PARKER BAD. Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar. with people in mind

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PARKER BAD. Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar. with people in mind"

Transkript

1 PARKER BAD Bakåtlutande höj- och sänkbart sittbadkar with people in mind

2 2 Parker Bad UPPTÄCK EN SMIDIGARE LÖSNING FÖR ASSISTERAD BADNING Fristående Parker Bath från ArjoHuntleigh är ett unikt bakåtlutande badsystem. Detta badkar är ett av de få i världen som förenar fördelarna med ingång från sidan, motordriven höjning, sänkning och lutning till en ökad vårdkvalitet. Det underlättar assisterade badrutiner och gör dem säkrare och mer komfortabla än någonsin för såväl vårdtagare som skötare. Passar alla vårdtagare. Ett unikt system med ingång från sidan och en integrerad gjuten sits förenklar lyft och förflyttningar av alla vårdtagare, även de med begränsad mobilitet och passar särskilt väl för Albert, Barbara och Carl. På broschyrens baksida kan du se bilder på Albert, Barbara och Carl. Kan placeras var som helst Tack vare badkarets kompakta, fristående utformning och flexibla slangar kan det installeras där det bäst får plats i en alkov, vid sidan eller i mitten av rummet. Sätter nya standarder På vårdhem och sjukhus ger Parker Bath en bättre vård i ett anpassat, tidsbesparande badmoment utan de risker som förknippas med manuella rutiner. Klarar tidens krav Det här badsystemet har visat sig vara en hållbar produkt byggd på ett innovativt koncept. Ständiga förbättringar innebär att karet fortsätter att vinna prestigefyllda designpriser. Genom fokusering på produktkvalitet bevarar systemet sitt attraktiva, eleganta utseende och tillförlitlig prestanda under hela sin långa, intensiva driftslivslängd.

3 Parker Bad 3 Lättåtkomligt Parkerbadets unika badrutin börjar med att fotkaret automatiskt fylls. Det rymmer tillräckligt med vatten för ett komfortabelt bad. Vårdtagarna kan sätta sig själva eller enkelt förflyttas genom öppningen längs sidan av karet. Förflyttningar underlättas av karets välvda botten, vilket gör det lätt att komma åt med en mobil lyft. Skön tillbakalutning När vårdtagaren sitter säkert i badkaret kan dörren stängas. Karet lutas då varsamt tillbaka genom tryckning på handkontrollen. Vattnet flödar då upp från det redan fyllda fotkaret och runt omkring badaren. Alternativt kan badkaret användas som en komfortabel, lättåtkomlig duschkabin eller så kan det fyllda fotkaret användas för fotvård. Komfort och säkerhet Badkarets helgjutna och släta konturer ger tillsammans med huvudstödet ett bekvämt stöd för vårdtagaren. Denna ställning gör det också utomordentligt lätt för skötaren att utan ansträngning utföra hygienvård. Med en knapptryckning höjer man badkaret till korrekt arbetshöjd vilket förhindrar ryggont. Det variabla luftmassagesystemet (med två hastigheter) kan aktiveras för att ge stimulering och avslappning åt badaren. Ett varmt avslut Efter badet ställs karet åter i upprätt läge och vattnet rinner ner i fotkaret så att dörren kan öppnas på en gång. Skötaren kan börja torka av vårdtagaren medan han/hon fortfarande sitter på den varma sitsen, innan förflyttningen från badet påbörjas.

4 4 Parker Bad VÄLKOMMEN TILL ETT ANPASSAT, STRESSFRITT BAD Ett bad med Parker Bath från ArjoHuntleigh är säkert, bekvämt och värdigt för vårdtagaren under alla badmoment och innehåller inga manuella lyft, ingen belastning eller ansträngning för skötaren. Detta badkar sparar både tid och resurser samt skötarens rygg. Så fort du börjar fylla badkaret sparar du tid och vatten. Fotkaret rymmer tillräckligt med vatten för ett behagligt bad i det tillbakalutade badkaret, medan ett vanligt badkar skulle kräva mycket mer vatten. Under tiden som fotkaret fylls kan skötaren hämta och förbereda vårdtagaren för badet. Assisterade eller självständiga förflyttningar går lätt tack vare karets unika sidodörr. Albert*, till exempel, behöver lite eller ingen hjälp. Barbara* kan lätt förflyttas från en Walker eller aktiv lyft, medan Carl* kan komma i badet från en aktiv eller passiv lyft. Den enda fysiska hjälpen som kan behövas under förflyttningen är hjälp med att placera vårdtagarens ben i det varma vattnet i fotkaret. En kombination av handkontroll, bakåtlutad badställning och ställbar höjd gör att skötaren alltid kan arbeta nära vårdtagaren i en bekväm ställning och samtidigt kontrollera att badkaret befinner sig på rätt arbetshöjd. Kontroller för att fylla badet och sköta duschen finns inom bekvämt räckhåll på den termostatiska kontrollpanelen och den fristående utformningen av badet gör det lätt att komma åt överallt. MultiClean (tillval) möjliggör tidsbesparande hygienrutiner efter varje bad och minskar risken för smittspridning. MultiClean blandar automatiskt ett bakteriebekämpande rengöringsmedel, till en av dig förvald styrka och sprider ut det på badkarsytorna genom ett avstängbart duschmunstycke eller genom luftmassagesystemet för invändig hygienkontroll. När tid sparas på förflyttningar och andra rutingöromål under badmomentet innebär det att skötaren kan ägna mer tid åt vårdtagaren, som i sin tur får en mer givande badstund. I ett större perspektiv gör en anpassad badrutin det också möjligt att utföra ett optimalt antal bad per dag på vårdhem och vårdinrättningar. *På broschyrens baksida kan du se bilder på Albert, Barbara och Carl. Säkert från alla håll: För att komma i badet öppnas och ställs dörren i ett lodrätt läge. Men även om dörren inte är helt lodrät kommer den att vara låst i position. Bättre kontroll: Med touchknapparna på handkontrollen med låg-spänning (Safe Electric Low Voltage) styrs höj- och lutningsfunktionerna av badkaret. Luftmassage som tillval: Beroende på vårdtagarnas individuella förutsättningar blåser detta luftmassagesystem (med variabel hastighet) in varm luft i badvattnet genom nio strategiskt placerade munstycken vilket ger vårdtagaren alltifrån ett skönt avslappnande spa-bad till en mer uppiggande vattenmassage.

5 Parker Bad 5 Med en aktiv lyft: Lyftens chassi kan köras in under den välvda botten på badkaret för optimal placering innan vårdtagaren sänks ner på sitsen. Förflyttningar från sidan: Sitthöjden kan optimeras för förflyttning av vårdtagare med full mobilitet, eller från ett gånghjälpmedel eller rullstol genom att höja eller sänka karet. Skållningsskydd: Parker Bath från ArjoHuntleigh har en högpresterande termostatblandare som skyddar vårdtagaren från att skållas av bad- eller duschvattnet. Bad- och duschvattnet kan ställas in var för sig för att säkra att de tillåtna maxtemperaturerna för vattnet inte överskrids. Automatisk fyllning av kar: Gör det möjligt att fylla fotkaret med den önskade temperaturen till en förinställd nivå (90 liter) med en knapptryckning. Det är tillräckligt med vatten för att bada vårdtagaren och om man vill ha mer vatten kan det fyllas på upp till önskad nivå. Effektiv hygienkontroll: Med rengörings-/ desinficeringssystemet MultiClean kan användaren desinficera hela badkaret inklusive handtag och handkontroll för att badet ska vara fritt från bakterier och biofilm samt redo för nästa vårdtagare.

6 6 Parker Bad ÖVERLÄGSEN PRODUKTKVALITET STÅR SIG GENOM TIDERNA. I varje skede har det byggts in kvalitet i badsystemet från en innovativ utformning och val av material av hög kvalitet till avancerad lamineringsteknik och manuell ytbehandling. En aktiv satsning på utformning och kvalitet har gett det ständigt förbättrade Parker Bath otaliga utmärkelser under två decennier och sträcker sig från The Prince of Wales Award for Industrial Innovation 1980 till prestigefyllda US Nightingale Award Design i hög kvalitet är alltid högsta prioritet. Ett speciellt designteam arbetar oavbrutet med att utveckla Parker Bath. Du kan därför känna dig säker på att få de mest avancerade funktionerna för en förbättrad säkerhet och komfort för både vårdtagare och skötare. Ett material av hög kvalitet, glasfiberarmerad plast (GRP) används för att det känns varmt och ger ett komfortabelt stöd faktorer som höjer livskvaliteten för vårdtagare. Detta slitstarka material finns att få i en rad färgalternativ för badkaret, samtidigt som den höga kvaliteten på ytbehandlingen ger badsystemet tåligheten att motstå kraftig och kontinuerlig användning. Varje badkar byggs efter kundens specifikationer och kan innehålla tillval som luftspa, flytande tvål, auto-fyllning och rengörings-/desinficeringssystemet MultiClean. En rad stöd för huvud, rygg och underben täcker badarens extra komfortbehov. Kvaliteten kontrolleras enligt standarderna ISO 9001:2000 och ISO 13485:1996 i varje steg av tillverkningsprocessen. Badkaret Parker Bath från ArjoHuntleigh är CE-märkt och innehar den godkända märkning som krävs för elektromedicinsk utrustning i hela Europa och Nordamerika såsom USA och Kanada. En förstklassig produktkvalitet visar sig inte bara i den dagliga användningen men också när det oväntade inträffar. Badkaret erbjuder olika skyddsfunktioner, t.ex.: Ett reservbatterisystem för nödsänkning vid strömavbrott. Termostatkontroll med inbyggt skållningsskydd. Denna satsning på kvalitet innebär att du kan lita på att Parker Bath från ArjoHuntleigh gör sitt jobb när det gäller säkerhet och ökad komfort vid assisterade bad, dag efter dag. Ser vi framåt kommer den bestående kvaliteten att göra att karet bevarar sitt eleganta utseende under en lång livslängd och ta hand om den tunga arbetsbördan på badavdelningar på vårdhem eller sjukhus. Luftmassage och yygien: Detta luftmassagesystem kan desinficeras helt med en genomspolning av ArjoHuntleighClean rengöringsmedel/ desinficeringsmedel. Denna ekonomiska metod reducerar bakteriehalten till en säker nivå. Två ordentliga handtag på karets insida: Med handtag formade för maximalt grepp blir det säkrare för badaren att kliva i och ur badkaret. Huvudstöd: En mjuk formad huvuddyna med sugkoppar finns som tillval för badare som kan behöva extra komfort. Vattentät tillslutning: När dörrhandtaget befinner sig i det låsta läget gör den stängda dörren badkaret säkert och vattentätt.

7 Parker Bad 7 Flytande tvål: Ödsla inte mer tid på att leta efter tvålen tillvalet med en tvålpump eller schampodispenser monterad på badkarskanten ger dig flytande tvål just när du behöver det. Pop-up-ventil/bräddavlopp: Popup-ventilen gör att vattnet snabbt rinner ut och är dessutom placerad så att du kan manövrera den utan att stoppa ner händerna i vattnet. Fotkar för sköna fötter: Fotkaret används för den automatiska fyllningen (90 liter) och, om luftmassagesystem finns installerat, kommer 5 jetstrålar att förhöja den lindrande effekten av fotvårdsbehandlingen. Benstöd: Benstödet (tillval) ger ett komfortabelt stöd av underbenet om det ska hållas ovanför vattnet under ett badmoment eller en fotvårdsbehandling. Kvalitet från start till sista handpåläggning: Du kan känna skillnaden. Parker Bath från ArjoHuntleigh har perfekta släta konturer som bara går att få fram med manuell ytbehandling. Det krävs stor yrkesskicklighet för att behandla en yta som har två väsentliga egenskaper: den är tillräckligt slät för att varsamt stödja vårdtagarnas ofta mycket känsliga hud och ändå slitstark nog att klara år av intensiv användning vid bad där flera vårdtagare samsas om badkaret.

8 PRODUKTSPECIFIKATIONER Utrymmesbehov 82 3/4" 2110 (211 mmcm) 3" 80 (8 mm cm) 7" ( cm) mmmin 3" (8 cm) Produktinformation Totalvikt Vattenförbrukning* 18" (46 cm) 18" (46 cm) (PERSONEL ACCESS ONLY) Fyllningstid vid 300 kpa dynamiskt tryck Tömningstid* Lyftkapacitet 131 kg 90 liter 1.6 minuter 2.2 minuter 190 kg Koppling (Varmt/Kallt) 15mm Bräddavlopp 66 1/2" 1700 (170 mm cm) Min.tryck VV/KV Max.tryck VV/KV (D08 WP) Max.temperatur VV (D08 WP) 66 1/2" (170 cm) 30 kpa 5.2 BAR 90 C ALKOV/HÖRNPOSITION ALCOVE / CORNER POSITION 80 3" (8 mmcm) 18" 460 (46 mm cm) 46018" mm (46 (ENDAST cm) FÖR (PERSONEL PERSONAL) ACCESS ONLY) Min.temperatur VV D08 WP PENINSULAR POSITION Max.temperatur KV D08 WP Badkaret är försett med ett avfallsfilter 56 C 20 C 40 mm 7" (18 cm) MIN Minsta tömningskapacitet 41.5 l/min Endast bad Luftmassage 220/240V (säkring 10A trög) 220/240V (säkring 10A trög) Godkänd märkning 66 1/2" (170 cm) 66 1/2" 1700 (170 mm cm) CE-märkning genom TüV * volym som fotkaret rymmer. Endast originalreservdelar som har tagits fram speciellt för ändamålet får användas på utrustning och produkter levererade av ArjoHuntleigh. Då vår policy är kontinuerlig utveckling förbehåller vi oss rätten att ändra utförande och specifikationer utan föregående meddelande. SIDAN AV RUMMET PENINSULAR POSITION Parker Bath, MultiClean och Mobility Gallery är varumärken som tillhör ArjoHuntleigh International AG. ArjoHuntleigh, Mobilitetsskalan (Mobility Gallery) Passar Albert, Barbara och Carl. A B C D E A Albert, som är rörlig och oberoende. B Barbara, som kan stödja sig själv i viss grad. C Carl, som sitter i rullstol och har liten förmåga att stödja sig själv. Kontakta ArjoHuntleigh för mer information om Boendegalleriet (Mobility Gallery). Printed in the Czech Republic Point 01.AP.00.4.SE.1.AH April 2008 with people in mind Arjo Scandinavia AB Box ESLÖV Tel: Fax: ETT FÖRETAG I GETINGEGRUPPEN

Liko Originalsele Hög Rygg, mod. 20, 21

Liko Originalsele Hög Rygg, mod. 20, 21 Liko Originalsele Hög Rygg, mod. 20, 21 Bruksanvisning Svenska 7SV160173-03 Produktbeskrivning Liko Originalsele Hög Rygg är en basmodell som är konstruerad för att anpassa sig till brukaren utan individuella

Läs mer

Quicke dimension. There s no limit

Quicke dimension. There s no limit Quicke dimension There s no limit se Quicke Dimension ARBETAR SOM INGEN ANNAN Hur lämnar man konkurrenterna långt bakom sig? Tillverka en lastarserie som är smartare. Ge användare innovativa tekniska lösningar.

Läs mer

CARENDO. Bruksanvisning och skötselföreskrifter

CARENDO. Bruksanvisning och skötselföreskrifter CARENDO Bruksanvisning och skötselföreskrifter 04.CC.01/6SE Oktober 2007 ARJO Hospital Equipment AB 2007 ARJO-produkterna är patenterade eller patentsökta. Patentinformationen kan på begäran erhållas från

Läs mer

Liko Originalsele, mod. 10, 11 Nallesele Låg, mod. 10

Liko Originalsele, mod. 10, 11 Nallesele Låg, mod. 10 Liko Originalsele, mod. 10, 11 Nallesele Låg, mod. 10 Bruksanvisning Svenska 7SV160165-05 Originalsele Nallesele Låg Produktbeskrivning Liko Originalsele är en basmodell som är konstruerad för att anpassa

Läs mer

Emineo. Basic One-tool. Bruksanvisning MB3160-SE

Emineo. Basic One-tool. Bruksanvisning MB3160-SE Emineo Basic One-tool Bruksanvisning Inledning Vi gratulerar till ett mycket bra val av ny rullstol Kvalitet och funktion är nyckelbegrepp för alla rullstolar i Handicare-serien. Emineo tillverkas av Handicare.

Läs mer

Följande varumärken är basen i vårt sortiment av kvalitetsprodukter.

Följande varumärken är basen i vårt sortiment av kvalitetsprodukter. PRODUKTKATALOG 2014 JAN COMSTEDT AB är ett grossistföretag i marin- och industribranschen. Det startades 1983 av Jan Comstedt, med hans då trettioåriga erfarenhet av den svenska marinmarknaden. Nu 31 år

Läs mer

Upp och stå. funktion och användning av uppresningshjälpmedel

Upp och stå. funktion och användning av uppresningshjälpmedel Upp och stå funktion och användning av uppresningshjälpmedel Hjälpmedelsinstitutet (HI), 2012 Författare: Kicki Reifeldt, HI URN:NBN:se:hi-2012-12312-pdf (pdf) Artikelnummer: 12312-pdf Publikationen är

Läs mer

BRUKSANVISNING MB3195-SE-B

BRUKSANVISNING MB3195-SE-B BRUKSANVISNING SV -B Inledning Gratulerar till dit val av ny rullstol Kvalitet och funktion är nyckelbegrepp för all rullstolar i Handicare serien. Exigo 10 produceras av Handicare. För din egen säkerhet,

Läs mer

Handbok till bra sittande. En vägledning genom förskrivningsprocessen

Handbok till bra sittande. En vägledning genom förskrivningsprocessen Handbok till bra sittande En vägledning genom förskrivningsprocessen Hjälpmedelsinstitutet (HI), 2007 Författare: Lotte Wemmenborn, leg. sjukgymnast, Rörelsefirman Foto omslag: Sara Appelgren Foto inlaga:

Läs mer

BRUKSANVISNING MB3196-SE-D

BRUKSANVISNING MB3196-SE-D BRUKSANVISNING SV -D Inledning Gratulerar till dit val av ny rullstol Kvalitet och funktion är nyckelbegrepp för all rullstolar i Handicare serien. Exigo 20 produceras av Handicare. För din egen säkerhet,

Läs mer

Legend 2 Bruksanvisning

Legend 2 Bruksanvisning Legend 2 Bruksanvisning Inledning Vi gratulerar till ett mycket bra val av ny rullstol Kvalitet och funktion är nyckelbegrepp för alla rullstolar i Handicare-serien. Legend 2 tillverkas av Handicare Produksjon

Läs mer

GRANULE GASTRO EXTRA KRAFTFULL FÖR KÖK MED STOR ANDEL GN-BLECK.

GRANULE GASTRO EXTRA KRAFTFULL FÖR KÖK MED STOR ANDEL GN-BLECK. GRANULE GASTRO EXTRA KRAFTFULL FÖR KÖK MED STOR ANDEL GN-BLECK. 1 2 REN KRAFT. I ett professionellt kök finns det inte utrymme till att lägga för mycket tid på disken. Med svensktillverkade Granulatgrovdiskmaskiner

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren.

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Frågor och svar om syntetolja Förklara vad viskositet är. Det låter komplicerat. Viskositet är samma sak som tjocklek eller trögflutenhet. Ju högre viskositet desto

Läs mer

Pooler Tillbehör Poolvård

Pooler Tillbehör Poolvård Följ med på badäventyr! 2015 Pooler Tillbehör Poolvård Leveransvillkor Alla exklusiva pooler levereras fritt till din hemadress! Gäller pooler sid 13-17. Leveransen sker till tomtgräns, i markplan, ingen

Läs mer

Rengöring av da Vinci-armar

Rengöring av da Vinci-armar Rengöring av da Vinci-armar Sterilteknikerutbildningen Sollefteå Lärcenter 300 YH p, 2013 Författare: Henrik Liesegang Carola Magnusson Handledare: Maria Hansby Projektarbete för Sterilteknikerutbildning,

Läs mer

OWNERS INSTRUCTION GUIDE. Freeway and Classic Legend Models

OWNERS INSTRUCTION GUIDE. Freeway and Classic Legend Models OWNERS INSTRUCTION GUIDE Freeway and Classic Legend Models Innehåll Sida 1 Sida 2 Sida 3 Sida 4 Sida 5 Sida 6 Sida 7 Sida 8 Sida 9 Sida 11 Sida 12 Monteringsanvisningar för Freeway. Lär känna din Freeway.

Läs mer

2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T. Hjullastare som lyfter mot framtiden. Perfekt både inne och ute.

2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T. Hjullastare som lyfter mot framtiden. Perfekt både inne och ute. 070 2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T Hjullastare som lyfter mot framtiden. Perfekt både inne och ute. Prestanda på hög nivå. 2070 JOKER. Kompakt, lättmanövrerad, stark och i Tele-version med en

Läs mer

BRUKSANVISNING. Cirrus 4 MB3170-SE-C

BRUKSANVISNING. Cirrus 4 MB3170-SE-C BRUKSNVISNING Cirrus 4 SV -C Inledning Vi gratulerar till ett bra val av ny rullstol Kvalitet och funktion är nyckelbegrepp för alla rullstolar i Handicare-serien Vi rekommenderar, för din egen säkerhet

Läs mer

Hydraulhammare i HB-serien Smaka på den verkliga kraften. Lägre vikt, mer kraft, det är vårt recept!

Hydraulhammare i HB-serien Smaka på den verkliga kraften. Lägre vikt, mer kraft, det är vårt recept! B RANGE Hydraulhammare i HB-serien Smaka på den verkliga kraften Lägre vikt, mer kraft, det är vårt recept! Energieffektivitet är huvudingrediensen Lägre vikt, mer kraft, det är vårt recept! Förhållandet

Läs mer

Förord VARNING. Kompletterande information. Beteckningar som används i dessa instruktioner för användning. Rapportera fel eller händelser

Förord VARNING. Kompletterande information. Beteckningar som används i dessa instruktioner för användning. Rapportera fel eller händelser Innehåll Förord...4 Avsedd användning...5 Säkerhetsföreskrifter...6 Förberedelser...7 Delarnas namn...8 Produktbeskrivning/funktioner...10 Nedfällningsfunktion...10 Lyftfunktion, upp/ned...10 Care Raiser...10

Läs mer

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv

Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv Bosch Care Solutions Skydd och säkerhet för ett bättre liv 2 En lång tradition av omsorg Det som definierar Bosch Group mer än något annat är att vi bryr oss. Vi levererar förstklassiga produkter och lösningar

Läs mer

Rent vatten utan bekymmer

Rent vatten utan bekymmer Rent vatten utan bekymmer KLARO minireningsverket med smart teknik Utvecklad för nordiska förhållanden Inga mekaniska delar i avloppet Ingen teknik som kräver ström i avloppet Ingen pump i avloppet Innehållsförteckning

Läs mer

Följ Frank Rossis. Växtmiljöer på green. Alla klubbar erbjuds genomgång av sin bana 2007

Följ Frank Rossis. Växtmiljöer på green. Alla klubbar erbjuds genomgång av sin bana 2007 Följ Frank Rossis LJUS Den här veckan när jag och Kim Sintorn reste runt på den svenska landsbygden lade jag märke till landskapets mångfald med kust, jordbruk, skog och bebyggelse. De första dagarna tillbringade

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning

Bruks- och monteringsanvisning Bruks- och monteringsanvisning Spisfläkt DA 420 V, DA 420 V EXT DA 424 V, DA 424 V EXT sv-se Bruksanvisningen ska ovillkorligen läsas innan fläkten installeras och tas i bruk. Därmed undviker man olyckor

Läs mer

Även bra butiksljus åldras.

Även bra butiksljus åldras. Även bra butiksljus åldras. Med rätt underhåll har du alltid ett säljande ljus! Med rätt underhåll har du alltid ett säljande butiksljus Bra butiksljus skapar intresse, lyfter fram produkterna på bästa

Läs mer

Att vara laryngektomerad

Att vara laryngektomerad Att vara laryngektomerad Svenska Innehåll DEL 1. Anatomi...4 Huvud- och halsanatomi...4 Vad innebär total laryngektomi?...5 DEL 2. Inför laryngektomin...6 Tal...6 Andning...9 Lukt och smak...9 Äta...9

Läs mer

ST4000+ Autopiloter för ratt och rorkult Handbok. Dokument nummer 81131-6 Datum: Augusti 2001

ST4000+ Autopiloter för ratt och rorkult Handbok. Dokument nummer 81131-6 Datum: Augusti 2001 ST4000+ Autopiloter för ratt och rorkult Handbok Dokument nummer 81131-6 Datum: Augusti 2001 ii ST4000+ Autopiloter för ratt och rorkult - Handbok Autohelm, HSB (High Speed Bus), SailPilot, SeaTalk och

Läs mer

Vältränad med träningsband

Vältränad med träningsband Fråga efter o r i g l e t i n a Vältränad med träningsband www.thera-band.se En professionell handbok för din dagliga träning Astrid Buscher Charlotta Cumming Gesine Ratajczyk Innehåll Inledning... 1

Läs mer