Stadgar för Koloniföreningen Senderöd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadgar för Koloniföreningen Senderöd"

Transkript

1 Stadgar för Koloniföreningen Senderöd rev.1 1 FIRMA Föreningens firma är: Koloniföreningen Senderöd, och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att arrendera mark för att till medlemmarnas nytta och trevnad anordna koloniträdgårdslotter. Mot nyttjanderättsavtal och avgifter, samt de villkor i övrigt som av föreningen bestämts, upplåts nyttjanderätten till medlemmarna. 3 SÄTE Föreningens styrelse skall ha sitt säte i Helsingborg. 4 INTRÄDE Ansökan om inträde i föreningen skall göras skriftligen till styrelsen, som prövar och beslutar om ansökan må bifallas. Till medlem i föreningen antagas i första hand person skriven i Helsingborgs kommun. Medlem som antagas skall vara myndig, samt tidigare visat ansvar för att uppfylla sina ekonomiska förpliktelser. (Undantag dock dom som är omyndiga får kvarstå som medlemmar, men målsman är ansvarig för den omyndige.) Flyttar någon utanför dessa kommuner kan man inte vara medlem i föreningen. (Undantag dom som enligt föreningens adressförteckning hade adress utanför nämnda kommuner undantages från föregående mening, så länge dom bor kvar på denna adress.) Endast medlem kan ha nyttjanderättsavtal med föreningen. Medlem får endast inneha en kolonilott. 5 INTRÄDESAVGIFT Varje medlem skall till föreningen betala inträdesavgift om 1060:- eller annan av årsmötet bestämd summa, att erläggas då inskrivning i föreningen sker. Medlem är endast den som erlagt fastställd inträdesavgift. Undantag från inträdesavgift gäller endast vid dödsfall för make/maka eller sambo som varit sammanboende med den bortgångne och att de varit mantalsskrivna på samma adress det senaste året före dödsfallet. Detta undantag gäller under förutsättning att den bortgångne var medlem i föreningen. 6 ÖVRIGA AVGIFTER TILL FÖRENINGEN Avgifterna för nyttjanderätten som bestämts av föreningen, skall erläggas till föreningen senast den 31 mars varje år. Då avgifterna ej betalas i rätt tid äger föreningen rätt att uttaga en påminnelseavgift på 0,15 % av basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring, avrundat till närmsta femkrona. På förfallna belopp äger föreningen rätt att uttaga rak ränta med 15 % tills full

2 betalning har skett, dock lägst kronor 0,3 % av basbeloppet enligt ovan, avrundat enligt ovan. Utöver ovanstående kan lagstadgade avgifter tillkomma för att driva in förfallna belopp. 7 RÄTT ATT UTÖVA NYTTJANDERÄTTEN Om nyttjanderätten överlåtits till ny innehavare, får denne utöva nyttjanderätten endast om han antagits som medlem i föreningen. Medlem får inte använda kolonilotten till andra ändamål än koloniträdgårdsverksamhet. Medlem ansvarar för att gällande stadgar, nyttjanderättsavtal, allmänna bestämmelser, kommunens regler för koloniföreningar, och övriga bestämmelser som utfärdats av styrelsen iakttas även av personer som tillhör hans hushåll eller gästar honom eller av annan som han tillfälligt inrymt på kolonilotten eller som där utför arbete för hans räkning. 8 VID VÄGRAT MEDLEMSKAP ÄR ÖVERLÅTELSEN OGILTIG En överlåtelse är ogiltig om den som nyttjanderättsavtalet övergått till vägras medlemskap i föreningen. 9 ERSÄTTNING Medlem som ur föreningen utesluts eller frivilligt utträder, är ej berättigad att återfå den erlagda inträdesavgiften. Nedlagda kostnader för plantering, stängsel eller byggnad ersätts ej av föreningen. Medlem må dock till person som efter egenhändigt gjord ansökan, och av föreningen antagits som medlem, överlåta sitt nyttjanderättsavtal. Planterade träd och buskar samt staket får ej vid nyttjanderättens upphörande bortföras. Byggnad som uppförts på kolonilotten får ej av någon användas som fast bostad. 10 FÖRENINGENS FÖRBINDELSER För föreningens förbindelser svarar endast föreningens tillgångar, förfallna och oguldna insatser och andra avgifter inberäknade. 11 TILLTRÄDE TILL KOLONILOTTERNA Företrädare för föreningen har rätt att få komma in på kolonilott när det behövs för tillsyn eller för att utföra arbete som föreningen svarar för. Om kolonist inte lämnar föreningen tillträde till kolonilotten när föreningen har rätt till det, får kronofogdemyndigheten meddela beslut om särskild handräckning. 12 UNDERHÅLLSPLAN m m Styrelsen skall upprätta underhållsplan för genomförandet av underhållet av föreningens hus och inventarier och årligen budgetera samt genom beslut om avgifternas storlek säkerställa erforderliga medel för att trygga underhållet av föreningens hus och inventarier. Styrelsen skall varje år besiktiga föreningens egendom. Inventarielista skall vara upprättad.

3 13 RÖSTNING På föreningens möte har varje medlem en röst. Innehar flera medlemmar en kolonilott gemensamt, har de dock tillsammans en röst. Röstberättigad är endast den medlem som fullgjort sina förpliktelser mot föreningen. 14 OMBUD OCH BITRÄDE En medlems rätt vid föreningsmöte utövas av medlemmen personligen eller genom ombud. Ombud skall förete skriftlig dagtecknad fullmakt. Fullmakten gäller högst ett år från utfärdandet. Ombudet får bara företräda en medlem. Medlem får på föreningsmöte medföra högst ett biträde. Endast annan medlem eller medlemmens make, sambo, föräldrar, syskon eller barn får vara biträde eller ombud. 15 BESLUT VID STÄMMA Föreningsmötets beslut utgöres av den mening som har fått mer än hälften av de avgivna rösterna eller vid lika röstetal den mening som ordföranden biträder. Vid val anses den vald som har fått de flesta rösterna. Vid lika röstetal avgöres valet genom lottning om inte annat beslutas av föreningen innan valet förrättades. För uteslutning ur föreningen krävs 2/3 majoritet av avgivna röster 16 UTESLUTNING UR FÖRENINGEN Medlem som bryter mot föreningens stadgar, nyttjanderättsavtalet, allmänna bestämmelser eller på annat sätt, genom sitt handlingssätt skadar föreningen eller dess anseende, må efter hemställan av styrelsen av föreningssammanträde uteslutas ur föreningen. För uteslutning fordras, att förslaget biträdes av minst 2/3 av de i omröstningen deltagande. 17 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Föreningens angelägenheter handhas av en på ordinarie årsmöte vald styrelse, bestående av fem medlemmar. Dessa väljs på en tid av två år. Ordförande och kassör väljs särskilt. Ordförande och en styrelseledamot avgår ena året, kassör och två styrelseledamöter andra året. I vilken ordning avgörs första året genom lottning. För styrelsens medlemmar utses även två suppleanter, vilka vid ordinarie ledamöters förhinder inträda i deras ställe. På ordinarie årsmöte väljs en valberedning på ett år om tre stycken, varav en sammankallande. 18 STYRELSENS SAMMANTRÄDEN Styrelsen utser inom sig vice ordförande och sekreterare, samt vice sekreterare. Styrelsen sammanträder efter kallelse av ordföranden eller då minst tre styrelsemedlemmar begär styrelsesammanträde. Vid styrelsens sammanträden skall protokoll föras. Styrelsen är beslutför, då minst tre ledamöter är närvarande, därest dessa äro om beslutet eniga.

4 19 REVISORER Styrelsens räkenskaper skola granskas av två revisorer, jämte en revisorssuppleant utses vid ordinarie årsmöte. 20 REVISION Räkenskaperna skola avslutas kalenderår, och före den 20:e januari året därpå vara för revisorerna tillgängliga. Revisorerna skola senast den 31 i samma månad hava fullgjort sitt uppdrag och däröver avgivit berättelse. 21 ANVÄNDNING AV ÖVERSKOTT Eventuellt överskott skall vara tillgängligt för driften 1:sta kvartalet nästa år eller till underhåll av föreningens hus och inventarier eller området. 22 NYTTJANDERÄTTSINNEHAVAREN Nyttjanderättsinnehavaren är skyldig att när han använder kolonin iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och skick inom kolonilotten och föreningens område. Han skall rätta sig efter de särskilda föreskrifter som föreningen i överensstämmelse med ortens sed utfärdar. Nyttjanderättsinnehavaren skall hålla noggrann tillsyn över att detta också iakttas av dem som han svarar för enligt 7. Gods som enligt vad nyttjanderättsinnehavaren vet är eller med skäl kan misstänka vara behäftat med ohyra, får inte föras in på koloniområdet. 23 FÖRVERKANDEANLEDNINGAR Nyttjanderättsavtalet är förverkat och föreningen således berättigad att säga upp detta avtal. 1. Dröjer med att betala avgifterna till föreningen utöver två vardagar efter förfallodagen. 2. Om nyttjanderättsinnehavaren upplåter kolonilotten i andra hand, utan styrelsens godkännande. 3. Om kolonilotten användes till annat ändamål än koloniträdgårdsverksamhet. 4. Om nyttjanderättsinnehavaren inrymmer utomstående personer på kolonilotten, och detta medför skada för föreningen eller annan medlem. 5. Om kolonilotten på annat sätt vanvårdas eller åsidosätter något av vad som skall iakttas enligt Om nyttjanderättsinnehavaren inte lämnar tillträde till kolonilotten enligt 11 och han inte kan visa en giltig ursäkt för detta. 7. Om kolonilotten användes för näringsverksamhet eller därmed likartad verksamhet eller ingår i brottsligt förfarande. 24 NYTTJANDERÄTTEN Nyttjanderätten är inte förverkad, om det som ligger nyttjanderättsinnehavaren till last är av mycket ringa betydelse.

5 25 UPPSÄGNING En uppsägning skall vara skriftlig om inte skriftligt erkännande av uppsägningen lämnats. Uppsägning på grund av förhållande som avses i 23 p 2-6 får ske endast om nyttjanderättsinnehavaren låter bli att på tillsägelse vidta rättelse utan dröjsmål. Om föreningen säger upp nyttjanderättsinnehavaren till avflyttning, har föreningen rätt till ersättning för skada. 26 Är nyttjanderätten förverkad på grund av förhållande som avses i 23 p 1-6 men sker rättelse innan föreningen gjort bruk av sin rätt till uppsägning, kan nyttjanderättsinnehavaren inte därefter skiljas från nyttjanderätten på denna grund. 27 En nyttjanderättsinnehavare kan skiljas från nyttjanderättsavtalet på grund av förhållande som avses i 23 p 7 endast om föreningen har sagt upp nyttjanderätts-innehavaren till avflyttning inom tre månader från det att föreningen fick reda på förhållandet. Om den brottsliga verksamheten har angetts till åtal eller om undersökning har inletts inom samma tid, har dock föreningen kvar sin rätt till uppsägning intill dess att två månader har gått från det att domen i brottsmålet har vunnit laga kraft eller det rättsliga förfarandet har avslutats på något annat sätt. 28 Är nyttjanderätten enligt 23 p 1 förverkad på grund av dröjsmål med betalningen av avgifter till föreningen och har föreningen med anledning därav sagt upp nyttjanderättsinnehavaren till avflyttning, får denne på grund av dröjsmålet inte skiljas från nyttjanderättsavtalet, om avgifterna betalas senast tolfte vardagen från uppsägningen. I väntan på att nyttjanderättsinnehavaren visar sig ha fullgjort vad som fordras för att få tillbaka nyttjanderätten får beslut om avhysning inte meddelas förrän efter fjorton vardagar från den dag då nyttjanderättsinnehavaren sades upp. 29 Sägs nyttjanderättsinnehavaren upp till avflyttning av någon orsak som anges i 23 p 1, 5-6 eller 7, är han skyldig att flytta genast, om inte annat följer av 28. Sägs nyttjanderättsinnehavaren upp av någon annan i 23 angiven orsak, får han utnyttja nyttjanderätten till det månadsskifte som inträffar närmast efter tre månader från uppsägningen, om inte rätten ålägger honom att det skall upphöra tidigare. 30 VISSA ÖVRIGA MEDDELANDEN Är sådant meddelande från föreningen som avses i 23 p1 samt 25, avsänt i rekommenderat brev under mottagarens vanliga adress skall föreningen anses ha fullgjort vad som ankommer på den. OFFENTLIG AUKTION Har nyttjanderättsinnehavaren blivit skild från kolonin till följd av uppsägning av nyttjanderättsavtalet som avses i 23 kolonin säljas på offentlig auktion så snart det kan ske, om inte föreningen, nyttjanderättsinnehavaren och de kända

6 borgenärerna vars rätt berörs av försäljningen kommer överens om något annat. Offentlig auktion skall hållas av en god man som på föreningens begäran förordnas av tingsrätten. Föreningen äger rätt till ersättning för de utgifter den har i samband med detta ärende. 31 FÖRENINGSMÖTEN Ordinarie årsmöte hålls varje år i februari månad på tid och plats som styrelsen finner lämplig. Extra sammanträden hålls så ofta styrelsen anser nödigt eller då minst 1/10 av samtliga medlemmar påkalla det eller därest revisorerna finna det av omständigheterna nödvändigt. 32 ÅRSMÖTE På ordinarie årsmöte skall förekomma följande ärende: Mötets öppnande (Parentation) Val av ordförande för mötet Val av sekreterare för mötet Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar. Fastställande av dagordningen Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare att jämte ordf justera protokollet Fråga om kallelse behörigen skett Föredragning av styrelsens berättelse. Föredragning av revisorernas berättelse. Frågan om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen. Val av styrelse och suppleanter. Val av revisorer och suppleanter. Val av valberedning Beslut om firmatecknare Fastställande av avgifter Av styrelsen till stämman hänskjutna frågor, samt av föreningsmedlem, till föreningsstämman i stadgeenlig ordning inkomna ärende 33 KALLELSE Kallelse till årsmöte skall ske minst 14 dagar före, och kallelse till extra möte minst 7 dagar före, genom personlig kallelse. Extra möte som hålls under tiden Maj Aug ersätts personlig kallelse med anslag på anslagstavlan (vid klubbstugan) samt anslag på de små grindarna. Kopia på inkomna motioner till årsmötet uppsätts på anslags-tavlan (vid klubbstugan) minst 14 dagar före årsmötet. Övriga meddelanden uppsätts på anslagstavlan till medlemmarnas kännedom. 34 ADRESSUPPGIFTSLÄMNANDE Medlem är skyldig att anmäla adressändring till föreningens kassör.

7 35 ÄNDRINGAR AV STADGAR Ändring av dessa stadgar kan ske genom beslut vid två på varandra följande föreningsmöte, av vilka det ena skall vara årsmötet. 36 MOTIONER Medlem som önskar få visst ärende behandlat vid ordinarie årsmöte skall skriftligen anmäla ärendet till styrelsen senast vid räkenskapsårets utgång (den 31 december). Motionen skall vara undertecknad med namn och koloninummer, för att komma under behandling. 37 ARBETSGRUPPER Inom föreningen kan arbetsgrupper eller sektioner inom särskilda intresseområden verka till exempel inom miljö, fest, fritid mm. Föreningens styrelse godkänner sektionerna och intresserade ledamöter i respektive sektion. Varje sektion skall ha en av föreningens styrelseledamöter med i sin grupp. Genererar en sektion kapital skall hela ekonomin såväl inkomster som utgifter redovisas och överskott lämnas till föreningens kassör och ingå i föreningens årliga kassarapport. Av sektion insamlade medel öronmärks för sektionens projekt. Sektionerna äskar medel av styrelsen för sina projekt vilka får utföras efter godkännande beslut i föreningens styrelse. Dessa beslut skall tas upp i föreningens styrelseprotokoll. 38 KOMPOSTERBART AVFALL Alla kolonister ska ha kompost på sin kolonilott. Definition på en kompost är att den ska kunna rymma minst 100 liter komposterbart avfall och trädgårdsavfall. Allt trädgårdsavfall ska tas omhand på den egna kolonilotten, och det finns möjlighet att tömma trädgårdsavfall i inhyrd container fyra gånger per säsong på städdagarna.

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses.

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. Lundsbäckskolonier i Helsingborg, stadgar av 2010 1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. 2 ÄNDAMÅL

Läs mer

STADGAR FÖR KOLONIFÖRENINGEN SENDERÖD

STADGAR FÖR KOLONIFÖRENINGEN SENDERÖD 1 FÖRENINGENS NAMN 1.1 Föreningens namn är Koloniföreningen Senderöd. Föreningens styrelse ska ha sitt säte i Helsingborg och tecknas av de av styrelsens ledamöter som därtill utses, firman tecknas av

Läs mer

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING

STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING STADGAR FÖR PERSTORPS KOLONIFÖRENING 1 Föreningens namn Föreningens namn är Perstorps koloniförening. Nedan kallad föreningen. 2 Föreningens säte Föreningen med sin styrelse ska ha sitt säte i Perstorp.

Läs mer

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet.

9 Om en medlem vill överlåta sin stuga och nyttjanderätt till koloniträdgårdslott till en annan person, måste styrelsen samtycka till överlåtandet. Säter Koloniträdgårdsförening Alnö 2013-09-03 Stadgar för Säter Koloniträdgårdförening Antagna vid årsmöte, kl. 10.00, 2014-05-03, 31 Antagna vid extra årsmöte, kl. 13.30, 2014-05-03, 9 1 Föreningens namn

Läs mer

STADGAR MED KOMMENTARER

STADGAR MED KOMMENTARER Koloniföreningen ÅKESHOVS SLOTTSTRÄDGÅRDAR STADGAR MED KOMMENTARER Antagna 1987 03 31 Reviderade 1998 03 23 Godkända av Stockholms stad STADGAR För Koloniföreningen Åkeshovs Slottsträdgårdar 1 Föreningens

Läs mer

Pålstorps Sommarby Helsingborg

Pålstorps Sommarby Helsingborg Pålstorps Sommarby Helsingborg Medlemsbok Koloni nr: Medlemsbok för Stadgar Pålstorps Sommarby 1 Föreningens namn är Pålstorps Sommarby. Styrelsen har sitt säte i Helsingborg. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter.

Skapa en möjlighet för medlemmarnas kompetens utvecklings via utbildning, teknik, och andra aktiviteter. STADGAR FÖR ERITREANSKFÖRENINGEN LUDVIKA FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Eritreanskföreningen Ludvika. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att i föreningens

Läs mer

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING 1 Ändamål Stockholms Trävaruhandelsförening är en organisation för företag inom handeln med byggoch trävaror inom Stockholmsregionen Föreningen har till ändamål

Läs mer

1 Föreningens namn är Gröna Hägerns Odlingslandsförening

1 Föreningens namn är Gröna Hägerns Odlingslandsförening STADGAR FÖR GRÖNA HÄGERNS ODLINGSLANDSFÖRENING Namn och ändamål 1 Föreningens namn är Gröna Hägerns Odlingslandsförening 2 Föreningen har till ändamål att av Täby Kommun arrendera cirka 20 000 kvm mark

Läs mer

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29

S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 S T A D G A R FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN OBELISKEN 29 FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Obelisken 29. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013.

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. Stadgar Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. 1. Föreningens namn är Elinelunds Sommarstad Koloniförening. (nedan kallad Föreningen) 2. Föreningen har till

Läs mer

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 Stadgar för Montessoriförskolan Blåsippan Ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Montessoriförskolan Blåsippan ekonomisk förening.

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun

Föreningens styrelse har sitt säte i Innertavle, Umeå Kommun 1. Stadgar för Innertavle IT ekonomisk förening INLEDANDE BESTÄMMELSER Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Innertavle IT ekonomisk förening Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8

LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8 LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8 Stadgar för Laholmsortens företagshälsovårdscentral LFS 5.8 1 Föreningens firma är Laholmsortens företagshälsovårdscentral. Föreningens firma tecknas förutom av

Läs mer

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907

Stadgar. för. Gamla Knebildstorp. org.nr Grundad 6 april 1907 Stadgar för Gamla Knebildstorp org.nr 716407-9332 Grundad 6 april 1907 Stadgar 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gamla Knebildtorps ekonomiska förening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål

Läs mer

STADGAR för Brf. Arméfördelningen 2

STADGAR för Brf. Arméfördelningen 2 STADGAR för Brf. Arméfördelningen 2 Inledande bestämmelser Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsförening Arméfördelningen 2 i Stockholm. Föreningen har till ändamål att i föreningens

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR STORA SAND FASTIGHETSÄGAREFÖRENING

STADGAR FÖR STORA SAND FASTIGHETSÄGAREFÖRENING STADGAR FÖR STORA SAND FASTIGHETSÄGAREFÖRENING Antagna vid ordinarie föreningsmöte den 16 mars 1970. Ändrade vid ordinarie föreningsmöte den 9 december 1999. Nuvarande lydelse beslutad för andra gången

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16 Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16. Styrelsen har sitt säte i Stockholm. Ändamål och verksamhet 2 Föreningen

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. STADGAR för Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. Förslag till stämma den 21 maj 2015 1. Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

Läs mer

Stadgar för Bergshamra koloniförening

Stadgar för Bergshamra koloniförening 1(5) Stadgar för Bergshamra koloniförening Följande stadgar har antagits vid föreningens årsmöten den 25 mars 1993, den 20 mars 1994, den 17 mars 2002, den 20 mars 2011 och den 24 mars 2013. Text i kursiv

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm.

Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm. Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm. Ändamål och verksamhet 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011

Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening. Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 Stadgeändring, förslag till årsmötet 27 april 2011 1 Nuvarande lydelse Stadgar för Västerleds Trädgårdsstadsförening fastställda vid föreningens sammanträde den 4 december 1967, den 29 maj 1968, den 10

Läs mer

STADGAR FÖR TYLUDDENS FRITIDSBY EKONOMISK FÖRENING ORG. NR.716408-0256 HALMSTAD

STADGAR FÖR TYLUDDENS FRITIDSBY EKONOMISK FÖRENING ORG. NR.716408-0256 HALMSTAD STADGAR FÖR TYLUDDENS FRITIDSBY EKONOMISK FÖRENING ORG. NR.716408-0256 HALMSTAD 1 Firma Tyluddens Fritidsby Ekonomisk Förening, nedan kallad föreningen. 2 Verksamhet Föreningens verksamhet är att främja

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING Stadgarna fastställda 2007-05-09 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING 1 FIRMA OCH ÄNDAMÅL Föreningens firma är Föräldraföreningen

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag MITT

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag MITT (Antagna av föreningsstämman 2013-05-25 och 2014-04-26) 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag MITT. 1.2 Föreningen, som utgör åkeriförening inom Sveriges

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA STADGAR STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRSKOLAN VITA SVANEN I LINKÖPING ANTAGNA 2013-03-21 1 Namn Föreningens namna är: Montessoriförskolan Vita Svanen i Linköping ekonomisk förening 2 Organisationens form Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING

STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING (1983 03 21) (Rev. 1996519) Reviderade 2005 06 19 STADGAR FÖR LILLSJÖNS VATTENFÖRENING 1 Ändamål Denna förening vars firma är Lillsjöns Vattenförening Svensboda, nedan kallad föreningen, har till uppgift

Läs mer

Stadgar för #jagärhär

Stadgar för #jagärhär Stadgar för #jagärhär ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. Firma Föreningens namn är #jagärhär. 2. Syfte / ändamål #jagärhär är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett inkluderande

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0

Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0 Box 515, 351 06 VÄXJÖ tel: 0470-74 20 72 www.vimbloggen.se Stadgar för Växjö Intresseförening för Montessori version 4.0 1 Innehållsförteckning Allmänt... 3 1. Firma... 3 2. Säte... 3 3. Ändamål... 3 4.

Läs mer

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL

2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL STADGAR Stadgar antagna vid föreningens årsmöte 20170323 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Koloniträdgårdarna Ängstugan. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1. Koloniträdgårdarna Ängstugan är en ideell förening,

Läs mer

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Ideell Förening 1 Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Namn, ändamål och organisation 1 Föreningens namn är

Läs mer

1 Föreningens firma Föreningen är en ideell förening med firma Ingmarsö Byalag.

1 Föreningens firma Föreningen är en ideell förening med firma Ingmarsö Byalag. STADGAR för föreningen INGMARSÖ BYALAG antagna vid allmänna möten den 2 november 1996 och 31 maj 1997 Ändrade vid föreningsstämma 26 maj 2007 och 24 maj 2008 1 Föreningens firma Föreningen är en ideell

Läs mer

STADGAR. För bostadsrättsföreningen Gjutaren 16 i Stockholms kommun

STADGAR. För bostadsrättsföreningen Gjutaren 16 i Stockholms kommun STADGAR För bostadsrättsföreningen Gjutaren 16 i Stockholms kommun FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är bostadsrättsföreningen Gjutaren 16 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård FÖRFATTNING 2.12 Fastställda vid ordinarie föreningsstämma 1999-06-22 Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård 1 Föreningens firma är Staffanstorps Företagshälsovård Ekonomisk förening. Föreningens

Läs mer

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte.

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. Sida 1 av 5 STADGAR för Borås Bouleallians Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. STADGAR för den ideella föreningen Borås Bouleallians med säte i Borås kommun, bildad 2013-11-28.

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening.

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. STADGAR FÖR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Hello World! är en allmännyttig ideell förening. Föreningen

Läs mer

STADGAR för Sällskapet KUSTJÄGARVETERANER. Sällskapet KUSTJÄGARVETERANER, nedan kallat KJV, är en förening av och för kustjägare.

STADGAR för Sällskapet KUSTJÄGARVETERANER. Sällskapet KUSTJÄGARVETERANER, nedan kallat KJV, är en förening av och för kustjägare. STADGAR för Sällskapet KUSTJÄGARVETERANER 1 SYFTE Sällskapet KUSTJÄGARVETERANER, nedan kallat KJV, är en förening av och för kustjägare. KJV har till uppgift att verka för att stärka medlemmarnas samhörighetskänsla

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Småland 4 och 5. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING Stiftad den 29 maj 1991 och som har sin hemort i Stockholm. (Föreningen ursprungligen bildad som sektion den 8 december 1943) Stadgarna senast fastställda/ändrade

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Snigeln Ekonomisk Förening. 2 Ort och säte för styrelsen. Styrelsen har sitt säte i Söderköping.

Läs mer

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening.

STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. STADGAR Antagna vid extra föreningsstämman 2011-05-30 1 Firma Föreningens firma är Hantverkarens Samfällighetsförening. 2 Samfälligheter Det eller de anläggningsbeslut som lantmäteriet fattat om denna

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN,

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, 849201-4041 1 Firma Föreningens namn är Montessoriföreningen Katten. Föreningen är en ideell förening med organisationsnummer 849201-4041. 2 Säte Styrelsen har

Läs mer

SAMI:s stadgar. att uppbära och fördela ersättningar som tillkommer medlemmarna enligt ovan nämnda lag eller motsvarande utländsk lagstiftning;

SAMI:s stadgar. att uppbära och fördela ersättningar som tillkommer medlemmarna enligt ovan nämnda lag eller motsvarande utländsk lagstiftning; SAMI:s stadgar Stadgar för Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation (SAMI), ek. för. I deras lydelse efter beslut på ordinarie föreningsstämma 2009-05-18. 1 Ändamål och verksamhet Föreningen,

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Haga-Alm. Styrelsen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Haga-Alm. Styrelsen har sitt säte i Stockholm. Stadgar För Bostadsrättsföreningen Haga-Alm Organisationsnummer 769604-1610 Gäller efter antagande vid föreningsstämmor 2012-05-23 och 2012-06-12 Föreningens Firma och Säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen

Läs mer

S T A D G AR. f ö r S Ö D R A S K R E A S T R A N D S S T U G Ä G A R F Ö R E N I N G

S T A D G AR. f ö r S Ö D R A S K R E A S T R A N D S S T U G Ä G A R F Ö R E N I N G S T A D G AR f ö r S Ö D R A S K R E A S T R A N D S S T U G Ä G A R F Ö R E N I N G E K O N O M I S K F Ö R E N I N G 1 Firma Föreningens firma är Södra Skrea Strands Stugägarförening ekonomisk förening.

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 1. Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Grinden98. Föreningens har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 1(6) STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 2(6) 1 FIRMA Föreningens firma är, European Bison Conservation Center of Scandinavia, ideell förening 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

Stadgar för Hålanda förskola, ekonomisk förening

Stadgar för Hålanda förskola, ekonomisk förening Stadgar Stadgar för Hålanda förskola, ekonomisk förening 1 Firma Föreningens firma är Hålanda förskola ekonomisk förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen har sitt säte i Ale kommun. 3 Ändamål Föreningen har

Läs mer

MISSION POSSIBLE SWEDEN

MISSION POSSIBLE SWEDEN MISSION POSSIBLE SWEDEN Dokument ID: Version: Datum: Org.nr: D9612-1 2.1 2010-05-02 802403-3857 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Föreningens firma och säte 3 Föreningens ändamål 3 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening

Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening Stadgar för Gunnarn Petrol ekonomisk förening 1 Föreningens firma Föreningens firma är Gunnarn Petrol ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

STADGAR. Föreningens namn är Klippbergens koloniträdgårdsförening

STADGAR. Föreningens namn är Klippbergens koloniträdgårdsförening STADGAR 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Klippbergens koloniträdgårdsförening 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Klippbergens koloniträdgårdsförening är en ideell förening som har till ändamål: ansvara

Läs mer

Stadgar för Luleå Koloniträdgårdsförening

Stadgar för Luleå Koloniträdgårdsförening Stadgar för Luleå Koloniträdgårdsförening sida 1 av 6 99-06-21 Stadgar för Luleå Koloniträdgårdsförening 1. FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Luleå Koloniträdgårdsförening. 2. FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås

Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås Stadgar för Gränsta Koloniförening i Västerås 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Gränsta Koloniförening. 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 2.1 Gränsta Koloniförening är en allmännyttig ideell förening som har

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

SPÅRVÄGEN HF Stadgar

SPÅRVÄGEN HF Stadgar SPÅRVÄGEN HF Stadgar antagna 1991-05-14. Reviderade 2010-06- 16 Innehåll 1. Medlemskap... 3 2. Styrelse... 4 3. Årsmöte och extra föreningsmöte... 5 4. Årsmötesdagordning... 5 5. Verksamhets- och räkenskapsår...

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Stadgar. för Riksbyggens lokalförening i [ ]

Stadgar. för Riksbyggens lokalförening i [ ] Stadgar för Riksbyggens lokalförening i [ ] 1 Organisationsnummer: Stadgarna antogs vid årsmöte den: / - 1 FÖRENINGENS FIRMA OCH ÄNDAMÅL Föreningen är ideell och dess firma är Riksbyggens lokalförening

Läs mer

STADGAR FÖR FLANSBJÄRS KOLONIFÖRENING. - stärka samhörighetskänslan mellan föreningsmedlemmarna.

STADGAR FÖR FLANSBJÄRS KOLONIFÖRENING. - stärka samhörighetskänslan mellan föreningsmedlemmarna. STADGAR FÖR FLANSBJÄRS KOLONIFÖRENING Namn och ändamål 1 Föreningens namn är Flansbjärs Koloniförening. 2 Föreningen har till ändamål att: - främja medlemmarnas intressen i deras egenskap av trädgårdskolonister

Läs mer

Antagna vid ordinarie årsmöte 26 mars 2018 och fastställda vid extra föreningsmöte 2 juni 2018

Antagna vid ordinarie årsmöte 26 mars 2018 och fastställda vid extra föreningsmöte 2 juni 2018 STADGAR FÖR GRANUDDENS HAMNFÖRENING Antagna vid ordinarie årsmöte 26 mars 2018 och fastställda vid extra föreningsmöte 2 juni 2018 Föreningens 1 ändamål och Föreningen är en allmännyttig ideell förening

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1, organisationsnummer 769607-8422 Firma, ändamål och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Svärdsidan 1. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991.

Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991. Stadgar För Rådmanby tomtförening u p a Rådmanby tomtförening Antagna efter revidering av tidigare stadgar å årsmöte den 30 juni 1990 och extra sammanträde den 13 okt 1990 gällande fr. o m 1 jan 1991.

Läs mer

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap.

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap. 1 STADGAR FÖR KARLSTADS SIMSÄLLSKAP Godkända vid årsmöte den 15 mars 2018 Karlstads Simsällskap stiftat den 26 juni 1923 har till ändamål att genom utövning av simidrott verka för höjande av medlemmars

Läs mer

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 Anno 1875 Sida 1 av 5 Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 1. Lindholmsdockans Hamn och Sjöbodsförening är en ideell förening för värnandet av Sveriges äldsta torrdocka som byggdes 1875. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Fossa Bostadsrättsförening

Stadgar för Fossa Bostadsrättsförening Stadgar för Fossa Bostadsrättsförening Antagna 2010-04-10 FIRMA 1 Föreningens namn (firma) är Fossa Bostadsrättsförening. ÄNDAMÅL & VERKSAMHET 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Förslag till nya stadgar Ändrade vid föreningsmöte 2008-06-14 (Ändringar med fet stil) ' 1 Föreningens ändamål Älg e by Tomtägarförening har till ändamål att främja

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SLIPGATAN 12. Org.nr: 769617-2332

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SLIPGATAN 12. Org.nr: 769617-2332 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SLIPGATAN 12 Org.nr: 769617-2332 FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är bostadsrättsföreningen Slipgatan 12. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

STADGAR Bostadsrättsföreningen MULLVADEN

STADGAR Bostadsrättsföreningen MULLVADEN STADGAR Bostadsrättsföreningen MULLVADEN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens Firma är Bostadsrättsföreningen Mullvaden Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP. Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018.

STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP. Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018. STADGEREVISION FÖR GÖTEBORGS GALOPPSÄLLSKAP Underlaget redovisar de stadgeändringar som antogs vid extra stämma i GGS 25 november 2018. Andra och slutgiltiga beslutsomgången av dessa ändringar äger rum

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a.

Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a. Stadgar för Bostadsföreningen Gröndalsgården u.p.a. Denna förening bildades den 3 augusti 1918 under namnet Gullvivan 11 u.p.a. 1 Namn och ändamål. Föreningens firma är Bostadsföreningen Gröndalsgården

Läs mer