillgång till testversioner av Microsoft program, tekniska verktyg och resurser. Utbildning OVS ger er möjlighet att utveckla it-anställdas tekniska färdigheter med hjälp av kurser. Ett exempel av många utbildningsförmåner är rätten till en två dagars lärarledd utbildning per år och 50 PC. Nya versioner Rätt till senaste version hjälper er att sänka kostnader för programvaruinköp sam tidigt som det förenklar era inköp och prognoser. Desktop Inga risker Med Software Assurance kan du vara lugn. Era datorer kommer vara mindre mottagliga för skadlig kod och virus och ni slipper riskera att program inte installeras korrekt. Mobilitet ingår Software Assurance ger användaren rätt att installera programmet på såväl en stationär PC som på en laptop eller annan mobil enhet utan extra kostnad. e-kurser Våra e-kurser hjälper dig och dina medarbetare att bli mer produktiva med den programvara ni redan använder eller att förbereda er för nya versioner. Enkel distribution Att installera ny programvara i hela organisationen manuellt tar mycket tid och resurser. Med Planning Services får ni hjälp med implementationsplanering av certifierade konsultpartner till Microsoft, som kan skapa en gemensam företagsimage som kan rullas ut på samtliga datorer.

11 Open Value Subscription minskar risker Det finns i sammanhanget två sorters risker som en verksamhet måste förhålla sig till, teknikrisker och verksamhetsrisker. Teknikrisk avser kompromisser i er it-infrastruktur och verksamhetsrisk handlar om eventuell skada av er offentliga image. För att kunna minimera riskerna i alla delar av verksamheten krävs en viss infrastruktur. Open Value Subscription hjälper er att göra denna process enkel och smidig. Ovs sänker kostnader genom att effektivisera system och processer Hur verksamheten bedrivs påverkar i hög grad dess kostnader. När ni överväger fördelarna med OVS bör ni samtidigt väga in hur licensiering påverkar andra delar av er infrastruktur som i sin tur sänker kostnader. Med OVS är du inte beroende av it-personal för att kunna distribuera er itinfrastruktur och du kan lita på att du har ett optimerat virusskydd och att alla regelverk följs. Personalkostnader Kostnaden för en programvarulicens utgör inte bara kostnaden för licensen, utan även personalkostnaden för att upprätthålla licensen. När du har Software Assurance har du rätt att prenumerera på MDOP, Microsoft Desktop Optimization Pack, som effektiviserar distribution, datorhantering och garanterar att alla har samma programvara konfigurerad på samma säkra sätt, vilket avlastar it-avdelningen och minskar dess resursbehov. Fördela kostnaderna Med OVS kan du dela upp kostnaderna för dina licenser och Software Assurance på tre lika stora betalningar under de tre år avtalet sträcker sig. Enkel it-administration Genom att standardisera er teknik minskas de totala it-utgifterna och bäddar samtidigt för färre problem och minskat supportbehov hos användarna. De rätta verktygen I vårt grundpaket Professional Desktop Platform ingår följande: Office, Windows, Core CAL* *Core CAL (Client Access licence) med klientåtkomstlicens för: ExchangeServer Standard, Windows Server, SharePoint Server Standard, System Centre Configuration Manager (SCCM), Lync Server Standard, Forefront Endpoint Protection

12 Slutligen. Nu när du har fått lite mer kött på benen kring vad volymlicenser innebär, så undrar du kanske: Hur mycket kostar det? Vårt smartaste paket minskar kostnaderna under tre år Open Value Subscription kan i jämförelse med ett Open Licenseavtal spara er hela 30 procent om ni väljer vårt grundpaket (Professional Desktop Platform licence) som omfattar Office Professional, Windows Upgrade och Core CAL klientåtkomstlicens. I diagrammet nedan ser du hur mycket du sparar med OVS jämfört med Open License. Jämförbara kostnader över 3 år Office Professional 17% Windows Upgrade 16% Core CAL 52% Pro Desktop 30% Office Office Standard och Professional kostar lika mycket inom ramen för ett volymlicensavtal, men du får fler verktyg i Professional så det är vettigt att investera i den mer avancerade versionen. Med vår smartaste rabatt på 50 % första året betalar ni bara ca 1,70 kr/dag och medarbetare för Office Professional en besparing på 17% jämfört med Open License. Windows Vad skulle hända om en bärbar dator blev stulen? Hur viktig är den information som lagras på era datorer? Är den potentiellt skadlig om den hamnar i orätta händer? Med Windows Bit Locker har du möjlighet att skydda innehållet i era datorer fullt ut. Detta ingår när du använder Windows Enterprise som du har rätt till med Software Assurance via ett volymlicensavtal. Handla smart redan idag! Kontakta någon av våra återförsäljare för rådgivning och priser för att komma i gång med ett Microsoft volym-licensavtal. Här hittar du din närmaste återförsäljare: microsoft.se/pinpoint Läs mer om Microsofts volymlicensprogram: microsoft.se/licens Läs senaste nytt för små- och medelstora företag: microsoft.se/smb smbbloggen.se

13 Vad är summan av kardemumman? Få allt detta för mindre än en* cappuccino per dag! Köp volymlicens för grund paketet Professional Desktop Platform så får ni både mängdrabatt och ett innehåll som är särskilt anpassat för företag. Baserat på ca 15 anställda *

14 Ordlista COA Certificate of Authenticity, äkthetscerifikat. Core CAL Client Access licence, klientåtkomstlicens som ger användare åtkomst till Exchange Server, Windows Server, SharePoint Server Standard, System Center Configuration Manager (SCCM) och Forefront Endpoint Protection. Gemensam företagsimage Istället för att programvara och inställningar installeras unikt på varje enskild dator, så kan man skapa en gemensam företagsimage som rullas ut automatiskt på alla datorer. OEM-licens Licensen som följer med när du köper en ny dator med programvara från Microsoft förinstallerad. Open License Ett billigare och mindre administrationskrävande alternativ än att köpa stycklicenser. Betala en fast engångkostnad för de antal licenser ni behöver, med evig användningsrätt. Open Value License Open Value ger dig fler förmåner och bättre priser än Open License och om du vill kan du dela upp dina betalningar på tre år. Open Value Subscription (OVS) Ett treårigt prenumerationsavtal, vårt förmånligaste och smartaste företagspaket, som gäller när du köper minst en av Microsofts tre grundprodukter för alla era datorer. Programvarulicens Rättighet att använda programvara på ett visst sätt och under en viss period. SCCM System Center Configuration Manager är ett effektivt administationsverktyg för såväl fysiska som virtuella it-miljöer. Software Asset Management, SAM En kostnadsfri programvaru-inventering som utförs av en auktoriserad och kvalificerad partner till Microsoft för att ta reda på om en verksamhet behöver vidta åtgärder för att följa lagar och regler. Software Assurance (SA) Förmånspaketet Software Assurance ger bland annat rätt till senaste programvaruversioner, Windows och Office på valfritt språk, telefon- och webbsupport 24/7, utbildning, hemanvändning av Office m.m. Stycklicens Programvara inklusive CD/DVD-skiva och licensbevis i förpackning som köps från en återförsäljare online eller i butik. Teknikrisker Teknikrisker uppstår när man kompromissar med verksamhetens it-infrastruktur. Verksamhetsrisker Potentiella hot mot den offentliga bilden av verksamheten. Volymlicens (VL) En licensform som passar verksamheter med minst fem datorer, tillgänglig som Open Value Subscription, Open Value Licence och Open Licence. Besök microsoft.se för mer information om Microsofts produkter och lösningar.

15

16

Olika avtalsformer vid köp av Microsoftlicenser

Olika avtalsformer vid köp av Microsoftlicenser Olika avtalsformer vid köp av Microsoftlicenser - ett samtal om vilka möjligheter som finns inom respektive avtalsform Henrik Byström Kundansvarig Microsoft Magnus Holmér IT strategisk rådgivare Microsoft

Läs mer

Mervärde i alla faser av din programvaruhantering

Mervärde i alla faser av din programvaruhantering NE R IMPLEMEN TAT IO N ÅLL DERH UN Ö PL A G IN ÅNG RG VE ANV ÄNDNING Passa på att tala med din Microsoft-kontakt Ring din återförsäljare eller Microsoft kundtjänst alternativt din kontakt på Microsoft

Läs mer

100% PRODUKTIVITET KOMMUNIKATIONN SAMARBETE

100% PRODUKTIVITET KOMMUNIKATIONN SAMARBETE KÖP OFFICE 2007 IDAG. UTAN EXTRA KOSTNAD!* www.hulten-vase.se 2010 2010 *Du får ladda ner Microsoft Office 2010 utan att betala något extra om du köper Office 2007 nu! GÖR SÅ HÄR 1. Köp Microsoft Office

Läs mer

Vi kan licenshantering

Vi kan licenshantering Licenshantering Vi kan licenshantering Spara tid och pengar med vår hjälp! Specialist-team Våra specialister till din tjänst De mjuka tillgångarna utgör en allt större andel av företagens totala IT-kostnad.

Läs mer

Avrop av mjukvarulicenser genom tecknande av stadsövergripande licensavtal (Enterprise Agreement)

Avrop av mjukvarulicenser genom tecknande av stadsövergripande licensavtal (Enterprise Agreement) PM 2009:55 RI (Dnr 317-211/2009) Avrop av mjukvarulicenser genom tecknande av stadsövergripande licensavtal (Enterprise Agreement) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande 1.

Läs mer

Monitor Pro V7.x SCADA. SQL Server 7 och licensiering 2002-06-18

Monitor Pro V7.x SCADA. SQL Server 7 och licensiering 2002-06-18 Monitor Pro V7.x SCADA SQL Server 7 och licensiering 2002-06-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 FRÅGESTÄLLNINGAR KRING SQL SERVER 7... 3 1.1 VANLIGT FÖREKOMMANDE FRÅGOR... 3 1.1.1 Hur får Microsoft-licenserna SQL

Läs mer

START FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? Behöver du ett enda system för tidsregistrering?

START FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? Behöver du ett enda system för tidsregistrering? FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? START Behöver du ett enda system för tidsregistrering? Är det extremt viktigt att skydda dina data? Har du behov av att hålla

Läs mer

LMS-licenser, funktion, uppgradering från portlock. Tobias Pettersson

LMS-licenser, funktion, uppgradering från portlock. Tobias Pettersson LMS-licenser, funktion, uppgradering från portlock Tobias Pettersson 20151015 LMS Mjukvarulicens ersätter portlock Ändring av licensieringsmetod är nödvändig av flera olika skäl, bl.a. Ett portlock ger

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

En guide för dig i EmpowerDags

En guide för dig i EmpowerDags En guide för dig i EmpowerDags att uppgradera! Empowerprogrammet är ett första steg mot att bli Microsoft Certified Partner för dig som är programvaruutvecklare. Medlemskapet är på ett år med möjlighet

Läs mer

NSi Output Manager Vanliga frågor och svar. Version 3.2

NSi Output Manager Vanliga frågor och svar. Version 3.2 NSi Output Manager Vanliga frågor och svar Version 3.2 I. Allmän produktinformation 1. Vad finns det för nyheter i NSi Output Manager 3.2? I NSi Output Manager 3.2 finns det flera förbättringar på serversidan,

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser

Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser Datum: februari - 2014 Vid information kontakta: salesnordic@mobisma.com Inledning Denna presentation omfattar Mobismas supportpolicy

Läs mer

En guide för dig som utvecklar programvaradags

En guide för dig som utvecklar programvaradags En guide för dig som utvecklar programvaradags att uppgradera! Partnerprogrammet så fungerar det Microsofts partnerprogram består av tre nivåer och för varje nivå ökar förmånerna. För att bli Certified

Läs mer

Ändringar i samband med aktivering av. Microsoft Windows Vista

Ändringar i samband med aktivering av. Microsoft Windows Vista Ändringar i samband med aktivering av Microsoft Windows Vista Volume Activation 2.0 Rutinerna som rör hantering av licensnycklar och aktivering finns nu i en ny version. I den tidigare versionen behövde

Läs mer

Windows 8 och det nya arbetslivet. Magnus Holmér IT strategisk rådgivare

Windows 8 och det nya arbetslivet. Magnus Holmér IT strategisk rådgivare Windows 8 och det nya arbetslivet Magnus Holmér IT strategisk rådgivare Verkligheten? people Hemma På arbetet Windows 8 Demo Nya mobila lösningar Samma upplevelse på alla datorer* Folder Re-Direct

Läs mer

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide Xerox Device Agent, XDA-Lite Installationsguide Introduktion XDA-Lite XDA-Lite är ett program avsett för insamling av data från skrivare. Det används framför allt för att automatiskt skicka in mätaravläsningar

Läs mer

Vanliga frågor kunder

Vanliga frågor kunder Viktiga uppdateringar för underhållsavtal Vanliga frågor kunder Det här dokumentet innehåller svar på vanliga frågor om de kommande förändringarna vad gäller underhållsavtal som beror på vår övergång till

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

Autodesk upphör med försäljning av fristående löpande licenser

Autodesk upphör med försäljning av fristående löpande licenser Uppdaterad: 1 mars 2015 Autodesk flyttar gradvis över nya inköp av våra programvaruprodukter till rena prenumerationstjänster. Under den första fasen av den här övergången kommer nya licenser för de flesta

Läs mer

Öka produktiviteten medan du sänker kostnaderna med nästa generations samarbete

Öka produktiviteten medan du sänker kostnaderna med nästa generations samarbete Faktablad om verksamheten NOVELL OPEN WORKGROUP SUITE Öka produktiviteten medan du sänker kostnaderna med nästa generations samarbete Maximera förmågan hos din arbetskraft med nästa generations samarbetsverktyg

Läs mer

Open Value Subscription Avtal

Open Value Subscription Avtal Open Value Subscription Avtal Myndighet Avtalets nummer Föregående avtalsnummer Detta Open Value Subscription Avtal ingås mellan Kunden och Microsoft från och med ikraftträdandedatumet. Kundinformation

Läs mer

Prislista Bredbandsbolaget

Prislista Bredbandsbolaget Sida 1 av 6 Prislista Bredbandsbolaget gäller från 22 februari 2012 Sida 2 av 6 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 DSL- Bredband Bas... 3 DSL - Bredband Premium... 3 Riks ADSL... 3 Bredband

Läs mer

Windows Server 2012 Faktablad om licensiering

Windows Server 2012 Faktablad om licensiering Windows Server 01 Faktablad om licensiering Produktöversikt Utgåva Funktionsjämförelse Licensieringsmodell Pris* I och med lanseringen av Windows Server 01 kan Microsoft överföra sina erfarenheter av att

Läs mer

Uppgradering avavigilon Control Center 6

Uppgradering avavigilon Control Center 6 Uppgradering avavigilon Control Center 6 När du uppgraderar till programvaran ACC 6, måste din programvara och dina licenser uppgraderas. OBS: Du kan endast uppgradera ACC 5.x till ACC 6. Om du kör en

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Frågor och svar om ArcGIS Pro Licensiering

Frågor och svar om ArcGIS Pro Licensiering Frågor och svar om ArcGIS Pro Licensiering Tillgång och åtkomst till ArcGIS pro Hur får jag tag på nya ArcGIS Pro applikationen? - ArcGIS Pro är en ny applikation som är tillgänglig som del av ArcGIS for

Läs mer

En guide till Software Asset Management (SAM) Licenshantering.

En guide till Software Asset Management (SAM) Licenshantering. En guide till Software Asset Management (SAM) Licenshantering. Hur du förvaltar och underhåller programvarulicenser som ditt företag har investerat i. Innehåll Vad är Software Asset Management (SAM)? Software

Läs mer

Manual licenserver. Installations och konfigurations-manual för Adtollo licenserver 2014-10-07

Manual licenserver. Installations och konfigurations-manual för Adtollo licenserver 2014-10-07 Installations och konfigurations-manual för Adtollo licenserver 2014-10-07 2014-10-07 Sida 2 av 8 Detta är en installationsanvisning för Adtollo licensserver. Applikationen kan användas till flera av Adtollos

Läs mer

Net id OEM Användarhandbok för Windows

Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker AB Klassning: Publik Version: 5.6 1 / 8 Net id OEM Användarhandbok för Windows Copyright 2012 SecMaker

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-04-26. Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer

Sammanträdesdatum 2011-04-26. Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOn Sammanträdesdatum 2011-04-26 11 (18) 95 Dnr 2009/122 Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer INLEDNING

Läs mer

Till ditt skrivbord som tjänst via Internet

Till ditt skrivbord som tjänst via Internet Till ditt skrivbord som tjänst via Internet UITs koncept är enkelt och kan sammanfattas med Inga burkar. Genom att anlita oss kan du helt enkelt glömma dyra investeringar i servers och programvara. Inte

Läs mer

Dedikerad Server Vilket operativsystem ska jag välja? Är ni i startgroparna och ska beställa en dedikerad server eller en virtuell server?

Dedikerad Server Vilket operativsystem ska jag välja? Är ni i startgroparna och ska beställa en dedikerad server eller en virtuell server? Vilket operativsystem ska jag välja? Är ni i startgroparna och ska beställa en dedikerad server eller en virtuell server? Att välja operativsystem kan vara svårt. Det kan vara svårt att förstå vilka konsekvenser

Läs mer

eklient Livscykelplaner i Samverkan Livscykelplaner eklient 1.0

eklient Livscykelplaner i Samverkan Livscykelplaner eklient 1.0 er i Samverkan 1 Revisionshistorik Datum Version Förändring 2014-04-25 0.96 Windows 7 SP1 som sekundärt OS från 1 okt 2015 2014-09-27 0.97 Windows 8 med updates primärt OS från 1 okt 2015, Windows 9 för

Läs mer

ecampus min väg till KNX

ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Side nr. 1 Innehåll

Läs mer

Brian Woltz, ägare och fysioterapeut, Parkway Physiotherapy

Brian Woltz, ägare och fysioterapeut, Parkway Physiotherapy Agenda Vårt företag är mycket bättre skyddat än tidigare. Windows Small Business Server 2011 Essentials har gjort oss trygga att utnyttja effektiva lösningar som fjärråtkomst utan att ge avkall på säkerheten.

Läs mer

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Nedan följer instruktioner för hur man går till väga vid uppdatering av ett Ethirissystem version 4 till version 5. När man uppdaterar Ethiris från

Läs mer

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite STYRKAN I ENKELHETEN Business Suite HOTET ÄR VERKLIGT Onlinehot mot ditt företag är verkliga, oavsett vad du gör. Om du har data eller pengar är du ett mål. Säkerhetstillbuden ökar drastiskt varje dag

Läs mer

INSTALLATIONS ANVISNING

INSTALLATIONS ANVISNING INSTALLATIONS ANVISNING AMA BESKRIVNINGSVERKTYG V E R S I O N 1. 0 V E R K T YG F Ö R V E R K L I G H E T E N INNEHÅLL Tack för att du valt att använda AMA beskrivningsverktyg. Vi hoppas att AMA beskrivningsverktyg

Läs mer

SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN VERKSAMHET OAVSETT VAR DEN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Idag använder vi fler enheter över flera anslutniningar än någonsin tidigare. Att välja när, var

Läs mer

40% 50% 75% Exklusivt julerbjudande. Utnyttja potentialen hos alla anställda. Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kampanj på extra användarlicens

40% 50% 75% Exklusivt julerbjudande. Utnyttja potentialen hos alla anställda. Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kampanj på extra användarlicens Exklusivt julerbjudande Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kunskap en säker investering över 50% Köp kurs och spara över 50%. Gå kurserna i 2009. Läs mer sida 4 Utnyttja ny funktionalitet 75 % genom

Läs mer

Jag vill få ut mer av min programinvestering. Microsoft Select Plus Programguide

Jag vill få ut mer av min programinvestering. Microsoft Select Plus Programguide Jag vill få ut mer av min programinvestering. Microsoft Select Plus Programguide Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Select Plus översikt och förmåner... 3 Select Plus funktioner... 3 Minskad

Läs mer

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Mattias Karlsson Sjöberg, december 2011. Moderskeppet.se Lär dig tänka rätt och använda rätt verktyg för att säkerhetskopiering, datorbyte och hårdiskbyte.

Läs mer

presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS presenterar KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Verksamhetsutveckling och hur det påverkar IT-arbetet ANPASSNINGS- FÖRMÅGA Arbeta snabbt, vara följsam och flexibel 66 % av företagarna prioriterar

Läs mer

Våg 2010 We re all in!

Våg 2010 We re all in! Click to edit headline title style Click to edit body copy. Våg 2010 We re all in! Henrik Byström, Magnus Forsberg Microsoft Citizen Service Platform Click to edit headline title style Kommunens utmaningar

Läs mer

Molntjänster -- vad är molnet?

Molntjänster -- vad är molnet? En e-bok från Visma Spcs Molntjänster -- vad är molnet? Vad du bör tänka på för att göra rätt val till ditt företag Molntjänster -- vad är molnet? En guide till att förstå molntjänster Innehåll Hänger

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Fotgängare Idag använder vi fler enheter med fler anslutningar än någonsin tidigare. Att då kunna välja var

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

Skolerbjudande från. Ta kontakt med oss på Lenovo! 08-51161000. www.lenovo.com/se

Skolerbjudande från. Ta kontakt med oss på Lenovo! 08-51161000. www.lenovo.com/se Skolerbjudande från Ta kontakt med oss på Lenovo! 08-51161000 www.lenovo.com/se 1 Lenovo ThinkPad R400 14.1 WXGA (1280 x 800) Intel Core 2 Duo processor T6570 (2.1GHz 800MHz 2MBL2) 2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM

Läs mer

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.31 Revidering A Oktober 2013

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.31 Revidering A Oktober 2013 PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE 1 Version 2013.31 Revidering A Oktober 2013 Juridisk Information Trimble Navigation Limited Engineering Construction Group 935 Stewart Drive Sunnyvale, Kalifornien

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

Norman Endpoint Protection (NPRO) installationsguide

Norman Endpoint Protection (NPRO) installationsguide Norman Endpoint Protection (NPRO) installationsguide Ladda ner installationspaketet (32 eller 64 bitars) från nedanstående länk: http://www.norman.com/downloads/sm ent/68793/se Starta installationspaketet

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

SharePoint 2010 licensiering Wictor Wilén

SharePoint 2010 licensiering Wictor Wilén SharePoint 2010 licensiering Wictor Wilén Sweden SharePoint User Group 26:e maj 2010 Vem är jag? Inte för rutinuppdrag. Wictor Wilén SharePoint Arkitekt Connecta AB SharePoint MVP Microsoft Certified Trainer,

Läs mer

Uppdaterad: 1 juni 2015

Uppdaterad: 1 juni 2015 Uppdaterad: 1 juni 2015 Vi inför de här ändringarna För många enskilda produkter kommer nyförsäljning av permanenta licenser att upphöra den 31 januari 2016. Om du redan har en permanent licens till en

Läs mer

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

Installation av Topocad

Installation av Topocad Installation av Topocad Hämta programmet Topocad 12.0 kan hämtas från adtollo.se/systems/mat-kart/ladda-ner-program/ Installation Programmet installeras från Installera Topocad Topocad 12.0. Installationsfilen

Läs mer

Virtuell Server Tjänstebeskrivning

Virtuell Server Tjänstebeskrivning Virtuell Server Tjänstebeskrivning Inledning SoftIT tillhandahåller i samarbete med IP Only, tjänsten Virtuell Server, varigenom kunden erhåller serverkapacitet som Kunden får tillgång till genom SoftIT:s

Läs mer

Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Apple Remote Desktop

Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Apple Remote Desktop Programvarulicenser och aktivering: Implementera programvara med Apple Remote Desktop Denna sida ändrades senast den 21 jan 2010 av s-robinson2@ti.com. Implementera programvara med Apple Remote Desktop

Läs mer

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan.

Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Användarhandbok Mer information om snabbinstallation finns på baksidan. Vi skyddar fler människor från fler hot på Internet än någon annan i världen. Det är det enda rätta är att bry sig om miljön. Symantec

Läs mer

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installation av Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Installation av Microsoft Office... 2 Information INFÖR INSTALLATION... 2 Installation av Microsoft Office... 3 Komma igång...

Läs mer

Lösningar för klienthantering och mobila utskrifter

Lösningar för klienthantering och mobila utskrifter Lösningar för klienthantering och mobila utskrifter Användarhandbok Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation.

Läs mer

PRODUKT- OCH PRISLISTA

PRODUKT- OCH PRISLISTA CERTIFIED FOR 11-04-2014 PAYMENT MANAGEMENT PRODUKT- OCH PRISLISTA DOCUMENT CAPTURE INDEX Tips: Klicka på sidnumret Inledning PAYMENT Continia Payment Management MANAGEMENT Grundpriser Priser, ytterligare

Läs mer

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014

Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 Hur man skapar en Administrativ Image för SolidWorks 2014 PLM Group Sverige AB www.plmgroup.se Stenfalksvägen 2 info@plmgroup.se 331 41 Värnamo, Sverige VAT: SE 556420145601 Telefon: +46 370 69 09 50 Telefax

Läs mer

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN

DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN LICENSAVTAL FÖR SLUTANVÄNDARE FÖR SONY PROGRAMVARA DU BÖR LÄSA FÖLJANDE AVTAL NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER DENNA PROGRAMVARA. DIN ANVÄNDNING AV PROGRAMVARAN UTGÖR DIN ACCEPT TILL AVTALET. VIKTIGT LÄS NOGGRANT:

Läs mer

Software Asset Management (SAM) Licenshantering i Göteborgs Stad

Software Asset Management (SAM) Licenshantering i Göteborgs Stad Software Asset Management (SAM) Licenshantering i Göteborgs Stad Vad är SAM? Software Asset Management beskriver alla de krav på infrastruktur och processer som krävs för en effektiv förvaltning, kontroll

Läs mer

Optimering av licenshantering Hur arbetar FMV? Björn Spåra Crayon AB

Optimering av licenshantering Hur arbetar FMV? Björn Spåra Crayon AB Optimering av licenshantering Hur arbetar FMV? Björn Spåra 2008 01 29 2 Bakgrund 3 SAM arbete 4 SAM arbete 5 SAM arbete 6 SAM arbete Genom ett outsourcingavtal mellan FMV och WM-data fick Crayon, som SAM

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Autodesk Design Suites och Creation Suites Vanliga frågor och svar I detta dokument hittar du svar på vanliga frågor som har att göra med att försäljningen av nya Design Suites och Creation Suites upphör.

Läs mer

Dagens Agenda. Klient- och Serveroperativsystem Installation av Windows Server Genomgång av Windows Server Roller och Funktioner Domänhantering DNS

Dagens Agenda. Klient- och Serveroperativsystem Installation av Windows Server Genomgång av Windows Server Roller och Funktioner Domänhantering DNS Dagens Agenda Klient- och Serveroperativsystem Installation av Windows Server Genomgång av Windows Server Roller och Funktioner Domänhantering DNS Observera Anteckna! Praktisk genomgång, inga direkta presentationer

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PC--rådgivning rådgivning AGENDA

LUNDS UNIVERSITET PC--rådgivning rådgivning AGENDA PC-rådgivning Mališa Kukulović Malisa.Kukulovic@ldc.lu.se PC-rådgivning AGENDA Windows Program Tips & Trix Hårdvara: Laptop, Mobiltelefoner Nyheter 2 Windows Mainstream support för Windows XP Professional

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Systemkrav för Qlik Sense. Qlik Sense September 2017 Copyright QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Systemkrav för Qlik Sense. Qlik Sense September 2017 Copyright QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Systemkrav för Qlik Sense Qlik Sense September 2017 Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna. Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Alla rättigheter förbehållna.

Läs mer

Guide för Microsoft Academic Licensing

Guide för Microsoft Academic Licensing Guide för Microsoft Academic Licensing Fler valmöjligheter, större flexibilitet och bättre mervärde Microsoft erbjuder enkla och flexibla licenslösningar för utbildningssektorn och tillhandahåller ett

Läs mer

Advanced Mobile Device Management

Advanced Mobile Device Management 1 Advanced Mobile Device Management Magnus Janson Produktchef Tele2 Integration Service 2 4 Tele2 en del av Kinnevikgruppen Tele2 är den mobila utmanaren Mer än 40 miljarder kr i omsättning Mer än 30 miljoner

Läs mer

Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2015.Q1

Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2015.Q1 Hå rd- och mjukvårukråv såmt rekommendåtioner fo r 3L Pro from version 2015.Q1 För att 3L Pro skall fungera krävs att nedanstående hårdvarukrav och mjukvarukrav är uppfyllda. Viktigt är att tänka på att

Läs mer

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.41 Revidering A December 2013

PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Version 2013.41 Revidering A December 2013 PUBLICERINGSNOTISER TRIMBLE ACCESS SOFTWARE 1 Version 2013.41 Revidering A December 2013 Legal Information Trimble Navigation Limited Engineering Construction Group 935 Stewart Drive Sunnyvale, California

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Windows 10 på nya smarta sätt inte som du alltid gjort. Andreas Stenhall, Coligo

Windows 10 på nya smarta sätt inte som du alltid gjort. Andreas Stenhall, Coligo Windows 10 på nya smarta sätt inte som du alltid gjort Andreas Stenhall, Coligo Andreas Stenhall Specialistkonsult på Coligo inom Windows- och enhetshantering 9 år som Microsoft MVP inom Windows klient

Läs mer

Användningsrättigheter för onlinetjänster licensierade från Microsoft. Amerikansk engelska. April 2010

Användningsrättigheter för onlinetjänster licensierade från Microsoft. Amerikansk engelska. April 2010 Användningsrättigheter för onlinetjänster licensierade från Microsoft Amerikansk engelska April 2010 Användningsrättigheter för onlinetjänster licensierade från Microsoft April 2010 Sida 1 av 14 Onlinetjänster

Läs mer

Produktivitet och användarvänlighet Hantering och distribution

Produktivitet och användarvänlighet Hantering och distribution För företag Produktivitet och användarvänlighet Välbekant användarmiljö Home Pro Enterprise Education Continuum för telefoner 1 Cortana 2 Windows Ink 3 Start-menyn och levande paneler Surfplatteläge Röst,

Läs mer

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300

Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300 Dell Latitude ON Flash återkommande frågor 1. Stödjer alla Dell datorer Latitude ON Flash? Nej, Latitude ON Flash är för närvarande endast tillgängligt på följande Dell datorer: Dell Latitude E4200 Dell

Läs mer

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station

Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Scan Station Pro 550 Administration och serviceverktyg för Scan Station Konfigurationshandbok A-61732_sv 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration Innehåll Skillnader... 1 Installation... 2 Skapa

Läs mer

Virtuell arbetsplats VDI Härryda Kommun. Alec Mägi Särnholm

Virtuell arbetsplats VDI Härryda Kommun. Alec Mägi Särnholm Virtuell arbetsplats VDI Härryda Kommun Härryda kommun Vi är drygt 34 000 invånare och befolkningen ökar. Yta: 290 kvadratkilometer. Det är tre mil från den östra gränsen till den västra. Hälften av ytan

Läs mer

F2 Exchange 2007. 2013-01-16 EC Utbildning AB 2013-01-16

F2 Exchange 2007. 2013-01-16 EC Utbildning AB 2013-01-16 F2 Exchange 2007 1 F2 Idag: Exchange i SBS 2008 Planering av systemet Exchange struktur, AD/GC/hierarki Core Components Management, Connectors Serverroller 2 Exchange Server i Small Business Server 2008?

Läs mer

Installationsanvisningar HogiaLön Plus

Installationsanvisningar HogiaLön Plus Installationsanvisningar HogiaLön Plus Checklista Kontrollera Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 Ladda ner och starta installationen av HogiaLön Plus Installera SQL komponenterna i rätt ordning Starta HogiaLön

Läs mer

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide Panda Antivirus Pro 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har du

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus

Läs mer

Med Microsoft mot molnet Anders Långberg. Specialist Säljare - Microsoft

Med Microsoft mot molnet Anders Långberg. Specialist Säljare - Microsoft Med Microsoft mot molnet Anders Långberg Specialist Säljare - Microsoft 2 Tech Data Confidential ..This company has always had a big vision to help people realize their full potential. In the earliest

Läs mer

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument

FÖR MAC. Snabbstartsguide. Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument FÖR MAC Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Cyber Security ger det allra bästa skyddet för din dator mot skadlig kod. Baserat på ThreatSense-genomsökningsmotor

Läs mer

Phonera Växel. Framtidens växel redan idag INTRODUKTION

Phonera Växel. Framtidens växel redan idag INTRODUKTION Phonera Växel Framtidens växel redan idag INTRODUKTION Phonera Växel - en komplett telefonilösning för alla former av företag, stora som små. Phonera Växel erbjuder alla tänkbara funktioner som krävs,

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Se till att du har din SKY WiFi SmartPen och ditt block framför dig. Gå till Livescribes hemsida (om du skrivit ut denna guide och inte kan klicka på länken så gå till:

Läs mer

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er.

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Guide till effektivare möten Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Tänk om du och dina medarbetare skulle kunna ha effektiva möten

Läs mer

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008 pars@mamut.se Mamut One - vision Att förenkla vardagen för mindre företag Så mycket funktionalitet som möjligt i en och samma lösning

Läs mer

Vi finns nära dig. Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband

Vi finns nära dig. Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband Vi finns nära dig TSPxxxx xxxx Telia Connect 4.1 Installationshandbok för PC Uppkopplingsprogram för Telia Mobilt bredband Personlig kundtjänst Privat: tel. 90 200 Företag: tel. 90 400 Öppet vardagar kl

Läs mer

Skydda företagets information. Symantecs lösningar för mindre företag

Skydda företagets information. Symantecs lösningar för mindre företag Skydda företagets information Symantecs lösningar för mindre företag HELTÄCKANDE FÖRETAGSSKYDD Skadliga koder på Internet kan stänga av datorer, stjäla information och utsätta medarbetare och kunder för

Läs mer

SeniorNet Södermalm. Windows 10. En snabbtitt Windows 10 1

SeniorNet Södermalm. Windows 10. En snabbtitt Windows 10 1 Windows 10 En snabbtitt 2015-12-15 Windows 10 1 Windows 10 Senaste operativsystemet från Microsoft Kanske sista Framtida Windows uppgraderingar av W10 Ersätter alla tidigare Windows system Alla typer av

Läs mer