Hon brukar nämnas i samma andetag som Ballad och Scampi. Kanske är hon inte riktigt lika namnkunnig som dessa eftersom hon com

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hon brukar nämnas i samma andetag som Ballad och Scampi. Kanske är hon inte riktigt lika namnkunnig som dessa eftersom hon com"

Transkript

1 Hon brukar nämnas i samma andetag som Ballad och Scampi. Kanske är hon inte riktigt lika namnkunnig som dessa eftersom hon com in på scenen sist. Men fort gick hon, comfortabel var hon dessutom. Därmed vann hon både målskott och hjärtan. Av Bengt Jörnstedt Bosse och Anita Petersson skaffade sin Comfort 30 redan De gillade sin Misil II, men med växande familj och krav kändes 24 fot utan ståhöjd i minsta laget.

2 Man tittade på bl a Omega 28 och Mistinguette, en storleksklass upp skulle räcka. Men en god vän råkade ha en Comfort 30, och det var vad det blev. Då tyckte vi att vi tog i en storlek för mycket, minns Anita med ett leende. Men det har vi slutat med för länge sen, tillägger hon. Det här har varit en perfekt båt för oss och barnen, liksom numera när vi oftast är ute själva. Seglarnas referensramar har förändrats under åren. På 70-talet tyckte man allmänt att 35 fot var stort, en 40-fotare var en bjässe som fick folk att höja på ögonbrynen. Numera är de storlekarna vardagsmat. Och den 30- fotare som en gång föreföll så stor har numera krympt till mer rimliga proportioner. Men det är fortfarande en högst funktionell och bekväm båt. 30 fot upplevs av många som en lagom storlek, ett slags brytpunkt. Tillräckligt liten för att vara lättskött och kunna hanteras enkelt ifråga om segel och alla slags manövrar. Och med sina ca 9 meters längd ändå tillräckligt stor för att få ståhöjd och plats för alla funktioner under däck: pentry, navbord, toalett, samt salong, stickkoj och förpik med totalt fem kojer. Och detta utan särskild trängsel, med en känsla av fullt tillräcklig volym. I alla fall när det är hygglig bredd på båten. Och det är det på Comfort 30, ca 3 meter. Detta har hon gemensamt med två berömda systrar från 70-talets första år, Balladen och Scampin. De här tre båtarna bildar en trio som ofta nämns i ett och samma andetag de s k halvtonnarna och de speglar den tidens nya trend med stor bredd över däck, men med smal vattenlinje och därmed lättdrivna skrov. När båtarna kränger bidrar bredden över vattnet reservdeplacementet till att göra dem styva. Då, under början av 1970-talet, havskappseglade man med vanliga familjebåtar av det här slaget. Internationellt var Half Ton Cup toppevenemanget för båtarna kring 30 fot, ungefär som ett VM. Franska Arpège var en av de heta i halvtonnarklassen och sågs med förundran när hon visade sig i Sverige 1968, överväldigande bredmagad mellan smala ändskepp. Peter Norlins Scampi kom året efter, liknande stil men med mycket effektivare linjer och en halvknop snabbare. Ytterligare ett år senare, sommaren 1970, dök värmlänningen Roffe Magnusson upp med sin Joker, båten som i sinom tid skulle bli Ballad, och här

3 har vi också upprinnelsen till det som skulle bli ännu en skapelse i samma stil: Comfort 30, lanserad av framför allt segelmakaren Ingemar Boding. Joker med förgreningar Ingemar Boding var en flitig och framgångsrik kappseglare på den tiden. Han hade seglat IW 31 i ett par år, men den båtens korta tid i racingens rampljus avbröts abrupt när Scampi & Co dök upp på arenan. Ingemar satsade på en Joker, och sommaren -71 vann han med sin röda båt Gotland Runt mot bland andra Scampi III med Peter Norlin som skeppare (och bl a övertecknad i besättningen). Det var efter den sommaren som händelsernas gång fick Jokerträdet att klyvas i två nya förgreningar: Ballad och Comfort 30. Det var rätt dramatiskt, minns Ingemar Boding den här tiden. Saken var den att i Värmlands djupa skogar fanns ett båtbyggeri som hette Arvika Plastindustri, lett av bröderna Kenneth och Jan Albinsson. Man byggde bl a Olle Enderleins Arietta och Tord Byqvists Mustang. När Jokern, ritad av värmlänningen Rolf Magnusson, skulle ut på seglarscenen så var det här hos Albinssons i Arvika som den seriebyggdes. Nu bar det sig emellertid inte bättre än att Arvika Plastindustri gjorde konkurs hösten -71. Rättigheterna till Jokern tillhörde emellertid Rolf Magnusson, som i det läget valde att satsa på ett säkrare kort och skrev kontrakt med väl etablerade Albin Marin i Kristinehamn. Där bytte man namn på Jokern, gjorde en del modifieringar och kallade henne för Ballad. Då gjorde Kenneth en egen båt, konstaterar Ingemar Boding. Ett nytt bolag, Comfortbåtar AB, bildades med Kenneth Albinsson och Ingemar Boding som ägare. Ingemar hade sålt segel till Arvika Plastindustri och byggt upp kontakten den vägen, plus det faktum att han ju varit varvets ambassadör genom sin Gotland Runt-seger med Jokern. Den nya båt som togs fram var alltså Comfort 30. Likheten med Jokern fanns där, men så hade också Kenneth Albinsson gjort en del av designarbetet på denna ifråga om överbyggnad och detaljer.

4 Skrovet har i stort sett samma grundspantruta som Jokern men har getts högre fribord genom en rak däckslinje utan språng, detta för att få mer volym och bättre ståhöjd under däck. Till det bidrar också en mer markerad, högre överbyggnad. Kölen är utvändig och gjord i bly; den blev därmed slankare, mer lättskött och utan den risk för plastskador och läckage som den inplastade kölen på Jokern erbjöd. Sittbrunnen fick högre sargar och hjärtstocken förlängdes uppåt för att inte en rorkult nere vid durknivå skulle störa benutrymmet. Ändå fanns förstås risk för påståenden om ett plagiat av Jokern. För att stämma i bäcken bjöd Albinsson&Boding in Albin Marins tungviktare Uno Eriksson och Pelle Brohäll till sjösättningen av den första Comfort 30:an. Albinherrarna hade inga synpunkter, och därmed var den saken klar. Och så satte man igång att sälja, och det var Ingemar Boding bra på. (Det var, inom parentes, han och Rutger Genberg, som f ö medarbetade med artikeln om Norrlandsseglingen i Segling nr 8/02, som under några av de tidiga 70-talsåren arrangerade en egen segelbåtsmässa i numera saligt avsomnade Ostermans Marmorhallar mitt inne i centrala Stockholm.) Comforten sålde som smör i solsken, inte i klass med välrenommerade och resursstarka Albin Marins Ballad, men nästan som Scampi. Trivsam, stor och praktisk salong, med en U-soffa på ena sidan och fri gång föröver med ena bordshalvan nedfälld. Med en utdragsskiva och en bit av ryggdynan får man en bred koj.

5 Mellan 720 och 730 Comfort 30 har vi koll på, säger Ingemar Boding, som efter något års tillverkning tog över hela verksamheten. Jag drev den ensam i två år, sedan lurade jag över min studentkompis från Södertälje, Lennart Wickström, som blev platschef. Han hade ett bra jobb på KTH där han skötte Viggen-simulatorn, men tyckte det lät kul att bygga båtar. På den vägen är det. Lennart Wickström driver fortfarande Comfortbåtar i Arvika, framgångsrikt och sedan länge som huvudägare tillsammans med varvets tyske, effektive återförsäljare. Ingemar Boding har efter hand avvecklat sitt engagemang i företaget. Efter några år genomfördes en del förändringar på Comfort 30. Till 1975 ändrade vi bottenformen akteröver och lade in några hundra liter mer volym för att hon inte skulle sitta på häcken med folk i brunnen. Samtidigt bytte vi till en bättre köl, berättar Ingemar Boding. Sommaren -73 hade han kommit tvåa på Half Ton Cup i Danmark och var bästa svenska båt i stark internationell konkurrens. Den båt han seglade då hade en ny, effektivare blyköl, ritad av konstruktören Tord Byqvist. Den kölen blev nu standard på Comfort 30. Båtboomen var i fullt sving nu i mitten av 70-talet, och i samband med modifieringarna byggdes tre kompletta uppsättningar formar i Arvika. Ett par skickades till norska Sandefjord där ett företag byggde 120 båtar. Formar skickades också på mer äventyrlig uthyrningsstråt till Cork på Irland, senare till ett företag i Glasgow i Skottland; på bägge ställena hann entreprenörerna bygga ca 25 båtar innan betalningarna av skilda anledningar inställdes. Ett drygt dussintal Comfort 30 har också byggts hos Saxarplast i Åkersberga. Comfort 30 såldes bara som halvfabrikat, inga färdiga båtar byggdes på varvet i Arvika. Däremot förekom det att andra varv inredde ett större antal båtar, t ex Sweden Yachts i Stenungsund och Sune Carlssons varv i Saltsjöbaden där man färdigställde ett tiotal Comforter. (Sune byggde för övrigt en egen Comfort 30, Sexiga Mari, där riggen höjdes ett par meter upp i skyarna och segelytan motsvarade en hygglig Strandvägsvåning. Hans tajming var kusligt träffsäker.

6 Detta var 1973, kanske alla tiders mest bleksiktiga Gotland Runt-år, och Sunes lättvindsspjut försvann omedelbart under horisonten för att ej mer återses. Inte ens Sexiga Maris kraftigt höjda mätetal hon gick i klass III, en högre än de vanliga halvtonnarna kunde stoppa den segern. Men i blåst gjorde hon ingen lycka!) Bäst i lätt och hård vind Liksom så många andra unga familjer med halvtonnare kappseglade Bosse och Anita Petersson i begynnelsen med sin Combat. Vår dotter låg på toften och sov, jag stod med ena benet och höll emot så hon inte skulle ramla ner på durken, minns Anita de yngre dagarna. Detta spetsade både seglingskunnandet i allmänhet och känslan för vad den egna båten tålde och behövde ifråga om segel, trim och hantering. Den tydligaste åtgärden är arrangemanget för en självskotande fock, något som är ovanligt på båtar med mastheadrigg och stora överlappande genuafockar. Det är det bästa vi gjort, menar Anita. Det är bekvämt och väldigt roligt att kryssa med den, vi går väldigt högt i vinden. Fler och fler Comfort-ägare installerar motsvarande system, som i det här fallet är en enkelkrökt skena med stadig infästning till ruffen. I förstone skulle man tycka att systemet vore ogenomförbart på en båt som, liksom Comfort 30, har dubbla undervant, där det ena sitter framför skenan. På kryssen drar vi in focken mot masten, det är inga problem, menar Bosse. På undanvinen ner till 120 graders skenbar vind tycker han att det fungerar bra, trots att skotet då nästan bryts runt främre undervantet. För större vinklar måste skotpunkten flyttas ut till en ögla på relingen. Om främre undervantet flyttas akteröver (till skotskenan) skulle man kunna få en större akterrunda på focken, som då med maximal storlek når ända till mastens framkant.

7 'Combat' seglas med fördle med självslående fock, trots främre undervant. Numera seglar Anita och Bosse nästan enbart med focken som försegel, även om det finns såväl genua 1-4 och spinnaker i segelgarderoben. Lättvinden blir förstås lidande, man avstår inte från halva försegelytan ostraffat. Men Bosse och Anita passade också på att utöka ytan när man senast bytte storsegel. Med en genomgående latta upptill kunde akterliket byggas ut, och man vann ett par kvadratmeter på kuppen, från 16 till 18 kvm. På Bosses och Anitas båt har focken en extra poäng. Man har som standard ingen skotskena för storen i brunnen, skotblocket sitter i en ögla på durken. När man krokar loss det har man en ren sittbrunn, vilket ju är skönt. Men under segling är det inte lika bra inte med en överlappande genua där man måste kunna få upp bommen på centrumlinjen. Detta kan bara ske med hjälp av en travare som dras upp i lovart om mittlinjen, försöker man få in storen med skotet blir seglet alldeles för hårt hemskotat med stängt akterlik. Om man nu har en fock som standardförsegel är det här inget problem eftersom storen inte backvindas på samma sätt och därför inte behöver dras in lika långt. Då kan det räcka med en ögla i durken, plus en bra kick som reglerar akterliket. Ska man peka på någon favoritvind för Comfort 30 så blir det lätta brisar. Hon har ända sedan begynnelsen ansetts vara en bra lättvindsbåt. När övertecknad kappseglade i Scampi mot Ingemar Boding i Comfort 30 på 70-talet hade vi ständiga problem i svag vind, dels på kryssen, men särskilt på länsen där Comforten gled iväg tack vare en mycket större spinnaker. De egenskaperna kan man fortfarande ha glädje av, det är ju alltid trevligt att inte ligga i limmet när det slutar blåsa. Men då duger förstås inte den självslående focken, då

8 krävs en hederlig genua i lätt duk, med fin buk och en däcksvepande kjol. Gör man sig besväret (att köpa och) att sätta det seglet kan även svagvinden bli njutningsbar med en Comfort 30. Sture Stenberg, Comfort 30-seglare ända sedan 1975 och inne på sin andra vända som ordförande i Comfort 30 Förbundet, poängterar seglingsegenskaperna som ett av båtens stora företräden. Comforten är egentligen bäst i riktigt svagt och riktigt hårt väder, säger han. Riggen från Benn s finns i två varianter, med dubbla och enkla spridare. Man började med den förra, men när de första årens kappseglingsintresse övergick till mer familjebetonad segling kunde man välja också en lite stadigare mast som var enklare att rigga och sköta. Bägge masterna har dubbla undervant. Någon prestandaskillnad har inte noterats, säger Sture Stenberg, och samma sak gäller den förändring som gjordes av bottenformen, det tycks inte påverka farten. Alla Comfort 30 har också samma LYS-tal, 1,09. Paret Petersson uppskattar balansen i båten, med rätt segelinställning kan man släppa rodret utan att båten svänger. Rena balansroder kan ju vara känsliga på den punkten, men på Comfort 30 sitter, liksom på många andra 70-talsbåtar, en skädda framför roderbladet. Även för motor har hon bra egenskaper. Manöverbarheten är fenomenal, man kan backa och svänga hur som helst, säger Bosse. Han har en MD 7 med segelbåtsdrev, vilket är en vanlig modell på Comfort 30. Traditionell inredning Eftersom Comfort 30 nästan uteslutande såldes som halvfabrikat förekommer viss variation under däck. Det är många som inrett sina båtar själva, och de kan se väldigt olika ut, säger Anita. Det fanns en standardinredning i teak, men den modifierades ibland mer eller, som hos Peterssons, mindre; Bosse lade ner rätt mycket möda på att slipa till

9 skarpa hörn, det här var en lite enklare inredning än i den Hallberg Rassybyggda Misil II man haft tidigare. På den var durken i 15 mm solid mahogny, på Comforten är det 10 mm plywood, säger Bosse, men tillägger: Annars är det ändå bra kvalitet på båten. Peterssons båt tillhör den 500-serie som båbörjades hösten 78. Man var då uppe i närmare 500 byggda båtar och gjorde en del modifieringar. Uppe i brunnen fick t ex luckorna mer rundade kanter, och nere i båten åtgärdade man ett problem med maststöttan. Från början hade masten stått på huvudskottet, men i ett skede flyttade man fram skottet och satte en rostfri stolpe under masten. Det fungerade emellertid mindre bra: Man trycker ner stolpen med vanten, förklarar Bosse.

10 För att stadga upp maststöttningen byggdes en konsol med en fyrkantsbalk som bultade ihop maststöttan med huvudskottet föröver. På så vis förankrades hela konstruktionen på ett stabilt sätt och problemen upphörde när krafterna fördes ut i skrovet genom huvudskottet. Den här förbättringen har många Comfortägare med gamla systemet genomfört på sina båtar. Hur den ska göras framgår av de tekniska råd som Comfort 30 Förbundet har satt samman. Inredningen följer den traditionella layouten med pentry och navbord med stickkoj invid nedgången. Pentryt har ett tvålågigt kök, men på de flesta båtar ingen ugn. Med ugn missar man alla lådorna, säger Anita. I salongen är styrbordssoffan lätt U-formad, vilket ger en känsla av bekvämlighet och avskildhet. Dessutom kan den bilda en bredare koj genom att man drar ut en skiva och placerar en ryggstödsdyna mellan staplarna i U:et. Babordskojen är i smalaste laget att sova på, men breddades på 500-serien. Stickkojen är mycket rymlig, men vid navbordet är det trångt; här får man pressa sig in, och väl på plats får man sitta framåtlutad.

11 Såväl bakom ryggstöden som under kojerna finns det gott om stuvplats (vattentanken i plast och med 60 liters volym ligger framme i förpiken, bränsletanken ligger akteröver). Dessutom finns skåp och hyllor ovanför kojen den breda båtens företräden gör sig gällande. Comfort 30 har ett homogent skrov men ett däck i sandwichlaminat. Friskluftsventiler är det som vanligt dåligt med, och Bosse Petersson har installerat en extra, solcellsdriven sådan i förpiken. Inluft kommer via handskfacken i sittbrunnen, inne i vilka det sitter gömt ett halvskott för att hålla vattnet borta medan det är öppet för luft upptill; för den som ligger i stickkojen kan det alltså bli lite kallras ovanifrån. Men det håller torrt. Vi har ingen fukt i båten, säger Anita. Röstjärnen går igenom beslag i däck och kan röra sig i förhållande till däck. Detta är ett klassiskt läckageställe men det går att få bukt med med noggrann tätning. Röstjärnen sitter bultade i basmodulen, och här kan det vara idé att kontrollera dragningen, menar Bosse. Bultar till mantågsstöttor kan läcka, liksom fönstren på ruffsidan. Rännan för sprayhooden verkar vara ett läckageställe, men om den tätas och duken istället träs i en aluminiumränna framför sargen slipper man problem. Plastjobbet är utmärkt, enligt Bosse. Några böldpestproblem känner han inte till.

12 Jag har hört talas om det någon gång, säger Sture Stenberg. Men det tycks vara ovanligt, jag har aldrig varit med om det. Skrovet verkar vara rejält tjockt ner mot och utmed kölområdet. När Bosse skulle installera en logg någon meter framför masten var laminatet 32 mm tjockt, antagligen är det mellan 40 och 50 mm kring kölfickan. Bottenstockarna, däremot, kan behöva åtgärdas. Som vanligt är de i klenaste laget, men på de flesta Comforter har de förstärkts under åren. Är det inte åtgärdat när man köper en Comfort 30 ska man definitivt göra det själv. Svajköl är ju ett av problemen med för klena bottenstockar, grundstötningar ett annat. I det senare fallet kan Comfort 30- ägare glädja sig åt båtens blyköl, som i viss mån dämpar smällen. Begagnatpriset för en Comfort 30 ligger på mellan ca 150 och ca 230 tusen kronor. Skick och nyligen kompletterad utrustning segel, dynor, motor, instrument avgör som vanligt var på skalan man hamnar. Oavsett placering är det i alla fall en sak som gäller, menar Sture Stenberg: Man får mycket båt för lite pengar. Han är förstås jävig. Å andra sidan har han haft sin båt i nästan trettio år, så han bör väl veta vad han talar om.

13

we put salona 38 on the start line

we put salona 38 on the start line on focus we put salona 38 on the start line I slutet av mars tog vi oss till Kroatien för att besöka Salona Yachts och kappsegla en fabriksny Salona 38. Varvet ligger strax utanför Split i Solin inte långt

Läs mer

Jag ville egentligen ha en Linjett 32 men hade inga pengar. Och så ville jag ha fraktionsrigg och blyköl, och då blev det Omega 28, säger Lars.

Jag ville egentligen ha en Linjett 32 men hade inga pengar. Och så ville jag ha fraktionsrigg och blyköl, och då blev det Omega 28, säger Lars. Omega 28 tillhör de båtar där prestanda ingick i designerns uppdrag. Samtidigt förpliktade företagsnamnet Familjebåtar AB. Att det blev en bra mix av fart och boende intygar de ägare Segling träffat. Av

Läs mer

Ganska sent i livet följde Arne Arksund i pappa Carl Anderssons båtbyggarspår. Resultatet blev Amigobåtarna, där vi tittar närmare på 27:an.

Ganska sent i livet följde Arne Arksund i pappa Carl Anderssons båtbyggarspår. Resultatet blev Amigobåtarna, där vi tittar närmare på 27:an. Ganska sent i livet följde Arne Arksund i pappa Carl Anderssons båtbyggarspår. Resultatet blev Amigobåtarna, där vi tittar närmare på 27:an. Av Bengt Jörnstedt Birger Martinsson i Eskilstuna är en seglare

Läs mer

Full fart framåt har alltid varit målet för lilla tuffa X-79, som nu tycks gå mot en ny vår. Av Bengt Jörnstedt

Full fart framåt har alltid varit målet för lilla tuffa X-79, som nu tycks gå mot en ny vår. Av Bengt Jörnstedt Full fart framåt har alltid varit målet för lilla tuffa X-79, som nu tycks gå mot en ny vår. Av Bengt Jörnstedt Det finns typiska 'genombrottsbåtar', sådana som gav skjuts åt en framgångsrik konstruktörskarriär

Läs mer

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan Bosses Trimguide Guiden bygger på mitt eget gamla valspråk ungefär rätt är alltid bättre än exakt fel! Med det menar jag att man skall se till att kunna få till ett skapligt bra trim snabbt och säkert

Läs mer

Lite lösningar som gör livet lättare

Lite lösningar som gör livet lättare Lite lösningar som gör livet lättare Möjligheten att lätt kunna trimma dina segel efter rådande förhållande är väsentligt för att behålla bra fart och höjd under kryss när vindstyrka och vågornas karaktär

Läs mer

En kort presentation av ALBIN BALLAD

En kort presentation av ALBIN BALLAD En kort presentation av ALBIN BALLAD Balladen är en populär och tidlös skönhet i mer än 20 länder och den har tillverkats i fler än 1500 exemplar. Ballad - havskryssaren som nu även är klassad som "oceangående"

Läs mer

Av Bengt Jörnstedt. Hon går som ett tåg, det är en fantastisk båt att segla, säger Jonas Fridholm i Stockholm.

Av Bengt Jörnstedt. Hon går som ett tåg, det är en fantastisk båt att segla, säger Jonas Fridholm i Stockholm. För många är Carreran en drömbåt. Racig, flushad, snabb. Alltför extrem tycker de som blir omseglade. Med inredning som en gymnastiksal, förmodligen. Men skenet bedrar. Hon är enkel att segla och har full

Läs mer

anwb.nl/watersport, de site voor watersporters

anwb.nl/watersport, de site voor watersporters anwb.nl/watersport, de site voor watersporters DEGERO 970 DESIGNER HANS GROOP 2 anwb.nl/watersport, de site voor watersporters DEGERÖ 970 specifikation 1993 Skrovlangd Vattenlinj elangd Bredd Djupgang

Läs mer

skarpa ändskepp är balanserad och estetiskt tilltalande - ge en spetsgattad båt ett nätt språng och det blir garanterat en vacker och charmig båt.

skarpa ändskepp är balanserad och estetiskt tilltalande - ge en spetsgattad båt ett nätt språng och det blir garanterat en vacker och charmig båt. Danske Peter Bruun gick sin egen väg när han ritade sin kvartett med spetsgattade 'valbåtar', inspirerade av moder natur. Lilla Späckhuggaren kom först, med en robust klassisk skrovprofil mellan fenan

Läs mer

Segling provseglar Fabola Campus 7.4

Segling provseglar Fabola Campus 7.4 Segling provseglar Fabola Campus 7.4 Sittbrunnen erbjuder gott om plats för hela familjen, och rorsman har från sin position fin kontroll på seglingen och omgivningen. Nya 7.4 är störst hittills i Fabola

Läs mer

sporthotel dehler 38c

sporthotel dehler 38c Text och foto SEARCHMAGAZINE sporthotel dehler 38c snygg tysk design, smarta lösningar och Fina seglingsegenskaper Nya Dehler 38, designad av Judel/Vrolijk, har fått många att höja på ögonbrynen. Båten

Läs mer

H-båten - Vässad, vacker gränsöverskridare

H-båten - Vässad, vacker gränsöverskridare H-båten - Vässad, vacker gränsöverskridare I trettio år har H-båten haft en stabil popularitet - ändå är hon lite av en doldis i Sverige. Nästan 5000 exemplar är byggda, starka klassförbund verkar i hela

Läs mer

Bodings lilla. röda. (, ),.

Bodings lilla. röda. (, ),. NU HAR VI GJORT SEGEL I 32 ÅR. (S K E P PA RG ATAN 23, ÅR 1966) VI SYR I FÖRSTKLASSIGA M ATERIAL, AV LEDANDE DUKTILLVERKARE SÅSOM DIMENSION POLYANT OCH CO N T E N D E R. Bodings lilla röda. A.INLEDNING

Läs mer

Arbetsuppgifter. 5 mans besättning. Version 2011-05-09. Helm (röd) Trim (orange) Floater (gul) Pit (blå) Mast (grön)

Arbetsuppgifter. 5 mans besättning. Version 2011-05-09. Helm (röd) Trim (orange) Floater (gul) Pit (blå) Mast (grön) Arbetsuppgifter Version 2011-05-09 5 mans besättning Helm (röd) Trim (orange) Floater (gul) Pit (blå) Mast (grön) 4 mans besättning Huvudsaklig placering i båten Huvudsakligt ansvar Andra arbetsuppgifter

Läs mer

Trimanvisning för: Maxi Racer. Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996

Trimanvisning för: Maxi Racer. Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996 Grattis Trimanvisning för: Maxi Racer Henrik Ottosson Segelmakeri AB 1996 Grattis till dina nya Maxi Racer segel från Henrik Ottosson Segelmakeri. Denna trimanvisning är framtagen för att du skall få ut

Läs mer

Hallberg Rassy 34 / 2001

Hallberg Rassy 34 / 2001 Hallberg Rassy 34 / 2001 Hallberg Rassy 34 / 2001 Allmän beskrivning Info Hallberg Rassy 34 är en mycket trivsam och välbyggd båt som erbjuder goda seglingsegenskaper och hög komfort till sjöss, i hamn

Läs mer

Den nordiska Folkbåten

Den nordiska Folkbåten Den nordiska Folkbåten Foton: Berth Höjer Kappsegling Den Nordiska Folkbåten är idag en av Europas mest aktiva kölbåtsklasser när det gäller kappsegling Folkbåten har blivit en klassiker som de senaste

Läs mer

Nicander 40' Designed and built in Sweden

Nicander 40' Designed and built in Sweden Nicander 40' Designed and built in Sweden Nicanders Båtvarv AB Lysekil, Sweden Nicander 40' Standardspecifikation 2 850 000 SEK inkl. moms Längd 12.20 m Längd, vattenlinje 11.00 m Bredd 3.30 m Djupgående

Läs mer

Utrustning mm. Jeanneau Sun Odyssey 37.1, 1996

Utrustning mm. Jeanneau Sun Odyssey 37.1, 1996 Utrustning mm. Jeanneau Sun Odyssey 37.1, 1996 Fri prövningsrätt gäller vilket innebär att säljaren har rätt att välja vem som skall förvärva båten oaktat vilka bud som kommer in. Säljes genom Båtagent

Läs mer

Segel & Rigg. Balans. Plana segel eller formade

Segel & Rigg. Balans. Plana segel eller formade Vi har klippt & klistrat och översatt artiklar från andra MM-webbsidor i ett försök att sammanställa lite enkla tips och råd vad gäller segel & rigg. Balans Vill du segla snabbt med din MM handlar det

Läs mer

Svenska S 30 förbundet KLASSBESTÄMMELSER. för. S 30-Classic

Svenska S 30 förbundet KLASSBESTÄMMELSER. för. S 30-Classic Svenska S 30 förbundet KLASSBESTÄMMELSER för S 30-Classic 1993 KLASSBESTÄMMELSER FÖR SVENSKA SEGLARFÖRBUNDETS ENTYPS SKÄRGÅRDSKRYSSARE S 30 Antagna 1974-09-17, reviderade 1979. Inledning Vid seglardagen

Läs mer

Är man tillräckligt förberedd, har man vunnit redan innan man startat // Paul Elvström.

Är man tillräckligt förberedd, har man vunnit redan innan man startat // Paul Elvström. NogGrann trimguide för 606. ver 1.0 Är man tillräckligt förberedd, har man vunnit redan innan man startat // Paul Elvström. Idé tanke å nytta. Denna trimguide är till för att man enkelt och lätt skall

Läs mer

Av Bengt Jörnstedt. En gråkall marsdag 1968 visade sig en rymdfarkost på Nybroviken i centrala Stockholm.

Av Bengt Jörnstedt. En gråkall marsdag 1968 visade sig en rymdfarkost på Nybroviken i centrala Stockholm. B31 En värdig dam med ratt För Göran och Marina Gunneröd gick det ett rakt spår från Folkbåt till Maxi 77 till den B31 man nu seglar. En betydligt krokigare väg ledde på sin tid fram båten som blev självbyggarnas

Läs mer

Tre år med Vera af Limhamn, Hanse 350 / nr 145, 2008 juni.

Tre år med Vera af Limhamn, Hanse 350 / nr 145, 2008 juni. 1 Tre år med Vera af Limhamn, Hanse 350 / nr 145, 2008 juni. Under rubriken Vera af Limhamn, ska jag försöka att berätta lite om vår 350:a i hopp om att det kan vara till inspiration för andra Hanse seglare.

Läs mer

Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93. Fritt översatt av Sven Gester till svenska

Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93. Fritt översatt av Sven Gester till svenska Trim och annat gott En artikel av Søren Andresen DEN 93 Fritt översatt av Sven Gester till svenska Börja så här Börja med att sätta riggen på båten, montera vant och sätt häckstaget lite grovt. Mast lutning

Läs mer

TesT 36 VI BÅTÄGARE 6/2014

TesT 36 VI BÅTÄGARE 6/2014 RUTINERAD NYKOMLING Med år av erfarenhet och en bestämd uppfattning om hur en lättskött dagtursbåt ska byggas och se ut lanserar svenska Marell Boats sin första modell. Marell 650 SC Med år av erfarenhet

Läs mer

Albin Nova 1988 (sena modellen) lys 1,15. Motor Yanmar 20 GMF (18 hk) färskvattenskyld i original. Hemmahamn Björlanda Kile, Göteborg.

Albin Nova 1988 (sena modellen) lys 1,15. Motor Yanmar 20 GMF (18 hk) färskvattenskyld i original. Hemmahamn Björlanda Kile, Göteborg. Sjöugglan IV, SWE 387 Albin Nova 1988 (sena modellen) lys 1,15. Motor Yanmar 20 GMF (18 hk) färskvattenskyld i original. Hemmahamn Björlanda Kile, Göteborg. Åtgärder och förbättringar: Segel och rigg Komplett

Läs mer

Protokoll fört vid Mälarbåtsförbundets årsmöte 2006-12-02

Protokoll fört vid Mälarbåtsförbundets årsmöte 2006-12-02 Protokoll fört vid Mälarbåtsförbundets årsmöte 2006-12-02 1 Stefan Hultgren öppnade mötet. 2 Inga fullmakter lämnades in till mötet. 34 röstberättigade var med på mötet. Carl Welinder och Richard Carlesson

Läs mer

Segling jämför: 5 x 36/37

Segling jämför: 5 x 36/37 Seg 2-2004 04-02-15 16.01 Sida 52 Segling jämför: 5 x 36/37 FÖR TIO ÅR SEDAN TRODDE MAN KNAPPAST att 36/37-fotare kunde bli storsäljare. Men efter försäljningsframgångar med båtar kring 33 och 34 fot försköts

Läs mer

V1 Fock. V1 Rullstor. V1 Stor. V1 Rullfock. V1 Genoa. V1 Rullgenoa. Besök vår nya hemsida: albatrossegel.se. 2 Hösterbjudande! 15% t.o.m. okt 2012!

V1 Fock. V1 Rullstor. V1 Stor. V1 Rullfock. V1 Genoa. V1 Rullgenoa. Besök vår nya hemsida: albatrossegel.se. 2 Hösterbjudande! 15% t.o.m. okt 2012! V ya segel minskar krängning och ger mer fart, höjd samt enklare, säkrare och bekvämare segling. V segel sys i vävd premium duk för bästa ekonomi, livslängd, seglingsegenskaper och säkerhet vid cruising

Läs mer

NogGrann. Det värsta med entypskappsegling är att oftast är det de bästa seglarna som vinner // Buddy Melges.

NogGrann. Det värsta med entypskappsegling är att oftast är det de bästa seglarna som vinner // Buddy Melges. NogGrann Segla CB66. ver 1.0 Det värsta med entypskappsegling är att oftast är det de bästa seglarna som vinner // Buddy Melges. Idé tanke å nytta Detta dokument innehåller rekommendationer och tips på

Läs mer

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E

NORTH EUROPEAN SAILING LEAGUE H T T P : / / W W W. N E S L. S E 2012 H T T P : / / W W W. N E S L. S E GRAND PRIZE HELT NY RANGE ROVER EVOQUE PRESTATION OCH TUR I KOMBINATION VINNER. ALLA KAN VINNA! VINSTEN AVSER 1 ÅRS FRITT ANVÄNDANDE AV BILEN NESL KONCEPTET Seglingsvärlden

Läs mer

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN

BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN BYGG DITT EGET FLASKSKEPP SANDKILEN En byggsats från Flaskskepparna www.flaskskepparna.se Flaskskepp Sjömän brukade för i tiden bygga flaskskepp som hobbyarbete under de långa seglatserna eller då båten

Läs mer

Att styra efter kompassen

Att styra efter kompassen Att styra efter kompassen Om du tittar på båtens kompass kan du se ett styrstreck. Ser du styrstrecket på er kompass? Svänger du med båten så snurrar skivan med de olika gradtalen, siffrorna, på kompassen.

Läs mer

Forbina design. Om Forbinabåtar

Forbina design. Om Forbinabåtar Om Forbinabåtar Forbinabåtar och Göran Forsberg har i 25 år försett Sverige och Skandinavien med moderna och rymliga familjebåtar. Nyvinningar har gjorts med ett breddat produktprogram, med modeller som

Läs mer

S/S Näckten Sjön Näkten 1878-1964

S/S Näckten Sjön Näkten 1878-1964 S/S Näckten S/S Näckten Sjön Näkten 1878-1964 Tunadals AB beställde 1877 från W Lindberg, Stockholm en båt som byggdes och levererades samma år. Skrovet var av järn med styrhytt och kaptenshytt som överbyggnad.

Läs mer

STÅR IPS PALL? IPS INUDREV TEST IPS. Carl Richardson Motorboats Monthly/ IPC+Syndication Översättning Leif A. Sandberg

STÅR IPS PALL? IPS INUDREV TEST IPS. Carl Richardson Motorboats Monthly/ IPC+Syndication Översättning Leif A. Sandberg TEST IPS IPS STÅR IPS PALL? För första gången: Volvo Pentas IPS-drev utmanar den raka axeln och det konventionella drevet på lika villkor. Klarar IPS de höga förväntningarna? Carl Richardson Motorboats

Läs mer

6sätt att slippa bottenmåla

6sätt att slippa bottenmåla 6 sätt att slippa bottenmåla Äntligen! Nu slipper du bottenmåla Varje år försöker du överlista dem. Havstulpanerna. Och varje år står du där i snålblåsten, med värkande armar och målar tappert botten på

Läs mer

Informationsblad för Nordisk Familjebåtsförbundet, NF-förbundet. rdförandeord

Informationsblad för Nordisk Familjebåtsförbundet, NF-förbundet. rdförandeord i NF o 1/05 Informationsblad för Nordisk Familjebåtsförbundet, NF-förbundet O rdförandeord Nu har vi en ny hemsida : www.nfseglare.com! Titta gärna in om du har tid. Jag tackar Nicklas Stang för ett jättefint

Läs mer

DOKUMENTATION AV S/Y SALSA den 25 augusti 2012

DOKUMENTATION AV S/Y SALSA den 25 augusti 2012 Allmänt RW 41 är en mycket välbyggd och tålig långfärdsbåt med stor komfort, säkerhet och mycket hög klass på utrustning. Skrovet är varvsbyggt i Västerås med valsade plåtar och med isolering mot värme

Läs mer

Vega - Veteran från första vågen

Vega - Veteran från första vågen Vega - Veteran från första vågen Vi tummar lite på begreppen när vi tar med Vegan i vår serie om 70-talsbåtar - hon kom faktiskt redan 1966. Men storsäljaren Vega tillhör ändå samma flodvåg som släpptes

Läs mer

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Här! En verklig nyhet för den nordiska marknaden. En Bürstner Belcanto Nordic 680 TK. Kanske denna vagnen passar bättre för dom som inte vill gå igenom

Läs mer

Inledning. Innehåll 2(16)

Inledning. Innehåll 2(16) April 2014 Inledning Detta lilla häfte är ingen lärobok i segling. Det belyser bara sådant som är unikt på vedjakten Sofia Linnea och som dagens seglare ej är bekanta med. Sofia Linnea har ingen motor,

Läs mer

Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a

Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a Öregrunds Båtklubb Regler för användning av klubbens C55a 1.Regler för lån av C55an 2.Tekniska Data 3.Handhavande av köl 4.Riggning/Segelsätttning 5.Hårdvindstips 6.Spinnaker sättning 7.Checklista 8.Handhavandekurs

Läs mer

Båten. Våran båt modell

Båten. Våran båt modell Båten Våran båt modell Vassbåten är bland dom äldsta båtarna som funnit tillsammans med flottar och kanoter. Båtar är inte den första farkost som människan konstruerat för att färdas över vatten. Det var

Läs mer

c/o 25 Klassisk & hög

c/o 25 Klassisk & hög c/o 15 Klassisk Markerat takutsprång och äkta genomgående spröjs gör detta hus till en äkta klassisk länga i litet format. Utifrån bildar fasader, fönster och tak i enhetlig matt kulör en fin helhet. Inifrån

Läs mer

Datum: 2007-09-12. Rev. 0. C55-båtar. Regler för lån och handhavande av båtar. Utarb. av: TJ Sid. 1 av 15

Datum: 2007-09-12. Rev. 0. C55-båtar. Regler för lån och handhavande av båtar. Utarb. av: TJ Sid. 1 av 15 Sid. 1 av 15 1.Regler för lån av C55 båtarna 2.Tekniska Data 3.Handhavande av köl 4.Riggning/Segelsätttning 5.Hårdvindstips 6.Spinnaker sättning 7.Checklista 8.Handhavandekurs Sid. 2 av 15 1.Regler för

Läs mer

Effektivare vindför valtning

Effektivare vindför valtning Effektivare vindför valtning Vindförvaltning 9 Kraftparallellogram 11 Anpassa vindkraften 9 Vindkraft 12 Maximera vindkraften Effektivare vindförvaltning 15 Segelform 19 Lutning och rodertryck 16 Vindförhållanden

Läs mer

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1 Enkät om F18 I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16 2014-01-15 Lars Linder 1 Om enkäten Enkäten gick ut via facebook till alla medlemmar på gruppen F18 seglarkompisar. 41 personer svarade på enkätens

Läs mer

Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden

Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden Blåst och regn, rusk och kyla, allt detta klarar friluftsmänniskan, bara utrustningen står pall. Ett bra tält hör till de viktigaste man kan

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

En del tillbehör som ser ut att passa bra för Monsun kan vi även i år få köpa t i l l för oss speciellt rabatterade priser.

En del tillbehör som ser ut att passa bra för Monsun kan vi även i år få köpa t i l l för oss speciellt rabatterade priser. 1 (7) Stockholm i mars 1979 Bäste Monsunägare. Det flesta av er är nu vana vid att jag någon gång om' året sänder några olika förslag-till ägarna av HR-31 Monsun. Nytillkomna ägare får i år samma brev

Läs mer

Gratulerar till köpet av dina nya segel och välkommen till North Sails familjen. Vart du än seglar, finns vår hjälp nära.

Gratulerar till köpet av dina nya segel och välkommen till North Sails familjen. Vart du än seglar, finns vår hjälp nära. SVENSKA Vår filosofi Gratulerar till köpet av dina nya segel och välkommen till North Sails familjen. Välkommen till den största och mest framgångsrika segelmakarfamiljen i världen. Vår filosofi är att

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Maxi 77 Prisbomben som exploderade

Maxi 77 Prisbomben som exploderade Maxi 77 Prisbomben som exploderade Vilken 70-talsbåt! När Maxi 77 kom med utrymmen och lågpris blev det rusning och jätteserier. Framgången blev explosionsartad. Att utseendet inte stämde med traditionen

Läs mer

TIISKERI Båtar för sjöfolk

TIISKERI Båtar för sjöfolk TIISKERI Båtar för sjöfolk Svensk representant Sjöbjörn i smoking Tiiskeri är byggd för tuffa tag utan att för den skull vara råbarkad. Mycket möda har lagts ned på att skapa en vacker miljö inombords

Läs mer

Bruksanvisning för C55

Bruksanvisning för C55 Bruksanvisning för C55 Denna manual är skriven för att hjälpa till både för den nyblivne C 55 ägaren och den som redan har en båt. Regler som finns i klassregeln är inlagd på några ställen för att man

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA

DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA DE NYA K KS IDÉERNA ALLT OM HUR DU FÖRNYAR DITT VIKTIGASTE RUM TIPS OCH IDÉER MÅTT OCH FAKTA Tänk med tumstocken när du planerar köket Se till att avståndet mellan spis, diskho och kyl känns komfortabelt.

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet

Ljudteknikern.se - din ljudtekniker på nätet Få sången att höras på scenen Ett ganska vanligt problem är att bandets sångare klagar på att han/hon inte hör sig själv tillräckligt bra. Hör man inte sig själv är det svårt att sjunga rent och snyggt.

Läs mer

Stockholm Furniture Fair 2011 PRESSMEDDELANDE från KLONG. Monter: A07:29

Stockholm Furniture Fair 2011 PRESSMEDDELANDE från KLONG. Monter: A07:29 Stockholm Furniture Fair 2011 PRESSMEDDELANDE från KLONG Vi har glädjen att i år visa en rad nyheter formgivna av Asshoff & Brogård, Britta Teleman, Eva Schildt och WIS design. Alla produkter har sin egen

Läs mer

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse TYLÖ EVOLVE I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse Läs mer på www.tylo.se/evolve Välkommen in i värmen. Här finns inga problem. Här är det avslappnat och skönt. I vår nya serie Evolve

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET. Föreningen. Medlemsblad nr 22, juni 2006

ORDFÖRANDE HAR ORDET. Föreningen. Medlemsblad nr 22, juni 2006 Föreningen Medlemsblad nr 22, juni 2006 ORDFÖRANDE HAR ORDET Mina tankar går till Per Göran och Birgitta Traung. Deras välskötta RB111 nr 40 totalförstördes vid en varvsbrand i Södertälje helt nyligen.

Läs mer

Katamaran eller enskrovsbåt?

Katamaran eller enskrovsbåt? 2008 Katamaran eller enskrovsbåt? ScandiMarine Ltd. 4/5/2008 Katamaran eller enskrovsbåt? En objektiv, och en smula subjektiv skrift om fördelarna med en katamaran jämfört med enskrovsbåtar. Här pratar

Läs mer

M-BÅTSFÖRBUNDET BESTÄMMELSER FÖR ENTYPSKLASSERNA M 30 M 25 M 22 M 15. FASTSTÄLLDA december 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

M-BÅTSFÖRBUNDET BESTÄMMELSER FÖR ENTYPSKLASSERNA M 30 M 25 M 22 M 15. FASTSTÄLLDA december 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Utgåva 2015-01-29 M-BÅTSFÖRBUNDET BESTÄMMELSER FÖR ENTYPSKLASSERNA M 30 M 25 M 22 M 15 FASTSTÄLLDA december 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Del A Allmänt Sid 2 Del B Organisation Sid 3 Del C Villkor vid segling

Läs mer

Arkivdyket: Jack Knights testar NF, del 2. Kappsegling: Harken Solo Challenge. Tipssidorna: Garderobsinredning. Tipssidorna: Fixa förluckan

Arkivdyket: Jack Knights testar NF, del 2. Kappsegling: Harken Solo Challenge. Tipssidorna: Garderobsinredning. Tipssidorna: Fixa förluckan Arkivdyket: Jack Knights testar NF, del 2 Kappsegling: Harken Solo Challenge Tipssidorna: Garderobsinredning Tipssidorna: Fixa förluckan Eskaderseglingen Ordförandeord Foto: Olle Högdahl, seglingsbilder.se

Läs mer

FRISLÄPPTA UPPGIFTER MATEMATIK PISA 2012

FRISLÄPPTA UPPGIFTER MATEMATIK PISA 2012 FRISLÄPPTA UPPGIFTER MATEMATIK PISA 2012 Efter huvudstudien PISA 2012 släpptes sex matematikuppgifter, med totalt 13 frågor, som var med i PISA-undersökningens standardprovhäften. Dessa sex uppgifter finns

Läs mer

Skärgårdsidyll med stors. - i modern design 46 2/2008 INTERIÖR TIMMERHUS

Skärgårdsidyll med stors. - i modern design 46 2/2008 INTERIÖR TIMMERHUS Skärgårdsidyll med stors - i modern design 46 2/2008 TIMMERHUS & INTERIÖR Liten pärla i skärgården Altanen omger tre av husets fyra sidor vilket ger möjlighet att följa solen från morgon till kväll. Vi

Läs mer

TEKNISKA BESTÄMMELSER FÖR SEGELKANOTER KLASSERNA C, D, o. E Gällande från 2007-04-01

TEKNISKA BESTÄMMELSER FÖR SEGELKANOTER KLASSERNA C, D, o. E Gällande från 2007-04-01 Svenska Kanotförbundet / Tekniska regler kanotsegling klass C, D, E 2007-03-10 1 TEKNISKA BESTÄMMELSER FÖR SEGELKANOTER KLASSERNA C, D, o. E Gällande från 2007-04-01 INTENTIONER och DEFINITIONER Segelkanoter

Läs mer

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27

Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Lissabon Porto Santo Madeira 2009 09 16 2009 09 27 Nu var det dags att lämna fastlandet för att segla mellan öar i ca 7 månader framåt. Efter att ha fyllt diesel och sett till att passa in tidvattnet åkte

Läs mer

Kombinationer och banor i agilityträningen

Kombinationer och banor i agilityträningen Kombinationer och banor i agilityträningen av Emelie Johnson Vegh och Eva Bertilsson, publicerad i Canis 2012 En av de saker som gör agility så fantastiskt roligt är den ständiga variationen. Ingen tävlingsbana

Läs mer

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya.

Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Resebrev nr 4, 2013 Besök av familjen Blom-Frid. Detta brev kommer att handla om resan till Alanya o våra barnbarn som kom till Alanya. Efter Göceks skärgård väster ut tog vi oss åter öster ut förbi Finike

Läs mer

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se

Purus Line. En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum. www.purusline.se Purus Line En väggnära golvbrunn för ett trendigt badrum Purus är sedan många år anslutet till Säker Vatteninstallation, Byggkeramikrådet och Golvbranschens Riksorganisation. Det gör valet tryggt, oavsett

Läs mer

Från Grossenbrode till Väsbyviken

Från Grossenbrode till Väsbyviken Från Grossenbrode till Väsbyviken Lördagen den 17 april kl. 06:00 klev vi av båten i Rostock Tyskland. Från början var tanken att vi skulle flyga ner från Nyköping till Lübeck under fredagseftermiddagen

Läs mer

Från originalbåt till SM vinnare!

Från originalbåt till SM vinnare! Från originalbåt till SM vinnare! Björn Sandberg & Linnea Petersson Foto: Magnus Bäckelie, SM 2008 Innehållsförteckning Från originalbåt till SM vinnare 2008... 3 Tack för alla tips!... 3 Köpa trissjolle?...

Läs mer

Var rädd om ryggen! Röj snö med en

Var rädd om ryggen! Röj snö med en Var rädd om ryggen! Röj snö med en snöslunga Kan det verkligen vara skojigt att skotta snö? Ja, absolut! I varje fall om du har investerat i en snöslunga. Sådana finns i många prisklasser från ett par

Läs mer

Utmanar de. Test i. Buster Magnum M5. Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr!

Utmanar de. Test i. Buster Magnum M5. Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr! Test i Buster Magnum M5 Utmanar de Text Mikael Mahlberg Foto Mikael Mahlberg, Buster Femte generationens Buster Magnum är här. Nya Magnum M5 är starkare, snabbare och hårdare än någonsin förr! 16 t t Med

Läs mer

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos!

Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Resebrev nr 11, 3 oktober 11 november 2011. Resan runt Leros, Kalymnos, Lipsi, o Patmos! Efter att vi lämnat av Torpagojorna o båten Hero på Kos, tog vi en segling ner på södersidan av Kos. Som vanligt

Läs mer

MYC5 s vårrustning Påskveckan 2015

MYC5 s vårrustning Påskveckan 2015 MYC5 s vårrustning Påskveckan 2015 Nedtecknad av Håkan Olsson Söndag 29/3 Veckan började mindre bra, med Stellans flyg från GBG stående kvar på Landvetter, inställt pga tekniska problem. Ombokning försenade

Läs mer

TRIMPLAN INSTALLATIONSANVISNINGAR

TRIMPLAN INSTALLATIONSANVISNINGAR TRIMPLAN INSTALLATIONSANVISNINGAR LÄS INSTRUKTIONERNA I SIN HELHET INNAN DU PÅBÖRJAR INSTALLATIONEN. Anm: Dessa instruktioner gäller för Bennetts standardtrimplan. Kontakta din återförsäljare eller MME

Läs mer

Genomskrovsgivare Installationsinstruktioner

Genomskrovsgivare Installationsinstruktioner Genomskrovsgivare Installationsinstruktioner Viktig säkerhetsinformation I guiden Viktig säkerhets- och produktinformation, som medföljer i produktförpackningen, finns viktig information och produktvarningar.

Läs mer

REDSKAPSREGLERNA 2005 2008 REDSKAPSREGLERNA. International Sailing Federation

REDSKAPSREGLERNA 2005 2008 REDSKAPSREGLERNA. International Sailing Federation REDSKAPSREGLERNA 2005 2008 International Sailing Federation 1 Publicerade av ISAF (UK) Ltd., Southampton UK International Sailing Federation, (IOM) Ltd Oktober 2005 2 INNEHÅLL INLEDNING... 4 Revision...

Läs mer

Teknisk träff i Stenungsund

Teknisk träff i Stenungsund Teknisk träff i Stenungsund Deltagare: Bo Edvinsson (Bobiette), Lars Petersen (Cherie), Lilian och Ralf Marek (Vagant), Per Roskvist (Amalia), Christer Ahlberg (Mother of Pearl), Lars Ljung (Calluna),

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by

Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04. BestKust Feskarna 04. Sponsored by Specialtidning för BestKust Feskarna, Grovfjord 04 BestKust Feskarna 04 Bra fiske efter havskatt och torsk Sponsored by Innehåll BestKust Feskarna 04, 2:a resan till Grovfjord Nord-Norge Uppresan till

Läs mer

BUSTER I FI TEXT ANNA SANDGREN FOTO MAX CARLGREN

BUSTER I FI TEXT ANNA SANDGREN FOTO MAX CARLGREN TEST I BUSTER MAGNUM E BUSTER I FI TEXT ANNA SANDGREN FOTO MAX CARLGREN Nya Buster Magnum E är inspirerad av framgången med Magnum M5, men har fått ett helt nytt skrov och ett däck i glasfiber. Magnum

Läs mer

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet)

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Resebrev nr 3, 2012 30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Det var inga större problem med att segla norr ut I Egeiska havet, vi visste att det all

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

Kvartalsbrev från SGFs Bankonsulent

Kvartalsbrev från SGFs Bankonsulent Växjö 2013-06-28 Mikael Frisk Till alla klubbar/banchefer/greenkeepers I Distriktet Småland Blekinge Värmland Örebro samt Delar av Dalarna Kvartalsbrev från SGFs Bankonsulent Tänk vad tiden går fort. För

Läs mer

Riggning och upptagning

Riggning och upptagning Version 1.1 dec -07 Sidan 1 av 5 Riggning och upptagning Riggning Följ anvisningarna i Seldens lilla häfte Råd och Tips. Nedan följer en kortfattad beskrivning över lämpligt tillvägagångssätt. Det känns

Läs mer

AMA MARKISER MODERNT HANTVERK Dina markiser är en investering i funktioner och utseende som ska hålla i många år. AMA markiser tillverkas vid Sveriges västkust med härliga somrar men blåst och regn resten

Läs mer

NTA - tema luft - HT-11

NTA - tema luft - HT-11 NTA - tema luft - HT-11 Nu har vi startat vårt NTA arbete med de största barnen på förskolan. Vid det första tillfället den 15 september hade vi en introduktion på vad luft är för något och vi gjorde några

Läs mer

SVENSKA BÅTUNIONEN Riksorganisation för landets båtklubbar

SVENSKA BÅTUNIONEN Riksorganisation för landets båtklubbar SVENSKA BÅTUNIONEN Riksorganisation för landets båtklubbar MiljöBästa Segelbåt Svenska Båtunionen, tillsammans med SWEBOAT och Sjöfartsinspektionen tar inför mässan Allt För Sjön 2009 fram önskemål/kriterier

Läs mer

Kvalitetsinglasningar från Norrland En Alab-produkt

Kvalitetsinglasningar från Norrland En Alab-produkt SWEDEN SWEDEN Kvalitetsinglasningar från Norrland En Alab-produkt www.season-sweden.se 02 01 03 04 Season Måttanpassad kvalitetsinglasning i aluminium för alla årstider. Tillverkad i Norrland. En Alab-produkt.

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

595-560-S 2007-01-05. Att segla spinnaker

595-560-S 2007-01-05. Att segla spinnaker 1 595-560-S 2007-01-05 tt segla spinnaker 2 tt segla spinnaker Vi har här gjort en instruktion som vänder sig till nybörjaren såväl som den erfarne seglaren. Målsättningen är att nybörjaren skall kunna

Läs mer

teknik 40 SEGLING 9-09

teknik 40 SEGLING 9-09 teknik 40 SEGLING 9-09 DEL 1 Välj rätt material till ditt segel Vad ger seglet dess egenskaper? Hur påverkar valet av fibrer, dukkvalitet och finish seglets form och livslängd? I den första artikeln av

Läs mer

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter.

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter. ÖN Kapitel 1 Jag heter sir Lincon och jag är en uppfinnare och en kapten. Jag är 42år gammal och jag föddes 1895 i Sverige. Jag har uppfunnit flygplanet, luftskeppet och robotfågeln. Mitt fartyg heter

Läs mer

Utnyttja din elektronik ombord. Förstå ditt system och effektivisera ditt seglande.

Utnyttja din elektronik ombord. Förstå ditt system och effektivisera ditt seglande. Utnyttja din elektronik ombord Förstå ditt system och effektivisera ditt seglande. Mathias Hellgren Jobbat som Race Specialist på Silva/Nexus Marine sedan 2005 Har kappseglat professionellt i 7 år tre

Läs mer