PARKER BAD. Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar. with people in mind

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PARKER BAD. Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar. with people in mind"

Transkript

1 PARKER BAD Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar with people in mind

2 2 Parker Bad UPPTÄCK EN SMIDIGARE LÖSNING FÖR ASSISTERAD BADNING Fristående Parker Bath från ArjoHuntleigh är ett unikt bakåtlutande badsystem. Detta badkar är ett av de få i världen som förenar fördelarna med ingång från sidan, motordriven höjning, sänkning och lutning till en ökad vårdkvalitet. Det underlättar assisterade badrutiner och gör dem säkrare och mer komfortabla än någonsin för såväl vårdtagare som skötare. Passar alla vårdtagare. Ett unikt system med ingång från sidan och en integrerad gjuten sits förenklar lyft och förflyttningar av alla vårdtagare, även de med begränsad mobilitet och passar särskilt väl för Albert, Barbara och Carl. På broschyrens baksida kan du se bilder på Albert, Barbara och Carl. Kan placeras var som helst Tack vare badkarets kompakta, fristående utformning och flexibla slangar kan det installeras där det bäst får plats i en alkov, vid sidan eller i mitten av rummet. Sätter nya standarder På vårdhem och sjukhus ger Parker Bath en bättre vård i ett anpassat, tidsbesparande badmoment utan de risker som förknippas med manuella rutiner. Klarar tidens krav Det här badsystemet har visat sig vara en hållbar produkt byggd på ett innovativt koncept. Ständiga förbättringar innebär att karet fortsätter att vinna prestigefyllda designpriser. Genom fokusering på produktkvalitet bevarar systemet sitt attraktiva, eleganta utseende och tillförlitlig prestanda under hela sin långa, intensiva driftslivslängd.

3 Parker Bad 3 Lättåtkomligt Parkerbadets unika badrutin börjar med att fotkaret automatiskt fylls. Det rymmer tillräckligt med vatten för ett komfortabelt bad. Vårdtagarna kan sätta sig själva eller enkelt förflyttas genom öppningen längs sidan av karet. Förflyttningar underlättas av karets välvda botten, vilket gör det lätt att komma åt med en mobil lyft. Skön tillbakalutning När vårdtagaren sitter säkert i badkaret kan dörren stängas. Karet lutas då varsamt tillbaka genom tryckning på handkontrollen. Vattnet flödar då upp från det redan fyllda fotkaret och runt omkring badaren. Alternativt kan badkaret användas som en komfortabel, lättåtkomlig duschkabin eller så kan det fyllda fotkaret användas för fotvård. Komfort och säkerhet Badkarets helgjutna och släta konturer ger tillsammans med huvudstödet ett bekvämt stöd för vårdtagaren. Denna ställning gör det också utomordentligt lätt för skötaren att utan ansträngning utföra hygienvård. Med en knapptryckning höjer man badkaret till korrekt arbetshöjd vilket förhindrar ryggont. Det variabla luftmassagesystemet (med två hastigheter) kan aktiveras för att ge stimulering och avslappning åt badaren. Ett varmt avslut Efter badet ställs karet åter i upprätt läge och vattnet rinner ner i fotkaret så att dörren kan öppnas på en gång. Skötaren kan börja torka av vårdtagaren medan han/hon fortfarande sitter på den varma sitsen, innan förflyttningen från badet påbörjas.

4 4 Parker Bad VÄLKOMMEN TILL ETT ANPASSAT, STRESSFRITT BAD Ett bad med Parker Bath från ArjoHuntleigh är säkert, bekvämt och värdigt för vårdtagaren under alla badmoment och innehåller inga manuella lyft, ingen belastning eller ansträngning för skötaren. Detta badkar sparar både tid och resurser samt skötarens rygg. Så fort du börjar fylla badkaret sparar du tid och vatten. Fotkaret rymmer tillräckligt med vatten för ett behagligt bad i det tillbakalutade badkaret, medan ett vanligt badkar skulle kräva mycket mer vatten. Under tiden som fotkaret fylls kan skötaren hämta och förbereda vårdtagaren för badet. Assisterade eller självständiga förflyttningar går lätt tack vare karets unika sidodörr. Albert*, till exempel, behöver lite eller ingen hjälp. Barbara* kan lätt förflyttas från en Walker eller aktiv lyft, medan Carl* kan komma i badet från en aktiv eller passiv lyft. Den enda fysiska hjälpen som kan behövas under förflyttningen är hjälp med att placera vårdtagarens ben i det varma vattnet i fotkaret. En kombination av handkontroll, bakåtlutad badställning och ställbar höjd gör att skötaren alltid kan arbeta nära vårdtagaren i en bekväm ställning och samtidigt kontrollera att badkaret befinner sig på rätt arbetshöjd. Kontroller för att fylla badet och sköta duschen finns inom bekvämt räckhåll på den termostatiska kontrollpanelen och den fristående utformningen av badet gör det lätt att komma åt överallt. MultiClean (tillval) möjliggör tidsbesparande hygienrutiner efter varje bad och minskar risken för smittspridning. MultiClean blandar automatiskt ett bakteriebekämpande rengöringsmedel, till en av dig förvald styrka och sprider ut det på badkarsytorna genom ett avstängbart duschmunstycke eller genom luftmassagesystemet för invändig hygienkontroll. När tid sparas på förflyttningar och andra rutingöromål under badmomentet innebär det att skötaren kan ägna mer tid åt vårdtagaren, som i sin tur får en mer givande badstund. I ett större perspektiv gör en anpassad badrutin det också möjligt att utföra ett optimalt antal bad per dag på vårdhem och vårdinrättningar. *På broschyrens baksida kan du se bilder på Albert, Barbara och Carl. Säkert från alla håll: För att komma i badet öppnas och ställs dörren i ett lodrätt läge. Men även om dörren inte är helt lodrät kommer den att vara låst i position. Bättre kontroll: Med touchknapparna på handkontrollen med låg-spänning (Safe Electric Low Voltage) styrs höj- och lutningsfunktionerna av badkaret. Luftmassage som tillval: Beroende på vårdtagarnas individuella förutsättningar blåser detta luftmassagesystem (med variabel hastighet) in varm luft i badvattnet genom nio strategiskt placerade munstycken vilket ger vårdtagaren alltifrån ett skönt avslappnande spa-bad till en mer uppiggande vattenmassage.

5 Parker Bad 5 Med en aktiv lyft: Lyftens chassi kan köras in under den välvda botten på badkaret för optimal placering innan vårdtagaren sänks ner på sitsen. Förflyttningar från sidan: Sitthöjden kan optimeras för förflyttning av vårdtagare med full mobilitet, eller från ett gånghjälpmedel eller rullstol genom att höja eller sänka karet. Skållningsskydd: Parker Bath från ArjoHuntleigh har en högpresterande termostatblandare som skyddar vårdtagaren från att skållas av bad- eller duschvattnet. Bad- och duschvattnet kan ställas in var för sig för att säkra att de tillåtna maxtemperaturerna för vattnet inte överskrids. Automatisk fyllning av kar: Gör det möjligt att fylla fotkaret med den önskade temperaturen till en förinställd nivå (90 liter) med en knapptryckning. Det är tillräckligt med vatten för att bada vårdtagaren och om man vill ha mer vatten kan det fyllas på upp till önskad nivå. Effektiv hygienkontroll: Med rengörings-/ desinficeringssystemet MultiClean kan användaren desinficera hela badkaret inklusive handtag och handkontroll för att badet ska vara fritt från bakterier och biofilm samt redo för nästa vårdtagare.

6 6 Parker Bad ÖVERLÄGSEN PRODUKTKVALITET STÅR SIG GENOM TIDERNA. I varje skede har det byggts in kvalitet i badsystemet från en innovativ utformning och val av material av hög kvalitet till avancerad lamineringsteknik och manuell ytbehandling. En aktiv satsning på utformning och kvalitet har gett det ständigt förbättrade Parker Bath otaliga utmärkelser under två decennier och sträcker sig från The Prince of Wales Award for Industrial Innovation 1980 till prestigefyllda US Nightingale Award Design i hög kvalitet är alltid högsta prioritet. Ett speciellt designteam arbetar oavbrutet med att utveckla Parker Bath. Du kan därför känna dig säker på att få de mest avancerade funktionerna för en förbättrad säkerhet och komfort för både vårdtagare och skötare. Ett material av hög kvalitet, glasfiberarmerad plast (GRP) används för att det känns varmt och ger ett komfortabelt stöd faktorer som höjer livskvaliteten för vårdtagare. Detta slitstarka material finns att få i en rad färgalternativ för badkaret, samtidigt som den höga kvaliteten på ytbehandlingen ger badsystemet tåligheten att motstå kraftig och kontinuerlig användning. Varje badkar byggs efter kundens specifikationer och kan innehålla tillval som luftspa, flytande tvål, auto-fyllning och rengörings-/desinficeringssystemet MultiClean. En rad stöd för huvud, rygg och underben täcker badarens extra komfortbehov. Kvaliteten kontrolleras enligt standarderna ISO 9001:2000 och ISO 13485:1996 i varje steg av tillverkningsprocessen. Badkaret Parker Bath från ArjoHuntleigh är CE-märkt och innehar den godkända märkning som krävs för elektromedicinsk utrustning i hela Europa och Nordamerika såsom USA och Kanada. En förstklassig produktkvalitet visar sig inte bara i den dagliga användningen men också när det oväntade inträffar. Badkaret erbjuder olika skyddsfunktioner, t.ex.: Ett reservbatterisystem för nödsänkning vid strömavbrott. Termostatkontroll med inbyggt skållningsskydd. Denna satsning på kvalitet innebär att du kan lita på att Parker Bath från ArjoHuntleigh gör sitt jobb när det gäller säkerhet och ökad komfort vid assisterade bad, dag efter dag. Ser vi framåt kommer den bestående kvaliteten att göra att karet bevarar sitt eleganta utseende under en lång livslängd och ta hand om den tunga arbetsbördan på badavdelningar på vårdhem eller sjukhus. Luftmassage och yygien: Detta luftmassagesystem kan desinficeras helt med en genomspolning av ArjoHuntleighClean rengöringsmedel/ desinficeringsmedel. Denna ekonomiska metod reducerar bakteriehalten till en säker nivå. Två ordentliga handtag på karets insida: Med handtag formade för maximalt grepp blir det säkrare för badaren att kliva i och ur badkaret. Huvudstöd: En mjuk formad huvuddyna med sugkoppar finns som tillval för badare som kan behöva extra komfort. Vattentät tillslutning: När dörrhandtaget befinner sig i det låsta läget gör den stängda dörren badkaret säkert och vattentätt.

7 Parker Bad 7 Flytande tvål: Ödsla inte mer tid på att leta efter tvålen tillvalet med en tvålpump eller schampodispenser monterad på badkarskanten ger dig flytande tvål just när du behöver det. Pop-up-ventil/bräddavlopp: Popup-ventilen gör att vattnet snabbt rinner ut och är dessutom placerad så att du kan manövrera den utan att stoppa ner händerna i vattnet. Fotkar för sköna fötter: Fotkaret används för den automatiska fyllningen (90 liter) och, om luftmassagesystem finns installerat, kommer 5 jetstrålar att förhöja den lindrande effekten av fotvårdsbehandlingen. Benstöd: Benstödet (tillval) ger ett komfortabelt stöd av underbenet om det ska hållas ovanför vattnet under ett badmoment eller en fotvårdsbehandling. Kvalitet från start till sista handpåläggning: Du kan känna skillnaden. Parker Bath från ArjoHuntleigh har perfekta släta konturer som bara går att få fram med manuell ytbehandling. Det krävs stor yrkesskicklighet för att behandla en yta som har två väsentliga egenskaper: den är tillräckligt slät för att varsamt stödja vårdtagarnas ofta mycket känsliga hud och ändå slitstark nog att klara år av intensiv användning vid bad där flera vårdtagare samsas om badkaret.

8 PRODUKTSPECIFIKATIONER Utrymmesbehov 82 3/4" 2110 (211 mmcm) 3" 80 (8 mm cm) 7" ( cm) mmmin 3" (8 cm) Produktinformation Totalvikt Vattenförbrukning* 18" (46 cm) 18" (46 cm) (PERSONEL ACCESS ONLY) Fyllningstid vid 300 kpa dynamiskt tryck Tömningstid* Lyftkapacitet 131 kg 90 liter 1.6 minuter 2.2 minuter 190 kg Koppling (Varmt/Kallt) 15mm Bräddavlopp 66 1/2" 1700 (170 mm cm) Min.tryck VV/KV Max.tryck VV/KV (D08 WP) Max.temperatur VV (D08 WP) 66 1/2" (170 cm) 30 kpa 5.2 BAR 90 C ALKOV/HÖRNPOSITION ALCOVE / CORNER POSITION 80 3" (8 mmcm) 18" 460 (46 mm cm) 46018" mm (46 (ENDAST cm) FÖR (PERSONEL PERSONAL) ACCESS ONLY) Min.temperatur VV D08 WP PENINSULAR POSITION Max.temperatur KV D08 WP Badkaret är försett med ett avfallsfilter 56 C 20 C 40 mm 7" (18 cm) MIN Minsta tömningskapacitet 41.5 l/min Endast bad Luftmassage 220/240V (säkring 10A trög) 220/240V (säkring 10A trög) Godkänd märkning 66 1/2" (170 cm) 66 1/2" 1700 (170 mm cm) CE-märkning genom TüV * volym som fotkaret rymmer. Endast originalreservdelar som har tagits fram speciellt för ändamålet får användas på utrustning och produkter levererade av ArjoHuntleigh. Då vår policy är kontinuerlig utveckling förbehåller vi oss rätten att ändra utförande och specifikationer utan föregående meddelande. SIDAN AV RUMMET PENINSULAR POSITION Parker Bath, MultiClean och Mobility Gallery är varumärken som tillhör ArjoHuntleigh International AG. ArjoHuntleigh, Mobilitetsskalan (Mobility Gallery) Passar Albert, Barbara och Carl. A B C D E A Albert, som är rörlig och oberoende. B Barbara, som kan stödja sig själv i viss grad. C Carl, som sitter i rullstol och har liten förmåga att stödja sig själv. Kontakta ArjoHuntleigh för mer information om Boendegalleriet (Mobility Gallery). Printed in the Czech Republic Point 01.AP.00.4.SE.1.AH April 2008 with people in mind Arjo Scandinavia AB Box ESLÖV Tel: Fax: ETT FÖRETAG I GETINGEGRUPPEN

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind MALIBU Det flexibla systemet för assisterade bad with people in mind 2 Malibu GÖR BADETS FÖRDELAR TILLGÄNGLIGA FÖR VÅRDTAGAREN Tid i badet är väl använd tid. Bad tillhör livets goda - det är en trevlig

Läs mer

ALENTI. Den bekväma lyfthygienstolen. with people in mind

ALENTI. Den bekväma lyfthygienstolen. with people in mind ALENTI Den bekväma lyfthygienstolen with people in mind 2 Alenti SÄKERHET OCH KOMFORT Alenti är en integrerad del av en säker och bekväm badrutin. Den här lyfthygienstolen från ArjoHuntleigh ger vårdtagaren

Läs mer

ENTROY. Bassänglyft. with people in mind

ENTROY. Bassänglyft. with people in mind ENTROY Bassänglyft with people in mind Entroy 3 Tillgång till bassängen - för alla ArjoHuntleigh har uppfattningen att fördelarna med hydroterapi ska vara tillgängliga för alla. Det nya bassänglyftsystemet

Läs mer

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind MIRANTI Lyftbadvagn with people in mind Miranti 3 MIRANTI-KRAFT ERSÄTTER MUSKELKRAFT Bad ger en känsla av välbefinnande. Människan har upplevt fördelarna för kropp och själ ända sedan forntiden, och idag

Läs mer

CARENDO. Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion. with people in mind

CARENDO. Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion. with people in mind CARENDO Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion with people in mind Carendo 3 En verklig problemlösare Duschning blir allt vanligare inom äldrevården, men de nuvarande metoderna är ofta obekväma

Läs mer

ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG

ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG CONCERTO DUSCHVAGN Concerto 3 ASSISTERAD DUSCH MED EXTRA OMSORG Fler och fler vårdboenden övergår till duschning för vårdtagarnas personliga hygienrutiner. Concerto erbjuder ett säkert och välbeprövat

Läs mer

SARA PLUS. Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel. with people in mind

SARA PLUS. Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel. with people in mind SARA PLUS Avancerat stå- och uppresningshjälpmedel with people in mind SÄKERHET, MOBILITET, TRÄNING ...MÅNGSIDIGHET OCH FÖRDELAR TACK VARE KOMFORTCIRKELN SARA Plus är ett komplement till SARA 3000 och

Läs mer

MAXI TWIN. Innovativ lyft med dubbelpelare. with people in mind

MAXI TWIN. Innovativ lyft med dubbelpelare. with people in mind MAXI TWIN Innovativ lyft med dubbelpelare with people in mind Maxi Twin 3 ÖPPNAR UPP NYA MÖJLIGHETER TILL BÄTTRE VÅRD Maxi Twin är nästa generations mobillyft i unik öppen modell med dubbla pelare. Den

Läs mer

TENOR. Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare. with people in mind

TENOR. Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare. with people in mind TENOR Ett säkert lyftsystem för kraftigt överviktiga vårdtagare with people in mind Vård av kraftigt överviktiga - Tenor 3 KLARA UTMANINGARNA I VÅRDEN AV KRAFTIGT ÖVERVIKTIGA Antalet personer som klassas

Läs mer

OCH FÖRNYAR DEN FÖR FRAMTIDEN

OCH FÖRNYAR DEN FÖR FRAMTIDEN OCH FÖRNYAR DEN FÖR FRAMTIDEN PRODUKTSPECIFIKATION Utrymmeskrav Produktinformation 3000 mm Rekommenderad max. belastning Vägningskapacitet Vikt Vikt med våg Totallängd Lägsta lyfthöjd Högsta lyfthöjd 200

Läs mer

since 1870 Duschsystem för seniorer

since 1870 Duschsystem för seniorer since 1870 Duschsystem för seniorer Passar alla rum Glan finns i ett flertal olika utföranden för att passa olika rum. Förutom nedanstående standardutföranden kan vi tillverka specialutföranden såsom anpassning

Läs mer

Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands

Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands Nova 300 NG Mobil personlyft flexibel och nära till hands Nova 300 NG Smart, enkel och ergonomisk Nova Mobil Personlyft hjälper till att förflytta personer med nedsatt styrka och mobilitet. Personlyften

Läs mer

BATHROOMS, N ATURALLY. betteworld DESIGNBADKAR OCH DUSCHKAR I EMALJERAD STÅLPLÅT. Bettes exklusiva sortiment, tillgängligt från Gustavsberg

BATHROOMS, N ATURALLY. betteworld DESIGNBADKAR OCH DUSCHKAR I EMALJERAD STÅLPLÅT. Bettes exklusiva sortiment, tillgängligt från Gustavsberg BATHROOMS, N ATURALLY betteworld DESIGNBADKAR OCH DUSCHKAR I EMALJERAD STÅLPLÅT Bettes exklusiva sortiment, tillgängligt från Gustavsberg INNEHÅLL BADKAR Bettestarlet collection 4 BettePOOL collection

Läs mer

Etac Nova 100. Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor.

Etac Nova 100. Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor. Etac Nova 100 Nova 100 en snabb och effektiv lyftmotor. Etac Nova 100 säker teknik ger trygga användare Nova 100 lyftmotor är utvecklad med utgångspunkt att produkten skall vara säker, flexibel och enkel

Läs mer

Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet

Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet Molift Rail System Det flexibla taklyftssystemet www.etac.se Enkelt att installera i alla typer av tak och väggar Traverssystem Traverssystem är den flexibla lösningen. Ett traverssystem är en rumstäckande

Läs mer

Lyftselar. Invacare. Lyftselar med optimal passform och med skön komfort och säkerhet

Lyftselar. Invacare. Lyftselar med optimal passform och med skön komfort och säkerhet med optimal passform och med skön komfort och säkerhet s nya lyftselsprogram erbjuder ett brett sortiment av lyftselar till brukare med olika grader av nedsatt rörelsefunktion. na är utvecklade i samarbete

Läs mer

easy slides Hjälpmedel för på- och avtagning av stödstrumpor with people in mind

easy slides Hjälpmedel för på- och avtagning av stödstrumpor with people in mind easy slides Hjälpmedel för på- och avtagning av stödstrumpor with people in mind 2 Easy Slides ETT LÄTTARE SÄTT ATT HANTERA RUTINER FÖR STÖDSTRUMPOR Genom att använda Easy Slides kan vårdpersonal ta på

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean

Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean Etac presenterar: Familjen Clean A cleaner clean Upptäck familjen Clean I snart 20 år har Etac Clean varit en storsäljande mobil dusch- och toalettstol. Det har kommit kopior och imitatörer, men originalet

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektriskt höjd-och sänkbara dusch/toalettstol stol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip är HMN unika bad stol som lever upp till framtiden för dusch / toalettstol

Läs mer

Azalea -familjen. En stor familj

Azalea -familjen. En stor familj Azalea -familjen En stor familj Invacare Rea komfortrullstolar erbjuder brukarna individuella lösningar och ett komfortabelt sittande, med ett stort urval av modeller, tillbehör och kompatibilitet inom

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tfn.: 0049 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

x:panda nu i 4 storlekar och med flera nya underreden

x:panda nu i 4 storlekar och med flera nya underreden x:panda nu i 4 storlekar och med flera nya underreden Design, flexibilitet och kvalitet Om du letar efter ett sittsystem med flexibilitet och hög kvalitet så är x:panda ett självklart val. Den gör det

Läs mer

M2 Multi-Tip Big. HMN a/s

M2 Multi-Tip Big. HMN a/s M2 Multi-Tip Big Elektrisk höj-och sänkbar dusch- & toalettstol i rostfritt stål med elektrisk-tip funktion, der kan hantera en användarvikt på upp till 200 kg M2 Multi-Tip Big M2 Multi-Tip Big kan hantera

Läs mer

R82 x:panda. Flexibelt och dynamiskt sittsystem med flera nya underreden.

R82 x:panda. Flexibelt och dynamiskt sittsystem med flera nya underreden. R82 Flexibelt och dynamiskt sittsystem med flera nya underreden. R82 design och flexibilitet Om du letar efter ett sittsystem med hög kvalitet och flexibilitet så är ett självklart val. Den gör det möjligt

Läs mer

Azalea -familjen. En stor familj

Azalea -familjen. En stor familj -familjen + Kroppslängdskompensation + Viktförskjutning = En stor familj Invacare Rea komfortrullstolar erbjuder brukarna individuella lösningar och ett komfortabelt sittande, med ett stort urval av modeller,

Läs mer

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen

www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen www.trident.se BAD MED DUSCH Den perfekta kombinationen Badkar med dörr och dusch den perfekta kombinationen TWINLINE 1 TWINLINE 2 TWINLINE DUETT Exklusivt badkar med optimal komfort Twinline är den perfekta

Läs mer

presenterar den nya with people in mind

presenterar den nya with people in mind presenterar den nya carevo duschvagnen with people in mind Min värdighet När jag fick en stroke för nästan tre år sedan förlorade jag all rörlighet på bara några månader och nu behöver jag hjälp i allt

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

Enkla att positionera och applicera. Lyftselar

Enkla att positionera och applicera. Lyftselar Enkla att positionera och applicera Lyftselar Lyftselar Invacares lyftselsprogram erbjuder ett brett sortiment av lyftselar till brukare med olika grader av nedsatt rörelsefunktion. Lyftselarna är utvecklade

Läs mer

BADRUM - CARETEME. Forhandler i Norge

BADRUM - CARETEME. Forhandler i Norge since 1870 BADRUM - CARETEME Forhandler i Norge Postboks 12 Bryn, NO 0611 Oslo Nils Hansens vei 2, NO 0667 Oslo Tlf.: 22 72 23 55 Fax: 22 72 38 19 E-post: post@astec.no www.astec.no since 1870 Fyra decennier

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Våra rehabprodukter AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel: 0 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

Ergofokus. L &d. L Y F T V A G N A R för alla branscher. www.ergofokus.se S T O R K Ö K O C H I N D U S T R I. Ergonomics in focus since 2001

Ergofokus. L &d. L Y F T V A G N A R för alla branscher. www.ergofokus.se S T O R K Ö K O C H I N D U S T R I. Ergonomics in focus since 2001 L &d Ergofokus Ergonomics in focus since 2001 Sara Ljunggren VD L Y F T V A G N A R för alla branscher www.ergofokus.se S T O R K Ö K O C H I N D U S T R I Ljunggren & daughters AB Backes väg 3 784 54

Läs mer

Junior Sitta. R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet.

Junior Sitta. R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet. Junior Sitta R82 Wombat Living Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet. R82 Wombat Living R82 Wombat Living är en smart arbetsstol för barn i förskola, skolbarn, tonåringar och övergången

Läs mer

Vi har barnasinnet kvar!

Vi har barnasinnet kvar! REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. Vi har barnasinnet kvar! 140916 / 070601 AKTIVT SITTANDE MED STORA MÖJLIGHETER Många barn

Läs mer

Sätter en ny standard för elrullstolar

Sätter en ny standard för elrullstolar Tango Tango Sätter en ny standard för elrullstolar Quickie Tango är en lättskött elrullstol som är fullt utrustad i standardkonfiguration samt har ett stort utbud av manuella och elektriska tillval. Omfattande

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

Innovation GAT med guldkant

Innovation GAT med guldkant Innovation GAT med guldkant Med nytänkande och uppfinningsrikedom har bubbelbadkaret nu tagits till en helt ny nivå. Ett badkar ur GATs Innovation-serie ger dig fler valmöjligheter, enklare funktioner

Läs mer

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera!

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Enkel att använda, enkel att hantera! Invacare Storm 4 har tagits fram för att uppfylla högt ställda krav avseende funktion, möjlighet att konfigurera och möjlighet att anpassa. Den är inte bara

Läs mer

PMS 322 C. Hygienstolar

PMS 322 C. Hygienstolar PMS 322 C Hygienstolar Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations krav. Justera sitthöjden med manuell- eller

Läs mer

Ocean VIP Ergo Ocean Dual VIP Ergo

Ocean VIP Ergo Ocean Dual VIP Ergo Ocean VIP Ergo Ocean Dual VIP Ergo Mobila dusch- och toalettstolar med många möjligheter för personer med komplexa behov av hygienlösningar ERGONOMISK DESIGN SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET Ocean Ergo VIP familjen

Läs mer

badsystem I harmoni med de boendes behov with people in mind

badsystem I harmoni med de boendes behov with people in mind badsystem I harmoni med de boendes behov with people in mind Innehåll Vad är ett badsystem? Vad är ett badsystem? 2 Definition av begreppet mobilitet 4 Vikten av mobilitet: Positiva Åttan 6 Förstärker

Läs mer

R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet

R82 Wombat Living. Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet R82 Wombat Living Funktionell arbetsstol för barn i förskola, skola och hemmet R82 Wombat Living R82 Wombat Living är en smart arbetsstol för barn i förskola, skolbarn, tonåringar och övergången till vuxen.

Läs mer

ReTurn7100. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. Manual - Svenska. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs

ReTurn7100. Kontroll av funktion. Läs alltid manualen. Manual - Svenska. SystemRoMedic TM. Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 SystemRoMedic TM Manual - Svenska Max: 150 kg/330 lbs ReTurn7100 används inomhus vid kortare överflyttning av brukare mellan säng och rullstol, rullstol och toalett/mobil toastol/ rullstol eller

Läs mer

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de Trappklättrare för rullstolar Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor www.aat-online.de Trappor utgör ett problem i vardagen för många människor. Oavsett om man ska till

Läs mer

VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad

VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad VÄGEN TILL VÄLBEFINNANDE I DITT inomhus bubbelbad Scandinavian SpaCare inomhus bubbelbad Inomhus- och utomhusspa Att bada spabad är en totalupplevelse. När du sätter på vattnet och sjunker ned i det uppvärmda

Läs mer

Sjukhussäng. Enkelhet och komfort PATIENT WARD

Sjukhussäng. Enkelhet och komfort PATIENT WARD Sjukhussäng Enkelhet och komfort PATIENT WARD Nya Adatto, en sjukhussäng för enkel och bekväm omvårdnad Merivaaras nya Adatto är en kostnadseffektiv och hållbar sjukhussäng, som är bekväm för både patienterna

Läs mer

Junior Bad & Toalett. R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol.

Junior Bad & Toalett. R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol. Junior Bad & Toalett R82 Heron En multifunktionell duschoch toalettstol. R82 Heron R82 Heron är en av de mest funktionella dusch- och toalettstolarna på marknaden. Bakom den rena och enkla designen döljer

Läs mer

LD 62- & 63-SERIEN ERGONOMISK SITS SVANKSTÖD ARMSTÖD STEGLÖS HÖJDREGLERING ANPASSADE HJUL

LD 62- & 63-SERIEN ERGONOMISK SITS SVANKSTÖD ARMSTÖD STEGLÖS HÖJDREGLERING ANPASSADE HJUL LD 62- & 63-SERIEN LD 62- & 63-SERIEN Lika viktigt som det är att sitta skönt och ergonomiskt, lika viktigt är det att ofta variera sin arbetsställning för att undvika ensidig belastning av kroppen. Välj

Läs mer

GETINGE WD14 TABLO EN EFFEKTIV BÄNKDISKDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE WD14 TABLO EN EFFEKTIV BÄNKDISKDESINFEKTOR. Always with you GETINGE WD14 TABLO EN EFFEKTIV BÄNKDISKDESINFEKTOR Always with you 2 GETINGE WD14 TABLO EN LITEN MASKIN MED STOR KAPACITET Små vårdavdelningar och kliniker har stora krav på att instrument och cirkulationsgods

Läs mer

Tillbehör RiEye Mk2. Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI

Tillbehör RiEye Mk2. Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI Tillbehör RiEye Mk2 Utöver operationsbordets standardutrustning så finns det en mängd tillbehör som är framtagna i nära samarbete med sjukhus och kliniker.

Läs mer

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s

M2 200 kg drivhjul. Dusch-/toalettstol för större, självständiga. HMN a/s www.hmn.dk M2 200 kg drivhjul Dusch-/toalettstol för större, självständiga användare M2 200 kg Drivhjul Till den självständiga användaren M2 200 kg Drivhjul Art.nr.: 310287 M2 200 kg Drivhjul har stor

Läs mer

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud

GL5 GLS5. Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 GLS5 Guldmanns golvlyftar produktutbud GL5 Mobila lyftar GL5 Mobila lyftar är golvbaserade alternativ till Guldmanns takmonterade lyftsystem. Vi har lyssnat pa vara anvandares rad och aterkoppling

Läs mer

Junior Bad & Toalett. R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol.

Junior Bad & Toalett. R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol. Junior Bad & Toalett R82 Heron En multifunktionell duschoch toalettstol. R82 Heron R82 Heron är en av de mest funktionella dusch- och toalettstolarna på marknaden. Bakom den rena och enkla designen döljer

Läs mer

Svan Lift Brukarmanual

Svan Lift Brukarmanual Svan Lift 1 Svan Lift Svan Lift hjälper den som har svårt att resa sig eller sätta sig på toaletten. Svan Lift förankras i toaletten eller väggen med de medföljande stagen. Svan Lift kan lyfta dels med

Läs mer

Dit du ska. Från sängen. Till en bättre position

Dit du ska. Från sängen. Till en bättre position RollOn Svenska Upp på egna ben Precis som förmågan att röra sig varierar, är det också stor skillnad på behovet av hjälpmedel. Liko har alltid funnits nära brukarna, vilket ständigt ger goda idéer till

Läs mer

DUSCHLÖSNINGAR SKAPA EN SÄKER, EFFEKTIV OCH VÄRDIG VÅRDMILJÖ

DUSCHLÖSNINGAR SKAPA EN SÄKER, EFFEKTIV OCH VÄRDIG VÅRDMILJÖ DUSCHLÖSNINGAR SKAPA EN SÄKER, EFFEKTIV OCH VÄRDIG VÅRDMILJÖ with people in mind REELLA BEHOV OCH VARDAGENS VERKLIGHET Att tvätta vårdtagaren i sängen innebär stora utmaningar för värdigheten och säkerheten

Läs mer

fler gäster oavsett väder! RESTAURANGMARKISER som Förlänger säsongen

fler gäster oavsett väder! RESTAURANGMARKISER som Förlänger säsongen fler gäster oavsett väder! RESTAURANGMARKISER som Förlänger säsongen SKAPA EN BEHAGLIG UTEMILJÖ OCH PLATS FÖR FLER GÄSTER MED VÅRA REJÄLA MARKISER Skapa en härligt täckt oas för din uteservering Vad är

Läs mer

Invacare Lyftselar. Invacare Universal High, Lyftsele hög rygg. Invacare Universal High Plus, Lyftsele hög rygg/slim

Invacare Lyftselar. Invacare Universal High, Lyftsele hög rygg. Invacare Universal High Plus, Lyftsele hög rygg/slim Invacare Lyftselar Invacare Lyftselar Invacares lyftselsprogram erbjuder ett brett sortiment av lyftselar till brukare med olika grader av nedsatt rörelsefunktion. Lyftselarna är utvecklade i samarbete

Läs mer

GENIE gasflaska. För en bättre arbetsmiljö. AGA PREMIUM

GENIE gasflaska. För en bättre arbetsmiljö. AGA PREMIUM GENIE gasflaska. För en bättre arbetsmiljö. AGA PREMIUM Smart Praktisk Bärbar Gör livet enkelt. GENIE gasflaskan är en revolutionerande ny produkt från AGA. Med en elegant, bärbar design och smarta innehållsindikatorer

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

B A S T U D U S C H Å N G B A D

B A S T U D U S C H Å N G B A D B A S T U D U S C H Å N G B A D Tylö Felicity ångduschen som spränger gränser. Med Tylö Felicity har våra designers och produktutvecklare skapat den fulländade ångduschen. Tylö Felicity är en toppmodell

Läs mer

Brukarmanual Art nr Lift Brukarmanual. Svan Care, Alvägen 1, Ludvika, tel

Brukarmanual Art nr Lift Brukarmanual. Svan Care, Alvägen 1, Ludvika, tel Lift 1 Lift Lift är en elektriskt höj- och sänkbar toalettsits, och hjälper den som har svårt att resa sig eller sätta sig på toaletten. Lift förankras i toaletten eller väggen med de medföljande stagen.

Läs mer

Design, flexibilitet och kvalitet

Design, flexibilitet och kvalitet x:panda Design, flexibilitet och kvalitet Om du letar efter ett sittsystem med flexibilitet och hög kvalitet så är x:panda ett självklart val. Den gör det möjligt att ge barnet en bekväm och avslappnad

Läs mer

Azalea -familjen. En stor familj

Azalea -familjen. En stor familj En stor familj Azalea -familjen Rea Azalea -familjen Invacare Rea komfortrullstolar erbjuder brukarna individuella lösningar och ett komfortabelt sittande, med ett stort urval av modeller, tillbehör och

Läs mer

Badkaret på bilden är i högerutförande. BADKARSSET Art.nr 690101 NU 295:- ord 395:-

Badkaret på bilden är i högerutförande. BADKARSSET Art.nr 690101 NU 295:- ord 395:- COMFORNETTE E-LINE Comfornette E-line är ett enklare massagsystem som är utrustat med Silent System Technology, och styrs enkelt via en knapp. SNABBFAKTA E-LINE 12 st jetstrålar Silent System Technology

Läs mer

Junior Sitta. R82 Scallop. Enkel, bärbar och flexibel sits

Junior Sitta. R82 Scallop. Enkel, bärbar och flexibel sits Junior Sitta R82 Scallop Enkel, bärbar och flexibel sits R82 Scallop R82 Scallop är en enkel och bärbar sits för en aktiv vardag oavsett aktivitet. Tack vare en extremt låg vikt kan den tas med överallt

Läs mer

R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol.

R82 Heron. En multifunktionell duschoch toalettstol. En multifunktionell duschoch toalettstol. för optimal positionering är en av de mest funktionella dusch- och toalettstolarna på marknaden. Bakom den rena och enkla designen döljer sig många funktionella

Läs mer

LG KOMBINETTE BRUKSANVISNING / HANDHAVANDEINFORMATION

LG KOMBINETTE BRUKSANVISNING / HANDHAVANDEINFORMATION Bruksanvisning art. nr. 71-103 EAN 735001204 3094 Sida 1:10 BRUKSANVISNING / HANDHAVANDEINFORMATION Vid brukande av skall denna bruksanvisning efterföljas. Annat handhavande kan medföra fara! I de fall

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut stickkontakten till eluttaget. På vissa modeller kan en ljudsignal höras, detta betyder att temperaturlarmet har aktiverats: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet. Anmärkning:

Läs mer

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar

Roto NT Designo. Roto NT Designo. Dolda beslag. Teknik för fönster och dörrar Roto NT Designo Dolda beslag Roto NT Designo Teknik för fönster och dörrar Funktionellt men dolt Ny elegant lösning för hemmet I ett vackert hem är det viktigt att också fönstren är vackra Vi anser att

Läs mer

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet PALIFT Lastväxlare Kundernas behov är vår prioritet TELESCOPIC T 17 T 20 T 22 Den kraftiga allväxlaren Våra lastväxlare är kända för optimal balans mellan vikt och lyftkapacitet såväl som för det utmärka

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

AGILE och. Skjutdörrar för inomhusbruk Manuella eller automatiska

AGILE och. Skjutdörrar för inomhusbruk Manuella eller automatiska AGILE och CS 80 Magneo Skjutdörrar för inomhusbruk Manuella eller automatiska Agile och CS 80 Magneo AGILE och CS 80 Magneo Manuella och automatiska skjutdörrar Praktiska och utrymmesbesparande inomhuslösningar.

Läs mer

Nyhet! funktionell och smidig. Benstöd som följer sits i höjd och rotation. För mer information, se sida 7.

Nyhet! funktionell och smidig. Benstöd som följer sits i höjd och rotation. För mer information, se sida 7. REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. 20 funktionell och smidig Nyhet! Benstöd som följer sits i höjd och rotation. För mer information,

Läs mer

DRIFT & SKÖTSELINSTRUKTIONER RP 50

DRIFT & SKÖTSELINSTRUKTIONER RP 50 TIMER ON DRIFT & SKÖTSELINSTRUKTIONER RP 50 Luftutblåsning Luftkonditioneringsanläggningen består av två enheter som är förbundna med köldmedierör samt elkablar. Inomhusdelen placeras i utrymme som skall

Läs mer

INSTALLATION, DRIFT & SKÖTSEL NÖD- OCH ÖGONDUSCHAR

INSTALLATION, DRIFT & SKÖTSEL NÖD- OCH ÖGONDUSCHAR INSTALLATION, DRIFT & SKÖTSEL NÖD- OCH ÖGONDUSCHAR INSTALLATION 1. Kontrollera vid uppackningen att nöd-/ögonduschen är komplett och oskadad. 2. Montera ihop nöd-/ögonduschen enligt medföljande montage

Läs mer

Badtunna Instruktionsmanual

Badtunna Instruktionsmanual Badtunna Instruktionsmanual Monterings- och bruksanvisning Bästa kund! Tack för att du har valt en badtunna från DenForm. Denna monterings- och bruksanvisning är utformad för att du ska få största möjliga

Läs mer

BUBBELBADKAR SID SID TILLBEHÖR VÅRA BUBBELBADKAR SKANDIC REKTANGULÄRA BADKAR I AKRYL BLANDARE SKANDIC REKTANGULÄRA BADKAR I AKRYL BADKARSVÄGGAR

BUBBELBADKAR SID SID TILLBEHÖR VÅRA BUBBELBADKAR SKANDIC REKTANGULÄRA BADKAR I AKRYL BLANDARE SKANDIC REKTANGULÄRA BADKAR I AKRYL BADKARSVÄGGAR BUBBELBADKAR VÅRA BUBBELBADKAR Allmän information om de olika systemen samt skötselråd SID C40 C42 SKANDIC REKTANGULÄRA BADKAR I AKRYL 1700 x 750 mm C44 1800 x 800 mm C46 SKANDIC REKTANGULÄRA BADKAR I

Läs mer

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper.

Etac Cross. ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Etac Cross Molift Easy lyftselar Bekväma Cross är en ochmultifunktionell säkra lyftselar kryssrullstol med de bästa förutsätt ningarna för att skapa komfort, funktion och bra köregenskaper. Molift Easy

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE

Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Bruksanvisning BREEZE Produkt Läs igenom denna bruksanvisning före användning av BREEZE. BREEZE är en modernt designad rollator. Den kan lätt fällas ihop, är ergonomiskt utformad

Läs mer

Aluminium. Titanium. Carbon

Aluminium. Titanium. Carbon 13 AI Aluminium 22 Ti Titanium 6 C Carbon Tekniska data Sittbredd: 340 480 mm i steg om 20 mm Sittdjup: 375 525 mm i steg om 25 mm Sitthöjd: fram: 450 520 mm bak: 380 490 mm Ryggstödshöjd: 270 480 mm i

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

HomeGlide-trapphiss FÖR RAKA TRAPPOR

HomeGlide-trapphiss FÖR RAKA TRAPPOR HomeGlide-trapphiss FÖR RAKA TRAPPOR Access BDD är en av Europas ledande leverantörer av trapphissar, plattformshissar samt hissar för privata och offentliga miljöer. 2 Access BDD HomeGlide-trapphiss FÖR

Läs mer

Höganäs För att vi alla är olika.

Höganäs För att vi alla är olika. Höganäs För att vi alla är olika. Alla är vi skapta olika. Därför skapade vi Höganäs. Ingen människa är den andra lik. Vissa av oss är långa, andra korta, några smala medan andra hunnit samla på sig lite

Läs mer

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar EVO Optimerad design för säkra förflyttningar SLOW R SMARTLOCK EVO En evolution inom mobila golvlyftar EVO har designats för att erbjuda nya valmöjligheter baserat på ny teknologi. EVO ger användaren maximal

Läs mer

Discomatic Bolero I Discomatic Mambo Taktfast rengöring

Discomatic Bolero I Discomatic Mambo Taktfast rengöring Discomatic Bolero I Discomatic Mambo Taktfast rengöring Dina fördelar i korthet Discomatic Bolero: 2-i-1-förvandlingsartisten flexibel: två tankstorlekar, två arbetsriktningar (framåt och bakåt) tidsbesparande:

Läs mer

Massagebadkar Monte 62107 INSTALLATIONSGUIDE BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: MONTE 62107 Bästa användare: Tack för att du har valt ett BATHLIFE-badkar. För att garantera säkerhet, läs instruktionerna

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

FÖR RAKA OCH SVÄNGDA TRAPPOR

FÖR RAKA OCH SVÄNGDA TRAPPOR Flow2-trapphiss FÖR RAKA OCH SVÄNGDA TRAPPOR Access BDD är en av Europas ledande leverantörer av trapphissar, plattformshissar och villahisslösningar. 2 Access BDD Flow2-trapphiss FÖR RAKA OCH SVÄNGDA

Läs mer

Focus. Kombinerar positionering och lättkördhet

Focus. Kombinerar positionering och lättkördhet KOMPATIBEL Kombinerar positionering och lättkördhet är en allroundrullstol anpassad för brukare som behöver stöd vid sittande och samtidigt en lättkörd och lätt justerbar rullstol. Den fasta sitsplattan

Läs mer

Välkommen till en värld av perfekta lösningar omkring kabel

Välkommen till en värld av perfekta lösningar omkring kabel Välkommen till en värld av perfekta lösningar omkring kabel Marknader & Produkter Välkommen till HellermannTyton. Våra systemlösningar är perfekt anpassade till att möta de utmaningar som olika branscher

Läs mer

Lösningar för infektionskontroll TM

Lösningar för infektionskontroll TM Lösningar för infektionskontroll TM Engångs- och avspritningsbara hjälpmedel underlättar infektionskontroll Handicares sortiment erbjuder ett växande urval av engångs- och avspritningsbara förflyttningshjälpmedel

Läs mer

GetinGe AGS / Air Glide SyStem. Always with you

GetinGe AGS / Air Glide SyStem. Always with you GetinGe AGS / Air Glide SyStem FÖr effektiv HAnterinG AV diskgods Always with you maximal produktivitet minimal BelAStninG Sjukhus med stora operationsavdelningar och ett stort godsflöde av operationsinstrument

Läs mer