Att köpa programvara. Så funkar det.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att köpa programvara. Så funkar det."

Transkript

1 Att köpa programvara. Så funkar det.

2 Köpa hela kossan eller bara mjölken? Idag är de flesta företag och organisationer väl medvetna om att man är beroende av it för att fungera effektivt. Däremot är det inte lika välkänt att utan korrekt licensiering, så kan den stabila it-grund man förlitar sig på äventyras och bli skadlig för verksamheten. Med den här guiden vill vi reda ut begreppen kring det något snåriga ämnet programvaru licensiering. Har din organisation färre än 250 datorer? Då är det här licensguiden för dig. Här redogör vi för de genomgripande positiva effekter som äkta licenser har för verksamheten, inte minst genom att spara pengar. Vi beskriver våra olika licenspaket för företag och ger dig beslutsunderlag som gör det enklare att välja rätt paket för just din verksamhet. Att köpa programvarulicenser till företaget är ungefär som att köpa mjölk. Precis som du inte behöver äga en ko för att få mjölk, så behöver du inte heller äga programvaran för att få använda den.

3

4 Skulle du köra bil utan fungerande instrumentpanel? Att driva en verksamhet utan korrekt licensiering är ungefär som att köra bil utan fungerande instrumentbräda. Du har ingen aning om hur fort du kör, om du har tillräckligt med bensin eller om det finns några säkerhetsrisker som du borde åtgärda. Förr eller senare kommer du antagligen att få böter eller motorstopp.

5 Förstå grunderna. Innan vi går in i detalj på våra licensavtal för företag, ska vi bara kort gå igenom grunderna för programvarulicensiering. Vad är en programvarulicens? Visste du att du inte äger de programvaror du köpt? Du köper rätten att använda programmet. Licensen bestämmer vad du får göra med programvaran, var du kan installera den och under hur lång tid du har rätt att använda den. Lagen om immateriella rättigheter omfattar programvara, vilket innebär att den måste skyddas och betalas för. Hur du väljer att köpa licenser har stor betydelse. Förutom att du sparar pengar innebär smarta licensieringsval även att du ökar verksamhetens tekniska värde och minskar risknivån. Varför licensiera sig korrekt? Varför ska jag bry mig om en korrekt licens om programmet fungerar bra utan den? Korrekt licensiering handlar inte bara om lagen, eller vad som är moraliskt rätt. Det är även av största vikt för att slippa otrevliga överraskningar som kan skada verksamheten. Med korrekt licensierad programvara får du fler möjligheter, support direkt av Microsoft eller av en Microsoft-partner samt enkel integrering/ kompatibilitet med en mängd olika program, tjänster, datorer och mobiltelefoner. Du får även rätt till programuppdateringar, de senaste funktionerna, säkerhetsuppdateringar, support och andra löpande förbättringar som håller datorerna i trim. Prenumeration kontra köp Det finns bara fördelar. Den största skillnaden mellan att köpa och att prenumerera på programvara är flexibilitet och förmåner. Vid ett direktköp lägger du ut pengar varje gång du behöver programvara till en ny dator. Med en prenumeration kan du förändra (utöka eller reducera) din it-miljö precis som det passar din verksamhets behov. Vi tar ett exempel: om du börjar året med 10 datorer, växer till 20 under årets gång, men inleder nästa år med 15 datorer då betalar ni bara programvarulicenser för 15 datorer. De fem licenser som ni inte länge använder behöver ni inte fortsätta betala för. Passar prenumeration för er? Här är ett enkelt minitest som kan hjälpa dig att utvärdera om Open Value Subscription (OVS) lönar sig för ert företag: Är kassaflöde viktigt i er verksamhet? Är det viktigt med förutsägbara årliga kostnader? Är det viktigt för er att arbeta med den senaste programvaran? Är det viktigt att vara korrekt licensierad? Är det viktigt med sänkta kostnader? Är det viktigt med enkel it-administration? Om du svarade ja på tre eller fler av frågorna ovan borde du överväga att skaffa Open Value Subscription (OVS).

6 Att välja rätt väg är inte så svårt som det låter. Ta ett steg i taget bara!

7 En återförsäljare kan hjälpa ert företag att få alla detaljer på plats för att kunna fatta ett välgrundat beslut. Besök microsoft.se/pinpoint för närmaste Microsoft Certifierad it-återförsäljare! Hur står det till hos er? Det är viktigt att förstå vad som är tillåtet och inte när det gäller programvara från Microsoft. Här är en rad vanliga, men olagliga, situationer: Samma original-cd med köpt programvara köpt i butik installeras på fler än en dator Programvara installeras från en kopierad original-cd Installation på datorer utan COA (Certificate of Authenticity) Köp via auktionssajter, gatuförsäljare, spam-mejl och erbjudanden från andra regioner Neddladdning från andra webbsidor än Microsofts Be om hjälp Om du inte är säker på vilken typ av programvarulicenser ni har och vad som ingår kan ni göra en programvaruinventering (Software Asset Management Assessment) tillsammans med en kvalificerad Microsoft-återförsäljare som du hittar via microsoft.se/pinpoint. Du kan även kontakta Microsoft kundservice för att komma i kontakt med rätt återförsäljare på telefon Komma igång För att kunna välja den bästa lösningen för er, så är det viktigt att ta med följande i beräkningen: Verksamhetens storlek och typ Vilka produkter ni behöver licenser för Hur ni använder dessa produkter Om ni vill ha en enhetlig miljö Hur ni väljer att införskaffa (köpa, hyra eller avbetala) licenser avgör om ni kommer att få ett bra pris, fördelade kostnader och en rad andra värdefulla förmåner. Korrekt licensiering innebär enkelhet, låga kostnader, flexibilitet och stora värden för din organisation. Vad har du att välja på? Microsoft licenser är indelade i tre huvudtyper: OEM-licens: Microsoft programvara är ofta förinstallerade när du köper en ny PC och då ingår en OEM-licens (Original Equipment Manufacturer). Programvara med denna typ av licens lever och dör på den dator den installerats på. OEM-licenser är alltså knutna till en dator och inte till en användare och kan därför inte flyttas eller överföras om datorn byts ut. Stycklicens: Programvara med CD/DVD-skiva eller licensnyckel för nedladdning, köps från en återförsäljare online eller i butik, och är den licensform som passar bäst när du behöver Microsoft programvara för upp till fyra datorer. Volymlicens: Passar för företag och organisationer med fem eller fler datorer och sätts ihop utifrån verksamhetens behov. En Microsoft partner som är specialist på volymlicenser kan hjälpa er att hitta rätt. Kontakta din återförsäljare eller sök via microsoft.se/pinpoint. Tänk på att det endast är möjligt att köpa en äkta Windowslicens i form av en OEM-licens eller en stycklicens. För att lägga med Windows i ditt volymlicensavtal krävs en grundlicens av Windows. Bäst är att aldrig köpa en dator utan en OEM-licens av Windows.

8 Handla smart Med volymlicenser från Microsoft så får ni både mängdrabatt och ett innehåll som är särskilt anpassat för företag. Här presenterar vi tre smarta företagspaket. Vilket passar er bäst? Smart köp Open License gäller i två år och kan köpas med eller utan förmånspaketet Software Assurance som bland annat ger rätt till senaste version av programvara. Du betalar en fast engångskostnad för de antal licenser ni behöver och kan enkelt köpa fler när behovet uppstår. Därefter äger ni användningsrätt till den licensierade versionen. Efter de två år som avtalet varar äger du rätten att använda den version som du köpte för alltid. Har du haft Software Assurance äger du rätten att använda den version som var aktuell vid avtalets slut. Smartare avbetala Open Value ger dig ännu fler förmåner och bättre priser än Open License och om du vill kan du dela upp dina betalningar på tre år. Förmånspaketet Software Assurance ingår, så rätten till senaste version av programvara, och andra förmåner, inkluderas automatiskt. Med Open Value kan du uppgradera dina datorer i din egen takt och administrera dem i en enhetlig miljö. Smartast prenumerera Vårt mest flexibla paket, Open Value Subscription (OVS) är ett treårigt prenumerationsavtal med Software Assurance som gäller när du köper minst en av Microsofts tre grundprodukter* för alla era datorer. Det betyder att du vet vilka it-kostnader som väntar under tre år eftersom du är garanterad ett fast pris per dator under hela treårsperioden. OVS vårt smartaste paket Har ni Windows Vista och/eller Office som är max en version gammal idag? Då får ni 50% rabatt det första året när ni hyr vårt smartaste paket (OVS). +5% rabatt per år när ni prenumererar på alla tre grundprodukter. *Windows, Office Pro Plus och Core CAL (klientåtkomstlicens). De tre grundprodukterna tillsammans kallas Professional Desktop Platform.

9 Förmåner i våra tre smarta företagspaket Antal datorer I paketet ingår Pris baseras på Avtalstid Hur köper jag? Var köper jag? Uppgradering Software Assurance 5+ x x x Licens Licens & Software Assurance x x x Software Assurance x x x Antal datorer x x x Licens & Software Assurance x x x 2 år x 3 år x x Engångsbelopp x x x Årligen x x Via återförsäljare** x x x Köps separat Ingår x x Finns som tillval Open License Open Value Open Value Subscription Ingår x x x x x **Hitta din närmaste återförsäljare på microsoft.se/pinpoint

10 Upptäck fördelarna med ovs och Software Assurance. Förmånspaketet Software Assurance som ingår i Open Value Subscription ger dig en rad förmåner. Här är några av dem: Server Extra säkerhetskopior Rätt till extralicenser för servrar som bara används för att skapa säkerhetskopior på gratis! Dessa är offline (i kallt läge) och endast avsedda att användas för återställning om ett haveri skulle inträffa. Support Det ingår ett kostnadsfritt supportsamtal per år (värde ca kr) samt obegränsad online-support dygnet runt, via chatt. En it-person på företaget får även en licensprenumeration på TechNet Plus Direct, som ger tillgång till testversioner av Microsoft program, tekniska verktyg och resurser. Utbildning OVS ger er möjlighet att utveckla it-anställdas tekniska färdigheter med hjälp av kurser. Ett exempel av många utbildningsförmåner är rätten till en två dagars lärarledd utbildning per år och 50 PC. Nya versioner Rätt till senaste version hjälper er att sänka kostnader för programvaruinköp sam tidigt som det förenklar era inköp och prognoser. Desktop Inga risker Med Software Assurance kan du vara lugn. Era datorer kommer vara mindre mottagliga för skadlig kod och virus och ni slipper riskera att program inte installeras korrekt. Mobilitet ingår Software Assurance ger användaren rätt att installera programmet på såväl en stationär PC som på en laptop eller annan mobil enhet utan extra kostnad. e-kurser Våra e-kurser hjälper dig och dina medarbetare att bli mer produktiva med den programvara ni redan använder eller att förbereda er för nya versioner. Enkel distribution Att installera ny programvara i hela organisationen manuellt tar mycket tid och resurser. Med Planning Services får ni hjälp med implementationsplanering av certifierade konsultpartner till Microsoft, som kan skapa en gemensam företagsimage som kan rullas ut på samtliga datorer.

11 Open Value Subscription minskar risker Det finns i sammanhanget två sorters risker som en verksamhet måste förhålla sig till, teknikrisker och verksamhetsrisker. Teknikrisk avser kompromisser i er it-infrastruktur och verksamhetsrisk handlar om eventuell skada av er offentliga image. För att kunna minimera riskerna i alla delar av verksamheten krävs en viss infrastruktur. Open Value Subscription hjälper er att göra denna process enkel och smidig. Ovs sänker kostnader genom att effektivisera system och processer Hur verksamheten bedrivs påverkar i hög grad dess kostnader. När ni överväger fördelarna med OVS bör ni samtidigt väga in hur licensiering påverkar andra delar av er infrastruktur som i sin tur sänker kostnader. Med OVS är du inte beroende av it-personal för att kunna distribuera er itinfrastruktur och du kan lita på att du har ett optimerat virusskydd och att alla regelverk följs. Personalkostnader Kostnaden för en programvarulicens utgör inte bara kostnaden för licensen, utan även personalkostnaden för att upprätthålla licensen. När du har Software Assurance har du rätt att prenumerera på MDOP, Microsoft Desktop Optimization Pack, som effektiviserar distribution, datorhantering och garanterar att alla har samma programvara konfigurerad på samma säkra sätt, vilket avlastar it-avdelningen och minskar dess resursbehov. Fördela kostnaderna Med OVS kan du dela upp kostnaderna för dina licenser och Software Assurance på tre lika stora betalningar under de tre år avtalet sträcker sig. Enkel it-administration Genom att standardisera er teknik minskas de totala it-utgifterna och bäddar samtidigt för färre problem och minskat supportbehov hos användarna. De rätta verktygen I vårt grundpaket Professional Desktop Platform ingår följande: Office, Windows, Core CAL* *Core CAL (Client Access licence) med klientåtkomstlicens för: ExchangeServer Standard, Windows Server, SharePoint Server Standard, System Centre Configuration Manager (SCCM), Lync Server Standard, Forefront Endpoint Protection

12 Slutligen. Nu när du har fått lite mer kött på benen kring vad volymlicenser innebär, så undrar du kanske: Hur mycket kostar det? Vårt smartaste paket minskar kostnaderna under tre år Open Value Subscription kan i jämförelse med ett Open Licenseavtal spara er hela 30 procent om ni väljer vårt grundpaket (Professional Desktop Platform licence) som omfattar Office Professional, Windows Upgrade och Core CAL klientåtkomstlicens. I diagrammet nedan ser du hur mycket du sparar med OVS jämfört med Open License. Jämförbara kostnader över 3 år Office Professional 17% Windows Upgrade 16% Core CAL 52% Pro Desktop 30% Office Office Standard och Professional kostar lika mycket inom ramen för ett volymlicensavtal, men du får fler verktyg i Professional så det är vettigt att investera i den mer avancerade versionen. Med vår smartaste rabatt på 50 % första året betalar ni bara ca 1,70 kr/dag och medarbetare för Office Professional en besparing på 17% jämfört med Open License. Windows Vad skulle hända om en bärbar dator blev stulen? Hur viktig är den information som lagras på era datorer? Är den potentiellt skadlig om den hamnar i orätta händer? Med Windows Bit Locker har du möjlighet att skydda innehållet i era datorer fullt ut. Detta ingår när du använder Windows Enterprise som du har rätt till med Software Assurance via ett volymlicensavtal. Handla smart redan idag! Kontakta någon av våra återförsäljare för rådgivning och priser för att komma i gång med ett Microsoft volym-licensavtal. Här hittar du din närmaste återförsäljare: microsoft.se/pinpoint Läs mer om Microsofts volymlicensprogram: microsoft.se/licens Läs senaste nytt för små- och medelstora företag: microsoft.se/smb smbbloggen.se

13 Vad är summan av kardemumman? Få allt detta för mindre än en* cappuccino per dag! Köp volymlicens för grund paketet Professional Desktop Platform så får ni både mängdrabatt och ett innehåll som är särskilt anpassat för företag. Baserat på ca 15 anställda *

14 Ordlista COA Certificate of Authenticity, äkthetscerifikat. Core CAL Client Access licence, klientåtkomstlicens som ger användare åtkomst till Exchange Server, Windows Server, SharePoint Server Standard, System Center Configuration Manager (SCCM) och Forefront Endpoint Protection. Gemensam företagsimage Istället för att programvara och inställningar installeras unikt på varje enskild dator, så kan man skapa en gemensam företagsimage som rullas ut automatiskt på alla datorer. OEM-licens Licensen som följer med när du köper en ny dator med programvara från Microsoft förinstallerad. Open License Ett billigare och mindre administrationskrävande alternativ än att köpa stycklicenser. Betala en fast engångkostnad för de antal licenser ni behöver, med evig användningsrätt. Open Value License Open Value ger dig fler förmåner och bättre priser än Open License och om du vill kan du dela upp dina betalningar på tre år. Open Value Subscription (OVS) Ett treårigt prenumerationsavtal, vårt förmånligaste och smartaste företagspaket, som gäller när du köper minst en av Microsofts tre grundprodukter för alla era datorer. Programvarulicens Rättighet att använda programvara på ett visst sätt och under en viss period. SCCM System Center Configuration Manager är ett effektivt administationsverktyg för såväl fysiska som virtuella it-miljöer. Software Asset Management, SAM En kostnadsfri programvaru-inventering som utförs av en auktoriserad och kvalificerad partner till Microsoft för att ta reda på om en verksamhet behöver vidta åtgärder för att följa lagar och regler. Software Assurance (SA) Förmånspaketet Software Assurance ger bland annat rätt till senaste programvaruversioner, Windows och Office på valfritt språk, telefon- och webbsupport 24/7, utbildning, hemanvändning av Office m.m. Stycklicens Programvara inklusive CD/DVD-skiva och licensbevis i förpackning som köps från en återförsäljare online eller i butik. Teknikrisker Teknikrisker uppstår när man kompromissar med verksamhetens it-infrastruktur. Verksamhetsrisker Potentiella hot mot den offentliga bilden av verksamheten. Volymlicens (VL) En licensform som passar verksamheter med minst fem datorer, tillgänglig som Open Value Subscription, Open Value Licence och Open Licence. Besök microsoft.se för mer information om Microsofts produkter och lösningar.

15

16

En guide till Software Asset Management (SAM) Licenshantering.

En guide till Software Asset Management (SAM) Licenshantering. En guide till Software Asset Management (SAM) Licenshantering. Hur du förvaltar och underhåller programvarulicenser som ditt företag har investerat i. Innehåll Vad är Software Asset Management (SAM)? Software

Läs mer

Guide för Microsoft Academic Licensing

Guide för Microsoft Academic Licensing Guide för Microsoft Academic Licensing Fler valmöjligheter, större flexibilitet och bättre mervärde Microsoft erbjuder enkla och flexibla licenslösningar för utbildningssektorn och tillhandahåller ett

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

ALBIHNS LÖSNINGSKUND HOS DUSTIN: När alla inköp samordnas blir prisbilden lägre och administrationen av licenserna förenklas. Grön it kommer starkt

ALBIHNS LÖSNINGSKUND HOS DUSTIN: När alla inköp samordnas blir prisbilden lägre och administrationen av licenserna förenklas. Grön it kommer starkt Simply Faster Solutions VIPSERVICE Snabbare service till storkunder 8 REPORTAGE En vilja att tänka på kundens bästa 20 ANALYS Samarbete säkerställer kundnyttan 26 REPORTAGE Albihns satsar på bättre likviditet

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer

I DENNA UTGÅVA. Nyheter från Oracle. Regelefterlevnad. Vinn loppet. Satsa på innovation. www.oracle.com/goto/data-security/se.

I DENNA UTGÅVA. Nyheter från Oracle. Regelefterlevnad. Vinn loppet. Satsa på innovation. www.oracle.com/goto/data-security/se. Hösten 2010 Nyheter från Oracle I DENNA UTGÅVA Vinn loppet Se till att din information inte hamnar i fel händer. Satsa på innovation Ta reda på hur du kan skapa ny tillväxt genom förbättrad produktivitet.

Läs mer

Affärsnytta med molnet

Affärsnytta med molnet Affärsnytta med molnet Grupp Affärsnytta Version 1.0 Författare Namn/Företag Mikael Carlsson / DevProfessionals - Ordförande för gruppen affärsnytta Hans Werner / Radar Group Predrag Mitrovic / MyNetHouse

Läs mer

Ny version! möjligheter. Viktigt! Installera idag! Nyheter i version 12 De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system.

Ny version! möjligheter. Viktigt! Installera idag! Nyheter i version 12 De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system. Ny version! Viktig uppdatering av Mamut Business Software INNEHÅLL: Nyheter i version 12 De viktigaste uppdateringarna i ditt Mamut-system. Ger dig nya möjligheter Sida 2-5 Mamut One Nästa generations

Läs mer

En telefonväxel för alla företag.

En telefonväxel för alla företag. Powered by En telefonväxel för alla företag. En enkel telefonväxel för krävande företag. Tele2 Direct gör ditt företag effektivare och dina medarbetare mer tillgängliga. Ni behöver inte missa några inkommande

Läs mer

Datorlösningar för slutanvändare. Gör människor mer produktiva

Datorlösningar för slutanvändare. Gör människor mer produktiva Datorlösningar för slutanvändare Gör människor mer produktiva Produktivitet Det är människorna som för ett företag framåt. Det är när de samarbetar som strategier och planer utvecklas och genomförs. Det

Läs mer

Viktiga tips för en säker och stabil IT-miljö på ditt företag!

Viktiga tips för en säker och stabil IT-miljö på ditt företag! Viktiga tips för en säker och stabil IT-miljö på ditt företag! Att upprätta, underhålla och bibehålla en säker och stabil IT-miljö är inte så omständligt som man kan tro. På ett mindre företag handlar

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra!

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra! Välj rätt affärssystem för att din organisation ska blomstra! - En guide till dig som funderar på att byta eller investera i ett ERP system. Innehåll Därför är ett affärssystem viktigt för tillväxten...

Läs mer

GlobalDeskTop. ASP för företaget. ASP för användare. Säkerhet. ASP vad är det? Fördel ASP vinster för dig. IT Services ASP-tjänster. www.dataductus.

GlobalDeskTop. ASP för företaget. ASP för användare. Säkerhet. ASP vad är det? Fördel ASP vinster för dig. IT Services ASP-tjänster. www.dataductus. ASP för företaget För många företag är det växande Internet/IT-beroendet och ITutvecklingen kostsamt. Ett dilemma är att upprätthålla den kompetens och den tekniska plattformen som krävs på ett kostnadseffektivt

Läs mer

Novell Open Enterprise Server 2 jämfört med Windows * Server. Tekniskt faktablad ARBETSGRUPPSSAMARBETE

Novell Open Enterprise Server 2 jämfört med Windows * Server. Tekniskt faktablad ARBETSGRUPPSSAMARBETE Tekniskt faktablad ARBETSGRUPPSSAMARBETE www.novell.com Novell Open Enterprise Server 2 jämfört med Windows * Server Kostnader och fördelar när man migrerar från NetWare Novell Open Enterprise Server 2

Läs mer

Nr 75 Ny it-plattform för Borås Stad. 20 Juni 2012 handlingar separat bilaga

Nr 75 Ny it-plattform för Borås Stad. 20 Juni 2012 handlingar separat bilaga Nr 75 Ny it-plattform för Borås Stad 20 Juni 2012 handlingar separat bilaga 1 (3) 2012-06-04 2012/KS0421 005 Kommunfullmäktige Förslag till ny IT-plattform Dagens IT-plattform är i grunden gammal och bygger

Läs mer

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder

Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Elements, säkerhetskopiering och dina bilder Mattias Karlsson Sjöberg, december 2011. Moderskeppet.se Lär dig tänka rätt och använda rätt verktyg för att säkerhetskopiering, datorbyte och hårdiskbyte.

Läs mer

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET OUTSOURCING. Cloud Computing finns på riktigt. Vi kallar det Fullständig Outsourcing.

HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET OUTSOURCING. Cloud Computing finns på riktigt. Vi kallar det Fullständig Outsourcing. ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET Nr.3/November 2009 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus ANNONS OUTSOURCING 2 STEG TILL EN MER FLEXIBEL ORGANISATION IT som tjänst

Läs mer

Startguide till paketerade it-tjänster

Startguide till paketerade it-tjänster Startguide till paketerade it-tjänster För att bli ett framgångsrikt tjänsteföretag som erbjuder paketerade it-tjänster krävs en stabil affärsstrategi och tjänsteleveransmodell, såväl som den rätta tekniken.

Läs mer

I DENNA UTGÅVA. Nyheter från Oracle. Kontakta Oracle. Minska kostnaderna. Oracle CRM On Demand. www.oracle.com/se/solutions/midsize.

I DENNA UTGÅVA. Nyheter från Oracle. Kontakta Oracle. Minska kostnaderna. Oracle CRM On Demand. www.oracle.com/se/solutions/midsize. Vår 2011 Nyheter från Oracle I DENNA UTGÅVA Minska kostnaderna Konsolidering är avgörande Oracle CRM On Demand Mer värde till en lägre kostnad Kontakta Oracle > 020 798 798 > contact-nordics_ww@oracle.com

Läs mer

Låt företaget växa med tillförsikt

Låt företaget växa med tillförsikt Låt företaget växa med tillförsikt Håll igång företaget och få det att växa Oavsett om ett företag skapar widgets, säljer tjänster eller flyttar varor är det beroende av sin personal. Personalen är i sin

Läs mer

Affärssystem som molntjänst

Affärssystem som molntjänst En studie om vilka för- och nackdelar företag upplever med affärssystem som molntjänst ERP systems as a service A study covering the perceived benefits and cons of companies using ERP systems as a service

Läs mer

TIO SÄTT SNABBARE ENKLARE OCH ATT GÖRA DIN IT-HANTERING. (att studera i lugn och ro) www.dustin.se order@dustin.se 08-553 44 000 (mån fre 8.00 17.

TIO SÄTT SNABBARE ENKLARE OCH ATT GÖRA DIN IT-HANTERING. (att studera i lugn och ro) www.dustin.se order@dustin.se 08-553 44 000 (mån fre 8.00 17. TIO SÄTT ATT GÖRA DIN IT-HANTERING ENKLARE OCH SNABBARE (att studera i lugn och ro) www.dustin.se order@dustin.se 08-553 44 000 (mån fre 8.00 17.00) Nordens ledande IT-leverantör. Man kan inte vara snabbast

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

PRODUKT- OCH PRIS KATALOG, 2015. Vill du uppleva skillnaden?

PRODUKT- OCH PRIS KATALOG, 2015. Vill du uppleva skillnaden? PRODUKT- OCH PRIS KATALOG, 2015 Vill du uppleva skillnaden? INDEX TIPS - navigera med hjälp av länkar i pdf Inledning Välkommen till Continia Software Sida 3 Differentierad prissättning baserad på antal

Läs mer

Marty Parker, huvudansvarig, UniComm Consulting, LLC Don Van Doren, huvudansvarig, UniComm Consulting, LLC

Marty Parker, huvudansvarig, UniComm Consulting, LLC Don Van Doren, huvudansvarig, UniComm Consulting, LLC Uppnå kostnads och resursbesparingar med Unified Communications Hur Unified Communications kan erbjuda föregripande åtgärder i kärva ekonomiska tider och hur Microsofts UC lösningar kan förverkliga dessa

Läs mer

OITP. Dramatisk IT. Kungliga Dramatiska Teatern har investerat i virtualiseringslösningar för både serverdrift och desktopanvändning.

OITP. Dramatisk IT. Kungliga Dramatiska Teatern har investerat i virtualiseringslösningar för både serverdrift och desktopanvändning. OITP 1 ETT MAGASIN FRÅN OFFICE IT-PARTNER Dramatisk IT Kungliga Dramatiska Teatern har investerat i virtualiseringslösningar för både serverdrift och desktopanvändning. JANUARI 2010 Office IT-Partner satsar

Läs mer

ATIVA-Dokument Produktinformation

ATIVA-Dokument Produktinformation ATIVA-Dokument Produktinformation Sidan 1 av 11 Allmänt om ATIVA-Dokument ATIVA Development AB har utvecklat programvaran ATIVA-Dokument. En slagkraftig lösning inom området dokumentstyrning. Programmet

Läs mer

Vikten av säkerhetskopiering för stora och små företag

Vikten av säkerhetskopiering för stora och små företag Vikten av säkerhetskopiering för stora och små företag Idag finns avtal, marknadsföringsmaterial, kundregister, räkneskaper och e-post lagrat digitala medier vilket har ökat kravet på att affärskritiska

Läs mer

global expansion » s.8»»» Från monopol till Slut på fiffel i redovisningen s.4 Så skapar telejätten ordning och reda s.14

global expansion » s.8»»» Från monopol till Slut på fiffel i redovisningen s.4 Så skapar telejätten ordning och reda s.14 Februari 2005, nr. 1, www.microsoft.se/business Sarbanes-Oxley: Slut på fiffel i redovisningen s.4 TeliaSonera: Så skapar telejätten ordning och reda s.14 Lunds Universitet: Centralstyrt funkar i Lund

Läs mer