Musikskolans historia

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Musikskolans historia"

Transkript

1

2 Musikskolans historia Sammanställd för Musikskolans 40-årsjubileum av Bertil Östergren. Lycksele Musiksällskap tog initiativet till skapandet av en amatörorkester och till bildandet av en kommunal musikskola. Musiksällskapet bildades den 4 januari Ordförande var kommunalborgmästaren Alexander Renman. Under många år var bilinspektör Bengt Stawe ordförande och även musikkritiker i VK. Musiksällskapet ansvarade också för att anordna konserter intill slutet av 1990-talet då Musik- och Teaterföreningen tog över. Beslut om att inrätta en tjänst som kommunal musikledare togs den 21 september 1956, men tjänsten blev inte tillsatt förrän den 24 oktober Gunnar Hammerth var den förste musikledaren. Lycksele stad och Lycksele landskommun delade på kostnaderna. Musikskolan startade informellt i januari 1961, och i maj 1961 togs det formella beslutet. Den förste rektorn för musikskolan var violinisten Georg Papmehl- Dufay. Kommunerna bildade en gemensam musiknämnd som ansvarade för verksamheten. Dess ordförande var rektor Gunnar Nilsson. Under denna tid var musikskolan förlagd till Medborgarhusets källarlokaler. När verksamheten ökade i omfattning inkallades experten Erland Anmo för att utreda verksamheten och lämna förslag till ny organisation. Georg Papmehl- Dufay flyttade vid ungefär samma tid till Umeå. Den nya organisationen startade 1966 med Lycksele stads skolstyrelse som huvudman, och Gunnar Hammerth återkom som musikledare slogs Lycksele stad och Lycksele landskommun samman. Under 1970-talet var Franzi Richart musikledare, och vi fick en kraftig utveckling av blåsorkestern. Omkring 1980 genomfördes ännu en omorganisation när Ingemar Lund blev musikskolans rektor. Då infördes bl a systemet med kompanjonlärare i grundskolans lägsta klasser samt ensembleundervisning i årskurs 3. Verksamheten var omfattande och livlig och kommunens politiker var nu liksom tidigare positivt inställda. Sången fick en starkare ställning genom att sångpedagogerna Anders och Kerstin Eriksson anställdes. Ingemar Lundh efterträddes 1985 av Anders Eriksson, och han kom att förbli musikskolans rektor under 15 år. Tack vare hans insatser kunde musikskolan överleva 1990-talets nedskärnings- och nedläggningshot. Man fick t o m nya

3 lokaler 1994 i den restaurerade Gamla Folkskolan. Från 1980 hade verksamheten varit förlagd till Lagmansgården på Finnbacksgatan. Under Anders Erikssons tid som rektor blev musiklärarna kända som en grupp skickliga musiker och underhållare genom sina talrika konserter och shower. Det har kraftigt bidragit till musikskolans popularitet och kommunens kulturliv. Nuvarande rektor är Rego Björklund som tidigare var musiklärare vid gymnasiet och musikskolan samt kör- och orkesterledare. (Reviderad version av Bertil Östergren.) När Rego Björklund 2002 lämnade rektorsposten för att anta tjänsten som organist och kyrkomusiker i Lycksele stads kyrka stod musikskolan utan ledare. Chefen för Kultur- och Utbildningsförvaltningen Göran Svanberg fungerade som en ledare på distans för det självgående musiklärarkollegiet samt såg till att en ny rektor tillsattes. Efter att ha utannonserat tjänsten och inte fått en enda sökande anställdes våren 2003 Christina Fältman, allmänkulturellt intresserad rektor på Finnbackskolan, som musikledare. Under hennes tid vid Musikskolan krympte rektorstjänsten till en 25 % administrativ (bi)syssla. Hösten 2011 tog Lena From, också hon tidigare rektor på Finnbacksskolan, över hennes arbete. För närvarande pågår en utredning och diskussion om kulturens hemhörighet i Lycksele kommuns organisation. Beslut väntas i januari / fick vi veta att Musikskolan fr.o.m. läsåret 2012/13 ska tillhöra Tannbergsskolan tekniskt och ekonomiskt. Diskussionen om en framtida gemensam ledning för Musikskolan och estetiska programmet fortsätter.

4 JUBILEUMSDAGBOK

5 Folkmusikmässa Precis som Lycksele Musikskolas verksamhet smögs igång i januari 1961 medan det officiella beslutet om skolans vara togs först i maj samma år, små smögs också 50-års Jubileumsfirandet vårterminen 2011 samt läsåret i gång med två lunchkonserter, den 28 mars och den 9 maj, medan det officiella firandet startade med ett uppförande av Alf Hambes Folkmusikmässa i Lycksele kyrka söndagen den 15 maj med Kammarkören och musiker, lärare och elever, från Musikskolan.

6 Jubileumslogga Linus Adolfsson, bildestetelev, hade skapat en jubileumslogga för Musikskolan som var rykande färsk att använda vid annonseringen i Lyckselebladet. Vi lät också trycka upp valfritt plagg till Musikskolans personal med loggan, liksom ryggsäckar och väskor. De senare såldes vid Musikskolans Dag/Nationaldagen 6 juni på Gammplatsen som ju också blev en del i jubileumsfirandet. Vi beslutade att ha en kontinuerlig annonsering i Lyckselebladet med den nya fina loggan varje vecka från maj 2011 till och med 6 juni 2012.

7 Nationaldagsfirande med Musikskolans Dag 6 juni Intåg till Gammplatsen Stipendium utdelades till Johan Berggren och Mikael Parkman.

8 Framträdanden på olika scener: Logen Ruselegården

9 Margareta Kyrka

10 Hösten 2011 Höstens firande startade med att Storbandet hade en konsert för utsålda hus med sångaren Åke Swahn i Burträskarnas Hus i Burträsk. Arrangör var Burträsk Musik- och Teaterförening. 1 oktober var det konsert på MB med sångaren Claes Jansson och Hemvärnets musikkårer från Lycksele och Umeå. Dirigent var Hans Åkesson. Arrangörer var Lycksele Musik- och teaterförening, Hemvärnets Musikkårer, Studiefrämjandet samt Musikskolan. Lunchkonsert Måndag 3 oktober var det dags för höstens första Lunchkonsert på Musikskolan inom ramen för Hälsoveckan som pågick. Konferencier Erling Stenmark

11 Siw Burman med lärar-komp.

12

13 Minnenas Cafe Tisdag 4 oktober fortsatte firandet med Minnenas Cafe på Musikskolan, där Bertil Östergren och Örjan Holmberg samtalade om musikundervisningen i det gamla Lycksele. Laggens Änglar och sångerskan Eva Lycksell musicerade. Bertil Östergren visade bilder och berättade.

14 Sven-Gunnar Lagerkvist, gitarr och Örjan Holmberg, bas Eva Lycksell

15 Laggens Änglar Gott fika med -60-talsanknytning

16 Husmodersföreningens Julmässa 28/11, S:t Mikaelsgården. Alla spelar tillsammans Cellosolist: Simon Sundström Flygelsolist: Yolanda Vikberg Martinez

17 Ackompanjatör: Matti Lindahl Cellosektionen Foto: Ann Hedström

18 Adventskonsert 29/ i Lycksele kyrka. Konserten inleds med Tisdagsorkestern och Måndagsbandet.

19 Edvin Hortlund: "We Wish You a Merry Christmas". Joanna Schöld: "När det lider mot jul" Hanna Nygren: Fantasi i d-moll. Klarinett-trio: Nicklas Eriksson, Stina Söderström och Erling Stenmark: "Allegro ur Divertimento för 3 klarinetter".

20 Lisa Johansson: "När juldagsmorgon glimmar". Lynne och Debbie Andersson: "Hej mitt vinterland". Yolanda Vikberg Martinez: Nocturne i ciss-moll

21 Saxofonensemble: "When You Wish Upon a Star". Konserten avslutas med "Vi Kunn-kören :"Himlen i min famn" och En stjärna skiner så klart, innan alla sjunger Nu tändas tusen juleljus.

22 G.F. Händel; Messias Foto: Carl-Sören Karlsson Den 11 december var det dags för Jubileumsårets största satsning, nämligen Händels Messias i Lycksele kyrka med solisterna Frida Ahlenius, sopran, Kerstin Eriksson, alt, Anders Eriksson, tenor och Arne Lundmark, bas, samt Lycksele Kammarkör, Lycksele Musiksällskap, Lycksele Musikskola och hemvändande musiker och körsångare. Dirigent var Stig Sandlund, Piteå. Det gavs dubbla konserter och kyrkan var till brädden fylld av åhörare bägge konserterna. Kommunstyrelsens ordförande höll tacktal efter båda. Det blev succe!

23 Så här skrev kyrkoherde Kent Nordin i Västerbottenskuriren: Söndagen den 11 december lockades Lyckselebor och tillresta från inlandet till konsert Händels Messias. Två konserter med sammanlagt 540 betalande åhörare kanske århundradets konsert enligt många som kommit för att lyssna. Lycksele musikskola firar i år 50 år och som en del i detta firande framfördes Händels Messias som fyllde Lycksele kyrka två gånger om. Konserterna var ett samarbete mellan Lycksele Musikskola, Lycksele Musiksällskap, Lycksele kammarkör och Svenska kyrkan i Lycksele. Musikundervisningen startade en gång i tiden i kyrkans regi och många är de elever som fått sin undervisning här och än idag erbjuder Svenska kyrkan i Lycksele musikundervisning beslutade så Lycksele kommunfullmäktige att inrätta en kommunal musikskola och så började en musikalisk resa och utveckling som idag betyder oerhört mycket för barn och ungdomar, men också för hela Lyckseles rika musik- och kulturliv. Ett av musikhistoriens mest spelade kör- och orkesterverk Messias komponerades av GF Händel under 21 dagar 1741 och i texterna får vi följa berättelsen om Jesus - Messias i bibelns gamla och nya testamente. Vid konserten medverkade hemvändande etablerade musiker och musiklärare som tidigare gått i Lycksele, nuvarande musikelever, samt lärare vid Lycksele musikskola. Lycksele kammarkör utgjorde basen för kören, förstärkt med hemvändande sångare. Solister var Frida Ahlenius sopran, Kerstin Eriksson alt, Anders Eriksson tenor och Arne Lundmark bas. Dirigent var Stig Sandlund som till vardags undervisar vid Framnäs folkhögskola och Musikhögskolan i Piteå. Från de som kommit för att lyssna hördes många glada röster: Vilken fantastisk konsert!, Det bästa som framförts i Lycksele någonsin!, När kören sjöng Hallelujakören, då var det svårt att hålla undan tårarna, så här ska musik upplevas!, Vilka fantastiska musiker och sångare vi har i lilla Lycksele!. Många uttryckte också en önskan om att få uppleva musik av denna klass i Lycksele snart igen. Vi får se vad musiklivet i Lycksele kommer att erbjuda härnäst, även om det kan dröja ett tag då en sådan lokal produktion kräver stort engagemang och långa förberedelser.

24 Våren 2012 Siws fiolklasser spelar på konferens på Hotell Lappland 16/2. Den 19/2 är det sångkonsert i Lycksele kyrka med opera-arior, romanser, visor, pop- och rockballader samt andliga sånger på programmet. Medverkande sångare är Isabella Lundqvist och Kerstin, Anders, Jonas och Andreas Eriksson. Vid flygeln/orgeln: Rego Björklund. Presentatör är Orwar Eriksson. Kören Körakuten sjöng på invigning av den ombyggda entre n på Lycksele Lasarett den 22/2. Landstingsdirektör Jonas Rastad klippte bandet. Fanfaren spelades av Lena Linder Björkenstam och Lars Erik Fransson. Siw och Roger deltar med 8 fiolelever på folkmusikfestivalen Umefolk med Ale Möller i Umeå 23-24/2. Musikskolan medverkar i Öppet Hus på Stadshuset lördag 25/2 med ett 45 min program kl.12 och 13. Det var många som lyssnade. Både VK och VF var där och rapporterade i måndagens tidningar. Estetiska programmet ger åtta föreställningar av musikalen All shook up med Elvis-tema under vecka 9, något som föregåtts av idoga repetitioner sedan terminens början.

25 Lunchkonsert Måndag 19/3 har vi Lunchkonsert. Det är långväga gäster i publiken från Polen, Spanien, Rumänien och Grekland; Lyckseles specialpedagoger har nämligen ett pågående projekt med erfarenhetsutbyte med kollegor från flera EU-länder, och denna vecka är de här i Lycksele. Musikskolechef Lena From hälsar välkommen. Musikskolans elever spelar och sjunger för entusiastisk publik.

26 Stråkklassen koncentrerar sig. Sångarna sjöng med stor inlevelse.

27 Solostycken med Yolanda Vikberg Martinez cellist. Kerstin Eriksson leder allsång. Publik från flera länder vid lunchborden.

28 Lärarkonsert Efter påsklovet är det dags för Jubileumsårets Lärarkonsert som ges två kvällar, 19/4 och 20/4 med middag. Kvällens konferencier och värd Örjan Holmberg. The Long and Winding Road, solist Staffan Bergström.

29 Vid flygeln: Michael Sikström A Child is Born, Kerstin Eriksson och Lena Linder Björkenstam. En sommarafton. Dirigent: Rego Björklund

30 Siw Burman och Olle Berggren, Lyckselepolska Siw Burman och Matti Lindahl, Polska efter Janne Mårtensson.

31 Eva Lycksell och Laggens Änglar, Filthy McNasty Sven-Gunnar Lagerkvists Lino Rumi Vacheva spelar Gershwin; Prelude

32 Gitarrorkester spelar Carillon. Anders Eriksson och Erling Stenmark framför Lyckans minut tillsammans med kompositören Rego Björklund.

33 Stevie Wonder-mix Den gamla restaurangtrion, här med Kerstin Eriksson, Olle Berggren och Örjan Holmberg.

34 Cellokonsert Yolanda Martinez ger en egen cellokonsert, en examenskonsert, med musik av Vivaldi, Boccherini, Rachmaninov, Faure och Grieg, i Musikskolans konsertsal torsdag 26/4. Vid flygeln sitter Rumi Vacheva. Vårkonsert i kyrkan Tisdag 8/5 är det Vårkonsert i kyrkan med Musikskolans orkestrar, ensembler och solister. Konferencier: Erling Stenmark

35 Stråkklass. "Norrsken" av J. Johansson under ledning av Siw Burman. Fint samspel i Telemanns "Sinfonia", arr. J. Johansson. Lycksele Musiksällskap tillsammans med Stråkklassen.

36 Visa från Utanmyra. Fiolgrupp: "Sommarvals" av A. Möller. Agnes Juul och Alma Söderström I saxofonduett :"How do you keep the music playing" av Legrand. Fyrhändigt piano, "Karneval i Venedig". Johanna Stenmark framför Svit för solo oboe av C.F. Waters.

37 Allegro ur Vivaldis konsert för Mandolin och stråkorkester, solist: Matti Lindahl. Hanna Nygren: C.F.E. Bach, "Solfeggietto".

38 Körsång: Over the Rainbow, Arlen/Harburg och Tuxedo Jinction, Hawkins/Johnson/Dash/Feyne. Symfoniorkester: Prelude no. 1, Hughes-Jones.Av J. Williams :Highlights from Harry Potter och Great Movie Adventures. Dirigent: Erling Stenmark. Foto: Lena Linder Björkenstam och Ylva Nyberg

39 Musikfestival på Gammplatsen Jubileumsåret avslutas med en tre dagar lång Musikfestival på Gammplatsen. Alla Musikskolans elever är inbjudna, ett hundratal har valt att delta. Gästande lärare och musiker är Jonas Knutsson, saxofon, Raphael Sida, slagverk, Anci Hjulström, sång samt Erik Rydvall, nyckelharpa. Jonas Knutsson har komponerat musik för tillfället. Festivalen kröns med en Jubileumskonsert på utomhusscenen på Nationaldagen. Regnet öser ner nästan hela dagen, men man har satt upp ett stort tält och publiken strömmar till ändå. Nationaldagsfirande med Musikfesten. Inmarsch med Musikkåren i spetsen Foto: Y. Nyberg Musikskolechef Lena From med fana. Foto: Y. Nyberg

40 Lions stipendium till Stina Söderström. Tempelriddarnas stipendium till Yolanda V.- Martinez. Stipendium ur Martin Hedmans minnesfond till Andreas Eriksson, mottas här av Joel Eriksson.

41 Hemvärnets Musikkår, Lycksele. Lycksele Manskör.

42 "All Shook Up" med musikesteterna. Foto: Y. Nyberg Esteternas slutackord Foto: C.Stenmark

43 MUSIKFESTEN 2012 Jonas Knutsson Raphael Sida Erik Rydvall Anci Hjulström Fantastisk ledar-kvartett! Koncentrerade elever.

44 Kör och orkester. Anders Eriksson Matti Lindahl och Siw Burman Lärare från Musikskolan.

45 Tältet fullt av medverkande och publik! Lycksele / Helena Gustafsson och Ylva Nyberg

Mellersta Upplands Kammarorkester Styrelsens berättelse om verksamheten under år 2000 fram till årsmötet den 27 mars 2001.

Mellersta Upplands Kammarorkester Styrelsens berättelse om verksamheten under år 2000 fram till årsmötet den 27 mars 2001. Mellersta Upplands Kammarorkester Styrelsens berättelse om verksamheten under år 2000 fram till årsmötet den 27 mars 2001. Orkesterns styrelse har under året bestått av följande medlemmar: Tore Stenström

Läs mer

musik i helena S:ta Helena kyrka

musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena S:ta Helena kyrka musik i helena hösten-2018 Tack Gud för Livet och dess gåvor! Du talar till mej och rör vid mej genom orden, sången och musiken. Du vill att jag ska förstå att jag är gränslöst

Läs mer

DOMKYRKO MUSIKEN L I N K Ö P I N G H Ö S T E N

DOMKYRKO MUSIKEN L I N K Ö P I N G H Ö S T E N DOMKYRKO MUSIKEN LINKÖPING HÖSTEN 2018 Här presenteras den musik som görs i Linköpings domkyrkoförsamling under höstterminen 2018. Du är välkommen att lyssna till såväl nyskriven musik som musik av gamla

Läs mer

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan 2015-2016 Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Vi hoppas du förstår vilken förmån du som är ung och bor i Skinnskatteberg har. Du har chansen att utan avgift få lära dig att:

Läs mer

Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor.

Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor. Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor. Umeå Musikskolas utåtriktade verksamhet Läsåret 2013-2014 Musikskolans lärare och elever är en viktig del av Umeås kulturliv, och syns ofta

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2015 och verksamhetsplan 2016 Leksands musikskola

Kvalitetsredovisning 2015 och verksamhetsplan 2016 Leksands musikskola Kvalitetsredovisning 2015 och verksamhetsplan 2016 Leksands musikskola Kvalitetsredovisning 2015 Uppdrag Musikskolan är drivkraften i kommunenskultur- och musikliv och bidrar till individers personliga

Läs mer

Anmälan av medborgarförslag och förslag till beredning Genomför ett samarbetsprojekt i musik mellan Västerås och Eskilstuna

Anmälan av medborgarförslag och förslag till beredning Genomför ett samarbetsprojekt i musik mellan Västerås och Eskilstuna Kommunstyrelsen 2016-09-19 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2016:495 Kerstin Herbertsson 016-710 18 53 1 (2) Kommunfullmäktige Anmälan av medborgarförslag och förslag till beredning Genomför

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Musik. huddinge församling hösten 2016

Musik. huddinge församling hösten 2016 Musik huddinge församling hösten 2016 ett rikt musikliv Att sjunga, spela och lyssna är att bli berörd. Musik är lugn och stora känslor. Ibland talar den till vårt innersta. Musik är viktigt och spelar

Läs mer

Sommarprogram. Solna församling. Juni-augusti Solna församling

Sommarprogram. Solna församling. Juni-augusti Solna församling Sommarprogram Juni-augusti 2016 www.solnaforsamling.se Midsommarfirande Sång och dans kring midsommarstången Kaffe, saft och jordgubbstårta Avslutande andakt i Solna kyrka 24 juni Kl 14 Solna kyrkby Medverkande:

Läs mer

Kalender för Svenska kyrkan Hägersten

Kalender för Svenska kyrkan Hägersten Kalender för Svenska kyrkan Hägersten April 2019 Tors 25 Tors 25 Sön 28 Sön 28 Tis 30 Tis 30 Tis 30 Tis 30 13:00 Andrum med mässa Mässa Christina Öjhagen, Ia Arhusiander Plats: Gröndals kyrka Mässa med

Läs mer

Förutsättningar Organisation Instrument Elever gruppundervisning och individuell undervisning

Förutsättningar Organisation Instrument Elever gruppundervisning och individuell undervisning Kvalitetsredovisning för Borlänge musikskola läsåret 2009/2010 Förutsättningar Organisation I musikskolan arbetar rektor, assistent och musiklärare. Lärarna är organiserade i arbetslag för stråk, blås,

Läs mer

Välkommen till Eskilstuna musikskola

Välkommen till Eskilstuna musikskola Välkommen till Eskilstuna musikskola Vi vill stimulera flickor och pojkar till eget skapande och bidra till ett rikt och varierat musikliv i Eskilstuna. Musikskolan är en frivillig skolform som vill ge

Läs mer

Foto: Lars-Erik Tobiasson. Musik. Våren i Växjö domkyrka

Foto: Lars-Erik Tobiasson. Musik. Våren i Växjö domkyrka Musik Våren 2017 i Växjö domkyrka Foto: Lars-Erik Tobiasson Foto: Lars-Erik Tobiasson Välkomna till Växjö domkyrka och alla vårens konserter Jag vill hälsa er varmt välkomna till alla musikarrangemang

Läs mer

LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER

LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER Pris: 20 kr LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER DAGENS PROGRAM 1 LUCIAKONSERT MED NACKA MUSIKKLASSER Söndag 6 december kl 16.00 och 18.00 Elever från Nacka Musikklasser bjuder på traditionsenligt Luciafirande

Läs mer

Överkalix kyrkokör 90 år 1922-2012. Lite om körens verksamhet Då och Nu

Överkalix kyrkokör 90 år 1922-2012. Lite om körens verksamhet Då och Nu Överkalix kyrkokör 90 år 1922-2012 Lite om körens verksamhet Då och Nu Så började det... 1922 bildades Överkalix sångkör av vik komminister Arvid Nordin. Detta blev början till en 90-årig körtradition

Läs mer

MUSIKPROGRAM. Augusti. September

MUSIKPROGRAM. Augusti. September Betelkyrkan - En del av MUSIKPROGRAM A u g u s t i - D e c e m b e r 2 0 1 1 Augusti Söndag 28 augusti kl 18.00 Höstens konsertserie startar med en hyllning till Jussi Björling 100 år. Med guld i strupen

Läs mer

Rune Larsson VÅR HEMBYGD. Kolbäcks Musikkår

Rune Larsson VÅR HEMBYGD. Kolbäcks Musikkår Rune Larsson VÅR HEMBYGD Kolbäcks Musikkår Bilden på omslaget är från Kolbäcks Musikkårs spelning i Godtemplarlokalen 1952. Foto Gustaf Åhman. Nedre r: Tage Pettersson, Bertil Strömbäck. Stig Larsson,

Läs mer

VILL DU LÄRA DIG SPELA ELLER SJUNGA?

VILL DU LÄRA DIG SPELA ELLER SJUNGA? VILL DU LÄRA DIG SPELA ELLER SJUNGA? Då är du välkommen att anmäla dig till Musikskolan Gislaved. Hos oss kan du lära dig spela ett instrument eller att sjunga. Vi har också många orkestrar, musikgrupper,

Läs mer

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar

VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar VÄLKOMMEN till Pingstkyrkan Smålandsstenar Program Mars April - Maj 2019 Vi vill vara en välkomnande, kärleksfull och växande gemenskap med Jesus och varandra MARS 3 Söndag 10.00 FÖRSAMLINGSMÖTE Nattvard

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Musikskolan

Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016. Musikskolan Systematiskt kvalitetsarbete 2015/2016 Innehållsförteckning 1 s verksamhet... 3 2 Vision för barn- och utbildningsnämnden... 3 3 Inledning... 3 4 Åtgärder för utveckling... 4 5 Uppföljning av prioriterade

Läs mer

Välkommen till Nya Musikskolan läsåret

Välkommen till Nya Musikskolan läsåret Vi som jobbar på Musikskolan Susanna Elmgren Lena Egardt Ewa Nylander Faiez Michail Andreas Bölling arbetslagsledare, träblås, sång, kör och orkester stråk, spelmanslag och orkester gitarr och gitarrorkester

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN DANDERYDS KULTURSKOLA Noragårdsvägen 27, 182 34 DANDERYD 08-568 910 96 kulturskolan@danderyd.se www.danderyd.se/kulturskolan 1 Äntligen! Musik

Läs mer

Konsertprogram Våren

Konsertprogram Våren Konsertprogram Våren 2016 www.karlskogakonsertforening.se STÖD MUSIKLIVET I KARLSKOGA BLI MEDLEM I KARLSKOGA KONSERTFÖRENING Medlemskap kostar 180:- per spelår. Det ger dig 40:- rabatt på de konserter,

Läs mer

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson

FLUXEN Söndag 2 december kl Gudstjänst, Mattias Olofsson December 2018 Välkommen under Jul och nyår Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesu födelse. Vi samlas till gudstjänster, konserter och

Läs mer

Kulturskolan i Sjöbo Läsåret 2011-2012

Kulturskolan i Sjöbo Läsåret 2011-2012 Kulturskolan i Sjöbo Läsåret 2011-2012 Kulturskolan i Sjöbo erbjuder musikskola, teaterverksamhet, kreativt scenskapande och dockteaterverkstad. I vår verksamhet har vi ca 400 härliga, duktiga elever som

Läs mer

SVENSK JÖNKÖPING 25 27 MAJ 2012 BLÅSMUSIKFESTIVAL. festivalparaden - vi sätter rekord i blåsorkester!

SVENSK JÖNKÖPING 25 27 MAJ 2012 BLÅSMUSIKFESTIVAL. festivalparaden - vi sätter rekord i blåsorkester! SVENSK JÖNKÖPING 25 27 MAJ 2012 BLÅSMUSIKFESTIVAL festivalparaden - vi sätter rekord i blåsorkester! Marinens Musikkår Matilda Hansson & Peter Johansson John Alexander Bauer Hanson Brass Mer information

Läs mer

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan Sång- och orkesterklasser Haninge musikklassers verksamhet är förlagd till Brandbergsskolan och är integrerad med skolans övriga verksamhet. Vi följer samma läroplan

Läs mer

falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret

falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret falun.se/kulturskolan Kulturskolan i Falun Läsåret 2017 2018 Välkommen till Kulturskolan i Kulturhuset tio14! Kulturskolan har nyligen flyttat in i fantastiska lokaler i Kulturhuset tio14 där vi tillsammans

Läs mer

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan Vårspel 2016 vecka 10-16 Kulturskolan Under våren får du chansen att spela mycket mer hos oss utan att det kostar något extra. I stället för vanlig lektion får du vara med i olika ensembler och grupper.

Läs mer

musik i s:t tomas kyrka

musik i s:t tomas kyrka vår 2016 musik i s:t tomas kyrka FEBRUARI Söndag 21/2 klockan 16.00 ORKESTERKONSERT J. Brahms: Akademisk festouvertyr Cesar Franck: Symfoni i c-mol Richard Strauss: Oboekonsert S:t Tomas symfoniorkester

Läs mer

Ingeborg Axner-Franzén, flöjt Jan-Åke Jönsson, gitarr Olov Franzén, cello

Ingeborg Axner-Franzén, flöjt Jan-Åke Jönsson, gitarr Olov Franzén, cello Olov Franzén, cello är en dynamisk och spännande konstellation mellan tre sinsemellan mycket olika musikpersonligheter. Flöjt, gitarr, cello och ibland sång figurerar i sällsamma möten och kombinationer.

Läs mer

Sommarmusik. Starrkärrs kyrka Onsdagar kl

Sommarmusik. Starrkärrs kyrka Onsdagar kl Sommarmusik Starrkärrs kyrka Onsdagar kl. 20.00 1 Musik i sommarkvällen Varje onsdag kl.20.00 mellan 16 juni och 18 augusti kan man komma till Starrkärrs kyrka och få njuta av vacker musik. Inbjudna sångare

Läs mer

Långsele vuxen slutresultat

Långsele vuxen slutresultat Långsele vuxen slutresultat Vuxen Placering Efternamn Förnamn Ort Vikt i gr Minsta fisk 1 Båtsman Kjell-Åke Långsele 5300 2 Axelsson Martin Lycksele 1012 3 Wännström Staffan Lycksele 883 4 Sigefelt Lena

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN

SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN 17-18 JUNI 2014 SIDE BY SIDE A YOUTH MUSIC CAMP BY EL SISTEMA SWEDEN är ett musikläger för barn och unga med syftet att bygga broar mellan kulturer

Läs mer

A King Is Born. Ett sätt att framföra en julkonsert på. Text & Musik Cathrine Berntsson och Stina Jirdell

A King Is Born. Ett sätt att framföra en julkonsert på. Text & Musik Cathrine Berntsson och Stina Jirdell 1 A King Is Born Ett sätt att framföra en julkonsert på Text & Musik Cathrine Berntsson och Stina Jirdell www.concor.nu Bilder på Kungakronorna Marie Bronedahl www.bronedahldesign.se Foto i manus Robert

Läs mer

Björlanda-Torslanda Höstens Program

Björlanda-Torslanda Höstens Program Björlanda-Torslanda Höstens Program 2017 Månadsmöten första måndagen i månaden kl. 10:30 Plats: Församlingshemmet.Torslandatorg. Vi blandar sång och musik med lite kultur. Vi bjuder på trevlig samvaro,

Läs mer

SommarNytt 2011. Sommartid i Bjärreds församling!

SommarNytt 2011. Sommartid i Bjärreds församling! SommarNytt 2011 Sommartid i Bjärreds församling! Redaktionen Ansvarig utgivare: www.bjarredsforsamling.se Öresundvägen 9 Kyrkoherde:Eva Landberg Tryckt hos Totalprint AB,Malmö 237 35 Bjärred bjarredsforsamling@svenskakyrkan.se

Läs mer

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe

FLUXEN Söndag 3 februari kl Gudstjänst, Stig Strömbergsson. Kyrkkaffe Februari 2019 GUDSTJÄNSTER 1-28 februari Gudstjänster firas varje söndag och ofta andra dagar i veckan. Gudstjänsten är alltid öppen för alla, oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du tror på.

Läs mer

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren,

Välkommen! 100 kr inkl kaffe/kaka. Öl, pizzabitar, smörgås finns att köpa i baren, Torsdag 26 mars kl Medborgarcafé Våra politiker i Krokoms kommuninbjuder till samtalskväll kring kulturens betydelse för medborgare i kommunen. Nu har Du även chansen att diskutera, ställa frågor kring

Läs mer

KYRKOMUSIK I LINKÖPING

KYRKOMUSIK I LINKÖPING KYRKOMUSIK I LINKÖPING Palmsöndagen - Pingstdagen 2014 KYRKOMUSIK I LINKÖPING ges ut av Collegium Musicum, ett samarbetsorgan mellan kyrkomusikerna i Linköping. Layout: Jonna Allvin Tryck: Kyrkoförvaltningen

Läs mer

BAROCKEN ca 1600-1750

BAROCKEN ca 1600-1750 BAROCKEN ca 1600-1750 Ordet barock betyder ungefär befängt eller konstigt. Namnet började användas när barocken var slut som en reaktion på epokens prålighet. * Musiken under barocken hade en tydlig puls

Läs mer

Sommarprogram. Solna församling. Juni-augusti Solna församling

Sommarprogram. Solna församling. Juni-augusti Solna församling Sommarprogram Juni-augusti 2016 www.solnaforsamling.se Midsommarfirande Sång och dans kring midsommarstången Kaffe, saft och jordgubbstårta Avslutande andakt i Solna kyrka 24 juni Kl 14 Solna kyrkby Medverkande:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 för Adelöv/Linderås kyrkokör Efter ett litet juluppehåll startade kören igen den 21/1 i Linderås. Helgen efter var det dags för Sångartinget, som den här gången hölls i Gripenbergs

Läs mer

KulKulturmånad För alla intresserade För alla intresserade i en viss ålder För utvalda grupper

KulKulturmånad För alla intresserade För alla intresserade i en viss ålder För utvalda grupper KulKulturmånad För alla intresserade För alla intresserade i en viss ålder För utvalda grupper 5 oktober - 1 november 2014 Vecka 41-44 Vecka 41 5-11 oktober Dag Datum Tid Plats Inbjudna Arrangemang Aktör

Läs mer

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

A 1 A 2 A 3. Fullträffen

A 1 A 2 A 3. Fullträffen A 1 Patrick Ohlsson Umeå PK 31/22 2 Magnus Nyman Vännäs PSK 30/22 0 Tobias Sandström Umeå PK 12/9 3 Erik Fahlgård Vännäs PSK 10/8 0 A 2 Kristofer Nilsson Lycksele PK 41/25 6 S Magnus Skoglund Röåns SK

Läs mer

MUSIKSKOLAN. Vårterminen 2015

MUSIKSKOLAN. Vårterminen 2015 MUSIKSKOLAN Vårterminen 2015 Kära musikvän! Musikskolan i Boxholms kommun erbjuder barn och ungdomar möjligheten att i sin egen takt utvecklas inom musik. Denna broschyr presenterar dessa möjligheter och

Läs mer

Lilla Edets Musikskola

Lilla Edets Musikskola information år 4-9, läsåret 2013/2014 Lilla Edets Musikskola utbildning Välkommen till musikskolan I den här foldern hittar du information om musikskolan i Lilla Edet. I slutet av foldern hittar du en

Läs mer

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren

Det händer i Lidingö församling. sommaren 2011. 1 juni - 28 augusti. jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren Det händer i Lidingö församling sommaren 2011 1 juni - 28 augusti jungfru marie nycklar Foto: Miriam Nordgren 2 Mer information om Caféerna, Samtalsgruppen, och Musik i sommarkväll finns på sista sidan

Läs mer

2018/19 YDRE KULTURSKOLA

2018/19 YDRE KULTURSKOLA Läsåret 2018/19 YDRE KULTURSKOLA Hej! Kultur blir för vissa människor en mycket stor del av livet, och den kreativa lusten brinner med jämn och stark låga. För andra är kultur bara ett gott sällskap; en

Läs mer

Kursplan för musik i grundskolan

Kursplan för musik i grundskolan Kursplan för musik i grundskolan Denna kursplan innefattar årskurserna F-1 t o m 6.I årskurs 3 en del av året har eleverna efter enskilt politiskt beslut orkesterklass (se separat kursplan). Musikundervisningen

Läs mer

AMF VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 2008-04-11

AMF VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 2008-04-11 Sida 1(5) Bilaga 1 till protokoll från årsmötet 2008. 1 FÖRUTSÄTTNINGAR Som grund för föreningens verksamhet finns ett arrangemangsavtal mellan Arboga Fritidsoch Kulturnämnd och, daterat 1996-05-10 samt

Läs mer

Resultat Borås Nat

Resultat Borås Nat Klass C Resultat Borås Nat 2009-04-26 1 104 Staffan Sundström Tuve Tigers BGK 35 + 37 = 72 + 37 = 109 36,33 2 105 Mattias Nyberg BGK Jönköping 32 + 36 = 68 + 41 = 109 36,33 3 113 Eva Lundgren Borås MGK

Läs mer

För dig som är nyfiken på musik

För dig som är nyfiken på musik Musikskolan i Upplands Musikskolan i Upplands Väsby Väsby För dig som är nyfiken på musik Blåsinstrument Musikens språk Att få utveckla sig genom musik ger barn och ungdomar ett språk och ett verktyg till

Läs mer

Vox Humana. Hösten Orgeln i Själevads kyrka, foto Erik Bergström

Vox Humana. Hösten Orgeln i Själevads kyrka, foto Erik Bergström ORGELKLUBBEN Vox Humana Hösten 2017 Orgeln i, foto Erik Bergström Orgeln i, foto Erik Bergström Välkomna till Orgelklubben Vox Humana! Hösten närmar sig och för alla orgelvänner i Örnsköldsvik väntar en

Läs mer

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober

Kista kyrka 30 år. Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober Kista kyrka 30 år Jubileumsprogram 30 september - 5 oktober KISTA KYRKA 30 ÅR TISDAG 30/9 Kista kyrka, vad berättar byggnaden? En kväll om själva kyrkobyggnaden med kyrkorum och angränsande verksamhetslokaler.

Läs mer

MUSIK PROGRAM JAN FEB MAR APR MAJ JUN 2015. Betelkyrkan är en del av:

MUSIK PROGRAM JAN FEB MAR APR MAJ JUN 2015. Betelkyrkan är en del av: MUSIK PROGRAM JAN FEB MAR APR MAJ JUN 2015 Betelkyrkan är en del av: JAN LÖRDAG 24 JANUARI KL 10.00 Eldsjälsfest med medverkan av elever från Betelekyrkans musikskola. LÖRDAG 24 JANUARI KL 11.00 Snäckan

Läs mer

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning - 1 - Sammanfattning Ett samarbete mellan tonsättare, kultur- och musikskolor och professionella musiker. Ny musik komponeras och framförs av elever och proffs tillsammans. Delade fioler är en fristående

Läs mer

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24

Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Månadsbrev Mars 2014 Nacka 2014-03-24 Pris till Järlas elever Ett stort och varmt grattis till våra elever i åk 6! Under vecka 12 var det vernissage i Stadshuset för utställningen Framtidens stad i Nacka

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor.

Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor. Vi skapar levande musik i en levande stad för växande människor. Umeå Musikskolas utåtriktade verksamhet Läsåret 2012-2013 Musikskolans lärare och elever är en viktig del av Umeås kulturliv, och syns ofta

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2015-2016 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Foto: Sturla Bakken ÅRJÄNG PROGRAM

Foto: Sturla Bakken ÅRJÄNG PROGRAM Foto: Sturla Bakken ÅRJÄNG PROGRAM STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER Allsköns Musik 2012 Vi är mycket stolta och glada över att kunna presentera Allsköns Musik 2012. Efter sex år kan vi se tillbaka på ett

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-03-24. 2.1 Årsmöte Årsmötet hölls 2011-03-09 och följdes av konstituerande möte i den nya styrelsen.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-03-24. 2.1 Årsmöte Årsmötet hölls 2011-03-09 och följdes av konstituerande möte i den nya styrelsen. Sida 1(5) 1 FÖRUTSÄTTNINGAR Som grund för föreningens verksamhet gäller ARRANGEMANGSAVTAL ARBOGA MUSIKFÖRENING mellan Arboga Kommun, Fritid & Kultur och, daterat december 2008. 2 MÖTEN 2.1 Årsmöte Årsmötet

Läs mer

Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015

Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015 Göteborgs Pianofestival Verksamhetsberättelse 2015 Ordföranden har ordet 2015 var ett intressant år! Göteborgs Pianofestival hyllade speciellt tonsättaren Alexander Skriabins musik med fantastiska unga

Läs mer

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande ... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande sommarläsning och många turisttips! vålitömmen! KftTRtNrffoUttS

Läs mer

Mitt i livet, öppen mot. framtiden

Mitt i livet, öppen mot. framtiden Välkommen till Kyrkveckan och mötesplatserna Folkets Hus Galaxen och Stora Tuna kyrka. Kyrkveckan är en del av Svenska kyrkan i Borlänges arbete med att vara en kyrka mitt i livet, öppen mot framtiden.

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2011-2012 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING

VERKSAMHETSBESKRIVNING VERKSAMHETSBESKRIVNING VÅR VERKSAMHETSIDÉ Umeå Musikskola är en viktig del av kommunens utbildnings-, kultur- och fritidsverksamhet och en stimulerande del i barns och ungdomars uppväxt. Umeå Musikskola

Läs mer

SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT

SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT SKELLEFTEÅ AIK FRIIROTT RESULTAT I Ungdoms DM 2-3 februari 2002 START (c) 16:13 LÖRDAG P13 60m 1 André Markström -89 Skellefteå AIK Friidrott 8.23 2 Anders Boström -89 IFK Umeå 8.44 3 Claes Beverlöv -89

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Musikens Hus Akademin får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år 2009 1. Styrelse Styrelsen för Musikens Hus Akademin har för verksamhetsåret 2009 haft

Läs mer

Musik. i Säterbygdens kyrkor. Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg

Musik. i Säterbygdens kyrkor. Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg Musik i Säterbygdens kyrkor Höst och vinter 2015 Säter Gustafs Stora Skedvi Silvberg Hjärtligt välkommen till musikgudstjänster och konserter i Säterbygdens kyrkor under höst och vinter 2015. Här nedan

Läs mer

Musik vid LiU. Generalprogram våren 2017

Musik vid LiU. Generalprogram våren 2017 Musik vid LiU Generalprogram våren 2017 Programmet är framtaget av Musik vid LiU för att samla vårens alla konserter i ett behändigt format. Varmt välkommen och mycket nöje! För mer information och frågor,

Läs mer

Medverkande i 2015 års festival

Medverkande i 2015 års festival Medverkande i 2015 års festival Halmstad Symphonic Band Halmstad Symphonic Band är Halmstads Kulturskolas blåsorkester för de äldre eleverna. Orkestern grundades 1977 och är alltså nu 36 år. I dag har

Läs mer

KYRKOMUSIK I LINKÖPING

KYRKOMUSIK I LINKÖPING KYRKOMUSIK I LINKÖPING hösten 2008 V lör 6/9 älkommen till våra kyrkor i Linköping med omnejd för att lyssna till vårt musikutbud under hösten 2008. Observera att ändringar i programmet kan förekomma.

Läs mer

Musik vid LiU. Generalprogram 2018

Musik vid LiU. Generalprogram 2018 Musik vid LiU Generalprogram 2018 Programmet är framtaget av Musik vid LiU för att samla årets alla konserter i ett behändigt format. För mer information och frågor, kontakta Christina Hörnell på 013-28

Läs mer

Kulturskolans. Inspirationsvecka

Kulturskolans. Inspirationsvecka Kulturskolans Inspirationsvecka 19-26 mars 2017 Söndag 19/3 Improvisation Kom och prova på improvisation med lärarkomp! Vi kommer att spela två välkända jazzstandards: Cantaloupe Island och Autumn Leaves.

Läs mer

Verksamhetsberättelse Boxholms Musikkår 2009. Boxholms Musikkår. Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Boxholms Musikkår 2009. Boxholms Musikkår. Verksamhetsberättelse Boxholms Musikkår Verksamhetsberättelse 2009 1 Förslag på dagordning vid Boxholms Musikkårs årsmöte Torsdagen den 11 mars klockan 19.00 på Folkets Hus i Boxholm 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning

Läs mer

ÖRNFJÄDERN Resultat

ÖRNFJÄDERN Resultat ÖRNFJÄDERN 2004 Resultat NOLASKOLANS SPORTHALL 10 11/1 2004 GENERELL MATCHSTATISTIK Totalt antal deltagare: Antal deltagande män: Antal deltagande kvinnor: Totalt antal matcher i tävlingen: Antal spelade

Läs mer

Musik- och kulturskolan

Musik- och kulturskolan RAPPORT 2016-02-03 Musik- och kulturskolan 2015 i statistik, text och bild Sammanställd av: Patrik Karlsson, Kulturskolechef Datum: 2016-02-24 Förord Musikskolan grundades 18 juni 1962, mellan klockan

Läs mer

Umeträffen, medel fr 2011-06-10 21:25 Startlista skapad av OE2003 Stephan Krämer 2008

Umeträffen, medel fr 2011-06-10 21:25 Startlista skapad av OE2003 Stephan Krämer 2008 1 av 5 2011-06-10 21:35 Umeträffen, medel fr 2011-06-10 21:25 Startlista skapad av OE2003 Stephan Krämer 2008 Bricka Namn Klubb Start H75 (6) 262949 Sven-Erik Lundgren Umeå OK 12:20:00 262236 Ivan Norsten

Läs mer

Namn Förening Klass Träff Poäng Daniel Olsson Umeå PK 2 37/23 6 Rolf Jansson Lycksele PK 2 29/22 3 Oskar Andersson Umeå PK 2 23/19 1

Namn Förening Klass Träff Poäng Daniel Olsson Umeå PK 2 37/23 6 Rolf Jansson Lycksele PK 2 29/22 3 Oskar Andersson Umeå PK 2 23/19 1 A 1 Marcus Karström Umeå PK 1 38/23 13 Brons Magnus Skoglund Röåns PK 1 33/22 1 Linus Eriksson Vännäs PSK 1 30/20 6 Dennis Andersson Umeå PK 1 29/21 6 Fredrik Burman Burträsk PK 1 29/20 2 A 2 Daniel Olsson

Läs mer

MALMÖ AKADEMISKA KÖR & ORKESTER

MALMÖ AKADEMISKA KÖR & ORKESTER MALMÖ AKADEMISKA KÖR & ORKESTER I Malmö akademiska kör och orkester samlas kvalificerade sångare och musiker från hela regionen. Studenter och medarbetare vid Malmö universitet samsas med alumner, musiklärare,

Läs mer

Kulturförening i Rasbo Rasbo pastorat. arrangerad av:

Kulturförening i Rasbo Rasbo pastorat. arrangerad av: UPPLANDS RASBO-RASBOKIL ORGELDAGAR 2012 under Kulturveckan 3-12 augusti 2012 mästarklasser och konserter på XVIII-talets Strand-orgel i Rasbokils Kyrka & symfoniska Allénorgel i Rasbo Kyrka mästarklass

Läs mer

Utbud läsåret 2014-2015

Utbud läsåret 2014-2015 YDRE KULTURSKOLA YDRE KULTURSKOLA SVANTE SIGURDSSON musikledare, fiol, dragspel svante.sigurdsson@ydre.se 070-668 96 02 BJÖRN NORDIN gitarr, bas bjorn.nordin@ydre.se 070-201 07 81 BOBO HERMANSSON måleri,

Läs mer

Välkommen till. Musik & Dansskolan

Välkommen till. Musik & Dansskolan Välkommen till Musik & Dansskolan älkommen till usik & Dansskolan i Piteå Musik & Dansskolan är en skola i kommunal regi som är till för dig som vill lära dig spela, sjunga eller dansa. Du kan söka till

Läs mer

ORGELPUNKT MALMÖ Uppdaterad 6 april

ORGELPUNKT MALMÖ Uppdaterad 6 april ORGELPUNKT MALMÖ 2017 Uppdaterad 6 april Hej orgelmusikälskare! ORGELPUNKT MALMÖ vill vara ett forum för dig som älskar orgelmusik. Här försöker vi samla all information om orgelrelaterad verksamhet i

Läs mer

Kulturskolan. Kursprogram. teater. sång musik. dans

Kulturskolan. Kursprogram. teater. sång musik. dans Kulturskolan teater sång musik Kursprogram dans Ett helt hus och alla lärare väntar på dig! Vi är glada att hälsa dig välkommen till Ängelholms Kulturskola. Vi har öppenhet, omtanke och handlingskraft

Läs mer

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C)

Vänortskommittén Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Hedegärde plan 0, kl.17:00-19:15 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), 1:e vice ordförande Göte Olsson (C) Jaana Järvitalo

Läs mer

Vad Hände 2008?

Vad Hände 2008? 1 av 22 2011-10-09 21:36 Vad Hände 2008? 2007 2009 Bildcolage från söndagens lucia och tomte samt av tackning av Erika Kågström. 2 av 22 2011-10-09 21:36 Söndagens tema var Bana väg för herren. En kyrka

Läs mer